Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 16-04) en koppeling met Online Bijbel apps

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 16-04) en koppeling met Online Bijbel apps"

Transcriptie

1 Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 16-04) en koppeling met Online Bijbel apps Datum: 10 mei 2016 Laatste revisie: 10 mei 2016 Versie: 1.00 Voordat u begint Deze instructie behandelt de te volgen stappen om de basisset dvd (editie 16-04) horend bij het Online Bijbel Abonnement te installeren. Indien u niet in het bezit bent van editie (maar editie 11-01, 11-09, 12-08, 13-06, of 15-05) of geen Online Bijbel abonnement bezit kan bepaalde informatie in deze instructie niet van toepassing zijn. Een opmerking: In deze documentatie wordt gesproken over licentiecode. Dit is hetzelfde als toegangscode of ontsluitcode. Een aantal essentiële veranderingen ten opzichte van voorgaande versie Online Bijbel DVD-rom edities en kennen een aantal essentiële veranderingen ten opzichte van de voorgaande versies. Verandering licentiecodes Bij ieder abonnement wordt net als voorgaande jaren een licentiecode geleverd, de inhoud welke gekoppeld is aan deze licentiecode is echter veranderd. $NLABON16A Deze licentiecode wordt geleverd aan alle abonnee s en bevat de mogelijkheid om toegang te krijgen tot Matthew Henry, Dächsel, Focus Breintrainer bij de Bijbel, Commentaren van Calvijn, Voorhoeve-vertaling 1877, Kanttekeningen op Statenvertaling, Vertaling van de Pentateuch (Onderwijzer), Commentaar op de Pentateuch (Rashi), Vertaling van Jeremia en Klaagliederen (Keil) met aantekeningen, Commentaar op Mattheüs en 2 Corinthe (Bryant) en Commentaar op Markus (Bohl). Deze licentiecode hoort bij het Online Bijbel Abonnement en wordt ieder jaar vervangen door een nieuwe licentiecode, zolang het abonnement loopt. $NBGBijbels Deze licentiecode is een optie voor bij het Online Bijbel abonnement en bevat de toegang tot drie Bijbelvertalingen van het Nederlands Bijbelgenootschap: de Nieuwe Bijbelvertaling, de Groot Nieuws Bijbel met aantekeningen en de NBG-vertaling Deze licentiecode wordt niet jaarlijks vervangen, maar blijft geldig. De code is alleen in het bezit van abonnee s die de code als extra mogelijkheid bij het abonnement besteld hebben. $StudieDVD1505 Deze licentiecode is een optie voor bij het Online Bijbel Abonnement en wordt ook gebruikt bij levering van de dvd editie en buiten het abonnement door aanschaf in de boekhandel. Deze licentiecode regelt de toegang tot de Herziene Statenvertalig, Het Boek, Naardense Bijbel, Telos-vertaling, Voorhoeve-vertaling 1966 en Willibrord-vertaling 1995 en Deze licentiecode wordt niet jaarlijks vervangen, maar blijft geldig. De code is alleen in het bezit van abonnee s die de code als extra mogelijkheid bij het abonnement besteld hebben.

2 Koppeling met Online Bijbel apps Het Online Bijbel Abonnement kan gekoppeld worden aan de Online Bijbel apps voor Android en ios (en in de loop van 2016 ook aan een app voor OS X). Hiertoe zijn nadere instructies opgenomen aan het einde van deze handleiding. Optionele titels op dvd-rom Veel boeken die op voorgaande dvd-roms standaard mee geïnstalleerd worden zij uit de standaard installatie verdwenen. Dit betekent dat deze boeken niet meer standaard terug te vinden zijn. Het gaat hier om het module type boek in Nederlands en Afrikaans. Al deze titels staan nog wel op de dvd-rom, maar worden bij de installatie niet standaard meegenomen. Indien u één van deze titels toegankelijk wilt hebben zult u ze handmatig moeten installeren. Al deze titels staan in de map /extra op de dvd-rom. Bekijk hiertoe de inhoud van de dvd-rom met Verkenner. Open de map Extra en vervolgens de maps Nederlands of Afrikaans. U ziet hierin allerlei.801 bestanden. De naam van deze bestanden bestaat veelal uit de naam van de auteur met verkorte titel. U kunt een.801 bestand installeren door een dergelijk bestand ergens op uw computer te plaatsen, zoals bijvoorbeeld de map c:\temp\. Vanuit de Online Bijbel kiest u in het hoofdmenu Extra en vervolgens Module Hulpmiddelen, gevolgd door Module installeren. Achter Van map: klikt u op de knop Bladeren en u selecteert de map c:\temp\. Onder Modulenaam verschijnt de naam van de module met daarachter de titel. Selecteer de titel en druk daarna op OK of OK & Sluiten. Deze dvd kan geïnstalleerd worden op Computer met Windows XP, Vista, Windows 7, 8, 8.1 en Windows 10 imac met OS X Lion, Snow Leopard, Mountain Lion, El Capitan Computer voorzien van Linux en Wine In geval van installatie op een imac Indien u de Online Bijbel dvd (editie 16-04) op een imac wenst te installeren moet eerst de Online Bible Wrapper geïnstalleerd worden. Instructies hiervoor vindt u op de website onder het item voor imac. Nadat deze wrapper is geïnstalleerd zal de verdere procedure identiek verlopen als hieronder beschreven. De procedure in het algemeen De installatie procedure bestaat uit het installeren van de software direct gevolgd door het installeren van bijbels en boeken (modules genaamd) naar uw computer en als afsluiting het invoeren van de licentiecode (ook wel ontsluitcode genoemd). U kunt deze dvd niet installeren over een Online Bijbel dvd of een editie daarvoor. Verwijder in dat geval eerst de oude Online Bijbel van uw computer om problemen te

3 voorkomen. U kunt deze dvd wel direct installeren nadat u eerder de dvd editie 10-07, editie 11-01, editie 11-09, editie 12-08, editie 13-06, editie of editie hebt geïnstalleerd. Indien u bij het abonnement ook gekozen hebt voor de extra DVD met het complete commentaar van Patrik, Polus en Wels dient u eerst deze Patrik, Polus, Wels dvd te installeren. Indien u de voorgaande dvd (editie 10-07, 11-01, 11-09, 12-08, 13-06, of 15-05) en/of de Patrick, Polus en Wels dvd reeds geïnstalleerd hebt kunt u doorgaan met de installatie. De installatie van Online Bijbel Studie DVD (editie 16-04) Controleer of u de juiste dvd gaat installeren. U kunt dit zien op de dvd, waarop als copyright het jaar 2016 staat vermeld en het dvd-nr begint met Controleer of u de oude Online Bijbel verwijderd heeft (alleen nodig indien u een Online Bijbel dvd of ouder geïnstalleerd had staan.) Plaats de dvd in de dvd-drive en ga na wat de drive-letter is van de deze dvd-drive. Start de installatie door: In Windows 7/8 en Windows Vista klikt u op de Windows-knop links onderin en u vult het commando: d:\setup.exe in. ( d staat hier voor de drive letter van de dvd-drive waarin u de dvd hebt geplaatst) In Windows 10 start u Verkenner en opent u de inhoud van de dvd en dubbelklikt u vervolgens op setup.exe In Windows XP klikt u op Start, Uitvoeren en typt u d:\setup.exe. Op de imac sleept u het bestand setup.exe dat op de dvd staat naar de reeds geïnstalleerde Online Bible Wrapper in de Doc (zie installatie instructies op onder imac) U ziet een scherm als dit verschijnen: Dit scherm geeft aan dat sommige antivirusprogramma s uw computer zo sterk beveiligen dat Online Bijbel daardoor niet in staat is om bestanden te kopiëren en weg te schrijven naar de harde schijf. Indien dit gebeurt

4 valt het aan te raden de installatie af te breken en de computer op te starten in de Veilige Modus (F8) om dan de installatie uit te voeren. Klik op OK om verder te gaan Bij installatie onder Windows ziet u het volgende scherm verschijnen: Er worden drie lokaties aangegeven waar de bestanden van de Online Bijbel geïnstalleerd gaan worden. Windows XP, Vista, Windows 7/8 en Windows 10 kunnen hierbij voor verschillende bestandslokaties kiezen. De Online Bijbel is zodanig dat het de beste lokaties kiest. Ook kijkt de installatieprocedure naar een eventueel eerder geïnstalleerde Online Bijbel. Het kiezen van andere lokaties kan tot gevolg hebben dat u straks niet een optimaal functionerende Online Bijbel bezit danwel niet in staat bent een licentiecode te installeren. Kies alleen andere lokaties indien u een ervaren Windows gebruiker bent en in staat bent allerlei systeemzaken handmatig in te stellen. Belangrijke opmerking: Onder Windows 7/8/10 en Vista zal de software alle bestanden op nieuwe lokaties gaan installeren. Ook als u in het verleden voor andere lokaties hebt gekozen. Bij installatie op een imac: Deze stap wordt bij de installatie op een imac overgeslagen. De Online Bijbel kiest van te voren bepaalde lokaties die corresponderen met de wrapper. Klik daarom op Doorgaan. Soms ziet u het volgende scherm verschijnen (niet noodzakelijkerwijs):

5 Indien deze melding verschijnt klikt u op OK. Na verloop van tijd verschijnt verschijnt het volgende Venster Op dit scherm ziet u de gebruikslicentie van Online Bijbel software.na het doorlezen van deze licentie kunt u het Accepteren of Afkeuren. Indien u het wilt Accepteren klikt u op de knop Accepteren. Het volgende venster verschijnt:

6 In dit venster dient u de bovenste twee opties te activeren door de check-box aan te klikken. Er komt dan een vink-teken te staan in het hokje voor Installeer DVD naar harde schijf en in het hokje voor Installeer toegangscode of Installeer licentiecodes. Zie het voorbeeld hieronder: 1 Nadat beide bovenste opties staan aangevinkt klikt u op OK. Het venster Kies de taal voor Bijbels en Commentaren verschijnt: 1 In plaats van de tekst Installeer toegangscodes kan het scherm ook als tekst bevatten Installeer licentiecodes (op dezelfde plaats)

7 In dit venster hebt u de mogelijkheid om specifieker te bepalen uit welke talen en taalgroepen u titels toegankelijk wilt hebben. Zorg dat u alle talen en taalgroepen waaruit u bijbelvertalingen toegankelijk wilt hebben aanvinkt. Klik vervolgens op OK. Er verschijnt een nieuw venster waarin de gebruikslicentie nogmaals wordt getoond. Indien u in dit venster naar beneden scrolt wordt nieuwe documentatie zichtbaar die geschreven is door de programmeur van de Online Bijbel.

8 U kunt deze documentatie afdrukken. Met OK vervolgt u de installatieprocedure. De Online Bijbel gaat nu beginnen met het kopiëren van bestanden van de dvd naar uw computer. Dit kan lange tijd in beslag nemen. Over het algemeen wordt aangegeven hoeveel titels al geïnstalleerd zijn en hoeveel titels nog geïnstalleerd moeten worden. Ook geeft dit venster aan welke titel op dat moment geïnstalleerd wordt. Na de installatie verdwijnt de titel uit de lijst. Dit is een intensieve en zwaar proces voor de computer en dvd-drive. Het gebeurt daarom soms dat de computer niet in staat is het venster te vernieuwen. Er verschijnt dan de melding reageert niet. Ook als uw computer de melding geeft dat de Online Bijbel niet reageert loopt het proces door. Door de enorme hoeveelheid data die gekopieerd wordt en het bijwerken van de Online Bijbel kan dit proces een lange tijd in beslag nemen. Het verdient aan te bevelen om tijdens dit proces niet over te schakelen naar een ander programma. Na verloop van tijd krijgt u de mogelijkheid om de licentiecode te installeren. Indien u deze bezit kunt u het hier uitvoeren. Indien u deze nog niet bezit kunt u het ook later uitvoeren. Een toegangscode is hetzelfde als een licentiecode. Indien u het later wilt uitvoeren klikt u hier op Sluiten.

9 Voor het invoeren van de toegangscode / licentiecode gaat u als volgt te werk: Stap 1 Vul in de opdrachtregel onder Uw Naam of Gebruikers ID uw naamgegevens in, zoals die bij de verstrekte code vermeld staat in de brief, factuur of bijlage die u ontvangen hebt. U dient hierbij uw naamgegevens exact over te nemen (en niet een andere wijze te gebruiken); er mag geen punt te veel of te weinig in staan. Indien uw naam in de gegevens vermeld staat als Jansen, P. Dan mag u niet p jansen, P. Jansen of Jansen, P.J. Invullen. Alleen indien Jansen, P. Invoert zal de licentiecode werken. U behoeft zich niet af te vragen hoeveel spaties u gebruikt. Spaties worden nl. Uiteindelijk genegeerd. Stap 2 Selecteer onder Afkorting Module de module $NLABON16A (en NIETS anders). Alle modules staan in alfabetische volgorde en de modules die beginnen met het $-teken staan onderaan in de lijst. U moet dus naar beneden scrollen. Let op er zijn meerdere titels die met een $-teken beginnen en die misschien lijken op $NLABON16A. Kies de juiste.) Stap 3 Vul onder Toegangscode de 6-cijferige code in. Klik vervolgens op OK (Indien de knop OK niet aanklikbaar is hebt u bij stap 2 niets aangeklikt)

10 De regel $NLABON16A (of de module waarvoor u de licentiecode hebt ingevoerd) verdwijnt uit de lijst. Als dit gebeurt is klikt u op Sluiten. Indien u de Online Bijbel dvd installeert over een installatie van de voorgaande dvd en daarbij toen licentiecode zal de mogelijkheid om de licentiecode bij $NLABON16A niet altijd verschijnen. E.e.a. is afhankelijk van uw configuratie. Indien er niets verschijnt zijn de desbetreffende codes in het verleden geïnstalleerd. Sluit de Online Bijbel en start deze opnieuw. De Online Bijbel Studie DVD (editie 16-04) is nu volledig geïnstalleerd en klaar voor gebruik. Het achteraf invoeren van de licentiecode Indien u tijdens de installatie de licentiecode niet hebt ingevoerd kan dit ook nog achteraf plaats vinden. Onder Extra, Toegangscode installeren kunt u de licentiecode installeren. Vervolg de procedure zoals hiervoor beschreven is. Het Online Bijbel abonnement breidt uit naar de Online Bijbel apps Bij het Online Bijbel Abonnement horen ook Online Bijbel apps voor Android en/of ios. Veel inhoud die beschikbaar is op de Online Bijbel dvd is ook beschikbaar voor gebruik met de Online Bijbel apps.

11 Zodra u uw gebruikers-account van de app koppelt aan de relatie gegevens van het abonnement worden veel titels in de app gratis downloadbaar. U kunt deze titels vinden in de in-app-winkel. Met deze koppeling kunt u veel titels overal mee naar toenemen. De hoeveelheid titels die zo beschikbaar zijn zal steeds verder uitbreiden en ook zullen de diensten en mogelijkheden voor de abonnee s in de komende jaren verder uitgebreid worden. Er wordt momenteel gewerkt aan een Mac-app (OS X app) als uitbreiding. Deze zal DV in de loop van 2016 beschikbaar komen. Wat hebt u nodig om uw abonnement aan de app te koppelen? Om de Online Bijbel app te kunnen koppelen aan het abonnement hebt u het volgende nodig. Een Android of ios apparaat waarop de Online Bijbel app reeds geïnstalleerd is. Uw relatie- en leveringsnummer van het Online Bijbel abonnement (Dit vindt u in de brief van de laatste levering) De gegevens waarmee u een gebruikers-account hebt aangemaakt voor de Online Bijbel app Hoe kunt u de Online Bijbel app koppelen aan uw abonnement Ga naar website en volg de instructies op het beeldscherm. Waarover beschikt u nadat de koppeling tot stand is gebracht? Nadat de koppeling tot stand is gebracht kunt u in de app tal van titels installeren zonder dat u daarvoor hoeft te betalen. Als een titel in de app zelf aanwezig is en ook toegankelijk is in uw desktopversie kunt u deze downloaden. Nog niet alle bijbelvertalingen en commentaren zijn aan de app zelf toegevoegd. In de Android app krijgt u ook de mogelijkheid om titels van de dvd te importeren. Er wordt geen garantie gegeven dat titels welke u importeerd ook functioneren onder de app. De eisen die de app aan de Online Bijbel databases stelt zijn stricter dan de eisen die de desktopversie stelt. In de afgelopen jaar is hoofdzakelijk gewerkt aan het kunnen gebruiken van Bijbels, Commentaren en Woordenboeken. Voor de ondersteuning van boeken in het Online Bijbel formaat moet nog verdere ondersteuning gebouwd worden. Bij het importeren van boeken kunt u dus tegen beperkingen aanlopen. U wilt hulp bij installatie? Vrijwilligers van Stichting Online Bible Europe helpen u graag verder als u problemen ondervindt bij de installatie of het gebruik van de Online Bijbel, zowel desktop als app-versie. Ook als u meer wilt weten over de mogelijkheden van de Online Bijbel kunt u bij hen terecht. Zie

Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01)

Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Installatie van de het Online Bijbel Abonnement met Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Datum: 18 oktober 2011 Laatste revisie: 24 oktober 2011 Versie: 1.1 Voordat u begint Deze instructie behandelt

Nadere informatie

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen:

Klik op OK om verder te gaan. U ziet het volgende scherm verschijnen: Installatie van de Online Bijbel Studie DVD (editie 11-01) Datum: 26 januari 2011 Laatste revisie: Versie: 1.0 Voordat u begint Deze instructie behandeld de te volgen stappen om de Online Bijbel Studie

Nadere informatie

Aan de slag met Search and Recover

Aan de slag met Search and Recover Aan de slag met Search and Recover Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Systeemeisen 2. Installatie van de downloadversie 3. Licentie- en installatieproblemen oplossen 4. Aan de slag met Search

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Microsoft Windows 8 *

Microsoft Windows 8 * I N S T A L L A T I E G I D S Microsoft Windows 8 * Software licentiecode: U vindt uw Microsoft licentiecode op uw factuur. Bewaar deze goed. Software download locatie: http://www.tresbizz.com/downloads#windows8

Nadere informatie

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13

BAT BA A T VUS DIGIT A ALE FIETS VUS DIGIT A ALE FIETS TL A AS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS Handleiding 14301250 FietsAtlas_Manual.indd 1 26-06-2009 14:53:13 Powered by: Inhoudsopgave Welkom 1. Installeer de BATAVUS DIGITALE FIETSATLAS op uw navigatiesysteem 3. Het

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

// Mamut Business Software

// Mamut Business Software // Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 4 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014

Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Handleiding Internet Veiligheidspakket Windows & Mac Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Bestellen van het Internet Veiligheidspakket 4 Hoofdstuk 3. Installatie 9 3.1

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Handleiding Sportlink Club

Handleiding Sportlink Club Handleiding Sportlink Club Dit document is automatisch gegenereerd. We raden u aan de handleiding online te raadplegen via www.sportlinkclub.nl/support. 1. Installatiehandleiding.........................................................................................

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 13 Installatiedocument v1 22 oktober 2015 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via: telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 30 april 2015 versie 9.1 en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012

Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Installatiehandleiding: Kaspersky Anti-Virus 2012 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Oudere versie Kaspersky Anti-Virus verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES SMP53-210 INGENIA X1 5.3 SMARTPHONE FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 11 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik smartphone naar Android 4.0.4 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja.

Handleiding Zermelo. roosterwijzigingen gaat importeren. Allereerst wordt u gevraagd of u de wijzigingen wilt importeren. U kiest hier voor Ja. Provisie Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u Provisie kunt gebruiken binnen uw school. Provisie is de lichtkrant-applicatie van Zermelo Roostermakers. Het is een 'lightweight' applicatie, die bedoeld

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1

Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 Standaard Asta Powerproject Client Versie 12 Installatiedocument v1 4 september 2012 Voor vragen of problemen kunt u contact opnemen via telefoonnummer 030-2729976. Of e-mail naar support@powerproject.nl.

Nadere informatie

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE

INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE INLEZEN PAB BESTANDEN IN ENK SOFTWARE Om te beginnen neemt u contact met onze helpdesk op via 0251 318548 of via helpdesk@enk.nl om een nieuwe licentiecode te verkrijgen waardoor u PAB bestanden kunt inlezen.

Nadere informatie

Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende nodig... 2

Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende nodig... 2 Inhoud Handleiding GfK Digital Trends voor Android en ios... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor Android is het volgende nodig... 2 Voor deelname aan GfK Digital Trends voor ios is het volgende

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc

Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Compustam voor Windows van oude laptop- pc naar nieuwe laptop- pc Heeft U een nieuwe laptop of pc gekocht/gekregen en wilt U Compustam overzetten van Uw oude laptop-pc naar Uw nieuwe laptop -pc Ik ga in

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9

Handleiding nieuwe werkomgeving SOML. Voor Apple MacOSX 10.9 Handleiding nieuwe werkomgeving SOML Voor Apple MacOSX 10.9 Inhoudsopgave 1 Belangrijke gegevens 3 1.1 Inloggegevens 3 1.2 DigiCampuz (digitale werkplek) 3 2 Aan de slag 4 2.1 Printer koppelen 4 2.2 RDP

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows 8 en Windows 8.1 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 11.0 Versiedatum: 27 juli 2015 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921p Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - Gehele document herzien; - Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-400 NOBLE 10c FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 8 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet zullen alle gebruikersinstellingen, door de gebruiker geïnstalleerde

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Module Kaart

Handleiding Site to Edit Module Kaart THAR Design Kipboomweg 15 7636 RC AGELO E-mail: info@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site to Edit Module Kaart Aanvulling

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows 98

Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding Windows 98 Installatiehandleiding voor de systeembeheerder Arno Schoon IO1D4.1 Installatiehandleiding Windows 98 ICT Beheerder BOL-4 leerjaar 1 Koning Willem I College Project 2

Nadere informatie

Handleiding. Certificaat installeren

Handleiding. Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 3 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 3 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

Aan de slag met System Mechanic

Aan de slag met System Mechanic Aan de slag met System Mechanic Hartelijk dank voor uw aanschaf van System Mechanic Sinds 1998 wijdt iolo zich aan één doel: ervoor zorgen dat uw PC zo goed als nieuw presteert. Het doet ons een genoegen

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING

ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING ROBOMIND ACADEMY DESKTOP LICENTIE HANDLEIDING Wanneer je een gratis RoboMind Academy Account aanmaakt krijg je daarbij ook een gratis 30-dagen trial licentie voor de offline RoboMind Desktop software.

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE

INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE INSTALLATIE VAN KING 5.45 STAND ALONE Dit document beschrijft de installatie van King stand alone. Dat wil zeggen: u werkt single user en zowel programmatuur als administraties staan op dezelfde computer.

Nadere informatie

Handleiding Certificaat installeren

Handleiding Certificaat installeren Handleiding Certificaat installeren Inhoudsopgave 1. Installatie op PC s met Windows 2 2. Voor niet-windows PC s en andere apparatuur 4 1.1. Microsoft Internet Explorer / Google Chrome 5 1.2. Mozilla Firefox

Nadere informatie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie

DuboCalc 4.0. Installatie instructie DuboCalc 4.0 Installatie instructie Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Verwijderen bestaande installaties... 3 3 Installatie DuboCalc Project... 4 4 Foutmeldingen... 8 1 DuboCalc Project 2.2 Installatie

Nadere informatie

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger.

Aan de slag. Deze snelgids is voor de ClickToPhone software versie 83 of hoger. Aan de slag Deze snelgids omschrijft hoe de ClickToPhone software moet worden geïnstalleerd, de Bluetooth hardware met de telefoon moet worden gekoppeld en hoe een gebruikersniveau moet worden gekozen.

Nadere informatie

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows

Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Kurzweil 3000 v14 Flex Weblicentie voor Windows Installatiegids weblicentie thuisgebruik schoolabonnement Kurzweil 3000 installeren en activeren Volledige handleiding: zie www.sensotec.be/k3000/extra Kurzweil

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie )

Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie ) Inhoud Installatie GfK Digital Trends voor Android (app versie 2.00.93)... 1 Installatie VPN-verbinding voor Android 6 en hoger... 6 Gebruikstoegang voor Android 5 (Lollipop) en hoger... 7 Installatie

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden

Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden LICENTIE ACCOUNTVIEW 9.3 - NOI Installatie-instructie AccountView 9.3 met les- en examenbestanden bij de NOI-methode voor BKB en computerboekhouden 02-2014 Om AccountView 9.3 van Visma Software te installeren

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.45 Dit document beschrijft de installatie van Queen. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows

Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Adobe ID aanmaken en Adobe Digital Editions installeren voor Windows Om e-books te kunnen lezen op je e-reader Versie juni 2017 Inleiding Je wilt graag e-books lenen van de online Bibliotheek en deze lezen

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl

ISA, Veilig Online. downloaden & installeren. Handleiding. Windows solcon.nl ISA, Veilig Online downloaden & installeren Windows 7-8-10 Handleiding solcon.nl 2 INHOUD Downloaden en installeren van ISA, Veilig Online voor Windows 7 pag. 4 Downloaden en installeren van ISA, Veilig

Nadere informatie

Handleiding Certificaat RDW

Handleiding Certificaat RDW Handleiding Certificaat RDW Versie: 9.0 Versiedatum: 13 maart 2014 Beheerder: RDW Veendam - R&I-OP-E&T 3 B 0921m Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie: - url vermelding naar bestandsuitwisseling

Nadere informatie

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure...

1. Inleiding. 1. Inleiding... 1. 1.1. Installatieprocedure...2. 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3. 1.2. Licentieprocedure... 1. Inleiding... 1 1.1. Installatieprocedure...2 1.1.1. De installatie van LisCAD 5.0... 3 1.2. Licentieprocedure...8 1.2.1. Introductie... 8 1.2.2. Evaluatielicenties... 8 1.2.3. Het bestellen van een

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave. Legal Insolve Update handleiding 1. Licentiebestand... vernieuwen 2008 KSU Inhoudsopgave I Inhoudsopgave Legal Insolve Update handleiding 1 Voordat u begint... 1 Update downloaden... 1 Update installeren... 3 Update herstellen... 5 Licentiebestand... vernieuwen 7 Licentie activeren...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42

INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42 INSTALLATIE VAN QUEEN 5.42 Dit document beschrijft de installatie van King. Onderstaande procedure voert u uit op de computer waarop u met Queen wilt gaan werken. Aandachtspunten bij installatie onder

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger

Inloggen in AccountView online voor Windows 19 juni 2017 versie 9.6A en hoger Inloggen in AccountView online Welkom bij eserviceware! Deze handleiding begeleidt u bij de stappen die nodig zijn voor het inloggen in AccountView online. Wanneer u gebruik maakt van een Windows computer,

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

ershandleiding user guide

ershandleiding user guide Moditech Rescue Solutions B.V. Koningspade 16-B 1718 MN Hoogwoud tel.: +31 (0)226 412 900 fax: +31 (0)226 412 909 url: www.moditech.com e-mail: info@moditech.com Copyright: Moditech Rescue Solutions B.V.

Nadere informatie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie

Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Installatiegids 'Analyse van de Rekenfeiten' PRO versie Algemeen Het programma kan worden geïnstallleerd op zowel standalone desktop pc's, laptops als in een netwerk. De installatie gebeurt op een locatie

Nadere informatie

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden.

Bent u nu dus genoodzaakt om een nieuwe computer te kopen? NEE, want er is een goede, ja zelfs gratis, oplossing voorhanden. Linux Mint Als u een computer hebt die met Windows XP werkt weet u inmiddels dat u met die computer niet meer veilig kunt internetten, omdat Windows XP niet meer door Microsoft wordt onderhouden. Bent

Nadere informatie

Mamut Business Software

Mamut Business Software Mamut Business Software Eenvoudige installatiehandleiding Inhoud Voor de installatie 3 Over het programma 3 Over de installatie 3 Tijdens de installatie 5 Voorwaarden voor installatie 5 Zo installeert

Nadere informatie

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0

Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Installatiehandleiding Kaspersky Anti-Virus7.0 Volg de stappen op deze pagina om de downloadversie van Kaspersky Anti-Virus (KAV) te installeren. Tip: print dit document uit als u begint met installeren.

Nadere informatie

Handleiding De Biedwedstrijd

Handleiding De Biedwedstrijd Handleiding De Biedwedstrijd Auteur: Marcel Hofstede Versie: 2.1 Handleiding Biedwedstrijd (V2.1) Blz. 1 van 11 INHOUDSOPGAVE Programma Biedwedstrijd...3 1. Installatie en opstarten van het programma...3

Nadere informatie

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl

Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Installatie Epson TM-T88III/TM-T88IV t.b.v. OnlineKassa.nl Voor Windows Vista 1 Voordat u begint met de installatie: 1 Controleer eerst welk type bonprinter u heeft. Het type bonprinter vindt u achter

Nadere informatie

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0

Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Installatiehandleiding: Kaspersky Password Manager 5.0 Deze handleiding behandelt het volgende: 1. Kaspersky Password Manager 4.0 verwijderen 2. Installatie 3. Klaarmaken voor gebruik Duur installatie:

Nadere informatie

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in

AdmInbox. Installatie Scan Plug-in AdmInbox Installatie Scan Plug-in Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal aan te sluiten bij de specifieke bedrijfsomstandigheden

Nadere informatie

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7

Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Installatiehandleiding Windows XP / Vista / Windows 7 Versie 1.4 Datum 11 januari 2011 Status definitief Inhoud 1 Downloaden installatiebestand 3 2 SafeSign installeren 4 3 Certificaten toevoegen aan de

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

Installatie handleiding Kluwer Belastingpraktijk

Installatie handleiding Kluwer Belastingpraktijk Installatie handleiding Kluwer Belastingpraktijk Kluwer Belastingpraktijk Staverenstraat 15 Postbus 23 7400 GA Deventer +31 (0570) 673555 kbp@kluwer.nl Versie: 4.0 Kluwer Belastingpraktijk Datum: 15 februari

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

Act! Company Builder Handleiding

Act! Company Builder Handleiding Act! Company Builder Handleiding Versie 1.1 25-07-2014 Inleiding Kost het u ook zoveel tijd om, na het importeren van nieuwe contacten, bedrijven aan te maken of deze contacten te koppelen aan bestaande

Nadere informatie

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES

TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES TAB10-201 XENTA 10ic 10 TABLET FIRMWARE UPGRADE INSTRUCTIES Page 1 of 10 VOORDAT U BEGINT: BACKUP BELANGRIJKE GEGEVENS! Bij het upgraden van uw Yarvik tablet naar Android 4.1.1 zullen alle gebruikersinstellingen,

Nadere informatie

Afhankelijk van de versie van het Apple besturingssysteem dat u heeft, genaamd OS X, moet u een van de volgende versies van de software downloaden:

Afhankelijk van de versie van het Apple besturingssysteem dat u heeft, genaamd OS X, moet u een van de volgende versies van de software downloaden: Handleiding telewerken voor Apple (OS X besturingssysteem) Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het mogelijk om via internet gebruik te maken van de GGDkantoorautomatisering (GGD Portal). Dit gaat

Nadere informatie

OpenVPN Client Installatie

OpenVPN Client Installatie OpenVPN Client Installatie Windows Vista, Windows 7 Auteurs: Sven Dohmen Laatste wijziging: 23-09-2013 Laatst gewijzigd door: Sven Dohmen Versie: 2.4 Inhoud Ondersteuning... 3 Troubleshooting... 4 Windows

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding Installatie handleiding H e t g e m a k v a n I n t r a m e d Inleiding Welkom bij Intramed. Met dit softwarepakket kunt u uw complete praktijkadministratie op eenvoudige en efficiënte wijze automatiseren.

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding PictogendaPrinter. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding PictogendaPrinter Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werken met het programma 5 3. Menu Bestand 6 4. Menu Bibliotheken 8 5. Menu Opties

Nadere informatie