Je grenzen verleggen met een vertaalde website

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Je grenzen verleggen met een vertaalde website"

Transcriptie

1 Je grenzen verleggen met een vertaalde website Whitepaper Meertalige websites

2 Pagina-overzicht Kies je voor een meertalige website? Dan geef je bezoekers de keuze jouw website te bekijken in een andere taal dan de Nederlandse. Ligt je doelgroep of bedrijf (ook) in het buitenland? Heb je je zinnen gezet op de internationale markt? Met een meertalige website overbrug je taalbarrières en investeer je in zowel je Nederlandse als internationale klantrelaties Waarom je een meertalige website nodig hebt Wie je een plezier doet met meer talen Verander je klantbenadering Goed vertalen is een kunst Je website laten vertalen: het stappenplan Zo ziet een vertaalde website eruit Zullen we aan de slag? 2 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

3 Waarom je een meertalige website nodig hebt Met een meertalige website win je punten op de internationale markt. Als jouw website in meerdere talen te bekijken is, overbrug je taalbarrières of lange afstanden. Zelfs klanten aan de andere kant van de oceaan haal je bij wijze van spreken naar binnen. Een meertalige website is daarmee niet alleen zinvol voor je klant, maar ook voor jou, je zaak en je succes. Stimuleer je verkoop Wist je dat mensen makkelijker producten of diensten kopen als de informatie in hun eigen taal beschikbaar is? Dat lijkt misschien logisch, en dat is het ook, maar nog steeds houden te weinig ondernemers hier rekening mee. Vooral op het belangrijkste communicatiekanaal, je website, is slim en klantgericht denken cruciaal voor de verkoop van je product. En dat kunnen we bewijzen Bijna driekwart van de consumenten koopt een product of dienst niet als ze daar teveel moeite voor moeten doen* - en het vinden van de juiste website tussen honderdduizenden concurrenten op internet, is al een avontuur op zich. Word je eenmaal gevonden, dan moeten je bezoekers snel de juiste pagina op je website kunnen vinden of moeiteloos door kunnen klikken om bijvoorbeeld een vraag te stellen. Moedertaal versus prijs Stel: je stofzuiger is kapot. Dat ouwe beestje heeft het lang volgehouden en altijd goed gewerkt, dus je wilt een nieuwe van hetzelfde merk. Je weet zo 1, 2, 3 niet waar je m moet halen, dus je oriënteert je eerst online. Na wat zoeken vind je het model dat je wilt op een Duitse website. De prijs ligt aanzienlijk lager dan die van de Nederlandse leveranciers en, fijn, ze bezorgen ook internationaal. Toch blijkt het bestellen dan een stuk ingewikkelder: hoe zit het met levertijd, verzendkosten en retourmogelijkheden? Ondanks de lage prijs kies je uiteindelijk toch voor een Nederlandse leverancier. Daar betaal je meer, maar weet je wel beter wat de voorwaarden zijn. Een gemiste kans voor die Duitse ondernemer dus! Je maakt het je klant gemakkelijk als ze zich niet wegwijs hoeven te maken in pagina s in een andere taal. Bied je jouw klant de keuze je website in hun eigen taal te bekijken? Dan ben je een stap dichterbij de verwezenlijking van internationaal contact en internationale verkoop. *Bron: Common Sense Advisory, Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

4 Reputatie Naast correcte en begrijpelijke informatie over je diensten, producten of services, wil een potentiële klant altijd meer weten over je bedrijf en de mensen die erachter zitten. Een professioneel vertaalde website geeft je klant vertrouwen in je bedrijf. Je bouwt namelijk krediet op met een website die toegankelijk is voor mensen die een andere taal spreken. En laat zo zien dat je denkt vanuit je klanten en inspanning doet om het hen zo makkelijk als mogelijk te maken. Daarnaast geeft een meertalige website je bedrijf een internationale uitstraling. Je online reputatie gaat hiermee omhoog. Dit kan zorgen voor meer interesse in je diensten, meer klanten, sterkere relaties en uiteindelijk meer omzet. 4 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

5 Wie je een plezier doet met meer talen Je bent trots op je website. Het is het online visitekaartje van je bedrijf en hier leg je je diensten of producten goed uit. Je wordt na verloop van tijd goed gevonden in Google, je klanten kennen je bedrijf en inmiddels weten ze hun weg naar je website te vinden. De Néderlandse klanten dan. Hoe zit het met je doelgroep in het buitenland of de klanten die een andere taal spreken? En hoe zorg je voor een minstens zo prettige online ervaring en toegankelijk contact met deze potentiële kopers die een andere taal spreken, maar wel binnen je doelgroep vallen? First things first: voordat je deze groep aanspreekt, is het handig ze goed in kaart te brengen. Wie zijn ze, waar wonen ze en wat is hun verhaal? Export Nederland is van oudsher een handelsland. En met een 5e plaats op de exportmarkt, doen we het best goed. Onze positie wordt grotendeels mogelijk gemaakt door ondernemers zoals jij: ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Deze groep behelst maar liefst een mooie 98% van alle Nederlandse bedrijven die goederen exporteren en is verantwoordelijk voor 60% van de nationale omzet. Dat is meer dan de helft! Expats Ook in ons land wonen veel expats: mensen die tijdelijk in Nederland zijn gevestigd om bij een internationaal georiënteerd bedrijf te werken. Omdat de meeste expats niet de intentie hebben om te blijven, spreken ze vaak niet of nauwelijks Nederlands. Deze mensen vormen een erg interessante doelgroep, omdat ze bij het kopen van producten of diensten natuurlijk wel aangewezen zijn op de Nederlandse markt. Spreek je hen aan in hun moedertaal? Dan kom je ze tegemoet en maak je hun ervaring als consument laagdrempeliger. Emigreren Ben je geëmigreerd om je onderneming in het buitenland voort te zetten? Start je buiten de Nederlandse grenzen een nieuw bedrijf? Dan wil je de consumenten in het betreffende land benaderen, zodat ze je producten of diensten afnemen en je bedrijf een succes wordt. Toerisme De toeristische sector speelt een belangrijke rol voor een grote groep ondernemers, omdat veel mensen naar ons land komen voor een vakantie of een weekendje weg. Toeristen doen niet alleen de grote steden aan, ook minder bekende plaatsen worden steeds meer op de kaart gezet. Hotels, restaurant, winkels: allemaal belangrijke plekken voor deze toerist. Online kopers Gemak is alles. Tegenwoordig bestaat er een grote groep mensen die graag vanuit hun luie stoel geniet van wat jij te bieden hebt. Steeds meer consumenten kopen online. Hierbij schromen ze niet om ook buiten de landsgrenzen te zoeken naar die goede deal, dat ene product of die mooie prijs. Je kan daar goed op inspelen met je diensten- en productaanbod, maar vooral de taal van je website zal bij dit soort online kopers de doorslag geven. 5 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

6 Verander je klantbenadering Het is geen geheim. Je klant hoeft niet meer fysiek naar de winkel om te vinden wat hij zoekt. Je kan je als consument tegenwoordig perfect online oriënteren en direct op de website van bedrijven of winkels kopen wat je wilt. Hiermee ben je niet meer beperkt tot een regio, maar heb je toegang tot ontelbaar veel winkels, diensten en producten. Dit biedt jou als ondernemer veel kansen en is van invloed op je klantbenadering. Eerst moet je je klant over de digitale drempel binnenhalen door vindbaar te zijn. Eenmaal op de website van je bedrijf moet je klant alles snel kunnen vinden, makkelijk met een volle mand bij je kassa kunnen afrekenen of gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Een website in de taal van je klant draagt hieraan bij. Je voorkomt hiermee dat je klant teveel moet zoeken, moeilijke woorden moet vertalen of simpelweg de pagina wegklikt, omdat je website niet op hen is afgestemd. Een vertaalde website zorgt ervoor dat ze gemakkelijk vinden wat ze zoeken, en niet geheel onbelangrijk daar ook nog eens voor terugkomen. 6 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

7 Goed vertalen is een kunst Het belang van een meertalige website spreekt inmiddels voor zich. Zelf aan de slag dan maar, want een tekst vertalen is zo moeilijk nog niet. Je spreekt een goed woordje Engels en je studerende (klein)kind kijkt de boel even na. Zo niet, dan biedt Google Translate misschien wel uitkomst: dat vertalen, dat heb je zo gedaan. Helaas, in de praktijk blijkt vaak iets anders. Een vertaalde tekst moet goed zijn, want de betrouwbaarheid van je website moet wel staan. Zelf vertalen biedt daarin niet altijd uitkomst, want goed en professioneel vertalen is een kunst. Het gevaar van Google Translate We hebben, als vertaalleken, vaak een hoge pet op van vertaalmachines, zoals Google Translate. Het biedt de mogelijkheid om goedkoop en snel begrippen uit een andere taal op zoeken en te laten vertalen. Handig! Alleen vergeten we vaak dat dit soort vertaalmachines net zo werken als een woordenboek: het laat afzonderlijke woorden en vaste uitdrukkingen zien, maar maakt géén grammaticale en correct vervoegde zinnen, die passen in de context die je voor ogen hebt. Een website volledig vertaald door Google Translate, daar zitten wat haken en ogen aan. Slechte zinsconstructies of woorden die gebruikt worden in de verkeerde context, kunnen je bezoekers frustreren. Dit leidt vaak tot het doorklikken naar een andere website en een nare nasmaak aan hun bezoek aan je website. Daarnaast zorgen taalblunders voor een slechte naam en dat kan ten koste gaan van je internationale karakter en reputatie. Een goede vertaling straalt professionaliteit uit Wanneer je website rommelig is vertaald, wek je de indruk dat het er intern misschien wel net zo rommelig aan toe gaat: het ziet er onprofessioneel uit. Een correcte vertaling draagt bij aan het professionele aanzien van je bedrijf en je producten of diensten komen betrouwbaarder en kwalitatief sterker over. Engels, maar ook Spaans, Frans, Duits of Chinees Bij een vertalen van je website denk je waarschijnlijk meteen aan het Engels. Dat is niet gek. De Engelse taal is sinds jaar en dag een van s werelds meest gebruikte talen. In het dagelijks leven blijkt de meerderheid van de mensen het te spreken als tweede taal, en ook op internet overheerst Engels. Het zal je verbazen dat de meerderheid van de zoekopdrachten echter in een andere taal dan het Engels gedaan worden. Denk aan Chinees, Spaans of Duits. Uit onderzoek blijkt verder dat consumenten tot 5 keer eerder aankopen doen op een website met informatie in hun moedertaal. Heb je veel Spaanse klanten? Of komt het merendeel van je zakenrelaties uit Zweden? Ook al spreken ze vloeiend Engels, het loont de moeite erover na te denken je website ook in hún taal aan te bieden. 7 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

8 Meer is beter En dat geldt ook voor vertaalde websites. Voor je onderneming kan het een groot voordeel zijn om niet voor één, maar voor twee of misschien wel drie talen te kiezen. Onderzoek wijst uit dat een bedrijf dat in meer talen communiceert veel winstgevender is dan een bedrijf dat minder talen gebruikt. Zoekwoordoptimalisatie Met alleen je webteksten ben je er nog niet. Net als bij een Nederlandse website, wil je er met de vertaalde versie voor zorgen dat internationale klanten of zakenrelaties bij jou terechtkomen en niet bij de concurrent. Zoekmachineoptimalisatie (Seach Engine Optimization) is daarom ook bij je vertaalde website van belang. Stel dat je zakenrelaties voornamelijk gevestigd zijn in Frankrijk. Je kan er dan voor kiezen je Nederlandse website in het Frans te laten vertalen, maar je zit niet stil en wilt misschien wel verder kijken dan de Franse grens. Om potentiële nieuwe zakenrelaties of klanten in andere landen te bereiken, kies je ervoor om je website bijvoorbeeld ook in het Engels of Spaans aan te bieden. Bij zoekwoordoptimalisatie zullen correct vertaalde trefwoorden op belangrijke plekken op je website terug moeten komen: in titels, bij afbeeldingen, in de lopende tekst en aan de achterkant van je website. Daardoor kunnen zoekmachines zoals Google je website en dus je vertaling beter indexeren, waardoor je beter vindbaar bent voor je klanten en relaties. En daar was het je in eerste instantie om te doen. Professionele hulp van een vertaalbureau Een goede vertaling is je investering meer dan waard. Om taalblunders in een andere taal te voorkomen en de vertaling te optimaliseren voor zoekmachines, is de hulp van een specialist geen onnodige luxe, maar noodzaak. 8 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

9 Je website laten vertalen: het stappenplan Ga je investeren in een meertalige website? Dan kunnen wij je helpen. Bij DTG hebben we namelijk geïnvesteerd in een goede samenwerking met een professioneel vertaalbureau: Tekom Vertalers. Dit bureau heeft een netwerk van 739 vertalers en biedt vertaaldiensten aan in meer dan 74 talen. En niet door zomaar iemand: je teksten worden vertaald door een professionele native speaker. Zoekmachinevriendelijk vertalen: gecertificeerd en professioneel Tekom Vertalers heeft zich gespecialiseerd in, wat wij noemen, zoekmachinevriendelijk vertalen. Zij mogen als enige vertaalbureau in Nederland het logo van SEOGuru voeren: een vooraanstaand en onafhankelijk onderzoeks- en kenniscentrum op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Alle vertalers van Tekom zijn professioneel opgeleide mensen met een (ver)taalopleiding op hbo- of wo-niveau of een andere relevante opleiding. Daarnaast hebben alle vertalers minimaal 5 jaar ervaring. Van menukaart tot juridische voorwaarden Geneeskundige begrippen, tuinbouwproducten, technisch taalgebruik of horecabegrippen: de vertalingen van Tekom zijn in elke taal en vanuit elk vakgebied mogelijk. De vertalers houden daarnaast rekening met jargon en specifieke vaktermen uit je branche, zodat de tekst in de vertaling net zo professioneel is als het origineel. Hoe gaat dat precies? Je wilt je websiteteksten vertaald hebben en dat gebeurt door DTG en Tekom in aanzienlijke tijd. We toveren samen je Nederlandse site om naar een meertalige website, die net zo aantrekkelijk en prettig leesbaar is als de bron. Een website vertalen in 5 stappen: 1. Brontekst DTG voorziet Tekom Vertalers van de zogenaamde brontekst van je website. Deze brontekst bevat alle zichtbare tekstgedeelten van je website, waaronder titels, inleidende teksten, hoofdteksten en tekstkaders. Ook achterliggende tekstgedeeltes, zoals paginatitels en afbeeldingsteksten, worden aangeleverd. De brontekst bevat ook een Nederlandse zoekwoordenanalyse: een aantal trefwoorden, waarmee je tekst geoptimaliseerd is met het oog op de indexering en vindbaarheid in zoekmachines, zoals Google. 2. Zoekwoordoptimalisatie Op basis van de Nederlandse zoekwoorden, die zorgvuldig door de SEO-experts van DTG zijn geselecteerd, voert Tekom Vertalers een extra zoekwoordenonderzoek uit. Dit houdt in dat de gewenste zoekwoorden uit je tekst worden vertaald en met behulp van programma s van Google geanalyseerd worden op prestatie. De vertaler is SEO-geschoold en maakt een keuze voor de meest optimale vertaling van de Nederlandse zoekwoorden. 9 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

10 3. Vertalen Zijn de zoekwoorden vastgesteld? Dan kan het vertalen beginnen. Om de zoekwoorden op de juiste wijze in de vertaalde tekst te verwerken, houdt de vertaler op basis van de Nederlandse brontekst rekening met: unieke paginatitels en paginabeschrijvingen, hierin wordt het zoekwoord verwerkt optimalisatie van teksten met het zoekwoord op elke pagina verwerking van het zoekwoord in titels en koppen het gebruik van synoniemen en meervoudsvormen van het zoekwoord De vertaler houdt ook rekening met de gekozen toon van je teksten, de aanspreekvorm en vaktermen. De vertaling sluit zo naadloos aan op de Nederlandse brontekst en je meertalige website vormt echt een geheel. 4. Revisie De vertaling wordt altijd nagelezen door een tweede lezer. Deze voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als de vertaler en controleert je tekst op spelling, grammatica, leesbaarheid en de correcte toepassing van de zoekwoorden. 5. Oplevering Is alles akkoord? Dan is de vertaling klaar en wordt ie verzonden naar DTG. Na jouw goedkeuring plaatst DTG de vertaalde teksten op je website en mogen we je feliciteren met de start van je internationale reis! 10 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

11 Zo ziet een vertaalde website eruit Je vraagt je vast af hoe zo n vertaalde website eruit ziet. Daarom vind je hieronder een paar voorbeelden van openingspagina s en een link naar de volledig vertaalde websites van een aantal klanten. Nederlands Engels Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

12 Zullen we aan de slag? De weg naar de internationale markt begint met een meertalige website. Straal professionaliteit en vertrouwen uit en wijs je klanten en relaties makkelijk de weg naar je diensten en producten. Voor je overweegt om je website te vertalen; heb je al gekeken naar de kwaliteit van je website? Check hoe je website scoort op 60 punten. Onze webcheck test op: Vindbaarheid Gebruiksvriendelijkheid Mobiele leesbaarheid Techniek Doe de Webcheck Wil je advies over het vertalen van je website? Of heb je een andere vraag over je online vindbaarheid? Bel gerust (020) of kijk op 12 Vragen? Kijk op dtg.nl of neem contact met ons op via (020)

13 DTG, je eigen online marketingteam Specialisten met actuele online marketingkennis Effectieve online oplossingen, op maat voor jouw onderneming Inmiddels ruim websites, SEA-campagnes, netwerkprofielen en reviewwidgets live voor onze klanten Met eigen merken als Klantenvertellen, DR3Data en detelefoongids.nl en met sterke partners als Google, Facebook, WordPress en Lightspeed Heb je vragen? Wij helpen je graag. Je bereikt ons het eenvoudigst via social media, dtg.nl/klantenservice of (020)

Uw grenzen verleggen met een vertaalde website

Uw grenzen verleggen met een vertaalde website Uw grenzen verleggen met een vertaalde website Whitepaper meertalige websites Pagina overzicht In het belang van uw bedrijf of onderneming kijkt u naar de toekomst. Uitbreiden, het klinkt u als muziek

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Een website: zelf doen of uitbesteden?

Een website: zelf doen of uitbesteden? Een website: zelf doen of uitbesteden? Whitepaper Websites maken Wanneer ben je toe aan een nieuwe website? Een website is vaak de eerste kennismaking van een klant met een bedrijf. Daarom is een goede

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper SEO 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper SEO 2.0 Stap verder met SEO Websitebouwers vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde plek te krijgen,

Nadere informatie

Online Marketing: de basis in 7 stappen

Online Marketing: de basis in 7 stappen Online Marketing: de basis in 7 stappen Whitepaper Online Marketing voor MKB Welke onderwerpen komen aan bod? Wij horen regelmatig van klanten dat ze graag meer willen doen aan online marketing. Maar ze

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT

Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT Haal meer boekingen uit uw website! Zoekmachine optimalisatie MEER BEZOEKERS VAN HOGE KWALITEIT De zoekmachine van Nederland - Google SEA SEA SEO SEA..??? Google adwords is een biedprincipe Bieden op zoektermen

Nadere informatie

MIS GEEN KANSEN ONLINE

MIS GEEN KANSEN ONLINE Asterstraat 25, 3551 SW Utrecht Tel: +31 (0)6 211 427 53 E-mail: info@deventemedia.nl Web : https://deventemedia.nl MIS GEEN KANSEN ONLINE Nieuwe website in één dag Snel aan de slag! Een samenwerking van:

Nadere informatie

Verbeter je online vindbaarheid

Verbeter je online vindbaarheid Verbeter je online vindbaarheid Whitepaper Online vindbaarheid Verbeter je online vindbaarheid De klant van tegenwoordig wil op elk moment snel vinden wat hij nodig heeft. Dat is niet alleen doordeweeks

Nadere informatie

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0

Stap verder met SEO. Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Stap verder met SEO Whitepaper Search Engine Optimization (SEO) 2.0 Pagina overzicht Websites vechten om een plekje bij de eerste zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Om een website op zo n felbegeerde

Nadere informatie

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook

Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Online adverteren: denk ook eens aan Facebook Whitepaper Adverteren op Facebook Pagina-overzicht Zeg moderne ondernemer, vergeet je niet iets? Je hebt een mooie website en je bedrijfsgegevens staan vermeld

Nadere informatie

BETAALBAAR EN GOED ONLINE

BETAALBAAR EN GOED ONLINE BETAALBAAR EN GOED ONLINE dewerkendewebsite.nl de WERKENDE WEBSITE 2 MAAK EEN SLAG ONLINE Als ondernemer of onderneming wil je een goede website. Die vormt een steeds belangrijker wordend visitekaartje!

Nadere informatie

Whitepaper: De perfecte landingspagina

Whitepaper: De perfecte landingspagina Whitepaper: De perfecte landingspagina Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 De perfecte landingspagina Het gebruik van aparte landingspagina s op je website kan de verkoop van je dienst

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

MAAK EEN SLAG ONLINE. Sla nu een virtuele slag met de Werkende Website!

MAAK EEN SLAG ONLINE. Sla nu een virtuele slag met de Werkende Website! MAAK EEN SLAG ONLINE Als ondernemer of onderneming wilt u een goede website. Die vormt een steeds belangrijker wordend visitekaartje! Hebt u ook het gevoel dat uw website beter, mooier en gemakkelijker

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Praktische tips voor ondernemers Enschede 7-11-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede website?

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen

Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Wat SEO voor uw onderneming kan betekenen Whitepaper Alles wat u moet weten over SEO Pagina overzicht Als ondernemer wilt u een goede website. Een website die voor uw doelgroep makkelijk vindbaar is en

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink

Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Gebruik van zoekwoorden in sociale media Door: Marjet Wullink Door uitgekiend woordgebruik in sociale media kun je beter worden gevonden door je doelgroep. In dit hoofdstuk wordt Twitter als voorbeeld

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past!

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! www.speciaalgeselecteerd.nl jouw gids voor Wordpress thema s Door: Stephanie van Nellestijn Datum: 1-1-2016 E-mail: stephanie@innonet.nl Wordpress

Nadere informatie

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website

11 Redenen om te investeren in een nieuwe website 11 Redenen om te investeren in een nieuwe website Als je al een website hebt, dan is het handig als je beschikt over een overzicht van redenen wanneer een investering in een nieuwe website gerechtvaardigd

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with. 1/11

20/03/2018 Surf Plank (0/9) Webdesign. made with.   1/11 Webdesign made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/webdesign?type=print 1/11 Inhoud 1. Introductie 2. Website 3. Wat is inbegrepen? 4. Eventuele aanvullingen 5. Zij gingen je voor 6. Waarom Surf

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

Sterk groeiende bedrijven en startups vertrouwen op onze expertise en middelen voor hun meest innovatieve projecten.

Sterk groeiende bedrijven en startups vertrouwen op onze expertise en middelen voor hun meest innovatieve projecten. Scopeweb is een team van ervaren ontwikkelaars en ontwerpers, met allerlei technologische achtergronden. Samen werken wij dagelijks aan de toekomst van het internet. Sterk groeiende bedrijven en startups

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg

Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Nieuwe website? Best4u helpt je op weg Optimaal online presteren begint voor jou als ondernemer bij een goede website. Je wilt een mooi design, passende functionaliteiten, overtuigende teksten en je publiek

Nadere informatie

De doelgroep. Wat is eenvoudig schrijven

De doelgroep. Wat is eenvoudig schrijven Dit is een stuk over eenvoudig schrijven. Het is bedoeld om het belang van eenvoudig schrijven te laten zien en te helpen bij het schrijven van brieven of verslagen voor cliënten. Eenvoudig schrijven is

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

7 signalen dat het tijd is voor een nieuwe website

7 signalen dat het tijd is voor een nieuwe website COMMUNICATIEHUIS VOOR KMO S 7 signalen dat het tijd is voor een nieuwe website Sint-Martensstraat 10, 9600 Ronse 055 600 630 info@grafoman.be www.grafoman.be 7 signalen dat het tijd is voor een nieuwe

Nadere informatie

Persuasive design technieken voor een nieuwe webshop

Persuasive design technieken voor een nieuwe webshop Persuasive design technieken voor een nieuwe webshop Whitepaper Floris Rokebrand 10-12- 2018 MS303C Inhoudsopgave Voorpagina 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Doelgroep 4 Marketing funnel 5&6 Conclusie 7 Inleiding

Nadere informatie

Niemand leest. Dus doe je best.

Niemand leest. Dus doe je best. VOORWOORD Niemand leest. Dus doe je best. Wiegt jouw website je lezer langzaam in slaap? Staan je pagina s vol lange, onleesbare lappen tekst met intern taalgebruik? En vraag jij je nog steeds af waarom

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5. Referentie 6. Maak een afspraak Wat doe jij? De meeste bedrijven beginnen

Nadere informatie

Een website: zelf doen of uitbesteden?

Een website: zelf doen of uitbesteden? Een website: zelf doen of uitbesteden? Whitepaper Websites maken Pagina overzicht Heeft uw bedrijf geen (goede) website, dan is dat een gemiste kans. Als u het goed doet, kunt u via uw website namelijk

Nadere informatie

De website eenvoudig aanpassen

De website eenvoudig aanpassen De website eenvoudig aanpassen Handleiding Zelf aan de slag met de website V5 Inhoud Gefeliciteerd met de website. Je kunt de website zelf bewerken en de resultaten bekijken. Via deze handleiding helpen

Nadere informatie

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright

Table of Contents. Beter gevonden worden in Google. Over Embrosa. Copyright Table of Contents Beter gevonden worden in Google Over Embrosa Copyright 3 12 13 2 Beter gevonden worden in Google Begrijpen hoe zoekmachines zoals Google werken Je bent op zoek naar een kapper. Zoek je

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Martijn Baltes

Martijn Baltes Martijn Baltes www.vlot-en-goed.nl 06 28 49 85 58 IK GEEF JE 3 SECONDEN. Ik ga niet zoeken. Geen tijd. Geen keuzestress voor mij. Zeg me wat ik moet doen, anders ben ik weg. Drie seconden dus. Uit onderzoek

Nadere informatie

Meer klanten door online reviews

Meer klanten door online reviews Meer klanten door online reviews Whitepaper Klantenbeoordelingen Meer klanten door online reviews Je schudt de hand van een blije klant: hij bedankt je voor de goede en snelle service. Later op de dag

Nadere informatie

Technische vertaling: accuraat en compleet

Technische vertaling: accuraat en compleet Technische vertaling: accuraat en compleet Bouwbestekken, installatievoorschriften, productbeschrijvingen, handleidingen: de vertaling van uw technische documenten laat u het liefst uitvoeren door vertalers

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE

WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE WORKSHOP SCOREN MET UW TOERISTISCHE WEBSITE Wie zijn wij? Peter Dekker Alfons van Duijvenbode Agenda Belang van online in toerisme Gebruiksvriendelijke websites Online marketing dimensies Vragen & Meer

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0

Snelstartgids Mijndomein webwinkel. versie 1.0 Snelstartgids Mijndomein webwinkel versie 1.0 Inleiding Wat leuk dat je gekozen hebt voor het Mijndomein Webwinkel pakket! In deze snelstartgids leer je omgaan met de het product en kan je straks eenvoudig

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle

Schrijven voor SEO. Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website. SEO Zwolle Schrijven voor SEO Meer bezoekers, klanten en omzet door een beter vindbare website SEO Zwolle Even voorstellen Conversie Doel van je website? Wat weten jullie over SEO? Waarom SEO? Content marketing

Nadere informatie

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer

Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Haal meer boekingen uit uw website! Meer bezoekers, meer boekingen, meer gasten Tommy Bookingsupport & TenZer Wat gaan we doen. Online trends Website ontwikkeling Online boeken Zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9)

Surf Plank. Doe jij offline? Doen wij online. made with. 20/03/2018 Surf Plank (0/9) Surf Plank Doe jij offline? Doen wij online. made with http://beacon.by/magazine/pdf/surf-plank/surf-plank?type=print 1/13 Inhoud 1. Wat doe jij? 2. Wat doen wij? 3. Hoe werken wij? 4. Wat kost dat? 5.

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

In 10 stappen hoger in Google

In 10 stappen hoger in Google In 10 stappen hoger in Google Beginnersguide Meer weten? Bel: 085-4019161 of mail ons op: sales@vrijdagonline.nl Whitepaper Inleiding... 2 H1 Zo moeilijk is het helemaal niet... 3 1.1 Slechts 3 ranking

Nadere informatie

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl

Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl Welkom bij onze gratis cursus Door hoemaakjeeenblog.nl In 5 stappen uw eigen professionele blog maken Hoemaakjeeenblog.nl 1 Inhoudsopgave Welkom bij onze gratis cursus... 1 Stap 1, Een domeinnaam registreren

Nadere informatie

Wat maakt WizeNote uniek?

Wat maakt WizeNote uniek? wizenote Wat maakt WizeNote uniek? Het belang van begrijpelijk schrijven Online informatie is vaak veel te moeilijk. Op basis van veel onderzoek is onze schatting dat 80% van de zakelijke teksten geschreven

Nadere informatie

Bedrijventelefoonboek.nl

Bedrijventelefoonboek.nl Bedrijventelefoonboek.nl Informatie voor bedrijven In deze brochure wordt kort uitgelegd welke functionaliteiten het Bedrijventelefoonboek uw onderneming te bieden heeft. In Nederland zoeken elke dag gemiddeld

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk

15 tips voor een goede website. Dieneke Van Eijk 15 tips voor een goede website Dieneke Van Eijk dieneke@sitevisie.com Zomercheck Als je op vakantie gaat check je natuurlijk voor vertrek je auto, maak je lijstjes wat er mee gaat in je koffer en bereid

Nadere informatie

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS?

HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? GRATIS TOOLKIT! HOE ZORG JE ERVOOR DAT JE WEBSITE GOED VINDBAAR IS? Met deze Toolkit kun je zelf aan de slag met je website. Stap voor stap neem ik je mee naar een effectieve en vindbare website! 14 interessante

Nadere informatie