AAV Jonge Democraten Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AAV Jonge Democraten Limburg"

Transcriptie

1 AAV Jonge Democraten Limburg

2 Opening 19:45 Vastelling agenda Tom (uit Venlo) voegt nog een organimo toe, Miel wil de organimo s omwisselen met verkiezingen zodat in de pauze stemmen geteld kunnen worden. De voorzitter gaat akkoord en de agenda is akkoord. Goedkeuring Notulen Bas heeft een opmerking over de notulen van 6 januari, er staat in dat Bas lovable is en hij wil dit verwijderd hebben. De voorzitter is het eens, Miel niet. Martin stelt een compromis voor. De SNC wordt per acclamatie aangenomen. Financiën Bas: Er is dit financieel jaar minder bijzonders gebeurt, er waren geen grote uitgaven. De grootste uitgaven zijn voor de drankjes van sprekers, consequent 5,20 per spreker met voor JWB 8,20.De terugbetaling voor Finland kan pas in dit halfjaar worden terugbetaald. Marit schaamt zich voor haar tekortkomingen. Kasco Yves: Ik weet niet wat ik moet zeggen maar alles klopte, er zat 10 cent teveel in Neelie maar verder is alles goed. Marit: Waarom was de BBQ niet in begroot en wat wil je uitgeven, ken je de 5 euro richtlijn van het LB voor dit? Ja dat weet Bas en hij houdt zich er aan. Martin: Hoeveel zit in Neelie, 90,90 dus tijd voor een rondje.

3 Bestuursverantwoording Voorzitter Thomas: Het is ons gelukt sexy activiteiten neer te zetten, vooral PROUD was heel leuk en de vluchteling was vet. Pedofilie vond ik ook spannend, dus al in al zijn we op dit vlak geslaagd. Daarnaast hebben we meer met promo gedaan en hebben we wekelijks 5 euro aan fb uitgegeven, het is wel moeilijk het effect te bepalen maar toen groeide vereniging wel. Verder gingen Lou en David naar de uni om de JD te promoten. Ik merk dat de sfeer bij de JD ook goed is, het is echt een vriendengroep. Verder hebben we meer samen met andere organisaties gedaan, dit dan wel met andere PJO s. Niet alles ging goed: spreker zegden soms op het laatste moment af zoals Vaessen. Ik vond het verder jammer dat bij de geld activiteit geen beamer was, zelfde probleem bij het referendum dus kijk altijd naar apparatuur. Venlo is niet van de grond gekomen, ik ben er naar afgereisd. Tom wilde dingen doen maar er is niets gebeurd. Als je wilt dat Venlo iets word moet je er zelf elke maand iets neer zetten. All in all positief gevoel en vond het een leuk team met goede persoonlijk gevoel. Ik wil iedereen bedanken voor dit mooie jaar. Mieltje: Dit was de eerste keer sinds het bestaan van de afdeling dat er geen sec org was. Hoe was dat? Thomas: Best te doen maar vooral in het begin moet je de taken verdelen, vooral in het begin heb ik dat moeten doen en dat is zwaar. Mieltje: Je ziet het dus niet als noodzaak? Thomas: Noodzakelijk is een moeilijk begrip, het is ons elke week gelukt een activiteit neer te zetten maar het is wel zwaar en kost veel tijd. Marit: 1 heb je de indruk dat de locatie een invloed heeft op het aantal actieve leden? Thomas: Nee, soms zaten we op andere zalen en merkte we niks. Marit : 2 Leuk dat er een volle tafel is maar wel jammer dat de enige vrouwen Lauri en ik zijn. Wat gaan jullie doen om meer vrouwen te krijgen? Thomas: Hier hebben we het veel over gehad maar we hebben een critical mass aan mannen bereikt waar we moeilijk vanaf komen. Wij stellen voor met vrouwlijke studieverenigingen zoals Lunatik samen te werken. (Marit mishandelt verschillende mensen met de zweep, dit is niet erg want de voorzitter doet dit toch niet)

4 Mieltje: Waarom was het hele bestuur afwezig op zondagochtend na het eurregiocongres, Thomas: We waren aan het daten met het LB. Marit spreekt hiervoor dank uit want waren enige afdeling die kwam opdagen. Martin: Is er overwogen bij de eigen activiteit te blijven? Dennis: Dat wilden we allemaal wel doen maar we hadden het al afgesproken.. Internationaal Dennis: Mijn grootste prestatie was het Eurregiocongres, verder zou er nog een twinning met Zwitserland volgen maar daar is geen contact mee te krijgen. Martin: Hoe vond je de opzet deze keer? Dennis: Ik heb het met Nikki hier over gehad, er waren te veel pauzes. Het is verder ook beter om alleen resoluties aan te nemen en niet schrijven. Verder kan het congres prima op een dag. Rick: Je bent een lange tijd sec internationaal geweest, welke tips en trics heb je voor je opvolger? Dennis: Trek altijd de kar want de rest doet niks, laat je gezicht zien bij de anderen om direct met ze te praten want dat werkt beter. Mieltje: Is er een Duitse door een Jofter aangerand? Dennis: Ja maar dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Bas: Dit was mijn 2 e halfjaar als penningmeester, het saldo is nog steeds positief. De 1 e helft van het jaar was leuker dan het 2 e, ik was de functie toen echt zat. Ik ben met veel plezier bestuurslid geweest, ik heb met Dennis het Euregiocongres georganiseerd. Ik wilde me meer bezighouden met het organiseren van activiteiten, ik ben daar tekort in geschoten. Ik heb het geprobeerd maar het is niet gelukt, hopelijk volgend jaar beter. (de huidige AS geeft gehoor aan de klacht van de huidige Penningmeester en wil hierbij officieel vaststellen dat hij niet lovable was tijdens deze speech) Lauri: Belrondje gedaan? Bas: Gedaan maar mensen hingen op.

5 Commissaris Politiek Thom: Mijn 1 e helft was ik een stuk actiever dan de 2 e door mijn nieuwe baan en heb ik niet kunnen doen wat ik wilde doen. Heb wel D66 Limburg proberen te contacteren heb er weinig energie in gestoken. De werkgroep blijf wispelturig, in begin heb ik op output gepushed maar mensen hebben er geen zin in. Ik maakte me zorgen over de grote van de afdeling maar nu wel goede club bij elkaar. Ik heb een hele leuke tijd gehad en wens mijn opvolger veel succes. Martin: Een halfjaar geleden heb ik moties voor het landelijk congres door onze AAV gesluisd, waarom stonden deze niet in het congresboek? Thom: Er is een motie ingediend namens de afdeling door Lauri, Lou en Miel. De rest zou het zelf doen. Pers en promotie David: Dit was mijn eerste halfjaar, ik heb veel geleerd van de andere bestuursleden en heb veel met Dennis en Lou gedaan. Ik heb in de uni gestaan met Lou,maar ondanks dat we veel nieuwe leden gekregen hebben kwam dit niet door de promotie maar samenwerking met andere organisaties zoals JEF. Mijn Nederlands is niet goed genoeg voor persberichten ik kan volgend jaar als penningmeester dus meer doen. Algemeen Secretaris Lou: Ik ben geen natuurlijke AS, ik ben een chaoot eerste klas en zo precies als een shotgun. Juist daarom heb ik zoveel van deze functie kunnen leren, het laat zien waarom de functie van leerschool zo belangrijk is binnen de JD. Ik heb altijd tijd en moeite genomen om onze activiteiten met veel humor aan de buitenwereld te presenteren, iets wat ik hoop dat mijn opvolger zal doorzetten. Ik heb ook veel als algemeen bestuurslid gefunctioneerd, ik heb bijvoorbeeld veel gepromoot. Verder ben ik het meest trots op het MBO bezoek met de andere PJO s en de pedofilie activiteit die ik heb georganiseerd. Ik weet praktisch zeker dat Bas mij gaat opvolgen en ik laat jullie dan ook met vol vertrouwen in zijn (non lovable) handen.

6 Organimo s Vertouwenspersoon Bas: Op het kaderweekend kwam men met het idee een vertrouwenpersoon voor conflicten tussen leden en bestuur/andere afdelingen/andere leden aan te stellen. De afdeling stelt een vertrouwenspersoon aan die stappen kan nemen. Bestuur zegt stem voor. Mieltje: We hebben hier geen probleem dus gezever om niks, stem tegen. Martin: Zie de noodzaak niet in want als er een probleem komt is het bestuur degene die iets gaat doen. Verder moet er ook iemand zijn die het wil doen, is die er? Thom: Ik wil het wel zijn daarbij gaat het niet of er problemen zijn maar of er iemand is die als tussenpersoon kan gelden. Rick: Stem voor want het is een plan b en ik wil het ook wel doen. Bas: Deze organimo zegt niet dat er een probleem is maar er moet iemand zijn waar mensen naar toe kunnen. Marit: Hoe heeft de afdeling het tot nu toe geregeld als een bestuurslid iets stouts doet? Er is niks geregeld volgens mij. Aangenomen Bestuursweekend Bas: Dit gaat over de financiën, het is idee om 600 euro bij afdracht mee te nemen en dat maar 300 euro per weekend wordt uitgegeven. Bestuur zegt stem voor Dennis: lees 300 euro als 300 euro verenigingsgeld Unaniem aangenomen Tijd voor een afdelingcongres Martin: Ik merk dat veel mensen wel naar AAV willen maar dat dit niet lukt, een oplossing is het op een zaterdag te houden en dan dat te combineren met sinterkerst of de BBQ. Plan de volgende AAV zo in en kijk wat het resultaat is. Het bestuur is neutraal. Martijn: Stem voor want ik heb mijn eigen verkiezing moeten missen omdat ik doordeweeks niet kon. Op deze manier kan ook meer uitlopen. Thom: Niet perse voor. Focust op mensen buiten Limburg die alleen doordeweeks hier zijn. Thomas: Stem tegen, ik vind het onwenselijk op zaterdag want dan zijn veel actieve leden er niet en dat is slecht.

7 Martin: Het gaat om s middags niet s avonds, andere afdelingen doen het en het werkt. Sommige mensen moeten naar school of werk en kunnen doordeweeks niet komen, stem voor. Voor: 5 Tegen:8 verworpen Tom Kunstler is weg, geef Venray terug Martin: We heten Limburg maar 4 gemeentes vallen onder A-N.In Venray is er een grote basis jonge leden die liever bij Limburg willen horen, dus stem voor om ze bij Limburg te krijgen. Rick: Landjepik is leuk dus stem voor. Mieltje: Hoe meer JD limbo s hoe beter laten we ook dingen van Brabant afpakken want Mieke moet de grenzen bewaken en we (lees Miel) willen natuurlijk kut doen. Martin: Het Ligt in noord Limburg gevoelig, ze voelen zich genegeerd. Dit betreft alleen de 4 Limburgse gemeenten. Unaniem aangenomen Theo boven dat is toch JD Thom : Op deze manier kunnen we ons onderscheiden. Dennis: Ik wil een overweging meegeven, de eerste gouverneur is dan een Zeeuw. Martijn : Vanuit het landelijk congres is keuze van symbool en kleur afgenomen, stem voor. Rick: Sympathiek maar ik vind het lastig, als het mag word heb je mijn steun. Mieltje: Vroeger was Luc de gouverneur en die is naar Den Haag, ik heb wel een snorkapper die je kunt gebruiken als gouverneur. Thom: Het gaat hier om interne aangelegenheden niet extern. Aangenomen

8 AR Ar1 Schrap de werkgroep promotie en vervang deze door een andere werkgroep ingesteld door het bestuur naar behoefte. Mieltje: Tegen, ik vind dat er nog 2 werkgroepen moeten zijn. De flesjesactie kwam uit de WG promotie. Martin: De andere WG kan altijd maar bij voorkeur hebben we een werkgroep promotie want daar heb je meer handen nodig. Stem tegen en laat bestuur de WG promotie proberen. Yves: Vindt het een sympathiek voorstel, stem voor maar ik wil ook graag in de WG promotie. Bas: Deze AR sluit de WG promotie niet uit maar ik zie geen reden om promotie te noemen terwijl daar een bestuurslid kan voor zijn maar voor internationaal niet. Hierdoor sluiten we aan bij de actualiteit. Verworpen AR2 Dennis:Maak alles algemeen, dat geeft flexibiliteit. Martin: Stem voor want zo kun je meerdere regiocommissies hebben en is het kloppend. Martijn: stem voor. Dennis: Dit is Beter voor houdbaarheid van het AR. Unaniem aangenomen AR03 Martin: de politieke uiting is belangrijk want zo kan de regiocommissie niet op eigen houtje iets doen. Martijn: is deze gecommuniceerd naar Venlo? Dennis: Ja. Unaniem aangenomen

9 Verkiezingen Gouverneur Dennis: We hebben genoeg dingen gedaan maar als voorzitter wil ik nog meer samenwerken en voor nog meer zichtbaarheid zorgen. We zullen dus meer artikelen schrijven over bv OV. We onderhouden goed contact met D66 Venlo voor de regiocommissie. Verder komt er meer aandacht voor promotie dus komt er weer een standjes in de UB. We blijven samenwerken met PJO s, 1 keer per 6 weken zulen we samen een activiteit organiseren voor extra zichtbaarheid.dit trekt ook meer niet gebonden mensen aan en het is een verrijking. Verder werken we samen met onze buren om symposiums op te zetten en brengen we het congres naar Venlo samen met andere activiteiten om daar toch wat mee te doen. Lauri: Dus Venlo is geen dood paard? Dennis: Er is een organimo voor Noord Limburg, Venray is actief dus samen kan het iets worden. Thom: Je wilt veel samenwerken met D66 maar wil je bij alle afdelingen langsgaan? Dennis: Als bestuur zullen we bij de ARV aanwezig zijn, maar ook willen we excursies samen met D66 houden. (Mieltje wil een organimo indienen, MAG NIET!) Rick: De JD is onafhankelijk van de D66, hoe ga je samenwerken en welke grenzen stel je? Dennis: We hebben gezamenlijke idealen maar we moeten D66 wel scherp houden. Als we oneens zijn zullen we dat uitdragen tenzij we dicht tegen de verkiezingen aan zitten. Lauri: Er is geen kandidaat organisatie, hoe wil je dat opvangen? Dennis: Door een strakkere verdeling van de taken te handhaven, we werken roulerend aan activiteiten binnen het bestuur. De voorzitter zal vooral overzicht houden. Algemeen Secretaris Bas: ik wil AS worden want penningmeester werd echt saai maar de JDL blijft leuk. Iets meer letter en minder cijfers en dat is als jurist meer mijn ding. Als AS zal ik 2 dingen doen: 1 activiteiten evalueren met leden. 2 Kijken met leden naar het afdelingsreglement. Ook zal ik een algemeen bestuurslid zijn, vorig jaar ben ik tekort geschoten bij activiteiten, ik wil ik nu meer doen. Ben al met 1 spreker in contact en hopelijk gaat het door. Martin: Je wilt evalueren met de leden, hoe wil je dat doen? Bas: Door na een aantal maanden een formulier te geven.

10 Pfennigmeister David: Ik ga verder als als Penningmeester, ik denk dat deze functie beter bij me past. Thom: Je wilde al vanaf begin penningmeester worden, waarom? David: Ik had het bestuursoverzicht gezien en wilde het doen. Lauri: Wat is je ervaring ermee? David: Niks. Pers en Promotie Remco: Ik wil niet penningmeester worden ondanks mijn opleiding (Accountant), ik heb weinig ervaring maar heb aan Thomas gevraagd wat de functie inhoud en het leek met vet. Ik ben nu halfjaar lid en ik heb veel geleerd en gegroeid en wilde iets terug doen. Ik sluit me aan bij Dennis : er is meer promotie nodig. Ik zal dus meer persberichten en actuele onderwerpen behandelen. Mieltje: De inkom komt eraan, die is naar mijn mening geldverspilling. Zul je dit overwegen? Remco:Dat kan maar weet niet hoe het zit. Als het door meerderen mensen zo gezien word wil ik er na kijken. Internationaal August: Ik zit al best wel lang bij JD (september)en ik ben vaker gevraagd om actief te worden maar dacht altijd dat het te moeilijk was. Afgelopen congres was mijn 1 e keer en vond het vet dus ik was daarna makkelijk over te halen. Ik heb een internationale blik, ik zit dan ook in mijn eerste jaar uni European studies. Ik spreek goed Engels en ik heb veel Frans en Duits gehad en wil het gebruiken. Rob: Ik ben het nieuwste lid maar sinds de eerste keer is het me heel goed bevallen en ben ik altijd aanwezig. Organiseren vond ik leuk dus wil het bestuur in, internationaal trekt mij ook meest met European studies Rick: Voor die kerel(wijst naar August) wat is je naam?(august dus) Je wilt bij JEF ook bestuurslid zijn, is er dan geen belangenverstrengeling? August: JEF zit in opstart fase dus vooral in begin dus kan ik me focussen op JD en wil gedeelde activiteiten houden. Thom: Waarom alle 2 August: Leuk

11 Rob: JEF is leuk en organiseren is leuk, het is extra werkdruk maar ik denk niet dat het elkaar belemmert. Wat august zij klopt niet, in het begin kost het meer tijd en aangezien August voorzitter wordt is dat zwaarder voor hem dan voor mij als penningmeester. Martin: Internationaal heeft een aantal taken zoals het organiseren van de twinning en/of eurregiocongres. Waar leg jij de prioriteit? Rob: Ik maak liever geen keuze maken maar dan liever de twinning want volgend halfjaar is er geen eurregiocongres. August: sluit me aan. Edwin: In Limburg zijn er goede contact met PJO s binnen de eurregio, welk gezamenlijk doel zou je nastreven? August: Beter samenwerken eurregio om bijvoorbeeld ov naar grote steden te verbeteren. Rob: Niet een specifiek punt dus actuele dingen. Marit: Er is afgelopen weekend een nieuwe sec int gekozen, hoe innig willen jullie met haar zijn. ( AS: Het goede antwoord is natuurlijk zo innig als ze toelaat) Rob: Heel belangrijk dat er goed contact tussen ons is, zij kan ons veel helpen en wij misschien haar ook. August: Sluit me aan. Commissaris Politiek Als jullie een Commissaris Politiek willen die veel energie, tijd en liefde voor de JD heeft moet je op mij stemmen, zo simpel is het. Stem Lou want je hebt geen keus. (De huidige AS is hevig onder de indruk van deze speech)

12 Kasco Lauri: Ik ben een halfjaar kasco geweest en heb de enige vergadering gemist zodat ik het nog eens kan proberen. Martin: Hoe garandeer je dat je er volgende keer wel bent Lauri: Ik heb stage dus ik hoop dat het lukt. Rick: Kasco geweest en 1 keer vergadering was leuk en heb goed advies over debiteuren en crediteuren gegeven. Nog 2 jaar tot pensioen dus laat me. Yves: Bij de vorige vergadering snapte ik niks van het Excel bestand, hoop dit halfjaar net zo goed als Rick te worden. Mieltje: Ik was ooit penningmeester, er mag geen wijn meer bij kasco vergadering dus dat ga ik veranderen. Martin: Jullie gaan zuipen tijdens kasco gaat dat geen invloed hebben? Mieltje: Doen we na controle. Edwin: je bood fles wijn aan, wat is de definitie van omkoping als kasco? Mieltje: ik heb alleen beslissingen gefaciliteerd! Uitslag Volledige Kasco unaniem verkozen Internationaal: 3 ongeldige stemmen, onenigheid of 1 voor en blanco, maakt niet uit voor uitslag met 8 voor rob welling verkozen. Pers en promo: unaniem Remco Penningmeester: 2 onthouding 2 blanco 11 voor verkozen AS: unaniem verkozen bas Commisaris politiek: 1 onthouden 1 ongeldig (Lou zelf dus) verkozen 13 voor Dennis: 1 ongeldig en 14 voor verkozen Rondvraag Martin: Ad interim voor organisatie Dennis: word intern besproken Martin: Er zijn leden onder de 18 is daar een gekuiste notulen voor? (Fuck no)

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Notulen door: Secretaris Bas Smit en Stem- en

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

Notulen AAV te Nijmegen

Notulen AAV te Nijmegen Notulen AAV 30-08-2016 te Nijmegen 1 Opening Jasper opent de AAV om 20:09 en heet iedereen van harte welkom. Ingrid Weerts wordt per acclamatie tot technisch voorzitter benoemd. Lou Maessen en Rosanne

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1.

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. AAV Bestuursverkiezingen Woensdag 08-03-2017 20:00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststellen agenda 4. Vaststellen

Nadere informatie

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Opening AAV 15:04 Voorzitter: Malu Pasman Snc: Laura Bongers, Sandra Tawiah 15:04u. Voorzitter opent vergadering Installatie Congresvoorzitter en Stem-

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen 1. Opening AAV Wouter opent om 20:08 de AAV. 2. Mededelingen Mededeling van Wouter

Nadere informatie

Notulen verkiezings-aav

Notulen verkiezings-aav Notulen verkiezings-aav 18-06-2018 te Nijmegen, Café de 4Heeren Afdelingsvergadering 18-06-2018 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Matthijs Paul, Marit Gorissen Datum: maandag 18 juni 2018

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint met een openingspraatje. Ze erkent dat er dingen fout

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

Notulen AAV der Jonge Democraten Brabant. Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant

Notulen AAV der Jonge Democraten Brabant. Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant 1 DATUM te PLAATS Inhoudsopgave Opening 3 Bestuursverantwoording 3 Financieel blok 5 Organisatorisch blok 6 Verkiezingsblok 7 Uitreiking Boris IJlandtrofee 12 Verkiezingsuitslag

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 2 februari 2016 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening Anniek stelt voorzitter en SNC vast. 20.01 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie Malu

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Laatste update: 31 augustus 2016 Hoofdstuk I Algemeen Ar6kel 1. Begrippen a) Afdeling: de binnenlandse afdeling van de Jonge Democraten, genaamd Jonge Democraten

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering

Algemene Afdelingsvergadering Algemene Afdelingsvergadering 13-06-2017 Jonge Democraten Leiden-Haaglanden Notulen door: Danny Hoogstad & Cyriel van Vugt Datum: Dinsdag 13 juni, 2017 Tijd: 20.00-22.00 Locatie: De Zalen, Riouwstraat

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 15 december 2015 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening AAV (20.10) 20.02 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie David opent de vergadering

Nadere informatie

Afdelingscongres JD Brabant 11 juni 2016. Afdelingscongres. zaterdag 11 juni 2016, 14.00 uur Café Karel, Tilburg

Afdelingscongres JD Brabant 11 juni 2016. Afdelingscongres. zaterdag 11 juni 2016, 14.00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres zaterdag, 14.00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Eerwaarde Jonge Democraten, Het afdelingscongres in juni staat weer voor de deur. Het congres dat op een of andere manier de afsluiting

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Ledenenquête April 2018

Ledenenquête April 2018 Ledenenquête April 2018 Inleiding Bestuur Blok (2015-2016) heeft als eerste een enquête verstuurd onder de JDU leden aan het einde van haar bestuursjaar (juni 2016). Ook door bestuur Broer is in maart/april

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 1 september 2015 Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Mededelingen... 2 Vaststellen agenda... 2 Bestuursblok... 2 Verkiezingsblok... 3 Kandidaat secretaris

Nadere informatie

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Agenda... 3 Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursblok... 4 Verkiezing voorzitter... 5 Financieel blok... 6 2 AGENDA Opening Beroepsmogelijkheid

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân In verscheidenheid verenigd 0 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 2 Visie en doelstellingen 3 Het beleid -Leden en promotie -Activiteiten -Politiek -Financiën 4 Evaluatie

Nadere informatie

MODULE III BESLISSINGEN NEMEN IN EUROPA? BEST LASTIG!!!

MODULE III BESLISSINGEN NEMEN IN EUROPA? BEST LASTIG!!! MODULE III BESLISSINGEN NEMEN IN EUROPA? BEST LASTIG!!! De Europese Unie bestaat uit 27 lidstaten. Deze lidstaten hebben allemaal op dezelfde gebieden een aantal taken en macht overgedragen aan de Europese

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering D66 Rijk van Nijmegen van 12 december 2017

Verslag Algemene Ledenvergadering D66 Rijk van Nijmegen van 12 december 2017 Verslag Algemene Ledenvergadering D66 van 12 december 2017 Locatie: Voorzieningenhart de Ster in Lent Voorzitter: Sjoerd van Gils Verslag: Joost Franssen Aanwezig: 56 stemgerechtigde leden 1. Opening en

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016 AAV Midden-Brabant 23 maart 2016 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen AAV 9 december 3. Mededelingen 4. Financiën a. Verantwoording 2015 b. Toelichting witte

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ALV 27-01-2015 4. Verantwoording bestuur 2014-2015 5. Halfjaarrekening 2015 6. Verkiezen nieuw bestuur 7. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Stap 3 Stellingen 01 02

Stap 3 Stellingen 01 02 Stap 3 Stellingen 01 NIET AKKOORD NEUTRAAL AKKOORD ALS IK MAG GAAN STEMMEN, HOOR IK PAS ECHT BIJ DE VOLWASSENEN. 01 IN EEN DEMOCRATIE HEBBEN ALLE BURGERS INSPRAAK DOORDAT ZE MOGEN GAAN STEMMEN. DAT IS

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie

Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Werkblad Mijn talenten en werk - kwaliteitenreflectie Doel: Je onderzoekt hoe jij jouw talenten kunt inzetten in je werk (nu en later). Je gaat een activiteit buiten school onderzoeken. Dit kan zijn: a.

Nadere informatie

1 Vind jij dat de winkeliers in Horst aan de Maas zelf mogen bepalen wanneer ze open gaan?

1 Vind jij dat de winkeliers in Horst aan de Maas zelf mogen bepalen wanneer ze open gaan? Koopzondag Horst aan de Maas II Onderzoeksresultaten TIPHorstaandeMaas.nl In de gemeente is een discussie over de koopzondagen. 8 1 Vind jij dat de winkeliers in Horst aan de Maas zelf mogen bepalen wanneer

Nadere informatie

Afdelingscongres JD Brabant 10 juni Afdelingscongres. zaterdag 10 juni 2016, uur Café Karel, Tilburg

Afdelingscongres JD Brabant 10 juni Afdelingscongres. zaterdag 10 juni 2016, uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres zaterdag 10 juni 2016, 14.00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve jonge democraten, De zomer is gearriveerd, en dat betekent dat het weer tijd is voor het afdelingscongres. Tijd voor

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Update bestuur Badminton Club t Gooi

Update bestuur Badminton Club t Gooi Update bestuur Badminton Club t Gooi April 201 7 Martin Warmelink Voorzitter EN NU EVEN SERIEUS: WIE WORDT ONZE NIEUWE VOORZITTER?? Nog een maand of 2, dan zit het badminton-seizoen er weer op. We zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Jonge Democraten Brabant AAV 12-12-2015 Café Karel, Tilburg.

Jonge Democraten Brabant AAV 12-12-2015 Café Karel, Tilburg. Opening vergadering: 13:22 Aanwezig: Steve, Marijn, Peet, Robin, Jan Willem, Thijs, Erik, Richard, Bram, Floris, Mieke (voorzitter), Abdul (SNC), Jurriën, Denise, Arend, Mitchel, Ruben, Tijn, Hannah, Marjet

Nadere informatie

Het indienen van moties en amendementen

Het indienen van moties en amendementen Het indienen van moties en amendementen Ieder stemgerechtigd D66 lid heeft de mogelijkheid om een motie of amendement op het congres in te dienen. Goede amendementen en moties dragen bij aan heldere besluitvorming.

Nadere informatie

Rapport commissie Noten

Rapport commissie Noten Rapport commissie Noten 1. Inleiding Een commissie onder leiding van oud-pvda-senator Han Noten heeft de afgelopen tijd de stand van zaken op het gebied van ledendemocratie in onze partij geëvalueerd.

Nadere informatie

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID

OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID OPDRACHTEN BIJ THEMA 11 BELEID Beleid is alleen nodig als je iets gaat veranderen. INLEIDING Het beleid van een organisatie bepaalt hoe je moet werken en wat de bestuurders belangrijk vinden. Dat beleid

Nadere informatie

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN

STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN STARTERSGIDS VOOR ONLINE DATEN Eerste hulp bij Online daten Je hebt de stap gezet om te gaan online daten, spannend! Het lijkt allemaal erg simpel. En dat is het ook! Met een klein beetje hulp heb jij

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66

REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 REGLEMENT REGIO MIDDEN-NEDERLAND POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN D66 Artikel 1 Definities a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement van de

Nadere informatie

1 Wat vind je van het idee van een sportzone?

1 Wat vind je van het idee van een sportzone? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Sportzone 1.Voetbalvereniging Wittenhorst heeft met een aantal andere sportclubs en commerciële instellingen het plan opgevat om een sportzone in de Kasteelse

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Beleidsplan Bestuur Brongers

Beleidsplan Bestuur Brongers Voltijd Vol Energie! Beleidsplan Bestuur Brongers 2017-2018 Beleidsplan Bestuur Brongers 1 Voorwoord Lieve leden, Inhoudsopgave Het gaat ontzettend goed met de Jonge Democraten (JD). We zijn groter en

Nadere informatie

Inleiding (niet voor publicatie in het archief):

Inleiding (niet voor publicatie in het archief): Inleiding (niet voor publicatie in het archief): Voor u ligt het verslag van de Kick-Off ALV van PerspectieF die gehouden werd op 13 september 2014. Deze ligt u voor ter instemming op de financiële ALV

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting KEIHAN

Huishoudelijk Reglement Stichting KEIHAN Dit reglement bevat de volgende hoofdstukken: A. Algemeen B. Op het bestuur a. Algemeen Bestuur b. Dagelijks Bestuur C. Op de bestuursleden a. Algemeen b. Voorzitter c. Secretaris d. Penningmeester e.

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben.

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben. Marnix opent de vergadering Installatie congresvoorzitters en stem- en notulencommissie Voorzitter is Malu Pasman en Stem- en notulencommissie bestaat uit Pauline Gerth van Wijk en Nienke Vennik. Voorzitter

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Beleidsplan bestuur Broer

Inhoudsopgave. Beleidsplan bestuur Broer Inhoudsopgave Inleiding 2 Introductie bestuursleden 3 Werkgroepen en commissies 5 Meer op maandag! 7 Samenwerking 8 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 9 Visitekaartje Afdeling Utrecht 10 Financiën 11 Beleidsplan

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015 AAV Midden-Brabant 9 december 2015 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Toelichting bestuur AAV oktober 4. Notulen 24 juni 5. Realisatie begroting 2015 6. Beleidsplan

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek Lesdoel: De student weet meer over het en heeft een keer geoefend. Korte inhoud: De vacature is gevonden, de brief geschreven nu komt het aan de orde. Wat kun je verwachten? Oriëntatie Studenten hebben

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019

Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 Handleiding Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 mbo entree / mbo niveau 2 Met (kandidaat-)statenlid INHOUD TOOLBOX In deze Toolbox Provinciale Statenverkiezingen 2019 vindt u verschillende werkvormen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk Nieuwsbrief Team Samen Sterk Maart 2017 In dit nummer: plan 2017 Samen Sterk, Wat? App!, netwerk cursus Die ken ik!, het beste idee van Groenlo, open dag Graafschap college Groenlo, opleiding ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011

SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 SPONSOR HEREN 1 Pagina 2 Flits nummer 4 mei 2011 FLITS OFFICIEEL ORGAAN VAN T.C.EENDRAGT JAARGANG: Vijf en twintig NUMMER: 4 Flits Officieel orgaan Van T.C. Eendragt www.tceendragt.nl Voorzitter Ron Joosten

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Jaarrekening

Jaarrekening Jaarrekening 2014-2015 31-05-2016 Financieel Jaarverslag Beste leden, Graag bied ik jullie de jaarrekening 2014-2015 van het verenigingsbestuur van Student & Starter aan. Deze bestaat uit een balans, een

Nadere informatie

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001

(afmeldingen bij VSSD) Geachte DSR-leden en coördinatoren, Agenda DSR 395, woensdag 17 oktober 2001 VSSD Poortlandplein 6 68 BM Delft tel 015 78050 fax 015 787585 bestuur@vssd.nl Uitnodiging DSR 395 17 oktober 001 19:30 uur bij biotechnologie Julianalaan 67 (afmeldingen bij VSSD) Delft, 9 oktober 001

Nadere informatie

Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd

Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd Bestuursplan Wijnen II Focus tijdens de wedstrijd Eerwaarde leden, Bij sportteams waar gezelligheid een hoge prioriteit heeft, is het bijna traditie om te zeggen: Focus tijdens de wedstrijd. De Jonge Democraten

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018

Kandidatenboek lijsttrekkersverkiezing GR 2018 Lijsttrekkersverkiezing Gemeenteraadsverkiezingen 2018 1 Woord van de voorzitter Aan de leden van D66 Alphen aan den Rijn 10 mei 17 Democraten! Terwijl in Den Haag hard word gewerkt aan de formatie van

Nadere informatie

Notulen Verenigingsconferentie

Notulen Verenigingsconferentie Datum 1 april 2017 Tijd 13.00-17.00 Locatie Notulist: Café Se7en (Utrecht) Joost Notulen Verenigingsconferentie 1. Voorstelrondje Junus opent de verenigingsconferentie en start het voorstelrondje. Het

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Jij moet zelf het heft in handen nemen. In plaats van via de traditionele manier te zoeken en te reageren op vacatures,

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering 9 januari

Algemene Afdelingsvergadering 9 januari Algemene Afdelingsvergadering 9 januari JD Leiden-Haaglanden Tijd: 20.00-22.00 Locatie: De Vergulde Kruik, Haarlemmerstraat 22, 2312 GA Leiden Agenda 20.00 20.05: Opening, installatie, en agenda 20.05

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag

7 TIPS. Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag 7 TIPS Om meer rust en ontspanning te ervaren voor en na een werkdag Dit ebook is voor jou als hardwerkende jongvolwassenen met autisme spectrum stoornis of als je jezelf herken in de kenmerken van ASS.

Nadere informatie

WIE IS DE BAAS IN DE VVE?

WIE IS DE BAAS IN DE VVE? WIE IS DE BAAS IN DE VVE? Klik om de titelstijl van het mw mr. Astrid Luijk-van Veldhuizen model te bewerken Juridische Dienst VvE Belang mw Carola Peters-van der Gouw Hoofdredacteur VvE Magazine Inhoud

Nadere informatie

VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven

VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven Studentenraad KU Leuven (vzw) s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be 534.592.536 VERSLAG AV 28 augustus 2015, 19u00 21u00 Grote Aula (MTC), Leuven Aanwezig: Marijke Vanderschot, Joris Gevaert,

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan.

1. Kennismaking nieuwe MR leden Koen heet iedereen welkom en stelt voor dat we een kennismakingsrondje doen. Dit wordt gedaan. Verslag vergadering MR d.d. 24 augustus 2015 Aanwezig: Afwezig: Koen Vos, Corine Wierdsma, Jelle Bosma, Corry Bouma, Sonja Ruiter, Canésia Veenstra, Maike te Braak, Sietske van der Zijl (interim directrice)

Nadere informatie

Conclusie Enquête Werkgroep Nascholingen

Conclusie Enquête Werkgroep Nascholingen Conclusie Enquête Werkgroep Nascholingen 2 april 206 . Ik heb behoefte aan nascholingen met betrekking tot: (meerdere keuzes mogelijk): Taal- & Tolkvaardigheden 0 Attitude 6 Doelgroepen 9 Behoefte Categorie

Nadere informatie

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL

Kerstdrive Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL Kerstdrive 2016 Kerstdrive 2016 Een gelukkig 2017 voor iedereen!!! THE WINNER TAKES IT ALL K E R S T D R I V E 2 0 1 5 K e r s t d r i v e bij One Down is al jaren een feest maar hoe zou het er nu aan

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012

Studievereniging CognAC. Commissie reglement. Vastgesteld op 16 februari 2012 Studievereniging CognAC Commissie reglement Vastgesteld op 16 februari 2012 Aangepast op: 25 november 2013, 22 juni 2018 1 Structuur 1.1 Voorzitter De voorzitter is verantwoordelijk voor het maken van

Nadere informatie