Juni Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juni 2014. Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar2013-2014 www.wongrago.be"

Transcriptie

1 Juni 2014 Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Schooljaar

2 Beste ouders, Om het schooljaar af te sluiten, laten we jullie nog eens mee achterom kijken in deze schoolkrant. Vanaf volgend schooljaar pikken we de draad terug op en wordt de schoolkrant uitgegeven voor de kerstvakantie, voor de paasvakantie en op het einde van het schooljaar. Het voorbije schooljaar was een goed gevuld schooljaar met heel wat fijne, leuke en leerrijke momenten, met een lach maar ook met een traan. Dit jaar moesten we echter afscheid nemen van een oud-collega die veel te vroeg van ons is heen gegaan. Op het einde van het schooljaar hou ik eraan om eenieder te bedanken die het leven en leren op onze scholen heeft ondersteund: de juffen, de mensen die de opvang verzorgen, de mensen van het middagtoezicht, het onderhoudspersoneel, de klusjesman, de leesmoekes, de vervoermama's- papa's- opa's- oma's, alle helpende handen bij onze activiteiten, alle mensen van de ouderraad. Ook wil ik jullie als ouder bedanken voor het vertrouwen dat jullie ons schonken. Een jaar afsluiten is achterom kijken maar tevens vooruit kijken naar het volgende schooljaar. We hopen volgend jaar met alle betrokkenen bij de school op een fijne en opbouwende manier terug samen te kunnen werken. De vakantietijd staat voor de deur. We sluiten de schooldeuren en wensen de kinderen een heel ontspannende vakantieperiode toe. Ook jullie wens ik een tijd toe met meer tijd voor jezelf, voor het gezin en voor de dingen waar je deugd aan hebt. En bovenal een zonnige zomertijd met veel licht en warmte. Hilde Mahieu

3 Graag een woord van dank Bedankt Kathleen! Op het einde van het schooljaar neemt Kathleen De Vos afscheid van de school en van de ouderraad waar zij vele jaren heel hard voor gewerkt heeft. Kathleen kennen we al jaren, ook voor ze voorzitster is geworden van de ouderraad, als een echt manusje van alles. Ze was een stille, harde werker met een groot hart voor onze scholen, werkte ook heel veel achter de schermen en zorgde door haar voorzitterschap voor de goede verdere werking van de ouderraad. Zij was jaren een dragende pijler waar de ouderraad op steunde. Heel erg bedankt Kathleen voor alles wat je met veel liefde voor onze scholen hebt gedaan! En dat was bijzonder veel! We zullen je missen! Hopelijk is het geen vaarwel maar tot ziens! Dank aan Bedankt aan traiteur Annick en Friet-uurtje om er voor te zorgen dat we op het frietjesfeest konden smullen van de overheerlijke frietjes en de lekkere sausjes! Brouwerij Sint-Canarus voor de drankjes en de buurtwinkel Supra voor de lekkere ijsjes en alle andere benodigdheden om het frietjesfeest te doen slagen! Heel erg bedankt voor het inzamelen van de vele GSM's. Samen verzamelden we zomaar 311 GSM s in. We houden jullie op de hoogte van wat we ervoor in ruil krijgen ( tablets of laptops).

4 Nieuw leven... Van harte proficiat aan alle mama's, papa's, broers en zussen bij de geboorte van Joppe, zoontje van juf Greet en Michaël en broertje van Juna ( P/1K ), geboren op 3 maart. Alixe en Baptiste, dochtertje en zoontje van juf Rebecca en Mathieu en zusje en broertje van Maxine ( P / 1K ) geboren op 14 april. Kas,broertje van Noor ( 1e lj.) en Maure ( 2 kl. ) geboren op 14 mei. Meike, zusje van Rune ( 3e kl.), geboren op 27 mei. Alice, dochtertje van juf An en Tom en zusje van Leon, geboren op 14 juni. Verbouwingswerken fase 3 Op woensdag 28 mei werd de verbouwingsfase 3 afgesloten. Dit was opnieuw een heel belangrijke fase waarbij de P / 1K van juf An werd afgewerkt en er een nieuwe leraarskamer, een nieuw bureel voor mij en het secretariaat en een kopieerruimte werden gecreëerd. Op 2 juni kon de grote verhuis reeds door gaan en dat dankzij het vele en mooie werk van Jeffrey en zijn vrouw Debby en van Ellen, de mama van Manon en Bixente. Zij hebben uren geschilderd en alles proper opgekuist zodat mijn bureel, het secretariaat, de kopieerruimte en de refter tegen maandagavond in gebruik konden worden genomen. Heel erg bedankt voor de vele uren van hulp en het mooie werk! Intussen heeft Ellen de leraarskamer ook al volledig in een kleurtje gezet. Die wijden we nog in op het einde van het schooljaar. Hierbij vind je een aantal foto's. Je merkt het misschien op de foto's maar toen de foto's genomen werden waren we nog volop aan het afwerken ( schilderen) van en inrichten van die ruimtes. De P/1K werd intussen omgebouwd tot een tijdelijke refter waarin alle kinderen terug samen kunnen eten en waarin ook de opvang door gaat. Kom gerust eens binnen piepen als je op school bent!

5 Alvast een datum om te onthouden! Welkom op onze opendeurdag op de school van Grammene en Gottem op zaterdag 30 augustus van uur tot 12 uur.

6 Nieuws uit de ouderraad Wat je nog niet wist van de ouderraad Wist je dat onze huidige voorzitster, Kathleen de Vos de ouderraad verlaat na 10 jaar van inzet, moed en zelfopoffering wij haar heel dankbaar zijn en haar zeker zullen missen ook Nele Warlop en Veerle Ketels, de ouderraad vaarwel zeggen en wij hen ook bedanken voor hun inzet er zich reeds nieuwe ouders hebben geëngageerd om de ouderraad te versterken wij NOG ouders willen verwelkomen in ons team dit jaar 4.953,11 door de ouderraad aan de school werd geschonken voor uitstappen (schoolreizen, busvervoer, ) maar ook voor aankopen voor de klas (boekjes, eerste communie, klasbudget, ) door deze financiële ondersteuning iedere ouder minder dient te betalen dit enkel mogelijk was/is door uw aanwezigheid op de verschillende activiteiten waarvoor dank! wij de helpende handen van dit schooljaar wensen te bedanken we nog ouders zoeken om een handje toe te steken bij onze activiteiten de fietspool een groot succes is en wij de begeleiders heel dankbaar zijn er echter nood is aan bijkomende begeleiders die onze kinderen veilig naar school kunnen loodsen je als ouder met vragen, opmerkingen, voorstellen steeds terecht kan bij onze nieuwe voorzitster: Sien Ranschaert (mama van Zoë 1 e : 0498/ of via : er in september meer nieuws zal zijn vanuit de ouderraad.

7 Nieuws uit onze kleuterklassen Peuter- & eerste kleuterklas Joepie eieren! Twee weken voor de paasvakantie leerden we alles over het konijn. Juf Ilse bracht haar konijntje mee naar onze klas. We konden het eerst in zijn hokje in de klas bezichtigen. Daarna gingen we naar buiten waar we het konijn van dichtbij leerden kennen. We konden het aaien en eten geven. In de klas maakten we zelf ook een konijntje. Dit werd later gebruikt als paasmand. We konden zelf kiezen welke kleur(en) ons konijn moest hebben. Onze poten, oren, buik en kop van het konijn moesten allemaal in dezelfde kleuren. En dan was het zo ver. Net voor de vakantie kwam de Paashaas bij ons op bezoek. Hij verstopte voor ons allemaal een zakje met paaseieren in de tuin. Samen met de kleuters van juf Brigitte gingen we op zoek naar die lekkere eitjes. s Avonds namen we allemaal ons paasmandje met een zakje eieren mee naar huis. Dankjewel lieve Paashaas!

8 Leve onze mama s en papa s! Binnen ons jaarthema Zorgen voor zorgden we de voorbije 2 maanden voor onze mama en papa op moeder- & vaderdag. We gaven ze allebei een cadeautje omdat we blij zijn dat ze zoveel voor ons doen. We deden ze ook na in onze klas. Bij moederdag werkten we rond het thema Mijn mama schittert. Sieraden en make-up kwamen aan bod. In de poppenhoek speelden we onze mama s na: we deden kleedjes, hakschoenen en heel wat sieraden aan. Op de laatste dag van het thema was er ook een schoonheidssalon in onze klas. Er was een hele lang rij in het salon, iedereen wou wel iets uitproberen. Er werden nageltjes gelakt, crèmepjes gesmeerd, lippen gerood en veel parfum gespoten. De meisjes waren in hun nopjes met al die producten. Ook de jongens waren enthousiast en liepen met gelakte nagels rond! Bij vaderdag werkten we rond Mijn BIJzondere papa. We hebben allemaal een bijzondere papa, elk op hun eigen manier. De ene papa is bijzonder omdat hij goed kan timmeren, de andere omdat hij goed kan koken. Er waren papa s die bijzonder zijn omdat ze heel goed kunnen fietsen. Er zijn ook goede voetballers onder onze papa s en heel wat papa s kunnen super met de computer werken. Al deze dingen deden we ook in onze klas: nagels timmeren in een blok isomo, met de fietsjes rijden in de gang, met zachte ballen spelen in de kring en werken op de computer.

9 Tweede & derde kleuterklas Woef, Waf hond!!! Net na de paasvakantie werkten de kleuters van de 2de en de 3de kleuterklas twee weekjes rond het thema Woef, Waf, Hond!. Hier zijn enkele hoogtepunten van dit thema: - Milo, Bosco, Bo, Zora en Joppe kwamen op bezoek op school. Vijf heel verschillende honden. We zagen grote honden, kleine honden, honden met lange haren, honden met korte haren, honden die kunnen dansen, honden die kunnen springen, honden die kunnen rollen, Ze hadden allemaal wel één ding gelijk ze waren super lief voor de kindjes van onze klas! - Bij onze poppenkamer kwamen er heel veel spullen van de hond. Een hok, botten, leibanden, speelgoedjes, pluchen honden, We hadden die tijd heel veel honden in de klas. Gelukkig waren ze allemaal heel erg flink, maar af en toe ontsnapte er al eens ééntje. - We maakten ook een mooi memobord van een hond en dit deden we dan cadeau aan onze mama voor Moederdag. - We speelden heel veel het Honden-koekjes-spel. Een spelletje waarbij je tijdens het spelen de honden koekjes van de tegenspeler mag opeten. Mmmmm Het was een heel fijn thema waar onze kleuters echt van genoten hebben! Nog eens heel erg bedankt aan alle mensen die met hun hondje bij onze op bezoek gekomen zijn! Het was Super!

10 Pop-up camping in Grammeneschoolke! In Grammene werd dit weekend een pop-up camping geïnstalleerd voor de kleuters van de 2de en 3de kleuterklas van Juf Brigitte in het kleuterschoolke van Grammene. Ze werden vergezeld door Juf Brigitte, juf Elien, juf Dominique en tante Anita. De kinderen en de juffen konden er logeren op een echte camping in de tuin van de school. Buiten eten, spelen, dansen en fietsen. Voor het slapen gaan en na het gezamelijke tanden poetsen werden ze nog getracteerd met een toneeltje van de Juffen. De nacht verliep rustig en na een stevig ontbijt werden de kleuters terug opgehaald door de ouders. Om de 2 jaar opend de pop-up camping zijn deuren! Dit is een unieke ervaring voor onze kleuters!

11 Gezamenlijke activiteiten Schoolreis naar t Krekeltje in Eede Op dinsdag 13 mei trokken we er met de kleuters van Grammene en Wontergem op uit naar Eede, net over de Nederlandse grens. Daar vonden we kinderboerderij t Krekeltje. Na een busreis van driekwartier vanuit Grammene kwamen we aan in Eede. Bij het uitstappen viel het weer wat tegen, maar dit kon de pret in t Krekeltje niet bederven want de hele speeltuin was er overdekt! De schoenen werden uitgedaan en de pret in het zand onder, rond en op de speeltoestellen kon beginnen. We speelden in een héél hoge klimtoren met glijbanen én een ballenbad, maar ook springkastelen, schommels en grote wipplanken zorgden voor veel plezier! Toen het middag werd mocht iedereen aan tafel en kregen we frietjes met appelmoes en worst! Na dit lekkere middagmaal was het opnieuw spelen geblazen. In de loop van de namiddag werd ook nog een superlekker ijsje aangeboden! Bij het slot van de dag kwam er nog een leuke verrassing de zon! Hierdoor kregen we de kans om nog eens buiten te gaan en de vele leuke dieren op de kinderboerderij te bekijken. We bewonderden de vissen, waterschildpadden, een ezeltje, een pony, cavia s, verschillende soorten kippen met hun kuikentjes én kakelverse eitjes, we wandelden tussen de lieve geitjes en schapen én er liep ook een hele mooie pauw rond! Omstreeks 15u zat onze schoolreis er al op en keerden we, moe maar voldaan, met de bus terug richting Grammene.

12 Werken in de schooltuin. In oktober werd terug een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de actie de schooltuin die ieder jaar georganiseerd wordt door de landelijke gilde. Ook dit jaar werd onze aanvraag goedgekeurd en kregen we cadeaubonnen ter waarde van 75 euro van de Aveve en meststoffen toegestuurd. Tante Anita kwam in de paasvakantie de tuin klaar maken zodat we de weken erna met de kleuters terug in onze moestuin konden werken. Her en der werd gezaaid en geplant. Onze aardbeien krijgen al een mooie kleur en kunnen bijna geoogst worden. De rabarber staat heel dik om lekkere taart van te bakken of confituur van te maken. Aan de druivelaar hangen al minitrosjes druiven. De sla is goed aan het schieten en weldra kunnen de eerste radijsjes geproefd worden. Op de vensterbank staan heerlijk geurende kruiden en op de speelplaats werden aperitieftomaatjes geplant in bloempotten. In kleine potjes werden Afrikaantjes ( Stinkerkes in de volksmond) en pompoen en boon gezaaid. Iedere dag wordt er door de kleuters gecontroleerd of de plantjes water nodig hebben en af en toe moet er ook gewied worden in de tuin. Ondertussen hebben we ook geleerd wat er met onze afval van ons fruit gebeurt. Jerom onze compostworm maakt daar lekkere compost van in het compostvat, die onze plantjes in de moestuin heerlijk vinden!

13 Nieuws uit de lagere school Eerste graad Kiekeboe, dit zijn de sloebers van het eerste en tweede leerjaar Dit waren wij in het begin van het schooljaar. Dit zijn wij op het einde van het schooljaar. Amai, wat zijn wij groot geworden! Halloween op school Enkele lieve heksjes Rara, wie ben ik?

14 Naar de musical van de school Wontergem Onze grootouders in de kijker Gedurende het schooljaar vergaten we zeker de grootouders van onze kinderen niet. In de maand november stonden ze extra in de kijker en maakten we een geschenk en leerden we onderstaand gedichtje. Dag oma, dag opa, wat ben ik toch blij! Dag oma, dag opa, jij bent zo lief voor mij! Ik geef je heel veel kusjes, zoveel als je maar wou en nog één om te zeggen hoeveel ik van je hou!

15 Brieven posten aan Sinterklaas

16 Sint op school

17 Wij zijn ook echte circusartiesten! Ook zijn de turnlessen kunnen we ons uitleven. Hieronder vind je enkele kiekjes waarin we echte circustrucjes oefenen.

18 Thema Vriendschap Gedurende de maand februari werkten we rond het thema Vriendschap. We maakten kennis met meneer Ikke, die graag alles voor zichzelf wil houden, en meneer Hartje, die graag alles deelt met anderen. Ook werkten we rond het verhaal van meneer Eik. Meneer Eik was door zijn ongepast gedrag zijn vrienden en zijn prachtige blaadjes verloren. Samen met de kinderen gingen we op zoek hoe we meneer Eik terug vrolijk konden maken en hoe hij terug vrienden kon krijgen. Op 14 februari hielden we in onze klas Vriendjesdag. We kregen de opdracht om iets te knutselen voor een vriend of vriendin van de klas. Dit was een groot succes.

19 Als afsluiter van het maandthema Vriendschap maakten we een vriendschapsbutton. Hieronder vind je de buttons van klas 1 en 2.

20 Frietjes op school! Mmm dat smaakt!

21 Niveaulezen met ouders en grootouders Tijdens het schooljaar konden we ook rekenen op lieve lees(groot)ouders. Ze hielpen de kinderen elke maandag bij het ontwikkelen van hun leesniveau. Dankzij hen kregen ze extra oefenkansen met grote leessprongen tot gevolg. Hopelijk zijn jullie volgend schooljaar ook weer van de partij!

22 Op bezoek in de bibliotheek Om de kinderen meer zin te laten krijgen in het leren lezen en het onderhouden ervan, gingen we op bezoek naar de bib. We maakten kennis met de werking van de bib, de soorten boeken, hoe ontlenen, we speelden het bibliotheekspel, Nadien mochten de kinderen boeken kiezen en meenemen naar de klas waar we met een boek in een hoekje konden lezen.

23 Sportdag Onze sportdag was een groot succes! De kinderen gingen vermoeid maar met de glimlach naar huis. Wat stond er die dag op het programma? basketbalinitiatie honkbal trampoline voetbal bouncebal Waterestafette De kinderen vonden de initiatie basketbal supertof, dat zult u ook merken aan onderstaande foto s.

24 Eerste Communie De mooiste vis van de zee op 3 mei 2014 Met dank aan Nico De Ruyck voor het nemen van deze prachtige foto s.

25 Tweede graad Op cultuurklas naar Brugge (26-28 maart) Op woensdag 26 maart 2014 was het eindelijk zover. We trokken met de tweede graad richting Brugge voor een cultuurklas van 3 dagen. Op de eerste dag stond een verkenning van de jeugdherberg, een picknick in RailCity, een stadswandeling met een gids en een spelletjesavond op het programma. We vlogen er dus meteen goed in! Dankzij de gids leerden we ook heel wat interessante weetjes over Brugge. Na een korte eerste nacht was het tijd voor een rijkelijk ontbijt (wit brood, bruin brood, cornflakes, kaas, vlees, confituur, choco, honing, yoghurt, fruitsap, melk,...). Toen ons buikje weer gevuld was en het energiepeil weer in orde was, vertrokken we te voet richting het centrum van Brugge. We bezochten er het Frietmuseum (waar we ook heerlijke frietjes aten), ChocoStory en maakten een boottochtje op de reien. En alsof dat nog niet genoeg was, beklommen we ook nog eens de 366 treden van het Belfort. We sloten de avond af met een quiz over de voorbije twee dagen. Op dag drie was het jammer genoeg al tijd om onze koffers te pakken. Na het ontbijt werd alle bagage dan ook verzameld en opgeslagen. Nadat dit alles achter de rug was, gingen we te voet richting de kinderboerderij "De Zeven Torentjes". Daar wachtte ons een leerrijke rondleiding op de boerderij en nog een spelnamiddag in de speeltuin. Ook het zonnetje was van de partij. Om de laatste dag compleet te maken, smulden we ook nog van een lekker ijsje. Daarna keerden we terug naar de jeugdherberg waar de mama's en de papa's ons reeds stonden op te wachten. Moe, maar heel tevreden gingen we naar huis.. Wist je dat... Je de O.L.V.-Kerk kan herkennen aan haar kroontje? Brugge 7 deelgemeenten heeft? Wij verbleven in Assebroek. Wij in de klas zelfs het Brugse dialect leerden spreken? De gids ons een heel flinke klas vond?

26 Enkele sfeerbeelden...

27 Woordzoeker... Zoek de woorden en duid aan. J E U G D H E R B E R G F A M U E S U M E G S B B R G M A A R T I G A O R E I E N K A S A U A O E N D E K R E K A R K T I E S T T L M P R B B T B R F N H J N F D R E O C O W A N D E L I N G C D T G K I J O S E U I H C H O C O L A D E I J T K L E T S K O P S J N M E S A L K R U U T L U C H O S P I T A A L R C O BRUGGE CHOCOLADE REIEN KLETSKOP CULTUURKLAS FRIETJES BEIAARD KAAS HOSPITAAL BOOTTOCHT BEGIJN KANT MUSEUM WANDELING KERK MAART JEUGHERBERG GIDS BIER TOREN

28 Creatief met chocolade Naar aanleiding van de cultuurklas en een bezoek aan het chocolademuseum gingen we in de klas ook creatief aan de slag met chocolade. We maakten studentenhaver en Rice Krispies koekjes. Enkele sfeerbeelden...

29 De recepten... Rice Krispies Koekjes Ingrediënten Rice Krispies (cornflakes) Chocolade naar keuze (wit - melk - zwart) Stappenplan 1. Smelt de chocolade in de microgolf of au bain-marie. 2. Roer de Rice Krispies beetje per beetje onder de chocolade. 3. Neem een lepel van de mengeling en giet de inhoud in een cupcakevormpje. 4. Laat de koekjes opstijven op een koele plaats of in de koelkast. Studentenhaver Ingrediënten Chocolade (melk - zwart - wit) Notenmix Rozijnen Stappenplan 1. Leg bakpapier op een bord/schaal/plank. 2. Smelt de chocolade (au bain-marie of in microgolfoven) 3. Neem een lepel chocolade en maak een mooi rondje op het bakpapier. 4. Strooi er vervolgens noten en rozijnen over. 5. Herhaal stap 3 en 4 zolang er gesmolten chocolade is. 6. Laat opstijven op een koele plaats of in de koelkast.

30 Op speurtocht in de berm Op dinsdag 22 april 2014 gingen we in het kader van wereldoriëntatie op speurtocht in de berm. Voor deze speurtocht gebruikten we onze zintuigen: voelen, ruiken, proeven, horen en kijken. We onderzochten welke planten en dieren er leefden in de berm. We hadden het niet verwacht, maar het bleken er heel wat te zijn. Paardenbloemen, klavers, brandnetels, lieveheersbeestjes, vlinders,... Enkele sfeerbeelden...

31 Derde graad Veldloop Op 15 oktober 2013 was het veldloop voor het 3 de tot en met het 6 de leerjaar. We kwamen aan in de Brielmeersen en we stapten het parcours samen af. Daarna moesten we wachten tot het onze beurt was. Eerst was het derde leerjaar aan de beurt, daarna het vierde, het vijfde en als laatste het zesde leerjaar. Elk leerjaar was in drie groepen verdeeld. Het duurde dus wel erg lang. De meisjes en de jongens waren apart. Toen het uiteindelijk aan ons was, moest je lopen. Dat was 800 meter. Als je klaar was, kreeg je een flesje water. Daarna moest je je prijs ophalen als je eerste, tweede of derde was. Dan kreeg je een medaille. Dan moest je wachten tot iedereen had gelopen. Daarna moesten we verzamelen bij de juf en gingen we terug naar de auto s om terug naar school te vertrekken. In de namiddag hadden we zwemmen. Het was dus een erg sportieve dag. Geschreven door Foeke en Natan Plechtige communie

32 De leerlingen deden dit schooljaar hun plechtige communie! Nogmaals een grote proficiat! Op bedrijfsbezoek bij Escotex De derde graad van Gottem en Wontergem gingen op dinsdag 29 april op bedrijfsbezoek bij Escotex te Deinze. We gingen allemaal met de fiets er naar toe. Toen we daar aankwamen, kregen we eerst wat uitleg. Daarna begon de rondleiding in het bedrijf. We werden in twee groepen verdeeld. We gingen eerst naar de opslagplaats. Daar lag allemaal schapenwol en geitenhaar. Daarna gingen we naar de plaats waar geitenhaar gekleurd werd. Dan gingen we naar het laboratorium waar alles eerst in het klein wordt uitgetest. Daarna kregen we nog allemaal een drankje. Het was een leerrijke namiddag! Geschreven door Jarne en Kobe

33 Doedag Op vrijdag 21 maart gingen we naar de doedag. We kwamen aan in de middelbare school VTI. Daar kregen we uitleg over wat we allemaal konden doen. Toen werden we in groepjes verdeeld en gingen we allemaal naar de eerste activiteit. Als eerste deden we wetenschappen. Ik kwam in het lokaal van de leerkracht. Hij toonde me iets gevaarlijks voor, namelijk hoe je een recht stukje glas kunt plooien, in een bepaalde vorm. In de namiddag was de activiteit Bouw. Eerst mochten we een plan van een huis tekenen op een computer. Daarna mochten we een muur metsen. Het was heel erg tof! Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan. We verzamelden allemaal terug in de sporthal en konden dan zo terug naar school vertrekken. Het was een fantastische doedag! Geschreven door Monika en Mathieu

34 Technieknamiddag Op dinsdagnamiddag, 25 februari, zijn we vertrokken we naar school de school van Wontergem. Daar stond een meester ons op te wachten. De meester vertelde ons eerst wat we allemaal die dag gingen doen. Plotseling stond er een grote vlam op zijn hand. Iedereen was geschrokken omdat we dachten dat zijn hand verbrand was. Maar toen de vlam gedoofd was, zagen we dat dat niet zo was. Daarna legde hij uit hoe het kwam dat zijn hand niet verbrand was. Hij legde ons toen uit hoe dit kwam. Na de indrukwekkende truc mochten een paar kinderen dat ook eens proberen. Na allerlei trucs, zei de meester dat techniek te maken heeft met logica. We vonden het een zeer toffe en leerrijke namiddag! Geschreven door Laude en Kato

35 Drugspreventie s Morgens stonden op de speelplaats twee agenten. Die kwamen ons wat meer uitleg geven over drugs, alcohol en andere kwalijke stoffen waaraan je makkelijk verslaafd kan raken. Er bestaan allerlei soorten drugs zelfs in producten waarvan je het nauwelijks ondervind: bv. koffie, cola, energiedranken, Ze gaven ons ook uitleg over de verschillende soorten manieren hoe drugs in ons land raakt. Ze verzinnen soms de gekste dingen! Ook in alcohol zit er een verdovende drug die je hersenen verdoven zodat je alles trager ziet en denkt. Er beginnen vaak mensen met drugs die in de problemen zitten of erbij willen horen. Na al die informatie kregen we een soort vragenlijst over wat jij van drugs vindt. Het was een leerrijke voormiddag! Geschreven door Eline en Jakub

36 Auteurslezing Op 12 maart 2014 zijn we naar de auteurslezing geweest in de bibliotheek van Deinze. De auteur was Do Van Ranst. Hij vertelde over zijn boek moeders zijn gevaarlijk met messen. Hij schreef het boek dun omdat veel mensen zeiden dat zijn boeken dun waren. Hij maakte ook veel grapjes. Achteraf mochten we nog elk een paar boeken kiezen. Lieze koos voor het dagboek van een vampier en Warrior Cats en Femke koos mystery girls stelen in stijl en for gils only Emma s eerste zoen. Zo eindigde ons biebbezoek. Daarna gingen we terug naar school want het was toen al tijd om terug naar huis te gaan. Geschreven door Lieze en Femke

37 Op bezoek bij Supra te Grammene Op 9 oktober gingen we met de fiets naar de winkel van Annelies te Grammene. Eerst werden we ontvangen door Stefanie. Daarna voerden ze ons naar het bedrijf van de nonkel van Annelies. Daar werd uitgelegd hoe de prei gepland wordt en hoe het allemaal verpakt wordt. Er werd ook iets verteld rond de wortels. Toen de rondleiding gedaan was, werden we terug naar de winkel gevoerd. Daar kregen we een koek en een drankje. Als we alles opgegeten hadden, werden we door Stefanie rondgeleid in de winkel en gaf ze uitleg over de hygiëne. Bv. geel poetsmateriaal is om de afdeling van de bakkerij te poetsen. Toen de uitleg gedaan was, kregen we een cadeautje. Dat was een doosje, twee drinkflesjes en twee waterpistolen. Toen vertrokken we met de fiets terug naar school; We vonden het een leuke voormiddag en zeker omdat we een cadeautje kregen. Geschreven door Annelies en Rupert

38 Fietsexamen Het zesde leerjaar is samen met de klas van Wontergem naar de palaestra gefietst. Daar werd eerst onze fiets gecontroleerd. Wanneer die in orde was, mocht je het parcours afleggen op de parking. Wanneer je daarvoor geslaagd was, mocht je de weg op samen met een begeleider. De weg was langs de VTI en terug langs de brug. We moesten wel lang wachten want de brug was gesloten. Daarna zijn we terug naar de palaestra gefietst waar we ons rijbewijs kregen. Gelukkig was iedereen geslaagd was voor het fietsexamen. Daarna fietsen we terug naar school. Met het 5de en 6de leerjaar naar de school in Mariakerke Toen iedereen aangekomen was in Wontergem, vertrokken we samen met de bus naar Mariakerke. De busrit duurde bijna een half uur, maar dat was niet erg want dan konden we veel praten. Toen we aankwamenin VISO te Mariakerke kwam er nog een klas toe met de fiets. Zij moesten eerst nog hun fiets wegzetten. In die tijd kwam er een fotograaf en hij nam een foto van onze klas en van de klas van Wontergem. Na de foto werden we naar een lokaal gestuurd en als iedereen er was, begon een mevrouw met de uitleg. Elke klas moest na de

39 uitleg mee met een leraar die daar les gaf. Bij ons toonde hij eerst kort de school en dan gingen we naar een klas die leek op een gevangenis, maar dat was het niet! Ze hadden het gewoon goed beveiligd omdat er heel wat Imac s stonden. In dat lokaal kregen we uitleg over hoe ze beginnen in het eerste middelbaar. Toen de uitleg gedaan was, gingen we naar een lokaal waar ze ons meer gingen vertellen over fotografie. Hij toonde ons een foto en we moesten zeggen hoeveel mensen er op stonden. Iedereen gaf een ander antwoord. Dan mochten we een speciale foto maken in een donkere kamer met infraroodlicht. Daarna gingen we terug naar het lokaal waar de dag begon. Daar toonden ze ons een filmpje over wat ze allemaal deden in het 5 de, 6 de en 7 de jaar. Daar maakten ze filmpjes en websites. Na het filmpje gingen we terug naar de donkere kamer en mochten we onze foto s ontwikkelen. Het waren leuke foto s, onze handen leken wel spoken. Daarna gingen we naar, hoe zij het noemen, het klein museumpje. Er stond een oude Imac en een oude drukmachine. Dan gingen we naar een plaats met veel machines. Een leraar toonde hoe ze op T-shirts en petten prenten drukken. Wij mochten ook zelf het logo van de school op een pet drukken met een soort wafelijzer. Die pet mochten we dan ook houden. Nadat iedereen een pet had met het logo gingen we een lokaaltje verder, waar we elk een verjaardagskalender mochten maken met een leerling. Als we klaar waren, kregen we een limonade of cola en ook een envelop met folders van de school. Zo eindigde ons bezoek aan VISO en namen we de bus terug naar huis.

40 Het wonder van het leven Op 6 juni 2012 hebben we een speciale les gehad: seksuele opvoeding. Er kwam een mevrouw die ons alles vertelde over liefde en relaties. We kregen een film te zien hoe een foetus in de buik van de mama groeit. Na de film was er een quiz. De vraag was als volgt: Wanneer begint het hartje te kloppen van een baby? Het antwoord was 21 dagen. We hebben veel bijgeleerd op deze speciale dag. Haar slogan was : echte liefde wacht Sfeerbeelden Sportdag

41 Sfeerbeelden zwemmen Sfeerbeelden oud-leerlingen op bezoek

42 Pasen op school Dag van de buren Haakinitiatie door de tante van Femke

43

44

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: juni

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN

OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN OP BEZOEK BIJ OMA TOBBEN Groep 6a De spreekbeurt: De spreekbeurt op school vond ik al erg leuk. Toen wist ik al dat dit de leukste spreekbeurt van het jaar werd. Yanoux Ik vond de spreekbeurt van Ellis

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele

Vandaag gingen we naar PLOPSALAND! Hier keken we al een hele week naar uit! Verschillende attracties doen, bekende tv-sterren ontmoeten en een hele Vroeg in de morgen kwamen we aan op school, als snel stond de hele gang vol met koffers. Iedereen was een beetje zenuwachtig om te vertrekken. Het wachten op de bus leek wel eindeloos Maar al snel konden

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief maand Maart 2012

Nieuwsbrief maand Maart 2012 Nieuwsbrief maand Maart 2012 Beste ouders, LENTE!!! Het voelt goed en het doet me goed. Terugblikken op een drukke maar geslaagde tweede trimester. Vooruitkijken op ook een drukke maar leuke veelbelovende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORWOORD

NIEUWSBRIEF VOORWOORD NIEUWSBRIEF VOORWOORD De laatste maand van dit schooljaar gaat alweer beginnen. Juni wordt een drukke, maar vast ook leuke maand. Nog even extra goed ons best doen voor toetsen, maar ook leuke uitstapjes

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 mei 2015 De boerderij Twee weken leerden onze kleinste kleuters alles over de koe, het paard, het varken, de geitjes en nog zoveel andere dieren. Als kers op de taart

Nadere informatie

Nr juni Merlijnflash

Nr juni Merlijnflash Nr. 14 28 juni 2011 Merlijnflash EN Zaterdagavond in Merlijn gewoonlijk is het er stil tijdens het weekend. Op 18 juni was het even anders: In de voormiddag werden tafels gedekt in de zaal en opvallend

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 Beste ouders, Carnaval en de krokusvakantie zijn al even voorbij. De dagen zijn reeds merkbaar aan het lengen en Pasen piept alweer om de hoek. Wie van de koude houdt, rilt nog

Nadere informatie

Fladderkrant MEI 2016

Fladderkrant MEI 2016 Fladderkrant MEI 2016 Kom met de fiets of te voet naar school, net als Sam! Onze school neemt deel aan de campagne Sam de Verkeersslang. Met die campagne stimuleert Mobiel 21 vzw ouders en kinderen om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn:

Klein Kontakt. Jarigen. in april zijn: A Klein Kontakt Het is alweer eind maart wanneer dit Kontakt uitkomt, het voorjaar lijkt begonnen, veel kinderen hebben kweekbakjes met groentes in de vensterbank staan, die straks de tuin in gaan. Over

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 3 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : 1 B I N N E N K O R T 2 O P R O E P P R O J E C T M U Z I S C H E V O R - M I N G 3 B E Z O E K A A N H E T G E M E E N T E H U I S

Nadere informatie

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u.

Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. t Sterappeltje Nieuwsbrief 2012-2013 nr. 24 KLUSJESDAG! Langs deze weg nog eens een warme oproep voor onze klusjesdag op zaterdag 27 april van 9u tot 15u. Hopelijk tot dan, Het sterappelteam De piepkuikens

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd.

Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Beste leerlingen, ouders, Tijdens de maanden januari, februari en maart hebben we weer heel wat geleerd. Maar praten in de rij, niet op tijd zijn in de rij hebben we afgeleerd. Zeeklassen, een tijd om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015

WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 WEEK 1: 13 t/m 17 juli 2015 Maandag 13-07 Ben je klaar voor een avontuurlijke dag in de Speeldernis? We vertrekken om 11:00 uur richting de Speeldernis en zijn rond 15:00 uur terug. Meenemen: kleding wat

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, jongens en meisjes, Hé Joyce, ga je mee? Emma rent achter Joyce aan als ze van het schoolplein lopen. Joyce, wij gaan vanmiddag op bezoek bij mijn oom,

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

We blikken nog even terug!

We blikken nog even terug! Maandbrief : april 2017 Daar is de lente, daar is de zon Elke dag weer, als dat eens kon. De vogels die fluiten, de blaadjes die groeien, De vlinders komen naar de bloemen die bloeien! Lentekriebel kom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Beste ouders/verzorgers. Pasen. Schooljaar t/m 14 april. Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt. Schooljaar 2016-2017 10 t/m 14 april Agenda: Ma - Di - Groep 7 fietsexamen Wo - Schoolvoetbaltoernooi Beste ouders/verzorgers Pasen Donderdag 13 april gaan we weer genieten van een heerlijk paasontbijt.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013

Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Nieuwskraker nr. 19, 4 juli 2013 Wat gebeurd is Zomerfeest Afgelopen vrijdag hebben we ons traditionele zomerfeest gehad. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef het de hele middag droog.

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15

CARDIJNKRANT. Cardijnfeest 13 november '15 CARDIJNKRANT ZWAT-dag Op maandag 10 oktober gingen de leerlingen van OV1 en OV2 op ZWAT-dag. ZWAT staat voor ZWemmen en ATletiek. Met de bus trokken ze naar Hofstade. Daar deden ze de hele dag allerlei

Nadere informatie

Agenda

Agenda WEEKBRIEF 20 t/m 24 november 2017 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Agenda Maandag 20 november BOKSLESSEN, groep

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje maart 2016

Inlichtingenblaadje maart 2016 Inlichtingenblaadje maart 2016 Uitgegeven op: 25 februari 2016 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORDJE Een nieuwe maand gaat beginnen Een veelbelovende maand, eentje waarin de lente gaat ontspringen.

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK!

Zuivel is belangrijk. Melk is goed voor... ELK! tweede leerjaar 2 Zuivel is belangrijk Melk is goed voor... ELK! Plaats de passende leeftijd bij elke tekening. Kies uit: 6 tot 12 jaar, 1 tot 3 jaar, 0 jaar, meer dan 60 jaar, 12 tot 18 jaar, 6 maanden

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN

21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! 22 JULI: EEN RAT, NET ALS DE BEVER GEDULDIG EN KLEIN, MOEST DE LEEUW ZIJN 21 JULI : NU WAS DE BEVER, NET ALS DE MIER, EEN IJVERIG EN VLIJTIG DIER! We waren die ochtend al vroeg uit de veren en wachtten vol spanning op het grote vertrek. Eerst verzamelen rond de kerk, alle vriendjes

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari

Inlichtingenblaadje januari Inlichtingenblaadje januari Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Voor hele bijzondere mensen vele fijne wensen. Een goede gezondheid en bergen van geluk voorzien van veel gezelligheid een heel jaar

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december

Pietengym vrijdagochtend 27 november / Sinterklaasviering 4 december schooljaar 2015-2016 aflevering 05 Dante is geboren! Sinterklaas 2015 Rijksmuseum Skateclinics Scholen6kamp Kleuterquote In deze Nieuwsflits: Dante is geboren! Juffrouw Mariëtte is op donderdag 29 oktober

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 Beste ouders, Zoals beloofd: eerst nog een kort verslagje van onze schrikkeldag op maandag 29 februari. Voor dat dagje extra hadden we wat enkele extraatjes voorzien : de lagere

Nadere informatie

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016

Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Eindverslag zomerkamp 2016 Oosterzee, Friesland 18 juli t/m 22 juli 2016 Maandag 18 juli We vertrekken vanaf de locatie Koningsbelt met 25 leerlingen, 10 begeleiders en aanvullende gezinsleden zoals een

Nadere informatie

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool?

Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Beste ouders Wordt uw kapoen binnenkort 2,5 jaar? Bent u op zoek naar een goede kleuterschool? Graag willen we onze instapkleuterklas aan jullie voorstellen. Beleef een boeiende dag en ervaar wat wij uw

Nadere informatie

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning februari 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Een helpende hand! Mos: Dikke truien. Actie: Wij komen op tijd. Blij dat je op tijd bent Activiteitenkalender kleuters - Woensdag 1 februari:

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering,

Hallo kinderen en ouders van SKW Zijlwatering, SKW Zijlwatering Nieuws SKW Zijlwatering Burmanlaan 71 2241 JE Wassenaar tel. 070-890 00 03 mira@kinderdagverblijvenwassenaar.nl Nummer 2 Nieuwsbrief SKW Zijlwatering - mei 2015 Hallo kinderen en ouders

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.

Nieuwsbrief juni. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege. Sint-Gregoriuscollege Gentbrugge Alfons Biebuycklaan 24 9050 Gentbrugge 09 230 82 40 directie@sint-gregoriuscollege.be Nieuwsbrief juni In de klas van de anderstalige nieuwkomers leerden ze over hun droomhuis.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2015 vol geluk! Kleuterkrant November & december 2014 In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal in Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Jan beleefden wij dit

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

Woorden en Beelden voor Kinderen

Woorden en Beelden voor Kinderen Woorden en Beelden voor Kinderen Mama en Aaron waren 1 jaar gelukkig samen toen ze een zoontje kregen, Nico. Toen Nico 1,5 jaar was besloten mama en Aaron om niet meer bij elkaar te blijven omdat ze veel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen.

Klasnieuws 3. 14 18 september 2015. Marieke is zo geboeid aan het luisteren naar alle verhalen, dat ik vergeet foto s te nemen. Klasnieuws 3 14 18 september 2015 Tijdens de eerste 4 maanden van het schooljaar hebben wij een studente in onze klas. Febe zit in haar 5de jaar en zal haar stage in ons klasje uitvoeren. Deze week komt

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen.

Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Wil je zwanger worden? In deze folder vind je tips en adviezen. Dit zijn Kelly en Karim. Zij willen graag een kind. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. 1. Kelly en Karim willen over

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Wat aten mensen vroeger?

Wat aten mensen vroeger? Op onderzoek in Ledeberg... Wat aten mensen vroeger? We trokken op onderzoek uit met onze klas. Dank je wel aan alle lieve mensen van Ledeberg die ons zo gastvrij ontvangen hebben en ons zo veel verteld

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school.

PRAKTISCHE WEETJES. Info schooltoelagen : zie www.schooltoelagen.be Het invulformulier is verkrijgbaar op het secretariaat van de school. BELBRIEF september 2015 ZWEMMEN: 4 september : L1 en L6 11 september : L2 en L5 18 september : L3 en L4 25 september : L1 en L6 PRAKTISCHE WEETJES We zijn het schooljaar 2015-2016 gestart met 199 leerlingen.

Nadere informatie

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!!

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!! 6 november 2015 nummer 5 9 t/m 20 nov voortgangsgesprekken AGENDA JARIGEN 9 nov Jersey Scheffer groep 7 13 nov Mirelle Wouters groep 1/2A 16 nov Anouar Bouzambou groep 4 18 nov Izabela Baran groep 1/2A

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be

Guido Gezelle. De school die nooit slaapt. Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be Guido Gezelle De school die nooit slaapt Lusthovenlaan 12-2640 Mortsel - 03/449.77.41- www.dierenschool.be 1ste leerjaar Op dinsdag 8 mei bleven de kinderen van het eerste leerjaar een nachtje op school

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Op vrijdag 4 december is Sinterklaas ons ook niet vergeten Kijk eens wat wij in onze schoentjes vonden!

Op vrijdag 4 december is Sinterklaas ons ook niet vergeten Kijk eens wat wij in onze schoentjes vonden! Op vrijdag 4 december is Sinterklaas ons ook niet vergeten Kijk eens wat wij in onze schoentjes vonden! Maar ook tijdens de turnles hebben wij veel plezier!!! -- Wereldklas 2 Natuurlijk in Kiewit De derde

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina

december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina december 2014 Inhoud: - Voorwoord - Kienavond - Christus Koning - Bonte Namiddag - Sinterklaas - Kerstboomverbranding - Kalender - Pretpagina VOORWOORD Beste Chiro-vrienden, Eerst en vooral: Dat al jullie

Nadere informatie

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode Beste lezers groot en klein, Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode voor de ouders en de kinderen, want na de vakantie moeten we weer gewoon worden aan het ritme van de school

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail.

't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: Stina en Catho 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http://zevensprong.org frankieweyns@hotmail. 't gummybeertje le journal D' Hoge School redactie: en 29-05-09 jaargang 3 nr. 22 http:zevensprong.org frankieweyns@hotmail.com!" # % ' () * " ' )+, # - + #, # %, #. + ' ) + 00. + 1, Saai Ik ben verjaard

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind.

Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. Dit zijn Kelly en Karim. Ze willen graag een kind. 1. Kelly en Karim willen over een half jaar zwanger zijn. Kelly en Karim willen zwanger worden. Ze willen graag dat hun kindje straks gezond is. Het is

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 7 MAART 2015 JEUGDBOEKENWEEK 2015 De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

Echo november - december 2015

Echo november - december 2015 G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo november - december 2015 Beste

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 26

t Informantje schooljaar week 26 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2015-2016 week 26

Nadere informatie

Nieuws uit de uiltjesklas

Nieuws uit de uiltjesklas Nieuws uit de uiltjesklas Schooljaar 2014-2015 Schooljaar 2014-2015 april mei juni 2015 Hallo allemaal, Eind april heb ik de uilenklas overgenomen van juf Katia. Dag na dag leerde ik de kleuters beter

Nadere informatie