Beste ouders Beste kinderen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beste ouders Beste kinderen"

Transcriptie

1 Oktober 2016

2

3 Beste ouders Beste kinderen Het schooljaar is nog maar net begonnen maar kondigde zich dadelijk aan als een zeer vruchtbaar jaar: maar liefst 2 leerkrachten werden kersvers ouder van een flinke baby: Op 26 augustus, trouwens de verjaardag van juf Christel uit 1A, werd meester Jan, leerkracht katholieke godsdienst en zorg, papa van Lex. Volgens het geboortekaartje is Lex alvast het zonnetje in huis. Lex woog 3,290 kg en mat 50,5 cm. Net even groot, maar 200 grammetjes lichter (hoeveel is dat dan bollebozen?) kwam op 17 september Leon piepen in het gezin van juf Dorien van 2C. Leon is een heel flinke baby en een echt schatje! Hij lijkt sterk op broertje Lowie. We wensen beide ouders uiteraard proficiat en de baby s een gezonde en fantastisch mooie toekomst!.

4 Op de infoavonden werd o.a. de schooltoelage toegelicht. In deze Griffel wil ik kort nog even herhalen, voor zij die er die avond(en) niet bij konden zijn, dat infoformulieren en het aanvraagformulier (1 A4-blad) ter beschikking liggen op het schoolsecretariaat. Ongeveer 25% van de ouders komt in aanmerking voor een schooltoelage, dus loont het zeker de moeite om dit eens te bekijken. Ook op of op het nummer 1700 kan u hierover extra informatie bekomen. Indien gewenst, helpt de school u bij het invullen van het aanvraagformulier. Ook dit jaar startten we opnieuw met fruitdagen op woensdag. U kent ze misschien al wel: de Tutti Frutti-actie. De gemeente sponsort de stukken fruit op de eerste woensdag (7 september) en daarna houden we elke woensdag fruitdag. Het is de bedoeling dat iedereen elke woensdag een stuk fruit mee naar school neemt ipv een koek bv. Om de leerlingen hiervoor warm te maken en te sensibiliseren, knopen we er steevast in september een wedstrijd op school aan vast: de klas die het meeste stukken fruit eet van 7 september tot 28 september (elke dag telde!), wint een fruitige prijs met de klas.

5 De klas die dit jaar het meeste aantal stukken fruit heeft gesmuld, is geworden 6B!

6 Bij de start van het schooljaar organiseren we steeds een openingsactiviteit. Deze ging dit jaar door in het park op vrijdag 2 september. Juf Sally en juf Ties bedachten een heel leuk spel waarbij het uiteindelijk de bedoeling was om de gestolen koffer van mijnheer directeur terug op te sporen. Er waren aparte activiteiten voor 1,2 en 3 in de voormiddag op school en voor 4,5 en 6 in de namiddag in het park. Omdat het goed weer was, kon iedereen s middags gezellig eten in het park. Toen de koffer werd gevonden, werd ook de veranderde code gekraakt. En wat bleek? In de koffer zat een tegoedbon voor een ijsje voor ieder kind. Dat was alvast een welkome afsluiter van een toffe, maar ook warme en vermoeiende dag.

7 Dit schooljaar zijn we van start gegaan met een nieuwe taalmethode: Tijd voor taal accent. Onderwijs is voortdurend in beweging en kent steeds evoluties. Het schoolteam van De Notelaar wil daar niet blind voor zijn en ging daarom op zoek naar een methode die de nieuwste evoluties heeft opgenomen in haar structuur. Omdat niet elke vernieuwing altijd een verbetering is, hebben we vorig jaar de belangrijkste methodes op de markt onderworpen aan een grondig onderzoek. Met behulp van een vragenlijst dachten we kritisch na over inhoud, lay-out, differentiatiemogelijkheden, evaluatievormen, conformiteit met onze leerplannen, bij het bekijken van de handleiding, werkboeken en invulschriften. Ook lieten we van elk leerjaar 3 kinderen door de verschillende werkboeken snuisteren. Ze bekeken de structuur, de lay-out, het kleurgebruik, de scherpte van de foto s, enz. Ook hun mening telde deels mee in de eindbeslissing. Wat we vooral belangrijk vinden, is dat de methode ruimte laat om extra nadruk te leggen op lezen, iets waar we echt wel de nadruk willen op leggen. U merkte dit ook al vorig schooljaar. Het project Kwartiermakers, waar de school aan deelneemt en waardoor we elke dag 15 minuten extra lezen in elke klas, kan hierdoor perfect ingepast worden.

8 Juf Ellen werkt op onze school als zorgjuf. In die functie geeft ze ook vorm aan de Pluswerking. Dit is de werking met meerbegaafde kinderen. Juf Ellen werkte in het kader van haar extra opleiding (Banaba zorg) een eindwerk uit over deze meerbegaafde kinderen. Vandaar is het al enkele jaren de keuze van de school om juf Ellen de Pluswerking toe te vertrouwen. De Pluswerking staat vaak wat in de schaduw van de zorgwerking met de zwakkere kinderen. Toch verdient de Pluswerking ook zijn plaatsje in de schijnwerpers. Graag lichten we daarom met enkele bijdragen in de volgende Griffeltjes toe hoe de Pluswerking er op onze school uit ziet. In deze Griffel Deel 1: Visie op meer- en hoogbegaafdenwerking in de Notelaar. Elk kind heeft recht op kwaliteitsvol onderwijs op maat. Zoals er een structurele werking is voor kinderen met leerstoornissen en kinderen met gedragsproblemen, is er ook één voor kinderen die meer aankunnen dan de gemiddelde leerstof: de hoog- en meerbegaafde kinderen. Dit zijn kinderen die naast de normale differentiatie in de klas, toch nood hebben aan extra uitdaging. Aandacht voor hoog- en meerbegaafde kinderen is nodig, om ze het gevoel te geven dat ze elke dag iets leren. Zo gaan ze met plezier naar school in een omgeving waarin ze aanvaard zijn zoals ze zijn en die tegemoet komt aan hun noden. Onze school voorziet enkele uren per week om deze kinderen te begeleiden. We proberen een algemeen beleid te realiseren dat duidelijk en haalbaar is voor alle leerkrachten, kinderen en ouders.

9 De doelen die we bij de Pluswerking nastreven zijn de volgende: Het onderwijsaanbod afstemmen op de ontwikkeling en de noden van de leerlingen. De hoog- en meerbegaafde kinderen ontwikkelen studievaardigheden. Ze leren zich inspannen, leren doorzetten, leren omgaan met frustratie en leren falen. De hoog- en meerbegaafde kinderen leren samenwerken met anderen. De hoog- en meerbegaafde kinderen kunnen een gemaakt project voorstellen (aan de eigen klas of zelfs een ander leerjaar.) Criteria die mede bepalend kunnen zijn of een kind in aanmerking komt voor deze werking: De leerling is in staat zijn om de gemiste leerstof uit de klas op min of meer zelfstandige basis in te halen (met minimale instructie van de leerkracht). De leerling kan de uitbreidingsleerstof op zelfstandige basis verder verwerken. De leerkracht vermoedt dat de leerling onderpresteert. De leerling is steeds snel klaar en zit vaak te wachten. De leerling haalt in het LVS sterke tot zeer sterke resultaten. De leerling heeft een grote voorsprong en de leerkracht denkt eraan om te gaan versnellen. De leerling is door vorige leerkrachten aangeduid als hoog- of meerbegaafd. De leerling heeft het vorige schooljaar al uitbreiding gekregen. In het volgende Griffeltje krijgt u in deel 2 meer info over: Wat hebben hoogbegaafde leerlingen nodig? Op onze school is er ook een leerlingbemiddeling actief. Kinderen van het 6 de lj kregen vorig jaar een opleiding tot leerlingbemiddelaar indien ze dit wilden. Wie slaagde, mag dit jaar in het speciale lokaal tijdens de middag conflicten tussen kinderen onderling helpen oplossen. Er zijn wel enkele voorwaarden: - Beide partijen willen samen zoeken naar een oplossing - De bemiddelaar biedt zelf geen oplossingen aan, maar helpt beide partijen samen zoeken - Er is een opvolgingsgesprek voorzien - De leerkrachten blijven bewaken en conflicten hanteren waar beide partijen het niet eens zijn of niet tot een oplossing willen komen.

10 De maand die komt: Ma 3/10: vertrek zeeklassen op het Marktplein Di 4/10: zwemmen 2-6 Woe 5/10: Vrij 7/10: Ma 10/10: Dag van de leerkracht 1A medisch schooltoezicht Aankomst zeeklassen (Marktplein) Facultatieve verlofdag Di 11/10: zwemmen Do 13/10: Ma 17/10: geen studie wel nabewaking 19.15u Schoolraad Schoolfotograaf Di 18/10: zwemmen ste lj naar de bib Woe 19/10: Ped. studiedag vrijaf voor de leerlingen Do 20/10: 3 de lj bezoek luchthaven Deurne Vrij 21/10: Ma 24/10: Dag van de jeugdbeweging je mag in uniform naar school komen. 20u oudercomité Di 25/10: zwemmen Do 27/10: rapport 1+ oudercontact - geen studie Zaterdag 29/10 t.e.m. zondag 6/11: Herfstvakantie!!! De personeelsvergadering van maandag 12 december moest om organisatorische redenen verplaatst worden naar dinsdag 13 december. Die dag is het dus geen studie, maandag 12 december wel. Er is uiteraard wel nabewaking op 13 december. Pas eventueel je kalender aan zodat er geen vergissingen gebeuren.

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen November 2018 Beste ouders Beste kinderen Een eerste deel van het schooljaar is voorbij. Iedereen kreeg deze week zijn of haar eerste rapport in het nieuwe leerjaar. Hopelijk kan iedereen tevreden zijn

Nadere informatie

Graag begin ik dit eerste Griffeltje met enkele heel leuke weetjes:

Graag begin ik dit eerste Griffeltje met enkele heel leuke weetjes: September 2015 Beste ouders Beste kinderen Ongetwijfeld hebben jullie eind augustus uitgekeken naar de kennismaking met de nieuwe meester of juf, met nieuwe of bekende vrienden en vriendinnen in een nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen Oktober 2017 Beste ouders Beste kinderen Met 345 kinderen, 4 poetsvrouwen, een secretariaatsmedewerkerster en 29 leerkrachten, zijn we weer vertrokken voor een gloednieuw jaar hier op de Notelaar. Het

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2015 Beste ouders Beste kinderen De aanslagen in Parijs met daaruit voortvloeiend de verhoging van veiligheidsmaatregelen in Brussel en heel Vlaanderen, hebben ongetwijfeld ieders leven op de

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team :

NIEUWSBRIEF Het 7-sprong team : NIEUWSBRIEF 2019 Een eerste blik op het nieuwe schooljaar! -We hervatten de lessen op maandag 2 september om 8u40. -Het 7-sprong team : K1 K2 K3 Kleuterturnen en SES Kinderverzorgster juf Natalie Verelst

Nadere informatie

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag

KALENDER SEPTEMBER Zat 1 Zon 2 Ma 3 Eerste schooldag KALENDER 2018-2019 Volgende afkortingen worden gebruikt: KS = kleuterschool LS = lagere school ZW = zwemmen 2KAB = 2 e kleuterklas A en B 3LAB= 3 e leerjaar A en B MST = medisch schooltoezicht CLB = centrum

Nadere informatie

1 ste plaats meisjes. 2 de plaats meisjes. 2 de plaats, jongens. 3 de plaats jongens. 1 ste plaats, jongens

1 ste plaats meisjes. 2 de plaats meisjes. 2 de plaats, jongens. 3 de plaats jongens. 1 ste plaats, jongens November 2017 Beste ouders Beste kinderen Een eerste deel van het schooljaar zit er op. We lieten de zomer achter ons en stapten de herfst in. In de klassen maakten de foto s uit de vakantie plaats voor

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 03/ 484 41 97 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is begonnen. Onze kleuterschool start

Nadere informatie

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1

Groene brief 1: september 2017 Pagina 1 VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 1 september 2017. Beste ouders, Een nieuw

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2018 Beste ouders Beste kinderen We naderen stilaan weer het einde van het jaar. Met de maand december staat er traditioneel een maand voor de deur die een zeer eigen sfeer met zich mee brengt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters

September Zaterdag 1. Zondag 2. Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag. Dinsdag 4. Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Zaterdag 1 September 2018 Zondag 2 Maandag 3 Eerste schooldag - Koffie moment 1 e schooldag Dinsdag 4 Woensdag 5 Algemeen oudercontact kleuters Donderdag 6 Algemeen oudercontact lager Vrijdag 7 Zaterdag

Nadere informatie

Beste ouders Beste leerlingen

Beste ouders Beste leerlingen Juni 2019 Beste ouders Beste leerlingen Ik hoef u niet te vertellen dat de maand juni een zeer belangrijke maand is. De grote toetsen komen eraan en de kinderen kunnen hierbij laten zien of ze helemaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt.

Oktober 2012. Activiteitenkalender oktober 2012. Ma. 1 okt. de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014/85 00 69 E-mail : dewaaier@skynet.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be Nieuwsbrief Oktober 2012 Activiteitenkalender

Nadere informatie

juni 2013 Beste ouders,

juni 2013 Beste ouders, Klokzeel 11 juni 2013 Beste ouders, Wat is het nu plots snel gegaan Nog maar een goeie veertien dagen scheiden ons van de grote vakantie. We kijken nog snel, snel even naar deze laatste dagen en lichten

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. september Agenda: L3: Infoavond om 19u45 L1: Infoavond om 19u30

NIEUWSBRIEF. september Agenda: L3: Infoavond om 19u45 L1: Infoavond om 19u30 NIEUWSBRIEF september 2015 Agenda: Ma 07/09 Wo 09/09 Do 10/09 Vr 11/09 Ma 14/09 Do 17/09 Ma 21/09 Ma 28/09 Di 29/09 Wo 30/09 L3: Infoavond om 19u45 L4: Infoavond om 19u00 L1: Infoavond om 19u30 L2: Infoavond

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen Februari 2019 Beste ouders Beste kinderen De eerste maand van 2019 zit er weer op. We schoten al goed uit de startblokken van het nieuwe jaar: - Er was de gezellige nieuwjaarsdrink van het oudercomité.

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord APRIL 2018

Hang mij op het prikbord APRIL 2018 Hang mij op het prikbord APRIL 2018 MA 16 -Welkom aan alle nieuwe kleuters en hun ouders! -Zwemmen voor het 5 de en 6 de leerjaar -Techniekkoffers voor 5A i.s.m. KOGEKA Geel -Oefenen fietsexamen met agent

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar

september 2018 Eerste kleuterklas - schooljaar september 08 Eerste kleuterklas - schooljaar 07-08 Einde zomervakantie 7 8 9 Verwelkoming met ontbijt van t Nootje Infoavond 0 7 8 9 0 Strapdag 7 8 9 0 Pedagogische oktober 08 o k to b e r 0 Tweede & derde

Nadere informatie

Enkele data Goed om weten!

Enkele data Goed om weten! *** Herfst 2017 *** Zacht sluipt hij door de bloemenpracht, gehuld in een kleed van warme tinten. Hij laat sporen na, zodat je weet 'hier is hij al geweest'. Je hoort hem ritselend lopen. Toch blijft hij

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

Infobrochure 1 ste kleuterklas

Infobrochure 1 ste kleuterklas Infobrochure 1 ste kleuterklas 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en de 1 ste kleuterklas. We wensen jullie veel plezier

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF Dag allen WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Al twee maanden kleuren de 424 leerlingen

Nadere informatie

Begin van het nieuwe schooljaar

Begin van het nieuwe schooljaar Begin van het nieuwe schooljaar 2014 2015 - KLEUTERS - * Vrijdag 29 augustus 2014 Directie en personeel van de kleuterschool nodigen uw kleuter(s) en familie uit voor een eerste en aangename kennismaking

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba.

PARELTJES. Kalender 2015-2016. V.E.K. Basisschool Aartrijke. Schoolstraat 19 8211 Aartrijke. Telefoon 050 / 24 11 31. Fax 050 / 24 11 35. www.vekba. V.E.K. Basisschool Aartrijke Schoolstraat 19 8211 Aartrijke Telefoon 050 / 24 11 31 Fax 050 / 24 11 35 PARELTJES directeur@vekba.be www.vekba.be www.facebook.com/vekbaschool Kalender 2015-2016 Niemand

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

KALENDER SCHOOLJAAR

KALENDER SCHOOLJAAR KALENDER SCHOOLJAAR 2017-2018 Datum Wanneer? Wat? Voor wie? Waar? Juli 2017 Za 1 jul Begin zomervakantie Zo 2 jul Ma 3 jul 10-12 en 13-16u Permanentie op school meester Wim op school Di 4 jul 10-12 Permanentie

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 26 juni tot vrijdag 30 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Het is zover, ons laatste weekje voor de vakantie. Het zal niet alleen de laatste

Nadere informatie

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal

Welkom. Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Welkom Gesubsidieerde Vrije Kleuterschool Paal Het team De directeur directie@vkspaal.be Opvoedingsproject, Respecteren algemeen reglement en arbeidsreglement, Pedagogisch beleid, Personeelsbeleid, Schoolorganisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief einde schooljaar

Nieuwsbrief einde schooljaar Beste ouders Nieuwsbrief einde schooljaar Het schoolteam wil jullie graag danken voor het vertrouwen in onze school. We kijken met veel voldoening terug op het voorbije jaar en zijn blij met de positieve

Nadere informatie

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02

B E L L E M A N. September Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 B E L L E M A N Vrije basisschool De Putse Knipoog September 2016 Bellebus Welkom 02 Afscheid 02 Schrijf over onze school 02 Directie en Co Een gedicht 03 Samenstelling schoolteam 2016-2017 04-07 Ouderavonden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders

NIEUWSBRIEF EINDE SCHOOLJAAR juni Beste ouders Beste ouders Het einde van het schooljaar nadert nu wel heel snel. Met een goede inzet en veel geduld brengt hopelijk iedereen het tot een goed einde. Daarna wacht een welverdiende zomervakantie! Met deze

Nadere informatie

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel

Afdeling Outrijve Afdeling Kerkhove Maand mei Personeel 1 Beste ouder(s), De Paasvakantie is nog maar net voorbij en daar zijn we al opnieuw met een nieuwsbrief met informatie over het reilen en zeilen op school. Een minder uitgebreide nieuwsbrief dit keer,

Nadere informatie

Activiteitenplanning

Activiteitenplanning Activiteitenplanning Do 1 Allerheiligen Herfstvakantie (geen school t.e.m. 4/11/18) Allerheiligen Herfstvakantie (geen school t.e.m. 4/11/18) Vrij 2 Allerzielen Allerzielen Za 3 Zo 4 Ma 5 Instap nieuwe

Nadere informatie

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei

Hier brandt de lamp! Projectweek rond TECHNIEK van maandag 7 mei t.e.m. woensdag 16 mei NI E U W S B R I E F 1 5 / 1 1-1 2 Hier brandt de lamp! De kleuterschool geeft ook op maandag 7 mei de aftrap van de techniekweek. Zij gaan de hele week werken rond bouwen. Bob de bouwer, kunnen we het

Nadere informatie

Kerstmis. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is

Kerstmis. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Kerstmis Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens Van respect voor

Nadere informatie

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich

VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker Kontich Blij met mij! VZW OZCS Zuid-Antwerpen Gesubsidieerde vrije basisschool Sint Montfort Hoge Akker 16 2550 Kontich Tel.: 03/457.10.15 e-mail: directie@sint montfort.be Kontich, 27 september 2018. Beste ouders

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

NB 10 Schooljaar

NB 10 Schooljaar NB 10 Schooljaar 2018-2019 Einde schooljaar staat voor de deur! We kunnen er nu echt niet meer onderuit, de grote vakantie komt dichterbij. De volgende weken worden er heel wat toetsen afgewerkt, zodat

Nadere informatie

Activiteitenplanning Oktober 2016

Activiteitenplanning Oktober 2016 Activiteitenplanning Oktober 2016 Za 1 Internationale dag voor de ouderen Internationale dag voor de ouderen Zo 2 Ma 3 Facultatieve verlofdag geen school voor kleuters, leerlingen en personeel Facultatieve

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E L A G E R E S C H O O L 1 september 2015 ALTENA Beste ouders, Hopelijk hebben jullie met jullie gezin genoten van de vakantie en zijn de kinderen weer klaar om het

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Klaverblad. -zomereditie-

Klaverblad. -zomereditie- Klaverblad -zomereditie- Afscheid juf Lieve SCHOOLNIEUWS In de lagere school moeten we na een jarenlange fijne en succesvolle samenwerking afscheid nemen van juf Lieve. We hebben ervoor gekozen jullie

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2018

Activiteitenplanning April 2018 Activiteitenplanning April 2018 Zo 1 Pasen Pasen Ma 2 Paasvakantie Paasmaandag Di 3 Woe 4 Do 5 Vrij 6 Za 7 Zo 8 Ma 9 Di 10 Woe 11 Do 12 Vrij 13 Za 14 Zo 15 Ma 16 Instap nieuwe kleuters (ten laatste geboren

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

overzicht schooljaar

overzicht schooljaar overzicht schooljaar 2017-2018 - schooltijden - regelingen - activiteiten - vakanties - adressen en telefoonnummers LOVK School voor Landelijk Onderwijs aan Varende Kinderen LOVK-schoolgids 2017-2018 A

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur

Beste ouders, Met vriendelijke groeten, Anneke Gabriel Directeur Beste ouders, Hierbij vinden jullie de kalender voor het schooljaar 2015-2016. Deze kalender is zeker niet limitatief. Er kunnen ook nog verschuivingen gebeuren maar we zullen er op toezien dat jullie

Nadere informatie

Activiteitenplanning DECEMBER 2017

Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Activiteitenplanning DECEMBER 2017 Vrij 1 Za 2 Kleuterschool Besteldag soep Speelplaats opruimen: K5LIE Lagere school Besteldag soep + Zo 3 Eerste zondag van de Advent Internationale dag van de andersvaliden

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen!

*juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *juf Nathalie L3A en juf Margot L3B *Contact: 3 oudercontacten *Contact steeds mogelijk bij vragen of zorgen! *Materiaal: gebruiken op school blijft op school *Zelfstandig werk: kinderen leren meer en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2013

NIEUWSBRIEF MAART 2013 V.Z.W. Katholiek Onderwijs Mol Sint Jan Berchmanscollege Jacob Smitslaan 36 2400 MOL tel : 014.32.07.51 fax : 014.32.03.55 e-mail : directie@sjblo.be NIEUWSBRIEF MAART 2013 vr 1 1a - 1b - 4a, verkeersklas

Nadere informatie

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer

BASISSCHOOL MAATJES. MAATJES-NIEUWS april G.B.S. Maatjes Nieuwmoer BASISSCHOOL MAATJES Woordje van de directeur, Beste Maatjes, Bijna paasvakantie hé! Twee weken de tijd om te rusten, te ravotten, op de Nieuwmoer. Iedereen snakt zo naar een warm lentezonnetje Hopelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wij wensen u een prachtig 2013 toe vol vriendschap, kindervreugd, humor, gezondheid, liefde, geluk, Kortom een jaar vol mooie dingen!

Nieuwsbrief. Wij wensen u een prachtig 2013 toe vol vriendschap, kindervreugd, humor, gezondheid, liefde, geluk, Kortom een jaar vol mooie dingen! Nieuwsbrief 7 januari 2013 Beste ouders en kinderen Schooljaar 2012-2013 (Paul Van Oers) Wij wensen u een prachtig 2013 toe vol vriendschap, kindervreugd, humor, gezondheid, liefde, geluk, Kortom een jaar

Nadere informatie

Brochure infoavond 2015-2016

Brochure infoavond 2015-2016 VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2015-2016 5 de leerjaar 5A Juf Silvie Wellens SilvieWellens@debasisduffel.be

Nadere informatie

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN

PASTORALE WERKING MEDEDELINGEN NIEUWSBRIEF vzw K.O.D.B. Beverst Vrije Basisschool 1 Talentenhuis Zonhoevestraat 4 3740 BEVERST november december 2017 www.talentenhuis.be PASTORALE WERKING de mensen kent, is verstandig. zichzelf kent,

Nadere informatie

Juf José is wegens privé omstandigheden afwezig van 13 t/m 17 mei. Haar lesgevende taak wordt opgevangen door een invalster.

Juf José is wegens privé omstandigheden afwezig van 13 t/m 17 mei. Haar lesgevende taak wordt opgevangen door een invalster. Adres :Hoflaan 6 Pc en Plaats :7597 LS Saasveld Telefoon :074 349 4327 Fax :074 349 4697 Email :dir.bernardus@konot.nl INFORMATIEBULLETIN BERNARDUSSCHOOL Enkele belangrijke data JAARGANG 11 NUMMER 5 Di.

Nadere informatie

Sint - Pietersschool

Sint - Pietersschool Sint - Pietersschool een hartelijke school Prinsessestraat 13 8870 Izegem-Emelgem Tel. 051/30.41.85 Fax. 051/31.80.48 Ondernemingsnr. : 0414.746.462 Prinsessestraat 13 directie.emelgem@sintpietersschool.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Kerkhove: Dinsdag NM 05/12/17 5 LO Medisch onderzoek Gezondheidscentrum Avelgem

Kerkhove: Dinsdag NM 05/12/17 5 LO Medisch onderzoek Gezondheidscentrum Avelgem Kleuter-zwemmen (2 op 6) MEDISCH SCHOOLTOEZICHT: DAG DATUM KLAS REDEN PLAATS Kerkhove: Dinsdag NM 05/12/17 5 LO Medisch onderzoek Gezondheidscentrum Avelgem Dinsdag VM 27/03/18 2 KO + 1 LO Medisch onderzoek

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Centrum

Welkom in Wiebelwoud Centrum Welkom in Wiebelwoud Centrum Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte welkom

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/

A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/ A L T E N A I N S T I T U U T V R I J E K L E U T E R S C H O O L Edegemsesteenweg 116A 2550 Kontich 03/457.03.43 www.altena.be Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is van start gegaan en we zijn er helemaal

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Hoegaarden, 2 september Beste ouders,

Hoegaarden, 2 september Beste ouders, Hoegaarden, 2 september 2019. Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is gestart. De eerste schooldag is voor heel wat mensen een spannende dag: kinderen zien opnieuw hun vriendjes terug, maken kennis met

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2017 2018!

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar maart Beste ouders en kinderen

Nieuwsbrief. Schooljaar maart Beste ouders en kinderen Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 maart 2012 Beste ouders en kinderen De winter loopt op zijn einde. Af en toe laat de lente zich al voorzichtig voelen. De eerste bloemen steken hun kopjes boven en zonnestralen

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

WELKOM in het 6 e leerjaar!

WELKOM in het 6 e leerjaar! WELKOM in het 6 e leerjaar! Samen en apart? Samen: leefklassen - WO - muzische vorming: knutselen, muziek, drama, - bewegingsopvoeding - levensbeschouwelijke vakken Apart: leerklassen - Frans - Wiskunde

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin)

Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin) Het Zilverheem wordt opgefleurd door onze 6 de klassers. (= achterzijde van Zilverheem / tuin) Leerlingen van onze 6 de klas aan het werk o.l.v. Ivan Janssens, een kunstenaar uit Mariaburg. contactblad

Nadere informatie