BusinessGuard Aansprakelijkheidsverzekering voor Bestuurders en Commissarissen. A Force in Europe A MEMBER OF AMERICAN INTERNATIONAL GROUP, INC.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BusinessGuard Aansprakelijkheidsverzekering voor Bestuurders en Commissarissen. A Force in Europe A MEMBER OF AMERICAN INTERNATIONAL GROUP, INC."

Transcriptie

1 BusinessGuard Aansprakelijkheidsverzekering voor Bestuurders en Commissarissen A Force in Europe A MEMBER OF AMERICAN INTERNATIONAL GROUP, INC.

2 Bestuurdersaansprakelijkheid De kern van de aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen is het bieden van bescherming van het privévermogen van bestuurders en commissarissen/toezichthouders. Sinds in de jaren 80 verscheidene nieuwe anti-misbruikwetten zijn aangenomen, is de persoonlijke aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen aanzienlijk verscherpt, met als gevolg dat het voor de bestuurders en commissarissen bijna niet meer mogelijk is om zich achter de rechtspersoon te verschuilen voor iets waar zij zelf aansprakelijk voor zijn of worden geacht. Deze wetten hebben er tevens voor gezorgd dat er een lagere drempel is ontstaan om naar de rechter te stappen in het geval van onbehoorlijk bestuur (mismanagement) of een vermoeden hiervan. De afgelopen jaren is er een tendens waar te nemen dat bestuurdersaansprakelijkheid steeds sneller wordt aangenomen. Hierdoor heeft bestuurdersaansprakelijkheid in Nederland een vlucht genomen. Als gevolg hiervan is een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen voor ondernemers thans steeds meer bittere noodzaak. Niet alleen groeit het aantal claims tegen bestuurders en commissarissen van bedrijven, maar wat met name opvalt is dat steeds hogere schadevergoedingen worden verlangd én door de rechter worden toegewezen. De belangrijkste vergoeding onder de polis betreft echter de kosten van verweer. Een bestuurder of commissaris kan ongewild in een procedure worden betrokken waarbij de kosten van een advocaat behoorlijk kunnen oplopen. Een normale rechtsbijstandverzekering zal deze kosten niet vergoeden! De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen biedt de voormalige, huidige en toekomstige bestuurders en commissarissen van privaatrechtelijke rechtspersonen bescherming tegen aanspraken op hun privévermogen. Bestuurders en commissarissen kunnen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld, hetgeen wil zeggen dat elke persoon afzonderlijk kan worden aangesproken voor de totaal te verhalen vermogensschade, ook al is deze (mede) veroorzaakt door een medebestuurder of -commissaris. De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen kan daarbij hulp verlenen door o.a. juridische bijstand te verlenen, verzekerde te begeleiden, indien noodzakelijk de (gerechtelijke) procedure uit handen te nemen en de eventuele schade te vergoeden.

3 Bestuurders en toezichthouders van verenigingen en stichtingen Aangezien de rechter tegenwoordig ook steeds beter de weg naar het privévermogen van bestuurders en toezichthouders van verenigingen en stichtingen weet te vinden, hebben wij ook voor deze doelgroep een op maat gemaakt product ontwikkeld. Hiermee beogen wij dekking te verlenen aan de bestuurders en toezichthouders van zowel verenigingen en stichtingen die zich in het non-profit segment begeven, alsook verenigingen en stichtingen met een winstoogmerk. Faillissement: oorzaak nr. 1 Faillissement is nog steeds de meest voorkomende reden voor een mogelijke claim. De laatste jaren is het aantal faillissementen sterk toegenomen, dit geldt vooral voor startende bedrijven. Het afgelopen jaar zijn er rond de faillissementen uitgesproken. Hiervan was ruim 75% als het gevolg van een gebrek aan baten en in 30% van de gevallen was 'mismanagement' de oorzaak. De recent afgewikkelde faillissementen van vennootschappen hebben 1,6 miljard euro aan onbetaalde schuld achtergelaten. Van al deze faillissementen was bij ongeveer 12,5% sprake van een opzettelijke benadeling van schuldeisers. (CBS, Faillissementen publicatie, 24 oktober 2005) Beëindigde faillissementen naar oorzaak Mismanagement Economische oorzaken Faillissement holding e.d. Problemen binnen directie Dubieuze handelingen Overige oorzaken Bron: CBS 24 oktober 2005

4 Claimende partijen Een claim kan uit verscheidene hoeken komen. U kunt hierbij denken aan: aandeelhouders; banken; (ex-)werknemers; klanten; leveranciers; crediteuren; belangenorganisaties; overnamepartners; fiscus. pensioenfondsen; curatoren; Naast deze derden heeft ook het bedrijf zelf de mogelijkheid een claim tegen haar bestuurders en commissarissen in te stellen. Ook in dit geval van interne aansprakelijkheid hebben de bestuurders en commissarissen met een verzekering bij AIG Europe dekking onder de polis. Dekking De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen van AIG Europe geeft dekking voor claims ingesteld tegen een bestuurder en/of commissaris. De verzekering biedt bescherming tegen verschillende vormen van aansprakelijkheid. Er geldt een dekking in het geval het bedrijf niet in staat is, of niet bereid is, om de bestuurder en/of commissaris die wordt aangeklaagd, schadeloos te stellen. Indien het bedrijf wel besluit om bescherming te bieden middels vrijtekening of vrijwaring, dan zal een mogelijke claim terecht komen bij het bedrijf. Ook in dit geval zal de verzekering dekking bieden. Hier volgen enkele speerpunten uit onze ruim opgezette voorwaarden: doorlopende polis; wereldwijde dekking; volledige inloopdekking; gratis 12 maanden uitloop indien de polis niet wordt voortgezet door verzekeringnemer of verzekeraar; automatische dekking nieuw opgerichte dochtermaatschappijen; ruime definitie bestuurder/commissaris; dekking voor de oprichter van het bedrijf; dekking voor de bestuurder van een management vennootschap; geen uitsluiting voor claims tussen verzekerden onderling; vergoeding van advocatenkosten middels voorschotten; vergoeding van onderzoekskosten, rehabilitatiekosten en civiele boetes.

5 Enkele voorbeelden... Kennelijk onbehoorlijk bestuur Een slechte / onvindbare boekhouding of het te laat deponeren van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel zijn voldoende grond om op basis van de wetgeving inzake bestuurdersaansprakelijkheid in faillissementen kennelijk onbehoorlijk bestuur vast te stellen. Hetgeen u duur kan komen te staan. Kennelijk onbehoorlijk bestuur heeft immers tot gevolg dat u als bestuurder met uw hele privévermogen aansprakelijk bent. Bestellen met faillissement in zicht Ook zonder het aantonen van wanbeleid kunnen bestuurders, op het moment dat ze een onrechtmatige daad verrichten, aansprakelijk worden gesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doorgaan met bestellen op krediet terwijl het faillissement reeds in zicht is. Leveranciers die met lege handen achterblijven doen in zulke gevallen steeds vaker een beroep op de bestuurder omdat hij reeds ten tijde van de bestelling wist of had moeten weten dat het bedrijf niet in staat was de nota te voldoen. Niet of te laat melden van belastingachterstand De Belastingdienst en uitvoeringsinstanties zitten op rozen bij faillissementen. Vanaf het moment dat een bedrijf de belasting en premies niet kan voldoen en het te laat meldt, is de bestuurder automatisch hoofdelijk aansprakelijk. Interne aansprakelijkheid Het bedrijf beschuldigt een voormalige bestuurder van het nemen van onnodig veel risico bij het ontwikkelen van een nieuw produkt en stelt een claim tegen de bestuurder in. De verzekeraar staat in dit geval de voormalige bestuurder bij in zijn verweer tegen het bedrijf. Onderzoek Teneinde te bepalen of er mogelijk fouten zijn gemaakt, wordt een bedrijf geconfronteerd met een gerechtelijk vooronderzoek. De bestuurder wordt verplicht te verschijnen, al dan niet met een advocaat, en informatie te verstrekken. Alhoewel er nog geen sprake is van een claim worden er wel kosten gemaakt die gelukkig gedekt zijn onder de aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen.

6 Corporate Accounts Segment De afgelopen 35 jaar heeft AIG Europe een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van sterke samenwerkingen met multinationals en hun makelaars. Flexibiliteit, optimale service, grondige productkennis en innovatie hebben bijgedragen aan dit succes. Voortbordurend op deze ervaring en het succes hebben wij een corporate accounts segment team samengesteld dat zich volledig richt op makelaars met kleine en middelgrote klanten. Ons team van professionele underwriters is toegewijd, ervaren en vooral in staat om snel en efficiënt rendabele producten aan te bieden. Voor meer complexe risico's kunnen wij op maat gemaakte oplossingen bieden en als onderdeel van American International Group, Inc. wereldwijde dekking en internationale service bieden in meer dan 130 landen en rechtsgebieden. In geval van schade zorgen wij voor de noodzakelijke snelle afhandeling. Onze schade-afdeling is zeer deskundig en ervaren, zodat u er verzekerd van kunt zijn dat wij klaar staan om adequate ondersteuning te bieden om de continuïteit van uw klant te waarborgen. Thans is AIG Europe een specialist op het gebied van zakelijke verzekeringen. Daarom kiezen duizenden binnen- en buitenlandse bedrijven ervoor hun financiële risico's te verzekeren bij AIG Europe. Vanuit onze Rotterdamse vestiging zijn wij u graag van dienst. AIG Europe (Netherlands) N.V. AIG Europe (Netherlands) N.V. (hierna AIG Europe) is onderdeel van American International Group, Inc. (AIG), één van 's werelds meest vooraanstaande verzekeringsorganisaties en financiële dienstverleners. In Nederland is AIG Europe sedert 1971 zelfstandig vertegenwoordigd. Als pionier bracht AIG Europe eind jaren '70 haar eerste aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders en commissarissen op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Op het terrein van bestuurdersaansprakelijkheid hebben wij inmiddels een ongeëvenaarde kennis en ervaring opgebouwd, waarmee u uw voordeel kunt doen. A Force in Europe A MEMBER OF AMERICAN INTERNATIONAL GROUP, INC. AIG Europe (Netherlands) N.V. Afdeling Financial Lines Brainpark K.P. van der Mandelelaan 50 Postbus 8606, 3009 AP Rotterdam Tel.: (010) Fax: (010) Aan deze folder kunt u geen rechten ontlenen. Voor nadere informatie omtrent de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering of andere verzekeringsproducten van AIG Europe (Netherlands) N.V. kunt u terecht bij uw makelaar of op bovenstaand adres. ABC 03/2006-1

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau

Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering. van Nassau Hoe verzeker je besluitvaardigheid? De Bestuurders- en Toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering van Nassau Als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. De BTA-verzekering houdt rekening met de

Nadere informatie

Chartis in beeld Michel van Dam - Broker Management Executive Corporate Accounts

Chartis in beeld Michel van Dam - Broker Management Executive Corporate Accounts Chartis in beeld Michel van Dam - Broker Management Executive Corporate Accounts 23 november 2011 Agenda Michel van Dam: > Chartis in het kort > Wat is de (juridische) achtergrond van Bestuurdersaansprakelijkheid(BCA)?

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING VOOR BESTUURDERS, COMMISSARISSEN EN TOEZICHTHOUDERS BusinessGuard Private D&O NL 2013

ALGEMENE VOORWAARDEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING VOOR BESTUURDERS, COMMISSARISSEN EN TOEZICHTHOUDERS BusinessGuard Private D&O NL 2013 ALGEMENE VOORWAARDEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING VOOR BESTUURDERS, COMMISSARISSEN EN TOEZICHTHOUDERS BusinessGuard Private D&O NL 2013 BusinessGuard Private D&O NL 2013 1/17 ALGEMENE VOORWAARDEN AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING

Nadere informatie

AANSPRAKELIJKHEID VAN BESTUURDERS

AANSPRAKELIJKHEID VAN BESTUURDERS AANSPRAKELIJKHEID VAN BESTUURDERS ONDERWERPEN PAGINA I. INLEIDING 3 1. Rechtspersonen 3 2. Bestuurders 3 3. Aansprakelijkheid van bestuurders 3 II. INTERNE AANSPRAKELIJKHEID 5 III. EXTERNE AANSPRAKELIJKHEID

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie BIG-risico 2015

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie BIG-risico 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie BIG-risico 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie BIG-risico 2015 2 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil? U kunt

Nadere informatie

Dienstenwijzer inclusief algemene voorwaarden

Dienstenwijzer inclusief algemene voorwaarden versie 01-01-2015 Dienstenwijzer inclusief algemene voorwaarden Powered by Schouten Zekerheid 1 INHOUD 1. Waarom deze dienstenwijzer 3 2. Over Schouten Zekerheid 5 2.1 Missie, visie en kernwaarden 6 2.2

Nadere informatie

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief

NATIONALE VAN 1903. Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief NATIONALE VAN 1903 Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903: benut de voordelen van het collectief Nationale van 1903 Coöperatieve U.A., en haar rechtsvoorgangers, biedt

Nadere informatie

De Doorstart COLOFON. Praktische gids op weg naar een nieuwe toekomst. Oplage: 150 exemplaren en digitaal beschikbaar

De Doorstart COLOFON. Praktische gids op weg naar een nieuwe toekomst. Oplage: 150 exemplaren en digitaal beschikbaar De Doorstart COLOFON Oplage: 150 exemplaren en digitaal beschikbaar Praktische gids op weg naar een nieuwe toekomst Titel: De Doorstart Praktische gids op weg naar een nieuwe toekomst Uitgave van: Kneppelhout

Nadere informatie

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg

Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RVP-M2 Voorwaarden Rechtsbijstandverzekering Particulier Medische Zorg We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze

Nadere informatie

Hoe meldt u een zaak aan?

Hoe meldt u een zaak aan? Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Verenigingen 2013 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil? U kunt uw zaak bij ons aanmelden. Dit kan online of schriftelijk.

Nadere informatie

In grote lijnen bestaan er twee soorten rechtsvormen: organisatievormen zonder rechtspersoonlijkheid en rechtspersonen.

In grote lijnen bestaan er twee soorten rechtsvormen: organisatievormen zonder rechtspersoonlijkheid en rechtspersonen. ONDERNEMINGSRECHT INLEIDING Dit gedeelte van de site gaat over belangrijke zaken waarmee een ondernemer te maken krijgt. Een ondernemer is de (rechts-)persoon die voor eigen rekening en op eigen naam een

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zelfstandigen Zonder Personeel 2015

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zelfstandigen Zonder Personeel 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zelfstandigen Zonder Personeel 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zelfstandigen Zonder Personeel 2015 2 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij

Nadere informatie

Aansprakelijkheid bestuurders & commissarissen Bij NV s, BV s, en verenigingen en stichtingen in het bijzonder de (semi-) publieke sector.

Aansprakelijkheid bestuurders & commissarissen Bij NV s, BV s, en verenigingen en stichtingen in het bijzonder de (semi-) publieke sector. 2011 Aansprakelijkheid bestuurders & commissarissen Bij NV s, BV s, en verenigingen en stichtingen in het bijzonder de (semi-) publieke sector. Rotterdam, februari 2011, 4e druk Onder eindredactie van

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Z220/0115 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Inhoudsopgave Hoe meldt u een zaak aan? Altijd juridische hulp, verzekerd of niet! Artikel 1 Inleiding Artikel 2 Algemene regels voor de verzekering Artikel

Nadere informatie

Hoe meldt u een zaak aan?

Hoe meldt u een zaak aan? Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt 2013 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil? U kunt uw zaak bij ons aanmelden. Dit kan online of schriftelijk.

Nadere informatie

RAETSHEREN VAN ORDEN VERZEKERINGSH ANDBOEK T.B.V. LEDEN VAN DE BESTURENRA A D

RAETSHEREN VAN ORDEN VERZEKERINGSH ANDBOEK T.B.V. LEDEN VAN DE BESTURENRA A D RAETSHEREN VAN ORDEN VERZEKERINGSH ANDBOEK T.B.V. LEDEN VAN DE BESTURENRA A D Raetsheren van Orden B.V. Registermakelaar in Assurantiën Arcadialaan 36a 1813 KN Alkmaar Postbus 1015 1810 KA Alkmaar T: 072

Nadere informatie

Rechtspersonen De B.V. De rechtsvorm en de fiscus Overdracht en overname van een ondernemeing. de NOTARIS en. Onder nemings. recht

Rechtspersonen De B.V. De rechtsvorm en de fiscus Overdracht en overname van een ondernemeing. de NOTARIS en. Onder nemings. recht Rechtspersonen De B.V. De rechtsvorm en de fiscus Overdracht en overname van een ondernemeing de NOTARIS en Onder nemings recht Inhoud Inleiding Rechtsvormen Ondernemingen zonder rechtspersoonlijkheid

Nadere informatie

Verzekeringen&vrijwilligers

Verzekeringen&vrijwilligers Verzekeringen&vrijwilligers krant Een uitgave van CIVIQ, instituut vrijwillige inzet - Postbus 12080, 3501 AB Utrecht - tel. 030 750 90 00 - info@civiq.nl We groeien de claimcultuur in 4 Verzekeren in

Nadere informatie

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt 2015

Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt 2015 Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt 2015 2 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil?

Nadere informatie

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl

Euler Hermes Nederland. Corporate. Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd. www.eulerhermes.nl Euler Hermes Nederland Corporate Uw waardevolle en kwetsbare business beschermd www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren en corporate incasso en is onderdeel

Nadere informatie

N.V. Univé Schade. Speciaal Reglement RBV-B2. Voorwaarden Rechtshulp Verkeer. Inhoudsopgave

N.V. Univé Schade. Speciaal Reglement RBV-B2. Voorwaarden Rechtshulp Verkeer. Inhoudsopgave N.V. Univé Schade Speciaal Reglement RBV-B2 Voorwaarden Rechtshulp Verkeer We leggen de onderstreepte woorden achterin de voorwaarden uit, bij Wat bedoelen wij met. Deze voorwaarden gelden samen met het

Nadere informatie

Hoe meldt u een zaak aan?

Hoe meldt u een zaak aan? Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt, juni 2011 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil? U kunt uw zaak bij ons aanmelden. Dit kan online

Nadere informatie

Hoe meldt u een zaak aan?

Hoe meldt u een zaak aan? Voorwaarden ARAG ProRechtCombinatie Zakelijke Markt, juni 2011 Hoe meldt u een zaak aan? Bent u betrokken geraakt bij een ongeval of juridisch geschil? U kunt uw zaak bij ons aanmelden. Dit kan online

Nadere informatie

Bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering

Bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering Bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering Voorwaarden Soort verzekering: Bestuurders- en toezichthoudersaansprakelijkheidsverzekering Ten behoeve van: Verenigingen en stichtingen Verzekerd

Nadere informatie

De kredietverzekering

De kredietverzekering Euler Hermes Nederland De kredietverzekering Met een gerust hart zaken doen. Exclusief voor klanten van de Rabobank www.eulerhermes.nl Euler Hermes is wereldmarktleider op het gebied van kredietverzekeren

Nadere informatie

Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering. motorrijtuig. Bij uw auto-, motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren

Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering. motorrijtuig. Bij uw auto-, motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren Informatie over uw Rechtsbijstandverzekering motorrijtuig Bij uw auto-, motor- of oldtimerverzekering in het ZekerheidsPakket Particulieren pagina Leeswijzer, Uw dekking in het kort 3 Polisvoorwaarden

Nadere informatie

VOORWAARDEN ARAG PRORECHTCOMBINATIE ZAKELIJKE MARKT

VOORWAARDEN ARAG PRORECHTCOMBINATIE ZAKELIJKE MARKT VOORWAARDEN ARAG PRORECHTCOMBINATIE ZAKELIJKE MARKT 1. INLEIDING De verzekeringsvoorwaarden van de ProRechtCombinatie Zakelijke Markt zijn opgebouwd uit verschillende modules. Op uw polisblad staat vermeld

Nadere informatie

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien.

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien. Het Amersfoortse Ondernemersplan Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering blijft de zaak gewoon draaien. Arbeidsongeschiktheidsverzekering, wel of niet noodzakelijk? Als zelfstandige kunt u het zich niet

Nadere informatie

Woongarant Rechtsbijstand Basic. Bijzondere voorwaarden 0113. Wat vindt u waar?

Woongarant Rechtsbijstand Basic. Bijzondere voorwaarden 0113. Wat vindt u waar? Woongarant Rechtsbijstand Basic Bijzondere voorwaarden 0113 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Bijlage Wat vindt u waar? Algemeen 1.1 Waarom een rechtsbijstandverzekering? 1.2 Wie hebben dekking? 1.3 Wie voert

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN

BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BIJZONDERE VOORWAARDEN RECHTSBIJSTAND VOOR PARTICULIEREN BVW-RBP(1013) In noodsituaties kunt u ARAG 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen Telefoonnummer (033) 434 23 50 Deze bijzondere voorwaarden vormen

Nadere informatie