Toetsplan Taxi-, Directie- en Busvervoer. Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toetsplan Taxi-, Directie- en Busvervoer. Inhoud"

Transcriptie

1 Toetsplan Taxi-, Directie- en Busvervoer Inhoud 1. Inleiding 1.1 Waarom prestatiemeten 1.2 Uitgangspunten voor dit toetsplan 1.3 Input voor de toetsing 1.4 Wat wordt gemeten? 1.5 Door wie wordt gemeten? 2. Prestatiemonitoring 2.1 Werking van prestatiemonitoring 2.2. Beoordeling resultaatgebied 1: Kwaliteit Dienstverlening Kwaliteitszorg Servicelevels 2.3 Beoordeling resultaatgebied 2: Tevredenheid Opdrachtnemer 2.4 Beoordeling resultaatgebied 3: Managementinformatie en advies

2 1. Inleiding In dit document is beschreven hoe Opdrachtgever de kwaliteit van dienstverlening voor het Taxi-, VIP- en Busvervoer gaat meten, behorend bij de Europese aanbesteding met kenmerk Door de werkwijze vast te leggen ontstaat, zowel voor Opdrachtgever als Opdrachtnemer, vooraf duidelijkheid over de wijze waarop de Dienstverlening wordt gemonitord en getoetst. 1.1 Waarom prestatiemeten Om een langdurige leveranciersrelatie ( partnership ) op te bouwen, de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen monitoren en te kunnen sturen op de Raamovereenkomst, heeft Opdrachtgever een systematiek van prestatiemeting ontwikkeld. 1.2 Uitgangspunten voor toetsing: De toetsing is gebaseerd op de performance, zoals beschreven in de KPIscorekaart (bijlage J), over een afgebakende, achterliggende periode. De achterliggende periode betreft de periode vanaf de laatste toetsing tot het moment van de nieuwste toetsing. De uitkomst van de toetsing wordt beargumenteerd op basis van objectieve, of in het geval van de beleefde prestatie door geobjectiveerde, gegevens. De toetsing is niet vrijblijvend. Terugkoppeling ervan vindt plaats via de reguliere accountmanagementgesprekken op tactisch/ strategisch niveau. Indien nodig, resulteert dit in afspraken over bijsturing. Het management van zowel Opdrachtgever- als Opdrachtnemer, zetten zich actief in voor de toepassing van deze vorm van toetsing en de hiervoor benodigde documentatie en communicatie. Er wordt in hoofdzaak getoetst of Opdrachtnemer werkt volgens dit toetsplan. De gedachte hierbij is, dat een goed proces leidt tot een goed resultaat. Dit betekent, dat wordt gekeken naar zowel de kwaliteit van het proces als de kwaliteit van uitvoering van het proces. 1.3 Input voor de toetsing: Het Beschrijvend Document; Inschrijving van de Opdrachtnemer; De KPI-scorekaart waarin onder andere de prestatie indicatoren, de wijze van meten en rapporteren, de prestatienormen, de meetfrequentie en de minimale servicelevels zijn opgenomen. 1.4 Wat wordt gemeten? Er wordt onderscheid gemaakt tussen de volgende twee aspecten met bijbehorende meetmethode: 1. De gemeten prestatie. Dit betreft metingen op concreet meetbare eisen. Meetinstrumenten: Systematiek prestatiemonitoring, zoals beschreven in hoofdstuk 2 van dit document. Eventuele Audit door een onafhankelijke gecertificeerde auditinstelling. 2. De beleefde prestatie. Dit betreft de door Opdrachtgever en Deelnemers ervaren kwaliteit van Dienstverlening. Meetinstrument: Periodieke voortgangsrapportage ingevuld door een vaste groep functionarissen, bestaande uit 1) de contractmanagers van Opdrachtgever, te onderscheiden in respectievelijk de contractmanager Categoriemanagement Vervoer en de contractmanager FM Haaglanden en 2) de Deelnemers zoals

3 vertegenwoordigd in de afstemming met voornoemde contractmanagers en in lijn met onderstaand schema: De gespreksstructuur is daarbij als volgt, waarbij Opdrachtnemer dus zowel met CMV, als met FMH 4 keer per jaar accountgesprekken voert: Klantenraad CMV (Deelnemers via CMV Contractmanager Categoriemanagement Vervoer Categoriemanagement Vervoer Opdrachtnemer Deelnemers via FMH Contractmanager FM Haaglanden 1.5 Door wie wordt gemeten? Opdrachtnemer. Opdrachtgever gaat er, op basis van de voor dit contract gestelde eisen, vanuit dat Opdrachtnemer werkt met een kwaliteitzorgsysteem. Dit houdt in, dat Opdrachtnemer haar eigen resultaten meet en expliciet maakt, zodat met managementinformatie kan worden aangetoond, dat door toepassing van het kwaliteitzorgsysteem ook de gewenste kwaliteit wordt gerealiseerd. Opdrachtgever. Opdrachtgever meet de kwaliteit van de beleefde prestatie door middel van een periodieke voortgangsrapportage naar aanleiding van de afstemming met de Deelnemers. Deze (interne) voortgangsrapportage vormt input voor de accountmanagementgesprekken. Onafhankelijke Controle Opdrachtgever kan te allen tijde een controle (laten) uitvoeren of alle aspecten van de Dienstverlening conform afspraak c.q. de Raamovereenkomst wordt uitgevoerd. Hieraan zal de Opdrachtnemer te allen tijde en zonder voorbehouden zijn volledige medewerking verlenen en hiertoe aan de door Opdrachtgever aangewezen personen alle informatie en inlichtingen verstrekken die noodzakelijk zijn voor de bedoelde controle. De Opdrachtnemer geeft aan Opdrachtgever volledige toegang tot gebruikte systemen. Opdrachtgever wordt in de gelegenheid gesteld om volledig, of op basis van een steekproef, de uitvoering te controleren op de juiste toepassing van beleid, reismogelijkheden en condities. Opdrachtnemer zorgt voor de overdracht van kennis en vaardigheden aan Opdrachtgever, benodigd voor het gebruik en begrip van de gebruikte systemen.

4 Ter controle van de uitvoering van de afspraken en werkzaamheden van de Opdrachtnemer kan de Opdrachtgever gebruik maken van diverse instrumenten. Hieronder wordt onder andere verstaan: Schaduwboekingen bij andere dienstverleners of daarin gespecialiseerde ondernemingen; Steekproeven; Audits door auditors van de Opdrachtgever of door deze aangewezen derde partijen. De Opdrachtnemer geeft bij een dergelijke audit binnen 5 werkdagen inzage in alle relevante informatie en systemen.

5 2. Prestatiemonitoring 2.1 Werking van prestatiemonitoring Prestatiemonitoring is de wijze waarop de Dienstverlening wordt bestuurd door Opdrachtgever. Drie resultaatgebieden vormen de basis van prestatiemonitoring: Resultaatgebied 1: Kwaliteit Dienstverlening (gemeten prestatie); Resultaatgebied 2: Tevredenheid Opdrachtgever (beleefde prestatie); Resultaatgebied 3: Managementinformatie en advies (gemeten prestatie). Een resultaatgebied bestaat uit 1 of meerdere KPI s; met per KPI minimaal een beschrijving van de basis waarop wordt gemeten, een Norm waaraan Opdrachtnemer dient te voldoen en eventueel de frequentie van de rapportage. 2.2 Beoordeling resultaatgebied 1: Kwaliteit Dienstverlening Het betreft hier de technische kwaliteit van de Dienstverlening. Opdrachtnemer dient voor alle KPI s van dit resultaatgebied aan de gestelde norm te voldoen. Of de norm van een KPI wel of niet is gehaald, wordt bepaald aan de hand van de resultaten van eigen metingen van Opdrachtnemer, de bevindingen van een onafhankelijke en gecertificeerde auditinstantie en/of door een steekproefsgewijze periodieke audit in opdracht van Opdrachtgever. Resultaatgebied 1 kent 2 KPI s: Kwaliteitszorg; Service levels. Hieronder worden per KPI, de werkwijze, de norm waaraan opdrachtnemer dient te voldoen en de consequentie wanneer niet aan de norm wordt voldaan beschreven Kwaliteitszorg Periodiek wordt een kwaliteitsplan of een geldig kwaliteitscertificaat overlegd uit de internationale normenreeks ISO 9001 of gelijkwaardig, dat is afgegeven na een nieuwe toetsing door een onafhankelijke geaccrediteerde certificeringsinstantie. Een audit resulteert in een geldig certificaat voor de periode van een jaar. De Opdrachtnemer is zelf verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren en bekostigen van de audit of het kwaliteitsplan. De resultaten van audits of het periodieke kwaliteitsplan worden binnen 5 werkdagen na vaststelling door Opdrachtnemer gedeeld en besproken met Opdrachtgever; Indien de audit een negatieve uitslag kent en de certificering niet wordt afgegeven of indien het kwaliteitsplan naar oordeel van Opdrachtgever niet akkoord is ontvangt Opdrachtgever ten minste binnen 5 werkdagen na melding van Opdrachtgever een verbeterplan met planning, waarin Opdrachtnemer beschrijft hoe en wanneer de kwaliteit weer op het contractueel geëiste niveau is. De Norm De opdrachtnemer voldoet aan de norm voor Resultaatgebied 1 - KPI Kwaliteitszorg wanneer zij per periode tijdig in bezit is van een geldig kwaliteitscertificaat of een door Opdrachtgever geaccordeerd kwaliteitsplan.

6 2.2.2 Service levels Periodiek levert Opdrachtnemer een eenvoudige en overzichtelijke Servicelevelrapportage conform bijlage K servicelevels aan waarmee aantoonbaar en verifieerbaar is in welke mate wordt voldaan aan de overeengekomen Servicelevels. Hierin is minimaal de absoluut gerealiseerde prestatie inzichtelijk gemaakt. Indien 2 opeenvolgende periodes van een kwartaal niet wordt voldaan aan de norm, wordt de benoemde sanctie ingesteld. Deze sanctie wordt vervolgens elke opeenvolgende periode opgelegd tot is voldaan aan de norm. Dit geldt voor elke afzonderlijke Servicelevel, zoals beschreven in bijlage K het Beschrijvend document De Norm De opdrachtnemer voldoet aan de norm voor Resultaatgebied 1 - KPI Servicelevels volgens de Servicelevels zoals opgenomen in bijlage K.

7 2.3 Beoordeling resultaatgebied 2: Tevredenheid Opdrachtgever Dit betreft de door Opdrachtgever beleefde prestatie. De tevredenheid wordt gemeten aan de hand van de door Opdrachtgever beleefde houding en gedrag van Opdrachtnemer. Deze klantbeleving wordt periodiek beoordeeld door invulling van een voortgangsrapportage (VGR). De beleefde prestatie wordt gemeten door middel van een enquête (voortgangsrapportage) onder de Deelnemers zoals weergegeven in het Beschrijvend document. Hierbij wordt gewerkt met vaste vragen en antwoordmogelijkheden. De voortgangsrapportage geeft een score over de beleefde prestatie op houding en gedrag van Opdrachtnemer op tactisch- en operationeel niveau. De rapportage wordt minimaal 1 keer per jaar en maximaal 1 keer per halfjaar ingevuld. De voortgangsrapportage bevat vier vragen, welke gaan over de volgende onderwerpen: a) Samenwerking; b) Werkrelatie; c) Kwaliteit dienstverlening; d) Sturingsinformatie. Per vraag kent men 4 antwoordmogelijkheden te weten: a, b, c of d. In tabel onderstaande tabel zijn de antwoordmogelijkheden, de bijbehorende scores en betekenis weergegeven. Antwoord Score Houding en gedrag a. 1 Passief b. 4 Reactief c. 7 Actief d. 10 Proactief De Norm De Opdrachtnemer voldoet aan de norm voor Resultaatgebied 2 - KPI Tevredenheid indien de scores van de Deelnemers samen een gemiddelde score behalen van minimaal een 6.

8 Vragen voor de periodieke voortgangsrapportage a. Samenwerking. Hoe is de kwaliteit van de samenwerking met de Opdrachtnemer in de achterliggende periode ervaren? Deze vraag is gericht op de wijze waarop de Deelnemer de wederzijdse werkrelatie in de achterliggende periode heeft ervaren. Ter onderbouwing van de beantwoording, kunnen diverse informatiebronnen worden geraadpleegd, zoals: tevredenheidonderzoeken, informatie van Deelnemers of Opdrachtnemer over de kwaliteit van de Dienstverlening, onderzoek naar de waardering van de gebruikers, complimenten en aanspraken op garanties. a. Beide partijen behartigden alleen eigen belangen of weigerden uit de conflictsfeer te komen en communiceerden hier onvoldoende over. b. Beide partijen konden zich verplaatsen in elkaars belangen en mogelijke problemen konden besproken worden. Bij het zoeken naar oplossingen kon echter de conflictsfeer niet vermeden worden. c. Beide partijen konden zich verplaatsen in elkaars belangen en mogelijke problemen konden besproken worden. Bij het zoeken naar oplossingen werd ook veelvuldig samengewerkt. d. Beide partijen voelden zich verantwoordelijk voor belangen van de andere partij. Daarvoor werd altijd de samenwerking opgezocht en werd op een proactieve wijze over mogelijke problemen en voorstellen tot oplossing gecommuniceerd. b. Werkrelatie Hoe kan de onderlinge werkrelatie in de achterliggende periode worden omschreven vanuit het perspectief van de Deelnemer? Deze vraag is gericht op de wijze waarop de Deelnemer de werkrelatie met de Opdrachtnemer in de achterliggende periode heeft ervaren. Uitgangspunt is dat een goede samenwerking en communicatie zorgen voor betere resultaten. a. De werkrelatie was slecht. Discussies zorgden voor een niet-prettige sfeer en mogelijk zelfs irritatie. De Opdrachtnemer luisterde niet goed naar de wensen van de Deelnemer. b. De werkrelatie was niet optimaal, maar wel werkbaar. Met moeite konden de wensen van de Deelnemer kenbaar gemaakt worden. c. Er was sprake van een normale werkrelatie. De wensen van de Deelnemer konden kenbaar worden gemaakt en er werd redelijk naar gehandeld. d. De samenwerking was professioneel. De wensen van de Deelnemer konden kenbaar gemaakt worden en er werd goed naar gehandeld. Discussies waren opbouwend.

9 c. Kwaliteit dienstverlening Op welke wijze communiceerde de Opdrachtnemer in de achterliggende periode over klachten en meldingen m.b.t. de dienstverlening en zijn relevante klachten adequaat en naar tevredenheid Deelnemer opgepakt? Deze vraag is gericht op de wijze waarop de Opdrachtnemer in de achterliggende periode heeft gecommuniceerd over klachten en meldingen m.b.t. de dienstverlening en de wijze waarop relevante klachten adequaat en naar tevredenheid van de Deelnemer zijn opgepakt en tot een verbeterd resultaat hebben geleid. a. Klachten en meldingen, welke gemeld zijn door de Deelnemer, zijn slecht opgepakt en de maatregelen leidden tot een niet bevredigend resultaat. Er heeft geen terugkoppeling plaatsgevonden over de genomen maatregelen. b. Klachten en meldingen gemeld door de Deelnemer, zijn moeizaam behandeld, maar leidden tot een bevredigend resultaat. Er heeft een beperkte terugkoppeling plaatsgevonden over de genomen maatregelen. c. Klachten en meldingen gemeld door de Deelnemer, zijn adequaat behandeld en leidden tot een bevredigend resultaat. Er heeft een beperkte terugkoppeling plaatsgevonden over de genomen maatregelen. d. Klachten en meldingen gemeld door de Deelnemer, zijn adequaat behandeld en leidden tot een bevredigend resultaat. Er heeft een goede terugkoppeling plaatsgevonden over de genomen maatregelen. d. Sturingsinformatie aan Deelnemers In welke mate voldoet de geleverde sturingsinformatie aan de eisen / wensen? Deze vraag is gericht op de wijze waarop de Deelnemer in de achterliggende periode zorg heeft gedragen voor bewerkbare digitale beschikbaarstelling van sturingsinformatie. Het betreft informatie op periodieke, in ieder geval maandelijkse basis aan de betreffende contactpersonen van de Deelemer. a. De geleverde sturingsinformatie is niet tijdig, onvolledig en/of niet bruikbaar; b. De geleverde sturingsinformatie is niet tijdig, onvolledig en/of niet bruikbaar, maar Opdrachtnemer geeft blijk van verbetering; c. De geleverde sturingsinformatie is van een te algemeen niveau, sluit in toenemende mate aan bij administratieve- en financiële processen van Deelnemer, is tijdig, volledig en bruikbaar; d. De geleverde sturingsinformatie is specifiek voor de Deelenemer, sluit goed aan bij administratieve- en financiële processen, is tijdig, volledig en bruikbaar.

10 2.4 Beoordeling resultaatgebied 3: Managementinformatie en advies Dit resultaatgebied betreft het beheer en de levering van managementinformatie en een periodiek advies door Opdrachtnemer aan Categoriemanagement Vervoer. KPI Managementinformatie en advies: Opdrachtnemer levert eenvoudig te interpreteren standaard- en maatwerkrapportages. De Norm Opdrachtgever voldoet aan de norm voor Resultaatgebied 3 managementinformatie en advies als de informatie correct is, eenvoudig interpreteerbaar en tijdig wordt geleverd in het gevraagde format.

Toetsplan Servicedesk ICT

Toetsplan Servicedesk ICT Toetsplan Servicedesk ICT Prestatiemonitoring op kwaliteit van uitbestede dienstverlening Zaaknummer Datum Status 31107681 22 juli 2015 Definitief Colofon Uitgegeven door Opgesteld door Rijkswaterstaat,

Nadere informatie

Prestatiemeten. Werkwijze bij Rijkswaterstaat. Bijeenkomst: PIANOo-congres 2012

Prestatiemeten. Werkwijze bij Rijkswaterstaat. Bijeenkomst: PIANOo-congres 2012 Werkwijze bij Bijeenkomst: PIANOo-congres 2012 Wat is prestatiemeten? stelt de kwaliteit van het proces van samenwerking waarmee de opdrachten worden gerealiseerd centraal. omvat het meten op welke wijze

Nadere informatie

PILOT. Past Performance Tekstuele uitwerking evaluatieformulier opdrachtnemer. I. Planmatig werken

PILOT. Past Performance Tekstuele uitwerking evaluatieformulier opdrachtnemer. I. Planmatig werken I. Planmatig werken a. Hoe doordacht zijn de (werk-)plannen van de aannemer inzake doorlooptijd, coördinatie en omgeving? Deze vraag is gericht op de wijze waarop de aannemer planmatig heeft gewerkt. Beoordeling

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing

GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE. Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing GEMEENTELIJKE TELECOMMUNICATIE MOBIELE COMMUNICATIE Bijlage 04 Kwaliteitsborging en auditing Inhoud 1 Inleiding 3 2 Aantonen kwaliteitsborging van de dienstverlening 4 3 Auditing 5 3.1 Wanneer toepassen

Nadere informatie

Dienstverlening Reisbureau,

Dienstverlening Reisbureau, Service level agreement, behorende bij de Overeenkomst, tussen ROC Friese Poort en [opdrachtnemer] Bijlagenummer: Bijlage 5.2 Versie: 0.0 concept Datum: 25-11-2016 Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 3 1.1 PARTIJEN...

Nadere informatie

Algemene informatie ISO 9001

Algemene informatie ISO 9001 Certificeren zoals het hoort! Algemene informatie ISO 9001 Algemene informatie ISO 9001 086 versie 01.2 26-04-2019 Inleiding In deze algemene informatie leggen we u uit wat de ISO 9001 norm inhoudt en

Nadere informatie

uitnodigingsbeleid met Past Performance Noord-Holland

uitnodigingsbeleid met Past Performance Noord-Holland uitnodigingsbeleid met Past Performance Noord-Holland Congres De Aanbestedingswet 1 jaar later.. Apeldoorn, 2 april 2014 Inhoud: Waarom Past Performance? Welke ervaring heeft de opdrachtgever? Welke ervaring

Nadere informatie

Wat wordt beoogd met prestatiemeten?

Wat wordt beoogd met prestatiemeten? Kwaliteit van het proces van samenwerking centraal Bijeenkomst: Marktontmoetingsdag 'Ondernemend Aanbesteden' Wat is prestatiemeten? stelt de kwaliteit van het proces van samenwerking waarmee de opdrachten

Nadere informatie

Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen

Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen Selectie systematiek lokale leveranciers Gemeente Dalfsen Datum: 29-04-2016 Status: Definitief Inhoud Managementsamenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Selectielijsten... 4 2.1 Categorieën... 4 2.2 Procedure...

Nadere informatie

BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT

BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT BIJLAGE : MODEL SERVICE LEVEL AGREEMENT Behorende bij Aanbestedingsdocument Cat 2014 Versie 0.1 d.d. 15 augustus 2014 status Concept Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 1.1 Partijen 2 1.2 Doel van de SLA 2 1.3

Nadere informatie

WIJZIGINGSBLAD BRL 1332 Het thermisch isoleren met een in situ spraysysteem van polyurethaanschuim. Pagina 1 van 5 d.d. 2015-07-29

WIJZIGINGSBLAD BRL 1332 Het thermisch isoleren met een in situ spraysysteem van polyurethaanschuim. Pagina 1 van 5 d.d. 2015-07-29 Pagina 1 van 5 d.d. 2015-07-29 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 1332 d.d. 2013-01-02. Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen Na-Isolatie d.d. 01-07-2015.

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder Stuurcyclus en beleidsverklaring

CO2 Prestatieladder Stuurcyclus en beleidsverklaring CO2 Prestatieladder Opgesteld door: R. Louis (Kader) Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Bedrijvenpark Twente 301 7602 KL Almelo Tel: 0546 536 800 Datum: 21-1-2019 Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave

Nadere informatie

PBE00008 Basisrapport Prestatiemeting algemeen deel

PBE00008 Basisrapport Prestatiemeting algemeen deel Kwaliteitsmanagementsysteem Procurement PBE00008 Basisrapport Prestatiemeting algemeen deel Versie nummer: V4.0 Versie datum: 01/09/2018 Documentnummer: PBE00008 Auteur: Proceseigenaar: Procesbeheerder:

Nadere informatie

Certificeren zoals het hoort! Algemene informatie VCU

Certificeren zoals het hoort! Algemene informatie VCU Certificeren zoals het hoort! Algemene informatie VCU Algemene informatie VCU 0.85 versie 01.2 26-04-2019 Inleiding In deze algemene informatie leggen we u uit wat de VCU norm inhoudt en wat u moet doen

Nadere informatie

Categorie ICT Werkomgeving Rijk: Inrichting contractmanagement

Categorie ICT Werkomgeving Rijk: Inrichting contractmanagement 1 26-10- 2016 Categorie ICT Werkomgeving Rijk: Inrichting contractmanagement Den Haag 20 oktober 2016 2 Introductie 3 ICT Categorieën en SLM Het verwervingsproces Contractmanagement (1) Definitie Alle

Nadere informatie

Service Level Agreement Reprostraat behorend bij de overeenkomst tussen Het Kadaster en Leverancier

Service Level Agreement Reprostraat behorend bij de overeenkomst tussen Het Kadaster en Leverancier Service Level Agreement Reprostraat behorend bij de overeenkomst tussen Het Kadaster en Leverancier Versie 1.0 Corsa nummer Auteur G. Holt Datum 23 mei 2013 2 van 10 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen...

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Vragenlijst prestatiemeten B

Vragenlijst prestatiemeten B t.b.v. ontwikkelingsfase Vragen over opdrachtgever, in te vullen door opdrachtnemer 11 meerkeuze vragen, 1 open vraag Opdrachtnemer Organisatie Naam Functie E-mail adres Telefoonnr. Datum Ondertekening

Nadere informatie

1. FORMAT PLAN VAN AANPAK

1. FORMAT PLAN VAN AANPAK INHOUDSOPGAVE 1. FORMAT PLAN VAN AANPAK 1.1. Op weg naar een kwaliteitsmanagementsysteem 1.2. Besluit tot realisatie van een kwaliteitsmanagementsysteem (KMS) 1.3. Vaststellen van meerjarenbeleid en SMART

Nadere informatie

Service Level. Versie 1.8. Afsprakenstelsel eherkenning - Service Level - v1.8

Service Level. Versie 1.8. Afsprakenstelsel eherkenning - Service Level - v1.8 Afsprakenstelsel eherkenning Service Level Versie 1.8 1 INHOUDSOPGAVE Afsprakenstelsel eherkenning... 1 Service Level... 1 1 Inleiding... 5 1.1 Doel en doelgroep van dit document... 5 1.2 Leeswijzer...

Nadere informatie

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER 1. INLEIDING Het certificeringsonderzoek voor de aanbieders van opleidingen voor tourmanager heeft de vorm van

Nadere informatie

Bijlage 2 bij de Beschrijving Groslijst-systematiek voor de onderhandse aanbestedingen van ingenieursdiensten HHNK

Bijlage 2 bij de Beschrijving Groslijst-systematiek voor de onderhandse aanbestedingen van ingenieursdiensten HHNK Gedragscode prestatiemeten ingenieursdiensten HHNK Bijlage 2 bij de Beschrijving Groslijst-systematiek voor de onderhandse aanbestedingen van ingenieursdiensten HHNK Auteur G.J. de Groot Versie 1.0 Status

Nadere informatie

Milieu- / CO 2 -communicatieplan

Milieu- / CO 2 -communicatieplan Milieu- / CO 2 -communicatieplan 04 juli 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning CO 2 -prestatieladder / milieumanagement

Nadere informatie

Gebruik van het Blik op Werk Keurmerk in aanbestedingen

Gebruik van het Blik op Werk Keurmerk in aanbestedingen Gebruik van het Blik op Werk Keurmerk in aanbestedingen Bij Blik op Werk is kwaliteit transparant, zichtbaar en vindbaar Mei 2017 Als grote werkgever, brancheorganisatie of opleidingsfonds wilt u dienstverleners

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave

Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1. Inhoudsopgave Communicatieplan Milieu & Duurzaamheid, september 2014 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse 4 3.2 Doelgroepen intern 4 3.3 Doelgroepen

Nadere informatie

Werkgroep Resultaatmeting 2016 regio Noord-Limburg:

Werkgroep Resultaatmeting 2016 regio Noord-Limburg: Werkgroep Resultaatmeting 2016 regio Noord-Limburg: Subgroep: High Trust High Penalty (HTHP) Beschrijven partnership in de driehoek High trust high penalty v.v. (transparantie) Deelnemers: Inge Vogels,

Nadere informatie

Bijlage B Vragenlijst prestatiemeten ON

Bijlage B Vragenlijst prestatiemeten ON Bijlage B Vragenlijst prestatiemeten ON Vragen over Opdrachtgever, in te vullen door Opdrachtnemer Meerkeuze vragen: 11 Open vraag: 1 Projectgegevens Contractnr. Contractvorm Aanbestedingsvorm Projectnaam

Nadere informatie

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst

Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst Bijlage 16 Gunningscriteria Perceel 3 Buitendienst behorende bij de Europese aanbesteding inhuur uitzendkrachten Versie 1.0 Definitief 09 maart 2017 1 1. Algemeen Onderstaande vijf (5) gunningscriteria

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT 2008

SERVICE LEVEL AGREEMENT 2008 SERVICE LEVEL AGREEMENT 2008 TEN BEHOEVE VAN PREFERRED SUPPLIERS 1 HOOFSTUK 1 ALGEMEEN Preferred Supplier Ter aanvulling op het technische contract met bijbehorende Algemene Voorwaarden Weller komen ondergetekenden

Nadere informatie

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord

Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Overeenkomst Maatwerkdiensten Participatie Limburg-Noord Contractnummer MGR2018.4 Regio Partijen: De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Bouwen op ervaringen uit het verleden. PIANOo congres Wim Holleman Bert Kappe

Bouwen op ervaringen uit het verleden. PIANOo congres Wim Holleman Bert Kappe Bouwen op ervaringen uit het verleden PIANOo congres 2010 Wim Holleman Bert Kappe 26-5-2010 Aftrap van de sessie Waarom prestatiemeten? De praktijk! 2 26-5-2010 Inleiding Opdrachtgeversforum in de Bouw:

Nadere informatie

Certificering: Workshop hoe werkt dat? Regionale Bodemdagen Ketenhandhaving 2010 door SIKB en CI (Kiwa-Intron-Eerland)

Certificering: Workshop hoe werkt dat? Regionale Bodemdagen Ketenhandhaving 2010 door SIKB en CI (Kiwa-Intron-Eerland) Certificering: Workshop hoe werkt dat? Regionale Bodemdagen Ketenhandhaving 2010 door SIKB en CI (Kiwa-Intron-Eerland) Inleiding Beleid overheid Wet: Bodemkwaliteit Toezicht CI's en bevoegd gezag Normen

Nadere informatie

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN

PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN PROCEDURE REGISTRATIE ERKENNINGSREGELING NATIONAAL KEURMERK HULPMIDDELEN Datum van ingang: 1 september 2016 Vastgesteld door: Code: Stichting Kwaliteitsbevordering in de Hulpmiddelenbranche (SKH) ENKH

Nadere informatie

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect

Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Realisatie Gemeentelijke Telecommunicatie GT Connect Bijlage 10 Additioneel Beheer Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Den Haag, juni 2019 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Beheer van koppelingen...5

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code

Certificatieschema. Examinatorcertificatie Start Veilig. Opgesteld door Goedkeuring en Actuele versie. Document. Pagina code Certificatieschema Examinatorcertificatie Start Veilig SWB S2 18-05-2011 18-05-2011 18-05-2011 1 van 8 INHOUD 1. Inleiding 1.1. Algemeen 1.2. 'Start Veilig' 2. Definities 3. Examenprotocol 3.1. Doelstellingen

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan Januari 2018 CO 2 communicatieplan 2018 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015

CO 2 Communicatieplan. 18 mei 2015 CO 2 Communicatieplan 18 mei 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d

KETENREGISSEUR VERSIE 1.2 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie ketenregisseur: een ketenregisseur is de partij die de veehouderij bedrijven aanmeldt bij de Stichting Beter Leven keurmerk en toezicht

Nadere informatie

Service Level Agreement

Service Level Agreement Service Level Agreement INTRAMED Mei 2016 Versie 2.4 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Verantwoordelijkheden... 3 Normen voor onderhoud, reparatie en doorontwikkeling... 4 Normen voor klantenondersteuning...

Nadere informatie

Gedragscode Past Performance Rechten en plichten van opdrachtgevers, beheerders en gebruikers

Gedragscode Past Performance Rechten en plichten van opdrachtgevers, beheerders en gebruikers De gedragscode regelt het zorgvuldig en uniform gebruik van de systematiek en website en is vanaf 5-1-2016 verplicht voor elke gebruiker met de rol Beheerder. Gedragscode Past Performance Rechten en plichten

Nadere informatie

BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak Jaarlijks

BREEAM-NL In-Use Portfolio-aanpak Jaarlijks BREEAM-NL Instructieblad 116, november 2018 Dit document beschrijft de werkwijze voor het certificeren van een portfolio middels de BREEAM-NL In-Use portfolio-aanpak Jaarlijks, inclusief aandachtspunten

Nadere informatie

Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten

Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten Kaders werkwijze certificerende en validerende autoriteiten Er zijn drie routes om tot valide exameninstrumenten te komen. In route 1 en route 3 is hierbij sprake van externe betrokkenheid van certificerende

Nadere informatie

Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling

Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling Beoordelingskader Dashboardmodule Claimafhandeling I. Prestatie-indicatoren Een verzekeraar beschikt over verschillende middelen om de organisatie of bepaalde processen binnen de organisatie aan te sturen.

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011

Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Kwaliteitsregister Apothekersassistenten (KAA) REGISTRATIEBESLUIT oktober 2011 Artikel 1. Begripsomschrijving In dit besluit wordt verstaan onder: 1. wet: de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg

Nadere informatie

SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015

SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015 SERVICE LEVEL AGREEMENT DEELOVEREENKOMST INDIVIDUELE BEGELEIDING WMO 2015 De ondergetekenden: 1. Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden h.o.d.n. Sociale Dienst Drechtsteden (verder: Drechtsteden), te

Nadere informatie

Energiemanagementprogramma HEVO B.V.

Energiemanagementprogramma HEVO B.V. Energiemanagementprogramma HEVO B.V. Opdrachtgever HEVO B.V. Project CO2 prestatieladder Datum 7 december 2010 Referentie 1000110-0154.3.0 Auteur mevrouw ir. C.D. Koolen Niets uit deze uitgave mag zonder

Nadere informatie

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd.

Bijgevoegde documenten Onderstaand geeft u aan of alle voor de toetsing benodigde informatie is bijgevoegd. Checklist Contactgegevens Onderstaand vult u de contactgegevens in van de eerste én tweede contactpersoon voor wanneer er vragen zijn over het instrument(en), de aangeleverde documentatie of anderszins.

Nadere informatie

Beoordelingskader Dashboardmodule Betalingsachterstanden hypotheken

Beoordelingskader Dashboardmodule Betalingsachterstanden hypotheken Beoordelingskader Dashboardmodule Betalingsachterstanden hypotheken Hieronder treft u per onderwerp het beoordelingskader aan van de module Betalingsachterstanden hypotheken 2014-2015. Ieder onderdeel

Nadere informatie

Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid

Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid Enkele type certificaten: Procescertificaat NL-BSB en KOMO certificaat Productcertificaat Systeemcertificaat Certificaat van vakbekwaamheid CE-markering managementsysteemcertificaat Fabrikant eigen verklaring

Nadere informatie

Procedure certificering tandprothetici

Procedure certificering tandprothetici Procedure certificering tandprothetici Augustus 2018 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Introductie individuele certificering Tandprothetiek... 3 2. Proces certificering NLQF-niveau 6 (hbo bachelor)... 4 Start proces

Nadere informatie

SERVICECODE AMSTERDAM

SERVICECODE AMSTERDAM SERVICECODE AMSTERDAM Inleiding Stadsdeel Zuidoost heeft de ambitie om tot de top drie van stadsdelen met de beste publieke dienstverlening van Amsterdam te horen. Aan deze ambitie wil het stadsdeel vorm

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan. 18 maart 2015

CO 2 Communicatieplan. 18 maart 2015 CO 2 Communicatieplan 18 maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO 2-communicatieplan 2 1. Inleiding

Nadere informatie

RKC ONDERZOEKSPLAN. Weststellingwerf. Toezeggingen aan burgers en bedrijven. Oktober 2015

RKC ONDERZOEKSPLAN. Weststellingwerf. Toezeggingen aan burgers en bedrijven. Oktober 2015 ONDERZOEKSPLAN Toezeggingen aan burgers en bedrijven Oktober 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 1 Motivatie onderzoek... 1 Aanleiding... 1 Doelstelling... 2 Vraagstelling... 2 Toetsingskader... 2 Afbakening...

Nadere informatie

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016

Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Vragen en antwoorden toezichtondersteunende private kwaliteitssystemen Versiedatum: 13 september 2016 Korte inleiding In 2014 heeft de Taskforce Voedselvertrouwen een set criteria opgesteld waaraan private

Nadere informatie

Taken en competenties gecertificeerde secretarissen en coördinatoren

Taken en competenties gecertificeerde secretarissen en coördinatoren Taken en competenties gecertificeerde secretarissen en coördinatoren NVAO 17 augustus 2010 Inhoud 1 Certificering 3 2 Taken en competenties 3 2.1 Rapport 3 2.2 Procesgang 4 2.3 Vaardigheden 5 3 Gedragscode

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst GVOP «TypeOrganisatie» «NaamOrganisatie»

Gebruiksovereenkomst GVOP «TypeOrganisatie» «NaamOrganisatie» Gebruiksovereenkomst GVOP «TypeOrganisatie» «NaamOrganisatie» Aanvullende overeenkomst als bedoeld in artikel 3.3 van de Dienstverleningsovereenkomst KOOP tot het leveren van diensten door de bedrijfseenheid

Nadere informatie

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV

Leveranciersbeoordeling. Bestek OV Leveranciersbeoordeling Bestek 2014-03 OV 2014 Leveranciersbeoordeling: De gemeente Epe beoogt met het sluiten van contracten met marktpartijen een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Nadere informatie

Informatie over het thema-onderzoek Letselschadebehandeling en Kwaliteitscode rechtsbijstand Stichting toetsing verzekeraars

Informatie over het thema-onderzoek Letselschadebehandeling en Kwaliteitscode rechtsbijstand Stichting toetsing verzekeraars Informatie over het thema-onderzoek Letselschadebehandeling en Kwaliteitscode rechtsbijstand Stichting toetsing verzekeraars Start derde thematische beoordeling Binnenkort starten wij met de derde thematische

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

Kern van deze visie is dat een (zorg)proces op deze manier een cyclus van continu beoordelen en verbeteren ingaat.

Kern van deze visie is dat een (zorg)proces op deze manier een cyclus van continu beoordelen en verbeteren ingaat. Toepassingswijze van een (gestandaardiseerde) verbetercyclus Doel: Gestandaardiseerde wijze van verbeteren toepassen binnen OCE/het DementieNet, zodat verbeteracties aantoonbaar gemonitord en continu verbeterd

Nadere informatie

Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven

Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven Certificatieregeling Kabelinfrastructuur en Buizenlegbedrijven versie januari 2014 LOSSE BIJLAGE 1 PROCEDURE AUDITS EN AUDITRAPPORTAGE Stichting CKB, Postbus 366, 2700 AJ Zoetermeer 1 Terminologie Met

Nadere informatie

Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken. Voor Data Management Services

Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken. Voor Data Management Services Kosten voor het behalen en behouden van GS1 Keurmerken Voor Data Management Services Versie 2.0, November 2017 Als Data Management Service (DMS) wilt u weten wat het kost om een GS1 Keurmerk te behalen

Nadere informatie

Gedragscode Past Performance Rechten en plichten van opdrachtgevers, beheerders en gebruikers

Gedragscode Past Performance Rechten en plichten van opdrachtgevers, beheerders en gebruikers De gedragscode regelt het zorgvuldig en uniform gebruik van de systematiek en website en is vanaf 5-1-2016 verplicht voor elke gebruiker met de rol Beheerder. Gedragscode Past Performance Rechten en plichten

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten.

KLACHTENREGELING VERSIE 2.2. Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. VERSIE 2.2 Een goede afhandeling van klachten is een middel is om de tevredenheid van klanten te vergroten. 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 1 2. Doelstellingen en Uitgangspunten 2 Algemene Doelstelling

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version

BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version BluefieldFinance Samenvatting Quickscan Administratieve Processen Light Version Introductie Quickscan De financiële organisatie moet, net zo als alle andere ondersteunende diensten, volledig gericht zijn

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Rijssen, Juli 2013 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Beleid CO₂ reductie Pagina 4 3. Borging CO₂ prestatieladder

Nadere informatie

4. De toetsing vindt of individueel (per systeem of schema) plaats of breder (per sector, groep, formule).

4. De toetsing vindt of individueel (per systeem of schema) plaats of breder (per sector, groep, formule). Criteria voor toezichtondersteuning door private kwaliteitssystemen Introductie Omdat de overheid moet zorgen voor een passende infrastructuur voor nalevingstoezicht, opsporing en vervolging in het kader

Nadere informatie

Procedure Bezwaar en Beroep certificering arbodiensten

Procedure Bezwaar en Beroep certificering arbodiensten Procedure Bezwaar en Beroep certificering arbodiensten Inleiding Deze procedure is opgesteld om te waarborgen dat een zienswijze, bezwaar, beroep of klacht op een correcte en tijdige wijze worden verwerkt

Nadere informatie

Kwaliteitszorg heeft tot doel om de medewerkers en de leiding van een organisatie bewust te maken van resultaatgericht werken.

Kwaliteitszorg heeft tot doel om de medewerkers en de leiding van een organisatie bewust te maken van resultaatgericht werken. Kwaliteitszorg Inleiding: Kwaliteitszorg heeft tot doel om de medewerkers en de leiding van een organisatie bewust te maken van resultaatgericht werken. In de organisatie moet men met elkaar de vraag (durven)

Nadere informatie

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar

Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Instructie Praktijkopleider of BPV Beoordelaar Ontwikkelingsgericht Praktijkbeoordelen.nl DOSSIER : Alle DOSSIERCREBO : Alle KWALIFICATIE : Alle KWALIFICATIECREBO : Alle NIVEAU : Alle COHORT : Vanaf 2015

Nadere informatie

Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding

Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding Verslag Clienttevredenheidsonderzoek Zorginstelling ETM: Edo ter Maat, Persoons Gebonden Begeleiding September 2018 Ans Herbers-Swennenhuis Toegepast Psycholoog September 2018 Inhoudsopgave Samenvatting...

Nadere informatie

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018

Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland. Januari 2018 Toetsingskader WMO toezicht Gemeente Steenwijkerland Januari 2018 Toetsingskader Steenwijkerland Aandachtspunten / bronnen voor de toezichthouder zijn in alle gevallen: Dossieronderzoek; Vraaggesprek met

Nadere informatie

Richtlijnen voor het Exitplan

Richtlijnen voor het Exitplan Bijlage 2 Richtlijnen voor het Exitplan Bijlage bij het Bestek Openbare Europese Aanbesteding SIS Datum: 12 mei 2015 Versie: 1.0 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie van de inhoud van dit

Nadere informatie

Opdrachtgeverschap 2.0. Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst

Opdrachtgeverschap 2.0. Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst Opdrachtgeverschap 2.0 Toezien op de afspraken in de verwerkersovereenkomst Doel van deze presentatie Zelf een mening hebben over welke certificering/ verklaring het beste past bij een af te nemen dienst

Nadere informatie

Plan van aanpak ter verbetering van het voorschottenbeheer

Plan van aanpak ter verbetering van het voorschottenbeheer Bijlage Voortgangsrapportage verbetering voorschottenbeheer: Plan van aanpak, vastgesteld door de Minister van Buitenlandse Zaken op 8 mei 2007 Plan van aanpak ter verbetering van het voorschottenbeheer

Nadere informatie

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018 Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Welk type bedrijven genieten de voorkeur binnen gemeente Dronten?... 4 2.1 Gemeente Dronten... 4 2.2 Kwaliteit en klanttevredenheid

Nadere informatie

Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder

Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder Contractmanagement bij NS Mirjam Kop/André Mulder Wij helpen u graag Onze medewerkers staan voor u klaar om u een goede reis te bezorgen Agenda Even voorstellen Wat is contractmanagement Hoe heeft NS dit

Nadere informatie

Planmatige aanpak contracteren en evalueren. Menzis, AnderZorg en Azivo

Planmatige aanpak contracteren en evalueren. Menzis, AnderZorg en Azivo Planmatige aanpak contracteren en evalueren Menzis, AnderZorg en Azivo Versie definitief 05 oktober 2012 Ook in 2013 en 2014 wil Menzis gerichter en frequenter monitoren in hoeverre de doelstellingen,

Nadere informatie

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d

CONCEPT KETENREGISSEUR VERSIE 1.0 d.d Norm Aspect Criterium Interpretatie Meetmethode Sanctie Definitie : een is bijvoorbeeld een slachterij, eierpakstation of een intermediair die binnen de keten de verschillende schakels aan elkaar koppelt

Nadere informatie

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document

Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Sociale Verzekeringsbank Document Afspraken en Procedures (DAP) Bijlage N, behorend bij het Beschrijvend document Europese aanbestedingsprocedure LAN en WLAN: Onderhoudsdiensten, levering van apparatuur

Nadere informatie

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00

Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Functieprofiel Functioneel Beheerder Functieprofiel titel Functiecode 00 Doel Zorgdragen voor adequaat beheer en onderhoud van systemen en applicaties, voor tijdige en effectieve ondersteuning van en kennisontwikkeling

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 24-01-2018 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 1 Inhoudsopgave Opgesteld door: Marijke Schat () 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Opgesteld door: ing. N.G. van Moerkerk Inhoudsopgave Opbouw niveaus van de MVO Prestatieladder

Nadere informatie

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg

Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Opstapcertificatie fase I en II > VV&T Onderdeel Kraamzorg Versie 2012 Inleiding 201 Nederlands Normalisatie Instituut. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

3.B.2 Energie Management Actieplan

3.B.2 Energie Management Actieplan Inleiding B.V. is in 2012 gecertificeerd voor niveau 3 van de CO 2 -prestatieladder. Op basis van de uitkomsten uit de interne audits van 2012 en de vragen vanuit de markt, is een vervolgtraject gestart

Nadere informatie

Programma van eisen 4seizoenenonderhoud

Programma van eisen 4seizoenenonderhoud Programma van eisen 4seizoenenonderhoud Checklist voor te maken afspraken met de opdrachtnemer Versie 7 juli 2005 Van aandachtspunten naar eisen In de bijeenkomsten van de regionale werkgroepen is geconstateerd

Nadere informatie

Inleiding Systeemgerichte. of: SCB. Mr Joost Jansen MBA

Inleiding Systeemgerichte. of: SCB. Mr Joost Jansen MBA Inleiding Systeemgerichte Contractbeheersing of: SCB Mr Joost Jansen MBA Programma: Voorstellen Doel Management summary Introductie ti SCB ISO 9001:2008 Toetsen Afronding Protocol managementaandacht (Vragen

Nadere informatie

Erkenningsreglement Rijleskeurmerk

Erkenningsreglement Rijleskeurmerk Erkenningsreglement Rijleskeurmerk Geldig per 8 november 2018 Volgnummer: 2 Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn 0172-242441 Inhoud Bladzijde Artikel 1 Begrippen en definities

Nadere informatie

Uitbestedingsbeleid Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V.

Uitbestedingsbeleid Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. Uitbestedingsbeleid Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. [geldend vanaf 1 juni 2015, PB15-220] Artikel 1 Definities De definities welke in dit uitbestedingsbeleid worden gebruikt zijn nader

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan 2019 CO 2 communicatieplan 2019 Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen 4 3. Doelgroepen 5 4. Communicatiemiddelen 7 5. Planning 8 6. Organisatie 9 CO

Nadere informatie

BIJLAGE 1E STORINGSPROTOCOL

BIJLAGE 1E STORINGSPROTOCOL BIJLAGE 1E Inhoudsopgave 1 Storingsprocedure 3 1.1 Oplossen van storingen 3 1.2 Melden storingen 3 1.2.1 Meldtijden storing 3 1.3 Responstijd 3 1.4 Fixtijd 3 1.5 Toepassing prioriteiten 3 1.5.1 Herstellen

Nadere informatie

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058

Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Checklist eisen aan certificerende instellingen in NTA 8058 Par NTA 8058 Eis NTA 8058 Aard van de zelfverklaring Aard van onderliggende bewijsmateriaal 7.2 De certificerende instelling mag geen commercieel,

Nadere informatie

Programma van Eisen beheer en onderhoud De Krogten

Programma van Eisen beheer en onderhoud De Krogten Programma van Eisen beheer en onderhoud De Krogten Status: Documenttitel: definitief Programma van Eisen beheer en onderhoud De Krogten Plaats: Breda Datum: 21-09-2017 Programma van Eisen Beheer en onderhoud

Nadere informatie

Prestatiemeten. Vereniging van Waterbouwers 27 september Anca Meijer. Projectmanager Prestatiemeten

Prestatiemeten. Vereniging van Waterbouwers 27 september Anca Meijer. Projectmanager Prestatiemeten Vereniging van Waterbouwers 27 september 2016 Anca Meijer Projectmanager Inhoud Wat, waarom prestatiemeten Wat wordt er gemeten Waarom de dialoog Hoe werkt prestatiemeten in de praktijk bij aanbestedingen

Nadere informatie

BRL Mechanisch boren

BRL Mechanisch boren BRL 2100- Mechanisch boren 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. BRL 2100 4. Advies diensten 5, Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Milieu Communicatieplan

Milieu Communicatieplan Milieu Communicatieplan Milieu Datum: 27-10-2014 ID: ALG-DC-011 Versie: 1.1 Status: Definitief Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Communicatiedoelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 3.1 Stakeholdersanalyse

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair

Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair Raamovereenkomst Kantoor- en schoolmeubilair De ondergetekenden: Stichting Regionaal Opleidingencentrum van Amsterdam, statutair gevestigd te Amsterdam, kantoorhoudende aan de Fraijlemaborg 141 (1102 CV)

Nadere informatie