Extra themadienst over Mozes CGJO Jaarthema

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Extra themadienst over Mozes CGJO Jaarthema"

Transcriptie

1 Extra themadienst over Mozes CGJO Jaarthema

2 Like. Share. Follow. LIKE SHARE FOLLOW Jouw ontmoeting met Jezus. Accepteer Hem en accepteer jezelf Ontmoet anderen en deel je geloof Jezus volgen zoals je bent Thema Like. Share. Follow. Inleiding Hierbij ontvang je input voor een themadienst in het kader van het jaarthema. Het materiaal van de startmap geeft allerlei ideeën voor de invulling van zo n dienst en voor een nagesprek. Dat gaan we niet allemaal herhalen. Je ontvangt hier de input voor een dienst rondom Mozes, ongeveer zoals de startmap die invulde voor Onesimus. We proberen de persoon Mozes in de schijnwerpers te zetten. Like. Wie is Mozes? Mozes is echt een topfiguur. Hij is opgevoed aan het hof van de farao in Egypte. Mozes heeft daar een goede opleiding gehad in alle dingen die voor een bestuurder van een volk belangrijk zijn. Hij is getraind in allerlei zaken. Gehard als militair. Mozes heeft geleerd te overleven in die harde wereld van het hof, vol met concurrentie en intriges. Bijzonder is dat Mozes zichzelf is gebleven. Hij is er gewoon niet het figuur naar om met de ellebogen zich omhoog en vooruit te werken. Het beeld dat de Bijbel van hem neerzet is het beeld van iemand die zich belangeloos wil inzetten voor anderen. Juist daardoor een droomleider! Share. Ontmoetingen met anderen. Een levenslang leerproces. Deze Egyptische prins bekommert zich om de mensen van het volk waar hij van afstamt. Hij verdraagt het niet als iemand zomaar afgeranseld wordt. Als getraind militair rekent hij in een oogwenk af met die slavendrijver. De dag daarna merkt hij dat het nieuws over zijn optreden zich als een lopend vuurtje heeft verspreid onder zijn volksgenoten. Mozes weet dat zijn leven nu ernstig gevaar loopt en ontvlucht Egypte direct. Het volgende plaatje dat de Bijbel van Mozes laat zien, is dat van asielzoeker die is aangekomen in het land Midjan. Hij zit bij een bron. Er komt een kudde kleinvee. Zeven zussen zorgen voor de kudde. Ze putten water uit de bron en gieten dat in de drinkbakken voor het vee. Niet lang daarna wordt het plaatje wreed verstoord. Er komt nog meer vee. Met herders die de zussen en hun dieren wegjagen. Mozes kijkt zijn ogen uit. Ook dit onrecht verdraagt hij niet. Blijkbaar straalt hij zo veel gezag uit dat hij het klaarspeelt in z n eentje die herders tot de orde te roepen. Hij helpt de zussen om hun dieren te drinken te geven en zo zijn zij veel eerder dan normaal weer thuis bij hun vader. Als dank wordt Mozes door Jethro in huis gehaald. Mozes wordt zijn schoonzoon en herder van zijn kudde.

