Armoede is een verhaal van 1 op 7

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Armoede is een verhaal van 1 op 7"

Transcriptie

1 Elke actie tegen armoede telt Ook de jouwe! Ontdek hoe jij kan helpen

2 Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen. Samen Tegen Armoede maakt werk van structurele armoedebestrijding in eigen land. We doorprikken vooroordelen en ondersteunen ruim 100 lokale projecten. Klaar om je schouders onder één van onze sociale acties of solidariteitsprojecten te zetten? Financieel of praktisch, hier en nu of op langere termijn? Samen maken we op verschillende manieren werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting. Elke actie tegen armoede telt. Ook de jouwe!

3 1 Zet Samen Tegen Armoede in de kijker Deel onze solidariteitsoproep en zwengel mee het debat aan. Er zijn verschillende mogelijkheden om Samen Tegen Armoede zichtbaar te maken.

4 06-WZZ-STA-AFF-A3-QJ7253.indd 1 9/06/16 16:16 Armoede is een verhaal van 1 op 7 V.U. Daniëlle Colsoul, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel, WZZ Vandaag leven Belgen onder de armoedegrens Als het over armoede gaat, worden we nog te vaak verblind door vooroordelen. Samen Tegen Armoede wil de complexiteit van armoede zichtbaar maken. Ontdek 7 sterke solidariteitsverhalen en steun ons op BE A4 A3 A1 + Reuze campagneaffiche (120 cm breed 160 cm hoog) Affiches De affiches van Samen Tegen Armoede zijn het ideale middel om de campagne in het straatbeeld te brengen. Vraag je familie, vrienden, buren en collega s om een affiche op te hangen thuis, op het werk, aan hun auto Of ga samen op stap en hang affiches op in scholen, winkels, stations, stadsdiensten, culturele centra, bibliotheken en alle andere plaatsen waar we zeker gezien worden. Folder en omslag Onze Samen Tegen Armoede-folder en omslag zijn de ideale manieren om mensen kennis te laten maken met Samen Tegen Armoede. Je kan de folder of omslag deur-aan-deur bussen, meegeven tijdens acties of uitdelen aan vrienden en familie. Vlag Samen Tegen Armoede, dat mag gezien worden. Val extra op of toon je inzet voor de campagne door onze vlag te laten wapperen op een zichtbare plaats of bij een activiteit voor Samen Tegen Armoede.

5 Je vindt deze materialen terug in onze catalogus op pagina 14, 17 en 19 of je kan ze bestellen op Het materiaal wordt op een adres naar keuze en gratis geleverd.

6 2 steun een actie Help een handje en sluit aan bij één van de drie solidariteitsacties voor mensen in armoede.

7 Soep op de stoep Organiseer een Soep op de stoep en verkoop soep bij je thuis, op het werk, aan de schoolpoort, op de wekelijkse markt, tijdens een activiteit van je vereniging overal is goed! Wij sturen je een gratis promopakket en je kan aan de slag. Vraag voorbijgangers om in ruil voor een dampende beker soep een vrije bijdrage te leveren voor Samen Tegen Armoede. Elke soep op de stoeper helpt zo mensen in hun strijd tegen armoede. Goedgemutste Breicampagne Elke winter breien honderden breiers in België kleine wollen mutsjes voor de flesjes van de innocent smoothies. Het zou natuurlijk leuk zijn als je ook mee wilt doen. Hoe meer mutsjes, hoe meer mensen in armoede we kunnen helpen. Dus doe mee en brei één mutsje, of honderd (of iets daar tussenin) en we maken er samen een succes van. Per verkochte goedgemutste smoothie gaat er 20 cent naar Samen Tegen Armoede. Mutsjes kunnen tot eind november ingeleverd worden bij Veritas. Hoe meer mutsjes, hoe meer mensen in armoede we kunnen helpen.

8 Zet je benen in voor Samen Tegen Armoede Zet je benen in en ga een dubbele uitdaging aan: loop, wandel, fiets, skate, zwem een aantal kilometers, uren, minuten en zamel geld in voor Samen Tegen Armoede. Vraag je familie, vrienden, buren, collega s om je sportieve inzet te sponsoren. Bijvoorbeeld per kilometer die je loopt, wandelt, fietst, skate of zwemt. Je kan aansluiten bij een bestaand loopevent waarop Samen Tegen Armoede aanwezig is of zelf een sportieve actie organiseren. Wil je graag nieuwe mensen vinden om mee te helpen aan je actie? Of wil je je graag inzetten in jouw buurt, maar weet je niet hoe? We vragen alle actievoerders om hun acties te registreren via de website. Je kan jouw actie dan delen via sociale media. Mensen komen zo in contact met jouw initiatief. Meer informatie en je actie registreren:

9 3 Help de Samen tegen armoede-boodschap verspreiden Je kan ook samen met je vereniging, parochie of school de solidariteitsoproep van Samen Tegen Armoede verduidelijken tijdens een inhoudelijk moment.

10 Campagneavond Veel groepen organiseren elk jaar een campagneavond. We helpen je hier graag mee verder. Je kan de PowerPoint van Samen Tegen Armoede downloaden waarin de campagne wordt verduidelijkt. Natuurlijk kan je ook de campagnereportage vertonen. Advent in het teken van Samen Tegen Armoede In de liturgiemap vind je suggesties voor de vier adventsvieringen voor de liturgiemakers in jouw parochie of organisatie. In de adventskalender vind je een rijke mix aan gebeden, doordenkers, bijbelfragmenten, dagboekfragmenten van Robby, ervaringen van mensen in armoede Kortom een uitgebreid aanbod voor jong en oud om elke dag van de advent stil te staan bij Samen Tegen Armoede. Samen Tegen Armoede met Robby Warme en mooie prentenboeken met levensechte verhalen over opgroeien in een kansarm gezin. Herkenbare en realistische verhalen met een fantasierijke invulling en verrassende wendingen. De speelse prenten zijn sterk in hun eenvoud en brengen de fantasie met een vleug je subtiele humor in beeld. Een ideaal voorleesverhaal om armoede in je klas bespreekbaar te maken. Je kan de prentenboeken ook aanvullen met een Robby handpop en/of de vertelplaten. Deze en andere materialen kan je downloaden of bestellen op Heb je vragen over je inhoudelijk moment. Neem dan contact op met onze medewerkers in jouw regio. Ze helpen je graag verder. De contactinformatie vind je achteraan in deze folder terug.

11 4 Werk je liever met een vast concept? Samen Tegen Armoede heeft ook kant en klare concepten waar je mee aan de slag kan in je school, vereniging of parochie.

12 Armoedequiz De quiz is een laagdrempelige formule om informatie te verspreiden over Samen Tegen Armoede, is toegankelijk voor gelegenheids quizzers en duurt 2u30 tot 3u. Doorheen het verhaal willen we duidelijk maken wat armoede in onze samenleving betekent. De warme babbel Dit is een homeparty over armoede. Je nodigt vrienden uit bij je thuis voor een geëngageerde babbel en wij zorgen voor een boeiende spreker uit één van de organisaties die we financieel ondersteunen. Deze spreker vertelt over zijn ervaring of werk in de aanpak van armoede. Doorheen het verhaal willen we duidelijk maken wat armoede in onze samenleving betekent.

13 Kaartspel Armoe Troef Durven jij en je vereniging of klas de uitdaging aan om open kaart te spelen? Hoe kijken jullie naar armoede? En naar mensen die in armoede leven? Kunnen jullie drempels voor mensen in armoede slopen? Bij dit kaartspel hoort een handleiding met handige verwerkingsmodellen, tips en extra informatie. De handleiding kan je gratis downloaden. Heb je interesse om de quiz te organiseren? Neem dan contact op met Nele De Wachter of ). Wil je graag een warme babbel organiseren? Neem dan contact op met onze medewerkers in jouw regio. Ze helpen je graag verder. De contactinformatie vind je achteraan in deze folder terug. Het kaartspel en de handleiding kan je bestellen en downloaden op

14 5 WORD VRIJWILLIGER Engageer je om het Welzijnszorgteam op vrijwillige basis te versterken. Bekijk onze vrijwilligersvacature op en vul het contactformulier in.

15

16 Nationaal Openingsuren: 9u00 tot 12u30 en 13u30 tot 16u30. Gesloten op woensdag. Regionale diensten Openingsuren: 10u tot 12u30 en 13u30 tot 16u30. Gesloten op maandag. Antwerpen Rolwagenstraat Antwerpen T E antwerpen@welzijnszorg.be Brussel Huidevettersstraat Brussel T E brussel@welzijnszorg.be Vlaams-Brabant/Mechelen Varkensstraat Mechelen T E mechelen@welzijnszorg.be Samen Tegen Armoede Een campagne van Welzijnszorg Huidevettersstraat Brussel T E info@samentegenarmoede.be Facebook: Samen Tegen Armoede Limburg Tulpinstraat Hasselt T E hasselt@welzijnszorg.be Oost-Vlaanderen Sint-Salvatorstraat Gent T E gent@welzijnszorg.be West-Vlaanderen Sint-Jorisstraat Roeselare T E roeselare@welzijnszorg.be V.U. Welzijnszorg vzw, Huidevettersstraat 165, 1000 Brussel, WZZ

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid

5 jaar samen breien. brei een mutsje voor het goede doel. 645.097 mutsjes in totaal gebreid 5 jaar samen breien brei een mutsje voor het goede doel 645.097 mutsjes in totaal gebreid Hallo, Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sappen. Elke winter breien we samen met honderden breiers

Nadere informatie

Robby in de soep! Haal Robby uit de soep!

Robby in de soep! Haal Robby uit de soep! Robby in de soep! Veel te veel kinderen in ons land leven in armoede. Ook bij jullie op school. Alle kinderen horen daar iets over te weten. Daarvoor ontwikkelden we de figuur van Robby, een jongen uit

Nadere informatie

De goedgemutste Breicampagne

De goedgemutste Breicampagne De goedgemutste Breicampagne Hallo breiers van Nederland brei een mutsje voor het goede doel Hallo Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sappen. Elk najaar breien we samen met honderden breiers

Nadere informatie

Samen. tegen. armoede

Samen. tegen. armoede Samen tegen armoede projectenoproep 2011 Welzijnszorg vzw - Lisa Van Damme Welzijnszorg vzw steunt jaarlijks meer dan 150 projecten van organisaties die zich inzetten in de strijd tegen armoede en sociale

Nadere informatie

EXCLUSIEF VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS. Verwerkingsbrochure Campagnereportage. Een campagne van

EXCLUSIEF VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS. Verwerkingsbrochure Campagnereportage. Een campagne van EXCLUSIEF VOOR HET SECUNDAIR ONDERWIJS Verwerkingsbrochure Campagnereportage Een campagne van 1 VOOR JE AAN DE SLAG GAAT Armoede is een verhaal van 1 op 7. De campagnereportage brengt het complexe verhaal

Nadere informatie

Handleiding voor scholen

Handleiding voor scholen Lancering campagne 2018 1 op 5 loopt school in de buitenbaan 26/11/ 18 Handleiding voor scholen Beste schoolteam, Jullie school engageert zich om mee te weren aan de lancering van de campagne 1 op 5 loopt

Nadere informatie

Geef de minister een stevige prik

Geef de minister een stevige prik Actiebrochure 2012 Geef de minister een stevige prik Stuur hem vandaag nog een prikmail Laat de minister van Ontwikkelingssamenwerking weten dat gezondheid een mensenrecht is. Overal ter wereld moeten

Nadere informatie

Doe mee aan iets groots, brei kleine mutsjes.

Doe mee aan iets groots, brei kleine mutsjes. Doe mee aan iets groots, brei kleine mutsjes. Hallo, wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sap. Elke winter breien we samen met duizenden breiers in België kleine wollen mutsjes voor het goede

Nadere informatie

brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien

brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien brei een mutsje voor het goede doel 10 jaar samen breien Hallo, wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sap. Elke winter breien we samen met honderden breiers in Nederland kleine wollen mutsjes

Nadere informatie

Adressen en contactpersonen regionale diensten Welzijnszorg

Adressen en contactpersonen regionale diensten Welzijnszorg Adressen en contactpersonen regionale diensten Welzijnszorg Antwerpen Fons Corten Veerle Sommen Pastorijstraat 37, 2060 Antwerpen tel 03/ 217 24 90 - fax 03/ 217 24 99 antwerpen@bdwzz.be Brussel Jacques

Nadere informatie

Campagnekrant en catalogus Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne

Campagnekrant en catalogus Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne Campagnekrant en catalogus 2019 Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne Campagnekrant en catalogus 2019 Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne 4 Samenstelling en taalnazicht

Nadere informatie

Welzijnszorg steunt projecten in hun strijd tegen armoede en sociale uitsluiting.

Welzijnszorg steunt projecten in hun strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Welzijnszorg steunt projecten in hun strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. lokale, regionale en nationale projecten toelagen voor advies i.v.m. organisatieontwikkeling pilootprojecten Prijs Armoede

Nadere informatie

zet m op voor Belgen in armoede

zet m op voor Belgen in armoede zet m op voor Belgen in armoede Hallo, Zo werkt het: Wij zijn innocent drinks en we maken smoothies en sap. Elke winter breien we samen met duizenden breiers in België kleine wollen mutsjes voor het goede

Nadere informatie

STA JIJ ACHTER MENSEN IN ARMOEDE?

STA JIJ ACHTER MENSEN IN ARMOEDE? STA JIJ ACHTER MENSEN IN ARMOEDE? www.samentegenarmoede.be PERSOFFENSIEF #1op7 Samen Tegen Armoede 1 Persoffensief SAMEN TEGEN ARMOEDE Samen Tegen Armoede is het nieuwe campagnemerk van non-profitorganisatie

Nadere informatie

Lesfiche 3. Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg. Ervaren dat je ook mooie geschenken kan wensen waar geen geld voor nodig is.

Lesfiche 3. Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg. Ervaren dat je ook mooie geschenken kan wensen waar geen geld voor nodig is. Lesfiche 3 Vakgebied: Thema: Omschrijving onderwerp: Verwijzing: Hoofddoel: Duur les: Rooms-katholieke godsdienst De advent - Welzijnszorg Kennismaking met het verhaal van Robby- Het mooiste geschenk.

Nadere informatie

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE

Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE Achtergrondcijfers WELZIJNSZORG VZW HUIDEVETTERSSTRAAT 165 1000 BRUSSEL 02 502 55 75 WWW.WELZIJNSZORG.BE INFO@WELZIJNSZORG.BE NATIONAAL SECRETARIAAT Huidevettersstraat 165 1000 Brussel T 02 502 55 75 F

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be

TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be rodeneuzendag.be TIJD VOOR ACTIE! rodeneuzendag.be IN 2018 ALLE NEUZEN RICHTING SCHOOL VTM, Qmusic en Belfius slaan opnieuw de handen in elkaar om jongeren die het mentaal moeilijk hebben te steunen. Nog altijd heeft 1

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

stappen: hoe begin je eraan?

stappen: hoe begin je eraan? 10.000 stappen: hoe begin je eraan? 1 2 3 4 5 6 Meet je stappen gedurende een week. Bepaal je doel. 500 extra stappen per dag is een haalbare uitdaging. Hou dit minstens 1 week vol. Kies na elke week een

Nadere informatie

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.)

Flyers leggen op openbare locaties (Scholen, bibliotheek, etc.) Hier volgt een lijst met acties die je kunt uitvoeren om credits te verdienen. Enkele van de acties spreken voor zich, maar bij sommige hadden we toch nog graag nadere uitleg gegeven. Affiche bij je thuis/familie/vrienden

Nadere informatie

Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne

Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne Campagnekrant en catalogus 2018 Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne Campagnekrant en catalogus 2018 Alle informatie en materiaal voor een geslaagde campagne 4 Samenstelling en taalnazicht

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen?

Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? Wat is kindermishandeling? Hoe kan kindermishandeling stoppen? Wie kan je hierbij helpen? In deze folder vind je een antwoord, en lees je ook bij wie je terecht kan als je over mishandeling of verwaarlozing

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE

HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE SAMWEEK HANDLEIDING VOOR DE CAMPAGNEVERANTWOORDELIKE DAAR KOMT SAM DE VERKEERSSLANG! Beste campagneverantwoordelijke Fijn dat je weer meedoet om van de Samweek op je school een succes te maken. Dit jaar

Nadere informatie

De SLAS methode wordt mede mogelijk gemaakt door: Samen Lekker Analoog Sociaal

De SLAS methode wordt mede mogelijk gemaakt door: Samen Lekker Analoog Sociaal De SLAS methode wordt mede mogelijk gemaakt door: Samen met Paul Demeer Lekker Analoog Sociaal SLAS = Populaire digitale toepassingen terug vertaald naar het ÉCHTE leven! SLAS SLAS staat voor Samen Lekker

Nadere informatie

INSPIRATIE VOOR JOUW ACTIE! TIPS &

INSPIRATIE VOOR JOUW ACTIE! TIPS & INSPIRATIE VOOR JOUW ACTIE! 2016RND TIPS & RODE NEUZEN DAG KOMT ERAAN De eerste Rode Neuzen Dag van VTM, Qmusic en Belfius maakte een moeilijk onderwerp bespreekbaar: jongeren met psychische problemen

Nadere informatie

Zorg voor een ander begint bij jezelf!

Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zorg voor een ander begint bij jezelf! Zelfzorg voor mantelzorgers Zelfzorg Zorg je thuis voor iemand die je dierbaar is? Of voor iemand in je omgeving? Dan ben je waarschijnlijk een mantelzorger. Mantelzorg

Nadere informatie

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan

Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Werken aan je eigen ontwikkeling met de ontwikkelscan Handleiding voor medewerkers Inleiding Het loont de moeite om even stil te staan bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling en jezelf volgende

Nadere informatie

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met

Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette. In samenwerking met Hoe BlueAssist een succesvolle sociale-netwerksitecampagne opzette In samenwerking met INHOUD Wat is BlueAssist Bekendmaken algemeen Campagne Basisplan Concept Concrete uitwerking / Drempels Resultaat

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk tel. 03 218 59 01 www.vrijwilligersweb.be www.vrijwilligerswetgeving.be Provinciale Steunpunten

Nadere informatie

DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER

DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER DRAAIBOEK PROJECT SPORT & VERKEER SPORTA DAAGT SPORTCLUBS UIT Ga 1 of meer van deze uitdagingen aan en maak kans op mooie prijzen. Meedoen kan door op minstens één van de aspecten in te zetten in je clubcommunicatie

Nadere informatie

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS ONTDEK HET NIEUWE I II III I IIIII TRAIN WORLD MET JE KLAS I HET NIEUWE MUSEUM I II III I IIIII TRAIN WORLD WAAR IEDEREEN NAARTOE WIL! I III II I III IIIII Train World neemt je mee naar het verleden, het

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind!

Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Je spreekt thuis verschillende talen? Dat is goed voor je kind! Tips om je kind op te voeden in verschillende talen Heb je vragen over hoe je je kind kan opvoeden in verschillende talen? In deze folder

Nadere informatie

Iedereen verkeersouder!

Iedereen verkeersouder! VEILIG NAAR SCHOOL Vlaamse Stichtg VERKEERSKUNDE op weg Kd aan Kd aan IK PAS OP VEILIGE STRAAT Iedereen verkeersouder! Oma, opa, mama, papa,... wie nog? www. verkeersouders. be TRAAG fiets bewijs SCHOOL

Nadere informatie

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon

Zet je in als vrijwilliger voor Plan België. Foto: Plan / Denis Closon Foto: Plan / Denis Closon Zet je in als vrijwilliger voor Plan België Foto: Plan / Daniel Silva het Plan Zet je in als vrijwilliger voor Plan België en verander de toekomst van kinderen en hun gemeenschap

Nadere informatie

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN

10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN PLANBOEKJE IN BRUSSEL MIJN 10 WEKEN NEDERLANDS OEFENEN IN BRUSSEL MIJN PLANBOEKJE www.huisnederlandsbrussel.be/nederlandsoefenen KIJK TELEVISIE IN HET NEDERLANDS www.yelo.be of www.zita.be Zoek televisieprogramma s in een online

Nadere informatie

tijd voor geletterdheid

tijd voor geletterdheid tijd voor geletterdheid weekvandegeletterdheid.be HANDLEIDING TIJD VOOR GELETTERDHEID Een toolkit om het geletterdheidbeleid van je school vorm te geven INLEIDING Een gezond vieruurtje meegeven, dat doe

Nadere informatie

Fit in joen ooft voor kansarmen. Een project van de Logo s West-Vlaanderen

Fit in joen ooft voor kansarmen. Een project van de Logo s West-Vlaanderen Fit in joen ooft voor kansarmen Een project van de Logo s West-Vlaanderen Vzw Logo Vzw Lokaal Gezondheidsoverleg Doelstelling: de gezondheidsdoelstellingen van de Vlaamse Overheid realiseren Thema s: tabak,

Nadere informatie

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Welkom bij vzw AIF! Wil jouw vereniging culturele activiteiten organiseren, maar weet je niet hoe? Is jouw organisatie op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel

Nieuwsbrief 3. Belangrijke data. 5 november Personeel Personeel Nieuwsbrief 3 Juf Ellen Neppelenbroek Juf Ellen is in de herfstvakantie bevallen! Zij en Michel hebben samen een gezonde dochter gekregen met de naam Linde. We wensen hen samen veel geluk toe!

Nadere informatie

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef

Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef Woensdag 6 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Erfgoeddag 11e editie Armoe troef (enkel het gesproken woord telt) Dames en heren, Welkom op de persconferentie

Nadere informatie

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen.

Verkiezingen. Mensen met dezelfde ideeën vormen gemeenten besturen. Verkiezingen Op zondag 7 juni moeten alle inwoners tegelijk verkiezen we ook kandidaten van België die ouder zijn dan 18 jaar naar voor het Europees Parlement, waar men de stembus. Ze moeten mensen kiezen

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod.

Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Bezinning voor wie wil stilstaan bij de campagne Een toekomst zonder armoede. Om te combineren met de dvd, een infoavond of ander campagne-aanbod. Kom en duw mee Beste begeleider, Deze korte bezinning

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C)

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) Velen besteden er veel tijd en energie aan om voor de kinderwoorddienst in de Advent een mooi Adventsproject te vinden en daarmee te werken.

Nadere informatie

Infootje. Bisdom Gent - basisonderwijs. In dit nummer: Bezinnende gedachte Regiowerking Prikbord Kalender Begeleidersteam

Infootje. Bisdom Gent - basisonderwijs. In dit nummer: Bezinnende gedachte Regiowerking Prikbord Kalender Begeleidersteam Infootje Bisdom Gent - basisonderwijs SCHOOLJAAR 2011 2012 nummer 4 - december In dit nummer: Bezinnende gedachte Regiowerking Prikbord Kalender Begeleidersteam die licht ontsteken aan sterren van hoop.

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

DEEL, LEER EN INSPIREER

DEEL, LEER EN INSPIREER DEEL, LEER EN INSPIREER Artemis is hèt netwerk voor professionals waar je ervaringen uitwisselt met vrouwen die eenzelfde passie voor hun werk delen. In een ontspannen sfeer bouw je een interessant netwerk

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw!

MUSIC FOR LIFE Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! MUSIC FOR LIFE 2016 Richtlijnen bij het opzetten van een actie t.v.v. Uilenspel vzw! In het kader van MFL 2016 Music For Life, editie 2016 De Music for Life-campagne van Studio Brussel vindt dit jaar opnieuw

Nadere informatie

Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting

Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting Loopbaanbegeleiding: iets voor jou? HR Consulting Stel je je vragen bij je huidige job? Evolueert je loopbaan niet in de juiste richting? Overweeg je een heroriëntatie? Zoek je ondersteuning bij het solliciteren?

Nadere informatie

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND

Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Steun elkaar! Infoblad ARMOEDE IN NEDERLAND Wat goed dat je een spreekbeurt, werkstuk of presentatie wilt houden over armoede in Nederland. Dat vinden wij ontzettend fijn. We helpen je graag door meer

Nadere informatie

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE

WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE EIGEN KRACHT, SAMEN STERK DE GEMEENTE DENKT MET U MEE WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Het doel van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Waar kan ik terecht met vragen?

Waar kan ik terecht met vragen? Waar kan ik terecht met vragen? Je kan gratis en anoniem terecht voor een gesprek bij volgende organisaties. De Opvoedingslijn 078 15 00 10 of opvoedingslijn@groeimee.be De Opvoedingswinkel 03 236 29 39

Nadere informatie

Cultuur, vorming en ontmoeting dicht bij huis en aan interessante voorwaarden

Cultuur, vorming en ontmoeting dicht bij huis en aan interessante voorwaarden Cultuur, vorming en ontmoeting dicht bij huis en aan interessante voorwaarden LBV staat voor CULTUUR LBV staat voor VORMING LBV staat voor ONTMOETING courant de Liberale Beweging voor Volksontwikkeling

Nadere informatie

Situatie 2. Situatie 1. Opdracht

Situatie 2. Situatie 1. Opdracht Budgetoefening Situering Als grootste armoedebestrijdingsorganisatie van Vlaanderen en Brussel laat Welzijnszorg niet los aan de armoedethematiek. Armoede is de dagelijkse realiteit voor 1 op 7 Belgen.

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014

Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 5de editie kanker tegen trappen Samen Hemelvaartweekend 29 mei - 1 juni 2014 Trap mee via De 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker Wat? Vier dagen trappen tegen kanker, langs 1000 km prachtige Vlaamse

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Rachab. Schrijf op de naam Rachab een woordgedicht. Maandag 9 december Muziek op maandag Luister naar muziek/een lied dat voor jou over vrede gaat.

Rachab. Schrijf op de naam Rachab een woordgedicht. Maandag 9 december Muziek op maandag Luister naar muziek/een lied dat voor jou over vrede gaat. Welkom bij de Advents Schrijfkalender 2013 van Attraversiamo. Graag bied ik je deze kalender vol met bezinning en creatief schrijven oefeningen kosteloos aan. Onderaan vind je de handleiding. Je hoeft

Nadere informatie

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes

De Laatste zaterdag Boodschappentasjes De Laatste zaterdag Boodschappentasjes Zaterdag 11 maart is de laatste zaterdag voor de Tweede Kamerverkiezingen. Oftewel, de perfecte dag om overal in het land te laten zien dat de ChristenUnie gaat voor

Nadere informatie

Waarom dit boekje? Begeleiding. Informatie. Stagedocent. Toekomst. Stageplek

Waarom dit boekje? Begeleiding. Informatie. Stagedocent. Toekomst. Stageplek Waarom dit boekje? Tijdens je opleiding ga je op stage. Je kunt op veel plekken stage lopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een stage in de keuken of in een winkel. Of voor een stage in de bouw of in

Nadere informatie

Wat als alle bewegingsinterventies laagdrempeliger zouden zijn?

Wat als alle bewegingsinterventies laagdrempeliger zouden zijn? Wat als de bewegingsdriehoek overal te vinden was Wat als alle bewegingsinterventies laagdrempeliger zouden zijn? Dr. Ragnar Van Acker 1 2 Bewegingsdriehoek: betrouwbaar kompas voor minder zitten én meer

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Lesleidraad. Beste docent

Lesleidraad. Beste docent 2 Lesleidraad Beste docent De zomer van Atlas komt eraan. Honderden anderstaligen kunnen zich de laatste week van juni inschrijven voor het zomeraanbod bij Atlas. We willen de cursisten de kans geven om

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen?

Vrijwilligerswerk. Wie kan er op jou rekenen? Vrijwilligerswerk Wie kan er op jou rekenen? Alles over vrijwilligerswerk Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw tel. 03 218 59 01 www.vlaanderenvrijwilligt.be www.vrijwilligerswerk.be Het Punt Brussel

Nadere informatie

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren

HANDLEIDING UPDATEN. Sp rt SUPPORT. Samen sportplezier scoren HANDLEIDING UPDATEN Samen sportplezier scoren Beste sportclub, Wist je dat NOC*NSF en Albert Heijn een vierjarige samenwerking zijn aangegaan? Samen gaan we proberen de drempel te verlagen en sporten nóg

Nadere informatie

#diversiteitiseenfeit

#diversiteitiseenfeit #diversiteitiseenfeit diversiteit Is jullie diversiteitsbeleid in balans? DOE DE SCAN WWW.SCANJEWERKVLOER.BE onze DIVERSITEITS- CONSULENT helpt jou hierbij WAT JE ALS DELEGEE KAN DOEN OM DE DIVERSITEIT

Nadere informatie

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten In te vullen door Artiest zoekt Feestneus Volgnummer dossier Ingediend op Ontvankelijk verklaard? Ja Neen + reden: Dossier goedgekeurd?

Nadere informatie

Meer dan 40 partners

Meer dan 40 partners W E L K O M Op de agenda Stand van zaken Startmoment #bewegen5voor12 Jente Belmans: Tips en tricks voor meer jonge gezinnen op jouw evenement (7B-principe) Groepsfoto Pauze met broodjes Speeddates Einde

Nadere informatie

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN Via deze menukaart krijg je een overzicht van alle beschikbare materialen om de griepvaccinatiecampagne in de kijker te zetten. Ideale periode hiervoor is septembernovember

Nadere informatie

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen?

HANDOUT. Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Waarover moet ik nadenken als ik vrijwilligerswerk wil doen? Je hebt overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Wat goed! Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen zijn er veel dingen om over na te denken

Nadere informatie

Samenwerkingstraject Op handen gedragen Erfgoed van processies

Samenwerkingstraject Op handen gedragen Erfgoed van processies Samenwerkingstraject Op handen gedragen Erfgoed van processies Julie Aerts Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw (CRKC) Congres Schaalvergroting in de erfgoedsector 26 februari 2016 Wat 2013: opstart

Nadere informatie

Lou en Lena: NEE tegen geweld!

Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn prentenboek Prentenboek voor leerlingen 1 e en 2 e leerjaar Lou en Lena: NEE tegen geweld! Mijn naam:... Mijn klas:... Mondiale Vorming - Plan België Hallo, ik ben Lou. En dit is mijn zus Lena. We

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

Over de KLJ-leden. Nota s Hoofdanimator - Over de KLJ-leden - 1 -

Over de KLJ-leden. Nota s Hoofdanimator - Over de KLJ-leden - 1 - Over de KLJ-leden Boven alles willen we uiteraard alle kinderen en jongeren die lid zijn van KLJ een onvergetelijke KLJ-tijd bezorgen. Dit is en blijft het hoofddoel van elke KLJ-afdeling. Hoe je dat kan

Nadere informatie

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen.

Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd projectboek CEWE PhotoGurus Een makkelijke manier om foto s te bewaren in mooie fotoverhalen. trnd-project Projectblog: www.trnd.nl/cewe Jouw contactpersoon bij trnd: fynn@trnd.nl Omdat herinneringen

Nadere informatie

1. DE GOODPLANET CHALLENGES IN HET KORT

1. DE GOODPLANET CHALLENGES IN HET KORT 1. DE GOODPLANET CHALLENGES IN HET KORT 5 CHALLENGES Jezelf inzetten voor de planeet kan ook op een haalbare en leuke manier. Daarom staan eenvoudig te realiseren gebaren centraal in de campagne. De GoodPlanet

Nadere informatie

Fietsen. Van string tot string

Fietsen. Van string tot string E-Vaartje Nr 14 mei 2016 Voor we in zomermodus overschakelen, staan er deze maand nog enkele toffe activiteiten op de agenda. Vanaf 3 mei kan je wekelijks gaan fietsen, we verdiepen ons in de geschiedenis

Nadere informatie

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY.

JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. JOUW INZET HEEFT MEER IMPACT BIJ ROTARY. LOCALE ACTIVITEITEN? GOEDE DOELEN? EEN BETERE WERELD? Je bent gelukkig en succesvol. In je werk, met je gezin, in Nederland. Daarom wil je graag iets terug doen

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk

Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk WIJSHEIDS WERKBLAD 1.1 / HOOFDSTUK 3 / LEEFTIJD 8-10 NAAM: DATUM: Het verminderen van plasticvervuiling in de oceaan - Onze plastic voetafdruk Zet in de tabel bij elke dag van de week hoeveel van de soorten

Nadere informatie

CultuurWerkt! altijd, overal en voor iedereen. Voor jouw organisatie. Beleving & Impact. Hoe CultuurWerkt! Cultuur op de werkvloer

CultuurWerkt! altijd, overal en voor iedereen. Voor jouw organisatie. Beleving & Impact. Hoe CultuurWerkt! Cultuur op de werkvloer Initiatief van Stichting Stimulering Kunst en Cultuur Voor jouw organisatie Hoe altijd, overal en voor iedereen Beleving & Impact 4 Cultuur op de werkvloer 5 Hoe 6 4 Beleving & Impact Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Solliciteren wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Solliciteren Solliciteren, vol vertrouwen aan de bak Je staat op een punt in je leven dat je op zoek gaat naar een baan. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent genoodzaakt om iets anders

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

Inspiratielijst. Bedrijven. Week van de Geestelijke Gezondheid. 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil!

Inspiratielijst. Bedrijven. Week van de Geestelijke Gezondheid. 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Week van de Geestelijke Gezondheid Inspiratielijst Bedrijven 10 tot 16 oktober 2016 Horen, zien en PRATEN! Want praten maakt het verschil! Zorg op de juiste plaats Netwerk geestelijke gezondheidszorg Midden

Nadere informatie

Programma. jaar impact op armoede. Welzijnsschakels viert. 9:00 - Onthaal. Inleidende Interviews. workshops sessie 2. workshops.

Programma. jaar impact op armoede. Welzijnsschakels viert. 9:00 - Onthaal. Inleidende Interviews. workshops sessie 2. workshops. Welzijnsschakels viert jaar impact op armoede Programma 9:00 - Onthaal 9:45-10:55 11:00-11:55 12:55-12:55 Inleidende Interviews sessie 1 sessie 2 middagbreak standenmarkt 14:00-14:55 15:00 sessie 3 Feestelijke

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN

GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN GRIEPVACCINATIECAMPAGNE MENUKAART MATERIALEN Via deze menukaart krijg je een overzicht van alle beschikbare materialen om de griepvaccinatiecampagne in de kijker te zetten. Ideale periode hiervoor is septembernovember

Nadere informatie

DIVERSITEIT IN het onderwijs. Ondersteuning op maat van. onderwijs initiatieven

DIVERSITEIT IN het onderwijs. Ondersteuning op maat van. onderwijs initiatieven DIVERSITEIT IN het onderwijs Ondersteuning op maat van onderwijs initiatieven Diversiteit in Vlaanderen Een diversiteitsvriendelijk Vlaanderen Vlaanderen is divers, ook etnisch-cultureel. De aanwezigheid

Nadere informatie