Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten)"

Transcriptie

1 Huishoudelijk Reglement SV OKK (art. 3 statuten) Art De vereniging kent: 1. aspirant leden 2. gewone leden 3. junior leden 4. leden van verdienste en ereleden 5. donateurs Art Aangaan van lidmaatschap. Art Algemeen Ieder persoon die te kennen heeft gegeven lid te willen worden van sv. O.K.K. dient zich op een schietavond, in de schietaccommodatie te melden bij een van de bestuursleden of, indien deze niet aanwezig is bij een verenigingsinstructeur/- trainers. Het toetredende lid dient, als hij / zij zich aanmeldt voor het schieten met vuurwapens tenminste een leeftijd te hebben van 16 jaar. Voor het schieten met luchtwapens geldt geen leeftijdsgrens. De toelating wordt in dit geval bepaald door de discipline instructeur en is afhankelijk van de discipline die er geschoten gaat worden. Na een kort kennismakingsgesprek vult het aankomende lid zijn / haar NAAM, ADRES, WOONPLAATS, en TELEFOONNUMMER in het dagregister in. Het aankomende lid vult een aanmeldingsformulier in, wat tezamen met 2 recente pasfoto's dient te worden ingeleverd bij de secretaris c.q. ledenadministratie. Aanvullende benodigde bescheiden worden in de uitnodiging van de toelatingscommissie vermeld. Deze dienen deze dan tijdens het gesprek te worden overhandigd. Art Toelating Na ontvangst van het aanmeldingsformulier draagt de secretaris zorg dat de voorzitter van de toelatingscommissie in het bezit komt van de gegevens van het aangemelde lid. De voorzitter van de toelatingscommissie presenteert de nieuw aangemelde leden tijdens de eerstvolgende bestuursvergadering aan de rest van het bestuur. Hij adviseert het bestuur welke aanmeldingen direct door kunnen naar de toelatingscommissie en welke op de wachtlijst worden geplaatst. De wachtlijst heeft de functie van een buffer om te voorkomen dat er te veel nieuwe onervaren schutters bij de instructeurs terecht komen. Afhankelijk van ruimte en plaats ontvangt het aankomend lid een uitnodiging van de toelatingscommissie voor een gesprek. In dat gesprek wordt geïnformeerd op het gebied van de personalia, huiselijke situatie, de reden van interesse in de schietsportsport en de eventuele ervaring met de schietsport. Tevens dient er gevraagd te worden of er inlichtingen mogen worden ingewonnen bij derden en of er een bereidheid is bepaalde ondersteunende taken te vervullen binnen de vereniging. Van het gesprek wordt een verslag gemaakt wat samen met het advies van de toelatingscommissie binnen een week wordt ingeleverd bij de secretaris of ledenadministratie.

2 Bij een positief advies van de toelatingscommissie krijgt het aankomend lid de status van aspirantlid en wordt vervolgens geinformeert door de penningmeester betreffende de betaling van het inschrijfgeld en contributie. Indien er door het bestuur, de leden of de toelatingscommissie, binnen 6 maanden aan het bestuur, te kennen wordt gegeven dat het aspirant lid niet past en of niet goed functioneert binnen de vereniging houdt de toelatingscommissie binnen 1 maand na de melding een vervolg gesprek met het aspirant lid. Art Inschrijfgeld en Contributie De hoogte van het inschrijfgeld en de contributie wordt door de ledenvergadering vastgesteld. Het inschrijfgeld en contributie dient binnen 1 maand te zijn voldaan. Art Aspirant lidmaatschap Na ontvangst van het inschrijfgeld gaat het aspirant lidmaatschap in en mag het aspirant lid, onder begeleiding van de aan het aspirant-lid toegewezen instructeur, gebruik maken van de faciliteiten van sv O.K.K. Art Aanmelding K.N.S.A. Na ontvangst van de verschuldigde bedragen door de penningmeester zal het aspirant lid worden aangemeld bij de K.N.S.A. Tevens ontvangt het aspirant-lid zijn voorlopig lidmaatschapbewijs. Art Ontbinding aspirant lidmaatschap Indien niet wordt voldaan aan de betalingsverplichting zoals gesteld in art. 2.3 wordt het aspirant lidmaatschap ontbonden en dient het tijdelijk bewijs van lidmaatschap te worden ingeleverd bij de ledenadministratie. Restitutie van eventueel reeds betaalde bedragen wordt niet verleend. Art Aanvang normaal lidmaatschap Als de ledenadministratie na 6 maanden geen redenen van bezwaar heeft ontvangen van de toelatingscommissie wordt het aspirant lidmaatschap omgezet in een normaal lidmaatschap en ontvangt het lid zijn definitieve bewijs van lidmaatschap van de ledenadministratie. Art Beëindiging lidmaatschap Indien een lid zijn lidmaatschap zelf beëindigt door opzegging dient deze opzegging tenminste 2 (twee) maanden voor aanvang van het nieuwe contributiejaar te geschieden. Indien niet tijdig is opgezegd wordt nog 30% van de contributie voor het komende jaar in rekening gebracht. Art.3 - Inhoud van het lidmaatschap (art 4 statuten) Art Persoonlijk Het lidmaatschap is persoonlijk, dit houdt in dat de rechten en plichten van het lidmaatschap niet overdraagbaar zijn.

3 Art Rechten en plichten Elk lid dat niet geschorst is heeft het recht op deelname aan alle activiteiten van de vereniging. De leden zijn niet bevoegd om zonder toestemming van het dagelijks bestuur binnen de vereniging activiteiten te verrichten of te organiseren welke niet vallen onder het doel van de vereniging n.l. het door de leden beoefenen van de schietsport Art Aanpassing rechten en plichten Het bestuur kan tijdelijk of blijvend de rechten en plichten voor alle leden of voor een bepaalde catagorie leden beperken of uitbreiden. Art Aspirant leden Aspirant leden hebben in principe dezelfde rechten en plichten als normale leden mits ze door de instructeur goedgekeurd zijn voor het beoefenen van de door hen gekozen disciplines. Art. 4. Vaardigheid en veiligheidseisen Art Veiligheidseis Alle nieuwe leden melden zich bij de door de vereniging aangewezen instructeurs/trainers van de discipline welke men gaat beoefenen. De verenigingsinstructeurs/-trainers zullen de aspirant leden begeleiden en onderwijzen in het omgaan met vuurwapens. De volgende punten dienen te allen tijde te worden behandeld en getoetst: de veiligheidsregels de veiligheidshandelingen het commando "vast vuren" de problematiek van weigeraars Art Vaardigheidseis Ieder nieuw lid zal een toets van bekwaamheid worden afgenomen door de verenigingsinstructeurs/-trainers van de discipline welke men beoefent. Deze toets moet er toe bijdragen dat een schutter bekend is met de basistechniek van de betreffende discipline en deze beheerst alvorens hij zelfstandig mag schieten. De inhoud van de toets is er op gebaseerd dat de schutter de vaardigheid heeft om de discipline zelfstandig uit te oefenen en dat deze zo goed is dat er geen schade kan ontstaan, op welke wijze dan ook. Art Leden afkomstig van andere verenigingen Voor aspirant leden die afkomstig zijn van een andere schietvereniging en die al dan niet reeds in het bezit zijn van een verlof, zijn de artikelen 4.1 en 4.2. eveneens van toepassing. De toetsing zal door de verenigingsinstructeurs/-trainers worden afgenomen. Art Aanvullende of wisseling in discipline Voor leden die een bepaalde discipline beoefenen en overschakelen op een andere discipline of er een discipline bij gaan beoefenen zijn de zijn de artikelen 4.1 en 4.2 alleen dan van toepassing als de nieuwe discipline wezenlijk verschillend is van de reeds beoefende discipline. Verandering van discipline dient te worden gemeld aan het secretariaat c.q. ledenadminstratie.

4 Art Toelatingscommissie De toelatingscommissie bestaat uit voorzitter (bestuurslid) en een aantal teams. De voorzitter neemt geen deel aan de toelatingsgesprekken. De teams bestaan uit een teamleider, en maximaal 2 teamleden. De teamleider en de teamleden moeten lid zijn van de vereniging. De teamleden van de toelatingscommissie mogen geen zitting hebben in het bestuur van de vereniging. De teams van de toelatingscommissie wordt benoemd door de voorzitter van de toelatingscommissie. Er is geen beperking aan de zittingsduur van de commissie. Art.6 - Het bestuur Het bestuur van de vereniging bestaat uit tenminste 5 leden, waaronder de voorzitter, secretaris en penningmeester. In het bestuur dienen vertegenwoordigers aanwezig te zijn van alle disciplines die binnen de vereniging beoefend worden. Het schema van aftreden van het bestuur is als volgt: De voorzitter is om de drie jaar aftredend. De helft van de rest van het bestuur met daarin de secretaris is het jaar daarna aftredend. De andere helft van het bestuur met daarin de penningmeester is het jaar daarna aftredend. Art Stemmen Stemmen op personen geschiedt schriftelijk, op zaken mondeling dan wel bij handopsteken. Heeft bij een schriftelijke stemming op personen niemand de absolute meerderheid verkregen dan volgt herstemming tussen de twee personen die het hoogste aantal stemmen hebben behaald. Staken de stemmen wederom dan beslist het lot. Stemgerechtigd zijn gewone leden, ere leden en leden van verdienste ( 2 stemmen) Junior leden ( 1 stem ). Aspirantleden en donateurs hebben geen stemrecht. Art Competitieleider Per discipline die binnen de vereniging wordt beoefend wordt er een competitieleider benoemd. De competitieleider dient lid te zijn van de vereniging. Een en dezelfde persoon kan voor meerdere disciplines competitieleider zijn. De competitieleider heeft ook als taak het bijhouden van de scores van de interne competitie, het maken van een uitslagenlijst van de competitie en het inschrijven en begeleiden van schutters voor wedstrijden buiten de vereniging. Verdere omschrijving van hun taken en de verdeling van de taken binnen de commissie wordt door de commissie zelf omschreven en ter goedkeuring voorgelegd aan het bestuur. Art Kascontrole commissie De kascontrolecommissie bestaat uit twee leden en een reserve lid. De leden van de kascontrolecommissie dienen lid te zijn van de vereniging. Elk jaar treedt het langst zittende commissielid af en neemt het reserve lid zitting in de kascontrolecommissie. Tijdens de algemene ledenvergadering wordt een nieuw reserve commissielid gekozen en benoemd.

5 De kascontrolecommissie heeft als taak het controleren van de door de penningmeester opgestelde jaarstukken en daarvan verslag te doen in de algemene ledenvergadering. Art. 10. Baandienst Art Algemeen De baancommissie bestaat uit een aantal leden welke bij toerbeurt de werkzaamheden verrichten op het gebied van kaarten verkoop, munitie verkoop en registratie. Het rooster van de baancommissie wordt opgesteld door of onder verantwoording van het bestuur. De medewerkers dienen op de schietavonden om uur aanwezig te zijn. De kaartverkoop loopt tot uur. Er mag tot uur worden geschoten. Indien een medewerker verhinderd is dient deze zelf voor vervanging te zorgen. De vervanger dient in dezelfde functie te zijn ingedeeld. Als er geruild wordt moet dit op de lijst in de telkamer worden aangetekend. De baanmedewerkers krijgen 2 compsumptiebonnen. De baancommissie bestaat tenminste uit een teller en een griffier welke beide ook een toezichthoudende taak hebben Algemene werkzaamheden baandienst Opstarten van de computer De computer staat in het kaartenhok en dient daar ingeschakeld te worden. Het programma starten Kasgeld De geldkist staat in de wapenkast. Contoleer de hoeveelheid kasgeld, dit moet ongeveer 50,00 zijn Inboeken van de competitie Naam selecteren. Competitie selecteren. Aantal competities invoeren. Eventuele extra verkochte schijven selecteren. Aantal verkochte schijven invoeren. Eventueel verkochte soort munitie selecteren. Aantal PATRONEN invoeren. Eventueel uitgegeven wapens registreren. Pistolen en revolvers altijd in de koffer of een bakje verstrekken. Let op dat de handwapens nooit worden aangeraakt of uit het bakje/koffertje worden gehaald. Bij terugkomst wapen weer inboeken via het systeem. Controleren tijdens de registratie of de schutter bevoegd is de betreffende discipline te beoefenen. Bij gebruik van de grootkaliber banen ( 100 en 25 mtr) na ontvangst van de pas de sleutel uitgeven en de pas op de plaats van de sleutel op het bord hangen. Bij terugkomst na ontvangst van de sleutel de pas weer terug geven. Bij gebruik van de kleinkaliber banen (10/12 mtr) is dit niet van toepassing Schijven uitschrijven Op de competitie schijven moet worden vermeld: Datum stempel

6 Korps stempel Competitie soort Naam Indien het door de schutter zelf wordt gedaan controleer dan bij ontvangst van de schijven of alle gegevens er op staan Schijven waarderen De schijven worden gewaardeerd op RAND schot inslag, met uitzondering van de Historische Wapen disciplines, daar geldt HART schot inslag en altijd de speciale schot kalibers gebruiken (in het metalen doosje). Een competitie bestaat uit 10 schoten, met uitzondering van de Historische wapen disciplines,daar zijn het dertien schoten waarvan de hoogste 10 schoten bepalend zijn voor de score. Indien de competitie uit twee schijven bestaat met elk 5 schoten deze aan elkaar nieten. De totale score voor een competitie op de (bovenste) schijf vermelden Resultaten op lijsten noteren De scores van alle competities op de lijsten noteren Administratief afsluiten Avondoverzichten van de kaslijst, munitieverkopen en in- en uitgaande wapens uitdraaien, de laatste 2 laten tekenen door de beheerder en daarna in de daarvoor bestemde ordner opbergen Kaslijst. Kas opmaken en het geld afgerond in papier geld in de enveloppe doen samen met de kaslijst. Naam en datum op de enveloppe zetten en in de brievenbus werpen of aan de penningmeester geven Verenigingswapens opruimen Alle verenigingswapens controleren en weer in de kluizen opbergen en afsluiten. Sleutel aan beheerder terug geven Banen aanvegen en opruimen Controleer of er spullen zijn achter gebleven van de schutters. De 12 meter banen op het schietpunt hulzen vrij maken licht uitdoen en afsluiten. De 25 en 100 meter baan aanvegen tot 15 meter voorbij het schietpunt, banen afsluiten en verlichting / afzuiging uitdoen. Art Barcommissie De barcommissie bestaat uit een aantal leden die bij tourbeurt de barwerkzaamheden verrichten. Het rooster van de barcommissie wordt opgesteld door of onder verantwoording van het bestuur. De barmedewerker dient op de schietavonden om uur aanwezig te zijn. De bar dient om gesloten te worden. De barmedewerker verstrekt de bestelde consumpties en rekent deze af. De barmedewerker krijgt gratis koffie. Tevens zorgt de barmedewerker er voor dat de bar, keuken en kantine aan het eind van de avond opgeruimd worden achtergelaten.

7 De barmedewerker ziet er op toe dat de koelkasten zijn bijgevuld en afgesloten en alle elektrische apparaten zijn uitgeschakeld voor zijn vertrek. De barmedewerker maakt aan het eind van de avond de kas op, doet de opbrengst in een enveloppe en werpt deze in de daarvoor bestemde bus in de kast van het kaartenbureau of geeft deze af aan de penningmeester. Art Accommodatie commissie De accommodatie commissie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan het pand en de installaties in het verenigingsgebouw. De accommodatie commissie adviseert het bestuur op het gebied van aanschaf en onderhoud van de installaties. Art Commissie wapenbeheer. De commissie wapenbeheer is verantwoordelijk voor het onderhoud van de verenigingswapens. De commissie adviseert het bestuur op het gebied van aanschaf van nieuwe wapens, zowel als uitbreiding als vervanging of reparatie. Art Wedstrijden Wedstrijden worden verschoten volgens de richtlijnen van de K.N.S.A. De Interne competitie wordt door de ledenvergadering vastgesteld. De bijzondere wedstrijden (bijv. de Kerstwedstrijd) worden door het bestuur bepaald. Art Wijzigingen Suggesties van wijzigingen in het huishoudelijk- of intern wedstrijd reglement kunnen te allen tijde worden ingediend bij het bestuur. De door het bestuur of de leden ingediende wijzigingen op het huishoudelijk- en / of wedstrijd reglement dienen te worden behandeld in, en goedgekeurd door de algemene ledenvergadering. Art Slotbepalingen Indien er zich zaken voordoen die niet of niet duidelijk genoeg in het huishoudelijkof intern wedstrijd regelement staan omschreven beslist het bestuur. Daar waar in dit reglement staat vermeld medewerker gelieve ook te lezen medewerkster.

Huishoudelijk Reglement LSVN

Huishoudelijk Reglement LSVN Huishoudelijk Reglement LSVN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van dinsdag, 7 februari 2017 te Nijverdal Inhoud Artikel 1 - Aanmelding:... 2 Artikel 2 - Toelating lid:... 2 Artikel 3 - Rechten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 6 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwe Schuts

Onze Lieve Vrouwe Schuts Onze Lieve Vrouwe Schuts Elshout Reglement afdeling schieten 8 September 2014 R e g l e m e n t A f d e l i n g S c h i e t e n Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I Algemeen... 3 HOOFDSTUK II Inrichting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen

Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING. t Veen Huishoudelijk reglement SCHIETSPORTVERENIGING t Veen Nijverheidslaan 48 9581 EK Musselkanaal tel: 0599-412093 (alleen gedurende de openingstijden) 26-08-2012 Blad 1 van 7 HUISHOUDELIJK Reglement Versie

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel.

Artikel 1: de vereniging draagt de naam Bridge Veghel '77 en is gevestigd te Veghel. STATUTEN VAN "BRIDGE VEGHEL '77". OPRICHTING. Artikel 1: de vereniging draagt de naam "Bridge Veghel '77" en is gevestigd te Veghel. Artikel 2: de vereniging is opgericht op 26 mei 1977. Artikel 3: zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) Sportschuttersvereniging Buitenveldert (hierna te noemen SSVB) De vereniging is goedgekeurd bij K.K. -22-5-1968 nr 54. En aangesloten bij de KNSA nummer 1240. Laatstelijk gewijzigd op de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Almense Tennis Club HUISHOUDELIJK REGLEMENT Almense Tennis Club ALGEMEEN 3 HET BESTUUR 3 CONTRIBUTIE 4 INTRODUCTIE 4 VERGADERINGEN 5 KASCOMMISSIE 5 ALGEMENE BEPALINGEN VAN ORDE 5 HET AFHANGSYSTEEM 6 WIJZIGING VAN HET HUISHOUDELlJK

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V.

Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub van O.E.V. Huishoudelijk Reglement afdeling Schietsportclub O.E.V. Artikel 01: Dit huishoudelijke reglement is goedgekeurd door het bestuur OEV tijdens de bestuursvergadering die gehouden is op d.d. 16 november 2010

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN

KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN KNSA-MODEL BALLOTAGEPROCEDURE SCHIETSPORTVERENIGINGEN ALGEMEEN: De schietsport is in Nederland nog immer populair. Circa 4.000 à 5.000 personen melden zich jaarlijks bij een schietsportvereniging omdat

Nadere informatie

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement

BASKETBALVERENIGING DE SNIPERS. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Pagina 1 van 7 Versie: 14-12-2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Algemeen... 3 2 Lidmaatschap... 3 3 Contributie... 4 4 Het Bestuur... 5 5 Ledenvergaderingen... 5 6 Stemmen... 6 7 Boetes

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of

5. Het bestuur kan, wanneer dit naar zijn oordeel redelijk is, in speciale gevallen besluiten dat het door een lid verschuldigde, geheel of Doorlopende tekst van de statuten van de Ter Aar, gemeente Nieuwkoop, gevestigde vereniging: Surfclub Ter Aar, zoals de zijn komen te luiden na de statutenwijziging geconstateerd bij akte op twaalf juni

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK.

Lidmaatschap. Van het bestuur. Huishoudelijk reglement. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Certified Media Professionals; gevestigd te IJsselstein, Hugo Poortmanstraat 12, 3404AK. Lidmaatschap Artikel 1 - Lid worden Wijze van toetreding als lid van de vereniging geschiedt met inachtname van

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Huishoudelijk Reglement. Dit reglement dient uitsluitend ter aanvulling van de statuten van de Vereniging van Eigenaren Noorderplassen. Dit reglement is vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering op 24

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het is een lid niet toegestaan tegelijkertijd lid te zijn of te worden van een vereniging om daarin dezelfde sport te beoefenen als bij Sportvereniging Phoenix, behoudens schriftelijke

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING NATUUR EN MILIEU, IVN AFDELING WIJK BIJ DUURSTEDE Artikel 1. Leden/donateurs (zie statuten artikel 5 t/m 9) 1. De vereniging kent leden die bij het IVN zijn aangemeld

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement LONU

Huishoudelijk Reglement LONU LONU Huishoudelijk Reglement LONU Versie 3 april 2007 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LONU (LOOPGROEP NUENEN) 1 ALGEMEEN De reglementen van de vereniging zijn vastgelegd in de statuten welke op 27 april 2001 zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Dit huishoudelijke reglement is volgens artikel 24.1 van de statuten van de vereniging Golf Club Bentwoud vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 24 juni 2013. Algemene

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Verenigingsinformatie afdeling Juridische Zaken BIJLAGE MODEL V Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen der leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort

Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort Huishoudelijk Reglement Lopersgroep Brandevoort ALGEMEEN Artikel 1 1. Het Huishoudelijk Reglement geldt naast hetgeen in de statuten van Lopersgroep Brandevoort is opgenomen. 2. De algemene vergadering

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement [januari 2016] Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende baanreglement en aan de schriftelijke of mondelinge aanwijzingen

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier

Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Wandelsportvereniging Wipstrikkwartier Huishoudelijk Reglement Concept 2 maart 2013 1e uitgave - 11-03-1987 2e uitgave - 02-03-2007 (1e wijziging) 3e uitgave - 05-03-2011 (2e wijziging) 4e uitgave - 02-03-2013

Nadere informatie

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG

Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG Recreatieve Schaatsvereniging Noord Limburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONFORM ARTIKEL 24 VAN DE STATUTEN RECREATIEVE SCHAATSVERENIGING NOORD-LIMBURG 1 e wijziging ALV 30 september 1998 2 e wijziging ALV

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

NVNF. Bestuur huishoudelijk reglement

NVNF. Bestuur huishoudelijk reglement NVNF Bestuur huishoudelijk reglement INLEIDING Dit Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback (NVNF) is een aanvulling op de Statuten van de Vereniging. Het Huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION

REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION REGLEMENT VAN DE VERENIGING DUTCH CORPORATE FINANCE ASSOCIATION Algemeen. Artikel 1 1. De vereniging genaamd: Dutch Corporate Finance Association, hierna te noemen de vereniging is bij notariële akte opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement De Vogelvriend Leerdam Art. 1 De vereniging De Vogelvriend gevestigd te Leerdam zal in dit Huishoudelijk Reglement Afdeling worden genoemd daar zij in feite is een afdeling van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vereniging

Huishoudelijk reglement vereniging Huishoudelijk reglement vereniging EHBO vereniging Sint Christophorus Heemskerk Naam en plaats De vereniging draagt de naam: E.H.B.O. vereniging Sint Christophorus, opgericht 18 februari 1954 te Heemskerk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden.

Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden. Huishoudelijk Reglement Lidmaatschap Artikel 1. De vereniging staat open voor rechtspersonen. Waar in dit reglement 'hij' gebezigd wordt, dient daaronder ook 'zij' verstaan te worden. Artikel 2. Eenieder,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit

Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Huishoudelijkreglement WSV De Kievit Algemene Bepalingen. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Watersportvereniging De Kievit. Zij is gevestigd te Dordrecht. Artikel 2. Het verenigingsjaar loopt van

Nadere informatie

1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging.

1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging. Huishoudelijk reglement van de Domstad Devils, Utrecht Lacrosse Versie: januari 2018 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De in dit reglement opgenomen bepalingen gelden voor alle leden van de vereniging.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 TEN GELEIDE Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Het is als zodanig gefundeerd in artikel 23 hiervan. Het clubhuis

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging.

LEDEN RECHTEN EN VERPLICHTINGEN VAN DE LEDEN. 1. Nieuwe leden betalen de verschuldigde contributie tegelijk met de aanmelding als lid der vereniging. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE BELANGENVERENIGING ZESGEHUCHTEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 LEDEN Leden van de vereniging kunnen ook zijn zij die geen bewoner zijn van Zesgehuchten, maar wel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN TENNISCLUB SLOW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN TENNISCLUB SLOW HUISHOUDELIJK REGLEMENT DER NIJMEEGSE STUDENTEN LAWN ALGEMENE BEPALINGEN TENNISCLUB SLOW Artikel 1 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Lawn Tennisclub Slow, hierna te noemen "de vereniging" is

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie 2.1)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie 2.1) HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie 2.1) Hoofdstuk 1 De Vereniging 1.1 De Vereniging van Veteranen en Postactieven van het Regiment Verbindingstroepen, afgekort VVPRV, (hierna te noemen: de vereniging) is

Nadere informatie

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 - NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Friese Darts Bond, bij afkorting genaamd: F.D.B. 2. Zij heeft haar zetel te Sneek. Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht

Nadere informatie

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT

LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT LANDELIJKE RIJVERENIGING EN PONYCLUB AMETHYST Noorderweg 116a 1456 NL Wijdewormer HUISHOUDELIJK REGLEMENT INLEIDING Onze vereniging maakt deel uit van een samenwerkingsverband die tot doel heeft om op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006

Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 Verenigingsstatuten.doc Blz 1 van 7 31 januari 2006 VERENIGINGSSTATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam:. Zij is gevestigd in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De wijk wordt, volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2010

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2010 REGLEMENT Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement is opgesteld op grond van het artikel 18 van de statuten van de Personeelsvereniging EPZ (verder de vereniging genoemd) bepaalde. Artikel 2. Alle leden

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T S. V. BAS BIDDINGHUIZEN. Schietvereniging-BAS Bekrachtigd: april 2013 Pagina 1/12

H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T S. V. BAS BIDDINGHUIZEN. Schietvereniging-BAS Bekrachtigd: april 2013 Pagina 1/12 S. V. BAS BIDDINGHUIZEN Pagina 1/12 H U I S H O U D E L I J K R E G E L E M E N T S. V. BAS BIDDINGHUIZEN Van kracht per 15-03-1995 Algemene Bepalingen... 3 Artikel 1. De vereniging... 3 Artikel 2. De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen.

Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Huishoudelijk reglement Onderwatersport Vereniging Diemen. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen.... 2 1. art. 1.... 2 1. art. 2.... 2 1. art. 3.... 2 Hoofdstuk 2. Van de leden... 2 2. art. 1.... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011

Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Huishoudelijk reglement Reuma Patiënten Vereniging Arnhem e.o. Goedgekeurd op de ALV van 9 juni 2011 Artikel l - Algemeen De vereniging noemt zich: Reuma Patiënten Vereniging Arnhem en omstreken. Verder

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011

Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Huishoudelijk Reglement TENNISCLUB SMALHORST 2011 Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich te houden aan het ter plaatse geldende Reglement gebruik Tennispark Smalhorst

Nadere informatie

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK

LAWN TENNISCLUB B.R.Z. BEEK Huishoudelijk reglement van de tennisvereniging Beeker Racket Zwaaiers zoals vastgesteld op de algemene ledenvergadering op 18 januari 1981 en ten laatste gewijzigd op de algemene ledenvergadering 25 januari

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub Sassem Troef NBB-nr.: 09017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 31 augustus 2017 HOOFDSTUK 1 VAN DE LEDEN WIJZE VAN TOETREDEN VAN LEDEN Artikel 1 Personen, die als lid van de club wensen toe te treden,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

Bridgeclub " 't Roadhoes"

Bridgeclub  't Roadhoes HUISHOUDELIJK REGLEMENT Bridgeclub " 't Roadhoes" HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUD: Artikel 1 t/m 2 Algemene 3 Activiteiten 4 t/m 6 Leden 7 Ere- en Ondersteunende leden 8 t/m 9 Vereniging 10 t/m 17 Bestuur

Nadere informatie

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis.

Artikel 1 Naam en zetel De vereniging draagt de naam Hellevoets Effect en is gevestigd te Hellevoetsluis. 1. STATUTEN. Tafeltennisvereniging Hellevoets Effect is opgericht op 20 augustus 1976 en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder nummer 40385017 Artikel 1 Naam

Nadere informatie

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT

/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Netwerk Notarissen 2005.005150.01/RC 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Rechten en verplichtingen van de leden Artikel 1 De leden zijn verplicht zich strikt te houden aan het ter plaatse geldende baan-, parken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING DORPSGEMEEN- SCHAP OUD ADE Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement behoort bij de statuten van de te Oud-Ade (gemeente Kaag en Braassem) gevestigde vereniging Dorpsgemeenschap

Nadere informatie

PROCEDURE VOORWAARDEN*

PROCEDURE VOORWAARDEN* PROCEDURE BEOORDELING STATUTEN VAN VERENIGINGEN DIE KNSA-LID WILLEN WORDEN c.q. REEDS KNSA-LID ZIJN EN HUN STATUTEN WILLEN WIJZIGEN ZIE OOK: RICHTLIJNEN VOOR KNSA-LIDMAATSCHAP (2006) Indien een vereniging

Nadere informatie