3 Als herder zwerft Mozes met zijn kudde door wat nu de Negevwoestijn heet. Hij wordt getraind in het overleven in dit woeste gebied. Het is er droog, maar overal zijn plekken waar regenwater lang vastgehouden wordt. Daar is voedsel te vinden voor schapen en geiten. Mozes is al op leeftijd als God hem roept om Israël te leiden uit Egypte naar het beloofde land. In onze samenleving tel je niet meer echt mee als je oud bent. In de tijd van Mozes had men ontzag voor ouderen. In hun lange leven hadden ze heel veel gezien en allerlei ervaringen opgedaan. De wijsheid en kennis van ouderen was van groot belang om te overleven onder moeilijke omstandigheden. Mozes' leven kent bijzondere wendigen. Wat hij meemaakt, vormt hem. Zonder dag Mozes het weet, is God hem aan het voorbereiden op de taak die wacht. Follow. Mozes volgt God, het volk volgt Mozes. Mozes heeft er helemaal geen zin in. Hij weet maar al te goed hoe mensen met elkaar omgaan. Mozes weet van te voren wat er van een leider gevraagd zal worden. Op zijn leeftijd zit hij daar helemaal niet op te wachten. Maar achter de levensgeschiedenis van Mozes zit God die hem uitgekozen heeft om deze taak te vervullen. Mozes kan geen nee zeggen. God zorgt voor alles wat Mozes nodig heeft om zijn taak uit te voeren. Mozes weet van de teleurstelling en de geloofsvragen van zijn volk. Waar is God? Wie is God? Misschien waren dat ook wel zijn vragen. Als kind had hij het geloof meegekregen. Als prins had hij er misschien van gedroomd om net als Jozef iets moois voor zijn volk te kunnen doen. Maar als vreemdeling in een vreemd land (zo noemt hij zijn eerste zoon: Gersom) zijn al die dromen verleden tijd. Mozes weet van zijn beperkingen als spreker. Misschien stotterde hij of kwam hij niet goed uit z n woorden. Hij zou niemand kunnen overtuigen en mee krijgen. Mozes weet van de macht van farao en de onmacht en verdeeldheid van Israël. Dit is gewoon een kansloze missie. En zelfs als God het mogelijk maakt, dan hoeft het voor Mozes niet zo. Kunt U misschien niet iemand anders zoeken voor die klus? Mozes kan er niet onderuit. Spannend om hem te volgen. Hoe zou het verder gaan? Terug naar jouw tijdlijn Let op: Wie jij bent en wat jij hebt meegemaakt is natuurlijk anders dan een Jozef of een Mozes of een David. En toch wil God jou gebruiken voor zijn werk. Jouw levensgeschiedenis wil God tot een bestemming brengen. Jij bent uniek en God wil daar gebruik van maken. Natuurlijk had God zijn werk ook door middel van iemand anders dan Mozes kunnen doen. God is van ons niet afhankelijk. Maar in de regel zie je dat God nu juist gebruik maakt van die gewone dingen. De opleiding en levenservaring van mensen, hun gaven, worden door God gebruikt. Zo doet Hij zijn werk. De grote vraag is: wil jij je door Hem laten inzetten in zijn werk? Het lastige daarbij is dat het grote werk soms pas na tientallen jaren komt. Het lastige is dat wij geen greep hebben op God, dat we ons soms afvragen of God er wel is en hoe God is.

