Diamantjes voor het leven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Diamantjes voor het leven"

Transcriptie

1 het diamantje brengt je altijd thuis

2 Diamantjes Diamantjes zijn de energieversterker van Danellandia. Diamantjes zijn natuurlijke cosmetica die van binnenuit werken. Ze zijn een tonicum dat de geest zuivert. Diamantjes zijn korte nadenkertjes die je doen nadenken over jezelf en je relatie met de wereld en de Natuur. Diamantjes helpen je om harmonie te bereiken. Ze zijn door en door natuurlijk. Diamantjes laten je voelen wat het leven echt is. Diamantjes zijn je weg naar meer geluk en gezondheid. Diamantjes, de manier om je leven ten volle te leven met al je zintuigen. Je zal er door schitteren als een diamant. Schitteren als een diamant van menselijkheid. Geef iemand een schitterend cadeau: een diamantje...

3 Diamanten van menselijkheid Iedereen kan een diamant van menselijkheid zijn. Door te laten zien dat je belang hecht aan de vrede en aan menselijke waarden. Hoe meer je de menselijke waarden toepast, hoe sterker je menselijkheid en hoe krachtiger je schittert als een diamant van menselijkheid. De diamantjes of nadenkertjes van Danellandia kunnen je helpen om je bewuster te maken van de vrede en de menselijke waarden. Lees ze geregeld, denk erover na, stuur ze door naar je vrienden en vriendinnen... Laat ze je inspireren. Ze zullen je helpen te stralen als een diamant van menselijkheid.

4 Natuurlijk tonicum en energie een tonicum vol energie - doordringend natuurlijk Iedereen heeft een bron van energie in zich, die we de code WSOP geven. Ze is voor altijd hernieuwbaar. De diamantjes kunnen mensen helpen deze bron te versterken. Gebruik de diamantjes vaak en overal en het compliment je straalt zal je vaak te beurt vallen. WSOP kan je rust geven als het wat te druk wordt. En het kan je opbeuren als het wat sip en saai wordt. Je kan er nooit een overdosis van nemen. Het is het veiligste geneesmiddel dat er bestaat. Volledig gratis en doordringend natuurlijk. WSOP heeft geen negatieve bijwerkingen. Je zal stralen als een diamant van binnenuit. Als alle mensen, behalve de onverbetelijke dwarsliggers, genoeg WSOP ontwikkeld hebben, dan zullen ze allemaal samen de grootste energiestoot ooit produceren. Danellandia lanceert elke week een diamantje. Denk erover na. Laat het je inspireren. Denk na over de Natuur en hoe ze je leven kleurt. Stuur het door naar je vrienden. Het laatste diamantje zal bekendmaken wat WSOP is. Op je gezondheid en op die van deze unieke planeet!

5 Campagne voor de vrede en de menselijkheid Samen in en voor vrede... Danellandia heeft wereldwijd politieke en religieuze leiders aangeschreven om tegelijk een internationale campagne voor de vrede op te zetten, die gebaseerd is op zijn diamantjes voor het leven. Elke week belicht een nieuw diamantje een menselijke waarde. Het wil de lezer inspireren ongeacht zijn ras, godsdienst, cultuur of politieke overtuiging. De diamantjes zijn een instrument om de menselijkheid te versterken. Overal ter wereld. Meer menselijkheid, meer vrede. Meer vrede, meer kans op een betere en rechtvaardigere wereld. Samen in en voor vrede... Doe er ook aan mee en stuur de diamantjes door. Stuur ook de poster van de campagne en/of andere posters door. Hartelijk dank! Download poster.

6 Liefde Je kan duizend woorden gebruiken om ze te omschrijven. De definitie zal echter nooit volledig zijn. De beste manier om te weten wat liefde is, is ze te voelen, ze te delen en ze te tonen. Liefde brengt het goede in je naar boven. Pas door liefde te tonen kan je ze ook voelen. Liefde voelen maakt jou en je leven completer. Voel de liefde, voel het leven.

7 Televisie De mensen zijn vaak het noorden kwijt. Ze weten niet meer wat realiteit is en wat niet. Ze denken dat alles wat op de televisie komt, realiteit is. Ze gooien fictie en realiteit door elkaar. Waarom? Omdat heel wat fictie als realiteit wordt voorgesteld. En de realiteit vaak wordt verdraaid. De slechte kant van de mensheid is entertainment geworden. De goede kant zou de inspiratiebron moeten zijn.

8 Liefde doet ons stralen We zijn de vrucht van de liefde. Tussen twee mensen die elkaar lief hebben. En die aan hun kinderen liefde en menselijke warmte overdragen. Generatie na generatie. Van ouder op kind. Van kind op kleinkind. Liefde maakt ons leven tot een reis naar geluk. Liefde laat ons voelen wat het echte leven is. Een leven van vrede. Vrede geeft liefde de ideale omgeving om ons te laten stralen en ons gelukkig te maken. Liefde en vrede zijn de ideale partners die ons laten voelen wat het echte leven is. Die het ons mogelijk maken om de liefde over te dragen. Generatie na generatie. Laat ons stralen in alle kracht. Laat ons stralen van liefde. Om onze Aarde te doen stralen vol liefde en vrede. De Aarde van liefde. De Aarde van vrede. Earth of peace.

9 Moeder Natuur en liefde Liefste Moeder Natuur, de pijl van je liefde heeft me zacht doorboord. Ik vind dat niet erg omdat het zo goed voelt. Je maakt mijn leven compleet. Het leven dat jij me gaf. Het leven dat ik koester. Zoals ik jou koester. Je kleuren. Je geuren. Je geluiden. Je smaken. Je bent compleet. Ik wil graag leven in het huis van liefde dat je voor ons allen bouwde om van te genieten. Ik wil je mijn liefde geven. Ik wil je mijn hart geven. Ik wil je dank zeggen voor het leven dat je me gaf. Ik wil dat mijn hart een huis van liefde wordt, waar je altijd kan leven. Ik hou van je. Ik koester je.

