Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet"

Transcriptie

1 Handleiding regenwatersysteem De Molenvliet

2

3 1.Regenwateropvang 2.Opslagtanks 3.Pompinstallatie 4.Drukreservoir 5.Leidingwaterinvoer 6.Toiletdistributie 7.Windmolen 8.Elektriciteitopslag 9.Schakelkast 10.Mogelijke storingen

4 1.Regenwateropvang Voor de huidige opvang van het regenwater is de afvoer van het dak van de garage en fietsenberging tijdelijk onderbroken. Het water van dit dak is echter van slechte kwaliteit door o.a. de bladeren van de bomen. In mei 2014 gaat er groot onderhoud plaatsvinden aan het dak van de school en zal er een doorvoer gemaakt worden vanaf het hoge dak van het speellokaal. Deze doorvoer zal rechtstreeks op de opslagtanks worden aangesloten door de stagiaires van Edudelta. Het materiaal hiervoor wordt door de aannemer geleverd. Na aansluiting hiervan moeten de opslagtanks grondig gereinigd worden.

5 2. Opslagtanks Dit bestaat uit een viertal IBC containers van ieder 1000 liter en het geheel staat opgesteld in de garage. Via een pvc leiding zijn de uitgangen van de containers met elkaar verbonden, doch iedere container is via de witte kraan afzonderlijk afsluitbaar. Op ongeveer 1 meter hoogte gaat deze pvc buis door de muur naar de achterliggende Tuin, deze uitgang functioneert als overloop in het geval van een te grote regenwatertoevoer. Op ongeveer 20 cm hoogte is een tyleenleidng aangesloten, deze gaat naar de opvoerpomp. De deksels van de afzonderlijke containers zijn van luchtgaatjes voorzien.

6 2. Opslagtanks In de garage bij het regenwaterreservoir bevindt zich een elektronische temperatuur beveiliging. Deze is bedoeld om bij temperaturen lager dan 4 graden het pompsysteem uit te schakelen. Indien de LED brandt op het temperatuurrelais is dit het geval. Het schakelsignaal wordt doorgegeven aan de schakelkast en via het easyrelais512 vindt de eventuele uitschakeling plaats. Verder wordt er een voeding van 12 volt naar de garage gebracht voor zowel het temperatuurrelais als een verlichting; de verlichting wordt via de schakelaar op de witte montagedoos aan en uit geschakeld.

7 3. Pompinstallatie waterfilter Pomp met filter De pomp bevindt zich onder de vloer van het handarbeidlokaal en is te bereiken via het luik bij de deur naar buiten. Aan de invoerzijde is de pomp voorzien van een waterfilter, dat door het losdraaien van de transparante kap gereinigd kan worden. Hiertoe dient de stopkraan in de toevoerleiding vooraf gesloten te worden aangezien de pomp lager ligt dan de opslagtanks. De pomp werkt op 12 volt en wordt bestuurd door de schakelkast. De pomp is beveiligd tegen overbelasting en is bestand tegen drooglopen.

8 4. Drukreservoir Invoer vanaf pomp Naar toiletten leidingwater Het drukreservoir bevindt zich in de berging tussen het handenarbeidlokaal en het speellokaal. Het vat kan 500 liter bevatten, maar in de praktijk is 300 liter toereikend gebleken. Door de hoge plaatsing t.o.v. de toiletten levert het een overdruk op in de uitgaande leiding van ongeveer 0,3 bar. Als de toevoer van regenwater stagneert wordt het drukreservoir automatisch bijgevuld met leidingwater uit het waterleidingnet, dit ongeacht de oorzaak. In het vat bevinden zich twee elektronische niveausensoren, die de schakelkast van informatie voorzien om de pomp in en uit te schakelen.

9 5. Leidingwaterinvoer De leidingwatertoevoer bevindt zich in het handenarbeidlokaal en is via een stopkraan met terugslagbeveiliging aangesloten op het drukreservoir. In de normale bedrijfssituatie staat de kraan altijd open en uitsluitend voor onderhoud aan het systeem kan hij afgesloten worden.

10 6. Toiletdistributie regenwater leidingwater De toiletdistributie zorgt voor het vullen van de spoelreservoirs vanaf het drukreservoir. De spoelreservoirs zijn daartoe van een tweede flotter voorzien, die functioneert bij een lage overdruk vanaf 0,1 bar. In de normale bedrijfssituatie staat de toevoerkraan van leidingwater gesloten en de kraan van regenwater open. Vanwege de lage overdruk van het regenwater hoort men de toevoer nauwelijks lopen en is de vollooptijd wat langer dan bij een aansluiting op het waterleidingnet.

11 7. Windmolen De windmolen zal geplaatst worden aansluitend op de restauratie van het dak van de school en zal dan de tijdelijk aanwezige acculader vervangen. Na plaatsing zal deze handleiding vervolgens aangepast worden.

12 8. Elektriciteitopslag De stroomvoorziening werkt volledig op 12 volt gelijkspanning en voor de opslag hiervan wordt gebruik gemaakt van een auto accu van circa 70 Ah. De accu wordt dagelijks gedurende twee uur geladen via een acculader, die tijdelijk geplaatst is totdat de windmolen actief wordt. Het geheel bevindt zich in de meterkast in het handenarbeid lokaal. De blauwe draden zijn aangesloten op de min en de bruine draden op de plus; in deze plusdraden zijn zekeringen opgenomen van 15 amp. Er worden twee punten gevoed, te weten de schakelkast en de garage.

13 9. Schakelkast De schakelkast bevindt zich in de meterkast van het handenarbeidlokaal naast de aldaar reeds aanwezige groepenkast van de netspanningsvoorziening. De schakelkast werkt volledig op 12 volt, afkomstig van de in dezelfde kast aanwezige accu. De schakelkast heeft de volgende externe aansluitingen: -1 invoer van de voeding 12 volt -2 invoer van de temperatuurbewaking van de garage -3 invoer van de sensors van het drukreservoir -4 uitvoer naar de waterpomp Intern bevat de schakelkast de volgende componenten: -5 het easy512 relais (logische schakeleenheid) -6 het zekeringpaneel -7 het volgrelais voor de waterpomp -8 de hoofdschakelaar -9 een aansluitstrip

14 9. Schakelkast Het inwendige van de geopende schakelkast.

15 9. Schakelkast Aansluitstrip: Verklaring van de zekeringen op het zekeringpaneel: 1: voeding van het easy512 relais 2: inschakeling van het easy512 relais 3: temperatuursensor garage (zwart) 4: sensor 500 liter (grijs) 5: sensor 300 liter (groen) 9: volgrelais waterpomp 10: easyrelais512 waterpomp 1: uitgang waterpomp +12 volt 2: uitgang waterpomp -12 volt 3: ingang temperatuursensor garage 4: ingang sensor 300 liter (wit) 5: ingang sensor 500 liter (bruin) Blauwe strip: verzamelcontact -12 volt De voedingsspanning 12 volt gaat rechtstreeks naar de dubbelpolige hoofdschakelaar en vandaar naar het verzamelpunt blauw (-)op de strip en de ingang van het zekeringpaneel (+). Als de hendel van de hoofdschakelaar omhoog staat, is het systeem ingeschakeld. Indien de schakelkast via de hoofdschakelaar is uitgeschakeld, blijft het gehele systeem werken, echter zonder dat er regenwater opgepompt wordt.

16 10. Mogelijke storingen Het systeem is zodanig ingericht, dat storingen in het elektrische gedeelte, ongeacht de oorzaak, geen gevolgen heeft voor de waterdistributie naar de toiletten. Indien het waterniveau in het drukreservoir zakt naar 200 liter, zal dit reservoir via de mechanische flotter bijgevuld worden met water uit het waterleidingnet. Om veiligheidsredenen werkt het elektrisch systeem op een veilige spanning van 12 volt. Om calamiteiten te voorkomen in geval van sluiting in enig elektrisch circuit is iedere leiding apart van een zekering voorzien. Hiervoor is gebruik gemaakt in de schakelkast van platte autozekeringen en in afzonderlijke leidingen van ronde autozekeringen. Bij defect aantreffen van een zekering dient de oorzaak ervan onderzocht te worden. De kwaliteit van het regenwater kan een bron van problemen zijn en met name de vervuiling ervan. Vanaf mei 2014 zal het water opgevangen worden vanaf het dak van het speellokaal, dat aanzienlijk schoner is. Bij de inlaat van de waterpomp bevindt zich een waterfilter dat gemakkelijk verstopt kan raken. In de handleiding is aangegeven hoe dit filter gereinigd kan worden. Het aftappen van regenwater vanuit het drukreservoir en de containers, gebeurt op enige afstand boven de bodem, zodat het vuilbezinksel niet mee gepompt wordt; op termijn kan dit bezinksel zich opstapelen en dient ter voorkoming hiervan tijdig verwijderd te worden.

Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320

Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320 Gebruiksaanwijzing Decontaminatie-Unit 320 Gebruiksaanwijzing Barli Deco 320 Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw Decontaminatie- Unit dient u met een aantal zaken rekening te houden. Wij adviseren

Nadere informatie

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 -

aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010 - 1 - aanvullende gebruikers handleiding AQUA Plus Versie 131010-1 - AANVULLENDE HANDLEIDING AQUA PLUS Deze handleiding is uitsluitend ter aanvulling van de handleiding van de Altech Eclips (papieren of DVD

Nadere informatie

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden.

INSTALLATIE INSTRUCTIES Alleen geschikt als permanente installatie, onderdelen genoemd in de handleiding kunnen niet buiten gemonteerd worden. NETVOEDINGEN AC-1200 1200.190813 1201EL, 1202EL, 1203EXL, 1205EXL ALGEMENE INFORMATIE Deze netvoedingen zijn alleen bedoeld voor installatie door gekwalificeerde installateurs. Er zijn geen door de gebruiker

Nadere informatie

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL.

Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1 Algemene montage-instructie van het ATON B100RV-VW zonne-energie systeem- VOORL. 1. Algemeen. De basis van het systeem is een 100 liter boiler met daarop gemonteerd een pompunit en een regeling. Deze

Nadere informatie

Standaard installatie van een BioKube

Standaard installatie van een BioKube Standaard installatie van een BioKube Inhoudsopgave BioKube systeem 5 10 IE (Venus en Pluto)... 2 BioKube systeem 15 -- 20 25 30 IE (Mars)... 4 BioKubesysteem voor meerdere woningen (10 30 IE)... 6 Elektrische

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT HEETWATERAPPARAAT HWA 20 Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL HEETWATERAPPARAAT HWA 20 1 HWA 20 2 3 5 4 4 Fig. 1 GEBRUIKSAANWIJZING (NEDERLANDS) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Hooiland pomp, Handleiding

Hooiland pomp, Handleiding Hooiland pomp, Handleiding Versie Maart 2012 Bom Aqua B.V. tel 078 6150402/ 06 120 945 36 Oosteind 47 Email info@bom-aqua.nl 3356 AB website: www.bom-aqua.nl Papendrecht Capaciteiten Opvoerhoogte van 20-75

Nadere informatie

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM certificeringnummer AA030037 INSTALLATIE HANDLEIDING OMSCHRIJVING van de componenten Basisunit FM7.11 Sirene AL6.51 met ingebouwde noodstroomaccu

Nadere informatie

Snelstart gebruiksaanwijzing. Crusader 2017/18

Snelstart gebruiksaanwijzing. Crusader 2017/18 Snelstart gebruiksaanwijzing. Crusader 2017/18 Alko stabilisator handleiding Aankoppelen De ruimte in de koppeling voor de trekhaakbal wordt boven de trekhaakbal geplaatst. De hendel (fig. 1) moet omhoog

Nadere informatie

Beknopte gids ME401-2

Beknopte gids ME401-2 Beknopte gids ME401-2 Versie 1.0, mei 2013 Praktisch advies 1. Bewaar belangrijke nummers S/N xxxxxx + xx xx xx xx xx S/N xxxxxx Serienummer bevindt zich op de unit. GSM nummer en serienummer van de unit

Nadere informatie

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden.

De ET31F (die alleen de vloertemperatuur meet) kan in een andere ruimte geplaatst worden. De EasyTemp thermostaat ET31A/AF/F Deze handleiding geldt voor de onderstaande types: Op de doos Model ET31A, ET31AF en ET31F Model ET31A. Thermostaat regelt de ruimte temperatuur. (Niet geschikt voor

Nadere informatie

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5

INHOUD. 1. Waarschuwing 1. 2. Technische specificatie 2. 3. Benaming componenten 3. 4. Uitleg display-symbolen 4. 5. Gebruik per kopje of glas 5 INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 1 2. Technische specificatie 2 3. Benaming componenten 3 4. Uitleg display-symbolen 4 5. Gebruik per kopje of glas 5 6. Gebruik per kan 5 7. Bijzondere functies 6 - Volume

Nadere informatie

elektrotechniek CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 9 A B X C D

elektrotechniek CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 9 A B X C D elektrotechniek SPE KB 2010 minitoets bij opdracht 9 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of 3.

Nadere informatie

Osmose. Gebruikers handleiding

Osmose. Gebruikers handleiding Osmose RO- / serie Gebruikers handleiding 1. Belangrijke informatie! Lees deze handleiding eerst aandachtig, alvorens tot gebruik van de machine over te gaan. Bewaar deze handleiding altijd bij of in de

Nadere informatie

Buispomp pomp T250 Handleiding

Buispomp pomp T250 Handleiding Buispomp pomp T250 Handleiding Versie November 2013 Bom Aqua B.V. Tel. 078-6150402 Oosteind 47 Email: info@bom-aqua.nl 3356 AB website: www.bom-aqua.nl Papendrecht Capaciteiten Pomp Opvoerhoogte van 0-150

Nadere informatie

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing

BioFleece. Biologisch Vliesfilter. Gebruiksaanwijzing BioFleece Biologisch Vliesfilter Gebruiksaanwijzing Het AquaForte BioFleece pompgevoede vliesfilter biedt zowel zeer fijne mechanische filtratie, dankzij het filtervlies, als biologische filtratie d.m.v.

Nadere informatie

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889.

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. COBRA 889 INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. De belangrijkste vernieuwing in deze 889-serie bestaat uit het systeem, dat de herkenningscode van de afstandsbediening

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar. Uw vision groepenverdeler van Hager Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager De groepenverdeler in uw meterkast Beste bewoner, Uw Hager-groepenverdeler zorgt dat u op veilige wijze stroom

Nadere informatie

Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18

Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18 Snelstart gebruiksaanwijzing. Affinity 2017/18 Alko stabilisator handleiding Aankoppelen De ruimte in de koppeling voor de trekhaakbal wordt boven de trekhaakbal geplaatst. De hendel (fig. 1) moet omhoog

Nadere informatie

woensdag 2 januari 2019 Elektro pneumatiek. (Kader en GL) Drukknop, Schakelaar, EasyRelais, Elektro-pneumatische ventielen.

woensdag 2 januari 2019 Elektro pneumatiek. (Kader en GL) Drukknop, Schakelaar, EasyRelais, Elektro-pneumatische ventielen. woensdag 2 januari 2019 Elektro pneumatiek. (Kader en GL) Drukknop, Schakelaar, EasyRelais, Elektro-pneumatische ventielen. 0 2018-2019 H. O. Boorsma. Elektro pneumatiek & EasyRelais & EasySoft Basic Wat

Nadere informatie

1. Inleiding. Het procesmodel ZONNECOLLECTOR is gemaakt voor het gebruik op scholen. Het doel is om de leerling kennis te laten maken met het toepassen van een zonnecollector in een praktijksituatie. Hiervoor

Nadere informatie

TIPS VOOR VEILIG WERKEN MET ELEKTRICITEIT* Werk altijd spanningsloos. Test altijd of de spanning er werkelijk af is.

TIPS VOOR VEILIG WERKEN MET ELEKTRICITEIT* Werk altijd spanningsloos. Test altijd of de spanning er werkelijk af is. TIPS VOOR VEILIG WERKEN MET ELEKTRICITEIT* * De hier genoemde werkwijzen en voorschriften zijn gericht op de Nederlandse situatie. In andere landen (bijv. België) kunnen andere regels gelden. Switch Design

Nadere informatie

...een product van BEKA

...een product van BEKA Geïntegreerde elektronische besturing S-EP 8 met Hirschmann stekker Inhoudsopgave Pagina EP- pomp met geïntegreerde besturing S-EP 8 Algemeen. Functies en inbouwmaten. Werking Extra functies. Startvrijgave

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

Osmose. Gebruikers handleiding. RO-51 / 100 / 200 serie. Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl

Osmose. Gebruikers handleiding. RO-51 / 100 / 200 serie. Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Osmose RO-51 / 100 / 200 serie Gebruikers handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 3 2. Algemeen 4 2.1. Problemen van vlekken en poleren. 4 2.2. Het

Nadere informatie

Montage- en Gebruikshandleiding

Montage- en Gebruikshandleiding Montage- en Gebruikshandleiding van GEP DPA Dubbele Pompinstallatie GEP Regenwatersystemen Tel. BE: +32(0)56-299701 Tel. NL: +31(0)183-610520 Info@regenwater.com www.regenwater.com Dubbele Pompinstallatie

Nadere informatie

Bedradingsschema. Student booklet

Bedradingsschema. Student booklet Bedradingsschema Student booklet Bedradingsschema - INDEX - 2006-04-06-17:05 Bedradingsschema Een handleiding voor bedradingsschema's laat zien hoe de verschillende systemen in een truck zijn gestructureerd.

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON pakket 1. Het Reni PLUS BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad hebben, dan

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar

Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Betrouwbaar en veilig overal in huis energie beschikbaar Uw vision groepenverdeler van Hager installatieautomaat ( groep ) testknop aardlekschakelaar hoofdschakelaar coderingsstreep (zwart of grijs) De

Nadere informatie

Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan

Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan Elektrische installatie 12 Volt Auto/caravan Auto-aansluiting Door een stekkerverbinding naast de trekhaak wordt de spanning en de signalisatie overgebracht naar de caravan. Kip past het 13-polige systeem

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Compact One. Gebruikershandleiding

Compact One. Gebruikershandleiding Compact One Gebruikershandleiding INHOUD Pagina 1. Waarschuwing 2 2. Technische specificaties 3 3. Benaming componenten 4 4. Uitleg display-symbolen 5 5. Gebruik per kopje of glas 6 6. Gebruik per kan

Nadere informatie

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket

Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni PLUS BETON Z (+) pakket 1. Het Reni PLUS BETON Z (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk binnen uw woning gebruiken en wilt u daarvoor voldoende regenwater in voorraad

Nadere informatie

Elektriciteit. Wat is elektriciteit

Elektriciteit. Wat is elektriciteit Elektriciteit Wat is elektriciteit Elektriciteit kun je niet zien, niet ruiken, niet proeven, maar wel voelen. Dit voelen kan echter gevaarlijk zijn dus pas hier voor op. Maar wat is het dan wel? Hiervoor

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter

Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter Gebruikshandleiding Nitraat-/Fosfaat filter Categorie: Waterwaarden en filtratie Werkingsprincipe Nitraat in het aquarium ontstaat door bacteriële omzetting van organische stoffen, zoals voedselresten

Nadere informatie

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen.

Voorwoord: Cool 150/250 Basis set. Cool 150/250 DeLuxe set. Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. Voorwoord: Lees eerst de hele handleiding door alvorens met de installatie te beginnen. De installatie is zeer eenvoudig en voor iedereen goed te doen. Cool 150/250 Basis set Maar voorzichtigheid is geboden.

Nadere informatie

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding

Osmose RO-41. Gebruikers handleiding Osmose RO-41 Gebruikers handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 3 2. Algemeen 4 2.1. Problemen van vlekken en poleren. 4 2.2. Het systeem. 4 3. Functionele

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260

All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 All-in-one warmtepomp water verwarming BOI-200/260 Installatie & Instructie Handleiding Editie 2008 15.07.2008 Rev. 1.0 Inhoudstafel 1. Handleiding voor de installatie...3 1.1 Aansluiting...3 1.2 Installatie

Nadere informatie

De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN

De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN De GROOTSTE van Limburg op het gebied van vloerverwarming KLEPPEN EN VENTIELEN De Gigant.nl Kleppen en Ventielen zijn zeer geschikt om te worden toegepast bij conventionele (vloer)verwarming. Middels de

Nadere informatie

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000

RUKRA REMOTE PSTN IO_04_NL ARTIKELNUMMER: RK-3000 ARTIKELNUMMER: RK-3000 Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u start met de montage of programmering RUKRA EUROPE B.V. WWW.RUKRA.EU INFO@RUKRA.EU ALGEMEEN Remote PSTN IO_04 heeft 4 uitgangsrelais.

Nadere informatie

Beknopte gids ME301-2

Beknopte gids ME301-2 Beknopte gids ME301-2 Versie 1.0, mei 2013 Praktisch advies 1. Bewaar belangrijke nummers S/N xxxxxx + xx xx xx xx xx S/N xxxxxx Serienummer bevindt zich op de unit. GSM nummer en serienummer van de unit

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en

Nadere informatie

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.

Facilitair BV. Pulpmatic Vermaler. Installatie handleiding. QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss. T: 0412-690461 E: info@qrsfacility. Facilitair BV QRS Facilitair Randmeer 12 5347 JW Oss T: 0412-690461 E: info@qrsfacility.nl Pulpmatic Vermaler Installatie handleiding Pulpmatic Vermaler Installatie Handleiding Roterend mes onder in vermaalkamer

Nadere informatie

MGC OpenTherm regelaar

MGC OpenTherm regelaar MOS NL-780-2 MGC 061100 MGC OpenTherm regelaar Montage- en gebruikshandleiding Gebruikte symbolen In dit document worden de volgende symbolen gebruikt: Gevaar voor elektrische spanning! Let op! Gebruikte

Nadere informatie

AT-142 EPD Basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08

AT-142 EPD Basis 1. Zelfstudie en huiswerk 10-08 AT-142 EPD Basis 1 Zelfstudie en huiswerk 10-08 2 Inhoud INTRODUCTIE 3 DOELSTELLINGEN 4 ELEKTRISCH METEN 5 SPANNING METEN 6 STROOM METEN 7 WEERSTAND METEN 9 BASISSCHAKELINGEN 10 ELEKTRISCH VERMOGEN 11

Nadere informatie

Algemene informatie. Te verpompen vloeistoffen. Type sleutel. Explosietekening 6, 7 RMQ

Algemene informatie. Te verpompen vloeistoffen. Type sleutel. Explosietekening 6, 7 RMQ Algemene informatie Toepassing Water toevoeren via systemen voor wateropvang- en recuperatie of drinkbaar water toevoeren via waterleidingen in: Privé-woningen, een- of tweegezinswoningen, Vakantiewoningen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Barli Decontaminatie unit 260 (voorzien van elektra boiler)

Gebruiksaanwijzing Barli Decontaminatie unit 260 (voorzien van elektra boiler) Jagersveld 20 5405 BW Uden Postbus 43 5400 AA Uden Telefoon 0413 255099 Fax 0413-335015 E-mail info@barli.com Internet www.barli.com Banknr. 14.63.08.859 Gebruiksaanwijzing Barli Decontaminatie unit 260

Nadere informatie

Multi Purpose Converter 20A

Multi Purpose Converter 20A MPC20 Multi Purpose Converter 20A Gebruiksaanwijzing Lees deze gebruiksaanwijzing grondig door voordat u uw omvormer gaat gebruiken GEBRUIKSAANWIJZING Index SECTIE 1 Eigenschappen...17 SECTIE 2 Aansluitschema...17

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

handleiding module verwarmen en koelen (PAC-module)

handleiding module verwarmen en koelen (PAC-module) handleiding module verwarmen en koelen (PAC-module) NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING De module verwarmen en koelen (PAC-module) is speciaal ontworpen voor de bediening van uw vloerverwarmings- / koelingssysteem.

Nadere informatie

Installatie instructie

Installatie instructie LUXUS Electronic (KDE, KDE2) ELEKTRISCHE DOORSTROMER VOOR TAPWATER Installatie instructie Rev. 1808GG Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Veiligheidsinstructies.. 2 Installatie/ montage. 4 Ontluchten 5 Configuratie..

Nadere informatie

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 4-019 99104 CODEKLAVIER PROGRAMMATIE HANDLEIDING Index 1. Eigenschappen 3. Specificaties 3 3. Installatie - aansluiting 3 4. Bedradingen 4 5. Aansluitschema 4 6. Reset 5 7. Geluid en licht indicatie 5

Nadere informatie

Gebruikshandleiding E515

Gebruikshandleiding E515 BINNEN BUITEN blad 1/6 Optioneel: externe codegever inbouwdoos drukknopschakelaar inbouwdoos schakelaar aansluiting voor besturingseenheid voeding: installatie in elektrische schakelkast aanbevolen montagehoogte:

Nadere informatie

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel

Storing indicatie van LED binnen/buiten en eerste oordeel indicatie van binnen/buiten en eerste oordeel Bestemd voor wand model 9K en 12K Indicatie binnendeel (, 0.5s AAN, No. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Hoge druk Invries Systeem geblokkeerd of koelmiddel lekkage Hoge

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT

Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT Gebruiksaanwijzing HEETWATERAPPARAAT NL 1 2 3 4 5 Gebruiksaanwijzing (Nederlands) Lees deze gebruiksaanwijzing aandachtig, voor een goed en veilig gebruik van het heetwaterapparaat. 1.16 Inleiding Dit

Nadere informatie

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers 1. Algemeen Elektrische doorstroomverwarmers kunnen toegepast worden voor veel verwarmingszaken zoals tapwater verwarmen, CV toepassing en industriële

Nadere informatie

12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu

12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu 12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu Inhoud Inhoud... 1 12 volt voertuiginstallatie met scheidingsrelais... 2 Het schema.... 2 Beschrijving... 2 Werking voertuigdeel... 3 Werking huishouddeel... 4

Nadere informatie

Instructiehandleiding

Instructiehandleiding NL Instructiehandleiding Bedieningspaneel PU-5 Voor de luchtverwarmer PLANAR Ver.1.0.0.1/24 Inleiding. Deze handleiding is een onderdeel voor de luchtverwarmer PLANAR.deze bevat de informatie voor gebruikers

Nadere informatie

Climate Master BQLS. Installatievoorschrift. Brink Climate Systems BV 1

Climate Master BQLS. Installatievoorschrift. Brink Climate Systems BV 1 Climate Master BQLS Installatievoorschrift Lees voor het installeren en gebruiken van het toestel dit installatievoorschrift zorgvuldig door. Bewaar dit installatievoorschrift bij het toestel. Handel altijd

Nadere informatie

Stabu breektank documentatie. Inleiding

Stabu breektank documentatie. Inleiding Product info Stabu breektank Stabu breektank documentatie Inleiding Blz. Documentatie 5 liter breektank -. Documentatie 0 liter breektank -. Documentatie 000 liter breektank 5-6. Documentatie 000 liter

Nadere informatie

1 Elektriciteit Oriëntatie 1.1 Elektrische begrippen Elektrische stroomkring

1 Elektriciteit Oriëntatie 1.1 Elektrische begrippen Elektrische stroomkring 1 Elektriciteit Oriëntatie Om met je auto of een tractor te kunnen rijden heb je elektriciteit nodig. Ook voor verlichting en je computer is veel elektriciteit nodig. Ook als je de mobiele telefoon aan

Nadere informatie

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display Bedienings display T4 koelkast storing zoeken Dit artikel omschrijft het fout zoeken en om de juiste diagnose te stellen als de koelkast problemen geeft. Het betreft de volgende modellen. Compressor type

Nadere informatie

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten.

Opmerking: afhankelijk van uw configuratie is de print voorzien van de benodigde componenten. Gefeliciteerd met de aankoop van deze PC- I/ O kaart. Lees vóór u de kaart gaat installeren, de instructies in deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig. Bewaar de gebruiksaanwijzing voor latere naslag. Controleer

Nadere informatie

VIESMANN. Montagehandleiding. Verwarmingswater-doorstroomtoestel. Veiligheidsinstructies. voor de installateur

VIESMANN. Montagehandleiding. Verwarmingswater-doorstroomtoestel. Veiligheidsinstructies. voor de installateur Montagehandleiding voor de installateur VIESMANN Verwarmingswater-doorstroomtoestel Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk letsel en materiële

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Viesmann. Montage- en servicehandleiding. Blusinrichting. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H

Viesmann. Montage- en servicehandleiding. Blusinrichting. Veiligheidsinstructies. voor de vakman. voor Vitoligno 300-H Montage- en servicehandleiding voor de vakman Viesmann Blusinrichting voor Vitoligno 300-H Veiligheidsinstructies Volg deze veiligheidsvoorschriften nauwkeurig op ter voorkoming van lichamelijk letsel

Nadere informatie

TechGrow PB-600 POWERBOX noodstroomvoorziening tot 24 uur en binnen enkele minuten geïnstalleerd HANDLEIDING

TechGrow PB-600 POWERBOX noodstroomvoorziening tot 24 uur en binnen enkele minuten geïnstalleerd HANDLEIDING TechGrow PB-600 POWERBOX noodstroomvoorziening tot 24 uur en binnen enkele minuten geïnstalleerd HANDLEIDING TechGrow PB-600 gebruikers-handleiding Gefeliciteerd! U heeft de TechGrow PB-600 POWERBOX aangeschaft.

Nadere informatie

Snelstart gebruiksaanwijzing.

Snelstart gebruiksaanwijzing. Snelstart gebruiksaanwijzing. Alko stabilisator handleiding Aankoppelen De ruimte in de koppeling voor de trekhaakbal wordt boven de trekhaakbal geplaatst. De hendel (fig. 1) moet omhoog staan en geborgd

Nadere informatie

Osmose RO-31. Gebruikers handleiding

Osmose RO-31. Gebruikers handleiding Osmose RO-31 Gebruikers handleiding Rhima-webshop.nl 1 Rhima-webshop.nl Inhoudsopgave pagina 1. Belangrijke informatie. 3 2. Algemeen 4 2.1. Problemen van vlekken en poleren. 4 2.2. Het systeem 4 2.3 Werking

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket Technische Fiche Reni ADVANCED BETON pakket 1. Het Reni ADVANCED BETON pakket Wilt u hemelwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de wasmachine ) en wilt u daarvoor

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Glasoven

Gebruiksaanwijzing Glasoven Gebruiksaanwijzing Glasoven Inleiding. De door u aangekochte oven is een Nederlands produkt vervaardigt bij TOMA te Volkel. Hierbij is gebruik gemaakt van de beste stenen, isolatie en verwarmingselementen.

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Van de PROVETRO Profi-Beveler 600mm

Gebruiksaanwijzing Van de PROVETRO Profi-Beveler 600mm Gebruiksaanwijzing Van de PROVETRO Profi-Beveler 600mm Lees deze handleiding voor gebruik van de machine aandachtig door. Met deze slijp- en polijstmachine heeft u een machine aangeschaft die: Door zijn

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844)

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) 1 INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

Steamkit stoombadgeneratoren PROSTEAM

Steamkit stoombadgeneratoren PROSTEAM Steamkit stoombadgeneratoren PROSTEAM Installatie, onderhoud en bediening PROSTEAM Art. 90115001 R11 NL 2012 / 02 NL 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 3Installatie

Nadere informatie

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing

EcoAir 60. Gebruiksaanwijzing EcoAir 60 Gebruiksaanwijzing Technische specificaties. Algemeen Netspanning: 230V/50Hz Ampère: 16 Wattage: 3000 Afmeting: 515x975x40mm (BxHxD) Gewicht leeg: 42 kg Pompen Aantal: 2x (douche- en afvalwater)

Nadere informatie

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl

STORINGEN BASIS. www.vb-klimaattechniek.nl STORINGEN BASIS Wanneer u bij een storing komt, overleg dan eerst met de klant en probeer de klacht zo goed mogelijk te analyseren. Vaak worden storingen veroorzaakt door verkeerd gebruik, verkeerde montage

Nadere informatie

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem?

Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? Hoe werkt uw elektrische installatie en rookmeldsysteem? hèt installatieteam Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Uw elektrische installatie in het kort 3 2. Werkzaamheden die niet onder de garantie vallen

Nadere informatie

Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op we

Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op we Type I Type II (Inclusief CO ) WERKINGSPRINCIPE CHILLER 0 www.bravilor.com Alle rechten voorbehouden. Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Elddis Avante 2019 Snelstart gebruiksaanwijzing.

Elddis Avante 2019 Snelstart gebruiksaanwijzing. Elddis Avante 2019 Snelstart gebruiksaanwijzing. Alko stabilisator handleiding Aankoppelen De ruimte in de koppeling voor de trekhaakbal wordt boven de trekhaakbal geplaatst. De hendel (fig. 1) moet omhoog

Nadere informatie

elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 8

elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht 8 elektrotechniek CSPE KB 2011 minitoets bij opdracht variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of 3.

Nadere informatie

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING

ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING ENERGIE BESPARENDE TL VERLICHTING LED BUIS MONTAGE HANDLEIDING Schakel altijd eerst de verlichting uit en zorg ervoor dat er geen spanning staat op het armatuur waaraan u werkt! De LED buis vervangt de

Nadere informatie

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden

MYSON. Kickspace 500, 600 & 800. Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften. Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden MYSON Kickspace 500, 600 & 800 Installatie-, bedienings- en onderhoudsvoorschriften Deze instructies dienen bij het toestel bewaard te worden 1 INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMENE INFORMATIE 3 2. ONTWERP CV INSTALLATIE

Nadere informatie

Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding

Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding NL Robot Zwembadreiniger Basic 10 / Classic 10 / Classic 10+ Gebruikershandleiding Inhoud 1. INLEIDING... 57 2. SPECIFICATIES... 57 3. WAARSCHUWINGEN EN AANDACHTSPUNTEN... 57 3.1 Waarschuwingen... 57 3.2

Nadere informatie

Gebruikshandleiding E510

Gebruikshandleiding E510 BINNEN BUITEN blad 1/6 Optioneel: externe codegever inbouwdoos drukknopschakelaar inbouwdoos schakelaar aansluiting voor besturingseenheid voeding: installatie in elektrische schakelkast aanbevolen montagehoogte:

Nadere informatie

Video Intercom Systeem

Video Intercom Systeem Video Intercom Systeem AC-500 buiten unit INSTALLATIE HANDLEIDING 2 Functies luidspreker nachtzicht LED verlichting kleuren CCD camera naamlabels beldrukknop microfoon Meegeleverde artikelen Buiten unit

Nadere informatie

Visuele Inspectie van elektrische installaties

Visuele Inspectie van elektrische installaties Inspectiepunten De voeding van de installatie Controle van de voeding Beoordeel welk stelsel in ingezet en of deze op de juiste wijze is toegepast. Beoordeel ook de aansluiting en splitsing van PEN leidingen.

Nadere informatie

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE

MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE MK99 NL AUTOMATISCH IN WERKING TREDENDE STARTONDERBREKER MET ELEKTRONISCHE SLEUTEL EN OVERRIDE NOODCODE Met de startonderbreker MK99 kunnen twee automatisch in werking tredende startonderbrekingen plaatsvinden

Nadere informatie

MODELJAAR 2004 TYPE GOEDKEUR ( R115 ) PLAATSING GOEDKEUR STICKER SET NUMMER 337/

MODELJAAR 2004 TYPE GOEDKEUR ( R115 ) PLAATSING GOEDKEUR STICKER SET NUMMER 337/ AUTOMERK CHRYSLER TYPE 300C CILINDERINHOUD 3500 CC AANTAL KLEPPEN 24V MOTORCODE V6 TRANSMISSIE TYPE AT TYPE VSI INJECTOREN ( RAIL NUMMER + KLEUR ) 2 x 180/30340 GEEL RETROFIT VERSIE ( LPG / CNG ) LPG BRANDSTOF

Nadere informatie

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers

Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers Handleiding CV en industriële doorstroomverwarmers 1. Algemeen Elektrische doorstroomverwarmers kunnen toegepast worden voor veel verwarmingszaken zoals tapwater verwarmen, CV toepassing en industriële

Nadere informatie

GSM TELEFOONMODULE. GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING GSM TELEFOONMODULE

GSM TELEFOONMODULE. GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING GSM TELEFOONMODULE GEBRUIKERS- en INSTALLATIE HANDLEIDING Algemeen: Deze 12 / 24 volt GSM telefoon module is gemonteerd in een metalen behuizing en is geschikt voor het GSM 900 en 1800 net. De te bellen telefoonnummers worden

Nadere informatie

WWW.HUURLAND.BE HANDLEIDING CHAPEPOMP

WWW.HUURLAND.BE HANDLEIDING CHAPEPOMP Veiligheidsvoorschriften - De machine dient uitsluitend voor het mengen en verpompen van chape. Het verwerkte zand dient minimum korrel 05 te zijn en de maximum partikelgrootte bedraagt 16mm. Andere stoffen

Nadere informatie

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket

Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket regenwater Technische Fiche Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket 1. Het Reni ADVANCED KUNSTSTOF (+) pakket Wilt u regenwater voornamelijk in uw woning gebruiken (vb. voor het spoelen van de toiletten, de

Nadere informatie

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS

STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS STORINGSHANDLEIDING GASGESTOOKTE LUCHTVERWARMERS BOUWJAAR 2000-2004 URA-20 URA-25 URA-35 URA-45 URA-55 URA-65 URA-80 URA-95 Werking Voor men begint met de in bedrijfstelling is het raadzaam te controleren

Nadere informatie