R A P P O R T. Haaglanden Bureau Recherche Expertise Financiële Recherche Unit. Berekening wederrechtelijk verkregen voordeel van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R A P P O R T. Haaglanden Bureau Recherche Expertise Financiële Recherche Unit. Berekening wederrechtelijk verkregen voordeel van"

Transcriptie

1 Haaglanden Recherche Expertise Financiële Recherche Unit Onderwerp: Berekening wederrechtelijk verkregen voordeel van R A P P O R T Proces-verbaal nummer : Parketnummer : Datum ondertekening :. Rapporteur(s) : VERDACHTE / ONDERZOCHTE PERSOON Naam : Voornamen : Geboren op : Geboren te : Adres : Postcode : Woonplaats : Conservatoir beslag : ja nee Geschat wederrechtelijk verkregen voordeel :,-

2 1. INLEIDING Naar aanleiding van proces-verbaal : van : pleegdatum :, hebben wij,, respectievelijk van politie Haaglanden, een onderzoek ingesteld naar het wederrechtelijk verkregen voordeel van voornoemd. wordt verdacht van overtreding van overtreding van de artikelen 3, lid 1 onder C en 11, lid 1 van de Opiumwet i.c. het telen, bewerken, bereiden, verwerken, verkopen, afleveren, verstrekken, vervoeren van deze middelen, vermeld op Lijst II van de Opiumwet dan wel het opzettelijk deelnemen aan deze feiten. wordt verdacht van overtreding van artikel 161 bis van het Wetboek van Strafrecht i.c. het opzettelijk vernielen of beschadigen van enig elektriciteitswerk. wordt verdacht van overtreding van artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht i.c. de diefstal van stroom. Voor de wijze van verkrijging en een inhoudelijke opgave van de aldus verkregen bescheiden en gegevens wordt verwezen naar de bijgevoegde processen-verbaal. De bijlagen zijn herkenbaar aan het voorvoegsel B voor het nummer van de bijlage. Zie voor nadere omschrijving van de ten laste gelegde strafbare feiten en de inbeslagnemingen het opgemaakte bronproces-verbaal. Dit relaas is gevoegd bij dit rapport als bijlage B.1.

3 1.1 ONDERZOEK HENNEPPLANTAGES HAAGLANDEN Door R. van Heyningen en J.A.F. Jespers, beiden inspecteur van politie bij de Regiopolitie Haaglanden, respectievelijk financieel rechercheur en narcoticadeskundige is in de periode 1 januari 2003 tot en met 1 mei 2003 onderzoek gedaan naar alle in die periode aangetroffen (100) hennepkwekerijen. Hierbij zijn de navolgende zaken aan een onderzoek onderworpen: 1. Een onderzoek naar de mogelijkheden tot standaardisering van de investeringskosten per geplante hennepstek; 2. Een onderzoek naar de mogelijkheden tot standaardisering van de directe kosten per plant; 3. Een onderzoek naar de mogelijkheden om te komen tot een vaste tijdsperiode van opbouw van een hennepkwekerij en de tijdcyclus van plant tot oogst; 4. Een onderzoek naar de mogelijkheid om te komen tot een standaardisering van de opbrengst van een volgroeide hennepplant in grammen; 5. Een onderzoek naar prijzen op de lokale markt om te komen tot een standaardopbrengst per kilo gedroogde hennep in de groothandel. Het onderzoek heeft tot de navolgende resultaten geleid: 1. Uit onderzoek blijkt dat de investeringskosten van een kwekerij zijn te standaardiseren; 2. Uit onderzoek blijkt dat als directe kosten per hennepstek een bedrag van 4,- kan worden aangehouden; 3. Uit onderzoek blijkt dat de groeicyclus van een hennepplant 10 weken bedraagt waardoor 5 oogsten per jaar mogelijk is; 4. Uit onderzoek blijkt dat aangesloten kan worden bij een opbrengst, gerekend naar het landelijk gemiddelde, van 22 gram per hennepplant; 5. Uit onderzoek blijkt dat een bedrag van 2.000,- per kilo gedroogde henneptoppen als verkoopprijs aangehouden kan worden. Van de onderzoeksgegevens waarop de cijfers in deze rapportage zijn gestoeld is een rapport opgemaakt door R. van Heyningen, werkzaam als financieel rechercheur bij de Regiopolitie Haaglanden. Dit rapport is een analyse van onder meer de onderzoeksgegevens, afkomstig van 100 ontmantelde huiskwekerijen in de Regio Haaglanden. Daarnaast is in deze rapportage beschreven hoe de kengetallen tot stand zijn gekomen en van welke bron zij afkomstig zijn. Het rapport is als bijlage B.4 bijgevoegd.

4 2. DOEL VAN HET ONDERZOEK Doel van het onderzoek is de berekening van het wederrechtelijk verkregen voordeel als bedoeld in artikel 36e lid 1 c.q. lid 2 van het Wetboek van Strafrecht. Het onderzoek heeft zich gericht op het wederrechtelijk verkregen voordeel afkomstig uit de opbrengst van de kweek van hennepplanten in de periode van tot en met de datum van aantreffen van de kwekerij op. Uit het onderzoek blijkt dat de ontmantelde hennepkwekerij qua professionaliteit kan worden bestempeld als: Professionaliteit: LAAG MIDDEL HOOG Zie voor de gebruikte indicaties bijgevoegd rapport van de afdeling FRU. Tijdens de ontmanteling van de hennepkwekerij is een aantal goederen ex artikel 94 van het Wetboek van Strafvordering in beslag genomen. Zie hiervoor het dossier van de strafzaak. In beslag genomen zijn onder andere: hennepplanten; hennepstekken.

5 3. TER BESCHIKKING STAANDE GEGEVENS Tijdens het onderzoek is gebruik gemaakt van gegevens die op de navolgende wijze zijn verkregen, te weten: a. gegevens uit het opgemaakte proces-verbaal van het opsporingsonderzoek. Indien de uit dit proces-verbaal afkomstige informatie van essentieel belang is voor de onderbouwing van de bevindingen die zijn weergegeven in dit rapport, dan zullen deze specifiek worden genoemd en zullen daarop betrekking hebbende processen-verbaal bij deze rapportage als bijlage worden gevoegd; b. gegevens uit administratieve bescheiden en overige gegevens verkregen door middel van: inbeslagneming; verklaring van de verdachte; verklaring van een getuige; door het Energiebedrijf ter beschikking gestelde informatie; bestaande informatie betreffende huidige marktprijzen van hennepplanten en/of -stekken; informatie zoals deze ambtshalve bekend is betreffende de investeringen, prijzen en kosten van apparatuur die in directe relatie staan tot de productie van de hennepkwekerij (bijgevoegd rapport FRU van R. van Heyningen). De verdachte heeft een bekennende / ontkennende verklaring afgelegd. Naast de informatie uit diens verklaring of andere bronnen is gebruik gemaakt van de berekening van de opbrengst door de narcotica-expert, werkzaam bij de Regiopolitie Haaglanden en de opbrengstberekening van het toenmalig Gerechtelijk Laboratorium (thans Nederlands Forensisch Instituut) welke beide berekeningen zijn gevoegd bij dit proces-verbaal onder Bijlage B2 (rapport narcoticadeskundige) en B3 (rapport NFI, voorheen Gerechtelijk Laboratorium). De bijgevoegde rapportage van R. van Heyningen (Bijlage B4) ondersteunt de berekeningen in bijlage B2 en B3.

6 4. ONDERZOEK 4.1 BESCHRIJVING STRAFBARE HANDELINGEN Naar aanleiding van een door verbalisant en anderen ingesteld onderzoek op 2003 in perceel te, bleek dat op deze datum een in werking zijnde hennepkwekerij in genoemd pand aanwezig was. Op grond van artikel 9, lid 1 onder b van de Opiumwet is op een onderzoek verricht in genoemd pand, alwaar een in bedrijf zijnde hennepkwekerij werd aangetroffen. OMSCHRIJVING STRAFBAAR FEIT De navolgende strafbare feiten zijn in het onderzoek ter bepaling van het wederrechtelijk verkregen voordeel betrokken: overtreding van overtreding van de artikelen 3 en 11 van de Opiumwet i.c. het bewerken, verwerken, verkopen, afleveren, verstrekken, vervoeren, aanwezig hebben van deze middelen, vermeld op Lijst II van de Opiumwet dan wel het opzettelijk uitlokken of medeplegen van deze feiten; overtreding van artikel 161 bis van het Wetboek van Strafrecht i.c. het opzettelijk vernielen of beschadigen van enig elektriciteitswerk; overtreding van artikel 310 van het Wetboek van Strafrecht i.c. de diefstal van stroom.

7 Opmerking rapporteur: De verdachte wordt er van verdacht gedurende de onderzoeksperiode, illegaal hennep te hebben gekweekt. De volgende bevindingen zijn bij proces-verbaal gerelateerd: in de onderzochte hennepkwekerij werd hennep geteeld. De kwekerij was duidelijk gericht op het kweken van hennep; op het moment van aantreffen van de kwekerij zijn ongeveer hennepplantjes aangetroffen; de kwekerij was qua professionaliteit laag middel hoog. De technische kennis van de kweker(s) was gezien de toegepaste materialen en technieken goed te noemen; de oppervlakte van de kwekerij was ongeveer m2; het aantal kamers bestemd voor de kwekerij was ; de hennepkwekerij was ingericht in de woning, schuur, anders; de elektriciteit werd illegaal afgetapt Grond voorlopige berekening WVV De omstandigheden die er op duiden dat er wederrechtelijk voordeel is behaald kunnen als volgt in het kort worden weergeven: Ten tijde van de doorzoeking zijn ongeveer hennepplanten in beslag genomen; Er zijn wel/geen restanten van een vorige oogst aangetroffen; Door de verdachte wordt wel/niet toegegeven dat hij gedurende de onderzoeksperiode de woning / het bedrijfspand heeft gehuurd en dat hij in genoemde periode hennep heeft gekweekt. De verdachte verklaart dat er meerdere oogsten zijn geweest. Dit wordt ondersteund door de navolgende feiten: informatie ENECO of ander energiebedrijf informatie uit restafval verklaring(en) van getuige(n) verklaring(en) van medeverdachte(n) informatie uit schriftelijke bescheiden

8 Door mij/ons, rapporteur(s), is ten tijde van het ontmantelen van de hennepkwekerij getracht vast te stellen of er aanwijzingen waren die er op duidden dat er een eerdere oogst is geweest in de ontmantelde hennepkwekerij. Door mij, rapporteur, is het navolgende gebleken: Er lag dik stof op: de kappen van de armaturen van de assimilatielampen het stoffilter van de koolstofcilinder de aanwezige elektra het rotorblad van de ventilator de kachel overig Er zat kalkaanslag op het materiaal van het irrigatiesysteem; Er was afval aanwezig: Hennepafval op de grond Hennepafval in zakken Hennepaanslag op de aangetroffen schaartjes De schaartjes stonden in vloeistof Er was oude aardeafval in zakken / potten Er werden gebruikte lege potten aangetroffen Er was afval aanwezig in de vloeistofbak Er waren lege voedingsflessen aanwezig Overig Er zijn notities of er is een agenda aangetroffen waaruit een eerdere oogst blijkt (bijvoegen) Er is gedroogde hennep aangetroffen Er zijn droogrekjes met oud hennepafval aangetroffen anders (hier omschrijven)

9 4.1.2 Bepaling tijdsperiode en aantal plantjes die in deze periode zijn geoogst In deze rapportage wordt uitgegaan van de onderzoeksperiode van tot en met. Dit is ongeveer maanden = weken. Uit ervaringscijfers blijkt dat een periode van kweek ongeveer tien weken vergt. Uit ervaringsgegevens blijkt voorts dat het inrichten van een hennepkwekerij ongeveer 2 weken vergt. De verdachte verklaart dat hij vanaf hennep heeft gekweekt in de aangetroffen hennepkwekerij. Tenslotte verklaart hij oogst(en) te hebben gehad. Uitgaande van 5 kweken per jaar ofwel iedere 10 weken dat geoogst kan worden, wordt in deze rapportage aangenomen dat de verdachte oogst(en) heeft gehad waaruit wederrechtelijk verkregen voordeel is verkregen. (Zie bijgevoegd rapport FRU van R. van Heyningen B4) Berekening opbrengst hennepkwekerij Het wederrechtelijk verkregen voordeel is berekend over ander is vastgesteld op grond van de volgende punten: Verklaring(en) verdachte Verklaring Eneco over termijn levering elektriciteit Verklaring(en) medeverdachte(n) Getuigenverklaring(en) over de huurperiode. Onderzoek ter plaatse. oogst(en). Eén en Uit vroegere berekeningen van de materiedeskundige narcotica van de Regiopolitie Haaglanden en de onderzoekers van het NFI (voorheen het Gerechtelijk Laboratorium) (bijlage B2 en B3), blijkt dat de gemiddelde opbrengst per plant 22 gram bedraagt. In de handel in hennep / nederwiet wordt in de groothandel tussen de 1.700,- en 2.500,- per kilo betaald. In deze rapportage wordt de opbrengst geschat op 2.000,- per geoogste kilo eindproduct hennep. (Zie bijgevoegd rapport FRU van R. van Heyningen B4)

10 In deze rapportage wordt uitgegaan van van hennepplanten. geslaagde oogst(en) met een opbrengst De henneplantjes zouden, in aanmerking nemend één oogst, met een gemiddelde opbrengst van 22 gram per plant kilo verkoopbaar hennepproduct opleveren. Tegen een opbrengst van 2.000,- per kilo zou dit een opbrengst betekenen van ( x 2.000,-) =, BEPALING VAN DE KOSTEN Elektriciteit / stroomverbruik Uit onderzoek van personeel van de Eneco (of ander energiebedrijf) blijkt dat de stroom illegaal werd afgetapt. Uit onderzoek van personeel van het Energiebedrijf ENECO is vast komen te staan dat de elektriciteit buiten de meter om werd afgetapt. Hiertoe was de installatie op de navolgende wijze aangepast: de stoppen waren verzwaard de elektriciteit werd geheel om de meter heen van de hoofdkabel getrokken; Anders niet illegaal is afgetapt. Om een kwekerij van de aangetroffen omvang te kunnen voorzien van elektriciteit is gefraudeerd. Kosten van elektra kunnen niet van het wederrechtelijk verkregen voordeel worden afgetrokken tenzij met bescheiden aangetoond kan worden dat aan het Energiebedrijf deze kosten zijn betaald. Zie voor kosten gebruik elektra bijgevoegde rapportage van FRU Haaglanden van R. van Heyningen (B4).

11 4.2.2 Water en gas De directe kosten van water zijn opgenomen in de stelpost in hoofdstuk Huur Door de verdachte wordt verklaard dat hij het de woning of het bedrijfspand huurde voor een bedrag van per maand. Huur wordt in slechts die gevallen als directe kosten aangeduid, indien de woning of dit pand alleen voor het exploiteren van een hennepkwekerij werd gebruikt. Indien slechts een afzonderlijke ruimte als kwekerij is ingericht en gebruikt en in de andere ruimtes van de woning of het pand gewoond en/of gewerkt werd, zijn de huurkosten voor rekening van de verdachte en worden deze huurkosten niet als directe kosten aangemerkt. Deze huurkosten had de verdachte toch al gehad. directe kosten van huur zijn in deze rapportage niet van toepassing; In de onderzoeksperiode heeft de verdachte in totaal aan huur betaald maanden x ) =. In totaal kunnen dus als huurkosten worden aangemerkt Overige kosten in verband met de productie De kosten van het bedrijfsklaar maken van de kwekerij zoals alle aanpassingen aan elektra, aanschaf en aanleggen verlichting, afzuiging en bevloeiing, isoleren en verduisteren van de kwekerij alsmede de aanschafkosten van voertuigen etc. voor een gedeelte als kosten meegenomen daar het hier investeringen betreffen, die rechtstreeks aangewend worden voor het plegen van het strafbare feit en derhalve voor een deel in aanmerking komen voor aftrek. Zie voor de berekening van deze investeringskosten bijgevoegde rapportage van FRU Haaglanden. Uit dit rapport blijkt dat per oogst, afhankelijk van het aantal hennepplanten, een gedeelte van de investeringen per oogst kunnen worden aangeduid als kosten.

12 Aantal planten minimaal Aantal planten maximaal Investering per hennepkwekerij in Afschrijving op de investering in hennepkwekerij in 4 jaar in Afschrijving op de investering per oogst > 1 < ,- 500,00 100, < ,- 750,00 150, < , ,00 200, < , ,00 250, < , ,00 300, < , ,00 350, < , ,00 400, < , ,00 450, < , ,00 500, < , ,00 500,00 Gezien vorenstaande onderzoeksgegevens en de inbeslagname van hennepplantjes kan als investeringskosten worden aangemerkt een bedrag van,-. Uitgaande van dit bedrag kan ten laste van de bruto-opbrengst worden gebracht:,- (zie laatste tabel) Directe kosten in verband met de productie Om een hennepplant op te kweken, worden naast de investeringen per hennepplant, directe kosten gemaakt. Deze directe kosten zijn onderzocht en de onderbouwde resultaten van dit onderzoek zijn weergegeven in bijgevoegde rapportage. In deze rapportage worden als directe kosten aangemerkt de kosten voor: aanschaf potgrond t.b.v. moederplanten; voedingsvloeistoffen; verpakking; hennepstekjes en waterverbruik. De gezamenlijk berekende directe kosten komen uit op een bedrag van 4,-, welke kosten als directe kosten per plantje ten laste van de opbrengst kunnen worden gebracht. De uitkomst is opgebouwd uit de navolgende kengetallen: De aankoop van de hennepstekken 2,52 Het watergebruik tijdens de cyclus van plant tot oogst 0,03 De benodigde voeding tijdens de cyclus van plant tot oogst 1,24 De benodigde potgrond tijdens de cyclus van plant tot oogst 0,13 Totaal aan directe kosten per hennepplant per cyclus van 10 weken 3,92 Afgerond naar boven in het voordeel van de exploitant 4,-

13 4.2.6 Opbrengst Door de verdachte wordt niet verklaard over de hoeveelheid geoogste hennepplanten bij de eerdere oogst. wel verklaard over eerdere oogst(en). Uit diens verklaring blijkt dat de opbrengst van de eerdere oogst(en) is geweest plantjes of kilo hennep Overzicht berekening kosten hennepkwekerij 1 oogst elektriciteit,- (alleen als Energie werd betaald) huur,- (als huur hele kwekerij is betaald) afschrijving,- (zie hoofdstuk 4.2.4) directe kosten 4,- p/st,- (aantal plantjes x 4,-) kosten plukkers,- (alleen als controleerbaar betaald) Kosten totaal Opmerking rapporteur(s): Er wordt in deze rapportage uitgegaan van de verklaring van de verdachte, waarin niet gesproken wordt over wie de plantjes en andere grondstoffen heeft gekocht en/of wat de precieze prijzen hiervan zijn geweest. Hierdoor is een aanname gemaakt die is verwerkt in de stelpost. Indien wel inhoudelijk wordt verklaard over exacte prijzen dan zullen deze in deze berekening worden opgenomen.

14 4.3 BEPALING VAN HET WEDERRECHTELIJK VERKREGEN VOORDEEL De onderzochte periode loopt van tot en met de datum van aantreffen van de hennepkwekerij,. In onderstaand staatje worden in het kort de bevindingen opgesomd die zijn uitgewerkt in voorgaande hoofdstukken. Berekening bruto wederrechtelijk verkregen voordeel,- Als kosten kunnen worden beschouwd,- Netto wederrechtelijk verkregen voordeel,- 5. SAMENVATTING / CONCLUSIE Op grond van het vorenstaande kan worden aangenomen, dat verdachte geschat netto wederrechtelijk verkregen voordeel heeft genoten van,-. een 6. INBESLAGGENOMEN VERMOGENSCOMPONENTEN Ex artikel 94a van het Wetboek van Strafvordering hebben wel inbeslagnemingen plaatsgevonden. In beslag genomen zijn de navolgende vermogensbestanddelen: ; ;. geen inbeslagnemingen plaats gevonden.

