GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSANLEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS. KidCar Combi KidCar Combi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSANLEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS. KidCar Combi 2-5 6-9. KidCar Combi"

Transcriptie

1 GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSANLEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS KidCar Combi KidCar Combi NL DE

2 Introductie Wij feliciteren u met de aankoop van de KidCar. Dit model is het resultaat van jarenlange ervaring, gebruik van hoogwaardige materialen, toepassing van de hoogste veiligheidseisen en optimale vormgeving. Lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Neem de tijd voor montage en het eerste gebruik. Weliswaar is de KidCar snel te monteren, het vergt wat tijd om te wennen aan het gebruik met de fi ets. Bewaar uw inkoopbon zorgvuldig. Bij een aanvraag voor garantie heeft u deze nodig. Wij wensen u veel plezier bij het gebruik van de KidCar. Altijd controleren voor gebruik Zit de trekstang goed op zijn plaats en is de borgpen geplaatst en de borgveer vergrendeld? Zijn de wielen goed in de ashouder gestoken en zijn de borgpennen geplaatst en de borgveren vergrendeld? Is de koppeling in de vergrendeling geplaatst en de veiligheidsriem aangebracht? Zijn de remmen van uw fi ets in orde? De volgende onderdelen bevinden zich in de doos: Kunststofbodem met aluminium frame Twee stuks, nylon wielen met voorgemonteerde steekassen Trekstang met snelkoppeling Kogeltrekhaak Dekzeil Twee stuks wieldoppen 1. Montage van de wielen Kantel de Combi op zijn achterkant en schuif de steekas van het wiel in de ashouder. Schuif vervolgens de borgpen door de daarvoor bestemde opening en klik de vergrendeling vast. 2 Fietsset montage 2.1 Kogeltrekhaak In de verpakking vindt u: Trekhaakplaat met voorgemonteerde RVS kogel Tandkrans A,B,C,D Nylon ring (alleen gebruiken bij uitvalnaaf) Asring (Alleen gebruiken bij tandkrans C en D) Monteer de trekhaak altijd aan de linkerkant van de fi ets op de achteras. Zie de gebruiksaanwijzing bijgevoegd bij de trekhaak. 2.2 Aankoppelen van de trekstang Verwijder voor het aankoppelen van de trekstang (A) de borgpen (B). Steek de trekstang door beide trekstanghouders (C). Schuif de trekstang door totdat de achterkant gelijk staat aan de zwarte lijn op het frame. De bocht van de trekstang wijst naar buiten.

3 (A) (B) (C) (C) Steek de borgpen door de houder en de trekstang. Let op: Steek de borgpen zowel door de onder- als de bovenkant van de houder. 2.3 Trekstang met snelkoppeling De gepatenteerde snelkoppeling met de trekstang zorgt voor een directe verbinding van de KidCar aan de fiets. De kogel zorgt ervoor dat de KidCar en de fi ets onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. U koppelt de koppeling aan de kogel op de trekhaak door de ring van de borging naar boven te trekken. Gelijktijdig draait u het onderste deel van de koppeling naar rechts. De koppeling kan nu om de kogel geschoven worden. Draai nu het onderste gedeelte van de koppeling terug. De borgpen klikt vanzelf in de borging. Haal de veiligheidsband door het frame van de fi ets en maak deze vast met de gesp op de trekstang. Let op! Zet de veiligheidsband altijd vast. Klap de veerclip van de borgpen naar boven zodat de trekstang vergrendeld is. Controleer de bevestiging door de trekstang even naar voren en achter te duwen waarbij u de KidCar tegenhoudt. 3. Rijden met de KidCar Verwijderen van de trekstang Na het verwijderen van de trekstang dient u de borgpen weer in de houder te plaatsen. Rijden met de KidCar is anders dan gewoon fi etsen. De lengte en breedte en het gewicht van de wagen ervaart u in het begin als een ongewone bezigheid. Ga eerst oefenen, maak een linker- en rechterbocht en ervaar hoe de KidCar zich gedraagt bij het rijden langs stoepranden en andere

4 obstakels. Houd bij het rijden langs de tramrails er rekening mee dat de KidCar in een ander spoor loopt dan de fi ets. Benader stoepopgangen of verkeersdrempels altijd in loodrechte of haakse rijrichting. Belading De maximale belading is 60 kg. Vermijdt puntbelasting. Bedenk dat een gewicht van 50 kg over een afstand van 20 cm in vrije val op de bodem met 200 kg op de bodem neerkomt. Het is niet toegestaan kinderen in de KidCar Combi te vervoeren. Tip: De KidCar Combi is speciaal gemaakt voor twee eurovouw-kratten van 47x35x23 cm. Gezien worden en verlichting Rijdt u in het donker dan kunt u nog als extra zekerheid een reflector met een gecombineerde verlichting aanschaffen. Informeer hiervoor bij uw dealer naar de verschillende mogelijkheden. Diefstal preventie Schaf een degelijk slot aan met een forse lange kabel. Kijk of er in de buurt een vast object is(b.v. een boom of een fi etsenrek). Vlecht de kabel door de trekstanghouders van de KidCar en vervolgens het frame van de fi ets. Op deze wijze is alles tegelijk vergrendelt. Laat nooit waardevolle goederen onbeheerd in de KidCar achter! 4. Onderhoud en inspectie Controleren Controleer de KidCar regelmatig en laat uw vakhandelaar jaarlijks een servicebeurt uitvoeren. Houdt de banden op spanning en draai de ventielen goed aan. Controleer regelmatig of alle (bout)verbindingen nog goed vastzitten. Alle bewegende delen van de KidCar hebben geen onderhoud nodig. Indien nodig, voor de kogellagers een smeermiddel op siliconenbasis gebruiken. Schoonmaken Gebruik bij het schoonmaken uitsluitend water (en onder bepaalde omstandigheden een afwasmiddel) In ieder geval nooit een oplosmiddel gebruiken. Het doek van de textielbespanning en regenscherm is waterafstotend gemaakt met een coating en kan niet tegen chemische oplosmiddelen. Gebruik bij het reinigen nooit een hoge drukspuit! Stalling De KidCar heeft een breedte van 73 cm. In principe past deze door iedere deur. Wilt u langdurig plezier hebben van uw KidCar laat deze in principe niet in de buitenlucht overnachten. Het materiaal van de textielbespanning is vochtwerend maar is niet bestand tegen langdurige vochtopname. Schimmel en/of vochtvlekken kunnen het gevolg zijn. Indien de textielbespanning vochtig aanvoelt laat deze dan drogen in een niet vochtige ruimte!

5 Garantie en aansprakelijkheid De KidCar Company geeft een garantie van twee jaar i.g.v fabricage fouten, gerekend vanaf de datum van aankoop. 1. De KidCar is bedoeld om bagage mee te vervoeren. De garantie is niet geldig bij onzorgvuldig gebruik, b.v. het overschrijden van de maximum toelaatbare belasting, het nemen van bochten met hoge snelheid, rijden in zoutwater en parkeren in vochtige ruimten. 2. De KidCar Company BV geeft u garantie op de textielbespanning, indien er aanwijsbaar sprake is van fabricage- en/of materiaalfouten. Voor de inwerking van weersinvloeden als zon, vocht en zout is de garantie niet van toepassing. 3. De garantie wordt uitsluitend afgehandeld door uw dealer. Neem contact met hem op en hij neemt uw aanvraag voor garantie in behandeling. 4. De voor garantie in aanmerking komende onderdelen dienen zo verpakt te worden dat schade tijdens vervoer wordt uitgesloten. 5. De garantie geldt niet voor slijtage van onderdelen door gebruik,zoals slijtage van binnen en buitenbanden, verkleuren van textieldelen, veroudering door inwerking van weersinvloeden als zon, regen en wind. 6. De KidCar Company BV wijst iedere aansprakelijkheid af, die tengevolge van bezit, gebruik of tijdens ingebruikneming van de KidCar kunnen ontstaan. De koper is zelf verantwoordelijk voor het beheer, gebruik en toepassen van veilig heidsvoorschriften. De KidCar Company BV is niet aansprakelijk voor schade aan derden, zover deze niet strijdig zijn met de wettelijke aansprakelijkheid. 7. Bij eventueel gerezen verschil van mening is alleen het Nederlands recht van toepassing. 8. De bovenstaande garantiepalingen gaan voor alle andere bepalingen m.b.t. garantie en aansprakelijkheid van de koper. Als u informatie of vragen heeft, neem contact op met uw dealer. Website:

6 Einleitung Herzlichen Glückwunsch zum Kauf des KidCar. Sie haben ein Produkt erworben, das das Ergebnis langjähriger Erfahrung sowie der Anwendung moderner Techniken, hochwertiger Materialien, höchster Sicherheitsanforderungen und guten Designs ist. Lesen Sie die Gebrauchsanleitung sorgfältig. Nehmen Sie sich Zeit für die Ingebrauchnahme des KidCar. Zwar lässt sich der KidCar schnell zusammenbauen, aber es erfordert etwas Zeit, um Übung im Umgang mit dem KidCar zu bekommen und sich daran zu gewöhnen, wie sich der Wagen als Fahrradanhänger verhält. Bewahren Sie Ihren Kassenbeleg sorgfältig auf, sie benötigen ihn bei eventuellen Garantieforderungen. Wir wünschen Ihnen viel Vergnügen mit dem KidCar. Vor Fahrtantritt immer kontrollieren Sind die Zugstange und der Sicherungsstift ordentlich befestigt und ist die Sicherungsfeder arretiert? Sind die Räder ordnungsgemäß in die Achslöcher gesteckt, die Sicherungsstifte befestigt und die Sicherungsfedern arretiert? Ist die Kupplung eingerastet und der Sicherheitsgurt angebracht? Funktionieren Ihre Fahrradbremsen ordnungsgemäß? Im Karton mit dem KidCar befi nden sich die folgenden Teile: Kunststoff/Holzboden mit Aluminiumrahmen Zwei Stück Nylonräder mit vormontierten Steckachsen Zugstange mit Schnellkupplung Kugelanhängerkupplung Deckplane 1. Die Räder Wenden Sie das Basisgestell jetzt auf die Rückseite und schieben Sie die Steckachsen der Räder in die Achsenhalter. Stecken Sie dann die Sicherungsstifte in die dafür vorgesehenen Öffnungen und lassen Sie die Arretierung einrasten. 2. Montage der Fahrradausrüstung 2.1 Anhängerkupplung Inhalt der Verpackung: Anhängerkupplungsplatte mit vormontierter Niro-Kugel Zahnkranz A,B,C,D Nylonring (nur bei Schnellspann Nabe verwenden) Achsring (nur bei Zahnkranz C und D verwenden Montieren Sie die Anhängerkupplung immer auf der linken Seite des Fahrrads auf die Hinterachse. Lesen Sie die gebrauchsanleitung der beim Anhängerkupplung ist mitgeliefert. 2.2 Ankoppeln der Zugstange Entfernen sie vor dem Ankoppeln der

7 Deichsel (A) den Sicherungsstift (B). Schieben Sie die Deichsel durch beide Deichselhalterungen (C). Schieben Sie die Deichsel so weit vor, bis das hintere Ende mit der schwarzen Linie auf dem Rahmen abschließt. Die Krümmung der Deichsel zeigt nach außen. (A) (B) (C) (C) Stecken Sie den Sicherungsstift durch die Halterung und die Deichsel. Achtung: Der Sicherungsstift muss sowohl durch die Ober- als auch die Unterseite der Halterung gesteckt werden. Abkoppeln der Deichsel Nach dem Abkoppeln der Deichsel muss der Sicherungsstift wieder in die Halterung gesteckt werden. 2.3 Zugstange mit Schnellkupplung Die patentierte Schnellkupplung mit der Zugstange sorgt für eine direkte Verbindung des KidCar mit dem Fahrrad. Durch die Kugel in der Anhängerkupplung können sich KidCar und Fahrrad unabhängig voneinander bewegen. Die Kupplung wird befestigt, indem Sie die Kugel der Zugstange durch den Ring der Arretierung nach oben ziehen und gleichzeitig den unteren Teil der Kupplung nach rechts drehen. Die Kupplung kann dann auf die Kugel geschoben werden. Drehen Sie dann den unteren Teil der Kupplung zurück. Der Sicherungsstift rastet automatisch in die Arretierung ein. Achtung! Benutz immer der Sicherheitsgurt der Schnellkupplung. Klappen Sie den Federbügel des Sicherungsstiftes nach oben, um die Deichsel zu arretieren. Kontrollieren Sie die Befestigung, indem Sie die Deichsel kurz vor- und zurückschieben und den KidCar dabei festhalten.

8 3. Fahrradfahren mit dem KidCar Fahren Das Fahren mit dem KidCar ist etwas anderes als normales Fahrradfahren. Durch die Länge, die Breite und das Gewicht des Anhängers ist es anfangs gewöhnungsbedürftig. Üben Sie zunächst, fahren Sie Links- und Rechtskurven und probieren Sie aus, wie sich der KidCar bei der Fahrt an Bordsteinkanten und anderen Hindernissen verhält. Danken Sie beim Fahren über Straßenbahnschienen daran, dass der KidCar in einer anderen Spur fährt als das Fahrrad. Nähern Sie sich Bordsteinkanten und Verkehrsberuhigungen immer in rechtwinkliger Fahrtrichtung. Beladen Die maximale Ladefähigkeit beträgt 60 kg. Vermeiden Sie Punktbelastungen des Bodens. Berücksichtigen Sie, dass ein Gewicht von 50 kg über eine Entfernung von 20 cm in freiem Fall auf den Boden 200 kg entsprechen. Es ist nicht gestattet, im KidCar Combi Kinder zu transportieren. Hinweis: Der KidCar Combi eignet sich besonderes für zwei Euro Faltkasten von 47x35x23 cm. Sehen und gesehen werden Wenn Sie abends im Dunklen fahren, können Sie sich zur zusätzlichen Sicherheit noch einen zusätzlichen Reflektor mit kombinierter Beleuch-tung anschaffen. Informieren Sie sich dazu bei Ihrem Händler über die verschiedenen Möglich-keiten. Diebstahlprävention Kaufen Sie sich ein solides Schloss mit einer ausreichend langen Kette. Suchen Sie in der Nähe ein festes Objekt (z.b. einen Baum oder einen Fahrradständer). Ziehen Sie die Kette durch die Deichselhaltern des KidCar und dann durch den Rahmen des Fahrrads. Auf diese Weise sind Fahrrad und Anhänger gleichzeitig gesichert. Lassen Sie auf keinen Fall wertvolle Sachen unbeaufsichtigt im KidCar zurück! 4. Wartung und Inspektion Kontrollieren Kontrollieren Sie den KidCar regelmäßig und bringen Sie ihn ein Mal jährlich zu Ihrem Fachhändler zur Durchsicht. Achten Sie auf den Reifendruck und drehen Sie die Ventile gut fest. Kontrollieren Sie regelmäßig, ob alle (Bolzen-)Verbindungen noch festsitzen. Die beweglichen Teile des KidCar sind wartungsfrei. Falls nötig für die Kugellager ein Schmiermittel auf Silikonbasis verwenden. Reinigen Verwenden Sie zum Reinigen nur Wasser (und gegebenenfalls ein Spülmittel). Auf keinen Fall Lösungsmittel benutzen. Der Stoff der Textilbespannung ist mit einer wasserabweisenden Beschichtung versehen, diese vertragen keine chemischen Lösungsmittel. Benutzen Sie zum Reinigen auf keinen Fall einen Hochdruckreiniger!

9 Unterstellen Der KidCar hat eine Breite von 73 cm. Im Prinzip passt er durch jede Tür. Wenn Sie lange Freude an Ihrem KidCar haben wollen, ist es ratsam, ihn nachts nicht im Freien stehen zu lassen. Das Material der Textilbespannung ist feuchtigkeitsabweisend, es verträgt aber keine dauerhafte Feuchtigkeitseinwirkung. Hierdurch können Schimmel- und/oder Stockfl ecken entstehen. Wenn sich die Textilbespannung feucht anfühlt, dann lassen Sie diese in einem trockenen Raum trocknen. Garantie und Haftung Die KidCar Company gewährt vom Tag des Kaufes an zwei Jahre Garantie auf Herstellungsfehler. 1. Der KidCar ist für den Transport von Gepäck gedacht. Die Garantie gilt nicht bei unsachgemäßem Gebrauch, wie etwa der Überschreitung der zulässigen Höchstlast, dem Fahren in Kurven bei hoher Geschwindigkeit, dem Fahren durch Salzwasser und dem Abstellen in feuchten Räumen. 2. Die KidCar Company BV gewährt Garantie auf die Textilbespannung bei nachweislichen Herstellungsund/oder Materialfehlern. Die Garantie gilt nicht für die Einwirkung von Witterungseinfl üssen wie Sonne, Feuchtigkeit und Salz. 3. Garantieansprüche werden ausschließlich über Ihren Händler abgewickelt. Setzen Sie sich in gegebenen Fällen mit ihm in Verbindung, er kümmert sich um die Bearbeitung Ihrer Garantieforderung. 4. Die für Garantieleistungen in Betracht kommenden Teile müssen so zu verpackt werden, dass Transportschäden ausgeschlossen sind. 5. Die Garantie erstreckt sich nicht auf den gebrauchsbedingten Verschleiß von Teilen, wie etwa den Verschleiß von Reifen und Schläuchen, Verfärbungen von Textilteilen oder Alterung durch Einwirkung von Witterungseinfl üssen wie Sonne, Regen und Wind. 6. Die KidCar Company BV lehnt jegliche Haftungsansprüche ab, die durch den Besitz, den Gebrauch oder während der Ingebrauchnahme entstehen können. Der Käufer ist für die Pfl ege, den Gebrauch und die Anwendung der Sicherheitsvorschriften selbst verantwortlich. Die KidCar Company BV übernimmt keine Haftung für Schäden Dritter, soweit dies nicht im Widerspruch zur gesetzlichen Haftung steht. 7. Bei eventuellen Streitigkeiten fi ndet aus-schließlich niederländisches Recht Anwendung. 8. Die obigen Garantiebestimmungen haben Vorrang vor allen anderen Bestimmungen in Bezug auf Gewährleistung und Haftung des Käufers. Wenn Sie Informationen benötigen oder Fragen haben, können Sie sich mit Ihre Fachhandel in Verbindung setzen. Website:

NL DE EN GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSANLEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS. Twister XL+ Twister XL

NL DE EN GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSANLEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS. Twister XL+ Twister XL GEBRUIKSAANWIJZING - BEDIENUNGSAEITUNG - OPERTING INSTRUCTIONS Twister XL+ Twister XL DE EN Introductie Wij feliciteren u met de aankoop van de KidCar. Dit model is het resultaat van jarenlange ervaring,

Nadere informatie

Op het potje Aufs Töpfchen

Op het potje Aufs Töpfchen Op het potje Aufs Töpfchen Wat is zindelijkheid? Je kind is zindelijk als het: - niet meer in zijn broek plast. - overdag droog is. - zelf op het potje of het toilet gaat zitten wanneer het moet plassen.

Nadere informatie

Anleitung SWS Wireless Display

Anleitung SWS Wireless Display Anleitung SWS Wireless Display E A B C D F G H I J K L M N O A B C D E F G H Massage ein Massage aus Abnahme Massage Intensität Zunahme Massage Intensität Taschenlampe Display Taschenlampe ein/aus Bodenbeleuchtung

Nadere informatie

2.1 Kogeltrekhaak 2.2 Veiligheidsvlag 2.3 Voorhuif 2.4 Twee stuks wieldoppen 2.5 Loopwiel 2.6 Achterlicht

2.1 Kogeltrekhaak 2.2 Veiligheidsvlag 2.3 Voorhuif 2.4 Twee stuks wieldoppen 2.5 Loopwiel 2.6 Achterlicht NL Introductie 1. Montage van de basisuitrusting Wij feliciteren u met de aankoop van de KID CAR. Dit model is het resultaat van jarenlange ervaring, gebruik van hoogwaardige materialen, toepassing van

Nadere informatie

Logboek bij de lessenserie over. Cengiz und Locke. van Zoran Drvenkar. Groep: Leden: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fragment:

Logboek bij de lessenserie over. Cengiz und Locke. van Zoran Drvenkar. Groep: Leden: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fragment: Logboek bij de lessenserie over Cengiz und Locke van Zoran Drvenkar Groep: Leden: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Fragment: ANWEISUNGEN Dit is een serie van drie lessen. Jullie gaan in zes groepen van vier of vijf leerlingen

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Zakelijke correspondentie Bestelling Nederlands-Duits

bab.la Uitdrukkingen: Zakelijke correspondentie Bestelling Nederlands-Duits bab.la Uitdrukkingen: Zakelijke correspondentie Bestelling Nederlands-Duits Bestelling : Bestelling plaatsen Wij overwegen de aanschaf van... Wir ziehen den Kauf von... in Betracht... Formeel, voorzichtig

Nadere informatie

Dort finden Sie weitere Informationen. Ich erkläre Ihnen / wo sich die Räume befinden. Am Ende des Korridors sind die Toiletten.

Dort finden Sie weitere Informationen. Ich erkläre Ihnen / wo sich die Räume befinden. Am Ende des Korridors sind die Toiletten. Willkommen in unserem Hostel. Aktivitäten in der Umgebung An der Rezeption können Sie einund auschecken. das WiFi-Passwort Dort finden Sie weitere Informationen. Hier können Sie Ihren Schlüssel abgeben

Nadere informatie

haben / hatten / hätten können / konnten / könnten dürfen / durften / dürften werden / wurden / würden

haben / hatten / hätten können / konnten / könnten dürfen / durften / dürften werden / wurden / würden ein Missverständnis an der Rezeption haben / hatten / hätten bin / war / wäre können / konnten / könnten dürfen / durften / dürften werden / wurden / würden sich entschuldigen Es tut mir leid! Das wollte

Nadere informatie

KidCar Trekhaak 1-3. KidCar Anhängerkupplung 4-6. KidCar Hitch In de verpakking vindt u:

KidCar Trekhaak 1-3. KidCar Anhängerkupplung 4-6. KidCar Hitch In de verpakking vindt u: GEBRUKSAANWJZNG BEDENUNGSANLETUNG OPERTNG NSTRUCTONS KidCar Trekhaak - KidCar Anhängerkupplung -6 KidCar Hitch 8-55 NL DE EN n de verpakking vindt u: NL. Trekhaakplaat met voorgemonteerde RVS kogel 2.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw fietsendrager. Herzlichen Glükwunsch zum Kauf Ihres Fahrradträgers. click & go. klick & go.

Gefeliciteerd met de aanschaf van uw fietsendrager. Herzlichen Glükwunsch zum Kauf Ihres Fahrradträgers. click & go. klick & go. basic 03 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw fietsendrager Herzlichen Glükwunsch zum Kauf Ihres Fahrradträgers click & go snel koppeling Geschikt voor 2 elektrofietsen van max 25 kg spinder basic weegt

Nadere informatie

Duits - Havo 3 - Hoofdstuk 5 samenvatting

Duits - Havo 3 - Hoofdstuk 5 samenvatting Duits - Havo 3 - Hoofdstuk 5 samenvatting Rode tekst = tip Grammatica Imperfekt (verleden tijd) wollen (willen) sollen (moeten) müssen (moeten) wissen (weten) ich wollte sollte musste wusste du wolltest

Nadere informatie

Over dit boek. Richtlijnen voor gebruik

Over dit boek. Richtlijnen voor gebruik Over dit boek Dit is een digitale kopie van een boek dat al generaties lang op bibliotheekplanken heeft gestaan, maar nu zorgvuldig is gescand door Google. Dat doen we omdat we alle boeken ter wereld online

Nadere informatie

Bestellen van reserve onderdelen: Ordening for spare parts: Ersatzteit bestellung: Commander piece de rechange:

Bestellen van reserve onderdelen: Ordening for spare parts: Ersatzteit bestellung: Commander piece de rechange: 100020 2 schommelzitje swingseat Schaukelsitz siege 2 grote hoeksteun cornerconnector Eckverbinder assemblages d angle 1 kleine hoeksteun cornerconnector small Eckverbinder klein assemblages d angle petit

Nadere informatie

Kunde (vul de rol in het Duits in) 1 Guten Tag. 1 Groet terug.

Kunde (vul de rol in het Duits in) 1 Guten Tag. 1 Groet terug. Polizei Polizei Dialog 1- Handy Dialog 1 - Handy Kunde (vul de rol in het Duits in) 1 Guten Tag. 1 Groet terug. 2 Wie kann ich Ihnen helfen? 2 Vertel, dat je zaktelefoon is gestolen. 3 Können Sie mir erzählen,

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Duits Nederlands Sehr geehrter Herr Präsident, Geachte heer President Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Sehr geehrter Herr, Formeel,

Nadere informatie

Zakelijke correspondentie

Zakelijke correspondentie - Aanhef Nederlands Duits Geachte heer President Sehr geehrter Herr Präsident, Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Geachte heer Formeel, mannelijke

Nadere informatie

bringen ausleihen bezahlen wären denken auschecken das Handtuch das Problem das Missverständnis das Zimmer die Rechnung die Bettwäsche

bringen ausleihen bezahlen wären denken auschecken das Handtuch das Problem das Missverständnis das Zimmer die Rechnung die Bettwäsche An der Rezeption Ich habe eine Frage. Ich habe meine Handtücher vergessen / weil ich dachte / es sind welche auf dem Zimmer. Aber für zwei Euro können Sie sich Das war dann wohl ein hier welche leihen

Nadere informatie

ES-S7A. Außensirene. www.etiger.com

ES-S7A. Außensirene. www.etiger.com ES-S7A Außensirene www.etiger.com DE Merkmale - Funkverbindung für eine einfache Installation - Radiofrequenzsicherheit des Zubehörs: über eine Million Codekombinationen - EEPROM-Informationsschutz, keine

Nadere informatie

lassen fahren finden

lassen fahren finden ein Wochenende planen Lasst uns wirklich mal ein Wochenende nach Berlin fahren. Wie wäre es / wenn wir in einem Hotel übernachten? Ein Hotel finde ich zu teuer. Lasst uns lieber am Stadtrand zelten gehen.

Nadere informatie

die Meldung bestätigen nicht jetzt

die Meldung bestätigen nicht jetzt am Computer sitzen im Internet surfen Informationen suchen mit einem Freund chatten eine E-Mail schreiben Nachrichten lesen Freunde finden ein Foto hochladen eine Datei herunterladen einen Film gucken

Nadere informatie

goed verzekerd én (dus) vele vakantie-euro s besparen...

goed verzekerd én (dus) vele vakantie-euro s besparen... ouder dan 20? Älter als 20 Jahre? goed verzekerd én (dus) vele vakantie-euro s besparen... Gut versichert und (daher) viele Ferien-Euros sparen... Driekleur Verzekeringen, de specialist in recreatieverzekeringen,

Nadere informatie

TWENTSE WATERSPORT VERENIGING

TWENTSE WATERSPORT VERENIGING TWENTSE WATERSPORT VERENIGING Opgericht 15 maart 1935 Koninklijk goedgekeurd Twentse Watersport Vereniging Kanaaldijk 8 (Sportpark Vikkerhoek) 7555 PN Hengelo (Ov.) Betreff: EINLADUNG TWENTE REGATTA Verehrte

Nadere informatie

vor hinter neben links um die Ecke am Ende hier dort nicht weit zwischen geradeaus rechts Dann bis später. Nach dem Weg fragen. Ja / das stimmt.

vor hinter neben links um die Ecke am Ende hier dort nicht weit zwischen geradeaus rechts Dann bis später. Nach dem Weg fragen. Ja / das stimmt. sich in der Stadt verabreden Gut dann gehen wir gleich in die Stadt shoppen? Und ich gehe in den Plattenladen. Das ist ein guter Plan. Und dann treffen wir uns wieder / um fünf oder so? Ja / fünf Uhr ist

Nadere informatie

Configure. your own table. Nouvion 1

Configure. your own table. Nouvion 1 Configure your own table Nouvion 1 2 Nouvion choose the perfect table for you from the many options possible Klassiek, retro, robuust of modern. Met een tafel van Nouvion kunt u alle kanten op. U stelt

Nadere informatie

Montage - und Betriebsanleitung Anhängebock

Montage - und Betriebsanleitung Anhängebock D Montage - und Betriebsanleitung Anhängebock Ausgabe 40/99 Westfalia-Bestell-Nr. : 314 052 Typ: 314 052 EG-Genehmigungszeichen: e13 00-0029 Verwendungsbereich: EG-Typgenehmigung: Technische Daten : Der

Nadere informatie

Ich möchte eine Fahrkarte nach Schwerin / bitte. Vormittags also.

Ich möchte eine Fahrkarte nach Schwerin / bitte. Vormittags also. eine Zugfahrkarte kaufen Ich möchte eine Fahrkarte nach Schwerin / bitte. Wann möchten Sie fahren? Am Donnerstag / den 17. Oktober am Vormittag / bitte. Vormittags also. Mal sehen. Es fährt ein Zug um

Nadere informatie

Sommerfest 2011 Zomerfeest 2011

Sommerfest 2011 Zomerfeest 2011 Sommerfest 2011 Zomerfeest 2011 DNHK semina SCHLOSS ZEIST AM FREITAG, 17. JUNI 2011 SLOT ZEIST OP VRIJDAG 17 JUNI 2011 Gemeenschapszin Gemeinschaft SErfolg erfordert Gemeinschaft. Dieses Motto liegt seit

Nadere informatie

Über dieses Buch. Nutzungsrichtlinien

Über dieses Buch. Nutzungsrichtlinien Über dieses Buch Dies ist ein digitales Exemplar eines Buches, das seit Generationen in den Regalen der Bibliotheken aufbewahrt wurde, bevor es von Google im Rahmen eines Projekts, mit dem die Bücher dieser

Nadere informatie

Lost Cities Spielanleitung/Spielregeln. Brettspielnetz.de Team Copyright 2016 Brettspielnetz.de

Lost Cities Spielanleitung/Spielregeln. Brettspielnetz.de Team Copyright 2016 Brettspielnetz.de Lost Cities Spielanleitung/Spielregeln Brettspielnetz.de Team Copyright 2016 Brettspielnetz.de Inhalt Lost Cities Spielregeln...1 Einleitung und Spielidee...2 Der Spielverlauf...4 Eine Karte in eine Reihe

Nadere informatie

Ruzie maken Streiten

Ruzie maken Streiten Ruzie maken Streiten Als kinderen ruzie maken Wenn kinder sich streiten Kinderen maken ruzie. Dat gebeurt in elk gezin. Ruzie om een stuk speelgoed, een spelletje dat uit de hand loopt, een jaloerse reactie

Nadere informatie

Snelheids overtredingen met een klein schip Geschwindigkeitsübertretungen mit einem kleinen Boot

Snelheids overtredingen met een klein schip Geschwindigkeitsübertretungen mit einem kleinen Boot Auszug aus der Bußgelddatei für den Wassersport in den Niederlanden (siehe auch www.vaarbewijzen.nl) Anm.: In blauer Farbe sinngemäße deutsche Übersetzung Snelheids overtredingen met een klein schip Geschwindigkeitsübertretungen

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Sehr geehrter Herr, Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Sehr geehrte Frau, Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Sehr geehrter Herr, Sehr geehrte Frau, Formeel, naam en

Nadere informatie

Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck

Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck Grafschaft Bentheim Niedersachsen Woningtype: Eengezinswoning Op provisiebasis: ja Provisie: 5,95 % Bouwjaar: 1988 Beschikbaar vanaf: nach Absprache

Nadere informatie

Geschäftskorrespondenz

Geschäftskorrespondenz - Einleitung Deutsch Niederländisch Sehr geehrter Herr Präsident, Geachte heer President Sehr formell, Empfänger hat einen besonderen Titel, der anstelle seines Namens benutzt wird Sehr geehrter Herr,

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR VERWISSELEN ELECTRODE IONISATOR ANLEITUNG - WECHSEL DER IONISATOR ELEKTRODE

HANDLEIDING VOOR VERWISSELEN ELECTRODE IONISATOR ANLEITUNG - WECHSEL DER IONISATOR ELEKTRODE Digitale aflezing instellen op badinhoud. HANDLEIDING VOOR VERWISSELEN ELECTRODE BESTURING UITSCHAKELEN AUSSCHALTEN DER STEUERUNG AAN / UIT SCHAKELAAR AN / AUS SCHALTER Belangrijk Instelling is gebaseerd

Nadere informatie

Helfrichstraat 28, NL-6562 WV Groesbeek T: 0031(0)647892036 / F: 0031(0)243972353 E-mail: info@mandjesbloembollen.nl www.mandjesbloembollen.

Helfrichstraat 28, NL-6562 WV Groesbeek T: 0031(0)647892036 / F: 0031(0)243972353 E-mail: info@mandjesbloembollen.nl www.mandjesbloembollen. Helfrichstraat 28, NL-6562 WV Groesbeek T: 0031(0)647892036 / F: 0031(0)243972353 E-mail: info@mandjesbloembollen.nl www.mandjesbloembollen.nl Sehr geehrte Geschäftspartner, Gerne möchten wir Ihnen die

Nadere informatie

NERGENS TER WERELD DE WADDEN DAS WATTENMEER NIRGENDWO AUF DER WELT TOON FEY NERGENS VOORWOORD NERGENS TER WERELD VORWORT NIRGENDWO AUF DER WELT TER NIRGENDWO Nederland heel ver weg en de natuur opeens

Nadere informatie

Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck

Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck Itterbeck: Gezellige woning - net over de grens in Itterbeck Grafschaft Bentheim Niedersachsen Woningtype: Eengezinswoning Op provisiebasis: ja Provisie: 5,95 % Bouwjaar: 1988 Beschikbaar vanaf: nach Absprache

Nadere informatie

Open Glass. The global leader in door opening solutions* * Leader mondial de la sécurisation des accès

Open Glass. The global leader in door opening solutions* * Leader mondial de la sécurisation des accès Open Glass The global leader in door opening solutions* * Leader mondial de la sécurisation des accès Open Glass Eine neue Perspektive für mehr Transparenz. The global leader in door opening solutions*

Nadere informatie

Op de volgende paginas vindt je alle informatie omtrend de contributie en de kostuums.

Op de volgende paginas vindt je alle informatie omtrend de contributie en de kostuums. Vastelaovend 2017 DINSDAG 28 FEBRUARI 2017 Het gevolg van stadsprins Hubert 1e van Landgraaf gaat op carnavalsdinsdag mee in de grote Landgraaf optoch. Wie zin heeft om aan te sluiten, is van harte welkom;

Nadere informatie

1: Motor L1 Ab/Auf (braun/schwarz) 2: Motor L1 Auf/Ab (schwarz/braun) 3: Motor N (blau) 4.2 K3 drücken für Sekundenanzeige

1: Motor L1 Ab/Auf (braun/schwarz) 2: Motor L1 Auf/Ab (schwarz/braun) 3: Motor N (blau) 4.2 K3 drücken für Sekundenanzeige Bedienungsanleitung HR20034 UP-Schalter mit Timer. Technische Daten Versorgungsspannung: 230 V, 50 Hz Last: max. 400 W Ausgänge für Auf- und Abwärts schalten nach 4 min. ab Wird für die Dauer von ca. 0

Nadere informatie

Lamellenpergola. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren.

Lamellenpergola. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Read these instructions carefully before use and assembly and keep for future reference! Lees deze instructies zorgvuldig

Nadere informatie

STOFFEN. BRAVE suède-look met teflon finish. BLEND meerkleurig katoenen garens voor mooie dieptewerking.

STOFFEN.  BRAVE suède-look met teflon finish. BLEND meerkleurig katoenen garens voor mooie dieptewerking. Een bank is niet alleen een statement in je woonkamer, maar is ook een fijne plek om languit op te luieren. Onze banken zijn multifunctioneel en kunnen tegen een stootje. De bankencollectie van vtwonen

Nadere informatie

Naamvallen Tabel Begrijpen. Klas 3/4

Naamvallen Tabel Begrijpen. Klas 3/4 Naamvallen Tabel Begrijpen Klas 3/4 Wil je weten hoe de Naamvallen Tabel in elkaar zit, dan is dit de juiste workshop voor jou. A) Naamvaltabel (overzicht) B) Tools om met de Naamvaltabel aan de slag te

Nadere informatie

Reisen Unterkunft. Unterkunft - Finden. Unterkunft - Buchen. Nach dem Weg zur Unterkunft fragen

Reisen Unterkunft. Unterkunft - Finden. Unterkunft - Buchen. Nach dem Weg zur Unterkunft fragen - Finden Wo kann ich finden? Nach dem Weg zur fragen Waar kan ik vinden?... ein Zimmer zu vermieten?... een kamer te huur? Art der... ein Hostel?... een hostel? Art der... ein Hotel?... een hotel? Art

Nadere informatie

Reisen Unterkunft. Unterkunft - Finden. Unterkunft - Buchen. Nach dem Weg zur Unterkunft fragen

Reisen Unterkunft. Unterkunft - Finden. Unterkunft - Buchen. Nach dem Weg zur Unterkunft fragen - Finden Wo kann ich finden? Nach dem Weg zur fragen Waar kan ik vinden?... ein Zimmer zu vermieten?... een kamer te huur? Art der... ein Hostel?... een hostel? Art der... ein Hotel?... een hotel? Art

Nadere informatie

Luister naar het gesprek tussen de verkoopmedewerker (Verkäufer) en de klant (Kundin). Je kunt de tekst meelezen.

Luister naar het gesprek tussen de verkoopmedewerker (Verkäufer) en de klant (Kundin). Je kunt de tekst meelezen. Print het Word-document uit. Afrekenen met de klant Opdracht 1 Luister naar luisterfragment 6 Luister naar het gesprek tussen de verkoopmedewerker (Verkäufer) en de klant (Kundin). Je kunt de tekst meelezen.

Nadere informatie

DE: Taumelnder Roboter NL: Opstarobot

DE: Taumelnder Roboter NL: Opstarobot DE: Taumelnder Roboter NL: Opstarobot DE: Das wird benötigt: NL: Benodigdheden: DE: Schere NL: Schaar DE: 2 x AA-Batterien NL: 2 stuks AA-batterijen DE: Gummiband NL: Elastiekje DE: Münze NL: Munt DE:

Nadere informatie

Binnendifferenzierung Schnellere TN können mit den Arbeitsblättern 2a und 2b arbeiten.

Binnendifferenzierung Schnellere TN können mit den Arbeitsblättern 2a und 2b arbeiten. ab les 2: WIE? WAT? WAAR? Vorbereitung Kopieren Sie die Arbeitsblätter auf festes Papier und schneiden Sie die Informationskärtchen aus. Pro Gruppe von 4 Personen brauchen Sie jeweils die Arbeitsblätter

Nadere informatie

Venrayseweg 108 5928 RH Venlo

Venrayseweg 108 5928 RH Venlo Venrayseweg 108 5928 RH Venlo Sumarbox is gespecialiseerd in het produceren en distribueren van opzettrays van zowel golf- als massief karton. Sumarbox richtet Steigen für Obst, Gemüse, Backwaren aus Well-

Nadere informatie

Aanvraag tegemoetkoming KOB/Antrag auf KOB-Zuschuss

Aanvraag tegemoetkoming KOB/Antrag auf KOB-Zuschuss Aanvraag tegemoetkoming KOB/Antrag auf KOB-Zuschuss U krijgt de tegemoetkoming KOB als 90% of meer van uw wereldinkome onder de belasting valt. Het wereld is uw totale uit Nederland en daarbuiten. Dit

Nadere informatie

Hueber Verlag 2012, Wat leuk! A1, Kopiervorlage, ISBN

Hueber Verlag 2012, Wat leuk! A1, Kopiervorlage, ISBN ab les 8: VIER OP EEN RIJ (Vier gewinnt) Vorbereitung Kopieren Sie die Aufgabenkarten auf festes Papier und schneiden Sie sie aus. Kopieren Sie auch das Spielbrett mit den 25 Feldern auf festes Papier.

Nadere informatie

Nordhorn: Vrijstaande eengezins woning in Nordhorn

Nordhorn: Vrijstaande eengezins woning in Nordhorn Nordhorn: Vrijstaande eengezins woning in Nordhorn Grafschaft Bentheim Niedersachsen Woningtype: Eengezinswoning Op provisiebasis: ja Provisie: 5,95 % Bouwjaar: 1955 Beschikbaar vanaf: nach Absprache Adviesbureau

Nadere informatie

Bestellen van reserve onderdelen: Ordening for spare parts: Ersatzteit bestellung: Commander piece de rechange:

Bestellen van reserve onderdelen: Ordening for spare parts: Ersatzteit bestellung: Commander piece de rechange: 100010 2 schommelzitje swingseat Schaukelsitz siege 2 hoeksteun cornerconnector Eckverbinder assemblages d angle 4 schommelhaak swinghook Manchettenhaken crochet balançoire 4 grondanker groundanchor Bodenverankerung

Nadere informatie

Bekers / Pokale 4 Standaards / Ständer 70 Resin beelden/ Resin Figuren 92 Glas standaards / Glasständer 130 Medailles / Medaillen 138 Wandborden /

Bekers / Pokale 4 Standaards / Ständer 70 Resin beelden/ Resin Figuren 92 Glas standaards / Glasständer 130 Medailles / Medaillen 138 Wandborden / 70 4 92 138 130 152 158 162 Bekers / Pokale 4 Standaards / Ständer 70 Resin beelden/ Resin Figuren 92 Glas standaards / Glasständer 130 Medailles / Medaillen 138 Wandborden / Wandteller 152 Rozetten /

Nadere informatie

BRIEVEN VAN EEN DUITSE MOEDER AAN HAAR ZOON

BRIEVEN VAN EEN DUITSE MOEDER AAN HAAR ZOON BRIEVEN ALS BRONMATERIAAL: BRIEVEN VAN EEN DUITSE MOEDER AAN HAAR ZOON Ook de Duitse vijand schreef brieven en stond in contact met het thuisfront. Zoals reeds eerder vermeld werden er vaak vormen van

Nadere informatie

U hebt hier het activiteitenprogramma voor de periode van 20 juli t/m 2. augustus. Het zijn de activiteiten zoals deze georganiseerd worden door

U hebt hier het activiteitenprogramma voor de periode van 20 juli t/m 2. augustus. Het zijn de activiteiten zoals deze georganiseerd worden door Beste lezer, U hebt hier het activiteitenprogramma voor de periode van 20 juli t/m 2 augustus. Het zijn de activiteiten zoals deze georganiseerd worden door de vereniging voor Evangelisatie & Recreatie.

Nadere informatie

Top 100 Duitse woorden

Top 100 Duitse woorden Top 100 Duitse woorden hinter achter hinten achteraan letzten Monat afgelopen maand schon al nur (of: nur noch) alleen maar nur noch alleen nog wenn als bitte alstublieft (als je iets geeft) immer altijd

Nadere informatie

3 Hier ist die Karte. Bitte schön. 3 Doe je bestelling.

3 Hier ist die Karte. Bitte schön. 3 Doe je bestelling. Café Dialog 1 - Unterwegs 1 Guten Abend. Haben Sie reserviert? 2 Hier in der Ecke ist noch einer frei. Nehmen Sie bitte Platz. Möchten Sie etwas trinken? Café Dialog 1 - Unterwegs 1 Je hebt niet gereserveerd,

Nadere informatie

Haal je eigen stukje Texel in huis!

Haal je eigen stukje Texel in huis! Haal je eigen stukje Texel in huis! Was het (weer) leuk op Texel? Lekker genoten van het prachtige eiland en al die heerlijke Texelse producten? Bestel nu je eigen stukje Texel voor thuis! Via onze webshop

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Huiswerktips Hausaufgaben Tipps

Huiswerktips Hausaufgaben Tipps Huiswerktips Hausaufgaben Tipps Huiswerktips Hausaufgaben Tipps Voor sommige kinderen is huiswerk maken een helse taak. In deze brochure krijg je een heleboel tips over hoe je je kind kan helpen met zijn

Nadere informatie

Pavillon SAHARA. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren.

Pavillon SAHARA. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Read these instructions carefully before use and assembly and keep for future reference! Lees deze instructies zorgvuldig

Nadere informatie

Pascal Egbers gestorben am 12. Mai 2017

Pascal Egbers gestorben am 12. Mai 2017 In stillem Gedenken an Pascal Egbers gestorben am 12. Mai 2017 Annegret Korte schrieb am 21. September 2017 um 21.47 Uhr Liebe Familie Egbers, und Freundin mit Tochter. Es tut schon weh, am Grabe von Pascal

Nadere informatie

Je werkt in een ijszaak op de boulevard van Scheveningen en een Duitse toerist spreekt je aan

Je werkt in een ijszaak op de boulevard van Scheveningen en een Duitse toerist spreekt je aan Opdrachten Taaldorp Duits Om sommige onderstaande opdrachten te kunnen doen moet je beschikken over geld. Dit kun je bij de pinautomaat verkrijgen. Volg de instructies op de pinautomaat. Situatie 1: Leerling

Nadere informatie

Entspannungsoase. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren.

Entspannungsoase. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Read these instructions carefully before use and assembly and keep for future reference! Lees deze instructies zorgvuldig

Nadere informatie

GEBRUIKERS HANDLEIDING Bedienungs Anleitung

GEBRUIKERS HANDLEIDING Bedienungs Anleitung C7200G ENGLISH GEBRUIKERS HANDLEIDING Bedienungs Anleitung Specificaties: Breidt het bereik uit van de draadloze WiFi dekking in een WLAN netwerk WLAN 802.11n voor 300Mbit/s hoge snelheid draadloos netwerken

Nadere informatie

Geachte campinggasten van Recreatiecentrum Slootermeer en Recreatiecentrum Scholtenhof,

Geachte campinggasten van Recreatiecentrum Slootermeer en Recreatiecentrum Scholtenhof, Geachte campinggasten van Recreatiecentrum Slootermeer en Recreatiecentrum Scholtenhof, In dit boekje treft u het programma van de aankomende vakantieperiode aan. Ook dit jaar zullen er weer de bekende

Nadere informatie

Noordwijk in vogelvlucht

Noordwijk in vogelvlucht Noordwijk in vogelvlucht Digitale foto s van Leo Hooijmans 2005 Welkom bij het Leesmij-bestand behorend bij de CD-Rom : Noordwijk in vogelvlucht. Onderstaand vindt u informatie over : - Systeemvereisten

Nadere informatie

Woordenlijst Communicatie/Argumentatie

Woordenlijst Communicatie/Argumentatie Westfälische Wilhelms-Universität Münster Workshop: Mediagebruik in de taalklas Frauke König M.A. Woordenlijst Communicatie/Argumentatie mijns inziens, naar mijn oordeel naar mijn (bescheiden) mening volgens

Nadere informatie

WEINhof. Lieserstrasse 23 D Platten/Mosel Fon (0049) Fax 1488 www. TBarthen.de

WEINhof. Lieserstrasse 23 D Platten/Mosel Fon (0049) Fax 1488 www. TBarthen.de WEINhof Lieserstrasse 23 D.54518 Platten/Mosel Fon (0049) 6535 359 Fax 1488 Info@TBarthen.de www. TBarthen.de W E I N K A R T E 2 0 1 7. 1 8 WEINPROBEN Wann immer Sie mit einer Gruppe Ihrer Freunde oder

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJKDERNEDER LAN DEN. JAARGANG 1957 Nr. 56

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJKDERNEDER LAN DEN. JAARGANG 1957 Nr. 56 48 (1956) Nr. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJKDERNEDER LAN DEN JAARGANG 1957 Nr. 56 A. TITEL Notawisseling tussen de Nederlandse Regering en de Duitse Bondsregering betreffende de wedertoepassing van

Nadere informatie

Cursus digitale techniek 2012

Cursus digitale techniek 2012 10 maart 2012 Deutscher Tekst steht unten Cursus digitale techniek 2012 1,2 en 3 juni Dit voorjaar organiseert Grootspoor.com voor de 7e keer een training voor digitale besturing van uw modelspoorbaan.

Nadere informatie

DVH-340UB. Schnellstartanleitung Snelstartgids. Deutsch DVD-RDS-EMPFÄNGER DVD RDS-ONTVANGER. Nederlands. Printed in Thailand EW

DVH-340UB. Schnellstartanleitung Snelstartgids. Deutsch DVD-RDS-EMPFÄNGER DVD RDS-ONTVANGER. Nederlands. Printed in Thailand <QRD3107-A/N> EW DVD-RDS-EMPFÄNGER DVD RDS-ONTVANGER Deutsch Diese Anleitung führt Sie durch die grundlegenden Funktionen dieses Geräts. Einzelheiten finden Sie in der Bedienungsanleitung, die auf der CD-ROM enthalten

Nadere informatie

Pavilion VARIO. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren.

Pavilion VARIO. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Vor Montage und Benutzung unbedingt sorgfältig lesen und für spätere Zwecke aufbewahren. Read these instructions carefully before use and assembly and keep for future reference! Lees deze instructies zorgvuldig

Nadere informatie

Hierden: Freistehende Ferienbungalow in in Hierden

Hierden: Freistehende Ferienbungalow in in Hierden Woningtype: Vakantiehuis Op provisiebasis: nee Aantal slaapkamers: 3 Aantal badkamers: 1 Adviesbureau van huisinduitsland.com Geschikt als vakantiehuis: ja Sperlingweg 8 49767 Twist Bouwjaar: 2004 Telefoon:

Nadere informatie

Kaycee injectiespuit (NL) Kaycee Injektionsspritzen (D)

Kaycee injectiespuit (NL) Kaycee Injektionsspritzen (D) Kaycee injectiespuit (NL) Kaycee Injektionsspritzen (D) 1405403 NL DE Kaycee injectiespuit Gebruiksaanwijzing...2 Kaycee Injektionsspritzen Gebrauchsanweisung...6 1 1405403/30-10-2012/F 2 Kaycee injectiespuit

Nadere informatie

Verticale doorsnede. Bovenaanzicht. Vooraanzicht. Inhoud : 1.57m3 Gewicht : 112kg Afwerking : Nvt. Wijz. :

Verticale doorsnede. Bovenaanzicht. Vooraanzicht. Inhoud : 1.57m3 Gewicht : 112kg Afwerking : Nvt. Wijz. : Produktinformation: COR-TEN-Stahl Pflanzgefäße COR-TEN-Stahl (auch Cortenstahl) ist die Handelsbezeichnung für einen wetterfesten Baustahl. Charakteristisch für Cortenstahl ist die rostorangebraune Farbe

Nadere informatie

7. REINIGUNG DES ANTRIEBSRADS

7. REINIGUNG DES ANTRIEBSRADS 7. REINIGUNG DES ANTRIEBSRADS 7.1 Bei Ansammlung von Fremdkörpern oder Verunreinigungen im Antriebsrad: CAUTION Vergewissern Sie sich, dass das Stromversorgungsgerät ausgeschaltet und der Netzstecker gezogen

Nadere informatie

Ich mache eine Ausbildung zum Dachdecker. Ich gehe gleichzeitig in die Berufsschule. Als Dachdecker fertigt man Dächer an.

Ich mache eine Ausbildung zum Dachdecker. Ich gehe gleichzeitig in die Berufsschule. Als Dachdecker fertigt man Dächer an. Meine Ausbildung zum Dachdecker Ich mache eine Ausbildung zum Dachdecker. Die Ausbildung dauert drei Jahre. Ich arbeite in einem Betrieb. Ich gehe gleichzeitig in die Berufsschule. Ich bin im ersten Lehrjahr.