4 Wat is het mooi als je met elkaar mag delen op welke manier God in levens van mensen verschijnt. Hoe God dingen leidt en stuurt. Als je terugkijkt zie je soms bijzondere lijnen. Luister naar het levensverhaal van ouderen die terug kunnen kijken op een langere periode. (5) suggesties voor de dienst *beeldmateriaal; je zou een paar bijbelteksten kunnen voorlezen met op het beamerscherm een bepaalde tekening of afbeelding. Wellicht mooi om voor de kleinere kinderen een kleurplaat beschikbaar te hebben (bijvoorbeeld ergens in het liturgieblad; een puzzeltje met weetjes rondom Mozes past daarin ook goed). Je zou er ook voor kunnen kiezen om de scenes uit te laten spelen. -de prins die gaat kijken bij de dwangarbeid (Exodus 2: 11-15) -de asielzoeker bij de bron (Exodus 2: 16-22) -de herder met zijn schapen in de Negev (Exodus 3: 1) -Mozes bij de brandende braamstruik (Exodus 3: 2-6, 10-12) -Mozes aan het hoofd van zijn volk in de Negev op weg naar het beloofde land (Exodus 17: 1-6) **in de verkondiging kan dan worden ingegaan op de persoon van Mozes. Wie is hij eigenlijk? Een bijzondere man met een bijzondere levensgeschiedenis. Maar het meest bijzondere is de God achter Mozes. De God die zijn volk verlost. Hij is Jahweh. Die naam betekent: Ik ben er altijd bij om je te helpen om je bestemming te bereiken. De HEER schakelt mensen in bij de uitvoering van zijn plannen. Voor ons zijn er vaak veel vragen. We snappen er vaak niks van. De uitdaging is om toch maar te luisteren naar God en de weg te gaan die Hij wijst. Wij zien maar een klein stukje van de weg, terwijl God de hele weg overziet en de eindbestemming weet. Dat vraagt om vertrouwen! Als christenen zijn we dankbaar dat de Persoon van God in Jezus Christus zichtbaar is geworden. Bij alle vragen die we kunnen hebben, worden we getroffen door zijn liefde en zijn wijsheid. Er is vergeving voor onze zonden. We mogen telkens een nieuwe start maken. En Hij wil ons ondanks alles gebruiken voor zijn werk. Jezus leerde: Zoek eerst het Koninkrijk van God en zijn gerechtigheid. Al het andere ontvang je bovendien (Matteüs 6: 33-34). ***Wellicht past het om iemand iets te laten vertellen over de manier waarop God de levensgeschiedenis van hem of haar heeft willen gebruiken. Vaak werkt het goed om een getuigenis of interview van te voren op te nemen en als beknopt filmpje te tonen. ****Enkele liedsuggesties; kan ook mooi worden uitgevoerd als lied om naar te luisteren (b.v. Opwekking 717 of 770) -Opwekking 520, 687, 717, 770 -Gezang 14, 90, 473, 477 (Liedboek voor de Kerken) -Psalm 23, 98 -Als geloofsbelijdenis zou te zingen zijn Heer U bent mijn leven (YfC 62).

5 *****Bij het gebed zou bijzondere aandacht te besteden zijn aan leiders (1 Timoteüs 2: 1-2): mooi om dit te laten uitwerken door een paar jongeren: voor wie wil je bidden, hoe en waarom? Na de dienst. Jongeren in contact met ouderen. Te denken zou zijn aan het uitnodigen van ouderen om met hen te praten over wie God was in hun leven. Belangrijk daarbij is dat jongeren ontdekken, dat je op heel verschillende manier God mag dienen. Niet iedereen is een Mozes. De meeste mensen volgen gewoon ergens in die stoet op weg naar het beloofde land. Het zou mooi zijn als iets van het eigen karakter van de ouderen zichtbaar zou worden in samenhang met hoe zij God mochten dienen. Het zou mooi zijn om met de jongeren van te voren vragen te formuleren om aan de ouderen voor te leggen. Je zou die per vraag (of opmerking of stelling) op een strook papier kunnen schrijven en dan die strookjes met de letters naar beneden op een stapeltje: elke keer een vraag trekken kan het spannend houden. Vraag als afsluiting of elke oudere een boodschap / tekst / wijsheid / bemoediging aan de jongeren wil doorgeven.

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen

2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen Liturgie Emmen, 13 september 2015 (buitendienst) Thema: samen onderweg (startzondag) 1. Votum 2. Zegengroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus. Amen 3. Zingen: Sela: breng

Nadere informatie

Liturgie Ds K.C. Smouter Avondmaal

Liturgie Ds K.C. Smouter Avondmaal Liturgie 20-8-2017 Ds K.C. Smouter Avondmaal 1 Zingen Hemelhoog 622 Wie is God behalve onze Heer? En wie is een Rots behalve onze God? Een Schuilplaats en een Schild, een Burcht en een Bevrijder is Hij,

Nadere informatie

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel

Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? en hun dwangarbeid aanzag, en naar zijn broeders vertrok. Exodus 2:11, eerste deel De les die Mozes moest leren. Wat zag Mozes voor zijn ogen gebeuren? Exodus 2:11, eerste deel 11 In die dagen, toen Mozes groot geworden was en naar zijn broeders vertrok en hun dwangarbeid aanzag, Wat

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven.

