Collectes mei-juni-juli

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Collectes mei-juni-juli"

Transcriptie

1 Collectes mei-juni-juli Zondag 22 mei, VBK 1e collecte: Hospice Rozenheuvel in Rozendaal. Het hospice helpt mensen die medisch gezien zijn uitbehandeld. Zij hebben volgens de artsen nog een beperkte tijd te leven. In het hospice is men goed geïnformeerd over de mogelijkheden die tijdens een dergelijke moeilijke periode verlichting kunnen brengen. 2e collecte: Kindernevendiensten. In en rond de kerkdiensten hebben kinderen hun eigen plaats. Voorlichtingsmateriaal en projectuitwerking brengen kosten met zich mee. 3e collecte: ZWO-collecte: Aandacht en zorg voor kinderen en ouderen, Moldavië, project van Kerk in Actie. Op dit moment zijn er 20 dagcentra voor kinderen, verspreid over heel Moldavië, waar 600 kinderen opgevangen worden. De dagcentra bieden kinderen een veilige omgeving waar ze eten krijgen, zorg en onderwijs. Maar de centra richten zich niet alleen op de basisbehoeften van de kinderen. Het is belangrijk dat deze kinderen zichzelf ontwikkelen en hun talenten ontdekken en leren gebruiken. Ook het aanleren van praktische vaardigheden maakt deel uit van het programma. Een keer per week zijn ook ouderen welkom. Want ook de ouderen in Moldavië vormen een kwetsbare groep. De pensioenen zijn te laag om van te kunnen leven, en veel ouderen staan er alleen voor. OK/OHK (HA) 1e collecte: Voedselbank. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2e collecte: Kindernevendiensten. In en rond de kerkdiensten hebben kinderen hun eigen plaats. Voorlichtingsmateriaal en projectuitwerking brengen kosten met zich mee.

2 Zondag 29 mei, alle kerken 1e collecte: Kledingbank Wageningen. Stichting Kledingbank Wageningen is opgericht in 2010 en verstrekt o.a. kleding, schoenen, beddengoed en handdoeken aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf (momenteel) niet kunnen betalen. Mensen die in het bezit zijn van een voedselbankpas of met een doorverwijzing van een maatschappelijke organisatie kunnen bij ons terecht. De Kledingbank Wageningen is een particulier initiatief en wordt mogelijk gemaakt door sponsors en vrijwilligers. 2e collecte: Pastoraat. Pastoraat wordt verzorgd door predikanten, ouderlingen en sectiemedewerkers. Bij bijzondere gelegenheden wordt soms een attentie meegenomen. 3e collecte: Pastoraal Diaconaal Centrum De Herberg te Oosterbeek. Dit is een huis voor mensen die er een poosje tussenuit moeten omdat zorgen of problemen hen te zwaar geworden zijn. De Herberg doet er alles aan om de gasten te helpen bij het vinden van een nieuw evenwicht.

3 Zondag 5 juni, alle kerken 1e collecte: collecte van Kerk in Actie voor het Werelddiaconaat in Guatemala voor hulp aan slachtoffers van seksueel geweld. In Guatemala wordt ieder uur een meisje slachtoffer van seksueel geweld. De meeste daders worden nooit opgespoord of gestraft. De organisatie Refugio, partnerorganisatie van Kerk in Actie, wil het toenemende huiselijk en seksueel geweld een halt toe roepen. De organisatie biedt slachtoffers psychologische begeleiding en juridische hulp. Ook helpt de organisatie hen met (beroeps)onderwijs om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Daarnaast ondersteunt Refugio instanties als de politie en lokale overheden om slachtoffers op de juiste wijze op te vangen, te begeleiden of door te verwijzen. Tot slot klaagt de organisatie misstanden aan bij de overheid en dringt ze aan op het straffen van daders. 2e collecte: Jeugdwerk. De jeugd heeft de toekomst. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het club- en jongerenwerk, het jeugdkamp, de jeugddiensten en gespreksgroepen. 3e collecte: Onderhoud gebouwen. De opbrengst van deze collecte is bestemd voor het beheer en onderhoud van onze kerkgebouwen en pastorieën.

4 Zondag 12 juni, alle kerken 1e collecte: PKN-collecte voor het Roosevelthuis. Vandaag collecteren we voor het nieuwe F.D. Roosevelthuis, nu Nieuw Hydepark, het huis dat van ons allemaal is. 46 weken per jaar staan de deuren van Nieuw Hydepark in Doorn wijd open voor mensen die toe zijn aan een welverdiende vakantie. Ze zijn ziek of hebben een beperking, waardoor ze niet zelfstandig ertussenuit kunnen. Het nieuwe Rooseveltpaviljoen in Nieuw Hydepark is, dankzij de steun van vele gemeenten, ingericht met hoog-laagbedden, aangepaste toiletten en douches en zijn er geschikte rolstoelen en fietsen beschikbaar.graag wil de Protestantse Kerk de zorg nog kleiner maken en goedkopere vakanties bieden aan mensen die het bedrag moeilijk op kunnen brengen. Want juist in tijden van hectiek en grote zorg om een ander mag de grootte van de portemonnee niet bepalend zijn voor rust en aandacht. Deze landelijke collecte is bedoeld om de vakantiekosten per week voor gasten terug te kunnen brengen. Roosevelthuis aspx 2e collecte: Sectiewerk. Omzien naar elkaar en ontmoeting met buurtgenoten zijn belangrijk. De sectiekas helpt dit mogelijk te maken. 3e collecte: Plaatselijke Diaconie. Door onvoorziene omstandigheden of door overheidsmaatregelen kunnen sommige van onze medemensen de financiële eindjes niet meer aan elkaar knopen. De diaconie vraagt hiervoor uw aandacht.

5 Zondag 19 juni, alle kerken 1e collecte: Vluchtelingenwerk. VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. Tijdens de asielprocedure bieden we asielzoekers ondersteuning. We begeleiden bij integratie dat wil zeggen we helpen hen hier in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Dat is niet altijd even gemakkelijk in het doolhof dat Nederland heet. En wij bieden hulp bij gezinshereniging. Gezinshereniging klinkt mooi, maar in de praktijk is het vaak een ingewikkelde, tijdrovende procedure. en 2e collecte: Solidariteitskas. Er zijn kerkelijk gemeentes die het hoofd niet boven water kunnen houden. Zij worden door de PKN ondersteund vanuit de Solidariteitskas. Alle gemeentes dragen hieraan bij door een hoofdelijke omslag. 3e collecte: Kerkblad bijeen. Iedere ontvanger van bijeen wordt gevraagd om een jaarlijkse bijdrage. Desondanks worden niet alle kosten gedekt. Zondag 26 juni, alle kerken 1e collecte: ZWO Hulp aan straatmeisjes in Bolivia (Tear). Huiselijk geweld is een groot probleem in Bolivia. Van elke tien Boliviaanse kinderen zijn er zeven mishandeld. Soms verkiest een meisje dan het leven op straat boven het leven in een gezin. Tear helpt straatmeisjes, samen met partnerorganisatie Mosoj Yan. In een opvanghuis worden meisjes opgevangen die met onder meer seksueel misbruik te maken hebben gehad. Ze krijgen psychologische begeleiding om hun trauma s te verwerken en gaan naar een school of vakschool. Ook wordt via kerken ondersteuning gegeven aan jonge vrouwen/meisjes die op straat wonen. Elke donderdag en vrijdag is het preventiecentrum geopend. Dit is een veilige plek waar kinderen tussen de 8 en 16 jaar leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten. Bovendien worden hier gevoelige thema s met ze besproken. 2e collecte: Gemeenteopbouw. Ter bevordering van het gemeente-zijn worden contactmomenten en diverse activiteiten georganiseerd waaraan, naast een eigen bijdrage, extra kosten verbonden zijn. 3e collecte: St. Kruispunt. Deze stichting biedt pastorale zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de Arnhemse samenleving.

6 Zondag 3 juli, OK/OHK 1e collecte: Stichting De Bondgenoot in Barneveld. In deze leefgemeenschap worden mensen die psychisch of anderszins in de problemen zijn geraakt opgevangen en weer begeleid om zelfstandig in de maatschappij terug te keren. 2e collecte: PKN Jeugdwerk. De collecte van vandaag is bestemd voor JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk. JOP onder steunt ouders en kerken met het doorgeven van geloven aan een nieuwe generatie. Vaders blijken op een andere manier bezig te zijn met geloofsopvoeding dan moeders. JOP stimuleert vaders om elkaar op te zoeken rondom geloofsopvoeding en ondersteunt en organiseert vaderinitiatieven in het hele land. Vaders en kinderen gaan bij voorbeeld samen naar het bos en ontdekken daar de waarde van geloven, door creatieve opdrachten, gespreksvragen en uitdagende opdrachten aspx 3e collecte: Muzikale ondersteuning diensten. Een aantal malen per jaar worden kerkdiensten opgeluisterd met extra muzikale ondersteuning en omlijsting of met speciale activiteiten zoals bijvoorbeeld bij de startzondag, en dat gaat met wat extra kosten gepaard.

7 VBK (HA) 1e collecte: Voedselbank. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2e collecte: PKN Jeugdwerk. De collecte van vandaag is bestemd voor JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk. JOP onder steunt ouders en kerken met het doorgeven van geloven aan een nieuwe generatie. Vaders blijken op een andere manier bezig te zijn met geloofsopvoeding dan moeders. JOP stimuleert vaders om elkaar op te zoeken rondom geloofsopvoeding en ondersteunt en organiseert vaderinitiatieven in het hele land. Vaders en kinderen gaan bij voorbeeld samen naar het bos en ontdekken daar de waarde van geloven, door creatieve opdrachten, gespreksvragen en uitdagende opdrachten aspx Zondag 10 juli, alle kerken 1e collecte: Plaatselijke Diaconie. Door onvoorziene omstandigheden of door overheidsmaatregelen kunnen sommige van onze medemensen de financiële eindjes niet meer aan elkaar knopen. De diaconie vraagt hiervoor uw aandacht. 2e collecte: Pastoraat. Pastoraat wordt verzorgd door predikanten, ouderlingen en sectiemedewerkers. Bij bijzondere gelegenheden wordt soms een attentie meegenomen. 3e collecte: Het Vakantiebureau. Het Vakantiebureau organiseert diaconale vakanties voor mensen die zelf niet in staat zijn om op vakantie te gaan. Zij krijgen de kans om op adem te komen en de zorg voor hun partners even aan een ander over te laten.

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten.

Goede vrijdag 2 april VBK, Marcuspassie, bij de uitgang een collecte voor de bestrijding van de onkosten. Donderdag 2 april, witte donderdag OK/OHK, HA 1 e collecte: Voedselbank. De grondgedachte is helpen van mensen in nood en tegengaan van verspilling van goed voedsel. 2 e collecte: Gemeenteopbouw. Ter bevordering

Nadere informatie

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een

Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een Zondag 2 november, alle kerken 1 e collecte Najaarszendingsweek van Kerk in Actie met als thema : Geloof in Zambia! Vandaag collecteren we voor een theologische universiteit in Zambia. De laatste jaren

Nadere informatie

Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september

Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september Collectebeschrijvingen juli-augustus-begin september Zondag 17 juli, alle kerken 1e collecte: Kledingbank Wageningen. Stichting Kledingbank Wageningen is opgericht in 2010 en verstrekt o.a. kleding, schoenen,

Nadere informatie

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken

Zondag 6 maart, 4e zondag in de 40dagentijd, alle kerken Zondag 6 maart, 4 e zondag in de 40dagentijd, alle kerken 1e collecte: 40dagentijdcollecte van Kerk in Actie voor Syrische vluchtelingen in de regio. Miljoenen Syriërs zijn op drift. Het land is compleet

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand juli Moldavië. 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding.

Inzamelingen in de maand juli Moldavië. 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding. Inzamelingen in de maand juli 2016. Datum 1e inzameling 3 Jeugdwerk Prot. Kerk, JOP. Vaders en Geloofsopvoeding. De collecte van vandaag is bestemd voor JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk.

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 5 juni 2016, Martinikerk

Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 5 juni 2016, Martinikerk Mattheus 13: 1 9 Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg 5 juni 2016, Martinikerk 2 OM TE BEGINNEN orgelspel Improvisatie over Psalm 8 moment van stilte welkom door de ouderling van dienst aansteken

Nadere informatie

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld

Welkom. in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom in de PKN Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld Welkom Welkom in de Gereformeerde Kerk Giessendam-Neder-Hardinxveld, aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij zijn één van

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum:

Inzamelingen in de maand mei Voedselbanken Stedendriehoek. 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Inzamelingen in de maand mei 2016. Datum 1e inzameling 1 Missionair Werk en Kerkgroei. Help de nieuwe kerk in Hilversum: Vitamine G is een gemeenschap van mensen in Hilversum die zoeken naar geestelijke

Nadere informatie

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019 Collecte zondag 5 mei 2019; Bevrijdingsdag 1 e collecte is bestemd voor Kerk in Actie (Noodhulp) Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder

Nadere informatie

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede

Beleidsplan College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede Beleidsplan 2017-2021 College van Diakenen van de Protestantse Gemeente te Ede 1 1. Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van het College van Diakenen (CvD) voor de jaren 2017 tot en met 2021. Het geeft

Nadere informatie

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen)

Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) Collecte zondag 1 april 2018 (Pasen) 1 e collecte is bestemd voor: JOP Op een zondagmiddag in Spijkenisse lopen een moeder en haar dochter schuchter de kerk binnen waar Kliederkerk plaatsvindt. Al snel

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 januari-1 februari 2019 Lichtbron-inspiratie In gesprek met de Vader Praten met de Vader die mijn leven doorademt, al voor ik er was van me hield, praten met de Vader hoeft

Nadere informatie

Reguliere taken In de beschreven taken is soms voor de diaconie een coördinerende rol weggelegd. Door de betrokkenheid van gemeenteleden wordt een

Reguliere taken In de beschreven taken is soms voor de diaconie een coördinerende rol weggelegd. Door de betrokkenheid van gemeenteleden wordt een Beleid De diaken staat in het snijvlak van een kerk en samenleving waarin mensen proberen om het leven voor elkaar en anderen zo goed mogelijk te laten zijn. Maar in dit leven lijken de minder goede dingen

Nadere informatie

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2018 Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp 2017 Collecten en giften 37.662 28.500 35.858 Opbrengst beleggingen en rente 3.687 3.700 3.886 Totaal baten 41.349 32.200 39.744 Diaconaal werk: in Leiderdorp

Nadere informatie

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn Oudshoorn / Ridderveld Wijkgemeente van Bijzondere Aard Oudshoornse Kerk Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Vastgesteld

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2017

Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp. Financieel verslag 2017 Baten Diaconie Protestantse Gemeente te Leiderdorp Financieel verslag Collecten en giften 35.858 28.300 30.949 Opbrengst beleggingen 3.784 3.600 3.779 Renteopbrengsten 44 150 167 Overige 58 0 61 Totaal

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen. Begrotingen 2017 Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Wijkgemeente Beilen Diaconie Wijkgemeente Hijken-Hooghalen I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken Hijken-Hooghalen

Nadere informatie

1 voorzijde COLLECTEROOSTER WERELDDIACONAAT. voor het

1 voorzijde COLLECTEROOSTER WERELDDIACONAAT. voor het 1 voorzijde COLLECTEROOSTER voor het WERELDDIACONAAT 2019 Collecten 2019 Met deze folder informeren wij u over de acht collecten in 2019 voor het diaconale programma Project 10 27. Behalve de data leest

Nadere informatie

Collecte zondag 7 oktober 2018

Collecte zondag 7 oktober 2018 Collecte zondag 7 oktober 2018 1 e collecte is bestemd voor: Kerk en Israël Het gesprek houdt nooit op Voor de Protestantse Kerk is de relatie met Israël een essentieel element van de eigen identiteit.

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Protestantse Gemeente te Klarenbeek Beleidsplan 2015 2019 Samen verder Romeinen 12: 4-7 Zoals ons lichaam vele delen heeft, en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie en Visie van de diakenen

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2012 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2013 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

Activiteitenplan 2013-2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne

Activiteitenplan 2013-2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne Activiteitenplan -2017 Diaconie Protestantse Gemeente te Borne Inleiding De diaconie heeft binnen de Protestantse Gemeente Borne(PGB) 3 belangrijke taken waar zij verantwoordelijkheid in draagt (bron:website

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649

3. RSIN of fiscaal nummer: 001005649 1. Formele naam kerkelijke gemeente Protestantse Gemeente te Haarlem De Protestantse Gemeente te Haarlem maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland. 2. Onderdelen Protestantse Gemeente te Haarlem

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen

Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen Begrotingen 2016 College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen Protestantse Gemeente Beilen-Hijken-Hooghalen en College van Kerkrentmeesters Diaconaat & Missionaat Beilen Diaconie Hijken-Hooghalen De toelichting vind u op blz. V t/m VI I Protestantse Gemeente Beilen-Hijken

Nadere informatie

35 e jaargang nr. 6 juni 2016

35 e jaargang nr. 6 juni 2016 35 e jaargang nr. 6 juni 2016 Contactblad Protestant se Gemeente Wehl 1 De herberg Laten wij een herberg bouwen voor ontheemden op de vlucht huizen in puin, dorpen verlaten oorlog en angst alom zij zijn

Nadere informatie

Meer dan een dak boven het hoofd

Meer dan een dak boven het hoofd Meer dan een dak boven het hoofd Welkom op de 121 e Landelijke Diaconale Dag Landelijke Diaconale Dag: een hoogtepunt! Meer dan een dak boven het hoofd. Geloven in delen. Als het diaconale werk in het

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2018/2019 12-12-2018, 3 e versie Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie

Nadere informatie

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020

DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 DIACONIE PROTESTANTSE GEMEENTE HAULERWIJK WASKEMEER CONCEPT BELEIDSPLAN 2015 2020 Nov 2015 Inleiding: Een bekende uitspraak, betreffende het diaconaat is wel: Als de kerk de vrucht is, is het diaconaat

Nadere informatie

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen De Zorgzame Kerk Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost Concept Beleidsplan 2015-2019 November 2014 Bethelkerk Vlaardingen Beleid en plannen Beleid is het aangeven van een richting en het definiëren van

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand juli m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer

Inzamelingen in de maand juli m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer Inzamelingen in de maand juli 2017. Datu 1e inzameling m 2 JOP Collecte jeugdwerk. Eindinzameling Werelddiaconaat. Geen afscheidsfeestjes meer Enigszins verlegen staan ze vooraan in de kerk. De leiding

Nadere informatie

Wijkgemeente Emmen-Oost

Wijkgemeente Emmen-Oost Wijkgemeente Emmen-Oost Protestantse Kerk Emmen-Oost Agenda Financiële gemeenteavond 16 januari 2014, Schepershof, 19:30 uur Door: 1) Opening Petra ten Cate, voorzitter Kerkenraad 2) Uitleg avond Roelof

Nadere informatie

Hervormde gemeente te IJmuiden-West College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Hervormde gemeente te IJmuiden-West College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 23-12- 08:52 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018

PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 PROTESTANTSE GEMEENTE te APELDOORN COLLECTEROOSTER 2018 Zondag 1e coll. 2 e coll. uitgang (schaal) 7 Januari gemeentediaconaat 1 14 Januari citypastoraat 1 21 Januari Perspectief 1 Oecumene / Zondag voor

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2013 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

Daar kun je op verhaal komen

Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen Daar kun je op verhaal komen De Protestantse Gemeente De Glind en Achterveld is een gemeente met een bijzonder verhaal. Dankzij ds. Rudolph is hier honderd jaar geleden een

Nadere informatie

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne

Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne Beleidsplan Diaconie Protestantse Gemeente Borne 2018-2022 Visie De kerk heeft de opdracht naar mensen om te zien, zowel pastoraal als diaconaal, aldus het beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk)

2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) Protestantse Gemeente Veendam Beleidsplan 2019-2025 Inhoud 1 Missie 2 Veelkleurige gemeente Typering van onze gemeente en kernwaarden (wat vinden wij belangrijk) 3 Visie 2025 4 Speerpunten Beleid 2019-2025

Nadere informatie

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag.

23 september 9.30 uur ds. D. Verboom, Leiden, Den Haag. Afscheid twee diakenen. 30 september 9.30 uur dr. P. Sanders, Den Haag. Nieuwsbrief De Lichtbron 14 21 september 2018 Lichtbron-inspiratie - Nieuwe morgen Nieuwe morgen nieuwe dag nieuwe mogelijkheden om zon te zijn voor de mensen om zon te zijn wanneer het regent. Nieuwe

Nadere informatie

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba

Collecte zondag 3 maart e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Collecte zondag 3 maart 2019 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte voor Kiliba Kiliba is een dorp in de Democratische Repbliek Congo. Hier wonen veel oorlogsweeskinderen, verkrachte vrouwen

Nadere informatie

1 e zondag van de zomer

1 e zondag van de zomer 1 e zondag van de zomer Dienst van Schrift en Tafel 2 juli 2017, 10.00 uur Voorganger: ds. Fulco de Vries Bouwstra Organist: Arthur Vos 2 VOORBEREIDING Welkom aan allen, ook die voor het eerst of sinds

Nadere informatie

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018

Beleidsplan. Gemeente. Steenwijkerwold 2014-2018 Beleidsplan van de Protestantse Gemeente te Steenwijkerwold 2014-2018 1 Inhoud 1. Beleidsvoornemens 2. Algemene beschrijving van de gemeente 3. Prioriteiten voor de komende jaren 4. Werkvelden a. Pastoraat

Nadere informatie

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018

Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk. te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 Samenvatting beleid/visie Gereformeerde Kerk te Wagenborgen voor de komende jaren tot 2018 januari 2015 Waarom dit 'beleidsplan'? We kunnen discussiëren over het nut, maar dat heeft niet zoveel zin. Wel

Nadere informatie

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2011 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2012 Inleiding Eén van de opdrachten die de Bijbel ons geeft, is dat we elkaar moeten dienen en dat we

Nadere informatie

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding

Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek Inleiding Beleidsplan Protestantse gemeente Sneek 2018 2022 Kerk in de stad Inleiding De Protestantse Gemeente Sneek is ontstaan uit een samengaan van de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente in Sneek. Deze

Nadere informatie

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat.

In de Apostolische Geloofsbelijdenis worden de hoofdzaken van het christelijk geloof kort samengevat. BELEIDSPLAN PROTESTANTSE KERK OLDELAMER/OLDETRIJNE VISIE Wij zien onze gemeente als een huis waarvan de deuren wijd open staan naar buiten toe. Het is ons streven om als gemeente in de wereld te staan

Nadere informatie

Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden.

Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden. Zorg voor elkaar, niet alleen met woorden maar ook met daden. EN JE NAASTE ALS JEZELF VOOR GEMEENTEN IN DE PRO- TESTANTSE KERK IN NEDER- LAND (PKN), IS ER EEN NIEUW DIACONAAL PROGRAMMA: PROJECT 10 27 MET

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG

BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG BELEIDSPLAN VAN HET COLLEGE VAN DIAKENEN VAN DE PROTESTANTSE GEMEENTE TE VOORBURG Inleiding Dit beleidsplan maakt deel uit van het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Voorburg 2013-2017 met het thema

Nadere informatie

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren

Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Beleidsplan Gereformeerde kerk Lunteren Contactgegevens: Scriba: H.J. Doornbos Spoorwiel 19 6741 ZJ Lunteren scriba@gklunteren.nl telefoon: 0318 303859 RSIN Nummer: 002569589 Bestuurssamenstelling: Het

Nadere informatie

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK

GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK Januari 2019 Maartenskerkgemeente Doorn GEEF ÓM JE KERK GÉÉF VOOR JE KERK OREN EN OGEN VAN DE KERK IN DE STRAAT Sonja Bloemers DOOR JOU DOET GOD ZIJN WERK Fred Ekhart GELOVEN DOE JE SAMEN Hester van der

Nadere informatie

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek.

Inzamelingen in de maand november 2015. Fair Climate (2% fonds). 1 Najaarszendingsweek. Inzamelingen in de maand november 2015. Datum 1e inzameling 1 Najaarszendingsweek. Vandaag reizen we voor de collecte naar het verre oosten, naar Thailand. Slechts 1 procent van de Thaise bevolking is

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM

ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM ACTIVITEITENPLAN 2013 GEREFORMEERDE KERK GAMEREN-ZUILICHEM Inleiding Op 14 maart 2012 is het beleidsplan 2012-2015 vastgesteld. In het beleidsplan is vastgelegd wat we als gemeente de komende jaren willen

Nadere informatie

De Leidraad. Zondag 9 september de zondag van de zomer

De Leidraad. Zondag 9 september de zondag van de zomer Orde van dienst De Leidraad +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Zondag 9 september 2018 12 de zondag van de zomer Ik zie, ik zie.. Voorganger: Pastor Jacqueline Bakker Organist: Annemieke

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o.

Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. Samenvatting Beleidsplan 2013-2017 van de Protestantse Gemeente Zuidwesthoek te Sluis e.o. In dit plan wordt beschreven hoe er de komende jaren gewerkt kan worden aan de opbouw van de gemeente en op welke

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haamstede College van Diakenen Begroting 2019

Hervormde gemeente te Haamstede College van Diakenen Begroting 2019 College van Diakenen 2019 Conceptversie 27-10-2018 11:27 College van Diakenen 2019 Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van diakenen........................................ 2 2.1 Begrote staat van

Nadere informatie

Advieslijst collectedoelen.

Advieslijst collectedoelen. Advieslijst collectedoelen. Bijgaande lijst is een advieslijst met suggesties, niet meer en niet minder. Deze kan worden gebruikt voor de tweemaal per jaar te houden collecte door wijkdiaconie vast te

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18

Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Nieuwsbrief De Lichtbron 25 mei 18 Lichtbron-inspiratie Ik vond het mooi om na afloop van de Pinksterdienst in het Hofpark te merken dat de gemeenteleden van de verschillende kerken zo genoten hebben van

Nadere informatie

Voorstel beleidsplan gezamenlijke diaconieën Klarenbeek, Voorst, Wilp.

Voorstel beleidsplan gezamenlijke diaconieën Klarenbeek, Voorst, Wilp. Voorstel beleidsplan gezamenlijke diaconieën Klarenbeek, Voorst, Wilp. Inleiding In het kader van de samenwerking tussen de protestantse gemeenten van Klarenbeek, Voorst en Wilp heeft de stuurgroep de

Nadere informatie

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge

Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge Profielschets wijkgemeente Kerk aan de Linge In oktober 2018 is onze wijkgemeente ontstaan na een fusie tussen de Gereformeerde Bethelkerk en de Hervormde Gemeente Leerdam. De Protestantse gemeente Leerdam

Nadere informatie

Jaarrekeningen * College van Kerkrentmeesters * Diaconaat & Missionaat Beilen * Diaconie Hijken-Hooghalen

Jaarrekeningen * College van Kerkrentmeesters * Diaconaat & Missionaat Beilen * Diaconie Hijken-Hooghalen Jaarrekeningen * College van Kerkrentmeesters * Diaconaat & Missionaat Beilen * Diaconie Hijken-Hooghalen Dit financiële deel is uitneembaar voor de gemeenteavond op 23 mei De toelichting bevindt zich

Nadere informatie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie

Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Zicht krijgen op de diaconie in de parochie Situering Deze inventarisatie stelt u in staat een beeld te krijgen van diverse vormen van diaconale betrokkenheid in een parochie(-verband). Daarnaast kan van

Nadere informatie

DABAR WOORD EN DAAD. Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT

DABAR WOORD EN DAAD. Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT DABAR WOORD EN DAAD Diaconaal beleidsplan Grote Kerk Gemeente Dordrecht 2018-2023 HERVORMDE GEMEENTE DORDRECHT Vooraf Dit plan is een diaconale uitwerking bij het beleidsplan 2018-2023 van de Grote Kerk

Nadere informatie

Collecte zondag 2 december e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte

Collecte zondag 2 december e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte Collecte zondag 2 december 2018 1 e collecte is bestemd voor: Avondmaalscollecte. DORCAS weet dat niet ieder mens dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Daarom bieden wij hulp als de nood aan de man is.

Nadere informatie

Verantwoording 2015 kerk

Verantwoording 2015 kerk Verantwoording 2015 kerk Ontvangsten Uitgaven BANKSALDO 01/01/2015 3.610,61 KOSTEN CONSULENTSCHAP 877,26 VRIJWILLIGE EIGEN BIJDRAGEN 29.109,59 PREEKVERGOEDINGEN 6.754,00 BIJDRAGE KERKVARIA 116,00 REISKOSTEN

Nadere informatie

a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3

a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3 Beleidsplan diaconie 2014-2015 1 Inhoudsopgave Pagina a. Toelichting 3 b. Voorwoord 3 I. Missie a. In genade geroepen tot dienst 4 b. Waarom diaconaal beleid 4 c. Doelstelling diaconaat 4 d. Doelstelling

Nadere informatie

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie.

Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere informatie. Jaarrekening Diaconie 2015 Financieel verslag over het jaar 2015 Voor u ligt de jaarrekening 2015 van de diaconie van de Hervormde Gemeente Andreaskerk. Over de bijzonderheden vindt u hieronder nadere

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Velp College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Protestantse gemeente te Velp College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 20-11- 10:12 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander

Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Gebed/gedicht over Verbonden met God en de ander Een arm om je heen als je moe bent of koud. Een mens die je troost en die veel van je houdt. Een hand in jouw hand als je niet durft te gaan. Een stem die

Nadere informatie

...betrokken en gastvrij...

...betrokken en gastvrij... Beleidsplan Protestantse Gemeente te Bolnes 2018 2023...betrokken en gastvrij... Oktober 2018 De duif en de watergolven in het logo van onze Protestantse Gemeente te Bolnes vertellen hoe wij in het leven

Nadere informatie

Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer (versie 5 mei 2011)

Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer (versie 5 mei 2011) Eerste contouren beleidsplan PKN gemeente Schermer 2011-2015 (versie 5 mei 2011) Eerste contouren Een werkgroep is in 2010 gestart met het opstellen van een nieuw beleidsplan voor PKN gemeente Schermer.

Nadere informatie

College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten

College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten Jaarplan 2018 Datum: 15 nov. 17 Versie: 8 Missie: zonder diaconaat geen pastoraat Doel: De Diaconie ondersteunt en initieert initiatieven

Nadere informatie

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum

BELEIDSPLAN DIACONIE. Jaar Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum BELEIDSPLAN DIACONIE Jaar 2017 Het College van diakenen Protestantse Gemeente Blaricum 1 VOORWOORD De bedoeling van dit Beleidsplan is inzicht te geven in de werkzaamheden en de keuzes die het college

Nadere informatie

Johannes de Doperkerk Protestantse Gemeente Huizinge. Kerkdiensten in de. vrije periode

Johannes de Doperkerk Protestantse Gemeente Huizinge. Kerkdiensten in de. vrije periode Johannes de Doperkerk Protestantse Gemeente Huizinge Kerkdiensten in de vrije periode 14 juli 2019 28 augustus 2019 2 Serie 01 Serie 02 Serie 03 Serie 04 Serie 05 Serie 06 Serie 07 Serie 08 Serie 09 Serie

Nadere informatie

Begroting College van Diakenen PGA-B

Begroting College van Diakenen PGA-B Begroting College van Diakenen PGA-B 2018 CONCEPT versie 1.0 Pagina 1 van 4 Begroting 2017 Baten Collectes Diaconale collectes Bestemmingscollectes Diaconale wijkdoelcollectes Totaal: Collectes Overige

Nadere informatie

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum

ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum ANBI gegevens Protestantse Gemeente te Castricum Algemene gegevens ANBI De Protestantse gemeente te Castricum (College van Kerkrentmeesters en College van Diakenen) is een algemeen nut beogende instelling

Nadere informatie

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding

Profiel, beleid en doelstellingen Inhoudsopgave: 1 Inleiding Profiel, beleid en doelstellingen 2018 Inhoudsopgave: 1 Inleiding 2 Wat voor gemeente zijn wij? 2.1 Wie zijn wij? 2.2 Visie en missie 2.3 Doelstelling 2.4 Hoe willen we ons Gemeente-zijn in enkele woorden

Nadere informatie

mensen voor mensen Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017

mensen voor mensen Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017 Stichting Present Barendrecht Visie/ Beleidsplan 2017 mensen voor mensen Niets uit deze publicatie mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Wijngaarden College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Hervormde gemeente te Wijngaarden College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 29-10- 01:17 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

1 voorzijde COLLECTEROOSTER WERELDDIACONAAT. voor het

1 voorzijde COLLECTEROOSTER WERELDDIACONAAT. voor het 1 voorzijde COLLECTEROOSTER voor het WERELDDIACONAAT 2019 Collecten 2019 Met deze folder informeren wij u over de acht collecten in 2019 voor het diaconale programma Project 10 27. Behalve de data leest

Nadere informatie

College van Diakenen Wijchen-Leur-Batenburg

College van Diakenen Wijchen-Leur-Batenburg College van Diakenen Wijchen-Leur-Batenburg Eenzaamheid bij ouderen Wijchen, december 2017 Jaarplan 2018 Thema: eenzaamheid bij ouderen Inleiding Voor u ligt het jaarplan 2018. In dit jaarplan geven we

Nadere informatie

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk

Beleidsplan. Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk Beleidsplan Protestantse Gemeente Elburg - Ichthuskerk 2017-2021 Versie t.b.v. gemeenteberaad 11 juni 2017 Dit document beschrijft het beleid van de Ichthuskerk voor de komende 4 jaren. Het is een kort

Nadere informatie

Ambtsdrager worden. Een handreiking. Van de kerkenraad van de Bethelkerk. d.d. 15 januari 2019

Ambtsdrager worden. Een handreiking. Van de kerkenraad van de Bethelkerk. d.d. 15 januari 2019 Ambtsdrager worden Een handreiking Van de kerkenraad van de Bethelkerk d.d. 15 januari 2019 Inleiding Dit document is voor iedereen die voorgedragen is als ambtsdrager of verkozen is tot ambtsdrager. Maar

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord

Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord Jaarverslag 2014 van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Nieuwegein-Noord April 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Organisatie 2 Aandachtsgebieden 2 o St. Antonius Ziekenhuis

Nadere informatie

1a. Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan diaconie in uw parochie?

1a. Op welke wijze wordt er aandacht besteed aan diaconie in uw parochie? Inventarisatie diaconie in de parochie Deze inventarisatie stelt in staat een beeld te krijgen van diverse vormen van diaconale betrokkenheid in een parochie(-verband). Daarnaast kan van de inventarisatie

Nadere informatie

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 4 en 9 aangepast ( )

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 4 en 9 aangepast ( ) College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis ANBI gegevens Hoofdstuk 4 en 9 aangepast (27-02-2019) 1. Formele naam van de Kerkelijke Gemeente: Hervormde Gemeente Pernis

Nadere informatie

Diaconie Hervormde Gemeente Geldermalsen. Beleidsplan 2014 t/m 2018

Diaconie Hervormde Gemeente Geldermalsen. Beleidsplan 2014 t/m 2018 Diaconie Hervormde Gemeente Geldermalsen Beleidsplan 2014 t/m 2018 Maart 2015 Doel 2 Het doel van een beleidsplan is een helder zicht te krijgen op het functioneren en handelen van de diaconie van haar

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek

BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek BELEIDSPLAN Gereformeerde Goede Herder Kerk Oldebroek Beleidsplan 2016-2020 INHOUD BELEIDSPLAN 1. Inleiding / aanleiding 2. Visie 3. Beschrijving kerkelijke organisatie 4. Inventarisatie kerkelijke activiteiten

Nadere informatie

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 9 en 10 aangepast ( )

College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis. Hoofdstuk 9 en 10 aangepast ( ) College van Kerkrentmeesters Hervormde Gemeente Pernis Ring 1, 3195 XB, Pernis ANBI gegevens Hoofdstuk 9 en 10 aangepast (24-06-2016) 1. Formele naam van de Kerkelijke Gemeente: Hervormde Gemeente Pernis

Nadere informatie

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen

Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Zondagsbrief Zondag 3 februari 2019 Kleur: Groen Voorgangers: ds. Anke Dekker uit Brielle Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Koster: Ko Dees Video Wall: Finie Herrebout Crèche:

Nadere informatie

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst

Welkom in de Sint Jacobskerk. Wij wensen u een gezegende kerkdienst Welkom in de Sint Jacobskerk Wij wensen u een gezegende kerkdienst Sint Jacobskerk Derde zondag na Epifanie We vieren vandaag het Heilig Avondmaal Sint Jacobskerk Voorganger Ouderling v dienst Lector Organist

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2019 2023 Protestantse gemeente te Etten, Terborg en Ulft Gemeente van Jezus Christus zijn, is leven met God en elkaar, is omzien naar elkaar en vanuit Gods liefde, barmhartigheid en gerechtigheid

Nadere informatie

Protestantse gemeente te Heino College van Kerkrentmeesters Begroting 2019

Protestantse gemeente te Heino College van Kerkrentmeesters Begroting 2019 College van Kerkrentmeesters Conceptversie 09-11- 16:31 College van Kerkrentmeesters Inhoudsopgave 1.1 Verslag van het college van kerkrentmeesters.................................. 2 2.1 Begrote staat

Nadere informatie

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk.

Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Kerk helpt bij armoede. Geloven is delen. Diaconieën ondersteunen mensen in armoede, binnen en buiten de kerk. Onze diaconie is aangesloten bij de Stichting Diaconale werkgroep solidair Skarsterlân. Uit

Nadere informatie