15 7. VERHAALSMOGELIJKHEDEN Door de verdachte wordt verklaard: dat hij niet werkt en geen uitkering geniet; dat hij een uitkering geniet van per maand; dat hij werkt een inkomen heeft van netto per maand; dat hij geen schulden heeft; dat hij een bedrag van aan schulden heeft. Door ons, rapporteurs, is een onderzoek ingesteld naar de verhaalsmogelijkheden van de verdachte. Bij navraag bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer blijkt de verdachte in het bezit is van een personenauto,. Uit onderzoek in het Kadaster is gebleken dat de verdachte, voor zover aldaar is na te gaan, geen onroerende goederen in bezit heeft. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte tegoeden heeft op zijn of haar bankof girorekening. Op (datum) bleek het saldo,-. Anders. Alle in dit hoofdstuk aangehaalde onderzoeksgegevens zijn gevoegd in dit procesverbaal onder bijlage B BIJLAGEN Bij dit proces-verbaal zijn gevoegd: Relaas -proces-verbaal Bijlage B.1 Informatie materiedeskundige narcotica Bijlage B.2 Rapport Gerechtelijk Laboratorium/NFI Bijlage B.3 Rapport Financiële Recherche Unit Bijlage B.4 Verklaring(en) van de verdachte Bijlage B.5 Verklaring(en) getuige(n) Bijlage B.6 Verhaalsmogelijkheden Bijlage B.7 Anders (notities, agenda, anderszins) Bijlage B.8

16 9. DATERING EN ONDERTEKENING Waarvan door ons naar waarheid is opgemaakt dit rapport, gesloten en getekend te s-gravenhage op, De rapporteur(s), Naam: Naam:

ECLI:NL:RBLIM:2017:3848

ECLI:NL:RBLIM:2017:3848 ECLI:NL:RBLIM:2017:3848 Instantie Rechtbank Limburg Datum uitspraak 25-04-2017 Datum publicatie 26-04-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 03/866133-15

Nadere informatie

Ontnemingsvordering wietplantage (rapport Boom)

Ontnemingsvordering wietplantage (rapport Boom) Wietplantage advocaat Amsterdam Wietplantage Advocaat Haarlem Wietplantage Advocaat Groningen Wietplantage Advocaat Utrecht Wietplantage Advocaat Maastricht Overige WIETPLANTAGE OPGEROLD Wietplantage advocaat

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:1041

ECLI:NL:RBGEL:2016:1041 ECLI:NL:RBGEL:2016:1041 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 22-02-2016 Datum publicatie 25-02-2016 Zaaknummer 05/840508-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2014:1329

ECLI:NL:RBMNE:2014:1329 ECLI:NL:RBMNE:2014:1329 Instantie Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak 28-03-2014 Datum publicatie 10-04-2014 Zaaknummer 16-655450-12 (ontneming) Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572

ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572 ECLI:NL:RBMAA:2006:AY6572 Instantie Rechtbank Maastricht Datum uitspraak 21-07-2006 Datum publicatie 21-08-2006 Zaaknummer 03/703565-05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Richtlijn voor strafvordering opiumwet, softdrugs

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Richtlijn voor strafvordering opiumwet, softdrugs STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47866 30 augustus 2018 Richtlijn voor strafvordering opiumwet, softdrugs Rechtskarakter: Aanwijzing i.d.z.v. artikel 130,

Nadere informatie

Procesbeschrijving. behorende bij. Regionaal Hennepconvenant Midden Nederland

Procesbeschrijving. behorende bij. Regionaal Hennepconvenant Midden Nederland Procesbeschrijving behorende bij Regionaal Hennepconvenant Midden Nederland VERSIE 04-02-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Proces per fase 4 Politie 7 Netbeheerder 7 Gemeente 8 Woningcorporaties en particuliere

Nadere informatie

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht Standaardberekening en normen Update 1 november 2010 Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie Voorwoord Gedurende

Nadere informatie

DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN

DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN DRAAIBOEK INTEGRALE ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJEN 1 Colofon Met medewerking van Werkgroep hennep Noord-Holland Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid Noord-Holland RIEC Noord-Holland Contactgegevens

Nadere informatie

MR REGTER. Gepakt met een hennepplantage wat nu? STRAFADVOCAAT

MR REGTER. Gepakt met een hennepplantage wat nu? STRAFADVOCAAT Gepakt met een hennepplantage wat nu? U bent als verdachte aangehouden door de politie op verdenking van het kweken van hennep, een overtreding van art. 3 Opiumwet. Wat hangt u allemaal boven het hoofd?

Nadere informatie

UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE

UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE UITVOERINGSPROTOCOL HENNEP TWENTE Inleiding Dit uitvoeringsprotocol hoort bij het hennepconvenant Oost en beschrijft de processtappen in de aanpak van hennepteelt in de voorfase, ontruimingsfase en nafase.

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2015:6391

ECLI:NL:RBNNE:2015:6391 ECLI:NL:RBNNE:2015:6391 Instantie Datum uitspraak 17-11-2015 Datum publicatie 03-06-2016 Zaaknummer 18.730191-14 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Noord-Nederland Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2016:9239

ECLI:NL:RBAMS:2016:9239 ECLI:NL:RBAMS:2016:9239 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 08-11-2016 Datum publicatie 23-01-2017 Zaaknummer 16/4106 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Rekestprocedure Inhoudsindicatie

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2016:399. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 14/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2016:92, Contrair

ECLI:NL:HR:2016:399. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 14/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2016:92, Contrair ECLI:NL:HR:2016:399 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 15-03-2016 Datum publicatie 15-03-2016 Zaaknummer 14/03679 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2016:92,

Nadere informatie

Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098

Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politie-eenheid Den Haag. Publicatiedatum 9 september 2014 Rapportnummer 2014/098 2014/098 de Nationale ombudsman 1/5 Gerard* is eigenaar van een

Nadere informatie

Stappenplan Ontmantelen Hennepkwekerijen. Haaglanden

Stappenplan Ontmantelen Hennepkwekerijen. Haaglanden Stappenplan Ontmantelen Hennepkwekerijen Haaglanden 1. Stappenplan Het kweken van hennep is voor velen een bron van inkomsten. In principe zijn er drie mogelijkheden tot financieel gewin met de teelt van

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2016:5380

ECLI:NL:RBGEL:2016:5380 ECLI:NL:RBGEL:2016:5380 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 05-09-2016 Datum publicatie 11-10-2016 Zaaknummer 05/880280-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Richtlijn voor strafvordering Opiumwet, softdrugs

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Richtlijn voor strafvordering Opiumwet, softdrugs STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23647 25 mei 2016 Richtlijn voor strafvordering Opiumwet, softdrugs Rechtskarakter: Aanwijzing i.d.z.v. artikel 130, lid

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2015:1805

ECLI:NL:RBNHO:2015:1805 ECLI:NL:RBNHO:2015:1805 Uitspraak Vonnis RECHTBANK NOORD-HOLLAND, LOCATIE HAARLEM Strafrecht Datum uitspraak : 10 maart 2015 Parketnummer: 15/840083-08 (ontneming) Vonnis ex artikel 36e van het Wetboek

Nadere informatie

Uitspraak RECHTBANK MIDDEN-NEDERLAND. Afdeling Strafrecht Locatie Lelystad. Parketnummer : (ontneming)

Uitspraak RECHTBANK MIDDEN-NEDERLAND. Afdeling Strafrecht Locatie Lelystad. Parketnummer : (ontneming) ECLI:NL:RBMNE:2015:5945 Instantie Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak 07-08-2015 Datum publicatie 07-08-2015 Zaaknummer 16.659603-13 (ontneming) Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste

Nadere informatie

Uitspraken. van de Huurcommissie

Uitspraken. van de Huurcommissie Uitspraken van de Huurcommissie Verzoeken Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Kleine Kruisstraat

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMAA:2010:BM2969

ECLI:NL:RBMAA:2010:BM2969 ECLI:NL:RBMAA:2010:BM2969 Instantie Rechtbank Maastricht Datum uitspraak 29-04-2010 Datum publicatie 29-04-2010 Zaaknummer 03/630271-09 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBROT:2017:4588

ECLI:NL:RBROT:2017:4588 ECLI:NL:RBROT:2017:4588 Instantie Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak 23-05-2017 Datum publicatie 16-06-2017 Zaaknummer 10/740469-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

BESCHIKKING INZAKE VERZOEK EX ARTIKEL 475 Jo 460 VAN HET WETBOEK VAN STRAFVORDERING

BESCHIKKING INZAKE VERZOEK EX ARTIKEL 475 Jo 460 VAN HET WETBOEK VAN STRAFVORDERING HET HOF VAN JUSTITIE VAN SURINAME BESCHIKKING INZAKE VERZOEK EX ARTIKEL 475 Jo 460 VAN HET WETBOEK VAN STRAFVORDERING Gelezen het namens [klager] ingediend verzoekschrift, welke ertoe strekt dat het Hof

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992

ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 ECLI:NL:RBUTR:2011:BR2992 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 14-07-2011 Datum publicatie 26-07-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 16/600081-11; 16/600434-10 (tul)

Nadere informatie

ECLI:NL:RBAMS:2017:2714

ECLI:NL:RBAMS:2017:2714 ECLI:NL:RBAMS:2017:2714 Instantie Rechtbank Amsterdam Datum uitspraak 25-04-2017 Datum publicatie 01-05-2017 Zaaknummer RK 16/7321 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Rekestprocedure

Nadere informatie

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de.

Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de openbare terechtzitting van 26 maart 2013 in de zaak tegen: thans gedetineerd in de. vonnis RECHTBANK NOORD-HOLLAND Afdeling Publiekrecht, Sectie Straf Locatie Schiphol Meervoudige strafkamer Parketnummer: Uitspraakdatum: 8 april 2013 Tegenspraak Strafvonnis Dit vonnis is gewezen naar

Nadere informatie

Uitspraak RECHTBANK ZEELAND-WEST-BRABANT. Strafrecht. Zittingsplaats: Breda. parketnummer:

Uitspraak RECHTBANK ZEELAND-WEST-BRABANT. Strafrecht. Zittingsplaats: Breda. parketnummer: ECLI:NL:RBZWB:2015:6813 Instantie Rechtbank Zeeland-West-Brabant Datum uitspraak 22-10-2015 Datum publicatie 22-10-2015 Zaaknummer 02-812678-13 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Op tegenspraak

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2012:BV9150

ECLI:NL:RBUTR:2012:BV9150 ECLI:NL:RBUTR:2012:BV9150 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 12-03-2012 Datum publicatie 16-03-2012 Zaaknummer 16/711454-09 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg - meervoudig

Nadere informatie

Aanvraagformulier Transportgoederenverzekering

Aanvraagformulier Transportgoederenverzekering Aanvraagformulier Transportgoederenverzekering Wij verzoeken u de volgende vragen zo nauwkeurig mogelijk te beantwoorden, opdat wij een optimale beoordeling van het risico kunnen maken. Bij onvoldoende

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte) Woonruimte Westerbaenstraat

Nadere informatie

Convenant informatie-uitwisseling aanpak hennepteelt Regio Midden West Brabant

Convenant informatie-uitwisseling aanpak hennepteelt Regio Midden West Brabant Inleiding De afgelopen twee decennia heeft de hennepteelt in Nederland een grote vlucht genomen; de teelt van nederwiet is omvangrijk en zorgt voor veel overlast, verloedering en gevaarszetting in woonwijken.

Nadere informatie

Hennepconvenant Gezamenlijke aanpak binnen de eenheid Noord-Holland

Hennepconvenant Gezamenlijke aanpak binnen de eenheid Noord-Holland Hennepconvenant Gezamenlijke aanpak binnen de eenheid Noord-Holland Hennepconvenant NH, ref. SIV2017001 Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1. De partijen van het convenant... 3 2. Inleiding... 3 3. Doel van

Nadere informatie

De verdachte heeft tegen het hiervoor genoemde vonnis hoger beroep ingesteld.

De verdachte heeft tegen het hiervoor genoemde vonnis hoger beroep ingesteld. arrest GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN locatie Arnhem Afdeling strafrecht Parketnummer: X Uitspraak d.d.: 15 juni 2016 TEGENSPRAAK Verkort arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken gewezen op het hoger

Nadere informatie

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015.

ONDERZOEK OP DE TERECHTZITTING Dit vonnis is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting van 15 oktober 2015. ECLI:NL:RBROT:2015:7773 Instantie: Rechtbank Rotterdam Datum uitspraak: 29-10-2015 Datum publicatie: 02-11-2015 Zaaknummer: 11/870399-12.ov Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2014:1318

ECLI:NL:GHSHE:2014:1318 ECLI:NL:GHSHE:2014:1318 Uitspraak Afdeling strafrecht Parketnummer : 20-001156-12 OWV Uitspraak : 9 mei 2014 TEGENSPRAAK Arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken van het gerechtshof 's-hertogenbosch

Nadere informatie

CLI:NL:RBMNE:2014:6501

CLI:NL:RBMNE:2014:6501 CLI:NL:RBMNE:2014:6501 Instantie: Rechtbank Midden-Nederland Datum uitspraak: 09-12-2014 Datum publicatie: 09-12-2014 Zaaknummer: 16/711877-11 (ontneming) Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken:

Nadere informatie

Beleidsregel handhaving Opiumwet bij hennepplantages in woningen en lokalen gemeente Alkmaar

Beleidsregel handhaving Opiumwet bij hennepplantages in woningen en lokalen gemeente Alkmaar GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Alkmaar Nr. 116556 12 juli 2017 Beleidsregel handhaving Opiumwet bij hennepplantages in woningen en lokalen gemeente Alkmaar De burgemeester van Alkmaar;

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2010:BM7007

ECLI:NL:CRVB:2010:BM7007 ECLI:NL:CRVB:2010:BM7007 Instantie Datum uitspraak 25-05-2010 Datum publicatie 10-06-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 09-4054 WWB + 09-4055

Nadere informatie

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht. Standaardberekening en normen

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht. Standaardberekening en normen Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht Standaardberekening en normen Bureau Ontnemingswetgeving Openbaar Ministerie april 2005 Voorwoord De ontneming van wederrechtelijk

Nadere informatie

Conclusie: ECLI:NL:PHR:2015:2645, Gevolgd In cassatie op : ECLI:NL:GHAMS:2014:3985, Bekrachtiging/bevestiging

Conclusie: ECLI:NL:PHR:2015:2645, Gevolgd In cassatie op : ECLI:NL:GHAMS:2014:3985, Bekrachtiging/bevestiging ECLI:NL:HR:2016:208 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 09-02-2016 Datum publicatie 10-02-2016 Zaaknummer 15/01341 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2015:2645,

Nadere informatie

Beslissingen rechtbank op verzoeken raadslieden in strafzaken Hofstadgroep donderdag, 8 december 2005

Beslissingen rechtbank op verzoeken raadslieden in strafzaken Hofstadgroep donderdag, 8 december 2005 Beslissingen rechtbank op verzoeken raadslieden in strafzaken Hofstadgroep donderdag, 8 december 2005 Rb 's-gravenhage - De rechtbank Rotterdam (nevenvestigingsplaats 's-gravenhage) heeft vandaag in Amsterdam

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:5798

ECLI:NL:RBGEL:2013:5798 ECLI:NL:RBGEL:2013:5798 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 17-12-2013 Datum publicatie 17-12-2013 Zaaknummer 06/950395-12 (ontneming) Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044

Rapport. Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 Rapport Rapport over een klacht over het Openbaar Ministerie te Den Haag. Datum: Rapportnummer: 2013/044 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de officier van justitie van het arrondissementsparket te Den

Nadere informatie

Rapport. "Inval met een luchtje?" Rapport over een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Rotterdam te Rotterdam. Datum: 28 juni 2013

Rapport. Inval met een luchtje? Rapport over een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Rotterdam te Rotterdam. Datum: 28 juni 2013 Rapport "Inval met een luchtje?" Rapport over een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Rotterdam te Rotterdam. Datum: 28 juni 2013 Rapportnummer: 2013/078 2 Klacht Verzoeker klaagt er over

Nadere informatie

Overwegende dat de inspecteur het verschuldigde griffierecht tijdig heeft

Overwegende dat de inspecteur het verschuldigde griffierecht tijdig heeft HET GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Eerste Enkelvoudige Belastingkamer. Gezien het beroepschrift ingediend door Y te Z namens X te Z, ingekomen ter griffie op 29 april 1982 onder nummer 2344/82 en gericht tegen

Nadere informatie

STRAFRECHTELIJKE OPSPORING of HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN

STRAFRECHTELIJKE OPSPORING of HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN TOEZICHT BESTUURSRECHTELIJK Toezicht op de naleving van de wet Opsporing van strafbare feiten HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN Toezicht wordt uitgeoefend door toezichthouders.

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2017:2188

ECLI:NL:GHARL:2017:2188 ECLI:NL:GHARL:2017:2188 Instantie Datum uitspraak 15-03-2017 Datum publicatie 15-03-2017 Zaaknummer 21-006632-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNHO:2013:8083

ECLI:NL:RBNHO:2013:8083 ECLI:NL:RBNHO:2013:8083 Instantie Datum uitspraak 25-04-2013 Datum publicatie 10-09-2013 Rechtbank Noord-Holland Zaaknummer 15/740824-12 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2013:3753

ECLI:NL:RBGEL:2013:3753 ECLI:NL:RBGEL:2013:3753 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 09-10-2013 Datum publicatie 10-10-2013 Zaaknummer 05/720136-13 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2010:BO8408 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 17-12-2010 Datum publicatie 22-12-2010 Zaaknummer 24-002079-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 Instantie Datum uitspraak 10-02-2011 Datum publicatie 14-02-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-001943-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGEL:2017:2865

ECLI:NL:RBGEL:2017:2865 ECLI:NL:RBGEL:2017:2865 Instantie Rechtbank Gelderland Datum uitspraak 24-05-2017 Datum publicatie 29-05-2017 Zaaknummer 05/880339-15 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2010:BO7685

ECLI:NL:GHARN:2010:BO7685 ECLI:NL:GHARN:2010:BO7685 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 17-12-2010 Datum publicatie 17-12-2010 Zaaknummer 21.000154/07 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Hoger

Nadere informatie

HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN

HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN HET BESTUURS- EN STRAFRECHTELIJK TRAJECT: ALGEMENE VERSCHILLEN Toezicht wordt uitgeoefend door toezichthouders. Toezichthouders kunnen echter ook opsporingsbevoegdheden hebben; vraag daarom altijd naar

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ2894

ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ2894 ECLI:NL:RBHAA:2006:AZ2894 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 24-05-2006 Datum publicatie 22-11-2006 Zaaknummer 15/500189-06 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158

ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158 ECLI:NL:RBUTR:2010:BN2158 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 14-07-2010 Datum publicatie 22-07-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 16-711123-09 [P] Strafrecht

Nadere informatie

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht

Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht Wederrechtelijk verkregen voordeel hennepkwekerij bij binnenteelt onder kunstlicht Standaardberekening en normen Update 1 juni 2016 Functioneel Parket Afpakken (voorheen BOOM) Voorwoord In april 2005 is

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 104.00 ingediend door: hierna te noemen 'klager', tegen: hierna te noemen 'verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

Modelcontract grote gezinnen zelfstandige woonruimte 1 (juli 2016)

Modelcontract grote gezinnen zelfstandige woonruimte 1 (juli 2016) Modelcontract grote gezinnen zelfstandige woonruimte 1 (juli 2016) Aedes en Platform31 bieden de corporaties een modelcontract aan voor de verhuur aan grote gezinnen. Dit model is gebaseerd op het Aedes

Nadere informatie

redelijk vermoeden van schuld uitdrukkelijk onderbouwd verweer met conclusie

redelijk vermoeden van schuld uitdrukkelijk onderbouwd verweer met conclusie ECLI:NL:RBZLY:2008:BF8796 Instantie Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum uitspraak 30-09-2008 Datum publicatie 14-10-2008 Zaaknummer 07.977203-06 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Eerste aanleg

Nadere informatie

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 20 december 2011

FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 20 december 2011 FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 3 Datum: 20 december 2011 Gegevens ondernemingen : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Car Lease Holland B.V., ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Aan verdachte is, na een door de militaire kamer toegestane wijziging tenlastelegging, tenlastegelegd dat:

Aan verdachte is, na een door de militaire kamer toegestane wijziging tenlastelegging, tenlastegelegd dat: LJN: BH2293, Rechtbank Arnhem, 05/800978-08 Datum uitspraak: 09-02-2009 Datum publicatie: 09-02-2009 Rechtsgebied: Straf Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie: De militaire kamer

Nadere informatie

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord-Nederland. Datum: 28 juli 2014

Rapport. Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord-Nederland. Datum: 28 juli 2014 Rapport Rapport naar aanleiding van een klacht over de politiechef van de regionale eenheid Noord-Nederland. Datum: 28 juli 2014 Rapportnummer: 2014/082 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat de politie-eenheid

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE

INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE INSCHRIJFFORMULIER VOOR HET HUREN VAN EEN WONING IN ROKADE U kunt het inschrijfformulier inleveren in het Elementenhuis of opsturen naar: Elementenhuis Hongerlandsedijk 1 3201 LS Spijkenisse Pagina 1 van

Nadere informatie

2 Verloop van een (financieel) opsporingsonderzoek Voorbereiding Start Uitvoering Afsluiting 44 2.

2 Verloop van een (financieel) opsporingsonderzoek Voorbereiding Start Uitvoering Afsluiting 44 2. Inhoud Afkortingen 15 Inleiding 17 1 Veelvoorkomende gedragingen 19 1.1 Wanneer kan financieel rechercheren belangrijk zijn? 19 1.2 Veelvoorkomende artikelen 20 1.2.1 Fraude 20 1.2.2 Ontnemen 25 1.2.3

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993

ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 ECLI:NL:GHLEE:2009:BK2993 Instantie Datum uitspraak 11-11-2009 Datum publicatie 11-11-2009 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-002029-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

uitspraak ingevolge artikel 8:77 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van 11 februari 2010

uitspraak ingevolge artikel 8:77 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) van 11 februari 2010 LJN: BL5488, Rechtbank Arnhem, AWB 09/1339 Datum uitspraak: 11-02-2010 Datum publicatie: 24-02-2010 Rechtsgebied: Bestuursrecht overig Soort procedure: Eerste aanleg - meervoudig Inhoudsindicatie: Weigering

Nadere informatie

ECLI:NL:RBDHA:2017:5840

ECLI:NL:RBDHA:2017:5840 ECLI:NL:RBDHA:2017:5840 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 01-06-2017 Datum publicatie 01-06-2017 Zaaknummer 09/852030-17 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX9578

ECLI:NL:RBHAA:2006:AX9578 ECLI:NL:RBHAA:2006:AX9578 Instantie Rechtbank Haarlem Datum uitspraak 11-04-2006 Datum publicatie 29-06-2006 Zaaknummer 15/502438-05 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMAA:2011:BT2376

ECLI:NL:RBMAA:2011:BT2376 ECLI:NL:RBMAA:2011:BT2376 Instantie Rechtbank Maastricht Datum uitspraak 16-08-2011 Datum publicatie 22-09-2011 Zaaknummer 03/700205-11 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273

ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 ECLI:NL:RBZUT:2004:AO7273 Instantie Rechtbank Zutphen Datum uitspraak 31-03-2004 Datum publicatie 08-04-2004 Zaaknummer 06/060115-03 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Inschrijven huurwoning

Inschrijven huurwoning Inschrijven huurwoning Om in aanmerking te komen voor een huurwoning dient u bij ons ingeschreven te staan. Met het inschrijfformulier dient u de navolgende stukken mee te zenden: - Recente salarisstrook

Nadere informatie

SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs

SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs SCHADE AANGIFTE Doorlopende reisverzekering onderwijs Belangrijk In geval van overlijden dient u dit uiterlijk binnen 48 uur na het ongeval per telefoon, fax of e-mail te melden bij Raetsheren van Orden.

Nadere informatie

gemeente Tiel In te vullen door de gemeente Nummer Datum ontvangst BSN: DSP: 55 BIJZONDERE BIJSTAND, WITGOEDREGELING AANVRAAGFORMULIER

gemeente Tiel In te vullen door de gemeente Nummer Datum ontvangst BSN: DSP: 55 BIJZONDERE BIJSTAND, WITGOEDREGELING AANVRAAGFORMULIER In te vullen door de gemeente Nummer Datum ontvangst gemeente Tiel Achterweg 2, 4001 MV Tiel Postbus 6325, 4000 HH Tiel Telefoon: (0344) 63 71 11 Telefax: (0344) 63 72 99 E-mail: gemeente@tiel.nl Internet:

Nadere informatie

ECLI:NL:RBGRO:2008:BD2039

ECLI:NL:RBGRO:2008:BD2039 ECLI:NL:RBGRO:2008:BD2039 Instantie Rechtbank Groningen Datum uitspraak 07-05-2008 Datum publicatie 20-05-2008 Zaaknummer 338255 / 07-10785 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht

Nadere informatie

ECLI:NL:PHR:2017:160 Parket bij de Hoge Raad Datum conclusie Datum publicatie Zaaknummer 15/04841

ECLI:NL:PHR:2017:160 Parket bij de Hoge Raad Datum conclusie Datum publicatie Zaaknummer 15/04841 ECLI:NL:PHR:2017:160 Instantie Parket bij de Hoge Raad Datum conclusie 24-01-2017 Datum publicatie 21-03-2017 Zaaknummer 15/04841 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken - Inhoudsindicatie

Nadere informatie

PUBLICATIEBLAD VOOR KOLEN EN STAAL UITGEGEVEN DOOR DE PUBLICATIEDIENST VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP TE LUXEMBURG

PUBLICATIEBLAD VOOR KOLEN EN STAAL UITGEGEVEN DOOR DE PUBLICATIEDIENST VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP TE LUXEMBURG PUBLICATIEBLAD EUROPESE VAN DE GEMEENSCHAP VOOR KOLEN EN STAAL UITGEGEVEN DOOR DE PUBLICATIEDIENST VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAP TE LUXEMBURG 30 DECEMBER 1952 UITGAVE IN DE NEDERLANDSE TAAL ie JAARGANG no.

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2015:2047

ECLI:NL:GHARL:2015:2047 ECLI:NL:GHARL:2015:2047 Uitspraak Arrest GERECHTSHOF ARNHEM-LEEUWARDEN Strafrecht Datum uitspraak: 20 maart 2015 Parketnummer: 21-002919-12 ONTNEMINGSZAAK Arrest van de meervoudige kamer voor strafzaken

Nadere informatie

Uitspraak. van de Huurcommissie

Uitspraak. van de Huurcommissie Uitspraak van de Huurcommissie Verzoek Betalingsverplichting kosten voor gas, water en licht en/of overige servicekosten (art. 7:260 Burgerlijk Wetboek; art. 4 lid 2 sub g, 7 en 18 Uitvoeringswet huurprijzen

Nadere informatie

Uitvoeringsprotocol Convenant hennepteelt Zeeland - West-Brabant

Uitvoeringsprotocol Convenant hennepteelt Zeeland - West-Brabant Uitvoeringsprotocol Convenant hennepteelt Zeeland - West-Brabant INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 De Politie 4 De Gemeente 7 De Netbeheerder 8 De Woningcorporaties en verhuurders 9 UWV, SVB en

Nadere informatie

ECLI:NL:RBOVE:2016:1480. Datum uitspraak: Datum publicatie: Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - meervoudig.

ECLI:NL:RBOVE:2016:1480. Datum uitspraak: Datum publicatie: Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg - meervoudig. ECLI:NL:RBOVE:2016:1480 Instantie: Rechtbank Overijssel Datum uitspraak: 26-04-2016 Datum publicatie: 26-04-2016 Zaaknummer: 08.910038-15 (P) Rechtsgebieden: Strafrecht Bijzondere kenmerken: Eerste aanleg

Nadere informatie

Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen

Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen Convenant gezamenlijke aanpak van hennepkwekerijen 1 De convenantpartners: Deelnemende gemeente: Voor deze de burgemeester, mede namens het college van B&W voor zover het een ieders bevoegdheid betreft,

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2016:2010

ECLI:NL:GHSHE:2016:2010 ECLI:NL:GHSHE:2016:2010 Instantie Datum uitspraak 23-05-2016 Datum publicatie 24-05-2016 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch 20-002203-14OWV Strafrecht

Nadere informatie

Gerechtshof te s-gravenhage meervoudige kamer voor strafzaken ARREST

Gerechtshof te s-gravenhage meervoudige kamer voor strafzaken ARREST Rolnummer: 22-003636-07 PO Parketnummer: 10-150153-02 Datum uitspraak: 16 juni 2010 TEGENSPRAAK Gerechtshof te s-gravenhage meervoudige kamer voor strafzaken ARREST gewezen op het hoger beroep tegen het

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2010:BM4290 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 12-05-2010 Datum publicatie 12-05-2010 Zaaknummer 24-002146-08 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Inschrijven huurwoning

Inschrijven huurwoning Inschrijven huurwoning Om in aanmerking te komen voor een huurwoning dient u bij ons ingeschreven te staan. Met het inschrijfformulier dient u de navolgende stukken mee te zenden: - Recente salarisstrook

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen fractie D66 over hennepteelt. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen fractie D66 over hennepteelt. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie D66 over hennepteelt Programma Veiligheid Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting De fractie D66 heeft 21 juni 2015 schriftelijke

Nadere informatie

ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715

ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715 ECLI:NL:RBUTR:2011:BQ9715 Instantie Rechtbank Utrecht Datum uitspraak 26-05-2011 Datum publicatie 29-06-2011 Zaaknummer 16-504228-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht Eerste

Nadere informatie

Taxatierapport. Taxatierapport Moerdijkregeling. Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van:

Taxatierapport. Taxatierapport Moerdijkregeling. Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van: Taxatierapport Ter bepaling van de marktwaarde per 1 januari 2013 van: Object: te Moerdijk AKKOORD BURGEMEESTER: DATUM: Pagina 1 van 21 INHOUDSOPGAVE 1 OPDRACHT...

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor milieuschadeverzekering

Aanvraagformulier voor milieuschadeverzekering Aanvraagformulier voor milieuschadeverzekering U heeft voor elk risicoadres een apart aanvraagformulier nodig! 1. Uw gegevens a. Uw naam:. b. Uw postadres:. c. Uw postcode en woonplaats. 2. Uw bedrijf

Nadere informatie

MODEL HUUROVEREENKOMST WINKELRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 290 BW

MODEL HUUROVEREENKOMST WINKELRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 290 BW MODEL HUUROVEREENKOMST WINKELRUIMTE en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7: 290 BW door de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ) op 17 september 2012 vastgesteld en tevens gepubliceerd op de website

Nadere informatie

Afdeling Werk en Inkomen Gemeente Enschede

Afdeling Werk en Inkomen Gemeente Enschede NALEVING VAN DE INFORMATIEPLICHT BIJ HEIMELIJKE WAARNEMING DOOR SOCIALE DIENSTEN Onderzoek door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) naar de naleving van de informatieplicht bij heimelijke waarneming

Nadere informatie

ECLI:NL:RBNNE:2017:2624

ECLI:NL:RBNNE:2017:2624 ECLI:NL:RBNNE:2017:2624 Instantie Datum uitspraak 17-07-2017 Datum publicatie 19-07-2017 Rechtbank Noord-Nederland Zaaknummer 18-830277-16 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Beleidsregels artikel 13b Opiumwet Nissewaard gelet op artikel 13b van de Opiumwet en op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Beleidsregels artikel 13b Opiumwet Nissewaard gelet op artikel 13b van de Opiumwet en op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht; CVDR Officiële uitgave van Nissewaard. Nr. CVDR485007_1 29 mei 2018 Beleidsregels artikel 13b Opiumwet Nissewaard 2017 De burgemeester van de gemeente Nissewaard; gelet op artikel 13b van de Opiumwet en

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het College van procureurs-generaal te Den Haag. Datum: 25 februari 2014. Rapportnummer: 2014/010

Rapport. Rapport over een klacht over het College van procureurs-generaal te Den Haag. Datum: 25 februari 2014. Rapportnummer: 2014/010 Rapport Rapport over een klacht over het College van procureurs-generaal te Den Haag. Datum: 25 februari 2014 Rapportnummer: 2014/010 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het College van procureurs-generaal

Nadere informatie

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman)

Uitspraak. Afdeling strafrecht. Parketnummer: Datum uitspraak: 1 november TEGENSPRAAK (gemachtigd raadsman) ECLI:NL:GHAMS:2016:5673 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 01-11-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-003159-15 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V.

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. VERONDERSTELLINGEN Vraagprijs 2.500.000 (pand en inventaris). Inkomsten: In totaal 40 kamers; Bezetting kamers: T1 45%, T2 52%, T3 63%, vanaf T4 en verder 68%;

Nadere informatie

Beleidsregel handhaving Wet Damocles

Beleidsregel handhaving Wet Damocles 1 "Al gemeente f(s Heemskerk Beleidsregel handhaving Wet Damocles 15 december 2014 BIVO/2014/30108 Illill Hl lllll lllll lllll lllll Z015994FE86 fë BELEIDSREGEL HANDHAVING WET DAMOCLES Inhoudsopgave Beleidsregel

Nadere informatie

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep van 24 augustus 2016.

Dit arrest is gewezen naar aanleiding van het onderzoek op de terechtzitting in hoger beroep van 24 augustus 2016. ECLI:NL:GHAMS:2016:5663 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 07-09-2016 Datum publicatie 30-12-2016 Zaaknummer 23-000259-16 Rechtsgebieden Strafrecht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie