Neem ook een kijkje op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Neem ook een kijkje op www.senta.com"

Transcriptie

1 Senta multisensory concepting >> nieuwsbrief Il Senta helpt merken en retailers om een emotievolle betekenis te geven richting de consument. Neem ook een kijkje op Senta is een marketingadviesbureau gespecialiseerd in merkbeleving. Wij helpen merken en retailers om een emotievolle betekenis te geven richting de consument. Hoe dat kan? Door het continue onderzoeken van emotionele beleving, het geven van inspirerende adviezen en het bedenken van creatieve zintuiglijke toepassingen. En dat alles met het doel dat onze klanten op innovatieve wijze een sterke en wellicht nieuwe positionering creëren. Want wie wil er nu niet het hart van de consument veroveren en daar een commercieel succes uit halen?! Geïnteresseerd in wat Senta de afgelopen tijd heeft gedaan? Deze nieuwsbrief geeft door middel van cases een beeld van wat Senta ook voor u kan betekenen. Wilt u het een en ander nog nalezen of wilt u meer informatie, laat u dan eens meenemen met onze filosofie, cases, workshops en bijzondere hotspots op

2 Café Chocolat Chocolade is helemaal hot! Sterker nog, de recessie zorgt zelfs voor een groei in de chocoladeconsumptie. Chocolade werkt namelijk als oppepper, maakt mensen gelukkiger en is vooral aangenaam verslavend! De in maart geopende Café Chocolat op Schiphol speelt hier helemaal op in. De combinatie van een optimale zintuiglijke beleving en de weldaad aan chocolade maken van Café Chocolat een gouden formule waar veel reizigers zich met plezier laten onderdompelen in de wereld van chocolade. Tevens zit er een interessante business case aan gekoppeld waar retail, leisure en horeca met elkaar worden gecombineerd, om zoveel mogelijk rendement te halen per vierkante meter. In Café Chocolat staat verleiden, verwennen en onthaasten centraal. Een overdaad aan chocolade en een complete chocolade look & feel van de lounge zorgen voor een optimale beleving. De inrichting is rond en organisch, de kleuren in het café chocoladebruin, er zijn verschillende chocolade geuren te ervaren en ook de muziek straalt warmte en gezelligheid uit. Deze optimale prikkeling van de vijf zintuigen zorgt ervoor dat alles met elkaar klopt en maakt Café Chocolat met recht een chocoladebeleving. Senta multisensory concepting >> Café Chocolat Lot Frijling van Amsterdam Airport Schiphol: Schiphol is bij uitstek dé plek waar alle zintuigen van mensen worden geprikkeld, met name de horeca speelt hierin een belangrijke rol. Reoewein Niesten Director Concepts & Marketing van HMSHost Europe: Chocolade doet iets met mensen. Het is verleidelijk en maakt mensen vrolijk. Vooral vrouwen en kinderen, maar ook zeker voor mannen en dit wordt al snel duidelijk als je naar onze gasten kijkt in Café Chocolat. HMSHost ontwikkelde Café Chocolat samen met Amsterdam Airport Schiphol door goed te kijken naar de behoefte van passagiers en wereldwijde trends. Het is de eerste luchthaven die de chocoladetrend oppakt. En Senta heeft als adviespartner meegedacht in het concept en de zintuiglijke beleving. Kortom, ervaar het zelf op Schiphol in de Europa hal en geniet van bijvoorbeeld de Golddigger : een glas champagne met daarin een gouden chocoladeparel. Heerlijk!