De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven. WOENSDAG 1 JANUARI Nieuwjaarsdag De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven. Exodus 1:17 Het zou geweldig zijn als

Nadere informatie

Relatie <> Religie. Beste Galsem,

Relatie <> Religie. Beste Galsem, RelatieReligie BesteGalsem, Hetfeitdatjouwpatientnuopeenchristelijkevenementisisnietongevaarlijk.Hetgeestelijke levenvanjouwpatientzalgrotesprongenmakennaarhetkampvandevijandtoe.watikjou aanraadisomditnietafteremmen,maaromdittebederven.brengjouwpatientincontactmet

Nadere informatie

x01 Genesis 45.1 Rinze IJbema - Genesis 45: 7-8

x01 Genesis 45.1 Rinze IJbema - Genesis 45: 7-8 Rinze IJbema - Genesis 45: 7-8 [1] God heeft mij voor jullie uit gestuurd om jullie voortbestaan op aarde veilig te stellen; zo wilde hij veel levens redden. [2] Niet jullie hebben mij dus hierheen gestuurd

Nadere informatie

GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden:

GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden: Relaties halen het beste in je naar boven Les 1 GROEPSOPDRACHT: Bespreek met elkaar welke relatieverbanden in de Bijbel genoemd worden: Lees met elkaar de volgende hoofdstukken en laat iemand opschrijven

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Lezen: Exodus 15:1-6 en 19-21; Romeinen 8:14-17 Bijzonderheid: dienst ter afsluiting van de week van gebed, die als thema had Recht door zee!

Lezen: Exodus 15:1-6 en 19-21; Romeinen 8:14-17 Bijzonderheid: dienst ter afsluiting van de week van gebed, die als thema had Recht door zee! Lezen: Exodus 15:1-6 en 19-21; Romeinen 8:14-17 Bijzonderheid: dienst ter afsluiting van de week van gebed, die als thema had Recht door zee! Lieve mensen, Deze dienst markeert het einde van de gebedsweek.

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Jaarthema NGK Dalfsen

Jaarthema NGK Dalfsen Jaarthema NGK Dalfsen Seizoen 2015-2016 Breng ons samen Verbonden van hart tot hart Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard Romeinen 15 vers 7 Jaarthema 2015-2016: Leven

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

ONTMOETINGEN MET GOD. Studielessen voor 4-7 jarigen. Dit werkboek is van

ONTMOETINGEN MET GOD. Studielessen voor 4-7 jarigen. Dit werkboek is van ONTMOETINGEN MET GOD Studielessen voor 4-7 jarigen. Dit werkboek is van maart 2004 Deze lessen zijn samengesteld en opgemaakt door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik vind het een droevig, tragisch verhaal. Mozes, de grote leider van het volk, mag het beloofde land zien, maar niet binnengaan. Achtervolgd door een

Nadere informatie

Wat staat er? Deze vragen gaan over de tekst. Je begint met begrijpen wat er staat.

Wat staat er? Deze vragen gaan over de tekst. Je begint met begrijpen wat er staat. WIE IS GOD? Dit is een vraag van alle tijden. Sinds de schepping zijn er ontelbaar veel mensen die deze vraag hebben gesteld. Het is ook een vraag van alle plaatsen. Overal in deze wereld kun je mensen

Nadere informatie

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen.

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg Lezen: Psalm 104:1-18 Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Deze Psalm begint met een indringende oproep: Loof den HEERE,

Nadere informatie

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008

De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 De Bijbel open op 3 augustus 2013; herhaling van 18 oktober 2008 Van een van de luisteraars ontving ik een vraag: wat betekent toch die uitdrukking in Openbaring 3: Zie, Ik heb een geopende deur voor u

Nadere informatie

Opwekking 378 Ik wil jou van harte dienen gebed Gezang 131 (= GK 38) (vers 1-2; 3-4; 5-6; 7-9) De Here zegent u (groep 1-8 en gemeente) zegen

Opwekking 378 Ik wil jou van harte dienen gebed Gezang 131 (= GK 38) (vers 1-2; 3-4; 5-6; 7-9) De Here zegent u (groep 1-8 en gemeente) zegen preek 14 februari 2010 thema Werk in de kerk (project over ouderlingen en diakenen) tekst 1 Petrus 5: 2-3 liturgie: votum en groet Psalm 23 tien geboden in woord en beeld gebed Gezang 23 lezen 1 Petrus

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

Welkom in de Pauluskerk

Welkom in de Pauluskerk Welkom in de Pauluskerk In de Wolken omdat God van je houdt Schoolkerkgezinsdienst met De Lisbloem Uw voorganger: Ds. H.J. Reinders Organiste: Anja van der Ploeg Muziek: Combo Beamer: Ruben Buijserd Zingen:

Nadere informatie

Wie nam Jethro mee naar Mozes?

Wie nam Jethro mee naar Mozes? Jethro bij Mozes en leiders voor het volk. Wie nam Jethro mee naar Mozes? Exodus 18:1-3, eerste deel 1 Toen Jethro, de priester van Midian, de schoonvader van Mozes, alles hoorde wat God voor Mozes en

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek

Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Handreiking gemeentethema Achter Jezus aan, ga je mee? t.b.v. het huisbezoek Deze handreiking is bedoeld voor de ouderlingen ter voorbereiding op het huisbezoek wanneer het gemeentethema ter sprake wordt

Nadere informatie

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats.

Negatieve uitlatingen over het koningshuis werden even niet gehoord. Dat was niet op z n plaats. Tekst: Psalm 72: 17 Thema: Leve de koning(in)! Liturgie: Verwelkoming GotZ 15: 1,2 Begroeting GotZ 15: 3 Gebed GotZ 94 (wisselzang) Bernetsjerke Lezen: Psalm 72 Psalm 72: 1,4 Lezen: 1 Timoteüs 2: 1 6 Psalm

Nadere informatie

Muziek: De notatie van de liedjes vind je aan het eind van dit Bijbelspel.

Muziek: De notatie van de liedjes vind je aan het eind van dit Bijbelspel. In vuur en vlam Een bijbelspel in 3 delen: 1 Mozes als prins. Hij staat in vuur en vlam voor zijn volk en hij probeert vanuit zijn eigen temperament het volk te helpen. 2 Mozes bij de brandende braamstruik.

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

Lukas 22, Jezus: meer dan Pesach

Lukas 22, Jezus: meer dan Pesach Lukas 22,15-20 - Jezus: meer dan Pesach Viering Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Ps 81,1.2.4 Stil gebed Votum / zegengroet Zingen Ps 133,3 Gebed Lezen uit de Bijbel: - Ex 12,1-20 Zingen: Ps 105,16.17

Nadere informatie

Bijbels dagboek voor tieners

Bijbels dagboek voor tieners Bijbels dagboek voor tieners helder, informatief, concreet Tera Voorwinden en Jenneke Wolvers (red.) Anja Adams, Maureen Altorf, Jentske de Vries, Mettie de Braal, Gert van den Brink, Femmeke van den Berg,

Nadere informatie

DE WIJZE KONING SALOMO

DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO

Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Bijbel voor Kinderen presenteert DE WIJZE KONING SALOMO Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou.

Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Voor jou! 9 Voor jou! Dit boek is voor jou. Het gaat over God. En over God en jou samen. Over Gods liefde voor jou. Het boek gaat over geloven. Het gaat over jouw geloof! Lees en bekijk alles goed. Je

Nadere informatie

1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God?

1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God? 1 Korintiërs 2 - Help, ik twijfel! Waar vind ik God? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Thema: Jij telt mee!

Thema: Jij telt mee! Orde van dienst Protestantse gemeente te Wormerveer Zondag 24 februari 2019 Thema: Jij telt mee! Deze dienst is voorbereid samen met de werkgroep diensten met en voor mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen!

Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen! Preek over Jozua 1,1-9 (CNS-themadienst): Nooit alleen! Voorzang: Psalm 121, 1 en 4 Votum en groet Zingen: OvK 79 (Ik hoor bij Jezus) Heer, U kent mij als geen ander Leefregels Zingen: Opwekking 518 Heer,

Nadere informatie

1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God?

1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God? 1 Korintiërs 2 Help, ik twijfel! Waar vind ik God? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016

Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Liturgie voor de Startdienst op Zondagochtend 25 September 2016 Psalm 149: 1 en 2 NB 1.Halleluja! laat opgetogen een nieuw gezang den Heer verhogen. laat allen die Gods naam belijden zich eensgezind verblijden.

Nadere informatie

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen.

Wat is JATOV? Jatov wordt uitgegeven in vier delen. In ieder deel staat één woord centraal. De opbouw is als volgt: kennen. Bijbel te lezen. JaTov 1 Inhoud Wat is Jatov? 5 Wat betekent Jatov? 6 Voor jou 8 1. Het doel 10 2. De Bijbel 16 3. Wat is zonde? 22 4. FF Checken 28 5. Redding 30 6. Geloof 36 7. Vergeving 42 8. FF Checken 48 9. Bidden

Nadere informatie

16 oktober 2016 Derde zondag van de missiemaand 29 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

16 oktober 2016 Derde zondag van de missiemaand 29 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 16 oktober 2016 29 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 522 Heer laat mij voor uw altaar komen Verwelkoming en kruisteken L. We horen vandaag over een man die zijn armen in de lucht gooit, maar

Nadere informatie

Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973)

Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973) Meditatie EO 30 april 2017 (J.T. de Koning, Alphen aan den Rijn) Liedsuggestie: Gezang 30: 3,5,6 (Liedboek voor de Kerken 1973) Exodus 20 4 U zult voor uzelf geen beeld maken, geen enkele afbeelding van

Nadere informatie

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar

Nadere informatie

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen Bijbelstudie 1 God is heilig Samen Bijbellezen Exodus 3: 1-15 Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes 1 Vraag 2 a. Wat moet Mozes doen en waarom? Mozes moet zijn schoenen

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

DAG 1: Bidden elke dag Lees Mattheüs 7:7-11 Je bidt elke dag. Je vader en moeder (als je die mag hebben) hebben je dat al geleerd toen je klein was. Maar wat is bidden eigenlijk? Bidden is praten met God.

Nadere informatie

Exodus 14,8-18 Ga door op Gods weg: God zal zijn grootheid laten zien

Exodus 14,8-18 Ga door op Gods weg: God zal zijn grootheid laten zien Exodus 14,8-18 Ga door op Gods weg: God zal zijn grootheid laten zien Liturgie Voorzang: LB 294,1.2.6 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 106,1.2 Wetslezing ingeleid met vanuit Romeinen 8,1-5: Leviticus

Nadere informatie

Samen Gods missie ontdekken

Samen Gods missie ontdekken Samen Gods missie ontdekken Samen Gods missie ontdekken, een spannende tocht om als gemeenten klein of groot te ontdekken wat Gods missie is voor onze leefomgeving en om te ontdekken hoe wij kunnen aansluiten

Nadere informatie

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Inleiding. Jezus hield van God, als van een Vader, maar ook als zijn Vriend. Hij besprak alles met Hem. Hij vertelde wat hem was overkomen en hij vroeg Hem om raad.

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Zondag 28 en 29 Ochtenddienst / H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Votum 2 Zegengroet 3 Zingen: Psalm 106 : 1 en 2 4 Lezing van de wet 5 Zingen: Psalm 106 : 3 en

Nadere informatie

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN

ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN STUDIONLINE JAARGANG 2, NR. 2 ONLINE BIJBELSTUDIE VOOR JONGEREN RICHTEREN 2 D O M I N E E O N L I N E. O R G RICHTEREN 2 Richteren 2 geeft eigenlijk een korte samenvatting van de inhoud van het boek. Het

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam

Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Wij zingen voor de dienst: Lied 80 Evang. Liedbundel Geen and re naam Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 100 : 1, 2, 3 en 4 Nieuwe Liedbundel Juicht Gode toe, bazuint en zingt 1 2 3

Nadere informatie

Protestants Kralingen. Vergeving. Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk

Protestants Kralingen. Vergeving. Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk Protestants Kralingen Vergeving Zondag 14 september 2014, Hoflaankerk orgelspel Nun Lob mein Seel den Herren Dietrich Buxtehude VOORBEREIDING verwelkoming door de ouderling aanvangspsalm 287: 1, 2 en 5

Nadere informatie

Waarom een Zondagboek?

Waarom een Zondagboek? Waarom een Zondagboek? Voor jou Op zondag ga je naar de kerk. Misschien vind je dat wel heel gewoon. Dat doen we toch altijd? Maar eigenlijk is het heel bijzonder. Want in de kerk luisteren we naar de

Nadere informatie

Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert

Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert Exodus 33,11-17 Gebed om Gods nabijheid: God luistert Uitzending Radio Eenhoorn Preek bij ons jaarthema Leren van Gods liefde Liturgie Voorzang Gez 39 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 144,1.4.6.7

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Anke Penning Pastoraal Ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Anke Penning Pastoraal Ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek) Lied 754 vers 1, 2 en 3 (Nieuwe Liedboek)

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9

Mededelingen door de ouderling van dienst. Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Mededelingen door de ouderling van dienst Bram Steennis Pastoraal Ouderling, sectie 9 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm

Nadere informatie

Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert

Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert Exodus 33,11-17 - Gebed om Gods nabijheid: God luistert Uitzending Radio Eenhoorn Preek bij ons jaarthema Leren van Gods liefde Liturgie Voorzang Gez 39 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 144,1.4.6.7

Nadere informatie

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt

De tien Geboden. Tien belangrijke regels. Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt De tien Geboden Of Tien belangrijke regels Aangepaste dienst Zondag 17 april 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Gezang 119: 1 en 2 De kerk van alle tijden kent slechts één vaste

Nadere informatie

Kolossenzen 1. Begin van de brief

Kolossenzen 1. Begin van de brief Kolossenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Kolosse 1-2 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de stad Kolosse. Ik ben een apostel van Jezus Christus. Dat is Gods wil. Ik schrijf

Nadere informatie

Thema: Gods basisonderwijs door middel van het brandoffer.

Thema: Gods basisonderwijs door middel van het brandoffer. Preek over Leviticus 1:1-9 drs Ton de Ruiter. Thema: Gods basisonderwijs door middel van het brandoffer. Bijbellezingen: Deuteronomium 6:4-9 (aansluitend zingen Psalm 1) Romeinen 12:1,2 Efeziërs 5:1,2

Nadere informatie

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708

Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Lezen : Deuteronomium 6: 4-18 Zondag 47 Opwekking 25 Opwekking 277 Opwekking 354 Psalm 86 : 2, 3 en 4 (NPB) Geloofsbelijdenis Onze Vader Opwekking 708 Welkom en mededelingen Opwekking 25 Rechts Links Laat

Nadere informatie

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte

Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om uur. Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Protestantse wijkgemeente 'Open Hof' te Kampen Morgengebed op nieuwjaarsdag, zondag 1 januari 2017 om 10.30 uur Orgelspel - Woord van welkom - Stilte Openingsvers O HEER, open mijn lippen. Mijn mond zal

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Bijbelrooster. Reizen met Mozes Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist

Bijbelrooster. Reizen met Mozes Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist Reizen met Mozes Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist Eigenlijk zou er moeten staan: reizen met God. God had de route uitgestippeld van Egypte naar Kanaän, het beloofde land. Mozes mocht

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Hij zorgt voor zijn volk, ook in de woestijn.

Hij zorgt voor zijn volk, ook in de woestijn. Voor volwassenen is het boekje Feest van het Koninkrijk beschikbaar. Hierin staan de themahoofdstukken waar je elke dag thuis een stukje uit kunt lezen. Hier ligt de nadruk op je eigen persoonlijke verwerking

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar)

De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar) De kerk - negen korte gezinsmomenten - (3-13 jaar) Negen gezinsmomenten om met je kinderen stil te staan bij de kerk. Kies zelf wat bij jouw kinderen het beste past: elke dag een momentje of elke week

Nadere informatie

Alles wat je in het OT leest, heeft iets met Jezus Christus te maken. En daarom iets met jou.

Alles wat je in het OT leest, heeft iets met Jezus Christus te maken. En daarom iets met jou. Deze preek staat in het kader vanhet catecheseblok. Alle catechisanten zijn bezig met een module over de Bijbel, ieder op eigen niveau. Vandaag een preek ter ondersteuning daarvan, maar ook om in de hele

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie)

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie) Tekst: Lucas 18: 1-8 Biddag 5 10 15 20 25 30 Liturgie: Welkom Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U Lezen: Lucas 18: 1-8 Psalm 43: 1,3,5 Waar gaan we straks voor bidden?

Nadere informatie

Gemeente van Christus, gasten,

Gemeente van Christus, gasten, Gemeente van Christus, gasten, [dia 1] Uw koninkrijk kome. Dat zijn maar een paar woorden. Simpel, zou je zeggen. Ook het antwoord van de catechismus is maar kort. Maar eigenlijk is er iets geks aan de

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8

INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 INHOUDSOPGAVE PROGRAMMA S OP THEMA Map HGJB-Kinderwerk Jaargang 1-8 Clik-programma s in de map op volgorde van thema (in setjes van 4 bij elkaar passende programma s) Categorie in de map Titel Bijbelgedeelte

Nadere informatie

Lucas 2:25-35 Heb je geduld?

Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Lucas 2:25-35 Heb je geduld? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende powerpoint toe.

Nadere informatie

Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden

Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden Startzondag 14 september 2014 Vieren en Verbinden Hoera, voor altijd verbonden. Het zou een reclame voor de kerk kunnen zijn. Voor altijd verbonden met God, met elkaar, van jong tot oud. U begrijpt natuurlijk

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING

Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING MIJN GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen. HANDLEIDING najaar 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente

Nadere informatie

Jesaja 49:6 De missionaire kerk

Jesaja 49:6 De missionaire kerk Jesaja 49:6 De missionaire kerk Afsluitende preek van gemeenteproject Feest van genade : de missionaire kerk. Het feest van genade is te mooi om voor jezelf te houden. Het is altijd al Gods plan geweest

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

Preek Galaten 2:15-17a en Galaten 3:6-26

Preek Galaten 2:15-17a en Galaten 3:6-26 Preek Galaten 2:15-17a en Galaten 3:6-26 Wat heb ik aan de wet? (1) - de wet brengt de zonde aan het licht Liturgie 22 januari 2012 - ds. D. Vonck te Houten Votum/ zegengroet Psalm 8:1,3,4 Gebed Lezing

Nadere informatie

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012

Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 Op reis met God Liturgie voor de dienst op zondag 5 februari 2012 ter afsluiting van het project Kerk, School en Gezin 2012 in de Grote- of Andreaskerk te Hattem Hervormde gemeente Hattem - wijkgemeente

Nadere informatie

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort

22 januari uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort 22 januari 17.00 uur Pim Poortinga orgel/piano Piet Noort votum en groet zingen: Opwekking 642 De rivier gebed, zingen GK gezang 177 Hoor trouwe vader ons gebed lezen: Galaten 3:1-14 zingen: Ps 147: 3

Nadere informatie

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus

Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners, een vergeten groep? Wil van Nus Tieners over wie hebben we het eigenlijk? Tieners: - Van Dale: iemand tussen de 10 en 20 jaar - alternatief: puber, jeugdige, bakvis -> Iemand tussen de 10 en 13

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus

Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli de zondag van de zomer. PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestants Kralingen PELGRIMAGE NAAR ROME In het spoor van apostel Paulus Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 26 juli 2015 6 de zondag van de zomer VOORBEREIDING verwelkoming en mededelingen

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 8, Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 8, 21-26 Middagdienst Broeders en zusters, de Here wil ons in deze dienst voor de vraag stellen of wij Hem werkelijk liefhebben. Of wij zijn liefde ook willen

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie