Inhoudsopgave. Nexis Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Nexis Handleiding"

Transcriptie

1 Nexis Handleiding Inhoudsopgave Inloggen Navigeren in Nexis Zoeken Uitgebreid zoeken LexisNexis SmartIndexing Technology Startpagina Quick Search Dashboard Bronnen Resultatenpagina Aanlevermogelijkheden Alerts instellen Alerts en Historie Beschikbare Alerts Zoekcommando s Nexis Handleiding

2 Inloggen Ga naar de internationale inlogpagina op Kies uw voorkeurstaal in de Nexis-interface. Voer uw Nexis -gebruikersnaam en -wachtwoord in. Vink het selectievakje Mijn gegevens onthouden aan om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te slaan. Klik op Aanmelden. TIP: Nu kunnen Nexis-gebruikers de Nexis News Searchapp op hun iphone en ipad gebruiken om te zoeken in de LexisNexis -nieuwscollectie of op de mobiele site van Nexis News Search (

3 Navigeren in Nexis Via de vervolgkeuzelijst aan de linkerkant van de navigatiebalk heeft u toegang tot andere producten en diensten van LexisNexis. De links naar Taal voorkeuren, Mijn documenten, Mijn instellingen en Afmelden bevinden zich aan de rechterkant van de navigatiebalk. U kunt ondersteuning krijgen door op de Help-link rechts in de navigatiebalk te klikken. Welke tabbladen er worden weergegeven is afhankelijk van uw Nexis-abonnement. Zoeken Het Uitgebreid zoeken formulier wordt standaard weergegeven als startpagina. Zodra u bent ingelogd, kunt u via de link mijn instellingen rechtsboven op de pagina zelf kiezen welk zoekformulier u als startpagina wilt gebruiken. TIP: Via het overzicht Mijn zoekformulieren kunt u snel en eenvoudig toegang krijgen tot de zoekformulieren die u het meest gebruikt. Dit overzicht wordt weergegeven in het navigatiemenu aan de linkerkant. Klik op de pijl omlaag bovenaan de lijst om het selectiekader te openen.

4 Uitgebreid zoeken Gebruik Uitgebreid zoeken om te zoeken naar alle soorten content, om uw eigen zoekvragen samen te stellen of om de LexisNexis SmartIndexing Technology te gebruiken voor uw zoekopdrachten. Met Uitgebreid zoeken kunt u zoeken met behulp van Booleaanse operatoren of Vrij zoeken. Selecteer een periode uit de vervolgkeuzelijst of geef een specifiek datumbereik aan met de kalenderfunctie om uw zoekopdracht te beperken. Selecteer een populaire bronnengroep of een van uw reeds geselecteerde Favoriete bronnen uit de vervolgkeuzelijst, of selecteer één bron of bronnengroep via de link Meer bronnen. Begin met een bron, bronnengroep of onderwerp in te voeren en u krijgt suggesties voor gerelateerde bronnen te zien. a. Om de weergegeven bronnen te bewerken, selecteert u Bewerk deze lijst in de vervolgkeuzelijst. Klik op Voeg indextermen toe om uw zoekopdracht te verfijnen door onderwerpen of thema s toe te voegen aan de zoektermen die u heeft ingevoerd met behulp van LexisNexis SmartIndexing Technology. Begin met een trefwoord in te voeren en u krijgt suggesties voor gerelateerde indextermen te zien. TIP: Met de links onder het tabblad Zoeken kunt u andere zoekformulieren kiezen.

5 LexisNexis SmartIndexing Technology LexisNexis SmartIndexing Technology is een eigendomsrechtelijk beschermd, regelgebaseerd classificatiesysteem dat wordt toegepast op alle documenten in de Nexis -database. Deze technologie helpt u om uw zoekopdrachten nauwkeuriger te formuleren. Met deze geavanceerde zoektechnologie kunt u documenten met specifieke termen of over specifieke onderwerpen vinden, met een keuze uit.000 verschillende trefwoorden. De trefwoorden in LexisNexis SmartIndexing Technology bestaan onder andere uit: Bedrijven Bedrijfstakken Onderwerpen Locaties Personen Klik op de link voeg indextermen toe om trefwoorden te gebruiken. Voer een zoekterm in het zoekveld in. Het Index veld geeft automatisch termen weer die zijn gekoppeld aan uw trefwoord. Gebruik Gebruik uitgebreid zoeken naar indextermen om te bladeren door alle trefwoorden of om ze in hiërarchische volgorde weer te geven.

6 Startpagina De startpagina is ontworpen om u te helpen met uw zoekopdrachten. Deze pagina bevat een snelzoekfunctie waarmee u heel eenvoudig allerlei soorten content kunt doorzoeken. Het vernieuwde Dashboard geeft een overzicht van uw meest recente zoekactiviteiten en favorieten. Om de startpagina in te stellen als uw beginpagina, ga naar Mijn instellingen en selecteer Start bij mijn startpagina. Quick Search Op de startpagina vindt u de Quick Search. Dit is een aanvulling op de zoekformulieren die al tot uw beschikking staan. Gebruik Quick Search als u meer algemene informatie over een entiteit of onderwerp wilt verzamelen, maar niet zeker weet waar u moet beginnen. Met één opdracht kunt u zoeken binnen verschillende contentsoorten. Quick Search geeft algemene, breed georiënteerde nieuwsfeiten, bedrijfsinformatie, marktinzichten, biografieën en internationale juridische bronnen weer binnen één zoekopdracht. De resultaten worden gerangschikt op contentsoort, zodat u heel eenvoudig binnen iedere soort kunt zoeken naar relevante informatie. Iedere contentsoort geeft tot resultaten en de.000 meest recente (nieuws) of meest relevante (andere contentsoorten) documenten weer. Quick Search is bovendien voorzien van een aantal filters die u kunt toepassen op de zoekopdracht. Als u regelmatig dezelfde filters gebruikt, klik dan op Deze instellingen opslaan voor mijn volgende zoekvragen onderaan het filtergedeelte. Dashboard Op de startpagina wordt ook een Dashboard weergegeven met uw favoriete en meest recente zoekopdrachten. Deze pagina bevat: Uw acht meest recente alerts. Een blauw bolletje naast de alert geeft aan dat er resultaten zijn gevonden. Maximaal acht opgeslagen zoekopdrachten. U kunt de opgeslagen zoekopdracht uitvoeren door op de naam te klikken. Uw acht meest recente zoekopdrachten. U kunt een recente zoekopdracht opnieuw uitvoeren door op de link te klikken. Recentelijk geopende documenten. U kunt het document opnieuw openen door op de documentnaam te klikken.

7 Bronnen Met bronselectie kunt u snel de bronnen vinden die u nodig heeft en uw eigen bronnensets samenstellen voor bepaalde, specifieke onderzoeksprojecten.* Klik op het tabblad bronnen en selecteer Bladeren in bronnen of Zoek bronnen. Met het tabblad Zoek bronnen kunt u zoeken naar relevante bronnen op basis van de naam van de publicatie, het onderwerp, het mediatype, de taal en/of de locatie. Met het tabblad Bladeren in bronnen kunt u bladeren door verschillende bronnen op basis van de naam van de publicatie, het onderwerp, het mediatype, de taal en/of de locatie. Om een bron te selecteren, vink het vakje naast de naam van de publicatie of de naam van de bronnengroep aan. De publicatie of de bronnengroep verschijnt nu in Geselecteerde bronnen. U kunt ook de naam aanpassen waarmee de bronnen groep in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven. Nadat u uw favoriete bronnen heeft geselecteerd, kunt u ze als favoriet opslaan door het vakje boven Geselecteerde bronnen aan te vinken. U kunt ook de naam aanpassen waarmee de bronnengroep in de vervolgkeuzelijst wordt weergegeven. Klik op OK- Ga verder en u wordt terug gestuurd naar het Uitgebreid zoeken formulier waar de bronnen worden weergegeven in de vervolg keuze lijst. TIP: Gebruik het tabblad Zoek bronnen als u de volledige of gedeeltelijke naam kent van de bron waar u naar op zoek bent, of als u wilt zien of een bepaalde bron beschikbaar is. TIP: Gebruik het tabblad Bladeren in bronnen als u suggesties wilt zien voor het onderwerp of hulp nodig heeft bij het selecteren van de meest geschikte bronnen. TIP: Voor informatie over een bron of een bronnengroep, klik op het pictogram naast de bronnaam. * Niet alle bronnen kunnen gecombineerd worden.

8 Resultatenpagina Op de pagina met resultaten kunt u de resultaten snel filteren door één of meerdere categorieën te selecteren. Als u een filter wilt verwijderen, klikt u op de X van de betreffende filterknop. U kunt de Zoek-functie ook gebruiken om te zoeken binnen de gevonden resultaten. Op deze manier kunt u de gevonden documenten beperken tot documenten die uw zoekterm wel of niet bevatten. Gebruik de lijst in het navigatiemenu links om de zoekresultaten te beperken op basis van: Brontype Bron Website Taal Onderwerp Bedrijfstak Bedrijf Personen Locatie Klik op het pictogram Preview om de volledige tekst van nieuwsartikelen en de eerste 500 woorden van andere contentsoorten weer te geven in een apart venster, zonder de pagina met zoekresultaten te verlaten. Dankzij permalinks kunnen gebruikers met één simpele muisklik een directe link aanmaken naar zoekopdrachten en documenten. Via deze links kan iedereen met een Nexis- of NexisDirect-account een gedeelde zoekopdracht uitvoeren of het gelinkte document bekijken. Klik op het pictogram om uw zoekopdrachten en documenten te delen met anderen. TIP: Naast gelicentieerde content doorzoekt Nexis ook meer dan.000 gerenommeerde internetbronnen die door de redacteurs van LexisNexis zijn gescreend op relevantie en betrouwbaarheid. In het resultatenoverzicht worden internetartikelen weergegeven door het pictogram.

9 Aanlevermogelijkheden U kunt uw zoekresultaten op verschillende manieren opslaan en delen: downloaden, uploaden naar de cloud, en en afdrukken. U kunt natuurlijk ook de map mijn documenten selecteren, waar u documenten van verschillende zoekopdrachten kunt samenvoegen en deze als één geheel kunt opslaan of delen. In de map mijn documenten kunnen maximaal 500 documenten 0 dagen lang worden opgeslagen. Om documenten aan deze map toe te voegen, klikt u op het pictogram Toevoegen aan mijn documenten. Klik op de link Mijn documenten rechtsboven op de pagina om uw opgeslagen documenten te beheren, sorteren, downloaden en delen. Om een volledig resultatenoverzicht op te slaan of te delen, selecteer een van de aanlever mogelijkheden bovenaan de resultatenpagina. De volgende aanlevermogelijkheden zijn standaard beschikbaar: Print u kunt hier een korte opmerking, voorpagina of eindpagina toevoegen, documentweergave en lettertypekeuze. Download zoekresultaten downloaden in Microsoft Word- of Excel-formaat, of HTML-, TXT-, PDF- of Rich Text/RTF-formaat. documenten en naar maximaal drie adressen, gescheiden door puntkomma (;). Send to Cloud het bestand in PDF-, HTML-, Microsoft Word- of RTF-formaat opslaan op uw Dropbox -, Google Drive -, Microsoft OneDriveen BOX -account. Creëer een alert om via uw voortdurende updates te ontvangen over een zoekopdracht. Hieronder kunt u meer lezen over het instellen van alerts. TIP: Klik op Link naar zoekvraag om een directe link naar een zoekopdracht of document aan te maken, zodat uw collega s dezelfde zoekopdrachten of documenten kunnen gebruiken.

10 Alerts instellen Als u alerts instelt, ontvangt u online of via uw updates over relevante ontwerpen en bent u altijd op de hoogte van belangrijke wijzigingen in uw onderzoek. Na het uitvoeren van een zoekopdracht in Nexis klikt u op het pictogram Nieuwe alert maken om automatische updates te plannen Selecteer het tabblad Overzicht. Voer een naam in voor de alert. U kunt ook een Project ID of beschrijving toevoegen. Selecteer het tabblad Verzendinstellingen. Maak een keuze uit de verschillende opties. U kunt het aantal dubbele documenten verminderen door de optie dubbele documenten groeperen te selecteren. Er is nu deduplicatie beschikbaar voor uw alerts. Omdat deze optie minder dubbele resultaten oplevert, worden uw s met alerts korter en gemakkelijker om te lezen. Als u eerder optie dubbele documenten groeperen heeft geselecteerd in de stap Alerts doorzoeken, hoeft u verder niets te doen. Deduplicatie wordt dan automatisch toegepast op uw alerts. Selecteer de frequentie van alertsupdates. Selecteer het tabblad delen zodat uw collega s zich kunnen abonneren op uw alert. Geef aan wie uw alert kunnen zien. Klik op de knop Deel Alert zodat andere gebruikers in uw account de alert kunnen zien en zich erop kunnen abonneren.

11 Alerts en Historie In de hub Mijn Alerts kunt u in één oogopslag veel informatie vinden, zodat u alle alerts die u heeft aangemaakt of volgt op efficiënte wijze kunt beheren. Klik op het tabblad Mijn Alerts Klik op Sorteren op om uw resultaten te ordenen, zodat u de nieuwste of oudste resultaten bovenaan ziet staan. Met deze link kunt u de weergave van uw alerts uitvouwen of samenvouwen. Als uw alerts zijn uitgevouwen, kunt u meer details bekijken, zoals de zoekopdracht, bron, indeling en status. Filter uw resultaten in het scherm Filter op. Met Alerts doorzoeken kunt u zoeken op trefwoorden. U kunt filters toepassen om uw zoekresultaten te beperken tot een Beheerder, Project ID of de Frequentie van een alert. U kunt uw alerts heel eenvoudig pauzeren of hervatten. Zo kunt u voorkomen dat u te veel s krijgt wanneer u niet op kantoor bent. U kunt de instellingen of frequentie van uw alerts aanpassen. Ook kunt u een alert als sjabloon gebruiken en kopiëren om een nieuwe alert aan te maken. U kunt alerts delen met collega s op hetzelfde Nexis-account. Zorg ervoor dat uw alert zichtbaar is voor collega s door op de knop delen te klikken. Om zich op uw alerts te abonneren, moeten gebruikers hun aanalert bevestigen. Beschikbare Alerts Op het tabblad Beschikbare Alerts worden alerts weergegeven die uw collega s hebben gedeeld. 9 Klik op het tabblad Beschikbare Alerts om alerts te bekijken die door anderen zijn gemaakt op uw Nexis-account. Klik op Abonneren om u te abonneren op een alert.

12 Zoekcommando s Slim zoeken levert nuttige informatie op. Met de zoekcommando s van LexisNexis wordt zoeken gemakkelijker. Verfijn uw zoekresultaten door gerichte commando s te gebruiken. Met behulp van connectoren legt u relaties tussen zoekwoorden. Door middel van truncatie vervangt u een bepaald gedeelte van een woord waardoor u op alle mogelijke variaties kunt zoeken. Om in een specifiek gedeelte van de tekst te zoeken, kunt u gebruik maken van verschillende segmenten. In een zoekvraag kunt u meerdere commando s gebruiken. Hieronder vindt u een samenvatting van de commando s. Connectoren Commando Functie Voorbeeld AND Beide termen uit de zoekopdracht moeten in het artikel voorkomen. mobiele telefo! and abonnement! OR Eén van de termen uit de zoekopdracht moet in het artikel voorkomen. internetsite or website NS or Nederlandse Spoorwegen AND NOT Sluit één of meerdere specifieke termen uit. Rabobank and not sport W/N Geeft het maximaal aantal woorden tussen de zoektermen aan. Vul voor N het aantal woorden in (min. max. 55). olieprijs w/0 brandstofkosten W/P Vindt artikelen met de zoektermen in dezelfde paragraaf. China w/p economie W/S Vindt artikelen met de zoektermen in dezelfde zin. Unilever w/s overname Truncatie Commando Functie Voorbeeld! * Het uitroepteken vult de zoekterm aan. Gebruik maximaal één uitroepteken aan het einde van de zoekterm. De asterisk vervangt één letter in een zoekterm. Het aantal asterisken dat u kunt gebruiken is onbeperkt. U mag de asterisk niet als eerste letter gebruiken. Bank! --> bankwezen, bankgeheim, bankpas, banken lo*atie Segmenten Commando Functie Voorbeeld HEADLINE Zoekt in de titel van het artikel. headline (Heineken) HLEAD Zoekt in de titel en eerste paragraaf van het artikel. hlead (overheid) COMPANY Zoekt naar geïndexeerde bedrijfsnaam. company (Shell) BYLINE Zoekt naar de naam van de auteur/schrijver. byline (Jansen) PUB Zoekt in deze specifieke bron. pub (Volkskrant) LENGTH >N Zoekt naar artikelen met een minimale lengte van N. length >50 TERMS Zoekt naar de indexterm. terms (insurance) NEXTERMS Zoekt naar de indexterm en/of binnen de titel en/of binnen de eerste paragraaf van het artikel. nexterms (KLM) Andere Commando s Commando Functie Voorbeeld SINGULAR Vindt een zoekterm in enkelvoud. singular (Philip) PLURAL Vindt een zoekterm in meervoud. plural (Philips) CAPS De gevonden zoekterm moet één of meerdere hoofdletters bevatten. caps (Kok) NOCAPS De gevonden zoekterm mag geen hoofdletters bevatten. nocaps (boer) ALLCAPS De gevonden zoekterm moet geheel uit hoofdletters bestaan. allcaps (NAM) ATLN or ATLEASTN De gevonden zoekterm moet minimaal N keer voorkomen. N is een getal tussen en 55. atl (Amsterdam) Help & Support Kies Help rechts bovenin voor een link naar tutorials, e-learning videos en contactgegevens van de helpdesk. LexisNexis Benelux, Amsterdam + (0) support@lexisnexis.eu LexisNexis and the Knowledge Burst logo are registered trademarks of RELX Group Properties Inc., used under license, 06 LexisNexis, a division of RELX Group Inc. All rights reserved.

Zoekscherm: Nieuws. Nexis Quickcard. Zoeken in nieuws

Zoekscherm: Nieuws. Nexis Quickcard. Zoeken in nieuws Login 1. Ga naar: http://www.lexisnexis.com/nl/nexis 2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. 3. Wanneer er problemen zijn met inloggen neem contact op met onze servicedesk: +31 (0)20 485 34 56. Zoekscherm:

Nadere informatie

In deze handleiding kunt u lezen waar u de meestgebruikte functies Nexis kunt vinden en hoe u ze gebruikt.

In deze handleiding kunt u lezen waar u de meestgebruikte functies Nexis kunt vinden en hoe u ze gebruikt. Nexis Handleiding In deze handleiding kunt u lezen waar u de meestgebruikte functies Nexis kunt vinden en hoe u ze gebruikt. Inloggen Ga naar de inlogpagina op http://signin.nexis.com 1 Voer uw Nexis -gebruikersnaam

Nadere informatie

LexisNexis Academic Handleiding

LexisNexis Academic Handleiding LexisNexis Academic Handleiding Inhoudsopgave Snel zoeken Snel zoeken vervolg Uitgebreid zoeken Nieuws Alle nieuws Bedrijfsinformatie Bronnen Resultatenscherm Hulp en instructies Snel zoeken 1 Doorzoek

Nadere informatie

Newsdesk Quickcard. Dashboard. Mijn dashboard. Gedeeld dashboard. Newsdesk Quickcard. Login

