Verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. 6 juli 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. 6 juli 2007"

Transcriptie

1 Bijlage Verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. 6 juli 2007 Aanwezig : o mevrouw M.J. Vosjan, voorzitter o de heer J.J. Schiphorst, secretaris o de heer A.M. Perik namens Ministerie van LNV, regionale zaken oost o de heer H.J. Boxum namens de gemeente Steenwijkerland o de heer J.W. Wiggers namens de gemeente Zwartewaterland o de heer F. Suurmond namens de provincie Overijssel o mevrouw I. Elting namens het Waterschap Reest en Wieden o de heer L. Kragt namens Staatsbosbeheer o de heer J. Gorter namens de Vereniging Natuurmonumenten o de heer W. Joenje namens drie organisaties voor plaatselijk belang in de Weerribben ( Wetering, Kalenberg-Hoogeweg en Ossenzijl) o de heer K. van der Vegt namens zes organisaties voor plaatselijk belang in de Wieden (Blokzijl, Dwarsgracht, Giethoorn, Sint-Jansklooster, Belt-Schutsloot en Wanneperveen) o de heer M. Valentijn namens de Vereniging Koptop (vereniging van recreatieondernemers in Noordwest-Overijssel) en de regio VVV Kop van Overijssel o de heer E.W. ter Meer namens de gebruikers van rietland in de Weerribben (Algemene Vereniging voor de Rietcultuur in Nederland, afdeling Oldemarkt en de Vereniging Rietlandbeheer Weerribben en omstreken) o de heer W. van de Belt namens de gebruikers van rietland in de Wieden (Algemene Vereniging voor de Rietcultuur in Nederland, afdeling Wanneperveen) o de heer J. Kuit namens de particuliere grondeigenaren in de Weerribben o de heer D. Oosterhuis namens de particuliere grondeigenaren in de Wieden o de heer J. Verhoef namens de Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland, afdeling Steenwijkerland en de Stichting Agrarisch Natuurbeheer Noordwest-Overijssel o mevrouw Th. Wisniewski- van Hattum namens de Bond van Binnenvissers in Noordwest-Overijssel Afwezig KOPTOP). : De heer T. Boxum is vervangen door de heer Valentijn (stichting Geen insprekers. 1. Opening en mededelingen De voorzitter heet iedereen hartelijk welkom op de 1 e vergadering van het Overlegorgaan. Er zijn 3 dagdelen brainstorm achter de rug over beheers- en ontwikkelingsplan voor het Nationaal Park. Mogelijke internationale samenwerking met Oder Delta Nature Park in Polen en Broads National Park in Engeland. De secretaris deelt mee de stand van zaken op basis van bijlage In het voorjaar 2008 kan er formele projectaanvraag liggen. Daarvóór in Overlegorgaan. a. De heer H. Boxum vraagt naar proces. b. Mevrouw Wisniewsky: er is al samenwerking met Spreewald in Duitsland. Waarom dit? c. De heer Kuit: waarom zo ver weg? Waarom niet in eigen land?

2 Secretaris: Ad a: de komende periode zal er verder worden gewerkt aan de opzet van een concept projectvoorstel voor samenwerking. In dit concept zal zowel de inhoudelijk kant van de beoogde samenwerking als de financiële kant aan de orde komen. Het concept zal aan de leden van het overlegorgaan worden voorgelegd Ad b: vorig jaar september is er een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Poolse Provincie West-Pommeren door Provincie Overijssel. Daarnaast kent Natuurmonumenten al een aantal jaren een samenwerking met de Oder Delta. Het beoogde project sluit aan bij en geeft invulling aan de gewenste samenwerking. Uiteraard is de samenwerking vanuit Leader+ Noordwest-Overijssel bekend met het Spreewald bekend (de secretaris van het NP heeft hiervoor diverse projectvoorstellen gedaan en deze ook getrokken) Ad c: buitenlandse partner heeft voordeel van nieuwe impulsen + Europese subsidie. Uiteraard is er so wie so sprake van structurele samenwerking met andere Nederlandse parken via het samenwerkingsverband nationale parken Voortgang discussie over toekomst rietlandbeheer als vervolg op de nota Natuurlijk Rietsnijden. Secretaris: in september komt er een notitie voor de minister over deze problematiek in opdracht van LNV. Binnen enkele maanden zal de minister reageren op rapport riettelers dat vorig jaar september is overhandigd aan de minister. 2. Notulen maart 2007 en huishoudelijk reglement Enkele technische opmerkingen over tekst. Notulen worden met meenemen van deze opmerkingen vastgesteld (Bijlage 01-03a en b). Het huishoudelijk reglement zal worden aangepast op de nieuwe situatie van het nationaal park. 3. Ingekomen stukken en verzonden stukken Ingekomen stukken: Secretaris vult bijlage aan: Het bestedingenplan 2007 Weerribben is goedgekeurd door Provincie. Plaatselijk belang Ossenzijl 3 juli 2007: nadrukkelijk verzoek de naam NP De Weerribben te laten voortbestaan. Secretaris deelt mee: de gemeente Weststellingwerf denkt er over de Rottige Meenthe te betrekken bij vorming Nationale Parken. De heer H. Boxum: Burgemeester en Wethouders Steenwijkerland nemen hier kennis van. Op zich staan we hier niet onwelwillend tegenover, maar voorrang voor het proces om tot definitieve realisatie van Nationaal Park Wieden Weerribben te komen. De heer Kragt: ook SBB is geïnteresseerd. Verzonden stukken: Naar aanleiding van de verzonden brief over het opstellen van een plan voor de verwerking van biomassa, informeert mevrouw Wisniewsky of bekend is dat op dit moment het project Turven uit rietplaggen loopt. De secretaris geeft aan dat dat bekend is (de helft van de kosten van dat onderzoek worden door het NP gefinancierd). Het hier bedoelde onderzoek is breder. De secretaris deelt mee dat er nieuwe technieken ontstaan om biomassa compacter te maken, waardoor transport veel makkelijker wordt.

3 Voorontwerp bestemmingsplan Beulaker Polder. Reactie is verzonden door Overlegorgaan met verwerking van enkele schriftelijke reacties aan gemeente Steenwijkerland. Deze worden conform het voorstel voor kennisgeving aangenomen Voor het overige worden de verzonden stukken conform het voorstel voor kennisgeving aangenomen 4. Stand van zaken uitbreiding NP De regiegroep heeft gekozen voor Altenburg en Wymenga om BOP op te stellen. De vergadering gaat akkoord. De klankbordgroep heeft constructief vergaderd onder leiding van de heer H. Boxum. De heer van der Vegt: dorpsbelang: liever 2 leden in plaats van persé voorzitter en secretaris. Ter Meer: hoe gaat de informatie van de klankbordgroep naar het Overlegorgaan? Secretaris: de verslagen worden toegezonden aan de leden van het Overlegorgaan. 5. Naamgeving Brief plaatselijk belang Ossenzijl. De heer Ter Meer: Weerribben hecht sterk aan de naam Weerribben. De heer Kuit: idem. De heer Gorter: denken vanuit een sterk merk wat hem betreft Weerribben en Wieden of andersom. De heer Kragt: namen zeggen iets over het gebied en sluiten aan bij de wens van de bevolking. De naam Weerribben-Wieden doet recht aan het feit dat de Weerribben het oudste deel van het nationaal park is De heer Boxum: wie beslist hierover? Stelt voor dit te beslissen in Overlegorgaan. Kop van Overijssel zou ook bespreekbaar zijn. Mevrouw Wisniewsky: Weerribben is begrip in heel Nederland Wieden Weerribben, want dat spreekt makkelijker uit. 2 e ronde: Mevrouw Elting: Kop van Overijssel is te onduidelijk qua begrenzing. De heer Wiggers: eens met de heer Boxum: geef Kop van Overijssel een kans. De heer v/d Belt: niet te snel beslissen, misschien komen er nog andere opties. De heer Oosterhuis: klinkt het goed in buitenland? Noemt enkele alternatieven. De heer v/d Vegt:? De heer Joenje:? De heer Perik: houd ruimte om in later stadium hier aan te beslissen. De heer Verhoef: waar/wie? De heer Valentijn: Wieden Weerribben? De heer Suurmond: wachten. Mevrouw Wisniewsky: idem. De heer Boxum: idem. Besluit: a: werknaam blijft Weerribben Wierden i.o. b: bij instelling definitief kiezen. Secretaris: de gezamenlijke Nationale Parken in Nederland streven naar een zelfde logo en huisstijl. In 2007 wordt hier weer een stap in gezet. Vervolgens laat de secretaris enkele voorbeelden zien.