10 Gevlekte appel Niet iedereen of niet alles is perfect. We worden wijsgemaakt om door perfectie geobsedeerd te zijn. Mensen worden verwacht perfect te zijn. Groenten, fruit, planten en dieren moeten dat ook zijn. De media lijken perfectie te aanbidden. Maar kijk niet enkel naar het uiterlijk. Dat is vaak schone schijn. Een appel die er perfect uitziet, kan wel eens slecht smaken. Een gevlekte appel kan overheerlijk zijn. Veroordeel daarom mensen niet omdat ze niet het perfecte uiterlijk hebben. Ze zijn wellicht speciaal vanbinnen. Uiterlijke schoonheid is puur toeval, innerlijke schoonheid is puur goud.

11 Diamanten hart Veel mensen kopen zilver, goud en platina. Waarom je geld stoppen in levenloze voorwerpen die geen genegenheid bieden? Waarom koud metaal verzamelen om holle rijkdom te vergaren? Waarom geen echt diamanten hart - warm en vrijgevig - verwerven door van deze wereld een betere plek te maken? Voor iedereen. Door te helpen om alle kinderen in de wereld een menswaardig en vredevol leven te geven. Voedsel en drinken, onderwijs, gezondheidszorg... De glimlach van een kind vermag wonderen. Mensen zijn echt kostbaar. Metalen worden maar verondersteld het te zijn. Diamanten hart, menselijkheid voor altijd.

12 Racisme is een ziekte Het is gebaseerd op een verkeerde opvatting. We houden van verschillende kleuren voor verschillende appels. Voor verschillende bloemen. Maar toch lijken sommigen onder ons niet te houden van verschillende kleuren voor verschillende rassen. Jammer, want dat maakt hen alleen maar armer. Hoe meer culturen je kent, hoe rijker je bent. We zouden toch niet willen dat iedereen en alles identiek zou zijn? We zouden toch niet willen dat de wereld er grijs uitzag? Elke cultuur leert je nieuwe dingen en toont je kwaliteiten in jezelf die tot dan verborgen waren. Sta dus open voor andere culturen. Ze maken je rijker. Ze maken je leven voller. Ze openen nieuwe horizonten. Ze genezen bekrompenheid.

13 Liefde of haat: jouw keuze Liefde haalt je uit het dal. Haat haalt je naar beneden. Liefde is heilzaam en warm. Haat is ziekelijk en koud. Liefde opent al je zintuigen. Haat maakt je blind. Liefde toont de schoonheid van het leven. Haat maakt ze kapot. Liefde geeft voldoening. Haat alleen maar een slechte smaak. Liefde is kleurrijk. Haat is grijs. Liefde is licht. Haat is duisternis. Liefde is leven. Haat is sterven. Liefde is vrede. Haat is geweld. Liefde laat je leven. Haat maakt van je een gevangene. Laat liefde al degenen in de greep van haat bevrijden. Laat liefde al degenen in de greep van geweld en oorlog bevrijden.

14 De Natuur Veel mensen hebben het contact met de Natuur verloren. De Natuur is te mooi om ze niet te zien. Veel mensen hebben geen respect meer voor de Natuur. De Natuur is te kostbaar om haar te vernietigen. Bovendien maakt een zieke Natuur de mens ook ziek en kan ze tot de vernietiging van de hele mensheid leiden. We zien het niet altijd, maar de Natuur is essentieel voor ons. Een gezondere Natuur betekent ook gezondere mensen. We kunnen alleen maar baat hebben bij het herstel van het chemische evenwicht in de Natuur. De Natuur respecteren is zichzelf respecteren. Gooi geen afval in de Natuur. Aan alle ondernemingen en aan alle mensen vragen we dat ze zo proper mogelijk zijn en dat ze het welzijn van de mens en niet het geld vooropstellen. Gezonde mensen op een gezonde planeet: dat is het doel waar we naar streven.

15 Haat en geweld - liefde en vrede Haat en geweld zijn een ziekte. Ze tasten de hersenen aan. Ze tasten het hele lichaam aan. Het leven gaat voorbij zonder het echt te leven. Zonder ten volle te genieten en de innerlijke energie te benutten om zichzelf en anderen gelukkig te maken. Haat en geweld zijn een parasiet. Ze verlammen het geestesvermogen. Ze verlammen de echte mens. De mens die vol liefde het leven in de ogen kijkt. De mens die straalt door positieve krachten. Haat en geweld zijn de dood. Liefde en vrede zijn het leven. Haat en geweld zaaien vernieling. Liefde en vrede zaaien geluk. Leef je leven ten volle. Laat vrede je gids zijn.

16 Delen is geven om anderen In het westen kan een geschenk van 50 euro een kind gelukkig maken voor een tijdje. In ontwikkelingslanden kan 50 euro een kind gelukkig maken voor heel lang. Zelfs voor een leven lang. In die landen hebben kinderen vaak niet genoeg te eten. Kunnen ze geen school lopen. Hebben ze geen medische bijstand. Als je kan, geef een stukje van je inkomen weg. Geef om een kind in een ontwikkelingsland. Geef het een betere toekomst. Het zal je voldoening schenken om een kind gelukkig te maken voor heel lang. Zelfs voor een leven lang. Delen is geven om anderen. Geven om is geluk. Echt geluk dat je deelt met anderen.

17 Respect Respect begint met het respect voor zichzelf. Anderen respecteren betekent de verschillen aanvaarden. We zouden toch niet willen dat iedereen gelijk was. Respecteren betekent aanvaarden dat niet alles en niet iedereen perfect zijn. Er is nood aan verdraagzaamheid. Anderen respecteren betekent inderdaad zichzelf respecteren, want als anderen voelen dat ze gerespecteerd worden, zullen ze jou ook respecteren. Respecteer de privacy van de anderen. Je zal toch willen dat ze de jouwe ook respecteren.

18 De Zon en de Maan De Zon verwarmt de Maan. Zonder haar zou de Maan niets zijn. Zonder haar zou de Maan niet schijnen. De Zon is het leven. De Zon geeft leven aan de Natuur. De Zon geeft leven aan ons allemaal. Zonder haar zou er niets bestaan. De Zon is het leven. Het leven is de Zon. De Zon is kostbaar. Het leven is kostbaar. Waarom vernietigen velen nog het leven? Omdat het leven koud is. Omdat het leven warmte ontbeert. Het wordt geleefd door het geld zonder warmte. Het leven wordt niet echt meer geleefd. De mensen leven het leven niet echt. Ze worden geleefd door het geld zonder warmte. Mensen ontberen de warmte. Ze ontberen de Zon. De Zon die het hart verwarmt. Het hart dat ons de warmte van de Zon laat overdragen aan iedereen. En aan het leven en de Natuur. Leve de Zon. Leve de Maan. Leve het leven.

19 Glimlach Een glimlach kan vertederend zijn en doet ons hart soms smelten. Denk maar aan de impact van de eerste lach van een baby of aan de lach van een kind. Kinderen zijn spontaan en normaal gezien nog niet belast met problemen en zorgen. Waarom moeten we ons leven zo ingewikkeld maken? Hoe zou de wereld zijn als we weer net zo konden lachen als toen we een kind waren? Glimlach zoveel je maar kan. Een glimlach opent de deur naar nieuwe vriendschappen. Een glimlach verlicht de dag en ons leven.

20 Geld Geld doet de wereld draaien. De wereld heeft al eindeloos gedraaid. Maar het geld kan niet alle problemen oplossen. Geld wordt niet altijd wijselijk besteed. De kloof tussen arm en rijk is nog enorm. Geld maakt niet altijd gelukkig. Geld kan een ziekelijke obsessie zijn. Geld kan een verblindende verslaving zijn. Anderen gelukkig maken geeft je een goed gevoel van geluk. Een brede lach van dankbaarheid betekent veel. Geef meer geld wijselijk uit. Geef meer uit voor het goede doel en help anderen. Je zal jezelf en anderen gelukkig maken. Geld mag geen doel op zichzelf zijn, maar louter een middel.

21 Solidariteit Vandaag de dag verzuipen de meeste van onze leiders in een zee van problemen. De wereld is enorm ingewikkeld geworden. Maar de meeste problemen heeft de mens aan zichzelf te danken. Het oplossen van problemen vergt veel tijd, geld en energie. Het eigenlijke probleem is dat vele leiders het bos door de bomen niet meer zien. Ze concentreren zich te veel op details. De essentie is het uitbouwen van een betere en gezondere planeet. Een planeet die niet vergaat door hebzucht en egoïsme. We hebben dringend nood aan een wereld van solidariteit. Een wereld waar mensen meer geven om mensen dan om geld.

22 Customer care De belangrijkste klanten in je hele leven zijn je familie en je vrienden. Ze geven je veel zonder iets terug te vragen. Ze geven je liefde en vriendschap. En die zijn gratis. Liefde is het belangrijkste product dat er bestaat. Liefde is kostbaar. Maar toch is echte liefde niet te koop. Liefde is de mens zijn beste vriend en niet diamanten zoals ze ons wijsmaken. Andere mensen zijn ook zoals klanten. Behandel ze goed en ze zullen je ook goed behandelen. Geef ze een goed gevoel en ze zullen je dat ook geven. Wees vrijgevig met liefde en vriendschap. Dan krijg je ze ook terug.

23 Menselijkheid Ik zou liever menselijkheid zijn dan geld. Ik zou liever menselijk zijn dan egoïstisch. Ik zou liever in een huis wonen dan in een kasteel. Ik zou liever vrienden hebben dan rijk zijn en alleen. Ik zou liever een dolfijn zijn dan een gier. Ik zou liever geven dan stelen. Ik zou liever sociaal zijn dan gulzig. Ik zou liever delen dan nemen. Ik zou liever gerechtigheid zijn dan onrecht. Ik zou liever eerlijk zijn dan bedrieglijk. Ik zou liever betrouwbaar zijn dan misleidend. Ik zou liever de mensen helpen dan ze uitbuiten. Ik zou liever de Natuur respecteren dan ze vervuilen. Ik zou liever vrede zijn dan geweld. Ik zou liever liefde zijn dan haat. Ik zou liever de Aarde redden dan ze vernietigen. Als we het willen, dan kunnen we het. Als we erover nadenken, dan kunnen we niet anders. Het is ons leven. Het is onze Aarde. Het is de menselijkheid.

24 Het einde of het begin Het einde van het misbruik van de Natuur. Het begin van respect voor de Natuur. In een partnerschap dat voor altijd duurt. Het einde van altijd meer. Het begin van meer met minder. Meer voldoening en minder consumptie. Het einde van vernietigende hebzucht. Het begin van constructieve solidariteit. Niemand waar dan ook wordt nog in de steek gelaten. Het einde van ziekelijk egoïsme. Het begin van geven en zorg dragen. Niemand is meer waard omdat hij geld heeft. Het einde van de onmenselijke armoede. Het begin van een eerlijke verdeling van de cake. Er is genoeg voor iedereen om mee te eten. Het einde van bedrog en onrecht. Het begin van eerlijkheid en gerechtigheid. Iedereen heeft recht op een eerlijke behandeling. Het einde van oorlog. Het begin van duurzame vrede. Vrede kan ons en de wereld redden. Het einde van de duisternis. Het begin van menselijkheid. Het begin van een nieuw begin. Het begin van het Licht. Het is aan de Mensheid om te kiezen. Het is dus aan ons allemaal.

25 Diamanten Diamanten zijn voor eeuwig. Niet de diamanten van steen. Maar de menselijke diamanten. We kunnen allemaal een diamant zijn. We kunnen allemaal prachtig stralen. We stralen door de liefde die we geven. Door de vrede die we brengen. Door de menselijkheid die we tonen. Hoe meer we geven, hoe meer we stralen. Menselijkheid leidt naar vrede. Vrede maakt je tot een diamant. Een diamant die eeuwig is. Menselijkheid, vrede en liefde. Meer is er niet nodig om een diamant te zijn. Met geld kan je hem niet kopen. Je verwerft hem door wat je doet en door wat je bent. Niet door wat je bezit. Diamanten zijn voor eeuwig. Niet de diamanten van steen. Maar de menselijke diamanten.

26 Liefde en de Zon Liefde is als de opgaande Zon. Ze maakt je wakker en ze brengt je een nieuwe schitterende dag. Ze geeft je energie. Energie om de dag door te komen. Ze scherpt al je zintuigen aan. Ze laat je volop leven. Liefde is als de opgaande Zon. Ze laat je voelen dat je leeft. Ze geeft je zin om te bewegen. Ze geeft je zin om te dansen. Dansen van blijheid en geluk op het ritme van je hart dat bruist van leven. Laat liefde je doen dansen. Laat liefde je doen leven. Liefde is als de ondergaande Zon. Ze kalmeert je en ze brengt je een nacht van vredevolle dromen. Ze geeft je voldoening omdat je van de dag genoot. Ze neemt je gratis mee op een reis naar verkwikkende dromen. Ze ontwaakt je en ze brengt je een nieuwe schitterende dag. Laat de liefde van ons allen als de opgaande zon zijn van een nieuwe en betere wereld. Een wereld van vrede en liefde. Laat de liefde van ons allen haat en geweld verdrijven. Laat de liefde van ons allen opnieuw de zon van het leven zijn.

27 Dolfijn of gier Ik zou liever een dolfijn zijn dan een gier. Te veel mensen leven van anderen. Ze bouwen hun rijkdom op de armoede van anderen. Te veel mensen buiten anderen uit. Te veel geld wordt anderen afgenomen. Te veel mensen zijn zo hebzuchtig en egoïstisch dat ze anderen misbruiken en schade berokkenen. Te veel mensen zijn als gieren. Ze azen op weerloze prooien. Te veel mensen putten ons uit en misbruiken hun macht. Te veel mensen zijn harteloos en zonder liefde. Ik zou liever een dolfijn zijn. Een dolfijn met een hart. Een hart dat nooit sterft. Een hart voor de eeuwigheid. Een gier is aards. Een dolfijn is hemels.

28 De beuk Ik ben een van de oudste bomen in een grote tuin. Bomen kunnen niet spreken? Toch wel, maar de mens verstaat onze taal van geluiden en geuren niet meer. Ik sta hier al vele tientallen jaren. Ik heb vele generaties kinderen gezien, die hier op en in mij kwamen spelen. Ik hou van hun spel en van hun geluk. Ik was een boom waar iedereen van hield. Brede takken en dikke donkerrode bladeren. Ik zorgde voor schaduw in de zomer. Ik zorgde voor bescherming tegen de wind. Mijn schoonheid is niet meer zoals vroeger. Ik voel me uitgeput en ziek. Er vallen takken af en mijn bladeren zijn kleiner. De lucht die ik inadem, is vervuild. Chemische stoffen in de lucht maken me ziek. Ik word ingepalmd door allerlei parasieten. Van alle kleuren, geuren en maten. Ze lijken de wet te zijn vergeten. De wet van de Natuur die iedereen moet volgen. Ze palmden me in en zijn nu een pest. Ze tasten mijn gezondheid aan. Ze lijken enkel aan zichzelf te denken. Ze geven er niet om dat ze me kunnen verstikken. Ze zijn niet intelligent genoeg om te weten dat als de boom versmacht, zij ook niet meer kunnen leven. Waarom gebeurt dit toch allemaal? Het leven was zo mooi. Iedereen was graag bij me in de buurt. De parasieten hebben ook vele vogels en insecten die in me leefden, weggejaagd. De parasieten zijn een pest. Ze gaan me nog dood krijgen. Tenzij iemand hen leert om de wet van de Natuur te respecteren. Ik ben oud en mijn leven is rijk geweest, maar ik betreur de komende generaties. Wat wordt er van hen als alle bomen dode bomen zijn? Dat mag men toch niet laten gebeuren.

29 Mahaiti - ons Moeder verdient liefde De Natuur geeft ons de Zon, energie en licht. Ze geeft ons water, lucht en voedsel. Kortom, ze geeft ons de essentie en meer. Ze geeft ons wat we niet kunnen missen: het leven. De Natuur geeft zich aan ons om ervan te genieten. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Sommige van haar kinderen zijn ondankbaar. Ze tonen geen respect of liefde. Ze vervuilen de Natuur moedwillig. Ze hebben niet het verstand om te beseffen dat de Natuur schaden zichzelf schaden betekent. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Sommige landen leggen geen beperkingen op voor de uitstoot van schadelijke gassen. Ze vinden dat dit slecht is voor de economie. Ze hebben niet het verstand om te beseffen dat als we geen Natuur meer hebben er ook geen economie of iets anders zal zijn. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. Waarom beschermen ze haar niet? Willen ze in duisternis leven? Willen ze volledig opgedroogd raken? Willen ze stikken? Willen ze omkomen van de honger? Mahaiti - ons Moeder verdient liefde. We kunnen zonder haar niet leven. We zijn zonder het leven niets. Mahaiti - ons Moeder verdient liefde.

30 Onze held We zaten in nesten. Iedereen en alles leek zich tegen ons te keren. We wisten niet wie ons kon helpen. We zochten overal. Plots en uit het niets, toen we hem het meest nodig hadden, kwam onze held te voorschijn. Iemand die we al heel lang kenden, maar die we uit het oog verloren hadden. Toen we hem terugzagen, gaf hij ons nieuwe hoop en stelde hij ons gerust. Hij zag direct wat er fout zat. Hij zei dat er niets aan ons scheelde. Het was de wereld die gek werd. Hij toonde ons een plan. We konden onze ogen niet geloven. Hij gaf ons een missie. Een missie van vrede. Een missie van menselijkheid. Hij toonde ons een sleutel. Een sleutel tot een nieuwe wereld waar hij koning zou zijn. Als je hem wil ontmoeten, hoef je gewoon aan vrede en menselijkheid te werken. Dan pas kan je onze held ontmoeten. Zijn naam is Vrede.

31 Valse en echte helden Hoe kan je iemand een held noemen als hij onschuldige mensen doodde en verminkte? Hoe kan je iemand een held noemen als hij weerloze kinderen doodde en verminkte? Hoe kan je iemand een held noemen als zijn wapen terreur en vernieling zijn. Het is gemakkelijk een valse held te zijn. Maar het vergt een deel van jezelf om een echte en blijvende held te zijn. Het wapen van een echte held is de vrede. Het wapen van een echte held is de dialoog. Het wapen van een echte held doodt nooit. Het is gemakkelijk een valse held te zijn. Maar het vergt vrede om een echte held te zijn. Een valse held blaast bruggen op. Een echte held bouwt bruggen van vrede. Geweld is het verkeerde wapen. Het vernietigt alles en veel meer. Vrede dringt door staal. Ze dringt zelfs door het onzichtbare.

32 Vader en moeder Vader en moeder zijn als een zon in ons leven. Zonder hen waren we hier niet geweest. Al vanaf het prille begin voelen we geborgenheid en liefde. Een heel leven lang zijn ze een toeverlaat. Ze staan ons bij in moeilijke tijden. Ze delen in onze vreugde en geluk. Kinderen opvoeden in de maatschappij van vandaag is niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend De maatschappij vergt veel van onze ouders. Ze hebben daardoor niet altijd veel of genoeg tijd voor ons. De maatschappij brengt ze ook vaak in de war. Ze geeft niet altijd het goede voorbeeld en waarden zijn vaak ver te zoeken. Toch proberen onze ouders er het beste van te maken. Ze proberen ons een goed leven te geven. Daarvoor verdienen ze onze dankbaarheid en liefde. Laat je hart stralen als een zon in hun leven.

33 Menselijk We verschillen van dieren omdat we menselijk zijn. Menselijk zijn betekent beseffen wat menselijkheid wil zeggen of wat menselijke waarden betekenen: een baken of richtlijn op weg naar vrede en geluk. Vrede en geluk niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen en de Natuur. Menselijk zijn betekent je best doen om constructief te zijn. Om samen met anderen een menselijke maatschappij te bouwen. Om samen met de Natuur te werken aan een duurzame toekomst. Menselijk zijn betekent je best doen om geen geweld te gebruiken en om geweld terug te dringen. Geweld vernietigt immers menselijkheid. Menselijk zijn betekent vrede als je uiteindelijke bestemming kiezen en als je gids voor onderweg. Menselijk zijn betekent een diamant proberen zijn, die straalt door vrede en door menselijkheid. Menselijk zijn betekent je best doen om in harmonie te leven met jezelf, de anderen en de Natuur. In een wereld waarvan iedereen en toekomstige generaties kunnen genieten en waarop we trots kunnen zijn.

34 Innerlijke kracht Een rijke en een arme man wilden tot de hemel reiken. De rijke man besloot een heel hoge toren te bouwen. De arme man besloot een kerkje in miniatuur te bouwen. Het was niet moeilijk om de toren te bouwen, omdat de rijke man veel geld verdiende met handelszaken. Het kerkje bouwen was niet zo eenvoudig, omdat de lijm om de houtstukjes te kleven duur was. De rijke man huurde de beste vaklui in. Zijn toren werd een paar honderd meter hoog. De arme man deed alles zelf. Het kerkje was puur handwerk. Toen de toren af was, had de rijke man een droom. God vroeg hem veel over zijn leven. Of hij altijd menselijk was geweest. Of hij zijn klanten en andere mensen respecteerde. Of hij de Natuur niet onnodig vervuilde. Toen het kerkje af was, had ook de arme man een droom. God zei hem dat hij trots mocht zijn. God zei hem dat het kerkje tot de hemel reikte. Niet fysiek maar menselijk, omdat de bouwer ervan diepmenselijk was. Of je nu arm bent of rijk, iedereen kan tot de hemel reiken. Door een toren te bouwen. Een toren van vrede en menselijkheid. Een toren van innerlijke kracht.

35 Littekens op het hart Sommigen kwetsen andere mensen. Sommigen doen dat opzettelijk. Sommigen lijken er plezier in te hebben. Sommigen kicken zelfs op geweld. Wat ze niet beseffen is dat ze zichzelf kwetsen als ze anderen kwetsen. Hun hart staat vol littekens. Littekens omdat ze anderen kwetsen. Een hart vol littekens laat de drager ervan niet ten volle leven. Een hart vol littekens ontneemt de drager ervan geluk en vreugde. Zijn leven is maar een schaduw van wat het zou kunnen zijn. Een hart vol littekens is een hart dat stervende is en niet genoeg energie zal hebben om het naar de eeuwigheid te brengen. Een hart vol littekens kan nog wel genezen. Door veel vrede en liefde te geven.

36 Eenvoud Echt geluk vind je niet in materiële dingen. Materiële dingen brengen maar tijdelijk geluk. Sommige mensen zijn er door geobsedeerd. Sommigen zelfs zozeer dat ze vergeten wat het leven echt betekent. Ze zijn zozeer geobsedeerd dat ze zelfs het leven van anderen kapot maken om meer geld en materiële dingen te vergaren. Echt geluk vind je in eenvoud. Eenvoud als een manier van leven. Eenvoud is beseffen dat het leven een reis is naar een bestemming waar het materiële geen belang heeft. Eenvoud is mensen op de eerste plaats zetten. Eenvoud is beseffen dat vriendschap en liefde de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gelukkig leven. Eenvoud is weten dat vriendschap en liefde niet in geld kunnen worden uitgedrukt. Eenvoud is weten wat de Natuur echt is. Eenvoud is proberen te leven in harmonie met de Natuur. Eenvoud is dankbaarheid voor de overvloed aan ervaringen die ze ons laat beleven. Eenvoud is weten dat zonder de Natuur al het materiële geen waarde heeft.

37 Postnatale depressie De kinderen die ik had, brachten me eerst veel vreugde. Maar al snel volgde een depressie. De kinderen waren niet zoals ik had verwacht. Ik gaf ze een zee van mogelijkheden om ervan te genieten en ze te koesteren. Maar ze wilden altijd maar meer en meer. Ze respecteerden de regels niet. Ze hadden er plezier in ze te overtreden. Ze hadden er plezier in met elkaar te vechten. Ze vergaten me. Ik was er het hart van in. Ze haalden het evenwicht met de Natuur overhoop. Ze vonden het geld uit en het werd een obsessie en het voornaamste doel. Ze deden er alles voor om het te verwerven. Ze kwetsten er andere mensen voor. Ze vernielden er de Natuur voor. De Natuur is essentieel voor hen om in te leven. Maar ze waren zich daar niet van bewust. Ze berokkenden de Natuur maar altijd meer schade. Ik hoop dat ze eens wakker zullen worden. Ik hoop dat ze niet alles zullen vernietigen. Het kan nog allemaal anders worden. Zoniet, dan is het paradijs voor altijd verloren.

38 Hartslag van de vrede Ik was aan het verdrinken en in de war. Ik wist geen weg meer met al de informatie die de hele tijd op mij werd afgevuurd. Ik kon geen onderscheid maken tussen waarheid en leugen. Ik kon geen onderscheid maken tussen goed en slecht. Ik was aan het verdrinken. Niet in water maar in tegenstrijdige informatie. De wereld leek wel een gekkenhuis. Ik had een reddingsboei nodig om weer op krachten te komen en om tegen de stroom van de verwarring in te zwemmen. Toen de verwarring overweldigend werd, vond ik de reddingsboei bij de vrede. De vrede toont me nu waarden om me te leiden en om me sterk te maken. Mijn hart is anders beginnen slaan. Mijn hartslag is de hartslag van de vrede. Hij laat me communiceren met mensen van overal in de wereld ongeacht hun land, ras, cultuur of godsdienst. Bij allemaal slaat ons hart op het ritme van de vrede. We hopen dat de hartslag sterk genoeg zal worden om het verdovende lawaai van de verwarring te overstemmen.

39 Overgewaardeerd In sommige delen van de wereld zijn sommige mensen miljoenen euro's of dollars waard. In andere delen zijn veel mensen zelfs geen eurocent of dollarcent waard. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk? Zijn we niet allemaal menselijke wezens die respect en aandacht verdienen? In sommige delen van de wereld geven mensen meer uit aan overdreven luxe dan aan liefdadigheid. Ze geven enkel om hun eigen ego en andere mensen kunnen hen gestolen worden. Egoïsme en hebzucht zijn een ziekte. Ze tasten de geest en het verstand aan. Ze tasten iemands gehalte aan diamant aan. Mensen kunnen slechts een diamant zijn als ze echt om andere mensen geven. Egoïsme en hebzucht doen vele mensen lijden omdat ze door hun rijke soortgenoten verwaarloosd worden. Soortgenoten die miljoenen spenderen aan dingen die in feite helemaal geen waarde hebben. Vele mensen geloven dat ze belangrijk zijn als hun bankrekening hoge pieken haalt. Een echte diamant heeft geen bankrekening nodig. Een echte diamant bestaat uit pure menselijkheid.

40 Arme wereld van luxe Er wordt gebouwd aan een wereld in het klein. Een wereld van extravagante luxe en glitter. Een wereld van onnatuurlijk groen in een kurkdroog land. Kortom, een kunstmatig paradijs met verkeerde principes. Een wereld met een eigen religie en eigen rituelen. Waar geld wordt vereerd als de nieuwe god. Waar mensen uit de hele wereld samenkomen om er met hun materiële rijkdom te pronken, terwijl ze koortsachtig hun armzalige geest verbergen. Een wereld waar geld de enige maatstaf is om mensen en handelingen mee te meten. Een wereld die naar de hemel reikhalst. Hoe meer je uitgeeft, hoe hoger je komt. Het echte paradijs is helemaal anders. Het is een wereld waar extravagante luxe de ziel en de geest alleen maar belast. Het echte paradijs is een wereld van eenvoud. Een wereld van solidariteit en vrijgevigheid. Een wereld waar liefde en vriendschap oprecht zijn en niet worden uitgedrukt in geld. Het echte paradijs is een wereld waar mensen om elkaar geven. Het echte paradijs is de nieuwe wereld die we met zijn allen moeten bouwen. Een wereld waar mensen diamanten zijn en waar diamanten gewoon maar mooie steentjes zijn.

Uitgeschreven channelings van Pamela Kribbe

Uitgeschreven channelings van Pamela Kribbe Uitgeschreven channelings van Pamela Kribbe Oktober 2011 Copyright notice: De teksten in dit document zijn uitgetypte channelings, die je in het kader van het channel-abonnement reeds als geluidsbestand

Nadere informatie

1. Welkom. 2. Bidprentje (eventueel) 3. Lied. 4. Ontsteken van de paaskaars. 5. Inleidend woord. 6. Gebed. 7. Lezing. 8. Psalm of gedicht. 9.

1. Welkom. 2. Bidprentje (eventueel) 3. Lied. 4. Ontsteken van de paaskaars. 5. Inleidend woord. 6. Gebed. 7. Lezing. 8. Psalm of gedicht. 9. 1. Welkom 2. Bidprentje (eventueel) 3. Lied 4. Ontsteken van de paaskaars 5. Inleidend woord 6. Gebed 7. Lezing 8. Psalm of gedicht 9. Lied 10. Overweging 11. Stilstaan bij doop en eucharistie 12. Voorbeden

Nadere informatie

Lichtwerker zijn in de Nieuwe Tijd

Lichtwerker zijn in de Nieuwe Tijd Lichtwerker zijn in de Nieuwe Tijd Inhoudsopgave De Poortwachters 2 1. Spirituele woede 4 2. Spirituele depressie 6 3. Angst voor je eigen kracht 7 Relaties in de Nieuwe Tijd 9 Relaties in de Nieuwe Tijd

Nadere informatie

Pakket voor doopliturgie (met diskette)

Pakket voor doopliturgie (met diskette) Woord vooraf Pakket voor doopliturgie (met diskette) Waarom? Het altijd opnieuw formuleren van het mysterie, van symbolen en riten, van bijbelverhalen is een permanente opdracht. Zo gemakkelijk vervallen

Nadere informatie

Dit verhaal is bedoelt om iets positiefs in de wereld te brengen. Het is geschreven vanuit mijn eigen ervaring, waarneming en beleving.

Dit verhaal is bedoelt om iets positiefs in de wereld te brengen. Het is geschreven vanuit mijn eigen ervaring, waarneming en beleving. 1 Samenvatting Dit verhaal is bedoelt om iets positiefs in de wereld te brengen. Het is geschreven vanuit mijn eigen ervaring, waarneming en beleving. Angsten en onze snelle maatschappij belemmeren ons

Nadere informatie

HIJ HOUDT VAN MIJ. Door: Wayne Jacobson Vertaling: Coen Groos

HIJ HOUDT VAN MIJ. Door: Wayne Jacobson Vertaling: Coen Groos HIJ HOUDT VAN MIJ Door: Wayne Jacobson Vertaling: Coen Groos Inhoud Voorwoord De relatie die God altijd al met jou heeft willen hebben 1. Madelief-Blaadjes-Christendom 2. Wat de discipelen van Jezus niet

Nadere informatie

Hoe leef je het langst zonder angst

Hoe leef je het langst zonder angst Hoe leef je het langst zonder angst 1 2 Hoe leef je het LANGST Zonder ANGST Edwin Selij Uitgeverij Darshan 3 4 Dit Boek was onmogelijk geweest, zonder de steun van mijn vrouw, Suzanne 5 Colofon Uitgeverij

Nadere informatie

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers.

Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Hoe een doener zich staande houdt in de wereld van denkers. Ook dit boekje geeft je inzicht, ditmaal in de keuken van de realiteit. De hoe en waarom van het dagelijks leven. Natuurlijk kun je zelf de dingen

Nadere informatie

De derde stap. 1. Een ieder is gemachtigd zonder toestemming van de schrijver, de inhoud van dit boek te copieren en te verspreiden.

De derde stap. 1. Een ieder is gemachtigd zonder toestemming van de schrijver, de inhoud van dit boek te copieren en te verspreiden. De derde stap. 1 Een ieder is gemachtigd zonder toestemming van de schrijver, de inhoud van dit boek te copieren en te verspreiden. De derde stap. 2 De schrijver. Ik ben geboren in een uniek tijdsgewricht,

Nadere informatie

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden

Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden Basiswoordenlijst de 2000 meest gebruikte woorden (naar het Basiswoordenboek Nederlands van P. de Kleijn en E. Nieuwborg & www.dikverhaar.nl) A aan aanbieden aandacht aandeel (het) aandoen aangezien aankijken

Nadere informatie

Leven met Jezus. Het evangelie volgens Jakobus. Jos Douma. www.tijdmetjezus.nl

Leven met Jezus. Het evangelie volgens Jakobus. Jos Douma. www.tijdmetjezus.nl Leven met Jezus Het evangelie volgens Jakobus Jos Douma www.tijdmetjezus.nl Dag 1 Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. Jakobus 1:2 Blij in

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Gods Doel met de Gelovige

Gods Doel met de Gelovige Gods Doel met de Gelovige Miles J. Stanford (1914-1999) Oorspronkelijke uitgave: Christian Correspondence, U.S.A. Uitgegeven, in 22 periodieke afleveringen, door Brood voor een hongerig hart Mandolinehof

Nadere informatie

Lifeline Magazine 17e jaargang, nummer 3 september - oktober - november 2012. In vrede leven...

Lifeline Magazine 17e jaargang, nummer 3 september - oktober - november 2012. In vrede leven... Lifeline Magazine 17e jaargang, nummer 3 september - oktober - november 2012 In vrede leven... 2 LifeLine In dit nummer 4 Bezoek uit de schoorsten 7 Met stomheid geslagen 10 Geen woorden maar daden colofon

Nadere informatie

De Stem van Mijn Geliefde. De Stem van Mijn Geliefde

De Stem van Mijn Geliefde. De Stem van Mijn Geliefde HANDBOEK OVER GEHOORZAAMHEID door Esther Korson Ik sliep, maar mijn hart waakte, de stem van mijn Geliefde, Die klopte Ziet Hem, Hij komt, springende op de bergen, huppelende op de heuvelen! Hooglied 5:2

Nadere informatie

10 tips voor succesvol communiceren

10 tips voor succesvol communiceren 10 tips voor succesvol communiceren Deze brochure is een uitgave van Acteursdiensten Van Derden. Vanuit de samenwerking met Van Derden, de ouderraad en het Stellingwerf College is een interactief programma

Nadere informatie

Minder moeten, meer flow Jan Bommerez

Minder moeten, meer flow Jan Bommerez De mogelijkheid om de sprong te maken naar een hoger bestaansniveau is er voor iedereen. Het komt in essentie neer op jouw bereidheid om jouw overtuigingen over wat normaal is, los te laten. DEEPAK CHOPRA

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt en met bronvermelding.

Nadere informatie

10x Raak. Evangelisatie onder de loep genomen... ... en in een nieuw daglicht geplaatst.

10x Raak. Evangelisatie onder de loep genomen... ... en in een nieuw daglicht geplaatst. 10x Raak Evangelisatie onder de loep genomen...... en in een nieuw daglicht geplaatst. 2002 Benjamin Aeilkema, Winterswijk Uitgave van Mercy Publishers Nederland www.mercypublishers.nl Alle Bijbelteksten

Nadere informatie

Lars Faber. De Gewijde Reis

Lars Faber. De Gewijde Reis 1 2 De Gewijde Reis Lars Faber De Gewijde Reis 3 Uitgegeven door de stichting In search of essence Den Haag Informatie over De Gewijde Reis www.degewijdereis.nl info@degewijdereis.nl ISBN-10: 90 808 6952

Nadere informatie

Open Aanwezigheid alles gebeurt

Open Aanwezigheid alles gebeurt Open Aanwezigheid alles gebeurt The Guest House This being human is a guest house. Every morning a new arrival. A joy, a depression, a meanness, some momentary awareness comes as an unexpected visitor.

Nadere informatie

Een levende relatie met de Heer Jezus

Een levende relatie met de Heer Jezus M. G. de Koning Een levende relatie met de Heer Jezus evangelisatie Inhoud Vooraf...4 Deel : Waarom eigenlijk?... 5. Relaties...5 Inleiding...5 Relatie maakt de mens...5 De norm in de relatie...5 Twee

Nadere informatie

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Persoonlijk

Nadere informatie

HONDERD EN EEN VRAGEN OVER ONDEVIT. gesprekken met Ir. Claude G.A. Onillon. Tweede druk. Copyright 1994 Claude Onillon Rijswijk Z.H. The Netherlands.

HONDERD EN EEN VRAGEN OVER ONDEVIT. gesprekken met Ir. Claude G.A. Onillon. Tweede druk. Copyright 1994 Claude Onillon Rijswijk Z.H. The Netherlands. HONDERD EN EEN VRAGEN OVER ONDEVIT gesprekken met Ir. Claude G.A. Onillon Tweede druk. Copyright 1994 Claude Onillon Rijswijk Z.H. The Netherlands. Uitgever: ONDEVIT CENTRUM Leeuwendaallaan 35 2281 GK

Nadere informatie

Eva Keeris, wetenschepper, 2012; vrij te kopiëren en delen voor privégebruik, geen commerciële doeleinden! Meer weten: kijk op

Eva Keeris, wetenschepper, 2012; vrij te kopiëren en delen voor privégebruik, geen commerciële doeleinden! Meer weten: kijk op Eva Keeris, wetenschepper, 2012; vrij te kopiëren en delen voor privégebruik, geen commerciële doeleinden! Meer weten: kijk op www.leefjesprankel.nl/meer Hoofdstuk 1: Inleiding Sprankel Manuscript niet

Nadere informatie

Zakgeld Geheimen. Geef je het wel of geef je. het niet? Met meningen van meer dan 20 experts

Zakgeld Geheimen. Geef je het wel of geef je. het niet? Met meningen van meer dan 20 experts Zakgeld Geheimen Geef je het wel of geef je het niet? Met meningen van meer dan 20 experts Zakgeldgeheimen, een boek samengesteld door Amanda van der Gulik Kies uit wat voor jou werkt! Zakgeld geheimen

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

Slacht de heilige koeien! - 1 Andrew Wommack

Slacht de heilige koeien! - 1 Andrew Wommack Slacht de heilige koeien! - 1 Andrew Wommack Inleiding Een heilige koe wordt gespaard voor de slager, zelfs al gaan de mensen dood van de honger. Religie heeft haar eigen heilige koeien, verkeerde overtuigingen

Nadere informatie

85. Waarom God, de Eeuwige Vader, nieuwe profeten in de wereld zendt 84. Aardbeving in Europa vond vandaag plaats zoals voorzegd

85. Waarom God, de Eeuwige Vader, nieuwe profeten in de wereld zendt 84. Aardbeving in Europa vond vandaag plaats zoals voorzegd Mijn Heilige Rozenkrans elke dag bidden is belangrijk want dat zal je beschermen tegen de Duivel. St.- Benedictus werd jou toegewezen om je voor altijd te beschermen tegen de aanvallen van de Bedrieger.

Nadere informatie

7 stappen AWESOME. naar een. leven. By:Paul Ricken

7 stappen AWESOME. naar een. leven. By:Paul Ricken 7 stappen ` naar een AWESOME leven By:Paul Ricken 1 Paul Ricken Copyright 2014 De 7 stappen in dit E- book zijn bedoeld als inspiratie en motivatie, het zijn tips die voortkomen uit studie en onderzoek

Nadere informatie