Handleiding voor het opstellen van je Succeskompas

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding voor het opstellen van je Succeskompas"

Transcriptie

1 Handleiding voor het opstellen van je Succeskompas Richting geven aan je leven en werk

2 Persoonlijk Succeskompas 2/17 Inleiding Dit document is een handleiding voor het opstellen van je Succeskompas, waarmee je richting kunt geven aan je leven en werk door keuzes te maken die passen bij wie je echt bent. Deze handleiding hoort bij het boek Succeskompas, richting geven aan je leven en werk. Het beschrijft op een heldere manier de essentie van ons bestaan, hoe dit werkt en wat je er in de praktijk mee kunt doen, welke evolutie mensen en organisaties doormaken en hoe met deze inzichten richting kan worden gegeven aan duurzaam succes voor mensen en organisaties. ISBN: , 288 pag., prijs 24,50 Koop bij Bol.com Het leven heeft voor ieder mens een andere betekenis; er zijn andere dingen die het leven zinvol maken, die hem energie geven en die zijn passie aanwakkeren. Anders gezegd iedereen heeft een ander levensdoel. Daarnaast heeft iedereen bij zijn geboorte specifieke kwaliteiten en talenten meegekregen. Werken met die talenten geeft energie en plezier en de tijd vliegt voorbij. Andere dingen die daar niet op afgestemd zijn kosten juist energie en gaan moeizaam (de tijd kruipt voorbij). Talenten zijn jouw gereedschappen om je levensdoel vorm te geven. Ten slotte handelt iedereen vanuit bepaalde waarden. Bepaalde activiteiten spreken een persoon juist daarom aan en andere totaal niet. Het kleurt ook de manier waarop iemand iets doet. Voor een zinvol, succesvol, gelukkig en gezond leven is het belangrijk dat men met zijn talenten invulling geeft aan zijn levensdoel. Op welke manier men daar invulling aan geeft noemen we iemands missie. Bij uitvoering van die missie worden zijn waarden als vanzelf uitgedragen. Deze vier elementen (levensdoel, missie, talenten en waarden) vormen samen jouw kompas waarop je moet varen. Wij noemen dit daarom het SuccesKompas TM. Naarmate je meer zelfinzicht krijgt zul je je meer bewust zijn hoe jouw Succeskompas is afgesteld en hoe je dat kunt gebruiken. Het Succeskompas is dus ook niet een statisch gegeven, maar een hulpmiddel om in het Nu jouw weg te kunnen bepalen. Voor organisaties geldt overigens ook dat de essentie ervan wordt weergegeven door het Succeskompas. Alleen als het succeskompas van de medewerker en de organisatie dezelfde richting aanwijzen is sprake van een duurzaam succesvolle situatie voor beiden.

3 Persoonlijk Succeskompas 3/17 Stappenplan voor het opstellen van je Succeskompas. Geef bij elk element van het Succeskompas (doel, talenten, waarden en missie) antwoord op de gestelde vragen en voer de beschreven opdrachten uit. Deze leiden je naar de essentie van elk element. Vul hiermee tenslotte het laatste vel in. Tips: 1. Neem rust bij het invullen en laat de vragen rustig tot je doordringen alvorens te antwoorden. Leg het nog eens weg, laat het bezinken en vul het later aan. Als het op het eerste gezicht niet mocht lukken, maak dan een wandeling (bij voorkeur in de natuur). 2. Gebruik in je formulering de tegenwoordige tijd en begin met Ik. Hierdoor kan je het beste voelen wat je opschrijft. 3. Formuleer kort en bondig en gebruik geen vage termen als gelukkig en tevreden. 4. Bij het beantwoorden van de vragen blijf vooral voelen. Voel het verschil tussen de antwoorden. 5. Wees oprecht in je antwoorden; laat het traditionele calvinistische patroon van bescheidenheid achterwege, maar overdrijf ook niet. Besteed aandacht aan je gevoel. Als je antwoorden goed voelen, dan is het waar voor jou. 6. Bedenk dat de antwoorden richting moeten geven aan je keuze voor een baan, dus spits de antwoorden ook toe op een zakelijke omgeving. Hierna worden bij de verschillende elementen van het Succeskompas vanuit verschillende invalshoeken diverse vragen gesteld om hier invulling aan te geven. Je hoeft niet overal in detail op te antwoorden en per element niet alle vragen te beantwoorden. Kijk welke vragen bij jou resoneren en antwoorden bij je oproepen. Soms kan het zinvol zijn eerst met het onderdeel Waarden te beginnen. Door na te denken over de waarden die voor jou echt belangrijk zijn richt je je aandacht als vanzelf meer op je kern. De website geeft inspiratie, voorbeelden en ervaringen die je kunnen helpen bij het opstellen van je eigen Succeskompas.

4 Persoonlijk Succeskompas 4/17 1. Doel Jouw levensdoel kun je ook benoemen als essentie, bestemming, betekenis, roeping. Voor sommige mensen is het heel duidelijk en voor anderen is het een proces dat zich ontvouwt door leven en werken. Wees niet verbaasd als het zich ook bij jou in de loop van de tijd nog verder ontwikkelt. Het antwoord vind je met de basisvragen: Wie ben ik?, Waarom ben ik hier? Wat is mijn reden van bestaan? Opdracht 1. Levensdoel vinden via bijzondere situaties Je levendoel gaat altijd om het opdoen van specifieke ervaringen en hierdoor kunnen leren/groeien/ontwikkelen. Die ervaringen komen in je leven door: Persoonlijkheids-eigenschappen Je lichamelijke eigenschappen en aangeboren persoonlijkheidskenmerken, zoals je talenten. Conditionering Als gevolg van je geboortesituatie (ouders, familie en fysieke omgeving): de cultuur, het sociale milieu, de status, de waarden en de interesses. Levenssituaties op je pad De situaties waar je in komt motiveren of inspireren je om bepaalde aspecten van jezelf te ontwikkelen. Niets is toeval! Alles draagt bij aan jouw ontwikkeling en het ervaren van jouw levendoel. Je kunt daarom de volgende oefening doen. Probeer daarbij antwoord te geven vanuit het perspectief van je Zelf, de essentie van wie je bent en bedenk dat: - Voor je Zelf draait alles om het ervaren van een gevoel, niet de fysieke omstandigheid - Voor je Zelf staat leren centraal, niet materieel presteren - Je Zelf kent geen goed/fout, alleen wel/niet jezelf Zijn - Je Zelf leeft in eenheid, dus heeft een fundamenteel verlangen tot dienstbaarheid Stap 1: Levenssituaties Stel vast welke toevallige gebeurtenissen, kenmerken van je ouders/familie, herhaalde ervaringen, obstakels en kwelgeesten een belangrijke of zelfs bepalende rol hebben gespeeld in het verloop van jouw leven. Stap 2: Ervaringen Stel van elk van die situaties vast welke ervaringen dit jou bracht. Stap 3: Leren/ontwikkelen

5 Persoonlijk Succeskompas 5/17 Die ervaringen motiveerde of inspireerden je om iets te leren of iets in jezelf te ontwikkelen. Schrijf op wat dit is, dit is een indicatie waar je leven om draait en brengt je bij je levensdoel. Voorbeeld: Situaties: dominante ouders, telkens slachtoffer van mensen die hun hart niet volgen Ervaring: onvrijheid, niet jezelf zijn, altijd kiezen vanuit ratio/hoofd, nooit gevoel/hart Leren: gevoel en eigen kracht ontwikkelen en van hieruit keuzes maken Overige reflectievragen die je bij je levensdoel kunnen brengen zijn: Wat doe ik met bezieling en passie, wat geeft mij energie, inspiratie en een goed gevoel, wat gaat als vanzelf? Welk 'paleis' wil ik bouwen? (Denk aan het verhaal van de steenhouwers. Op de vraag wat ze deden antwoordden ze: Ik hak stenen, heel zwaar, Ik verdien geld voor mijn familie en ik werk aan de bouw van een paleis. De laatste had de meeste voldoening in zijn werk.) Wat is mijn betekenis op deze wereld? - in dit leven - in dit beroep - in deze baan? Wie of wat inspireert mij? Wat is voor mij de zin van het leven (wat vind ik zinvol)? Waarom is dit belangrijk voor mij? Welke vijf dingen wil ik gedaan hebben in dit leven (big Five for Life)?

6 Persoonlijk Succeskompas 6/17 2. Talenten Jouw talenten bepalen waarmee je anderen van dienst kunt zijn en invulling geeft aan jouw levensdoel. Benoem spontaan minimaal vijf talenten. Maak een volzin als je het op die manier prettiger vind. Enkele vragen om de talenten naar boven te halen: Wat deed ik in mijn jeugd graag? Welke vaardigheid had ik relatief snel onder de knie? Bij welke activiteit voel ik enthousiasme en passie? Bij welke activiteit kom ik in flow? Welke activiteit geeft mij energie? Welke kost energie? Wat zijn bij deze activiteiten mijn unieke vaardigheden en talenten? Hoe voel(de) ik me als ik een piek-ervaring (van innerlijk geluk) heb? Bij welke activiteiten krijg ik dat? Wat zijn mijn beste eigenschappen die ik in mijn persoonlijke relaties gebruik? En welke persoonlijke eigenschappen had ik liever niet? Wat is mijn bijdrage (in bedrijf/ familie/ omgeving)? Wat is mijn grootste prestatie tot nu toe? Wat zou ik doen als ik geld in overvloed beschikbaar had? Hoewel je gedrag (aangeleerd) niet alleen bepaald wordt door je talent (aangeboren) kan dit wel een indicatie en een completer beeld geven. Geef dan antwoord op: Wat is mijn voorkeursgedrag? (Ben ik primair een denker, voeler, willer of doener? Bepaal je persoonlijkheid aan de hand van één van deze modellen: Kernkwaliteiten, MBTI, Belbin-teamrol. Kijk eventueel op deze pagina over persoonlijkheidsmodellen voor hulpmiddelen hierbij) Welke van de onderstaande talentthema s zijn op jou van toepassing?

7 Persoonlijk Succeskompas 7/17 Talentthema s Aanmoediging Aanpassingsvermogen Actiegerichtheid Analytisch Behoedzaamheid Communicatie Competitie Contextueel (historisch besef) Discipline Empathie Focus Harmonie Hersteldrang (probleemoplossend vermogen) Ideeënvorming Individualisering (individuele kwaliteiten zien) Innemendheid Input (verzamelaar) Intellect Leergierigheid Maximalisering (perfectionisme) Onpartijdigheid Organisatievermogen Overtuiging Positivisme Prestatiegerichtheid Relatievorming Saamhorigheid Significantie (je willen onderscheiden) Strategisch inzicht Sturingskracht (leiderschap) Toekomstgerichtheid Verantwoordelijkheidsbesef Verbondenheid Zelfverzekerdheid De volgende opdracht geeft een gestructureerde aanpak om je talenten te benoemen. Opdracht 2. Talenten opsporen via jouw eigenschappen Je eigenschappen zijn niet je talenten, want ze kunnen ook aangeleerd zijn en dat kan met talenten niet. Die kun je alleen meer of minder ontwikkelen. Je talenten kunnen wel resulteren in bepaalde eigenschappen. Zo kunnen je eigenschappen wel een indicatie zijn voor je talenten. Stap 1: Onderstreep in onderstaande tabel de eigenschappen die erg op je van toepassing zijn Aanvallend Hartelijk Tiranniek Accuraat Hulpvaardig Toekomstgericht Actief Humoristisch Trendsettend Adviserend IJdel Trots Afstandelijk Impulsief Uitdagend Afwachtend Informeel vasthoudend Ambitieus Initiatiefrijk Veeleisend Analytisch Innovatief Veelzijdig Angstig Inspirerend Verantwoordelijk Arrogant Integer Vergevingsgezind Artistiek Intolerant Verlegen Assertief Introvert Vernieuwingsgericht

8 Persoonlijk Succeskompas 8/17 Attent Kalm Visionair Autoritair Kwetsbaar Voorzichtig Beheerst leergierig Vriendelijk Belangstellend Loyaal Vrijgevochten Beleefd Mannelijk Vrolijk Bescheiden Moedig Vrouwelijk Beschermend Motiverend Wantrouwend Besluitvaardig Naief Zachtmoedig Bespionerend nederig Zakelijk Betrokken Nonchalant Zelfstandig Bevlogen/gepassioneerd Nuchter Zelfverzekerd Brutaal Omgevingsbewust Zorgvuldig Charmant Onafhankelijk Aanpassingsvermogen Communicatief Onbaatzuchtig Anticiperen Controlerend Onderdanig Beïnvloeden Creatief Ondernemend Coachen Cynisch Onderzoekend Commercieel inzicht Defensief Onverstoorbaar Conflict hanteren Degelijk Openhartig Delegeren Dienstbaar Opgewekt Discussiëren Diplomatiek Oplossingsgericht Diversiteit hanteren Direct Opofferingsgezind Doorzettingsvermogen Directief Opportunistisch Eigen werk organiseren Doelgericht Optimistisch Feedback geven Dogmatisch Overtuigend Feedback ontvangen Dominant Planmatig Focussen Doortastend Praktisch Inlevingsvermogen Dwingend Proactief Leidinggeven Dynamisch Productief Luisteren Eigenwijs Provocatief Mondeling communiceren Empathisch Rationeel Motiveren Energiek Realistisch Netwerken Enthousiast Rebels Objectief waarnemen Evenwichtig Respectvol Omgaan met agressie Excentriek Resultaatgericht Omgaan met andere mensen Extravert Sensitief Omgaan met macht Fanatiek Sentimenteel Omgaan met weerstand Filosofisch Sexy Omgaan met werkdruk Flexibel Sfeergevoelig Onderhandelen Gedisciplineerd Slordig Organisatiesensitiviteit

9 Persoonlijk Succeskompas 9/17 Gedistingeerd Spiritueel Overtuigen Gedurfd Spontaan Probleemoplossend vermogen Gefocust Sportief Rationeel denken Geremd Stipt Samenwerken in een team Gestructureerd Stoer Schriftelijk communiceren Gevoelig Strategisch Vragen stellen Gul Sympathiek Zelfstandig werkend Halsstarrig Tactisch Durf (risico's durven nemen) Harmonieus Tactvol Verbinden Stap 2: Cluster de eigenschappen die bij elkaar horen, zet ze in onderstaande tabel en zet er de hieraan ten grondslag liggende talenten achter. Dus jouw specifieke talent dat maakt dat jij die eigenschappen vertoont. Neem hierin ook de eerder gevonden talenthema s mee. Eigenschappen Talent Stap 3: Neem de talenten van de tabel over in het formulier.

10 Persoonlijk Succeskompas 10/17 4. Waarden Waarden geven aan wat voor jouw echt belangrijk is. Om zicht te krijgen op de voor jou belangrijke waarden kun je de volgende vragen aan jezelf stellen: Wat is voor mij van waarde? Welke kwaliteiten zoek ik in mijn beste vrienden? Hoe wil ik zijn? Hoe wil ik me gedragen? Welke waarden wil ik uitdragen tegenover anderen? Of door de volgen zin af te maken: Ik (wil) werk(en) in een organisatie die waarde hecht aan... en met mensen die waarde hechten aan... Welke vijf dingen wil ik gedaan hebben in het leven? Welke waarden liggen hieraan ten grondslag en waarom is dit voor mij zo belangrijk? Een manier om je waarden te benoemen is om de volgende opdracht uit te voeren. Opdracht 3. Bepaling van persoonlijke waarden Niet alles is even belangrijk. Doorloop de volgende stappen om voor jezelf vast te stellen welke persoonlijke waarden voor jou belangrijk zijn. Stap 1: belangrijke waarden Verdeel de volgende waarden naar belangrijkheid voor jou Persoonlijke waarden Authenticiteit Avontuur (nieuwe en uitdagende ervaringen) Beroemd of bekend zijn Bescheidenheid Betrokkenheid Blijheid Comfort Coöperatie (goed samenwerken, teamwork) Commitment Competentie Competitie (willen winnen, risico s nemen) Contributie (ergens een zinvolle bijdrage aan leveren) Controle Laag Midden Hoog

11 Persoonlijk Succeskompas 11/17 Creativiteit (fantasievol en vernieuwend zijn) Delen Deskundigheid Devotie Discipline Duurzaamheid Eerlijkheid Empathie Erkenning (respect van anderen) Extase Flexibiliteit Genegenheid (liefde en warmte) Gezinsgeluk Gezondheid (vitaliteit) Groei Harmonie Hulpvaardigheid (anderen helpen) Humor Innerlijke harmonie (innerlijke rust) Integriteit (eerlijkheid, oprechtheid, staan voor ideeën) Intelligentie Intimiteit Intuïtie Invloed Kwaliteit (dingen heel goed willen doen) Liefde Lol Loyaliteit (plichtsbesef, respect, gehoorzaamheid) Maatschappelijk betrokken/-verantwoord Macht (beheersing, autoriteit, invloed op/over anderen) Mededogen Meelevendheid Ondersteuning Openheid Orde en netheid (kalmte, stabiliteit, aangepastheid) Originaliteit Passie Plezier (gemakkelijke levenshouding) Professionaliteit Rechtvaardigheid Religie Reputatie Persoonlijke ontwikkeling Respect Risico

12 Persoonlijk Succeskompas 12/17 Rust Schoonheid Seks Speelsheid Spiritualiteit Spontaniteit Status Succes Teamspirit Tolerantie Uitdaging Veiligheid Verantwoordelijkheid (aanspreekbaar voor resultaten) Verbetering/vooruitgang (innovatie, promotie, ambitie) Vertrouwen (geven en krijgen) Verworvenheden (prestaties, het gevoel iets tot stand te hebben gebracht) Vrede Vriendschap (goede relaties met anderen) Vrijheid (onafhankelijkheid, autonomie) Waardering Waarheid Warmte Weelde (geld verdienen, rijk worden) Winnen Wijsheid (het leven begrijpen, kennis vergaren) Zekerheid (economisch) Zelfrespect (trots, gevoel voor persoonlijke identiteit) Stap 2: Belangrijkste waarden Bepaal je belangrijkste waarden door de waarden met een score Hoog tegen elkaar af te wegen, te clusteren en de vijf belangrijkste in onderstaande tabel over te nemen. Mijn belangrijkste waarden

13 Persoonlijk Succeskompas 13/17 Stap 3 Evaluatie van jouw waarden in de dagelijkse praktijk Als extraatje geven we hieronder een kleine evaluatietest om voor jezelf te bepalen hoe deze waarden terugkomen in je leven en werk. Score de waarden die je hierboven hebt opgeschreven met +, +/- of -. Waarde Score in je huidige werk Score in je huidige leven

14 Persoonlijk Succeskompas 14/17 3. Missie Je missie beschrijft wat je doet (met je talenten) om je doel te realiseren. Het beschrijft waarmee je jezelf en anderen dient en welke creatie je hiermee tot stand brengt. Je missie kan in verschillende omgevingen anders zijn, thuis en op het werk kun je een andere missie hebben, specifieke dingen die je wilt bereiken. Enkele uitgangspunten, ter aanvulling op de al eerdere gegevens tips, om je missie te formuleren: - Begin met 'Ik', gevolgd door je naam; - Formuleer kort en bondig en gebruik geen vage termen als gelukkig en tevreden - Formuleer op welke omgeving je missie betrekking heeft (werk, vereniging, familie,...); - Formuleer in het NU, dus niet ik hoop, wil of zal, maar ik ben, doe of heb ; - Formuleer positief; - Formuleer onafhankelijk van mensen en dingen. Dus niet: ik woon daar en daar maar ik woon in een comfortabel huis, bij de natuur ; - In een goede missie is duidelijk hoe je met je talenten anderen dient en wat je daarmee creëert. Maak de volgende zin spontaan af: Ik,...(je naam)...,... Als je een richting nodig hebt, beantwoord dan de volgende vragen: Wat wil ik? Wat wil ik doen om mijn betekenis te verwezenlijken? Hoe gebruik ik mijn talenten hierin? Hoe geef ik hierbij invulling aan mijn waarden? Wat is het mooiste compliment dat mensen mij kunnen geven? Wie zijn mijn helden/archetypen? Tenslotte: De website geeft inspiratie, voorbeelden en ervaringen. Ook de website geeft voorbeelden.

15 Persoonlijk Succeskompas 15/17 Afronden Succeskompas Je bent nu aan het eind gekomen van de instructies om je Succeskompas op te stellen. Je kunt nu het formulier completeren. vul je persoonlijke gegevens in gebruik je antwoorden om tekst toe te voegen onder de kopjes Afsluitende tips: 1. Vraag je bij de antwoorden nog eens af: Is het niet te algemeen, maar specifiek richtinggevend voor invulling van het werkzame deel van mijn leven? 2. Lees het Succeskompas hardop voor. Voelt het goed? 3. Laat het een goede bekende een keertje lezen Advies en coaching Het is niet makkelijk om jezelf objectief te bekijken, laat staan de onderliggende essentie te zien. Het Succeskompas wordt dan vaak in te algemene termen verwoord, waardoor je onderscheidende kwaliteiten onvoldoende tot zijn recht komen en het te weinig richtinggevend is. Het is waardevol je te laten adviseren of coachen bij het proces om echt door te dringen tot de essentie en het Succeskompas werkelijk richtinggevend te maken. Daarbij kan ook aandacht gegeven worden aan het toepassen van het Succeskompas in de praktijk. Het is mijn tweede natuur om altijd naar de essentie te zoeken en mensen daarin te begeleiden. Mijn doelgerichte focus en uitgebreide werkervaring leidt daarbij tot praktisch hanteerbare resultaten. Overweeg je hier gebruik van te maken, neem dan vrijblijvend contact met me op via: of Training/workshop Wil je het gedachtengoed van het Succeskompas beter begrijpen en in alle facetten toe kunnen passen in je leven? Wil je meer innerlijke vrede, geluk en succes en leren hoe je daarvoor de koers uit moet zetten in je leven en je werk? Volg dan een training of workshop over het Succeskompas in de praktijk. kijk op voor meer informatie, data en aanmelden. De website geeft inspiratie, voorbeelden en ervaringen. Ik nodig je graag uit je op de site aan te melden en je eigen Succeskompas en/of die van je organisatie op de website te presenteren. Daarmee help je mee anderen te inspireren hun eigen Succeskompas te vinden. Je kunt dan ook op het forum ervaring uitwisselen en met anderen in dialoog gaan. Veel succes met het gebruiken van je Succeskompas. Theo Buijsrogge

16 Persoonlijk Succeskompas 16/17 naam : Theo Buijsrogge geboortedatum : adres : Mijn levensdoel: Vanuit mijn eigen kracht leven en daarmee verbinden met anderen. Mijn talenten: complexiteit eenvoudig en praktisch hanteerbaar maken verbinden leergierig doelgericht mensen en zaken vanuit verschillende perspectieven zien Mijn waarden: integriteit, vrijheid, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling Mijn missie: Ik, Theo Buijsrogge, ben zelfstandig ondernemer en creëer groeimogelijkheden voor mezelf en anderen door, in de rol van navigator, mensen en organisaties te verbinden en te helpen door te dringen tot de essentie en van daaruit te (laten) handelen. Ik sta in mijn kracht en leef vanuit mijn essentie en ben zo zelf een voorbeeld voor anderen. Mijn verbindingen met anderen zijn echt en hebben inhoud. Ik leef en werk in een comfortabele omgeving die voor mij zowel rustgevend als stimulerend is.

17 Persoonlijk Succeskompas 17/17 Handleiding naam : geboortedatum : adres : telefoonnummer : adres : Mijn levensdoel: Mijn talenten: Mijn waarden: Mijn missie:

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart

Mijn. boekje. wie-wil-ik-zijn. Van: choices of the heart Mijn wie-wil-ik-zijn boekje choices of the heart Van: Dit boekje is speciaal voor jou gemaakt door Christelijke Hogeschool Ede en Huis van Belle Vormgegeven door: Talitha Hoddenbagh Huis van Belle Niets

Nadere informatie

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden.

Ke(r)n jouw waarde. Ontdek jouw kernwaarden. Ke(r)n jouw waarde Ontdek jouw kernwaarden Ontdek jouw kernwaarden - pag. 2 Ontdek jouw kernwaarden Wat jou drijft in jouw leven en werk bepalen jouw keuzes. Het is dus belangrijk om te weten wát je drijft,

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales.

De drijfveren zijn ontwikkeld en aangeleverd door Coert-Jan Tomassen van CJT for Sales: Coert-Jan Tomassen info@cjtforsales.com www.cjtforsales. Drijfveren Tool 1.0 Carolien van Herrikhuyzen www.cforcycling.nl www.cforcycling.com carolien@cforcycling.nl Om wat handvaten te hebben voor een gesprek met ons begeleidingsteam bij het formuleren van

Nadere informatie

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit.

Stap 1: Print deze oefening (als het even kan op wat dikker papier) en knip de waardenkaarten uit. Oefening: Waarden Sorteertaak. Wat zijn waarden eigenlijk? Waarden zijn de dingen die jij als persoon écht belangrijk vindt in het leven. Het is belangrijk ze niet te verwisselen met normen, wat je meer

Nadere informatie

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes

Instructie bij het leggen van de eigen-waarden kaartjes 1. Maak ruimte op een tafel 2. Knip de kaartjes uit en leg ze op een stapeltje 3. Leg aan de linkerzijde van je werkveld de 4 categoriekaartjes Op dit moment het meest belangrijk, Op dit moment ook belangrijk,

Nadere informatie

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande.

Ook zijn jullie op grond van de intake eerder al uitgenodigd voor de assessment middag op woensdag 28 januari aanstaande. Beste FEMTA kandidaten, Jullie zijn toe aan de derde en laatste stap van het selectieproces voor de FEM Talent Academy. Afgelopen week hebben we de laatste intake gesprekken afgerond en elke kandidaat

Nadere informatie

Bouwen op talent. Verbinding zoeken en het loslaten van gewoontes. HighTech meets Talent 13 oktober A. Swannet Coca Cola European Partners

Bouwen op talent. Verbinding zoeken en het loslaten van gewoontes. HighTech meets Talent 13 oktober A. Swannet Coca Cola European Partners Bouwen op talent Verbinding zoeken en het loslaten van gewoontes HighTech meets Talent 13 oktober 2016 A. Swannet Coca Cola European Partners Wie zijn jullie? Waar zit de passie? Wat is de verwachting?

Nadere informatie

Op dit moment ook belangrijk. Avontuur Competitie Creativiteit. Dienstbaarheid Discipline Duurzaamheid. Eenvoud Erkenning Evenwicht

Op dit moment ook belangrijk. Avontuur Competitie Creativiteit. Dienstbaarheid Discipline Duurzaamheid. Eenvoud Erkenning Evenwicht Op dit moment het meest belangrijk Op dit moment ook belangrijk Op dit moment enigszins belangrijk Op dit moment niet belangrijk Afwisseling en variatie Ambitie Avontuur Competitie Creativiteit Dienstbaarheid

Nadere informatie

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven.

Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Waarden oefening Je waarden zijn o.a. bepalend voor de dingen die je doet. Ze vormen als het ware de onderlaag van waaruit je de keuzes maakt in het leven. Bekijk de waarden die hieronder vermeld staan.

Nadere informatie

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Extra opdracht LOB Inhoudsopgave: Inhoud: Pagina: Voorwoord 1 Hoofdstuk 1: Waarden 2 Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3 Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5 Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Hoofdstuk 5: Beschrijving van

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Jan Prins 7 november 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Jan Prins 7 november 2013 Stadionweg 37A 3077 AR Rotterdam T 010-3409955 I www.priman.nl E info@priman.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse meet de drijfveren

Nadere informatie

Welkom. Vrouwelijke kwaliteiten inzetten bij verandering en vernieuwing. Trainers Astrid Kies

Welkom. Vrouwelijke kwaliteiten inzetten bij verandering en vernieuwing. Trainers Astrid Kies Welkom Vrouwelijke kwaliteiten inzetten bij verandering en vernieuwing Trainers Astrid Kies Programma Wie zijn wij en wat doen wij Kwaliteiten van de Oerman en oervrouw Kwaliteiten met de vier vrouwelijke

Nadere informatie

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld:

De informatie uit deze stappenwijzer is in heel veel situaties te gebruiken. Bijvoorbeeld: Inleiding Deze Loopbaan-stappenwijzer is bestemd voor OBP-medewerkers en geeft praktische tips over loopbaanpaden, carrièremogelijkheden en mobiliteit. Ben je toe aan nieuwe uitdaging? Heb je behoefte

Nadere informatie

In je element met wie je bent!

In je element met wie je bent! In je element met wie je bent! SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Middagconferentie - juni 2016 Passend onderwijs voor begaafde leerlingen Doelen workshop Bewuste aandacht voor persoonlijke

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Paul van der Voorbeeld 13 november 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Paul van der Voorbeeld 13 november 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Paul van der Voorbeeld 13 november 2013 Baronielaan 92 4818 RC Breda T +31(0)76-5657286 I www.humanmobility.nl E info@humanmobility.nl Inleiding De TMA

Nadere informatie

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst

Joe Jouw Ontwikkeling Eerst TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Joe Jouw Ontwikkeling Eerst www.jouwontwikkelingeerst.nl - info@jouwontwikkelingeerst.nl - 06 46 13 63 21 Inleiding De TMA Talentenanalyse meet de drijfveren

Nadere informatie

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT

Kernwaarden Hollands Kroon CONCEPT Kernwaarden CONCEPT 1. Bevlogenheid We zijn betrokken en gedreven in wat we doen voor onze omgeving en voor onszelf. We voelen ons verantwoordelijk voor het resultaat. We maken kenbaar wat onze toegevoegde

Nadere informatie

Talentenwijzer. 1 ) Optimistisch Ik ben een optimistisch, enthousiast en positief ingesteld persoon.

Talentenwijzer. 1 ) Optimistisch Ik ben een optimistisch, enthousiast en positief ingesteld persoon. Talentenwijzer Hieronder vind je jouw persoonlijke uitkomst van de Talentenwijzer. Nummer 1 betekent meest op mij van toepassing, nummer 31 betekent minst op mij van toepassing. 1 ) Optimistisch Ik ben

Nadere informatie

Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug

Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug Leefstijlen in Utrechtse Heuvelrug Joost Nicasie Advies Oude Rijksstraatweg 17 3941 BP DOORN 0343-880960 www.areaaladvies.nl Programma > Inleiding leefstijlen > Van vier leefstijlen naar zeven belevingswerelden

Nadere informatie

Wat denk je zelf? Studiekeuze123

Wat denk je zelf? Studiekeuze123 Wat denk je zelf? Opdrachten Studiekeuze123 Naam: Klas: Wat denk je zelf? Het maken van een studiekeuze is niet gemakkelijk. Er zijn zoveel mogelijkheden, maar welke opleiding past goed bij jou? Een opleiding

Nadere informatie

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen

Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen 1 Ondernemen volgens je kernwaarden en overtuigingen TEL +31157851592 EMAIL: INFO@POWER-EVENTS.EU WEBSITE: WWW.POWER-EVENTS.EU 2 De kracht van jouw Kernwaarden en Overtuigingen Waar komen waarden vandaan?

Nadere informatie

Workshop: Werken met kernkwadranten.

Workshop: Werken met kernkwadranten. Workshop: Werken met kernkwadranten. Tips voor de praktijkbegeleider 1. Zoek de uitdaging van de stagiair; 2. werk vanuit de uitdaging verder aan zijn of haar ontwikkeling Meer weten: www.mijnieoosterom.nl

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 15 april 2013 TMA Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Sara Berger 15 april 2013 Zuid-Hollandlaan 7 2596 AL Den Haag T 070 361 17 60 I www.dynamischbureau.nl E info@dynamsichbureau.nl Inleiding De TMA Talentenanalyse

Nadere informatie

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Annemieke Kuin humanistisch geestelijk verzorger Westfriesgasthuis, Hoorn Spiritualiteit / Zingeving Aandacht voor eigen spiritualiteit In gesprek gaan

Nadere informatie

Betekenisladder. Vind de echte waarde van je product voor klanten

Betekenisladder. Vind de echte waarde van je product voor klanten Betekenisladder Vind de echte waarde van je product voor klanten Willen je klanten een boor of een gat? Vind de echte behoefte van je klanten met behulp van de betekenisladder template! De betekenisladder

Nadere informatie

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende

Hoe beoordeeld u de volgende competenties van de trainee: zeer goed goed voldoende net niet onvoldoende Bijlage 3.4 Beoordelingsformulier studenten tijdens Management Traineeship. Naam Trainee : Bedrijf Traineeship : Traineeship begeleider bedrijf : Traineeship periode : van tot en met Hoe beoordeeld u de

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Overtuigend (om)praten VVJ Jan De Boeck

Overtuigend (om)praten VVJ Jan De Boeck Overtuigend (om)praten Jan De Boeck Jan De Boeck Overtuigend en constructief gesprekken voeren. De carrière van een doorsnee jeugddienstmedewerker is doorspekt met professionele gesprekken. Met je secretaris,

Nadere informatie

Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen?... Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen?...

Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen?... Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen?... Stap 6 - Eigenwaarde Waarom kan de eigenwaarde van je kind zo schommelen? Hoe kun jij je manier van communiceren hierop aanpassen? Pagina%K124 De eerste vorm van eigenwaarde is.................................

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl Hoe kleurrijk ben jij? Werkcafe Berkelland 25 November GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in anderen. Inzicht

Nadere informatie

Onderwijs naar 2020 Asperen, 3 oktober 2014

Onderwijs naar 2020 Asperen, 3 oktober 2014 6-10-2014 Onderwijs naar 2020 Asperen, 3 oktober 2014 Leerlingen Laten Leren over Zichzelf Vormen voor hun toekomst! Lennart Visser Onderwijs en persoonlijkheidsvorming? Bespreek met degene die naast je

Nadere informatie

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me

Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me Gratis online Zelf-liefde test! www.lifestyling.me De Zelf-liefde test bestaat uit een tiental vragen op een aantal belangrijke thema s in je leven: Zelfbeeld Relaties Werk Het leven Print de Zelf-liefde

Nadere informatie

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013

Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren. Voor technische professionals. Donderdag 20 juni 2013 Workshop Overtuigend en Ontspannen Presenteren Voor technische professionals Donderdag 20 juni 2013 Programma We behandelen achtereenvolgens de volgende thema's: 0. Kwaliteiten en presenteren 1. Omgaan

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

Ontdek je sterke punten Volgens Marcus Buckingham en Donald Clifton

Ontdek je sterke punten Volgens Marcus Buckingham en Donald Clifton Ontdek je sterke punten Volgens Marcus Buckingham en Donald Clifton De sterke puntenrevolutie s Werelds beste managers nemen de volgende 2 veronderstellingen tot hun richtsnoer: 1. Talenten van iedere

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Wie wil er wat mee?

Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Wie wil er wat mee? Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Sturen op energiebronnen Je stijl als leidinggevende Wie wil er wat mee? Wat

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

ArcheYou profiel van: B. Voorbeeld. Aangeboden door: LOGO

ArcheYou profiel van: B. Voorbeeld. Aangeboden door: LOGO profiel van: B. Voorbeeld Aangeboden door: LOGO 1 Inhoudsopgave & inleiding Inhoudsopgave & inleiding 1 Basishoudingmodel 2 Basishouding 3 Competentiemodel 4 Essentie 5 Talent 7 Kracht & valkuil 8 Overleving

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

Talentscan. Referentenonderzoek. Voornaam: Arend-Jan Achternaam: Verbaan Datum: 30 augustus 2010

Talentscan. Referentenonderzoek. Voornaam: Arend-Jan Achternaam: Verbaan Datum: 30 augustus 2010 Talentscan Referentenonderzoek Voornaam: Arend-Jan Achternaam: Verbaan Datum: augustus . Gevoeligheid Angstig,5,5 Depressief,5,5 Minderwaardig,5,5 Impulsief 4 Snel boos of geïrriteerd,5,5 Snel in paniek

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

49. Capaciteit 50. Communicatie 51. Consequentheid 52. Continuïteit 53. Controle 54. Creatief handelen 55. Creativiteit 56. Daadkracht 57.

49. Capaciteit 50. Communicatie 51. Consequentheid 52. Continuïteit 53. Controle 54. Creatief handelen 55. Creativiteit 56. Daadkracht 57. Kernwaarden kies de belangrijkste kernwaarden voor jou. Scherp het dan aan tot maximaal 5-10 kernwaarden die altijd voor jou gelden ook in moeilijke momenten. 1. Aanbidding 2. Aandacht 3. Aanpasbaar 4.

Nadere informatie

Coen Sprenger. Training, Therapie en Coaching

Coen Sprenger. Training, Therapie en Coaching Coen Sprenger Training, Therapie en Coaching www.coendalinie.nl 06-14722983 1 kernkwaliteiten en kernkwadranten 2 Leerdoelen: Een manier om je sterke en zwakke punten helder te krijgen Een toegankelijke

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 25 november 2013. T 012 3456789 I E

TMA Talentenanalyse. Talent- en competentiepaspoort. Sara Berger 25 november 2013. T 012 3456789 I  E Talentenanalyse Talent- en competentiepaspoort Sara Berger 25 november 2013 T 012 3456789 I www.tmamethod.com E info@tmamethod.com Inleiding De Talentenanalyse meet de drijfveren en talenten van de kandidaat

Nadere informatie

Kick off Mentoring Project. Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling

Kick off Mentoring Project. Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling Kick off Mentoring Project Floor van Wingerden Partner Perpetuum Organisatieontwikkeling 13 februari 2014 Wie is Perpetuum? Perpetuum gelooft dat het talent en de mogelijkheden van organisaties onuitputtelijk

Nadere informatie

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN Let s play cards lees je kaarten houd de kaarten die waar zijn voor jou geef anderen kaarten die op hun van toepassing zijn leg weg wat je niet herkent

Nadere informatie

W E R K B O E K E X T R A

W E R K B O E K E X T R A W E R K B O E K E X T R A Attunement Diary S C H I J N J E L I C H T M O O I E V R O U W, D E W E R E L D H E E F T J E N O D I G! Ik stem me af op het Universum zodat ik Eenheid en Harmonie ervaar 2016

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Rapportage Talenten. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Talenten. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Talenten Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Rapportage Talenten 2 Inleiding De wereld om ons heen, ook de arbeidsmarkt, is

Nadere informatie

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten.

Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Beste collega, familie, vriend, Tijdens en voor mijn studie Projectleider Techniek verwerf ik competenties door specifieke taken en werkzaamheden te verrichten. Theoretische kennis doe ik op door onderwijs

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Kleurrijk Netwerken. Click to edit Master text styles

Kleurrijk Netwerken. Click to edit Master text styles Kleurrijk Netwerken Click to edit Master text styles Ik wil best met je koffiedrinken, maar what s in it for me? Ik vind dat werkgevers zich veel beter aan de sollicitatiecode moeten houden! Click to edit

Nadere informatie

Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren

Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren Vrije Universiteit - Studiekeuzegesprekken met scholieren Bijlage 3 Materiaal Workshop Studiekeuze (1,5 uur) werkboek voor leerlingen Centrum voor Studie en Loopbaan, Vrije Universiteit Amsterdam Inhoudsopgave

Nadere informatie

Doel. Visie. Een aanbod van Bernard Velthuis. Missie. Groeien door je innerlijke dialoog. Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten

Doel. Visie. Een aanbod van Bernard Velthuis. Missie. Groeien door je innerlijke dialoog. Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten Een aanbod van Bernard Velthuis Doel Visie Groeien door je innerlijke dialoog Dialoog onderzoekt van binnen naar buiten Missie Spreek tot elkaars verbeelding Talent Gesprek Creatie Gesprek Spiegel Gesprek

Nadere informatie

Onderaan de lege tabel vind je een paar voorbeelden. Jouw tabel kan er uiteraard heel anders uit zien!

Onderaan de lege tabel vind je een paar voorbeelden. Jouw tabel kan er uiteraard heel anders uit zien! Naam: Datum: Instructies: Als we van streek zijn of ongelukkig vergeten we vaak de (belangrijke) positieve dingen in ons leven en de dingen die juist goed verlopen. Onze herinneringen en gedachten hebben

Nadere informatie

360 graden feedback formulier

360 graden feedback formulier 360 graden feedback formulier Je bent gevraagd om feedback te geven door middel van dit formulier. Het doel van dit onderzoek is: Aangeven waar Tessa Persijn na haar vierdejaarsstage op het koning Willem

Nadere informatie

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven Erwin Klappe & Onno Hamburger Wie zijn wij? Erwin Klappe Klappe Training Trainer, coach & oprichter Onno Hamburger Gelukkig Werken Nederland Senior trainer, coach

Nadere informatie

2.1 'Emotioneel onbekommerd'

2.1 'Emotioneel onbekommerd' Je persoonlijkheid wordt beschreven aan de hand van vijf persoonlijkheidskenmerken; 'emotioneel onbekommerd', 'extravertheid', 'gewetensvolheid', 'vriendelijkheid' en 'openheid'. Elk persoonlijkheidskenmerk

Nadere informatie

Het kernkwaliteiten kwadrant

Het kernkwaliteiten kwadrant Het kernkwaliteiten kwadrant Wat is een kernkwaliteit Daniel Ofman introduceerde in zijn bestseller "Bezieling en kwaliteit in organisaties" het kernkwadrant. Hij definieert kernkwaliteiten als volgt:

Nadere informatie

Loopbaantraject. Loopbaantraject

Loopbaantraject. Loopbaantraject Loopbaantraject Loopbaantraject Ken je zelf! Een uitspraak van Plato. Zelfkennis is een basis voor persoonlijke groei en het maken van keuzes in je leven. Ook die binnen je loopbaan. Goed inzicht in je

Nadere informatie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie

Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Werkblad ster - kwaliteitenreflectie Je ontdekt waar je goed en minder goed in bent. Zet je naam in het midden van de ster. a. In welke vakken ben jij een ster? Zet de vakken bij de punten van de ster.

Nadere informatie

Je DISC test rapport. DISC-model Reflectie: Joren De Troyer

Je DISC test rapport. DISC-model Reflectie: Joren De Troyer DISC-model Reflectie: Mijn gedragsstijlen uit mijn rapport (van groot -> klein) zijn Consciëntieus, Stabiel, Invloed & als laatste en minst dominante gedragsstijl is Dominant. Consciëntieus (33%) : ik

Nadere informatie

SAMPLE. Voordat je je MBTI-voorkeuren gaat. De reden waarom je het MBTI -instrument gebruikt

SAMPLE. Voordat je je MBTI-voorkeuren gaat. De reden waarom je het MBTI -instrument gebruikt De reden waarom je het MBTI -instrument gebruikt Voordat je je MBTI-voorkeuren gaat verkennen, is het belangrijk om te bedenken waarvoor je het MBTI-instrument wilt inzetten. Door hier eerst over na te

Nadere informatie

Rapport WPV Compact. Jan Voorbeeld. Adviseur van Organisatie. Datum 05/02/2015

Rapport WPV Compact. Jan Voorbeeld. Adviseur van Organisatie. Datum 05/02/2015 Rapport WPV Compact Naam Adviseur Jan Voorbeeld Adviseur van Organisatie Datum 05/02/2015 Inleiding Vooraf U hebt een test gemaakt waarin u vragen moest beantwoorden over uw karakter en welke eigenschappen

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

Stad Gent - Partnerdag Donderdag 27 oktober 2016

Stad Gent - Partnerdag Donderdag 27 oktober 2016 Stad Gent - Partnerdag Donderdag 27 oktober 2016 BUITENLIJN (doen) HET NIEUWE SUCCES BINNENLIJN (zijn) Hoezo, bezield? Is tevreden niet genoeg? TEVREDEN BEZIELD VERBONDEN Hoe verbonden zijn medewerkers?

Nadere informatie

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling.

Bedenk dat het gaat om het verkrijgen van informatie voor u zelf door middel van het gesprek. Het gaat niet om een beoordeling. ZELFANALYSE EN PERSOONSANALYSE Opdracht Zelfanalyse Op de volgende pagina's vindt u een lijst met uitspraken die betrekking hebben op persoonlijke eigenschappen, kwaliteiten en gedrag. Geef van elke uitspraak

Nadere informatie

Leren/coachen van meisjes - Dingen om bij stil te staan

Leren/coachen van meisjes - Dingen om bij stil te staan De ontwikkeling van vrouwen en meisjes in het rugby heeft de afgelopen jaren flink aan momentum gewonnen en de beslissing om zowel heren als dames uit te laten komen op het sevenstoernooi van de Olympische

Nadere informatie

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013

EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 EEN MATRIX VAN KRACHTEN HOE (HER-)ONTDEK IK MIJN EIGEN MOGELIJKHEDEN? Werkwinkel Vlaamse Hersteldag 3 december 2013 Filip Abts: een korte voorstelling Wie ik ben? Wat ik kan? Wat ik weet? Wat ik heb? Wat

Nadere informatie

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN

Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN g Als je zegt dat je het niet kan, dan heb je gelijk Als je zegt dat je het wel kan, heb je ook gelijk ALBERT EINSTEIN onze waarden: vernieuwend plezier stoer inzicht leiderschap beweging verbinding vertrouwen

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld

Maartje Voorbeeld Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Talentrapportage De wereld om ons heen, ook de arbeidsmarkt, is constant in beweging. Niemand weet exact hoe het werkveld

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Jurist in beweging Deelsessie: Adviseren onder druk: Schaap met vijf poten?

Jurist in beweging Deelsessie: Adviseren onder druk: Schaap met vijf poten? Excellence is the Result of Caring more than others think is Wise, Risking more than others think is Safe, Dreaming more than others think is Practical, and Expecting more than others think is Possible.

Nadere informatie

Test denkprofiel jongeren

Test denkprofiel jongeren Test denkprofiel jongeren Wat is jouw denkprofiel? Mensen denken op verschillende manieren. Jongeren ook. Volgens de theorie van Sternberg kun je voorkeur hebben voor analytisch, praktisch of creatief

Nadere informatie

Pagina 1 van 7. Eigenwaarde Talent Hoog Mogelijke Valkuil Talent Laag Mogelijke Valkuil

Pagina 1 van 7. Eigenwaarde Talent Hoog Mogelijke Valkuil Talent Laag Mogelijke Valkuil Pagina 1 van 7 Emotionele balans Eigenwaarde Talent Hoog Mogelijke Valkuil Talent Laag Mogelijke Valkuil : Zelfwaardering Mentale stabiliteit Fouten vermijden Zelfkritisch Sfeergevoelig Zelfvertrouwen

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN OEFENING

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Boeien en Binden, bezielende leiders doen het

Boeien en Binden, bezielende leiders doen het Boeien en Binden, bezielende leiders doen het Verslag van de Workshop tijdens de Noorderlinkdagen 2006 Door Maurits Bruel en Stef Driessen De Noorderlinkdagen zijn weer voorbij. Het was een groot succes,

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Eigenschappen. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Eigenschappen Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 01.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 01.04.2016 / Eigenschappen (QPN) 2 Inleiding Wat zijn jouw meest kenmerkende eigenschappen?

Nadere informatie

Klik om de stijl te bewerken. Klik om de stijl te bewerken. Visite kaartje

Klik om de stijl te bewerken. Klik om de stijl te bewerken. Visite kaartje Klik om de stijl te bewerken Klik om de stijl te bewerken Visite kaartje Ontwerpen Gebruiken Maken Tips en trucs Klik om de stijl te bewerken Klik om de stijl te bewerken Klik Klik om om voorbeelden de

Nadere informatie

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012 OASYS Online Assessment System Overzichtsrapport 29.03.2012 OASYS is een product van Cubia en CONSTRUCT bedrijfspsychologie Aangemaakt op 30.03.2012 08:43 Uur OASYS Inzicht in uw motieven en drijfveren

Nadere informatie

Gedragscode. Gewoon goed doen

Gedragscode. Gewoon goed doen Gedragscode Gewoon goed doen 2 Inhoudsopgave pagina 1. Missie, ambitie en kernwaarden 4 2. Gewoon goed doen 5 3. Waarom een gedragscode? 6 4. Omgaan met de patiënt/klant: respectvol en gastvrij 7 5. Professioneel

Nadere informatie

Dit wordt jouw jaar!

Dit wordt jouw jaar! WERKBOEK Dit wordt jouw jaar! 12 krachtige lessen in persoonlijke groei dr. Ben Tiggelaar DIT WORDT JOUW JAAR! WERKBOEK BEN TIGGELAAR 1 OVER GELUK EN SUCCES HOOFDSTUK 1-2 "Geluk is niet het doel, maar

Nadere informatie

Persoonlijke drijfveren Herkennen erkennen benutten

Persoonlijke drijfveren Herkennen erkennen benutten Persoonlijke drijfveren Herkennen erkennen benutten 1 G O O F VA N A M E L SVO O RT G A @ 2 E N G A G E. N U W W W. 2 E N G A G E. N U Mensen zijn verschillend. Ik dacht dat we een afspraak hadden Dat

Nadere informatie