DESIGNTENDENSEN VAN DE TOEKOMST

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DESIGNTENDENSEN VAN DE TOEKOMST"

Transcriptie

1 BUZZKRUIT 2015 DESIGNTENDENSEN VAN DE TOEKOMST Ontwerpers, generatie 80-00, wie zijn jullie? Marketeers spreken van een gepolariseerde generatie. Aan de ene kant de door #FUD* overdonderde Have Not s en aan de andere kant de veranderingsgezinde Next Gen s: zelfredzaam door creatief samen te zwermen in sharing, crowd- en co- vanalles en met een über-optimistisch geloof in app s en nieuwe technologieën die ons leven gaan verbeteren en de wereld gaan redden. Deze tentoonstelling is geen observatie van Gen-Y laboratten door Gen-X onderzoekers of een artist impression door een bekende designer: we hebben het jullie gewoon zelf gevraagd. Ontdek #Buzzkruit met knap (afstudeer)werk en de antwoorden van young creatives, professionals en de goeroes die ons inspireren. OPROEP AAN DE ONTWERPERS OVER DE GENERATIES HEEN: laat ons wat creatieve herrie maken over hoe we de dingen anders zien en willen doen, om zo de meerwaarde van elkaar te ontdekken en een betere connectie te Maken. *Fear, Uncertainty and Doubt

2 Generation HACK Hackers en Makers over eenzelfde kam scheren met het idealisme en de rebellie van de vorige generaties ontwerpers, is kort door de bocht. Wat Hackers doen in de digitale wereld, doen Makers in de fysieke wereld: op zoek gaan naar de grenzen van het mogelijke met de nieuwste technologische middelen. Milllennials geloven in de vooruitgang die technologie kan brengen. Elk idee is maakbaar. Iedereen is Maker. Nadenken OK, maar niet te lang. Durf vooral te doen, durf te falen... tot je t maakt! Snel verveeld door anoniem en standaard, hacken ze producten tot wat ze er zelf van willen maken. Stuff wordt Stories. En als grote bedrijven, merken of overheden te weinig doen om van de wereld een betere plaats te maken, dan gaan ze niet op de barricades staan, maar kruipen ze in hun digitale en fysieke ontwerpwereld om concrete oplossingen te bedenken. Soms disruptief. Alleszins unstoppable. Anthony Michiels - Panna Thomas More Hogeschool, Interieurvormgeving Panna is een straatbank en voetbaldoel om gaming couch potatoes aanzetten tot meer sporten. Anthony wil met Panna het voetbaldoel een plaats geven in onze betonnen stadsjungles en van saaie (markt)pleinen, levenloze straten en andere openbare locaties nieuwe ontmoetingsplaatsen maken zonder dat de functie van straatbank verloren gaat. Sophie Van den Berg - Firewood - Appel en Peer Thomas More Hogeschool, Interieurvormgeving Van appel- en perenhout wordt normaal brandhout gemaakt. Het hout is te mooi om op die manier te verspillen, vindt Sophie. Ze maakt er liever unieke, handgemaakte stukken van en hoopt zo meer Makers op te stoken het materiaal te gaan gebruiken. Appel- en perenhout zijn arbeidsintensief om mee te werken, maar dat zal creatieve Makers niet tegenhouden. Eva Florizoone - UrbanLeafs Restaurant stad biedt een divers voedselaanbod voor bijen, maar Hotel stad is volledig volzet qua nestgelegenheid. Zo kwam Eva, geboeid door natuur en ecologie, op een soort Airb(ee)nb Live with Locals -idee om bijensterfte tegen te gaan. Haar UrbanLeafs natuurdak zorgt ervoor dat de bijenpopulatie kan groeien. De populatie wordt op peil gehouden doordat een deel van de bijen wordt uitgezet op het platteland, waar ze hun natuurlijke rol als bestuiver kunnen vervullen. Michelle Janssen - Corten Universiteit Antwerpen, Interieurarchitectuur Michelle heeft een passie voor een bijzonder materiaal: afgedankte transportbanden. Deze hebben een bruut en stoer karakter. Doordat ze zo sterk zijn, kunnen ze een skinny stalen frame bij elkaar houden. Dit heeft ze bewust laten roesten en achteraf vernist. De elegante vorm van de stoel geeft een spannend contrast met de industriële look van het frame. Het Genkse bedrijf waar de afgedankte transportbanden vandaan komen, levert ook het sluitingssysteem: twee stukken die aan elkaar worden verbonden door een ijzerdraad.

3 Katinka Vermeylen en Lauren Draulans - Niet Standaard - Reclame Vormgeving De wereld is op alle mogelijke manieren aan het doldraaien en wij, burgers, gaan er volgens Katinka en Lauren als kippen zonder kop in mee. Met Studio Adnersom willen zij daar op tegendraadse wijze verandering in brengen door ons met antireclame in de vorm van de krant Niet Standaard onverwacht wakker te schudden. Dit doen ze door bestaande codes van merken en adverteerders te hacken en ze te fusioneren met maatschappelijk relevante thema s, met verrassing en bewustwording als resultaat. Margo De Weerdt - Youth Youth is Margo s illustratieve en vooral herkenbare onderzoek naar Gen-Y, de publicatie van haar masterproject. Wij zijn de Me Me Me-, 9/11- en de boemeranggeneratie, de millennials... We zijn de eerste generatie opgegroeid met het internet. Opgegroeid met het idee dat we alles kunnen en speciaal zijn. We zouden onrealistische verwachtingen hebben van het leven. We studeren af in een periode waarin een crisis heerst en een job vinden een uitdaging is. We freelancen en jobhoppen als geen ander. We willen iets doen dat we graag doen en waar we gelukkig van worden. We willen het anders doen. Elke Goossens - Pop-up portfolio Elke begon haar persoonlijke zoektocht met de vraag: Wie ben ik? en eindigde zoveel maanden later met een vastberaden: Dit wil ik!. Haar interactieve pop-up portfolio ontpopte uit haar bezoeken aan London en Parijs, maar het was haar stage in Dubai die haar vormde tot een zelfzekere ontwerpster. Als grafisch vormgeefster in de dop, trekt ze met haar pop-up portfolio rond om zichzelf te promoten bij toekomstige werkgevers. Carlien Akinrolabu - Bodymap Seks in de media en seksuele voorlichting op school lopen volledig langs elkaar heen. Kinderen worden in onze samenleving overspoeld door seksuele beelden, terwijl klassieke voorlichting hen daar niet goed op voorbereid. Daarom ontwikkelde Carlien met een computergestuurde borduurmachine een prachtig educatief pakket, een vertaling van seksuele informatie tot een tastbare vorm op werkelijke grootte. Ontwerpen met zo n borduurmachine is een revolutionaire methode die leidt tot innoverende textieloplossingen en staat zoals je ziet toe om opmerkelijk gedetailleerde 3D-designs te creëren. Pieter Peulen - FLEXIT Thomas More Hogeschool, Interieurvormgeving Toen Pieter meubels zocht voor z n studentenkamer vond hij zijn goesting niet. Toen was het voor zijn studentenkamer, daarna voor de slaapkamer in z n woonst Daarom ontwierp hij zelf een multifunctioneel meubel dat steeds aangepast kan worden aan verschillende wensen en behoeften; zijn eigen echte levensmeubel! Het is een constructie geworden die zowel een bureau, een bed, als een hoogslaper kan zijn.

4 Niels Michiels - Envelope Chair Universiteit Antwerpen, Interieurarchitectuur De Envelope Chair is een combinatie van een slanke stalen draagstructuur, omsloten door zacht vilt van hoogwaardige kwaliteit. Nog niet eerder werd er met dit materiaal een stoel met zelfdragend zitvlak gefabriceerd. Niels ging de uitdaging aan en werkte een elegante stoel uit met een minimum aan materiaaldikte en een aangenaam zitcomfort. Het stalen frame werd plaatselijk verhit en geplooid in de gewenste vorm. Het wolvilt bestaat uit één patroondeel, vastgemaakt met eenvoudige verbindingen. Zo is de zitting gemakkelijk los te maken, te reinigen en te vervangen. Een geslaagd experiment dus. Valérie Houben - Ekstol Universiteit Antwerpen, Interieurarchitectuur Ekstol, Zweeds voor eiken stoel, is een spijlenstoel met een knipoog naar de bestaande Windsor-stoel. Valérie overtrad de regels en grenzen van het maken van een stoel, zonder aan zitcomfort in te boeten. In haar experiment liet ze de horizontale verbinding bovenop de spijlen weg om de klassieke houtbinding zichtbaar te maken. Het resultaat vormt een mogelijk toekomstige designklassieker met Scandinavische look en feel. Febe Massez - Polie Universiteit Antwerpen, Interieurarchitectuur Polie is een aluminium stoel die door zijn vormgeving zowel een esthetische als constructieve kracht uitstraalt. Febe zoekt het graag in de bijna onmogelijke hoek: de uiterst dunne vormgeving is enkel tot stand kunnen komen door het hanteren van een specifieke constructiemanier. Deze jonge ontwerpster moest niet enkel aluminium buigen om tot deze experimentele stoel te komen, ook haar eigen visie, doorzettingsvermogen en wilskracht zijn goed gevormd door dit project.

5 Generation SWARM Zou collectieve intelligentie bij deze nieuwe generatie verder of anders ontwikkeld zijn? Van jongs af aan werden zij gekneed door technologie en sociale media. Traditionele structuren en leiderschapsvormen liggen hen niet. In nieuwe bedrijfsculturen zien ze liever geen hokjes en hiërarchie meer. Gen-Y ers willen hun omgeving op elk moment zelf kunnen vormgeven en aanpassen. Ze accepteren niet passief wat hen wordt aangeboden. In hun stiel willen ze dit respect voor samen gegenereerde inhoud nog extremer doortrekken dan bij co-creatie vandaag. Het heeft meer weg van zwermgedrag in de dierenwereld. Alle leden van de zwerm stemmen hun gedrag op elkaar af, zonder centrale regie. Ook de rol van een ontwerper zal in zo n zwerm veranderen. I discovered that a lot of people had already changed their behaviours. So I moved from thinking: what can I do to help people change behavior?, towards: how can I use my design knowlegde and tools to empower these grass-roots social innovations?" Yalenka Mariën - Voxi Voxi is een digitaal platform voor informatie en ontlening van communicatieapparatuur aan 50+ ers met communicatiebeperkingen door bv. een beroerte, verlamming of ALS. Momenteel gebeurt deze dienstverlening nog analoog en gaat veel kostbare informatie verloren. Bovendien moeten deze kostbare apparaten aangeschaft worden door de gebruiker zelf. Door het gebruiksproces in co-creatie te herdenken vindt een betere informatiedeling tussen alle partijen plaats. De gebruiker wordt begeleid bij het vinden van de juiste middelen en heeft de mogelijkheid tot inwisselen van apparatuur. Jolien Brands - She Er is een groot contrast tussen hoe de media vrouwen tonen en hoe vrouwen er echt uitzien. Onrealistische verwachtingen maken vrouwen van Joliens leeftijd onzeker over hun eigen lichaam. Schoonheidsidealen zijn immers nooit allemaal haalbaar. Met She doorbreekt Jolien deze stereotypes. Ze fotografeerde vrouwen uit haar omgeving in hun eigen habitat. Geen hokjes of stempels, alleen gewone vrouwen zoals ze zijn. Enkel littekens, blauwe plekken, striemen vormen hier de woorden en zinnen van hun verhaal. Thea Van Damme - De naam van dit project is nog onzeker - Reclame Vormgeving Werk aan je onzekerheid, was het advies waarmee Thea haar stageplaats in Amsterdam verliet, in de reclamewereld is dat immers not done. Thea zette het medium dat onzekerheid (en de bijbehorende keuzestress) het meest uitlokt in om haar zwaktes op onconventionele manier aan te pakken. Met een Facebookpagina legde ze bepaalde keuzes volledig in handen van haar volgers. Naaktmodel voor een middag? LIKE. Silent disco op de Meir? LIKE. Met acupunctuur faalangst aanpakken? LIKE!

6 Oekie Segers - Meat Parade Meat Parade is geen aanklacht tegen de vleesindustrie. Oekie wil de bekijker van haar animaties niet op een gruwelijke manier choqueren zoals dat al zoveel gebeurt in filmpjes over slachterijen, plofkipboerderijen en varkensflats. Aan de andere kant heeft reclame ons beeld over vleesproductie vertekend. Eigenlijk is er geen waarheid meer. Oekie is gefascineerd op onderzoek uitgetrokken en met haar animaties wil ze die ervaring delen door de kijkers op een onconventionele manier te laten kennismaken met het échte massaproductieproces van vlees. Dennis Janssens & Tom Tiepermann - De Gorilla s De Gorilla s is een dynamisch collectief van het Sint Lucas Antwerpen, opgezet door grafisch ontwerpers Tom en Dennis. Met hun guerrilla-initiatieven komen studenten samen en inspireren ze elkaar. Zowel off- als online kloppen ze zich op de borst om indruk op elkaar te maken en creatief na-aapgedrag, oftewel open innovatie, te bevorderen. Het boek Het Gorilla Netwerk verwijst naar het online platform en bestaat uit theoretische en grafische verrijkingen van het ontwerpproces. Lore Zoons - COCOOK Eenpersoonshuishoudens zijn procentueel de grootste voedselverspillers van de stad. Zij kopen te groot in eenpersoonsverpakkingen zijn immers amper te vinden en gooien door onhandig inplannen veel eten weg. Lore bedacht COCOOK om dit op een sociale manier tegen te gaan. Eenzame eters komen elkaar tegen op het online platform en ontmoeten elkaar in de supermarkt. Samen kopen ze hun boodschappen in en gaan de uitdaging aan om creatief en duurzaam te koken, liefst met voedsel dicht tegen (of zelfs net over) de THTdatum. Dagelijks goed eten, een nieuwe vriendenkring en een schimmelvrije koelkast gegarandeerd!

7 Generation DIGILOGUE De echte wereld is een concept van de generaties die nog (deels) zonder internet en sociale media zijn opgegroeid. Voor de nieuwe generatie is digitaal en analoog van jongs af aan verweven. De behoefte om de digitale laag af en toe eens OFF te zetten is er minder bij deze generatie. Ze hebben een filter & process vermogen ontwikkeld dat slim weet om te gaan met de snelheid van verandering en de hoeveelheid informatie en inspiratie. Zoals de eerste auto nog op een koets leek, zal ook deze generatie de digitale en analoge werelden verder doen samenvloeiien met een eigen ontwerptaal. Computing everywhere, naadloze augmented reality, hybride mensen, digiloge (digitaal+analoge) ervaringen, digiloge (digitaal+dialoog) communicatie. Deze generatie ontwerpt de verstrengeling als een designer, meer dan als eenzijdig technologisch. Brecht Vandevenne - Ättelu Ättelu refereert met haar analoge vormgeving en gebruik naar een ouderwetse telefoon, een ticketscanner en het ontvangen van post; de vertrouwde communicatiemiddelen voor ouderen. Ättelu is gekoppeld aan een sociaal netwerk binnen een zorgcentrum, een soort Facebook voor ouderen. Daarin kunnen ze zelf activiteiten (events) plaatsen en zien van anderen. Om mee te doen (join) kunnen ze dit aangeven met behulp van het digitale apparaatje. De functies hiervan kunnen gemakkelijk worden uitgebreid terwijl de analoge werking hetzelfde blijft. Ella Van den Bossche, Lore Zoons en Lore Veelaert - GRAND.C Als ze nog heel klein zijn, worden de kleinkinderen dikwijls door de grootouders opgevangen. Deze innige band verwatert vaak vanaf het moment dat het contact tot het occasionele familiebezoekje wordt teruggebracht. Begaan met deze band tussen grootouders en kleinkinderen, gingen Ella en de twee Lore s op zoek naar een oplossing en kwamen ze tot het interactieve spel GRAND.C. De grootouders verstoppen tags in hun huis bij belangrijke objecten met nostalgische waarde. De kleinkinderen kunnen met Chip, de vogel, op speurtocht naar deze familieschatten en leren zo de verhalen kennen. Jonathan De Clercq - Navu Navu is een fietsstuur voorzien van technologie voor een verbeterde fietservaring. Een smartphone met navigatiesysteem en bijhorende app stuurt via Bluetooth de informatie door naar het stuur. Daar wordt de info omgezet naar een door Jonathan volledig nieuw ontwikkelde zintuiglijke navigatietaal. Abstracte lichtpatronen op het stuur en trilsensaties in de handen geven de wielertoerist duidelijke richtingaanwijzingen. Zo kan de fietser zijn aandacht volledig richten op de omgeving en het fietsen zelf. Navu is een zintuigelijke interpretatie van de invloed die de hedendaagse digitale en elektronische wereld op de fietssector hebben.

8 Lander De Wandel - State of Mind KASKA (AP Hogeschool), Grafisch Ontwerp Lander geeft met deze 3D-print State of Mind een typisch Gen-Y gevoel weer. Het is een gevoel van machteloosheid en verlamming, veroorzaakt door een overload aan keuzes, prikkels en verwachtingen. Lander: Als Gen-Y proberen we onze plaats te vinden binnen een economie die gevormd is door Gen-X. Met de juiste samenwerking kunnen we een explosieve groei stimuleren. Maar zoals Gen-X zich vervreemd voelt van de contra-economische houding van Gen-Y, zo zijn wij overrompeld door een verwachtingspatroon dat werkzekerheid en een stabiel inkomen beschouwt als vereiste voor levenskwaliteit. Lore Veelaert - Partoe Lore ontwikkelde een interactief spel voor jongeren dat wordt gespeeld in een park. De spelers moeten de balans van het ecologische systeem en dieren in evenwicht houden door een diertje te helpen voedsel te vinden in het park. Daarbij moeten ze allerlei gevaren vermijden en ervoor zorgen dat ze niet zonder energie vallen. Het spel situeert zich in het opkomende genre van pervasive head up games. Dit combineert moderne technologieën met de sociale en fysieke voordelen van traditionele games en buitenspelen. Zo wordt een (voor jongeren) saai park weer een plek voor deze stimulation junkies, altijd op zoek naar nieuwe, coole ervaringen.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// UrbanLeafs wint OVAM Ecodesign Award voor studenten Mechelen / 30 10 2015 Op 30 oktober maakt de OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) samen met De week van het ontwerpen en Howest de winnaars

Nadere informatie

Op zoek naar nieuwe business modellen

Op zoek naar nieuwe business modellen Op zoek naar nieuwe business modellen Oegstgeest, 15 november 2012 Vandaag leg ik uit waarom business as usual dood is Centrale vraag Wie voegt op welk moment waarde toe? Welk gereedschap kunnen we hiervoor

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT. November, 2014

STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT. November, 2014 p. 1 / 2 PERS BERICHT November, 2014 STUDIO PIET BOON INSPIREERT MET EXCLUSIEF ART OF INSPIRATION POP-UP RESTAURANT Studio Piet Boon opent aanstaande december en januari haar deuren voor een uniek boutiquestijl

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Social media & Marketing bijeenkomst Passend Consult 25 november 2011

Social media & Marketing bijeenkomst Passend Consult 25 november 2011 INLEIDING OPDRACHT IN TWEETALLEN Stel jezelf in 2 zinnen voor! Verwoord in max. 4 zinnen jouw passie in je werk! Deel iets persoonlijks! Vertel iets wat weinig mensen van je weten BESPREKING OPDRACHT WAT

Nadere informatie

ALWAYS BE YOURSELF UNLESS YOU CAN BE A UNICORN THEN ALWAYS BE A UNICORN

ALWAYS BE YOURSELF UNLESS YOU CAN BE A UNICORN THEN ALWAYS BE A UNICORN ALWAYS BE YOURSELF UNLESS YOU CAN BE A UNICORN THEN ALWAYS BE A UNICORN Trends in de maakbare wereld van DE TUMBLR KIDS PERNILLE KOK-JENSEN CONNECTIVITY DIRECTOR MARE RESEARCH PERNILLE@MARE-RESEARCH.NL

Nadere informatie

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst

Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Lesbrief: Slimme oplossingen Thema: Mens & Dienstverlenen in de toekomst Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Slimme oplossingen beginnen altijd met een probleem.

Nadere informatie

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren.

>70% 2 TON SEC. Met slechts 1% van de totale CO 2. -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. Met slechts 1% van de totale CO 2 -uitstoot is de pulp, papieren printindustrie één van de minst vervuilende sectoren. CO 2 1% In Europa wordt 2 ton papier per seconde gerecycleerd. Meer dan 70% van alle

Nadere informatie

Angelique van Kreij. [wie, wat, waar]

Angelique van Kreij. [wie, wat, waar] Angelique van Kreij [wie, wat, waar] Aangenaam [fotograaf] Angeliquè van Kreij [model] Zara [opdracht] Een teen make-over shoot Wat een plezier hebben we gehad. Lekker samen tutten, make up aangebracht

Nadere informatie

Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties. 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk

Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties. 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk Erfgoed moet je doen! De kracht van interactie in presentaties 20 juni 2016 Thinking Education Gundy van Dijk Introductie Programma Theorie en praktijk Opdracht Evaluatie / feedback Wat verwacht je van

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

What? Why? How? Formule

What? Why? How? Formule What? Shine! is een multimediaal inspiratieplatform met mind- en lifestyle dat zich richt op ondernemende vrouwen die bewust in het leven staan, op zoek zijn naar (spirituele) verdieping en inspiratie

Nadere informatie

What? Why? How? (Blad)formule

What? Why? How? (Blad)formule What? Shine! is een multimediaal inspiratieplatform met mind- en lifestyle dat zich richt op ondernemende vrouwen die bewust in het leven staan, op zoek zijn naar (spirituele) verdieping en inspiratie

Nadere informatie

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl

Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen. www.studiofont.nl Creatieve vormgeving is zintuigen prikkelen www.studiofont.nl Studio Font is een klein bureau voor grafische vormgeving, dat groots meedenkt. Of het nu gaat om een logo, huisstijl, website, flyer of een

Nadere informatie

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door:

Onderzoek. het gebruik van internet en social media in Nederland. Opgesteld door: Onderzoek het gebruik van internet en social media in Nederland Opgesteld door: Thomas van Manen, Marketingfacts @ThomasvanManen 29 juni 2017 Het actieve gebruik van Facebook loopt terug, Nederlanders

Nadere informatie

SFYN ACAD EMIE. Serving food for change

SFYN ACAD EMIE. Serving food for change SFYN ACAD EMIE Serving food for change Every aspect of our lives is, in a sense, a vote for the kind of world we want to live in. Frances Moore Lappé 25 JONGEREN 7 THEMADAGEN 2 TRAININGEN 1 DOEL HET VOEDSELSYSTEEM

Nadere informatie

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie.

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Toon Jansen * New Urban Creatives Almere * 12 maart 2014 Stelling I Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Stelling II Door het beschikbaar stellen van goedkope/betaalbare woon- en

Nadere informatie

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen?

Let's conn3ct! Wilt u dit initiatief bekend maken via uw website en andere communicatiekanalen? PERSBERICHT Antwerpen, 26 juni 2017 Let's conn3ct! De Vlaamse Erfgoedbibliotheek en de Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland creëerden in nauwe samenwerking met de Provinciale Bibliotheek

Nadere informatie

Design tot in de perfectie

Design tot in de perfectie Deze zoons van een Duitse vader en een Nederlandse moeder ontwerpen met hetzelfde gemak een stijlvolle lijn stropdassen als een porseleinen servies dat wordt vervaardigd in Fürstenberg, een schilderachtig,

Nadere informatie

PRODUCTBESCHRIJVING. Gemeente Deventer

PRODUCTBESCHRIJVING. Gemeente Deventer TST ROBUUST ONTWERP PRODUCTBESCHRIJVING TST bank kenmerkt zich door een sterk iconische vorm. Het robuuste ontwerp bevat zachte lijnen en is gecombineerd met een comfortabele meubelstof. TST serie is verkrijgbaar

Nadere informatie

Pioniersboekje behorende bij Pilot LINKX oktober - december 2015

Pioniersboekje behorende bij Pilot LINKX oktober - december 2015 Pioniersboekje behorende bij Pilot LINKX oktober - december 2015 Hulp, vragen, opmerkingen, ideeën?! Bel of mail Helma! helma@linkx-app.nl 06 41 250 777 www.linkx-app.nl www.facebook.com/linkxapp www.twitter.com/linkxapp

Nadere informatie

Inhoud. 03 Maatschappij 55 3.1 Duik in de maatschappij 56 3.2 Ontdek hypes - trends - ontwikkelingen 61

Inhoud. 03 Maatschappij 55 3.1 Duik in de maatschappij 56 3.2 Ontdek hypes - trends - ontwikkelingen 61 Inhoud 01 Start 9 1.1 Schreeuw om een andere aanpak 10 1.2 Communicatie verandert razendsnel 12 1.3 Het ABC-XYZ-model 15 1.4 Communicatie wordt co-creatie 18 02 Merk 25 2.1 Verken het merk 26 2.2 Ontdek

Nadere informatie

THE FUTURE IS HERE. inlovewith01

THE FUTURE IS HERE. inlovewith01 THE FUTURE IS HERE SPECTACLES SPECTACLES EERST TERUG NAAR DE BASIS SNAPS! CONTENT ANNO NU 2016 EN FUTURE PROOF INLOVEWITH01 EVERLYN T. LIU IK CREËER AWESOME SNAP CONTENT VOOR MERKEN INLOVEWITH01

Nadere informatie

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Pim Broekhof G&I1A 19-11-2015 Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Art Media en Me Autobiotic Selfie Verslag WHAT THE **** IS FLAT DESIGN? THE FALLOUT SHELTER APP PRESENTED BY VAULT

Nadere informatie

Visie. It s the little spontanious things in life that matter

Visie. It s the little spontanious things in life that matter De Man Visie It s the little spontanious things in life that matter Door te genieten van originaliteit en oog te hebben voor de kleine spontane gebeurtenissen om je heen, wordt de sleur van het dagelijks

Nadere informatie

CrossLab. een nieuwe afstudeerrichting

CrossLab. een nieuwe afstudeerrichting een nieuwe afstudeerrichting CrossLab ontwerpen van & voor & met digitale media in een labomgeving media technologie is er gewoon... media technologie is er gewoon... CrossLab waarbij de ontwerper de

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

Ameland binnen handbereik

Ameland binnen handbereik Ameland binnen handbereik Gauke Pieter Sietzema Hoofd ontwikkeling, SEO specialist & Sterc partner Hendrik Jan Hofstede Strateeg & internetmarketeer & Sterc partner VVV Ameland mobile - Ameland binnen

Nadere informatie

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14)

Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Naam: Valérie den Besten Klas: G&I A Datum: 06-11-15 Module: Project 100% presence Begeleider: Irene van Peer Groep 11 (team 14) Reflectieverslag Maandag hebben we gebrainstormd en we hebben voor mijn

Nadere informatie

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Need To Know info Introductie Kennismaking Opzet van colleges, hoe wordt er getoetst Wat gaan we de

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren

7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren 7 ontwikkelingen waar de horecaondernemer van kan profiteren European Merchant Services 2015 1. Zorg ervoor dat u met de smartphone gevonden wordt Ondanks dat de groei van de smartphone inmiddels stabiliseert

Nadere informatie

Gave opmaak! Er is gebruik gemaakt van een vorm van een lichaam die aanduid waar welke opmerking thuis hoort, doet denken aan de basispunten van HTML.

Gave opmaak! Er is gebruik gemaakt van een vorm van een lichaam die aanduid waar welke opmerking thuis hoort, doet denken aan de basispunten van HTML. De impact van technologie op je nachtrust. Deze vind ik persoonlijk heel erg goed, mede ook door de inhoud. Hij ziet er naar mijn mening ook gaaf uit, simple maar dat spreekt me aan! Felle kleuren die

Nadere informatie

Hoe smart is t Stad?

Hoe smart is t Stad? Hoe smart is t Stad? Dat internet, computers en vele andere technologieën een belangrijke invloed hebben op onze samenleving is onweerlegbaar. Ook steden zijn steeds meer bezig met het toepassen van technologie.

Nadere informatie

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers

Hét full service internet bureau van Nederland. PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Hét full service internet bureau van Nederland PANGAEA Internet Marketing Bas Kroontje Dennis Hamakers Doelstelling voor vandaag Synergie tussen on- en offline communicatie Doelgroep bepalen die aanwezig

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world HOE GAAT HET NU? We zetten allemaal verschillende methoden in om vraagstukken op te lossen, oplossingen te ontwerpen

Nadere informatie

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS

BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS BENUT DE KRACHT VAN UW MOOD MAKERS ORGANISATIE ONTWIKKELING Welkom, Maak kennis met ons gedachtegoed. We vertellen u over onze visie, onze overtuiging, de Mood Maker filosofie, de GINK aanpak en ontwikkelen

Nadere informatie

Consumer Insight als inspirerend uitgangspunt voor de winkelformule Richard Hugen algemeen directeur

Consumer Insight als inspirerend uitgangspunt voor de winkelformule Richard Hugen algemeen directeur rogb Consumer Insight als inspirerend uitgangspunt voor de winkelformule Richard Hugen algemeen directeur Agenda 1. Veranderen vanuit de consument 2. Wat wil de consument in crisistijd? 3. Genereren consumer

Nadere informatie

2014-2015 diverse locaties in het ommeland van de Peel en stedelijk gebied waaronder Helmond, Eindhoven en Veghel

2014-2015 diverse locaties in het ommeland van de Peel en stedelijk gebied waaronder Helmond, Eindhoven en Veghel FoodLabPeel Programma Stad op het land, land in de stad 2014-2015 diverse locaties in het ommeland van de Peel en stedelijk gebied waaronder Helmond, Eindhoven en Veghel FoodLabPeel is een meer jaren durend

Nadere informatie

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS

NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS NEDERLAND WORDT ANDERS LEARNING FROM LOWLANDS LEARNING FROM LOWLANDS Dank voor je interesse in Learning from Lowlands. In dit document vind je meer informatie over de Expeditie; waarom we het organiseren,

Nadere informatie

The brand. Introductie.

The brand. Introductie. Brandmanual. The brand Introductie. NL Innovators. ontstaan vanuit Code 06 Business- en Conceptdevelopment, met het idee om op toegankelijke wijze mensen met innovatieve ideeën verder te helpen. Gestart

Nadere informatie

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER

DOSSIER >>> Wat is een. goede papa? DOSSIER DOSSIER >>> Wat is een DOSSIER goede papa? 42 PSYCHOLOGIES MAGAZINE april 2014 Beter in je vel op het werk Nu de strenge maar afwezige vader definitief heeft afgedaan is het voor papa s zoeken naar een

Nadere informatie

MEET, LEARN, EXPERIENCE

MEET, LEARN, EXPERIENCE MEET, LEARN, EXPERIENCE Dynamiek, het is de energie die ons in beweging houdt, en ons sterk maakt in een wereld die constant verandert. Het houdt ons scherp en alert. Het doet ons bewegen, stappen vooruit

Nadere informatie

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012

Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Communication and Multimedia Design Amsterdam Informatie over het afstudeerproject februari - juni 2012 Inleiding Studenten van de opleiding CMD Amsterdam maken in het afstudeerjaar hun individuele afstudeerproject.

Nadere informatie

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling

Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Mediavormgeving, Gaming en Webontwikkeling Prachtige opleidingen met vele uitdagingen en mooie creatieve producten! Een uitdagende baan in de creatieve industrie is er één van creativiteit, doorzettingsvermogen,

Nadere informatie

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum?

Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? 1 Shopping mall Het liedje van Jessie J gaat over wat je kunt kopen. Lees het informatiebord van het winkelcentrum. Hoe heet dit winkelcentrum? The Tower - Shopping mall 1 Bookshop Blackwell s Waterstones

Nadere informatie

straatjutten de workshops

straatjutten de workshops straatjutten de workshops inleiding De beste kansen & ideeën liggen op straat, maar de meeste mensen zien ze niet. Met de Straatjutmethode leer je ze te vinden en te vertalen naar concepten voor je eigen

Nadere informatie

Paspoort naar succes GEERT TEUNISSEN. Dunboek Paspoort naar succes

Paspoort naar succes GEERT TEUNISSEN. Dunboek Paspoort naar succes Paspoort naar succes GEERT TEUNISSEN Dunboek Paspoort naar succes INLEIDING Paspoort naar succes Als je droomt van een inspirerende werkplek, inspirerend werk, nieuwe carrière of nieuw levenspad, dan is

Nadere informatie

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht

www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht www.materialxperience.nl 7 11 februari 2011, Jaarbeurs Utrecht Material Xperience 2011 Material Xperience is een uniek inspirerend materiaalevenement en vindt gelijktijdig plaats met de Bouwbeurs in de

Nadere informatie

produkt in 3D AR Stuff Bekijk diverse toepassingen DRUKWERK LIVE Scan de cover Call-to-action 135% meer klantacties Animatie met kleureffect

produkt in 3D AR Stuff Bekijk diverse toepassingen DRUKWERK LIVE Scan de cover Call-to-action 135% meer klantacties Animatie met kleureffect AR-Magazine Powered by MultiMediaMarkers - 2013 Call-to-action 135% meer klantacties door gebruik van Augmented Reality 3D Animatie met kleureffect pagina 4 Interactief!! Scan de cover en ervaar AR DRUKWERK

Nadere informatie

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN

HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN HET 'PRACTORAAT CREATIEF VAKMANSCHAP' HEEFT ALS DOEL OM DE ECONOMISCHE EN MAATSCHAPPELIJKE MEERWAARDE VAN DE CREATIEVE VAKMAN TE ONDERZOEKEN, BETER ZICHTBAAR TE MAKEN EN VERDER TE VERGROTEN #practoraatcv

Nadere informatie

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world Inspiration, Business & Innovation Each of us can change your world Optimism Welkom, leuk dat je de tijd neemt om dit even te lezen. Wij zijn Gotogrow en succesvol in commerciële dienstverlening. Wat wij

Nadere informatie

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan.

Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. merkpaspoort Welkom bij Brand instinct! In dit merkpaspoort leggen we uit wie wij zijn, wat we beloven, waarom wij doen wat we doen en waar wij voor staan. Dit paspoort is voor iedereen die op een of andere

Nadere informatie

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS

DE PRAKTIJK: DO S & DON TS INLEIDING Het huidige beeld dat jongeren hebben van ict is gebaseerd op een stereotype ict er en staat ver af van de werkelijkheid. Een gevolg is dat steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Prestatie Consumentenartikel Experience Design Verslag. Claire Suurmond 0880095 CMD2C 31 10 2014

Prestatie Consumentenartikel Experience Design Verslag. Claire Suurmond 0880095 CMD2C 31 10 2014 Prestatie Consumentenartikel Experience Design Verslag Claire Suurmond 0880095 CMD2C 31 10 2014 Concept Het merk Een snowboard merk die de gebruiker 24/7 uitdaagt om te presteren door middel van een wedstrijd

Nadere informatie

ICT in Digi-Taal Presentatie titel

ICT in Digi-Taal Presentatie titel ICT in Digi-Taal Presentatie titel de rol van human centered ICT Ingrid Mulder Lector Human Centered ICT Hogeschool Rotterdam Rotterdam, 00 januari 2007 Engels en Digi-Taal in het basisonderwijs Rotterdam,

Nadere informatie

NOMI DIVERS, DUURZAAM EN COMFORTABEL

NOMI DIVERS, DUURZAAM EN COMFORTABEL NOMI DIVERS, DUURZAAM EN COMFORTABEL PRODUCTSPECIFICATIE PRODUCTSPECIFICATIE UNIEK EN VEELZIJDIG ZITPROGRAMMA Een stoel van de hand van Just Meijer, die niet alleen Modulair én circulair. De 3D gevormde

Nadere informatie

Van concept naar een klikbaar prototype

Van concept naar een klikbaar prototype UXkids case study: Van concept naar een klikbaar prototype Keywords: Koninklijke Bibliotheek, Website, Prototype, User tests, Usability, UX, Kinderen 9-12 jaar. Als onderdeel van het netwerk van openbare

Nadere informatie

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR

THE COLLECTOR OF NICE STUFF UHI TORE TS YUR THE COLLECTOR 02 ~ 16 OF NICE STUFF Y UHI R T THE COLLECTOR 03 ~ 16 04 ~ 16 OF NICE STUFF GULER BERK Blijf dicht bij jezelf, het motto van Guler Berk die ruim twee jaar geleden de YurtStore opende in de

Nadere informatie

Een beter imago begint bij jezelf

Een beter imago begint bij jezelf Een beter imago begint bij jezelf David Kok in gesprek met Thomas Marzano Gemeenten, ambtenaren, de politiek, de overheid als geheel: we kampen met een imagoprobleem. We doen ons werk (vaak) niet goed,

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken Flexibiliteit troef

Het Nieuwe Werken Flexibiliteit troef Het Nieuwe Werken Flexibiliteit troef HR trends - algemeen De belangrijkste maatschappelijke krachten die nu spelen en grote invloed op HR hebben zijn: technologische vooruitgang, economische context,

Nadere informatie

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5

RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 RESEARCH PROJECT CONTEXT DOELGROEP NADIA GROENEWALD 13 MAART 2016 G&I1B GROEP 5 Inleiding In het project Context Van Venster Naar Poort is ons de mogelijkheid gegeven om een interactieve installatie/game

Nadere informatie

Kun je jouw beleving meten in woord, beeld en getal?

Kun je jouw beleving meten in woord, beeld en getal? Kun je jouw beleving meten in woord, beeld en getal? Marco Rozendaal & Arnold Vermeeren Technische Universiteit Delft / Faculteit Industrieel Ontwerpen De perfecte totaalbeleving. Dat is waar industrieel

Nadere informatie

De economische crisis duurt voort, werk aan vertrouwen. drs. ing. Richard Lamb, Bureau Trendwatcher.com

De economische crisis duurt voort, werk aan vertrouwen. drs. ing. Richard Lamb, Bureau Trendwatcher.com De economische crisis duurt voort, werk aan vertrouwen drs. ing. Richard Lamb, Bureau Trendwatcher.com De economische crisis duurt voort, werk aan vertrouwen ~ Ontwikkel uw eigen toekomstvisie ~ Trends

Nadere informatie

Bekijk deze presentatie in presentation-view. Er zitten animaties in!

Bekijk deze presentatie in presentation-view. Er zitten animaties in! Bekijk deze presentatie in presentation-view. Er zitten animaties in! 1 Dat u een beetje weet wat ik allemaal op mijn kerfstok heb 2 3 4 Wij gebruiken zelf nogal eens de vergelijking met de de mooie vrouw

Nadere informatie

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle

Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visi- Tastbare weggever tekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle hoe was het? Hoe was het? Het is weer tijd voor uw jaarverslag! Uw jaarlijkse visitekaartje is een belangrijk communicatiemiddel dat alle aandacht verdient. De mogelijkheden zijn legio, vooral als u kiest

Nadere informatie

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Vandaag zetten we de deur open naar iets nieuws. We nemen iets goeds en maken het nog veel beter. Entrada II is de volgende generatie van een populaire bureaustoel;

Nadere informatie

Let s introduce you to...

Let s introduce you to... Let s introduce you to... The Millennials The Outspoken Millennials zijn mannen en vrouwen van 20 t/m 28 jaar en een subgroep van de Millennials. Afriek richt haar communicatie momenteel op de Conscious

Nadere informatie

Design is a funny word. Some people think design means how it looks. But of course, if you dig deeper, it s really how it works.

Design is a funny word. Some people think design means how it looks. But of course, if you dig deeper, it s really how it works. C U R R I C U L U M V I TA E Who s this guy, Mijn naam is Marvin Burggraaf. Een jonge ontwerper met passie voor design. Design betekent voor mij meer dan een mooi vormgegeven website. Het betekent; denken

Nadere informatie

SiC. SiC. Sharing is caring

SiC. SiC. Sharing is caring Si Iedereen kent wel eens het gevoel dat je je dood verveelt, maar heb je ooit ervaren hoe het voelt om eenzaam te zijn? Het blijkt dat oudere mensen steeds vaker kampen met eenzaamheid. Dit is vaak het

Nadere informatie

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake Kijkt u eens om u heen, zit u ook met een computer, mobiele telefoon, misschien wel twee en mogelijk ook nog andere type computer zoals

Nadere informatie

OPDRACHT CREATIEVE MARKETING

OPDRACHT CREATIEVE MARKETING OPDRACHT CREATIEVE MARKETING Datum: 10-01-2013 Vak: Creatieve Marketing Docent: Pascale Korteweg Projectgroep: Yu-Ki Studio s Namen: Bob Jacobs Richard Deurwaarder Riemer Jonkers Marissa Engels Marloes

Nadere informatie

Concept store HAY design

Concept store HAY design Concept store HAY design Kelly van den Dries K l a s : 4 W G 4 O H M C R o t t e r d a m I n t e r i e u r a d v i s e r i n g 1 Voorwoord Voor het vak interieuradvisering mocht ik een concept store bedenken.

Nadere informatie

www.marktonderzoek.be

www.marktonderzoek.be Wij zetten het jaar vol inspiratie en enthousiasme in met een overzicht van enkele trends waar we als ondernemer in 2015 niet omheen kunnen. Op de hoogte zijn van deze trends en erop inspelen kan uw activiteiten

Nadere informatie

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101

INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : GROEP: IMM08101 INLEIDING MULTIMEDIA 2008 NAAM:SANDINO RATHLING ST.NR : 1400576 GROEP: IMM08101 Inleiding Als opdracht voor het vak Inleiding multimedia moest er een kort interactief filmpje gemaakt worden over de topics

Nadere informatie

toon uw produkt in 3D Ar Stuff Bekijk diverse toepassingen op DRUKWERK LIVE Call-to-action 135% meer klantacties door gebruik AnimAtie met kleureffect

toon uw produkt in 3D Ar Stuff Bekijk diverse toepassingen op DRUKWERK LIVE Call-to-action 135% meer klantacties door gebruik AnimAtie met kleureffect AR-Magazine Powered by MultiMediaMarkers - 2013 Call-to-action 135% meer klantacties door gebruik van Augmented Reality 3D AnimAtie met kleureffect DRUKWERK LIVE Statisch drukwerk komt tot leven met Augmented

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

JURYRAPPORT. Beste interactieve spinoff van een kinderboek (0 t/m 12 jaar) Beste digitale, interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar)

JURYRAPPORT. Beste interactieve spinoff van een kinderboek (0 t/m 12 jaar) Beste digitale, interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar) JURYRAPPORT Beste digitale, interactieve kinderboek (0 t/m 12 jaar) Beste interactieve spinoff van een kinderboek (0 t/m 12 jaar) JURYRAPPORT DE KAMELEON EN DE GEKKO 2016 De jury van de Kameleon en Gekko

Nadere informatie

M.BECH HOME CHAIRS & SOFAS. a world of excellence HAND MADE LONDON

M.BECH HOME CHAIRS & SOFAS. a world of excellence HAND MADE LONDON M.BECH HOME HAND MADE CHAIRS & SOFAS LONDON a world of excellence - THE OLD CRAFTMANSHIP - HAND MADE - LONDON UK M.BECH HOME M.BECH HOME HARTELIJK WELKOM IN DE EXCELLENTE WERELD VAN HAND MADE CHAIRS &

Nadere informatie

park light jorge bakker www.onderwerper.nl

park light jorge bakker www.onderwerper.nl park light jorge bakker www.onderwerper.nl introductie onderzoek park licht interactief constructie kosten introductie Parklicht is een project van Jorge Bakker aangaande het tijdelijke wachterhuis gelegen

Nadere informatie

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch,

Kennis en ervaring Brede kennis en ervaring, creatieve en kritische houding resulteren in oplossingen die realistisch, efficiënt, esthetisch, Juni: de Meet&Greet in het Haagse stadhuis ben diverse kaveloptanten onze inloopeekuren bezocht amenwerking met de BAM is een inforieavond georganiseerd en zijn de eerste etsontwerpen voor Isabellaland

Nadere informatie

Betaalbaar design voor elke dag

Betaalbaar design voor elke dag Betaalbaar design voor elke dag Day by Day is ontwikkeld in samenwerking met de ontwerpers van Phoenix Design. Met het motto Logic, morals and magic harmoniëren zij ethiek en esthetica, economie en ecologie,

Nadere informatie

Horizontale Jaloezieën

Horizontale Jaloezieën Horizontale Jaloezieën Een designklassieker die licht en privacy regelt Designed by Luxaflex. Inspired by you. 2 Couture Collectie: De nieuwe exclusieve ontwerpen vinden de traditionele uitstraling van

Nadere informatie

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B

Samenvatting. Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren. Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Samenvatting Clay Shirky Iedereen Hoofdstuk 4 Eerst publiceren, dan filteren Esther Wieringa - 0817367 Kelly van de Sande 0817383 CMD2B Deze samenvatting gaat over hoofdstuk 4; eerst publiceren dan filteren,

Nadere informatie

Samen maken wij het verschil!

Samen maken wij het verschil! Samen maken wij het verschil! Biest 43 6001 AP Weert T 0495 456 491 F 0495 456 499 www.landvanhorne.nl WAAR STAAN WE VOOR EN WAAR GAAN WE VOOR? inhoud onze identiteit 4 onze zorgvisie 6 onze kernwaarden

Nadere informatie

Neem uw projecten in handen!

Neem uw projecten in handen! Neem uw projecten in handen! Voor een veilige, smaakvolle en comfortabele woning Great renovation schneider-electric.be Veiligheid Comfort Design Een woning is veel meer dan een dak boven uw hoofd. Het

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Denken en doen over groente Duurzaamheidkompas meting #12 Mei 2014

Duurzaamheidk. Denken en doen over groente Duurzaamheidkompas meting #12 Mei 2014 Duurzaamheidk mpas Denken en doen over groente Duurzaamheidkompas meting #12 Mei 2014 Inleiding Het Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van milieu-, klimaat-, voedsel- en economische

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

RICHES Renewal, Innovation and Change: Heritage and European Society

RICHES Renewal, Innovation and Change: Heritage and European Society This project has received funding from the European Union s Seventh Framework Programme for research, technological development and demonstration under grant agreement no 612789 RICHES Renewal, Innovation

Nadere informatie

STERK IN JE WERK. Het leer- en ontwikkeltraject dat zorgt voor energieke medewerkers in een eigentijdse organisatiecultuur

STERK IN JE WERK. Het leer- en ontwikkeltraject dat zorgt voor energieke medewerkers in een eigentijdse organisatiecultuur STERK IN JE WERK Het leer- en ontwikkeltraject dat zorgt voor energieke medewerkers in een eigentijdse organisatiecultuur ONLINE ONDERSTEUNING Wij adviseren organisaties om Sterk in je Werk te laten ondersteunen

Nadere informatie

Inspire. Eindborrel. Presentaties

Inspire. Eindborrel. Presentaties 1 Inspire Inspire is een interactieve fysieke ruimte. In het concept inspire is het belangrijk om mensen te inspireren en te enthousiasmeren. per kwartaal komen er experts, passiedragers en ideedragers

Nadere informatie

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar

www.nexttalent.nl > Inkijkexemplaar > Inkijkexemplaar Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. De rol van werk in een leven 3. Wat ben je, wat kun je, wat wil je? 4. Waar vind je die baan? 5. Talentontwikkeling & Flow Copyright 2011, Martijn Leonard,

Nadere informatie