Toekomstgericht renoveren Samen met de bewoners

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toekomstgericht renoveren Samen met de bewoners"

Transcriptie

1 Toekomstgericht renoveren Samen met de bewoners

2

3 3 Duurzaam Huren Zeist Inhoud 1. Toekomstgericht renoveren 5 2. Werken aan een duurzame woonkwaliteit 6 3. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen 8 4. Klantgericht renoveren met de RenovatieWijzer Het renovatiebudget Betaalbaar wonen is duurzaam Zo pakken we het aan 16

4 4 Toekomstgericht renoveren 16 februari 2016, FAME Groep b.v. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

5 5 Duurzaam Huren Zeist 1. Toekomstgericht renoveren Woningen vergrijzen ook Uw ruim 50-jarige woning lijkt oud, maar voor een woning is dat bouwkundig een peulenschil. Zij kan nog wel 50 jaar mee. Maar nieuwe woningen zijn energiezuiniger, comfortabeler en voldoen veel meer aan de eisen van nu. Uw leefpatroon en uw woonwensen veranderen door de tijd heen, maar uw woning verandert niet mee. De woningen in uw buurt lijken op elkaar. Destijds werden huizen in hoog tempo gebouwd om de snelle groei van het aantal jonge gezinnen met relatief veel kinderen te kunnen huisvesten. In uw straat wonen nu waarschijnlijk meer 1- en 2-persoons huishoudens dan gezinnen. Het woongedrag en het leefpatroon van al die huishoudens zullen veel onderlinge verschillen vertonen, terwijl de woningen hetzelfde zijn gebleven. woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Dat zorgt ervoor dat uw woonlasten minder snel stijgen en u langer in uw woning kan blijven wonen. Er is ook meer variatie tussen de woningen onderling nodig om de verschillende wensen van mensen nu en in de toekomst beter te kunnen bedienen. Niet alleen verschillend in grootte, maar ook in uitrusting, uitstraling en comfort. Het zorgt ervoor dat de woningen weer toekomstgericht zijn en goed verhuurbaar blijven. Dat is goed voor de leefbaarheid van de straat of buurt waarin u woont en dus goed voor u. Nieuw leven inblazen De drie Zeister woningcorporaties Seyster Veste, R.K. Woningbouwvereniging Zeist en de Kombinatie vinden dat de tijd rijp is uw woning nieuw leven in te blazen. Om de slijtage op te heffen en om uw

6 6 Toekomstgericht renoveren 2. Werken aan een duurzame woonkwaliteit Woningen voor de baby boomers Uw woning is gebouwd tijdens de na-oorlogse economische groei. Het begin van een explosieve bevolkingsgroei die we kennen als de babyboom. Misschien hoort u bij die generatie of bent u daar een kind van. Uw woning is op traditionele en seriematige wijze gebouwd. Dat kon toen nog, want arbeid was goedkoop en werkkracht ruim voorhanden. Het wonen was vergaand gestandaardiseerd, de huiskamer de plek waar het gezin samenkwam.

7 7 Duurzaam Huren Zeist Moderne mensen, moderne wensen De samenleving is veranderd in een dynamische wereld met een veelheid aan samenlevingsvormen. Nieuwe technologische ontwikkelingen hebben ons leven verrijkt en veraangenaamd. De grootte en samenstelling van onze huishoudens zijn veranderd. Andere leefpatronen, maar ook buren uit andere culturen hebben de wijken en buurten veelkleuriger gemaakt. Onze woning maakt deel uit van onze identiteit en leefstijl. Dynamisch wonen De woningen zijn gebouwd om gezinnen te huisvesten. Ruimtelijk gezien is dat een voordeel. De woning kan gemakkelijker met uw veranderende woonwensen mee veranderen. De toenmalige bouwkwaliteit en bouwwijze laten vernieuwing en verbetering eenvoudig toe. Het comfort van uw woning is echter stil blijven staan. Kleine badkamers en geen tweede toilet. Een eenvoudige keuken met weinig ruimte voor de grote hoeveelheid moderne keukenapparatuur. Vroeger deden we de afwas nog samen. Nu gaan kinderen direct na het eten naar hun eigen kamer. Langer thuis My home is my castle. Daar voelen we ons veilig en vrij. Van daaruit richten we ons leven in. Sommigen van ons worden helaas geconfronteerd met de harde kant van het leven. Lichamelijke beperkingen dwingen ons dan na te denken over een nieuwe toekomst. Velen van ons hebben ook dan de wens zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Langer thuis wonen is door de veranderingen in de zorg nu ook een noodzaak geworden. Naast een geschikte woonomgeving met voorzieningen en zorg aan huis, zal de woning ook geschikt moeten zijn. Dit vraagt om een woning die zodanig is voorbereid dat deze snel en eenvoudig aangepast kan worden aan het leven met een beperking. Misschien toch verhuizen Soms zijn aanpassingen om langer thuis te blijven wonen heel ingrijpend, waardoor de woning minder goed verhuurbaar is. Soms is het voor u beter om in een vroeg stadium van een chronische ziekte of beperking te verhuizen. U kunt dat bespreken met uw woonconsulent. Samen met u gaan we dan bekijken of een andere, meer geschikte woning beter is voor u.

8 8 Toekomstgericht renoveren 3. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen Het begint bij u Gelukkig zijn u en ik niet alleen op de wereld. We wonen in wijken en buurten en leven naast en met elkaar. Misschien kijkt u samen met uw overbuurman naar de finale van een voetbalwedstrijd of versiert u gezamenlijk de straat voor Koningsdag. Ook het renoveren van uw woning vinden wij een gezamenlijke activiteit. Als bewoner bent u voor ons de echte deskundige van uw woning en uw wijk. Daarom willen we u vragen wat uw woonwensen zijn. We willen graag weten welke comfortverhogende maatregelen u aan uw woning uitgevoerd zou willen hebben.

9 9 Duurzaam Huren Zeist Woningcorporaties trekken samen op Vooral in de Verzetswijk is het eigendom van de woningen verdeeld over meerdere verhuurders. Samenwerken is dan slim. Onder het motto kennis delen is kennis vermenigvuldigen gaan Seyster Veste, de Kombinatie en R.K. Woningbouwvereniging Zeist samen met u werken aan het verbeteren van uw woning. Samen kiezen we voor Toekomstgericht Renoveren. Belangrijke redenen hiervoor zijn het voorkomen van onnodige kosten en het leren van elkaar. Voor u betekent het dat we op een slimme manier gaan renoveren. Voor u ontstaat er zo meer ruimte om mee te denken over het verbeteren van het comfort van uw woning. Woningcorporaties beslissen individueel Juist nu alles anders wordt en de financiële mogelijkheden van uw woningcorporatie onder druk staan, biedt samenwerken voordelen. De corporaties blijven individueel verantwoordelijk voor het eigen bezit en nemen elk voor zich de beslissing al dan niet tot uitvoering over te gaan. Om te voorkomen dat u te lang in onzekerheid blijft, onderzoeken we in een vroeg stadium of de renovatie financieel haalbaar is.

10 10 Toekomstgericht renoveren 4. Klantgericht renoveren met de RenovatieWijzer Klantgericht ontwerpen Wij willen u graag intensief bij deze moderniseringsopgave betrekken. Vanaf de start van de voorbereiding tot in de ontwerpfase zit u aan tafel om uw verhaal aan ons te vertellen en voorstellen te doen om uw woning te moderniseren. U krijgt niet alleen een luisterend oor, maar ook de kans om zelf mee te denken over de mogelijkheden het comfort en de uitrusting van uw woning op uw persoonlijke leefstijl en woonwensen aan te passen. Wij noemen dat klantgericht ontwerpen. Aan de hand van diverse samen met u te ontwerpen en te ontwikkelen opties gaat de aannemer bekijken of de voorstellen haalbaar en betaalbaar zijn. Zo ja, dan worden ze in de RenovatieWijzer opgenomen.

11 11 Duurzaam Huren Zeist De keuze is aan u Klantgericht ontwerpen gaat bij ons verder dan de kleurkeuze van de badkamertegels en het keukenblok. Wij bieden u verschillende mogelijkheden uw woning te personaliseren en om uw energierekening te verlagen. Eerst gaan we met u in kleine groepjes inventariseren welke woonwensen u heeft. We gaan in uw buurt met u in gesprek. We geven u de gelegenheid uw woonwensen aan ons voor te leggen. Aan de hand van uw verhalen en woonwensen stellen we samen met u keuzelijsten op die later in de RenovatieWijzer worden opgenomen. Niet alles is mogelijk Het is niet altijd mogelijk al uw woonwensen te realiseren, vanwege technische of financiële redenen. Ook verhuurbaarheid en betaalbaarheid voor toekomstige bewoners spelen een rol. Hele specifieke woonwensen zullen lang niet altijd mogelijk zijn. Daarom willen we graag met u in gesprek om te onderzoeken hoe we dan uw woonwensen op een andere manier kunnen realiseren. Het zou kunnen zijn dat verhuizen voor u toch de beste optie is. producten voor uw huis kiezen voor een vaste prijs. Dat kan een complete badkamer zijn, 3-dubbel isolatieglas, een dakkapel, een erker of een extra kamer op de begane grond, maar ook zonnepanelen op uw dak. Om u de gelegenheid te geven de diverse producten met eigen ogen te zien richten we een modelwoning in waar u alle producten fysiek of op beeld kunt zien. Daar krijgt u van het bouwbedrijf hulp en advies bij het samenstellen van uw renovatiepakket. De digitale RenovatieWijzer In de digitale RenovatieWijzer is een prijslijst van de ontwikkelde producten per thema opgenomen. Via uw computer, tablet of smartphone logt u in op Mijn RenovatieWijzer. We hebben drie thema s ontwikkeld: Energie, Comfort, Woningaanpassing. Aan de hand van een korte vragenlijst kunt u uw woonwensen, leefstijl, woongedrag en energieverbruik aangeven. Dat resulteert in een advies voor uw renovatiepakket. Als u geen computer heeft kunt u bij de woonconsulent van uw corporatie terecht voor hulp en advies. Renoveren is thuis winkelen Ons renovatieconcept is gebaseerd op het Thuiswinkelprincipe en gaat uit van het aanbieden van kant-en-klaar producten. Toekomstgericht Renoveren ontwikkelt samen met u de producten voor de RenovatieWijzer. U kunt via de RenovatieWijzer de gewenste

12 5. Het renovatiebudget Elke woning heeft een renovatiebudget Elke woning heeft een renovatiebudget. De hoogte daarvan wordt bepaald door uw woningcorporatie. Dat is nodig omdat verhuurders de plicht hebben zich aan de regels van de nieuwe Woningwet en de eisen voor de financiering van de renovatie te houden.

