Presentatie Satrina Wilske, conceptual designer & trendwatcher. Afstudeerproject juni 2014 Academie Artemis te Amsterdam

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Presentatie Satrina Wilske, conceptual designer & trendwatcher. Afstudeerproject juni 2014 Academie Artemis te Amsterdam"

Transcriptie

1 Presentatie Satrina Wilske, conceptual designer & trendwatcher Afstudeerproject juni 2014 Academie Artemis te Amsterdam In samenwerking met Jan Snel Flexibel Bouwen Alle foto s in deze presentatie zijn van pinterest, behalve de grote foto s van communicatiestyling: fotograaf Jorn Zijlstra, styling Satrina Wilske

2 Waarom ik als conceptual designer denk dat de stiltecontainer een afspiegeling is van de behoefte van de moderne stedeling Trendprognose: de groeiende bevolking in grote steden en de gevolgen hiervan Conceptidee: de stiltecontainer Communicatiestyling: hoe breng je de stiltecontainer onder de aandacht bij de doelgroep?

3 prognose Fight or Flightof hoe je als stadsmens de drukte kunt trotseren Wat zeggen de statistieken: As the world s population grows, it is also moving rapidly into city areas; so much that by 2050, demographia predicts that seven out of 10 people on the planet will live in a city. (bron: UN) De smartphone heeft de rol van de laptop overgenomen bij het gebruik van internet. In Nederland ligt het internetgebruik ruim boven het EU gemiddelde. (bron: Centraal bureau voor de statistiek, 2013)

4 prognose Stad versus verstilling Stadsbewoners ervaren overlast &drukte mentaliteit van always on Het gevolg vermoeidheid gevoelens van ontevredenheid of tekortkoming. Stadsbewoners verlangen steeds vaker naar rust en verstilling.

5 prognose Inwoners van de stad vragen zich af hoeveel prikkels nog gezond zijn voor hun welzijn en rust. Ze zoeken naar antwoorden in zichzelf. Ze willen zich concentreren op de basale dingen die er echt toe doen, activiteiten die energie geven en die je een levendig gevoel geven.

6 prognose Bezinning vergt een time-out. Een kortdurende retraite voor een wisseling van perspectief. Een verdieping naar de binnenwereld, zonder het automatisme van het alledaagse, zonder vluchtgedrag, zonder verstrooiing.

7 prognose De hedendaagse stadsbewoner streeft ernaar om het contrast tussen stad en verstilling te overbruggen zodat synthese kan ontstaan. Hierdoor wordt het (over)leven in de stad mogelijk.

8 prognose synthese = het vormen van iets nieuws uit twee tegengestelde elementen

9 and the city goes quiet conceptidee Mijn conceptidee: Een kortdurend verblijf en plug out in een eenpersoons container midden in de stad: samenbrengen van contrasten leidt tot fusion, verdieping naar binnen leidt tot verstilling. Innerlijk verstild kom je weer buiten en dat heeft effect op de manier waarop je de buitenwereld ervaart.

10 Wat van zichzelf stil is, kan dingen tot stilte brengen. Tsjawang Zi

11 smaakgroep smaakgroep breder perspectief - mindful - aandacht voor de kleine dingen - introversie extraversie - leven in de grote stad

12 Jan Snel Jan Snel Flexibel Bouwen is het bedrijf wanneer het gaat om (semi)permanente woonoplossingen. Het bedrijf streeft naar een nummer 1 positie in het flexibel bouwen. Jan Snel wordt vooralsnog het meest geassocieerd met de transport, een andere business van het bedrijf. Hier wil Jan Snel Flexibel Bouwen verandering in brengen.

13 Jan Snel Het bedrijf produceert modulaire units die talloze mogelijkheden bieden om te combineren, stapelen, aan elkaar te schakelen.

14 Jan Snel Jan Snel Flexibel Bouwen is een bedrijf met een doenersmentaliteit. De naam Snel komt terug in de kernwaarden: ze zorgen voor een snelle, probleemloze opbouw en afbouw. Daarom wordt er veel via het plug & play systeem geproduceerd. De afmeting van een standaard unit is 3x6 meter, bij transport binnen steden is een maximale hoogte van 3,1 meter mogelijk.

15 Jan Snel Jan Snel in 45 woorden: Jan Snel realiseert flexibele huisvesting die naadloos aansluit bij de identiteit van de opdrachtgever en de wensen van de gebruikers. Met alle ruimte voor persoonlijke invulling en passende uitstraling, van functioneel tot luxe. Zij ontzorgen klanten wereldwijd met totaaloplossingen binnen elke planning en budget.

16 Jan Snel Een stiltecontainer in het midden de stad is vernieuwend. Jan Snel zou deze containers kunnen produceren en hierdoor een nieuwe doelgroep aanspreken. Drie containers verschijnen als pop up verblijven op verschillende drukke plekken in Nederland. Zij bieden de doelgroep de mogelijkheid om enkele dagen (weekend of midweek) verstilling te ervaren en tegelijkertijd deel uit blijven maken van de stad. Een cabine is voor 1 persoon alleen. Het bedrijf Jan Snel Flexibel Bouwen bewijst met de cabine dat het bedrijf past bij nieuwe ontwikkelingen en trends in de samenleving. En een oplossing biedt op design niveau.

17 concept de stiltecontainer midden in de stad

18 concept verdieping naar binnen de kleur blauw als hulpmiddel frames in interieur

19 concept plug out tijdens je verblijf ben je offline, geen tv, geen telefoon

20 concept van visuele afleiding naar mindful observeren minder visuele prikkels opaal glas meubelkeuze ingetogen kleuren

21 concept ruimte voor stilte geluidswerende wanden diverse muziek om bewust naar te luisteren

22 stad en verstilling concept fusion van contrasten Japan en Europa locatie in een drukke stad verschil tussen naar binnen-naar buiten gaan

23 De architectuur van de container architectuur het ontwerp

24 de pop up-stiltecontainer op stelten architectuur Omdat de stiltecontainer als pop up event veel aandacht zal trekken en de gasten alleen op de locatie verblijven, wil ik ervoor zorgen dat zij voldoende privacy hebben en zich veilig voelen. Daarom staat de cabine op stelten.

25 architectuur inspiratie: huizen op stelten

26 inspiratie architectuur

27 ontwerp architectuur

28 architectuur Ontwerp container Conceptueel: Verdieping naar binnen door frames binnenkant ramen die kleiner worden richting achter- gedeelte. Vorm van basisunits Jan Snel, individueel afgewerkt door ramen en beglazing). Kan in fabriek al in elkaar gezet worden, alleen nog balkon en stelten op te zetten op locatie. In geheel 2 units nodig en 1 module voor het balkon. Max. hoogte van 3,10 m (voorwaarde snel transport) wordt niet overschreden.

29 architectuur een voorbeeld: de stiltecontainer op het Museumplein, Amsterdam

30 De binnenkant van de cabine interieur

31 interieur

32 interieur Nr.2

33 sfeer interieur interieur Focus op het wezenlijke Luxe zit in kwaliteit en design Tijdloze esthetiek Authenticiteit

34 meubels interieur Uit Azië en Europa, verenigd door puurheid in vormentaal Design producten die een gevoel van individualiteit weten op te wekken en een tijdloze uitstraling hebben Rustig, ingetogen, welbewust, intelligent

35 interieur

36 interieur

37 in een oogopslag Het concept de samenvatting: Stad en verstilling komen bij elkaar door het plaatsen van een stiltecontainer in een drukke, rumoerige omgeving. Het buiten loopt door naar binnen vanwege een vloerbedekking van cement en veel lichtinval door glazen pui. Het balkon vormt een tussenplateau naar buiten. Van bovenaf, met een afstand, kijken naar de prikkels van de stad. Tijdens het verblijf in de cabine zondert een gast zich af, maar maakt ook deel uit van de stad (geen keuken in container aanwezig) Het interieur biedt perspectief tot verdieping door de herhaling van de frames door de ramen die naar achteren kleiner worden en de buitenwereld intomen door het vensterglas van opaal en de geluidswerende wanden die de prikkels van de buitenwereld tegenhouden door een gradiënt kleurverloop van lichtblauw naar donkerblauw. door LED s tussen vloer/wand met smarte verlichting

38 Turn inside and the city goes quiet. communicatiestyling Communicatiestyling: de stiltecontainer

39 doelgroep communicatiestyling Vrouw, in de dertigers, woont in de stad, druk sociaal leven, social media, nog geen gezin, misschien single, verdient goed, graag succesvol. Ingetogen tijdloze ontspannen kledingstijl, aandacht in details en verfijning, aandacht voor het ambachtelijk/handmade. Minder is meer. Zij is zelfbewust, geniet van het leven. Doet aan yoga, eet bewust, maar is druk. Wil haar sociale contacten goed houden. Heeft hierdoor stress, tijd tekort en weinig contact met zichzelf.

40 communicatiestyling Plan van aanpak In de beginfase: bekendheid bij de doelgroep (awareness) en beeldvorming (wat is de stiltecontainer en wat doet Jan Snel). Marketing op basis van drie pijlers Pijler 1: De muze De typische gebruikster wordt een fictief persoon met naam, leeftijd, gezinssamenstelling, leefwijze, interesses etc. Op die manier kunnen acties en plannen gespiegeld worden op relevantie voor het project. PR campagne met als doel awareness te creëren. Informatie over een product, gegeven door anderen, wordt als betrouwbaarder ervaren dan een advertentie. Gebruik van blogs, tijdschriften, tv programma s.

41 communicatiestyling Pijler 2: Social Media strategie Identificeer ongeveer 100 mensen die overeenkomen met het profiel van de muze èn actief zijn op social media (influentials met veel volgers). Deze mensen worden uitgenodigd voor een weekend in de stiltecontainer. De kans is heel groot dat zij dit verblijf zullen delen via de social media. Dit wordt de basis voor de een community op Facebook en/of instagram. De community wordt regelmatig gevoed met relevant nieuws en berichten.

42 communicatiestyling Aangezien de stiltecontainer een flexibele locatie zal hebben is Twitter een uitstekend kanaal om in te zetten. De actuele locatie wordt via een Twitter account bekend gemaakt, verrassende locaties zorgen voor nieuwsgierigheid en dus bereidheid om te (blijven) volgen en te retweeten (meer volgers).

43 communicatiestyling Pijler 3: spanzeildoeken in het openbaar Aandacht trekken met een opvallende advertentie (contrast: verstilling in een omgeving van overprikkeling). Advertentie op spanzeildoek aan hekken van bouwputten op centrale plekken in de stad. Via de app layers kan voorbijganger rechtstreeks aanvullende informatie opvragen over de stiltecontainer.

44 communicatiestyling Gadget: de sleutel symbolisch: sleutel naar een broodnodig en luxe moment van rust, stilte en bezinning in het drukke urban bestaan. Op evenementen wordt een groot aantal sleutels uitgedeeld aan de doelgroep. De sleutel is mooi vormgegeven, het is een accessoire dat deze graag wil hebben. Van de duizenden sleutels die worden uitgedeeld zijn er 10 voorzien van een winnende code. De winnaars mogen een weekend in de stiltecontainer doorbrengen. Via Facebook en Twitter weet je of jouw sleutel past en zie je of je een prijs hebt gewonnen.

45 Op de eindexamen expositie van Artemis, juni 2014

46 en 26 oktober 2014 op de Dutch Design Week in Eindhoven

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

UNUSUALLY SMART 14 oktober 2010

UNUSUALLY SMART 14 oktober 2010 UNUSUALLY SMART 14 oktober 2010 Smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven anno 2010. Zakelijk nemen ze een steeds belangrijkere rol in. Maar hoe gebruiken mensen die nieuwe gadgets?

Nadere informatie

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1

Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Meesterlijke Marketing; online in contact met (nieuwe) cliënten 1 Waarom moet een advocaat of jurist online in contact zijn met zijn doelgroep? De belangrijkste reden is heel simpel: het merendeel van

Nadere informatie

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA

WHITEPAPER SOCIAL MEDIA WHITEPAPER SOCIAL MEDIA Whitepaper social media 1 Inleiding Social media is hot. Alle mobiele telefoons worden tegenwoordig social friendly in de markt gezet, onze politici strijden om de meeste online

Nadere informatie

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15

1 Een zakelijke Facebookpagina opzetten 7. Persoonlijke profiel 8 Facebookgroep 14 Facebookpagina 15 Inhoudsopgave 0 Inleiding 1 Facebook feiten en cijfers 2 Is Facebook gratis? 3 Grote bedrijven versus kleinere ondernemingen 3 Communiceer als persoon, niet als bedrijf 4 Fluisteren mag, maar ga niet schreeuwen

Nadere informatie

Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant

Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant Werk aan de winkel! Succesvol met Het Nieuwe Winkelen omgaan: ken en koester uw klant Titia van der Veen Inleiding. Vanaf de jaren 70 in de vorige eeuw zijn stadscentra in Nederland steeds levendiger geworden.

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch

Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch Sociale media voor interne communicatie Door: Roosmarijn Busch In 2009 werkte ik als communicatie manager bij de dienst Economische Zaken van de Gemeente Amsterdam. Samen met vijf andere diensten uit de

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen.

Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. 1 2 Ik wil meer klanten! Hallo! Leuk dat je dit ebook gaat behandelen. Mijn naam is Michael. In het ebook "Ik wil meer klanten" behandel ik een aantal technieken en tactieken om jou te helpen precies die

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

Hoe bedrijven social media gebruiken

Hoe bedrijven social media gebruiken Hoe bedrijven social media gebruiken SMO_214 Powered by Pondres Onderzoek Rob van Bakel Auteurs Milou Vanmulken Sjors Jonkers Beste lezer, Ook in 214 publiceren Pondres en MWM2 het Social Media Onderzoek.

Nadere informatie

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC)

Marketing op sociale netwerken. Carlos Lubbers & Rik Paanakker (5HC) Marketing op sociale netwerken Emmauscollege 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Hoofdstuk 1: Waar(om) adverteren?... 5 Waarom adverteren op sociale netwerken?... 5 Kiezen van het juiste

Nadere informatie

Ook de weg kwijt in Online Marketing?

Ook de weg kwijt in Online Marketing? Ook de weg kwijt in Online Marketing? Welke sociale media zijn zinvol voor mijn bedrijf? Hoe blijf ik up-to-date? aanpassing 15-03-2015 Wat zijn sociale media? Sociale media is een verzamelbegrip voor

Nadere informatie

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport

Uit liefde voor Rotterdam. Adviesrapport Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport 1. Uit liefde voor Rotterdam Adviesrapport Auteurs Divergence PR Melisa Dautovic 0834140 Lisa Knapen 0832204 Sammen Qureshi 0831408 Nadine van Tuyl 0832307 Lisseth

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Wie is de MOL? Storytelling. Door: Rian van Lieshout

Wie is de MOL? Storytelling. Door: Rian van Lieshout Wie is de MOL? Door: Rian van Lieshout Wie is de Mol? is een jaarlijks terugkerend avontuurlijk spelprogramma sinds 1999, waarbij een team van bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en jaagt op een Mol

Nadere informatie

Checklist Internet Project Plan

Checklist Internet Project Plan Functioneel ontwerp Checklist Internet Project Plan Een onmisbaar ebook met handige tips & tricks voor de internet-bewuste ondernemer! Geschreven door Sandra van der Heijden www.adviesmies.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

EMPLOYER BRANDINGCAMPAGNE RIJKSWATERSTAAT - ALLE WEGEN LEIDEN NAAR RWS

EMPLOYER BRANDINGCAMPAGNE RIJKSWATERSTAAT - ALLE WEGEN LEIDEN NAAR RWS HES Hogeschool voor Economische Studies Afdeling Duaal EMPLOYER BRANDINGCAMPAGNE RIJKSWATERSTAAT - ALLE WEGEN LEIDEN NAAR RWS Datum en Plaats : Donderdag 26 november 2009, HvA Amsterdam Amstel, Amsterdam

Nadere informatie

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok

klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten via internet Zoeken Ik doe een gok klanten gezocht open klanten gezocht KLANTEN ZOEKEN VIA INTERNET Wist u dat 8 op 10 Belgen dagelijks het internet gebruikt? En dat de helft daarvan het medium

Nadere informatie

Project Philips Hue. Creatie en communicatie in de praktijk. Project Minor blok 1. Marketingcommunicatie Academie voor Marketing

Project Philips Hue. Creatie en communicatie in de praktijk. Project Minor blok 1. Marketingcommunicatie Academie voor Marketing Project Philips Hue Creatie en communicatie in de praktijk Project Minor blok 1 Marketingcommunicatie Academie voor Marketing PROJECT PHILIPS HUE CREATIE EN COMMUNICATIE IN DE PRAKTIJK MARKETINGCOMMUNICATIE

Nadere informatie

"De route van verleiding" door Andy Raaff & Willeke Blom

De route van verleiding door Andy Raaff & Willeke Blom "De route van verleiding" door Andy Raaff & Willeke Blom Inhoud Hoofdvraag en synopsis 3 Hoofdvraag en synopsis 4 Motivatie 6 Inleiding 16 Op welke manier richten vergelijkbare winkels hun winkelketen

Nadere informatie

De kracht van de ondernemer 2014. in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014. Thema: Perspectieven op de winkelvloer.

De kracht van de ondernemer 2014. in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014. Thema: Perspectieven op de winkelvloer. De kracht van de ondernemer 2014 in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg oktober 2014 Thema: Perspectieven op de winkelvloer In opdracht van: Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 1. Inleiding...

Nadere informatie

#HASHTAG JRB SOCIAL MEDIA DE STEM VAN BORSELSE JONGEREN TOPIC. Magazine

#HASHTAG JRB SOCIAL MEDIA DE STEM VAN BORSELSE JONGEREN TOPIC. Magazine #HASHTAG Magazine TOPIC SOCIAL MEDIA DE STEM VAN BORSELSE JONGEREN JRB Voorwoord: Iedereen heeft een mening. Ook jongeren hebben over alles wel hun mening klaarliggen. Wij vinden het belangrijk dat deze

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Wat voorbij is, wordt steeds vager naarmate het verder achter ons ligt. Maar van de vervaging van dat verleden hebben we weinig last, want de

Wat voorbij is, wordt steeds vager naarmate het verder achter ons ligt. Maar van de vervaging van dat verleden hebben we weinig last, want de 1 Lars van rossum Wat voorbij is, wordt steeds vager naarmate het verder achter ons ligt. Maar van de vervaging van dat verleden hebben we weinig last, want de verdwenen details vullen we aan met herinneringen,

Nadere informatie

Virtual Fitness by First Impression

Virtual Fitness by First Impression Virtual Fitness by First Impression De Virtual Fitness Mediaplayer van First Impression is het meest geavanceerde systeem op de markt voor het inplannen en afspelen van virtuele groepslessen. De combinatie

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie