Gtmeente f} Eergen op Zoom

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gtmeente f} Eergen op Zoom"

Transcriptie

1 Gtmeente f} Eergen op Zoom RMD Van Aan p 11 januari 2007 Nr.: Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Kopi 3 aan Onderwerp Aanbesteding huishoudelijke verzorging: uitslag kort geding en vervolgstappen Mededeling Aanleiding In de tweede helft van 2006 hebben de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht gezamenlijk een Europese aanbestedingsprocedure voor de inkoop van huishoudelijke verzorging (HV) doorlopen. Naar aanleiding van de voorlopige gunning (medio november 2006) zijn een drietal bezwaarschriften ingediend. Op 11 december jl. heeft vervolgens een kort geding plaatsgevonden bij de rechtbank Breda. Uitslag kort geding Op 2i december jl. heeft de rechtbank Breda uitspraak gedaan in het kort geding in het kader van de aanbesteding voor de huishoudelijke verzorging dat door de stichting Vivensis, stichting de Markenlanden en Priva/ org was aangespannen tegen de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. T.a.v. de eisen van de stichtingen Vivensis en de Markenlanden heeft de rechter geoordeeld 'dat het transparantiebeginsel is geschonden door het ontbreken van informatie vooraf over het onderlinge gewicht van de antwoorden. De aanbestedingsprocedure jegens Vivensis en de Markenlanden wordt daardoor als onrechtmatig aangemerkt. De gemeenten wordt een verbod opgelegd om op basis van de onderhavige aanbestedingsprocedure de opdracht te verlenen aan stichting Tante Louise, DAT Thuiszorg en stichting Thuis/org West-Brabant'. T.a.v. i Ie eisen van Privazorg heeft de rechter geoordeeld dat 'de gemeenten de inschrijving van Privazorg niet ter zijd hadden mogen leggen en tot de inhoudelijke beoordeling daarvan hadden moeten overgaan. Door dit wel te 1oen hebben de gemeenten onrechtmatig jegens Privazorg gehandeld en heeft Privazorg belang bij het gevorderde verbod om het raamcontract aan de winnende inschrijvers te gunnen'. Naar aanleiding van de rechterlijke uitspraak hebben de gemeenten een persbericht uitgebracht. Dit bericht is u bij brief van 21 december jl. toegestuurd. Het persbericht is ook voor u ter inzage gelegd.

2 meente f) Bergen op Zoom Uitvoering huishoudelijke verzorging met ingang van 1 januari 2007 De uitvoering van de huishoudelijke verzorging met ingang van 1 januari 2007 is gegarandeerd. De gemeenten hebpen met de huidige aanbieders van de huishoudelijke verzorging tussencontracten afgesloten, zodat de beslaande zorgverlening gewoon kan worden voortgezet. De tussencontracten hebben een looptijd van maximaal 6 maanden (dus tot juli 2007). De gemeente Bergen op Zoom heeft een overeenkomst met 9 aanbieders, te weten: Tantelouise, Thuiszorg West-Brabant, Vivensis, DAT, Privazorg, Vedi, S&L Zorg, STIP en Huispitaal. Vervolgstappen aanbesteding In d eerste week van januari is het aanbestedingstraject HV geëvalueerd. De sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen / risico's zijn in beeld gebracht en er zijn een aantal leerpunten geformuleerd. Geconcludeerd mag worden dat de aanbestedingsprocedure transparant is verlopen en dat het voor de aanbesteding opgestelde programma van eisen een goed product was, maar dat de gemeenten transparanter hadden moeten zijn 4 het bekend maken van de (sub-)wegingsfactoren. leen hoger beroep / nieuwe aanbesteding HV \ hebben besloten om niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank Breda. De redenen daarvoor zijn de beperkte slagingskans in combinatie met de tijd die gemoeid is met het afhandelen van een derg«lijke procedure. Erza een nieuwe Europese aanbesteding voorde inkoop van de huishoudelijke verzorging worden opgestart. Vorm en planning van de aanbesteding Wij hebben besloten om - net zoals in de vorige procedure - te kiezen voor een vorm waarbij een maximum wordt gesteld aan het aantal in te kopen uren huishoudelijke verzorging. We zullen de aanbesteding samen doen net de gemeenten Steenbergen en Woensdrecht. De aaibestedingsprocedure is er op gericht dat op 1 juli 2007 gestart kan worden met de uitvoering van de HV door rieuw te contracteren partijen. Dit houdt in dat: eind januari / begin februari: begin april: medio mei: medio mei / eind juni: 1 juli 2007: het programma van eisen wordt gepubliceerd; voorlopige gunning; definitieve gunning (in de periode tussen voorlopige en definitieve gunning is ruimte voor het afhandelen van mogelijke bezwaarschriften middels een kort geding); voorbereiding implementatie door nieuwe opdrachtnemers; start uitvoering. In het l cht van de uitspraak van de rechtbank zal het nieuwe programma van eisen op een aantal onderdelen worden aangepast: De wegingsfactoren worden bekend gemaakt in het programma van eisen en een aantal kwalite tsonderdelen wordt scherper geformuleerd. Bovendien worden meer veiligheidskleppen ingebouwd in het aar bestedingsproces o.a. door een verzwaring van de in- en externe expertise op juridisch gebied.

3 Gemeente in Bergen op Zoom Mondelinge toelichting in de commissie MD&C Wij nebben u ook een aparte raadsmededeling toegestuurd over de verschillende inkooptrajecten. Wij vinden het onderwerp huishoudelijke verzorging echter zo belangrijk dat wij u - naast deze raadsmededeling - graag mondeling zullen informeren tijdens de commissievergadering MD&C van 23 januari a.s. Bijlagen De volgende bijlagen zijn, als achtergrondinformatie voor deze raadsmededeling, ter inzage gelegd: Brief en persbericht inzake uitslag kort geding. Hoogachtend, Dllege van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom, secn burgemeester,. Haasnoot Drs. J.M.M. Polman

4 Pei sbericht Colleges teleurgesteld over uitspraak "Huishoudelijke verzorging gegarandeerd" De colleges van burgemeesteren wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben met teleurstelling kennisgenomen van de uitspraak van de rechter in Breda. De rechter deed uitspraak in het kort geding dat was aangespannen door stichting Vivensis, stichting de Markenlanden en Privazorg tegen de voorgenomen gunning van huishoudelijke verzorging in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Uits )raak De c emeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben gezamenlijk een aanbestedingstraj'ect voor een raamcontract voor de huishoudelijke verzorging gevolgd. Uitkomst van dit traject was een voorlopige gunning van de huishoudelijke verzorging aan Stichting Tantelouise Thuiszorg, DAT thuiszorg en stichting Thuiszorg West-Brabant. De gemeenten waren zeer tevreden over deze voorlopige gunning: er werd een goede kwaliteit geboden voor een redelijke prijs. Tegen de voorlopige gunning is een kort geding aangespannen door stichting De Markenlanden, stichting Vivensis en Privazorg. De zitting bij de rechtbank Breda was op 11 december jl. De uitspraak is vandaag bekend geworden. Het overgrote gedeelte van dit aanbestedingstraject is door de rechter in stand gelaten. Over één onderdeel van het aanbestedingstraject, de bekendmaking van wegingsfactoren, was de rechter echter van mening dat dit onvoldoende transparant was en dat daarom de opdracht niet verleend mag worden aan de genoemde organisaties. 1 janbari 2007 De uttspraak van de rechter heeft geen gevolgen voor de huishoudelijke verzorging vanaf 1 januari Per die datum komt de huishoudelijke verzorging onder de vlag van de gemeente in plaats van het Zorgkantoor. Toen bekend werd pat er een kort geding zou worden aangespannen, hebben de gemeenten gemeend, ongeacht de uitspraak van de rechter, een tijdelijke oplossing te moeten creëren om de zorgverlening vanaf 1 januari te garanderen. Hiertoe zijn inmiddels overeenkomsten afgesloten met de meeste van de huidige aanbieders van huishoudelijke zorg. Wethouder Veraart van Bergen op Zoom en wethouder Boluyt van Steenbergen: "We zijn natuurlijk teleurgesteld door deze uitspraak van de rechter. We waren en zijn er immers van overtuigd dat we met een goed programma van eisen het aanbe istedingstraject hebben doorlopen en dat er goede aanbiedingen lagen. Het heeft voor de gemeente altijd voorop gesta an dat de huishoudelijke verzorging niet in het gedrang komt, zodat de klant niet de dupe wordt van juridisch getou wtrek. Door de overeenkomsten die we daarover hebben afgesloten, gaat de huishoudelijke verzorging door." 2007 :n verder. Naar aanleiding van de uitspraak van de rechter beraden de gemeenten zich op het vervolgtraject. Daarbij wordt de mogel jkheid meegenomen om in hoger beroep te gaan. Begin januari zal duidelijk zijn welke stappen gezet gaan worde i.

5 Persbericht jlleges teleurgesteld over uitspraak luishoudelijke verzorging gegarandeerd" i \colleges van burgemeesteren wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben met teleurstelling kennisgenomen van de uitspraak van de rechter in Breda. De rechter deed uitspraak in het kortgeding dat was aangespannen door stichting Vivensis, stichting de Markenlanden en Privazorg tegen de voorgenomen gunning van huishoudelijke verzorging in de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht. Uifc praak De gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben gezamenlijk een aanbestedingstraject voor een raamcontract voor de huishoudelijke verzorging gevolgd. Uitkomst van dit traject was een voorlopige gunning van de huishoudelijke verzorging aan Stichting Tantelouise Thuiszorg, DAT thuiszorg en stichting Thuiszorg West-Brabant. De gemeenten waren zeer tevreden over deze voorlopige gunning: er werd een goede kwaliteit geboden voor een redelijke prijs. Teg ïn de voorlopige gunning is een kort geding aangespannen door stichting De Markenlanden, stichting Vivensis en Priv azorg. De zitting bij de rechtbank Breda was op 11 december jl. De uitspraak is vandaag bekend geworden. Het overgrote gedeelte van dit aanbestedingstraject is door de rechter in stand gelaten. Over één onderdeel van het aanl >estedingstraject, de bekendmaking van wegingsfactoren, was de rechter echter van mening dat dit onvoldoende tran: ;parant was en dat daarom de opdracht niet verleend mag worden aan de genoemde organisaties. 1 jaruan'2007 De L itspraak van de rechter heeft geen gevolgen voor de huishoudelijke verzorging vanaf 1 januari Per die datu n komt de huishoudelijke verzorging onder de vlag van de gemeente in plaats van het Zorgkantoor. Toen bekend werd dat er een kort geding zou worden aangespannen, hebben de gemeenten gemeend, ongeacht de uitspraak van de rechter, een tijdelijke oplossing te moeten creëren om de zorgverlening vanaf 1 januari te garanderen. Hiertoe zijn inmiddels overeenkomsten afgesloten met de meeste van de huidige aanbieders van huishoudelijke zorg. Wethouder Veraart van Bergen op Zoom en wethouder Boluyt van Steenbergen: "We zijn natuurlijk teleurgesteld door deze uitspraak van de rechter. We waren en zijn er immers van overtuigd dat we met een goed programma van eisen het aanbpstedingstraject hebben doorlopen en dat er goede aanbiedingen lagen. Het heeft voor de gemeente altijd voorop gestaan dat de huishoudelijke verzorging niet in het gedrang komt, zodat de klant niet de dupe wordt van juridisch getouwtrek. Door de overeenkomsten die we daarover hebben afgesloten, gaat de huishoudelijke verzorging door." 2007 en verder. Naar aanleiding van de uitspraak van de rechter beraden de gemeenten zich op het vervolgtraject. Daarbij wordt de mogelijkheid meegenomen om in hoger beroep te gaan. Begin januari zal duidelijk zijn welke stappen gezet gaan worden.

Gemeente ê Bergen op Zoom

Gemeente ê Bergen op Zoom Gemeente ê Bergen op Zoom RMD06-0121 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 21 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Invoering huishoudelijke verzorging per 1 januari 2007 Nr.: 06-120

Nadere informatie

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe.

Gerneente Delft. Ter informatie zenden wij u notitie Gunningsbesluit aanbesteding Wmo hulpmiddelen toe. Gerneente Delft Retouradres. Wijk- en Stadszaken, Postbus 340, 2600 AH Delfl Gemeenteraad van Delft Afd.!^iT? Gemefente Delft Kopie 2 9 MEI 2009 Datum Ons kenmerk 975440 Uw brief van Onderwerp Toezending

Nadere informatie

Aanbesteding accountant

Aanbesteding accountant Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering 4 maart 2004 Aan de Raad Agendapunt 15 Made, 17 februari 2004 Onderwerp Voorstel Financiële gevolgen Aanbesteding accountant In te stemmen

Nadere informatie

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend

Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 28 juli 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00574 Onderwerp Raadsmededeling over aanbesteding leerlingenvervoer per 010815 en communicatie naar betrokkenen - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Gemeente ff Bergen op Zoom

Gemeente ff Bergen op Zoom Gemeente ff Bergen op Zoom Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel aanwijzing openbare accountant 19 november 2015 Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer

Nadere informatie

IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016

IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016 IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016 17 juni 2016 Op woensdag 8 juni jl. bent u geïnformeerd over de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak die is aangespannen door Protinus en PQR tegen de Staat

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17 april 2013) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17 april 2013) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Aanbesteding huishoudelijke hulp Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Middels bijgaande brief informeren

Nadere informatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie

Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie Wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie H.P.G. van Alphen Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Maatschappelijke ontwikkeling Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de gemeenteraad van Nijmegen aangaande de stand van zaken met betrekking tot TSN vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. Brief aan de gemeenteraad van Nijmegen aangaande de stand van zaken met betrekking tot TSN vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Programma Zorg & Welzijn BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In november 2015 heeft TSN surseance van betaling aangevraagd. In veel gevallen leidt

Nadere informatie

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing

PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL. Routing Bericht PROVINCIAL^ VAN OVERIJ9SEL pigina 1 van 1 van-bodewesp CJ B (Christel) Reg.nr. ^ I 2.006? I G'T O I ' ' Dat. 28 a.d. Van: Eikenaar, S. (Sonja) woensdag 27 augustus 2008 16:59 Routing Bijl.: Aan:

Nadere informatie

Project Invoering Begeleiding uit AWBZ naar Wmo

Project Invoering Begeleiding uit AWBZ naar Wmo Project Invoering Begeleiding uit AWBZ naar Wmo Inhoud Wat gaat er gebeuren? De huidige Begeleiding Invoering Begeleiding in de Wmo Project Invoering Begeleiding Uitkomsten oriëntatiefase Vervolg: visiefase

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Diensten I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Vereniging

Nadere informatie

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1111 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam : Tarief Hulp bij

Nadere informatie

Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet, delen wij u het volgende mede.

Met toepassing van artikel 169, tweede lid, van de Gemeentewet, delen wij u het volgende mede. Bergen op Zoom RMD09-0184 ^^^M Raadsmededelmg Datum - 2 SEP. ZQW Nr. RMD09-0184 Van Aan Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Contactpersoon: Caroline Jacobs Email: C.G.Jacobs@bergenopzoom.nl

Nadere informatie

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164)

Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: (0164) B17-013106 Gemeente ñ Bergen op Zoom IIIIIIIIIIIIIIIIIIH ĮļB 1 1 Datum 2 1 APR. 2017 Nr. Van Het college van B&W Contactpersoon: Drs. J.E. Dik Email: J.E.Dik@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 24-01-2013)

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 24-01-2013) Openbaar (embargo tot 23 januari om 12.00 uur) Onderwerp Voorlopige gunning aanbesteding huishoudelijke hulp Programma / Programmanummer Zorg & Welzijn / 1051 BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VII- Bedrijfsvoering 31 maart 2015 Aanbesteding accountant boekjaren 2015-2018 40648

agendanummer afdeling Simpelveld VII- Bedrijfsvoering 31 maart 2015 Aanbesteding accountant boekjaren 2015-2018 40648 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VII- Bedrijfsvoering 31 maart 2015 onderwerp Aanbesteding accountant boekjaren 2015-2018 40648 zaakkenmerk Inleiding Vanwege het aflopen van het contract met

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 16 april 2013 nummer: 2013_BW_00236 Onderwerp Resultaat aanbesteding transport en verwerking van (grof) huishoudelijk restafval

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Raadsvoorstel Zaak : 00476390 Onderwerp Uittreden uit gemeenschappelijke regeling inzameling huishoudelijk afval met 's-hertogenbosch Portefeuillehouder Dhr. dr. M.G.M. van der Poel Datum raadsvergadering

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Gemeente in Bergen op Zoom

Gemeente in Bergen op Zoom Gemeente in Bergen op Zoom RMD06-0117 Datum Van Aan Kopie aan Onderwerp 14 december 2006 Het college van B&W De raads- en duoburgerleden Toekomst Brandweer Bergen op Zoom en Roosendaal Nr.: 06-115 Mededeling

Nadere informatie

Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel

Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 1 september 2015 Vragen nr. 73 Vragen van mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over inhuur nautisch personeel De voorzitter van Provinciale Staten

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg min i in ii ii mi mi BM1300497 Raadsvergadering 25 april 2013 Agendanummer Onderwerp Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis.

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis. Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Besluitvorming beschikbaarstelling krediet voor herontwikkeling Raadhuis. Te besluiten om: Voor het voorbereiden en

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 21 december 2010 Steller : Joh. Werkman Telefoonnummer: 0343-565710 E-mailadres : johan.werkman@heuvelrug.nl Onderwerp : nieuwbouw gemeentekantoor Geachte leden van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Commissie Algemene Bestuurszaken en Middelen. Nummer 115 Bestuursdienst Algemene Bestuurszaken en Middelen.

Raadsvoorstel. Commissie Algemene Bestuurszaken en Middelen. Nummer 115 Bestuursdienst Algemene Bestuurszaken en Middelen. Raadsvoorstel Nummer 115 Bestuursdienst Algemene Bestuurszaken en Middelen Datum 26 maart 2002 Betreft Europese aanbesteding gemeentekrant Dienst Commissie Bijlage(n) Samenvatting Voorstel In verband met

Nadere informatie

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop

2. Voorstel In het kader van het inkooptraject bestuurlijk aanbesteden van resultaatgerichte inkoop RAADSVOORSTEL Besluitvormend Aan de Raad Agenda nr. 9 Vaststelling basistarieven hulp bij het huishouden Datum 28 mei 2014 1. Samenvatting In het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn gemeenten

Nadere informatie

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES

CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES CHECKLIST AANBESTEDINGSPROCEDURES Deze checklist dient bij aanbestedingsprocedures te worden gebruikt en deze checklist moet alleen worden ingevuld indien op voorhand zeker is dat de waarde van de opdracht

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Ja Nee RAADSVERGADERit\!C d.d 2!. 1 UNI 2013 llli iiiii iii iii iii iiii i iiiiiiiiiiuiiiiiinlmlmiü~illl '.. - ---- _ c.q ~ ~ avz """' RVB13-004 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon

Nadere informatie

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk. De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Beleidsontwikkeling Voorlopige gunning gebiedsondersteuningsnetwerk De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 60 37 25-7-2018 Geachte heer, mevrouw, Tijdens de vergadering van

Nadere informatie

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer

Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Openbaar Onderwerp Volmacht aan Arnhem voor uitvoeren aanbesteding doelgroepenvervoer Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In oktober 2015 heeft ons college de gemeente Arnhem

Nadere informatie

ill Gcmeente & Bergen op Zoom

ill Gcmeente & Bergen op Zoom Gcmeente & Bergen op Zoom ill Voorlegger Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Concept-kademota Besturingsmodel Regionale

Nadere informatie

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Wanneer Wat Wie Opmerkingen 30 januari 2017 Akkoord portefeuillehoudersoverleg Sociaal gemeenten opdrachtformulering inkoop basisondersteuning Beslispunten:

Nadere informatie

Overheidsaanbesteding. Referentie-eis. Incident in hoger beroep, strekkende tot verbod opdrachtverlening totdat in appel is beslist. Belangenafweging.

Overheidsaanbesteding. Referentie-eis. Incident in hoger beroep, strekkende tot verbod opdrachtverlening totdat in appel is beslist. Belangenafweging. EJEA 16-105 ECLI:NL:GHDHA:2016:1024 Gerechtshof Den Haag Datum uitspraak19-04-2016 Datum publicatie14-07-2016 Zaaknummer200.186.709/01 Rechtsgebieden Civiel recht Bijzondere kenmerken Hoger beroep Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162

Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162 *IO15005083* Datum Uw kenmerk Ons kenmerk In behandeling bij 28 januari 2015 IO15005083 stadhuis@oosterhout.nl tel. 14 0162 Onderwerp Aanpassing procedure Hulp bij het Huishouden Geachte heer/mevrouw (naam

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad.

Advies: instemmen met de beantwoording van de art 40 vragen en de RIB aanbieden aan de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 16A.01030 Datum: 17 oktober 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienstverlening door deskundigheid 3

Nadere informatie

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over de indicatiestelling door professionals (2015Z06168).

Hierbij zend ik u de antwoorden op de vragen van het Kamerlid Leijten (SP) over de indicatiestelling door professionals (2015Z06168). > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 2 september 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 170913/403 afdeling: Sociale Zaken Onderwerp: Aanbesteding

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers T.a.v. mevrouw W. Kok Postbus 3002 2280 ME Rijswijk Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844

agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844 Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- IBR 23 juli 2012 onderwerp Wet op de basistarieven Hulp bij het huishouden 844 zaakkenmerk Inleiding Het initiatiefwetsvoorstel Leijten over basistarieven

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 901 Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 19017523 19017462 19017523 Onderwerp Subsidie gemeente Veere ten behoeve van de verbetering van de toegankelijkheid van bestaande

Nadere informatie

Datum Contactpersoon W. Schutte Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071)

Datum Contactpersoon W. Schutte Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071) Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers T.a.v. mevrouw W. Kok Postbus 3002 2280 ME Rijswijk Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC

Nadere informatie

Collegevoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: Inzet van middelen: dekking Procedure: vervolgstappen inkoop Advies:

Collegevoorstel Inleiding: Feitelijke informatie: Afweging: Inzet van middelen: dekking Procedure: vervolgstappen inkoop Advies: College Onderwerp: V200801594 Verlenging contract mbt afvoer van afval van milieustraat van 1 april 2009 tot en met 30 juni 2009 met bedrijven P.A. van Erp en Zn. BV en A.G. van Iersel en Zn. BV Collegevoorstel

Nadere informatie

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 25 november 2014

Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 25 november 2014 Openbare besluiten Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Hengelo dinsdag 25 november 2014 Aanwezig: (burgemeester), Ten Heuw, Elferink, Lievers Bron (wethouders), Eshuis (gemeentesecretaris), Hillebrink

Nadere informatie

Wethouder Verlinden. Wethouder van den Beuken

Wethouder Verlinden. Wethouder van den Beuken B&W advies 8-9-2015 0:00:00 Opsteller H.J.M. Rademakers Eenheid Dienstverlening Team Team WO Portefeuillehouder De heer J.M.M. van den Beuken (wethouder) B en W advies Burgemeester Verhoeven Walraven Verlinden

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen B en W Voorblad Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen 2014-2015 Datum Kenmerk B en W datum 21 januari 2014 4 februari 2014 Naam steller Afdelingsmanager

Nadere informatie

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg

Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg Collegebesluit Onderwerp: (Voorlopige) gunningen jeugd GGZ en dyslexiezorg BBV nr: 2014/365068 1. Inleiding Op 24 juni 2014 heeft het college ingestemd met de Offerteaanvraag Zorg voor Jeugd (onderdeel

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Wmo basistarieven Hulp bij het Huishouden Registratienummer: 00521095 Op voorstel B&W d.d.: 22 april 2014 Datum vergadering: 02 juli 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 juni 2006 Rapportnummer: 2006/197

Rapport. Datum: 8 juni 2006 Rapportnummer: 2006/197 Rapport Datum: 8 juni 2006 Rapportnummer: 2006/197 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (verder: het CBR): bij het ten uitvoer brengen van de Educatieve Maatregel

Nadere informatie

Eergen op Zoom D D RVB

Eergen op Zoom D D RVB Eergen op Zoom RVB6-68 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Budget ten behoeve van de realisering van een onbewaakte overkapte rijwielstalling bij het NS-station SROB/6/42 Sector

Nadere informatie

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen.

de Aanbestedingsrichtlijn gemeente Den Haag te wijzigen conform de Europese aanbestedingsrichtlijnen. RIS116033_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2004.1411 RIS 116033 AANBESTEDINGSRICHTLIJN GEMEENTE DEN HAAG HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Besluit: de Aanbestedingsrichtlijn gemeente

Nadere informatie

Door deze omissies leiden tot uitsluiting van de inschrijvingen van van Erp en Maton Groep aan verdere deelname aan de opdracht.

Door deze omissies leiden tot uitsluiting van de inschrijvingen van van Erp en Maton Groep aan verdere deelname aan de opdracht. College Onderwerp: Resultaten Europese aanbesteding V200900508 Collegevoorstel Inleiding: Voor het transport en de afvoer afvalstoffen van de milieustraat is een Europees aanbestedingstraject opgestart.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Openstelling Regionale Raamovereenkomst voor het onderdeel HH1 1- Notagegevens Notanummer 2016-001641 Datum 28-09-2016 Programma: 08 Meedoen Portefeuillehouder

Nadere informatie

B&W-nr.: d.d

B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 06.1102 d.d. 26-09-2006 Onderwerp Voornemen tot gunning aanbesteding Hulp bij het Huishouden in het kader van de WMO BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis te nemen van de verantwoording

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A, als wettelijk vertegenwoordiger van de minderjarige B, beiden te C, tegen D te E, vertegenwoordigd door F te G Zaak : Aanvullende ziektekostenverzekering, mondzorg,

Nadere informatie

0- datum ~ (]2-/)l(... ~ r

0- datum ~ (]2-/)l(... ~ r Openbaar voorstel aan College van Bestuur reg.nr STADSR.2010 843 beleidsterrein(en) ondeiwerp Opstr'ler - ~ akkoord door,.1 ~

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4

M- C ^ y* ) iieywegein. y*^-% Roytingformylier. Middelen/ dekking Akkoord concei Akkoord leidinggevende. Nummer: 2010/73G4 iieywegein Roytingformylier Nummer: 2010/73G4 y* ) Onderwerp: Opstarten projectbesluitprocedure fietsenstalling Ringstede Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar Susanne Siebers Naam portefeuillehouder

Nadere informatie

Nr. 612481. gemeente \ Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders. Onderwerp: Gunning Beschermd Werk i.h.k.v. de Participatiewet

Nr. 612481. gemeente \ Barneveld. Aan het college van burgemeester en wethouders. Onderwerp: Gunning Beschermd Werk i.h.k.v. de Participatiewet ^ gemeente \ Barneveld Nr. 612481 Aan het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Gunning Beschermd Werk i.h.k.v. de Participatiewet Gevraagde beslissing: 1. In te stemmen met voorlopige gunning

Nadere informatie

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246

ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 ECLI:NL:RBBRE:2011:BP8246 Instantie Rechtbank Breda Datum uitspraak 25-02-2011 Datum publicatie 18-03-2011 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 10 / 938 Wmo Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING. Vergadering van 23 februari 2016. Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00157 Onderwerp: Gunning aanbesteding Straatreiniging - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De huidige contracten voor de veegwerkzaamheden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Zorg. 10 december 2015. De verhouding tussen de zorgverzekeraar en de zorgaanbieders bij inkoopprocedures

Nieuwsbrief Zorg. 10 december 2015. De verhouding tussen de zorgverzekeraar en de zorgaanbieders bij inkoopprocedures Nieuwsbrief Zorg 10 december 2015 De verhouding tussen de zorgverzekeraar en de zorgaanbieders bij inkoopprocedures Inleiding Het Gerechtshof van Den Bosch heeft in het arrest van 12 mei 2015 bij wijze

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 november 2006 Registratienummer: Agendapunt nummer: Onderwerp Benoeming accountant Inleiding/aanleiding Op grond van artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bgreen bv Hattem, 1 mei ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden, gelden vanaf 1 mei 2017.

Algemene Voorwaarden Bgreen bv Hattem, 1 mei ALGEMEEN. 1.1 Deze algemene voorwaarden, gelden vanaf 1 mei 2017. Algemene Voorwaarden Bgreen bv Hattem, 1 mei 2017 1. ALGEMEEN 1.1 Deze algemene voorwaarden, gelden vanaf 1 mei 2017. 1.2 Op al onze offertes en door ons geaccepteerde opdrachten zijn deze algemene voorwaarden

Nadere informatie

Subsidieverzoek voor bijdrage van 5.000,- in de transitiekosten van Jazzfestival Middelburg naar Zeeland Jazz

Subsidieverzoek voor bijdrage van 5.000,- in de transitiekosten van Jazzfestival Middelburg naar Zeeland Jazz Roclicnnta fic; i i re3. / ül'l vhgj Provincie Besiisnota c^b ^Zeeland OPENBAAR llllllllllllllllllllllllllllllllillllllllllll onderwerp Zaaknumm.r 16003205 16002914 16000579 Subsidieverzoek voor bijdrage

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM

gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM gemeente Steenbergen min mi ii nun iiii BM1500247 Raadsvergadering 11 maart 2015 Agendanummer Onderwerp Verordening commissie bezwaarschriften 2015 Steenbergen; 24 februari 2015 Aan de raad, 1. Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017.

Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni Gemeenteraad. Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. Raadsvoorstel 48 Vergadering 27 juni 2017 Gemeenteraad Onderwerp : Verordening behandeling bezwaarschriften Helmond 2017. B&W vergadering : 23 mei 2017 Zaaknummer : 33366337 Dienst / afdeling : BJO- Bestuurs

Nadere informatie

Bezwaarschriftenprocedure

Bezwaarschriftenprocedure Informatie over de bezwaarschriftprocedure Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, overweegt een bezwaarschrift in te dienen of tegen een aan u verleende vergunning bezwaar is gemaakt dan kunnen wij

Nadere informatie

Advies 66. 1.3 Als een van de geschiktheidseisen heeft beklaagde in het document onder meer als eis gesteld:

Advies 66. 1.3 Als een van de geschiktheidseisen heeft beklaagde in het document onder meer als eis gesteld: Advies 66 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese openbare aanbestedingsprocedure uitgeschreven voor raamovereenkomsten met maximaal zeven leveranciers voor de inzet van tijdelijk personeel, ondersteunend

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: Vaststellen basistarief hulp bij het huishouden Gemeentebladnummer :2012/73 Behandelend ambtenaar : RAEVEN, FRANS Agendapunt : Portefeuille : WELZIJN, ECONOMIE

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten

Aankondiging van een opdracht. Diensten Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 Contactpunt(en): Gemeente

Nadere informatie

Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020

Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020 Marktconsultatiedocument Uitnodiging voor de schriftelijke marktconsultatie Voorbereiding op de inkoop jeugdhulp 2018 tot en met 2020 Datum: 03-03-2017 Versie: 1.0 Inleiding Een marktconsultatie is een,

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016

RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016 RAADSINFORMATIEBRIEF ZONNEPANELENPROJECT PARKSTAD 26 september 2016 Geachte raadsleden, Op 20 september jl. heeft u een brief en bijlagen ontvangen van New Energy Systems en Hesi Installatietechniek (mede

Nadere informatie

Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta

Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta Woensdag 13 juli 2011, nr 3 Uitgave van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta. Pagina 1 van 7 Officiële bekendmakingen waterschap Brabantse Delta Waterschap Brabantse Delta publiceert sinds

Nadere informatie

Procedurenummers: AWB 06/157 WET VV + AWB 06/158 WET VV + AWB 06/159 WET VV

Procedurenummers: AWB 06/157 WET VV + AWB 06/158 WET VV + AWB 06/159 WET VV Uitspraak RECHTBANK MAASTRICHT Sector Bestuursrecht Procedurenummers: AWB 06/157 WET VV + AWB 06/158 WET VV + AWB 06/159 WET VV Uitspraak van de voorzieningenrechter van de rechtbank Maastricht op de verzoeken

Nadere informatie

Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen. Afdeling

Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen. Afdeling Gemeente ê Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Aanbesteding Wmo-hulpmiddelen SMD/06-31 Sector Zorg 12 Afdeling Maatschappelijke Dienstverlening Welzijn en Zorg

Nadere informatie

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1

Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1 RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 352092 Raadsvergadering van 6 september 2012 Agendanummer: 9.1 Onderwerp: Wet gemeentelijke schuldhulpverlening Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie

1 Juridisch kader BESLUIT. Directie Toezicht Energie Directie Toezicht Energie BESLUIT Nummer: 102491_1/12 Betreft: Besluit tot het verlenen van een vergunning voor de levering van elektriciteit aan kleinverbruikers op grond van artikel 95d, eerste lid,

Nadere informatie

ECLI:NL:RBSGR:2006:BA4470

ECLI:NL:RBSGR:2006:BA4470 ECLI:NL:RBSGR:2006:BA4470 Instantie Datum uitspraak 29-09-2006 Datum publicatie 04-05-2007 Zaaknummer KG 06/944 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank 's-gravenhage Civiel recht

Nadere informatie

Openbaar Embargo tot 13 mei Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM

Openbaar Embargo tot 13 mei Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM Openbaar Embargo tot 13 mei 2016 Onderwerp Subsidieverlening na overgang medewerkers van MEE naar NIM Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting In het kader van het ontwikkeltraject

Nadere informatie

1 Juridisch kader BESLUIT

1 Juridisch kader BESLUIT Nederlandse Mededingingsautoriteit BESLUIT Besluit van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 43, eerste lid, van de Gaswet l Nummer 102552_2 / 7 Betreft zaak:

Nadere informatie

Onderwerp Gunning aanbesteding herinrichting Ganzenwei en Kloosterwei Warmond - Besluitvormend

Onderwerp Gunning aanbesteding herinrichting Ganzenwei en Kloosterwei Warmond - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 april 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00252 Onderwerp Gunning aanbesteding herinrichting Ganzenwei en Kloosterwei Warmond - Besluitvormend Beknopte samenvatting De gemeente

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Advies selectie inschrijvingen Brink 70 1- Notagegevens Notanummer 2018-000861 Datum 15-05-2018 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Inleiding Methode van onderzoek Responsverantwoording Leeswijzer 2

1. Inleiding Methode van onderzoek Responsverantwoording Leeswijzer 2 Inhoud 1. Inleiding 1 1.1. Methode van onderzoek 1 1.2. Responsverantwoording 1 1.3. Leeswijzer 2 2. Tevredenheid Wmo-cliënten 3 2.1. Aanvragen van de voorzieningen 3 2.2. (On)Tevredenheid PGB 4 2.3. Tevredenheid

Nadere informatie

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Rijnmond Hypotheekwijzer BV Telefoon: 0102460000 Uw adviseur: Email adres: Ton Onder de Linden tonderdelinden@hypotheekwijzer.com Wat kunt u van de Hypotheekwijzer

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding.

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : 1. Raadsbesluit 2. Memo m.b.t. aanbesteding. Aan de Raad Made, 3 februari 2009 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 26-02-2009 Nummer raadsnota: 12 Onderwerp: Sociaal-culturele accommodaties Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/51 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 23-9-2014 Nummer voorstel: 2014/51 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Risico's. Zaaknummer: OLOGJvB26 Zaaknummer: OLOGJvB26 Onderwerp Beslissing op bezwaarschrift m.b.t. weigering verzoek om wijziging van het bestemmingsplan "Buitengebied Vlijmen" ten behoeve van de bouw van een woonhuis, schuur en kassen

Nadere informatie

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt.

Artikel 3:40 Een besluit treedt niet in werking voordat het is bekendgemaakt. Wetgeving Algemene wet bestuursrecht Artikel 1:3 1. Onder besluit wordt verstaan: een schriftelijke beslissing van een bestuursorgaan, inhoudende een publiekrechtelijke rechtshandeling. 2. Onder beschikking

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst Gemeente Breda 20169706 Claudius Prinsenlaan 10 Breda NUTScode: 4811DJ Richard Brabers +31 765293939 Email:

Nadere informatie

27 januari 2005 SROB/05/008

27 januari 2005 SROB/05/008 \s? m- Gemeente ê \Q002 Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 27 januari 2005 SROB/05/008 Voorstel tot het afwijzen van 2 verzoeken om planschade i.v.m. de bouw van een loods aan de Kruisweg Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN. Internetadres(sen) I.2) GEZAMENLIJKE AANBESTEDING

VOORAANKONDIGING. Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN. Internetadres(sen) I.2) GEZAMENLIJKE AANBESTEDING VOORAANKONDIGING Diensten Richtlijn 2014/24/EU Deze aankondiging dient enkel als vooraankondiging AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Gemeente Steenbergen Nationale

Nadere informatie

Overlegtafel Ondersteuning met noodzakelijk verblijf 7 oktober 2016

Overlegtafel Ondersteuning met noodzakelijk verblijf 7 oktober 2016 Overlegtafel Ondersteuning met noodzakelijk verblijf 7 oktober 2016 Agenda Welkom en mededelingen Inkoopsystematiek regio Amersfoort Toelichting op de dialoog binnen de aanbesteding Toelichting op de BerA

Nadere informatie