XFConverter: VRT handleiding v1.0. Tom Beckers

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "XFConverter: VRT handleiding v1.0. Tom Beckers"

Transcriptie

1 XFConverter: VRT handleiding v1.0 Tom Beckers

2 Beknopte installatie, configuratie & gebruikshandleiding voor XFConverter XFConverter is de rewrapping applicatie die bestanden met AVC-I 100 (1080i50) video converteert naar de VRT standaard voor aanlevering van AVC-I materiaal. Dit document beschrijft (zeer summier) de requirements, de installatie/activatie procedure, de configuratie om bronmateriaal om te zetten naar de VRT standaard en het gebruik van XFConverter. Uitgebreidere en meer algemene documentatie is terug te vinden in de gebruikershandleiding van EVS. Installatie & Activatie Requirements: Minimale hardware requirements: Intel Core 2 Duo 2.2GHz 2GB RAM Aanbevolen hardware requirements: Intel Core i5 2GHz 4GB RAM OS requirements: Windows XP-SP3 Windows Vista Windows 7 Windows 8 (Niet vermeld in EVS manual maar wel werkend) Windows Server 2008 en 2012 XFConverter is een 32 bit applicatie die op 32bit en 64bit OS kan geïnstalleerd worden. De applicatie moet door een administrator geïnstalleerd en geactiveerd worden. Voor de activatie is een licentie bestand en internetverbinding (met de buitenwereld) noodzakelijk. Om Quicktime mov bestanden te rewrappen moet Apple Quicktime player op de computer geïnstalleerd zijn. Installatie Om XFConverter te installeren moet het bestand XFConverter zip op een tijdelijke locatie uitgepakt worden. Daarna moet XFConverter-Setup.exe in de OCPackage\windows map uitgevoerd worden. De installatie moet door een administrator uitgevoerd worden. De installatie bestaat uit 2 installaties: eentje voor de XFConverter zelf, eentje voor de AMT. Beiden kunnen met default settings voltooid worden.

3 Activatie De activatie gebeurt door het inlezen van een licentie bestand in de applicatie. Een voorlopige licentie, geldig tot 11 maart is meegeleverd (VRTDEMOEXPIREEIGHTMARCHELEVENTH_mxf_gxf_mov_avi_avid_avidamt_mp4_vc3_mpeg.lcs). Wanneer het programma voor de eerste keer gestart wordt, opent automatisch het scherm met informatie over de licenties. Dit overzicht is bij later gebruik terug te vinden in de About sectie van het Help (?) menu. Onderaan kan gekozen worden om het licentie bestand in te laden. Dit inladen moet door een administrator gebeuren (indien niet zullen er foutboodschappen opduiken en moet de procedure door een administrator herhaald worden). Tijdens de activatie, wordt een groot aantal keer gevraagd of de gebruiker akkoord gaat met de licentievoorwaarden van de verschillende plugins. Daarna toont de tool dat de nodige licenties geactiveerd zijn.

4 Configuratie Onderstaande beschrijft de manier waarop de XFConverter applicatie geconfigureerd moet worden om gerewrapte bestanden te maken die voldoen aan de VRT aanleverspecificaties voor AVC-I materiaal. Daarnaast bevat het een aantal tips om veelvoorkomende problemen met bronbestanden uit de weg te helpen. Voor een volledige beschrijving van alle mogelijke configuratie opties, wordt verwezen naar de User Manual. Om materiaal met XFConverter te rewrappen is het nodig om bronmateriaal aan te bieden met correcte essence. De video essence moet AVC-I 1080i50 materiaal bevatten, de audio essence bevat uncompressed audio (idealiter 24 bits maar dit is geen absolute noodzaak). Materiaal mag zowel in mxf container als in mov container aan de applicatie aangeboden worden. In de applicatie wordt geconfigureerd hoe het inkomend materiaal er uitziet en hoe de conversie naar het doelformaat moet gebeuren. Dit betekent dat voor iedere verschillende soort bronmateriaal (andere container, andere audio specificaties, ander aantal audio kanalen) een apart conversie profiel moet geconfigureerd worden. Het is aangewezen in alle te gebruiken montagestations dezelfde exportinstellingen te gebruiken om met één conversieprofiel aan de slag te kunnen. Om de configuratie uit te voeren, is een voorbeeld bronbestand nodig. Dit levert dan een conversie profiel dat alle materiaal dat op identieke manier als dit voorbeeldbestand aangemaakt wordt, kan rewrappen. De configuratie wordt gestart door in het Configure menu de Configure Conversion optie te kiezen. Hierdoor gaat er een extra scherm open dat initieel behoorlijk leeg is. Let op: rechtsboven staat een knop om de configuratie volledig automatisch uit te voeren (icoon met 3 pijltjes): dit overschrijft de instellingen voor het doelbestand en mag/kan dus niet gebruikt worden! Instellingen voor doel bestand (Destination) Configuratie start met het instellen van de specificaties voor het doelbestand. 1. Selecteer MXF Plug-in in de Destination dropdown lijst.

5 2. Klik op het configuratie-icoon (Engelse sleutel) om het MXF formaat nader te specifiëren. 3. Selecteer Operational Pattern : ARD ZDF HDF Profile, Nb of audio tracks is vrij te kiezen naargelang de nood, en selecteer geen conversie van WAV naar AES (dit kan later - afhankelijk van de bronbestanden- nog aangepast worden). 4. Klik OK om deze instellingen te bewaren. Het Configure Conversion scherm bevat nu de pin-outs voor video, audiokanalen en tijdscode (Generic TC). Het ziet er nu als volgt uit. (Let op de naam van het doelprofiel: MXF ARD ZDF HDF Profile ).

6 5. Wijzig de configuratie voor de video essence naar 1080i50. Aan de audio outputs moet/kan niets gewijzigd worden.

7 6. Indien gewenst, kan de configuratie van de Generic TC gebruikt worden om nieuwe tijdscode te genereren. Dit kan nuttig zijn indien het bronmateriaal niet aan de VRT specificaties (start tijdscode is : 10:00:00:00 en continu oplopend) voldoet. De configuratie ziet er dan als volgt uit. Instellingen voor bron bestand (Source) De configuratie instellingen voor het bronbestand gebeuren op basis van een voorbeeldbestand. Selecteer het map icoontje en vervolgens een mxf of mov bestand. XFConverter analyseert het bronbestand, zoekt uit welke de verschillende componenten zijn en gaat -in de mate van het mogelijke- de verbindingen tussen bron en doel essences leggen. In een ideaal geval is de configuratie triviaal en wordt ze volledig automatisch uitgevoerd. Het configuratie scherm ziet er dan als volgt uit.

8 De beschrijving van het input bestand bepaalt welke bestanden met het conversieprofiel kunnen geconverteerd worden. Een bestand zal geweigerd worden indien zijn layout niet voldoet aan de bron beschrijving uit de configuratie. In bovenstaand voorbeeld zal een bestand met AVC-I en 4 AES3 audiosporen NIET geconverteerd worden met het getoonde conversieprofiel. Over het algemeen verschilt de essence in het bronbestand voldoende van het doelformaat zodat XFConverter niet volledig automatisch de mapping tussen de bron en de doel essences kan maken. Hieronder worden een aantal dergelijke scenarios beschreven en de aanpak om zelf de configuratie af te maken. Scenario 1 : bronbestand is Quicktime of AS-11 MXF (audio is niet opgeslagen in AES3 vorm) In een MXF bestand, zit audio zit soms in BWF of PCM vorm opgeslagen. Dit wordt aangegeven door een aanduiding bij de bron audio essence, bvb PCM 24bits 1Ch. 48kHz of WAV 24 bits 1Ch. 48kHz. Bij Quicktime bestanden zit audio nooit als AES3 opgeslagen, maar als PCM of AAC (MPEG).

9 Stel de destination MXF Plug-in configuratie in op Convert WAV to AES. De verbindingen tussen bron en doel audio worden automatisch gemaakt (of kunnen manueel gelegd worden). Scenario 2 : meerdere audiokanalen samen in 1 of meerdere audiotracks In sommige bestanden zullen de verschillende audiokanalen samen in 1 track zitten (in sommige gevallen zijn er ook meerdere audiotracks die ieder meer dan 1 kanaal bevatten). De verschillende tracks moeten opgesplitst worden om de verbinding naar de individuele kanalen per track van het doelbestand te maken. Stel de source MXF Plug-In configuratie in op Force WAV Output. De aanduiding van de audio essence verandert en er verschijnt een knop die toelaat de kanalen op te splitsen. Indien de bron een Quicktime bestand is, kunnen de kanalen opgesplitst worden zonder de Plug-In configuratie aan te passen.

10 Klik deze knop herhaaldelijk tot elk audiokanaal apart staat. Stel de destination MXF Plug-in configuratie in op Convert WAV to AES. De verbindingen tussen bron en doel audio kunnen nu gelegd worden.

11 Scenario 3 : audio met minder dan 24 bits resolutie Wijzig de project en/of export instellingen bij montage naar 24 bits audio! Indien dit onmogelijk blijkt, stel de source MXF Plug-In in op Force WAV Output (geen actie nodig voor Quicktime), en de destination MXF Plug-In op Convert WAV to AES. De verbindingen tussen bron en doel audio kunnen nu gelegd worden.

12 Gebruik Conversieprofiel opslaan Selecteer eerst de folder waar XFConverter de bronbestanden zal zoeken en de doelbestanden wegschrijft alvorens het geconfigureerde profiel op te slaan. Zo staan de correcte folders ingesteld bij het openen van een conversieprofiel. Individuele conversie Selecteer een bestand uit de bronbestanden. Klik op de knop met pijlicoon. Indien het gekozen bestand conform is aan de conversiesettings voor de bronbestanden zal de conversie starten. Indien niet, zal het bestand opgenomen worden in de lijst van doelbestanden met vermelding Format not matched. Watchfolder conversie Het materiaal in de bronfolder kan ook automatisch opgepikt en geconverteerd worden. Deze watchfolder functionaliteit wordt gestart door de knop met tandwielicoon in te drukken. Indien de bronfolder dezelfde folder is waar de montagesuite de bronbestanden exporteert, kan zo een flow opgezet worden waarbij het materiaal na export automatisch geconverteerd wordt. Enkel bestanden conform de conversiesettings voor de bronbestanden zullen geconverteerd worden. Indien er 2 of meer conversieprofielen gebruikt worden, moet er manueel omgeschakeld worden tussen de verschillende conversieprofielen. Opties In de opties kan men kiezen wat er met de bronbestanden moet gebeuren na conversie, hoe de watchfolder getriggerd moet worden, of de watchfolder automatisch moet starten, enz. Support Bij problemen met de XFConverter kan EVS ( presales.opencube@evs.com) gecontacteerd worden door de contactpersoon opgegeven bij het ter beschikking stellen van de software.

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Resusci Anne Skills Station

Resusci Anne Skills Station MicroSim Frequently Asked Questions 1 Resusci Anne Skills Station Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_NL.indd 1 24/01/08 13:06:06 2 Resusci_anne_skills-station_installation-guide_sp7012_NL.indd

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis.

We geven hier weer waar u wat vindt op de CD, voor het gebruik thuis. PC-Radio Express thuis Bij veel PC-Radio gebruikers bestaat de wens om ook thuis met het systeem aan de slag te gaan. Het is prettig als de databank eens geraadpleegd kan worden, bijvoorbeeld om te controleren

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Installatie Handleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Installatie Handleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Installatie Handleiding Dubbelklik op het setup.exe bestand dat u hebt gedownload via onze website. Daarna zal het volgende scherm tevoorschijn komen:

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

Handleiding aanmaak CSR

Handleiding aanmaak CSR Handleiding aanmaak CSR Voordat u begint: Om een Certificate Signing Request (CSR) te maken moet het programma OpenSSL geïnstalleerd worden. Dit programma kan geheel gratis gedownload worden vanaf de OpenSSL

Nadere informatie

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851

USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER. Korte Installatiehandleiding DA-70851 USB 2.0 NAAR HDMI VIDEO ADAPTER Korte Installatiehandleiding DA-70851 1. De Driver Installeren Opgelet: Sluit de adapter NIET op uw computer aan voordat de meegeleverde driver is geïnstalleerd. Plaats

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking Dit document is de handleiding voor de installatie, configuratie en werking van de DMS Plugin. Versie 1-12/09/2005 Inhoudstafel 1 Installatie...

Nadere informatie

Handleiding FileZilla

Handleiding FileZilla Handleiding FileZilla Deze handleiding beschrijft de installatie en configuratie van FileZilla. Met dit programma is het mogelijk om bestanden van uw computer te verplaatsen naar een zogeheten (web)server.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Installatie Today s Pro

Installatie Today s Pro Installatie Today s Pro Ga je voor de eerste keer met Today s Pro aan de slag, heb je een nieuwe computer aangeschaft, of wil je Today s Pro gewoon opnieuw installeren? In deze instructie lees je hoe je

Nadere informatie

Installatie SoftN - MyCareNet

Installatie SoftN - MyCareNet Installatie SoftN - MyCareNet Inhoud Voor je start met de installatie... 2 Installatie SoftN - MyCareNet... 2 Configuratie SoftN - MyCareNet... 4 Eerste gebruik... 4 Instellingen scherm... 5 Dataprovider...

Nadere informatie

Software. Installatiehandleiding. KUKA.Sim Viewer KUKA.Sim Layout KUKA.Sim Tech KUKA.Sim Pro KUKA.Sim Bibliotheek van componenten. Versie 2.

Software. Installatiehandleiding. KUKA.Sim Viewer KUKA.Sim Layout KUKA.Sim Tech KUKA.Sim Pro KUKA.Sim Bibliotheek van componenten. Versie 2. Software KUKA.Sim Viewer KUKA.Sim Layout KUKA.Sim Tech KUKA.Sim Pro KUKA.Sim Bibliotheek van componenten Versie 2.1 KUKA.Sim 2.1 2010-01-05 Bladzijde 1/11 Copyright KUKA Roboter GmbH Dit handboek mag -

Nadere informatie

Act! Salutation Tool ICT

Act! Salutation Tool ICT Act! Salutation Tool Handleiding Versie 1.0 1-07-2015 Inleiding Betrapt u uzelf er ook regelmatig op, dat uw t.a.v. en uw briefaanhef niet volgens de juiste regels zijn opgesteld? Bent u ook altijd aan

Nadere informatie

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden:

Summa Cutter Tools. 1 Cutter tools. Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: Summa Cutter Tools 1 Cutter tools Met dit programma kunnen twee dingen geïnstalleerd worden: 1. Plug-in voor Corel (vanaf versie 11) en Adobe Illustrator (vanaf versie CS). De plug-in voor Corel installeert

Nadere informatie

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties

Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Kubus Stabu 4 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Inleiding Na installatie van Kubus Stabu 4 dient een licentie geactiveerd te worden door middel van het invoeren van een licentiecode.

Nadere informatie

CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren

CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren CSS DEMO of LEEG downloaden en installeren Voor u begint: Internet - Voor het downloaden en installeren is internet nodig. - Tijdens het gebruik van het programma is afhankelijk van de functies die u nodig

Nadere informatie

Installatie Handleiding. Twan Wintjes

Installatie Handleiding. Twan Wintjes Installatie Handleiding voor AVCHDCoder Twan Wintjes 1 Hoofdstuk 1: Installatie... 3 1.1: Installeer AVCHDCoder... 3 1.2: Installeer ffdshow, Avisynth en Haali Media Splitter... 3 1.3: Ffdshow configureren...

Nadere informatie

Installatiehandleiding Queen 5

Installatiehandleiding Queen 5 Inhoud 1. INLEIDING... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows Vista /7/8(.1)/10/Windows Server 2008... 2 Aandachtspunten bij installatie onder Windows 7... 2 2. NIEUWE INSTALLATIE... 2 3. INVOEREN

Nadere informatie

EEN TESTCENTRUM REGISTREREN EN WERKSTATIONS INSTELLEN VOOR EXAMINERING

EEN TESTCENTRUM REGISTREREN EN WERKSTATIONS INSTELLEN VOOR EXAMINERING EEN TESTCENTRUM REGISTREREN EN WERKSTATIONS INSTELLEN VOOR EXAMINERING Meer informatie op www.technologie-onderwijs.nl Een testcentrum registreren en werkstations instellen voor examinering Dit document

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING REKENSOFTWARE MatrixFrame MatrixFrame Toolbox MatrixGeo 1 / 9 SYSTEEMEISEN Werkstation met minimaal Pentium 4 processor of gelijkwaardig Beeldschermresolutie 1024x768 (XGA) Windows

Nadere informatie

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Femap STAND ALONE & FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B.

1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Quasyscan 1. Hardware Installatie...3 2. Installatie van Quasyscan...6 A. Hoe controleren of je een actieve internetverbinding hebt?...6 B. Zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht...7 C.

Nadere informatie

Gebruikerstoelichting Kleos Outlook plugin

Gebruikerstoelichting Kleos Outlook plugin Gebruikerstoelichting INHOUDSTAFEL 1 Doelstelling -------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 2 Welke Outlook versie? -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO

Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO Handleiding installatie van Norman Endpoint Protection Small Office Home Office Licentie SOHO Handleiding installatie van NPRO_SOHO licentie 1 25 juli 2011 Inhoud Inhoudsopgave Algemeen... 3 Introductie...

Nadere informatie

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding

Spirometry PC Software. Gebruikshandleiding Spirometry PC Software Gebruikshandleiding Inhoud Welkom... 5 Systeemvereisten... 5 1. PC vereisten... 5 2. Vereisten besturingssysteem... 6 Installatie Spirometry PC Software... 6 Instellingen Spirometry

Nadere informatie

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties

KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties KUBUS Spexx 5 Licentiemanager voor netwerklicenties Installatiehandleiding Voordat u een bestaande netwerkinstallatie van Kubus Stabu 4 gaat upgraden. De procedure zoals hieronder beschreven is enkel van

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken

Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Nieuwe Installatie/Factuur2King bijwerken Volg de onderstaande stappen om een nieuwe versie van Factuur2King 2.1 te installeren of een bestaande installatie bij te werken. 1. Uitpakken zipbestanden Pak

Nadere informatie

Installatie Handleiding

Installatie Handleiding Installatie Handleiding Index Introductie... 3 Systeem en software-vereisten... 4 Ondersteunde softwareapplicaties... 4 Programma architectuur... 5 Registerinstellingen... 5 Snelkoppeling... 6 Benodigde

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet...

Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 333 Inhoud Wat is mobiel werken?... 2 Installeren VPN Client... 3 Laptop... 3 Windows 8... 4 Windows 7... 10 Mac OS X... 16 Linux... 16 Tablet... 18 ios (ipad)... 18 Android... 21 Windows... 21 Smartphone...

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE

Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Installatie Procedure Solid Edge ST10 FLOATING LICENTIE Mocht u niet weten wat voor type licentie u heeft, neem dan contact met ons op voordat u aan de installatie begint. Deze handleiding kan ook gebruikt

Nadere informatie

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Updatehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Installatie Avalanche Webview

Installatie Avalanche Webview Installatie Avalanche Webview Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Webview op een huidige omgeving te updaten en te installeren. 1. Deïnstalleer de huidige Avalanche Webview

Nadere informatie

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac

Installatie Handleiding TWS. Voor Windows en Mac Installatie Handleiding TWS Voor Windows en Mac Inhoudsopgave 1 Installatie Windows 3 1.1 indeling TraderWorkstation 6 2 Instalatie Mac 7 3 instalatie Java 9 1. Installatie Windows Om het platform te installeren

Nadere informatie

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019

Update Procedure Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het updaten van de Standard Parts naar eerdere Solid Edge versies. Voor een gedetailleerd overzicht en uitleg van alle wijzigingen in Solid

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012

HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 HANDLEIDING Installatie TESTS 2012 INHOUDSOPGAVE: Algemeen:... 2 Installatie instructies voor stand-alone computer.. 2 Uitsluitend voor netwerk-installatie.. 6 Client installatie deel 1... 6 Deel 2 netwerkinstallatie:

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk

Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Handleiding installatie Kluwer Belastingpraktijk Inleiding Bij de installatie van Kluwer Belastingpraktijk (KBP) kunnen de volgende situaties (configuraties) van toepassing zijn op het systeem waarop het

Nadere informatie

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1

Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 Installatiehandleiding MatrixKozijn 3.1 INSTALLATIEHANDLEIDING MATRIXKOZIJN 3.1 2 1. AANBEVOLEN SYSTEEMEISEN 2 2. INSTALLATIE MATRIXKOZIJN 3.1 2 3. CONVERSIE GEBRUIKERSBESTANDEN 3 3.1. CONVERSIE STAMBESTANDEN

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

ITware maakt een directe verbinding met de database van uw webwinkel. Hiervoor Is een MySQL ODBC connector nodig, specifiek versie 5.1.11 32 bit.

ITware maakt een directe verbinding met de database van uw webwinkel. Hiervoor Is een MySQL ODBC connector nodig, specifiek versie 5.1.11 32 bit. Handleiding: Installeren ITware en ODBC driver ITware wordt ondersteund op de volgende besturingssystemen: - Windows Vista - Windows 7 (32 en 64 bit) - Windows 8 (32 en 64 bit) - Windows server 2003 -

Nadere informatie

Mijn Dreambox Als Multimedia Center

Mijn Dreambox Als Multimedia Center Mijn Dreambox Als Multimedia Center Een uitgebreide handleiding over hoe maak ik van mijn dreambox een multi media center. Dus we gaan ervan uit dat je jou dreambox wil gaan gebruiken voor de volgende

Nadere informatie

Upgrade naar People Inc 3.5.0

Upgrade naar People Inc 3.5.0 I Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 Installeren... van de upgrade 2 1.2 Uitvoeren... van de upgrade 5 1.3 Installatie... Applicatie Server 9 1.4 Installatie... Gebruikers programma's 15 1.5 Afronding...

Nadere informatie

ALL-CRM Installatie handleiding

ALL-CRM Installatie handleiding ALL-CRM Installatie handleiding Auteur: Shams Hadi Datum: 05-06-2014 Version: v1.2 2014, All-CRM 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave 2 2 Systeem vereisten 3 2.1 Cliënt (Desktop applicaties) 3 2.2 Cliënt (Internet

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding

Urenregistratie MKB. Installatiehandleiding Urenregistratie MKB Installatiehandleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy

Nadere informatie

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN!

BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! 1. Licentieovereenkomst BELANGRIJK! LEES DEZE OVEREENKOMST ALVORENS DE SOFTWARE TE INSTALLEREN! Het aanvaarden van deze overeenkomst geeft U het recht tot gebruik van deze software, de software blijft

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019

Installatiehandleiding Standard Parts Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Deze handleiding kan ook gebruikt worden voor het installeren van de van eerdere Solid Edge versies. Gebruik dit document alleen voor de eerste schone installatie van de. Zijn de al een

Nadere informatie

Update Solid Edge naar Keyshot 8 Solid Edge 2019

Update Solid Edge naar Keyshot 8 Solid Edge 2019 Solid Edge 2019 Afbeelding van https://www.keyshot.com/press/luxion-releases-keyshot-8/ Keyshot 7 wordt standaard mee-geïnstalleerd met Solid Edge 2019. Keyshot 8 is nu ook beschikbaar. Gebruik deze handleiding

Nadere informatie

Net2 kaarten bedrukken

Net2 kaarten bedrukken kaarten bedrukken kaarten bedrukken - Welke methode? Er bevinden zich twee pakketen om kaarten te bedrukken in de software. Een basis vast formaat dat al aanwezig is in de software sinds 2003 (V3.16) en

Nadere informatie

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Version 1.0 Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren...

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

KeyLink B.V. KeyLink CTI Client Installation Manual - Dutch

KeyLink B.V. KeyLink CTI Client Installation Manual - Dutch KeyLink B.V. KeyLink CTI Client Installation Manual - Dutch Product(en): Versie: KeyLink CTI software V4.13.1 Document Versie: 1.16 Datum: 8 januari 2013 Auteur: Technical Support Overzicht Dit document

Nadere informatie

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x)

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Introductie De Rodin applicatie bestaat uit een programma en een database. Het programma zal altijd lokaal op uw computer worden geïnstalleerd, terwijl

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be

Handleiding. Instellen Outlook Click-To-Dialplugin. PBXonline.be Handleiding Instellen Outlook Click-To-Dialplugin PBXonline.be Outlook plugin Overzicht: Click2Dial Plugin Outlook Plugin configuratie Installatie Outlook Plugin U dient de Click-to-Dial-plugin te downloaden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

1. Dubbelklik MMFINALE2014.exe om de bestanden uit te pakken.

1. Dubbelklik MMFINALE2014.exe om de bestanden uit te pakken. Finale 2014 Install handleiding Voor we beginnen is het belangrijk dat de internetverbinding wordt verbroken. Dit is het makkelijkst door de internet kabel uit de computer te halen of om de wifi uit te

Nadere informatie

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V.

Electronisch Aanleveren Radiocommercials. Handleiding. Versie 1.2.1 WWW.EAR.NU. 2007 - M&I Broadcast Services B.V. Electronisch Aanleveren Radiocommercials Handleiding Versie 1.2.1 WWW..NU M&I Inhoud I...2 Algemeen 1...3 - Electronisch Aanleveren Radiocommercials II...4 Functies III...5 Inloggen 1...5 Uploaden 2...6

Nadere informatie

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25

INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: SPSS 25 INSTALLATIE- EN ACTIVATIEPROCEDURE: Installatie - Windows procedure SPSS 25 Hieronder volgt een stap-voor-stap handleiding voor de installatie van SPSS 25. Voer de installatie uit als administrator. 1.

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

Installatie Handleiding TechControl

Installatie Handleiding TechControl Installatie Handleiding TechControl Maneffic Solutions Vincent Schuurhuis Versie 1.01 Plaats de CD in het CD-Rom station van de computer, de installatie zal automatisch gestart worden. Indien u de installatie

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Installatiegids Registratie Hardware specificaties

Installatiegids Registratie Hardware specificaties Installatiegids Installatiegids... 1 Registratie... 2 Hardware specificaties... 3 Waarschuwing ivm Poorten die open moeten staan... 3 Configuratie voor gebruik op Citrix, Terminal Server,...... 4 Windows

Nadere informatie

Ladibug TM 2.0 Document Camera Image software Gebruikershandleiding

Ladibug TM 2.0 Document Camera Image software Gebruikershandleiding Ladibug TM 2.0 Document Camera Image software Gebruikershandleiding Inhoudstabel 1. Introductie... 2 2. Systeemvereisten... 2 3. Ladibug installeren... 3 4. Verbinden met de hardware... 8 5. Beginnen met

Nadere informatie

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10

Informatica Smartschool en Wink. Handleiding 1/10 Handleiding 1/10 Wat is Wink? Wink is gratis software waarmee je presentaties en handleidingen kan maken. Een Winkpresentatie kan een stappenplan zijn over hoe je bepaalde software moet gebruiken. De auteur

Nadere informatie

Cloud Products FilePartner

Cloud Products FilePartner Onderwerp Project Documentatie Cloud Products FilePartner Gebruikershandleiding file.cloudproducts.be 1 INLOGGEN U kan inloggen op de FilePartner applicatie door te surfen naar http://file.cloudproducts.be.

Nadere informatie

1. Installeren Update 2.4.7

1. Installeren Update 2.4.7 1. Installeren Update 2.4.7 De update kan rechtstreeks geïnstalleerd worden vanaf internet. U moet altijd wel MeaFinance afsluiten alvorens de update te draaien Let op: maak voordat u de update uitvoert

Nadere informatie

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding

Coligo conne ct. Gebruikershandleiding Coligo conne ct Gebruikershandleiding Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren... 3 2.3 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding EasyCap Video adapter:

Handleiding EasyCap Video adapter: Handleiding EasyCap Video adapter: Gefeliciteerd met uw aankoop! U kunt nu al uw oude video banden digitaal opslaan en bewerken. De EasyCAP Video adapter kan hoge kwaliteit video beelden en audio geluid

Nadere informatie

Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10. Versie 2. Datum Mei Marco van der Linden

Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10. Versie 2. Datum Mei Marco van der Linden Titel Winstore handleiding inrichting remote desktop versie 10 Versie 2 Datum Mei 2019 Afdeling Auteur Contactadres Customer Service Marco van der Linden Winstore De Witbogt 2 5652 AG Eindhoven Telefoonnummer

Nadere informatie

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd.

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. Act! @Map voor Act! Handleiding Versie 1.1 16-09-2014 Inleiding Uw Act! contacten in één overzicht Met Act!@Map kunt u een selectie contacten tonen op een kaart. De locaties van de contactpersonen worden

Nadere informatie

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen

Netwerk Media. Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Netwerk Media Handleiding voor het delen van bestanden en mappen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 2 Instellen van UpnP in Windows Vista... 3 Ínstellen van UPnP in Windows 7... 4 Bestanden

Nadere informatie

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure

Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad. Installatie- en activeringsprocedure Verdelerontwerp- en calculatiesoftware Hagercad Installatie- en activeringsprocedure Versie: 3.1 Datum: 28 januari 2016 Inhoudsopgave Inleiding... - 3-1. Systeemeisen... - 3-2. Installatie van de software

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie