Diamantjes voor het leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diamantjes voor het leven"

Transcriptie

1 het diamantje brengt je altijd thuis

2 Diamantjes Diamantjes zijn de energieversterker van Danellandia. Diamantjes zijn natuurlijke cosmetica die van binnenuit werken. Ze zijn een tonicum dat de geest zuivert. Diamantjes zijn korte nadenkertjes die je doen nadenken over jezelf en je relatie met de wereld en de Natuur. Diamantjes helpen je om harmonie te bereiken. Ze zijn door en door natuurlijk. Diamantjes laten je voelen wat het leven echt is. Diamantjes zijn je weg naar meer geluk en gezondheid. Diamantjes, de manier om je leven ten volle te leven met al je zintuigen. Je zal er door schitteren als een diamant. Schitteren als een diamant van menselijkheid. Geef iemand een schitterend cadeau: een diamantje...

3 Diamanten van menselijkheid Iedereen kan een diamant van menselijkheid zijn. Door te laten zien dat je belang hecht aan de vrede en aan menselijke waarden. Hoe meer je de menselijke waarden toepast, hoe sterker je menselijkheid en hoe krachtiger je schittert als een diamant van menselijkheid. De diamantjes of nadenkertjes van Danellandia kunnen je helpen om je bewuster te maken van de vrede en de menselijke waarden. Lees ze geregeld, denk erover na, stuur ze door naar je vrienden en vriendinnen... Laat ze je inspireren. Ze zullen je helpen te stralen als een diamant van menselijkheid.

4 Natuurlijk tonicum en energie een tonicum vol energie - doordringend natuurlijk Iedereen heeft een bron van energie in zich, die we de code WSOP geven. Ze is voor altijd hernieuwbaar. De diamantjes kunnen mensen helpen deze bron te versterken. Gebruik de diamantjes vaak en overal en het compliment je straalt zal je vaak te beurt vallen. WSOP kan je rust geven als het wat te druk wordt. En het kan je opbeuren als het wat sip en saai wordt. Je kan er nooit een overdosis van nemen. Het is het veiligste geneesmiddel dat er bestaat. Volledig gratis en doordringend natuurlijk. WSOP heeft geen negatieve bijwerkingen. Je zal stralen als een diamant van binnenuit. Als alle mensen, behalve de onverbetelijke dwarsliggers, genoeg WSOP ontwikkeld hebben, dan zullen ze allemaal samen de grootste energiestoot ooit produceren. Danellandia lanceert elke week een diamantje. Denk erover na. Laat het je inspireren. Denk na over de Natuur en hoe ze je leven kleurt. Stuur het door naar je vrienden. Het laatste diamantje zal bekendmaken wat WSOP is. Op je gezondheid en op die van deze unieke planeet!

5 Campagne voor de vrede en de menselijkheid Samen in en voor vrede... Danellandia heeft wereldwijd politieke en religieuze leiders aangeschreven om tegelijk een internationale campagne voor de vrede op te zetten, die gebaseerd is op zijn diamantjes voor het leven. Elke week belicht een nieuw diamantje een menselijke waarde. Het wil de lezer inspireren ongeacht zijn ras, godsdienst, cultuur of politieke overtuiging. De diamantjes zijn een instrument om de menselijkheid te versterken. Overal ter wereld. Meer menselijkheid, meer vrede. Meer vrede, meer kans op een betere en rechtvaardigere wereld. Samen in en voor vrede... Doe er ook aan mee en stuur de diamantjes door. Stuur ook de poster van de campagne en/of andere posters door. Hartelijk dank! Download poster.

6 Liefde Je kan duizend woorden gebruiken om ze te omschrijven. De definitie zal echter nooit volledig zijn. De beste manier om te weten wat liefde is, is ze te voelen, ze te delen en ze te tonen. Liefde brengt het goede in je naar boven. Pas door liefde te tonen kan je ze ook voelen. Liefde voelen maakt jou en je leven completer. Voel de liefde, voel het leven.

7 Televisie De mensen zijn vaak het noorden kwijt. Ze weten niet meer wat realiteit is en wat niet. Ze denken dat alles wat op de televisie komt, realiteit is. Ze gooien fictie en realiteit door elkaar. Waarom? Omdat heel wat fictie als realiteit wordt voorgesteld. En de realiteit vaak wordt verdraaid. De slechte kant van de mensheid is entertainment geworden. De goede kant zou de inspiratiebron moeten zijn.

8 Liefde doet ons stralen We zijn de vrucht van de liefde. Tussen twee mensen die elkaar lief hebben. En die aan hun kinderen liefde en menselijke warmte overdragen. Generatie na generatie. Van ouder op kind. Van kind op kleinkind. Liefde maakt ons leven tot een reis naar geluk. Liefde laat ons voelen wat het echte leven is. Een leven van vrede. Vrede geeft liefde de ideale omgeving om ons te laten stralen en ons gelukkig te maken. Liefde en vrede zijn de ideale partners die ons laten voelen wat het echte leven is. Die het ons mogelijk maken om de liefde over te dragen. Generatie na generatie. Laat ons stralen in alle kracht. Laat ons stralen van liefde. Om onze Aarde te doen stralen vol liefde en vrede. De Aarde van liefde. De Aarde van vrede. Earth of peace.

9 Moeder Natuur en liefde Liefste Moeder Natuur, de pijl van je liefde heeft me zacht doorboord. Ik vind dat niet erg omdat het zo goed voelt. Je maakt mijn leven compleet. Het leven dat jij me gaf. Het leven dat ik koester. Zoals ik jou koester. Je kleuren. Je geuren. Je geluiden. Je smaken. Je bent compleet. Ik wil graag leven in het huis van liefde dat je voor ons allen bouwde om van te genieten. Ik wil je mijn liefde geven. Ik wil je mijn hart geven. Ik wil je dank zeggen voor het leven dat je me gaf. Ik wil dat mijn hart een huis van liefde wordt, waar je altijd kan leven. Ik hou van je. Ik koester je.

10 Gevlekte appel Niet iedereen of niet alles is perfect. We worden wijsgemaakt om door perfectie geobsedeerd te zijn. Mensen worden verwacht perfect te zijn. Groenten, fruit, planten en dieren moeten dat ook zijn. De media lijken perfectie te aanbidden. Maar kijk niet enkel naar het uiterlijk. Dat is vaak schone schijn. Een appel die er perfect uitziet, kan wel eens slecht smaken. Een gevlekte appel kan overheerlijk zijn. Veroordeel daarom mensen niet omdat ze niet het perfecte uiterlijk hebben. Ze zijn wellicht speciaal vanbinnen. Uiterlijke schoonheid is puur toeval, innerlijke schoonheid is puur goud.

11 Diamanten hart Veel mensen kopen zilver, goud en platina. Waarom je geld stoppen in levenloze voorwerpen die geen genegenheid bieden? Waarom koud metaal verzamelen om holle rijkdom te vergaren? Waarom geen echt diamanten hart - warm en vrijgevig - verwerven door van deze wereld een betere plek te maken? Voor iedereen. Door te helpen om alle kinderen in de wereld een menswaardig en vredevol leven te geven. Voedsel en drinken, onderwijs, gezondheidszorg... De glimlach van een kind vermag wonderen. Mensen zijn echt kostbaar. Metalen worden maar verondersteld het te zijn. Diamanten hart, menselijkheid voor altijd.

12 Racisme is een ziekte Het is gebaseerd op een verkeerde opvatting. We houden van verschillende kleuren voor verschillende appels. Voor verschillende bloemen. Maar toch lijken sommigen onder ons niet te houden van verschillende kleuren voor verschillende rassen. Jammer, want dat maakt hen alleen maar armer. Hoe meer culturen je kent, hoe rijker je bent. We zouden toch niet willen dat iedereen en alles identiek zou zijn? We zouden toch niet willen dat de wereld er grijs uitzag? Elke cultuur leert je nieuwe dingen en toont je kwaliteiten in jezelf die tot dan verborgen waren. Sta dus open voor andere culturen. Ze maken je rijker. Ze maken je leven voller. Ze openen nieuwe horizonten. Ze genezen bekrompenheid.

13 Liefde of haat: jouw keuze Liefde haalt je uit het dal. Haat haalt je naar beneden. Liefde is heilzaam en warm. Haat is ziekelijk en koud. Liefde opent al je zintuigen. Haat maakt je blind. Liefde toont de schoonheid van het leven. Haat maakt ze kapot. Liefde geeft voldoening. Haat alleen maar een slechte smaak. Liefde is kleurrijk. Haat is grijs. Liefde is licht. Haat is duisternis. Liefde is leven. Haat is sterven. Liefde is vrede. Haat is geweld. Liefde laat je leven. Haat maakt van je een gevangene. Laat liefde al degenen in de greep van haat bevrijden. Laat liefde al degenen in de greep van geweld en oorlog bevrijden.

14 De Natuur Veel mensen hebben het contact met de Natuur verloren. De Natuur is te mooi om ze niet te zien. Veel mensen hebben geen respect meer voor de Natuur. De Natuur is te kostbaar om haar te vernietigen. Bovendien maakt een zieke Natuur de mens ook ziek en kan ze tot de vernietiging van de hele mensheid leiden. We zien het niet altijd, maar de Natuur is essentieel voor ons. Een gezondere Natuur betekent ook gezondere mensen. We kunnen alleen maar baat hebben bij het herstel van het chemische evenwicht in de Natuur. De Natuur respecteren is zichzelf respecteren. Gooi geen afval in de Natuur. Aan alle ondernemingen en aan alle mensen vragen we dat ze zo proper mogelijk zijn en dat ze het welzijn van de mens en niet het geld vooropstellen. Gezonde mensen op een gezonde planeet: dat is het doel waar we naar streven.

15 Haat en geweld - liefde en vrede Haat en geweld zijn een ziekte. Ze tasten de hersenen aan. Ze tasten het hele lichaam aan. Het leven gaat voorbij zonder het echt te leven. Zonder ten volle te genieten en de innerlijke energie te benutten om zichzelf en anderen gelukkig te maken. Haat en geweld zijn een parasiet. Ze verlammen het geestesvermogen. Ze verlammen de echte mens. De mens die vol liefde het leven in de ogen kijkt. De mens die straalt door positieve krachten. Haat en geweld zijn de dood. Liefde en vrede zijn het leven. Haat en geweld zaaien vernieling. Liefde en vrede zaaien geluk. Leef je leven ten volle. Laat vrede je gids zijn.

16 Delen is geven om anderen In het westen kan een geschenk van 50 euro een kind gelukkig maken voor een tijdje. In ontwikkelingslanden kan 50 euro een kind gelukkig maken voor heel lang. Zelfs voor een leven lang. In die landen hebben kinderen vaak niet genoeg te eten. Kunnen ze geen school lopen. Hebben ze geen medische bijstand. Als je kan, geef een stukje van je inkomen weg. Geef om een kind in een ontwikkelingsland. Geef het een betere toekomst. Het zal je voldoening schenken om een kind gelukkig te maken voor heel lang. Zelfs voor een leven lang. Delen is geven om anderen. Geven om is geluk. Echt geluk dat je deelt met anderen.

17 Respect Respect begint met het respect voor zichzelf. Anderen respecteren betekent de verschillen aanvaarden. We zouden toch niet willen dat iedereen gelijk was. Respecteren betekent aanvaarden dat niet alles en niet iedereen perfect zijn. Er is nood aan verdraagzaamheid. Anderen respecteren betekent inderdaad zichzelf respecteren, want als anderen voelen dat ze gerespecteerd worden, zullen ze jou ook respecteren. Respecteer de privacy van de anderen. Je zal toch willen dat ze de jouwe ook respecteren.

18 De Zon en de Maan De Zon verwarmt de Maan. Zonder haar zou de Maan niets zijn. Zonder haar zou de Maan niet schijnen. De Zon is het leven. De Zon geeft leven aan de Natuur. De Zon geeft leven aan ons allemaal. Zonder haar zou er niets bestaan. De Zon is het leven. Het leven is de Zon. De Zon is kostbaar. Het leven is kostbaar. Waarom vernietigen velen nog het leven? Omdat het leven koud is. Omdat het leven warmte ontbeert. Het wordt geleefd door het geld zonder warmte. Het leven wordt niet echt meer geleefd. De mensen leven het leven niet echt. Ze worden geleefd door het geld zonder warmte. Mensen ontberen de warmte. Ze ontberen de Zon. De Zon die het hart verwarmt. Het hart dat ons de warmte van de Zon laat overdragen aan iedereen. En aan het leven en de Natuur. Leve de Zon. Leve de Maan. Leve het leven.

19 Glimlach Een glimlach kan vertederend zijn en doet ons hart soms smelten. Denk maar aan de impact van de eerste lach van een baby of aan de lach van een kind. Kinderen zijn spontaan en normaal gezien nog niet belast met problemen en zorgen. Waarom moeten we ons leven zo ingewikkeld maken? Hoe zou de wereld zijn als we weer net zo konden lachen als toen we een kind waren? Glimlach zoveel je maar kan. Een glimlach opent de deur naar nieuwe vriendschappen. Een glimlach verlicht de dag en ons leven.

20 Geld Geld doet de wereld draaien. De wereld heeft al eindeloos gedraaid. Maar het geld kan niet alle problemen oplossen. Geld wordt niet altijd wijselijk besteed. De kloof tussen arm en rijk is nog enorm. Geld maakt niet altijd gelukkig. Geld kan een ziekelijke obsessie zijn. Geld kan een verblindende verslaving zijn. Anderen gelukkig maken geeft je een goed gevoel van geluk. Een brede lach van dankbaarheid betekent veel. Geef meer geld wijselijk uit. Geef meer uit voor het goede doel en help anderen. Je zal jezelf en anderen gelukkig maken. Geld mag geen doel op zichzelf zijn, maar louter een middel.

21 Solidariteit Vandaag de dag verzuipen de meeste van onze leiders in een zee van problemen. De wereld is enorm ingewikkeld geworden. Maar de meeste problemen heeft de mens aan zichzelf te danken. Het oplossen van problemen vergt veel tijd, geld en energie. Het eigenlijke probleem is dat vele leiders het bos door de bomen niet meer zien. Ze concentreren zich te veel op details. De essentie is het uitbouwen van een betere en gezondere planeet. Een planeet die niet vergaat door hebzucht en egoïsme. We hebben dringend nood aan een wereld van solidariteit. Een wereld waar mensen meer geven om mensen dan om geld.

22 Customer care De belangrijkste klanten in je hele leven zijn je familie en je vrienden. Ze geven je veel zonder iets terug te vragen. Ze geven je liefde en vriendschap. En die zijn gratis. Liefde is het belangrijkste product dat er bestaat. Liefde is kostbaar. Maar toch is echte liefde niet te koop. Liefde is de mens zijn beste vriend en niet diamanten zoals ze ons wijsmaken. Andere mensen zijn ook zoals klanten. Behandel ze goed en ze zullen je ook goed behandelen. Geef ze een goed gevoel en ze zullen je dat ook geven. Wees vrijgevig met liefde en vriendschap. Dan krijg je ze ook terug.

23 Menselijkheid Ik zou liever menselijkheid zijn dan geld. Ik zou liever menselijk zijn dan egoïstisch. Ik zou liever in een huis wonen dan in een kasteel. Ik zou liever vrienden hebben dan rijk zijn en alleen. Ik zou liever een dolfijn zijn dan een gier. Ik zou liever geven dan stelen. Ik zou liever sociaal zijn dan gulzig. Ik zou liever delen dan nemen. Ik zou liever gerechtigheid zijn dan onrecht. Ik zou liever eerlijk zijn dan bedrieglijk. Ik zou liever betrouwbaar zijn dan misleidend. Ik zou liever de mensen helpen dan ze uitbuiten. Ik zou liever de Natuur respecteren dan ze vervuilen. Ik zou liever vrede zijn dan geweld. Ik zou liever liefde zijn dan haat. Ik zou liever de Aarde redden dan ze vernietigen. Als we het willen, dan kunnen we het. Als we erover nadenken, dan kunnen we niet anders. Het is ons leven. Het is onze Aarde. Het is de menselijkheid.

24 Het einde of het begin Het einde van het misbruik van de Natuur. Het begin van respect voor de Natuur. In een partnerschap dat voor altijd duurt. Het einde van altijd meer. Het begin van meer met minder. Meer voldoening en minder consumptie. Het einde van vernietigende hebzucht. Het begin van constructieve solidariteit. Niemand waar dan ook wordt nog in de steek gelaten. Het einde van ziekelijk egoïsme. Het begin van geven en zorg dragen. Niemand is meer waard omdat hij geld heeft. Het einde van de onmenselijke armoede. Het begin van een eerlijke verdeling van de cake. Er is genoeg voor iedereen om mee te eten. Het einde van bedrog en onrecht. Het begin van eerlijkheid en gerechtigheid. Iedereen heeft recht op een eerlijke behandeling. Het einde van oorlog. Het begin van duurzame vrede. Vrede kan ons en de wereld redden. Het einde van de duisternis. Het begin van menselijkheid. Het begin van een nieuw begin. Het begin van het Licht. Het is aan de Mensheid om te kiezen. Het is dus aan ons allemaal.

25 Diamanten Diamanten zijn voor eeuwig. Niet de diamanten van steen. Maar de menselijke diamanten. We kunnen allemaal een diamant zijn. We kunnen allemaal prachtig stralen. We stralen door de liefde die we geven. Door de vrede die we brengen. Door de menselijkheid die we tonen. Hoe meer we geven, hoe meer we stralen. Menselijkheid leidt naar vrede. Vrede maakt je tot een diamant. Een diamant die eeuwig is. Menselijkheid, vrede en liefde. Meer is er niet nodig om een diamant te zijn. Met geld kan je hem niet kopen. Je verwerft hem door wat je doet en door wat je bent. Niet door wat je bezit. Diamanten zijn voor eeuwig. Niet de diamanten van steen. Maar de menselijke diamanten.

26 Liefde en de Zon Liefde is als de opgaande Zon. Ze maakt je wakker en ze brengt je een nieuwe schitterende dag. Ze geeft je energie. Energie om de dag door te komen. Ze scherpt al je zintuigen aan. Ze laat je volop leven. Liefde is als de opgaande Zon. Ze laat je voelen dat je leeft. Ze geeft je zin om te bewegen. Ze geeft je zin om te dansen. Dansen van blijheid en geluk op het ritme van je hart dat bruist van leven. Laat liefde je doen dansen. Laat liefde je doen leven. Liefde is als de ondergaande Zon. Ze kalmeert je en ze brengt je een nacht van vredevolle dromen. Ze geeft je voldoening omdat je van de dag genoot. Ze neemt je gratis mee op een reis naar verkwikkende dromen. Ze ontwaakt je en ze brengt je een nieuwe schitterende dag. Laat de liefde van ons allen als de opgaande zon zijn van een nieuwe en betere wereld. Een wereld van vrede en liefde. Laat de liefde van ons allen haat en geweld verdrijven. Laat de liefde van ons allen opnieuw de zon van het leven zijn.

27 Dolfijn of gier Ik zou liever een dolfijn zijn dan een gier. Te veel mensen leven van anderen. Ze bouwen hun rijkdom op de armoede van anderen. Te veel mensen buiten anderen uit. Te veel geld wordt anderen afgenomen. Te veel mensen zijn zo hebzuchtig en egoïstisch dat ze anderen misbruiken en schade berokkenen. Te veel mensen zijn als gieren. Ze azen op weerloze prooien. Te veel mensen putten ons uit en misbruiken hun macht. Te veel mensen zijn harteloos en zonder liefde. Ik zou liever een dolfijn zijn. Een dolfijn met een hart. Een hart dat nooit sterft. Een hart voor de eeuwigheid. Een gier is aards. Een dolfijn is hemels.

28 De beuk Ik ben een van de oudste bomen in een grote tuin. Bomen kunnen niet spreken? Toch wel, maar de mens verstaat onze taal van geluiden en geuren niet meer. Ik sta hier al vele tientallen jaren. Ik heb vele generaties kinderen gezien, die hier op en in mij kwamen spelen. Ik hou van hun spel en van hun geluk. Ik was een boom waar iedereen van hield. Brede takken en dikke donkerrode bladeren. Ik zorgde voor schaduw in de zomer. Ik zorgde voor bescherming tegen de wind. Mijn schoonheid is niet meer zoals vroeger. Ik voel me uitgeput en ziek. Er vallen takken af en mijn bladeren zijn kleiner. De lucht die ik inadem, is vervuild. Chemische stoffen in de lucht maken me ziek. Ik word ingepalmd door allerlei parasieten. Van alle kleuren, geuren en maten. Ze lijken de wet te zijn vergeten. De wet van de Natuur die iedereen moet volgen. Ze palmden me in en zijn nu een pest. Ze tasten mijn gezondheid aan. Ze lijken enkel aan zichzelf te denken. Ze geven er niet om dat ze me kunnen verstikken. Ze zijn niet intelligent genoeg om te weten dat als de boom versmacht, zij ook niet meer kunnen leven. Waarom gebeurt dit toch allemaal? Het leven was zo mooi. Iedereen was graag bij me in de buurt. De parasieten hebben ook vele vogels en insecten die in me leefden, weggejaagd. De parasieten zijn een pest. Ze gaan me nog dood krijgen. Tenzij iemand hen leert om de wet van de Natuur te respecteren. Ik ben oud en mijn leven is rijk geweest, maar ik betreur de komende generaties. Wat wordt er van hen als alle bomen dode bomen zijn? Dat mag men toch niet laten gebeuren.

29 Mahaiti - ons Moeder verdient liefde De Natuur geeft ons de Zon, energie en licht. Ze geeft ons water, lucht en voedsel. Kortom, ze geeft ons de essentie en meer. Ze geeft ons wat we niet kunnen missen: het leven. De Natuur geeft zich aan ons om ervan te genieten. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Sommige van haar kinderen zijn ondankbaar. Ze tonen geen respect of liefde. Ze vervuilen de Natuur moedwillig. Ze hebben niet het verstand om te beseffen dat de Natuur schaden zichzelf schaden betekent. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Sommige landen leggen geen beperkingen op voor de uitstoot van schadelijke gassen. Ze vinden dat dit slecht is voor de economie. Ze hebben niet het verstand om te beseffen dat als we geen Natuur meer hebben er ook geen economie of iets anders zal zijn. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Waarom beschermen ze haar niet? Willen ze in duisternis leven? Willen ze volledig opgedroogd raken? Willen ze stikken? Willen ze omkomen van de honger? Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. We kunnen zonder haar niet leven. We zijn zonder het leven niets. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde.

30 Onze held We zaten in nesten. Iedereen en alles leek zich tegen ons te keren. We wisten niet wie ons kon helpen. We zochten overal. Plots en uit het niets, toen we hem het meest nodig hadden, kwam onze held te voorschijn. Iemand die we al heel lang kenden, maar die we uit het oog verloren hadden. Toen we hem terugzagen, gaf hij ons nieuwe hoop en stelde hij ons gerust. Hij zag direct wat er fout zat. Hij zei dat er niets aan ons scheelde. Het was de wereld die gek werd. Hij toonde ons een plan. We konden onze ogen niet geloven. Hij gaf ons een missie. Een missie van vrede. Een missie van menselijkheid. Hij toonde ons een sleutel. Een sleutel tot een nieuwe wereld waar hij koning zou zijn. Als je hem wil ontmoeten, hoef je gewoon aan vrede en menselijkheid te werken. Dan pas kan je onze held ontmoeten. Zijn naam is Vrede.

31 Valse en echte helden Hoe kan je iemand een held noemen als hij onschuldige mensen doodde en verminkte? Hoe kan je iemand een held noemen als hij weerloze kinderen doodde en verminkte? Hoe kan je iemand een held noemen als zijn wapen terreur en vernieling zijn. Het is gemakkelijk een valse held te zijn. Maar het vergt een deel van jezelf om een echte en blijvende held te zijn. Het wapen van een echte held is de vrede. Het wapen van een echte held is de dialoog. Het wapen van een echte held doodt nooit. Het is gemakkelijk een valse held te zijn. Maar het vergt vrede om een echte held te zijn. Een valse held blaast bruggen op. Een echte held bouwt bruggen van vrede. Geweld is het verkeerde wapen. Het vernietigt alles en veel meer. Vrede dringt door staal. Ze dringt zelfs door het onzichtbare.

32 Vader en moeder Vader en moeder zijn als een zon in ons leven. Zonder hen waren we hier niet geweest. Al vanaf het prille begin voelen we geborgenheid en liefde. Een heel leven lang zijn ze een toeverlaat. Ze staan ons bij in moeilijke tijden. Ze delen in onze vreugde en geluk. Kinderen opvoeden in de maatschappij van vandaag is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend De maatschappij vergt veel van onze ouders. Ze hebben daardoor niet altijd veel of genoeg tijd voor ons. De maatschappij brengt ze ook vaak in de war. Ze geeft niet altijd het goede voorbeeld en waarden zijn vaak ver te zoeken. Toch proberen onze ouders er het beste van te maken. Ze proberen ons een goed leven te geven. Daarvoor verdienen ze onze dankbaarheid en liefde. Laat je hart stralen als een zon in hun leven.

33 Menselijk We verschillen van dieren omdat we menselijk zijn. Menselijk zijn betekent beseffen wat menselijkheid wil zeggen of wat menselijke waarden betekenen: een baken of richtlijn op weg naar vrede en geluk. Vrede en geluk niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen en de Natuur. Menselijk zijn betekent je best doen om constructief te zijn. Om samen met anderen een menselijke maatschappij te bouwen. Om samen met de Natuur te werken aan een duurzame toekomst. Menselijk zijn betekent je best doen om geen geweld te gebruiken en om geweld terug te dringen. Geweld vernietigt immers menselijkheid. Menselijk zijn betekent vrede als je uiteindelijke bestemming kiezen en als je gids voor onderweg. Menselijk zijn betekent een diamant proberen zijn, die straalt door vrede en door menselijkheid. Menselijk zijn betekent je best doen om in harmonie te leven met jezelf, de anderen en de Natuur. In een wereld waarvan iedereen en toekomstige generaties kunnen genieten en waarop we trots kunnen zijn.

34 Innerlijke kracht Een rijke en een arme man wilden tot de hemel reiken. De rijke man besloot een heel hoge toren te bouwen. De arme man besloot een kerkje in miniatuur te bouwen. Het was niet moeilijk om de toren te bouwen, omdat de rijke man veel geld verdiende met handelszaken. Het kerkje bouwen was niet zo eenvoudig, omdat de lijm om de houtstukjes te kleven duur was. De rijke man huurde de beste vaklui in. Zijn toren werd een paar honderd meter hoog. De arme man deed alles zelf. Het kerkje was puur handwerk. Toen de toren af was, had de rijke man een droom. God vroeg hem veel over zijn leven. Of hij altijd menselijk was geweest. Of hij zijn klanten en andere mensen respecteerde. Of hij de Natuur niet onnodig vervuilde. Toen het kerkje af was, had ook de arme man een droom. God zei hem dat hij trots mocht zijn. God zei hem dat het kerkje tot de hemel reikte. Niet fysiek maar menselijk, omdat de bouwer ervan diepmenselijk was. Of je nu arm bent of rijk, iedereen kan tot de hemel reiken. Door een toren te bouwen. Een toren van vrede en menselijkheid. Een toren van innerlijke kracht.

35 Littekens op het hart Sommigen kwetsen andere mensen. Sommigen doen dat opzettelijk. Sommigen lijken er plezier in te hebben. Sommigen kicken zelfs op geweld. Wat ze niet beseffen is dat ze zichzelf kwetsen als ze anderen kwetsen. Hun hart staat vol littekens. Littekens omdat ze anderen kwetsen. Een hart vol littekens laat de drager ervan niet ten volle leven. Een hart vol littekens ontneemt de drager ervan geluk en vreugde. Zijn leven is maar een schaduw van wat het zou kunnen zijn. Een hart vol littekens is een hart dat stervende is en niet genoeg energie zal hebben om het naar de eeuwigheid te brengen. Een hart vol littekens kan nog wel genezen. Door veel vrede en liefde te geven.

36 Eenvoud Echt geluk vind je niet in materiële dingen. Materiële dingen brengen maar tijdelijk geluk. Sommige mensen zijn er door geobsedeerd. Sommigen zelfs zozeer dat ze vergeten wat het leven echt betekent. Ze zijn zozeer geobsedeerd dat ze zelfs het leven van anderen kapot maken om meer geld en materiële dingen te vergaren. Echt geluk vind je in eenvoud. Eenvoud als een manier van leven. Eenvoud is beseffen dat het leven een reis is naar een bestemming waar het materiële geen belang heeft. Eenvoud is mensen op de eerste plaats zetten. Eenvoud is beseffen dat vriendschap en liefde de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Eenvoud is weten dat vriendschap en liefde niet in geld kunnen worden uitgedrukt. Eenvoud is weten wat de Natuur echt is. Eenvoud is proberen te leven in harmonie met de Natuur. Eenvoud is dankbaarheid voor de overvloed aan ervaringen die ze ons laat beleven. Eenvoud is weten dat zonder de Natuur al het materiële geen waarde heeft.

37 Postnatale depressie De kinderen die ik had, brachten me eerst veel vreugde. Maar al snel volgde een depressie. De kinderen waren niet zoals ik had verwacht. Ik gaf ze een zee van mogelijkheden om ervan te genieten en ze te koesteren. Maar ze wilden altijd maar meer en meer. Ze respecteerden de regels niet. Ze hadden er plezier in ze te overtreden. Ze hadden er plezier in met elkaar te vechten. Ze vergaten me. Ik was er het hart van in. Ze haalden het evenwicht met de Natuur overhoop. Ze vonden het geld uit en het werd een obsessie en het voornaamste doel. Ze deden er alles voor om het te verwerven. Ze kwetsten er andere mensen voor. Ze vernielden er de Natuur voor. De Natuur is essentieel voor hen om in te leven. Maar ze waren zich daar niet van bewust. Ze berokkenden de Natuur maar altijd meer schade. Ik hoop dat ze eens wakker zullen worden. Ik hoop dat ze niet alles zullen vernietigen. Het kan nog allemaal anders worden. Zoniet, dan is het paradijs voor altijd verloren.

38 Hartslag van de vrede Ik was aan het verdrinken en in de war. Ik wist geen weg meer met al de informatie die de hele tijd op mij werd afgevuurd. Ik kon geen onderscheid maken tussen waarheid en leugen. Ik kon geen onderscheid maken tussen goed en slecht. Ik was aan het verdrinken. Niet in water maar in tegenstrijdige informatie. De wereld leek wel een gekkenhuis. Ik had een reddingsboei nodig om weer op krachten te komen en om tegen de stroom van de verwarring in te zwemmen. Toen de verwarring overweldigend werd, vond ik de reddingsboei bij de vrede. De vrede toont me nu waarden om me te leiden en om me sterk te maken. Mijn hart is anders beginnen slaan. Mijn hartslag is de hartslag van de vrede. Hij laat me communiceren met mensen van overal in de wereld ongeacht hun land, ras, cultuur of godsdienst. Bij allemaal slaat ons hart op het ritme van de vrede. We hopen dat de hartslag sterk genoeg zal worden om het verdovende lawaai van de verwarring te overstemmen.

39 Overgewaardeerd In sommige delen van de wereld zijn sommige mensen miljoenen euro's of dollars waard. In andere delen zijn veel mensen zelfs geen eurocent of dollarcent waard. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk? Zijn we niet allemaal menselijke wezens die respect en aandacht verdienen? In sommige delen van de wereld geven mensen meer uit aan overdreven luxe dan aan liefdadigheid. Ze geven enkel om hun eigen ego en andere mensen kunnen hen gestolen worden. Egoïsme en hebzucht zijn een ziekte. Ze tasten de geest en het verstand aan. Ze tasten iemands gehalte aan diamant aan. Mensen kunnen slechts een diamant zijn als ze echt om andere mensen geven. Egoïsme en hebzucht doen vele mensen lijden omdat ze door hun rijke soortgenoten verwaarloosd worden. Soortgenoten die miljoenen spenderen aan dingen die in feite helemaal geen waarde hebben. Vele mensen geloven dat ze belangrijk zijn als hun bankrekening hoge pieken haalt. Een echte diamant heeft geen bankrekening nodig. Een echte diamant bestaat uit pure menselijkheid.

40 Arme wereld van luxe Er wordt gebouwd aan een wereld in het klein. Een wereld van extravagante luxe en glitter. Een wereld van onnatuurlijk groen in een kurkdroog land. Kortom, een kunstmatig paradijs met verkeerde principes. Een wereld met een eigen religie en eigen rituelen. Waar geld wordt vereerd als de nieuwe god. Waar mensen uit de hele wereld samenkomen om er met hun materiële rijkdom te pronken, terwijl ze koortsachtig hun armzalige geest verbergen. Een wereld waar geld de enige maatstaf is om mensen en handelingen mee te meten. Een wereld die naar de hemel reikhalst. Hoe meer je uitgeeft, hoe hoger je komt. Het echte paradijs is helemaal anders. Het is een wereld waar extravagante luxe de ziel en de geest alleen maar belast. Het echte paradijs is een wereld van eenvoud. Een wereld van solidariteit en vrijgevigheid. Een wereld waar liefde en vriendschap oprecht zijn en niet worden uitgedrukt in geld. Het echte paradijs is een wereld waar mensen om elkaar geven. Het echte paradijs is de nieuwe wereld die we met zijn allen moeten bouwen. Een wereld waar mensen diamanten zijn en waar diamanten gewoon maar mooie steentjes zijn.

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen

wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen Geloven, wat is dat eigenlijk? Denk mee over acht grote vragen pagina 10 Hoe is de wereld ontstaan? pagina 26 Waarom bestaat de mens? pagina 42 Wat is geloven? pagina 58 Wie is God? pagina 74 Waarom heeft

Nadere informatie

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt.

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij kunt geen mensen haten en doet geen ander zeer misschien ben jij het wapen waarmee ik liefde leer.

Nadere informatie

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen

In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen 14 In de eeuwigheid van het leven waarin ik ben is alles volmaakt, heel en compleet en toch verandert het leven voortdurend. Er is geen begin en geen einde, alleen een voortdurende kringloop van materie

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Uitleg schilderij met kruis en rozen. Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk.

Uitleg schilderij met kruis en rozen. Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk. Uitleg schilderij met kruis en rozen. Waarom EEN WIT KRUIS, de kleur van reinheid? Alleen door het offer van Jezus Gods enig geboren zoon, is er genade en vergeving en een nieuwe start mogelijk. Door het

Nadere informatie

Moeder Theresa 8 Click

Moeder Theresa 8 Click Moeder Theresa 8 Click Moeder Theresa Met haar eigen woorden Wacht niet op leiders; begin er zelf aan. Moeder Theresa leert ons hoe zij het evangelie tot leven brengt. Ik denk dat de wereld op zijn kop

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer.

4 Heer, u hebt aan de mensen uw regels gegeven. Zo weet ik wat ik moet doen. 5 Ik wil leven volgens uw wetten, en dat volhouden, elke dag weer. Psalmen Psalm 119 Heer, ik wil leven volgens uw wetten 1 Gelukkig zijn mensen die altijd het goede doen, die leven volgens de wet van de Heer. 2 Gelukkig zijn mensen die altijd denken aan de woorden van

Nadere informatie

De gelijkenis van de verloren zoon.

De gelijkenis van de verloren zoon. De gelijkenis van de verloren zoon. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel dingen te leren.

Nadere informatie

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren.

glijden. Ik zie ze zachtjes wegstromen, oplossen en verdwijnen, om nooit meer terug te keren. INLEIDING Welkom in de affirmatiewereld. Je hebt ervoor gekozen om gebruik te gaan maken van het gereedschap dat in dit boek beschreven wordt en je hebt daarmee de bewuste beslissing genomen om je leven

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Hartelijk Welkom bij

Hartelijk Welkom bij Hartelijk Welkom bij Tienduizend redenen Opwekking 733 De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij mag overkomen, laat mij nog zingen

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken)

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Dag en nacht waakt ze. Haar handen kennen geen rust. Haar ogen gaan rond en zien wat gezien moet worden. Haar oren zijn gespitst en horen wat gehoord

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Kapstok. Proces van Geestelijke Groei. Dick Slikker

Kapstok. Proces van Geestelijke Groei. Dick Slikker Kapstok Proces van Geestelijke Groei Dick Slikker 1 Inhoud 1 Komt het weer goed tussen mens en God? 5 2 In Sync met God 11 3 Uitdaging van de Leerschool 17 4 Onze waarom vragen als God het net anders doet

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze lessen zijn geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen...

Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen... Waar de hemel de aarde raakt daar wordt de mens bewogen... Ton Schulten Woord vooraf Al van jongs af heeft Ton Schulten zich aangetrokken gevoeld tot schilderkunst en vormgeving. Op 53-jarige leeftijd

Nadere informatie

Voor Noa Mali Zulueta Acea

Voor Noa Mali Zulueta Acea Voor Noa Mali Zulueta Acea Lichtflits Momenten van inzicht Lichtflits Momenten van inzicht Anniek Oosting Schrijfster: Anniek Oosting Coverontwerp: Anniek Oosting ISBN:9789402123234 Lichtflits/Anniek Oosting/2014

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

De Rivier - Opwekking 459

De Rivier - Opwekking 459 Hartelijk welkom De Rivier - Opwekking 459 Levend water, verfrissend, vrij; het stroomt de berg af tot in de vallei. 't Is Gods rivier die je vreugde geeft. Hij brengt vernieuwing aan alles wat leeft.

Nadere informatie

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers

REDENEN OM. Dankbaar TE ZIJN. Dirkje Evers REDENEN OM Dankbaar TE ZIJN Dirkje Evers Er zijn vele kleine zegeningen die het leven de moeite waard maken. Leer de kleine dingen in het leven te waarderen. Het helpt je om een dankbaar hart te ontwikkelen

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Luister, luister Dit prachtige geluid neemt me mee naar mijn ware zelf

Luister, luister Dit prachtige geluid neemt me mee naar mijn ware zelf De bel en geluk Mindful Movement 6 (5x) In de Boeddhistische traditie, in de traditie van Thich Nhat Hanh, gebruiken we bij meditatieoefeningen vaak de bel. Het geluid van de bel - en ieder ander geluid,

Nadere informatie

Noach bouwt een ark Genesis 6-8

Noach bouwt een ark Genesis 6-8 2 Noach bouwt een ark Genesis 6-8 Het is niet fijn meer op de aarde. De mensen maken ruzie, ze vechten en ze zijn God vergeten. Maar er is één man die anders is. Dat is Noach. Op een dag praat God met

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79

VRAGENLIJSTEN. Verlatingsangst - Pagina 57. Wantrouwen en Misbruik - Pagina 79 Verlatingsangst - Pagina 57 1 Ik ben vaak bang dat de mensen die me dierbaar zijn me zullen verlaten 2 Ik klamp me aan mensen vast omdat ik bang ben om in de steek gelaten te worden 3 Er zijn te weinig

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken,

Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, Denken in een cirkel. Denken in een cirkel leidt tot niets, maar is in vele gevallen wel veilig. Om de cirkel te doorbreken, moet je beslissingen nemen. Een onderdeel van de cirkel, 1 / 15 wordt hierdoor

Nadere informatie

Inspiratieteksten voor uw monument

Inspiratieteksten voor uw monument Inspiratieteksten voor uw monument 1. Wie in gedachten leeft die is niet dood, dood is alleen die vergeten wordt 2. In stil verdriet, k vergeet je niet 3. Voor al de liefde en trouw die ik had van jou

Nadere informatie

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen

Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Voel je vrij en liefdevol 7 oefeningen Soms voel je je gevangen door het leven. Vastgezet door de drukte, en beklemd in je eigen hoofd. Je voelt je niet vrij en je voelt geen liefde. Met deze tips breng

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus!

Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Open je hart en verwacht een wonder van Jezus! Voordat je het onderstaande gaat doorlezen wil ik je vragen om het onderstaande gebed te bidden: Almachtige God, Schepper van hemel en aarde, ik mag op dit

Nadere informatie

Alles is verschrikkelijk vermoeiend De zon komt op, gaat onder met een zucht Niets is origineel en niets is boeiend Het is allemaal gebakken lucht

Alles is verschrikkelijk vermoeiend De zon komt op, gaat onder met een zucht Niets is origineel en niets is boeiend Het is allemaal gebakken lucht Joh. 3:16 Prediker 1 Als de zin ontbreekt Wat geeft je dan een goed gevoel Lucht en leegte, waar ga je heen, wat is het doel Als de zin ontbreekt bij je gezwoeg onder de zon Bouw je een luchtkasteel, je

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus

Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag lijden voor de Kerk van Jezus Christus AVONDMAALSVIERING KONINGSKERK 13-09 - 2009 door ds. L. Krüger Schriftlezing: Koloss. 1: 24-29 (NBV) Ik ben blij dat ik nu voor u lijd Ik ben blij dat ik voor mijn geloof mag lijden Ik ben blij dat ik mag

Nadere informatie

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons.

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons. Beste familieleden. Jullie kunnen de onderstaande teksten gebruiken om een eigen inbreng in de uitvaart te doen. Bespreek steeds vooraf met de voorganger (v/m) welke teksten jullie hebben gekozen of aangepast

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Module 5 Heel je relatie met geld

Module 5 Heel je relatie met geld Module 5 Heel je relatie met geld Inleiding In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen erg weinig (te weinig!).

Nadere informatie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie

Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Er zijn mensen nodig met nieuwe fantasie Ervaringen, belevenissen, vragen in woorden gevangen om die woorden weer vrij te laten in nieuwe ervaringen, belevenissen, vragen. Marcel Zagers www.meerstemmig.nl

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier

Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014. Verwondering maakt het leven mooier Bloemlezing van gedichten van de Dichters Kring 2013 2014 Verwondering maakt het leven mooier Voorwoord Vorig jaar februari kwam de eerste gezamenlijke dichtbundel van de Dichters Kring Nederland tot stand.

Nadere informatie

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen.

Refrein: Als het regent in jouw hart en je kunt alleen maar huilen, kom dan bij me, hou me vast, in mijn armen mag je schuilen. Ellen en Patrick Nooit meer je stem, nooit meer je lach, Alles gaat terug, naar die éne dag. De pijn vanbinnen, het doet zo n zeer, Ze zeggen dat het mindert, maar wanneer... Intredelied: M n oma is gestorven

Nadere informatie

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven.

Neem nu even tijd om de Heilige Geest te vragen je te helpen bij deze studie en inzicht te geven in zowel het Woord als in je eigen leven. Doel B: Relatie met Jezus de Koning : studenten ontwikkelen zich, vanuit een persoonlijke overtuiging, als leerling, vertrouweling en toegewijde volgeling van Jezus op elk terrein van hun leven. Doel van

Nadere informatie

k Heb het leven lief Janiu Leyssens

k Heb het leven lief Janiu Leyssens k Heb het leven lief Janiu Leyssens JANIU LEYSSENS Eerste druk, mei 2014. ISBN 9789460791505 Uitgegeven door Uitgeverij Het Punt www.deleeswinkel.be Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Oudejaarsvesper 2013

Oudejaarsvesper 2013 Oudejaarsvesper 2013 Brugkerk - Lemelerveld Organist : Ton Timmerman Werkgroep themadiensten : Harm, Judith, Marlon, Lianne en Hannie Welkom ouderling van dienst 3x Begroeting (Lianne) v.: Wij zijn hier

Nadere informatie

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur.

14 God ging steeds voor hen uit, overdag in een wolk, s nachts in licht en vuur. Psalmen Psalm 78 1 Een lied van Asaf. De lessen van het verleden Luister allemaal naar mijn woorden. Luister goed, want ik wil jullie iets leren. 2 Wijze woorden wil ik spreken, wijze woorden over het

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

En ik kom tot U Opwekking 612

En ik kom tot U Opwekking 612 Hartelijk welkom En ik kom tot U Opwekking 612 In uw aanwezigheid kan ik daar ooit zijn, want ik ben een mens, zondig en onrein. Maar U gaf uw Zoon om in mijn plaats te staan en door wat Hij deed mag

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima

Oorspronkelijk tekst: So, What about the familie door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima En, hoe zit het met de familie? Oorspronkelijk tekst: "So, What about the familie" door: Yahiya Emerick Vertaald door: Team Moslima Islam betekent familie, en familie blijft bij elkaar en je kunt geen

Nadere informatie

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te SAMENVATTING VAN DE REDEVOERINGEN GEHOUDEN VOOR DE JEUGD IN SURINAME EN DE NEDERLANDSE ANTILLEN Willemstad, 19 oktober 1955, Oranjestad, 22 oktober 1955. Paramaribo, 5 november t 955 WIJ zijn hier gekomen

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014

Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Oasemoment 'Leer mij hoe ik bidden moet' Emmaüsparochie - donderdag 26 juni 2014 Muziek: Klokkengelui Gedicht Gij badt op enen berg alleen, en... Jesu, ik en vind er geen waar 'k hoog genoeg kan klimmen

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Onze Veertien Lichamen

Onze Veertien Lichamen Onze Veertien Lichamen We bestaan uit de volgende 14 lichamen: 11: Cel Lichaam 10: DNA Lichaam 9: Universeel Lichaam 8: Sterre Lichaam 7: Kosmisch Lichaam 6: Spiritueel Lichaam 5: Gezamenlijk Lichaam 4:

Nadere informatie

Huwelijk BIJLAGEN: Teksten. Overzicht teksten. 1. Het geluk van de liefde

Huwelijk BIJLAGEN: Teksten. Overzicht teksten. 1. Het geluk van de liefde Huwelijk BIJLAGEN: Teksten Overzicht teksten 1. Het geluk van de liefde De mooiste dingen in je leven kun je niet kopen, omdat ze onbetaalbaar zijn; een fijne vader en moeder, fijne broers en zussen. De

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music

Familie naar Psalm 133 Tekst & muziek: Marcel Zimmer 2012 Celmar Music Familie naar Psalm 133 2012 Celmar Music Hoe mooi en hoe heerlijk als wij als familie, als broers en als zussen om elkaar geven, en open en eerlijk met elkaar omgaan, de vrede bewaren en eensgezind leven.

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Inspiratie voor inspiratie

Inspiratie voor inspiratie april 2013 nr.4 Vriendschap 1/11 Die je dit zegt Dat je niet verwisselbaar bent, een passant, een nummer, een functie, dat je niet berust op een toevalligheid, er net zo goed niet had kunnen zijn, maar

Nadere informatie

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet

WIJKGEMEENTE NOACH Almelo. ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede. Afkondigingen. Aansteken paaskaars. Gem. gaat staan. Bemoediging en Groet WIJKGEMEENTE NOACH Almelo ZONDAG 27 september 2015 thema: Bron van vrede Afkondigingen Aansteken paaskaars Gem. gaat staan Bemoediging en Groet V: Ons spreken en luisteren, ons zien en horen en zingen

Nadere informatie

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40)

15 februari: Ik ben het brood dat leven geeft (Johannes 6:32-40) Liturgisch bloemstuk bij de 40 dagen tijd en Pasen 2015 Elke week wordt één kaars gedoofd, van de kandelaar met 8 kaarsen. Er is elke week een boog bekleed met klimop, als beeld van het verbond van God

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Hoe mooi kan het zijn

Hoe mooi kan het zijn Hoe mooi kan het zijn Weet je hoe mooi het eigenlijk is om alles te kunnen doen, jezelf te zijn en dit ook te blijven. Je zegt gewoon wat je wel en niet leuk vindt, graag doet, zonder dit te overdrijven.

Nadere informatie

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling

Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling 1 Zelfbeschadiging inventarisatie en behandeling Over de eerste keer dat je jezelf beschadigde 1. ik deed het omdat ik het wilde en van plan was 2. het gebeurde toevallig/per ongeluk 3. leek gewoon te

Nadere informatie

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 :

14:15 uur 7-jun. Ds H D Bondt. Opw 708 : Efeze 2 : Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : 14:15 uur 7-jun Ds H D Bondt Opw 708 : Efeze 2 : 4-10 Opw 174 : Opw 717 : Opw 698 : Opw 616 : Opw 347 : Opw 733 : Opwekking 708 - Hoe groot is uw trouw Kom, zing voor de Heer, die eeuwig regeert, die nooit

Nadere informatie

Laten we ons eerst even bezinnen elk in de stilte van het eigen hart.

Laten we ons eerst even bezinnen elk in de stilte van het eigen hart. EMMAÜSVIERING 23 OKTOBER 2011 I. GEBEDEN EN TEKSTEN. INLEIDING De herfst heeft met z n kleuren en najaarslicht een mooie kant. De herfst heeft met verlies van blad en bloem ook een pijnlijke kant. Het

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van:

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van: Dit is een uitgave van: ITIP school voor leven en werk Marspoortstraat 16 7201 JC Zutphen Telefoon: 0575-510 850 E-mail: opleiding@itip.nl Website: www.itip.nl De Sleutels rome van je Ik hou van de mystieke

Nadere informatie

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak

LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk. Thema: Spoorzoekers: Bram: David Baak LITURGIE voor de kinderdienst op zondag 15 februari Oude Jeroenskerk Noordwijk Thema: Spoorzoeken Voorganger: Organist: Spoorzoekers: ds Ad van Houwelingen Jaco van Leeuwen Sara: Sanne Heemskerk Bram:

Nadere informatie

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN

7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN 7 STAPPEN NAAR BEVRIJDING ~ RICHTLIJNEN Stap 1: PROCLAMEREN VAN WAARHEID Proclameer Jezus volbrachte werk van het Kruis = vergeving & herstel. Proclameer Gods liefde, genade, vergeving, bevestiging en

Nadere informatie

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan Wanneer ik voor de spiegel zit Dan denk ik: wat is dit? Is dit nou mijn lijf? Wie is die vrouw in 't spiegelglas? Dit is niet wat het was Is dit nou mijn lijf? De jaren zijn voorbij gegaan Ik zie mezelf

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus

Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus Zondag 27 september Markus 9, 30-37 Overdenking Lieve mensen van de Hofkerk, gasten, gemeente van Jezus Christus 1) Ongemakkelijk gevoel Ik kreeg een beetje een ongemakkelijk gevoel toen ik dat gedeelte

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Gemeente in Christus,

Gemeente in Christus, meditatie voor 3 mei 2015 thema geloof EN wetenschap Gemeente in Christus, Misschien heb je wel eens gehoord van de film The Matrix, of misschien heb je m zelfs wel eens gezien. De film gaat over een kleine

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

De kracht van de vriendschap

De kracht van de vriendschap De kracht van de vriendschap De kracht van de vriendschap Inleiding Vriendschap is één ziel in twee lichamen. Artistoteles De kracht van vriendschap is overweldigend. Vriendschap is iets moois, iets waarvan

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld

Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld Wie wil geen vervuld leven? 7 Een comfortabel leven 11 Een gezond leven 17 Een leven in geluk en liefde 23 Liefde beoefenen 29 Oefen je binnenwereld meer liefde 39 Oefen je met de buitenwereld meer evenwicht

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Start. Wil je reageren, dat kan de eerste keer alleen schriftelijk. Voor vragen sluit je een aan je zelf gerichte envelop met voldoende porto bij.

Start. Wil je reageren, dat kan de eerste keer alleen schriftelijk. Voor vragen sluit je een aan je zelf gerichte envelop met voldoende porto bij. 1 DEEL 1 WERKBOEKJE GELOVEN IN GOD? ILY Start Al die wereldse ellende God wat doet dat pijn Maar wat nu als God helemaal Geen man of vrouw blijkt te zijn. Geen mens en zelfs geen wezen Maar een kracht!

Nadere informatie

Versluierde boodschappen van Jezus in het Thomas Evangelie (392, 406, 407, 408, 409)

Versluierde boodschappen van Jezus in het Thomas Evangelie (392, 406, 407, 408, 409) Versluierde boodschappen van Jezus in het Thomas Evangelie (392, 406, 407, 408, 409) 392. De versluierde boodschap van Jezus 22-02-2015 Deze preek is gebaseerd op het Evangelie van Thomas (Codex II, Boek

Nadere informatie