Nadere informatie

Grande. Keizer TentTrailer. Weekender

Grande. Keizer TentTrailer. Weekender Grande Keizer TentTrailer Weekender Keizer TentTrailer Kanaalstraat 295-2 7547AS Enschede tel:+31(0)53-3020050 of +31(0)634188304 Email mail@tenttrailer.info Website www.tenttrailer.info Openingstijden

Nadere informatie

Verschillen tussen Ultimo Facility Management en Lite

Verschillen tussen Ultimo Facility Management en Lite Verschillen tussen Ultimo Facility Management en Lite Ultimo Software Solutions bv Waterweg 3 8071 RR Nunspeet www.ultimo.com www.ultimo.com Voorwoord Dit document is bedoeld om de verschillen weer te

Nadere informatie

2 Wie kann ich Ihnen helfen? 2 Je vraagt of zij/hij je kan doorverbinden met de heer Schröder?

2 Wie kann ich Ihnen helfen? 2 Je vraagt of zij/hij je kan doorverbinden met de heer Schröder? Telefon Dialog 1 - Verbinden 1 Guten Tag. Deutsche Bank. Sie sprechen mit Frau/Herrn Rau. Telefon Dialog 1 - Verbinden Kunde 1 Groet terug en stelt je voor. 2 Wie kann ich Ihnen helfen? 2 Je vraagt of

Nadere informatie

Stammtisch an der Küste 22.05.2014 25.05.2014

Stammtisch an der Küste 22.05.2014 25.05.2014 Stammtisch an der Küste 22.05.2014 25.05.2014 23 campers Deze keer in het Nederlands. Dit leek ons nu wel eens tijd worden Joke en ik hopen dat jullie het kunnen vertalen. Woensdag 21 mei waren er al veel

Nadere informatie

Vakantiehuizen en vakantiewoningen(of Appartementen) Exclusief op het eiland Ameland.

Vakantiehuizen en vakantiewoningen(of Appartementen) Exclusief op het eiland Ameland. Vakantiehuizen en vakantiewoningen(of Appartementen) Exclusief op het eiland Ameland. 1 Vakantieobject omschrijvingsvoorwaarden: Belangrijk!! De reclame-opdracht aan ameland-tips.de komt uitsluitend tot

Nadere informatie

manege Nieuwvliet strandritten vakantiewoningen brasserie Strandritte Ferienwohnungen Brasserie

manege Nieuwvliet strandritten vakantiewoningen brasserie Strandritte Ferienwohnungen Brasserie manege Nieuwvliet strandritten vakantiewoningen brasserie Strandritte Ferienwohnungen Brasserie Hartelijk welkom! Herzlich willkommen! Hartelijk welkom bij manege Hippo d Or Nieuwvliet! Het strand roept

Nadere informatie

Vom 8. April Der Bundestag hat mit der Mehrheit seiner Mitglieder und mit Zustimmung des Bundesrates das folgende Gesetz beschlossen:

Vom 8. April Der Bundestag hat mit der Mehrheit seiner Mitglieder und mit Zustimmung des Bundesrates das folgende Gesetz beschlossen: 378 Bundesgesetzblatt Jahrgang 2013 Teil II Nr. 9, ausgegeben zu Bonn am 16. April 2013 Gesetz zu dem Vertrag vom 12. Januar 2012 zwischen der Bundesrepublik Deutschland und dem Königreich der Niederlande

Nadere informatie

Wijzigingen SEPA. Inhoud. Algemeen. Wijzigingen in < Parameters - Boeking >

Wijzigingen SEPA. Inhoud. Algemeen. Wijzigingen in < Parameters - Boeking > Wijzigingen SEPA Inhoud Deze handleiding is helaas nog niet volledig vertaald naar het Nederlands. Wij doen ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk te realiseren. Mocht u een tekst niet begrijpen

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Sehr geehrter Herr, Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Sehr geehrte Frau, Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer Geachte mevrouw Sehr geehrte Damen und Herren,

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Sehr geehrter Herr, Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Sehr geehrte Frau, Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer Geachte mevrouw Sehr geehrte Damen und Herren,

Nadere informatie

Solliciteren Sollicitatiebrief

Solliciteren Sollicitatiebrief - Aanhef Geachte heer Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Sehr geehrter Herr, Sehr geehrte Frau, Geachte heer, mevrouw Sehr

Nadere informatie

Westlangeweg 1 a 156 - Hoofdplaat Village Scaldia

Westlangeweg 1 a 156 - Hoofdplaat Village Scaldia TE KOOP - Village Scaldia Vraagprijs 149.000,-- k.k. Omschrijving - Rustig gelegen, geschakelde recreatiewoning (type Grasse) met berging en tuin met uitzicht op beschermd natuurgebeid op 133m2 eigen grond.

Nadere informatie

der Schreibfehler Ich freue mich auf eine gute Zusammenarbeit. Haben Sie alle meine von letzter Woche vorliegen?

der Schreibfehler Ich freue mich auf eine gute Zusammenarbeit. Haben Sie alle meine  von letzter Woche vorliegen? relevant irrelevant das Protokoll der Abteilungsleiter der Schreibfehler das Budget senken / das Budget kürzen die Reihe sobald so dass / sodass sich kümmern um die Wochenarbeitszeit das Vorruhestandsalter

Nadere informatie

Solar- BeVestigingSSysteem. Bevestigingselementen en montagetoebehoren voor zonnepanelen

Solar- BeVestigingSSysteem. Bevestigingselementen en montagetoebehoren voor zonnepanelen Solar- BeVestigingSSysteem Bevestigingselementen en montagetoebehoren voor zonnepanelen Inhoud/Kleine solar encyclopedie INHOUD Kleine Solar encyclopedie Solar-bevestigingssysteem Uw voordeel in een oogopslag

Nadere informatie

Ein Spiel für 2 bis 4 Spieler ab 5 Jahren Dauer der Partie: 1 bis 15 Minuten

Ein Spiel für 2 bis 4 Spieler ab 5 Jahren Dauer der Partie: 1 bis 15 Minuten Ein Spiel für 2 bis 4 Spieler ab 5 Jahren Dauer der Partie: 1 bis 15 Minuten Jeder Spieler verkörpert einen kleinen Barbaren, der seine verschollene Prinzessin sucht. Er muss mutig das Verlies erkunden,

Nadere informatie

4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum

4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum 4. Deutsch-Niederländisches Wirtschaftsforum 4. Duits-Nederlandse Handelsdag BORUSSIA-PARK Mönchengladbach 12.11.2013, 13:00 bis 19:00 Uhr 12.11.2013, 13.00 tot 19.00 uur Ziele und Inhalte Freunde treffen

Nadere informatie

Buitenzonwering Doek Collecties

Buitenzonwering Doek Collecties Buitenzonwering Doek Collecties Inhoud Pagina Trend colors 3 Urban colors 6 Biesband stof 18 Biesband PVC 21 Garen 24 Uni doeken en kleur gaar combinatie 26 Trend colors 70.2601 70.2602 70.2603 70.2604

Nadere informatie

HANDLEIDING: SIP TRUNK

HANDLEIDING: SIP TRUNK HANDLEIDING: SIP TRUNK ZPEAK SIP Trunks De ZPEAK telefooncentrale bied je de mogelijkheid om SIP trunks te gebruiken. Een trunk is één verbinding tussen de ZPEAK-telefooncentrale en je eigen telefooncentrale

Nadere informatie

von 01/07 bis 28/07 von 29/07 bis 25/08

von 01/07 bis 28/07 von 29/07 bis 25/08 pers 31 m 2 PREMIUMS 3 ZIMMER / PERS 490 E 90 E 750 E 1480 E 180 E 750 E 55 E 4 pers 28 m 2 PREMIUMS 2 ZIMMER / 4 PERS BETTWÄSCHE UND HANDTÜCHER INKLUSIVE BEDDENGOED EN HANDDOEKEN INBEGREPEN 425 E 575

Nadere informatie