OPENBARE VERGADERING. 1. Politiezone Aalst Rekening Vaststelling. (455088)

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE VERGADERING. 1. Politiezone Aalst 5440. Rekening 2005. Vaststelling. (455088)"

Transcriptie

1 POLITIEZONE AALST 5440 OPENBARE VERGADERING 1. Politiezone Aalst Rekening Vaststelling. (455088) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd. 2. Politiezone Aalst Rekening Vaststelling. (455089) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd. 3. Politiezone Aalst Rekening Vaststelling. (455090) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd. 4. Politiezone Aalst Begrotingswijziging 1 van Buitengewone dienst. Vaststelling. (455091) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd. 5. Politiezone Aalst Begrotingswijziging 2 van Gewone dienst. Vaststelling. (455092) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd.

2 6. Politiezone Aalst Politiebegroting Vaststelling. (455093) De stukken werden aan de gemeenteraadsleden bezorgd. 7. Politiezone Aalst Opvulling van de getalsterkte. Vacant verklaren van een betrekking van inspecteur van politie, dienst Recherche, via het systeem van de mobiliteit. (449964) Op 01 oktober 2011 verliet een inspecteur van politie, dienst Recherche, de Lokale Politie Aalst ingevolge pensionering. Daardoor is een betrekking van inspecteur van politie niet meer opgevuld binnen de lokale opsporingsdienst. Met het oog op het op peil houden van de getalsterkte is het aangewezen de betrekking vacant te verklaren, via het systeem van de mobiliteit. Voorstel: vacant verklaren van een betrekking van inspecteur van politie, dienst Recherche, via het systeem van de mobiliteit STADSADMINISTRATIE Intergemeentelijke samenwerking 8. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Uitoefening van het mandaat van bestuurder bij de intercommunale Westlede. Toelichting bij het beleid. Verslag door de bestuurder benoemd op voordracht van de gemeenteraad. Kennisgeving. (455114) In toepassing van artikel 53 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking brengen de op voordracht van de gemeenteraad benoemde bestuurders: - verslag uit over de uitoefening van hun mandaat; - een toelichting over het beleid gevoerd door de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging. Dit verslag werd verstrekt door de heer Roger D Hondt op de commissie Algemene Zaken en Coördinatie, ICT, Communicatie, Stadspromotie, Feesten en Dienstverlening van 14 november Voorstel: kennisgeving Verslag als bijlage (Bijlage 1) Kennisgenomen.

3 9. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Uitoefening van het mandaat van bestuurder bij de intercommunale ILvA. Toelichting bij het beleid. Verslag door de bestuurder benoemd op voordracht van de gemeenteraad. Kennisgeving. (455120) In toepassing van artikel 53 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking brengen de op voordracht van de gemeenteraad benoemde bestuurders: - verslag uit over de uitoefening van hun mandaat; - een toelichting over het beleid gevoerd door de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging. Voorstel: kennisgeving Verslag als bijlage (Bijlage 2) Kennisgenomen. 10. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Uitoefening van het mandaat van bestuurder bij de intercommunale SOLvA. Toelichting bij het beleid. Verslag door de bestuurder benoemd op voordracht van de gemeenteraad. Kennisgeving. (455124) In toepassing van artikel 53 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking brengen de op voordracht van de gemeenteraad benoemde bestuurders: - verslag uit over de uitoefening van hun mandaat; - een toelichting over het beleid gevoerd door de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging. Voorstel: kennisgeving Verslag als bijlage (Bijlage 3) Kennisgenomen. 11. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Uitoefening van het mandaat van bestuurder bij de intercommunale Fingem. Toelichting bij het beleid. Verslag door de bestuurder benoemd op voordracht van de gemeenteraad. Kennisgeving. (455128) In toepassing van artikel 53 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking brengen de op voordracht van de gemeenteraad benoemde bestuurders: - verslag uit over de uitoefening van hun mandaat; - een toelichting over het beleid gevoerd door de dienstverlenende of opdrachthoudende vereniging. Voorstel: kennisgeving Verslag als bijlage (Bijlage 4) Kennisgenomen.

4 12. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Uitoefening van het mandaat van bestuurder bij de intercommunale Intergem. Toelichting bij het beleid. Verslag door de bestuurder benoemd op voordracht van de gemeenteraad. Kennisgeving. (455132) In toepassing van artikel 53 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking brengen de op voordracht van de gemeenteraad benoemde bestuurders: - verslag uit over de uitoefening van hun mandaat; - een toelichting over het beleid gevoerd door de dienstverlenende opdrachthoudende vereniging. Voorstel: kennisgeving Verslag als bijlage (Bijlage 5) Kennisgenomen. 13. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de provincie Oost-Vlaanderen (Westlede). Benoeming van 2 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 2 plaatsvervangers in de Algemene Vergadering. Vaststelling van hun mandaat. (454981) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, haar vertegenwoordigers in deze Algemene Vergadering te benoemen. De Algemene Vergadering wordt geagendeerd op woensdag 14 december 2011 om 19 uur in het hoofdgebouw van het crematorium, te Lochristi. De agenda omvat de volgende punten: 1. Goedkeuring verslag Algemene Vergadering 8 juni Begroting Activiteiten en strategie Voorstel: benoeming en vaststelling mandaat Benoeming van de heer Sam Van de Putte en de heer Johan Stylemans als vertegenwoordigers de heer Johan Van Biesen en mevrouw Anne-Marie Verdoodt als plaatsvervangers

5 14. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. SOLvA. Benoeming van 4 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 4 plaatsvervangers in de Buitengewone Algemene Vergadering. Vaststelling van hun mandaat. (455138) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, haar vertegenwoordigers in deze Algemene Vergadering te benoemen en hun mandaat vast te stellen. De Buitengewone Algemene Vergadering wordt geagendeerd op maandag 19 december 2011 om uur in de administratieve hoofdzetel van SOLvA, Industrielaan 18 te 9320 Erembodegem-Aalst. De agenda omvat de volgende punten: 4. Samenstelling van het bureau (art. 40). 5. Benoeming van de bestuurders voor mandaten opengevallen sinds de jongste gewone Algemene Vergadering. 6. Goedkeuren actieplan en budget Voorstel: benoeming en vaststelling mandaat Benoeming van de heer Geert Verdoodt, de heer Philippe Kiekens, mevrouw Katrien Beulens en de heer Iwein De Koninck als vertegenwoordigers en de heer Patrick Jacobs, de heer Serge Grysolle, de heer Yves De Graeve en de heer Paul Stockman als plaatsvervangers. 15. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. ILvA. Benoeming van 4 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 4 plaatsvervangers in de Buitengewone Algemene Vergadering. Vaststelling van hun mandaat. (455145) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, haar vertegenwoordigers in deze Algemene Vergadering te benoemen en hun mandaat vast te stellen. De Buitengewone Algemene Vergadering wordt geagendeerd op maandag 19 december 2011 om 19 uur in de administratieve zetel van ILvA, Industrielaan 18 te 9320 Erembodegem-Aalst. De agenda omvat de volgende punten: 7. Samenstelling van het bureau (art. 40). 8. Benoeming van de bestuurders voor mandaten opengevallen sinds de jongste gewone Algemene Vergadering. 9. Goedkeuren actieplan en budget Voorstel: benoeming en vaststelling mandaat Benoeming van de heer Sam Van de Putte, mevrouw Ilse Uyttersprot, mevrouw Godelieve Van Gijsegem, de heer Serge Grysolle als vertegenwoordigers en de heer Johan Van Biesen, de heer Yves De Graeve, mevrouw Anne-Marie Verdoodt en mevrouw Anne-Marie Verdoodt als plaatsvervangers.

6 16. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Intergem. Benoeming van 2 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 2 plaatsvervangers in de Algemene Vergadering. (455155) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, haar vertegenwoordigers in deze Algemene Vergadering te benoemen. De Algemene Vergadering wordt geagendeerd op donderdag 22 december 2011 om 17 uur in het congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8 te 1790 Affligem. De agenda omvat volgende punten: 1. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2012 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting Volmachtverlening inzake bestellingen van Intergem aan Eandis Bekrachtiging. 3. Statutaire benoemingen. 4. Statutaire mededelingen. Voorstel: benoeming Benoeming van mevrouw Katrien Beulens en de heer Patrick Jacobs als vertegenwoordigers en de heer Yves De Graeve en de heer Geert Verdoodt als plaatsvervangers. 17. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Intergem. Vaststelling van het mandaat. (455164) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, het mandaat van haar vertegenwoordigers vast te stellen. De Algemene Vergadering wordt geagendeerd op donderdag 22 december 2011 om 17 uur in het congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8 te 1790 Affligem. De agenda omvat volgende punten: 5. Bespreking in het kader van artikel 44 van het Vlaams decreet houdende de intergemeentelijke samenwerking van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2012 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting Volmachtverlening inzake bestellingen van Intergem aan Eandis Bekrachtiging. 7. Statutaire benoemingen. 8. Statutaire mededelingen. mandaat

7 18. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Fingem. Benoeming van 2 vertegenwoordigers van de gemeenteraad en 2 plaatsvervangers in de Algemene Vergadering. (455173) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, haar vertegenwoordigers in deze Algemene Vergadering te benoemen. De Buitengewone Algemene Vergadering wordt geagendeerd op donderdag 22 december 2011 om 16 uur in het congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8 te 1790 Affligem. De agenda omvat de volgende punten: 10. Begroting Kennisname van de voorziene activiteiten en de te volgen strategie Statutaire benoemingen. Voorstel: benoeming Benoeming van mevrouw Katrien Beulens en de heer Philippe Kiekens als vertegenwoordigers en de heer Yves De Graeve en de heer Christoph D'Haese als plaatsvervangers. 19. Decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking. Fingem. Vaststelling van het mandaat. (457954) Artikel 44 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking verplicht de gemeenteraad telkens wanneer de Algemene Vergadering van een intercommunale doorgaat, het mandaat van haar vertegenwoordigers vast te stellen. De Buitengewone Algemene Vergadering wordt geagendeerd op donderdag 22 december 2011 om 16 uur in het congrescentrum De Montil, Moortelstraat 8 te 1790 Affligem. De agenda omvat de volgende punten: 13. Begroting Kennisname van de voorziene activiteiten en de te volgen strategie Statutaire benoemingen. van mandaat

8 Algemene Administratie 20. Kerkfabrieken. Budgetwijzigingen Aktename. (457946) Budgetwijzigingen 2011 van de kerkfabrieken: - Sint-Martinus te Aalst; - Sint-Jozef te Aalst; - Sint-Anna te Aalst; - Onze-Lieve-Vrouw Bijstand te Aalst; - Heilig Hart te Aalst; - Sint-Paulus te Aalst; - Sint-Martinus te Moorsel-Aalst; - Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart te Hofstade-Aalst; - Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart te Nieuwerkerken-Aalst; - Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart te Herdersem-Aalst; - Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart te Erembodegem-Aalst; - Sint-Jozef te Erembodegem-Aalst; - Sint-Margaretha te Baardegem-Aalst; - Sint-Walburga te Meldert-Aalst; - Sint-Martinus te Gijzegem-Aalst; passen in het meerjarenplan Voorstel: aktename Bijlage (aparte bijlage) Aktegenomen. 21. Kerkfabrieken. Budget Aktename. (457949) Indien de budgetten 2012 van alle kerkfabrieken kaderen in de meerjarenplanningen dient door de gemeenteraad akte genomen te worden van de budgetten Voorstel: aktename Bijlage (aparte bijlage) Aktegenomen.

9 Financiële Dienst - Boekhouding 22. Meerjarenplan Vaststelling. (455153) Het volledig dossier werd aan alle gemeenteraadsleden overgemaakt. Meerjarenplanning als bijlage (aparte bijlage) 23. Budgetwijziging Vaststelling. (455172) Het volledige dossier werd aan alle gemeenteraadsleden overgemaakt. Aparte bijlage Financiële Dienst - Ontvangerij 24. Pensioenfonds van de stad Aalst. Verslag pensioencommissie. Kennisgeving. (452182) Artikel 8 van de overeenkomst tussen de stad Aalst en Ethias voorziet dat het toezichtscomité jaarlijks haar goedkeuring verleent aan het jaarverslag. Dit comité kwam samen op vrijdag 16 september 2011 te Brussel. Het jaarverslag 2010 wordt aan de gemeenteraad ter kennis gebracht. In 2010 bedroegen de pensioenuitgaven ,93 EUR of een stijging met 0,87% in vergelijking met De beheerskosten bedroegen ,72 EUR. Ethias ontving in totaal ,85 EUR. Het verschil tussen uitgaven, en ontvangsten blijft in het fonds. Het saldo van de pensioenverzekering bedroeg op 31 december ,67 EUR tegenover een totaal aan verbintenissen van ,38 EUR hetgeen zich vertaalt in een dekkingsgraad van 12,5 %. Voorstel: kennisgeving

10 Juridische Zaken 25. Autonoom gemeentebedrijf SportAG voor beheer en exploitatie sportinfrastructuur. Beslissing tot oprichting. Kennisname van het verslag van het college van burgemeester en schepenen houdende afweging van de voor- en nadelen van externe verzelfstandiging. Vaststelling van de statuten. (437707) De stad Aalst staat de komende jaren wat betreft beheer en exploitatie van haar sportinfrastructuur voor belangrijke investeringen. Overeenkomstig het gemeentedecreet kunnen gemeenten, om bepaalde dienstverleningen te optimaliseren en teneinde soepeler te werken, beroep doen op diverse vormen van verzelfstandiging. Tot dusver gebeurde dit via de stedelijke vzw Aalsterse Sportcentra. Het gemeentedecreet noopt de gemeenten echter om de bestaande vzw s te conformeren aan titel VII van het gemeentedecreet betreffende de gemeentelijke externe verzelfstandigde agentschappen. Naar aanleiding hiervan besliste het college van burgmeester en schepenen in zitting van 11 april 2011 de vzw Aalsterse Sportcentra uiterlijk eind dit jaar 2011 om te vormen tot een autonoom gemeentebedrijf voor o.m. het beheer van de sportinfrastructuur. Het college bevestigde deze beslissing in college van 17 oktober Naar aanleiding van het dossier van de kunstgrasvelden en het multifunctioneel sportcomplex, dient zich op aangeven van de Sportfacilitator bovendien een noodzaak en een opportuniteit aan tot de oprichting van een autonoom gemeentebedrijf voor het beheer en de exploitatie van de sportinfrastructuur. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 24 oktober 2011 een verslag opgemaakt van de voor- en nadelen van verzelfstandiging en deze tegen elkaar afgewogen en heeft dit verslag goedgekeurd. Gelet het voorgaande wordt de gemeenteraad verzocht kennis te nemen van dit verslag en over te gaan tot oprichting van een autonoom gemeentebedrijf met vaststelling van de statuten. Voorstel: oprichting autonoom gemeentebedrijf SportAG voor beheer en exploitatie van sportinfrastructuur met kennisname van het door het college van burgemeester en schepenen opgemaakt motiveringsverslag van voor- en nadelen en vaststelling van de statuten Verslag cbs en statuten als bijlage (Bijlage 6)

11 26. Autonoom gemeentebedrijf SportAG. Benoeming van 12 leden Raad van Bestuur. (437719) Bij gemeenteraadsbeslissing van 29 november 2011 wordt het autonoom gemeentebedrijf SportAG opgericht. Artikel van het gemeentedecreet en artikel 13 van de statuten bepaalt dat de leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de gemeenteraad. Dezelfde artikels bepalen eveneens het aantal leden, namelijk 12, en de wijze van verdeling van de mandaten. De samenstelling van de Raad van Bestuur is als volgt vastgelegd, conform de bepalingen van het gemeentedecreet: CD&V-nva: 3 bestuurders SP.a: 2 bestuurders Open Vld: 2 bestuurders Blauw: 2 bestuurders Vlaams Belang: 2 bestuurders Groen!: 1 bestuurder Voorstel: benoeming Benoeming van de heer Bart Van Lysebeth, de heer Joeri Lelie, mevrouw Katrin Blondeel, de heer Geert Verdoodt, mevrouw Ann Van de Steen, de heer Philippe Kiekens, de heer Bart Van den Neste, mevrouw Martine De Maght, mevrouw Anja De Leeuw, de heer Steve Herman, de heer Johan van Nieuwenhove en de heer Dirk Blendeman. 27. Autonoom gemeentebedrijf SportAG. College van commissarissen. Benoeming van 2 commissarissen-gemeenteraadsleden. (437721) Op deze gemeenteraad van 29 november 2011 wordt voorgesteld het autonoom gemeentebedrijf SportAG op te richten. Artikel 44 van de statuten voorziet voor de uitoefening van de externe controle op de financiële toestand en jaarrekening in de samenstelling van een college van 3 commissarissen. De samenstelling van dit college is als volgt: 1 commissaris-bedrijfsrevisor (aan te stellen door het college van burgemeester en schepenen) 1 commissaris-gemeenteraadslid (aan te duiden door de meerderheidspartijen) 1 commissaris-gemeenteraadslid (aan te duiden door de oppositiepartijen) De twee commissarissen-gemeenteraadsleden worden heden benoemd door de gemeenteraad. De aanstelling van de commissaris-bedrijfsrevisor zal in een latere fase gebeuren via het voeren van een procedure overheidsopdrachten. Voorstel: benoeming Benoeming van de heer Serge Grysolle en de heer Karim Van Overmeire als commissaris-gemeenteraadsleden.

12 28. Nalatenschap. Bijzonder legaat voor de kunstverzameling. Verwerping. (454992) Het Stedelijk Museum Aalst wordt in een testament aangeduid als bijzondere legataris voor de kunstverzameling bestaande uit schilderijen, beelden en meubilair. Er dient beslist te worden aangaande de aanvaarding of verwerping van dit bijzonder legaat. Voorstel: verwerping van het bijzonder legaat Verwerping. Middenstand en Markten 29. Lastenkohier en typeabonnement winterfoor Vaststelling. (455106) Het bestaande lastenkohier voor de winterfoor vervalt eind Voor de organisatie van de winterfoor is het noodzakelijk om dit lastenkohier, met daaraan gekoppeld het typeabonnement, opnieuw vast te stellen voor de periode Het KB van 24 september 2006, artikel 12, 1, bepaalt dat het abonnement een duur heeft van 5 jaar. Het is tevens aangewezen enkele wijzigingen aan te brengen in dit lastenkohier. Commissie Lokale en Sociale Economie, Middenstand en Markten, Toerisme en Monumentenzorg van 16 november 2011 gaf gunstig advies. 30. Lastenkohier en typeabonnement kermissen Vaststelling. (455109) Het bestaande lastenkohier voor de kermissen vervalt eind Voor de organisatie van de kermissen is het noodzakelijk om dit lastenkohier, met daaraan gekoppeld het typeabonnement, opnieuw vast te stellen voor de periode Het KB van 24 september 2006, artikel 12, 1, bepaalt dat het abonnement een duur heeft van 5 jaar. Het is tevens aangewezen enkele wijzigingen aan te brengen in dit lastenkohier. Commissie Lokale en Sociale Economie, Middenstand en Markten, Toerisme en Monumentenzorg van 16 november 2011 gaf gunstig advies.

13 Internationale Samenwerking 31. Convenant gemeentelijke ontwikkelingssamenwerking. Jaarplan Goedkeuring. (455168) De Vlaamse overheid wenst via een convenantenprogramma een actief beleid inzake ontwikkelingssamenwerking op lokaal vlak te stimuleren en biedt hiermee een kader aan om het plaatselijke Noord-Zuidbeleid uit te bouwen. De stad Aalst diende reeds een convenantsaanvraag in voor de periode Dit convenant werd verlengd voor de periode Het jaarplan voor 2012 moet voor 1 december 2011 worden toegestuurd aan het Vlaamse Agentschap voor Internationale Samenwerking. Voorstel: goedkeuring Sport 32. Dossier multifunctioneel sportcomplex site Schotte Aalst. Selectieverslag van de sportfacilitator en het DBFM Bestek. Goedkeuring en vaststellen voorwaarden. (455154) In het kader van het Vlaams Sportinfrastructuurplan, meer bepaald het dossier multifunctioneel sportcomplex site Schotte Aalst, wordt gevraagd dat de stad Aalst het selectieverslag van de sportfacilitator goedkeurt en het DBFM-bestek met bijlage voor het multifunctioneel sportcomplex op de site Schotte vaststelt. Het selectieverslag garandeert de stad Aalst de inschrijving van de kandidaten die voldoen aan alle in de selectieleidraad gestelde voorwaarden. Het DBFM-bestek met bijlagen beschrijft de voorwaarden betreffende de gunningsleidraad, het referentiekader en de technische gegevens. Voorstel: Goedkeuren van het selectieverslag en vaststelling van het DBFM-bestek met bijlagen

14 Patrimonium en Huisvesting 33. Voetweg nr. 35 "Curafsendweg" te Moorsel-Aalst. Aanvraag tot gedeeltelijke verplaatsing. Voorstel aan de Deputatie. (455056) De heer Herman De Greve en mevrouw Annemarie Wauters hebben een verzoek ingediend voor het gedeeltelijk verplaatsen van voetweg nr. 35 Curafsendweg gelegen tussen hun percelen Bergsken 28 en 30 te Moorsel-Aalst. Het is eigenlijk een regularisatie van de bestaande toestand. De aanvraag werd ingediend met het oog op het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning die pas na de officiële registratie van de werkelijke ligging van de voetweg ingediend kan worden. Aan de Deputatie kan het gunstig advies van de stad Aalst voor de verplaatsing van de voetweg worden bezorgd indien de aanvragers instemmen met de thans en nog na het openbaar onderzoek aan te brengen aanpassing van het plan die erop gericht is afgeknotte hoeken op het nieuwe traject te waarborgen, vermits het ontstaan van rechte en/of scherpe hoeken (waarin het plan van de aanvragers voorzien) vermeden dient te worden overeenkomstig de omzendbrief van de gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen van 9 april Identificatie: Voetweg nr. 35 Curafsendweg (af te schaffen gedeelte tussen A-B nieuwe ligging tussen C, C, D, E en F) Openbaar onderzoek: periode van 7 oktober 2011 tot 24 oktober 2011; Bezwaren: er werden geen bezwaren ingediend; Welvoeglijkheidsvergoeding: geen (de oppervlakte van de huidige ligging is kleiner dan de oppervlakte van nieuwe ligging) Voorstel: gunstig advies uitbrengen aan de Deputatie van de provincie Oost- Vlaanderen nopens de gedeeltelijke verplaatsing van voetweg nr. 35 Curafsendweg 34. Verhuring van lokaal in ontmoetingshuis "De Brug" aan de vzw Parol. Vaststelling van de voorwaarden. (455060) De stad verhuurt een lokaal in het ontmoetingshuis De Brug, gelegen te 9300 Aalst, Hertshage aan de vzw Parol. Het huurcontract loopt ten einde op 31 december Met haar brief van 29 augustus 2011 vraagt de vzw de verlenging van de huurovereenkomst. Identificatiegegevens: Lokaal gelegen in het ontmoetingshuis De Brug, Hertshage te 9300 Aalst, gekadastreerd 3 de afdeling, sectie D, nr. 780/W/3, met een oppervlakte van 54 m 2 Huurprijs: op 1 januari 2012 te indexeren actuele huurprijs volgens formule : 193,75 EUR x indexcijfer december 2011/indexcijfer augustus 2006 (actueel 216,23 EUR/maand) Periode: van 1 januari 2012 tot 31 december 2014 Voorstel: vaststellen van de huurvoorwaarden

15 35. Concessie alikruikkraam te Aalst, Sint-Annabrug/Molendries. Vaststelling van de procedure tot toewijzing en van de concessievoorwaarden. (455075) De concessieovereenkomst van 25 mei 1999 met betrekking tot de standplaats voor de uitbating van een alikruikkraam aan de Sint-Annabrug/Molendries te Aalst is vervallen op 31 mei Op 14 juli 2008 werd een tijdelijke concessieovereenkomst afgesloten met de heer en mevrouw Luc en Lilly Cammu-D Hooge voor de periode van 1 juni 2008 tot de aanvang van de werken aan het Stationsplein. Nu de werken aan het plein voor de Sint-Annabrug/Molendries zijn voltooid, dient een openbare oproep tot mededinging voor een nieuwe concessieperiode te worden bekendgemaakt nadat de gemeenteraad de procedure en de concessievoorwaarden heeft vastgesteld. Identificatie: Standplaats te Aalst, Sint Annabrug/Molendries, kadastraal gekend te Aalst, 1 ste afdeling, sectie A zonder kadastraal nummer, met een oppervlakte van 13,69 m², volgens plan Concessie voor de uitbating van een alikruikkraam toewijzing na openbare oproep van de procedure tot toewijzing van de concessie en van de concessievoorwaarden voor de uitbating van een alikruikkraam. Verdaagd. 36. Woonwagenterrein Zijpstraat te Hofstade. Nieuwe sanitaire eenheden. Wijziging van de huurvoorwaarden. Goedkeuring. (455190) Op het woonwagenterrein gelegen te Hofstade-Aalst, Zijpstraat 34, werden recent nieuwe sanitaire cellen geplaatst en worden bestaande gerenoveerd zodat de woonwagenbewoners per standplaats beschikken over een eigen sanitaire cel, waar zij thans gebruik dienen te maken van enkele collectieve sanitaire cellen. Voor het gebruik van de (nieuwe of vernieuwde) sanitaire cel wordt wel een bijkomende waarborg van 400 EUR gevraagd, bovenop de gewone huurwaarborg van drie maanden huur. Het is daarom nodig om bij de bestaande huurovereenkomsten, die werden opgesteld op basis van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 maart 1991 en 26 oktober 1993, een addendum te maken dat het gebruik van die individuele sanitaire cellen mogelijk maakt (afwijking van de artikelen 1 en 5 van de huidige huurovereenkomsten). Tevens moeten de huurvoorwaarden voor nieuwe contracten worden aangepast (wijziging van de artikelen 1, 5 en 13, met actualisering ook van artikel 11). Voorstel: goedkeuring van het addendum bij de lopende huurcontracten en van de aangepaste huurvoorwaarden voor nieuwe contracten.

16 37. Stedelijk ontspanningscentrum Beukenhof te Aalst. Verhuring met recht van opstal aan vzw "Tennisclub Beukenhof". Vaststellen voorwaarden. (455192) Tussen de stad en de vzw Tennisclub Beukenhof werd in 2004 een huurovereenkomst met recht van opstal en een addendum (2008) afgesloten voor de oprichting van een clubhuis en een berging en de aanleg van een bijkomend tennisterrein binnen het ontspanningscentrum Beukenhof Langestraat te Aalst. Wegens het blijvend toenemend aantal leden vraagt de club verdere uitbreidingsmogelijkheden volgens overgelegde plannen, op eigen kosten en ter waarde van EUR exclusief BTW. Dat is alleen mogelijk mits een nieuwe huurovereenkomst met recht van opstal voor een nieuwe periode van negen jaar (ter vervanging van de huidige huurovereenkomst die eerst in 2013 afloopt). Tevens verzoekt de vzw om vrijstelling van huurprijs voor de periode van negen jaar, gelet op de omvang van de investering. Identificatie Ontspanningscentrum Beukenhof, percelen kadastraal gekend sectie F, nrs. 416/B2, 416/N2, 416/R2, 416/S2 en 423/N3 (deel) Oppervlakte : m² Contract : huurovereenkomst met vestiging van een recht van opstal periode: 9 jaar ingaande op 1 januari 2012 Huurprijs : 1,- EUR/jaar mits aanvatten uitbreidingswerken binnen het jaar, zo niet 1461,25 EUR/jaar, te indexeren Voorstel: vaststellen voorwaarden van huurovereenkomst met vestiging van een opstalrecht 38. Frituur te Aalst, Stationsplein. Tijdelijke concessie. Aanpassing van de huurvoorwaarden. (455195) De stad sloot met de heer Freddy Ruelens een concessieovereenkomst af voor de uitbating van een frituur te Aalst op het Stationsplein voor een periode van 1 jaar, met ingang van 29 juni 2008 (met stilzwijgende verlenging) mits een concessievergoeding van 7 339,73 EUR/jaar, te indexeren. De concessie is te allen tijde opzegbaar door de stad teneinde de herinrichting van het Stationsplein mogelijk te maken in het kader van de uitvoering van het masterplan. Het is tevens de bedoeling dat op dat ogenblik een definitief einde wordt gesteld aan de concessie, vermits de frituur verdwijnt na de heraanleg van het Stationsplein. De uitbater vraagt een vermindering van de concessievergoeding wegens de dalende omzet met de helft ingevolge de aanvang van de werken in onmiddellijke omgeving en de bijhorende beperking van de parkeerplaatsen. Identificatiegegevens huidige concessievergoeding: 7 729,25 EUR/jaar nieuwe concessievergoeding: 3 865,-EUR periode: vanaf 1 juni 2011 tot op het ogenblik dat de frituur wordt verwijderd ingevolge werkzaamheden op het Stationsplein (vermoedelijk mei 2012). Voorstel: goedkeuring van de aangepaste concessievoorwaarden

17 Ruimtelijke Ordening 39. Stedebouwkundige verordening inzake uitbreiding van dossiersamenstelling voor aanvragen tot stedenbouwkundige en verkavelingsvergunning met betrekking tot percelen in overstromingsgevoelig gebied. Intrekking gemeenteraadsbeslissing 27 september 2011 en vaststelling voorwaarden van de nieuwe gemeenteraadsbeslissing. (455180) Gelet op de aanhoudende overstromingsproblematiek in Aalst is er nood aan sensibilisering bij de burgers en architecten voor wat bouwen in overstromingsgevoelig gebied betreft. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 24 januari 2011 beslist om als bewarende maatregel voorlopig geen verkavelingsvergunningen of stedenbouwkundige vergunningen af te leveren voor het oprichten van nieuwe constructies in overstromingsgevoelige gebieden. Tevens ging het akkoord met verder onderzoek naar het al dan niet opmaken van een stedenbouwkundige verordening met definitieve regeling. In navolging hiervan heeft de dienst ruimtelijke ordening, in samenwerking met de dienst leefmilieu, een onderzoek daaromtrent opgestart. Dit onderzoek heeft geresulteerd in de opmaak van een ontwerp van stedenbouwkundige verordening inzake de uitbreiding van de dossiersamenstelling voor stedenbouwkundige en verkavelingsaanvragen met betrekking tot percelen gelegen in overstromingsgevoelig gebied. De aanvragers en de architect dienen bij de vergunningsaanvraag een ondertekende verklaring te voegen waarin zij aangeven dat zij zich hebben geïnformeerd over de mogelijke risico s van het bouwen op de percelen waarop de aanvraag betrekking heeft en dat zij maatregelen hebben genomen om overstromingsvrij te bouwen. Conform artikel 2.3.2, 2 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening dat stelt dat de gemeenteraad bevoegd is om gemeentelijke stedenbouwkundige verordeningen vast te stellen, wordt het ontwerp van voormelde gemeentelijke stedenbouwkundige verordening ter vaststelling voorgelegd. Wegens een administratieve vergissing werd de gemeenteraadsbeslissing in september niet op een correcte wettelijke manier geredigeerd en daarom wordt het punt terug voorgelegd aan de gemeenteraad. Voorstel: 1. Intrekken gemeenteraadsbesluit van 27 september vaststelling voorwaarden stedenbouwkundige verordening Mobiliteit 40. Schermen en/of gronddammen langs een gewestweg om het verkeerslawaai te verminderen. Vaststellen van de voorwaarden. (454986) Voor de plaatsing van geluidsschermen langsheen de E40 in Nieuwerkerken en Erembodegem, dient er een koepelmodule en module 5 bij het mobiliteitsconvenant afgesloten te worden. In deze modules worden de engagementen van de stad Aalst en het Vlaamse gewest vastgelegd. Voorstel: vaststellen van de voorwaarden

18 Openbare Werken 41. Brandweer. Operationele prezone zuid-oost. Aankoop van een uniform softwaresysteem voor het genereren van alle zonale interventieverslagen inclusief gebruikskost voor een periode van 5 jaar. Volgnummer MJ301/ Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen. (455073) De operationele prezone zuid-oost-overeenkomst voorziet in actiepunt 5 in de aankoop of huur van een uniform softwaresysteem die alle zonale interventieverslagen genereert conform de normen van FOD Binnenlandse Zaken. In 3 van de 7 korpsen van de hulpverleningszone zuid-oost ( Aalst, Lede en Ninove) wordt nu reeds de software AbiFire gebruikt voor generatie van interventieverslagen. Momenteel is AbiFire de enige beschikbare software die op een performante manier deze functionaliteiten in een zonale context kan realiseren. Ten einde aan bovenvermeld actiepunt 5 van de OPZ-overeenkomst tegemoet te komen wordt het gebruik van AbiFire dan ook uitgebreid naar alle korpsen (Denderleeuw, Geraardsbergen, Wetteren en Wichelen) van de zone zuid-oost ( zodat alle korpsen van de zone over eenzelfde uniforme systeem zullen beschikken ). De jaarlijkse gebruikskost van de zonale versie (voor de 7 korpsen) zal de gebruikskost van de lokale versies van AbiFire ( Aalst, Lede en Ninove ) vervangen. Dit punt wordt besproken op de gemeenteraadscommissie van Openbare Werken op donderdag 24 november Raming aankoop software Raming jaarlijkse gebruikskost vanaf 2012 t.e.m Artikel + Actieplan aankoop software Artikel + Actieplan jaarlijkse gebruikskost vanaf 2012 Wijze van gunnen ,96 EUR incl. 21 % btw ,47 EUR incl. 21% btw / L206 K01A / L202 K14A1 onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking artikel 17, 2, 1 f

19 42. Dienst Openbare Werken-sectie Wegen. Aanleg wegen-, riolerings- en omgevingswerken in de wijk Hof ten Rozen te Aalst. Addendum op de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad Aalst, DEWACO en VMSW. Afsluiten ereloonovereenkomst tussen de Stad Aalst en Antea Group. Volgnummer NI11/12. Vaststellen voorwaarden (455184) Op de gemeenteraad van 28 juni 2011 werden de voorwaarden vastgesteld van de samenwerkingsovereenkomst tussen VMSW, DEWACO en de stad Aalst betreffende Aanleg wegen-, riolerings- en omgevingswerken in de wijk Hof ten Rozen te Aalst. Deze overeenkomst werd getekend op het college van burgemeester en schepenen in zitting van 4 juli 2011 (bijlage). VMSW heeft dan ook een gunningsprocedure gevoerd, waarbij Ingenieursbureau Soresma nv, Britselei 23 te 2000 Antwerpen (hierna genoemd Antea Group, met maatschappelijke zetel te Posthofbrug 10, 2600 Antwerpen zie bijlage) werd aangeduid als ontwerper voor de opdracht Aanleg wegen-, riolerings- en omgevingswerken in de wijk Hof ten Rozen te Aalst. Tevens werd in de samenwerkingsovereenkomst bepaald dat VMSW, Dewaco en stad Aalst elk het ereloon dragen van de ontwerper op het deel der werken ten hunnen laste, en dat ze in dit geval zelf een contract met de betrokken ontwerper dienen af te sluiten. VMSW heeft met Antea Group reeds een modelcontract en een bijakte afgesloten met referentie WI.2000.EUR (bijlage). De Stad Aalst dient op haar beurt een ereloonovereenkomst af te sluiten met Antea Group. Er wordt voorgesteld dit te doen door in te stappen op het modelcontract en de bijakte tussen VMSW en Antea Group (referentie WI.2000.EUR). Dit punt wordt besproken op de gemeenteraadscommissie van Openbare Werken op donderdag 24 november voorwaarden

20 43. Dienst Openbare Werken - sectie Gebouwen en dienst Openbare Werken - sectie Technieken. Isolatiewerken aan schoolgebouwen. Bestek NI12/12. Vaststellen voorwaarden en wijze van gunnen. (455142) In functie van een rationeel energiegebruik stelt de dienst Openbare Werken sectie Gebouwen en sectie Technieken voor om alle bestaande, niet of slecht geïsoleerde schoolgebouwen en waar dit technisch kan, zo optimaal mogelijk te isoleren. In deze fase zijn voorzien: - School Erembodegem (oude klassenvleugel links) isoleren tussen de bestaande draagroosters van de zolderverdieping. - School Tinnenhoek Moorsel (oude klassenvleugel) isoleren tussen de bestaande draagroosters van de zolderverdieping. - School Damkouter Gijzegem (volledig dak) isoleren tussen de bestaande draagroosters van de zolderverdieping. - School Binnenstraat isolatie op de bestaande betonvloeren van de zolderverdiepingen. - Academie voor beeldende kunsten (lokaal beeldhouwen) - gespoten isolatie. In alle hiervoor vermelde gebouwen werd reeds in de voorbije jaren het oude buitenschrijnwerk vervangen en voorzien van isolerend glas. Dit punt wordt besproken op de gemeenteraadscommissie van Openbare Werken op donderdag 24 november Raming ,26 EUR incl. 21% btw Artikel / L203 K04 A1 + Actieplan Wijze openbare aanbesteding van gunnen

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 26 oktober 2017 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren wijziging meerjarenplan 2014-2019

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 25 NOVEMBER 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, FONCK Jo,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 29 oktober 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren overeenkomst houdende opstalrecht

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem

1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem 1. Aankoop openbaar nut, onroerend goed Zwevegemstraat, Otegem Aan de gemeenteraad wordt gevraagd het onroerend goed (1 199 m²), gelegen Zwevegemstraat 9 te Otegem, aan te kopen om reden van openbaar nut.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 21/09/2009 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 27/07/2009 2. Verkeer en mobiliteit. Gemeentelijke verkeerscommissie. Opsplitsing van deze adviesraad in inspraakorgaan

Nadere informatie

Groverzichtslijst18102012

Groverzichtslijst18102012 1 GEMEENTE SINT-GILLIS-WAAS GEMEENTERAAD 18 oktober 2012 OVERZICHTSLIJST OPENBARE ZITTING 1 ) Voorgestelde punten college van burgemeester en schepenen Punt 1 1.712 Cel Beleidsondersteuning Contractenbeheer

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST

ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AALST ZITTING RAAD D.D. 06.07.2010 OVERZICHTSLIJST OPENBARE VERGADERING 0. P R O C E S S E N - V E R B A A L 0.1. Zitting van de raad van 15.06.2010 Verdaagd

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum

Goedkeuring te hechten aan de wijziging aan het meerjarenplan van het kerkbestuur OLV Tenhemelopneming Centrum 1 FINANCIËN Toelichting GEMEENTERAAD 9 november 2011 1.1 Budgetwijzingen nr. 3 en 4 gemeente. De budgetwijziging 2011 3 (exploitatie) en 4 (investering) van de gemeente Leopoldsburg wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur

VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015. 20.00 uur VERGADERING GEMEENTERAAD 28.09.2015 20.00 uur AGENDA OPENBAAR FINANCIËN 1. Stad Aarschot: budgetwijziging 1-2015 en aanpassing meerjarenplan 2014-2019 2. Politiezone Aarschot: begrotingswijziging 1-2015

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 december 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punt stadsbeheer Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester de heer Koen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 februari 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat).

30 september 2014. 1) Oratorenstraat; 2) Stenenmolenstraat (gedeelte tussen Jubellaan en Oratorenstraat). STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG DAG, 19 APRIL 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 08 JULI 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) AFBAKENING ZEEHAVENGEBIED

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage.

7.- BESTUUR: akteneming jaarrekening 2004/2005 van Kunstencentrum nona, betreffende de controle op de aanwending van de stadstoelage. STAD MECHELEN BESTUURLIJK BEHEER ------------------------ GB/AVDV GENOMEN BESLUITEN : ------------------------- GEMEENTERAAD VERGADERING 23 FEBRUARI 2006 -------------------------------------- OVERZICHTSLIJST

Nadere informatie

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Verslag van, de zitting van 15 maart 2011, 20 uur Agenda en verslag Agenda: Voorafgaande aan de zitting zullen volgende personeelsleden verzocht

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

GEMEENTERAAD 25 NOVEMBER 2014 ADMINISTRATIEF TOEZICHT

GEMEENTERAAD 25 NOVEMBER 2014 ADMINISTRATIEF TOEZICHT POLITIEZONE AALST 5440 GEMEENTERAAD 25 NOVEMBER 2014 ADMINISTRATIEF TOEZICHT OPENBARE VERGADERING 1. Politiezone Aalst 5440. Politiebegroting 2015. Vaststelling. (617425) Het dossier van de politiebegroting

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011

1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen van het 3de kwartaal 2011 Stadsbestuur Veurne GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 NOVEMBER 2011 LIJST TOELICHTENDE NOTA S Openbare vergadering 1. Akteneming van het trimestrieel kasverslag, de financiële rapportering en de financiële boordtabellen

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING

TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 24 OKTOBER 2012 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeenteboekhouding budgetwijziging

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012

TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 TOELICHTING GEMEENTERAAD 7 november 2012 1. FINANCIËN 1.1 Gemeentebudget 2012: Wijziging 3 gewone dienst (exploitatie) en 4 buitengewone dienst (investeringen). De gemeenteraad moet de budgetwijzigingen

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad.

Overeenkomstig artikel 21 van het Gemeentedecreet hebben wij de eer u uit te nodigen op de volgende gemeenteraad. ALGEMENE ADMINISTRATIE [1] INTERNE BRIEFWISSELING uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 11175/2008/SP/BT contactpersoon Sophie Podevyn functie bestuurssecretaris tel 053 73 21 10 fax 053 73 21 19 e-mail:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================

MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ GEMEENTEBESTUUR KUURNE MEMORIE VAN TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 november 2015 ============================================================ VOORSTEL VAN BESLISSINGEN Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht.

LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. LIJST GEMEENTERAAD 27.03.2009. Conform art. 28 van het decreet van 28.04.1993 betreffende het administratief toezicht. Openbare zitting 1. Goedkeuren van de redactie van de notulen van de gemeenteraadszitting

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993)

Gemeente Zedelgem LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) Gemeente Zedelgem secretariaat LIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2015 (DECREET VAN 28 APRIL 1993) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

Raad van 27 september 2016

Raad van 27 september 2016 Raad van 27 september 2016 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; Brugada Terradellas P. (vanaf 19.40 uur), D Haese J., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S. (vanaf 19.45 uur), Lemmens J.,Matthys R.,

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 DAGORDE Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 27 november 2014 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 27 november

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd.

OPENBARE VERGADERING. De beide jeugdraden van Erpe-Mere en Lede hebben het ontwerp gunstig geadviseerd. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 26 april 2016 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

OCMW Zoersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 1/10. RAADSZITTING VAN 16 mei 2013

OCMW Zoersel Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 1/10. RAADSZITTING VAN 16 mei 2013 Raad voor Maatschappelijk Welzijn pag. 1/10 RAADSZITTING VAN 16 mei 2013 Aanwezig: Katrien Schryvers, voorzitter Alfons Christiaensen, Bert Claessens, Emery Frijters, Pieter Goedemé, Dirck Haest, Geert

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010

OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen OVERZICHTSLIJST DER ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2010 Aanwezig: Afwezig: DE GREEF Elke, Voorzitter COUCK Georges, Burgemeester DE NUL Jan, VAN

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 27 april 2009 Openbare zitting 1. Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 30 maart 2009. De notulen van de zitting van 30 maart 2009 werden

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

Burgemeester S. Vandenberghe

Burgemeester S. Vandenberghe DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college Burgemeester S. Vandenberghe Dienst verkeer Volgnummer dossier 2 Onderwerp Verkeer en mobiliteit. Verbreden en verdiepen van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 03 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEURING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING De notulen van de vergadering

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst Raad voor Maatschappelijk Welzijn Overzichtslijst van de RAAD van DINSDAG, 05 JANUARI 2016 O P E N B A R E V E R G A D E R I N G 0. P R O C E S S E N-VERBAA L 0.1. Zitting van de raad van

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 28/11/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 24/10/2016

Nadere informatie