DUUR Artikel 3 1. De Bond duurt voort voor onbepaalde tijd. 2. Het bondsjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DUUR Artikel 3 1. De Bond duurt voort voor onbepaalde tijd. 2. Het bondsjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april."

Transcriptie

1 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam GRONINGER BEDRIJFS TAFELTENNIS BOND, hierna ook aan te duiden als de Bond. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Groningen. DOEL Artikel 2 1. De Bond heeft ten doel door middel van het beoefenen van de tafeltennissport de binding van de aangesloten verenigingen en tussen de leden van die verenigingen onderling te verstevigen. 2. Zij tracht dit doel te bereiken door alle wettige middelen, die daartoe geschikt zijn. DUUR Artikel 3 1. De Bond duurt voort voor onbepaalde tijd. 2. Het bondsjaar loopt van 1 mei tot en met 30 april. LIDMAATSCHAP Artikel 4 1. De Bond kent gewone leden, ondersteunende leden, leden van verdienste, ereleden en individuele leden. Waar in de statuten wordt gesproken van leden of lid worden/ wordt daaronder verstaan de gewone leden/een gewoon lid. 2. Gewone leden zijn zij, die als zodanig zijn toegelaten overeenkomstig het in Artikel 5 bepaalde. 3. Ondersteunende leden zijn zij, die met het doel van de Bond instemmen en daarvan blijk geven, door betaling van een jaarlijkse bijdrage, vastgesteld door het huishoudelijk reglement. 4. Leden van verdienste zijn werkende leden van aangesloten

2 verenigingen, die die zich jegens de Bond buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt. Hun benoeming geschiedt volgens regelen, vast te stellen bij huishoudelijk reglement. 5. Ereleden zijn zij, die zich jegens de Bond eervol hebben onderscheiden. Hun benoeming geschiedt volgens regelen, vast te stellen bij huishoudelijk reglement. 6. Individuele leden zijn natuurlijke personen, die niet lid zijn van een aangesloten verenigingen, doch die mogen deelnemen aan de activiteiten van de Bond en van de Bond aangesloten verenigingen, waarvoor jaarlijks een contributie moet worden betaald, vast te stellen bij huishoudelijk reglement. Artikel 5 1. Als gewoon lid kunnen uitsluitend verenigingen worden toegelaten. 2. Om als lid te worden toegelaten moet een vereniging het verzoek daartoe indienen bij de secretaris van de Bond. Het bestuur beslist over de toelating. Bij niet toelating door het bestuur kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten. 3. Het lidmaatschap is niet overdraagbaar. Artikel 6 1. Het bestuur is bevoegd een lid te schorsen voor een periode van ten hoogste een maand. Ingeval het lid bij herhaling in strijd handelt met maatschapsverplichtingen of door handelingen of gedragingen het belang van de Bond in ernstige mate heeft geschaad. Gedragingen van een lid van een vereniging die lid is van de Bond is kunnen aan het vereniging lid worden toegerekend. 2. Gedurende de periode dat een lid is geschorst, kunnen de aan het lidmaatschap verbonden rechten niet worden uitgeoefend.

3 Artikel 7 1. Het lidmaatschap eindigt: a. door het ophouden te bestaan van het lid; b. door opzegging door het lid; c. door opzegging namens de Bond; d. door ontzetting. 2. Opzegging van het lidmaatschap door het lid kan slechts geschieden tegen het eind van het bondsjaar. Zij geschiedt door een schriftelijke kennisgeving, welke voor de eerste van april in het bezit van de secretaris moet zijn. Deze is verplicht de ontvangst binnen acht dagen schriftelijk te bevestigen. Indien een opzegging niet tijdig heeft plaats gehad, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het eerst volgende bondsjaar, tenzij het bestuur anders besluit of van het lid redelijkerwijze niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. 3. Opzegging van het lidmaatschap namens de Bond kan tegen het einde van het lopende bondsjaar geschieden door het bestuur, met inachtneming van een opzeggingstermijn van tenminste vier weken, wanneer het lid, na daartoe bij herhaling schriftelijk te zijn aangemaand, op de eerste april niet ten volle aan zijn geldelijke verplichtingen jegens de Bond heeft voldaan alsmede wanneer het lid heeft opgehouden te voldoen aan de vereisten, welke te eniger tijd door de statuten voor het lidmaatschap gesteld mochten worden. De opzegging door het bestuur kan onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap tot gevolg hebben, wanneer redelijkerwijs van de Bond niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. De opzegging geschiedt steeds schriftelijk met opgave van reden(en). 4. Ontzetting uit het lidmaatschap kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid, in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de Bond handelt of de Bond op onredelijke wijze benadeelt. De ontzetting geschiedt door het bestuur, dat het betrokken lid ten spoedigste van het besluit, met opgave van

4 reden(en), in kennis stelt. De betrokkene is bevoegd in beroep te gaan bij de algemene vergadering. Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid geschorst. Het besluit der algemene vergadering tot ontzetting zal moeten worden genomen met tenminste twee/derde van het aantal uitgebrachte stemmen. 5. Wanneer het lidmaatschap in de loop van een bondsjaar, ongeacht de reden of oorzaak, eindigt, blijft desniettemin de jaarlijkse bijdrage voor het geheel door het lid verschuldigd, tenzij het bestuur anders besluit. 6. In afwijking van het bepaalde in de eerste zin van artikel 36 lid 3 van Boek 2 Burgerlijk Wetboek, kan een lid, door opzegging van zijn lidmaatschap zich niet onttrekken aan een besluit, krachtens hetwelk de verplichtingen van geldelijke aard van de leden worden verzwaard, behoudens uiteraard het in lid 2 van dit artikel bepaalde. GELDMIDDELEN Artikel 8 1. De geldmiddelen der Bond bestaan uit de contributies van de gewone leden, de ondersteunende leden en de individuele leden, uit intreegelden, uit eventuele verkrijgingen in gevolge erfstellingen, legaten en schenkingen en tenslotte uit eventuele andere toevallige baten. 2. Elk gewoon lid betaalt een contributie, waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld. 3. De algemene vergadering kan bepalen dat nieuwe leden een entreegeld moeten betalen, waarvan het bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering. BESTUUR Artikel 9 1. Het bestuur bestaat uit ten minste vijf personen. Het aantal bestuurders wordt vastgesteld door de algemene vergadering.

5 2. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd uit leden der aangesloten verenigingen en de individuele leden. 3. De voorzitter wordt door de algemene ledenvergadering in functie gekozen. Het bestuur kiest uit zijn midden een secretaris en penningmeester. De functies van secretaris en penningmeester kunnen door dezelfde persoon worden uitgeoefend. 4. De andere leden van het bestuur vormen samen de technische commissie. 5. De algemene vergadering kan een bestuurslid schorsen of ontslaan, indien zij daartoe termen aanwezig acht. Voor een besluit daartoe is een meerderheid vereist van tenminste twee/ derde der geldig uitgebrachte stemmen. 6. De bestuurders zijn bevoegd te allen tijde zelf hun ontslag te nemen, mits dit schriftelijk geschiedt met een opzeggingstermijn van tenminste drie maanden. 7. Jaarlijks treed ongeveer een/derde van de bestuursleden af volgens door het bestuur op te maken rooster. Een aftredende is terstond herkiesbaar. Artikel Het bestuur is belast met het besturen van de Bond. Alle bestuurders gezamenlijk, alsmede de voorzitter en de secretaris gezamenlijk, zijn bevoegd de Bond in en buiten rechte te vertegenwoordigen. De bestuursleden kunnen zich daarbij door een schriftelijke gemachtigde doen vertegenwoordigen. 2. Voor het beschikken over bank- en girosaldi is de handtekening van de penningmeester voldoende. 3. Voor het aangaan van geldleningen, alsmede voor het kopen, vervreemden, bezwaren, huren of verhuren van onroerende goederen, voor overeenkomsten waarbij de Bond zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde verbindt, behoeft het bestuur de goedkeuring van de algemene vergadering.

6 ALGEMENE VERGADERING Artikel Binnen zes maanden na afloop van elk bondsjaar wordt een algemene vergadering (jaarvergadering) gehouden. Het bestuur brengt in deze vergadering zijn jaarverslag uit en doet, onder overlegging van de nodige bescheiden, rekening en verantwoording van zijn in het afgelopen bondsjaar gevoerd bestuur. 2. De algemene vergadering benoemt jaarlijks, doch uiterlijk dertig dagen voor de jaarvergadering, een commissie van twee leden, die geen deel mogen uitmaken van het bestuur, tot onderzoek van de rekening en verantwoording over het lopende casu quo laatst verstreken bondsjaar. De commissie brengt ter jaarvergadering verslag uit van haar bevindingen. Vereist het onderzoek bijzondere boekhoudkundige kennis, dan kan de commissie zich door een deskundige doen bijstaan. 3. Het bestuur is verplicht aan deze commissie alle door haar gewenste inlichtingen te verschaffen, haar desgewenst de kas en de waarden der Bond te geven. 4. Goedkeuring door de algemene vergadering van het jaarverslag en de rekening en verantwoording strekt het bestuur tot decharge. 5. Indien de goedkeuring van de rekening en verantwoording wordt geweigerd, benoemt de algemene vergadering een andere commissie bestaande uit tenminste drie leden, welke een nieuw onderzoek doet van de rekening en verantwoording. Deze commissie heeft dezelfde bevoegdheden als de eerder benoemde commissie. Binnen een maand na de benoeming brengt zij aan de algemene vergadering verslag uit van haar bevindingen. Wordt ook dan de goedkeuring geweigerd, dan neemt de algemene vergadering al die maatregelen, welke door haar in het belang van de Bond nodig geacht worden.

7 Artikel Voorstellen, uitgaande van de leden, welke in een vergadering zullen worden behandeld, moeten uiterlijk een maand tevoren ter kennis van de secretaris van de Bond worden gebracht. 2. Behalve de in artikel 11 bedoelde vergadering zullen algemene vergaderingen worden gehouden, zo dikwijls het bestuur zulks wenselijk acht, alsmede zo dikwijls zulks schriftelijk met opgave van de te behandelen onderwerpen wordt verzocht door tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van een-tiende gedeelte der stemmen in de algemene vergadering, als daarin alle leden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn. 3. Na ontvangst van een verzoek als bedoeld lid 2 is het bestuur verplicht tot bijeenroeping ene algemene vergadering op een termijn van niet langer dan vier weken. Als aan het verzoek tot bijeenroeping, binnen veertien dagen, nadat dit door het bestuur werd ontvangen, geen gevolg wordt gegeven, zullen de verzoekers zelf tot die bijeenroeping kunnen overgaan op de wijze, waarop het bestuur de algemene vergadering bijeenroept. 4. De algemene vergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur, met inachtneming van een termijn van tenminste veertien dagen. Deze bijeenroeping geschiedt door het zenden aan alle leden van een schriftelijke mededeling welke, zo mogelijk, de punten van de agenda bevat. Artikel Alle leden hebben toegang tot de algemene vergadering en hebben daar één stem. Een lid is niet bevoegd zijn stem te doen uitbrengen door een gemachtigde. 2. Een lid wordt in een algemene vergadering geldig vertegenwoordigd door twee of meer afgevaardigden, aangewezen door het bestuur van de vereniging die lid is, al dan niet uit het bestuur. Het bestuur van de Bond kan van elke afgevaardigde, die niet bij het bestuur van de Bond bekend is als

8 op bestuurslid van het lid, vorderen, dat hij aannemelijk maakt, dat hij bevoegd is als afgevaardigde op te treden. 3. Een eenstemmig besluit van de leden, ook al zijn deze niet in vergadering bijeen, heeft, mits met voorkennis van het bestuur genomen, dezelfde kracht als een besluit van de algemene vergadering. Van een dergelijk besluit wordt melding gemaakt tijdens de eerstvolgende algemene vergadering. 4. Stemming over zaken geschiedt mondeling, over personen schriftelijk. Het aannemen van voorstellen bij acclamatie is mogelijk, mits dit geschiedt op voorstel van de voorzitter. 5. Over alle voorstellen betreffende zaken, wordt beslist bij volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen, voor zover de statuten niet anders bepalen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht te zijn verworpen. Bij stemming over personen is hij gekozen, die de volstrekte meerderheid der uitgebrachte stemmen op zich heeft verenigd. Indien niemand die meerderheid heeft verkregen, wordt een tweede stemming gehouden tussen de personen, die het grootste aantal der uitgebrachte stemmen hebben verkregen en is hij gekozen, die tweede stemming de meerderheid der uitgebrachte stemmen zich heeft verenigd. Indien bij die tweede stemming de stemming staken, beslist het lot. Onder stemmen worden is dit artikel verstaan geldig uitgebrachte stemmen, zodat niet in aanmerking komen blanco en met de naam van het stemmen lid onderstekende stemmen. 6. Een ter vergadering door de voorzitter uitgesproken oordeel dat een besluit is genomen, is beslissend. Indien echter onmiddellijk na het uitspreken van dit oordeel de juistheid wordt betwist, vindt een nieuwe stemming plaats wanneer de meerderheid der vergadering of, indien de oorspronkelijke stemming niet hoofdelijk geschiedde, een stemgerechtigde aanwezige, dit verlangt.

9 Artikel De voorzitter van het bestuur leidt de vergaderingen. Bij zijn afwezigheid of ontstentenis zal een der andere bestuursleden als leider der vergadering optreden. 2. Van het ter algemeen vergadering verhandelde worden door de secretaris of door een door de voorzitter aangewezen lid van het bestuur notulen gehouden. STATUTENWIJZIGING Artikel Wijzigingen van de statuten kan slechts plaats hebben na een besluit van de algemene vergadering, waartoe werd opgeroepen met de mededeling, dat daarin wijziging van de statuten zal worden voorgesteld. De termijn voor oproeping tot een zodanig vergadering moet ten minste veertien dagen bedragen. 2. Zij, die de oproeping tot de algemene vergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten tenminste vijf dagen voor de dag der vergadering een afschrift van dat voorstel, waarin de voorgestelde wijziging(en) woordelijk is (zijn) opgenomen, op een daartoe geschikte plaats, voor de leden ter inzage leggen tot na de afloop van de dag, waarop de vergadering werd gehouden. 3. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten door een algemene vergadering waar tenminste twee/derde van het totaal aantal leden der Bond aanwezig of vertegenwoordigd is, met een meerderheid van tenminste twee/derde van het aantal uitgebrachte geldige stemmen. Artikel 16 Het in artikel 15 bepaalde is niet van toepassing indien ter algemene vergadering alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en het besluit tot statutenwijziging met algemene stemmen wordt genomen.

10 Artikel De statutenwijziging treedt niet in werking dan nadat daarvan een notariele akte is opgemaakt. 2. De bestuurders zijn verplicht een authentiek afschrift van de wijziging en de gewijzigde statuten neder te leggen ten kantore van de Kamer van Koophandel en Fabrieken welke gebied de Bond haar woonplaats (zetel) heeft. Artikel Een bepaling dezer statuten, welke de bevoegdheid tot wijziging van een of meer andere bepalingen beperkt, kan slechts worden gewijzigd met inachtneming van gelijke beperking. ONTBINDING EN VEREFFENING Artikel Behoudens het bepaalde in artikel 15 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt de Bond ontbonden door een besluit daartoe van de algemene vergadering genomen met tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waarin tenminste drie/vierde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. 2. Bij gebreke van het quorum kan, ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden, tot ontbinding worden besloten op een volgende, tenminste acht dagen doch uiterlijk dertig dagen na de eerste te houden vergadering, met een meerderheid van twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen. 3. Bij de oproeping tot de in de leden 1 en 2 van dit artikel bedoelde vergaderingen moet worden medegedeeld, dat ter vergadering zal worden voorgesteld de Bond te ontbinden. De termijn voor oproeping tot zodanige vergadering moet tenminste veertien dagen bedragen. 4. Indien bij een besluit tot ontbinding te dien aanzien geen

11 vereffenaars zijn aangewezen, geschiedt de vereffening door het bestuur. 5. Een eventueel batig saldo zal worden aangewend voor, door de algemene vergadering te bepalen, zodanige doeleinden, als het met het doel der Bond overeenstemmen. 6. Na de ontbinding blijft de Bond voortbestaan voor zover dit tot vereffening van haar vermogen nodig is. Gedurende de vereffening blijven bepalingen van de statuten en reglementen voor zover mogelijk van kracht. In stukken en aankondigingen, die van de Bond uitgaan, moeten aan haar naam worden toegevoegd de woorden in liquidatie. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN TOERNOOI- EN WEDSTRIJDREGLEMENT Artikel De algemene vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent het lidmaatschap, de introductie, het bedrag der contributies en entreegelden, de werkzaamheden van het bestuur, de vergaderingen, de wijze van uitoefening van het stemrecht en alle verdere ontwerpen, waarvan de regeling haar gewenst voorkomt. 2. Wijziging van het huishoudelijk reglement kan geschieden bij besluit van de algemene vergadering, indien dit schriftelijk wordt verzocht door ten minste een/derde gedeelte van de leden der Bond. 3. Het huishoudelijke reglement zal geen bepalingen mogen bevatten, die afwijken van of in strijd zijn met de bepalingen van de wet of van de statuten, tenzij de afwijking door de wet of de statuten wordt toegestaan. Artikel Naast het huishoudelijk reglement is er een toernooi- en wedstrijdreglement ter regeling van de gang van zaken

12 betreffende toernooien en competitie, dat wordt vastgesteld door het bestuur. 2. Het bestuur is verplicht bij de vaststelling van dit toernooi- en wedstrijdreglement en de wijziging daarvan zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de algemene vergadering. 3. Lid 3 van het vorig artikel is van overeenkomstige toepassing met dien verstande dat het toernooi- en wedstrijdreglement ook niet in strijd mag komen het huishoudelijk reglement.

13 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Bij een tussentijdse vacature van de functie gekozen voorzitter, wijzen de overige bestuursleden uit hun midden een plaatsvervanger aan, die deze functie waarneemt tot aan de eerstvolgende algemene ledenvergadering. Aan de aangesloten verenigingen wordt onmiddellijk schriftelijk van de betreffende voorziening mededeling gedaan. Artikel 2 Het bestuur is belast met de uitvoering van de Statuten en het Huishoudelijk reglement en heeft de algemene leiding in de Bond. Het bestuur is voor zijn daden verantwoording schuldig aan de ledenvergaderingen. Het bestuur heeft het recht voor elke functie een kandidaat te stellen. Elke aangesloten vereniging heeft het recht een tegenkandidaat te stellen. Het dagelijks bestuur bestaat uit de voorzitter, de secretaris en penningmeester. De functies van de bestuursleden zijn de volgende: a. voorzitter De voorzitter leidt de bestuurs- en ledenvergaderingen. Bij officiele gelegenheden treedt hij op als woordvoerder. Hij zorgt voor het nakomen van de reglementaire bepalingen en tenuitvoerlegging van de genomen besluiten. Hij heeft het recht iemand op vergaderingen het woord te ontnemen. Bovendien kan hij voorstellen iemand uit de zaal te verwijderen. b. secretaris De secretaris is belast met de opstelling van de notulen, het bijhouden van de ledenlijst, het voeren van de correspondentie, het opstellen van een jaarlijks verslag en het verrichten van het verdere administratieve werk. Bij afwezigheid van de voorzitter neemt hij zijn functie waar.

14 c. Penningmeester De penningmeester beheert de gelden, zorgt voor het ontvangen van de contributies en donaties en doet uitgaven voor de Bond. De penningmeester is persoonlijk voor zijn beheer aansprakelijk, totdat hij de algemene vergadering is gedechargeerd. Hij moet op verzoek of op eigeninitiatief regelmatig het overig bestuur op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Hij moet de te benoemen kascommissie op haarverzoek, maar minstens eens per jaar inzage van de boeken en bescheiden geven en zo nodig een toelichting verstrekken. d. Technische commissie Uit de overige bestuursleden wordt de technische commissie gevormd. Jaarlijks treedt ongeveer een/derde van de bestuursleden af volgens een door het bestuur op te maken rooster, waaronder een der leden van het dagelijks bestuur. Een aftredende is terstond herkiesbaar. Artikel 3 Het bestuur vergadert zo dikwijls als de voorzitter of tenminste twee leden van het bestuur zulks nodig achten. Het bestuur kan slechts wettige besluiten nemen, indien meer dan de helft van alle bestuursleden aanwezig is. De genomen besluiten zijn dan bindend voor alle aangesloten verenigingen. Artikel 4 De Statuten en het Huishoudelijk reglement moeten op elke vergadering aanwezig zijn. Artikel 5 De toegetreden leden betalen jaarlijks de volgende contributies: a: Bondsbijdrage; b: bijdrage per individueel lid van de aangesloten verenigingen; c: inleggeld per team. Bovengenoemde contributies worden jaarlijks vastgesteld op de

15 algemene ledenvergadering. De minimum bijdrage voor ondersteunende leden bedraagt vijf euro per jaar. De vereniging die zich op de algemene ledenvergadering niet heeft laten vertegenwoordigen is een boete verschuldigd. Het bedrag van deze boete zal op de convocatie worden vermeld. De Bondsbijdrage moet worden voldaan voor 1 juni. De overige bedragen dienen te worden betaald bij indiening van de ledenen teamlijsten. Individuele leden van de Bond betalen dezelfde contributie als vermeld onder b. Artikel 6 Voor organisatie van open toernooien is overleg met de technische commissie van de G.B.T.B. vereist. Artikel 7 De organisatie van competities, toernooien en dergelijke wordt geregeld in een vast te stellen toernooi- en wedstrijdreglement van de technische commissie. Artikel 8 De technische commissie is bevoegd aan de aangesloten verenigingen boetes op te leggen, indien zij het volgens artikel 21 der statuten vast te stellen toernooi- en wedstrijdreglement niet naleven. Artikel 9 Alleen door haar toetreding verklaart elke vereniging zich te zullen onderwerpen aan de Statuten en Reglementen en alle andere wettige regelingen en besluiten. De aangesloten verenigingen kunnen zich nimmer beroepen op onbekendheid met het bepaalde in de statuten, reglementen en alle andere wettige regelingen en besluiten. De nieuwe leden ontvangen bij hun toetreding een exemplaar van de Statuten en Huishoudelijk reglement.

16 Artikel 10 Het bestuur is bevoegd dispensatie te verlenen van ieder artikel van het huishoudelijk reglement en andere bepalingen, mits hieruit geen handeling voortkomen in strijd met de Statuten. Artikel 11 In alle gevallen waarin het reglement niet voorziet beslist het bestuur.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten Gewijzigde statuten opgenomen in een notariële akte door het Algemene Ledenvergadering op 13 april 1991 te Gouda NAAM EN ZETEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam:. Zij heeft haar zetel in Slikkerveer,

Nadere informatie

.votb.nl Statuten www

.votb.nl Statuten www www.votb.nl Statuten STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Ondernemers Technisch Bodemonderzoek (VOTB). 2. Zij is gevestigd te Utrecht. 3. De vereniging is

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest.

STATUTEN. Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. BRIDGECLUB UITGEEST. STATUTEN Naam en zetel Art. 1. De vereniging draagt de naam Bridgeclub Uitgeest. Zij heeft haar zetel in de gemeente Uitgeest. Doel Art. 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN

VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vrienden van het Bentwoud. Zij heeft haar zetel in de gemeente Alphen aan den Rijn. DOEL Artikel 2 1.

Nadere informatie

STATUTEN. NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: BRIDGE 82. Zij heeft haar zetel in de gemeente Dongen.

STATUTEN. NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: BRIDGE 82. Zij heeft haar zetel in de gemeente Dongen. STATUTEN NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: BRIDGE 82. Zij heeft haar zetel in de gemeente Dongen. Artikel 2. De vereniging heeft ten doel de beoefening van het bridgespel.

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

"SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND" en is gevestigd te VELSEN

SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND en is gevestigd te VELSEN Definitieve versie (gescand van origineel apr06) S T A T U T E N dd 1 maart 1979 NAAM EN ZETEL ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND" en is gevestigd te VELSEN DOEL

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

Statuten van Hengelsportvereniging De Kleuter

Statuten van Hengelsportvereniging De Kleuter Hengelsportvereniging De Kleuter Postbus 495 5400 AL Uden info@hsvdekleuter.nl Postbank: 2553852 KvK: 40215448 Statuten van Hengelsportvereniging De Kleuter Artikel 1 De vereniging draagt de naam Hengelsportvereniging

Nadere informatie

zoals deze luiden na de statutenwijziging verleden op 23 februari 2017 voor mr. M. Ph. Schutter, notaris te Nieuwegein.

zoals deze luiden na de statutenwijziging verleden op 23 februari 2017 voor mr. M. Ph. Schutter, notaris te Nieuwegein. DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN: van de te Stichtse Vecht gevestigde vereniging: Vereniging Kievitsbuurten zoals deze luiden na de statutenwijziging verleden op 23 februari 2017 voor mr. M. Ph. Schutter,

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

STATUTEN. NAAM EN ZETEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VOC-Maarssen. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Maarssen.

STATUTEN. NAAM EN ZETEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VOC-Maarssen. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Maarssen. STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VOC-Maarssen. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Maarssen. DOEL ARTIKEL 2 1. De vereniging heeft ten doel: de bevordering

Nadere informatie

Statuten WSV Viking. STATUTEN van de s-hertogenbossche Watersportvereniging VIKING. NAAM EN ZETEL

Statuten WSV Viking. STATUTEN van de s-hertogenbossche Watersportvereniging VIKING. NAAM EN ZETEL STATUTEN van de s-hertogenbossche Watersportvereniging VIKING. NAAM EN ZETEL Artikel 1 De Vereniging draagt de naam s-hertogenbossche Watersportvereniging VIKING. Zij heeft haar zetel in de gemeente s-hertogenbosch.

Nadere informatie

Statuten. Naam en zetel. Artikel De vereniging draagt de naam Plaatselijk Belang / V.V.V.. 2. Zij is gevestigd te Terhorne in de gemeente

Statuten. Naam en zetel. Artikel De vereniging draagt de naam Plaatselijk Belang / V.V.V.. 2. Zij is gevestigd te Terhorne in de gemeente Statuten. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam Plaatselijk Belang / V.V.V.. 2. Zij is gevestigd te Terhorne in de gemeente Boarnsterhim. Doel. Artikel 2a. 1. De vereniging heeft ten

Nadere informatie

Naam en Zetel. Duur; Verenigingsjaar. Doel. Lidmaatschap. Artikel 1.

Naam en Zetel. Duur; Verenigingsjaar. Doel. Lidmaatschap. Artikel 1. Naam en Zetel Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: HAARLEMS WIJNGILDE. 2. Zij is gevestigd te Haarlem. Duur; Verenigingsjaar. Artikel 2. 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het

Nadere informatie

HOBBY CARAVAN CLUB H.C.C.

HOBBY CARAVAN CLUB H.C.C. STATUTEN VAN DE HOBBY CARAVAN CLUB H.C.C. Op een vergadering, gehouden op 3 oktober 1997, is besloten een vereniging op te richten. De statuten zijn op 2 juni 2000 vastgelegd in de notariële akte en op

Nadere informatie

volledig bekend zijn aan het bestuur. Artikel Als gewoon lid kan men worden toegelaten indien men is ingeschreven als student aan een

volledig bekend zijn aan het bestuur. Artikel Als gewoon lid kan men worden toegelaten indien men is ingeschreven als student aan een Ref:/ STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Erasmus Basketbal Vereniging Baros (E.B.V. Baros). 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Rotterdam. 3. De vereniging is

Nadere informatie

NAAM EN ZETEL Artikel 1 DOEL Artikel 2 DUUR EN BOEKJAAR Artikel 3 LIDMAATSCHAP Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6

NAAM EN ZETEL Artikel 1 DOEL Artikel 2 DUUR EN BOEKJAAR Artikel 3 LIDMAATSCHAP Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Nederlandse Sauna en Wellnessbedrijven 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente: Woerden DOEL Artikel 2 1. De vereniging heeft tot

Nadere informatie

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo.

Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. 1 Doorlopende tekst van de statuten van Volleybalvereniging Gemini Akte op 23 juli 2008 verleden voor mr. H.A. Kraayenhof, notaris te Borculo. www.berkelstede.nl Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER

NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER 4 NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER MR. MR.. MR.. MR.. notarissen AFSCHRIFT ener akte houdende STATUTENWIJZIGING met betrekking tot de vereniging genaamd: 'Volle Kracht' Vereniging van Oud-Studenten van

Nadere informatie

NAAM EN ZETEL. Artikel l De vereniging draagt de naam NEDERLANDSE WHIIPPET CLUB. Zij is gevestigd te Utrecht.

NAAM EN ZETEL. Artikel l De vereniging draagt de naam NEDERLANDSE WHIIPPET CLUB. Zij is gevestigd te Utrecht. STATUTEN NEDERLANDSE WHIPPET CLUB. NAAM EN ZETEL. Artikel l De vereniging draagt de naam NEDERLANDSE WHIIPPET CLUB. Zij is gevestigd te Utrecht. DUUR. Artikel 2 De vereniging is opgericht op één en dertig

Nadere informatie

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai

Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten Amsterdamse Brouwvereniging de Bierkaai Statuten ABV de Bierkaai 18 03 2015 2 / 9 Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: De Bierkaai en is gevestigd te Amsterdam. Doel

Nadere informatie

STATUTEN van RADIUS, Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers

STATUTEN van RADIUS, Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers STATUTEN van RADIUS, Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Radius, Nederlandse Vereniging van Houtdraaiers. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

Rotterdamsche Philatelisten-Vereeniging. Statuten en Huishoudelijk reglement

Rotterdamsche Philatelisten-Vereeniging. Statuten en Huishoudelijk reglement Rotterdamsche Philatelisten-Vereeniging Statuten en Huishoudelijk reglement Statuten verleden 7 oktober 1994 Huishoudelijk Reglement vastgesteld 27 maart 1995 Statuten 3 Huishoudelijk reglement 10 Hoofdstuk

Nadere informatie

Ter uitvoering van het vorenstaande verklaarde de comparant dat de statuten van gemelde vereniging zijn vastgesteld als volgt:

Ter uitvoering van het vorenstaande verklaarde de comparant dat de statuten van gemelde vereniging zijn vastgesteld als volgt: Op de vierde juli negentienhonderd zeven en zeventig compareerde voor mij, Meester Erik Johann Schwarze, notaris ter standplaats Zaandam, gemeente Zaanstad: De heer Henry Thomasse, verzekeringsinspecteur,

Nadere informatie

Statuten NNHF. Artikel 3. Duur 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het verenigingsjaar valt samen met het kalenderjaar.

Statuten NNHF. Artikel 3. Duur 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het verenigingsjaar valt samen met het kalenderjaar. Statuten 2011 Statuten NNHF Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam: Noord Nederlandse Handboog Federatie, afgekort N.N.H.F. 2. De vereniging heeft haar zetel te Appelscha in de gemeente

Nadere informatie

STATUTEN STATUTENWIJZIGING VERENIGING

STATUTEN STATUTENWIJZIGING VERENIGING STATUTENWIJZIGING VERENIGING Heden de acht en twintigste september ----------------------------------- negentienhonderd acht en tachtig,verscheen voor mij, Mr. Cornelis Hage, kandidaat-notaris, wonende

Nadere informatie

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders &

Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Statuten Genkse vereniging van Boekbinders & Artikel 1. Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam Genkse vereniging van boekbinders & en wordt in de statuten en het huishoudelijk reglement nader

Nadere informatie

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen:

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen: Statuten Artikel 1 Naam en vestigingsplaats 1. De vereniging draagt de naam Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk [BOCL], hierna te noemen: de vereniging. 2. De vereniging is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Statuten Vereniging Kloosterveld Breda

Statuten Vereniging Kloosterveld Breda Statuten Vereniging Kloosterveld Breda Artikel 1 Algemeen 1.1 De Vereniging draagt de naam Kloosterveld Breda. 1.2 Zij heeft haar zetel in de gemeente Breda. 1.3 De Vereniging is opgericht op 16 augustus

Nadere informatie

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen.

Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken met gebruikmaking van alle wettige middelen. Model statuten vereniging 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam:... 2. Zij is gevestigd in de gemeente:. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is. 2. Zij tracht dit doel te bereiken

Nadere informatie

R.K.S.V. Ulysses. Statuten

R.K.S.V. Ulysses. Statuten R.K.S.V. Ulysses Statuten Inhoudsopgave 1 Naam en zetel... 3 2 Duur... 3 3 Doel... 3 4 Middelen... 3 5 Leden... 3 6 Verkrijging van het lidmaatschap... 4 7 Beëindiging van het lidmaatschap... 4 8 Geldmiddelen...

Nadere informatie

STATUTEN Gewijzigd en opgenomen in een noteriele akte op 3 juli 1979.

STATUTEN Gewijzigd en opgenomen in een noteriele akte op 3 juli 1979. Artikel 1 Artikel 2 STATUTEN Gewijzigd en opgenomen in een noteriele akte op 3 juli 1979. Naam en Zetel De vereniging draagt de naam: "SCHUTTERSVERENIGING ST. ANTONIUS LENGEL". Zij is gevestigd te Lengel,

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL

STATUTEN NAAM, ZETEL ------------------------STATUTEN-------------------------- NAAM, ZETEL Artikel 1. De vereniging is de rechtsopvolger van de Mediatorsvereniging Brabant (MVB) en draagt de naam: Mediatorsvereniging Zuid,

Nadere informatie

STATUTEN van de vereniging Vereniging Vrienden van het Spiegel

STATUTEN van de vereniging Vereniging Vrienden van het Spiegel vdg/2000.0553 blad 1 STATUTEN van de vereniging Vereniging Vrienden van het Spiegel vastgesteld bij akte op 26 mei 2000 verleden voor Mr F.L.M. van de Graaff notaris te Hilversum NAAM EN ZETEL Artikel

Nadere informatie

Statuten Leiden Lions

Statuten Leiden Lions Leiden Lions Inhoudsopgave Artikel 1...3 Doel...3 Artikel 2...3 Duur...3 Artikel 3...3 Lidmaatschap...3 Artikel 4...3 Artikel 5...3 Artikel 6...4 Geldmiddelen...4 Artikel 7...4 Bestuur...5 Artikel 8...5

Nadere informatie

ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten (F.U.F). Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht.

ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten (F.U.F). Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten (F.U.F). Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. ARTIKEL 2: Doel 1. De vereniging heeft ten doel de

Nadere informatie

WIJKVERENIGING DRIELANDEN.

WIJKVERENIGING DRIELANDEN. eerste bla'd VOLLEDIG DOORLOPENDE TEKST van de statuten van Wijkvereniging Drielanden, gevestigd te 3845 BV Harderwijk, Swingdreef 19. De vereniging genaamd: "Belangenvereniging Drielanden" is opgericht

Nadere informatie

STATUTEN EN HUISHOUDELIJKE REGLEMENT

STATUTEN EN HUISHOUDELIJKE REGLEMENT STATUTEN EN HUISHOUDELIJKE REGLEMENT STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VAN GEDIPLOMEERDE OUD-LEERLINGEN DER NATIONALE SCHILDERSSCHOOL NIMETO. Zij is gevestigd te

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam Vereniging STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel Houten (met als verkorte naam "Vereniging ZZP Houten"). 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

STATUTEN 04 10 04 / MW

STATUTEN 04 10 04 / MW 1 Doorlopende tekst voor de vereniging: Vereniging Overleg van Certificatie- Instellingen, gevestigd te Driebergen-Rijsenburg, laatstelijk gewijzigd bij akte de dato zevenentwintig september tweeduizend

Nadere informatie

STATUTEN: NAAM EN ZETEL

STATUTEN: NAAM EN ZETEL blad 1 Doorlopende tekst van de statuten van vereniging: Lijst Groen Noordenveld, gevestigd in de gemeente Noordenveld, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 11 oktober 2017 voor

Nadere informatie

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden.

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. STATUTEN VAN DE VOLLEYBALVERENIGING L.E.O.S. Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam L.E.O.S. (Leusden en omstreken). Zij is gevestigd in Leusden. Duur. Artikel 2 Doel. Artikel 3 Artikel 4

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

S T A T U T E N Goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Opgericht 16 mei 1946 Notarieel bevestigd 08 augustus 2001

S T A T U T E N Goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Opgericht 16 mei 1946 Notarieel bevestigd 08 augustus 2001 S T A T U T E N Goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland Opgericht 16 mei 1946 Notarieel bevestigd 08 augustus 2001 S T A T U T E N W. R.V. R IJ S S E N 16-03-1981 aangebrachte

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Association of Translation Agencies, afgekort tot ATA. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Association of Translation Agencies, afgekort tot ATA. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Association of Translation Agencies, afgekort tot ATA. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. Doel Artikel 2 1.De vereniging heeft ten

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel en rechtsbevoegdheid Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VOLLEYBALVERENIGING SUDOSA-DESTO. Zij heeft haar zetel in de gemeente Assen. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Statuten van de C.O.V. Excelsior

Statuten van de C.O.V. Excelsior Statuten van de C.O.V. Excelsior artikel 1. De vereniging draagt de naam: Christelijke Oratoriumvereniging "Excelsior" (C.O.V. "Excelsior"). Zij is gevestigd te Ede. DOEL artikel 2. De vereniging heeft

Nadere informatie

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5

Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Tekst van de STATUTEN van kracht sinds 10 juli 2012 Blad 1 van 5 Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Sint-Pancras. 2. Zij heeft haar zetel in Sint Pancras, gemeente

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Lets Zwolle. 2. Zij heeft haar zetel te Zwolle. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is om via een platform dienstenruil aan te

Nadere informatie

De vereniging, oorspronkelijk opgericht op twintig mei negentienhonderd tachtig, is aangegaan voor onbepaalde tijd.

De vereniging, oorspronkelijk opgericht op twintig mei negentienhonderd tachtig, is aangegaan voor onbepaalde tijd. STATUTEN van de Bridge Club "De Molenbron" Limbricht, gevestigd te Limbricht-Sittard zoals vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 27 september 1993 en opgenomen in een notariële akte verleden

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1.

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. Statuten van de vereniging Hengelclub Ons Genoegen Groningen vastgesteld op de bestuursvergadering van 15 februari 2010 vastgesteld op de algemene ledenvergadering van 26 februari 2010 verleden voor notaris

Nadere informatie

KANTOOR VAN DE NOTARIS Mr J.A. SCHLETTE te PURMEREND

KANTOOR VAN DE NOTARIS Mr J.A. SCHLETTE te PURMEREND KANTOOR VAN DE NOTARIS Mr J.A. SCHLETTE te PURMEREND KOPIE van een akte houdende OPRICHTING van de vereniging Jongerensociëteit de Duiventil, gevestigd te Purmerend. Akte d.d.: 24 november 1976. Heden,

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Algemene Senioren Vereniging Houten, afgekort: ASVH. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Houten. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging

Nadere informatie

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Aermacchi Harley Davidson Motorclub. Zij is gevestigd te IJsselstein.

Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Aermacchi Harley Davidson Motorclub. Zij is gevestigd te IJsselstein. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Aermacchi Harley Davidson Motorclub. Zij is gevestigd te IJsselstein. Duur Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd; het verenigingsjaar

Nadere informatie

" Musis Sacrum " Bakel Harmonie - Slagwerkgroep - Twirl Opgericht 29 juni 1874 Koninklijk onderscheiden in 1974

 Musis Sacrum  Bakel Harmonie - Slagwerkgroep - Twirl Opgericht 29 juni 1874 Koninklijk onderscheiden in 1974 " Musis Sacrum " Bakel Harmonie - Slagwerkgroep - Twirl Opgericht 29 juni 1874 Koninklijk onderscheiden in 1974 STATUTEN NAAM EN ZETEL Art. 1. De vereniging is genaamd: "Musis Sacrum". Zij is gevestigd

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote'

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Naam en zetel. Artikel 1. 1. De naam van de vereniging is: Historische Vereniging Bunscote. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Bunschoten. Doel. Artikel 2. 1.

Nadere informatie

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS

Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS Statuten Volleybalvereniging HLB Van Daal/DS I. Algemene bepalingen Artikel 1: Naam, zetel en duur De vereniging draagt de naam HLB Van Daal/DS, verder te noemen HLB Van Daal/DS, zij is gevestigd te Den

Nadere informatie

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND

VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND VERENIGING KLEDINGBANKEN NEDERLAND STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel, oprichtingsdatum en verenigingsjaar 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging van Kledingbanken in Nederland (VKN), Zij 2. De vereniging

Nadere informatie

Statuten van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen

Statuten van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen Statuten van de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen Goedgekeurd door de vereniging Raad van Beheer op kynologisch gebied in 2014 NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "Nederlandse

Nadere informatie

Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick

Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick BRIDGECLUB 1 17 april 2012 Statuten van Bridgeclub Hout-Blerick Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Bridgeclub Hout-Blerick. 2. Zij heeft haar zetel in Hout-Blerick, gemeente Venlo.

Nadere informatie

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007

Bridgeclub IMP Statuten. STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 STATUTEN Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 15 oktober 2007 Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam BRIDGECLUB "INSPANNING MET PLEZIER". 2. Naar buiten treedt de vereniging

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Buurtvereniging Dillenburg. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Heusden. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is het contact

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: VERENIGING BEGAAFDHEIDSPROFIELSCHOLEN PER 1 APRIL 2015 NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Begaafdheidsprofielscholen. 2. Zij

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen

Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Statuten en huishoudelijk reglement van Haarlemse Sportvereniging De kampioen Opgericht 26 juli 1905. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Haarlemse Sportvereniging De Kampioen. 2.

Nadere informatie

DUIKVERENIGING DELPHINUS STATUTEN

DUIKVERENIGING DELPHINUS STATUTEN DUIKVERENIGING DELPHINUS STATUTEN Artikel 1: NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam "DUIKVERENIGING DELPHINUS". 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente EINDHOVEN. 3. Zij wordt in deze statuten verder

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer.

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN Studievereniging FLEX, statutair gevestigd te gemeente Deventer. Per 13 februari 2018. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: Studievereniging

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam HOCKEY CLUB NIEUWKOOP en is gevestigd te NIEUWKOOP. DOEL EN MIDDELEN TER BEREIKING DAARVAN Artikel 2. 1. De vereniging heeft ten doel de beoefening

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING STATUTEN LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Naam en Zetel De vereniging draagt de naam: Leidse Amateur Fotografen Vereniging. Zij is gevestigd te Leiden. Artikel 2. Doel 1. De vereniging heeft

Nadere informatie

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1.

STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1. STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STRANDWERKGEMEENSCHAP. 2. Zij heeft haar zetel te Leiden. Doel Artikel 2 1. Het doel van de vereniging is het bevorderen onder de leden

Nadere informatie

Statuten van de Luchtgekoelde VW Club Nederland

Statuten van de Luchtgekoelde VW Club Nederland Statuten van de Luchtgekoelde VW Club Nederland NAAM ZETEL DOEL Artikel 1: Naam/zetel De vereniging draagt de naam Luchtgekoelde VW Club Nederland, (afkorting LVWCN ) en is gevestigd in de gemeente Groningen.

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Statuten Numismatische Kring Zeeland

Statuten Numismatische Kring Zeeland Uittreksel verslag algemene ledenvergadering Numismatische Kring Zeeland mei 1978. Nadat de ledenvergadering, welke met inachtneming van alle wettelijke vereisten is bijeengeroepen, de statuten der vereniging

Nadere informatie

Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Oprichtingsdatum en verenigingsjaar. Doel. Leden en begunstigers. Statuten

Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Oprichtingsdatum en verenigingsjaar. Doel. Leden en begunstigers. Statuten B.C. Rolde. Naam en zetel. Artikel 1. 1. de vereniging draagt de naam Bridgeclub Rolde. zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging. 2. zij heeft haar zetel te Rolde. Oprichtingsdatum

Nadere informatie

Statuten. Van de vereniging tot oprichting. en instandhouding van een. School met de Bijbel. te Bruchterveld, Gemeente Hardenberg.

Statuten. Van de vereniging tot oprichting. en instandhouding van een. School met de Bijbel. te Bruchterveld, Gemeente Hardenberg. Statuten Van de vereniging tot oprichting en instandhouding van een School met de Bijbel te Bruchterveld, Gemeente Hardenberg. Vastgesteld 28 april 2010 1 Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR DEFINITIEF 23-10-2009 Artikel 1. 1 De vereniging draagt de naam: Badminton Club Oosterbeek. 2 Zij heeft haar zetel te Oosterbeek (gemeente Renkum). 3 De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Numismatische Kring Bloembollenstreek e.o. STATUTEN Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 9 oktober 2007

Numismatische Kring Bloembollenstreek e.o. STATUTEN Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 9 oktober 2007 Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Numismatische Kring Bloembollenstreek en omgeving, en is opgericht op 10 oktober 1972. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Lisse. Doel Artikel

Nadere informatie

Statuten vereniging Choochem

Statuten vereniging Choochem Statuten vereniging Choochem Artikel 1: Naam vereniging 1. De vereniging draagt de naam: Choochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen ; zij is statutair gevestigd te Amersfoort. 2.

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3.

STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. ARTIKEL 2. DOEL. ARTIKEL 3. STATUTEN NAAM EN ZETEL. ARTIKEL 1. 1. De vereniging draagt de naam: "Bridgeclub Melick".Zij wordt in deze statuten verder aangeduid als de vereniging 2. Zij heeft haar zetel te Melick in de gemeente Roerdalen.

Nadere informatie

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008.

Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes. Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. Goedgekeurde tekst wijziging van de Statuten Sportvereniging Ludentes Voorgelegd op de Algemene Leden Vergadering op 17 december 2008. STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Sportvereniging

Nadere informatie

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake.

Verschillen tussen kerkgenootschappen en modaliteiten of hun onderlinge verhoudingen doen binnen het terrein van de Bond niet ter zake. Statuten ARTIKEL 1 1. De vereniging draagt de naam: Bond van Nederlandse Predikanten. 2. De vereniging heeft haar zetel te s-gravenhage. 3. De vereniging stelt zich ten doel de behartiging van al die belangen,

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL DOEL BOEKJAAR LIDMAATSCHAP

STATUTEN NAAM EN ZETEL DOEL BOEKJAAR LIDMAATSCHAP NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: STUDENTENPARTIJ ASAP. De verkorte naam van de vereniging luidt: asap. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Nijmegen. DOEL Artikel 2 1. Het doel

Nadere informatie

Wijzigingen door het zittende bestuur : Renske Hendriks, Barry Nijkamp, Wouter Meijers, Eline Nap, Nynke van der Vliet.

Wijzigingen door het zittende bestuur : Renske Hendriks, Barry Nijkamp, Wouter Meijers, Eline Nap, Nynke van der Vliet. Wijzigingen 26-8-02 door het zittende bestuur 2001-2002: Renske Hendriks, Barry Nijkamp, Wouter Meijers, Eline Nap, Nynke van der Vliet. Heden,. twaalf april negentienhonderd negen en zeventig, verschenen

Nadere informatie

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar.

Duur Artikel 3 1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd. 2. Het boekjaar van de vereniging is het kalenderjaar. STATUTEN LVO - Landelijke Vereniging van Operatieassistenten Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Landelijke Vereniging van Operatieassistenten. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente

Nadere informatie

Statuten Bridgeclub Klaver Vier

Statuten Bridgeclub Klaver Vier Statuten Bridgeclub Klaver Vier Heden, negen en twintig oktober negentienhonderd negentig verschenen voor mij, Mr. Hans Oudenaarden, notaris te Rotterdam: 1. Joseph van Wijk, computertechnicus, wonende

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem).

De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem). pagina 1 Statuten Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging DAVO '77. Zij is gevestigd te Dalem (gemeente Gorinchem). Artikel 2. De vereniging heeft ten doel: Het doen beoefenen

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

WATERSPORTVERENIGING 'ZWARTEWAAL' STATUTEN

WATERSPORTVERENIGING 'ZWARTEWAAL' STATUTEN WATERSPORTVERENIGING 'ZWARTEWAAL' STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging 'Zwartewaal' en is gevestigd te Zwartewaal, gemeente Brielle. DUUR Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

- 1 - STATUTENWIJZIGING VERENIGING 2002A12688 (ON422)

- 1 - STATUTENWIJZIGING VERENIGING 2002A12688 (ON422) - 1 - STATUTENWIJZIGING VERENIGING 2002A12688 (ON422) Heden, *, verschenen voor mij, mr. *, notaris te *: * te dezen handelende in hun hoedanigheid van respectievelijk * en * van na te melden vereniging.

Nadere informatie

STATUTEN NAAM ZETEL LEDEN

STATUTEN NAAM ZETEL LEDEN STATUTEN NAAM Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Watersportvereniging "Sliedrecht". Zij is opgericht op een mei negentienhonderd zes en veertig en aangegaan voor onbepaalde tijd. ZETEL Artikel 2.

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie