Veel gestelde vragen in verband met het afwerken en inbinden van eindwerk/thesis

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen in verband met het afwerken en inbinden van eindwerk/thesis"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen in verband met het afwerken en inbinden van eindwerk/thesis INHOUDSOPGAVE klik op de titel of op de vraag om naar de pagina met het antwoord te gaan AANLEVEREN Mag ik mijn eindwerk dat thuis of op school werd afgedrukt, op papier mee brengen? Mijn eindwerk is digitaal, maar mijn bijlagen zijn enkel op papier. Mag ik dat zo meebrengen? Kan ik mijn bestand meebrengen op een usb-stick? Kan ik via een document in bijlage sturen of moet ik daarvoor langskomen met een usb-stick? Kan ik mijn bestanden bij jullie downloaden? Moet alles in één bestand staan of mag ik met verschillende bestanden komen? Mag ik een Word-bestand aanleveren of moet het een PDF-bestand zijn? AFDRUKKEN Wat is jullie grootste formaat? Kan ik aflopend laten printen? Drukt u ook (foto s) op fotopapier? Kan ik kiezen voor een titelblad in kleurenafdruk en de binnenvellen in zwart-wit? Worden zwart-wit en kleurenafdrukken afzonderlijk berekend? Als ik kleurenafdruk vraag, worden dan alle bladzijden als kleur gerekend? Mijn titelblad en achterkaft moeten op harder papier, kan ik dat bij jullie kiezen? Ik heb zelf mijn voor- en achterkaftpapier (van school), is het mogelijk om die bij jullie te laten bedrukken? Het moet dubbelzijdig op gerecycleerd papier afgedrukt worden, kan dat bij jullie? INBINDEN Welke marges moet ik rekenen zodat de (gaatjes van de) inbinding niet in de tekst zit? Is het mogelijk om enkel te laten inbinden, zonder af te drukken? Welke systemen hebben jullie om in te binden? Kan het als een boek, met een volledige bedrukte wikkel rond het binnenwerk (softcover of paperback)? Kunnen jullie ook afwerken met een hardcover met een lederen look en goud- of zilverkleurige opdruk? AFWERKTIJD Hoe lang op voorhand moet ik met mijn document komen? Hoe lang duurt het om een werk af te drukken en in te binden? Moet ik reserveren of een afspraak maken om te laten afdrukken en inbinden? Als ik net voor sluitingstijd binnenkom, kan mijn (eind)werk dan nog op tijd afgedrukt en ingebonden worden? Kan ik mijn opdracht afgeven en er de volgende dag weer omkomen? Waar hou ik best rekening mee om mijn eindwerk op tijd afgewerkt te krijgen? KOSTPRIJS Hoeveel zal het kosten om mijn eindwerk te laten afdrukken en inbinden? Hoeveel kost een zwart-wit afdruk? En een kleurenafdruk? Worden kleur en zwart-wit pagina s afzonderlijk berekend? Hoe kan ik er voor zorgen dat bepaalde pagina s in zwart-wit en andere in kleur kunnen afgedrukt worden, zonder dat alle pagina s als kleurenafdrukken worden gerekend? Is het goedkoper om dubbelzijdig af te drukken? Krijg ik als student een extra korting? Zijn er nog andere acties en voordelen? Wat is de prijs voor het inbinden met ringen? Hoeveel kost het om in te binden met een lijmstrip? ANDERE Wat zijn jullie openingsuren? Zijn er bepaalde sluitingsdagen waar ik rekening moet mee houden?

2 AANLEVEREN Mag ik mijn eindwerk dat thuis of op school werd afgedrukt, op papier mee brengen? Mijn eindwerk is digitaal, maar mijn bijlagen zijn enkel op papier. Mag ik dat zo meebrengen? Zelf afgedrukte bundel Heb je geen digitaal bestand (bv voor de bijlagen) dan mag het natuurlijk ook op papier binnengebracht worden. Fotokopieën van een origineel dat reeds eerder werd afgedrukt zijn iets minder van kwaliteit dan rechtstreekse afdrukken van de computer naar de printer. Mag ik een Word-bestand aanleveren of moet het een PDF-bestand zijn? Digitaal aanbrengen = beste kwaliteit Een PDF-bestand is de beste en ook vlugste manier om af te werken. Bestanden in Word, PowerPoint, Excel, Publisher of jpg (jpeg), mogen ook, maar soms kan dat problemen geven. Kijk je bestand zorgvuldig na om zeker te zijn dat alles in orde is, sla dan op als een pdf-bestand. Voordelen van een digitaal pdf-bestand - Betere kwaliteit dan thuis uitprinten en/of op papier meebrengen om te laten kopiëren. - Lettertypes zoals jij ze wil, blijft behouden. - Foto s, afbeeldingen en tekstvakken verschuiven niet meer van plaats. - Geen bijkomende kosten door foutieve afdrukken en bijkomend zetwerk wegens ontbrekende lettertypes of verspringende tekst en marges. Tip: Breng ook je origineel bestand mee (niet in PDF), soms zie je bij het openen toch nog een foutje, dat kan je dan nog verbeteren in het origineel bestand, waar dat in PDF niet meer mogelijk is. Moet alles in één bestand staan of mag ik met verschillende bestanden komen? Als alles in één bestand staat kunnen we natuurlijk vlugger werken dan wanneer we telkens document per document moeten openen en doorzenden. Verschillende aparte bestanden en documenten kunnen ook, maar dat vertraagt de afwerking. Mag ik mijn bestand meebrengen op een usb-stick? Kan ik via een document in bijlage sturen of moet ik daarvoor langskomen met een usb-stick? Kan ik mijn bestanden bij jullie downloaden? Usb-stick - - WeTransfer - Dropbox - downloaden Je komt best zelf met je digitale bestand(en) op een usb-stick, of je kunt hier bij ons downloaden, dan werken we samen systematisch je werk af volgens jouw aanwijzingen. Je mag ook doorsturen via . Grote bestanden kunnen via WeTransfer of Dropbox. Wanneer je niet zelf komt, dan is het voor de juiste afwerking heel belangrijk om de nodige informatie en gegevens door te geven zoals: - Hoeveel exemplaren in zwart-wit en hoeveel in kleurenafdruk? - Enkelzijdig of dubbelzijdig te bedrukken? - Op gewoon papier of iets anders (bv. gerecycleerd of harder papier voor de voor- en/of achterkaft)? - Moet het titelblad herhaald worden? - Komt er een wit tussenblad na de voorkaft en/of voor de achterkaft? - Kies je voor transparante schutbladen voor en achter? - Hoe moet het ingebonden worden?

3 AFDRUKKEN Wat is jullie grootste formaat? Standaardformaten Wij werken met standaardformaten, maar het kleinste printformaat is A4, het grootste A3. A3 = 420 x 297 mm A4 = 297 x 210 mm A5 = 210 x 148,5 mm A6 = 148,5 x 105 mm Zorg er bij de opmaak dan ook voor dat u onmiddellijk in het juiste formaat werkt. Controleer of de pagina-instelling op jouw computer voor jouw document wel degelijk op A4 staat en niet op het Amerikaans formaat Letter want dit kan een verschil maken bij het afdrukken. TIP : Zet 2 A5-jes op 1 A4, of 4 A5-jes op A3 of 4 x A6 op 1 A4, of 8 x A7 op 1 A4, zo bespaart u op afdrukken en papier! Hou rekening met de witranden die niet bedrukt worden! Kan ik aflopend laten printen? Aflopend printen Printers en kopiemachines kunnen standaard niet tot aan de rand printen, er is altijd een randje van ongeveer 5 mm dat niet bedrukt wordt. Voor een extra mooi resultaat kun je de voor- en/of achterpagina aflopend laten printen. Dit betekent dat er geen witte rand meer zichtbaar is. Wij lossen dat op door een A4-opmaak af te drukken op een A3-formaat en dan bij te snijden. Voor A3 is het bij ons niet mogelijk om aflopend te printen, aangezien wij niet groter dan een A3-formaat afdrukken. Welke marges moet ik rekenen zodat de (gaatjes van de) inbinding niet in de tekst zit? Minimum marge voor de inbinding De gaatjes voor de inbinding met ringen staan op ongeveer 1 cm van de rand. Hou dus minstens een marge van 2,5 cm à 3 cm aan om te vermijden dat de gaatjes in je tekst komen. Hou er ook rekening mee dat printers en kopiemachines standaard niet tot aan de rand printen, er is altijd een randje van ongeveer 5 mm dat niet bedrukt wordt. Kan ik kiezen voor een titelblad in kleurenafdruk en de binnenvellen in zwart-wit? Worden zwart-wit en kleurenafdrukken afzonderlijk berekend? Als ik kleurenafdruk vraag, worden dan alle bladzijden als kleur gerekend? Combinatie zwart-wit en kleurenafdrukken Het is altijd mogelijk om één of meerdere bladzijden in kleur te laten afdrukken en de rest in zwart-wit. Je geeft best onmiddellijk en duidelijk aan wanneer niet alles in kleur of alles in zwart-wit moet afgedrukt worden. Vraag je zwart-wit dan zal alles in zwart-wit afgedrukt worden, dus ook wat in je origineel of bestand in kleur staat. Wil je liever alles in kleur afdrukken dan geef je gewoon aan hoeveel exemplaren je wenst. Onze kleurenkopiemachines maken het onderscheid tussen wat in kleur of helemaal in zwart-wit staat, je hoeft dit dus zelf niet meer uit te pluizen. Let wel: soms ziet onze machine méér kleur dan jij zelf denkt, namelijk het kleinste puntje, lijntje, cijfertje, komma, paginanummer, tekening of gescande afbeelding, enz. dat in kleur staat in je origineel op papier of digitaal bestand, wordt ook als kleurenafdruk herkend en gerekend.

4 Wanneer er in je bestand pagina s zijn waarop iets in kleur staat, terwijl je dat eigenlijk in zwart-wit wilt, dan geef je dat best van bij het begin aan. Je hebt dan zelf al een lijstje opgemaakt met welke pagina absoluut in kleur moet afgedrukt worden en welke in zwart-wit. Je noteert hiervoor best zowel het blz.nr. als de daarmee overeenkomende pdf-pagina. Bijvoorbeeld: hoofdstuk 1 staat op bladzijde nummer 5, maar in het pdf-bestand is dat pagina 7. Mijn titelblad en achterkaft moeten op harder papier, kan ik dat bij jullie kiezen? Ik heb zelf mijn voor- en achterkaftpapier (van school), is het mogelijk om die bij jullie te laten bedrukken? Het moet dubbelzijdig op gerecycleerd papier afgedrukt worden, kan dat bij jullie? Combinatie papiersoorten Ons standaarpapier is van de hoogste kwaliteit milieuvriendelijk 80 gram extra wit. Het is altijd mogelijk om één of meerdere bladzijden op een papier met een andere kleur of dikte te laten afwerken. Je geeft best onmiddellijk en duidelijk aan welke bladzijde je op welk soort papier wenst. In onze stalenkaart-papierwaaier kan je zelf een keuze maken uit het groot gamma kleuren en diktes. Daar hoort ook milieuvriendelijk en gerecycleerd papier bij. Je mag je eigen papier meebrengen. Als dat geschikt is voor onze machines kunnen wij dat bedrukken. Drukt u ook (foto s) op fotopapier? Speciale papiersoorten U krijgt van ons ook geen échte foto s zoals bij de fotograaf. Wij bieden wel een glanzend papier aan van extra hoge kwaliteit waarop de (kleuren)afdruk van foto s een nog betere uitstraling krijgen. Dit is echter niet vergelijkbaar met het zogenaamde fotopapier voor inkjetprinters dat verkrijgbaar is in de handel. INBINDEN Welke marges moet ik rekenen zodat de (gaatjes van de) inbinding niet in de tekst zit? Minimum marge voor de inbinding De gaatjes voor de inbinding met ringen staan op ongeveer 1 cm van de rand. Hou dus minstens een marge van 2,5 cm à 3 cm aan om te vermijden dat de gaatjes in je tekst komen. Hou er ook rekening mee dat printers en kopiemachines standaard niet tot aan de rand printen, er is altijd een randje van ongeveer 5 mm dat niet bedrukt wordt. Is het mogelijk om enkel te laten inbinden, zonder af te drukken? Inbinden zonder afdrukken Het is zeker mogelijk om enkel te laten inbinden, zonder bij ons af te drukken. Welke systemen hebben jullie om in te binden? Kan het als een boek, met een volledige bedrukte wikkel rond het binnenwerk (softcover of paperback)? Kunnen jullie ook afwerken met een hardcover met een lederen look en goud- of zilverkleurige opdruk? Inbindmogelijkheden Dit kan met een lijmstrip, een ring (plastiek of metaal), een klemlat of nietjes. Breng je eigen voor- en/of achterkaft mee of kies uit ons ruim aanbod harder papier. Afwerken kan met of zonder transparant schutblad, volgens je eigen keuze. Softcover of paperback (volledige bedrukte wikkel rond het binnenwerk) en hardcover met een lederen look en goud- of zilverkleurige opdruk behoren niet tot onze mogelijkheden.

5 AFWERKTIJD Moet ik reserveren of een afspraak maken om te laten afdrukken en inbinden? Kan ik mijn opdracht afgeven en er de volgende dag weer omkomen? Snelle service - direct of met korting Reserveren is niet nodig! Je kan kiezen voor de formule direct onmiddellijk terwijl je wacht of korting opdracht afgeven, de volgende werkdag terug komen ophalen, 20% korting op de inbindprijs Geef onmiddellijk bij het begin van de opdracht aan of je kiest voor direct of de volgende werkdag, want als je dat pas doet wanneer wij al bezig zijn met afdrukken, dan telt de formule korting niet! Hoe lang duurt het om een werk af te drukken en in te binden? Hoe lang op voorhand moet ik met mijn document komen? Snelle service - gemiddelde afwerktijd Het afdrukken en inbinden van een eindwerk duurt gemiddeld een klein uurtje. Maar alles hangt af van het aantal en de soort afwerking. - Hoeveel exemplaren wil je? - Moet er nog afgedrukt worden? - In zwart-wit of in kleur, of een combinatie hiervan? - Welke manier van inbinden kies je? Met andere woorden, afhankelijk van het aantal exemplaren en de afwerking, kan het voor de ene persoon in minder dan 10 minuten al klaar zijn, een ander moet misschien op iets meer dan een uur rekenen. Hoe lang op voorhand moet ik met mijn document komen? Waar hou ik best rekening mee om mijn eindwerk op tijd afgewerkt te krijgen? Als ik net voor sluitingstijd binnenkom, kan mijn (eind)werk dan nog op tijd afgedrukt en ingebonden worden? Hou rekening met de openingsuren + een marge Besef dat jij in deze periode niet de enige bent om je eindwerk te laten afwerken. Misschien moet je wel een tijdje in de rij wachten vooraleer jij aan de beurt bent. Hou rekening met onze openingsuren, zorg dat je op tijd komt en voldoende marge rekent, met andere woorden minstens een uur vóór sluiting. Om te vermijden dat jouw opdracht niet meer afgewerkt kan worden binnen de openingstijden, m.a.w. om helemaal zeker te zijn, kom je best een dag op voorhand. Je krijgt je 20% korting op de inbinding wanneer je kiest voor afgeven en de volgende werkdag ophalen. Geef onmiddellijk bij het begin van de opdracht aan voor welke formule je kiest: direct of de volgende werkdag, want als je dat pas doet wanneer wij al bezig zijn met afdrukken, dan telt de formule korting niet!

6 KOSTPRIJS Hoeveel zal het kosten om mijn eindwerk te laten afdrukken en inbinden? Prijs van het afdrukken en inbinden Het is niet eenvoudig om daar zomaar een antwoord op te geven, de exacte prijs van de afwerking hangt immers af van verschillende factoren - hoe wil je laten afdrukken? helemaal in kleur? of volledig in zwart-wit? of een combinatie kleur en zw-wit? - hoeveel exemplaren wil je precies? - hoe wil je laten inbinden? Wij kunnen hier enkel een paar richtprijzen geven waarop je je kan baseren. Hoeveel kost een zwart-wit afdruk? En een kleurenafdruk? Krijg ik als student een extra korting? Studententarief Als student krijg je het voordeeltarief 3,5 cent per zw-wit a4 ( 0,035) en 35 cent voor kleuren a4 ( 0,35). Om van het voordeeltarief te kunnen genieten, moet je zelf je eigen strikt persoonlijke en geldige studentenkaart kunnen voorleggen. Enige uitzondering op deze regel: bij onweerlegbare eindwerken zoals bv. GIP, Bachelor- of Masterpaper, wordt automatisch het studententarief toegepast. Zijn er nog andere acties en voordelen? Eindwerkacties* gratis naar de cinema inbinding gratis Wij belonen je met filmtickets en de kans om het Je krijgt de inbinding helemaal gratis vanaf volledige bedrag van je eindwerk terug te winnen zwart-wit of 400 kleurenafdrukken A4. (*acties onder voorwaarden zie thesis & eindwerk op Is het goedkoper om dubbelzijdig af te drukken? Dubbelzijdig goedkoper? Elke afdruk telt. Bij dubbelzijdig printen telt zowel de voorkant als de achterkant als afdruk. Voor een dubbelzijdige afdruk betaal je dus 2x 0,035 in zwart-wit of 2x 0,35 voor kleur. Laat je inbinden, dan kan er wel een prijsverschil zijn, namelijk een dubbelzijdig afgedrukt werk is maar half zo dik als een enkelzijdig pakket, en dat kan bij de afwerking wel goedkoper uitkomen. Worden kleur en zwart-wit pagina s afzonderlijk berekend? Hoe kan ik er voor zorgen dat bepaalde pagina s in zwart-wit en andere in kleur worden afgedrukt, zonder dat alle pagina s als kleurenafdrukken worden gerekend? Zwart-wit of kleurenafdruk Vraag je zwart-wit dan zal alles in zwart-wit afgedrukt en gerekend worden, dus ook wat in in kleur staat. Wanneer je alles in kleur vraagt, dan zal onze kleurenkopiemachine het onderscheid maken tussen wat in kleur of helemaal in zwart-wit staat en zo aanrekenen. Je hoeft dit dus niet meer zelf uit te pluizen. Let wel: soms ziet onze machine méér kleur dan jij zelf denkt, namelijk het kleinste puntje, lijntje, cijfertje, komma, paginanummer, tekening, figuur, logo of gescande afbeelding,... dat in kleur staat in je origineel op papier of digitaal bestand, wordt ook als kleurenafdruk herkend en gerekend. Soms worden bepaalde - al dan niet naar - grijswaarden omgezette figuren, afbeeldingen of logo s toch nog als kleur gezien door de printer en als zodanig aangerekend. Wanneer er (in je bestand) pagina s zijn waarop iets in kleur staat, terwijl je dat eigenlijk in zwart-wit wilt, dan geef je dat best van bij het begin aan. Je hebt dan zelf al een lijstje opgemaakt met welke pagina absoluut in kleur moet afgedrukt worden en welke in zwart-wit. Je noteert hiervoor best zowel bladzijde nummer als de daarmee overeenkomende pdf-pagina. Bijvoorbeeld: hoofdstuk 1 staat op bladzijde nummer 5, maar in het pdf-bestand is dat pagina 7.

7 Hoeveel zal het kosten om mijn eindwerk te laten (afdrukken en) inbinden? Prijs van de inbinding Het is niet zo eenvoudig om daar zomaar een antwoord op te geven, de exacte prijs van de inbinding hangt immers af van verschillende factoren - hoe wil je inbinden? met lijmstrip, plastiek ringen of metalen ringen? - wat is de dikte van het pakket, dus hoeveel vellen per bundel? - heb je je eigen voor- en achterkaft, of kies je bij ons een harder papier? - wil je een transparante beschermkaft, alleen vooraan of ook achteraan? - hoeveel exemplaren laat je afwerken? De prijs kan van 2 tot 15 per inbinding gaan, afdrukken niet inbegrepen. Wat is de prijs voor het inbinden met plastiek ringen? Wat is de prijs voor het inbinden met metalen ringen? Hoeveel kost het om in te binden met een lijmstrip? Prijs van een lijmstrip, ring of klemlat De exacte prijs hangt af van de dikte van de bundel. Pas wanneer wij de bundel in handen hebben kunnen wij precies weten welke maat van lijmstrip, ring of klemlat het meest geschikt is en hoeveel het zal kosten. ANDERE Openingsuren maandag 8u30-12u30 14u00-18u00 dinsdag 8u30-12u woensdag 8u30-12u30 14u00-18u00 donderdag 8u30-12u vrijdag 8u30-12u30 14u00-18u00 zaterdag 10u00-12u30 14u00-16u00 gesloten op zondag en feestdag in juli en augustus andere openingsuren Zijn er bepaalde sluitingsdagen waar ik rekening moet mee houden? Vakantieperiode, brugdagen en onvoorziene sluitingsdagen Soms maken wij de brug met feestdagen, dit wordt net zoals de vakantieperiodes en onvoorziene sluitingsdagen bekend gemaakt op de website Belangrijk om weten Je komt best zelf, dan werken we samen systematisch af volgens jouw aanwijzingen. Misschien moet je een tijdje in de rij wachten vooraleer jij aan de beurt bent. Zorg dus dat je op tijd komt en voldoende marge rekent, minstens een uur vóór sluiting. De betaling gebeurt contant met cash geld, geen bancontact of andere kaarten. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op of kom eens langs. copycontext copycontext opmaak kopie afwerking moerkerksesteenweg sint-kruis brugge tel fax

vraag & antwoord eindwerk en thesis in verband met copycontext.be met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér www.copycontext.be

vraag & antwoord eindwerk en thesis in verband met copycontext.be met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér www.copycontext.be ?! vraag & antwoord met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér in verband met eindwerk en thesis copycontext.be klik hier om de verkorte inhoudsopgave op 1 pagina te zien!1 We wensen je heel veel succes

Nadere informatie

vraag & antwoord eindwerk en thesis in verband met copycontext.be versie 2017 met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér copycontext.

vraag & antwoord eindwerk en thesis in verband met copycontext.be versie 2017 met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér copycontext. ?! vraag & antwoord met 7 extra tips voor net dat tikkeltje méér in verband met eindwerk en thesis versie 2017!1 De inhoud van deze brochure in een notendop 7 EXTRA TIPS voor net dat tikkeltje méér...7

Nadere informatie

Standaardprijzen. Scheldestraat 21, 4381 RP Vlissingen. Tel. 0118-441 930 Fax 0118-441 931 Mail: kekprintservice@gors.nl Web: kek.gors.

Standaardprijzen. Scheldestraat 21, 4381 RP Vlissingen. Tel. 0118-441 930 Fax 0118-441 931 Mail: kekprintservice@gors.nl Web: kek.gors. Standaardprijzen Openingstijden: Maandag: 13.00 tot 16.00 uur Dinsdag: 10.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur Woensdag: 10.00 tot 12.00 uur Donderdag: 10.00 tot 12.00 en 13.00 tot 16.00 uur Vrijdag: 10.00

Nadere informatie

Maandag 25 april 2010 (net na de Paasvakantie)

Maandag 25 april 2010 (net na de Paasvakantie) Inleiding De bedoeling van deze opdracht is, jullie eens iets verder te laten nadenken over computers en de huidige technologie. Probeer deze opdracht zo goed mogelijk uit te werken, zodat je op een redelijk

Nadere informatie

Catalogus. Kopies en prepaid kaarten. Copycenter - Digitale drukkerij - Reclamebureau

Catalogus. Kopies en prepaid kaarten. Copycenter - Digitale drukkerij - Reclamebureau Kopies en prepaid kaarten Copycenter - Digitale drukkerij - Reclamebureau Studenten, verenigingen, bedrijven, en particulieren kunnen bij ons hun kopieën nemen of bestanden afprinten. Je kan ons makkelijk

Nadere informatie

Project Toegepaste Informatica 4BKa 2012-2013

Project Toegepaste Informatica 4BKa 2012-2013 Inleiding De bedoeling van deze opdracht is, jullie eens iets verder te laten nadenken over computers en de huidige technologie. Probeer deze opdracht zo goed mogelijk uit te werken, zodat je op een redelijk

Nadere informatie

INFORMATIE REPROSERVICE

INFORMATIE REPROSERVICE INFORMATIE REPROSERVICE Radius verzorgt professioneel en voordelig zwart-wit kopieerwerk voor non-profit (vrijwilligers) organisaties. Van uitnodigingen en programmaboekjes tot briefpapier en affiches.

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht DR-06-01 tot en met DR-06-03 afgerond. Intro: Je gaat een dekblad maken voor een geniete A5 bloc

Nadere informatie

Aanleverspecificaties DRUKWERK* CONCURRENT * DRUKWERK CONCURRENT. Aanleverspecificaties. Versie 1

Aanleverspecificaties DRUKWERK* CONCURRENT * DRUKWERK CONCURRENT. Aanleverspecificaties. Versie 1 * CONCURRENT Aanleverspecificaties Versie 1 1. Offset of digitaal; wat is het verschil? Bij DrukwerkConcurrent is het mogelijk om offset of digitaal te bedrukken. Maar wat is het verschil? Offsetdrukken

Nadere informatie

Prijslijst. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.

Prijslijst. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints. Prijslijst Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-272000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.nu 203 Prijzen Alle prijzen in deze prijslijst zijn stukprijzen (tenzij

Nadere informatie

2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN

2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN 2015 / 04 - INCLUSIEF BTW EVO REPRO PRINTMEDIA, RECLAME & DESIGN WIJ MAKEN ONS NIET DRUK Wij houden van persoonlijkheid, snelheid en scherpe prijzen. Geen dertien in een dozijn maar producten en diensten

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2011. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.

PRIJSLIJST 2011. Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-2712000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints. PRIJSLIJST 20 Imago Printing On Demand Blauwkapelseweg 87 3572 KD Utrecht tel: 030-272000 e-mail: imago@prints.nu website: www.prints.nu Prijzen Alle prijzen in deze prijslijst zijn stukprijzen (tenzij

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2014

Prijslijst Januari 2014 Prijslijst Januari 2014 Genoemde prijzen zijn Inclusief 21% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Dinsdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00 17.30 Woensdag 9.30 uur - 12.00 uur / 13.00

Nadere informatie

Een boek opmaken in Word

Een boek opmaken in Word Een boek opmaken in Word Om te beginnen kunt u er een boek bij pakken om daarin te kijken wat u mooi vindt en wat wij bedoelen. Om uw boek te maken hebben wij verschillende PDF bestanden nodig: 1 PDF bestand

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2009 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in:

Omslag opmaken in Word. Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Pagina-indeling / Pagina-instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

V: Wat is de productietijd van een boek?

V: Wat is de productietijd van een boek? V: Kan ik minder dan 10 boeken bestellen? A: Nee, dit is niet mogelijk. De minimale oplage bedraagt 10 stuks. V: Wat is de productietijd van een boek? A: Voor de productie van boeken hanteren wij een aantal

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Om ervoor te zorgen dat jij super goed voor de dag komt met kwalitatief drukwerk is er een drukklaar bestand of ontwerp nodig. Jij zorgt voor het super bestand en SUPERDRUKKER regelt de rest. Om de kwaliteit

Nadere informatie

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW

Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW REPRO & DESIGN Prijslijst Januari 2008 Genoemde prijzen zijn Inclusief 19% BTW Openingstijden Maandag 9.30 uur - 17.30 uur Dinsdag 9.30 uur - 17.30 uur Woensdag 9.30 uur - 17.30 uur Donderdag 9.30 uur

Nadere informatie

Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking

Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking Ik schakel over naar aflevering van mijn uittreksels in PC banking in het nieuwe A4-formaat. Hoe gaat het dan verder? Binnen

Nadere informatie

Graag vertellen we u meer over onze. hardcover boeken. en over het aanleveren van de bestanden. Gelijmd of genaaid gebonden

Graag vertellen we u meer over onze. hardcover boeken. en over het aanleveren van de bestanden. Gelijmd of genaaid gebonden Graag vertellen we u meer over onze hardcover boeken en over het aanleveren van de bestanden Pagina 1 De omslag Pagina 2 De rugdikte en de kneep Pagina 3 De omplakking Pagina 4 De schutbladen Pagina 5

Nadere informatie

ONLINE HULP KREAMAN (NL)

ONLINE HULP KREAMAN (NL) ONLINE HULP KREAMAN (NL) Wat is KREMAN? KREAMAN is een tool waarmee de klassements-, organisatie- en presentatie-artikelen van EXACOMPTA kunnen worden gepersonaliseerd. Met KREAMAN kunt u uw eigen etiketten

Nadere informatie

Voor het uitvoeren van opdrachten houden wij een termijn van 5 werkdagen aan. Uitzondering hierop zijn uitvaartboekjes, die worden direct verwerkt.

Voor het uitvoeren van opdrachten houden wij een termijn van 5 werkdagen aan. Uitzondering hierop zijn uitvaartboekjes, die worden direct verwerkt. Afdeling Kopie en Print Kopie en printservice Wij verzorgen van maandag tot en met vrijdag, tussen 9.00 uur en 11.30 uur graag uw print- en kopieerwerk. Wat wij zoal kunnen maken, kunt u bij ons komen

Nadere informatie

Prijslijst KSM Alle prijzen zijn inclusief BTW 13-mrt-06

Prijslijst KSM Alle prijzen zijn inclusief BTW 13-mrt-06 Prijslijst KSM Alle prijzen zijn inclusief BTW 13-mrt-06 Doe-het-zelf kopieëren zw/w kopieëren: A4, wit 80 grs : 1 t/m 49 kopieën 0,10 50 en meer kopieën 0,07 kopieerabonnementen: Wanneer u denkt regelmatig

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-05-01 Voorkennis: Je kunt: Eenvoudige (PDF) printopdrachten naar de digitale printer sturen Opdracht geven bij de digitale printer om

Nadere informatie

Afdrukcentrum Smartschool. PDF doorsturen via het afdrukcentrum in Smartschool

Afdrukcentrum Smartschool. PDF doorsturen via het afdrukcentrum in Smartschool Afdrukcentrum Smartschool PDF doorsturen via het afdrukcentrum in Smartschool informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3

Nadere informatie

Posters maken in PowerPoint

Posters maken in PowerPoint Posters maken in PowerPoint Een mini handleiding Nieuwe Media Dienst 2005 http://www.ua.ac.be/icnmd 1. Algemeen Het printen van grote posters is een kostbare zaak en duurt lang. Om mislukkingen te vermijden

Nadere informatie

E-book: Boek opmaken in Word (binnenwerk)

E-book: Boek opmaken in Word (binnenwerk) E-book: Boek opmaken in Word (binnenwerk) We krijgen vaak de vraag welk programma er nodig is voor de opmaak van het boek. Adobe InDesign is een programma specifiek voor de opmaak, maar hier zitten een

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2012 gedurende 860 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 11 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 87 punten

Nadere informatie

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm.

De breedte van het bestand voor het omslag wordt 343 mm en de hoogte is 246 mm. De rug van het boek is 11 mm. Omslag opmaken in Word Open een nieuw bestand en ga naar Paginaindeling / Pagina instelling / Tab Marges. En geef de onderstaande waarden in: Boven: Onder: Binnenkant: Buitenkant: Rugmarge: Afdrukbestand:

Nadere informatie

Videotheek & Copy-center OPMEER PRIJSLIJST. info@vco-opmeer.nl. Lindengracht 31 1716 DD Opmeer 0226-354120 www.vco-opmeer.nl

Videotheek & Copy-center OPMEER PRIJSLIJST. info@vco-opmeer.nl. Lindengracht 31 1716 DD Opmeer 0226-354120 www.vco-opmeer.nl Videotheek & Copy-center OPMEER PRIJSLIJST info@vco-opmeer.nl Lindengracht 31 1716 DD Opmeer 0226-354120 www.vco-opmeer.nl 2015 Algemene informatie Openingstijden: Maandag 13.00-20.00 uur Dinsdag 10.00-20.00

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice HANDLEIDING Boek maken in OpenOffice Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in OpenOffice Writer. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in Word

HANDLEIDING. Boek maken in Word HANDLEIDING Boek maken in Word Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in Word. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken van een boek

Nadere informatie

LANDERS LOCHRISTI DIGITAAL PRINT - COPYCENTER. Eenvoudig per mail besteld. en bij u GRATIS geleverd C olour C opy C enter. Gemakkelijk en Voordelig

LANDERS LOCHRISTI DIGITAAL PRINT - COPYCENTER. Eenvoudig per mail besteld. en bij u GRATIS geleverd C olour C opy C enter. Gemakkelijk en Voordelig LANDERS LOCHRISTI DIGITAAL PRINT - & COPYCENTER Eenvoudig per mail besteld * en bij u GRATIS geleverd C olour C opy C enter Gemakkelijk en Voordelig Beerveldedorp 63 9080 Lochristi Tel. 09/355 89 78 de.laender@landers.be

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden.

handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2010 gedurende 300 minuten handel en verkoop CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 19 opdrachten. Voor dit examen zijn

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-14-01 Voorkennis: Je kunt: Een eenvoudige PDF-opdracht uitvoeren Een PDF-printopdracht naar de digitale printer sturen Het juiste formaat

Nadere informatie

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal

technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Examen VMBO-GL 2009 gedurende 390 minuten SPE GL technologie in de gemengde leerweg - ict-route - intersectoraal Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat

Nadere informatie

Beckers Printing Service Prijslijst 2008

Beckers Printing Service Prijslijst 2008 Beckers Printing Service Prijslijst 2008 Hiermee komen eerdere prijslijsten te vervallen. Zandvaart 3 1764 NJ Breezand Tel. 0223 521532 Fax 0223 522300 E-mail: info@beckersprint.nl www.beckersprint.nl

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

Soms ziet u, in de zoektocht naar een nieuwe printer, door de bomen het bos niet meer. De keuze is enorm. Bovendien lopen mogelijkheden en prijzen zeer uiteen. Best moeilijk dus om een printer te kiezen

Nadere informatie

Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen

Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen Hoofdstuk 32: Pagina- & afdrukinstellingen 32.0 Inleiding Wanneer je met Word of PowerPoint werkt, dan zul je meestal werken op een A4 blad waarvan je de randen kan zien. Hoe de pagina zal worden afgedrukt,

Nadere informatie

WWW.COPY76.NL. COPYSERVICE COPY 76 Zonnelaan 86 9742 BN Groningen

WWW.COPY76.NL. COPYSERVICE COPY 76 Zonnelaan 86 9742 BN Groningen augustus 2014 hiermee vervallen alle voorgaande prijslijsten COPYSERVICE COPY 76 Zonnelaan 86 9742 BN Groningen WWW.COPY76.NL tel. 050-5773011 fax. 050-5730275 e-mail info@copy76.nl *Digitale Fotokopieën

Nadere informatie

Handleiding Word 2010

Handleiding Word 2010 Handleiding Word 2010 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze handleiding mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in einge vorm of op enige

Nadere informatie

Handleiding met informatie

Handleiding met informatie Handleiding met informatie Pagina 1 van 1 Handleiding met informatie Er is een groot aantal handleidingen beschikbaar om u te helpen de MFP en de functies ervan te begrijpen. Met behulp van deze pagina

Nadere informatie

i nfo Printen documenten - zwartwit en kleur WINDOWS Veel gestelde vragen

i nfo Printen documenten - zwartwit en kleur WINDOWS Veel gestelde vragen i nfo Inleiding Voor het printen van documenten in kleur of zwartwit bent u bij Lifoka aan het juiste adres. Snel, betrouwbaar en dat in grote of kleine oplagen. Niet alleen het printen, maar ook het afwerken

Nadere informatie

Aanleveren losse bestanden

Aanleveren losse bestanden Aanleverspecificaties Aanleveren losse bestanden Wil je kopij en losse afbeeldingen aanleveren? Dan vind je hieronder wat handige tips in het geval je tekstbestanden maakt en de lay-out door ons laat verzorgen.

Nadere informatie

Printen bij College Zuid

Printen bij College Zuid Printen bij College Zuid Inhoud Printen... 3 Voordat je kan printen... 4 1 MyPrint-account... 4 1.1 Aanmelden myprint... 4 2 Printer installeren op apparaten... 7 2.1 Printer installeren op computer...

Nadere informatie

O n t w e r p. S e r v i c e. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren 50,- Huisstijl Visitekaartje 35,- Briefpapier 35,- Envelop 35,-

O n t w e r p. S e r v i c e. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren 50,- Huisstijl Visitekaartje 35,- Briefpapier 35,- Envelop 35,- S e r v i c e Bij Wilkzracht kunt u terecht voor al uw print- of drukwerk producten. Graag willen wij u laten weten welke service wij u kunnen bieden als bedrijf. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren

Nadere informatie

Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl

Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl Kennemerlaan 1 1972 EG IJmuiden Tel. 0255 51 62 48 Fax. 0255 52 08 92 info@uitprinten.nl www.uitprinten.nl D E S I G N & P R I N T I N G kopieerwerk drukwerk printen scannen plotten ontwerpen plastificeren

Nadere informatie

Bijlage W2 groep 7 1

Bijlage W2 groep 7 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding: Waarom ik een werkstuk maak 2 Zo begin ik met mijn werkstuk 3 De onderdelen van het werkstuk 4 Waaraan moet mijn werkstuk voldoen? 4 Beoordelingsschema voor je werkstuk 5 Hoe

Nadere informatie

So you think you can PRINT!? #1

So you think you can PRINT!? #1 So you think you can PRINT!? #1 Iedereen levert document aan in InDesign voor een voorkant van de kaart. Achterzijde eventueel in overleg (bedrukking alleen in zwart). InDesign kan in versie zoals je hebt.

Nadere informatie

Een boek opmaken in Word

Een boek opmaken in Word Een boek opmaken in Word Wilt u een boek opmaken in Word, dan geven wij u graag de onderstaande uitleg. Vaststellen lay out en witmarges Bij Probook Media kunt u boeken uitgeven in verschillenden formaten

Nadere informatie

Zwangerschap in de studio (mogelijkheid tot gebruik van jurken) Zwangerschap outdoor (mogelijkheid tot gebruik van jurken)

Zwangerschap in de studio (mogelijkheid tot gebruik van jurken) Zwangerschap outdoor (mogelijkheid tot gebruik van jurken) fotoshoots in de studio of op locatie (prijzen ex btw) NEWBORN & ZWANGERSCHAP Newborn in de studio Newborn bij uw thuis Zwangerschap in de studio (mogelijkheid tot gebruik van jurken) Zwangerschap outdoor

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice

HANDLEIDING. Boek maken in OpenOffice HANDLEIDING Boek maken in OpenOffice Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in OpenOffice Writer. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken

Nadere informatie

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen

Algemeen. HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Algemeen HOME = startpagina NBD BIBLION = achtergrondinformatie AANBIEDINGEN = overzicht acties CONTACT = speciale verzoeken indienen Als je al een account hebt dan kun je hier rechtstreeks inloggen. Je

Nadere informatie

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af

1 Hoe werk ik mijn werkstuk af 1. Hoe werk ik mijn werkstuk af 2. Hoe maak ik een voorblad 3. Hoe gebruik ik Wordart om een titel te maken. 4. Hoe plak ik een plaatje van Internet 5. Hoe maak ik een inhoudsopgave 6. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht

Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO. Opdracht Digitaal printen binnen Grafimedia VMBO Opdracht Opdrachtkaart DR-06-11-01 Voorkennis: Je hebt inmiddels al meerdere digitale printopdrachten gemaakt. Je weet wat in register vouwen betekent en je kunt

Nadere informatie

Snelstart. Je plannen afdrukken 0.1. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen

Snelstart. Je plannen afdrukken 0.1. Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Snelstart Je plannen afdrukken 0.1 Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 110 T +32 9 276 15 00 contactpunt@agiv.be BE-9000 Gent F +32 9 276 15 05 www.agiv.be

Nadere informatie

Handleiding digitale bestanden

Handleiding digitale bestanden Handleiding digitale bestanden 1. Voorwoord Veel mensen denken dat door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om grafische bestanden digitaal aan te leveren, het verwerken van opdrachten een stuk eenvoudiger

Nadere informatie

MC Design Voor al uw drukwerk (ook digitaal)

MC Design Voor al uw drukwerk (ook digitaal) WIJ ONTWERPEN EN PRODUCEREN KALENDERS, AGENDA S, wenskaarten, FOTOBOEKEN omlegkalenders VANAF OPLAGE 1 Wij ontwerpen en maken producten geheel op maat. Het voordeel dat wij u kunnen bieden is dat u pas

Nadere informatie

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk

Grafische Instructie. Drukklaar aanleveren. snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk Drukwerk Drukraster snijtekens afloop milimeter Photohop InDesign printer drukwerk Pantone raster cmyk PDF afdrukken pre-flight koppelingen dtp kleuren Druk klaar aanleveren Druk klaar aanleveren betekend

Nadere informatie

Stappenplan voor een werkstuk in Word

Stappenplan voor een werkstuk in Word Werkstuk maken Secties maken We gaan een werkstuk maken over dieren in Afrika. Allereerst gaan we ruwweg een indeling maken in secties. Voor ons werkstuk maken we de volgende secties: 1. Titelpagina 2.

Nadere informatie

Verslag examen op de ipad voor leerlingen met leerstoornissen

Verslag examen op de ipad voor leerlingen met leerstoornissen Verslag examen op de ipad voor leerlingen met leerstoornissen Een ervaring in Leonardo Lyceum Sito 7 januari 2013 Inleiding Tot hiertoe hebben we de leerlingen met dyslexie en dysorthografie het examen

Nadere informatie

Afdrukken doorsturen naar de Prisma Printroom

Afdrukken doorsturen naar de Prisma Printroom Afdrukken doorsturen naar de Prisma Printroom Aanmaken PDF, doorsturen en opvolgen afdrukken informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding...

Nadere informatie

Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output

Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output 12.0 Inleiding PowerPoint presentaties worden meestal niet ontworpen met als belangrijkste doel een uitgeprinte versie van de presentatie. Meestal worden er diavoorstellingen

Nadere informatie

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken.

HOE AANLEVEREN? > Beeldresolutie De resolutie van de beelden is fundamenteel voor kwaliteitsdrukwerken. HOE AANLEVEREN? Het maken en aanleveren van je ontwerp Bij het maken van een ontwerp komt toch wat meer kijken dan je op het eerste gezicht zou denken. Drukklare bestanden moeten namelijk aan een aantal

Nadere informatie

Stappenplan voor een werkstuk in Word

Stappenplan voor een werkstuk in Word Werkstuk maken Secties maken We gaan een werkstuk maken over dieren in Afrika. Allereerst gaan we ruwweg een indeling maken in secties. Voor ons werkstuk maken we de volgende secties: 1. Titelpagina 2.

Nadere informatie

Kettingformulieren drukken

Kettingformulieren drukken Kettingformulieren drukken Bij DWCprint bestel je kettingformulieren eenvoudig en goedkoop online. Om jou de beste prijzen te geven hebben we je hulp wel even nodig bij het aanleveren van de drukbestanden.

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden.

Examen VMBO-BB. grafimedia CSPE BB. gedurende 860 minuten. Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Examen VMBO-BB 2013 gedurende 860 minuten grafimedia CSPE BB Bij dit examen horen uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 15 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal 101 punten te

Nadere informatie

ALGEMEEN TECHNISCHE SPECIFICATIES

ALGEMEEN TECHNISCHE SPECIFICATIES OPMAKEN VAN EEN DRUKKLARE PDF Algemeen Vergeet bij het maken van een PDFbestand a.u.b. niet om nota te nemen van onderstaande dataeisen: Afloopgebied Gebruik enkel de templates van PartySpace die u kan

Nadere informatie

CURSUS. Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher Stijn Van Lokeren. Verantwoordelijke docent:

CURSUS. Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher Stijn Van Lokeren. Verantwoordelijke docent: CURSUS Muzocoach Tijdschrift maken met Publisher 2010 Verantwoordelijke docent: Stijn Van Lokeren 2 INHOUD 1 Van start... 3 2 Basispagina s creëren... 3 2.1 enkele pagina... 3 2.2 Dubbele pagina... 4 3

Nadere informatie

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres:

VANDERPERK GROEP Postadres: Bezoekadres: Aanleverinstructies VANDERPERK GROEP 0184 688 377 info@vanderperk.nl www.vanderperk.nl Postadres: Postbus 25, 2964 ZG Groot-Ammers Bezoekadres: Van Leeuwenhoekweg 3, 2964 LJ Groot-Ammers Handleiding aanleveren

Nadere informatie

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.)

Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Directie ITS Information and Technology Services HANDLEIDING Printen via de handmatige invoerlade (briefpapier, etiketten, etc.) Deze handleiding beschrijft hoe je op een Xerox-Multifunctional via de handmatige

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Openingstijden t Beeldlokaal & t Ontwerplokaal: ma t/m vrij van 09,00-18,00 u

Inhoudsopgave. Openingstijden t Beeldlokaal & t Ontwerplokaal: ma t/m vrij van 09,00-18,00 u PRIJSIJST 2010 Inhoudsopgave 3. Foto vakprint van digitaal bestand 4. Art/Poster/XL Prints 5. Films omzetten op DVD 9. Digitale Albums 10. Sandwich / Dibond / Aluminium 11. Ontwerp & Concept 12. Printen

Nadere informatie

O r a n j e s t r a a t 2 5 A l m e l o 0 5 4 6-8 3 8 6 0 0 w w w. p r i n t g o e d k o p e r. n l w w w. m u l t i k a n t o o r.

O r a n j e s t r a a t 2 5 A l m e l o 0 5 4 6-8 3 8 6 0 0 w w w. p r i n t g o e d k o p e r. n l w w w. m u l t i k a n t o o r. MultiKantoor & Printgoedkoper hebben een nieuwe, voor u interessante, dienst toegevoegd aan haar reeds uitgebreide dienstenpakket; het DIGITAAL DRUKWERK voor zowel consumenten als de zakelijke markt. En

Nadere informatie

Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking

Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking Vaak gestelde vragen over de nieuwe aflevering van A4 uittreksels in PC banking Ik schakel over naar aflevering van mijn uittreksels in PC banking in het nieuwe A4-formaat. Hoe gaat het dan verder? Binnen

Nadere informatie

O n t w e r p. S e r v i c e. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren 50,- Huisstijl Visitekaartje 35,- Briefpapier 35,- Envelop 35,-

O n t w e r p. S e r v i c e. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren 50,- Huisstijl Visitekaartje 35,- Briefpapier 35,- Envelop 35,- S e r v i c e Bij Wilkzracht kunt u terecht voor al uw print- of drukwerk producten. Graag willen wij u laten weten welke service wij u kunnen bieden als bedrijf. Logo Nieuw logo ontwerp 80,- Logo digitaliseren

Nadere informatie

Aanlever Specificaties. www.cardimpulz.nl

Aanlever Specificaties. www.cardimpulz.nl Aanlever Specificaties www.cardimpulz.nl Inhoudsopgave Aanleverspecificaties... 2 Personalisatie... 3 Data aanlevering... 3 Personalisatie mogelijkheden... 4 Thermisch printen... 4 Inkjet printen... 4

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Studentenpas

Veelgestelde vragen. Studentenpas Veelgestelde vragen Studentenpas 1. Hoe kan ik mijn saldo opwaarderen? Het saldo dat gekoppeld is aan je studentenpas kun je opwaarderen via een Pinpoint op een van de locaties van de STC-Group of via

Nadere informatie

Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt.

Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt. SAMENVATTING HOOFDSTUK 9 Koptekst en voettekst Een koptekst is een tekst, die boven aan elke pagina verschijnt. Een voettekst is een tekst, die onder aan elke pagina verschijnt. Je hoeft een koptekst en

Nadere informatie

VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK

VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK VITRINEMEDIA BACKLIGHT PAPIER HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Wat is Backlight papier? 3 VitrineMedia Backlight papier is er in 4 gramsgewichten 4 Het 100 grams Backlight papier: gemaakt voor laser printers 4 Het

Nadere informatie

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies?

Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? Afloop & Marges Hoe zit dat nu precies? 2 Hier word m.b.v. een illustratie uitgelegd hoe je jouw bestand van afloop kunt voorzien en waar je rekening mee dient te houden zodat jouw bestand op correcte

Nadere informatie

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam 1 x project Bedrijf X heeft een nieuw product ontworpen dat nog niet bestaat en nog niemand kent, en vraagt aan jou of jij er voor wilt zorgen dat zij naamsbekendheid krijgen. Met andere woorden, of jij

Nadere informatie

PRIJSLIJST....zegt u het maar

PRIJSLIJST....zegt u het maar PRIJSLIJST...zegt u het maar AFSPRAAKKAARTJES - Dubbelzijdig, full colour 100x afspraakkaartjes voor 44,90 AANTAL 50 100 150 200 250 300 350 400 500 750 1000 Colotech+ FSC, wit, 300 grams 170 x 55 mm +

Nadere informatie

Klantinformatie CEWE-PRINT.be

Klantinformatie CEWE-PRINT.be Klantinformatie CEWE-PRINT.be Belangrijke mededeling Op alle bestellingen zijn de Algemene Voorwaarden van CEWE-PRINT.be van toepassing. Uw gebruik van onze website om producten en diensten ("Producten")

Nadere informatie

i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE

i l i s open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. PLANAFDRUK & PLOTSERVICE G PLANAFDRUK & PLOTSERVICE i l i s e-mail: planafdruk@pandora.be http://users.pandora.be/planafdruk Tel.: 016.29.13.67 open van maandag tot vrijdag van 9u. tot 12u.30 & 13u. 30 tot 17 u. Enkele tips voor

Nadere informatie

online reserveren van LOSSE TICKETS

online reserveren van LOSSE TICKETS HANDLEIDING online reserveren van LOSSE TICKETS 1 HANDLEIDING online reserveren van losse tickets Wat heb je nodig om online één of meerdere tickets te reserveren? NOODZAKELIJK: een computer (of tablet)

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.

SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury. CD Artwork-pakket SALISBURY BV Koninginneweg 62-3331 CG Zwijndrecht Tel.: (078) 620 00 00 Fax: (078) 619 74 75 internet: www.salisbury.nl e-mail: info@salisbury.nl Een goed begin is het halve werk... Dit

Nadere informatie

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1

Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1 Werkbladen Grafische Techniek Grafische theorie: Project 1 Beste GV2R-studenten Voor je ligt het eerste deel van het werkboek grafische theorie. Totaal krijg je 2 van deze werkboekjes, namelijk bij project

Nadere informatie

a a Leg 3 getallen van 2 cijfers en tel ze op. b d Bedenk sommen waar 180 uitkomt. Meer antwoorden. b Uit welke som komt 103?

a a Leg 3 getallen van 2 cijfers en tel ze op. b d Bedenk sommen waar 180 uitkomt. Meer antwoorden. b Uit welke som komt 103? les 4 blok 5 4 Hoeveel kilogram samen? Eerst schatten. a a 64 kg b 164 kg 3 2 k g 232 kg 1 5 k g 115 kg 1 1 1 k g 511 kg c 8 kg 32 kg 125 kg 244 kg b d 16 kg 185 kg 143 kg 495 kg CD2 Maak sommen met deze

Nadere informatie

HANDLEIDING. Boek maken in Word

HANDLEIDING. Boek maken in Word HANDLEIDING Boek maken in Word Beste boekenmaker, Hartelijk dank voor het downloaden van onze handleiding Boek maken in Word. Deze handleiding is geschreven om u te helpen bij het opmaken van een boek

Nadere informatie

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en]

HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] SEIZOEN 2015-2016 HANDLEIDING online reserveren van abonnement[en] Wat heb je nodig om online één of meerdere abonnementen te reserveren? NOODZAKELIJK:

Nadere informatie

Aantekeningen. Cultuurbrochure: mijn cultuur.

Aantekeningen. Cultuurbrochure: mijn cultuur. : mijn cultuur Aantekeningen Waar moet ik op letten Afspraken met mezelf Afspraken met anderen Cultuurbrochure: mijn cultuur. Na de kerstvakantie gaan jullie een boekje samenstelling in de vorm van een

Nadere informatie

Technische Voorwaarden

Technische Voorwaarden Technische Voorwaarden Technische Voorwaarden versie 1.5 Neopost 1 TECHNISCHE VOORWAARDEN Product versie 1.5 Document versie 1.5 Release datum december 2016 NEOPOST www.neopost.nl Bij eventuele vragen,

Nadere informatie

Customer briefing MySite

Customer briefing MySite Customer briefing MySite Info voor sales De antwoorden op deze vragen dienen als briefing voor onze Customer Fulfillment medewerkers. Het Customer Fulfillment team zal zich enkel op deze info baseren om

Nadere informatie

ZAKELIJKE COMMUNICATIE DEEL I

ZAKELIJKE COMMUNICATIE DEEL I ZAKELIJKE COMMUNICATIE DEEL I De wolf en de drie biggetjes Een heel oud kindersprookje vertelt het verhaal over de drie biggetjes die een huisje bouwen. Het eerste biggetje is lui en bouwt het huisje in

Nadere informatie

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent.

Kalender. Stap 3 Sla je document direct op in je zojuist aan gemaakte map, zodat je alles van begin af aan goed ordent. Kalender Stap 1 Maak een nieuwe map aan op je account of USB-stick. Hierin gaan we alles opslaan dat met deze opdracht te maken heeft. DUS WE GOOIEN NIETS WEG! Stap 2 Maak in Indesign een document aan

Nadere informatie

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer

Kopiëren. WorkCentre C2424-kopieerapparaat-printer Kopiëren Dit hoofdstuk omvat: Eenvoudige kopieertaken op pagina 3-2 Kopieeropties aanpassen op pagina 3-3 Basisinstellingen op pagina 3-4 Afbeeldingsaanpassingen op pagina 3-9 Aanpassingen aan de positie

Nadere informatie