Steps2Success Werkboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Steps2Success Werkboek"

Transcriptie

1 Steps2Success Werkboek Jij Bepaalt Hoe Succes En Je Droombedrijf Eruit Ziet!

2 2 Dit zijn je verschillende stappen 1. Hoe definieer jij succes? 2. Wie ben jij als High End Ondernemer? 3. Stel het probleem centraal 4. Verliefd! 5. Jouw Persoonlijke Steps To Success actieplan voor jouw Droombedrijf

3 3 Eerst even dit... Hé Fantastische Ondernemer! Schitterend dat jij het werkboek Steps To Success Naar Jouw Droombedrijf hebt gedownload. Ik weet zeker dat alle oefeningen jouw grote stappen laten zetten. Ik stel me ook heel graag kort aan je voor: Petra Mertens, No Nonsens Business Coach voor Daadkrachtige Ondernemers Die Meer Willen. Kort samengevat: ik breng je in actie en hou je in de DOE modus. Nog te vaak verliezen small business owners zich in het oeverloos creëren en het bedenken van nieuwe concepten of programma's. Bij mij ga je echt aan de slag. Daarom ook dit werkboek. Mijn missie is dat alle ondernemers in Vlaanderen en Nederland echt een DROOMBEDRIJF hebben/realiseren ipv dat hun onderneming hun leven zoals ze het echt willen, in de weg staat. Steps to Success Werkboek 2014 Petra Mertens

4 Mijn grote passie is om zelfstandigen zoals jij te leren hoe ze van en met hun expertise nu inderdaad een echt bedrijf kunnen maken. Mijn eigen zelfstandige actitviteit begon in Omwille van een reorganisatie kreeg ik mijn ontslag. Na een bezinningsperiode in een boeddhistisch klooster in India nam ik de beslissing dat ik voortaan eigen baas zou zijn. innerout werd geboren en Personal Branding werd mijn topic. Uren en veel geld heb ik geïnvesteerd om extra kennis te vergaren. Cursussen lichaamstaal, NLP, Personal Branding, presentatievaardigheden etc... vroegen allemaal veel tijd, maar leverden me geen klanten of nog minder omzet op. Lang verhaal kort: de eerste 2 jaren waren absoluut niet leuk en ik heb vaak gedacht om opnieuw een baan te zoeken. 4 Van innerout kon ik totaal niet leven en van de (vele) bijbaantjes werd ik allesbehalve vrolijk. De kentering kwam toen ik de allereerste keer besliste te investeren in een business coaching programma op maat van solo- ondernemers. Het was een immens grote stap want ik investeerde ineens het bedrag van een kleine tweedehands auto terwijl ik niet wist vanwaar de omzet ging komen. Vanaf dan ging alles anders. Ik leerde de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn met Personal Branding via Lichaamstaal. De 2de maand van de opleiding had ik mijn investering al terugverdiend! Ik had die maand minder dan ooit gewerkt en veel meer dan ooit verdiend.

5 Omdat de vraag in Vlaanderen erg groot was, besliste ik om de overschakeling van Personal Branding naar Business Coaching te maken en startte ik met de Klantenmagneetprogramma's. Ik was de allereerste die op deze manier op de Vlaamse markt werkte en ben er trots op dat ik Vlaanderen heb leren kennismaken met een andere insteek van zelfstandig ondernemen. 5 Intussen fast forward naar 2014: de naam van de website is veranderd van innerout naar Die keuze heb ik gemaakt omdat deze nieuwe naam veel beter weergeeft wat ik doe en wat jij kan verwachten. Bouwen aan je DROOMBEDRIJF is een constante en never ending story, maar ik kan wel vertellen dat ik intussen een leven leid dat ik 5 jaar geleden nooit voor mogelijk had gehouden. Meer nog: ik had zelfs geen idee dat het leven dat ik nu leef, daadwerkelijk bestaat. Ik ben nog elke dag dankbaar en wens het jou ook toe dat jij je Droombedrijf realiseert! Ik hoop dan ook dat dit werkboek jou helpt om de nodige stappen te zetten naar het leven en bedrijf dat je echt diep van binnen wenst! Op jouw Droombedrijf! Lieve groet, Petra

6 6 Durf te DROMEN - Wat betekent succes voor jou? - Wat is het financiële target waarvan je stiekem droomt? - Hoe ziet jouw Droombedrijf er concreet uit? - Hoe zou je leven anders zijn als je je Droombedrijf realiseert?

7 7 Maak De Balans Je kan maar starten met je echte DROOMBEDRIJF te realiseren, als je weet waar je vandaag staat. Elk succesverhaal begint vanaf een ijkpunt. Stel jezelf de vraag en wees vooral heel eerlijk in je antwoord. Je kan maar veranderen waar je je bewust van bent en dus is het zaak om de rauwe waarheid onder ogen te zien. Heb je te weinig inkomsten met je bedrijf? Zeggen te weinig ideale klanten YES tegen jouw onweerstaanbare aanbod? Is je financiële situatie dramatisch? Behandel je je professionele stuk eerder als een hobby dan als een echt bedrijf? Wat het ook is, het is nu het moment om echt helder en duidelijk te zijn met en voor jezelf. Als je een kaart gebruikt om naar Parijs te rijden, dan dien je ook te beginnen met je vertrekpunt te bepalen. - Waar sta ik vandaag met mijn bedrijf en mijn leven? - Waar ben ik nu al heel gelukkig mee? - Wat frustreert me en wil ik absoluut veranderen?

8 8 Droom Verder Je DROOMBEDRIJF is een bedrijf dat ten dienste staat van het leven dat jij kiest. Je business ondersteunt je levensstijl maw ipv omgekeerd. Het is dus super belangrijk dat jij op voorhand heel goed weet HOE jij wil dat je leven eruit ziet. Enkel JIJ bepaalt wat wel en niet belangrijk is. Zorg dat je een onderneming uitbouwt die volledig past bij wie jij bent en die volledig aansluit bij alle verwachtingen die jij hebt van het leven. Wil jij een leven met veel reizen? Hou jij van luxe? Ben jij actief als vrijwilliger? Spendeer jij graag veel tijd met je gezin? Door deze oefening te doen, wordt het een EN - EN verhaal. Je kan inderdaad alles hebben wat jij belangrijk vindt!

9 9 Stel jezelf de volgende vragen: - Hoe ziet jouw ideale leven er nu écht uit? - Geloof je heel diep vanbinnen echt dat dat voor jou is weggelegd? - Wat kan je vandaag al veranderen in je denken/mindset om je ideale leven/bedrijf dichterbij te brengen?

10 10 10 Cruciale Steps To Success Je weet ongetwijfeld dat de mate van jouw succes, bepaald wordt door je denken en je doen. Uit de vele gesprekken die ik met echte TOPondernemers heb gevoerd, kwamen de volgende cruciale regels naar voren. Maak ze je volledig eigen en daag jezelf constant uit. Durf volledig te geloven in jouw succes en jouw potentieel. Jij bent echt geweldig! SuccesWetten: 1. Geef nooit op 2. Werk niet harder, wel slimmer 3. Doe elke dag iets dat je nooit eerder deed 4. Vergeet de HOE van je plan, de eerste stap kennen is voldoende 5. Ga voor constante ACTIE 6. Durf echt te staan voor wat jij doet 7. Val veel en sta weer op 8. Wacht niet tot alles perfect is 9. Denk véél verder dan je neus lang is 10. Wees voor alles dankbaar

11 11 Nu is het tijd om jouw succesverhaal te claimen! Bepaal wat je nu ECHT wil in je leven. Droom jij van een (multi)million dollar company? Wil jij een (groot) team rond je zodat je echt nog enkel doet waar jij goed in bent? Wil jij op de rode loper schitteren? Op een podium staan voor een zaal van man? - Wat wil je? - Bepaal nu datgene wat je echt persé wil. Schrijf hier datgene neer dat het allerbelangrijkste voor je is.

12 12 High End Ondernemen - Wat betekent HIGH END ondernemen vandaag voor jou? - Hoe ziet HIGH END ondernemen er voor jou momenteel uit? - Welke overtuigingen ondersteunen je HIGH END ondernemen?

13 13 - Welke overtuigingen belemmeren je HIGH END ondernemen? - Hoe ondersteunt jouw omgeving je in je HIGH END ondernemen? - Hoe belemmert jouw omgeving je in je HIGH END ondernemen?

14 14 De reden dat ik voor High End koos... Mijn allereerste coach Jeroen, een hele bekende strategiecoach, deed me zonder het zelf te weten, mijn kijk op de immense mogelijkheden volledig veranderen. Ik leerde Jeroen kennen op een event van Unizo, hij was één van de sprekers die avond. Jeroen kwam een zaal met bijna Vlaamse ondernemers vertellen waarom het ontzettend belangrijk is om naast een missie ook een visie (of strategie) te hebben. Voor mij was het feit dat hij op dat podium stond en een boek had geschreven, het bewijs dat hij super succesvol was. En daarbij hoorde in mijn verbeelding een groot bedrijf met heel veel personeel bij. Een realiteit die nooit de mijne zou zijn... Daar DACHT ik zelfs niet aan toen ik Jeroen leerde kennen! In mijn ogen was een strategie enkel iets dat grote bedrijven hebben en dus totaal niet op innerout van toepassing. Maar ik ben ook heel nieuwsgierig en dus vroeg ik Jeroen de oren van z'n hoofd. 1 koffie date later en ik had beslist dat hij mij ging helpen om innerout van de grond te krijgen. Want tot mijn verbazing was zijn bedrijf enkel hij, zijn zakenpartner en een secretaresse groot! Maar wel met een omzet waar ik stijl van achterover viel en met de meest prestigieuze klanten die je kan bedenken. Jeroen was (en is) een internationaal expert in strategy en begeleidt grote multinationals bij het realiseren van hun doelstellingen. Jeroen zei me steeds opnieuw (nu kan ik ermee lachen, maar toen maakte het me woest) Petra, er zit heel veel in, maar het komt er nu totaal niet uit. Je kiest te veel voor de easy way en bereikt zo nooit je volle potentieel. Jij kan echt alles realiseren dat je wil, maar je moet er dan wel in geloven en ervoor over je grenzen gaan. Het is nog steeds mijn leidraad en het maakt dat ik mezelf blijf uitdagen waar mijn klanten dan weer hun voordeel mee doen!

15 15 Focus op de problemen! Jij weet dat het ontzettend belangrijk is om niet in de WWW- valkuil te trappen en dus heb jij de fundamenten van je DROOMBEDRIJF echt heel stevig geworteld. Jij weet exact Wat je doet voor WIE en WAAROM je dat doet. Kort samengevat: WIE = je ideale klant WAT = het probleem dat je oplost WAAROM = de reden dat jij hiervoor de GO TO persoon bent Ook al lijkt het een open deur, toch is net dit de reden dat vele ondernemers nooit echt hun DROOMBEDRIJF realiseren. Het is nl. super sonisch belangrijk dat jij de problemen van je klant HEEL CONCREET in kaart kan brengen. Geloof me, het is de meest moeilijke oefening en diegene waar mijn klanten het meest mee worstelen. Het is zo ontzettend belangrijk om in de woorden VAN JOUW IDEALE KLANT het probleem naar voren te brengen.

16 16 Onthoud hierbij de gouden regel die ik leerde van mijn mentor David Neagle: 'Give them what they want, deliver what you promise and teach them what they need'. Hang dit ergens in het GROOT boven je bureau, boven je bed, je badkamerspiegel... En prent dat er in. Het is NIET wat jij denkt/gelooft/weet dat het probleem is, dat jouw ideale klant daar ook zo over denkt. Pas op het moment dat iemand jouw klant is geworden en het vertrouwen groot genoeg is, kan je jouw functie als expert gebruiken om hem/haar/bedrijf te leren wat ze nodig hebben. Maak NIET de fout om in hun plaats te denken! ZEKER niet als je samenwerkt met grote(re) bedrijven. Vooral hierin geldt dat hoe concreter en zakelijker je hun probleem kan maken, des te groter jouw succes zal zijn. Fair of niet, het is hoe de wereld draait.

17 17 Extra Tip Werk je met soft skills? Verpak deze dan in een harder 'jasje' voor een beter resultaat. Bedrijven investeren nu eenmaal enkel (of toch vooral) in die opleidingen die hen een reële ROI (return on investment) opleveren. Zorg er daarom voor dat jij steeds met een concreet resultaat dat jouw dienst/product oplevert. Geef je presentatietraining voor young potentials? Een resultaat kan zijn dat door te investeren in het aanleren van betere presentatievaardigheden: - de productiviteit met x% stijgt wat een positief effect heeft op het bedrijfsresultaat -

18 18 Stel jezelf de volgende vragen ü Mijn ideale klant droomt er vaak van om het volgende te bereiken: ü Mijn ideale klant heeft een hekel aan het volgende: ü Mijn ideale klant betaalt graag om volgende problemen op te lossen: ü Het ontbreekt mijn klanten vaak aan de volgende inzichten/stappen om hun doel te bereiken:

19 19 Maak een lijst van minstens 30 problemen

20 20 Wat is jouw Persoonlijke (succes)verhaal? ü Mijn persoonlijke worsteling die mijn ideale klant kan inspireren is de volgende: ü Deze obstakels waarmee mijn ideale klant af te rekenen heeft, heb ikzelf of een klant overwonnen: ü De belangrijkste lessen die ik geleerd, zijn de volgende: of een klant uit mijn worsteling heb ü Dit zijn de 4 belangrijkste punten die ik mijn ideale klant kan leren uit mijn eigen ervaring: ü Mijn worsteling is intussen gegroeid tot het volgende succesverhaal van mezelf:

21 21 3 manieren om geen concurrenten te hebben ü Wat mij onderscheidt in de markt, is dat ik: ü De reden dat ik er alles zal voor doen om te blijven gezien worden als o een expert is de volgende: ü De meest belangrijke bestaansreden van mijn bedrijf, is:

22 22 Kies voor zichtbaarheid Het allerbelangrijkste in je Steps To Success is jouw potentieel om zichtbaar te zijn. Met de komst van het internet en social media zijn er zo ontzettend veel manieren waarop je jezelf kunt tonen. Maak het jezelf niet moeilijk. Kies voor max 3 methodes die echt bij jou passen en omarm die volledig. Je kan veel beter 3 dingen echt heel goed doen, dan 10 een beetje. Hou bij je keuze rekening met 2 heel belangrijke factoren: 1. Wat vind ikzelf leuk? Kies niet voor een wekelijkse nieuwsbrief als je een hekel hebt aan schrijven. 2. Wat is de beste manier om mijn ideale klant te benaderen? Facebook is niet het juiste medium als jouw ideale klant de HR- manager van dat grote bedrijf is.

23 23 Jouw Magische Marketingboodschap Dit is essentieel als je met gemak wil ondernemen. Besteed er de nodige aandacht aan! Wees je er ook van bewust je deze regelmatig moet aanscherpen. Blijf testen! Ik Krachtig werkwoord: Ideale Klant Probleem. (methode of specifieke werkwijze). Waardoor/zodat/om.. Resultaat Mijn marketingboodschap is:

24 24 Jouw 30 dagen zichtbaarheidsplan Je zichtbaarheid is te belangrijk om aan het toeval over te laten! En om geen tijd te verliezen, is het handig dat je op voorhand bepaalt wat je nu precies gaat doen. Stel je eens voor als je 30 dagen lang massaal actie neemt met de 3 gekozen marketingmethodes wat een effect dat zal hebben op je zichtbaarheid en op je vindbaarheid! Het is dus een essentiële stap om meer te bereiken met minder moeite!

25

26 26 Bereik het max in je 30 min marketing per dag Schakel je telefoon & e- mail uit Geen social media openzetten Zet een timer (pomodore techniek is hiervoor perfect) Sla die vaste 30 min dagelijkse marketing nooit over Zet die 30 min dagelijks in je agenda (liefst op hetzelfde tijdstip) Weet op voorhand waar je focus op zal liggen Stop met multitasken Focus op afwerking, goed is goed genoeg en perfectie laat je los Zorg dat je NIET wordt gestoord tijdens je 30 min dagelijkse marketing tijd Doe hetgeen je het minst leuk vindt, eerst Voor 30 min per dag, elke dag, is je business het allerbelangrijkste en het enige dat er op de wereld bestaat Zorg voor hele korte time frames om een taak uit te voeren Onthoud vooral dat het om slechts 30 min gaat!

27 27 Geld & JIJ Geld en omzet zijn een belangrijk onderdeel van een bedrijf. Ook al weet jij perfect dat je het niet doet om rijk te worden, maar wel om anderen te helpen. Toch loopt het maar als jij ook aandacht geeft aan het financiële stuk. Stel jezelf volgende vragen: - Welke woorden komen bij je naar boven als je aan geld denkt? - Hoe verdien jij je geld? Is het een uitdaging of is dat een makkelijke opgave? - Hoe is jouw relatie met geld? Haat of liefde en waarom? - Hoe geef jij geld uit? Geef je makkelijk uit of ben je behouden? - Hoe beslis je aan wat je geld spendeert?

28 28 Toestemming aan jezelf om meer te verdienen - Hoeveel omzet heb je ooit in 12 maanden gerealiseerd? Dit is hoe hoog je financiële barometer momenteel is ingesteld. Verdubbel dit getal en laat het 1 min inwerken op je geest. - Is er iemand die je zou kwetsen als jij inderdaad dat dubbele bedrag realiseert? Wat doet dat met jou? - Wat heb je nodig om af te rekenen met negatieve gevoelens of gedachten over geld? - Geef je zelf de toestemming om. te verdienen Ik geef mezelf de toestemming om. te verdienen

29 29 Verkopen zonder te Verkopen Verkopen is een essentieel onderdeel van ondernemen. Of je het nu leuk vindt of niet. High End Ondernemen betekent dat jij vraagt wat je dienst of product echt waard is. Om daarvoor die YES te krijgen, heb je ook de juiste vaardigheden nodig. Verkopen zonder te Verkopen heeft letterlijk mijn leven veranderd! Hoewel ik een achtergrond heb in sales en ik met fierheid kan zeggen dat ik in mijn corporate leven miljoenen contracten heb onderhandeld en binnengehaald, lukte het me in het begin totaal NIET om die JA te krijgen. Ik geloofde oprecht dat het voldoende was om een goed gesprek te kunnen voeren en dat de persoon aan de andere kant van de tafel dan instant YES, wij willen met jou werken, zou zeggen. Gebeurde dus niet... En het is ook het allergrootste struikelblok bij de klanten uit mijn Steps To Success Mastermindgroepen. Het voelt zo onecht en ongemakkelijk!! Hoe zit dat met jou? Heb jij t gevoel dat je jezelf verkoopt? En vind je dat vreselijk? Dan is Verkopen Zonder te Verkopen echt de oplossing voor jou. Had ik voordien misschien een ratio van 1/10 dan is dat nu 8/10... Ik heb dus veel minder afspraken (en tijd!) nodig om een geweldig resultaat te realiseren. Meer nog: het heeft me ook de kans gegeven om te leren verkopen vanop een podium. 1- veel verkopen heet dat. En dat was echt een life changer van heel groot formaat!

30 30 Jouw Mindset YES! Pijn Jouw Klant Weerleg bezwaren Dromen Jouw Aanbod

31 31 De sequentie die tot YES leidt 1. Gesprek openen - Hou het kort. Je intentie van het gesprek is om te kijken of jij de andere partij kan helpen, daarvoor moet je niet weten wat iemand in het weekend heeft gedaan. - Jij neemt en houdt de leiding van het gesprek. Je zorgt er ook voor dat de ander niet in zijn verhaal van problemen geraakt. Hou je bij de feiten. 2. Focus op het probleem Dit is misschien wel het aller moeilijkste want jij bent natuurlijk niet gemaakt om met opzet iemand z'n probleem nog uit te vergroten. Toch is het de enige manier als je je potentiële klant echt wil helpen. Als je het niet doet, dan is het omdat JIJ er bang van bent en laat je je ideale klant in de kou staan. Onthoud dat jij nooit iets kan verkopen! De ander verkoopt jouw oplossing aan zichzelf. Maar dat kan enkel als jij het aandurft om het probleem concreet en sterk naar boven te halen. Oefen dit en er gaat een hele nieuwe wereld voor je open.

32 32 3. Dromen Neem de ander mee naar de ideale situatie. Stel de vraag: Hoe zou het zijn als je nu je ideale leven/werk/team/relatie zou beschrijven. Geef de ander de tijd en ruimte om te dromen. We zijn met z'n allen verleerd om te kunnen en durven dromen, jij bent de facilitator van dat proces. Je zal zien dat de ander je enorm dankbaar zal zijn. 4. Kapitein Als je stap 1-3 goed hebt gedaan, dan zal jouw prospect jou nu zien als de kapitein die hij nodig heeft om hem van Eiland A (probleem) naar Eiland B (oplossing) te begeleiden. Nu is de juiste moment om je aanbod te doen. NIET vroeger want dan verlies je je klant sowieso. Vraag of de ander wil weten hoe jij kan helpen. Doe het ook enkel als je zeker weet dat jouw dienst/product de oplossing is op dit moment. Heb je t gevoel dat hij/zij eerst iets anders moet in orde brengen, zeg dat dan ook eerlijk! Zorg er enkel voor dat jij heel zeker weet waar je staat! Durf te vragen voor een duidelijk antwoord JA of NEE. Misschien is altijd slecht. Plan de volgende stap: - YES we werken samen - Follow up

33 Hoe je altijd een antwoord hebt op de vraag: Wat kost het? 33 Help hen om hun echte pijnpunten te zien Zorg dat ze de 'emotionele' impact voelen hoe deze uitdagingen energie verspillen en veel meer gebieden in hun leven beïnvloeden dan dat ze eigenlijk zelf vermoeden (wat kost het om het probleem niet op te lossen) Help hen een beeld te schetsen van hoe ze willen dat hun wereld eruit ziet (problemen opgelost) Laat hen de 'emotionele' impact van het bereiken van hun dromen voelen en laat hen voelen dat een businessdoel bereiken ook een invloed heeft op hun leven en vice versa Zorg dat jouw aanbod de brug is tussen hun problematische realiteit en hun gedroomde oplossing

34 34 Jouw Steps To Success ActiePlan Voor Bepaal hoeveel klanten je in 2015 in totaal wil helpen... aantal klanten - Splits dit nu op per productcategorie die je hebt. Hoeveel personen/bedrijven wil je voor de verschillende diensten die je aanbiedt? Hier komt ook het financiële resultaat bij te pas!... x klanten voor een Mastermind Retreat EUR... TOTAAL:EUR x klanten voor de 6- maanden Mastermind EUR... TOTAAL: EUR x klanten voor online YES formule EUR... TOTAAL: EUR... - Maak nu werk van je kalender voor de eerste 6 maanden Wanneer ga je op vakantie? Wanneer lanceer je welke dienst/product?

35 35 Bepaal nu je absolute FOCUSDOEL voor de eerste 6 maanden. De naam zegt het al zelf! Een FOCUSDOEL helpt je om te focussen! Wat je aandacht geeft groeit, dus des te meer aandacht je geeft, des te sneller zal je resultaat hebben. Kijk kritisch terug naar het afgelopen jaar. Wat ga je zeker niet meer doen? Wat ga je zeker en vast veel meer doen? Door te focussen op 1 project ipv 10 verschillende dingen tegelijk te willen, krijg je rust in je hoofd en ruimte in je hart.

36 Welke concrete acties ga je de komende 30 dagen nemen om FOCUSDOEL dichterbij te brengen? 36 Wat ga jij concreet doen om in gesprek te komen met je ideale klant? Nr. Actie Datum

37 37 Haal jij eruit wat erin zit? Ik hoop in elk geval dat dit werkboek je daarbij zal helpen. De beste manier om resultaat te bereiken is gewoon door te doen en onderweg bij te sturen. Maar misschien vind jij dat het nu gewoon eindelijk ns echt tijd is om er alles uit te halen? In dat geval wil ik je graag helpen. Door met je in gesprek te gaan. Zonder enige verwachting van mijn kant of verplichting van jouw kant. Een gesprek waarin we bekijken wat jij in 2015 echt wil gaan neerzetten en of de strategieën en methodes die je daarvoor wil gebruiken, je dat resultaat zullen brengen. Even kortsluiten waar jouw blinde vlekken zitten en zorgen dat jij weer een frisse kijk op jouw bedrijf krijgt. Wat je ervoor moet doen? Stuur simpelweg een mail naar met in het onderwerp: Ik wil er alles uithalen! En dan plannen we je gesprek in! Kanttekening: dit gesprek is niet voor iedereen want daar is helaas mijn tijd te beperkt voor. Als je nog in de absolute startfase zit of nog nadenkt over welke dienst/product je in de markt wil zetten, ben ik niet de geschikte persoon voor je. Dat ben ik wel als jij echt overtuigd bent van je expertise en daarmee veel meer YES wil krijgen! Mail me op Op jouw Droombedrijf, Petra Mertens

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

De Mindset van Ondernemen

De Mindset van Ondernemen De Mindset van Ondernemen Artikelen: 1. Waarom je ondernemer wilt zijn 2 2. Ondernemershemel (geschreven door Zlata Brouwer) 7 3. De ondernemer: een bijzondere diersoort 9 4. Waarom kleine bedrijven de

Nadere informatie

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs

100.000. 5 geheimen. om minimaal. per jaar te verdienen. voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs 5 geheimen om minimaal 100.000 per jaar te verdienen voor ZZP-coaches, trainers en adviseurs Laura Babeliowsky - Businesscoach Oprichter Bouw een Bloeiend Bedrijf Inhoudsopgave Over Laura...3 Waarom 100.000

Nadere informatie

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar

Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar Verdubbel Jouw Coachingsbedrijf in één Jaar In 10 stappen Online Zichtbaar, Meer Omzet en Vrijheid door Erno Hannink Verdubbel je coachingsbedrijf in één jaar/hannink 2 Verdubbel jouw coachingsbedrijf

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien

Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Succes: jouw eigen formule Opgedragen aan iedereen die bereid is om te groeien Praktijk Sterre Groenendijk Je bent welkom om dit ebook naar anderen te sturen, mits je het in zijn geheel stuurt en met bronvermelding.

Nadere informatie

Blauwdruk voor een. Business MakeOver. in 7 simpele stappen naar succes

Blauwdruk voor een. Business MakeOver. in 7 simpele stappen naar succes Blauwdruk voor een Business MakeOver in 7 simpele stappen naar succes VOOR MEER: OMZET EN MARGE, STRUCTUUR, EXPERTSTATUS, BALANS TUSSEN WERK EN PRIVÉ, GROEIKRACHT, TOEKOMSTGERICHTHEID, STURING EN GEMAK

Nadere informatie

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen.

New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Neem De Tijd Om Dit Rapport Nu Te Printen New Economy Marketing Report Voor Netwerk Marketers- Hoe Je Eerste 10.000,00 Per Maand Te Verdienen. Door: Franka Peels Voor De Eerste Keer Ooit Onthuld. Na Jaren

Nadere informatie

Hoe creëer je doorzettingsvermogen

Hoe creëer je doorzettingsvermogen Hoe creëer je doorzettingsvermogen Als het goed is, heb je zojuist de oefening gedaan waar jij je big list hebt gecreëerd. En ik hoop dat die oefening je een aantal nieuwe inzichten heeft gegeven en dat

Nadere informatie

Het MPOP Inspiratieboek

Het MPOP Inspiratieboek Het MPOP Inspiratieboek 82 MPOP-ers delen hun beste adviezen, grootste doorbraken, en vertellen hoe zij hun dromen realiteit zagen worden. Maak Prachtige Online Programma s 1 mpop.nl SIMONE LEVIE.NL Wow,

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Miljonair VorBeginers

Miljonair VorBeginers Miljonair VorBeginers Door:Tom DingjanenEduardKelderhuis Dit is een uitgave van Avantix SARL. Copyright Avantix SARL 2011 Grand Rue 60 L 1660 Luxembourg Company Register B-90.853 Auteurs: Tom Dingjan &

Nadere informatie

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.

Inleiding 9. 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1. Inhoud Inleiding 9 1 Een nieuwe kijk op marketing en verkopen 15 1.1 Focus op klanten 16 1.2 Social media zijn vrijwillig 20 1.3 Blijf jezelf 22 2 Kies je focus, kies je niche 27 2.1 Waarom is een niche

Nadere informatie

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU

DEEL 1. BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten. 2015 Monique van Dam DEEL 1: YOU DEEL 1 1 BOUWSTEEN 2 Theorie Je Gedachten BOUWSTEEN 2 Je Gedachten Inhoud 2 Introductie bouwsteen 2: Gedachten 3 ANDERS denken 4 Wist je dat? 5 2 Ezelsbruggetjes 10 Nieuwe kansen 12 Van toen naar nu 14

Nadere informatie

Presenteren met Plezier

Presenteren met Plezier E-book Presenteren met Plezier ~ www.j-dl.nl ~ janssen@j-dl.nl Andalusië/Nijmegen juli 2011 Presenteren met Plezier het e- book met de 14 gouden tips! Rob Janssen Inleiding Ken je dat? Je bereidt een presentatie

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS

E-Steps GIDS 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 100101010 GIDS 10101001010 10 STEPS TOWARDS YOUR E-BUSINESS 0100101010 This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and

Nadere informatie

GEHEIM VAN ACQUISITIE

GEHEIM VAN ACQUISITIE GEHEIM VAN ACQUISITIE Tips voor meer klanten, meer omzet Martin Eelderink Plusmore Plusmore verbetert verkoopresultaat voor bedrijven. Met andere woorden meer klanten, meer omzet, meer marge en meer lange

Nadere informatie

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren inleiding inleiding voorwoord Dit boek gaat over ondernemen. Ik heb altijd de goede gewoonte gehad om na te denken waarom

Nadere informatie

NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien.

NIET STOPPEN. MEER TE. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. NIET MEER TE STOPPEN. Wat jij moet weten als zelfstandig Trainer om jouw Trainingspraktijk oneindig te laten groeien. Door Rogier van Wagtendonk & Stijn Zeeman Manifest. De oude regels moeten plaats maken

Nadere informatie

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht

De 10 tips voor. Impactvol Presenteren. Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht De 10 tips voor Impactvol Presenteren Spreek vanuit jouw kracht Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat De 10 tips voor

Nadere informatie

De hybride ambtenaar: kansen voor groei

De hybride ambtenaar: kansen voor groei TNS Nipo Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam t 020 5225 444 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Definitief rapport De hybride ambtenaar: kansen voor groei Over de drempel naar een hybride arbeidsrelatie

Nadere informatie