13 13 Duurzaam Huren Zeist Vaste onderdelen en vrije keuze Het renovatiebudget is opgedeeld in vaste onderdelen en vrij te kiezen onderdelen. De vaste onderdelen zijn noodzakelijke maatregelen om de woning in stand te houden en om energielabel B te halen. We bepalen dat aan de hand van een inspectie. Dit is de Schoon, Heel, Veilig en Energiezuinig (SHVE) beurt en is afhankelijk van de staat van onderhoud van uw woning en of er in het verleden verbeteringen zijn uitgevoerd. Zodra we het benodigde budget voor de SHVE-beurt van alle woningen weten, bepalen we per corporatie het vrije budget en de daarbij behorende vrije keuzes. De effecten van uw keuze Alle producten zijn gekoppeld aan het renovatiebudget van de woning. Als u een product kiest krijgt u te zien wat dat voor u betekent. Bij energieproducten krijgt u inzicht in de gemiddelde te behalen besparing op uw energiekosten en de bijbehorende huurverhoging. Bij comfortproducten en voor woningaanpassingen ziet u of en welke huurverhoging of eigen bijdrage er bij hoort. U kunt zelf verschillende voorkeurspakketten uitproberen en bekijken wat het voor u betekent. Hoeveel extra huurverhoging of eigen bijdrage u dan gaat betalen en welke verlaging van uw energierekening dat oplevert. Zo kunt u zelf bepalen welk pakket het beste bij u past.

14 14 Toekomstgericht renoveren 6. Betaalbaar wonen is duurzaam Van woonlasten naar woonplezier Het is geen geheim dat woonlasten voor een groot deel uit energiekosten bestaan. Hoe ouder de woning, des te lager de huur, maar des te hoger de energierekening. Beiden zullen in de toekomst blijven stijgen. Gas wordt langzamerhand een besmet product. Daarom willen we dat uw woning allereerst warm wordt ingepakt. Energielabel B is de minimumeis, maar we laten ons er niet van weerhouden het beter te doen. Het betekent niet alleen een flinke verlaging van uw woonlasten, maar vooral een aanzienlijke verhoging van uw woonplezier. U woont straks in een behaaglijke woning die eenvoudig te bedienen is en waardoor u een beetje meer inkomen overhoudt.

15 15 Duurzaam Huren Zeist Uw woning is vriendelijk voor mens en milieu. Het gebruik van fossiele brandstoffen vormt een aanslag op mens en milieu. Daarom zetten we in op besparing van het energieverbruik en op het zoveel mogelijk vermijden van bouwproducten die schadelijk kunnen zijn voor mens en milieu. Het ontwerp van de modernisering van uw woning baseert zich op het kiezen van bouwmaterialen die geen schade aan het milieu toebrengen. Voor uw woning betekent het dat er geen schadelijke stoffen in uw woning vrij komen. Dat is goed voor uw verhuurder en prettig voor u.

16 7. Zo pakken we het aan We gaan eerst met u aan tafel In de voorbereidingsfase nodigen we u uit om in kleine groepjes samen met uw straat- of buurtgenoten met ons in gesprek te gaan. Tijdens deze gesprekken halen we uw verhaal op over uw woning en uw woonwensen. Wat gaat er goed en wat gaat er niet goed bij het wonen in en om uw woning. Waar sluiten uw leefstijl en uw woonwensen niet meer aan op uw woning. Wat zou er anders moeten. Tegelijk inventariseren we alle woonwensen die u heeft op een persoonlijke woonwensenlijst die we samen met u individueel invullen. De aannemers gaan met uw woonwensen aan de slag Van elke bijeenkomst maken we een kort verslag. Dat leggen we aan u voor om te horen of we uw verhaal goed hebben begrepen. Na uw goedkeuring maken we van alle verhalen en woonwensen mooie boekjes. De boekjes delen we weer aan u uit, maar we gebruiken de boekjes ook voor het selecteren van het bouwbedrijf dat samen met u de RenovatieWijzer gaat ontwerpen. Daarmee willen we bereiken dat het geselecteerde bouwbedrijf vanaf de start vanuit de klant gaat denken over de renovatie van uw woning. Uw woonwensenlijst De door u ingevulde woonwensenlijst werken wij netjes uit en delen uw woonwensen alvast onder de drie genoemde thema s in. U krijgt uw eigen lijst ter controle en als alles klopt zoals u het heeft bedoeld, stuurt u de lijst voor gezien terug naar Toekomstgericht Renoveren. Als we alle woonwensenlijsten binnen hebben, gaan we per thema een top vijf van de meest voorkomende woonwensen opstellen. Deze top vijf lijstjes worden in de RenovatieWijzer gekoppeld aan de renovatie-adviesmodule. Op deze manier krijgt u een advies dat optimaal gebruik maakt van alle ideeën en woonwensen van u en al uw straat- en buurtgenoten. Uw woonwensenlijst blijft uiteraard privé. Alle lijsten worden anoniem gebundeld in een boekje dat wordt verstrekt aan de bouwbedrijven die aan de selectie mee doen.

17 17 Duurzaam Huren Zeist

18

19

20 Burg. Roelenweg 40, Postbus 674, 8000 AR Zwolle t info@famegroep.nl

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 7-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen

KOERS. 1. Inleiding: samen meer betekenen KOERS 1. Inleiding: samen meer betekenen Samen kunnen we meer doen voor bewoners. Daarom fuseren Woonstichting Etten- Leur en AlleeWonen. Beide corporaties zetten zich afzonderlijk al met hart, ziel en

Nadere informatie

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners

Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners ENERGIE ZUINIGER WONEN! Bespaar op energie én uw woonlasten samen met Woonpartners 1 Energiebesparingsproject Energie besparen is een zaak van iedereen. Daarom investeert Woonpartners samen met haar huurders

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze,

Nadere informatie

Betaalbaarheid en de energietransitie

Betaalbaarheid en de energietransitie Betaalbaarheid en de energietransitie Afgelopen jaren sterke toename aandeel huishoudens met betaalrisico Energietransitie = verschuivingen tussen woonlasten en energie / investering vs. consumptie PBL

Nadere informatie

Uw woning aardgasvrij. Werkboek

Uw woning aardgasvrij. Werkboek Uw woning aardgasvrij Werkboek Waarom dit boekje Een kleine inleiding en werking van dit werkboekje om uw woning aardgasvrij te maken. 2 Inleiding Toelichtingen Aardgas - blz 2 Aardgasvrij in 2050 Alle

Nadere informatie

WAT VINDEN UW HUURDERS VAN VERDUURZAMEN? Onderzoek onder huurders uitgevoerd door het landelijk Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties (KWH)

WAT VINDEN UW HUURDERS VAN VERDUURZAMEN? Onderzoek onder huurders uitgevoerd door het landelijk Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties (KWH) WAT VINDEN UW HUURDERS VAN VERDUURZAMEN? Onderzoek onder huurders uitgevoerd door het landelijk Kwaliteitscentrum voor Woningcorporaties (KWH) Welkom Wie zijn wij? KWH is hét landelijke Kwaliteitscentrum

Nadere informatie

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties

Energiebesparing. Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Energiebesparing Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 ENERGIEBESPARING Handleiding en stappenplan voor huurdersorganisaties Eerste druk, november 2007 2007, Nederlandse

Nadere informatie

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 6-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Versterken naar nul-op-de-meter

Versterken naar nul-op-de-meter Versterken naar nul-op-de-meter Inhoudsopgave 1. Goed wonen voor iedereen... 2 2. Ons plan in tien stappen 3 3. Nul-op-de-meter: wat is dat? 4 4. Hoe doen we dat? 5 5. Wat kost dat? 6 2 1. Goed wonen voor

Nadere informatie

Brunelleschi. De Dom van Florence

Brunelleschi. De Dom van Florence Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv, Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Vraagstelling. 3. Hoe ga je met elkaar aan het werk; welke vaardigheden en competenties zijn nodig?

Vraagstelling. 3. Hoe ga je met elkaar aan het werk; welke vaardigheden en competenties zijn nodig? Vraagstelling 1. Wat vragen opdrachtgevers en gebruikers werkelijk en hoe kunnen aanbieders kansen pakken door hun dromen waar te maken? 2. Hoe ontstaat een win-win situatie door gebruik te maken van elkaars

Nadere informatie

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag

Lefier in samenvatting jaarverslag. Samenvatting jaarverslag Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Samenvatting jaarverslag 2014 1 Lefier in 2014 samenvatting jaarverslag Wij zijn Lefier, een woningcorporatie in Noord-Nederland. Lefier staat midden in de samenleving

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar

Antwoorden Rekenen Groep 5-1e helft schooljaar Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens

Geen fabriekswerk. Roeien met de wind mee en de stroom tegen. Jac Willekens Copyright 2011 Uitgeverij Lambo bv Arnhem Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatisch gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm of

Nadere informatie

Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Woonwijk van de toekomst Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding In de toekomst zal onze samenleving er anders

Nadere informatie

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u!

Hoe kan ik energie besparen? De Woningstichting helpt u! energie besparen = woonlasten verlagen VRAGEN? Bent u geïnteresseerd in één van de mogelijkheden die in deze brochure zijn beschreven, heeft u nog vragen of wilt u meer weten over de kosten? Vul dan het

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-1e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2013 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar.

Rekenen Groep 4-2e helft schooljaar. Sweelinck & De Boer B.V., Den Haag 2016 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm

Nadere informatie

Bewonersavond Bosveld druk bezocht

Bewonersavond Bosveld druk bezocht jaargang 1 nummer 1 In dit nummer Bewonersavond druk bezocht Start werkgroep Werkgroep praat en denkt mee Werkzaamheden renovatie Wisselwoning Planning Bewonersinbreng aanbesteding Huurverhoging na renovatie?

Nadere informatie

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen.

We beginnen steeds met de vraag die we voorgelegd hebben. Daarna volgen grafieken die de uitkomsten helder in beeld brengen. In maart 2015 vroegen wij in een enquête onze huurders, woningzoekenden, collega corporaties, gemeenten, medewerkers en via social media om mee te denken met ons beleid. In totaal hebben 3.700 deelnemers

Nadere informatie

VOORBEELD. Onderhoud. De rechten en plichten van huurder en verhuurder. rond het onderhoud van woningen

VOORBEELD. Onderhoud. De rechten en plichten van huurder en verhuurder. rond het onderhoud van woningen Onderhoud De rechten en plichten van huurder en verhuurder rond het onderhoud van woningen Zevende (gewijzigde en herziene) druk, november 2012 ONDERHOUD Zevende (gewijzigde en herziene) druk, november

Nadere informatie

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS

WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS WIJ ZIJN ACTIUM EN DIT IS ONZE KOERS STRATEGISCHE KOERS 2018-2021 Dit is onze strategische koers, dé leidraad bij ons denken en ons doen. Het is ons kompas, dat richting geeft aan de keuzes die we maken

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje groene blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van de

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie VIJZELMOLEN EN WATERMOLEN NOVEMBER 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2018 wil Intermaris bij 172 huurwoningen aan de Vijzelmolen en Watermolen

Nadere informatie

BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN. Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep

BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN. Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep BVR RENOVATIECONCEPT DOORZONWONINGEN Presentatie 10 febr. 2011 Bouwbeurs Utrecht door mr. ir. A.J.P.M.G. (Ad) Wirken Algemeen directeur BVR Groep Presentatie Voorstellen BVR Groep Uitleg Concepten 2 BVR

Nadere informatie

De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals

De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals De Energiebesparingsverkenner woningbouw voor professionals Voor van uw klanten of huurders Breng de mogelijkheden voor energiebesparing snel en gemakkelijk in beeld energiebesparingsverkenner.rvo.nl Wilt

Nadere informatie

Zuinig met energie. waar je thuis bent...

Zuinig met energie. waar je thuis bent... Zuinig met energie waar je thuis bent... Goed voor het milieu en voor uw portemonnee HEEMwonen investeert fors in energiebesparende maatregelen. Dit doen we heel bewust. Zo verlagen we de energielasten

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Het Oude Ambacht informatie HET OUDE AMBACHT MAART 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 118 woningen aan Het Oude Ambacht in Hoorn de vloer

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie. Kenmerken van project Grote Waal Noord informatie GROTE WAAL NOORD FEBRUARI 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 146 woningen in de Grote Waal Noord de vloer en het

Nadere informatie

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan

Mensen wonen het liefst bij Portaal. Ondernemingsplan Mensen wonen het liefst bij Portaal Ondernemingsplan 2012 2020 1 De sociale huisvesting heeft te maken met veel veranderingen. Daarom heeft Portaal een nieuw ondernemingsplan gemaakt, dat geldt voor de

Nadere informatie

Warm & energiezuinig wonen!

Warm & energiezuinig wonen! Warm & energiezuinig wonen! Informatiebrochure Voorstel voor het verbeteren van uw huis aan de Karekietstraat, de Piersonstraat en De Savornin Lohmansstraat in Brummen. De 22 huizen aan de Karekietstraat,

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 1 informatie MOLENBUURT FASE 1 NOVEMBER 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 20 woningen aan de Stellingmolen, Weidemolen en

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat

Presentatie Renovatieplannen Bilderdijkstraat / Da Costastraat Programma van vanavond: Inleiding Renovatieplan/werkzaamheden - pauze - Woonlasten Sociaal plan Vragen Inleiding Inleiding: Samenwerking heeft in 2011 aangekondigd de badkamer, de keuken en het toilet

Nadere informatie

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid

Klantenpanel Denk mee met Rentree. Resultaten Thema (1): Duurzaamheid Klantenpanel Denk mee met Rentree Resultaten Thema (): Duurzaamheid september 08 . Hoe belangrijk vindt u duurzaamheid en energiezuinigheid? 60% 50% 40% 30% 0% 0% 0% 53% 39% 6% 0% % n=3 5%. Wilt u graag

Nadere informatie

uw rechten en plichten bij woningverbetering

uw rechten en plichten bij woningverbetering uw rechten en plichten bij woningverbetering 2017 www.lefier.nl Lefier gaat uw woning verbeteren. In deze brochure leest u wat uw rechten en plichten zijn als uw woning wordt verbeterd. inleiding Lefier

Nadere informatie

Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018

Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018 Urban Insights monitor - Duurzaamheid Wiebe de Ridder, Managing Consultant Chenna de Lijster, Research Analyst Maart 2018 Duurzaamheid Elke generatie verduurzaamt zijn woonomgeving op zijn eigen manier

Nadere informatie

in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen

in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen Aannemersbedrijf van Agtmaal Oudenbosch in één dag van gedateerd naar duurzaam wonen Een nieuwe start voor Oud Vossemeer NIEUWWONEN IN UW WONING Download de Layar app, scan deze pagina en bekijk hoe wij

Nadere informatie

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek

Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Samenvatting resultaten huurdersonderzoek Inleiding Het huidige ondernemingsplan van Het Gooi en Omstreken loopt tot eind 2017. De voorbereidingen voor het nieuwe ondernemingsplan zijn daarom in volle

Nadere informatie

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014

WSN: Thuis in Nijkerk. Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 WSN: Thuis in Nijkerk Een kennismaking met onze plannen tot en met 2014 V O O R W O O R D Bertus Rakhorst over...geborgenheid Een goed en veilig thuis vormt een stevige basis van waaruit je je verder kunt

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6

Inhoudsopgave. 1. Inleiding Missie en kernwaarden Ambitie en speerpunten Doorvertaling organisatie...6 Strategisch kader 2013-2017 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Missie en kernwaarden...3 3. Ambitie en speerpunten...5 4. Doorvertaling organisatie...6 1 1. Inleiding Ons vorige ondernemingsplan Wonen

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE

Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE Uw innovatiepartner met drive NIEUWBOUW RENOVATIE TRANSFORMATIE EMERGO Bouwnovatie EMERGO werkt graag samen aan vernieuwende en realistische totaaloplossingen. Ons doel is dat u én wij ingenomen zijn met

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie HOLENWEG EN VENENLAAN informatie HOLENWEG EN VENENLAAN APRIL 2015 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2015 wil Intermaris bij 34 woningen aan de Holenweg en Venenlaan in Hoorn

Nadere informatie

KoersWijzer. Woningstichting Leusden

KoersWijzer. Woningstichting Leusden KoersWijzer Woningstichting Leusden KoersWijzer Inleiding In deze koerswijzer staan quotes uit de gesprekken met onze huurders, en stakeholders. Deze quotes zijn te herkennen aan de gekleurde vakken.

Nadere informatie

Prettig wonen in Zwolle

Prettig wonen in Zwolle Samen Prettig Wonen Onze visie op wonen Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit oud-hollandse gezegde is een mooie vertaling van waar het bij Openbaar Belang om gaat. Wij zien graag dat elke klant

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje gele blokken, 31 januari 2018 FM A FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van

Nadere informatie

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan?

Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland. Terugblik: waarom een toekomstvisie en hoe pakken we dit aan? Verslag van de bijeenkomst dromen over Wilgenland 13 november 2017 Op maandag 30 oktober organiseerden we de bijeenkomst dromen over Wilgenland. We nodigden hier alle bewoners van de wijk Wilgenland voor

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN

Gewoon goed. wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN Gewoon goed wonen WONINGSTICHTING BUITENLUST ONDERNEMINGSPLAN 2014-2018 2 WONINGSTICHTING BUITENLUST Hierbij presenteren wij met veel plezier ons ondernemingsplan 2014-2018 met als titel: GEWOON GOED WONEN

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Goed wonen = samen doen!

Goed wonen = samen doen! Goed wonen = samen doen! Beleidsplan Tablis Wonen 2016 2019 Participatiemaatschappij In Nederland leven we steeds meer in een participatiemaatschappij. We maken steeds meer gebruik van elkaars sterke punten

Nadere informatie

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers

Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Digitale enquête Onder huurders, woningzoekenden, professionals en medewerkers Net als vier jaar geleden hebben we onze stakeholders gevraagd via een digitale enquête met ons mee te denken over belangrijke

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie.

ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS. Zonnepanelen. Nieuw dak. Warmtepomp. Isolerend glas. Nieuwe gevel. WTW-installatie. ALLES-IN-HUIS Zonnepanelen Warmtepomp WTW-installatie Niewe kozijnen Nieuw dak Isolerend glas Nieuwe gevel Nieuwe deuren ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER ALLES-IN-HUIS VOOR NUL OP DE METER Je woning

Nadere informatie

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4

WOONLASTEN 4 15. Zijn de maandlasten voor huur + energie in een Passiefhuis lager dan in een normale woning? 4 PASSIEFHUIZEN COLUMBUSKWARTIER ALMERE VEEL GESTELDE VRAGEN PASSIEFHUIZEN EN WONEN IN EEN PASSIEFHUIS 2 1. Wat is een Passiefhuis? 2 2. Wat is het voordeel van een Passiefhuis? 2 3. Wat zijn bewonerservaringen

Nadere informatie

Renovatie woningen Zevenhuizen

Renovatie woningen Zevenhuizen Renovatie woningen Zevenhuizen Triada gaat uw woning grondig renoveren. Wij zetten daarbij sterk in op energiemaatregelen. De start van deze werkzaamheden is gepland voor voorjaar 2018. Uw woning heeft

Nadere informatie

Duurzaamheidsagenda Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready

Duurzaamheidsagenda Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready Duurzaamheidsagenda 2015-2018 Informatiebijeenkomst INTERREG project VvE s nul op de meter ready Welkom Programma Inleiding gemeente Capelle aan den IJssel Toelichting programma naar een duurzame VvE Vragen

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie WATERSNIP KIEVIT FEBRUARI 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 213 woningen aan de Watersnip en Kievit in Hoorn

Nadere informatie

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête

Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Strategisch plan Woontij 2015-2017 Uitslag enquête Inleiding Als voorbereiding van haar strategisch plan 2015-2017 heeft Woontij een vragenlijst opgesteld waarmee input wordt gevraagd voor de te kiezen

Nadere informatie

WAAROM ALLES-IN-HUIS?

WAAROM ALLES-IN-HUIS? WAAROM ALLES-IN-HUIS? ONTWIKKELD VOOR JOU Het Alles-in-Huis pakket is ontwikkeld met jou, de bewoner, als uitgangspunt. Een voorbeeld, wij weten dat veel mensen s nachts slapen met hun raam open. Daarom

Nadere informatie

Verkorte versie. wonen doen we samen

Verkorte versie. wonen doen we samen Verkorte versie ondernemingsplan Jaarverslag 2012013-2017 wonen doen we samen Inhoud 1 VOORWOORD...3 2 TOTSTANDKOMING...4 3 WIE ZIJN WIJ...5 3.1 Onze missie...5 3.2 Onze visie: Wonen doen we samen...5

Nadere informatie

De wijk met eigen karakter. Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025

De wijk met eigen karakter.  Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025 Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel ons

Nadere informatie

woon beleving Woonbeleving Prettig wonen voor iedereen

woon beleving Woonbeleving Prettig wonen voor iedereen woon beleving Woonbeleving Prettig wonen voor iedereen www.mitros.nl Vitaliteit Controle Harmonie Bescherming Woonbeleving Geen enkel mens is hetzelfde. De één wil graag regelmatig een bakkie doen, terwijl

Nadere informatie

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis

Samenvatting. Meerjarenvisie Intermaris, voor jou(w) thuis Samenvatting Meerjarenvisie 2019-2022 Intermaris, voor jou(w) thuis Meerjarenvisie 2019-2022 Samenvatting Intermaris, voor jou(w) thuis De bewoner is onze basis Iedereen is gelijk, maar niemand hetzelfde

Nadere informatie

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding

Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Vragen en antwoorden nav bijeenkomst 25 juni en vragen gesteld door bewonerscommissie De Binding Algemene vragen De vakantieperiode begint nu, kunnen we het niet wat rustiger aan doen, om iedereen de gelegenheid

Nadere informatie

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan

Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan Scherp aan de wind! ons ondernemingsplan 2017-2020 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Hier staan we voor 3. Woningbezit 4. Huurders 5. Vitale wijken en buurten 6. Financiën 7. Organisatie Voorwoord samen werken

Nadere informatie

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor.

Ronald van Dijk heet de bewoners namens Rochdale welkom. Hij is voor vanavond de gespreksleider en stelt de aanwezige mensen van Rochdale voor. Deze nieuwsbrief is voor de huurders van Dirk Bonsstraat 1-27 (oneven) H. Coenradistraat 1-27 (oneven), Dobbestraat 8-70 (even) R.P. Geerligsstraat 1-27 en 2-28 B. Fockstraat 22-48 (even). Het is het verslag

Nadere informatie

ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN

ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN ALLES-IN-HUIS SLIM BETALEN ALLES-IN-HUIS EEN INVESTERING IN DE TOEKOMST De gemiddelde energierekening in een huis met energielabel F is ongeveer 185,- per maand en op de jaarafrekening staat 2.200,-. Over

Nadere informatie

Project: Missie De Gemeenschap zorgt samen met haar partners voor een prettig, duurzaam en betaalbaar thuis in

Project: Missie De Gemeenschap zorgt samen met haar partners voor een prettig, duurzaam en betaalbaar thuis in Project: Lankforst 120 maisonnette woningen in het stadsdeel Dukenburg. De Gemeenschap is voornemens om in 2019 een aanvang te maken om de 120 maisonnette woningen te verduurzamen en gas loos te maken.

Nadere informatie

Verwarmen én besparen. Cv ketels van DELTA. www.delta.nl

Verwarmen én besparen. Cv ketels van DELTA. www.delta.nl Verwarmen én besparen Cv ketels van DELTA www.delta.nl Niets is zo vanzelfsprekend als een behaaglijk klimaat in huis of warm water uit de kraan. Dat vanzelfsprekende comfort heeft wel een prijs. Het gas

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch

RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch RAADSVOORSTEL Behoud en renovatie flat 11, Kerckebosch Portefeuillehouder Wethouder Fluitman Ronde Tafel 05 september 2017 Opsteller R. Faems Debat 19 september 2017 Zaak/stuknummer 231576 Raadsvergadering

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen

Energiebesparende maatregelen informatie KUIL WEST PAARDENSTEEG NOVEMBER 2016 Energiebesparende maatregelen Kenmerken van project Kuil West Paardensteeg In 2017 wil Intermaris bij 36 seniorenwoningen aan de Kuil, West en Paardensteeg

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Woonlastenbeleid en concrete aanpak energieprojecten. Onno van Rijsbergen

Woonlastenbeleid en concrete aanpak energieprojecten. Onno van Rijsbergen Woonlastenbeleid en concrete aanpak energieprojecten Onno van Rijsbergen Adviseur woningkwaliteit Woonbond Kennis en Adviescentrum 1 Nederlandse Woonbond De Woonbond bespaart Energiebus Energielijn Second

Nadere informatie

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning

Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning Profiteer van een lagere energierekening en een gezonder leefklimaat in uw woning n Besparing op uw energiekosten n Geen aanschafkosten en verplichting als u verhuist n Minder last van vocht en betere

Nadere informatie

Stoer & groots. Living. Living Industria. loods xxl. Industria

Stoer & groots. Living. Living Industria. loods xxl. Industria loods xxl Stoer & groots Groots wonen doe je in één van de Loodsen. Een stoere woning met loodsdeuren en mooi gebogen dak. De architect heeft hiermee een directe link gemaakt naar de gebouwen die hier

Nadere informatie

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:...

Woonwensen analyse UW GEGEVENS. Naam:. Adres:... Huisnummer:. Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en... kinderen. Naam:... Naam:. Adres:... Huisnummer:. Telefoonnr.:.. E-mailadres:... Uit hoeveel personen bestaat uw huishouden?... volwassenen en.... kinderen Woonwensen analyse UW GEGEVENS Naam:... Adres:... Huisnummer:...

Nadere informatie

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o.

Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Verslag en afspraken overleg Klankbordgroep Grevenstraat e.o. Datum: 1 maart 2018 Agenda: 1. Opening en mededelingen 2. Verslag vorige bijeenkomst 3. Geluiden uit de wijk 4. Stand van zaken plan 5. Eerste

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012

VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 VEELGESTELDE VRAGEN BEWONERSAVOND TER HAARKADE 16 MEI 2012 Algemene vragen Waarom kiest Portaal voor renovatie en niet voor sloop? Op het moment dat Portaal een afweging maakt voor renovatie of sloop wordt

Nadere informatie

Thuis in betaalbaar wonen. Terugblik 2015 Vooruitblik 2016

Thuis in betaalbaar wonen. Terugblik 2015 Vooruitblik 2016 Thuis in betaalbaar wonen Terugblik 2015 Vooruitblik 2016 In 2015......was onze gemiddelde huurprijs 472,35... kwam in 424 van onze woningen een nieuwe huurder Onderhoud... verkochten we zeven reguliere

Nadere informatie

FRANK EN VRIJ WONEN. Een groene en waterrijke locatie op fietsafstand van het centrum van Zwolle!

FRANK EN VRIJ WONEN. Een groene en waterrijke locatie op fietsafstand van het centrum van Zwolle! Een groene en waterrijke locatie op fietsafstand van het centrum van Zwolle! 8 en 12 en in de wijk Frankhuis te Zwolle FRANK EN VRIJ WONEN 1 De wijk Frankhuis combineert het goede van twee werelden: de

Nadere informatie

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio

Huurdersraadpleging. Huurdersvereniging Accio. Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman. Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Huurdersraadpleging Huurdersvereniging Accio Versie 2 16 november 2018 Jurriën Schuurman 1 uitgever Woonbond Kennis- en Adviescentrum Postbus 17789 1001 AD Amsterdam 020-551 77 00 info@wka-centrum.nl www.wka-centrum.nl.nl

Nadere informatie

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd Januari 2014 Samenvatting SeysterPanel 2013 In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd gevraagd naar hun tevredenheid. Tevredenheid over de woningen,

Nadere informatie

STIJLVOL WONEN TUSSEN PARK EN STAD. ons thuis. 2 duurzame villa s tussen De Heinis en Carolus in s-hertogenbosch

STIJLVOL WONEN TUSSEN PARK EN STAD. ons thuis. 2 duurzame villa s tussen De Heinis en Carolus in s-hertogenbosch STIJLVOL WONEN TUSSEN PARK EN STAD ons thuis 2 duurzame villa s tussen De Heinis en Carolus in s-hertogenbosch Luxe woningen in een gevarieerd straatbeeld HERVENSCHE Hervensche Park bestaat uit luxe woningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019

Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Nieuwsbrief Vogelbuurt mei 2019 Sinds begin vorig jaar zijn we bezig om, samen met u, te onderzoeken of we uw woning kunnen verbeteren en verduurzamen of moeten slopen en door nieuwbouw vervangen. Graag

Nadere informatie

ondernemingsplan in het kort.

ondernemingsplan in het kort. leefbaarheid ondernemingsplan in het kort. samenwerking 2012 2016 betaalbaarheid zorg intro intro staat in verbinding met mensen in haar omgeving. De wereld om ons heen verandert snel. gaat in die verandering

Nadere informatie

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015

Echt thuis. Ondernemingsplan 2011-2015 Echt thuis Ondernemingsplan 2011-2015 2 INLEIDING Mooiland is een woningcorporatie met circa 27.000 woningen verspreid over ruim 150 gemeenten in heel Nederland. Daarmee zijn wij een van de twintig grootste

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie RIVIERENLAAN APRIL 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 64 huurwoningen aan de Rivierenlaan in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk

Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Concept second opinion voor de Schaepmanstraat, Katwijk Geert-Jan Persoon Adviseur woningkwaliteit Vereniging Nederlandse Woonbond Nieuwe Achtergracht 17 1018 XV Amsterdam 020-5517784 www.woonbond.n www.bespaarenergiemetdewoonbond.nl

Nadere informatie

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019.

31 woningen Indische buurt. Bijeenkomst op 11 juni 2019. 31 woningen Indische buurt Bijeenkomst op 11 juni 2019. Programma 1. Opening 2. Voorstellen 3. De projectcommissie 4. Stand van zaken 5. Wat gaan we doen? 6. De werkzaamheden 7. Wat betekent het voor u?

Nadere informatie

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015

VOORBEELD. Woningwaarderingsstelsel 2015. Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties. over het vernieuwde Puntenstelsel. Eerste druk, oktober 2015 Woningwaarderingsstelsel 2015 Tekst en uitleg voor huurdersorganisaties over het vernieuwde Puntenstelsel Eerste druk, oktober 2015 WONINGWAARDERINGSSTELSEL 2015 Eerste druk, oktober 2015 2015 Nederlandse

Nadere informatie

Driehoek Schaerweijdelaan

Driehoek Schaerweijdelaan September 2015 Driehoek Schaerweijdelaan Zeisteroever 1, 3704 GB Zeist T 030 69 40 200 www.seysterveste.nl Eind 2014 / begin 2015 informeerde Seyster Veste de bewoners van de driehoek Schaerweijdelaan

Nadere informatie

Zevende, herziene druk, derde oplage Illustraties Richard Flohr. C.E. Zegwaart-Braam

Zevende, herziene druk, derde oplage Illustraties Richard Flohr. C.E. Zegwaart-Braam verzorging/biologie 1 Zevende, herziene druk, derde oplage 2010 Illustraties Richard Flohr C.E. Zegwaart-Braam ISBN 978-90-76612-84-3 Spondi, Didam, The Netherlands Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie