Inhuren.com Uitzendbureau

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhuren.com Uitzendbureau"

Transcriptie

1 Wat kost payroll? Inhuren.com Uitzendbureau

2 Wat kost payroll? De markt van het inhuren/in dienst nemen van personeel is zeer divers. Wij krijgen veel vragen van opdrachtgevers en werkgevers op ons vakgebied. Dat maakt dat wij onze backoffice hebben ingericht als een kennisbank, zodat Inhuren.com snel en adequaat reageren kan op de vragen die ons vanuit de markt bereiken. Op deze wijze bent u ervan verzekerd dat Inhuren.com dé organisatie is voor u. Eén van die vragen die ons wordt gesteld, is op het gebied van payrolling. Om heel concreet te zijn: Wat kost payroll nu precies?, is een vraag die wij vaker te horen krijgen. Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Er zijn namelijk verschillende onderdelen die invloed hebben op dat antwoord. Dit document geeft inzicht in het geheel van payrolling en helpt u verder in het geven van een reeks deelantwoorden, waardoor gemakkelijker een antwoord op de genoemde hoofdvraag gegeven wordt. Een korte opsomming van de deelvragen: 1. Wat is payroll? 2. Hoe is payrolling ontstaan? 3. Wat betekent payrolling voor mijn organisatie? 4. Wat kost payrolling per maand? 5. Hoe is het tarief opgebouwd? 6. Wat zijn de voor en nadelen van payrolling? Om te beginnen, lichten we eerst kort toe wat 1: payroll nu is. We geven u de definitie: Payrolling is het op papier in dienst nemen van uw personeel, waarmee het payrollbedrijf juridisch werkgever wordt.

3 Het payrollbedrijf neemt hiermee alle arbeidsrechtelijke risico s op zich. De opdrachtgever voert de gesprekken met de beoogde kandidaten en neemt de werknemers aan, stelt zelf de functie /taakomschrijving op en doet de eventuele functionerings en beoordelingsgesprekken ook helemaal zelf. De nieuwe werknemers komen echter in dienst bij het payrollbedrijf en worden te werk gesteld bij de eerder genoemde opdrachtgever. 2: Ontstaangeschiedenis payrolling Payrolling is in de jaren negentig ontstaan vanuit het idee de werkgever te ontlasten op een aantal gebieden, zodat deze zich puur kon focussen op de uitwerking van de te leveren arbeid en alles dat erbij samenkomt. Feitelijk komt het erop neer dat heel goed gekeken is naar het complete proces van aanname, indiensttreding, de te werkstelling en waar telkens juridische aspecten een onderdeel vormen van dit proces. Om een werkgever te ontlasten in die juridische zaken heeft men dit proces opgeknipt en onderzocht welke onderdelen anders en beter georganiseerd konden worden. In onze wereld waarin uitbesteding tegenwoordig een sleutelwoord is, pasten een aantal onderdelen in een systeem dat als een dienst naar de werkgever (opdrachtgever) aangeboden kon worden. Normaliter worden deze onderdelen in één geheel meegenomen door de werkgever bij het aannameproces. Hierdoor bestaat het risico dat net niet de juiste aandacht wordt gegeven aan een soepel en professioneel lopend tewerkstellingsproces (denk bijvoorbeeld aan de nadelige consequenties indien men fouten maakt met proeftijden, te late signalering bij contractafloop, hoeveelheid te geven tijdelijke contracten, etc.). Omdat mensen steeds mondiger zijn t.o.v. vroeger en de wereld in toenemende mate verjuridiseerd is geraakt, is het prettig te weten dat payrolling bestaat om daarmee een werkgever te helpen. Het schept veel meer duidelijkheid wanneer dit proces juridisch is geoptimaliseerd. Op deze manier weten zowel opdrachtgevers en werknemers exact wat hun rechten en plichten op dit gebied zijn.

4 3: Wat betekent payrolling voor mijn organisatie? Allereerst dient u bedacht te hebben of payrolling een oplossing kan zijn voor uw organisatie. Er zijn namelijk twee mogelijkheden in deze situatie: U zet payrolling in voor uw gehele personeelsbestand. U past payrolling toe op delen van het personeelsbestand. Het uitgangspunt is eenvoudig: als u overgaat tot payrolling, kost u dat meer dan wanneer u eigen personeel in dienst heeft. U bent wel van een hoop administratieve rompslomp af. Dat is voor veel opdrachtgevers vaak een doorslaggevende factor. Wat neemt een payrollorganisatie daadwerkelijk voor u uit handen? Een opsomming: Men sluit arbeidsovereenkomsten af met de werknemer; Men voert het verzuimbeleid uit; De loonadministratie wordt voor u gedaan, inclusief uitbetaling salaris en vakantietoeslag; Alle werknemers en werkgeverspremies wordt afgedragen; Eventuele pensioenpremies worden teven afgedragen. Het idee of payrolling voor u een oplossing is, komt neer op het feit of u van het juridische gedoe af wilt. Omdat u mag aannemen dat payrolling als vak is uitgekristalliseerd, kunt u eenvoudig bedenken of de meerkosten van deze dienstverlening uw eigen kosten op dit gebied overstijgen. Indien u ervoor kiest uw totale personeelsbestand in een payrolloplossing te gieten, hoeft u zich niet meer druk te maken om bovenstaande onderdelen die u dan gaat uitbesteden. Alles is dan afgebakend en payrolling wordt dan een onderdeel van uw boekhouding. Er is nog een andere mogelijkheid waarom met payrolling aan de slag te gaan: Het biedt u een effectieve manier de flexibele schil van arbeid rondom uw organisatie vorm te geven.

5 Bedenk het zo: payrolling naast uw reguliere werknemersbestand biedt de mogelijkheid een goede beoordeling te doen van de manier waarop door specifieke payrollwerknemers de factor arbeid wordt ingevuld. Kortgezegd: u merkt snel wat voor vlees u in de kuip heeft en als het u niet bevalt, dan is een verzoek om een andere payrollmedewerker zo gemaakt. Het geeft u de mogelijkheid te testen of men op een gegeven moment bij u in dienst kan treden, zodra u bepaald heeft dat de beoordeling hierin positief is. U kiest voor de laatste oplossing als u het uitgangspunt heeft niet 100% over te willen stappen naar payrolling. De kosten zijn dan wel hoger immers, u behoudt nog steeds de eigen juridische personeelsadministratie. Voordeel is wel dat u optimale flexibiliteit behoudt. Dus wat payrolling voor u betekent, komt neer op uw standpunt dat u vooraf inneemt en in hoeverre u het gemaksprincipe nastreeft. 4: Wat kost payroll per maand? In het licht van voorgaande paragraaf komen natuurlijk ook de daadwerkelijke kosten om de hoek kijken. Payrolling kost u als opdrachtgever een rekenfactor 1,63 tot soms 1,73 meer t.o.v. het normale maandelijkse brutoloon van een medewerker. Voorbeeld: u betaalt een medewerker 1.500,00 bruto per maand. In een payrollconstructie betaalt u dan minimaal 2.445,00 per maand. Nu lijkt het verschil tussen payrolling en werkgeverschap erg groot. Voor de duidelijkheid: als werkgever betaalt u natuurlijk naast het brutoloon gemiddeld zo n 30% extra voor vakantietoeslag, loonbelasting, premies en andere bijdragen. In bovengenoemd voorbeeld betaalt u voor die medewerker in totaal 1.950,00 per maand, indien het een eigen werknemer is. Het werkelijke verschil is dus kleiner dan beoogd. Dit verschil is dus het gemak waarmee u een zeker risico afkoopt als u met payrolling aan de slag gaat, plus: u heeft de vooruitzichten op flexibele inzet van arbeid.

6 5: Wat is de kostenopbouw van payrolling? Wanneer wij uitgaan van een rekenfactor van 1,63 is dit natuurlijk ergens op gebaseerd. Voor het overnemen van de arbeidsrechtelijke/juridische risico s en het uitvoeren van de salaris en personeelsadministratie wordt door het payrollbedrijf een vergoeding berekend. Hoe is deze rekenfactor dan opgebouwd? Er zijn twee hoofdbestanddelen wat betreft de kosten: 1. Het brutoloon van de medewerker (bv. per uur); 2. De omrekenfactor. Een bruto uurloon wordt vastgesteld door bv. een cao. De omrekenfactor bestaat uit een aantal onderdelen welke verrekend zijn naar het uurtarief. Een opsomming: Reservering vakantiegeld; Reservering vakantiedagen; Alle werkgeverslasten, zoals belastingen, pensioen, arbodienst; Verzuimverzekering; Kosten voor salarisadministratie en verloning, risico opslag en contractmanagement. Deze onderdelen tezamen maakt dus het totaal waardoor de eerder genoemde rekenfactor start bij 1,63. Waarom het eventueel richting 1,73 kan stijgen, heeft te maken met het willen afdekken met van meer risico s. De keuze is dus aan u.

7 6: Voor- en nadelen van payrolling Om u te helpen een zo gedegen mogelijke afweging te maken tussen werkgeverschap en payrolling, hebben wij de voor en nadelen op een rijtje gezet. Allereerst de nadelen: De band met het personeel kan anders worden indien u overschakelt naar payrolling. Het gevaar van een glazen kooi is aanwezig: de medewerkers bevinden zich dagelijks op uw werkvloer en voeren de taken naar eer en geweten uit. Men kan ook het idee ontwikkelen dat u op elk gewenst moment van deze medewerkers af kunt zijn. Men kan als het ware de glazen kooi uit de organisatie weghalen. Dit kan een psychologisch effect teweeg brengen bij de medewerkers, dat een nadelig gevolg heeft voor het willen optimaliseren van de betrokkenheid. Als opdrachtgever blijft u altijd aansprakelijk voor de afdracht van loonbelasting en premies. Indien de payroll organisatie failliet gaat, verlegt de Belastingdienst de genoemde plicht naar u. Sommige rechterlijke uitspraken pleitten werkgevers niet vrij van werkgeverschap. De payrollorganisatie kost natuurlijk ook wat. De voordelen van payrolling zijn er uiteraard ook. Deze zijn: U heeft vooraf een overzicht van de personele kosten. Dat is erg gemakkelijk bij budgetteren. De financiële administratie wordt een stuk makkelijker en overzichtelijker. De werkgeversrisico s zijn afgedicht. U weet dat de medewerkers altijd kunnen terugvallen op professionele ondersteuning bij de payrollorganisatie, bijv.: Deskundige begeleiding bij (langdurige) arbeidsongeschiktheid; Vragen over salaris, vakantietoeslag, jaaropgaven, etc. U heeft minder administratieve lastendruk. U verkrijgt een hoop gemak en heeft veel minder rompslomp.

8 Conclusie Het fenomeen payrolling heeft al ruim twintig jaar ervaring kunnen opbouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zaken op payrollgebied zijn in verregaande mate georganiseerd en uitgekristalliseerd (middels o.a. cao s, brancheverenigingen en rechterlijke uitspraken). Mensen zijn hierdoor ook gewend geraakt aan deze mogelijkheid en de acceptatiegraad middels payroll ergens aan het werk te gaan, is hoog. Dit komt natuurlijk ook door o.a. het in het algemeen hoge niveau van professionaliteit bij de payrollorganisatie. Indien u de overweging op het gebied van payrolling maakt, zijn voor en nadelen helder en is men het pioniersstadium allang voorbij. Omdat de schil van arbeid rond de werkgever steeds flexibeler wordt, wordt het voor u steeds gemakkelijker te bepalen op welke manier u arbeid wilt inzetten. Daar u professional bent op uw gebied, is de veelheid aan mogelijkheden van inzet van arbeid een groot voordeel voor u waarmee u uw concurrentievoordeel verbetert of zelfs vergroot. Overweegt u payrolling? Weeg alle voor en nadelen goed af en bepaal of de meerkosten van payrolling bij u passen. Hanteer een duidelijk en uitgebalanceerd selectiebeleid richting de keuze van payrollorganisatie. Heeft u eenmaal de beste organisatie geselecteerd? Hou dan goed een vinger aan de pols en hou in de gaten of alles netjes volgens de regels verloopt. Behoefte aan hulp of meer informatie? Wanneer u advies nodig heeft omtrent deze beslissing dan kunnen onze payroll adviseurs u hierbij ondersteunen. U kunt uw vragen stellen via het volgende nummer: , of een e mail sturen naar info@inhuren.com.

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht -

Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en. contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het. vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - Ziezzo. Uw personeel goed geregeld. Ziezzo is gespecialiseerd in payrolling en contractbeheer. Wij hebben ruime ervaring in het vakgebied en zijn zeer betrokken bij onze opdracht - gevers. Uw personeel

Nadere informatie

BRM Uitzendbureau. Werk organiseren naar menselijke maat. BRM Uitzendbureau kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen.

BRM Uitzendbureau. Werk organiseren naar menselijke maat. BRM Uitzendbureau kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen. BRM Uitzendbureau Werk organiseren naar menselijke maat kan werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen. BRM Uitzendbureau Werk organiseren naar menselijke maat Wij zijn een uitzendbureau dat

Nadere informatie

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business

Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business WHITEPAPER Maximaliseer uw bedrijfsresultaat door te focussen op uw core business 5 vragen die u aan het denken zetten: bent u wel echt bezig met doen waar u goed in bent? PP-056/02-14 Inleiding De flexmarkt

Nadere informatie

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche

Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Payroll Services voor de horeca en recreatiebranche Wat is payrolling? Bij het runnen van een bedrijf komt veel kijken. Alleen al de inzet van personeel levert een hoop extra werk en administratieve rompslomp

Nadere informatie

Payroll Services voor de schoonmaakbranche

Payroll Services voor de schoonmaakbranche Payroll Services voor de schoonmaakbranche Wat is payrolling? Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers

Nadere informatie

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het?

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het? Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Hoewel payrolling de laatste tijd steeds meer terrein wint, bestaan er nog steeds de nodige misverstanden over deze vorm van HR-dienstverlening. Zo wordt er vaak ten

Nadere informatie

Payrolling Wat is het, hoe werkt het?

Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Whitepaper over payrolling Inhoud 1. INLEIDING 2 2. DE TERM PAYROLLING 2 3. WAT IS PAYROLLING? 2 4. HISTORIE VAN PAYROLLING 2 5. DE PAYROLLMARKT 3 6. VERSCHILLEN MET

Nadere informatie

www.limepersoneel.nl

www.limepersoneel.nl Uw Flexibele Schil 1. Inleiding Lime Personeel, de naam zegt het al: een allround partner voor uw personeel. Wij onderscheiden ons doordat wij een totaalpakket aan diensten leveren voor een super scherp

Nadere informatie

Wel of niet op de Payroll? Whitepaper

Wel of niet op de Payroll? Whitepaper Wel of niet op de Payroll? Payrolling is een diensverlening op het gebied van HRM. Binnen Nederland is payrolling nog vrij onbekend, zo n zestig procent van de ondernemers heeft wel eens van payrolling

Nadere informatie

Payroll Services voor het MKB

Payroll Services voor het MKB Payroll Services voor het MKB Wat is payrolling? Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers dan ook wel gehoord,

Nadere informatie

WHITEPAPER. Voor het eerst personeel aannemen

WHITEPAPER. Voor het eerst personeel aannemen WHITEPAPER 2015 Voor het eerst personeel aannemen Ondernemers heb je in alle soorten en maten. Van zzp er tot mkb er, van idealist tot opportunist, en van hobbyist tot professional. Veel van hen wordt

Nadere informatie

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het?

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het? Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Jonathan Opdam Jeroen Meester Direct Payrolling B.V. 03-01-2009 Inhoud 1. INLEIDING 2 2. DE TERM PAYROLLING 2 3. WAT IS PAYROLLING? 2 4. HISTORIE VAN PAYROLLING 2

Nadere informatie

Payroll Services voor de callcenterbranche

Payroll Services voor de callcenterbranche Payroll Services voor de callcenterbranche Wat is payrolling? Payrollen van medewerkers is een groeiend fenomeen binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Van de term payrollen hebben de meeste werkgevers

Nadere informatie

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR BAANBREKEND Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau IN KANTOORPERSONEEL De Koning uitzendbureau is een van de langst bestaande uitzendorganisaties

Nadere informatie

Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s?

Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s? Geen zorgen en geen werkgeversverplichtingen en risico s? Payroll medewerker abflexkracht: Ik werk voor abflexkracht payroll. Elke donderdag word ik netjes uitbetaald en ik kan op elk moment mijn (salaris)gegevens

Nadere informatie

HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW-Payroll Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren payrolldienstverlening,

Nadere informatie

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS Netwerk in de sport Kerntaken Ondersteuning van sportverenigingen Verzorgen salaris- en personeelsdiensten Uitvoering van de CAO Sportverenigingen "Bij vragen bel ik altijd

Nadere informatie

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F?

Payrolling. Tentoo Collective Freelance & Flex. Aan de slag. Verschillende soorten prijsafspraken. Hoe werkt Tentoo CF&F? Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het?

Payrolling. Wat is het, hoe werkt het? Payrolling Wat is het, hoe werkt het? Door pieken en dalen in het belverkeer in combinatie met ziekteverzuim of verlof van medewerkers, zijn gaten in de personeelsplanning in de callcenterbranche eerder

Nadere informatie

Werkgever voor uw werknemers

Werkgever voor uw werknemers Bezoekadres Eurodepark 1-55 6461 KB Kerkrade T (045) 563 92 60 F (045) 563 92 62 E info@payrolllimburg.nl I www.payrolllimburg.nl Postadres Postbus 295 6460 AG Kerkrade Werkgever voor uw werknemers Werkgeverschap

Nadere informatie

Back office Services voor intermediairs

Back office Services voor intermediairs Back office Services voor intermediairs Wat houdt Back office Services in? Als intermediair wilt u zich continu kunnen richten op uw core business: werving, selectie en het plaatsen van medewerkers. Oftewel:

Nadere informatie

U wilt vrijheid en flexibiliteit?

U wilt vrijheid en flexibiliteit? U wilt vrijheid en flexibiliteit? Uw medewerkers op onze loonlijst! Uitbesteden biedt rust wat is payrolling? Voordelen Medewerkers zonder ZORGEN Payrolling is een van de snelst groeiende diensten van

Nadere informatie

Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling. (een dienst van kanvas>personeelsdiensten)

Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling. (een dienst van kanvas>personeelsdiensten) Maak(t) tijd voor het echte werk! kanvas payrolling (een dienst van kanvas>personeelsdiensten) Loonkosten zijn altijd hoger dan u denkt! Bij kostbare investeringen oriënteert u zich uitgebreid: u vergelijkt

Nadere informatie

DUURZAAM VERLONEN VIA PAYROLL

DUURZAAM VERLONEN VIA PAYROLL DUURZAAM VERLONEN VIA PAYROLL De voordelen en vooroordelen Redpaper gemaakt door MF horeca personeelsdiensten INLEIDING Werkgeverschap is tegenwoordig erg complex: de administratieve lasten, de financiële

Nadere informatie

Minder personeelskosten? 12 praktische tips

Minder personeelskosten? 12 praktische tips Minder personeelskosten? 12 praktische tips Inleiding Wanneer u met uw bedrijf bezig bent, dan kijkt u vaak naar de toekomst. Welke doelen stellen we? Wat moeten we nog verbeteren? En wat doet de concurrentie?

Nadere informatie

Meewerkend Flexibele oplossing voor uitstroom

Meewerkend Flexibele oplossing voor uitstroom Meewerkend Meewerkend Flexibele oplossing voor uitstroom Veel gemeenten hebben moeite om werkzoekenden met een inkomensuitkering te plaatsen op vaste of tijdelijke functies. Bedrijven zijn terughoudend

Nadere informatie

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisa.es WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS Werkgeverschap Vormen Vrijwilligersregeling IB 47 ZZP-er Loondienst Payroll-, detachering-, uitzendbureaus, accountantskantoren

Nadere informatie

personeelsbeheer, een vak apart!

personeelsbeheer, een vak apart! personeelsbeheer, een vak apart! posd 3 payroll 4 outplacement 6 salarisadministratie 8 detachering 9 Contact 10 posd Wij zijn een klantgerichte organisatie die volledig personeelsbeheer aanbiedt. POSD

Nadere informatie

WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! VAN DE PLAS HORECA GROEP

WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! VAN DE PLAS HORECA GROEP WELKOM BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP! Van de Plas Horeca Groep is inmiddels 10 jaar specialist als het gaat om het leveren van vakkundig en bekwaam personeel binnen de horecabranche. Sinds 2013 zijn wij

Nadere informatie

Kosten besparen? Payroll! Uw personeelsadministratie in vertrouwde handen!

Kosten besparen? Payroll! Uw personeelsadministratie in vertrouwde handen! Kosten besparen? Payroll! Uw personeelsadministratie in vertrouwde handen! Wat een verschil Kunt u ook besparen op uw personeelskosten? Wij van Attract Payroll menen van wel. Payrolling betekent in het

Nadere informatie

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s!

HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW Dienstverlening Gemakkelijk, tijdbesparend, kostenverlagend en geen risico s! HTW is gespecialiseerd in het aanbieden van diensten en producten op het gebied van personeelsaangelegenheden. Wij leveren

Nadere informatie

Johan Zwemmer. Payrolling: maatschappelijke functie en juridische vormgeving

Johan Zwemmer. Payrolling: maatschappelijke functie en juridische vormgeving Johan Zwemmer Payrolling: maatschappelijke functie en juridische vormgeving Artikel 7:610 lid 1 BW De arbeidsovereenkomst is de overeenkomst waarbij de ene partij, de werknemer, zich verbindt in dienst

Nadere informatie

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS Netwerken in de sport Groningen, Huis van de Sport Friesland, Sport Fryslân Drenthe, Sport Drenthe NH, ZH en Utrecht, Sportkader

Nadere informatie

Al uw HR-oplossingen onder één paraplu

Al uw HR-oplossingen onder één paraplu Al uw HR-oplossingen onder één paraplu Kennismaken met P-services HR group Kennis van uw branche Altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen qua arbeidsweten regelgeving en uw cao. Als landelijke

Nadere informatie

Werkgeverschap en vrijwilligers. 29 februari 2016 Nabil Bouchlal

Werkgeverschap en vrijwilligers. 29 februari 2016 Nabil Bouchlal Werkgeverschap en vrijwilligers 29 februari 2016 Nabil Bouchlal Netwerken in de Sport Groningen, Huis van de Sport Friesland, Sport Fryslân Drenthe, Sport Drenthe Noord-Holland, Sportkader Nederland

Nadere informatie

DE WERKKOSTENREGELING

DE WERKKOSTENREGELING DE WERKKOSTENREGELING Tips & trics voor de horeca FLEXIBELE SCHIL HOE DEEL JE DEZE OP DE JUISTE MANIER IN EN BEHOUD JE TEGELJKERTIJD BINDING MET JE TEAM? INTRODUCTIE Steeds meer ondernemers werken met

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties WERKGEVERSCHAP EN VRIJWILLIGERS De succesvolle sportvereniging Levensaders voor succes Voldoende schaal Goed bestuur Goede accommodatie Betrokken vrijwilligers

Nadere informatie

Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden)

Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden) Meest voorkomende arbeidsrelaties tussen club en tennisleraar (incl. rekenvoorbeelden) Arbeidsrelaties Werk je als tennisleraar in dienst van de of ben je verbonden aan een tennisschool, detacheerder en/

Nadere informatie

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553

Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten e Nota van Inlichtingen d.d Publicatienummer: 75553 Nationale Openbare Aanbesteding Flexibele Arbeidskrachten 2016-2019 d.d. 29-10-2015 Publicatienummer: 75553 # Document Paragraaf Citaat Vraag Antwoord 1 NvI Vraag 1 + 2 CAR-UWO + Wij achten het op basis

Nadere informatie

VERGELIJKING PAYROLLORGANISATIES

VERGELIJKING PAYROLLORGANISATIES VERGELIJKING PAYROLLORGANISATIES Overweegt u payrolling voor uw organisatie? Dan is het belangrijk dat u de samenwerking aangaat met een goede partij, want er zijn heel wat cowboys actief in deze markt.

Nadere informatie

Ik neem een adviseur, kantoormanager en/of participatiemedewerker in dienst Utrecht, 29 mei 2015 Frank Agterkamp en Jos Aal, consulenten

Ik neem een adviseur, kantoormanager en/of participatiemedewerker in dienst Utrecht, 29 mei 2015 Frank Agterkamp en Jos Aal, consulenten Ik neem een adviseur, kantoormanager en/of participatiemedewerker in dienst Utrecht, 29 mei 2015 Frank Agterkamp en Jos Aal, consulenten Huurdersorganisatie De Woningwet 2015 vraagt om een sterkere huurdersorganisatie,

Nadere informatie

Propositie en uitwerking Cirrus Easy

Propositie en uitwerking Cirrus Easy Propositie en uitwerking Cirrus Easy Opdrachtformulering Onze opdrachtgever heeft Cirrus Staffing Services BV (hierna Cirrus) gevraagd een voorstel te vervaardigen voor de implementatie van de Cirrus Easy

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Even voorstellen? uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.nl

Ondernemend in personeel. Even voorstellen? uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.nl Ondernemend in personeel Even voorstellen? uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Over Accord De Accord Groep is een full-service bureau in de wereld van mensen en werk. Ons uitgebreide

Nadere informatie

1 4 JUNI 2010. behandeld door Afdeling Relatiebeheer

1 4 JUNI 2010. behandeld door Afdeling Relatiebeheer 1 4 JUNI 2010 Servicecentrum PGB Graadt van Roggenweg 450 Postbus 8194 3503 RD Utrecht Telefoon (030) 264 88 88 Internet: www.svb.nl/gemeente E-mail; gemeente@svb.nl Gemeente Heemstede t.a.v. college van

Nadere informatie

Arbeidsrechtelijke positie van de tennisleraar

Arbeidsrechtelijke positie van de tennisleraar Arbeidsrechtelijke positie van de tennisleraar Verschillende arbeidsrelaties Tennisleraar werkzaam o.b.v. een arbeidsovereenkomst Tennisleraar werkzaam o.b.v. een overeenkomst van opdracht Tennisleraar

Nadere informatie

PAYROLL INFORMATIE & WERKWIJZE

PAYROLL INFORMATIE & WERKWIJZE PAYROLL INFORMATIE & WERKWIJZE PAYROLL BIJ VAN DE PLAS HORECA GROEP Wat is payroll nu precies? Kort samengevat betekent dit dat een extern bedrijf uw werknemers in dienst neemt en vervolgens de salarisbetalingen

Nadere informatie

Nederland. Steeds flexibeler

Nederland. Steeds flexibeler Nederland. Steeds flexibeler ABU-campagne : Nederland. Steeds flexibeler. Dat is de slogan van de nieuwe campagne die de ABU maandag 2 juni 2014 is gestart. Een campagne die aanhaakt bij de actualiteit

Nadere informatie

Uw succes is onze intentie..!

Uw succes is onze intentie..! Uw succes is onze intentie..! Werving Selectie Uitzending Bent u op zoek naar arbeidskrachten voor een korte of juist lange periode? Connect uitzendbureau is in staat om uw bedrijf te voorzien van enthousiaste

Nadere informatie

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo.

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Payrolling Human resources Salarisadministratie tentoo.nl U bent er voor uw medewerkers. Wij zijn er voor u. De diensten van Tentoo Payrolling Salarisadministratie

Nadere informatie

Waarom zou u de arbeidsvoorwaarden flexibiliseren?

Waarom zou u de arbeidsvoorwaarden flexibiliseren? 3. Soepel met arbeidsvoorwaarden 3.1. INLEIDING Het beloningsgevoel van uw werknemer kan toenemen, zonder dat uw loonkosten toenemen. Informeer eerst bij uw werknemers of zij wel behoefte hebben aan flexibele

Nadere informatie

payrolling Online Transfermaanden Payrolling bij Online-People verlaagt de kosten van uw flexkrachten Switch van uitzenden naar payrolling

payrolling Online Transfermaanden Payrolling bij Online-People verlaagt de kosten van uw flexkrachten Switch van uitzenden naar payrolling payrolling Payrolling bij Online-People verlaagt de kosten van uw flexkrachten Switch van uitzenden naar payrolling Stap over tijdens de Online-Transfermaanden en vraag naar uw transfervoordeel. Neem contact

Nadere informatie

Welkom bij Tentoo TENTOO

Welkom bij Tentoo TENTOO Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

Hoe werkt Tentoo FlexSupport? Payrolling. Tentoo FlexSupport. Aan de slag

Hoe werkt Tentoo FlexSupport? Payrolling. Tentoo FlexSupport. Aan de slag Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. TENTOO Sinds onze

Nadere informatie

SelectiePunt Diensten

SelectiePunt Diensten Diensten SelectiePunt Diensten We werken graag voor u SelectiePunt is specialist in Strategische PersoneelsPlanning. Wij helpen organisaties en kandidaten met het realiseren van de juiste balans tussen

Nadere informatie

Premiedifferentiatie WW-premie Oproepovereenkomst Transitievergoeding Ketenregeling arbeidscontracten Gelijke arbeidsvoorwaarden payrollwerknemers

Premiedifferentiatie WW-premie Oproepovereenkomst Transitievergoeding Ketenregeling arbeidscontracten Gelijke arbeidsvoorwaarden payrollwerknemers Premiedifferentiatie WW-premie Oproepovereenkomst Transitievergoeding Ketenregeling arbeidscontracten Gelijke arbeidsvoorwaarden payrollwerknemers INHOUD 1. Premiedifferentiatie WW-premie 3. 2. Oproepovereenkomst

Nadere informatie

SALARISSPECIFICATIE Originele strook

SALARISSPECIFICATIE Originele strook Naam v/d Werkgever Adres Postcode en Woonplaats Loonheffingennummer: 0000000000 BLOK A. 1 SALARISSPECIFICATIE Originele strook Medewerker: 00000 Periode: Januari Datum van: 01-01-2013 Datum t/m: 31-01-2013

Nadere informatie

Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau

Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau Vakantiegeld Eerder Uitbetalen Uitzendbureau Free Download VAKANTIEGELD EERDER UITBETALEN UITZENDBUREAU MAG IK MIJN TOT NU TOE OPGEBOUWDE VAKANTIEGELD EERDER... Sat, 23 Dec 2017 02:51:00 GMT wat na nu

Nadere informatie

payrollbureau.nl Payrollbureau

payrollbureau.nl Payrollbureau Payrollbureau P-services Payrollbureau zorgt voor jouw personeelsadministratie en neemt werkgeversrisico s over. Jij zorgt voor de dagelijkse aansturing van je medewerker(s) en wij doen de rest. Zoals

Nadere informatie

PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL

PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL PAYROLL HRM DIENSTEN LOONADMINISTRATIE WERVING & SELECTIE KOLIBRIE.NL Waarom Kolibrie HRM voor Horeca? MARKTLEIDER EN SPECIALIST Kolibrie HRM voor Horeca bestaat sinds 1994 en is uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

Dé specialist voor intermediairs

Dé specialist voor intermediairs Dé specialist voor intermediairs Backofficebureau Het hebben van een uitzendbureau draait allang niet meer alleen om kandidaten werven en plaatsen. Salarisadministratie, ziekteverzuim, contractbeheer en

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff gemak minder kosten flexibiliteit geen werkgeversrisico s minder zorgen Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks

Nadere informatie

De specialist in doorwerken na pensioen

De specialist in doorwerken na pensioen De specialist in doorwerken na pensioen WHITEPAPER: WET WERKEN NA DE AOW-GERECHTIGDE LEEFTIJD vs DOORWERKREGELING DOORWERKEN NA PENSIOEN: Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd Sinds de komst van de

Nadere informatie

ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap

ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap ondernemer: Spring in onbekommerd ondernemerschap Tentoo vindt dat je als ondernemer moet kunnen springen en vliegen. Dat niets je klein of tegen mag houden. En als je wilt vliegen, moet je kunnen loslaten

Nadere informatie

Werkgeverschap onze zorg

Werkgeverschap onze zorg Werkgeverschap onze zorg Even voorstellen Werknemer Werknemer Singel Personele Diensten neemt het juridische werkgeverschap over van bedrijven. Hierdoor lopen bedrijven geen arbeidsrechtelijke risico s,

Nadere informatie

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo.

Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Maak ondernemen eenvoudig, kies voor Tentoo. Payrolling Human resources Salarisadministratie tentoo.nl Ondernemers zijn altijd op zoek naar de ideale voorwaarden voor succes. Steeds meer werk gevers kiezen

Nadere informatie

Uitleg Salarisstrook!

Uitleg Salarisstrook! Uitleg Salarisstrook! 1. Salaris: dit is het brutoloon over de gewerkte periode waarop de belastingen en premies nog niet zijn ingehouden. 2. Brutoloon: dit is het loon voor de afdracht van loonbelasting

Nadere informatie

Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen?

Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen? Payrolling & Lastenverlichting bij aanbestedingen? 28 oktober 2008 Mahinder Jainandunsing : Key Accountmanager Overheid Radjoe Dharmlall : Key Accountmanager Overheid Ellis Timmerman : Regiomanager Overheid

Nadere informatie

Dé specialist voor intermediairs

Dé specialist voor intermediairs Dé specialist voor intermediairs Backofficebureau Het hebben van een uitzendbureau draait allang niet meer alleen om kandidaten werven en plaatsen. Salarisadministratie, ziekteverzuim, contractbeheer en

Nadere informatie

welkom bij EasyStaff

welkom bij EasyStaff welkom bij EasyStaff Welkom bij EasyStaff EasyStaff, opgericht in 1999, is een van de eerste payrollbedrijven van Nederland. Dagelijks ondervinden onze klanten de vele voordelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co.

1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 1. Werken als zzp-er in de Zorg & Welzijn sector 2. De Belastingen 3. De concurrentiepositie van de zzp-er 4. De Coöperatieve Samenwerking Zorg & Co. 5. Toekomstperspectief Werken als zzp-er Verschillen

Nadere informatie

WAT IS PAYROLL?

WAT IS PAYROLL? WAT IS PAYROLL? INHOUDSOPGAVE 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Inleiding 1 Definitie van payrolling 2 Payroll in de praktijk 3 Payroll volgens de ABU en de NBBU cao 5 De voordelen van payroll 7 Verdeelde meningen

Nadere informatie

De Wet Werk en Zekerheid Alle maatregelen overzichtelijk onder elkaar Payrolling als flexibel alternatief

De Wet Werk en Zekerheid Alle maatregelen overzichtelijk onder elkaar Payrolling als flexibel alternatief WHITEPAPER De Wet Werk en Zekerheid Alle maatregelen overzichtelijk onder elkaar Payrolling als flexibel alternatief Het arbeidsrecht gaat vanaf 1 januari 2015 volledig op de schop. Vanaf die datum wordt

Nadere informatie

Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2

Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2 Reserveringen in Uitzendbedrijven 1 en 2 Inhoud In het kort... 1 Standaard reserveringspercentages (jaar 2012)... 1 Reserveringen in de loonberekeningen... 3 Reserveringen in de journaalpost... 6 Uitbetaling

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties SPECIALIST IN SPORTKADER

ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties SPECIALIST IN SPORTKADER ACTIEF VOOR Sportverenigingen Sportorganisaties SPECIALIST IN SPORTKADER De succesvolle sportvereniging Levensaders voor succes Goed bestuur Voldoende schaal Goede accommodatie Professionalisering Sportverenigingen

Nadere informatie

#18 De 6 meest gemaakte fouten bij tijdelijke contracten

#18 De 6 meest gemaakte fouten bij tijdelijke contracten #18 De 6 meest gemaakte fouten bij tijdelijke contracten Whitepaper Tips voor het binden en indelen van de flexibele schil Introductie Hans Smits Connexie www.connexie.net Dank voor je belangstelling voor

Nadere informatie

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013

TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS. Datum: 9 oktober 2013 TOELICHTING VOOR MEDEWERKERS Datum: 9 oktober 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 1.1 Payrolling... 3 1.2 Online- People... 3 2. Rechten en plichten... 4 2.1 Opbouw van je rechten... 4 2.2 Vakantieregeling...

Nadere informatie

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer?

Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Payroll bij Connexie: Wat betekent dit voor jou als werknemer? Het bedrijf waar je werkt of gaat werken maakt gebruik van de payrolldiensten van Connexie. Je staat op het punt om een dienstverband aan

Nadere informatie

ACTUALITEITEN ARBEIDSRECHT HR Seminar WWZ op de schop

ACTUALITEITEN ARBEIDSRECHT HR Seminar WWZ op de schop ACTUALITEITEN ARBEIDSRECHT HR Seminar 2018 WWZ op de schop 1. Wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans: status 2. WAB Flexibele arbeid 3. WAB: ontslagrecht en de transitievergoeding 4. WW premiedifferentiatie

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook 2014

Uitleg Loonstrook 2014 Uitleg Loonstrook 2014 240 000 customers in Northern Europe. The group has 4 500 employees and its net revenue amounted toeuro 500 million in 2010. Pagina 1 INLEIDING Wat staat er allemaal op loonstrook

Nadere informatie

Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs

Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs Payroll in het primair- en voortgezet onderwijs Inhoud OSG Personeel Wat is payroll? Overnemen van juridisch werkgeverschap Belangrijkste redenen om te kiezen voor payroll Politieke en maatschappelijke

Nadere informatie

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon

Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Minimumloon, jeugdloon januari 2016 - juni 2016 plus Uurloon Het wettelijk minimum loon of wettelijk minimum jeugdloon is het loon of het salaris dat je minimaal uitbetaald hoort te krijgen. Werknemers

Nadere informatie

Grip op de zaak en besparen

Grip op de zaak en besparen Grip op de zaak en besparen MultiFlexx De onafhankelijke Managed Service Provider (MSP) op het gebied van Flexibele arbeid. Sinds 1994 helpen wij onze klanten met het organiseren van hun flexibele arbeidsbehoefte.

Nadere informatie

Flex Flexibele oplossingen voor het Onderwijs

Flex Flexibele oplossingen voor het Onderwijs ibele oplossingen voor het Onderwijs Excellent Onderwijs B.V. Oude Middenweg 17 2491 AC Den Haag Payrolling in juridisch perspectief Inleiding In de media verschijnen nogal eens berichten over payrolling.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nineyardslaw/sectie arbeidsrecht

NIEUWSBRIEF. Nineyardslaw/sectie arbeidsrecht Februari 2019 Jaargang 3, nummer 2 NIEUWSBRIEF Artikelen Werkgever verplicht tot opzegging slapend dienstverband met transitievergoeding WAB aangenomen door Tweede Kamer Vaststelling hoogte billijke vergoeding

Nadere informatie

Uitleg Loonstrook. Pagina 1

Uitleg Loonstrook. Pagina 1 Uitleg Loonstrook 2015 Pagina 1 Wat staat er allemaal op uw loonstrook in 2015? Alhoewel voor veel mensen hun maandelijkse nettoloon toeneemt in 2015, is de stijging minder hoog op jaarbasis. Doordat het

Nadere informatie

uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers

uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers WerkZekerplan Voor nieuw werk en zekerheid In uw organisatie dreigt overtolligheid of ontslag voor een of meer werknemers.

Nadere informatie

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014?

Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Wat staat er allemaal op de loonstrook in 2014? Per januari 2014 ziet uw loonstrook er anders uit dan u gewend bent. Omdat er, met ingang van 1 januari 2014 wettelijke wijzingen van kracht zijn geworden

Nadere informatie

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden.

7 : Datum: datum waarop door Van Spronsen & Partners de loonverwerking voor die maand heeft plaatsgevonden. Wij verzorgen de salarisadministratie van uw werkgever, vragen over uw salarisslip dient u aan de verantwoordelijke persoon voor de salarissen van uw eigen bedrijf te vragen. Hieronder een gedetailleerde

Nadere informatie

Deel 1. Deel 2. Deel 3

Deel 1. Deel 2. Deel 3 Uitleg Salarisspecificatie Hieronder vindt u informatie over de salarisstrook van ExcellentFlex Onderwijs. De uitleg van de salarisstrook is opgedeeld in vier delen. Bron: Easyflex handboek. Mevrouw A.A.

Nadere informatie

Welkom op de Please MKB sessie over flexibel werkgeven

Welkom op de Please MKB sessie over flexibel werkgeven Welkom op de Please MKB sessie over flexibel werkgeven Please Payroll Postbus 11, 5700 AA Helmond T 0800 235 75 32 (gratis) T 0492 388 888 E info@please.nl www.please.nl Agenda Wat is payroll? Wie is Please

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Fasensysteem. Werken bij Ziezzo. Inschrijving. Loonbetaling en Reserveringen. Urendeclaratie. Meer informatie. Arbobeleid.

Inhoudsopgave. Fasensysteem. Werken bij Ziezzo. Inschrijving. Loonbetaling en Reserveringen. Urendeclaratie. Meer informatie. Arbobeleid. Werken bij Ziezzo Inhoudsopgave Werken bij Ziezzo Inschrijving Fasensysteem Loonbetaling en Reserveringen 1.1 Wie zijn wij? 2.1 Op te leveren stukken 3.1 Fase A 4.1 Loon 1.2 De payroll-constructie 2.2

Nadere informatie

Juridische constructies voor het verrichten van arbeid

Juridische constructies voor het verrichten van arbeid Hoofdstuk 1 Juridische constructies voor het verrichten van arbeid Na dit hoofdstuk kun je de kenmerken beschrijven van: de arbeidsovereenkomst; de aanstelling als ambtenaar; de overeenkomst tot opdracht;

Nadere informatie

Programma: 07.15-07.30 uur Ontvangst

Programma: 07.15-07.30 uur Ontvangst Programma: 07.15-07.30 uur Ontvangst 07.30 07.35 uur Welkomstwoord door mr. drs. Mark Diebels 07.35 07.40 uur Welkomstwoord door van Puijenbroek Textiel 07.40 08.20 uur Presentatie: Nieuwe wetgeving flexwerk:

Nadere informatie

De norm voor payrolling

De norm voor payrolling De norm voor payrolling Payrollbureau P-services Payrollbureau neemt alle lasten en werkgeversrisico s op zich. U zorgt voor de dagelijkse aansturing van de nieuwe (tijdelijke) werknemer(s), P-services

Nadere informatie

WAB kalender - stappenplan

WAB kalender - stappenplan WAB kalender - stappenplan De Wet Arbeidsmarkt in Balans is op 28 mei 2019 aangenomen in de Eerste Kamer. Dit was de laatste horde die genomen moest worden voor de definitieve invoering van de nieuwe regels.

Nadere informatie

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl

Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl Aan de slag met Tentoo. Werkwijze payrolling werkgevers. tentoo.nl Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo voor u zo eenvoudig mogelijk te maken vindt u in deze brochure een toelichting op onze payroll

Nadere informatie

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst

MKB Salarisadministratie. Aanleveren mutaties op vaste dag per maand. Starten met Tentoo HR. Gegevens naar Belastingdienst Werkwijze Welkom bij Tentoo Om het werken met Tentoo HR zo eenvoudig mogelijk te maken, vind je in deze brochure een toelichting op onze dienstverlening, de werkwijze en andere relevante informatie. Professionals

Nadere informatie

Reactie van Tentoo op recente jurisprudentie over payrolling

Reactie van Tentoo op recente jurisprudentie over payrolling Reactie van Tentoo op recente jurisprudentie over payrolling In de media verschijnen de laatste tijd enkele kritische berichten over payrolling. Als langst bestaande payroll-bedrijf van Nederland geeft

Nadere informatie