4 6. Vaststelling bestedingenplan Eenmalig bedrag: E ,-- overlegorgaan beslist over het tempo van uitgeven. - Jaarlijks een bedrag van E ,-- moet per jaar besteedt worden. - Werkelijke kosten BOP: ca ,--. Daarnaast ca voor brainstormdag, vanuit NP voor het in beeld brengen van de economie van natuur en landschap en voor communicatie rond uitbreiding NP Dit betekent dat er uit de éénmalige kapitaals lasten dit jaar ca ,-- wordt verplicht. Er resteert dus nog ca ,-- Besteding éénmalig budget: akkoord. Jaarlijks budget: o Wiggers: stelt voor om prioriteitsvolgorde aan te geven. o Boxum: zijn er in de brainstorm vandaag nieuwe actiepunten aangedragen die in bestedingenplan horen? o Vooroeverbescherming Beulakerwijde of Voornse Pol is een principiële keuze. Wil je dit eiland behouden? Gaat vast méér kosten (tonnen). De ,-- is alleen een bijdrage. Natuurmonumenten zal een goed onderbouwd voorstel neerleggen o Gorter: gaat ook om de vooroever en natuurdiversiteit. o Wiggers: bestaat er een verband tussen kanoroutes in Weerribben en Wieden enerzijds met kanoroute in Mastenbroekerpolder anderzijds? o Secretaris: nee, maar dat kan in de toekomst wel. o Kuit: afplaggen rietland: hoeveel kun je doen voor E ,--? Bedrag is bedoeld als stimulering voor concrete uitvoering o Kosten van extra menskracht voor C&E De heren Gorter en Schiphorst lichten toe dat de post van euro voor de tweede helft van 2007 voor een medewerker C&E in feite een uitbreiding van de bestaande formatie daarvoor is, in het licht van de toevoeging van de Wieden. Voor 2008 en verder betekent dat dit bedrag in feite structureel op de begroting staat voor euro per jaar. Deze zal zoals is afgesproken tussen IVN en Natuurmonumenten worden ingevuld door een medewerker in dienst van Natuurmonumenten bij het IVN te stationeren t.b.v. het NP. Het overlegorgaan gaat accoord met dit gegeven. o Wisniewsky: ik begrijp dat in de Wieden via het NP geen structureel beheer gefinancierd zal gaan worden? Dit is juist. De historisch gegroeide situatie in de Weerribben zal moeten wijzigen. Er zal alternatieve financiering gevonden moeten worden. De Voorzitter geeft aan dat dit onderwerp de volle aandacht heeft. Groene Wens Boot verzoek tot subsidie. Besluit: E 2.000,-- t.l.v. lopende begroting Weerribben. Kuit en Ter Meer: de in het NP Weerribben genoemde bedrag van ,-- onvoorzien zou toch worden besteed aan bentepollen steken, bos rooien en sloten graven? Een voorstel zal volgen 7. Projecten kwaliteitsimpuls nationaal park Het Overlegorgaan wordt gevraagd een prioritering aan te geven. Regiegroep: otter verbinding. Kragt: prioriteit.

5 Gorter: ondersteunt dit. Gorter sluit aan bij de brainstorm van vandaag (a.d.h.v. verslag). Suurmond: vraagt naar de procedure. Secretaris: 4 á 5 projecten voor hele land. Besluit: overlegorgaan kiest voor ecologische verbinding Wieden Weerribben nabij Roomsloot. (Voorstel Kragt, Gorter). 8. Samenstelling werkgroepen en klankbordgroep Werkgroep beheer Voorzitter: mw. M..J. Vosjan Secretaris; hr. J.J. Schiphorst Leden: hr. W. Fokkema NM hr. J. Spijkerman SBB hr. J. Kuit particuliere eigenaren Weerribben hr. D. Oosterhuis, particuliere eigenaren Wieden hr. Vd Belt AVRN, afd. Wanneperveen hr. E.W. ter Meer, AVRN afd. Oldemarkt en Ver. Rietlandbeheer Weerribben e.o. mw. H. Hofsink, gemeente Steenwijkerland? namens waterschap Reest en Wieden? namens natuurvereniging de noordwesthoek Werkgroep C en E Voorzitter: hr. W. Joenje Secretaris: mw. T. Peters Leden: mw. E. Zwanenburg, medewerker C&E mw. Nel van der Laan, medewerker C&E hr. J.J. Schiphorst, secretaris NP mw. B. Haverkort, beheerder bc de Wieden hr. E. Beens SBB hr. P.H. Klip, IVN afd Noordwest-Overijssel hr. N. Driessen, NMO mw. N. Sparriuswaterschap Reest en Wieden hr. M. de Werd, gemeente Steenwijkerland Werkgroep recreatie Voorzitter: hr. H.J. Boxum Secretaris: hr. P. vd Berg, gemeente Steenwijkerland Leden: mw. B. Haverkort, beheerder bc de Wieden hr. E. Beens SBB hr. J.J. Schiphorst, secretaris NP mw. Tineke Woudenberg, gemeente Zwartewaterland hr. T. Boxum, KOPTOP hr. M. Valentijn, VVV Kop van Overijssel Klankbordgroep: voorgestelde samenstelling (voorzitter hr. H.J. Boxum, secretaris J.J. Schiphorst

6 Leden: 6 betrokken organisaties voor plaatselijk belang met elk twee vaste vertegenwoordigers Regiegroep/Agendacommissie: Voorzitter: voorzitter NP Secretaris: secretaris NP Leden: NM de heer Fokkema, SBB de heer Kragt, vertegenwoordiger verenigingen voor plaatselijk belang de heer Joenje, provincie Overijssel de heer Suurmond, gemeente Steenwijkerland de heer Boxum en mw. Hofsink, coördinator C&E mw. Peters Perik: wat is status van de groep? Besluitend? Of agendacommissie? Secretaris: agendacommissie. Besluit: dan ook zo noemen! Wiggers: ook vergaderingen aankondigen in huis aan huis blad Zwartsluis. 9. Voortgangsschema en vergaderschema Voortgangsschema wordt met de constatering dat e.e.a. volgens planning verlooptvoor kennisgeving aangenomen. Het vergaderschema wordt op diverse onderdelen aangepast en zal de volgende keer in aangepaste vorm t.k.n. worden meegezonden 10. Rondvraag Hiervan wordt geen gebruik gemaakt 11. Sluiting De voorzitter constateert dat het een lange maar vruchtbare dag was en spreekt de hoop uit dat we ook in de toekomst op deze constructieve wijze zullen vergaderen. Voor de komende vakantieperiode wordt iedereen alvast een prettige tijd toegewenst

Concept verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. d.d. 4 oktober 2007

Concept verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. d.d. 4 oktober 2007 Concept verslag vergadering Overlegorgaan Nationaal Park Weerribben-Wieden i.o. d.d. 4 oktober 2007 Aanwezig: mevrouw M.J. Vosjan, voorzitter de heer J.J. Schiphorst, secretaris de heer L. Kragt, Staatsbosbeheer

Nadere informatie

Bijlage 01-03a. Aanwezig: De heer J.J. Schiphorst. Ministerie van LNV, directie Oost. Mevrouw M. Amptmeijer

Bijlage 01-03a. Aanwezig: De heer J.J. Schiphorst. Ministerie van LNV, directie Oost. Mevrouw M. Amptmeijer Bijlage 01-03a Conceptverslag van de 80 e vergadering van het Overlegorgaan Nationaal Park De Weerribben op 1 maart 2007 in het Gemeentehuis te Steenwijk. Aanwezig: Mevrouw M.J. Vosjan De heer J.J. Schiphorst

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/34

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/34 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/34 Voor raadsvergadering d.d.: 22-04-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Ons kenmerk 2007/ Inlichtingen bij hr. JJ. Schiphorst

Ons kenmerk 2007/ Inlichtingen bij hr. JJ. Schiphorst , t v*)veri ssel www.overi ssel.nl Aan de leden van Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Telefax 038 425 48 60 Uw kenmerk Uw brief 2401

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Nationaal Park Wieden-Weerribben in oprichting Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: Bestuurlijk traject: Overlegd

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 16 juni 2009 Nummer voorstel: 2009/81

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 16 juni 2009 Nummer voorstel: 2009/81 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 16 juni 2009 Nummer voorstel: 2009/81 Voor raadsvergadering d.d.: 30-06-2009 Agendapunt: 16 Onderwerp:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-04-2017 Agendapunt: Onderwerp: Aan de raad van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten

Raadsvoorstel. Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Raadsvoorstel Vergadering: : 28 april 2008 Agendanummer : 7 Opiniërende vergadering : 14 april 2008 Portefeuillehouder : L.C.J. Lijmbach Onderwerp : uitvoeringsprogramma Groen Blauwe Diensten Aan de raad,

Nadere informatie

Bijlage 4: Uitvoeringsmodule deelgebied Wieden-Weerribben Definitief,

Bijlage 4: Uitvoeringsmodule deelgebied Wieden-Weerribben Definitief, Bijlage 4: Uitvoeringsmodule deelgebied Wieden-Weerribben Definitief, 27-09-10 1 Inleiding Noordwest Overijssel ligt in de gemeente Steenwijkerland en Zwartewaterland en in het beheergebied van Waterschap

Nadere informatie

WEERRIBBEN-WIEDEN. Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl. 14 maart 2017 PRESENTATIE 'WEERRIBBEN-WIEDEN' - GEMEENTERAAD STEENWIJKERLAND

WEERRIBBEN-WIEDEN. Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl. 14 maart 2017 PRESENTATIE 'WEERRIBBEN-WIEDEN' - GEMEENTERAAD STEENWIJKERLAND WEERRIBBEN-WIEDEN Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl VANAVOND 1. een uniek participatieproces 2. hoe begon het ook alweer? 3. inhoud: projecten 4. wat willen we zijn? 5. financieel overzicht

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 28 februari 2017 NUMMER : AANWEZIG: J.H. Bats, waarnemend burgemeester E. Dedden, wethouder J.W. Brus, wethouder

Nadere informatie

WERKPLAN 2013-2014. BEGROTING 2014 t/m 2016 NATIONAAL PARK WEERRIBBEN-WIEDEN SAMENWERKINGSVERBAND WEERRIBBEN-WIEDEN

WERKPLAN 2013-2014. BEGROTING 2014 t/m 2016 NATIONAAL PARK WEERRIBBEN-WIEDEN SAMENWERKINGSVERBAND WEERRIBBEN-WIEDEN WERKPLAN 2013-2014 en BEGROTING 2014 t/m 2016 NATIONAAL PARK WEERRIBBEN-WIEDEN en SAMENWERKINGSVERBAND WEERRIBBEN-WIEDEN Zwolle, mei 2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Veranderingsproces..

Nadere informatie

Communicatie& Educatie

Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Regeling aanwijzing nationale parken wordt als volgt gewijzigd:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Regeling aanwijzing nationale parken wordt als volgt gewijzigd: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. Nr. 230 73 26 16november september 2008 Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 4 september

Nadere informatie

Bijlage 1: Uitvoeringsmodule deelgebied Rond de Weerribben Definitief,

Bijlage 1: Uitvoeringsmodule deelgebied Rond de Weerribben Definitief, Bijlage 1: Uitvoeringsmodule deelgebied Rond de Weerribben Definitief, 27-09-10 1 Inleiding Noordwest Overijssel ligt in de gemeente Steenwijkerland en Zwartewaterland en in het beheergebied van Waterschap

Nadere informatie

Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl

Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl Datum: 3 november 2015 Aanvang: 19.30 uur Locatie: brasserie De Pergola in Giethoorn Aanwezig: Herman Hoogstraat (PB s Weerribben),

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 05-10-2004 Onderwerp: Budget kleinschalige recreatieve voorzieningen. Conceptbesluit: Het College besluit de Gemeenteraad voor te stellen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Raamovereenkomst Plattelandsontwikkeling Drenthe

Raamovereenkomst Plattelandsontwikkeling Drenthe Raamovereenkomst Plattelandsontwikkeling Drenthe Ondertekenden, Natuur en Milieu Federatie Drenthe, bij deze vertegenwoordigd door R. Hoekstra, hierna te noemen als NMFD Staatsbosbeheer, bij deze vertegenwoordigd

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 31-05-2018 Datum verslaglegging 03-06-2018 Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet

Nadere informatie

WEERRIBBEN-WIEDEN. Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl. 20 april 2017 PRESENTATIE'WEERRIBBEN-WIEDEN' LEERNETWERK GOVERNANCE

WEERRIBBEN-WIEDEN. Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl. 20 april 2017 PRESENTATIE'WEERRIBBEN-WIEDEN' LEERNETWERK GOVERNANCE WEERRIBBEN-WIEDEN Samen werken aan een Nationaal Park nieuwe stijl DEZE OCHTEND 1. een uniek participatieproces 2. hoe begon het ook alweer? 3. inhoud: projecten 4. wat willen we zijn? 5. financieel overzicht

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: -

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: - 6. 1. Samenvatting voorstel Op 27 mei jl. heeft het Veiligheidsberaad vergaderd. Op basis van de agenda en definitieve besluitenlijst vindt een terugkoppeling plaats. 2. Algemeen Onderwerp: Vergadering

Nadere informatie

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden,

Agenda commissie. Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n. Geachte commissieleden, Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk : MB/ Onderwerp : Agenda vergadering Strijen, 26 augustus 2010 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : CATEGORIE : A-STUK (Afdoeningsstuk) PORTEFEUILLEHOUDER : H.J. Pereboom AB 0 VERGADERING D.D. : 31 januari 2012 0 NUMMER : WS/ZOM/GVe/6946 OPSTELLER : ing. G. Verstoep, 0522-278621

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Jeugdactiviteiten - Scholenproject voor het basisonderwijs: Nationaal Park

Nadere informatie

CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013

CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013 CONCLUSIES VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE RAADSVOORBEREIDING VAN 3 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: Leden: CDA GroenLinks G.Th.M. van Lieshout L. Werner, R. Broekhuizen, A.J.M. Bank H. van Dijk,

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010

Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Verslag Cliëntenraad Langedijk Datum: 1 september 2010 Aanwezig: Betty Groot (voorzitter) Anna van der Plas-D Apice (secretaris) Ria Hes Ingrid Stroet Jacqueline van der Neut Jan Toet Richard Saelman Esther

Nadere informatie

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018 Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 6 juli 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer K. Kraanen Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen College Onderwerp: V200900523 Bijdrage Overlegorgaan Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen Samenvatting: Inleiding: Het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is enkele jaren geleden ingesteld en

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19-8-2008 Nummer voorstel: 2008/78

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19-8-2008 Nummer voorstel: 2008/78 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19-8-2008 Nummer voorstel: 2008/78 Voor raadsvergadering d.d.: 02-09-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl

Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl Verslag Kernteamoverleg Nationaal Park Weerribben Wieden Nieuwe Stijl Datum: 13 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Locatie: brasserie De Pergola in Giethoorn Aanwezig: Afwezig: Herman Hoogstraat (PB s Weerribben),

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 30 maart 2010 NUMMER :13 AANWEZIG: L.V. Elfers, burgemeester P.A. van der, wethouder H.J. Boxum, wethouder L.F.

Nadere informatie

Landinrichting Noordwest Overijssel

Landinrichting Noordwest Overijssel RAADSCOMMISSIE Vergadering d.d. 16 juni 2009 t.k.n. advies A (ter advisering; wordt alleen besproken in de commissie) advies B (ter besluitvorming aan de raad; er hoeft geen apart commissiestuk te worden

Nadere informatie

Deze activiteiten als voorbereiding, uitwerking of invulling zijn o.a. Onderwerp activiteiten Thema STS

Deze activiteiten als voorbereiding, uitwerking of invulling zijn o.a. Onderwerp activiteiten Thema STS Aan: Hayo Apotheker Van: Harm Visserman, Rob Kuipers cc. : Alfred Peterson, Ruud Booms d.d.: 2 april 2008 (voor PFO d.d. 7-4-2008) 7 april 2008 (voor b&w d.d. 8-4-2008) onderwerp: procesmemo Strategische

Nadere informatie

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom.

GEMEENTE SCHAGEN. Afwezig: mevr. S. Ketelaar, mevr. Van der Salm en mevr. Overtoom. GEMEENTE SCHAGEN Verslag van het Platform Wmo, gehouden op 9 januari 2008. Aanwezig: Dhr. A.M. Brand (interim-voorzitter), mevr. L. Bijwaard, mevr. Schilder, dhr. P. Groenveld, dhr. R. Stringer, dhr. P.

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo.

VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. VERSLAG van de vergadering van het BESTUUR, gehouden op woensdag 23 april 2014 vanaf 19.30 uur in het kantoor van de federatie te Tynaarlo. Aanwezig : Voorzitter, Penningmeester, Secretaris, Ph Wedstrijden

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W enlijst College van B&W Locatie: B&W-kamer Vergadertijdstip: 02.07.2002 08:00 uur tot 02.07.2002 09:30 uur Secretaris: Secretaris de heer mr. C.M.G.H. Wortel Aanwezig: J. Elzinga, drs.ir. F.J.M. Stoffels,

Nadere informatie

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Foto jaarverslag op hoofdlijnen van de activiteiten van de werkgroep educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden.. Werkgroep educatie: Bernadette Haverkort- BC De

Nadere informatie

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur.

Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. Adviezen commissie Algemene Bestuurlijke Zaken d.d. 30 augustus 2004 van 20.00 uur tot 23.00 uur. 0. verslag Aanwezig zijn: De heer A. van Leeuwen, voorzitter. De heren W. Goudriaan, E.A.R. Meesters (vanaf

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Waarom windenergie op land?

Waarom windenergie op land? Waarom windenergie op land? Steeds meer schone energie Het Rijk kiest voor een betrouwbare en steeds schonere energieopwekking voor de samenleving. Basis vormt de Europese doelstelling van 14% duurzame

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui. sv RIS Regnr.: BSD/ Den Haag, 7 juli 2009 Gemeente Den Haag BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN van het raadslid R. Bouchtaoui sv 2009.179 RIS 164457 Regnr.: BSD/2009.2945 Den Haag, 7 juli 2009 Inzake: samenwerking met gemeenten in Zuid-Afrika

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.

Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v. Notulen 13-02-2017 Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, Afwezig met kennisgeving: J.Venne Namens

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND

VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND VASTGESTELD OPENBAAR VERSLAG VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN STEENWIJKERLAND d.d. 29 mei 2007 NUMMER :22 AANWEZIG: H.H. Apotheker, burgemeester W. de Vries, wethouder P.A. van der, wethouder

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4.

JAARVERSLAG Inhoud. 1. Stichting Part-Ner. 2. Belangrijkste werkzaamheden Samenwerking met andere organisaties. 4. JAARVERSLAG 2015 Inhoud 1. Stichting Part-Ner 2. Belangrijkste werkzaamheden 2015 3. Samenwerking met andere organisaties 4. Vooruitblik 1 1. Stichting Part-Ner Na afronding van het project certificering

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 15 JANUARI 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw.

Nadere informatie

Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust

Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust Convenant Zeeuwse Kustvisie: Samen sterk voor de Zeeuwse Kust Partijen 1. Burgemeester en wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland; en 2. Burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland;

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1

Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OBO-WBR 13-12-2011/M. Vlamings 1 Verslag Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad van de Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant d.d. 13-12-2011. Aanwezig: Els Boons, Margo Fassaert, Eric van den Heiligenberg, Frans Hendrickx, Erica

Nadere informatie

Meer informatie nodig?

Meer informatie nodig? Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Meer informatie nodig? Neem gerust contact op! LEADER-coördinator Noord Overijssel Jan Boxum p/a Gemeente Steenwijkerland

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 011111A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

Bijlage I: Reactienota vooroverleg Bestemmingsplan Burg. Moonshof Raamsdonk 23 februari 2017

Bijlage I: Reactienota vooroverleg Bestemmingsplan Burg. Moonshof Raamsdonk 23 februari 2017 Bijlage I: Reactienota vooroverleg Bestemmingsplan Burg. Moonshof Raamsdonk 23 februari 2017 REACTIENOTA VOOROVERLEG Burg. Moonshof Raamsdonk Gemeente Geertruidenberg NieuwBlauw Stedenbouw en landschapsarchitectuur

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten datum ons kenmerk contactpersoon 14 mei 2013 67459/IP Dolf Moerkens bijlage(n) uw kenmerk e-mail CMB 13-10 t/m 16 - dmoerkens@uvw.nl betreft Vergadering

Nadere informatie

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com

BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com BURGERPARTICIPATIERAAD Wmo Grave Secretariaat: Els van Koolwijk Tijmlaan 17 5361 PE Grave E-mail: els_vankoolwijk@hotmail.com Definitieve notulen van de vergadering van de Burgerparticipatieraad Wmo Grave

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 20 februari 2007 Nummer voorstel: 2007/18

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 20 februari 2007 Nummer voorstel: 2007/18 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 20 februari 2007 Nummer voorstel: 2007/18 Voor raadsvergadering d.d.: 06-03-2007 Agendapunt: 15

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR. 10 juli juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden Algemeen bestuur VERGADER STUK AFDELING NAAM STELLER EIGENAAR 25 juni 2019 Planning & Audit Leon Bramer Maarten van Helden AGENDAPUNT JAARDOEL VERTROUWELIJK J/N Zienswijzen begroting 2020 [Kies een pictogram]

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 25 maart 2008 Nummer voorstel: 2008/30 Voor raadsvergadering d.d.: 22-04-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl

Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl Voortgangsrapportage I vastgesteld in kernteamoverleg van 17 november 2015 Kernteam transitie Nationaal Park Weerribben-Wieden nieuwe stijl Hans van de Beek

Nadere informatie

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen

Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over verlaging storting reserve groen Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 22 september 2015 Vragen nr. 87 Vragen van de heer A.E. van Liere MA, MSc. (Partij voor de Dieren) en de heer A. Hietbrink (GroenLinks) over

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Hans Nijhuis (voorzitter) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 12 september 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Daphny Paap Hans Nijhuis (voorzitter) Seb Goezinnen Mascha van Trier Monique Hallegraeff (namens

Nadere informatie

: Inzet middelen Stimuleringsfonds t.b.v. Science Park. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 2.

: Inzet middelen Stimuleringsfonds t.b.v. Science Park. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. Bijlage(n): 2. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 31 oktober 2006 Nummer PS : PS2006IME05 Dienst/sector : MEC/ERT Commissie : IME Registratienummer : 2006MEC002172i Portefeuillehouder: Dr. G. Mik Titel : Inzet middelen

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen

Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur Stadsregio Arnhem Nijmegen 'N12.02902 HU III IIIII III HUM ft Openbare besluitenlijst Vergadering College van Bestuur datum tijd locatie aanwezig afwezig 12 april 2012 10.00 uur -13.00 uur, kamer Jaap J. Modder, P. de Bruijn, M.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 31 mei 2011 Nummer voorstel: 2011/55 Voor raadsvergadering d.d.: 21-06-2011 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM

BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM BIJEENKOMST JONGERENCENTRUM Betreft: Bijeenkomst Jongerenraad, Gruitpoort en gemeente: notulen Datum: 7 december 2011 Status: Definitief Verslag: Mark Waaijenberg & Natascha Walenberg (B&A) Toelichting

Nadere informatie

Verslag Dagelijks Bestuur

Verslag Dagelijks Bestuur Verslag Dagelijks Bestuur Datum : Maandag 4 juli 2011 Plaats : Regiokantoor, Bestuurskamer Tijdstip : 14.30 uur Voorzitter : P.E.J. den Oudsten Secretaris : H.M. Bolhaar, plv. Aanwezig : heren: P.E.J.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

BEHEER- EN ONTWIKKELINGSPLAN

BEHEER- EN ONTWIKKELINGSPLAN BEHEER- EN ONTWIKKELINGSPLAN PROGRAMMA 2011-2015 JULIËTTE HUIS IN T VELD, MARTIN VERBEEK 5-10-2011 DEFINITIEF Beheer- en Ontwikkelingsplan Nationaal Park Weerribben - Wieden PROGRAMMA 2011-2015 JULIËTTE

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP dinsdag 20 november 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Mw. L.P.C.M. Barské-van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur.

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om uur. (Vastgesteld) Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 12 oktober 2010 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer J. D. Alssema Griffier :

Nadere informatie