Newsdesk Quickcard. Dashboard. Mijn dashboard. Gedeeld dashboard. Newsdesk Quickcard. Login Login. Ga naar https://newsdesk.moreover.com. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in.. Wanneer er problemen zijn met inloggen, neem contact op met onze servicedesk: support@lexisnexis.eu, telefoonnummer:

Nadere informatie

Aan de slag. Nexis Analyser Quickcard

Aan de slag. Nexis Analyser Quickcard Login 1. Ga naar: http://www.lexisnexis.com/nl/nexis 2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord in. 3. Wanneer er problemen zijn met inloggen neem contact op met onze servicedesk: +31 (0)20 485 34 56. Introductie

Nadere informatie

LexisNexis Academic Quickcard

LexisNexis Academic Quickcard LexisNexis Academic Quickcard LET OP De beschikbare velden hangt af van het aanbod van je bibliotheek. Heb je hier vragen over, ga dan naar de informatie specialist aan de balie. 1. Doorzoek het nieuws:

Nadere informatie

Login. 4 Sleep een feed naar de rechterkant van de pagina. 5 Verplaats de vensters om het dashboard naar eigen

Login. 4 Sleep een feed naar de rechterkant van de pagina. 5 Verplaats de vensters om het dashboard naar eigen Newsdesk Handleiding Inhoudsopgave Dashboard Zoeken Analyseren Delen Nieuwsbrieven Instellingen Meest gebruikte zoekcommando s Login 1. Ga naar https://newsdesk.moreover.com 2. Voer gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie!

Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Handleiding LexisNexis Nov. 2008_Ahn Lees eerst de algemene handleiding Gebruik Collectie Persdocumentatie! Wendt u voor het gebruik van LexisNexis tot een van de medewerkers van de afdeling Persdocumentatie.

Nadere informatie

Newsdesk Handleiding. Inhoudsopgave. Handleiding Newsdesk

Newsdesk Handleiding. Inhoudsopgave. Handleiding Newsdesk Newsdesk Handleiding Inhoudsopgave Zoeken Analyseren Dashboard Een nieuwsbrief verzenden Bronnenlijst Archief (Optioneel) Persoonlijke instellingen Meest gebruikte zoekcommando s TIPS & TRICKS Leer binnen

Nadere informatie

Hier worden de termen weergegeven die u in uw zoekvraag hebt opgenomen.

Hier worden de termen weergegeven die u in uw zoekvraag hebt opgenomen. Pagina Resultaten LexisNexis Help - Pagina Resultaten Op de pagina Resultaten vindt u diverse functies die u helpen maximaal te profiteren van uw zoekresultaten. De nieuwe pagina Resultaten is zo ontworpen

Nadere informatie

Handleiding LexisNexis NewsPortal

Handleiding LexisNexis NewsPortal Handleiding LexisNexis NewsPortal Afhankelijk van het afgesloten abonnement kan met deze zoekinterface relevante nieuwsartikelen, bedrijfsinformatie, biografieën, landenrapporten, medische publicaties

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016

Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 Opgeslagen HZ wachtwoord(en) verwijderen Versie 1.0 DIENST INFORMATIEVOORZIENING & AUTOMATISERING 11-5-2016 INHOUDSOPGAVE 1.0 GOOGLE CHROME 2 1.1 Computer 2 1.2 Android device 2 1.3 iphone of ipad 2 2.0

Nadere informatie

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. LexisNexis Academic. Kris Scheys

BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN. LexisNexis Academic. Kris Scheys BIBLIOTHEEK SOCIALE WETENSCHAPPEN LexisNexis Academic Kris Scheys september 2018 Inhoud Inleiding... 5 1 Zoeken in Lexis Nexis... 5 1.1 Start... 5 1.2 Nieuws Zoeken... 6 1.2.1 Zoekscherm Alle nieuws...

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Hieronder vindt u informatie over het gebruik van het e-depot en de beschrijvingsoftware.

Hieronder vindt u informatie over het gebruik van het e-depot en de beschrijvingsoftware. Bezoekershandleiding Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van digitale documenten

Nadere informatie

3. Bij het registreren van uw account is uw adres reeds ingevuld. Kies een wachtwoord* voor uw account en klik op Registreren.

3. Bij het registreren van uw account is uw  adres reeds ingevuld. Kies een wachtwoord* voor uw account en klik op Registreren. Registreren voor de support portal Als u een onderhoudscontract heeft bij Lumen Business Solutions ontvang u van ons automatisch een uitnodiging om gebruik te maken van de support portal. Hebben andere

Nadere informatie

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 Inhoud 1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 1.1 Zoekterm invullen 4 1.2 Treffers algemene zoekopdracht 5 1.3 Treffers per documentsoort 6 1.4 Artikelen in treffer 7 1.5

Nadere informatie

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets Legal Intelligence versie. Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Uitgebreid zoeken Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz

Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Versie: 1.1 Datum: 10 augustus 2011 Auteur: Rob Ploum, Hezelbizz Handleiding HezelBase Versiebeheer Versie Auteur Wijzigingen 1.0 Rob Ploum Handleiding HezelBase 1.1 Rob Ploum Zoeken 2 Handleiding HezelBase

Nadere informatie

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS

1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Regas handleiding nieuwe interface 25/02/2016 1. PLANNING INTRODUCTIE NIEUWE INTERFACE DOOR REGAS Vanaf eind februari 2016 zal men direct starten op de nieuwe interface. De knop naar oude interface zal

Nadere informatie

Beheerdershandleiding ADC archiefservice

Beheerdershandleiding ADC archiefservice Beheerdershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Auteur: Dimitri Piraux Herlezer: Stephanie Wolbeek Inhoudstabel 1. Eenvoudig zoeken... Erreur! Signet non défini. 2. Filters...

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands

Manager. Doro Experience. voor Doro PhoneEasy 740. Nederlands Doro Experience voor Doro PhoneEasy 740 Nederlands Manager Inleiding Gebruik Doro Experience Manager om toepassingen op een Doro Experience -apparaat te installeren en te beheren met behulp van elk type

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Legal Intelligence Quick Reference Sheets

Legal Intelligence Quick Reference Sheets Legal Intelligence Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app - downloaden en activeren

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

De functionaliteit Uitgebreid Zoeken is te vinden onder het volgende icoon:

De functionaliteit Uitgebreid Zoeken is te vinden onder het volgende icoon: Uitgebreid Zoeken in Legal Intelligence Uitgebreid zoeken binnen Legal Intelligence is vernieuwd. In deze handleiding staat beschreven wat er is veranderd en hoe u optimaal gebruik kunt maken van deze

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Juridisch informatieportaal 1. Inhoud 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 > Inloggen 2 > Navigeren met tabbladen 3 > De functionaliteiten van de tabbladen 3 3 Zoeken 4 >

Nadere informatie

ISIS. Gebruikershandleiding

ISIS. Gebruikershandleiding ISIS Gebruikershandleiding 7-8-2012 Inleiding Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Aanvragen... 3 Het creëren van een nieuwe aanvraag... 3 Uw meldingen inzien... 5 Het afdrukken van de melding... 5 Het toevoegen

Nadere informatie

Met deze minigids willen we u het onderstaande kort toelichten:

Met deze minigids willen we u het onderstaande kort toelichten: Wat is monkey.be? monkey.be is dé online databank voor Tax & Accountancy professionals met actuele en praktisch toepasbare commentaren, nieuwsberichten, praktische cijfers, adressen en telefoonnummers,

Nadere informatie

portal gebruikershandleiding

portal gebruikershandleiding portal gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. Aan de slag Wat is de net10 portal? Aanmelden als net10 partner Inloggen Startpagina Mijn account Mijn account Een krediet account aanvragen Mijn account Gebruikersbeheer

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Handleiding Licentieserver voor beheerders

Handleiding Licentieserver voor beheerders Handleiding Licentieserver voor beheerders 1. Beheerder aanmaken via Site- of PackID Je krijgt van Sensotec of van je dealer een e-mail met de bevestiging dat er een abonnement werd aangemaakt. In die

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding

Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry. Algemene handleiding Handleiding webshop Bunzl Retail & Industry Algemene handleiding 1 Inhoudsopgave Verkorte handleiding... 3 1. Aanmelding webshop gebruiker via de website van Bunzl... 4 1.1 Wijzigen van uw wachtwoord...

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Digitaal ZorgDossier - Inleiding

Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier - Inleiding Digitaal ZorgDossier Digitaal ZorgDossier is een ECD voor de thuiszorg. Speciaal ontwikkeld voor de klantgerichte zorgprofessional die graag meer tijd en aandacht besteed

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding ADC archiefservice

Handleiding ADC archiefservice Handleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van digitale

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Een handleiding bij het gebruik vind je door te klikken op de link Help : Handleiding LexisNexis Academic (=basis van tekst hieronder).

Een handleiding bij het gebruik vind je door te klikken op de link Help : Handleiding LexisNexis Academic (=basis van tekst hieronder). ZOEKEN IN LEXISNEXIS INHOUD ZOEKEN IN LEXISNEXIS... 1 Toegang?... 1 Wat?... 1 Hoe?... 1 Stap 1: kies een zoekformulier... 1 Stap 2: maak een bronnenselectie... 2 Stap 3: geef één of meer zoektermen op...

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App

Gebruikershandleiding mail en agenda in Outlook Web App Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen OWA... 3 Mail ontvangen/bekijken... 6 Mail versturen... 9 Afspraak in agenda plaatsen... 12 Agenda s openen... 13 Mail installeren op jouw mobiele apparaat... 14 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad)

Handleiding Van Oirschot Onderweg-App (ipad) Handleiding "Van Oirschot Onderweg"-App (ipad) Als één van de eerste groothandels op de Belgische markt is Van Oirschot trots om u de "Van Oirschot Onderweg"-App voor ipad voor te stellen. Ga dus snel

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

imailingtool Handleiding

imailingtool Handleiding imailingtool Handleiding 1 Inhoud 1 Introductie imailingtool 3 2 Aan de slag met imailingtool 3 2.1 Log-in 3 2.2 Homepage 4 3 Adressenlijst 5 3.1 Een nieuwe adreslijst aanmaken 5 3.1.1 Een adres toevoegen

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Handleiding Elektrocrack

Handleiding Elektrocrack Handleiding Elektrocrack Homepagina 2 Log in 3 Dashboard 4 Quiz aanmaken 5 Filter 6 Vragen 7 [i] Detail 8 Mijn Quiz 9 Dashboard 11 Documenten 12 Offline versie 13 Speel het spel 14 Spelvenster 15 Opties

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Bewerkershandleiding ADC archiefservice

Bewerkershandleiding ADC archiefservice Bewerkershandleiding ADC archiefservice Om u het archiveren van de documenten van uw kerk of classes te vergemakkelijken, heeft het ADC besloten om een e-depot in te richten voor het veilig opslaan van

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder

Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Handleiding Evaluatieplatform Aanbieder Versie 3 http://evaluatie.q-keurmerk.nl/ 1 Inhoudsopgave 1. Als aanbieder registreren... 3 2. Inloggen... 4 3. Cursus laten evalueren... 5 1. Inloggen als aanbieder

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

POWER CV SEARCH UITLEG OVER ZOEKEN NAAR CV S

POWER CV SEARCH UITLEG OVER ZOEKEN NAAR CV S POWER CV SEARCH UITLEG OVER ZOEKEN NAAR CV S 1 Open http://hiring.monsterboard.nl/login.aspx in uw browser. 2 Klik in de rechterbovenhoek van het scherm op. 3 Voer uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in en

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken

Snelstartgids. Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken Snelstartgids Inhoud: Een project maken Een project beheren en bewerken De project-/assessmentresultaten bekijken Dit document is bedoeld om u te helpen assessments snel te beheren in het CEB TalentCentral

Nadere informatie

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd U zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben : een compleet nieuwe lay- out van Sportplan/HandballAction/TrainerOnline! Niet zo maar een nieuwe lay- out,

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie