IJzig IJsland Zuidkust en Oostfjorden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IJzig IJsland Zuidkust en Oostfjorden"

Transcriptie

1 IJzig IJsland 2017 Zuidkust en Oostfjorden

2 IJzig IJsland 2017

3 IJsland, meer dan alleen ijs In navolging op de winterreis van 2012 volgt in 2017 deel 2. Geen rondreis langs over het Noorden maar nu de Zuidkust met nadruk op de Oostfjorden. Een wat onbekendere plek maar zeker de moeite waard. We gaan dus heen en terug op de bekende wijze. Zoekend naar het mooie licht en de beste plekken. Bij dat laatste helpt onze lokale gids Haukur. Inderdaad is 11% van het eiland, dat 2,5 keer zo groot is als Nederland, bedekt met gletsjers. Toch zijn water en ijs niet de enige elementen die we hier tegenkomen, ook vuur speelt een grote rol. IJsland ligt op de mid-atlantische rug waardoor het een plek is vol van vulkanische en geothermische activiteit. Warme bronnen, kokende modderpoelen en pruttelende zwavelbronnen vormen een opmerkelijk contrast met de ijskoude gletsjerrivieren en watervallen, elementen voor de meest fotogenieke landschappen. Dat IJsland voor de fotograaf een prachtig land is weten we allemaal. De meeste mensen gaan er in het voorjaar heen, als er ook vele vogels broeden. Meestal denkt men niet direct aan een winterbezoek. Maar IJsland is een geweldig land voor winterfotografie! IJzige beelden maken we van bevroren watervallen, mystieke beelden zijn het resultaat van het fantastische Noorderlicht en aaibare beelden maken we van de wollige IJslandse paarden in de sneeuw!

4 Op pad met een Nederlandse EN een IJslandse natuurfotograaf Natuurfotograaf Geurt Besselink organiseert deze reis in samenwerking met de IJslandse natuurfotograaf Haukur Snorrason. Hij is met name een sfeerfotograaf, die erom bekend staat alles uit het mooie licht te willen halen dat er in zit. Je kunt er dus op vertrouwen dat je op de juiste momenten op de juiste plekken zult zijn, ook als dat op tijdstippen is die bij andere reizen wellicht niet tot de mogelijkheden behoren. Inmiddels is hij vele malen op IJsland geweest, zowel in de winter als in het voorjaar, zodat hij de mooie plekken weet te vinden. Fotobegeleiding en beeldbespreking In het veld is er alle gelegenheid om vragen te stellen of begeleiding te vragen. Je ziet natuurlijk ook hoe anderen in het veld aan het werk zijn, daar leer je enorm veel van. Bij minder weer of in de avond hebben we op een aantal locaties de mogelijkheid om beelden te bespreken. Via een beamer projecteren we de gemaakte beelden en bespreken deze onderling. Hiervan leer je veel en niet alleen van je eigen beelden. Ook van het kijken naar andermans beelden leer je enorm veel. Is het weer goed, dan gaat de fotografie natuurlijk voor. Daarvoor komen we tenslotte. Mocht het zo zijn dat we niet voldoende toekomen aan het bespreken van het materiaal, dan plannen we na thuiskomst daar een middag-avond sessie voor in.

5 Zuidkust - Dyrhólaey

6 Reisroute: Hiervan kan afgeweken worden als de weers- en lichtomstandigheden daartoe aanleiding geven.

7 Ons reisdoel / passie voor natuurfotografie Hoewel de meeste winterreizen alleen het Zuiden van IJsland aandoen, gaat deze reis nog een stukje verder. Naar het Oosten, waar het landschap zich kenmerkt door fjorden, hoogteverschillen en fraaie kusten. Dat geeft meer diversiteit in de landschappen, en natuurlijk tijdens de reis kans op het spectaculaire Noorderlicht in verschillende gebieden. We overnachten zoveel mogelijk op het platteland, vanwege dit Noorderlicht, in plaats van in grotere plaatsen met veel verstorend licht. Het Noorderlicht begint vaak tegen uur, al hebben we ook meegemaakt dat de lichtshow al tijdens zonsondergang startte We reizen dus heen en terug via de Zuidkust en hebben daardoor de mogelijkheid om twee keer dezelfde plekken te bezoeken tijdens hopelijk wisselende omstandigheden. Mijn doel is: zoveel als mogelijk op de juiste plekken zijn als de omstandigheden daar goed zijn voor de fotografie. Het is daarom belangrijk dat je wat flexibel bent en passie hebt voor natuurfotografie. We kunnen bijvoorbeeld vroeg opstaan om met zonsopkomst op een mooie locatie te kunnen zijn, of wat later dineren omdat de kleuring van de zonsondergang lang mooi blijft.

8 Dag 1 - dag 5: Zuidkust Op dag 1 vertrekken we vanaf Amsterdam Schiphol met een rechtstreekse vlucht naar Keflavik op IJsland. In de middag komen we aan en worden we van het vliegveld gehaald, waarna we direct op pad gaan richting Zuid-IJsland. Mogelijke fotolocaties in het Zuiden van IJsland zijn de diverse watervallen zoals de Skogafoss en de Svartifoss. Spelen met sluitertijden en zoeken naar details! Het fotograferen vlakbij watervallen vraagt wel wat zorgvuldigheid voor je voor je fotospullen. Stuifwater kan direct bevriezen op je frontlens. Gebruik dus altijd een zonnekap, je lensdop zit erop als je niet fotografeert en een handoekje is onder handbereik. Onderweg zullen we ook stoppen voor IJslandse paarden tijdens fraaie omstandigheden. IJslandse paarden in de sneeuw Fotograferen bij de Skogafoss

9 Een bevoren Svartifoss in nationaal park Skaftyafell. In een kloof van basaltzuilen valt het water naar beneden. In strenge winters bevriest de waterval.

10 Aurora borealis Op heldere avonden zullen we regelmatig naar de sterren kijken om mogelijk het Noorderlicht waar te nemen. Wanneer en waar het zich laat zien is lastig te voorspellen, ondanks de vele APPjes die hiervoor beschikbaar zijn. Het Noorderlicht begint vaak zo tegen uur, groene lichtbanen die langs de horizon dansen, waarna ze plotseling de lucht in schieten alsof ze hebben afgesproken dat het lichtspektakel kan beginnen. Hebben we geluk, dan blijft het niet bij groen licht, maar nemen ook rood en geel hun deel in dit onvergetelijke lichtspektakel. Het poollicht wordt veroorzaakt door de zonnewind. Deze zonnewind is vooral sterk bij uitbarstingen van plasmawolken op de zon, waarbij grote hoeveelheden geladen deeltjes het heelal ingeslingerd worden. Dan wordt het poollicht ook beter zichtbaar tot extreem veel sterker. Noorderlicht boven het ijsmeer Jökulsárlón.

11 Het blijft een bijzonder gebeurte nis om het poollicht te fotograferen. Een paar handige tips zijn dan welkom.

12 Vik en omgeving Rond Vik zullen we veel aan de kustlijn fotograferen. De bulderende en soms gevaarlijke branding bij de pilaren in zee is onvoorspelbaar. De golven komen toch weer verder op het strand dan je denkt. Oppassen dus! Het dorp Vík í Mýrdal (kortweg als Vík aangeduid) is de meest zuidelijk gelegen plaats van IJsland. Vík ligt aan een gitzwart strand met ten westen ervan de Reynisdrangar, zwarte 66 meter hoge basaltzuilen (restanten van vulkanen) in zee. Volgens de legende zijn deze rotsen daar ontstaan nadat twee trollen in de nacht een schip aan land probeerden te trekken. De eerste zonnestralen heeft ze in rotsen veranderd. Reynisfjara (bij Vik) is het zwarte strand met mooie grotten waarvan sommige prachtige basaltpatronen hebben. Ook de waterval de Svartifoss heeft indrukwekkende basaltwanden. De waterval Skogarfoss is 60 meter hoog en wordt tot de mooiste van IJsland gerekend. Kerkje van Vik en basaltformaties

13

14

15 Zomaar wat winterse fotostops onderweg

16

17 Zomaar wat winterse fotostops onderweg

18 IJsmeer Jökulsárlón en omgeving Jökulsárlón is het bekendste en grootste gletsjermeer in IJsland (190 meter diep). Het is ontstaan door het terugtrekken van de gletsjer Vatnajokul. Van de gletsjer breken regelmatig grote stukken ijs af, die vervolgens in het ijsbergenmeer ronddrijven tot ze zo ver zijn afgesmolten dat ze door de gletsjerrivier worden meegenomen door de nauwe uitlaat naar de Atlantische oceaan. De enorme brokken ijs nemen allerlei kleuren en vormen aan, vooral bij zonsopkomst en ondergang! Bij zonsondergang hangt er een geheimzinnige, onwerkelijk blauwe sfeer. Ondanks het ijs en het koude water zijn er veel zeehonden die zich ook in de winter laten zien. Het gletsjermeer wordt een van de grootste wonderen der natuur op IJsland genoemd. Begrijpelijk, want het is werkelijk een schitterende plek. Heeft het echt goed gevroren, dan kun je op het bevroren meer lopen wat je de mogelijkheid geeft om de afgekalfde ijsbrokken mooi met de groothoek in beeld te brengen.

19

20 Het diepbevroren ijsmeer kleurt prachtig in het late avondlicht.

21 Tijdens een hele strenge winter bevriest het ijsmeer en kun je tussen de ijscreaties lopen voor een fraai standpunt. Helaas komen deze omstandigheden niet zoveel voor.

22 Sfeer impressie, het lijkt koud, het voelt alleen koud als er veel wind is..

23 Spelen met de voorgrond

24 Rechts: op het strand, waar de ijsbrokken van het ijsmeer in de zee uitmonden. Het zwarte strand is onder sneeuw bedolven. Een zeehond kijkt nieuwsgierig in de lens.

25

26 Vormen in de branding

27 Kleuren in de branding

28

29 Dag 6 - dag 9 : Oostfjorden Op dag 5 reizen we verder naar Höfn en komen dan in het Oosten van IJsland. We verblijven ruim drie dagen in deze regio. We gaan op zoek naar rendieren, fraaie watervallen, besneeuwde bergen en daar waar de oceaan het land ontmoet. We reizen tot aan Egilsstadir en doen in die omgeving een dagtocht. Hier leven de meeste rendieren van IJsland. We komen ze dan ook ongetwijfeld tegen.

30 Daar waar de oceaan het land ontmoet.. (foto Haukur Snorrason).

31 Rendieren in een winters landschap (foto Haukur Snorrason).

32 Egilsstaðir en omgeving In de Oostfjorden is de kans op winterse omstandigheden nog wat groter. In deze dunstbevolkte regio van IJsland gaan we wat meer bomen zien, die trouwens meerendeels zijn aangeplant. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen we onze bestemming. In het gebied liggen eenzame baaien en fjorden met een aanzienlijk hoogteverschil. Enkele fraaie watervallen in de omgeving zijn de Klifbrekkufossar en de Litlanesfoss. En wellicht is een bezoek aan Bakkagerði een optie, als de papegaaiduikers er al zijn. Ze claimen namelijk al vroeg hun nest op in voorbereding op het broedsezoen. Grafische onderwerpen en een waterval (foto Haukur Snorrason)

33

34 <- De wind blaast de stuifsneeuw over het gletsjerijs

35 Bezoek aan een ijsgrot... Toerisme is de laatste jaren enorm toegenomen. Met name Aziaten hebben Ijsland ontdekt, met als gevolg dat een bezoek aan een ijsgrot erg prijzig is geworden. De vraag blijft dan ook of je er als groep alleen kunt fotograferen. Er zijn inmiddels veel aanbieders die tours naar ijsgrotten aanbieden. Een ijsgrot die verder van de bewoonde wereld ligt wordt minder bezocht maar kost meer tijd om deze te bereiken, wat het ook weer duurder maakt i.v.m. de gids. Ter plekke bekijken we de mogelijkheden of we een ijsgrot willen bezoeken en wat daarvoor de mogelijkheden zijn.

36

37 Dag : terug via de Zuidkust naar Reykjavik We reizen terug van Oostfjorden via de Zuidkust naar Reykjavik. Onderweg kunnen de weersomstandigheden weer anders zijn dan op de heenweg, wat wellicht nieuwe fotografische kansen biedt. De laatste nacht brengen we door in Reykjavik waarna we op dag 11 het vliegtuig nemen naar Schiphol.

38 Accommodaties De accommodaties zullen eenvoudig van aard zijn, dus geen luxe hotels, maar eenvoudige hotels en guesthouses in de toeristenklasse veelal op het platteland i.v.m. kans op noorderlicht (geen slaapzakaccommodaties die vaak teveel van de nodige nachtrust vergen). We verblijven meestal in tweepersoonskamers met eigen of gedeelde faciliteiten. We verblijven er op basis van volpension, dus diner op dag 1 tot en met ontbijt op de laatste dag zijn inbegrepen. Prijs Prijs 2940 euro, op basis van 2 personen in een kamer. De prijs is inclusief maaltijden, vervoer in een 4 x 4 bus, fotobegeleiding en accommodatie. De prijs is exclusief: vlucht en uitgaven van persoonlijke aard en dranken. De toeslag voor een eenpersoonskamer is 450 (indien beschikbaar op alle locaties). Groepsgrootte: 12 tot 16 personen. Data: Vertrek 10 februari 2017, datum thuiskomst 20 februari 2017.

39

40

41 Heb je zin om mee te gaan? Stuur een naar Geurt. Zodra de groep is volgeboekt ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsbijeenkomst. Tot ziens in IJsland! Geurt Besselink Fotografie Geurt Besselink /

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork

Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Nature has always been important to me. It has always been in my music. Bjork Volgens een legende zwom een goochelaar in de vorm van een walvis naar IJsland in de hoop het geïsoleerde eiland in zijn ban

Nadere informatie

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl

IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR. Welmanstudio Houtduif KR Schagen Fotocursussen en Fotoreizen welmanstudio.nl IJSLAND 2017 ZOMER FOTO AVONTUUR ZOMER FOTO AVONTUUR Ontdek bijzondere fotomotieven in IJsland Ga mee en ontdek We willen je met dit Foto Avontuur kennis laten maken met onze passie voor het fotograferen

Nadere informatie

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK!

NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! NEDERLANDSTALIG BEGELEIDE FOTOGRAFIEREIS IJSLAND - UNIEK! Zowat elke landschapsfotograaf heeft IJsland bovenaan zijn lijstje staan. De variatie aan zeer uiteenlopende natuurfenomenen is dan ook indrukwekkend.

Nadere informatie

Winter of Lofoten. Fotoreis onder leiding van Nando Harmsen

Winter of Lofoten. Fotoreis onder leiding van Nando Harmsen Winter of Lofoten Fotoreis onder leiding van Nando Harmsen Winter op Lofoten Fotoreis onder leiding van Nando Harmsen Hoog boven de poolcirkel, op 68 Noorderbreedte, ligt de eilandenarchipel Lofoten. De

Nadere informatie

De Blauwe Vogel 1609

De Blauwe Vogel 1609 IJSLAND Avontuurlijk Reykjavik & omgeving De Blauwe Vogel 1609 Reisfamilie Carlier Geniet tijdens deze rondreis door IJsland van de rust in het adembenemende landschap van geisers, gletsjers, vulkanen

Nadere informatie

Winter op Lofoten. Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen

Winter op Lofoten. Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Winter op Lofoten Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Winter op Lofoten Fotoreis onder begeleiding van Nando Harmsen Hoog boven de poolcirkel, op 68 Noorderbreedte, ligt de eilandenarchipel Lofoten.

Nadere informatie

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013

West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 West IJsland Ongerept reiscode: FLI0513 23 mei 2 juni 2013 ga op pad met award-winning natuurfotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom focus op fotografie van het ongerepte IJsland woeste kustlandschappen

Nadere informatie

Behind the mountains. Fotoreis highlands IJsland laatste twee weken augustus

Behind the mountains. Fotoreis highlands IJsland laatste twee weken augustus Behind the mountains Fotoreis highlands IJsland 2015 laatste twee weken augustus Behind the mountains What s behind the mountains? Heb jij je, rijdende over de gangbare wegen van IJsland, weleens afgevraagd

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR

BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR BEGELEIDE MEERDAAGSE TREKKING LANGS DE LAUGAVEGUR Deze wandelreis in internationaal gezelschap focust volledig op de Laugavegur, de bekendste trekking van IJsland die in 7 dagen van het geothermisch gebied

Nadere informatie

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND

GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND GROEPSREIS HOOGTEPUNTEN & NOORDERLICHT IN ZUID-IJSLAND Ook 's winters heeft IJsland ontzettend veel te bieden. Tijdens deze internationale groepsreis ga je op zoek naar het magische noorderlicht en ontdek

Nadere informatie

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p.

Ijsland. Inbegrepen. retour vlucht Schiphol - Keflavik met WOWair tegen actie tarief* luchthavenbelasting ca. 52,- p.p. Ijsland Een bijzondere rondreis langs de mooiste plekken van IJsland! U ontdekt gletsjermeren vol ijsschotsen, stranden in betoverende kleuren en lavavelden. Weinig plekken in Europa zijn zo fotogeniek.

Nadere informatie

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani

DAG 1: Start reis en vertrek van Tokio naar Jigokudani 1 Ontdek de wonderen van het landschap en het wilde leven van Japan! Het winterperspectief in het land van de rijzende zon zorgt voor een prachtige fotoreis. Berglandschappen en ijzige kusten zorgen voor

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 22 tot 27 februari 2014 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er

Nadere informatie

IJsland fotoreis 2014

IJsland fotoreis 2014 Ga mee naar het fotogenieke droomeiland IJsland! IJsland fotoreis 2014 30 mei t/m 8 juni Iedere natuurfotograaf gaat uit zijn dak op IJsland IJsland is een bijzondere bestemming die enorm populair is bij

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Lofoten, noord-noorwegen POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó in beslag

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 30 januari tot 4 februari 2016 Voor de zevende keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen

Nadere informatie

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen

POOLLICHT FOTOREIS. Exclusieve. Lofoten, noord-noorwegen Exclusieve POOLLICHT FOTOREIS Lofoten, noord-noorwegen Het noorderlicht ervaren levert gegarandeerd kippenvel op, maar hoe maak je er kwalitatieve beelden van? Het fotografisch vastleggen kan je soms zó

Nadere informatie

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn

Dag 1 - vlucht naar Keflavik met Icelandair, via Reykjanes naar omgeving Laugarvatn Dagprogramma Puur IJsland Wat deze reis bijzonder comfortabel maakt, is dat u vaak twee nachten op dezelfde plaats logeert. Bovendien is het reisgezelachap klein, waarbij er wel een eigen bus is plus Nederlandse

Nadere informatie

All images, design and text Loulou Beavers

All images, design and text Loulou Beavers All images, design and text Loulou Beavers HOOGTE PUNTEN: Yellowstone is een zg. vulkanische ' hot spot ', en is dus bekend vanwege die geologisch bijzondere verschijnselen: Yellowstone bevat de helft

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 2 ELDUR OG IS 8-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. 17 IC01 11.02.18 18.02.18 17 IC02 18.02.18 25.02.18 PRIJS per persoon op basis van: 2-persoonskamer: 5.990 1-persoonskamer: 6.790 AANTAL DEELNEMERS

Nadere informatie

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 124 ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. IC01 23.06.16 03.07.16 IC02 07.07.16 17.07.16 IC03 04.08.16 14.08.16 PRIJS per persoon op basis van: 2-persoonskamer: 6.790 1-persoonskamer:

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS

ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS IJSLAND 96 ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS ECOLO VERTREKDATA van t.e.m. IC01 24.06.14 04.07.14 IC02 08.07.14 18.07.14 IC03 12.08.14 22.08.14 AANTAL DEELNEMERS min. 12 max. 20 PRIJS per persoon op basis

Nadere informatie

Fotoreis SKYE oktober 2019

Fotoreis SKYE oktober 2019 Fotoreis SKYE 2019 15 21 oktober 2019 Het eiland Skye, in het ruige Noordwesten van Schotland, is een Walhalla voor de natuur- en landschapsfotograaf. Hier is de aarde nog oer, hier is het licht ongeëvenaard,

Nadere informatie

NatuurFotoNieuws. april 2011. Winterreis IJsland - de start van het beeld - productnieuws- portfolio

NatuurFotoNieuws. april 2011. Winterreis IJsland - de start van het beeld - productnieuws- portfolio april 2011 NatuurFotoNieuws Winterreis IJsland - de start van het beeld - productnieuws- portfolio NatuurfotoNieuws is een uitgave van Mirjam Langelaar & Geurt Besselink. GeMi Tekst & Beeld Ontmoeting

Nadere informatie

Lofoten: noorderlicht fotoreis

Lofoten: noorderlicht fotoreis 7-daagse fotoreis met Jolanda / 24-30 november 2016 Lofoten: noorderlicht fotoreis Vesterålsfjorden Op deze reis neem ik je mee naar fantastische plekjes op het Lofoten-eiland Austvågøya waar je zowel

Nadere informatie

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016

Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten (LANDSCHAPS)FOTOREIS WINTER 2016 Frozen Lofoten 20 t/m 27 februari 2016 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 1.995 EUR Groep: min. 4, max. 6 deelnemers per reis HET GEBIED //

Nadere informatie

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018 Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI 2018 Frozen Lofoten 18-25 februari en 26 februari - 5 maart 2018 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 2.195 EUR

Nadere informatie

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020

Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020 Frozen Lofoten FLORIS SMEETS - MARIJN HEUTS LANDSCHAPSFOTOGRAFIEREIS FEBRUARI / MAART 2020 Frozen Lofoten 16-23 februari en 24 februari - 2 maart 2020 Reisleider: Floris Smeets & Marijn Heuts Prijs: 2.195

Nadere informatie

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014

Fotoreis Noorwegen. herfst 2014 Fotoreis Noorwegen herfst 2014 Noorwegen 2014 Fotoreis 14 t/m 22 september 2014 Noorwegen, eindeloze ruimte en indrukwekkende natuur... Noorwegen heeft op alle fronten wat te bieden: prachtige landschappen,

Nadere informatie

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016

Fotoreis Finland 2016. 22-28 april 2016 Fotoreis Finland 2016 22-28 april 2016 Finland, bruine beren en andere dieren Op de grens van Finland en Rusland ligt een strook niemandsland van ongeveer 2 kilometer breed. In deze strook leven o.a.

Nadere informatie

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Actief IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Actief IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD!

SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! SUPERJEEP EXPEDITIE IN ZUID-IJSLAND - VERNIEUWD! Een rondrit per superjeep is de uitgelezen manier om de minder toegankelijke gebieden van IJsland tijdens de wintermaanden te ontdekken. Bereid je voor

Nadere informatie

J A P A N R O N D R E I Z E N

J A P A N R O N D R E I Z E N J A P A N R O N D R E I Z E N OOST, WEST J A P A N BEST 10 dagen INTRO Het beste van de moderne steden en het platteland in een reis. Ideaal voor reizigers die in een zeer korte periode de meest populaire

Nadere informatie

11:04 06/10/14 IJSLAND 102 anders dan anders 2015.indb 102

11:04 06/10/14 IJSLAND 102 anders dan anders 2015.indb 102 IJSLAND ELDUR OG ÍS 11-DAAGSE RONDREIS VERTREKDATA van t.e.m. IC01 23.06.15 03.07.15 IC02 14.07.15 24.07.15 IC03 11.08.15 21.08.15 AANTAL DEELNEMERS min. 11 max. 20 Reykjavík Keflavík Selfoss Lambastödum

Nadere informatie

CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK

CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK CHRISTIAN BIEMANS & MAAS VAN DE RUITENBEEK WINTER FOTO-EXPEDITIE NAAR GRAND TETONS EN YELLOWSTONE 2021 23 JANUARI 2021 TOT EN MET 5 FEBRUARI 2021: 3,5 HALVE DAG FOTOGRAFIE IN DE GRAND TETONS; 3 DAGEN FOTOGRAFIE

Nadere informatie

IJSLAND, Aurora borealis tour

IJSLAND, Aurora borealis tour IJSLAND, Aurora borealis tour Op jacht naar het Noorderlicht in een Super-jeep van 3 tot 10 maart 2013 Voor de vijfde keer trekken we met Urania naar IJsland op jacht naar Poollicht. De kansen om er poollicht

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir

Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Dag 5 Maandag of donderdag Kirkjubaejarklaustur - Fludir Ontbijtbuffet en check out Vandaag staat er een onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, 90% van de tijd rijden we op 4x4 pisten u krijgt dan

Nadere informatie

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!!

SANTA SUSANNA - FLORIDA PARK HOTEL - 31 MEI T/M 13 JUNI 2010!! Inhoudsopgave INTRODUCTIE... 3 LOCATIE... 3 HOTELS... 3 EVENEMENTEN... 4 REIS... 4 REISKOSTEN & BETALING... 5 MEER INFORMATIE... 6 AANMELDINGSFORMULIER... 7 Introductie THE NIGHTRIDERS gaan op uitnodiging

Nadere informatie

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl

Dagprogramma. Op en top IJsland. Dag 1 - vlucht naar Keflavík met Icelandair. askja.nl Dagprogramma Op en top IJsland Dit is een reis voor de actieve reiziger die op comfort is gesteld. Het te voet verkennen van IJslands mooiste gebieden staat centraal. Tevens hebben wij een eigen bus, zodat

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG

GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG GROEPSREIS IJSLAND VOLLEDIG Tijdens deze 9-daagse groepsreis komen alle hoogtepunten van IJsland aan bod. Onder deskundige Engelstalige begeleiding verken je talrijke bezienswaardigheden waaronder gletsjers,

Nadere informatie

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST

TANZANIA RONDREIS TANZANIA 21 DECEMBER - VERTREK & AANKOMST 2018118 TANZANIA Mevr. Monique L Hoir Greversweg 5 7108 AG Winterswijk m.lhoir@ggdnog.nl +31 (0)543 452774 RONDREIS TANZANIA Referentienummer // 2018118 L Hoir Reisperiode // December 2018 / januari 2019

Nadere informatie

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND

GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND GROEPSREIS VAN VUUR TOT IJS - IJSLAND EN GROENLAND 9-daagse Engelstalig begeleide rondreis waarbij IJsland en Groenland worden gecombineerd. Hoewel deze 2 exotische eilanden relatief dicht bij elkaar liggen,

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

Ga mee op een fantastische fotoreis!

Ga mee op een fantastische fotoreis! Ga mee op een fantastische fotoreis! Tijdens deze fotoreis nemen we je mee naar de mooiste paarden van Noord-Portugal! Fotografeer hét prachtige ras waar Portugal om bekend staat: de Lusitano. Ook de Spaanse

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

4x4 FUN Programma IJSLAND

4x4 FUN Programma IJSLAND 4x4 FUN Programma IJSLAND De Combinatie van IJs met Vuur 4x4 Groepsreis - minimaal 10 personen Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er ZELF gereden wordt met 4x4 jeeps, maar waarbij

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 12 tot 15 februari 2015 Na vijf poollichtreizen naar IJsland zoeken we het in 2015 nog hogerop, naar het noorden van Finland. Een streek die we kennen onder de naam Lapland.

Nadere informatie

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER!

GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! GROEPSREIS DOOR DE IJSLANDSE WILDERNIS - AANRADER! Reis met een speciaal uitgeruste autocar onder Nederlands- of Engelstalige begeleiding door IJsland en ontdek op een avontuurlijke manier zowel de klassieke

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, flybus naar Reykjavík en ophalen huurauto met caravan (ca. 60 km) Dagprogramma Rondreis met auto en Mink Camper op IJsland Ga op pad door IJsland met een huurauto en uw eigen mini caravan! U bent vrij om te gaan en staan waar u wilt. Ideaal voor wie aan vrijheid hecht

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, bezoek Blue Lagoon (optioneel), rit naar Reykjavík (ca. 60 km) Dagprogramma IJsland op eigen wijze Deze inmiddels klassieke autorondreis gaat het hele eiland rond en is zo opgebouwd dat u soms ook twee nachten op één plek blijft. Dat is ideaal voor de reizigers die

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis

Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Volg de walvissen ten noorden van de poolcirkel Titel: Noord-Noorwegen, Walvis safari, Aurora Borealis Reisdatum: 6 jan - 13 jan, 2018 Reiscode: Duur: Schip:

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND

DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND DE BESTE MEERDAAGSE SNEEUWSCOOTERSAFARIS IN LAPLAND Op zoek naar een echt winters avontuur door de laatste ongerepte wildernis van Europa? Kies dan voor een meerdaagse sneeuwsafari door Lapland! NORTH

Nadere informatie

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW!

GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! GROEPSREIS DESOLATE WESTFJORDEN - NIEUW! De westkust van IJsland herbergt een ongewone en ongerepte natuur. Wandel langs rode zandstranden en vaar over de fjorden langs kleine vissersdorpjes. Spot de schattige

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en rit naar omgeving Laugarvatn, Hella of Hveragerdi (ca. 110 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en rit naar omgeving Laugarvatn, Hella of Hveragerdi (ca. 110 km) Dagprogramma IJsland Compleet Deze complete reis voert u in vijftien dagen niet alleen langs de vele hoogtepunten, maar u gaat ook naar de nog ontontdekte gebieden van West IJsland. Uw reis begint met

Nadere informatie

2017 editie ON THE ROCKS

2017 editie ON THE ROCKS 20 ed iti 17 ON THE ROCKS e 2017 ARCTIC BEGELEIDE REIS Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere

Nadere informatie

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE

FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE FOTOGRAFIEWORKSHOP ZUID-AFRIKA ONDER LEIDING VAN JEFFREY VAN DAELE Houdt u van fotografie én van verre natuurreizen? Wilt u op s werelds fotogeniekste bestemming uw camera tot in de puntjes leren beheersen?

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels

Vulkanisch IJsland. 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Vulkanisch IJsland 10 daagse rondreis, wij zorgen voor de huurwagen en de hotels Deze self drive rondreis (4x4 verplicht) brengt U letterlijk rond IJsland. Naast alle gebruikelijke klassiekers zoals Thingvellir,

Nadere informatie

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag.

De eerste dag van de projectperiode is de aankomstdag. De laatste is de vertrekdag. IJSLAND KLEIVARVATN IJsland Kleivarvatn Help erosie tegengaan in IJsland Periode: 6 juli 21 juli 2017 Deelnemers: max. 10 vrijwilligers uit België en Nederland Leeftijd: 18 30 jaar De eerste dag van de

Nadere informatie

Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017

Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017 Foto-rondreis IJsland Noorderlicht 17 tot en met 24 maart 2017 Nog even en dan vertrekken wij samen voor een foto-rondreis naar het prachtige IJsland! In deze vind je alle gegevens over onze reis, zoals

Nadere informatie

IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen

IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen Gabriele en Christian Handl IJsland De mooiste kust- en bergwandelingen 55 Wandelingen met GPS UITGEVERIJ ELMAR ROTHER WANDELGIDSEN Inhoudsopgave 4 Voorwoord....................................................

Nadere informatie

Het mooiste van Kruger en Swaziland

Het mooiste van Kruger en Swaziland Het mooiste van Kruger en Swaziland 8 daagse rondreis van Mpumalanga naar Swaziland Profiel Self drive of begeleid Safari, Natuur, Golf of Spa Blyde River Canyon en authentiek Afrika in Swaziland Authentiek

Nadere informatie

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013

Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 Fotoreis Wildlife Vesterålen Noorwegen Reiscode: FZV0713 28 juli 4 augustus 2013 fotoreis voor liefhebbers van wildlife fotografie potvissen, zeearenden, papegaaiduikers, Jan-van-Genten en meer! walvis-

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en naar Reykjavík (ca. 50 km)

Dag 1 - Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en naar Reykjavík (ca. 50 km) Dagprogramma Veelzijdig IJsland De complete ronde van IJsland in twee weken tijd. U verblijft in een combinatie van hotels en guesthouses en twee keer langer in een vakantiehuisje. In het vakantiehuisje

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE

FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE 12 dagen 20 jan 2019-31 jan 2019 Fotogra e Groepsreizen Wildlifereizen Zoogdierenreizen Landschapsreizen De eeuwige jachtvelden, een begrip dat je wel eens

Nadere informatie

Workshop on Tour Internationaal: De exclusieve Ibiza inspiratietour

Workshop on Tour Internationaal: De exclusieve Ibiza inspiratietour Workshop on Tour Internationaal: De exclusieve Ibiza inspiratietour Juni & september 2019 In 2019 doet de Workshop on Tour Internationaal naast New York ook dé relax- geniet- en feesthotspot van Europa

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, auto ophalen en (optioneel) Blue Lagoon, rit naar zuidkust (ca. 120 km)

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, auto ophalen en (optioneel) Blue Lagoon, rit naar zuidkust (ca. 120 km) Dagprogramma IJsland in stijl Deze fantastische autorondreis is een complete verkenning van IJsland in stijl. We maken voor deze reis zoveel mogelijk gebruik van accommodaties die zich onderscheiden door

Nadere informatie

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat.

Zwitserland Kortom: we gaan een heerlijke week tegemoet waarin we veel gaan leren en met schitterende foto s als resultaat. Zwitserland 2014 Reisbeschrijving Heeft u altijd al op de mooiste plekken van Zwitserland willen fotograferen? Samen met een lokale topfotograaf heb ik een fotoreis ontwikkeld waarin de (herfst) landschappen

Nadere informatie

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016

SILVER EXPLORER. $ 9.599* per gast. Pakketprijs**: View Suite. Silversea Expeditions SCHIP. vanaf VERTREK 2 DUUR 11 DAGEN JUL 2016 on the ROCKS begeleide reis Kijk om u heen tijdens uw cruise op de Noord-Atlantische Oceaan en u zal zien wat dit poolgebied zo fantastisch maakt. Gigantische gletsjers, glasheldere ijsbergen en bevroren

Nadere informatie

Fotoreis IJsland in de winter met landschapsfotograaf Bart Heirweg 13 tot 21 februari 2016

Fotoreis IJsland in de winter met landschapsfotograaf Bart Heirweg 13 tot 21 februari 2016 Fotoreis IJsland in de winter met landschapsfotograaf Bart Heirweg 13 tot 21 februari 2016 Voor wie houdt van winters weer en ruige Arctische landschappen is IJsland een echte droomlocatie. In dit land

Nadere informatie

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen

Sneeuwschoenwandelen Berchtesgadener Alpen Intro Zoals de naam van het bedrijf al zegt proberen we elke reis tot een echte beleving te maken! En hopelijk is die zo goed dat we je kunnen verwelkomen als terugkerende klant. Wanneer je op pad gaat

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap)

Groepsafaris in Afrika. 4 landen beleving. Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) 4 landen beleving Een 24 daagse groep safari (min. 4, max. 12 personen) (in internationaal gezelschap) Inbegrepen: - Accommodaties en maaltijden zoals beschreven - Activiteiten vermeld in het programma

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

IJSLAND: EEN LAND VAN WATER EN VUUR

IJSLAND: EEN LAND VAN WATER EN VUUR Naam: Klas : Nr: Datum: IJSLAND: EEN LAND VAN WATER EN VUUR A. Roegis & L. Van Eycken 2014-2015 BACHELORPROEF HOGENT Aardrijkskunde IJsland: een land van water en vuur Pagina 2 Deze werkbundel mag gebruikt

Nadere informatie

EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis

EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis EYE FOR DETAIL Routebeschrijving unieke 22-daagse fotoreis Maroantsetra Masoala Oog voor detail Ontdek de schatten van het bijzondere eiland Madagascar. Neem deel aan deze unieke fotoreis door Madagascar,

Nadere informatie

Poollichtreis naar Lapland

Poollichtreis naar Lapland Poollichtreis naar Lapland 8 tot 12 februari 2016 Na de zeer geslaagde poollichtreis naar Rovaniemi keren we in 2016 terug naar Lapland. De bestemming is deze keer Luosto. Luosto ligt zo n 110 km van Rovaniemi,

Nadere informatie

IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017

IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017 IJSLAND 24 augustus t/m 24 september 2017 Een bijzondere en spectaculaire reis georganiseerd door Ina en Egbert Gorter. Verzamelen op donderdag 24 augustus in Sottrum, net voorbij Bremen. Na het gezamenlijk

Nadere informatie

Cruise spectaculair IJsland, Spitsbergen en Noorwegen BBAR11

Cruise spectaculair IJsland, Spitsbergen en Noorwegen BBAR11 Cruise spectaculair IJsland, Spitsbergen en Noorwegen BBAR11 Pagina 1 van 5 / 20-02-2015 OVERZICHT Bent u klaar voor 18 spannende dagen aan boord van MS. Artania? U ervaart tijdens deze verbluffend mooie

Nadere informatie

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië

Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Programma 2020 Ierland Rügen Corsica/Sardinië Classic Car Travel Europe Juni Ierland 19 juni t/m 2 juli 2020 In Hoek van Holland begint deze wondermooie reis door Engeland en Ierland. Met de Ferry varen

Nadere informatie

DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE

DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE DWARS DOOR IJSLAND - FLY & DRIVE Ontdek tijdens deze 9-daagse rondreis de verscheidenheid van het IJslandse landschap. Van verlaten zandvlaktes tot de groene weilanden langs de kustlijn. Een 4x4 is bij

Nadere informatie

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest!

LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! LUOSTO WINTERSAFARI S 2015-2016 Kom zoals je bent, wij zorgen voor de rest! 1. SNEEUWSCOOTERSAFARI NAAR DE WILDERNIS (16:30-18:30) di, wo, vr en zo De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze

Nadere informatie

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI

HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI HURTIGRUTEN: EXPEDITIE IJSLAND - ZUID-GROENLAND - DISKOBAAI Het eiland van vuur en ijs in combinatie met de Arctische schoonheid van Groenland. De groene weiden in het zuiden van Groenland staan in schril

Nadere informatie

BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS

BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS een fotoreis naar Finland met Maas van de Ruitenbeek - WildlifePhotography BEREN, WOLVEN EN KORHOENDERS Het grensgebied tussen Rusland en Finland is jarenlang niet toegankelijk

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte

Hallo iedereen! 2D vs 3D vs diepte Hallo iedereen! In deze blog zou ik graag een licht werpen op twee uitdagingen van landschapsfotografie, namelijk diepte en grootsheid. Landschapsfotografie lijkt wellicht een makkelijke bezigheid; het

Nadere informatie

FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE

FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE FOTOGRAFIEREIS NAAR DE VS: BIZONDER YELLOWSTONE 12 dagen 20 jan 2019-31 jan 2019 Groepsreizen Fotogra e Wildlifereizen Zoogdierenreizen Landschapsreizen De eeuwige jachtvelden, een begrip dat je wel eens

Nadere informatie