ISEO Consult. voorbeelden uitgevoerde projecten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ISEO Consult. voorbeelden uitgevoerde projecten"

Transcriptie

1 ISEO Consult voorbeelden uitgevoerde projecten

2 E-LEARNING ONTWIKKELEN Type opdrachtgever: kenniscentrum Ontwikkel een e-learning module (inclusief toetsing) voor nieuwe medewerkers op tankstations. In de module moeten de dagelijkse werkzaamheden aan de orde komen, maar het moet ook gaan over werken in een team, veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieuregels en dergelijke. Curriculum ontwikkelen. Leerconcept opzetten. Content ontwikkelen (tekst, foto's, audio en video). Plaatsen en koppelen van de content in e-learning systeem. Ontwikkelen van toetsen. Overleg met interne en externe partijen. De module is gevolgd door medewerkers op diverse tankstations.

3 BEROEPSGERICHTE METHODE MBO TRANSPORT & LOGISTIEK Type opdrachtgever: onderwijsinstelling Kom binnen een maand met een werkbaar concept voor een onderwijsmethode en werk deze methode vervolgens uit voor verschillende kwalificaties/opleidingen Transport & Logistiek, niveau 2, 3 en 4. Concept uitgewerkt, waarbij de B van beroep centraal is gezet. Regelmatig afstemmen met de opdrachtgevers om een goede vertaling van hun visie te waarborgen. Realiseren van draagvlak bij de verschillende belanghebbenden. Ontwikkelen van de complete methode voor niveau 2, 3 en 4. Ondersteuning bij de implementatie. Verzorgen van workshops aan de slag met COM voor de docenten. Opzetten en begeleiden van ervaringsgroepen. Evalueren en verbeteren van de methode op basis van de ervaringen. Een nieuwe onderwijsmethode met draagvlak bij alle scholen binnen Transport & Logistiek en de brancheorganisatie.

4 MAATWERKTRAINING COMMUNICATIE EN LEIDINGGEVEN Type opdrachtgever: internationaal bedrijf Het van oorsprong Canadese bedrijf houdt zich wereldwijd bezig met reparatie, onderhoud, lease en verkoop van helikopters. Er was behoefte aan een training op maat over communicatie en leidinggeven. De doelgroep voor de training was het operationeel management van de Nederlandse vestiging. Inventariseren van het startniveau en de leervragen van de deelnemers. Ontwikkelen van een training op maat. Training uitvoeren. De deelnemers zijn beter toegerust voor hun dagelijks werk als leidinggevende.

5 INRICHTEN VAN EEN BRANCHE-OPLEIDINGSSTRUCTUUR Type opdrachtgever: branchevereniging Ontwikkel voor ons een samenhangende opleidingsstructuur, die kan bestaan naast het reguliere MBO/HBO. In kaart brengen bestaande branche-opleidingen (niveau, varianten, etc.). Inventariseren gewenst extra opleidingsaanbod. Blauwdruk opstellen (oude/nieuwe opleidingen, niveaus en samenhang). Aansturen expertgroepen. Overleg met onderwijsaanbieders, exameninstellingen en toezichthouder examinering. Formuleren leerdoelen en exameneisen per opleiding. Opstellen formats branche-diploma s. Een samenhangende, actueel opleidingsaanbod voor de werkenden in de branche.

6 FUNCTIEGERICHT NEDERLANDS, SCHOONMAAKBRANCHE Type opdrachtgever: bedrijf Ontwikkel een nieuw leerplan en een nieuwe methode om van de taal- en communicatieproblemen op de werkvloer zo veel mogelijk weg te nemen. De methode moet aansluiten bij de dagelijkse situatie van de medewerkers (schoonmaakbranche, laag taalniveau). Analyse van de taalproblemen en (interculturele) communicatiestoornissen op de werkvloer. Analyse van de wijze waarop werkgroepleiders hun instructies geven. Ontwikkelen van een intake. Ontwikkelen en verzorgen van cursussen Nederlands (op drie niveaus). Ontwikkelen van een procesportfolio en eindtoetsen. Verzorgen van een training Feedback en instructie geven voor werkgroepleiders. Ondersteuning bij de implementatie van de nieuwe methode. Een complete, praktijkgerichte methode voor medewerkers en werkgroepleiders.

7 INRICHTING EN UITVOERING VAN ACCREDITATIETRAJECTEN Type opdrachtgever: verzekeringsmaatschappij Duidelijkheid geven over de kwaliteit van commerciële opleiders. Binnen de branche waarin de verzekeraar actief is, wordt een veelheid aan opleidingen op het gebied van schadepreventie aangeboden door commerciële aanbieders. Deze opleidingen zijn van belang voor de klanten van de verzekeraar, maar de kwaliteit van de opleidingen wisselt sterk. Een accreditatietraject en een speciaal keurmerk van de verzekeraar zouden verzekerden duidelijk moeten maken of een bepaalde opleider kwaliteit levert. Het biedt goede opleiders de kans om zich te onderscheiden in de markt. Adviseren over de inrichting en uitvoering van het accreditatietraject. Uitvoeren van de audits bij deelnemende opleiders. Adviseren van de verzekeraar inzake het al dan niet toekennen van het keurmerk. Duidelijkheid voor verzekerden en een pool van opleiders die aantoonbaar kwaliteit bieden.

8 COACHING AFDELINGSMANAGER Type opdrachtgever: kenniscentrum Ondersteun de nieuwe afdelingsmanager. Deze is afkomstig uit een niet-management functie binnen een andere afdeling van het bedrijf. Coachings- en reflectiegesprekken voeren. Aanreiken van relevante tools en hulpmiddelen. Managementervaring overdragen. De manager functioneert naar verwachting en kan zelf verder.

9 ONDERZOEK NAAR EUROPESE BEROEPSPROFIELEN Type opdrachtgever: belangenorganisaties in de binnenvaart s Voer een internationale vergelijking uit naar beroepsprofielen in de binnenvaart. Het uiteindelijk doel is te komen tot harmonisatie van de binnenvaart-opleidingen in Europa. Opzetten vergelijkingskader. Uitvoeren desk- en fieldresearch. Uitvoeren vergelijking voor de betrokken landen. Opstellen adviesrapport. Presentatie bevindingen en conclusies aan internationaal gezelschap in Brussel. Een advies waarmee de betrokken partijen beargumenteerd hun verdere koers kunnen vaststellen.

10 BEGELEIDING DOCENTENTEAMS Type opdrachtgever: onderwijsinstelling Ondersteun de teams bij het invoeren van een nieuwe onderwijsmethodiek. Inventariseren voorkennis m.b.t. de vernieuwing, de kaders, de mogelijkheden die dit biedt en de rol van de docent daarin. Samenstellen inhoudelijk programma. Verzorgen van een workshop. Feedbackgesprekken en begeleiding docententeams. De nieuwe methodiek is succesvol ingevoerd.

11 ADVISERING EXAMENINSTELLING Type opdrachtgever: exameninstelling voor beroepsonderwijs Breng advies uit over de acties die nodig zijn, om in de toekomst alle klanten van de exameninstelling goed te kunnen bedienen. Uitwerken van nieuwe PMC's (product-markt-combinaties). Opstellen van een veranderplan. Begeleiden verandertraject, met betrekking tot: o operationele processen. o o o competenties van de medewerkers. ondersteunende systemen. communicatie. Een vernieuwde aanpak/bedrijfsvoering om ook in de toekomst succesvol te blijven.

12 BUSINESSPLAN MOBILITEITSCENTRUM Type opdrachtgever: onderwijsinstelling Een aantal interne werkgroepen heeft een bijdrage geleverd voor het op te richten Mobiliteitscentrum. Schrijf een businessplan voor het Mobiliteitscentrum waarin de input uit de werkgroepen wordt meegenomen. Opstellen format businessplan. Desk- en fieldresearch. Schrijven businessplan. Een gedegen plan op basis waarvan het Mobiliteitscentrum kan worden gerealiseerd.

