Tweede Kamer, 15e vergadering, donderdag 17 oktober 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweede Kamer, 15e vergadering, donderdag 17 oktober 2013"

Transcriptie

1 Stemming motie Jeugdwet Tweede Kamer, 15e vergadering, donderdag 17 oktober 2013 Aanvang 10:15 uur Sluiting 22:53 uur Voorzitter: Van Miltenburg Aanwezig zijn 143 leden der Kamer, te weten: Agema, Arib, Van Ark, Azmani, Bashir, Beertema, Berckmoes-Duindam, Bergkamp, Berndsen-Jansen, Bisschop, De Boer, Van Bommel, Bontes, Bosma, Bosman, Bouwmeester, Ten Broeke, Bruins Slot, Van der Burg, De Caluwé, Van Dam, Van Dekken, Tony van Dijck, Jasper van Dijk, Otwin van Dijk, Dijkgraaf, Dijkhoff, Pia Dijkstra, Remco Dijkstra, Dik- Faber, Dikkers, Duisenberg, Eijsink, Elias, Fokke, Fritsma, Van Gerven, Gesthuizen, Geurts, De Graaf, Graus, Groot, Günal-Gezer, Hachchi, Van Haersma Buma, Hamer, Harbers, Heerema, Heerma, Helder, Van Hijum, Hoogland, Huizing, Jacobi, Jadnanansing, Paulus Jansen, Kerstens, Klaver, Van Klaveren, Klein, Klever, Knops, Kooiman, Koolmees, Kuiken, Kuzu, Van Laar, Leegte, Leenders, Leijten, De Liefde, Van der Linde, Litjens, Lodders, Madlener, Maij, Marcouch, Van Meenen, Merkies, Van Miltenburg, Mohandis, Monasch, Agnes Mulder, Anne Mulder, Neppérus, Van Nieuwenhuizen-Wijbenga, Nijboer, Van Ojik, Omtzigt, Oosenbrug, Van Oosten, Oskam, Ouwehand, Öztürk, Potters, Van Raak, Rebel, Recourt, Roemer, Rog, De Roon, De Rouwe, Rutte, Samsom, Schouten, Schouw, Schut- Welkzijn, Segers, Servaes, Siderius, Sjoerdsma, Slob, Smaling, Van der Staaij, Straus, Tanamal, Taverne, Tellegen, Thieme, Van Tongeren, Van Toorenburg, Ulenbelt, Van Veen, Van Veldhoven, erheijen, Verhoeven, Vermeij, Visser, Van Vliet, Voordewind, Voortman, Jan Vos, Mei Li Vos, Albert de Vries, Aukje de Vries, Vuijk, Van Weyenberg, Wilders, De Wit, Wolbert, Van 't Wout, Ypma en Yücel, ( ) Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Jeugdwet, te weten: - de motie-leijten/kooiman over uitstel van stemming totdat onduidelijkheden zijn weggenomen (33684, nr. 87). (Zie vergadering van 15 oktober 2013.)

2 2 De motie-leijten/kooiman (33684, nr. 87) is in die zin gewijzigd dat zij thans is ondertekend door de leden Leijten, Kooiman en Agema. Naar mij blijkt, wordt de indiening ervan voldoende ondersteund. Zij krijgt nr.??, was nr. 87 (33684). Ik stel vast dat wij hier nu over kunnen stemmen. Aangezien de motie vraagt om uitstel van de stemmingen over het wetsvoorstel, zal er eerst worden gestemd over de gewijzigde motie op stuk nr.??, was nr. 87 alvorens er wordt gestemd over het wetsvoorstel en de overige moties. In stemming komt de gewijzigde motie-leijten c.s. (33684, nr.??, was nr. 87). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. Stemmingen Jeugdwet Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Regels over de gemeentelijke verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen (Jeugdwet) (33684). (Zie vergadering van 15 oktober 2013.) De amendementen-van der Staaij (stuk nrs. 13 en 24) zijn ingetrokken. Het amendement-keijzer (stuk nr. 66) is ingetrokken. Het amendement-bergkamp (stuk nr. 51) is ingetrokken. Ik stel vast dat daarmee wordt ingestemd. Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf. Mevrouw Agema (PVV): Voorzitter. De motie van mevrouw Leijten c.s. is zojuist verworpen. We hebben de afgelopen week gesproken over de Jeugdwet. Sorry voor het jargon, maar we hebben over de wet gesproken zonder de transitiearrangementen, zonder het oordeel daarover, zonder zicht op extra kosten, zonder iets te weten over de verdeling van de budgetten en zonder de samenhang

3 3 met Wmo, AWBZ en Participatiewet te kennen. We kunnen daarom geen oordeel vormen. Toch is de wet behandeld en toch wordt er vandaag gestemd. Waarom? Op bevel van de Brussel. Er moet geleverd worden. 120 miljoen in 2015 en Mevrouw Agema, ik wil graag dat u een korte stemverklaring geeft en dat u zich beperkt tot de reden waarom u tegen bent. Mevrouw Agema (PVV): In het Reglement van Orde staat dat ik twee minuten heb. Ik dacht: ik doe het in één minuut, dan zit ik ruim in mijn tijd. En 450 miljoen in En wij? Wij buigen niet voor Brussel. Wij willen een zorgvuldige overheveling van de jeugdhulp naar de gemeenten, waar veel meer jaren voor uitgetrokken gaan worden. We zullen daarom tegen de wet stemmen, ongeacht de amendementen en moties die hierna in stemming komen. Ik geef het woord aan de heer Van der Staaij. De heer Van der Staaij (SGP): Voorzitter. Ik wil graag toelichten waarom ik het amendement op stuk nr. 24 heb ingetrokken. Dat amendement gaat over de gevolgen van relatieproblemen van ouders voor kinderen. Datgene wat in het amendement is geregeld, hoort volgens het kabinet voluit tot het toepassingsbereid van de wet. Verder hechten wij eraan de wet niet meer op te tuigen dan noodzakelijk is. In stemming komt het amendement-voordewind/ypma (stuk nr. 83, I). Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 83 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd. In stemming komen de amendementen-van der Staaij (stuk nrs. 23, I tot en met III). Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-bergkamp (stuk nr. 79, II). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS, D66, GroenLinks en de PvdD voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

4 4 Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 79 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd. In stemming komt het gewijzigde amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 73, I). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 73 voorkomende gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd. In stemming komt het amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 16) tot het invoegen van artikel 1.1a. Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-voortman/voordewind (stuk nr. 43). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de ChristenUnie, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-van der Burg/Ypma (stuk nr. 46). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de ChristenUnie, de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 18) tot het invoegen van artikel 2.2a. Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het gewijzigde amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 53). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

5 5 In stemming komt het nader gewijzigde amendement-ypma (stuk nr. 80, I). de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat het is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 80 voorkomende nader gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd. In stemming komt het amendement-bisschop/voordewind (stuk nr. 56, I). de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 56 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd. In stemming komt het gewijzigde amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 77, I). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de ChristenUnie, 50PLUS, de PvdD en de SP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 77 voorkomende gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 28, I). Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 28 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd. In stemming komt het amendement-voordewind (stuk nr. 37). ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 27) tot het invoegen van artikel 2.5a.

6 6 Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-ypma/leijten (stuk nr. 107) tot het invoegen van artikelen 2.9a en 2.9b. Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de SGP, de ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het amendement-voortman c.s. (stuk nr. 112). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de SGP, de ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 64). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, het CDA en 50PLUS voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het nader gewijzigde amendement-voordewind/bisschop (stuk nr. 105, I). ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. Ik stel vast dat door de verwerping van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 105 voorkomende nader gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd. In stemming komt het amendement-van der Burg/Bergkamp (stuk nr. 32) tot het invoegen van artikel 3.2a. Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-keijzer (stuk nr. 63, I). de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor dit gewijzigde amendement

7 7 hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 63 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd. In stemming komt het gewijzigde amendement-keijzer (stuk nr. 106). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, het CDA, de VVD, 50PLUS, D66 en de PvdA voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-ypma/bergkamp (stuk nr. 58). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de ChristenUnie, de VVD, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 67). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, het CDA en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-ypma (stuk nr. 49). Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen. In stemming komt het amendement Keijzer (stuk nr. 68). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-bergkamp/voortman (stuk nr. 109). ChristenUnie, de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de SP ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-bisschop/voortman (stuk nr. 100). Ik constateer dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

8 8 In stemming komt het amendement Van der Burg/Ypma (stuk nr. 22). Ik constateer dat de aanwezige leden van de de fracties van de SGP, het CDA, de ChristenUnie, de VVD, 50PLUS, D66 en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-leijten/kooiman (stuk nr. 91) tot het toevoegen van paragraaf 8.4. Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 69). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, het CDA, de VVD, D66, GroenLinks en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 110). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-keijzer (stuk nr. 71). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van het CDA voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen. In stemming komt het amendement-bergkamp (stuk nr. 30). de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor dit amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat het is aangenomen. In stemming komt het gewijzigde amendement-bisschop (stuk nr. 99) tot het invoegen van artikel 12.5a. Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de SGP, de ChristenUnie, de VVD, 50PLUS en D66 voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

9 9 Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf. Mevrouw Voortman (GroenLinks): Voorzitter. Wij hebben de afgelopen twee weken veel tijd gestoken in de behandeling van de Jeugdwet. De behandeling zo snel nog even voor het herfstreces was niet onze keuze. Ook blijven wij van mening dat de bezuinigingen op de jeugdzorg de transitie in gevaar kunnen brengen. We zullen geen mogelijkheid onbenut laten om deze bezuinigingen uit het herfstakkoord alsnog van tafel te krijgen. Tegelijkertijd zijn er zojuist bij de stemmingen wel twee amendementen van GroenLinks aangenomen waarmee het makkelijker wordt om zorg in pgb-vorm te krijgen en een die de positie van jeugdwerkers ingeval van verandering van zorgaanbieder versterkt. Deze amendementen zijn voor GroenLinks van wezenlijk belang voor de mensen die zorg nodig hebben en zij die in de zorg werken. Alles overwegende zullen wij daarom voor de Jeugdwet stemmen. Dan gaan wij nu stemmen over het wetsvoorstel. Dat doen wij in aanwezigheid van beide staatssecretarissen, wat ik zeer waardeer. In stemming komt het wetsvoorstel, zoals op onderdelen gewijzigd door de aanneming van de amendementen-voordewind/ypma (stuk nrs. 83, I tot en met V), de amendementen-van der Staaij (stuk nrs. 23, I tot en met III), het amendement-van der Burg/Ypma (stuk nr. 46), de nader gewijzigde amendementen-ypma (stuk nrs. 80, I en II), de amendementen- Bisschop/Voordewind (stuk nrs. 56, I en II), de amendementen-keijzer (stuk nrs. 28, I en II), het amendement-ypma/leijten (stuk nr. 107), het amendement-voortman c.s. (stuk nr. 112), het amendement-van der Burg/Bergkamp (stuk nr. 32), de gewijzigde amendementen-keijzer (stuk nrs. 63, I tot en met VII), het gewijzigde amendement-keijzer (stuk nr. 106), het gewijzigde amendement-ypma/bergkamp (stuk nr. 58), het amendement-ypma (stuk nr. 49), het gewijzigde amendement-bisschop/voortman (stuk nr. 100), het amendement-keijzer (stuk nr. 69), het amendement-bergkamp (stuk nr. 30), het gewijzigde amendement-bisschop (stuk nr. 99) en het amendement-bergkamp/voortman (stuk nr. 109). de VVD, D66, GroenLinks en de PvdA voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen. Stemmingen moties Jeugdwet Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Jeugdwet, te weten: - de motie-leijten/kooiman over een einde aan de wildgroei van adviesbureaus (33684, nr. 84); - de motie-leijten/kooiman over niet overgaan tot het samenvoegen van budgetten (33684, nr. 85);

10 10 - de motie-leijten/kooiman over niet overhevelen van jeugdzorgtaken zonder toereikend preventiebeleid (33684, nr. 86); - de motie-keijzer over een nieuwe raming van het budget voor 2015 (33684, nr. 88); - de motie-keijzer c.s. over keuzevrijheid als uitgangspunt (33684, nr. 89); - de motie-keijzer over het monitoren van grensgevallen (33684, nr. 90); - de motie-voordewind over een vangnet voor zwerfgezinnen (33684, nr. 92); - de motie-voordewind/bisschop over continuïteit van zorg via mandaatsconstructies (33684, nr. 93); - de motie-voordewind over het stimuleren van Centra voor Jeugd en Gezin (33684, nr. 94); - de motie-voortman over het temporiseren van de bezuiniging op het jeugdzorgbudget (33684, nr. 95); - de motie-voortman/voordewind over gelijktijdige inwerkingtreding van het uitvoeringsbesluit bij de Jeugdwet (33684, nr. 96); - de motie-ypma over het bevorderen van goede afspraken tussen gemeenten en zorgverzekeraars (33684, nr. 98); - de motie-bergkamp over verantwoorde overheveling van de taken voor de jeugd-ggz (33684, nr. 101); - de motie-bergkamp over het betrekken van de jeugd-ggz bij de evaluatie (33684, nr. 102); - de motie-bergkamp over transparantie in het aanbod van jeugdhulpaanbieders (33684, nr. 103); - de motie-bergkamp over het toegankelijk aanbieden van informatie over de rechten van cliënten en hun ouders (33684, nr. 104). (Zie vergadering van 15 oktober 2013.) Op verzoek van de heer Voordewind stel ik voor, zijn motie (33684, nr. 92) aan te houden. Daartoe wordt besloten. De motie-bergkamp (33684, nr. 102) is in die zin gewijzigd en nader gewijzigd dat zij thans luidt: De Kamer, gehoord de beraadslaging, constaterende dat de regering voornemens is, met de Jeugdwet ook de verantwoordelijkheid voor de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen bij gemeenten te beleggen; constaterende dat hiertegen bij betrokken partijen in de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen veel verzet bestaat; verzoekt de regering, bij de evaluatie van de Jeugdwet nadrukkelijk de positionering van de geestelijke gezondheidszorg voor jeugdigen te betrekken, en gaat over tot de orde van de dag.

11 11 Naar mij blijkt, wordt de indiening ervan voldoende ondersteund. Zij krijgt nr.??, was nr. 102 (33684). Ik stel vast dat wij hier nu over kunnen stemmen. Aangezien de motie-keijzer (33684, nr. 89) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit. Aangezien de motie-voortman/voordewind (33684, nr. 96) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit. In stemming komt de motie-leijten/kooiman (33684, nr. 84). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-leijten/kooiman (33684, nr. 85). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van 50PLUS, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-leijten/kooiman (33684, nr. 86). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, 50PLUS, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-keijzer (33684, nr. 88). Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen. In stemming komt de motie-keijzer (33684, nr. 90). ChristenUnie, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de VVD ertegen, zodat zij is aangenomen. In stemming komt de motie-voordewind/bisschop (33684, nr. 93).

12 12 GroenLinks en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-voordewind (33684, nr. 94). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de ChristenUnie, GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-voortman (33684, nr. 95). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PVV, de ChristenUnie, 50PLUS, GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. In stemming komt de motie-ypma (33684, nr. 98). ChristenUnie, de VVD, 50PLUS, GroenLinks en de PvdA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. In stemming komt de motie-bergkamp (33684, nr. 101). Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen. In stemming komt de nader gewijzigde motie-bergkamp (33684, nr.??, was nr. 102). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, het CDA, de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor deze nader gewijzigde motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. In stemming komt de motie-bergkamp (33684, nr. 103). ChristenUnie, de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de SP ertegen, zodat zij is aangenomen. In stemming komt de motie-bergkamp (33684, nr. 104).

13 13 ChristenUnie, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdD en de SP voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen. Stemmingen Burgerservicenummer in de jeugdzorg Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de jeugdzorg en andere wetten in verband met de verplichting tot het gebruik van het burgerservicenummer in de jeugdzorg (gebruik burgerservicenummer in de jeugdzorg) (33674). (Zie vergadering van 15 oktober 2013.) In stemming komt het wetsvoorstel. de VVD, 50PLUS, D66, GroenLinks, de PvdA, de PvdD en de SP voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat het is aangenomen.

33975 Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB)

33975 Wijziging van de Wet werk en bijstand teneinde de eis tot beheersing van de Nederlandse taal toe te voegen aan die wet (Wet taaleis WWB) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 18 november 2014 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 13 januari 2015.

LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 13 januari 2015. LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 13 januari 2015. Provincie Drenthe Wolbert, A.G. Ziengs, E. Mulder, A.H. Provincie Flevoland Klaveren, J.J. van Lodders, W.J.H. Roon, R. de GrBvK Provincie

Nadere informatie

9 Stemmingen moties begroting VWS

9 Stemmingen moties begroting VWS 9 Stemmingen moties begroting VWS Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

De voorzitter: Het woord is aan mevrouw Schouten van de ChristenUnie voor een verzoek dat met de stemmingslijst te maken heeft.

De voorzitter: Het woord is aan mevrouw Schouten van de ChristenUnie voor een verzoek dat met de stemmingslijst te maken heeft. Regeling van werkzaamheden (Stemmingen) Ik stel voor, hedenmiddag ook te stemmen over de aangehouden motie- Ouwehand/Thieme (28286, nr. 821) over de aangehouden motie-koşer Kaya (30977 nr. 128) en over

Nadere informatie

LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 25 oktober 2016

LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 25 oktober 2016 LIJST DER LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER PER PROVINCIE 25 oktober 2016 Provincie Drenthe Brouwer, H. Mulder, A.H. Wolbert, A.G. Ziengs, E. Provincie Flevoland Bosma, Remco Klaveren, J.J. van Lodders, W.J.H.

Nadere informatie

Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie

Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie 15 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van Veiligheid en (VI) voor het jaar 2013 (33400-VI)

Nadere informatie

Tweede Kamer, 21e vergadering, dinsdag 14 november

Tweede Kamer, 21e vergadering, dinsdag 14 november Tweede Kamer, 21e vergadering, dinsdag 14 november 2017 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de Algemene Financiële Beschouwingen, te weten: - de motie-tony van Dijck over afschaffen

Nadere informatie

Kamerleden december 2012

Kamerleden december 2012 Kamerleden december 2012 Zetelverdeling en Kamerleden Miltenburg, A. van [Anouchka] Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal zetels VVD 41 SP 15 ChristenUnie 5 PvdD 2 PvdA 38 CDA 13 GroenLinks

Nadere informatie

Stemmingen lijst controversiële onderwerpen

Stemmingen lijst controversiële onderwerpen 13 Aan de orde zijn de stemmingen in verband met wijzigingsvoorstellen op de lijst van controversiële (33285). Dit is een gewijzigde stemmingslijst. De sterretjes geven de wijzigingen aan. Er zijn ook

Nadere informatie

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Betreffende wetsvoorstel:

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Betreffende wetsvoorstel: Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Betreffende wetsvoorstel: 31571 Voorstel

Nadere informatie

33129 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen)

33129 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor BZK/AZ Datum 13 april 2012 Betreffende wetsvoorstel: 33129 Wijziging van Boek 7

Nadere informatie

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet

Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni Stemmingen Erfgoedwet Tweede Kamer, 96e vergadering, dinsdag 16 juni 2015 Stemmingen Erfgoedwet Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Bundeling en aanpassing van regels op het terrein van cultureel

Nadere informatie

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. / Algemene Zaken en Huis van de Koning. Betreffende wetsvoorstel:

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. / Algemene Zaken en Huis van de Koning. Betreffende wetsvoorstel: Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap 2018 inclusief het onderdeel Groen onderwijs

Cultuur en Wetenschap 2018 inclusief het onderdeel Groen onderwijs 12 Cultuur en Wetenschap 2018 inclusief het Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Economische Zaken datum 16 oktober 2015 Betreffende wetsvoorstel: 34199 Voorstel

Nadere informatie

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens

Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens Tweede Kamer, 87e vergadering Woensdag 29 mei 2019 Aan de orde zijn de stemmingen. Maar voordat we gaan stemmen, geef ik mevrouw Lodders namens de VVD het woord. Mevrouw Lodders (VVD): Voorzitter. We gaan

Nadere informatie

en Justitie - de motie-segers/van Toorenburg over het hervatten van de gesprekken met de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers te weten:

en Justitie - de motie-segers/van Toorenburg over het hervatten van de gesprekken met de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers te weten: 19 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2017,

Nadere informatie

34819 Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 tot het geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld

34819 Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 tot het geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie Financiën datum 23 november 2017 Betreffende wetsvoorstel: 34819 Wijziging van de Wet

Nadere informatie

6 Mededelingen. Mulder tot plaatsvervangend lid in de bestaande vacature;

6 Mededelingen. Mulder tot plaatsvervangend lid in de bestaande vacature; 6 Mededelingen Mededelingen Ik deel aan de Kamer mee dat de volgende leden zich hebben afgemeld: Omtzigt; Van der Staaij, de gehele week. Ik stel voor, deze berichten voor kennisgeving aan te nemen. Regeling

Nadere informatie

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie)

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie) Tweede Kamer, 30e vergadering, donderdag 27 november 2014 Stemmingen o o o Stemmingen moties Veiligheid en Justitie Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie Stemmingen Begroting Veiligheid en

Nadere informatie

10 Stemmingen moties debat Regeringsverklaring. Beschouwingen)

10 Stemmingen moties debat Regeringsverklaring. Beschouwingen) 10 Regeringsverklaring (inclusief Algemene Politieke Beschouwingen) Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de regeringsverklaring, te weten: - de motie-asscher c.s. over

Nadere informatie

18 Stemmingen Infrastructuur en Milieu

18 Stemmingen Infrastructuur en Milieu 18 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en (XII) voor het jaar 2012 (33000-XII),

Nadere informatie

25 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken en Klimaat 2019

25 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken en Klimaat 2019 25 Economische Zaken en Klimaat 2019 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische

Nadere informatie

BIJLAGE persbericht 17 september 2012

BIJLAGE persbericht 17 september 2012 BIJLAGE persbericht 17 september 2012 Uitslag Tweede Kamerverkiezing 12 september 2012 per partij Op de verschillende partijen zijn in totaal de volgende aantallen uitgebracht. 2012 2010 Politieke Groepering

Nadere informatie

en Justitie te weten:

en Justitie te weten: 16 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016,

Nadere informatie

31 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

31 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 31 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het

Nadere informatie

De heer Öztürk (PvdA): Voorzitter. Bij de stemmingen onder punt 3, over de begroting van Economische Zaken, houd ik onze motie op stuk nr. 27 aan.

De heer Öztürk (PvdA): Voorzitter. Bij de stemmingen onder punt 3, over de begroting van Economische Zaken, houd ik onze motie op stuk nr. 27 aan. Mededelingen stemmingen Ik verzoek de leden, hun plaatsen in te nemen. Voor wij gaan stemmen, geef ik als eerste het woord aan de heer Öztürk van de Partij van de Arbeid, die een wijziging wil doorgeven

Nadere informatie

12 Stemmingen Onderwijswetten

12 Stemmingen Onderwijswetten 12 Stemmingen Onderwijswetten Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van enkele onderwijswetten in verband met een herziening van de organisatie en financiering van de

Nadere informatie

25 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport

25 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport 25 Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Op verzoek van het lid Van Gerven stel ik voor, de moties op de stukken nrs. 103 en 104 (31532) opnieuw aan te houden. Dit betekent dat de in artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde genoemde

Nadere informatie

(34300-XVI, nr. 64); - de motie-kuzu over voorkomen van tekenen-bij-hetkruisjepraktijken

(34300-XVI, nr. 64); - de motie-kuzu over voorkomen van tekenen-bij-hetkruisjepraktijken 10 Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

- de motie-bergkamp c.s. over de kwaliteit van zorg thuis. (34775-XVI, nr. 66); (34775-XVI, nr. 94);

- de motie-bergkamp c.s. over de kwaliteit van zorg thuis. (34775-XVI, nr. 66); (34775-XVI, nr. 94); 14 Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2018 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Voorzitter: Van Miltenburg. Mededelingen

Voorzitter: Van Miltenburg. Mededelingen Voorzitter: Van Miltenburg Mededelingen Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de

Nadere informatie

De voorzitter: Ik deel aan de Kamer mee dat de volgende leden zich hebben afgemeld:

De voorzitter: Ik deel aan de Kamer mee dat de volgende leden zich hebben afgemeld: Mededelingen Ik deel aan de Kamer mee dat de volgende leden zich hebben afgemeld: Schouten en Gerbrands. Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen. Stemmingen Stemmingen Wijziging van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Stemmingen. Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Stemmingen. Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport Stemmingen Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van

Nadere informatie

Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11).

Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11). Persoonsgebondenbudget Aan de orde is het VAO Persoonsgebondenbudget (AO d.d. 21/11). Mevrouw Bergkamp (D66): Voorzitter. Eigen regie en keuzevrijheid voor de zorg en ondersteuning die je nodig hebt, zijn

Nadere informatie

14 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport

14 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport 14 Volksgezondheid, Welzijn en Sport Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 31 832 Wijziging van de Algemene wet gelijke behandeling, het Burgerlijk Wetboek, de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap

Cultuur en Wetenschap 15 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, (VIII) voor het jaar 2015, te weten:

Nadere informatie

9 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2019

9 Stemmingen moties Begroting Volksgezondheid, Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2019 9 Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2019 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de toekomst van de krijgsmacht,

Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de toekomst van de krijgsmacht, Stemmingen moties Toekomst van de krijgsmacht Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over de toekomst van de krijgsmacht, te weten: de motie-jasper van Dijk over afzien van

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap 2019

Cultuur en Wetenschap 2019 16 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (VIII) voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 123 Vastgoed van het Rijk Nr. 3 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN De commissie voor de Rijksuitgaven 1 en de vaste commissies voor Financiën 2,

Nadere informatie

14 Stemmingen moties Begroting Infrastructuur

14 Stemmingen moties Begroting Infrastructuur 14 Infrastructuur en Milieu Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Nadere informatie

GECORRIGEERD STENOGRAM EERSTE KAMER, niet voor citaten en niet voor correcties. Aan deze tekst kan geen enkel recht ontleend worden.

GECORRIGEERD STENOGRAM EERSTE KAMER, niet voor citaten en niet voor correcties. Aan deze tekst kan geen enkel recht ontleend worden. *0: VV *1: 2012-2013 *2: 2 *3: Word *4: Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal in De Nieuwe Kerk te Amsterdam *5: Dinsdag 30 april 2013 *6: 13.30 uur Verenigde Vergadering van beide Kamers der Staten-Generaal

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 381 Rapport bij de Nederlandse EU-lidstaatverklaring 2009 32 306 EU-trendrapport 2010 Nr. 3 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 31 augustus

Nadere informatie

Tweede Kamer, 59e vergadering, 6 maart Algemeen. Aanvang: 14:00 uur. Sluiting: 23:29 uur. Aanwezig zijn 141 leden der Kamer, te weten:

Tweede Kamer, 59e vergadering, 6 maart Algemeen. Aanvang: 14:00 uur. Sluiting: 23:29 uur. Aanwezig zijn 141 leden der Kamer, te weten: Tweede Kamer, 59e vergadering, 6 maart 2012 Algemeen Aanvang: 14:00 uur Sluiting: 23:29 uur Aanwezig zijn 141 leden der Kamer, te weten: Agema, Albayrak, Aptroot, Arib, Azmani, Van Beek, Beertema, Van

Nadere informatie

17 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken (Economie en Innovatie)

17 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken (Economie en Innovatie) 17 Economische Zaken (Economie en Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel over Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische

Nadere informatie

12 Stemmingen moties Dierenwelzijn

12 Stemmingen moties Dierenwelzijn 12 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over dierenwelzijn, te weten: - de motie-lodders over een evaluatie van het verminderen van ingrepen in de veehouderij (28286, nr.

Nadere informatie

De voorzitter: Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

De voorzitter: Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen. Stemmingen Stemmingen Wijziging Paspoortwet Paspoortwet in verband met een andere status van de Nederlandse identiteitskaart, het verlengen van de geldigheidsduur van reisdocumenten en Nederlandse identiteitskaarten,

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap

Cultuur en Wetenschap 29 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, (VIII) voor het jaar 2017, te weten:

Nadere informatie

Minister van BZK Tijdvak: 5 november oktober november Unie van Waterschappen. 21 november x burgemeestersbenoeming

Minister van BZK Tijdvak: 5 november oktober november Unie van Waterschappen. 21 november x burgemeestersbenoeming Minister van BZK Tijdvak: 5 november 2012 9 oktober 2015 19 november 2012 - Unie van Waterschappen 21 november 2012 22 november 2012 - IPO, VNG en Unie van Waterschappen 26 november 2012 27 november 2012

Nadere informatie

- de motie-slob over overleg op korte termijn met de ambtenarencentrales (32550, nr. 55).

- de motie-slob over overleg op korte termijn met de ambtenarencentrales (32550, nr. 55). Stemmingen Stemmingen Stemming motie Normalisering rechtspositie ambtenaren Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het Voorstel van wet van de leden Van Weyenberg en

Nadere informatie

9 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken (onderdeel Landbouw en Natuur)

9 Stemmingen moties Begroting Economische Zaken (onderdeel Landbouw en Natuur) 9 Economische Zaken (onderdeel Landbouw en Natuur) Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Op verzoek van de aanvrager stel ik voor om het dertigledendebat over het bericht "Geen hoger loon voor EU-functionarissen" van de lijst af te voeren. Ik deel aan de Kamer mee dat ik een mededeling heb

Nadere informatie

12 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid

12 Stemmingen moties Begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 12 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het

Nadere informatie

Het Presidium heeft de evaluatie besproken in haar vergadering van 20 januari 2016.

Het Presidium heeft de evaluatie besproken in haar vergadering van 20 januari 2016. Evaluatie BOR; Evaluatie experiment plenair terugblikdebat Europese Raad Nr. BRIEF VAN HET PRESIDIUM Aan de Leden Den Haag, 20 januari 2016 Het Presidium heeft bij brief van 14 december 2015 een schriftelijke

Nadere informatie

Tevens stel ik voor, te stemmen over de moties zoals ingediend bij het notaoverleg over de Hoofdlijnennotitie Comptabiliteitswet 2001.

Tevens stel ik voor, te stemmen over de moties zoals ingediend bij het notaoverleg over de Hoofdlijnennotitie Comptabiliteitswet 2001. Mededelingen Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen

Nadere informatie

5 Regeling van werkzaamheden

5 Regeling van werkzaamheden 5 Op verzoek van de CDA-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties het lid Oskam tot lid in plaats van het lid Van Toorenburg. Op verzoek van een aantal leden stel ik voor, enkele

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap

Cultuur en Wetenschap 13 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, (VIII) voor het jaar 2016, te weten:

Nadere informatie

Cultuur en Wetenschap

Cultuur en Wetenschap 13 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Onderwijs, (VIII) voor het jaar 2016, te weten:

Nadere informatie

16 Stemmingen begroting VWS

16 Stemmingen begroting VWS 16 Stemmingen begroting VWS Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

Regeling van werkzaamheden

Regeling van werkzaamheden Regeling van werkzaamheden Op verzoek van een aantal leden stel ik voor, de motie-segers (33309 nr. 9), de motie-dik-faber c.s. (29984, nr. 354), de motie-dik-faber (29984, nr. 396), de motie- Thieme (33400-V,

Nadere informatie

20 Regeling van werkzaamheden

20 Regeling van werkzaamheden 20 Ik stel voor, bij de Algemene Politieke Beschouwingen de volgende spreektijden te hanteren: VVD en PvdA 40 minuten; SP, CDA, PVV en D66 30 minuten; ChristenUnie en GroenLinks 25 minuten; SGP en PvdD

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 293 Aardbeving in Haïti Nr. 14 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 15 februari 2012 De commissie voor de Rijksuitgaven 1 en de vaste

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 31 839 Jeugdzorg Nr. 177 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 24 februari 2012 De commissie voor de Rijksuitgaven 1, de algemene commissie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 010 011 3 636 Holland Casino: naleving overheidsbeleid Nr. 3 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 6 april 011 De commissie voor de Rijksuitgaven 1, de

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Op verzoek van de aanvrager stel ik voor om het dertigledendebat over het bericht dat ProRail 15% van de banen gaat schrappen, van de lijst af te voeren. Ik stel voor, vanmiddag ook te stemmen over de

Nadere informatie

Tweede Kamer, 49e vergadering, dinsdag 2 februari 2016

Tweede Kamer, 49e vergadering, dinsdag 2 februari 2016 pagina 1 van 5 Tweede Kamer, 49e vergadering, dinsdag 2 februari 2016 Stemmingen STEMMINGEN MOTIES GRONINGEN Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over Groningen, te weten:

Nadere informatie

9 Regeling van werkzaamheden

9 Regeling van werkzaamheden 9 van de regering zullen ontvangen met berekeningen van de kosten als wij echt groene stroom gaan inkopen. Mijn voorstel is om een debat te voeren met de minister van Economische Zaken als die brief ontvangen

Nadere informatie

32 Regeling van werkzaamheden

32 Regeling van werkzaamheden 32 Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer - het wetsvoorstel Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte in verband met de mogelijkheid voor

Nadere informatie

Regeling van werkzaamheden

Regeling van werkzaamheden De tijdelijke voorzitter: Ik stel vast dat met ingang van 17 juni jongstleden de fractievoorzitters zijn: - van de VVD, de heer Rutte; - van de Partij van de Arbeid, de heer Cohen; - van de Partij voor

Nadere informatie

Op verzoek van de aanvrager stel ik voor, het debat over de visie op de krijgsmacht van de lijst af te voeren.

Op verzoek van de aanvrager stel ik voor, het debat over de visie op de krijgsmacht van de lijst af te voeren. Mededelingen Ik deel aan de Kamer mee dat er geen afmeldingen zijn. Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen. Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Op verzoek van de SP-fractie benoem ik: - in de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken het lid Van Nispen tot lid in de bestaande vacature; - in de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 13 september 2016 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal 2

Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013/2014 19 juni 2013 Naamlijst van de leden Postadres : Postbus 20018 2500 EA 's-gravenhage Bezoekadres : Lange Poten 4 's-gravenhage Telefoon : 070-318

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 31 839 Jeugdzorg Nr. 176 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 14 februari 2012 De commissie voor de Rijksuitgaven 1, de algemene commissie

Nadere informatie

34 Regeling van werkzaamheden

34 Regeling van werkzaamheden 34 Op verzoek van een aantal leden stel ik voor, de volgende door hen ingediende moties opnieuw aan te houden: 33576-73; 33576-75; 33979-88. Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda: - het VAO Noodhulp,

Nadere informatie

De voorzitter: Ik deel aan de Kamer mee dat het volgende lid zich heeft afgemeld: Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter: Ik deel aan de Kamer mee dat het volgende lid zich heeft afgemeld: Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen. Voorzitter: Arib Mededelingen Ik deel aan de Kamer mee dat het volgende lid zich heeft afgemeld: Gesthuizen. Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen. Kan het wat stiller in de zaal? Dank u wel.

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Ik deel mee dat de fractie van D66 geacht wenst te worden op 16 oktober jl. tegen het wetsvoorstel Wet verlaging bezoldigingsmaximum WNT (33978) te hebben gestemd. Op verzoek van een aantal leden stel

Nadere informatie

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor.

Het wetsvoorstel is op 11 maart 2014 aangenomen door de Tweede Kamer. Bontes, SGP, ChristenUnie, VVD, 50PLUS, D66 en PvdA stemden voor. Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) datum 11 maart 2014 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Justitie datum 23 april 2010 Betreffende wetsvoorstel: 30511 Voorstel van wet van

Nadere informatie

32 Regeling van werkzaamheden

32 Regeling van werkzaamheden 32 Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer: - het wetsvoorstel Wijziging van de Participatiewet, de Ziektewet, de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen en de Wet financiering sociale

Nadere informatie

(Zie wetgevingsoverleg van 6 en 13 december 2010.)

(Zie wetgevingsoverleg van 6 en 13 december 2010.) Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het MIRT, te weten: - de motie-aptroot c.s. over een definitieve variant van de Rijnlandroute (32500-A, nr. 16); - de motie-bashir

Nadere informatie

Het wetsvoorstel is op 19 april 2016 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer

Het wetsvoorstel is op 19 april 2016 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport Betreffende wetsvoorstel: 34191 Wijziging van

Nadere informatie

Overzicht en stemmingsuitslagen bij moties Novelle op Herzieningswet

Overzicht en stemmingsuitslagen bij moties Novelle op Herzieningswet Overzicht en stemmingsuitslagen bij moties Novelle op Herzieningswet Dertien moties ingediend bij debat op 9 december 2014. Drie moties verworpen en tien aangenomen. 1. De motie-karabulut over de sociale

Nadere informatie

34279 Wijziging van de Wet langdurige zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet

34279 Wijziging van de Wet langdurige zorg, de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, de Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport datum 6 april 2016 Betreffende wetsvoorstel: 34279

Nadere informatie

Op verzoek van de aanvragers stel ik voor, van de agenda van de Kamer af te voeren:

Op verzoek van de aanvragers stel ik voor, van de agenda van de Kamer af te voeren: Regeling van werkzaamheden Regeling van werkzaamheden Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer: - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet normering bezoldiging topfunctionarissen publieke en

Nadere informatie

6 Regeling van werkzaamheden

6 Regeling van werkzaamheden 6 gevraagd of dat niet het geval zou zijn. Dat werd bevestigd door de staatssecretaris. Daarom wil ik een debat over dit bericht met de minister van VWS. Zij gaat immers over de Zorgverzekeringswet. Op

Nadere informatie

Verworpen, ingetrokken en/of vervallen amendementen

Verworpen, ingetrokken en/of vervallen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Justitie datum 16 december 2009 Betreffende wetsvoorstel: 31994 Wijziging van de

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Ik stel voor, vanmiddag ook te stemmen over de aangehouden motie-bashir (34000-A, nr. 31). Op verzoek van de aanvragers stel ik voor om het dertigledendebat over het vertrouwen van advocaten in het justitiebeleid

Nadere informatie

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ)

Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de

Nadere informatie

34550 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2017

34550 XV Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2017 Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid datum 13 december 2016 Betreffende wetsvoorstel:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 010 011 4 0 Jaarverslag Europese Rekenkamer Nr. 6 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 13 januari 011 De vaste commissies voor de Rijksuitgaven 1, voor

Nadere informatie

6 Regeling van werkzaamheden

6 Regeling van werkzaamheden 6 Ik stel voor, dinsdag a.s. ook te stemmen over: - de brief van de vaste commissie voor Financiën over het focusonderwerp voor de verantwoording over het jaar 2016 (31865, nr. 80); - de brieven van de

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissies voor - Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis der

Nadere informatie

5 Regeling van werkzaamheden

5 Regeling van werkzaamheden 5 Ik stel voor, in het Presidium te benoemen de leden Elias, Knops, Van Raak, Bosma, Van Veldhoven, Voordewind en Vermeij en tot plaatsvervangende leden de leden Van Ark, Keijzer, Van Bommel, Beertema,

Nadere informatie

(34775-XIII, nr. 89);

(34775-XIII, nr. 89); 16 Stemmingen moties Begroting EZK/LNV Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische

Nadere informatie

Voornaam en achternaam te woonplaats Roy van Aalst te Hengelo Fleur Agema te Den Haag Mustafa Amhaouch te Panningen Khadija Arib te Amsterdam

Voornaam en achternaam te woonplaats Roy van Aalst te Hengelo Fleur Agema te Den Haag Mustafa Amhaouch te Panningen Khadija Arib te Amsterdam Lijst beëdiging Tweede Kamerleden donderdag 23 maart 2017 Op volgorde van beëdiging (eed of belofte) Voornaam en achternaam te woonplaats Roy van Aalst te Hengelo Fleur Agema te Den Haag Mustafa Amhaouch

Nadere informatie

9 Regeling van werkzaamheden

9 Regeling van werkzaamheden 9 Op verzoek van de aanvragers stel ik voor om het dertigledendebat over de Natuurambitie grote wateren 2050, het dertigledendebat over het niet uitvoeren van de Wet normering topinkomens en de interpellatie

Nadere informatie