Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij"

Transcriptie

1 Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Want we zitten allemaal even recht En we zingen en we springen en we zijn zo blij Want er zijn geen stoute kind'ren bij Misschien heeft U nog even tijd Voordat U weer naar Spanje rijdt Kom dan ook even bij ons aan En laat je paardje maar buiten staan. En we zingen en we springen en we zijn zo blij Want er zijn geen stoute kind'ren bij Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe: Wie zoet is krijgt lekkers; wie stout is de roe! Oh, lieve Sint Nicolaas kom ook eens bij mij en rijd dan niet stilletjes ons huisje voorbij!

2 Daar wordt aan de deur geklopt Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Wees maar gerust mijn kind. Ik ben een goede vrind. Ook al ben ik zwart als roet, 'k Meen het wel goed. Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne Sinterklaasje, bonne, bonne, bonne Gooi wat in mijn lege, lege tonne, Gooi wat in mijn laarsje, Dank U, Sinterklaasje Sinterklaas kapoentje Sinterklaas kapoentje, Gooi wat in mijn schoentje, Gooi wat in mijn laarsje, Dank je Sinterklaasje!

3 Zachtjes gaan de paardenvoetjes Zachtjes gaan de paardenvoetjes Trippel trappel trippel trap 't Is het paard van Sinterklaasje Stippe stappe stippe stap 't Schimmeltje draagt met gemak Sinterklaasje over 't dak 't Schimmeltje draagt met gemak Sinterklaasje over 't dak Ik hoor de vlugge paardenvoetjes Trippel trappel trippel trap In mijn lekkere warme bedje Stippe stappe stippe stap En ik droom van Sinterklaas Met zijn zwarte Pieterbaas En ik droom van Sinterklaas Met zijn zwarte Pieterbaas Paardje kan de weg wel vinden Trippel trappel trippel trap In het held're maneschijntje Stippe stappe stippe stap Paardje is nog lang niet moe Maar hij moet naar bedje toe Paardje is nog lang niet moe Maar hij moet naar bedje toe

4 Zie de maan schijnt door de bomen Zie de maan schijnt door de bomen Makkers staakt uw wild geraas. 't Heerlijk avondje is gekomen 't avondje van Sinterklaas. Maar, o wee, o bitt're smart kregen wij voor koek een gard. Maar, o wee, wat bitt're smart kregen wij voor koek een gard! Vol verwachting klopt ons hart Wie de koek krijgt, wie de gard Vol verwachting klopt ons hart Wie de koek krijgt, wie de gard Maar ik vrees niet dat wij klagen; Vader,Moeder zijn zo goed! Waren het ook niet alle dagen, Velen waren wij toch zoet. O wat pret zal 't zijn te spelen Met die bonte harlekijn Eerlijk zullen we alles delen suikergoed en marsepein Ban dus vrij de vrees uit 't hart; 'k Wed er ligt geen enk'le gard. Ban dus vrij de vrees uit 't hart; 'k Wed er ligt geen enk'le gard Wie komt er alle jaren Wie komt er alle jaren, Daar weer uit Spanje varen? Over de grote grote zee, Sinterklaas hoezee! Wie heeft een zak vol koekjes, Speelgoed en prentenboekjes? Wie brengt een zak vol lekkers mee? Sinterklaas hoezee!

5 Op de hoge, hoge daken Op de hoge, hoge daken Rijdt Sint Nicolaas met zijn knecht Wil je weten, lieve kinderen Wat hij tot zijn knechtje zegt Alles ziet die slimme Piet Zich vergissen kan hij niet Alles ziet die slimme Piet Zich vergissen kan hij niet Wil je goed onthouden Piet Of je ook stoute kinderen ziet Wil je goed onthouden Piet Of je ook stoute kinderen ziet Sinterklaasje schrijft verdrietig Al die namen in zijn boek En hij zegt die kinderen krijgen Ook geen lekkers en geen koek Pieter gluurt door elke schoorsteen En hij meld de goede Sint Die geduldig staat te wachten Ieder ongehoorzaam kind Wil je het goed onthouden Piet Want ze doen me maar verdriet Wil je het goed onthouden Piet Want ze doen me maar verdriet

6 Sinterklaas is jarig Sinterklaas is jarig! 'k Zet mijn schoentje klaar. Hoop dat hij hem vol doet met, ja wist ik het maar. Hier leg ik wat haver Daar wat hooi voor 't paard. Want dat trouwe beestje is dat heus wel waard. Sinterklaas is jarig! 'k Zet mijn schoentje klaar. Hoop dat hij hem vol doet met, ja wist ik het maar. Hier leg ik wat haver Daar wat hooi voor 't paard. Want dat trouwe beestje is dat heus wel waard Als de kleintjes slapen, komt de goede Sint; die de brave kind'ren 't allermeest bemint. 't Paardje, zwaar beladen, voert hij met zich voort en zijn knecht vertelt hem wat hij heeft gehoord.

7 Sinterklaas, die goede heer Sinterklaas, die goede heer komt alle jaren weer, uit 't land van Spanje. Dan brengt hij ons lekkere koek, speelgoed en een prentenboek. Appeltjes van oranje. Alle schoentjes staan al klaar keurig netjes naast elkaar met een aardig briefje Daar leest Sinterklaas dan in wat er juist is naar de zin van zijn hartendiefje Pieterknecht zo zwart als roet die het speelgoed dragen moet Kijkt door 't vensterglaasje Als dan allen groot en klein goed en wel naar bed toe zijn roept hij Sinterklaasje O, kom er eens kijken O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind, Alles gekregen van die beste Sint. Een pop met vlechtjes in het haar, Een snoezig jurkje kant en klaar, Twee kaatsenballen in een net, Een letter van banket O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind, Alles gekregen van die beste Sint. Een bromtol met een zweep er bij, Een doos met blokken, ook voor mij! En schaatsen en een nieuwe pet, Een letter van banket O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind, Alles gekregen van die beste Sint.

8 Hij komt, die lieve goede Sint Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint, mijn beste vriend, uw beste vriend, de vrind van ieder kind. Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint, mijn beste vriend, uw beste vriend, de vrind van ieder kind. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij u, wat brengt hij mij, wat brengt hij u en mij? Wie zoet is koek. Wie stout is krijgt de roe. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij u, wat brengt hij mij, wat brengt hij u en mij? Wie zoet is koek. Wie stout is krijgt de roe. Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint, mijn beste vriend, uw beste vriend, de vrind van ieder kind. Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint, mijn beste vriend, uw beste vriend, de vrind van ieder kind.

9 Jongens, heb je 't al vernomen Jongens, heb je 't al vernomen Sinterklaas is aangekomen Laat ons zingen hand in hand Sinterklaas is weer in 't land! Alle kind'ren hupp'len, springen Alle kind ren juichen, zingen Ik zing met heel mijn hartje mee Heerlijk, heerlijk is 't, hoezee!! Mooie winkels allerwegen Prachtig speelgoed lacht ons tegen 't Knechtje, ja die zwarte man Koopt maar, koopt maar wat hij kan! Hoor de wind waait door de bomen Hoor de wind waait door de bomen. Hier in huis waait zelfs de wind. Zou de goede Sint nog komen, Nu hij 't weer zo lelijk vindt. Nu hij 't weer zo lelijk vindt. Ja, hij rijdt in donk're nachten Op zijn paardje, oh zo snel. Als hij wist hoe zeer wij wachten, Ja gewis, dan kwam hij wel. Ja gewis, dan kwam hij wel!

10 De zak van Sinterklaas De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas, De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein, Hij is voor groot en klein Voorzien, voorzien van marsepein. Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! Maar onder in die zak, in die zak, in die zak, Maar onder in die zak daar ligt een hele grote plak, De zak van Sinterklaas, Sinterklaas, Sinterklaas, De zak van Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Voor 't luie, voor 't luie, voor t luie stoute kind. Zeg past die, zeg past die, Zeg past die jou, mijn vrind? Hij is voor groot en klein, groot en klein, groot en klein, Hij is voor groot en klein Voorzien, voorzien van marsepein. Maar onder in die zak, in die zak, in die zak, Maar onder in die zak daar ligt een hele grote plak. En bergen, en bergen, En bergen suikergoed, Zo lekker, zo lekker, Zo lekker en zo zoet.

11 Hop, hop, hop, Paardje in galop Hop, hop, hop, Paardje in galop, En die beste Sinterklaas, Brengt ons heel wat speculaas Altijd in galop, Hop, hop, hop,hop, hop. Hop, hop, hop, Paardje in galop, En die beste Sinterklaas, Brengt ons heel wat speculaas Altijd in galop, Hop, hop, hop,hop, hop. Hop, hop, hop, We zitten nu rechtop, Sinterklaas, die komt uit Spanje, En hij brengt ons appels van oranje, Altijd in galop, Hop, hop, hop,hop, hop. Sinterklaas, zegt Moe Sinterklaas, zegt Moe, Houdt van zoet, zegt Moe, En van knap, zegt Moe, En van goed, zegt Moe En kreeg vast, zegt Moe, Ben je stout, zegt Moe, Dat hij niet, zegt Moe, Van je houdt, zegt Moe Wat heb je in je schoen gelegd? Wat heb jij in je schoen gelegd? Een wortel en wat hooi, Wat heb jij in je klomp gedaan, Voor het paardje ook wat strooi Wij hopen dat de Sint het ziet, En dat hij komt met Zwarte Piet, Want vader heeft gezegd, Sinterklaas komt altijd met zijn knecht.

12 Rommeldebommel Rommeldebommel, Wat een gestommel, Hoor ik me daar op de zolder, Rinkeldekinkel, Wat een gerinkel, Wat een geholderdebolder. Dat is Sinterklaas, Met zijn knecht Pieterbaas, Die zijn weer uit Spanje gekomen, Zij hebben weer zakken En manden en pakken Vol lekkers meegenomen. Hoort wie klopt daar kind ren Hoort wie klopt daar kind ren? Hoort wie klopt daar kind ren? Hoort, wie tikt daar zachtjes tegen het raam? t Is een vreemdeling zeker, Die verdwaald is zeker, Ik zal eens vragen naar zijn naam. Sint Nicolaas, Sint Nicolaas, Breng ons vanavond een bezoek, En strooi dan wat lekkers, In één of andere hoek Strooien, strooien, strooien Strooien, strooien, strooien, Jongens, wat een pret, Met heel veel kadootjes, En heel laat naar bed. Trala, Trala, Tralala, Tralalalalalalala Trala, Trala, Tralala, Tralalalalalalala Sinterklaas Goed Heiligman Sinterklaas Goed Heiligman, Trek je beste tabberd an, Rij ermee naar Amsterdam, Appeltjes van Oranje, Pruimpjes van de bomen, Sinterklaas zal komen. Van Amsterdam naar Spanje,

13 Zwarte Piet ging uit fietsen Zwarte Piet ging uit fietsen, toen klapte zijn band. Toen moest hij gaan lopen, met de fiets aan zijn hand. De smid moest toen lachen en plakte zijn band. Toen kon Piet weer fietsen door heel Nederland. Hij kwam bij 'n dorpje, en zei tegen de smid: 'k Geloof dat er in mijn achterband een pepernootje zit. Hij kwam bij een stoplicht En reed door het rood Hij kreeg een bekeuring En viel in de sloot Dag Sinterklaasje Dag dag Zwarte Piet Luister naar ons afscheidslied Dag dag Zwarte Piet Luister naar ons afscheidslied Dag dag Zwarte Piet Luister naar ons afscheidslied Dag dag Zwarte Piet Luister naar ons afscheidslied

14 Zwarte Pieten gym Zwarte Pieten moeten alle dagen gymen Dat is nodig voor het klimmen Elke middag tegen énen Gaan de Zwarte Pieten trainen Zwarte Pieten moeten alle dagen gymen Tot hun wangen ervan glimmen Elke middag tegen énen Gaan de Zwarte Pieten trainen Alle Zwarte Pieten doen dan mee, doen mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee, doen mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee Zwarte Pieten moeten alle dagen gymen En dus gaan ze lekker trimmen Elke middag tegen énen Gaan de Zwarte Pieten trainen Zwarte Pieten moeten alle dagen gymen Alle dommen, alle slimmen Elke middag tegen énen Gaan de Zwarte Pieten trainen Alle Zwarte Pieten doen dan mee, doen mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee, doen mee Alle Zwarte Pieten doen dan mee

Sint Nicolaas en zijn knecht

Sint Nicolaas en zijn knecht Sint Nicolaas en zijn knecht Jan Schenkman bron. J. Vlieger, Amsterdam ca. 1907 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/sche039sint02_01/colofon.php 2010 dbnl 4 Aankomst van St. Nikolaas. Zie,

Nadere informatie

St. Nikolaas en zijn knecht

St. Nikolaas en zijn knecht St. Nikolaas en zijn knecht Jan Schenkman bron. G. Theod. Bom, Amsterdam z.j. [1850] Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/sche039stni01_01/colofon.htm 2004 dbnl 2 3 St. Nikolaas luistert

Nadere informatie

Ashra, de asielzoeker

Ashra, de asielzoeker Ashra, de asielzoeker Door J.M. Moret-Provily; Uitgever: jongerenblad Daniël/ Jeugdbond Mam, mam, daar komen ze weer. Met een klap gooit Ashra de deur van het huis open. Mam, mam, daar komen ze weer! Verschrikt

Nadere informatie

Moet je horen! Piet Heil. bron Piet Heil, Moet je horen!. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952. 2010 dbnl / erven Piet Heil

Moet je horen! Piet Heil. bron Piet Heil, Moet je horen!. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952. 2010 dbnl / erven Piet Heil Moet je horen! Piet Heil bron. De Arbeiderspers, Amsterdam 1952 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/heil001moet01_01/colofon.htm 2010 dbnl / erven Piet Heil 4 VOOR HANSJE MULDER 7 Versje

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Meneer (ome Jan) Mevrouw Lieselot Jeffrey Kind 1 t/m 4. Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe Wat krijgen we nou, Sinterklaas? Tekst en muziek: Marjon Dobbe We zijn in de kamer van Sinterklaas in Nederland. Sint zit er wat sip bij. Het boek van Sint is verdwenen! Wie moet nou welk cadeautje? Sint

Nadere informatie

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in

Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in Het plaatselijk weekblad vraagt kinderen wie ze in het zonnetje willen zetten. De 12-jarige Joey hoeft hier niet lang over te denken. Haar oma is voor haar de beste. Dat wil ze graag vertellen. Samen met

Nadere informatie

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2

Vraag aan de zee. Vraag aan de tijd. wk 3. wk 2 Bladzijde negen, Bladzijde tien, Krijg ik het wel ooit te zien? Ander hoofdstuk, Nieuw begin.. Maar niets, Weer dicht, Het heeft geen zin. Dan probeer ik achterin dat dikke boek. Dat ik daar niet vaker

Nadere informatie

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud:

Teksten: Wie en wat heb je nodig? Spel Korte inhoud: Wees niet bang, want Ik ben bij je Teksten: Jesaja 41 : 10 Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want ik ben jouw God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke

Nadere informatie

Nicolaas is een heilige uit de vierde eeuw, die leefde aan de zuidkust van Turkije. Sinterklaas

Nicolaas is een heilige uit de vierde eeuw, die leefde aan de zuidkust van Turkije. Sinterklaas I Sint Nicolaas ontwikkelde zich van katholieke heilige tot kindervriend. Nicolaas is een heilige uit de vierde eeuw, die leefde aan de zuidkust van Turkije. Sinterklaas Van heilige tot kinder vriend In

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music

Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music Hé, hallo Tekst en muziek: Lydia Zimmer 2012 Celmar Music Hé, hallo welkom op dit feest Ben je al wel vaker of nooit eerder hier geweest? Dat maakt niet uit we gaan er tegenaan Doe je met ons mee? Ga dan

Nadere informatie

p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Gemeente van Christus,

p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Gemeente van Christus, p1424 Terneuzen, 16 november 2014 Thema: dankbaarheid maakt je een ander mens Liturgie Votum en groet Gezang 140 : 1,2,3 GK Gebed Schriftlezing door Eric Roose 2 Korintiërs 5,11-21 Psalm 116 : 1,2,10 Preek

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

4 Als een koe moet poepen

4 Als een koe moet poepen 4 Als een koe moet poepen De boerin staat in de deuropening. Ze houdt haar hand boven haar ogen. Ze tuurt de weg af, de weilanden over. Het is tante Truus. Zij kijkt of haar nichtje Willie en haar dochtertje

Nadere informatie

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!!

Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Hoe je nooit meer gepest wordt... Voorgoed!! Door: Izzy Kalman, MS www.bullies2buddie.com [Izzy Kalman is in het Engels te bereiken via email: Izzy@bullies2buddies.com. Binnen Nederland: www.pesten.net

Nadere informatie

Een kind er Waldenzen B. Florijn

Een kind er Waldenzen B. Florijn Een kind er Waldenzen B. Florijn DEEL 1 VERJAAGD, VERDREVEN HOOFDSTUK 1 Kom maar, mijn kind, kom maar. Nog even dan zijn we er, dan kun je uitrusten, Jean. Nu is het niet ver meer. Over het met een dikke

Nadere informatie

Te vroeg geboren... *****

Te vroeg geboren... ***** Te vroeg geboren... Omdat je zo vroeg bent gekomen moet je nog een tijdje in een ander bedje dromen We moeten nu geduldig zijn maar je thuiskomst zal zeker een feestdag zijn Na spannende weken en heel

Nadere informatie

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007

Ander werk van Toon Tellegen. Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Dank je wel Ander werk van Toon Tellegen Theo Thijssenprijs 1997 Hendrik de Vriesprijs 2006 Constantijn Huygensprijs 2007 Misschien wisten zij alles (verzamelde dierenverhalen, 1995, 2007) De genezing

Nadere informatie

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan.

De naam Uilenspiegel zou hier betekenen Je kunt mijn kont afvegen. Of Ik heb overal schijt aan. Over dit boek Er bestaan veel verschillende boeken over Tijl Uilenspiegel. Het bekendste boek is uit 1867, van Charles de Coster. De Vlaamse Tijl Uilenspiegel strijdt in dit boek voor de vrijheid tijdens

Nadere informatie

Het Oinkbeest (tot 6 jaar)

Het Oinkbeest (tot 6 jaar) Het Oinkbeest (tot 6 jaar) In een groot bos, aan de andere kant van de heuvels, woonde een elfje dat Zelfje heette, omdat ze een beetje van zilver was. Ze woonde daar niet alleen natuurlijk, er waren nog

Nadere informatie

Op reis met tante Felicia

Op reis met tante Felicia Op reis met tante Felicia G i P a 3 leg uit/synoniem doe voor laat zien het cijfer verwijst naar de bijbehorende verhaalplaat in anker 12 kinderen niet aardig vinden iemand die er griezelig uitziet en

Nadere informatie

De Appelmoesstraat is anders

De Appelmoesstraat is anders De Appelmoesstraat is anders Joke van Leeuwen bron. Em. Querido's Uitgeverij, Amsterdam 1994 (5de druk) Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/leeu020appe01_01/colofon.htm 2004 dbnl / Joke

Nadere informatie

verschillen: die & deze // dit & dat...

verschillen: die & deze // dit & dat... verschillen: die & deze // dit & dat... ROC van Amsterdam educatie ROC van Amsterdam verschillen: die & deze // dit & dat... mooi lelijk snel langzaam groot klein winter zomer aan uit kort lang zoet zuur

Nadere informatie

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af.

Heleen slaat het boek dicht. Vanavond komt er niets van lezen, haar gedachten dwalen steeds af. 1 Heleen van Rijnsburg zet de wekker op halfacht. Als ze nu nog een halfuurtje leest in bed, dan krijgt ze zeven uur slaap. Dat is precies genoeg. Zes uur is te kort en acht uur is te lang. Op het nachtkastje

Nadere informatie

1 Korinthiërs 15:14, 17b-19 Pasen 2011

1 Korinthiërs 15:14, 17b-19 Pasen 2011 1 Korinthiërs 15:14, 17b-19 Pasen 2011 Z. Opw. 46 (Vader, ik aanbid U) Belijdenis van afhankelijkheid Vredegroet van God Z. Opw. 207 ( Mijn God, ik zal U verhogen) Wetslezing Z. Opw. 244 (welzalig de man)

Nadere informatie

Armoede: wat is dat?

Armoede: wat is dat? Armoede: wat is dat? Deze powerpointpresentatie met bijhorende tekst laat kinderen op een interactieve manier kennismaken met het begrip armoede, aan de hand van situaties die voor kinderen heel herkenbaar

Nadere informatie

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden.

De ronde volle maan. Alleen als de maan rond en vol is, wordt dit feest gevierd. En dat heeft een hele bijzondere reden. De ronde volle maan Al vele duizenden jaren is Kabouterland een bijzondere plek voor Kabouters uit de hele wereld. Dit verhaal vertelt hoe bijzonder de samenwerking tussen de dieren en de kabouters in

Nadere informatie

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2

HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN. Lesbrief Circus 2 HET LEVEN VAN CIRCUS KINDEREN 1 Het circus komt! Heb je dat wel eens meegemaakt? Dat er een lange stoet wagens in bonte kleuren jouw woonplaats binnenrijdt? Dat zijn de vrachtwagens en de woonwagens van

Nadere informatie