Stichting Mirtos Animal Project. Nieuwsbrief augustus 2010 nummer 4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Mirtos Animal Project. Nieuwsbrief augustus 2010 nummer 4"

Transcriptie

1 Stichting Mirtos Animal Project Nieuwsbrief augustus 2010 nummer 4 Met veel genoegen zenden wij u onze digitale nieuwsbrief met hierin: Vrijwilliger aan het woord: Ineke Raué Dixie: het loopt niet altijd goed af Wonen op Kreta, dag uit het leven van Joan van PAWS Wij zoeken het hele jaar door In de schijnwerpers: Garfield Vakantie op Kreta met Jascha en Dirk Dieren E.H.B.O. Hoe gaat het nu met ze..? Dringende oproepen en mededelingen Donaties, acties en sponsering Geplaatste honden en katten Donatieformulier De belastingdienst heeft de Stichting Mirtos Animal Project aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Een donateur kan giften van de inkomsten- of vernootschapbelasting aftrekken. (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).

2 Vrijwilliger aan het woord: Ineke Raué De meesten van jullie kennen mij waarschijnlijk niet en daarom zal ik mij even voorstellen. Ik ben Ineke Raué, één van de oprichters van het Mirtos Animal Project. Mijn bestuursfunctie is secretaris en ik houd mij bezig met alle administratieve werkzaamheden. Ik ben gepensioneerd en woon in een buitenwijk van Zwolle, samen met mijn Griekse kater Aspros van dertien jaar die ik als kitten van zes weken heb gevonden op Lesbos en waar ik geen afscheid meer van kon nemen. Elf jaar geleden zijn wij op Kreta in het plaatsje Mirtos begonnen met de hulp aan zwerfdieren, geholpen door een Zweedse en een Duitse dame die daar woonden. Dit was na het vinden van drie levende kittens in een vuilniszak in een container. Bij restaurants en winkels werden flyers opgehangen met de vraag ons met een bijdrage te steunen om zo de zwerfdieren te kunnen voorzien van voedsel voor de wintermaanden en om eventueel castraties en sterilisaties uit te voeren. En al was het toen nog maar kleinschalig, het gaf een zeer goed gevoel. Eenmaal in Nederland teruggekeerd hebben wij om aan geld te komen, in onder andere de plaatselijke kranten en op marktplaats advertenties geplaatst voor bruikbare spullen om deze op rommelmarkten te verkopen. Ook vonden we genoeg leuke spullen bij het grofvuil, je staat er versteld van wat mensen weggooien. Dus wekelijks met auto en aanhanger op pad door geheel Zwolle om alles op te halen. Het geld wat we hiermee verdienden, werd op een bankrekening gestort in Ierapetra (in Mirtos is geen bank) en enkele lokale hulpverleners zorgden in de wintermaanden voor onder andere voedsel voor de zwerfdieren. Ik ben acht jaar lang in Mirtos op vakantie geweest en heb daar veel ellende gezien, maar het geeft een fantastisch gevoel als je het leed iets kunt verzachten voor deze zwerfdieren. Ook kregen wij van een Nederlandse dame die daar woont, te horen dat door het werk van de vrijwilligers van Mirtos Animal Project de situatie voor de zwerfdieren sterk is verbeterd en daar doe je het dus allemaal voor.

3 Nog steeds verdien ik geld op rommelmarkten en sta daar zo n zes tot acht keer per jaar (liefst op buitenmarkten) en meestal met een vriendin, dat scheelt in de kosten van een kraam. Mijn schuur, slaapkamer en zolder staan vol met zeker honderd dozen en dan nog de grotere spullen. Maar het blijft leuk werk om te doen en we hebben het geld hard nodig. Inmiddels is Mirtos Animal Project uitgegroeid tot een vrij grote stichting met veel contacten in heel Griekenland en daarbuiten. Ook ga ik ieder jaar met een vriendin naar Marmaris en we helpen daar, in de bergen, in de kattenopvang van Jeannie (een Engelse dame), die deze opvang in haar eentje runt en dus dankbaar is met elke vrijwilliger die haar hulp komt bieden. Er zitten 250 katten, een ezel en een paar honden. Erg zwaar om daar te werken met zo n 40 tot 45 graden in de zomermaanden, maar super om deze zwerfdieren te verwennen. Ik vind het nog steeds geweldig om voor Mirtos te werken. Al met al is de administratie best veel werk. Ik ben er iedere dag mee bezig, maar ik doe het erg graag. Hierbij wil ik ook alle vrijwilligers bedanken die zich met hart en ziel inzetten voor Mirtos Animal Project, echt fantastisch. Groetjes, Ineke Raué..

4 Dixie : het loopt niet altijd goed af Het vreselijke verhaal van Dixie (geschreven door Joan Rapani van PAWS). De operaties van Dixie hebben 600 euro gekost en zijn gezamenlijk betaald door Stichting Dierenhulp Kreta en Stichting Mirtos Animal Project. «Twee weken geleden liet ik op een avond mijn honden uit en een vriendelijk zwerfhond liep met ons mee. Mijn eigen honden accepteerden haar gelijk. Een paar seconden later komt er een pickup truck hard aanrijden en rijdt zo over haar heen! Het was verschrikkelijk want Dixie liep vlak naast mij en ik zag haar onder de wielen rollen, ze gilde het uit. Ik raakte in paniek en schreeuwde nog naar de chauffeur, maar die reed gewoon door! Dixie bloedde erg en was in shock en we zijn gelijk naar de eerste de beste dierenarts gegaan in Ierapetra. Het bot van haar poot stak uit en de dierenarts heeft de wond gehecht. Hij had moeten zien dat haar heup ontwricht was, maar hij gaf ons een antibioticakuur mee en we moesten over drie dagen terug komen. Na drie dagen ging ik met Dixie terug en zei hem dat het niet goed zat met de heup. Hij antwoordde dat hij geen röntgenfoto zou maken tot de antibioticakuur afgemaakt was. Na de kuur vertelde hij mij dat de heup ontwricht was en dat het te laat was deze zonder operatie terug te zetten!! Omdat ik hier een slecht gevoel over kreeg, zijn we naar onze eigen dierenarts gegaan die veel meer ervaring heeft met operaties. Uit de röntgenfoto bleek inderdaad dat Dixie een operatie nodig had en met een klem is haar heup vastgezet, het bot zat vijf centimeter hoger dan haar bekken! Het was een moeilijke operatie omdat de heup volledig ontwricht was en heeft van 09.00u tot 14.30u geduurd. Toen we haar ophaalden, verbaasde ze mij. Ze was levendig en blij mij te zien. Over 10 dagen mag het verband en de draagdoek, die haar poot nu tegen het lijf houdt, eraf. Over een maand moet ze nogmaals onder het mes om de klem te verwijderen en dan zou ze haar poot weer optimaal kunnen gebruiken..» Op woensdag 11 augustus ontvingen wij het trieste bericht dat Dixie helaas overleden is. Hoe onvoorspelbaar en oneerlijk is het leven soms : Dixie had een stuk rozenstruik ingeslikt dat in haar keel is blijven steken en ondanks dat haar fosters alles probeerden om dit uit haar keel te krijgen, mocht het niet baten en was het te laat. Nadat zij in haar korte leventje al zoveel leed meegemaakt heeft en een aantal operaties moedig heeft doorstaan, wordt een stukje rozenstruik haar fataal. Lieve Dixie, we gunden het je zo

5 Wonen op Kreta, een dag uit het leven van Joan van PAWS... Na mijn vroege dienst in onze bar ging ik met mijn dochter pups ophalen en hoopte rond een uur of zeven thuis te zijn voor het avondeten. Onderweg naar huis met de pups zagen we een Duitse herder midden op de drukke weg strompelen. Ze was uitgemergeld en haar poten vielen bijna onder haar broze lijf vandaan. We konden haar niet laten lopen. Het kostte ons een half uur om haar te vangen, ze was bang en ze bleef maar lopen. We liepen midden op de weg achter de herder aan, tussen de rijdende auto s door, mensen toeterden en schreeuwden naar ons. Onze auto zat vol met pups en hondenvoer. Ook hadden we nog een grote bench bij ons. Die zouden we naar Peter Eradas brengen want deze was nodig voor Agapi die eerdaags naar Nederland vliegt. De keuze was snel gemaakt, de bench ging de auto uit en de Duitse herder erin. Toen ik later de bench wilde ophalen, bleek deze gestolen. We hebben haar Casey genoemd. We wisten niet of ze de nacht zou overleven, maar ze heeft het gered!! De volgende ochtend zijn we met haar naar de dierenarts gegaan, haar bloedtesten waren gelukkig goed. Het kostte de dierenarts een half uur voordat hij een ader vond om bloed af te kunnen nemen. Ze bleek uitgehongerd en uitgedroogd en heeft het nog maar net op tijd gered. De dierenarts schat haar zo rond de acht/negen jaar maar als je naar haar gezichtje kijkt zou je dat niet zeggen. Haar gebit is een puinhoop, ze heeft enorme nagels, kale plekken in haar vacht, zweren over haar hele lijf en haar voetzolen zijn helemaal kapot. Ze lijkt nu gelukkig wat op te knappen en we hopen dat ze volledig herstelt zodat we de achtjarige hel waarin ze geleefd heeft een beetje goed kunnen maken. Casey is erg lief en vriendelijk en gek op andere honden, vooral op puppies. Als Casey voldoende hersteld is zal Mirtos Animal Project een geweldig baasje voor haar zoeken. Wij hebben diep respect voor mensen als Joan die zich dag en nacht belangeloos inzetten voor de dieren op Kreta die hun en onze hulp hard nodig hebben.

6 Wij zoeken het hele jaar door.. Gastrijders Mirtos Animal Project herplaatst honden en katten in Nederland die op het eiland Kreta geen overlevingskans hebben. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om deze dieren op Schiphol, Brussel of Düsseldorf op te halen en naar de gastgezinnen te brengen. Gastgezinnen Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die tijdelijk een Kretenzer zwerfhond of -kat willen opvangen, totdat zij naar hun nieuwe thuis gaan. Voordat u een hond opvangt, bekijken wij samen met u of de hond past in uw gezinssituatie en houden rekening met uw wensen over de op te vangen hond of kat. Vluchtbegeleiders Wij zijn ook op zoek naar vluchtbegeleiders, mensen die op hun terugvlucht van Kreta naar Nederland, een hond/kat mee kunnen nemen. Dat wil zeggen de hond/kat wordt bijgeschreven op uw boeking en vliegt dan in een speciaal verwarmd deel van het vliegruim of in de cabine mee naar Nederland. Het kost u heel weinig moeite en geen geld. De kosten voor het vliegen van de hond of kat zijn geheel voor de stichting. Hebt u interesse om gastrijder, gastgezin of vluchtbegeleider te worden, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor verdere details en uitleg. De uitgebreide oproepen vindt u op onze website en hyves

7 In de schijnwerpers Garfield Garfield is een lieve, relaxte kater van ongeveer twee jaar. Hij doet voor de helft zijn naam eer aan. Hij is absoluut niet heel groot, ook niet helemaal rood of al te dik. Wel is hij gek op menseneten, zoals koekjes, kaas, pizza en nog veel meer ongezonde dingen. Hij is een gezellige huiskat en kan zichzelf prima vermaken. Maar s avonds komt hij er gezellig bijzitten op de bank en komt dan ook graag op schoot liggen. Met honden en katten kan hij het goed vinden, maar als hij bij zijn nieuwe thuis alleen zou komen te wonen vindt hij dit ook prima. Garfield is lief, sociaal, zachtaardig en een tikje brutaal (wat eten betreft). In het gastgezin waar hij nu verblijft, gaat hij nog niet naar buiten, maar hij vindt het wel reuze interessant om door het raam te kijken wat daar allemaal gebeurt. Hij zou het daarom erg op prijs stellen als hij in zijn nieuwe thuis naar buiten zou kunnen in een veilige buurt. Garfield is gecastreerd en verblijft in Santpoort. Wie vindt deze levensgenieter helemaal het einde? Zijn oproep kunt u vinden op onze website

8 Vakantie op Kreta met Jascha en Dirk, een uitgebreid verslag We waren er aan toe, een rustige relaxte vakantie, drie weken lang rust, zon en strand. Geen honden om ons heen en geen kleindochter, neefje en nichtje om op te passen. Afijn, toch maar even langs de oude US Marine basis (van Manolis) en wat we zagen was redelijk om aan te zien, maar wat een enorme hoeveelheid honden bij elkaar, echt ongelofelijk. Een Engels echtpaar was aanwezig maar helaas was Manolis er zelf niet. Intussen bij het appartement een katje of zes die hadden wíj niet geadopteerd, maar zíj ons. Dus werd er bij de Lidl flink wat brokjes ingeslagen. Dus we hadden gezellig bijna het voltallige bestuur om ons heen. Foto s als ze aan het eten waren, staan ook op het forum. Deze katjes hadden in ieder geval drie weken goed te eten en te drinken. Echt vriendjes wilden we maar niet worden, want wennen aan mensen is niet zo verstandig in hun leefomgeving. Twee dagen een wandeling gemaakt met Louise Kuijt en de hondjes van CAWG, wel wat later op de dag want dan was het wat koeler. Wat?? Ja ja, Louise liep gewoon los. Lambros een tweedaagse cursus gegeven om niet zo te trekken aan de lijn. Caramba, wat is die hond sterk! Het zal niet veel geholpen hebben ben ik bang. Tijd was te kort helaas. Wat later naar Ann van FOTA en dat was wat. Ze hebben een prachtig uitzicht vanuit hun complex over de baai van Elounda. Ann is gewoon een uiterst aardige Engelse dame en haar man hetzelfde, maar dan Grieks en een heer. Ze bracht ons naar haar hondjes bij de trailer, dat was even slikken. Ik weet het, het is voor Ann de enige manier om de honden in leven te houden maar daar blijft het ook bij...in leven houden. De honden bij haar appartementen houden kán gewoon niet, dat zou te veel overlast geven bij haar hotelgasten en dat is tenslotte haar broodwinning. Dat is het klaar en duidelijk.

9 Ann en Jascha waren in zware gesprekken gewikkeld, dus tijd voor mij om even een ommetje te maken, dus ik liep rond en maakte foto s. Sommige foto s gingen wat de mist in. Dan was het een vuiltje in mijn oog, of ik nam net een Fishermans Friend. Dit soort beelden hoor ik op National Geografic/ Animal Channel te zien of in een reclame van de WSPA. Maar nu stond ik ertussen ( Je kijkt en je voelt verdriet, onmacht en een heel diep zittende woede. Die moet je even inhouden anders word je, mooi gezegd, onberekenbaar! Bij de trailer was alleen Brandon benaderbaar, dus als man zijnde moest je even wat voorzichtig zijn met je klokkenspel, want hij is nogal wat onstuimig. De rest was veel te schuw Daarna naar Joan van PAWS in Istro. Ann reed voor ons uit om de weg te wijzen, dat kostte enige zweetdruppels want deze keurige Engelse dame heeft geen weet van verkeersborden en bewegwijzering en al helemaal niet van snelheidsborden, hahaha. Zij rijdt als een geboren Kretenzer en nu ben ik als motorrijder toch wel wat gewend! Joan haar hondjes en katjes zitten allemaal in gastgezinnen. Dat scheelt een slok op een borrel vind ik. Wat Ann in Elounda niet lukt door tegenwerking van haar omgeving, lukt Joan wel. Joan nam ons ook mee naar de honden die op het strandje zaten. Daar kwamen we de verassing van de vakantie tegen, Jake. Die zat in een kleine bench, ín een grote bench!! Jemig, bijna ging ik echt uit mijn bolletje. Rustig Dirk, even weglopen en adem halen. Toch was het strandje voor mijn gevoel minder erg dan de trailer, omdat de honden erg ver van begaande wegen afzaten en dus veiliger volgens mijn idee. Wel met Joan overlegd dat Jake daar eigenlijk direct weg moest, maar niemand wist van Jake. Joan wist niet wat ze zag en Ann wist ook van niets. Dus druk bellen met elkaar en het bleek een schijnbeweging van Sue te zijn, haha. Op onze één na laatste dag Jake dan ook bij haar opgehaald op een afgesproken plek die we beiden kenden. Sue, ook weer zo n mens die zich op haar manier inzet voor de dieren daar diepe buiging.

10 Afijn, de nodige traantjes bij Sue en Jake gelijk even alvast wat Nederlandse manieren bijgebracht. Er wordt niet gekotst in de auto, ook niet gepiept, geblaft, gepiest en gepoept. Dat lukte perfect, ook gelijk maar met gehoorzaamheid aan de slag gegaan. Eeeeh, daar zijn we nog steeds mee bezig en er zit weinig schot in. Maar geen punt, want Jake is al besproken en nu je dit leest, zit hij al in zijn eigen gouden mandje. Toen nog even bij de opvangplek van Bruno langs. Dát was wat ik persoonlijk zou willen zien op dit dieronvriendelijke eiland. Ruime hokken, veel schaduw en honden die gewoon benaderbaar zijn. Dol op wat gaan we doen, knuffelen, spelen, rennen? In hondentaal: AANDACHT!! Om de beurt even uit hun hok gehaald en aandacht gegeven. Ook dan ga je toch weer met een rotgevoel in je hoofd verder. Pffftt, hoelang nog in dat hok in plaats van gewoon in een gezinnetje voor deze hondjes? Daarna op weg naar Peter Eradas in Sitía. Nou, dat werd er ook één om nooit te vergeten. Een beer van een vent en ook weer erg sympathiek. Eerst langs diverse opvanggezinnen die voor hem katjes en hondjes opvingen. Bij een Poolse vrouw zaten negen kittens van net twee weken oud en het hondje Mauwi. Een heel karwei om, om de twee uur, de kittens te voeden. Het gesmak was niet van de lucht, als ze je T-shirt onderpoepten trouwens ook niet. Mauwi was echt een drolletje, ze likte elke kitten schoon als ze hadden gegeten, dit hondje verdient het om een medaille te krijgen. Toen naar Andy en Heather die in een prachtig huis wonen met een flinke afgezette ruimte voor de loslopende honden die perfect werden verzorgd. Je zag ook gelijk het verschil, elke hond kwam gelijk op je af om te spelen of om een knuffeltje te halen.

11 Daarna naar het huis van Peter. Heel het huis, binnen en buiten, vol met allemaal katjes en poesjes die duidelijk allemaal zwaar crimineel waren aangelegd, of zo door Peter opgevoed zijn, haha. Wat een jofele omgeving vergeleken met de buitenwereld voor deze katjes! Achter in de tuin was een groot stuk land afgezet voor Ponti, die toch wel erg voorzichtig was tegenover ons, alleen met Peter is zij een heel andere hond. Maar zo ken ik er vele die we bij Mirtos binnenhalen, zeer angstig voor vreemden. Agapi liep daar ook rond en miste haar zusje Amore heel erg zei Peter. Dat was te merken aan haar Tijdens onze vakantie hebben we ook nog een Griekse vrouw geholpen om haar hond te laten steriliseren. Dat was een schijnbeweging van Louise: Ga er even kijken als jullie willen, haha. Dat kostte ons een ritje Iráklion en de schrik van ons leven toen we de operatiekamer zagen. Daar lusten de honden zelfs nog geen brood van. Ik ben erbij gebleven tot de hond onder narcose was en de operatie begon. Even de dierenarts diep in zijn ogen gekeken en maar weggegaan. Twee uurtjes later konden we haar alweer meenemen terwijl ze nog onder narcose was. Ik zei geen woord, heb haar opgepakt en in de auto gelegd. Dat kostte mij bijna een hernia want het is geen klein hondje. Soms kun je door je houding en je manier van doen heel erg laten blijken dat je iemand een vreselijk mens vindt, dat is mij geloof ik aardig gelukt. Ook nog mensen geholpen om hun gevonden hond mee te krijgen naar Nederland en tegelijk namen ze voor Mirtos twee katten mee, waaronder de gewonde kat met het gebroken pootje, Lakis. Deze mensen waren erg onzeker dus die hebben we bijna tot in het vliegtuig begeleid. Mooi, anders nog wat gedaan tijdens de vakantie op Kreta? Jawel, beetje lekker eten, drinken, zwemmen, voetbal kijken, feesten en zonnen. Je kunt zelfs nu nog mijn bikinilijntje zien. Beestachtige groet, Dirk.

12 Dieren E.H.B.O. Een wesp gevangen: Honden, maar ook katten, zijn uitstekende vliegenvangers. Maar wat als ze nu per ongeluk een wesp of bij gevangen hebben? Bijen laten een angel achter. Probeer deze niet met de vingers te verwijderen, omdat u dan de aanhangende gifblaasjes kunt leegknijpen in de steek. Wrijf met iets van textiel over de steek en grote kans dat de weerhaakjes van de angel in de stof blijven hangen. Om de pijn of zwelling tegen te gaan, kunt u koude lappen gebruiken. Bij een steek in de tong of keel moet u snel naar de dierenarts. Als het dier allergisch reageert - hij krijgt bijvoorbeeld bultjes of er ontstaat een grote bult rondom de steekplek ga dan ook naar de dierenarts. Teek: Signaleert u een teek bij uw huisdier? Er zijn tegenwoordig handige tekentangetjes verkrijgbaar waarmee u de teek makkelijk verwijdert. Vraag bij uw dierenarts naar deze tekentangetjes. Verdoof de teek nooit met bijvoorbeeld alcohol. U loopt het risico dat de teek zijn maaginhoud in de wond/ het steekkanaal braakt, waardoor uw dier ziek kan worden. In Nederland zijn teken soms gevaarlijk. Raadpleeg bij twijfel altijd uw dierenarts. In het buitenland moet u extra alert zijn op teken omdat ze daar verschillende ziekten kunnen overbrengen. Raadpleeg daarom uw dierenarts voordat u met uw huisdier naar het buitenland gaat. Er zijn zeer goede, speciale tekenbanden verkrijgbaar. Last van haarballen: Een kat krijgt vooral in het voor -en najaar, bij het schoonlikken heel wat haren naar binnen. Meestal braakt hij deze weer uit, maar soms ontstaat maagirritatie. U kunt bij uw dierenarts een pasta kopen om de haarbal te verwerken zodat hij via het darmkanaal wordt afgevoerd. Er bestaat tegenwoordig ook voeding die het ontstaan van haarballen tegen gaat. Regelmatig kammen en borstelen voorkomt ook dat uw kat heel veel haar naar binnen krijgt. Een doorgeslikte naald: Als katten met een kluwentje wol spelen, krijgen ze wel eens per ongeluk een naald of kluwen wol binnen. Zelf doktoren is uitgesloten. Ga direct naar de dierenarts.

13 Hoe gaat het nu met ze: updates van geadopteerde honden Misschien weet u het verhaal van Glycka nog wel. Zij werd onder luid gelach door een aantal Grieken vastgebonden en achter een pickup truck gesleept in het plaatsje Gouves dichtbij Heraklion. Gelukkig zagen toeristen wat er gebeurde en konden zij de verantwoordelijke Grieken aanwijzen waarop een aanklacht tegen hen werd ingediend. Glycka (nu Tika ) woont nu in Zoetermeer, is volledig van haar verwondingen hersteld en heeft deze akelige tijd achter zich kunnen laten. Tika vertelt over haar nieuwe, gelukkige leventje in Zoetermeer: Het was me wat, na een vermoeiende en emotionele reis vanaf Kreta kwam ik in Nederland aan in Hellevoetsluis. Een vrouw met een klein jongentje kwamen mij daar ophalen. Ik wist niet wat mij overkwam. Weer de auto in, eind rijden, nog even snel een hondenriem en brokjes kopen en toen naar mijn nieuwe huis in Zoetermeer. Alles stond klaar, er lag een kleed in de hoek met daaromheen allemaal speelgoed. Dat had ik gekregen van buren en bekenden van mijn nieuwe vrouwtje. Ik vond er niets aan. Een paar nieuwe schoenen vond ik veel interessanter en toen ze even niet keek, heb ik toegeslagen. Ze werd er niet eens kwaad om, ze is erg aardig. In het Balijbos, waar we vaak met de auto heengingen, liep ik eerst wel zes weken lang aan een lange riem om te wennen. In het bos liepen veel mensen met honden, ik was daar doodsbang van, mijn haar stond overeind en ik liet mijn tanden grommend zien. Op een gegeven ogenblik, onder toezicht van wel acht mensen, mocht ik los. Spannend was dat wel, meer voor mijn vrouwtje dan voor mij. Het was heerlijk, rennen en vliegen! Het was een hele kunst van al die mensen om mij weer te pakken te krijgen, want ja, ik ben niet gek, een riem om mijn nek. Vanaf die dag mocht ik elke dag los lopen, wel een uur per dag! En soms langer als ik een konijnenspoor gevonden had en ik niet direct terug wilde komen. Mijn vrouwtje kon haar geduld goed trainen met mij. Kortom, ik heb het enorm naar mijn zin, vrouwtje en ik zijn helemaal verliefd op elkaar en weglopen doe ik niet meer. Ik ben nog wel heel bang voor vreemde honden, maar gelukkig ken ik er inmiddels een heleboel waar ik niet meer bang voor ben. Ik heb een hele fanclub in het bos en krijg van iedereen een brokje. Voor mensen ben ik vreemd genoeg niet bang, wel een beetje voor mannen en op kinderen ben ik bezeten! Gelukkig heeft mijn vrouwtje twee kleinkinderen en is ze vrijwilliger bij JongPerspectief, een maatjesproject. Ze wordt gekoppeld aan een kind wat het niet zo best heeft. Ze heeft inmiddels 7 maatjes gehad en alle kinderen waren gek op mij. Ik kreeg brokjes, speelgoed, riemen, noem maar op. Al met al, mijn leven kan niet meer stuk! En KRETA? NOOIT VAN GEHOORD!! Groeten van Tika.

14 Sjors, een lieve Cocker Spaniëlreu wachtte al een poosje op zijn perfecte baasje. Het wachten werd uiteindelijk beloond, er meldde zich iemand die deze zachtaardige, gemoedelijke kerel graag als zijn huisgenootje wilde. De klik was er absoluut tussen Sjors en Frans en zo had Sjors eindelijk zijn permanente, gouden mandje gevonden! Hij heet nu Manni, voelt zich al helemaal thuis bij Frans en heeft het geweldig naar zijn zin. Zijn baasje wil hem nooit meer missen. Hier een berichtje van Frans, tien weken nadat hij Manni geadopteerd heeft: Graag wil ik je weer eens informeren over mijn lieve huisgenootje uit Kreta. Hij is nu bijna tien weken bij mij en ik kan mij een leven zonder hem echt niet meer voorstellen. Wat heb ik een goede keuze gemaakt!! Die keuze was op basis van zijn koppie en dat was 100% juist. Ik kan me een keuze voor een rashond niet beter voorstellen. Natuurlijk was zijn karakterbeschrijving mede een doorslaggevend argument. En ik mag zeggen dat die helemaal klopte. Manni is exact zoals ik mij een lieve, leuke hond gewenst heb. Hij is, na een korte gewenningstijd, een geweldig aanhankelijke hond. Elke avond komt hij voor zijn knuffel een kwartiertje naar mij toe. Ik moet hem dan, als ik in mijn fauteuil zit, eerst met zijn poten op mijn bovenbeen zetten en hem vervolgens met zijn achterwerk omhoog duwen om op mijn schoot te komen. Dan vlijt hij zich genoegzaam en voldaan tegen mij aan om zich te laten aaien, strelen en te kroelen. De erg lange autoritten naar Zwitserland zijn absoluut geen probleem voor hem. Hij heeft zijn ruime plaats in de auto en ik geef hem natuurlijk ruime pauzes, ik kan niet zeggen dat hij met deze lange ritten een probleem heeft. Nee, Manni en ik zijn dikke vrienden geworden en ik geloof te mogen zeggen, dat we elkaar nu al nooit meer zouden kunnen missen. Hier nog de nieuwste foto s van Manni

15 Dringende oproepen en mededelingen - Op zondag 26 september 2010 is de jaarlijkse reünie van Mirtos Animal Project gepland. - Van uur tot uur in HVS t Haartje, Heiligenbergenweg 203 A te Amersfoort. - Entreeprijs voor volwassenen: 3.- euro - Entreeprijs voor kinderen: 1.50 euro - Honden gratis. - Lees er uitgebreid over op onze hyves en website. U komt toch ook? ~ Het is ons ter ore gekomen dat nog niet iedereen weet dat wij sinds april 2009 een nieuwe hyves hebben onder de titel: Mirtos Animal Project (de officiële hyves) Nu, net als onze website en nieuwsbrief, ook in een geheel nieuw jasje gestoken met nieuwe frisse kleuren. Kom gauw kijken! ~ Wij willen iedereen die onze digitale nieuwsbrief ontvangt vriendelijk verzoeken een eventuele wijziging van uw adres aan ons door te geven. Als wij het juiste adres niet hebben, kunnen wij u helaas de nieuwsbrief niet toezenden. Dank u vriendelijk. ~ Wij verzoeken iedereen die nog benches van Mirtos Animal Project thuis heeft staan, dit zo snel mogelijk door te geven via We staan om deze benches te springen en ze moeten allemaal terug naar Hoofddorp. Alvast hartelijk bedankt. ~ Wij zijn dringend op zoek naar gastgezinnen voor honden en katten! Gastgezin worden is erg leuk en dankbaar werk. Het is zeker niet makkelijk als een dier, dat u een tijd met liefde hebt verzorgt, weer weggaat. Maar het dier gaat eindelijk zijn nieuwe leven beginnen met zijn eigen baasjes. Dankzij u heeft hij een goede start kunnen maken!! Lees uitgebreid over gastgezin zijn op onze website onder het kopje helpen.

16 Donaties: mei individuele donaties 319,16 euro + 207,00 euro aan hondenkussens juni individuele donaties 237,18 euro + 65,50 euro aan hondenkussens juli individuele donaties 214,50 euro + 54,00 euro aan hondenkussens ,00 euro aan de speciale actie voor Dixie mei automatische incasso s 272,50 juni automatische incasso s 267,50 juli automatische incasso s 467,50 augustus automatische incasso s 310,50 Wij willen iedereen weer hartelijk bedanken voor uw steun, want zonder u kunnen wij dit werk niet doen. Acties Mirtos Animal Project is in samenwerking met Miranda Reitsma een leuke actie gestart, nml. Doneer een Hondenkussen. Zij maakte zelf al een tijdje kussens. Omdat Miranda zelf helemaal geen honden heeft en de katten inmiddels genoeg kussens hebben, heeft ze aangeboden om ze, tegen een kleine vergoeding, te gaan maken voor de honden op Kreta. Lees op onze website en hyves hoe u een kussen kunt doneren. Update: Er zijn inmiddels honderd hondenkussens gedoneerd, ontzettend bedankt hiervoor! Sponsering Stylingheaven/ Toyoshop sponsort Mirtos Animal Project! Een geweldige bijdrage van Egbert Poell. Egbert en zijn vrouw Yvon zijn de nieuwe baasjes van onze Maboule. Egbert biedt alle mensen die betrokken zijn bij Mirtos Animal Project (vrijwilligers en adoptanten) 10% korting aan op autoaccessoires die ze bestellen bij Stylingheaven /Toyoshop Wij willen Egbert enorm bedanken hiervoor.

17 Geplaatste honden en katten JULI 2010 Geplaatst in AUGUSTUS 2010 Geplaatst in (h) PENNY Lisserbroek (h) LEE Zoetermeer (h) BRITNEY Voorhout (h) MONTY Nieuw Vennep (h) AMORE Hoek van Holland (k) ROBBEN Leiden (h) PANDOULIS Utrecht (k) FOXY Alkmaar (h) SAM Pijnacker (ZH) (h) LUCKY Swolgen (h) ROBBIE Gapinge (h) RIFF Eindhoven (h) DINO Ravenstein (NB) (h) RUDLPH Oudeschild (Texel) (h) LAMBROS Amstelveen (h) LIKA Simpelveld (h) NELL Alkmaar (h) JESSIE Vlaardingen (h) MIRJAM Heemskerk (h) SCAMPY Amsterdam (k) TRIKIS Hollandsche Rading (h) JENNY Ridderkerk (k) NORA Kapelle (h) HIPHOP Brummen (k) BONBON Middelburg (h) GEOPIE Capelle ad IJssel (k) KLARA Oost Souburg (h) LAYCA Tiel (k) CHARLIE Nieuw Vennep (k) SNEEUWWITJE Alphen ad Rijn (h) AGAPI Amsterdam (k) ASSEPOES Utrecht (k) FIGARO (h) BERTHA (h) ELVIS (h) FRANK (k) RINA (h) LEWIS (h) LENNY (h) SHILOH Den Haag Enschede Ledeacker Epe Oost Souburg Rotterdam Amsterdam Aldeboarn

18 Donateur worden? Maak uw gift over naar ING-bankrekeningnummer te Zwolle, onder vermelding van donatie, of machtig Stichting Mirtos Animal Project middels dit formulier. Print dit formulier uit en stuur het naar: Ineke Raué, Pieter Zeemanlaan 30, 8024 CK Zwolle. Ondergetekende verleent hierbij - tot wederopzegging - een machtiging aan het Mirtos Animal Project om van zijn/haar hieronder genoemde bankrekening een bedrag af te schrijven wegens donatie. De afschrijving van de donatie zal plaatsvinden in de eerstvolgende maand nadat u het formulier heeft ondertekend. U kunt uw machtiging (behalve een éénmalige machtiging) weer intrekken door de optie onderaan dit formulier aan te kruisen en ons dit formulier volledig ingevuld en ondertekend toe te sturen. Ik word donateur van Stichting Mirtos Animal Project: Naam: Adres: Postcode / Woonplaats: Telefoonnummer: adres: Banknummer: Ik stort: O éénmalig O maandelijks O per kwartaal O jaarlijks een Bedrag van: euro Ingangsdatum machtiging: Datum ondertekening: Handtekening: O Ik trek hierbij de bovenstaande machtiging aan Stichting Mirtos Animal Project in. Maak voor uw eigen administratie een kopie.

19 Tot de volgende nieuwsbrief Team Mirtos Animal project ~

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te

290 Adopties!! Sinds nov. 2011 zijn wij gestart met onze stichting om het dierenleed te Lieve mensen, Bij deze stuurt dierenadopties.nl U de tweede nieuwsbrief waarin wij U op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen onze foundation. Wij hopen U op deze manier een goed beeld

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo

Nieuwsbrief, 8 januari 2013. Pyr s naar de Zoo Nieuwsbrief, 8 januari 2013 Beste PyrPlezier vrienden en vriendinnetjes, Allemaal natuurlijk de beste wensen voor 2013! Dat het maar een Pyr-gezellig jaar mag worden! In ieder geval gaan wij hiervoor ons

Nadere informatie

op Kynologisch Gebied in Nederland Huisdieren EHBO brochure

op Kynologisch Gebied in Nederland Huisdieren EHBO brochure op Kynologisch Gebied in Nederland Huisdieren EHBO brochure Uw eigen honden en katten EHBO brochure met handige tips. De Raad van Beheer en Proteq Dier & Zorg vinden het welzijn van huisdieren uiterst

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar)

02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) BELLA (II) 02-01-2006-28-04-2014 (8 jaar) In 2007 kwam je voor het eerst lessen op onze hondenschool. Je had als pup eerder getraind op een andere school maar moest daar stoppen vanwege ED operaties aan

Nadere informatie

Proteq Dier & Zorg. Met de Proteq Dier & Zorg Verzekering zijn ze verzekerd van de beste zorg.

Proteq Dier & Zorg. Met de Proteq Dier & Zorg Verzekering zijn ze verzekerd van de beste zorg. Proteq Dier & Zorg Huisdieren EHBO brochure Met de Proteq Dier & Zorg Verzekering zijn ze verzekerd van de beste zorg. 2 Vrienden voor het leven Is er echt iets aan de hand en moet uw hond of kat naar

Nadere informatie

Sponsorloop Marathon New York

Sponsorloop Marathon New York Nieuwsbrief Oktober 2009 Jaargang 2, nr 7 Sponsorloop Marathon New York Het is bijna zover! Over een paar weken pakken wij het vliegtuig om op 1 november 2009 deel te nemen aan de jaarlijkse, befaamde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida

Nieuwsbrief Stichting Dierensteun La Vida Verslag werkbezoek aan Chiripaina in Guareña oktober 2014 Vorig jaar zijn we voor het eerst naar het asiel in Guareña geweest. Wij zijn Joséphine, Joke, Linda en Jet van Dierensteun La Vida. Het is fantastisch

Nadere informatie

Update resultaten op Lesbos.

Update resultaten op Lesbos. Nieuwsbrief april 2015 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Update resultaten op Lesbos. Educatie programma op Limnos en Chios. Bezoek aan kringloopwinkel Wawollie

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014

Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Sterilisatiemarathon Bonţida (Cluj-Roemenië) 18, 19, 20 juli 2014 Het zit er weer op! Drie dagen lang alleen maar honden en katten gesteriliseerd! In totaal hebben we 283 honden en 24 katten gesteriliseerd.

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman

Suzanne Peters. Blijf bij me! liefdesroman Suzanne Peters Blijf bij me! liefdesroman Hoofdstuk 1 Katja belde aan bij het huis. Ze vond het toch wel erg spannend. Het was de tweede keer dat ze op visite ging bij de hondenfokker en deze keer zou

Nadere informatie

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten

Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Weekje weg: shoppen, interview/fotoshoot en veel praten Naar mijn vriendin 19 maart ging ik in de middag naar Den-Haag met de trein. Ik zag hier wel erg tegenop met 6 maanden zwangerschap zo,n lange reis

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in.

Roodborstje tikt tegen 't raam, tik, tik, tik laat mij erin, laat mij erin. 't Is hier te guur en te koud naar mijn zin Laat mij er in, ja er in. Oosterkerk, Zondag 27 januari 2013, Kinderdienst Het verhaal van de verloren zoon (Lucas 15:11-32) door de ogen van het varken Meditatie in woord en beeld ds.wim Hortensius Roodborstje tikt tegen 't raam,

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

SARAH Zoë van de Newgolberhoeve

SARAH Zoë van de Newgolberhoeve SARAH Zoë van de Newgolberhoeve 27-03-2003-30-05-2014 (11 jaar) Eens in de zoveel jaar komt er een heel bijzondere berner voorbij, jij was er zo eentje. Je had bij mij een heel speciaal plekje. Misschien

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Vrienden van Canilos,

Vrienden van Canilos, Nieuwsbrief oktober 2013 Vrienden van Canilos, Hier onze nieuwste nieuwsbrief. Dit zijn de onderwerpen: Verslag van het werkbezoek aan Lesbos. Update educatieproject. Paula live op twee radio stations.

Nadere informatie

Play Time met Gunther.

Play Time met Gunther. Play Time met Gunther. Deze hond had wel iets magisch met Gunther. En genoten samen dan ook van het heerlijke zonnetje.(deze hond is ter adoptie) Ik zit met een medewerker van Margaritha heerlijk op een

Nadere informatie

door Megan van den Berg

door Megan van den Berg door Megan van den Berg Ik houd m`n spreekbeurt over de dierenarts. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik veel van dieren hou en ik wil het later ook zelf worden. Spreekkamer Raar woord natuurlijk, spreekkamer.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

1 Vinden de andere flamingo s mij een vreemde vogel? Dat moeten ze dan maar zelf weten. Misschien hebben ze wel gelijk. Het is ook raar, een flamingo die jaloers is op een mens. En ook nog op een paard.

Nadere informatie

Veel leesplezier! Yvonne

Veel leesplezier! Yvonne + Beste lezers, In onze vorige nieuwsbrief was Buitenwereld nog volop bezig met de verbinding tussen speeltuin en kinderboerderij. Twee weides moesten tijdelijk worden gesloten zodat er een mooi pad aangelegd

Nadere informatie

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is:

Gefeliciteerd. De allerbelangrijkste regel als we het hebben over kinderen en honden is: Gefeliciteerd. Je bent zwanger en je hebt één of meerdere honden. Het wordt jullie eerste kind. Je bent net bij de verloskundige geweest, het gaat goed met je kindje, en je hebt deze folder meegekregen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Soza, jaargang 6, nr. 1

Nieuwsbrief Soza, jaargang 6, nr. 1 Nieuwsbrief Soza, jaargang 6, nr. 1 Stichting Opvang van Zwerfdieren in Andalusië De Hout 94 1607 HD Hem 06-18468967 st.soza@gmail.com Lieve dierenvrienden! 2013 loopt ten einde. Tijd om weer even om te

Nadere informatie

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes.

Bezoek de website voor meer informatie over deze 3 hondjes. Hondjes Het is stil rondom de adopties van hondjes zoals Polke, Pusia en Smyk. Ze verblijven alweer enige tijd bij gastgezinnen. Voor hen is helaas nog steeds geen belangstelling terwijl het geweldige

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties!

Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! Stichting Dierennood redt zwerfdieren wereldwijd. Hulp is heel hard nodig. Doe mee met onze acties! 2 Hulp voor gewonde en zieke zwerfdieren In veel landen worden zwerfdieren geschopt en geslagen. Iedere

Nadere informatie

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013

Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 Sterilisatiemarathon Baciu (Cluj-Roemenië) 19, 20, 21, 22 september 2013 De sterilisatiemarathon in Baciu zit er op. 358 katten en honden gecastreerd! De exacte gegevens: 295 honden en 63 katten. Ongelofelijk

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

DIERENTAAL Maart 2011

DIERENTAAL Maart 2011 Beste Dierenvrienden, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief met deze keer weer veel verhalen. - Naamloos krijgt naam - Een bijzondere Belg - Beatle Hummer -Groot onderhoud - Nieuw op de website - Adopteer

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden.

Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. ABBO 13-06-2004-24-10-2011 (7 jaar) Abbo, grote kerel. Je hebt ons toch nog verlaten. Slechts 7 jaar mocht je worden. Je was een opvallende verschijning, niet de massiefste of zwaarste berner, maar wel

Nadere informatie

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24

Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Jezus kreeg de straf voor onze zonden, wij ontvangen vergeving en vrede. Jesaja 53:4-6 en 1 Petrus 2:24 Als je iets verkeerd doet, verdien je straf. Ja toch? Dat is eerlijk. Er is niemand die nooit iets

Nadere informatie

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN

HANDIG KONIJNEN KOPPELEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG KONIJNEN KOPPELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HET KOPPELEN VAN TWEE KONIJNEN.

Nadere informatie

Een gelukkige huisvrouw

Een gelukkige huisvrouw Een gelukkige huisvrouw Voordat ik zwanger was, was ik een gelukkige huisvrouw, ik had alles wat ik wilde. En daarvoor hoefde ik geen dag te werken. Want werken, dat deed mijn man Harry al. Harry zat in

Nadere informatie

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden!

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden! Dag van de Hond Kind & Hond kunnen de beste maatjes worden! In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Bijlage B: Opmerkingen klanten

Bijlage B: Opmerkingen klanten Bijlage B: Opmerkingen klanten Vraag 9: Wat was uw algemene indruk van de veiligheid tijdens de rit? Indien onvoldoende of slecht, waarom? Zetten mij soms niet vast Zat niet vast, wild rijden, bumperkleven

Nadere informatie

Hoe lang duurt geluk?

Hoe lang duurt geluk? Hoe lang duurt geluk? Op dit moment ben ik gelukkig. Na veel pech ben ik dan eindelijk een vrolijke schrijver. Mijn roman is goed gelukt. En ik verdien er veel geld mee. En ik heb ook nog eens een mooie,

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en

Wie heeft die rare knopen erin gelegd? vraagt hij. Ik, geeft Bibi eerlijk toe. Vorige week waaide het nogal hard. Dus toen heb ik de rubberboot en Het plan van Bart Dobber, niet doen! Bibi staat op het dek van het schip en kijkt naar haar hond die een kat achterna zit op de kade. Haar broer Bart ligt op de loopplank en peutert aan het touw van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 9 Vrijdag 4 maart 2011. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 9 Vrijdag 4 maart 2011. J.H. Donnerschool Locatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Locatie Hilversum Week 9 Vrijdag 4 maart 2011 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van groep: Oranje Rood Goud Paars De eerste week na de vakantie zit er weer op en in alle klassen

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden

Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Spreekbeurt Huisdieren (goed) houden Hoi, ik ben Ikki. Wat leuk dat je je spreekbeurt doet over het houden van huisdieren! Daar kan ik je een heleboel over vertellen Bijvoorbeeld dat er veel komt kijken

Nadere informatie

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja

Voorwoord. Veel leesplezier! Liefs, Rhijja Voorwoord Verliefd zijn is super, maar ook doodeng. Want het kan je heel onzeker maken. En als het uiteindelijk uitgaat, voel je je intens verdrietig. In dit boek lees je over mijn liefdesleven, de mooie,

Nadere informatie

Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;)

Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;) Verslag Speedy, Kijk mij dan maar eens weer mooi zijn;) Ik ben Speedy en ben vandaag (12-6-2013) in de opvang gekomen omdat mijn kinderbaasjes niet meer naar mij omkeken en mij niet meer wilden verzorgen.

Nadere informatie

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak.

De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater. Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. De kleine draak vindt het drakenland Iris Kater Vandaag wil ik jullie iets vertellen over een kleine draak. Deze kleine draak werd in de mensenwereld geboren en heeft lang bij zijn vriend Maurice en zijn

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Ik ben terecht zeer dankbaar en ook fier. Dit is misschien wel een unicum in België, echt iets voor burgemeester Denerdt!

Ik ben terecht zeer dankbaar en ook fier. Dit is misschien wel een unicum in België, echt iets voor burgemeester Denerdt! Wanneer je nu langs de Annekensstraat komt dan zie je twee merkwaardige borden. Ja, dhr. Denerdt, zo lang burgemeester van Kruibeke, heeft het toegelaten. Op een mooie dag belde een man in werkkledij met

Nadere informatie

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN

HANDIG EEN BIJTEND KONIJN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG EEN BIJTEND KONIJN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER BIJTENDE KONIJNEN. JE KUNT

Nadere informatie

Groentezaden en pootaardappels

Groentezaden en pootaardappels Groentezaden en pootaardappels Actie Veld Vol Voedsel 2016 Een klein pakketje met rijke inhoud! Elk jaar opnieuw staan we er weer versteld van hoeveel mensen de actie Veld Vol Voedsel steunen. Het is hartverwarmend

Nadere informatie

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen.

11 Katten. Thema. 1 Inleiding. Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. Thema 11 Katten 1 Inleiding Katten zijn makkelijke beesten om te verzorgen. Daarom zijn ze geschikt gezelschap voor oudere mensen. De inhoud van dit thema: 2 Verzorging 3 Voor- en nadelen van katten 4

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012)

Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Het verhaal van Elvis, onze Shih-Tzu (12/06/1996 12/12/2012) Ik ontmoet Elvis op een moeilijk punt in mijn leven. Mijn zus wilde om wat extra geld te verdienen hondjes gaan verkopen. Elvis en zijn zusje

Nadere informatie

IK BEN TROTS OP MIJN SNOR!

IK BEN TROTS OP MIJN SNOR! IK BEN TROTS OP MIJN SNOR! Op een ochtend was ik heerlijk op mijn gemak aan het werk op mijn kantoor... Ja, mijn kantoor. Jullie weten toch waar dat is, of niet? Wat? Dat weten jullie niet? Echt niet?

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

02-08-2000-28-05-2013

02-08-2000-28-05-2013 MAC 02-08-2000-28-05-2013 (12 jaar, 10 maanden) Mac, Vorig jaar nog heb ik contact gehad met jouw baasjes en wat bleek: je was springlevend, wel wat ouder en strammer, maar wat wil je op die leeftijd.

Nadere informatie

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober

Lieve broer! Je liefste zus!!! Camille Vandenbussche. 12-19 oktober Lieve broer! 12-19 oktober Je bent nog maar 1 week weg, en ik mis je al! Hopelijk zie ik je nog terug! Ik heb gehoord dat er al heel wat mannen zijn gestorven! Jij nog niet,gelukkig! En,papa, alles goed

Nadere informatie

Roemenië. Augustus Bacău

Roemenië. Augustus Bacău Van 17 augustus 2016 tot en met 30 augustus 2016 zijn wij opnieuw, op eigen kosten en gelegenheid, afgereisd naar Bacău, Brașov en Moreni om daar onze projecten te bekijken en onze vrienden en alle honden

Nadere informatie

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22.

FOUT VRIENDJE? PAS OP! Hulp. Internet. Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. PAS OP! Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Meldpunt Jeugdprostitutie, tel.: 0900 044 33 22. Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl/loverboys En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een

Nadere informatie

H E T V E R L O R E N G E L D

H E T V E R L O R E N G E L D H E T V E R L O R E N G E L D Personen Evangelieschrijver Vrouw (ze heet Marie) Haar buurvrouwen en vriendinnen; o Willemien o Janny o Sjaan o Sophie (Als het stuk begint, zit de evangelieschrijver op

Nadere informatie

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND

HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG DE TAAL VAN EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDENTAAL. JE KUNT ER

Nadere informatie

Voor Slim Fit (25,9 kg)

Voor Slim Fit (25,9 kg) Siërra. Mijn Engelse Cocker Spaniël is een teefje. Ze is nu 7 jaar jong. Nog voor haar eerste verjaardag werd zij met spoed geopereerd wegens een infectie in haar baarmoeder. De dierenarts zei: Alles moet

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is:

Clicker Training. Train uw pup met de clicker training. Uw pup leren wat zijn naam is: HIL02347 P&K Puppy Clicker NL 19/10/07 14:34 Page 1 Clicker Training Train uw pup met de clicker training Clicker training is in de jaren veertig ontwikkeld door trainers van zeezoogdieren. Zij ontdekten

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

DENNIS VAN MIDDENDORP. Toekie en Miezemuis. Reizen door Europa

DENNIS VAN MIDDENDORP. Toekie en Miezemuis. Reizen door Europa DENNIS VAN MIDDENDORP Toekie en Miezemuis Reizen door Europa Wat een spannende maar mooie wedstrijd was het. Dankzij de prachtige doelpunten van Toekie wint zijn team met 2-1, nadat ze achter waren gekomen

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen.

Met het inschrijvingsnummer mochten de mensen dan naar het veld gaan alwaar één van de toestellen hun knuffel dan zou meenemen. Pampa Modelfighters Knuffelvliegen Zondag 6 mei 2007 Reeds jaren organiseert de club van Weert in Nederland het bij hun overbekende berenvliegen. Bedoeling is dat de kinderen uit de buurt naar het veld

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat

LES 11. Respect tonen of een lesje leren? Sabbat LES Respect tonen of een lesje leren? Heb je ooit het gevoel dat je niet respectvol of eerlijk werd behandeld? Behandel jij anderen altijd op die manier? Omdat we allemaal Gods kinderen zijn, moeten we

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Gastgezin Hulphond Nederland

Aanmeldingsformulier Gastgezin Hulphond Nederland Aanmeldingsformulier Gastgezin Hulphond Nederland Procedure van aanmelding gastgezin U overweegt gastgezin van een pup te worden. Door middel van dit informatie- en aanmeldingsformulier geeft u ons inzicht

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

TSO pagina. Hallo allemaal.

TSO pagina. Hallo allemaal. TSO pagina Hallo allemaal. Na de laatste vrije dagen zijn we beland in de laatste race naar de zomervakantie. Het jaar vliegt voorbij, he. En wat is er nog veel te doen de laatste weken. Volop meeluisteren

Nadere informatie

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012

Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012 Dierenkliniek Nesselande Nieuwsbrief Januari 2012 Beste huisdier eigenaren, Aller eerst wenst het Team van dierenkliniek Nesselande u een gezond/gelukkig 2012! De feestdagen zijn weer voorbij en de rust

Nadere informatie

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit

Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst. Voorganger: ds. Bert de Wit Preek Zondag 6 maart 2016, 10.00 uur Jeugddienst Thema: @Home Voorganger: ds. Bert de Wit Schriftlezing: Lucas 15:11-32 Een vader had twee zonen zo begint het verhaal. Met de beschrijving van een gezin.

Nadere informatie

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim

De brug van Adri. Rollen: Verteller Martje Adri Wim De brug van Adri Rollen: Verteller Martje Adri Wim Daar loopt een meisje. Ze heet Martje. Ze kijkt boos en loopt langzaam. Ze weet niet waarheen. Martje kent Wim. Hij woont in dezelfde straat, maar Wim

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011

Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Nieuwsbrief 4Cats najaar 2011 Dit is mijn nieuwbrief die ik twee keer per jaar uitbreng. Ik heb weer leuke tips en wetenswaardigheden verzameld over katten. Veel plezier met het lezen en ik wens u alvast

Nadere informatie