EMFT-22R Vermogenstestbank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EMFT-22R Vermogenstestbank"

Transcriptie

1 EMFT-22R Vermogenstestbank Zelfstudie en huiswerk 10-08

2 Inhoud 2 INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 INLEIDING 5 MOTORKOPPEL OF DRAAIMOMENT 5 VERMOGEN 5 VULLINGSGRAAD 6 MOTORKOPPEL METEN 6 RELATIE KOPPEL EN VERMOGEN 7 BENODIGDE VERMOGEN 7 TESTMETHODEN 10 MEETRESULTATEN 11

3 Introductie 3 Met dit zelfstudiepakket kun je je voorbereiden op de Regionale Praktijktraining. Tijdens de training ga je een aantal werkorders uitvoeren. De informatie in dit zelfstudiepakket kan je helpen om die werkorders snel en doeltreffend uit te voeren. Verder is de zelfstudie een aanvulling op de theorieleerstof van je beroepsopleiding. In het zelfstudiepakket staan ook huiswerkvragen en opdrachten. Daarmee kun je controleren of je de stof goed begrijpt. Maak de vragen en opdrachten en bespreek ze met je leermeester. Je kunt je vragen natuurlijk ook tijdens de RPTdag aan de trainer stellen. De RPT-dag bestaat uit drie onderdelen: Theoriedeel Hier behandelen we kort de onderwerpen uit het zelfstudiepakket. Als bepaalde dingen in het zelfstudiepakket je niet duidelijk zijn, noteer ze dan. Dan kunnen we die tijdens het theoriedeel bespreken. Praktijkdeel Hier ga je aan de slag met de werkorders aan voertuigen of onderdelen daarvan. Voor vragen of uitleg kun je terecht bij de trainer. Hij is je vraagbaak en coach. Informatie en schema s kun je vinden in de werkplaatshandboeken en op de Infopunten. Op de Infopunten kun je onder andere internet en digitale handboeken raadplegen. Beoordeling Aan het einde van de RPT-dag vult de trainer een beoordelingsformulier in. Je krijgt dit formulier mee. Hierop staan de beoordelingen voor de uitgevoerde werkorders. Ook geeft de trainer een algehele beoordeling voor de manier waarop je de hele dag gewerkt hebt. De beoordeling voor de verschillende onderdelen is Goed (G), Voldoende (V) of Onvoldoende (O). Succes!

4 Doelstellingen 4 Na afloop van deze dag kun je met betrekking tot: Dynojet vermogensmetingen: de begrippen vermogen, motorkoppel en vullingsgraad verklaren de meetresultaten (koppel- en vermogenskromme) verklaren in bepaalde gevallen advies geven ter verbetering van het afgegeven vermogen en/of koppel

5 Inleiding 5 Om tijdens de RPT-dag de metingen met de Dynojet testbank goed te kunnen begrijpen, is het van belang dat begrippen als motorkoppel en vermogen duidelijk zijn. Vandaar eerst een herhaling van de uitleg uit MFT-24. Motorkoppel of draaimoment De verbrandingsdruk die wordt uitgeoefend op het zuigeroppervlak geeft de motor een zekere draaikracht. De kracht (maal arm) waarmee de motor ronddraait (het draaimoment) is dus afhankelijk van de verbrandingsdruk. Deze verbrandingsdruk is op zijn beurt weer afhankelijk van de stand van de gashandel. Meer mengsel levert nu eenmaal meer kracht. Wanneer we nu die draaikracht gaan meten bij een volledig opengedraaide gashandel dan zou in theorie het motorkoppel bij alle toerentallen hetzelfde moeten zijn. Ten gevolge van de vullingsgraad is dit echter niet het geval en zien we dat het motorkoppel afhankelijk is van het toerental. Bij de bestude ring van het motorkoppel kan men veel te weten komen over het loopgedrag van de motor. Vermogen Per toerentalwaarde is er sprake van een minimum en maximum vermogen. Stel dat de motor omw/min draait bij een rijsnelheid van 70 km/h. De motor levert dan een bepaald vermogen en wel precies zoveel dat de rijsnelheid gehandhaafd blijft. Komen we een helling tegen, dan zal de bestuurder door het gas verder open te draaien, proberen de rijsnelheid te handhaven. Het motorvermogen neemt nu toe. Wanneer nu de helling zo stijl zou zijn dat met volledig open gedraaide gashandel nog juist 70 km/h wordt gehaald, dan levert de motor op dat moment zijn maximum vermogen bij omw/min. Conclusie Willen we werkelijk iets te weten komen over het motorvermogen van een bepaald type motor dan zullen we erachter moeten komen wat het maximum motorvermogen is bij de verschillende toerentallen.

6 Vullingsgraad 6 Bij een volledig open gedraaide gashendel mag men veronderstellen dat er (onafhankelijk van het toerental) per omwenteling altijd evenveel mengsel in de cilinders arriveert. Dit is echter niet het geval. Veranderingen in het stromingspatroon zorgen ervoor dat de motor alleen in een bepaald toerenge bied zijn maximale hoeveelheid mengsel kan aanzuigen. Alleen dan is de vullingsgraad optimaal. De kleptiming en het aantal kleppen per cilinder spelen hierin een belangrijke rol. Motorkoppel meten We kunnen het motorkoppel meten met behulp van de (mobiele) Dynojet vermogenstestbank. Met de Dynojet wordt eerst het vermogen van de motor bepaald. Vervolgens wordt door de computer van de testbank het koppel berekend. De maximale grootte van het koppel zegt niet zoveel. Een snelle stijging van het koppel in een bepaald toerengebied is bijvoorbeeld belangrijker dan een hoog koppel. Dit is afhankelijk van het soort motorfiets (racer of bijvoorbeeld custom). Een koppel en vermogensgrafiek laten de verschillen tussen verschillende motorfietsmotoren goed zien. Een voorbeeld van een koppel en vermogensgrafiek is hieronder afgebeeld. vermogen (kw) koppel (Nm) toeren (min 1 )

7 Relatie koppel en vermogen 7 De relatie tussen koppel en vermogen zit in het toerental, of anders gezegd in de factor tijd. Het vermogen is eigenlijk niets anders als het antwoord op de vraag hoe vaak de draaiarbeid per tijdseenheid kan worden geleverd. Wanneer we het motorkoppel met het toerental vermenigvuldigen dan krijgen we het motorvermogen als antwoord. In formule vorm: P (in kw) = M (in Nm) x n (omw/s) x 6,28 (2 ) Wanneer we dus het motorkoppel weten en het bijbehorende motortoerental, dan kan het vermogen berekend worden. Benodigde vermogen Wanneer we met een motorfiets 2 x zo hard willen gaan rijden, hebben we een motor nodig met ongeveer 8 x zoveel vermogen. De luchtweerstand neemt namelijk bij hoge snelheid enorm toe. Wanneer nu het benodigde vermogen om de luchtweerstand te overwinnen even groot is als het geleverde vermogen dan is de topsnelheid bereikt. Om een motorfiets te doen voortbewegen moet de rolweerstand en de luchtweerstand bij de diverse snelheden worden overwonnen. Hoe hoger de snelheid hoe meer motorvermogen dit kost. Vooral de luchtweerstand speelt hierbij een grote rol. De luchtweerstand van een motorfiets hangt af van: het geprojecteerde oppervlak van de motorfiets en van de berijder de luchtweerstandscoëfficiënt de rijsnelheid. De rolweerstand van een motorfiets hangt af van: de normaalkracht, dus het gewicht van de motorfiets de rolweerstandscoëfficiënt tussen band en wegdek (deze is afhankelijk van zaken als: soort wegdek, structuur van wegdek en van band, bandenspanning; maar niet van de grootte van het contactoppervlak tussen band en wegdek). Transmissieverliezen zorgen ervoor dat het vermogen aan de krukas niet in zijn geheel bij het achterwiel terecht kan komen. Het is dus van belang om deze zoveel mogelijk te beperken. Bijvoorbeeld: Een slecht gesmeerde O-ring ketting kan ervoor zorgen dat een motor in plaats van 65 kw nog maar 60 kw aan het achterwiel levert.

8 8 1 Wat zal er (in het bovengenoemde voorbeeld) gebeurd zijn met de 5 kw die niet bij het achterwiel terecht zijn gekomen? Een dergelijke oorzaak van vermogensverlies is overigens wel goed af te lezen uit het verloop van de vermogensgrafiek (geen gladde maar een gekartelde grafiek). In de onderstaande afbeelding is een vermogensgrafiek te zien van een motorfiets met een slechte set van ketting en tandwielen. SAE Corrected Horsepower S = 3 Kilometers per hour Ook een te lage bandenspanning kan behoorlijk wat vermogen kosten (5 tot 10 kw is geen uitzondering). Adviseer de klant dus altijd om dit goed bij te houden. Ook bij een testrun op de testbank is het verstandig om vooraf de bandenspanning te controleren. De warmteontwikkeling in de band, als gevolg van het vermogensverlies, neemt aanzienlijk toe!

9 9 Benodigd vermogen en maximaal leverbaar vermogen De grafiek van het benodigde en het geleverde vermogen zien er geheel verschillend uit. Wanneer we dit in één plaatje tekenen dat komt dit er als volgt uit te zien. vermogen (kw) topsnelheid geleverd vermogen overschot aan vermogen helling tegenwind acceleratie benodigd vermogen snelheid In het bovenstaande voorbeeld zien we dat de motor tot de topsnelheid meer kan leveren dan voor de gewenste rijsnelheid noodzakelijk is. Bij 120 km/uur is ongeveer 17 kw nodig, terwijl de motor zo n 45 kw kan leveren. We kunnen ons dat als volgt voorstellen: Als we met 120 km/uur rijden is de gashendel nog niet helemaal open gedraaid, waardoor de motor 15 kw levert om de snelheid van 120 km/uur te handhaven. Bij geheel open draaien van de gashendel gaat de motor 50 kw leveren en zal de motor dit vermogensoverschot gaan gebruiken om te accelereren. Op ongeveer dezelfde wijze kan dit vermogensoverschot gebruikt worden om tegenwind of hellingsweerstanden te overwinnen.

10 10 2 Bereken aan de hand van de voorgaande grafiek, hoeveel vermogen er over is (reservevermogen) bij een snelheid van 160 km/uur. Testmethoden De meest gebruikte testmethoden met de Dynojet testbank, zijn globaal in drie metingen te verdelen, te weten: Roll-on run: Hierbij wordt in één versnelling geaccelereerd. Dit kan in alle versnellingen, maar wordt meestal in de 4 e uitgevoerd. All gear run: Hierbij wordt in alle versnellingen (behalve de 1 e ) geaccelereerd. Deze meting zegt het meeste over de rijprestaties van de motorfiets. Fast acceleration: Hierbij wordt zo snel mogelijk geaccelereerd in de 2 e versnelling.

11 Meetresultaten 11 Tot slot van dit zelfstudiepakket volgen hier twee voorbeelden (beide van een all gear run) van eerder gemeten vermogensgrafieken, waaruit storingen af te lezen zijn. SAE Corrected Horsepower S = 3 Kilometers per hour In deze vermogensgrafiek is duidelijk te zien dat de koppeling doorslipt als het maximum vermogen door de motor geleverd wordt. Hierdoor stort het vermogen op het achterwiel in. te rijk mengsel SAE Corrected Horsepower te arm mengsel S = 3 Kilometers per hour In deze vermogensgrafiek is de invloed van een te arm en van een te rijk mengsel weergegeven. Te arm vermogenspiek die snel instort (motor smoort). Te rijk vermogen komt te laat (motor houdt in).

12 12 Dit is het einde van de Zelfstudie. Deze Zelfstudie is zo universeel mogelijk opgezet. Er bestaat echter in de praktijk geen universele uitvoering. Alle fabrikanten hebben hun eigen uitvoeringen en oplossingen. Als je hierover onduidelijkheden bent tegengekomen of vragen hebt, zoek dit dan uit in je eigen werksituatie en breng het op de RPT-dag ter sprake tijdens de behandeling van de Zelfstudie. Veel succes op de RPT-dag!

AT-142 EPD Basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08

AT-142 EPD Basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08 AT-142 EPD Basis 1 Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 ELEKTRISCH METEN 5 SPANNING METEN 6 STROOM METEN 7 WEERSTAND METEN 9 BASISSCHAKELINGEN 10 ELEKTRISCH VERMOGEN 11

Nadere informatie

Motor- en voertuigprestatie (4)

Motor- en voertuigprestatie (4) Motor- en voertuigprestatie (4) E. Gernaat, ISBN 978-90-79302-01-7 1 Benodigd vermogen Nadat we hebben gezien hoeveel vermogen de motor levert dienen we vervolgens te bekijken hoeveel vermogen de auto

Nadere informatie

EAT-141 Meten met de scoop

EAT-141 Meten met de scoop EAT-141 Meten met de scoop Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INLEIDING 3 DOELSTELLING 4 SCOOPMETING 5 VERSCHILLENDE SCOOPS 7 SIGNAALBEOORDELING 7 SOORTEN SPANNINGEN EN STROMEN 9 HUISWERKOPDRACHT 12

Nadere informatie

EAT-242 Diagnose Laad- en startsystemen

EAT-242 Diagnose Laad- en startsystemen EAT-242 Diagnose Laad- en startsystemen Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 LAADSYSTEEM 5 DIAGNOSE STELLEN AAN HET LAADSYSTEEM 5 LAADSTROOMCONTROLELAMPJE 6 MULTIMETER 7

Nadere informatie

BAT-141 EPD basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08

BAT-141 EPD basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08 BAT-141 EPD basis 1 Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 ELEKTRISCH METEN 5 SPANNING METEN 6 STROOM METEN 7 WEERSTAND METEN 9 BASISSCHAKELINGEN 10 ELEKTRISCH VERMOGEN 11

Nadere informatie

BAT-141 EPD basis 2. Zelfstudie en huiswerk 10-08

BAT-141 EPD basis 2. Zelfstudie en huiswerk 10-08 BAT-141 EPD basis 2 Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 WET VAN OHM 5 DEELSPANNINGEN 6 MEETMETHODE SPANNINGSVERLIES 7 METEN AANGELEGDE SPANNING 8 METEN SPANNINGSVERLIES

Nadere informatie

Motor- en voertuigprestatie (1)

Motor- en voertuigprestatie (1) Motor- en voertuigprestatie (1) E. Gernaat, ISBN 978-90-79302-01-7 1 Motorkoppel en vermogen Inzicht in het verloop van het motorkoppel en motorvermogen is nodig om: de informatie die verschijnt in de

Nadere informatie

EBAT-144 Diagnose luchtdrukremmen 1

EBAT-144 Diagnose luchtdrukremmen 1 EBAT- Diagnose luchtdrukremmen Zelfstudie en huiswerk 0-08 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLING LUCHTDRUKREMSYSTEMEN 5 REMSYSTEEM VAN DE VOLGWAGEN 5 EBAT- DIAGNOSE LUCHTDRUKREMMEN 3 Introductie Met dit zelfstudiepakket

Nadere informatie

Het benodigde vermogen Het rijweerstanden programma laat zien hoeveel vermogen de auto nodig heeft om te kunnen functioneren.

Het benodigde vermogen Het rijweerstanden programma laat zien hoeveel vermogen de auto nodig heeft om te kunnen functioneren. Toelichting bij het programma rijweerstanden Het benodigde vermogen Het rijweerstanden programma laat zien hoeveel vermogen de auto nodig heeft om te kunnen functioneren. We maken hiervoor onderscheid

Nadere informatie

Transmissietechniek in motorvoertuigen (1)

Transmissietechniek in motorvoertuigen (1) Transmissietechniek in motorvoertuigen (1) E. Gernaat (ISBN 978-90-79302-02-4) 1 Benodigde trekkracht Wanneer we een elektromotor met de verbrandingsmotor vergelijken dan zien we dat een elektromotor in

Nadere informatie

AT-242 Benzinemotormanagement. Ontsteking. Zelfstudie en huiswerk 10-08

AT-242 Benzinemotormanagement. Ontsteking. Zelfstudie en huiswerk 10-08 AT-242 Benzinemotormanagement 1 Ontsteking Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 CONVENTIONELE ONTSTEKING 5 ELEKTRONISCHE ONTSTEKING 6 HALL-SENSOR 7 INDUCTIEVE SENSOR 7 OPTISCHE

Nadere informatie

Motorkarakteristieken

Motorkarakteristieken Motorkarakteristieken Aan de orde komen: Vermogen Draaimoment of motorkoppel Elasticiteit Vermogensmeting Motorkarakteristieken pag 95 Vermogen Men onderscheidt: het inwendig of geïndiceerd vermogen P

Nadere informatie

EBAT-144 Diagnose luchtdrukremmen 2

EBAT-144 Diagnose luchtdrukremmen 2 EBAT-144 Diagnose luchtdrukremmen 2 Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 FEITEN 5 LUCHTDRUKREMSYSTEMEN 5 DIAGNOSE STELLEN AAN HET REMSYSTEEM 7 REMMENTESTBANK 8 NOMOGRAM

Nadere informatie

NAAM: DATUM: KLASNUMMER:

NAAM: DATUM: KLASNUMMER: NAAM: DATUM: KLASNUMMER: TANDWIELEN Om een voorwerp te laten bewegen hebben we een energiebron nodig. Deze bron levert dus energie waardoor er een beweging ontstaat. De energiebron kan vanalles zijn zoals

Nadere informatie

Samenvatting snelheden en 6.1 6.3

Samenvatting snelheden en 6.1 6.3 Samenvatting snelheden en 6.1 6.3 Boekje snelheden en bewegen Een beweging kan je op verschillende manieren vastleggen: Fotograferen met tussenpozen, elke foto is een gedeelte van een beweging Stroboscopische

Nadere informatie

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl MAN EfficientLine 2 De zuinigste MAN nu nog zuiniger 6,5% minder verbruik www.man-trucks.nl MAN EfficientCruise De basis voor een grote besparing Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het

Nadere informatie

EVMT 11 Meten met de Scoop

EVMT 11 Meten met de Scoop EVMT 11 Meten met de Scoop Zelfstudie en huiswerk Naam Cursist: Trainer: Datum: COPYRIGHT 211 Zelfstudie 2 Zelfstudie 3 Inleiding Dit Zelfstudiepakket is een voorbereiding op de RPT-dag "Meten met de scoop",

Nadere informatie

Naam van de kracht: Uitleg: Afkorting: Spierkracht De kracht die wordt uitgeoefend door spieren van de mens. F spier

Naam van de kracht: Uitleg: Afkorting: Spierkracht De kracht die wordt uitgeoefend door spieren van de mens. F spier Samenvatting door F. 823 woorden 3 maart 2015 7,4 32 keer beoordeeld Vak NaSk Sport, kracht en beweging 1 Naam van de kracht: Uitleg: Afkorting: Spierkracht De kracht die wordt uitgeoefend door spieren

Nadere informatie

* Bij de laatste deelvraag voeren we een proef uit, waar we het vermogen van een scooter zelf berekenen.

* Bij de laatste deelvraag voeren we een proef uit, waar we het vermogen van een scooter zelf berekenen. Profielwerkstuk door een scholier 2014 woorden 30 november 2005 7,1 76 keer beoordeeld Vak Natuurkunde Inhoudsopgave Inleiding Wat is vermogen? Hoeveel vermogen mag een scooter hebben? Hoe werkt een politie-rollenbank?

Nadere informatie

EAT-244 Diagnose Airconditioning

EAT-244 Diagnose Airconditioning EAT-244 Diagnose Airconditioning Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 PRINCIPE AIRCO-INSTALLATIE 5 ONDERDELEN AIRCO-INSTALLATIE 7 CONDENSOR 8 EXPANSIE-APPARATUUR EN VERDAMPER

Nadere informatie

09/05/2016. Merk: peugeot Type: PEUGEOT 107

09/05/2016. Merk: peugeot Type: PEUGEOT 107 RDW tellerrapport 09/05/2016 HD098L Merk: peugeot Type: PEUGEOT 107 Model: 107 Uitvoering: 1.0-12V XR INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

EAT-246 Vierwieluitlijning

EAT-246 Vierwieluitlijning EAT-246 Vierwieluitlijning Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 WIELUITLIJNING 5 WIEL- EN FUSEESTANDEN 6 INVLOED ACCESSOIRES 11 ET-WAARDE 11 WEGGEDRAG 12 VIERWIELUITLIJNING

Nadere informatie

Havo 4 - Practicumwedstrijd Versnelling van een karretje

Havo 4 - Practicumwedstrijd Versnelling van een karretje Havo 4 - Practicumwedstrijd Versnelling van een karretje Vandaag gaan jullie een natuurkundig experiment doen in een hele andere vorm dan je gewend bent, namelijk in de vorm van een wedstrijd. Leerdoelen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Hyundai Elantra 2.0i-16V Dynamic

Finnik Autorapport Hyundai Elantra 2.0i-16V Dynamic 17-PZ-HR Finnik Autorapport Hyundai Elantra 2.0i-16V Dynamic Deze Hyundai Elantra komt uit 2005, werd geleverd van 01-08-2003 tot 31-12-2006 en kostte toen 18.670,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Opdracht: Vermogensmeting met de dynamometer. Benodigd materiaal: Opstelling dynamometer met benzinemotor. Opdracht 1: Controle van de opstelling

Opdracht: Vermogensmeting met de dynamometer. Benodigd materiaal: Opstelling dynamometer met benzinemotor. Opdracht 1: Controle van de opstelling Opdracht: Vermogensmeting met de dynamometer Benodigd materiaal: Opstelling dynamometer met benzinemotor Opdracht 1: Controle van de opstelling Op een montageframe bevindt zich de motor en de wervelstroomrem.

Nadere informatie

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren.

Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Tip 1 Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling, tussen 2000 en 2500 toeren. Een toerenteller is hierbij een handig hulpmiddel. Een deel van het vermogen dat een automotor levert

Nadere informatie

17/05/2016. Type: FIESTA; 1.3I-8V. Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic

17/05/2016. Type: FIESTA; 1.3I-8V. Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic RDW tellerrapport 17/05/2016 89-jh-dd Merk: ford Type: FIESTA; 1.3I-8V Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht

Nadere informatie

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden.

Technische gegevens per 28 mei De Amarok. * Wijzigingen voorbehouden. Technische gegevens per 28 mei 2018 De Amarok * Wijzigingen voorbehouden. Amarok Dubbele Cabine Brandstofverbruik [l/100 km] excl. AdBlue en gemiddelde CO2-emissie [g/km], tankinhoud brandstof circa 80

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 22/11/2016 54rzdp Merk: opel Type: CORSA-C Model: Corsa Uitvoering: 1.2-16V Rhythm INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns 5-XLJ-15 Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.6 TDI Greenl. Bns Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2014, werd geleverd van 01-01-2014 tot 30-06-2015 en kostte toen 29.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Het Geheim van Wielrennen. De natuurkunde van het fietsen

Het Geheim van Wielrennen. De natuurkunde van het fietsen Het Geheim van Wielrennen De natuurkunde van het fietsen Tot nu toe hebben we het in onze artikelen voor TriPro vooral gehad over het vermogen van onze menselijke motor. We hebben gezien dat ons vermogen

Nadere informatie

Theorie: Snelheid (Herhaling klas 2)

Theorie: Snelheid (Herhaling klas 2) Theorie: Snelheid (Herhaling klas 2) Snelheid en gemiddelde snelheid Met de grootheid snelheid geef je aan welke afstand een voorwerp in een bepaalde tijd aflegt. Over een langere periode is de snelheid

Nadere informatie

Bij een inductieve ontsteking, zoals toegepast op MG, wordt de energie die nodig is voor een vonk opgebouwd in de bobine.

Bij een inductieve ontsteking, zoals toegepast op MG, wordt de energie die nodig is voor een vonk opgebouwd in de bobine. Meten is weten Bij een inductieve ontsteking, zoals toegepast op MG, wordt de energie die nodig is voor een vonk opgebouwd in de bobine. De bobine bestaat uit een weekijzer kern met twee wikkelingen, een

Nadere informatie

Finnik Autorapport BMW 3-serie Coupé 320i Corp.Lease Exec

Finnik Autorapport BMW 3-serie Coupé 320i Corp.Lease Exec 76-JSJ-6 Finnik Autorapport BMW 3-serie Coupé 320i Corp.Lease Exec Deze BMW 3-serie Coupé komt uit 2009, werd geleverd van 01-09-2008 tot 30-04-2010 en kostte toen 51.981,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line

Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line KN-060-B Finnik Autorapport Peugeot 308 SW 1.6 HDiF X-Line Deze Peugeot 308 SW komt uit 2008, werd geleverd van 01-04-2008 tot 30-09-2010 en kostte toen 26.700,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING. Snelheid. De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd.

NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING. Snelheid. De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd. NASK1 - SAMENVATTING KRACHTEN en BEWEGING Snelheid De snelheid kun je uitrekenen door de afstand te delen door de tijd. Stel dat je een uur lang 40 km/h rijdt. Je gemiddelde snelheid in dat uur is dan

Nadere informatie

17/10/2016. Merk: volkswagen Type: TRANSPORTER BESTEL 1.0 TDI 75 KW. Model: Transporter

17/10/2016. Merk: volkswagen Type: TRANSPORTER BESTEL 1.0 TDI 75 KW. Model: Transporter Waarderapport 17/10/2016 69vtfr Merk: volkswagen Type: TRANSPORTER BESTEL 1.0 TDI 75 KW Model: Transporter Uitvoering: 2.5 TDI 332 INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie

Nadere informatie

Construeren III: opdracht B Groep B Docent: Bert Broeren

Construeren III: opdracht B Groep B Docent: Bert Broeren Construeren III: opdracht B Groep B Docent: Bert Broeren Vermogen gebruiker Om er achter te komen hoeveel vermogen de persoon kan leveren tijdens het vluchten op de vluchtvoertuig is er gekeken naar een

Nadere informatie

Eenparige cirkelvormige beweging

Eenparige cirkelvormige beweging Eenparige cirkelvormige beweging Inleidende proef Begrip eenparige cirkelvormige beweging (ECB) definitie Een beweging gebeurt eenparig cirkelvormig als de beweging in dezelfde zin gebeurt, op een cirkelbaan

Nadere informatie

De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom!

De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom! Techniek: Busbak De VW Bus versnellingsbak in je Buggy, het hoe en vooral het waarom! Hierbij wat herhalingen van een serie artikeltjes die ik een jaar of zeven geleden schreef voor het Buggyblad. Waarom

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease

Finnik Autorapport Peugeot V Blue Lease NX-997-L Finnik Autorapport Peugeot 107 1.0-12V Blue Lease Deze Peugeot 107 komt uit 2012, werd geleverd van 20-09-2011 tot 31-03-2012 en kostte toen 9.885,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS

Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS 28-GLK-8 Finnik Autorapport Peugeot 207 SW 1.6 VTi XS Deze Peugeot 207 SW komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2007 tot 31-08-2009 en kostte toen 23.098,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Panda 1.2 Active

Finnik Autorapport Fiat Panda 1.2 Active 07-RJR-5 Finnik Autorapport Fiat Panda 1.2 Active Deze Fiat Panda komt uit 2011, werd geleverd van 01-03-2010 tot 31-03-2012 en kostte toen 8.769,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

EVMT 12 Hydrauliek en pneumatiek

EVMT 12 Hydrauliek en pneumatiek EVMT 12 Hydrauliek en pneumatiek Zelfstudie en huiswerk Naam Cursist: Trainer: Datum: copyright 2011 Zelfstudie 2 Zelfstudie 3 Introductie Dit Zelfstudiepakket is een voorbereiding op de RPT-dag "Hydraulisch

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline 44-RR-LF Finnik Autorapport Volkswagen Golf 1.9 TDI Trendline Deze Volkswagen Golf komt uit 2005, werd geleverd van 01-05-2004 tot 30-11-2007 en kostte toen 24.388,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance

Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance 23-XS-DF Finnik Autorapport Honda CR-V 2.0i Elegance Deze Honda CR-V komt uit 2007, werd geleverd van 01-12-2006 tot 31-03-2010 en kostte toen 38.110,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA.

CONSUMENTENPRIJSLIJST. Technische specificaties OPEL ASTRA. CONSUMENTENPRIJSLIJST Technische specificaties OPEL ASTRA. Per 51 januari maart 2014 2018 5-deurs Sports Tourer BUITENAFMETINGEN in mm Lengte 4370 4702 Breedte met uitgeklapte / ingeklapte buitenspiegels

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl.

Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. 92-RPG-7 Finnik Autorapport Volkswagen Polo 1.2 TDI Bl.M. Comfl. Deze Volkswagen Polo komt uit 2011, werd geleverd van 01-01-2010 tot 30-04-2014 en kostte toen 19.131,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 01/12/2016 20-RLS-5 Merk: nissan Type: NISSAN QASHQAI Model: Qashqai Uitvoering: 1.6 Acenta INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan 5-KLS-04 Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse 220 CDI Bl.E.Ed.Avan Deze Mercedes-Benz C-klasse komt uit 2013, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2014 en kostte toen 40.380,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

09/05/2016. Merk: iveco Type: 50C11G CNG

09/05/2016. Merk: iveco Type: 50C11G CNG Aankoopkeuring Rapport 09/05/2016 VR339B Merk: iveco Type: 50C11G Model: Daily Uitvoering: 50 C 11G 435 CNG INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

12/10/2017. Merk: alfa romeo Type: SPIDER 2.0 U9. Model: Spider

12/10/2017. Merk: alfa romeo Type: SPIDER 2.0 U9. Model: Spider Rdwautowaarde.nl 12/10/2017 79lpbb Merk: alfa romeo Type: SPIDER 2.0 U9 Model: Spider Uitvoering: 2.0 INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Rijtips. Bochten techniek. Snelle bocht

Rijtips. Bochten techniek. Snelle bocht Rijtips Bochten techniek Als je bij een groepje mensen gaat staan die zojuist hun eerst kart ervaring hebben opgedaan, dan is vaak het onderwerp van gesprek: hoe kun je nu het beste een bepaalde bocht

Nadere informatie

Verslag: Case 1 Team: Hyperion

Verslag: Case 1 Team: Hyperion Verslag: Case 1 Team: Hyperion Glenn Sommerfeld Jeroen Vandebroeck Ilias viaene Christophe Vandenhoeck Jelle Smets Tom Wellens Jan Willems Gaetan Rans 1. Zonnepaneel 1.1 Meetwaarden Om de eigenschappen

Nadere informatie

De auto als caravantrekker

De auto als caravantrekker De auto als caravantrekker De meeste auto s zijn niet specifiek ontworpen om een caravan te trekken. Toch kunt u heel goed een caravan achter uw auto hangen. Autofabrikanten bepalen samen met de Rijksdienst

Nadere informatie

Tellerstandhistorie.nl

Tellerstandhistorie.nl Tellerstandhistorie.nl 22/11/2016 89jhdd Merk: ford Type: FIESTA Model: Fiesta Uitvoering: 1.3-8V Classic INHOUDSOPGAVE VOERTUIGGEGEVENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class 75-LTZ-8 Finnik Autorapport Mercedes-Benz E-klasse Estate 200 CDI Bns Class Deze Mercedes-Benz E-klasse Estate komt uit 2010, werd geleverd van 21-11-2009 tot 31-03-2013 en kostte toen 56.962,-. Deze originele

Nadere informatie

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente

Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente 26-ZK-PG Finnik Autorapport Skoda Octavia Combi 1.9 TDI Ambiente Deze Skoda Octavia Combi komt uit 2008, werd geleverd van 01-07-2006 tot 31-12-2009 en kostte toen 27.219,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

09/11/2016. Merk: peugeot

09/11/2016. Merk: peugeot Waarderapport 09/11/2016 25LHGF Merk: peugeot Type: 206 Model: 206 Uitvoering: 1.4 Gentry INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen Gestolen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic

Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic 57-HTF-4 Finnik Autorapport Fiat Grande Punto 1.2 Dynamic Deze Fiat Grande Punto komt uit 2009, werd geleverd van 01-12-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 14.840,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok

Technische specificaties per januari De nieuwe Amarok Technische specificaties per januari 2018 De nieuwe Amarok Brandstofverbruik/CO 2 -uitstoot Motor 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand achter 3.0l V6 TDI BMT 120 kw 6-hand 4MOTION inschakelbaar 3.0l V6 TDI BMT

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella

Finnik Autorapport Seat Leon V Stella 27-PN-FB Finnik Autorapport Seat Leon 1.6-16V Stella Deze Seat Leon komt uit 2004, werd geleverd van 01-10-2000 tot 31-08-2005 en kostte toen 18.967,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

05/10/2016. Merk: porsche Type: 911 CARRERA COUPE AUTOMATIC E2

05/10/2016. Merk: porsche Type: 911 CARRERA COUPE AUTOMATIC E2 Waarderapport 05/10/2016 hjds02 Merk: porsche Type: 911 CARRERA COUPE AUTOMATIC E2 Model: 911 Uitvoering: 3.6 Coupé INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

Rem- en slipgedrag (2)

Rem- en slipgedrag (2) Rem- en slipgedrag (2) E. Gernaat (ISBN 978-90-808907-7-0) 1 Normaalkracht, wrijving en slip 1.1 Normaalkracht, wrijvingkracht en wrijvingscoëfficiënt Remmen, accelereren en sturen kunnen alleen maar plaatsvinden

Nadere informatie

AT-243 Dieselmotormanagement

AT-243 Dieselmotormanagement AT-243 Dieselmotormanagement Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 DIESELINSPUITSYSTEMEN 5 ROETMETING 5 MOGELIJKE AFSTELLINGEN AAN DE BRANDSTOFPOMP 6 BRANDSTOFFILTERS VERVANGEN

Nadere informatie

Severity: Warning Message: main(): Node no longer exists. Line Number: 51. Filename: views/report.php Line Number: 243.

Severity: Warning Message: main(): Node no longer exists. Line Number: 51. Filename: views/report.php Line Number: 243. Filename: views/sb-atl-tax-online.php Line Number: 51 Filename: views/sb-atl-tax-online.php Line Number: 51 Line Number: 213 Line Number: 243 Line Number: 347 Line Number: 352 Line Number: 357 Line Number:

Nadere informatie

17/04/2018. Type: FIAT BARCHETTA. Model: barchetta

17/04/2018. Type: FIAT BARCHETTA. Model: barchetta Napcheck.com 17/04/2018 74txn5 Merk: fiat Type: FIAT BARCHETTA Model: barchetta Uitvoering: 1.8-16V INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Fiesta 1.6 TDCi ECO. Titan.

Finnik Autorapport Ford Fiesta 1.6 TDCi ECO. Titan. 74-RTS-8 Finnik Autorapport Ford Fiesta 1.6 TDCi ECO. Titan. Deze Ford Fiesta komt uit 2011, werd geleverd van 04-07-2011 tot 31-12-2012 en kostte toen 22.418,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Bijlage 9 5. TESTEN VAN HET VOERTUIG OP DE TESTBAAN, DE WEG OF DE ROLLENBANK

Bijlage 9 5. TESTEN VAN HET VOERTUIG OP DE TESTBAAN, DE WEG OF DE ROLLENBANK Bijlage 9 E/ECE/324 Rev.1/Add.82/Rev.3 bladzijde 229 Bijlage 4 Aanhangsel 1 TEST VAN TYPE V (beschrijving van de uithoudingstest ter controle van de duurzaamheid van de voorzieningen tegen verontreiniging)

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volvo XC T Summum

Finnik Autorapport Volvo XC T Summum JT-007-R Finnik Autorapport Volvo XC70 2.5 T Summum Deze Volvo XC70 komt uit 2004, werd geleverd van 14-06-2004 tot 31-08-2007 en kostte toen 65.300,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2016

Nadere informatie

Finnik Autorapport Peugeot Partner 170C 1.4 CNG

Finnik Autorapport Peugeot Partner 170C 1.4 CNG 06-VNJ-4 Finnik Autorapport Peugeot Partner 170C 1.4 CNG Deze Peugeot Partner komt uit 2008, werd geleverd van 01-12-2003 tot 31-01-2008 en kostte toen 22.300,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline 9-THS-70 Finnik Autorapport Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI Highline Deze Volkswagen Golf Variant komt uit 2009, werd geleverd van 01-09-2008 tot 31-10-2009 en kostte toen 35.255,-. Deze geïmporteerde

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort 30-PZN-3 Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort Deze Toyota iq komt uit 2009, werd geleverd van 23-01-2009 tot 31-12-2013 en kostte toen 12.990,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2011

Nadere informatie

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style

Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style 89-ZJ-RG Finnik Autorapport Chevrolet Matiz 0.8 Style Deze Chevrolet Matiz komt uit 2008, werd geleverd van 01-09-2006 tot 31-05-2008 en kostte toen 11.213,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4

Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 50-SV-HZ Finnik Autorapport Dacia Logan 1.4 Deze Dacia Logan komt uit 2006, werd geleverd van 21-09-2005 tot 30-06-2008 en kostte toen 8.496,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 2006

Nadere informatie

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas

AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas NL AST4910 Gereedschapsset voor het afstellen/ blokkeren van benzinemotoren met dubbele nokkenas Bijpassend gereedschap: AST4519 Gereedschap voor plaatsing op het BDP (gebruiken met een testmeter met wijzerplaat)

Nadere informatie

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class

Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class 71-LB-PB Finnik Autorapport Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé 180 K. Class Deze Mercedes-Benz C-klasse Sportcoupé komt uit 2002, werd geleverd van 01-06-2002 tot 01-02-2003 en kostte toen 34.326,-. Deze

Nadere informatie

Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom.

Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom. 9-XFH-95 Finnik Autorapport Seat Leon ST 1.6 TDI Style Ecom. Deze Seat Leon ST komt uit 2014, werd geleverd van 01-10-2013 tot 30-06-2015 en kostte toen 28.484,-. Deze originele Nederlandse personenauto

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota Auris V Sol

Finnik Autorapport Toyota Auris V Sol 09-ZR-PT Finnik Autorapport Toyota Auris 1.4-16V Sol Deze Toyota Auris komt uit 2008, werd geleverd van 01-02-2007 tot 28-02-2009 en kostte toen 21.526,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique

Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique KP-548-B Finnik Autorapport Renault Scénic 1.6 Authentique Deze Renault Scénic komt uit 2013, werd geleverd van 01-04-2009 tot 30-06-2011 en kostte toen 26.685,-. Deze geïmporteerde personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Opel Corsa V Berlin

Finnik Autorapport Opel Corsa V Berlin 2-XHG-71 Finnik Autorapport Opel Corsa 1.2-16V Berlin Deze Opel Corsa komt uit 2013, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2015 en kostte toen 15.395,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2014

Nadere informatie

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort

Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort 42-KRL-2 Finnik Autorapport Toyota iq 1.0 VVTi Comfort Deze Toyota iq komt uit 2010, werd geleverd van 23-01-2009 tot 31-12-2013 en kostte toen 14.629,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura

Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura 58-SN-GD Finnik Autorapport Ford Focus 1.6 TDCI Futura Deze Ford Focus komt uit 2006, werd geleverd van 01-05-2005 tot 31-01-2008 en kostte toen 25.858,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Arbeid, vermogen en rendement

Arbeid, vermogen en rendement Arbeid, vermogen en rendement Formules Arbeid Arbeid is een maat van het werk dat geleverd wordt door een krachtbron om een voorwerp te verplaatsen. Als een kracht een verplaatsing tot gevolg heeft dan

Nadere informatie

Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.3 HDiF

Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.3 HDiF 3-VKR-20 Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.3 HDiF Deze Citroen Nemo komt uit 2010, werd geleverd van 01-09-2010 tot 30-09-2015 en kostte toen 19.433,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat sinds

Nadere informatie

Finnik Autorapport BMW i8 1.5 First Edition

Finnik Autorapport BMW i8 1.5 First Edition 4-XFL-09 Finnik Autorapport BMW i8 1.5 First Edition Deze BMW i8 komt uit 2014, werd geleverd van 01-06-2014 tot 31-12-2014 en kostte toen 149.718,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds

Nadere informatie

13/03/2017. Model: Transporter. Merk: volkswagen Type: TRANSPORT MHD

13/03/2017. Model: Transporter. Merk: volkswagen Type: TRANSPORT MHD Napcheck.com 13/03/2017 75-VPT-8 Merk: volkswagen Type: TRANSPORT Model: Transporter Uitvoering: 3.2 V6 300 4M MHD INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht

Nadere informatie

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI TourII BlueM

Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI TourII BlueM 47-NRL-9 Finnik Autorapport Volkswagen Golf Plus 1.2 TSI TourII BlueM Deze Volkswagen Golf Plus komt uit 2010, werd geleverd van 15-09-2010 tot 31-12-2010 en kostte toen 22.272,-. Deze originele Nederlandse

Nadere informatie

Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre

Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre 68-ZGT-6 Finnik Autorapport Fiat Panda 0.9 TwinAir Sempre Deze Fiat Panda komt uit 2012, werd geleverd van 01-10-2012 tot 31-01-2013 en kostte toen 12.946,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra

Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra NF-984-T Finnik Autorapport Kia Venga 1.6 CVVT X-tra Deze Kia Venga komt uit 2011, werd geleverd van 01-11-2009 tot 30-04-2012 en kostte toen 21.734,-. Deze geïmporteerde personenauto staat sinds 2017

Nadere informatie

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG

Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG VP-430-H Finnik Autorapport DFSK K-serie K01H 1.3 CNG Deze DFSK K-serie komt uit 2015, werd geleverd van 01-01-2013 tot 31-03-2017 en kostte toen 25.672,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat

Nadere informatie

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd

Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd 47-RPT-8 Finnik Autorapport Dacia Duster 1.6 Lauréate 2wd Deze Dacia Duster komt uit 2011, werd geleverd van 01-03-2010 tot 31-01-2014 en kostte toen 18.720,-. Deze originele Nederlandse personenauto staat

Nadere informatie

15/10/2016. Merk: porsche Type: 911 SC TARGA Targa

15/10/2016. Merk: porsche Type: 911 SC TARGA Targa Waarderapport 15/10/2016 GD397G Merk: porsche Type: 911 SC TARGA Model: 911 Uitvoering: 3.0 Carrera Targa INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en

Nadere informatie

Kracht en beweging (Mechanics Baseline Test)

Kracht en beweging (Mechanics Baseline Test) Kracht en beweging (Mechanics Baseline Test) Gegevens voor vragen 1, 2 en 3 De figuur stelt een stroboscoopfoto voor. Daarin is de beweging te zien van een voorwerp over een horizontaal oppervlak. Het

Nadere informatie

12/12/2016. Model: 3-serie. Type: 3ER REIHE. Executive

12/12/2016. Model: 3-serie. Type: 3ER REIHE. Executive Waarderapport 12/12/2016 39xdt9 Merk: bmw Type: 3ER REIHE Model: 3-serie Uitvoering: 320d EDE Executive INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

6.0 Differentiëren Met het differentiequotiënt bereken je de gemiddelde verandering per tijdseenheid.

6.0 Differentiëren Met het differentiequotiënt bereken je de gemiddelde verandering per tijdseenheid. 6.0 Differentiëren Met het differentiequotiënt bereken je de gemiddelde verandering per tijdseenheid. f(x) = x x Differentiequotiënt van f(x) op [0, 3] = y f (3) f (0) 60 x 30 30 y x 1 Algemeen: Het differentiequotiënt

Nadere informatie

We hebben 3 verschillende soorten van wrijving, geef bij elk een voorbeeld: - Rollende wrijving: - Glijdende wrijving: - Luchtweerstand:

We hebben 3 verschillende soorten van wrijving, geef bij elk een voorbeeld: - Rollende wrijving: - Glijdende wrijving: - Luchtweerstand: Lespakket wrijving Inleiding Wrijving is een natuurkundig begrip dat de weerstandskracht aanduidt, die ontstaat als twee oppervlakken langs elkaar schuiven, terwijl ze tegen elkaar aan gedrukt worden.

Nadere informatie

15/09/2016. Type: Z3; ROADSTER 2.8. Model: Z3 Roadster

15/09/2016. Type: Z3; ROADSTER 2.8. Model: Z3 Roadster Aankoopkeuring Rapport 15/09/2016 svdj96 Merk: bmw Type: Z3; ROADSTER 2.8 Model: Z3 Roadster Uitvoering: 2.8 INHOUDSOPGAVE FOTO S 1 V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid

Nadere informatie

13/12/2017. Merk: volkswagen. Model: Polo Variant

13/12/2017. Merk: volkswagen. Model: Polo Variant Rdwautowaarde.nl 13/12/2017 sprn70 Merk: volkswagen Type: POLO Model: Polo Variant Uitvoering: 1.4 INHOUDSOPGAVE V O ERTU IG G EG EV ENS 1-2 Algemeen Vervaldatum & historie Uitgebreid gewicht en laadvermogen

Nadere informatie

Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.4 HDi

Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.4 HDi 4-VHT-10 Finnik Autorapport Citroen Nemo 1.4 HDi Deze Citroen Nemo komt uit 2010, werd geleverd van 01-12-2007 tot 30-11-2010 en kostte toen 16.693,-. Deze originele Nederlandse bedrijfswagen staat sinds

Nadere informatie