3 Senta multisensory concepting >> Koninginnedag 2009 Koninginnedag 2009 Saxion Hospitality Business School bood aan de Koninklijke Familie en de bezoekers van het feest tijdens Koninginnedag, een door Senta bedacht en uitgevoerde, zintuigenroute. De route symboliseerde de zintuiglijke beleving van Oranje. Oranje, de kleur van de dageraad, staat voor dynamiek en beweging, vernieuwing en debat. In de route ervaart de bezoeker alle facetten van Oranje Hoe voelt Oranje? De bezoeker zag een elegante poort van ijs, een prieel met daarin een ijsblok met de appeltjes van oranje daarin. Een soundscape liet een moderne versie van het Wilhelmus klinken. In een ander prieel werd de geursensatie van het puurste oranje verspreidt. Studenten toonde oranje objecten uit de landen waar ze stage hebben gelopen. Oranje, de kleur van de dageraad, staat voor dynamiek en beweging, vernieuwing en debat Studenten van de hotelschool hebben oog voor schoonheid, perfectie en detail. Dit uitte zich in de stijlvolle presentatie van de zintuigenroute en de gastvrije houding van de studenten. Hun ambitie en leergierigheid blijkt uit hun verhalen over hun internationale werkervaringen. Een aantal studenten was daarvoor fysiek aanwezig, enkele anderen deelden hun stage-ervaringen in het internationale werkveld via teleconferencing. Aan het eind van de zintuigenroute kreeg de Koninklijke Familie een fris en kruidig oranje drankje en een verrassende oranje versnapering aangeboden. Graag willen wij nog aangeven dat wij en onze opdrachtgever zeer ontdaan zijn over het feit dat deze Koninginnedag, die zo mooi begon, zo moest verlopen. Wij wensen vrienden en familieleden van de slachtoffers en de mensen die de nare gebeurtenis van dichtbij hebben meegemaakt heel veel sterkte toe.

4 Prikkels raken ons, sensueel en smakelijk, Afstotelijk en ongepast. Ze zijn (het contact met) ons dagelijks bestaan. Ze vragen waardering of afwijzing, liefde of weerzin. Prikkels brengen herinnering en hechting. De waarde van het (be)leven; Het leven pur sang Senta multisensory concepting >> San Jubileum Jaarboek San Jubileum Jaarboek Het thema van het SanAccent jaarboek 2009 is prikkels. Senta is gevraagd om het thema uit te werken aan de hand van cases, onder meer over de vijf zintuigen: zien, ruiken, horen, proeven en voelen. Iedere categorie uit het San boek begint met een inleidende case waarin het thema prikkels centraal staat. Zo gaat het in de categorie Business tot Business over een vergaderruimte waarin prikkels optimaal worden ingezet om adviestrajecten verder te dragen en in de categorie Retail wordt het emotionele moment van het winkelen gekoppeld aan zintuiglijke prikkels. Het San Jaarboek 2008 is een prachtig boek geworden, waarin inspirerende cases worden beschreven en aandacht wordt geschonken aan alle zintuigen. Wij wensen alle genomineerden veel succes! Tijdens een drukbezochte bijeenkomst op 5 maart j.l. met juryleden, sponsors en relaties in het congrescentrum van de Nederlandse Spoorwegen in Utrecht, heeft SAN voorzitter Ruud Polman het eerste exemplaar van het Jubileum Jaarboek 2008 uitgereikt aan Désirée Struijk van Senta multisensory concepting, die daarna een voordracht hield over Zintuiglijke prikkels in communicatie, het thema van dit naslagwerk met de ingezonden campagnes uit het jaar 2008 (Bron: Bond van Adverteerders).

5 Senta multisensory concepting >> verleiden en verbinden Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de onderlinge samenhang in zintuiglijke prikkels van een product. Verleiden & Verbinden Senta heeft zich afgelopen tijd bezig gehouden met de ontwikkeling van de Sensory Coherence Scan. Dit is een nieuwe, kwalitatieve onderzoeksmethodiek gericht op multizintuiglijke productbeleving. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de onderlinge samenhang in zintuiglijke prikkels van een product. Iets beleven en ervaren vindt plaats door middel van de zintuigen. Wanneer consumenten op consistente wijze geprikkeld worden, zullen zij het product en/of merk pas écht gaan beleven. De scan is toegepast op de nieuwe Pink Sensation lijn van Robijn wasmiddel en wasverzachter. De resultaten van de onderzoeksmethodiek zijn lovend: het onderzoek brengt veel verrassende informatie boven water en biedt veel inzicht in de productbeleving van consumenten. Creativiteit, interactiviteit en de focus op zintuiglijke prikkels maken deze scan uniek. Interviews direct aan het schap, gebruikerstests en creatieve sessies vormen de basis voor het onderzoek. De interactie met deelnemers is groot, waardoor zij zeer enthousiast raken en ronduit vertellen gedurende elke onderzoeksmodule. Dit geeft ons een kijkje in de belevingswereld van consumenten, waarin rituelen een belangrijk aspect vormen. Naar aanleiding van de resultaten en conclusies is er een adviesrapport geschreven. Wij bieden dergelijk onderzoek en advies in de toekomst ook graag aan voor uw merk.

6 Marinde van Leeuwen Consultant innovatie VODW Marketing, initiatiefneemster Yellow Cats: De eerste vergadering met onze nieuwe Yellow Cats Innovation Leaders Network moest een ware beleving worden. Daarom waren we op zoek naar een prikkelend en interessant onderwerp dat zou gaan over innovatie en een inspirerende ruimte. Deze combinatie vonden wij bij Senta. Naast de ervaring die Senta heeft in de zintuiglijke marketing, verwelkomde Senta ons in een rustige en inspirerende locatie! Een ware zintuiglijke beleving werd gecreëerd door middel van een zintuigendiner. Het was een succesvolle bijeenkomst en alle Yellow Cats waren enorm enthousiast. Yellow Cats wilde een origineel en informeel evenement organiseren, waar ze konden discussiëren over het thema zintuiglijke merkbeleving maar waar ze ook hun eigen zintuigen konden prikkelen Yellow Cats Innovation Leaders Network Eind januari organiseerde Senta een zintuigendiner voor Yellow Cats Innovation Leaders Network. Zij zijn verantwoordelijk voor innovatie bij 500 verschillende bedrijven. Yellow Cats is opgericht door VODW Marketing, ICSB en Ciri Marketing. Het thema van de eerst Yellow Cats bijeenkomst was Innovatie en Merkbeleving. Yellow Cats wilde een origineel en informeel evenement organiseren, waar ze konden discussiëren over het thema zintuiglijke merkbeleving maar waar ze ook hun eigen zintuigen konden prikkelen. Senta organiseerde een presentatie over de zintuigen en een belevingsdiner waarin de zintuigen het centrale thema waren. Een voorbeeld van hoe de zintuigen werden geprikkeld is dat de gasten moesten raden welke muziek hoorde bij het voorgerecht. De tafels waren ingedeeld op basis van het meest dominante zintuig van elke gast. Het buffet was 3 kleurig en onze expert legde aan de gasten uit wat hun keuze in voedsel zegt over hun persoonlijkheid. Dit zijn slechts voorbeelden van hoe je meer bewust wordt van de zintuigen. Senta multisensory concepting >> Yellow Cats Innovation Leaders Network

7 Senta multisensory concepting >> What the # is going on in retail?! What the # is going on in retail?! In april was het weer zover: het jaarlijkse congres dat bijna iedere marketeer niet wil missen: What s going on in retailing?! Wij zijn er trots op dat we dit jaar een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het congres door middel van het ontwikkelen van een Guest Journey. Gedurende de dag werden de zintuigen aangewakkerd en de aanwezigen geprikkeld met inspirerende vragen. Op zo veel mogelijk verschillende plekken kwamen uitdagende vragen in beeld, van entree tot garderobe en van koffiekopjes tot in de plenaire zaal. Vragen als What is your design for this year? en Do you want to be inspired? en Can you think outside the box? moesten de aanwezigen prikkelen en aanzetten tot nadenken. Aan de Guest Journey hebben meegewerkt, uiteraard de organisatie zelf: European Business Studies. SmartNose heeft geur verspreid bij de ontvangst en de plenaire zaal. En Nespresso, Senta en Fair Support hebben een koffie experience gemaakt. Hiervoor heeft Senta 400 verschillende koffiekopjes verzameld, zodat iedere bezoeker zijn eigen design kan uitkiezen. Fair Support gaf Food for Thought met een wenskaartje en Nespresso uiteraard heerlijke koffie! Can you think outside the box? Ook heeft Senta samen met Paddock Live een Inspiration Room gerealiseerd. In samenwerking met partners als KLM, Fair Support en SmartNose was hier de toekomst van retail te beleven en te ontdekken. Mark de Leeuw Spex Director van European Business Studies De samenwerking met Senta hebben wij als energiek en sprankelend ervaren. In een goede samenwerking hebben we een guest journey ontwikkeld die onze deelnemers extra beleving en inspiratie geboden heeft.

8 Het blijkt dat het personeel van KLM zich vooral oriënteert met voelen, proeven en ruiken Zintuiglijke voorkeur Ieder mens neemt de wereld waar op zijn of haar unieke manier. Zo blijkt uit onderzoek van Senta dat er drie verschillende groepen bestaan, met allen hun eigen zintuiglijke talent: Visueel ingestelde mensen (zien) Auditief ingestelde mensen (horen) Tactiel / kinesthetisch ingestelde mensen (voelen, proeven, ruiken) Informatie komt via alle zintuigen binnen, maar meestal verdient er één de voorkeur. Visueel ingestelde mensen prefereren leren door het zien van plaatjes, schema s en beelden. Auditief ingestelde mensen leren door hardop te lezen (je hoort jezelf de woorden uitspreken). Kinesthetisch ingestelde mensen willen de positie en de bewegingen meekrijgen. Tactiel ingestelde mensen willen voelen. Vaak worden de laatste twee categorieën samengenomen omdat hun gelijkenis is dat beide types informatie via zenuweinden waarnemen. Onder ruim Cabin Attendents van KLM is er onderzoek gedaan naar het zintuiglijk talent van de crew. Het blijkt dat het personeel van KLM voor een groot deel uit voelen, proeven, ruikers bestaat. Deze groep mensen heeft als eigenschap dat ze veel met hun handen praten, kunnen genieten van lekker eten, uit hun humeur raken van een nare omgevingslucht en heel veel behoefte hebben aan sociaal contact. Dit sociale contact is kenmerkend voor hun dagelijkse werkzaamheden met veel verschillende passagiers en collega s. Belangrijk voor KLM is niet alleen te weten welke zintuiglijke talenten bestaan onder de crew, maar ook begrip voor verschillende groepen passagiers. De passagiersgroep visuelen en auditieven hechten meer waarde aan hun eigen ruimte en kunnen zich goed oriënteren. Zij hebben minder behoefte aan geklets terwijl een voelen, proeven, ruiker deze aandacht juist wel opeist. Inzicht in deze verschillende zintuiglijke talent groepen zorgt voor begrip. Senta multisensory concepting >> Zintuigelijke voorkeur

9 Senta multisensory concepting >> Brandbooster Brandbooster De economische situatie heeft op iedereen effect. Wat de toekomst ons brengt is nog onduidelijk en het gedrag van de consument is ook lastig te voorspellen. De enige manier om sterk uit deze tijd te komen is het opstellen en vervolgens volgen van een duidelijke merkstrategie en toekomstvisie. Uw eigen DNA en het associatieve netwerk van de consument vormen de basis voor een sterke merkstrategie en een gedegen toekomstvisie. Om u daarbij te helpen biedt Senta een sessie van een paar dagen aan die u niet mag missen. For 9.500,- your Brand is Boosted! Boost program Kick off meeting Brand analyze Consumer interviews Strategic sessionw Creative workshop Action plan Deliverables Trends & future vision Consumer insights Multi-sensory Brand DNA Experience Strategy Increase of customer value Higher return on investment Do you want to vitalize your brand?

10 Wilt u weten wat Senta voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak! Senta multisensory concepting Agenda & 11 september Congres Consumententrends Duik in de wereld van uw consument 15 september Congres Winkelbeleving 2009 Verleiden en Verbinden, laat u inspireren! Interessant voor beslissers op hoog niveau. Kijk voor meer informatie op 22 oktober Seminar Emotional Branding Prikkelend seminar in de vorm van een zintuiglijk diner Creëer beleving die de consument in het hart raakt... Masterclass

11 Senta multisensory concepting Senta multisensory concepting De Genestetlaan GW Amersfoort T + 31 (0) W I

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future InCompany workshops 2015 Empower your talents and Fuel your future TOON LEF, MAAK HET VERSCHIL EN FUEL YOUR FUTURE Werk is tegenwoordig te vergelijken met topsport. Goede kwaliteit leveren, je best doen

Nadere informatie

Interviews met collegamarketeers

Interviews met collegamarketeers Interviews met collegamarketeers ONDERLING ONDERLIGGEND ONDERWERP ONDERSTEUNEND ONDERZOEK ONDERTUSsEN 5 Laat zien welke unieke kennis je in huis hebt Marketeer Zakelijke Markt PostNL heeft te maken met

Nadere informatie

STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013

STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013 STARR REFLECTIES ELISE WALTA - 2035670 ADVANCED BUSINESS CREATION - E2B DINSDAG 7 MEI 2013 INHOUDSOPGAVE Leeswijzer...... 3 Deel I Samenvatting TOP.... 4 Deel II Leidinggeven STARR 1 Plannen...... 7 STARR

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

Afstudeerportfolio 4 e jaar

Afstudeerportfolio 4 e jaar Afstudeerportfolio 4 e jaar Naam: Studie: Studentnummer: Email: Jaar: Periode: Consultant: Assessor: Niels Schouten Johan Cruyff University 193255 niels.schouten@hva.nl nielschouten@gmail.com 4 Semester

Nadere informatie

"De route van verleiding" door Andy Raaff & Willeke Blom

De route van verleiding door Andy Raaff & Willeke Blom "De route van verleiding" door Andy Raaff & Willeke Blom Inhoud Hoofdvraag en synopsis 3 Hoofdvraag en synopsis 4 Motivatie 6 Inleiding 16 Op welke manier richten vergelijkbare winkels hun winkelketen

Nadere informatie

Colofon. Auteur. Mark Vielvoije Studentnummer: 0798577. nl.linkedin.com/in/markvielvoije. Opleiding:

Colofon. Auteur. Mark Vielvoije Studentnummer: 0798577. nl.linkedin.com/in/markvielvoije. Opleiding: 1 Colofon Auteur Naam: Mark Vielvoije Studentnummer: 0798577 E-mailadres: mvielvoije @msn.com Website: markvielvoije.nl LinkedIn: nl.linkedin.com/in/markvielvoije Opleiding School: Hogeschool Rotterdam

Nadere informatie

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst Cluster Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst voorwoord De afgelopen jaren heeft het Cluster Jongerenmarketing geprobeerd een beter beeld te krijgen van jongeren en hoe deze doelgroep

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Mini New Business case

Mini New Business case Mini New Business case Koen Voogd Henk Martin Amber Nieuwkerk Marlon Verbrugge Voorwoord Wij, Marlon Verbrugge, Amber Nieuwkerk, Henk Martin en Koen Voogd willen allereerst alle partijen die hebben meegewerkt

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Mirjam van der Leer SHINE Houten De Slinger 2 3995 DE Houten www.shinehouten.nl Inhoudsopgave Missie en Visie Jaarwerkplan 2015: p. 3 p. 6 1. Doelstellingen en uitgangspunten

Nadere informatie

Organiseer Bits, Bricks en Behaviour

Organiseer Bits, Bricks en Behaviour Organiseer Bits, Bricks en Behaviour Bespaar geld door efficiënter te werken Vodafone Power to you Whitepaper Organiseer Bits, Bricks en Behaviour Het Nieuwe Werken, of gewoon slimmer werken, is voor veel

Nadere informatie

Maatschappelijk Jaarverslag 2012

Maatschappelijk Jaarverslag 2012 Maatschappelijk Jaarverslag 2012 1 The Colour Kitchen is voor mij een plek waar ik weer de kans krijg om mee te doen in de maatschappij. Het is voor mij een begin binnen een echt bedrijf en ik voel soms

Nadere informatie

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr.

MAGAZINE. Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014. Philips Health Tech Root Cause Analysis. Emirates, beleving op grote hoogte. Nr. Nr.7 MAGAZINE 14 Jaar Beleving... Rabobank Hockey World Cup 2014 Emirates, beleving op grote hoogte Philips Health Tech Root Cause Analysis FUTUREMAGAZINE NR7 2 Voorwoord Wij nemen inspirerende en toonaangevende

Nadere informatie

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport 1. Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport Auteurs Divergence PR Melisa Dautovic 0834140 Lisa Knapen 0832204 Sammen Qureshi 0831408 Nadine van Tuyl 0832307 Lisseth

Nadere informatie

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk

Sales Apps maken het verkoopproces effectief en leuk In gesprek met Olivier van Arkel, sales directeur Sharewire Jasper Klootwijk, commercieel directeur SNT Harald de Jongh, verkoopdirecteur Zakelijke Markt PostNL Michael van den Brink, sales director KPN

Nadere informatie

3 jaar SaleSmagazine

3 jaar SaleSmagazine In gesprek met Bas Hoogland, klantgericht denken bij Landal Green Parks Rob Honing, Hotitem voert Sales Funnel in Bas Westland, social media tips & tricks Social Media als Sales Tool, door Mercuri international

Nadere informatie

OP BLOTE VOETEN DOOR JE WINKEL

OP BLOTE VOETEN DOOR JE WINKEL OP BLOTE VOETEN DOOR JE WINKEL EEN INSPIRERENDE EN BUITENGEWONE REIS SARA PIETERS IK GA OP REIS EN NEEM MEE NEEM EEN FRISSE DUIK BOUW DE MOOISTE ZANDKASTELEN PAK UIT MET JE SOUVENIRS IK GA OP REIS EN NEEM

Nadere informatie

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2

Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 door Richard van Hooijdonk MarketingMonday januari 2011 inhoud Nieuwe marketing in 10 artikelen Deel 2 Pagina 01 social media benutten met weinig tijd 4 02 wie is

Nadere informatie

juli 2014 / de Persgroep Advertising

juli 2014 / de Persgroep Advertising juli 2014 / de Persgroep Advertising Marketeers aan het woord Opladen en inspiratie in de zomer 3 this that + the other Aan loze boodschappen doen we niet 5 Bob Stehmann, a.s.r. Terug naar de oorsprong

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk

Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk Levenslust met Resultaat! de kracht van een levendig netwerk een verkenning van de GG&GD naar mentale gezondheid in opdracht van Mirjam Mascini en uitgevoerd door Noor Bongers Levenslust met Resultaat

Nadere informatie

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS

WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS WIJ ZIJN CE DIGITAL BUSINESS CONCEPTS STIJN OERLEMANS eerstejaarsstudent CE Digital Business Concepts Ik heb tijdens mijn jaar bij Interpolis gezien dat dit werkveld echt de toekomst is 2 Waarom heb je

Nadere informatie

Bindende belevenissen. Goed voor het bedrijf en ook nog eens gezellig. Cheryl Tjon

Bindende belevenissen. Goed voor het bedrijf en ook nog eens gezellig. Cheryl Tjon Bindende belevenissen Goed voor het bedrijf en ook nog eens gezellig. Cheryl Tjon Colofon Case study Enof oud roze Naam Cheryl Tjon Studentnummer 0775479 E-mail cgj_tjon@hotmail.com Website www.cheryltjon.nl

Nadere informatie

nonprofit experience een vertaling van bestaande vrijwilligerstheorieën naar een bindende mutimediale beleving

nonprofit experience een vertaling van bestaande vrijwilligerstheorieën naar een bindende mutimediale beleving nonprofit experience een vertaling van bestaande vrijwilligerstheorieën naar een bindende mutimediale beleving Ellen Spoel scriptie Communication & Multimedia Design 2008 Samenvatting Ellen Spoel 0758187

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Coöperatie UVIT UA. Oog voor talent

SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Coöperatie UVIT UA. Oog voor talent Coöperatie UVIT UA Oog voor talent 2 SOCIAAL JAARVERSLAG 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 5 Grijp de kans om je te kunnen ontwikkelen 6 Het unieke DNA van Univé Schade 8 Het succesvol klant denken van SUR

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost

Voor de regie op je loopbaan. Career Boost Voor de regie op je loopbaan Career Boost De Career Boost op een rij Regie over je loopbaan Het programma geeft je regie over je eigen loopbaan Het programma geeft inzicht in jezelf, je ambities en talenten

Nadere informatie

Hogeschool Rotterdam Communicatie & Multimedia Design Experience Branding

Hogeschool Rotterdam Communicatie & Multimedia Design Experience Branding Auteur Silvy Alblas Studentnummer 0774079 E-mailadres silvyalblas@gmail.com Website http://www.silvyalblas.nl/afstudeerproject/ Hogeschool Rotterdam Opleiding Minor Afstudeerbegeleiders Communicatie &

Nadere informatie

OOR otterdam. Stem van de Stedelijke cultuur. Verrassende keuze Rotterdam ontvangt European Design Awards 2010. Bloeiend en divers

OOR otterdam. Stem van de Stedelijke cultuur. Verrassende keuze Rotterdam ontvangt European Design Awards 2010. Bloeiend en divers OOR otterdam Stem van de Stedelijke cultuur Deze uitgave hoort bij Adformatie nummer 17/18 FunX heeft intensieve band met eigen doelgroep Verrassende keuze Rotterdam ontvangt European Design Awards 2010

Nadere informatie