Veltman Uitgevers Zomeraanbieding 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veltman Uitgevers Zomeraanbieding 2015"

Transcriptie

1 Veltman Uitgevers Zomeraanbieding 2015

2 2 Veltman Culinair S H AY O L A Death by Burrito - Het kookboek Vol praktische basisinformatie over pepers, kruiden, specerijen en het maken van je eigen tortillas Inclusief fotohandleiding voor het rollen van de perfecte burrito Mexican street food to die for! Prijs: 20,00 Omvang: 160 pagina s, gebonden Formaat: 19,5 x 25,2 cm ISBN: NUR: 440 Fantastische recepten. Ik heb zo n 10 Mexicaanse kookboeken, maar dit is mijn favoriet. Zelfs als je maar een kwart van de recepten maakt is dit een boek dat je moet hebben! Patrick Collins, Amazon Spannende recepten voor moderne Mexicaanse gerechten en cocktails. Geen tex-mexafhaalmaaltijden of bevroren margarita s: alleen authentieke ingrediënten en moorddadig lekkere smaken! Breng Mexico bij u thuis met variaties als Baja-vistaco s en Burrito s met runderrib & zoete aardappel, verwen uzelf met Anchopeper-chocoladeroomijs, waag uw leven met Bijna-fatalesauzen en leer alle klassiekers kennen. Shay Ola is de oprichter van The Rebel Dining Society, dat creatieve food events organiseert. Daarnaast werkt hij met creatieve bedrijven waarbij hij de grenzen van fine dining probeert te verleggen. Zijn originele culinaire ideeën brachten hem bij zijn nieuwste project: een Mexicaanse grill en tequilabar met de opwindende naam Death by Burrito.

3 C AT H E R I N E B A K E R & D I A N A F E R G U S O N De Solo Chef eenvoudige recepten voor 1 persoon Veltman Culinair 3 Mogelijkheid om een weekplan te maken, waarin restjes van eerdere maaltijden optimaal kunnen worden benut Vol prachtige foto s die je zullen doen watertanden Prijs: 20,00 Omvang: 176 pagina s, gebonden Formaat: 19,6 x 23,5 cm ISBN: NUR: 440 Een innovatief kookboek speciaal voor mensen die het rijk alleen hebben in de keuken en heerlijke, gezonde maaltijden voor zichzelf willen maken. De Solo Chef staat vol adviezen, tips, wekelijkse boodschappenlijsten, menu s en heerlijke, ongecompliceerde, smaakrijke gerechten die door iedereen gemakkelijk te maken zijn. Alle recepten zijn voor één persoon en in veel recepten wordt slim gebruikgemaakt van restjes. Catherine Baker en Diana Ferguson, kookdocenten en zussen, hebben uren in de keuken gestaan om te ontdekken wat mensen echt motiveert om te koken. Terwijl Diana de recepten ontwikkelde, schreef Catherine er een boek over.

4 4 Veltman Culinair E B E R H A R D S C H E L L Koken met chocolade 100 verleidelijke hartige gerechten Met uitgebreide informatie over de herkomst van chocolade Verrassende recepten met één van de populairste ingrediënten ter wereld Prijs: 22,50 Omvang: 160 pagina s, gebonden Formaat: 19,2 x 28,7 cm ISBN: NUR: 440 Chocolade hoeft niet altijd zoet te zijn: oorspronkelijk werd het regelmatig gebruikt als specerij. Eberhard Schell bezint zich in dit boek op de oorsprong van cacao en gebruikt chocolade, cacaobonen en veel meer als specerij in hartige gerechten. Zo worden vis, vlees en groenten gekruid of verrijkt met deze bijzondere ingrediënten. Het wijnadvies van sommelier Natalie Lumpp maakt de ervaring compleet. Eberhard Schell is een derde generatie patissier en chocolatier. Met zijn vrouw runt hij een chocoladewinkel en café in Gundelsheim am Neckar. Zijn passie is de perfecte harmonie van wijn en chocolade. Michael Meisen is een getraind en vooral gepassioneerd fotograaf. Hij werkt in zijn studio en op locatie voor uitgevers, de industrie en de reclamewereld.

5 J E R E M Y S C H M I D Het Rookboek Veltman Culinair 5 Leer alles over het roken en bereiden van vlees, vis, groenten, fruit en meer Heerlijke recepten voorzien van prachtige foto s Met tips, trucs en technieken Een onmisbaar handboek over roken Prijs: 24,50 Omvang: 160 pagina s, gebonden Formaat: 22,0 x 27,5 cm ISBN: NUR: 440 Roken is een eeuwenoude, breed toepasbare manier om voedsel te conserveren. De verleidelijke geur van rokend hout is maar moeilijk te weerstaan, maar je hoeft niet per se naar buiten om de zoete, zoute, gerookte smaak te bereiken. Jeremy beschrijft het verschil tussen warm en koud roken en laat zien hoe je met behulp van specerijen de perfecte smaakbalans in gerookt voedsel bereikt. De prachtige stap-voor-stap-foto s helpen je bij het rookproces. Maak pastrami om van te watertanden, of probeer de gerookte snappertaart, bierkorstbrood met gerookte boter en de geroosterde abrikozen met gerookte mascarpone toe!

6 6 Veltman Culinair M A R G I T P R O E B S T Het kookboek voor Veggies en Beefies Bevat een handige tabel met voedselwaren en hun vegetarische tegenhanger Vlees- en vegamaaltijden samengebracht in overzichtelijke dubbelrecepten Prijs: 22,50 Omvang: 192 pagina s, gebonden Formaat: 22,0 x 26,2 cm ISBN: NUR: 440 De één is gek op vlees, de ander eet vegetarisch. Maar genieten willen ze allebei. Kunnen deze twee samengaan? Met dit kookboek is dat geen enkel probleem! Tachtig dubbelrecepten met vegetarische en vleesvarianten brengen iedereen aan tafel samen. Zo kan men voor de hele familie, vriendenkring, of alleen maar voor de eigen partner, een heerlijke maaltijd bereiden! Margit Proebst is in Duitsland een ware autoriteit op het gebied van kookboeken. Ze heeft verschillende bestsellers op haar naam staan, met daarin recepten met een geraffineerde, frisse blik op klassieke gerechten. Haar originele en heldere recepten zijn voor iedereen toegankelijk.

7 C E L I A B R O O K S Vegetarisch, koolhydraatarm en glutenvrij Meer dan 100 gezonde, heerlijke recepten Veltman Culinair 7 Geschikt voor mensen met het insulineresistentiesyndroom en voor lage glykemische-indexdiëten Geschikt voor glutenvrije diëten Prijs: 17,50 Omvang: 176 pagina s, gebonden Formaat: 20,7 x 20,7 cm ISBN: NUR: 440 Meer dan 100 gezonde, heerlijke vegetarische en koolhydraatarme recepten van ontbijt tot hoofdgerecht, voor desserts en feestelijke hapjes. De recepten zijn ook geschikt voor een glutenvrij dieet. Dit is het eerste koolhydraatarme boek speciaal voor vegetariërs, maar het is inspirerend voor iedereen. Elk recept is voorzien van een voedingsanalyse en alle gerechten bevatten maximaal 10 gram koolhydraten per portie. Celia Brooks ontdekte haar passie voor koken toen ze werkte als model. Al snel opende ze een succesvol vegetarisch cateringbedrijf, waarmee ze werkt voor verschillende beroemdheden. Celia schrijft voor BBC, is regelmatig te zien op het UK Food Channel en is auteur van diverse kookboeken. Celia s recepten werken echt, en de gerechten zijn heerlijk. De geweldige en simpele recepten maken een dieet volgen een genot. Sri Owen, auteur en winnaar van de André Simon Award

8 8 Veltman Culinair Vol technieken, benodigde materialen en slimme tips voor het perfecte ijsje Heerlijke smaaksensaties met combinaties als frambooslimoen, lychee en citroengras en aardbeien met peper Het perfecte boek voor een hete zomerdag! C E S A R E N N A D I A R O D E N Ice Kitchen 50 ijslollyrecepten - Sensaties op een stokje Prijs: 15,00 Omvang: 128 pagina s, gebonden Formaat: 16,7 x 21,6 cm ISBN: NUR: 440 In dit speelse boek ontdekt u hoe u kleurige, creatieve en overheerlijke ijslolly s kunt maken voor elke gelegenheid en elk seizoen. Het is een feest om ze te maken: in het oog springend met de natuurlijke kleur van verrukkelijk fruit, vol specerijen, kruiden, koffie, chocolade en noten. Nadia Roden is een gelauwerd kunstenaar in zowel de beeldende als culinaire kunsten. In 2011 zorgden haar ijslolly s voor een ware sensatie in New York. Cesar Roden bevond zich aan het front tijdens de streetfood - revolutie in Engeland. Cesar was de oprichter van de Ice Kitchenkarren, die direct een enorm succes waren.

9 G R E G H U G H E S Thuis bier brouwen Veltman Culinair 9 Uitgebreide informatie over de geschiedenis van bierbrouwen De overzichtelijke recepten zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden Alles wat je altijd al wilde weten over het maken van je eigen bier! Prijs: 20,00 Omvang: 224 pagina s, gebonden Formaat: 20,2 x 24 cm ISBN: NUR: 448 Met Thuis bier brouwen ontdek je hoe je zelf maltbier, pils en gerstebier kunt brouwen. Ook kruiden-, specerijen- en fruit - bieren komen uitgebreid aan bod. Dit boek bevat meer dan 100 bierrecepten van over de hele wereld, met tips van brouwers en prachtige grote foto s van de verschillende bieren. Gedetailleerde stap-voor-stap-foto s tonen je wat te doen in iedere stap van het proces of je nu nieuw bent in het brouwen of een ervaren thuisbrouwer bent. Het boek bevat naast recepten ook een uitgebreide lijst van benodigdheden en ingrediënten, en is zo dé handleiding voor de enthousiaste bierbrouwer.

10 10 Veltman Culinair Nieuw in de serie Minibijbels B R I D G E T J O N E S Minibijbel voor Diabetici Prijs: 10,00 Omvang: 256 pagina s, gebonden Formaat: 17,5 x 23 cm ISBN: NUR: 443 Een complete hand - leiding voor leven met diabetes, met adviezen over het omgaan met de aandoening, het verlichten van de symptomen, gewichtsbeheersing, het verminderen van medicijngebruik en een fantastische verzameling verleidelijke, gezonde recepten. Bevat 170 verrukkelijke recepten. C AT H E R I N E AT K I N S O N Minibijbel Slowcooker Prijs: 10,00 Omvang: 256 pagina s, gebonden Formaat: 17,5 x 23 cm ISBN: NUR: 446 Meer dan 150 verrukkelijke recepten voor uw slowcooker (crockpot) die u het water in de mond doen lopen. De uitgebreide inleiding vertelt u alles over de technieken die u nodig heeft om in de slowcooker te koken.

11 Veltman Culinair 11 C H R I S T I N E I N G R A M E N J E N N I E S H A P T E R De Broodbijbel 17, pagina s Prijs: 17,50 Omvang: 512 pagina s, gebonden Formaat: 17,5 x 23 cm ISBN: NUR: 441 Een uitgebreid en prachtig geïllustreerd overzicht van de lekkerste broden overal ter wereld. De landen worden apart besproken, met fascinerende details over de vorm, smaak, structuur en achtergrond van de broden. Prachtige foto s van de gebakken broden met een stap voor stap beschreven instructie hoe u ze moet bereiden. Met meer dan 250 traditionele en nieuwe recepten van over de hele wereld. Christine Ingram beëindigde haar carrière in de journalistiek om zich te kunnen wijden aan haar passies: koken en eten. Na enkele jaren als culinair redactrice bij het tijdschrift Woman te hebben gewerkt, werd ze freelance schrijfster. Ze heeft inmiddels over diverse onderwerpen geschreven en bijdragen geleverd aan diverse Britse tijdschriften. Ook heeft ze een aantal kookboeken geschreven. Jennie Shapter schrijft als freelance auteur over culinaire onderwerpen en is tevens gespecialiseerd in het bereiden van voedsel voor foto s. In het begin van haar carrière werkte ze een aantal jaren voor diverse belangrijke voedselfabrikanten, en in die periode deed ze veel ervaring op met (brood) bakken. Ze heeft meer dan twintig kookboeken geschreven.

12 12 Veltman Culinair Nieuw in de 500-serie Groene sappen zijn ideaal om gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen Door hun felle kleuren zijn de sappen ook zeer aantrekkelijk voor kinderen Een efficiënte manier om aan je dagelijkse dosis groente en fruit te komen C A R O L B E C K E R M A N 500 groene sappen & smoothies Prijs: Omvang: 288 pagina s, gebonden Formaat: 15,7 x 15,7 cm ISBN: NUR: 440 Het drinken van sappen is een zeer effectieve manier om je gezondheid een boost te geven, en het is een uitstekend alternatief voor tussendoortjes vol suiker en ongezonde stoffen. Bovendien verbeteren sappen je vitaliteit en humeur!

13 Veltman Culinair 13 D E B O R A H G R AY 500 studentenmaaltijden Het enige studentenkookboek dat je nodig hebt! Vol eenvoudige én indrukwekkende gerechten Met tientallen tips, basisingrediënten en gerechten Prijs: Omvang: 288 pagina s, gebonden Formaat: 15,7 x 15,7 cm ISBN: NUR: 440 Een kookboek geschreven met de student in het achterhoofd: eenvoudige, betaalbare recepten waarmee je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zet.

14 14 Veltman Culinair Mooie boeken om te genieten van het buitenseizoen C H R I S T I N E W AT S O N 500 sappen en smoothies Prijs: ISBN: PA U L K I R K 500 barbecuegerechten Prijs: ISBN: S U S A N N A H B L A K E 500 salades Prijs: ISBN:

15 F R A N C I S V A N A R K E L De Nederlandse keuken/ Dutch Cuisine Veltman Culinair 15 6e DRUK Prijs: ISBN: J A N N Y D E M O O R De Nederlandse keuken 2e DRUK Het ultieme studentenkookboek Prijs: 12,99 ISBN: Prijs: 7,99 ISBN: S U Z A N N E V A N D Y C K De Belgische keuken Prijs: 7,99 ISBN:

16 16 Veltman Kind& Jeugd C A R Y L H A R T M E T I L L U S T R AT I E S V A N A L E X T. S M I T H Foxy en de filmster De vele illustraties en ruime bladspiegel maken het boek zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen Eerste deel in een serie van drie titels Met tekeningen van Alex T. Smith, de bedenker van het hondje Claude Prijs: Omvang: 176 pagina s, gebonden Formaat: 19,6 x 14 cm ISBN: NUR: 282 Leeftijd: 7+ NL-editie Foxy heeft maar één droom: rijk en beroemd worden. Wanneer plots Enzo Ravioli op het toneel verschijnt verschijnt, die bevriend is met een beroemde filmster, ziet Foxy haar kans schoon. Er staat nog maar één ding in de weg om haar droom te laten uitkomen: Alfonso de Alligator! Sinds Foxy Alfonso in een ei op haar stoep vond, doet ze er alles aan om hem weer te verliezen. Omdat de alligator steeds dreigt haar op te eten, heeft ze echter nog niet weten te ontsnappen. Foxy is vastbesloten naar Lollywood af te reizen, maar zal de goedgelovige Alfonso in het stiekeme plannetje trappen dat Foxy heeft bedacht om van hem af te komen?

17 Veltman Kind& Jeugd 17 Leesfragment De vader en moeder van Foxy von Sluwen waren behoorlijk chique, dus was Foxy gewend geraakt aan de beste en heerlijkste dingen in het leven. Ze woonde in een grote villa met chique behang en dure kroonluchters en echte familieportretten aan de muur. Ze at de hele dag lekkere suikeramandeltjes en als ze haar zin niet kreeg, kreeg ze een woedeaanval. Foxy s echte naam is Foxima Ferrari Preciosa Lalala Lycklama van Berchbosch tot Donschenstaert von Sluwen III, maar in de schimmige onderwereld waarin ze nu leeft, wordt ze gewoon Foxy genoemd. Maar hoe is ze daar terechtgekomen? Hoe kwam het dat Foxy s luxe leventje veranderde in een leven vol ellende en narigheid? Dat zal ik je vertellen. Alfonso! Alfonso is de reden. Alfonso Alligator had al honger toen hij werd geboren. Of eigenlijk is hij uit een ei gekropen. Toen Foxy op een dag een groot, heerlijk ei voor de deur vond, dacht ze maar aan één ding: een lekker ontbijtje. Wist zij veel dat er in dat volmaakte ei geen overheerlijk eigeel zat, waar je je brood zo lekker in kunt dopen, maar een afgrijselijk reptiel. Alfonso is misschien niet de slimste, maar hij weet wel heel goed dat hij Foxy niet uit het oog moet verliezen, want als Foxy er is, krijgt Alfonso ETEN. Die gulzige alligator eet haar de oren van het hoofd en als ze niet oppast, eet hij HAAR nog eens op! Caryl Hart is een veelgeprezen bestsellerauteur van kinderboeken. Ze schrijft prentenboeken en leesboeken voor kinderen en geeft creatieve workshops op scholen en in bibliotheken. Alex T. Smith studeerde illustratie aan de Coventry University en zijn boeken werden voor diverse prijzen genomineerd. LEES- EXEMPLAREN BESCHIKBAAR!

18 18 Veltman Kind& Jeugd D A V E L O W E M E T I L L U S T R AT I E S V A N C AT E J A M E S Supereekhoorn en de Eekhoornjager Het tweede deel in de avontuurlijke serie Supereekhoorn! Voorzien van tientallen spannende illustraties Door de vele illustraties en korte hoofdstukken ook zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen Van de auteur van de Hamster-serie Prijs: 10,00 Omvang: 160 pagina s, gebonden Formaat: 19,6 x 14 cm ISBN: NUR: 282 Leeftijd: 8+ EERDER VERSCHENEN: NL-editie Supereekhoorn en de Verschrikkelijke Snotman ISBN: Supereekhoorn is terug! Nadat Wouter de stad heeft gered van de Verschrikkelijke Snotman, voelt hij zich een echte held. Al snel blijkt dat er een nieuw avontuur op hem wacht, waarin Super - eekhoorn zijn allergrootste vijand moet zien te verslaan. De Eekhoornjager, een nare man met een zo mogelijk nóg gemenere hond, is een fanatiek verzamelaar van eekhoornstaarten. De eekhoornpopulatie loopt door zijn gejaag snel terug, maar er is één staart die de Eekhoornjager het allerliefst aan zijn verzameling wil toevoegen: de staart van Supereekhoorn. Zal Wouter de eekhoorns, en zichzelf, weten te redden?

19 JOHN DOUGHERTY MET ILLUSTRATIES VAN DAVID TAZZYMAN Stinkbom en Ketchupkop en de ondergrondse pizzabende Veltman Kind& Jeugd 19 Ontmoet de grappigste personages die ooit door de mensheid gekend zijn in dit wonderbaarlijk hilarische boek dat je van je sokken zal blazen van het lachen! Voorzien van tientallen grappige illustraties, en daarom ook zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen Prijs: Omvang:192 pagina s, gebonden Formaat: 19,6 x 14 cm ISBN: NUR: 282 Leeftijd: 8+ NL-editie EERDER VERSCHENEN: Psst! Psst!! Hé, jij daar! He he, eindelijk Stinkbom en Ketchupkop en de doortrapte dassen Zal ik je een geheim vertellen? Nou? Zal ik? Het is een spannend geheim echt waar. Je zult het nooit geloven. Het is zo ongelooflijk ongelooflijk en zoooooo geheim. Je moet me beloven dat je het aan niémand zult vertellen. Nou? Beloofd? Weet je nog, die dassen? Die door onze helden in de gevangenis werden gegooid en ontsnapten? De stiekem ook op zoek gingen naar een magisch stekelvarken? Ze hebben een nieuw plannetje bedacht, en daar zit een verdacht lekker luchtje aan... Stinkbom en Ketchupkop op zoek naar het magische stekelvarken Prijs: per exemplaar

20 20 Veltman Kind& Jeugd De eerste druk van deze spannende YA was razendsnel uitverkocht Het boek verschijnt ruim op tijd voor Literatour, de boekenweek voor jongeren L A U R E N M I L L E R Free to Fall (paperback) NU 15,00 Prijs: 15,00 Omvang: 464 pagina s, paperback Formaat: 15,0 x 22,0 cm ISBN: NUR: 284 Leeftijd: 14+ Wat als er een app was die je vertelde naar welke muziek te luisteren, welke koffie te bestellen, of zelfs wat te doen met je leven een app die je kon verzekeren van volmaakt geluk? Wat als je nooit hoefde te falen, nooit de verkeerde beslissing hoefde te nemen? De kracht van dit verhaal zit hem natuurlijk in het feit dat het allemaal wel heel erg dicht bij de werkelijkheid komt Craving Pages Fast forward naar een tijd waarin Apple en Google zijn vervangen door Gnosis, een miljardenbedrijf dat een levensveranderende technologie heeft ontwikkeld: Lux, een app die al je beslissingen optimaliseert voor de beste persoonlijke resultaten. Maar wanneer Rory Vaughn wordt toegelaten tot de prestigieuze Theden Academy ontdekt ze dat er niet alleen maar mooie kanten aan deze app zitten

21 L I L C H A S E Geheimen, leugens en kluisje 62 (paperback) Veltman Kind& Jeugd Een boek over vriendschap, er bij willen horen en populair willen zijn Toegankelijk verhaal met een onverwachte wending 21 NU 10,00 Prijs: 10,00 Omvang: 268 pagina s, paperback Formaat: 13,5 x 21,0 cm ISBN: NUR: 283 Leeftijd: 10+ Vanaf het moment dat de populaire Hillary dertien jaar geleden van de aardbodem verdween is haar kluisje, kluisje 62, nooit meer gebruikt. Althans, niet om studieboeken en gymtassen in op te bergen. In plaats daarvan hebben leerlingen hun diepste geheimen op briefjes geschreven en in het kluisje geschoven, waar ze veilig waren. Dat waren ze ook, tot nieuwe leerlinge Maya op school verschijnt. Ze krijgt kluisje 62 toegewezen, en krijgt de geheimen er gratis bij. Zal ze deze gebruiken om populair te worden, of om anderen te helpen? Eén ding is zeker: in één klap is Maya één van de machtigste meisjes van de school... Ik vond het fantastisch hoe Chase vriendschap beschrijft. Tienervriendschappen zijn ongelofelijk ingewikkeld en het hele Beste Vrienden-ding maakt het allemaal nog veel verwarrender. Kluisje 62 is een combinatie van Clueless, Mean Girls en Harriet The Spy. Het is zo n goed boek, ik heb het absoluut verslonden! - LH Johnson, op Goodreads.com

22 22 Veltman Kind& Jeugd Verhalen voor Boys Verhalen over bang zijn, je eigen plek vinden, goede manieren, vriendjes maken en nog veel meer Rijkelijk geïllustreerd: op iedere pagina is van alles te zien! Prijs: Omvang: 176 pagina s, gebonden Formaat: 21,7 x 24,6 cm ISBN: NUR: 277 Leeftijd: 2+ Een collectie van vrolijke verhalen om samen te lezen! Ga op avontuur in de ruimte, volg Robothond tijdens zijn zoektocht naar een nieuw thuis en ontdek waarom grote zussen heel, heel eng kunnen zijn Dit prachtig geïllustreerd voorleesboek is het perfecte cadeau voor iedere jongen!

23 Verhalen voor Girls Veltman Kind& Jeugd 23 Verhalen over echte magie, prinsen en prinsessen, zeemeerminnen, vriendschap en nog veel meer Rijkelijk geïllustreerd: op iedere pagina is van alles te zien! Prijs: Omvang: 176 pagina s, gebonden Formaat: 21,7 x 24,6 cm ISBN: NUR: 277 Leeftijd: 2+ Een collectie van magische verhalen om samen te lezen! Ontdek een geheimzinnig medaillon, een verhaal over een onverwachte vriendschap en wat een beetje feeënmagie allemaal kan doen Dit prachtig geïllustreerde voorleesboek is het perfecte cadeau voor elk meisje!

24 24 Veltman Kind& Jeugd S T E V E S M A L L M A N M E T I L L U S T R AT I E S V A N A D A G R E Y Overal poep in de dierentuin Prijs: Omvang: 28 pagina s, gebonden Formaat: 26,5 x 28,5 cm ISBN: NUR: 273 Leeftijd: 2+ Spetter, kletter, plons! Er is veel te veel poep in de dierentuin: dierenverzorger Simon kan het allemaal niet meer bijhouden. Dan verschijnt er op een dag uit het niets lichtgevende poep. Zou het misschien ruimtewezenpoep kunnen zijn? Een heerlijk boek op rijm over een erg populair onderwerp! J E N N A H A R R I N G T O N M E T I L L U S T R AT I E S VA N F I N N S I M P S O N Hannah wil een huisdier! Prijs: Omvang: 28 pagina s, gebonden Formaat: 26,5 x 28,5 cm ISBN: NUR: 273 Leeftijd: 2+ Hannah wil een huisdier. Maar niet zomaar een huisdier. Geen hond, geen parkiet en geen konijn. Oh nee, Hannah wil een heel bijzonder huisdier. Een groot, zwart met wit gestreept huisdier

25 J A N E C H A P M A N Geen knuffels meer! Veltman Kind& Jeugd 25 Barry is het allergrootste, allerzachtste, allerknuffelbaarste knuffelmonster van het hele bos. Konijnen, bevers, dassen en zelfs schildpadden: iedereen wil met hem knuffelen. Maar Barry wil alleen maar rustig door het bos wandelen. Kan hij voor de dieren een ander groot beest vinden om te knuffelen? Prijs: Omvang: 28 pagina s, gebonden Formaat: 26,5 x 28,5 cm ISBN: NUR: 273 Leeftijd: 2+ J A C K T I C K L E Pak me dan, als je kan! Pip, Poppy en Pepijn hebben honger! De jonge pinguïns gaan achter een visje aan, maar die laat zich nog niet zo makkelijke vangen. Met behulp van een heleboel vriendjes is het visje de pinguïns te slim af. Een kleurrijk prentenboek met verschillende kijkgaten en uitvouwflappen. Prijs: Omvang: 28 pagina s, gebonden Formaat: 25,1 x 28,6 cm ISBN: NUR: 273 Leeftijd: 2+

26 26 Veltman Kind& Jeugd I V A N B AT E S De kiekeboe-beer! Prijs: Omvang: 32 pagina s, gebonden Formaat: 23,5 x 30,5 cm ISBN: NUR: 273 Leeftijd: 2+ HERDRUK T I M W A R N E S Gevaarlijk! Prijs: ISBN: e DRUK tiplijst nationale voorleesdagen 2016 opgenomen in de brochure van Stichting Lezen (België) In het bos woont een stoute en stiekeme beer die gek is op een spelletje dat hij kiekeboe noemt. Dan verschijnt er plots een Konijntje, die Beer wat wil leren over aardig zijn. Maar kan een klein konijntje een grote beer duidelijk maken dat er een fijnere manier is om samen te spelen?

27 T H O R S T E N S A L E I N A Van wie zijn deze billen?dinosauriërs Veltman Kind& Jeugd 27 Met vrolijke flapjes Zeer geschikt om te leren over dieren, maar ook ideaal voor de fijne motoriek Prijs: 7,99 Omvang: 20 pagina s, karton Formaat: 16,0 x 16,0 cm ISBN: NUR: 271 Leeftijd: 2+ HERDRUK S T E V E S M A L L M A N De aap met de blauwe billen Prijs: ISBN: Een boekje om te raden en te lachen! 5e DRUK De vrolijke rijmpjes stimuleren kinderen om mee te raden en te ontdekken wat er achter de grote, stevige flapjes te zien is. Dit speelboekje is leuk voor jong en oud!

28 28 Veltman Kind& Jeugd Baby s reageren het beste op sterke contrasterende kleuren en vormen Visuele stimulatie moedigt de algehele ontwikkeling van uw baby aan De interactieve speelbalk verbetert de oog-handcoördinatie R O G E R P R I D D Y M E T I L L U S T R AT I E S V A N H O L LY J A C K M A N Hallo Baby! Lekker spelen Prijs: Omvang: 10 pagina s, gebonden Formaat: 25,8 x 29 cm ISBN: NUR: 270 Leeftijd: 0+ Een contrastboek om samen met uw baby te lezen. Bekijk de prenten waarin zwart en wit een belangrijke rol spelen, zodat ook zeer jonge baby s ze al kunnen waarnemen. Iedere plaat bevat bekende elementen, zoals kleding, het huis, eten en speeltjes. Tijdens het lezen kan uw baby kijken, wijzen én spelen met de drie spelelementen die aan het boek vast zitten.

29 PAT R I C I A H E G A R T Y, I L L U S T R AT I E S D O O R F H I O N A G A L L O W AY Maak vast! Veltman Kind& Jeugd 29 Een ideaal boek om kinderen te leren over verschillende soorten sluitingen Even oefenen, en uw kind trekt voortaan zelf zijn schoenen aan! Prijs: Omvang: 10 pagina s, karton Formaat: 23,5 x 23,5 cm ISBN: NUR: 270 Leeftijd: 3+ Beweeg de rits in Kikkers mond van links naar rechts: zo is hij dicht, en zo gaat hij weer open. Laat kleine handjes leren een rits dicht te doen, knopen vast te maken, veters te strikken en nog veel meer! Dit vrolijke boek verbetert de hand-oog - coördinatie, bevordert de interactie tussen ouder en kind, verbetert de motoriek en bevordert de taalontwikkeling.

30 30 Veltman Algemeen Een visuele reis door het succesverhaal van Ed Sheeran Een ware must-have voor de echte fan Unieke blik op de zware reis die Sheeran moest afleggen om zo ver te komen E D S H E E R A N E N P H I L L I P B U TA H Ed Sheeran a visual journey Prijs: 17,50 Omvang: 208 pagina s, gebonden Formaat: 19,6 x 25,2 cm ISBN: NUR: 660 Een down to earth verhaal over hoeveel je met hard werken en bergen vastberadenheid kunt bereiken. Fiona, Goodreads.com Dit boek is een fascinerend, zeer persoonlijk portret van de unieke muzikant Ed Sheeran: over zijn ups en downs op weg naar de absolute top als wereldberoemd singer-songwriter én idool. Kunst loopt als een rode draad door de carriere van deze opmerkelijke artiest. Zijn verhaal wordt daarom verteld aan de hand van exclusief getekende (kunst)portretten van de populaire zanger, gemaakt door jeugdvriend en kunstenaar Phillip Butah. De teksten van Ed illustreren de reis die door de kunstwerken wordt belicht: zo is er een intiem verslag ontstaan van hoe je een internationaal bekend artiest wordt.

31 Veltman Algemeen 31 Ed Sheeran trad samen met Elton John op bij de Grammy Awards Daarnaast ging hij op tournee met Taylor Swift Zijn optredens op Madison Square Garden waren allemaal in geen tijd uitverkocht Ed Sheeran was al twee jaar dakloos toen hij in 2005 besloot zijn eerste EP uit te brengen. Hij worstelde met het ontdekken van zijn eigen sound, en had een krankzinnige start van zijn internationale carrière toen hij in 2011 een megacontract tekende bij Asylum Record. Phillip Butah is een goede vriend van Ed Sheeran. Hij maakt het artwork voor alle Ed Sheeran albums. Vorig jaar stelde hij voor om samen een geïllustreerd boek te creëren waarin zijn kunstwerken en de verhalen achter Eds muziek zouden worden samengebracht.

32 32 Veltman Algemeen T H O M A S PA V I T T E Kleuren op nummer Portretten Kleuren is razend populair; Pavitte brengt het naar een heel nieuw niveau! Het bekende kleuren op nummer van vroeger in een nieuw jasje. De kleurplaten zijn zo mooi, u zult ze direct aan uw muur willen hangen. Prijs: Omvang:48 pagina s, paperback met flappen Formaat: 25,4 x 35,6 cm ISBN: NUR: 476 Na de succesvolle serie 1000x van punt naar punt brengt Thomas Pavitte een andere creatieve uitdaging op de markt: kleuren op nummer. Ook dit kennen we natuurlijk van vroeger, maar zoals altijd daagt Pavitte ons uit om nét een stapje verder te gaan. Op het eerste gezicht zijn de kleurplaten een onoverzichtelijke brij overlappende cirkels. Maar volg tijdens het kleuren de kleurcodering en het portret van een beroemdheid komt stukje bij beetje tevoorschijn!

33 T H O M A S PA V I T T E 1000x van punt naar punt Veltman Algemeen 33 2e DRUK 2e DRUK Dieren ISBN Meesterwerken ISBN e DRUK 2e DRUK Prijs: per exemplaar Omvang: 44 pagina s, paperback Formaat: 25,4 x 35,6 cm NUR: 476 Portretten ISBN Steden ISBN Andere titels van Thomas Pavitte We herinneren ons allemaal de van-punt-naar-punttekeningen uit onze jeugd: puzzels waar we vol enthousiasme mee aan de slag gingen om zo te ontdekken welke verassingen waren verborgen achter de geheimzinnige stipjespatronen. Deze tijdloze activiteit vindt u terug in deze boeken, waarin eenvoudige punttekeningetjes zijn getransformeerd tot uitdagende platen met gedetailleerd lijnwerk en expressieve schaduwen. Alles wat u nodig hebt is een beetje geduld, om uzelf te verrassen met wat u kunt creëren met één enkele lijn.

34 34 Veltman Algemeen Wenskaarten Kleuren voor volwassenen 4 leuke cadeauboekjes met fantasierijke motieven om in te kleuren Niet alleen ontspannend voor de maker van de kaart, maar ook bijzonder voor de ontvanger vanwege het persoonlijke karakter NIEUW! Bloemenmagie ISBN Mandalamagie ISBN Bloementuin betovering ISBN Oosterse betovering ISBN Prijs: 5,00 per exemplaar Omvang: 20 kaarten Formaat: 16,5 x 12,0 cm Verschijnt: juni 2015 NUR: 475 Na de diverse kleurboeken verschijnen nu ook vier leuke cadeauboekjes met 20 wenskaarten om in te kleuren.

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips

Kids kookboek tips. 5x Kids kookboek tips Kids kookboek tips Maart en het zou een beetje lente moeten worden, maar zo voelt het toch nog niet, wat is het koud! Gelukkig de lente staat deze maand niet centraal op de blog, maar de kinderen wel,

Nadere informatie

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8 Wild Beest Opdrachtenboekje Basisonderwijs groep 5 t/m 8 24 februari t/m 29 mei 2015 Wild Beest In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open

Nadere informatie

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas

10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas 10x Favoriete kookboeken cadeau tips voor Sinterklaas De gezellige maanden zijn begonnen en daarmee eigenlijk ook direct de cadeautjes maanden. Misschien ben je nog wel op zoek naar perfecte cadeautjes

Nadere informatie

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011

Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Kok als beroep Thomas en Lasse Het Baken 8a 28-1-2011 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Het ontstaan van koken... 3 De eerste ontdekking... 3 Het eerste beetje koken... 3 De ontwikkelingen... 3 Kok worden...

Nadere informatie

Zomer. De Lantaarn Ruitenbergboek

Zomer. De Lantaarn Ruitenbergboek Zomer 2015 De Lantaarn Ruitenbergboek Koken Zomertoppers! Ieder boek heeft zijn eigen, unieke vorm Smaakvolle recepten Sfeervolle foto s Asperges ISBN 978-94-6188-313-1 De smaak van... Gebonden, full colour

Nadere informatie

Mediumdisplay: 52 ex. voor 309,40

Mediumdisplay: 52 ex. voor 309,40 PROGRAM MMA JANUARI FEBRUARI MAART 2012 Duo kleurblok 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 4 6 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 6 0 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 2 8 4 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 3 0 7 9 7 8 9 0 3 7 4 8 3 3 2 1 9 7 8 9 0 3 7 4 8

Nadere informatie

Veltman Uitgevers Jubileumaanbieding najaar 2016

Veltman Uitgevers Jubileumaanbieding najaar 2016 Veltman Uitgevers Jubileumaanbieding najaar 2016 2 Beste relatie, Dit jaar viert Veltman Uitgevers feest, want wij bestaan 15 jaar. In het voorjaar van 2001 ging Veltman Uitgevers van start. Wat begon

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Schrijver Trent Stewart

Schrijver Trent Stewart Schrijver Trent Stewart Door : Thomas Pereira School : het Baken Klas : 7A Datum : 2010-02-15 Pagina: 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Biografie... 4 3. Boeken die geschreven staan....

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

breidt haar gamma uit persdossier

breidt haar gamma uit persdossier breidt haar gamma uit persdossier I feel like... Homecooking is in. Wie graag eet, krijgt de jongste jaren steeds meer zin om zelf de koksmuts op te zetten. De Belgische chocoladefabrikant Choc-o-lait,

Nadere informatie

Vivian ter Huurne (Weddingplanner)

Vivian ter Huurne (Weddingplanner) PRIJSLIJST 2016 Jullie bruiloft is eigenzinnig, vol emotie en met oog voor detail. Jullie trouwen bij een locatie die iets met jullie doet, of dit nu een groot landgoed is of juist bij jullie ouders in

Nadere informatie

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl

Wokken & Zo. Kijk voor meer informatie en recepten op www.conimex.nl Wokken & Zo De meest populaire wokgerechten die je zelf thuis kunt maken, plus veel inspirerende nieuwe wokgerechten. Met de authentieke Aziatische smaak. Snel en simpel, veelzijdig en verrassend. Kijk

Nadere informatie

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op

Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op Meer informatie over de waarschuwingen op onze producten, die in overeenkomst zijn met de Europese Normen voor Veiligheid van Speelgoed, vindt u op onze website: www.usborne.com Baby s eerste speel- en

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2015-2016

PRIJSLIJST 2015-2016 PRIJSLIJST 2015-2016 Jullie bruiloft is eigenzinnig, vol emotie en met oog voor detail. Jullie trouwen bij een locatie die iets met jullie doet, of dit nu een groot landgoed is of juist bij jullie ouders

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING

KIJK IN JE BREIN LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING LESMODULE BASISSCHOOL LEERLING 1. DE HERSENEN 1.1 HOE ZIEN HERSENEN ERUIT? VRAAG WIE KAN VERTELLEN WAT HERSENEN ZIJN? VRAAG HEBBEN KINDEREN KLEINERE HERSENEN DAN GROTE MENSEN? 1.2 WANNEER GEBRUIK JE ZE?

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN

DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Bijbel voor Kinderen presenteert DE RIJKE MAN, DE ARME MAN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail

Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail Druk: september 2014 Copyright 2014 obs Oldenije PIT (www.pitcc.nl) en DurvDesign (www.durvdesign.nl) Als je iets wilt gebruiken uit dit boek, mail ons dan eerst even via info@pitcc.nl en dan hebben we

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis

Het. Boekenliefje. Helen Docherty & Thomas Docherty. Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty Clavis Het Boekenliefje Helen Docherty & Thomas Docherty 3 Precies op dat moment kwam een klein wezentje het dorp binnengevlogen. Het werd langzaam donker

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Dus eet gezond, eet puur en geniet van het leven! Gonnie Mulder Uitgever Becht

Dus eet gezond, eet puur en geniet van het leven! Gonnie Mulder Uitgever Becht lifestyle Al jarenlang volg ik de inspirerende website www.greenkitchenstories.com van Luise Vindahl en David Frenkiel. In 2013 verscheen hun eerste boek The Green Kitchen bij Becht, in de jaren erna

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

het snelle Paleo kook boek het snelle PALEO-kookboek Daniel Green eet jezelf gezond, slank en energiek PALEO kook Paleo is the new way to go Culy.

het snelle Paleo kook boek het snelle PALEO-kookboek Daniel Green eet jezelf gezond, slank en energiek PALEO kook Paleo is the new way to go Culy. Paleo is the new way to go Culy.nl Vol gezonde en gemakkelijke powerrecepten én tips VIVA De Paleo-lifestyle is niet voor niets een grote dieettrend. Kook snel en gemakkelijk met vers fruit, verse groenten,

Nadere informatie

Eet je Mooi in 28 dagen

Eet je Mooi in 28 dagen Eet je Mooi in 28 dagen hét beautyrecept op basis van wetenschappelijk onderzoek Inge de Munnik www.eetjemooi.nl inhoud 1 INLEIDING Hoe werkt Eet je Mooi? 9 Wat doet Eet je Mooi voor jou? 11 2 DE PRINCIPES

Nadere informatie

De boekenbeer Module dans groep 1-2

De boekenbeer Module dans groep 1-2 De boekenbeer Module dans groep 1-2 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol In samenwerking met Centrum voor de Kunsten Beverwijk en ABC Cultuur Contact: DeboraVollebregt@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl

Nadere informatie

Genieten. van lekker eten

Genieten. van lekker eten Genieten van lekker eten Food Connect Passie voor eten Een maaltijd die met liefde is gekookt, dat is elke dag weer een cadeautje. Aan onze maaltijden proef je dat ze met aandacht zijn bereid. We kiezen

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari)

Eet smakelijk. ( 5 januari t/m 31 januari) Eet smakelijk ( 5 januari t/m 31 januari) In dit thema staat eten centraal. De kinderen gaan fruit/groente proeven en ontdekken al spelenderwijs wat vies is en wat lekker is. Ook gaan we koekjes die ze

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL

STEENSOEP OMA VERTELT EEN VERHAAL Hotel Hallo - Thema 6 Hallo opdrachten STEENSOEP 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en leg

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema "water" In dit thema staat water centraal.

Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus. Seizoen 2013 / 2014. Thema water In dit thema staat water centraal. Welkom op de eigen pagina van speelzaal Kleine Columbus Seizoen 2013 / 2014 Thema "water" In dit thema staat water centraal. Water komt uit de kraan maar zit ook in een fles, je kunt het drinken maar je

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8

FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 FIONA REMPT - KINDERBOEKEN - WORKSHOPS - GROEP 1 T/M 8 Kinderboeken schrijven is een prachtig vak. Verhalen bedenken en die in stilte uitwerken staat in schril contrast met het ontmoeten van lezers en

Nadere informatie

Wij gaan (voor)lezen

Wij gaan (voor)lezen Wij gaan (voor)lezen Aanbod Primair Onderwijs Bibliotheek Helmond-Peel 2015-2016 De bibliotheek die ertoe doet Asten Deurne Helmond Someren 1 Voorwoord Rode Draad: Lezen is leuk! Met de hele school de

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2013/14. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2013/14 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie

Fast Lane. Leeskaravaan

Fast Lane. Leeskaravaan Fast Lane Leeskaravaan Makkelijk Lezen Young adults en volwassenen Voorjaar 2012 Makkelijk lezen-fonds voor young adults en volwassenen van NBD Biblion Lezen en schrijven, in Nederland de normaalste zaak

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Bruidsfotografie 2015

Bruidsfotografie 2015 PrijsBROCHURE Bruidsfotografie 2015 Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away. - Hilary Cooper - Die ademloze momenten, de momenten vol liefde

Nadere informatie

Voor de ouders of verzorgers

Voor de ouders of verzorgers Voor de ouders of verzorgers Dit boekje is bedoeld voor kinderen tussen drie en zes jaar. Acht kunstwerken uit de collectie oude kunst van het Centraal Museum zijn geselecteerd voor dit boekje. Deze werken

Nadere informatie

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL

Begrijpend luisteren. Annemarieke Kool. CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Begrijpend luisteren Annemarieke Kool CPS Onderwijsontwikkeling en advies WWW.CPS.NL Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Strategieën en voorbeelden 4. Differentiëren mbv taxonomie 5. Oefening

Nadere informatie

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g

M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g M a a k v a n j u l l i e B e d r i j f s - o f G r o e p s u i t j e e e n c r e a t i e v e b e l e v i n g # A R T P U B N L W W W. A R T P U B. N L A R T P U B O N S V E R H A A L ArtPub is hét creatieve

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Je zintuigen kunnen lang niet alles waarnemen. Veel dieren kunnen beter zien, horen, proeven en ruiken dan de mensen.

Je zintuigen kunnen lang niet alles waarnemen. Veel dieren kunnen beter zien, horen, proeven en ruiken dan de mensen. Fantasie en Werkelijkheid Werkstuk gemaakt door Eline uit groep 6 Inhoudsopgave: H 1 Wat is de werkelijkheid? Blz. 1 H 2 Fantasie is geen werkelijkheid. Blz. 3 H 3 Fantasie bij kinderen. Blz. 3 Fantasieplaatje.

Nadere informatie

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS)

Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Oplossingsgerichte vragen (Het Spel van Oplossingen IKB & TS) Stel dat dat (te grote wonder) gebeurt, ik betwijfel of dat zal gebeuren, maar stel je voor dat, wat zou je dan doen dat je nu niet doet? (p36)

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Moeder worden, moeder zijn

Moeder worden, moeder zijn Moeder worden, moeder zijn Uitgeverij Eenvoudig Communiceren Postbus 10208 1001 EE Amsterdam Telefoon: (020) 520 60 70 Fax: (020) 520 60 61 E-mail: info@eenvoudigcommuniceren.nl Website: www.eenvoudigcommuniceren.nl

Nadere informatie

VOORJAAR Memphis Belle BAKERMAT VOORJAAR 2017

VOORJAAR Memphis Belle BAKERMAT VOORJAAR 2017 VOORJAAR 2018 Memphis Belle BAKERMAT VOORJAAR 2017 DE KLEINE PRINSES NIEUW verwacht Het was een dag van kleine rampen in het kasteel: er werd water over het schilderij gemorst, de Kleine Prinses viel van

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Kom op. it s. ben creatief! F UN. Je kan het! Voorjaar 2015. deze brochure zit boordevol plezier!

Kom op. it s. ben creatief! F UN. Je kan het! Voorjaar 2015. deze brochure zit boordevol plezier! Kom op ben creatief! it s F UN Je kan het! deze brochure zit boordevol plezier! Voorjaar 2015 voorwoord Eind 2013 zijn wij begonnen met de samenstelling van een creatief programma voor kinderen in de leeftijdsgroepen

Nadere informatie

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift -

Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - Zin in schrijven! Workshop vrij en creatief schrijven voor jonge anderstaligen door Fros van der Maden - auteur Op Schrift - I Oefenen met observeren 1. Het woordenschilderij A Kijk 60 seconden heel goed

Nadere informatie

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een.

taalkaart 1 Ik ga op reis en Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Ik ga op reis en Wat ga je doen? Je leert wat een reisverhaal is. Je schrijft er zelf een. Op verkenning tk taalkaart Ik ga op reis en Lees het verhaal van Aymen. 8 augustus 007 - In het vliegtuig Wat

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Raar, maar waar! deel 1. groep 3 en 4

Raar, maar waar! deel 1. groep 3 en 4 Raar, maar waar! deel 1 Natuur groep 3 en 4 Inhoud 1 Raar, maar waar! 3 2 Een vreemd ei 4 3 Spring er maar uit 5 4 Verstopt 6 5 Slim 7 6 Vlieg er niet in 8 7 Een kever met een luchtje 9 8 Een zware hap

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen!

Culinaire Arrangementen 2014/15. Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Culinaire Arrangementen 2014/15 Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Speciale Kerstarrangementen Inspiratie voor smakelijke feestdagen! Een onvergetelijke Kerst viert u bij Center Parcs. Ontdek onze

Nadere informatie

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah

Lesbrief. Voetstappen Kader Abdolah Lesbrief Voetstappen Kader Abdolah Doe meer met Leeslicht! Bij een aantal boeken in de serie Leeslicht kunt u een gratis lesbrief downloaden van www.eenvoudigcommuniceren.nl. In deze lesbrief staan vragen,

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 7-8. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

De avonturen van Endora deel 1. Het wonderbaarlijke kruidenvrouwtje uit het wonderbaarlijke land Zankonia

De avonturen van Endora deel 1. Het wonderbaarlijke kruidenvrouwtje uit het wonderbaarlijke land Zankonia De avonturen van Endora deel 1 Het wonderbaarlijke kruidenvrouwtje uit het wonderbaarlijke land Zankonia Eerste druk, oktober 2012 2012 Rosemarie Donkersloot Illustraties verhaaltjes 1, 2, 3, 5: Ramona

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Gezond koken in 30 minuten

Gezond koken in 30 minuten Gezond koken in 30 minuten Heb jij vaak weinig tijd of heb je niet steeds evenveel zin om te koken? Wil je toch zelf een maaltijd klaarmaken én gezond eten? Nieuwe producten leren kennen? Dan is deze module

Nadere informatie

fe P brua l r annin i juli 2015 g

fe P brua l r annin i juli 2015 g Planning februari juli 2015 februari 2015 verschijnt 13 jan 2015 Februari Bruisend Maastricht Verwennerij in de schoonheidssalon, alles voor huidverbetering De beste verzorgingstips voor mooi en gezond

Nadere informatie

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van!

Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! Opgedragen aan Julia, Floris en Maurits. Gezond eten: Daar heb je een leven lang lol van! EEN VROLIJK BOEK VOOR KINDEREN WAARMEE ZIJ HUN OUDERS KUNNEN LEREN

Nadere informatie

EINSTEIN. Weet je wat, ik neem mijn neef mee naar het laboratorium. Daar werken mijn assistenten met stikstof. Dat vindt hij vast mooi.

EINSTEIN. Weet je wat, ik neem mijn neef mee naar het laboratorium. Daar werken mijn assistenten met stikstof. Dat vindt hij vast mooi. EINSTEIN ballon weer opblaast. Maar mijn assistenten vertellen dat het komt doordat de stikstof heel erg koud is en dat de lucht in de ballon dan kleiner wordt. Later warmt de lucht weer op en wordt weer

Nadere informatie

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje

Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Exodus 17,1-7 - Water uit de rots voor mensen met een kort lontje Aangepaste dienst Liturgie Voor de dienst speelt de band drie liederen Opwekking 11 Er is een Heer Opwekking 277 Machtig God, sterke Rots

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7

Eline's Silhouetten. Kunst van Eline Janssens. Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 Eline's Silhouetten Kunst van Eline Janssens Werkstuk door Isis Uiterwaal Op de groene Alm groep 7 1 Inleiding Mijn werkstuk gaat over Eline Janssens, ik vind het leuk om het over haar te hebben omdat

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Waar groeit mijn eten? handleiding afsluitende les

Waar groeit mijn eten? handleiding afsluitende les Waar groeit mijn eten? handleiding afsluitende les Uitgave: Amsterdams NME Centrum Waar groeit mijn eten? handleiding - afsluitende les Ontwikkeld in opdracht van Vereniging Boerenstadswens www.boerenstadswens.nl

Nadere informatie

Het onderzoek van de burgemeester 5/6

Het onderzoek van de burgemeester 5/6 Het onderzoek van de burgemeester De burgemeester hoorde dat kinderen ongerust zijn. Nee, ze zijn niet bang voor onweer of harde geluiden. Ze maken zich zorgen over de natuur. Dieren krijgen steeds minder

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

chevy stevens bij uitgeverij cargo

chevy stevens bij uitgeverij cargo Onwetend chevy stevens bij uitgeverij cargo Vermist Chevy Stevens Onwetend Vertaald door Paul Witte 2011 de bezige bij amsterdam Cargo is een imprint van uitgeverij De Bezige Bij, Amsterdam Copyright 2011

Nadere informatie

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag

Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio. 1) Omslag Pecha Kucha: Wonder, R.J. Palacio 1) Omslag Dit is de omslag van het boek. Je ziet een jongen met één oog. Ook zijn linkeroor is groter dan zijn rechteroor. Bij zijn wenkbrauw staat de tekst van de titel

Nadere informatie

Kinderboekenweek Groep 8

Kinderboekenweek Groep 8 L e e s p Feest! a a d e Leespromotie Kinderboekenweek Groep 8 voor alle lessen: leesboeken, waaronder boeken rond het thema van de Kinderboekenweek; kerntitels behorend bij het thema van de Kinderboekenweek

Nadere informatie

Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers.

Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers. Stickerboeken Usborne stickerboeken Vrolijke boeken met gedetailleerde en grappige illustraties, volledig in kleur, die kunnen worden aangevuld met de bijbehorende stickers. paperback, 24 blz. + 10 stickervellen

Nadere informatie