13 ONTWIKKELING MEETINSTRUMENT INZETBAARHEID GROENE SECTOR Type opdrachtgever: SW-bedrijven Ontwikkel een instrument aan de hand waarvan werknemers van de SW Groenbedrijven gescreend kunnen worden op hun inzetbaarheid in het bedrijfsleven. De resultaten laten zien of een werknemer bij een regulier bedrijf in de groenvoorziening kan werken, of dat op basis van detachering kan, of dat de werknemer beter bij het SW-bedrijf kan blijven. Voorbereiden door het afnemen van interviews en deskresearch. Ontwikkelen van instrumenten/opdrachten om de inzetbaarheid van mensen in kaart te brengen. Uitvoeren van pilots. Trainen van de mensen die de metingen gaan uitvoeren. Het traject is ingericht en getest en kan door de opdrachtgever worden ingezet.

14 ADVISERING OPZET SAMENWERKINGSVERBANDEN Type opdrachtgever: commercieel opleidingsinstituut Ondersteun ons om de afspraken voor een samenwerkingsverband met het reguliere scholenveld vast te leggen. Opstellen en beoordelen samenwerkingsdocumenten / contracten. Ondersteuning portefeuillehouder commerciële opleider bij onderhandelingen. Er is een goede samenwerking tot stand gekomen tegen goede voorwaarden.

15 Meer weten? ISEO Consult - Harry Pauwlaan AN Den Haag (070) (06) / Claire Freling (06) / Sandra Dollenkamp

Schoolplan 2011-2013 Wellantcollege

Schoolplan 2011-2013 Wellantcollege Schoolplan 2011-2013 Wellantcollege Inhoud Inleiding 3 1. Onderwijskundig beleid 1.1 Strategisch Beleidsplan 2008-2012 4 1.2 Uitwerking onderwijskundig beleid 4 1.3 Leerroutes binnen Wellantcollege 6 1.4

Nadere informatie

Associate Degree). Deltion College. B. de Boer. 1 januari 2005 t/m 31 mei 2007

Associate Degree). Deltion College. B. de Boer. 1 januari 2005 t/m 31 mei 2007 Titel project Associate Degree Longitudinale MBO-HBO-leerroute Associate Degree energietechniek / industriële techniek Aanvrager Contactpersoon Begin- en einddatum van het project Deltion College B. de

Nadere informatie

Koersen op duurzaamheid

Koersen op duurzaamheid Koersplan 2012-2017 Koersen op duurzaamheid Start 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Afronding 2012 2013 2014 2015 2016 2017 1 2 Start 2012 2013 2014 2015 2016 2017 Afr Inhoud Inleiding 5 1. Ons profiel 6 1.1

Nadere informatie

Naar een branche-erkend bij- en nascholingsaanbod voor jongerenwerkers

Naar een branche-erkend bij- en nascholingsaanbod voor jongerenwerkers Naar een branche-erkend bij- en nascholingsaanbod voor jongerenwerkers Jop van Amelsvoort Frank Peters Nijmegen, november 2010 In opdracht van FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken Kenniscentrum

Nadere informatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie

Advies. Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie DIENST Advies over en ondersteuning bij het (initieel) inrichten/optimaliseren van de structuur van de(it Service Management)organisatie Advies over en ondersteuning bij het initieel inrichten/optimaliseren

Nadere informatie

Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland

Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland Versterkingsplan Brandweeronderwijs in Nederland Werkgroep Versterking Brandweeronderwijs d.d. 18 juni 2012 Harry Bovens en Heide Gramser Inhoud Oplegnotitie 1. Managementsamenvatting 3 2. Wat het voor

Nadere informatie

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement sopgave sopgave 2 1. Onze organisatie 4 1.1 The Lifecycle Company 4 1.2 Onze trainers 4 1.3 Onze aanpak 5 1.4 Meer weten? 6

Nadere informatie

Verantwoording. Inleiding. Opbouw Communicatie in het bedrijfsleven

Verantwoording. Inleiding. Opbouw Communicatie in het bedrijfsleven Verantwoording Inleiding Communicatie in het bedrijfsleven is specifiek gemaakt voor gebruik in het hbo op opleidingen Economie, zoals de opleiding Bedrijfseconomie, Commerciële Economie en Management,

Nadere informatie

BRANDWEER Onderwijsraad

BRANDWEER Onderwijsraad 1 BRANDWEER Onderwijsraad Aan: Onderwerp: VNG, werkgroep Brandweer en Veiligheidsberaad pre-advies vakbekwaam blijven. Toelichting en uitgangspunten De Brandweeronderwijsraad heeft in december 2010 besloten

Nadere informatie

Eindevaluatie van het project Leer je Rijk

Eindevaluatie van het project Leer je Rijk Eindevaluatie van het project Leer je Rijk Karin Jettinghoff Miranda Grootscholte CAOP Augustus 2010 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel-/vraagstelling... 4 1.3 Onderzoeksopzet...

Nadere informatie

I S A T I E N O R M A L C E N T R U M V A N. Kwaliteitsmanagement. Kwaliteit als strategische keuze. Handige informatie over de ISO 9000:2000-serie

I S A T I E N O R M A L C E N T R U M V A N. Kwaliteitsmanagement. Kwaliteit als strategische keuze. Handige informatie over de ISO 9000:2000-serie C E N T R U M V A N N O R M A L I S A T I E Kwaliteitsmanagement Kwaliteit als strategische keuze Handige informatie over de ISO 9000:2000-serie Kwaliteit als strategische keuze Het toepassen van een kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

Competenties Informatiebeveiliging en Privacy

Competenties Informatiebeveiliging en Privacy Competenties Informatiebeveiliging en Privacy IBPDOC12 Verantwoording Auteurs Leo Bakker (Kennisnet) Mireille Boonstra-Kints (Kints Fuwa Advies) Ludo Cuijpers (sambo-ict, Kennisnet en ROC Leeuwenborgh)

Nadere informatie

CAOP Research & Europa, januari 2014

CAOP Research & Europa, januari 2014 Het CAOP is hét kennis- en dienstencentrum op het gebied van arbeidszaken en arbeidsmarktvraagstukken in het publieke domein. CAOP Research & Europa is het onderzoeks- en adviesteam van het CAOP op het

Nadere informatie

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde voltijd - deeltijd. Hogeschool Utrecht

Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde voltijd - deeltijd. Hogeschool Utrecht Adviesrapport Accreditatie HBO bachelor opleiding Technische Bedrijfskunde voltijd - deeltijd Hogeschool Utrecht Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T (070) 30 66 800 F (070) 30 66 870 I www.hobeon.nl

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51. info@nifv.nl

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51. info@nifv.nl Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51 info@nifv.nl Voorwoord namens het team van de Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio

Nadere informatie

Adviesrapport. Toets Nieuwe Opleiding. hbo masteropleiding Customer Management Deeltijd. Philipse Business School

Adviesrapport. Toets Nieuwe Opleiding. hbo masteropleiding Customer Management Deeltijd. Philipse Business School Adviesrapport Toets Nieuwe Opleiding hbo masteropleiding Customer Management Deeltijd in het kader van het verkrijgen van een aanwijzing Philipse Business School Scheveningseweg 46 2517 KV Den Haag T

Nadere informatie

B Informatie en Communicatie Technologie Hogeschool NOVI. Verslag van de uitgebreide opleidingsbeoordeling op 7 en 21 november 2013

B Informatie en Communicatie Technologie Hogeschool NOVI. Verslag van de uitgebreide opleidingsbeoordeling op 7 en 21 november 2013 Vlindersingel 220 3544 VM Utrecht 0308782087 www.aequi.nl info@aequi.nl B Informatie en Communicatie Technologie Hogeschool NOVI Verslag van de uitgebreide opleidingsbeoordeling op 7 en 21 november 2013

Nadere informatie

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement

Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement Trainingen en workshops Business Informatiemanagement en Applicatiemanagement The Lifecycle Company sopgave sopgave 2 1. Onze organisatie 4 1.1 The Lifecycle Company 4 1.2 Onze trainers 4 1.3 Onze aanpak

Nadere informatie

Time for Organic Leadership

Time for Organic Leadership Time for Organic Leadership Productfolder Opleidingsgids www.corecommit.com info@corecommit.com +31 050-5269713 PRODUCTEN & ACADEMIE De nieuwe productfolder, tevens opleidingsgids van Core Commit biedt

Nadere informatie

hbo-bachelor Bedrijfseconomie University of Aruba 12 januari 2015 NVAO uitgebreide Toets nieuwe opleiding

hbo-bachelor Bedrijfseconomie University of Aruba 12 januari 2015 NVAO uitgebreide Toets nieuwe opleiding hbo-bachelor Bedrijfseconomie University of Aruba 12 januari 2015 NVAO uitgebreide Toets nieuwe opleiding Paneladvies 1 Samenvattend advies 3 2 Werkwijze panel 5 3 Beschrijving van de opleiding 6 3.1 Algemeen

Nadere informatie

Bewustwording van cybersecurity

Bewustwording van cybersecurity 2015 Bewustwording van cybersecurity Deze rapportage is het resultaat van een samenwerkingsverband van energie- en nutsbedrijven. De volgende personen zijn bereikbaar voor vragen: Naam Organisatie Telefoon

Nadere informatie

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool +

Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool + Informatie over : Vitaliteitssubsidie - 5.000,- ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid Gratis tool + ondersteuning: Huis van Werkvermogen Gratis tool + ondersteuning: Vitaliteitsportal Aanbieders producten

Nadere informatie

1-4-2006 tot 31-3-2009

1-4-2006 tot 31-3-2009 Projectgegevens Titel project Rotterdams Rossen Projectnummer Contactpersoon Begin- en einddatum van het project IAO5123 Thérèse Martens 1-4-2006 tot 31-3-2009 A. Uitgangspunten voor project Beschrijf

Nadere informatie

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC

Project-, Programma- en AdviesCentrum. Resultaten die eruit springen PPAC Project-, Programma- en AdviesCentrum Resultaten die eruit springen PPAC Binnen Veiligheid en Justitie groeit het belang van projectmatig en programmatisch werken. Ook neemt de behoefte toe om medewerkers

Nadere informatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie

Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Onderneem t zelf in welzijn! Ingrediënten voor een ondernemende organisatie Auteurs: Daan de Bruijn, Els Meijsen en Gery Lammersen Redactie: Tib/teksten Eindredactie: afdeling communicatie, MOVISIE Vormgeving:

Nadere informatie

Whitepaper. Haal meer uit uw HRM-dienstverlening en toon uw toegevoegde waarde aan!

Whitepaper. Haal meer uit uw HRM-dienstverlening en toon uw toegevoegde waarde aan! Whitepaper Haal meer uit uw HRM-dienstverlening en toon uw toegevoegde waarde aan! Inleiding Wanneer binnen organisaties steeds meer gefocust wordt op kostenposten en investeringen, zoals nu in tijden

Nadere informatie

Tijd voor scholing Antwoorden op veelgestelde vragen over scholing van werknemers

Tijd voor scholing Antwoorden op veelgestelde vragen over scholing van werknemers Tijd voor scholing Antwoorden op veelgestelde vragen over scholing van werknemers Het belang van scholing van werknemers Beroepen en taken van werknemers veranderen sneller dan vroeger. Het is belangrijk

Nadere informatie

Partos 9001- Sectorspecifieke Toepassing ISO 9001

Partos 9001- Sectorspecifieke Toepassing ISO 9001 2012 Bijlage 1 bij : 120424/alv/5 Partos 9001- Sectorspecifieke Toepassing ISO 9001 Sectorspecifieke toepassing van NEN- EN-ISO 9001:2008, ontwikkeld door Partos Versie 0.12 voorjaar 2012 Inleiding Een

Nadere informatie