Kamervragen sinds september 2012 over christenvervolging buiten Nederland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kamervragen sinds september 2012 over christenvervolging buiten Nederland"

Transcriptie

1 Kamervragen sinds september 2012 over christenvervolging buiten Nederland Kamervragen waarbij het CDA niet betrokken was: 1. Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de grotendeels onbestrafte islamitische jihad tegen Kopten in Egypte (ingezonden 11 oktober 2013). 2. Vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het bericht «IS ontvoert zeker 230 Syriërs, onder wie tientallen christenen» (ingezonden 10 augustus 2015). 3. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Kortenoeven (PVV) aan de ministers van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over de toenemende christenvervolging in China (ingezonden 18 mei 2011) 4. Vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Kortenoeven (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de positie van Assyrische christenen in Irak (ingezonden 27 maart 2012). 5. Vragen van het lid Kortenoeven (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over aanvallen van Hindoe-extremisten op christenen in India (ingezonden 6 oktober 2011). 6. Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de rol van de Egyptische veiligheidsdienst bij spanningen tussen moslims en christenen (ingezonden 12 oktober 2010). 7. Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de berichten dat Sri Lanka, Thailand en het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) wanhopige christenen aan hun lot over laten (ingezonden 27 januari 2014). 8. Vragen van de leden De Roon en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over christenen die in Nigeria als beesten worden afgeslacht (ingezonden 15 augustus 2013). 9. Vragen van de leden Kortenoeven en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het in Saoedi-Arabische schoolboeken zaaien van haat en aanzetten tot geweld tegen Joden, christenen, «ongelovigen» en geloofsafvalligen (ingezonden 12 december 2011). 10. Vragen van het lid De Roon (PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over moslim-aanval op christenen in Egypte (ingezonden 5 december 2011).

2 11. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de oproep van de grootmoefti van Saoedi Arabië dat alle kerken in de regio vernietigd moeten worden (ingezonden 22 maart 2012). 12. Vragen van de leden Kortenoeven en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de voortdurende christenvervolging in het islamitische koninkrijk Saoedi-Arabië (ingezonden 20 december 2011). 13. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de Open Doors ranglijst christenvervolging 2015 (ingezonden 12 januari 2015). 14. Vragen de leden Van der Staaij (SGP), De Roon (PVV) en Voordewind (ChristenUnie) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de ter dood veroordeling van een Pakistaanse christen (ingezonden 31 maart 2014). 15. Vragen van de leden Kortenoeven en Wilders (beiden PVV) aan de minister van Buitenlandse Zaken over nieuwe anti-christelijke maatregelen in Indonesië (ingezonden 21 mei 2012). 16. Vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de minister van Buitenlandse zaken over VN-pleidooi voor internationaal onderzoek naar mensenrechtenschendingen in Noord-Korea (ingezonden 16 januari 2013). 17. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (ChristenUnie) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de vernietiging van kerken op Atjeh door de Indonesische politie onder druk van moslims (ingezonden 21 oktober 2015). 18. Vragen van het lid Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de doodstraf op importeren van de bijbel in Saoedi-Arabië (ingezonden 23 december 2014). 19. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie) en De Roon (PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de verwoesting van het Syrische christelijke dorp Sadad (ingezonden 8 november 2013). 20. Vragen van het leden Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht Christenen in Irak vluchten voor ISIS (ingezonden 30 juli 2014). 21. Vragen van het lid Slob (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de aanhoudende berichten van geweld tegen Koptische christenen in Egypte (ingezonden 7 augustus 2013).

3 22. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de doodstraf voor een zwangere vrouw in Sudan (ingezonden 20 mei 2014). 23. Vragen van het lid Bisschop (SGP) aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van Buitenlandse Zaken over het rapport «Tackling intolerance and discrimination in Europe with a special focus on Christians» (ingezonden 4 februari 2015). 24. Vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie) aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de bedreiging van christenen op AZC s (ingezonden 28 december 2015). Kamervragen waarbij het CDA de enige indiener was: 25. Vragen van het lid Omtzigt (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de recentelijke aanval op de christelijke gemeenschap in Lahore (ingezonden 13 maart 2013). 26. Vragen van de leden Ormel en Knops (beiden CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de uitspraken van de Amerikaanse president Obama over eventueel militair ingrijpen in Syrië (ingezonden 23 augustus 2012). 27. Vragen van de leden Omtzigt en Knops (beiden CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het confisqueren van kerken en vernielen van cultureel erfgoed door Turkije (ingezonden 15 april 2016). 28. Vragen van het lid Omtzigt (CDA) aan de Minister-President en de Minister van Buitenlandse Zaken over de erkenning van de genocide, die op dit moment door ISIS gepleegd wordt (ingezonden 13 september 2016). 29. Vragen van het lid Ormel (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over een oproep van de grootmoeftie van Saoedi-Arabië (ingezonden 22 maart 2012). 30. Vragen van het lid Ormel (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het plaatsen van Boko Haram op de lijst van terroristische organisaties van de EU (ingezonden 16 januari 2012). 31. Vragen van de leden Omtzigt en Knops (beiden CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het feit dat het recht op vrijheid van gedachte, geweten en godsdienst en de vrijheid om van godsdienst of overtuiging te veranderen niet voorkomen in het actieplan van EU over mensenrechten (ingezonden 7 mei 2015). 32. Vragen van de leden Van Hijum en Omtzigt (beiden CDA) aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de Minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat Frankrijk hulp en opvang gaat bieden aan christenen (ingezonden 29 juli 2014).

4 Kamervragen waarbij het CDA de hoofdindiener was: Vragen van de leden Knops (CDA), Voordewind (CU) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over mogelijke wapenleveranties aan Boko Haram via Turkish Airlines (ingezonden 27 mei 2015). 33. Vragen van de leden Knops (CDA), Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de vernieling van diverse kerken in Khartoum door het regime in Sudan (ingezonden 8 december 2014). 34. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Kortenoeven (PVV) en Ormel (CDA) aan de minister van Buitenlandse Zaken over arrestaties van christenen in Iran (ingezonden 14 januari 2011). 35. Vragen van de leden Omtzigt (CDA), Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over het bericht over de toenemende vervolging van christenen op Sri Lanka (ingezonden 28 oktober 2013). Kamervragen waarbij het CDA mede-indiener was: 36. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), De Roon (PVV), Ormel (CDA) en Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de sluiting van een christelijke kerk door de Palestijnse autoriteiten (ingezonden 15 maart 2012) 37. Vragen van de leden Omtzigt en Van Haersma Buma (beiden CDA), Voordewind en Slob (beiden ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over IS(IS) en de situatie in Irak (ingezonden 11 augustus 2014). 38. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Omtzigt (CDA) en Voordewind (CU) aan de minister van Buitenlandse Zaken over islamitisch-extremistisch geweld tegen christenen in Nigeria (ingezonden 18 april 2013). 39. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Omtzigt (CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de positie van christenen in Syrië (ingezonden 28 mei 2015). 40. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie) en Omtzigt (CDA) aan de Minister van Buitenlandse zaken over de dramatisch zorgelijke situatie van christenen in Mosul (ingezonden 21 juli 2014). 41. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie) en Omtzigt (CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over een zware aanklacht tegen een Iraanse voorganger (ingezonden 7 augustus 2014). 42. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie) en Van der Staaij (SGP), Knops (CDA) en De Roon (PVV) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de ranglijst christenvervolging van Open Doors (ingezonden 14 januari 2016).

5 43. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Knops (CDA) en Voordewind (ChristenUnie) aan de Minister van Buitenlandse Zaken 44. SGP, CDA, ChristenUnie over het onderzoeksrapport over christenvervolging door Boko Haram in Nigeria (ingezonden 1 maart 2016). 45. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (ChristenUnie) en Knops (CDA) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de aanslag op Eerste Paasdag in Lahore, Pakistan, waarbij 72 mensen om het leven zijn gekomen en in het bijzonder christenen doelwit waren (ingezonden 1 april 2016). 46. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP) en Haverkamp (CDA) aan de minister en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over de EU-delegatie die onderzoek doet naar de situatie van slachtoffers van hindoe-extremistisch geweld in Kandhamal, Orissa. (Ingezonden 8 februari 2010) 47. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Kortenoeven (PVV), Ormel (CDA) en Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het oppakken door de Oezbeekse politie van vier christenen (ingezonden 29 september 2011). 48. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Omtzigt (CDA), Ten Broeke (VVD), Servaes (PvdA), Voordewind (ChristenUnie), Van Ojik (GroenLinks) en Van Bommel (SP) aan de minister van Buitenlandse zaken over het ongekende geweld tegen christenen in Egypte, zoals gedocumenteerd door Amnesty International (ingezonden 11 oktober 2013). 49. Vragen van de leden de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP), Omtzigt (CDA), Van Bommel (SP) en Ten Broeke (VVD) aan de Minister van Buitenlandse Zaken en de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de positie van Pakistaanse minderheden (ingezonden 12 november 2014). Kamervragen waarbij het CDA niet betrokken was, en behalve ChristenUnie, SGP en PVV ook andere partijen betrokken waren: 50. Vragen van de leden Van der Staaij (SGP), Voordewind (CU), De Roon (PVV), en Ten Broeke (VVD) aan de minister van Buitenlandse Zaken over de aanval op een christelijke wijk in de Pakistaanse stad Lahore (ingezonden 12 maart 2013). 51. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP), Gesthuizen (SP) en Schouw (D66) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht dat circa 100 huizen van Pakistaanse christenen zijn verbrand vanwege vermeende belediging van Mohammed (ingezonden 13 maart 2013). 52. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP), Van Bommel (SP), Pechtold (D66) en Thieme (PvdD) aan de minister van Buitenlandse Zaken, voor

6 Immigratie en Asiel en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over de aanhoudende aanslagen op christenen in Irak (ingezonden 12 november 2010). 53. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie), Van der Staaij (SGP), Servaes (PvdA) en Sjoerdsma (D66) aan de Minister van Buitenlandse Zaken over de ontvoering van tenminste 150 Syrische christenen (ingezonden 26 februari 2015). 54. Vragen van de leden Voordewind (ChristenUnie) en Kuiken (PvdA) aan de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de gevolgen van het besluitmoratorium voor vluchtelingen uit Irak (ingezonden 12 november 2014).

BS2009023484 Kamervragen over het uitdelen van korans in Afghanistan. Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de volgende vragen:

BS2009023484 Kamervragen over het uitdelen van korans in Afghanistan. Hierbij bied ik u de antwoorden aan op de volgende vragen: Postbus 20701 2500 ES Den Haag Telefoon (070) 318 81 88 Fax (070) 318 78 88 Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Plein 2 2511 CR Den Haag Datum 8 januari 2010 Ons kenmerk Onderwerp

Nadere informatie

Ter uwer informatie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16 maart 2018

Ter uwer informatie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~16 maart 2018 Ter uwer informatie. We constateren dat de Minister niet ingaat op de essentie van de vraag, hoewel deze niet expliciet werd gesteld: Wat vindt u van het feit van de BBC-journaliste Indonesië moest verlaten

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 26 januari 2018 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS

TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS TRANSATLANTIC TRENDS 2004 NETHERLANDS Q1. Denkt u dat het voor de toekomst van Nederland het beste is als wij actief deelnemen in de wereldpolitiek of moeten wij ons niet in de wereldpolitiek mengen? 1

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 303 Verslag van de commissie voor de Inlichtingenen Veiligheidsdiensten over haar werkzaamheden in 2011 Nr. 1 VERSLAG Vastgesteld 12 juni 2012

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 32 735 Mensenrechten in het buitenlands beleid Nr. 128 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/08/26/beantwoording-kamervrag en-over-bijdrage-nederland-aan-politietrainingen-op-papua

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/08/26/beantwoording-kamervrag en-over-bijdrage-nederland-aan-politietrainingen-op-papua Van Directie Azië en Oceanië Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Onze Referentie

Nadere informatie

Doodstraf in Nederland

Doodstraf in Nederland Doodstraf in Nederland Naar aanleiding van een onderzoek in De Volkskrant van 5 april 2008 waar een vraag is gesteld over de doodstraf in relatie tot Trots op Nederland heeft een uitgebreid onderzoek plaatsgevonden

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 644 Verslag van de commissie voor de Inlichtingenen Veiligheidsdiensten over haar werkzaamheden in 2012 Nr. 1 VERSLAG Vastgesteld 30 mei 2012

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 4 januari 2019 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

23 november Onderzoek: Proces Wilders

23 november Onderzoek: Proces Wilders 23 november 2016 Onderzoek: Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de

Nadere informatie

betreffende de situatie van christelijke en andere religieuze en levensbeschouwelijke minderheden in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië

betreffende de situatie van christelijke en andere religieuze en levensbeschouwelijke minderheden in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Azië stuk ingediend op 1126 (2010-2011) Nr. 1 11 mei 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van de heren Ward Kennes, Jan Roegiers, Matthias Diependaele, Jean-Jacques De Gucht, Filip Watteeuw, Boudewijn Bouckaert

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 20 november Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken BuHa-OS i.v.m. agendapunt 4, 11, 12, 15, 18, 19 DEF i.v.m. agendapunt 8, 11, 12, 23, 24, 26 EU i.v.m. agendapunt 23 FIN

Nadere informatie

Welke lijsttrekker zou volgens jou de beste minister-president zijn?

Welke lijsttrekker zou volgens jou de beste minister-president zijn? Welke lijsttrekker zou volgens jou de beste minister-president zijn? Mark Rutte (VVD) 26,1% Diederik Samsom (PvdA) 22,6% Alexander Pechtold (D66) 15,4% Emile Roemer (SP) 12,9% Geert Wilders (PVV) 6,4%

Nadere informatie

Datum 22 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Asielzoeker uit Bahrein na gedwongen vertrek meteen gearresteerd

Datum 22 januari 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Asielzoeker uit Bahrein na gedwongen vertrek meteen gearresteerd 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie beleid Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500

Nadere informatie

De Staten-Generaal bestaat uit de parlementsleden van de eerste en tweede Kamer. Het zijn dus onze parlementsleden.

De Staten-Generaal bestaat uit de parlementsleden van de eerste en tweede Kamer. Het zijn dus onze parlementsleden. Boekverslag door M. 1031 woorden 19 februari 2013 5.2 46 keer beoordeeld Vak Economie Prinsjesdag Opdracht 1 Waarom is het de koning die de troonrede voorleest? De koningin staat aan het hoofd van de Nederlandse

Nadere informatie

1. Het dragen van een gezichtsbedekkende sluier in publieke ruimten moet worden verboden.

1. Het dragen van een gezichtsbedekkende sluier in publieke ruimten moet worden verboden. 1. Het dragen van een gezichtsbedekkende sluier in publieke ruimten moet worden verboden. EENS (VVD, PvdA, SP, CDA, PVV, SGP, CU, VNL, 50Plus, PvdD). ONEENS (D66, GL, DENK). Op 27 november 2015 is er door

Nadere informatie

EenVandaag: Politicus van het Jaar 2009 EénVandaag Opiniepanel - 10 december respondenten

EenVandaag: Politicus van het Jaar 2009 EénVandaag Opiniepanel - 10 december respondenten EenVandaag: Politicus van het Jaar 2009 EénVandaag Opiniepanel - 10 december 2009-32.000 respondenten Beste politicus 2009 Nebahat Albayrak (PvdA) Justitie Jan Peter Balkenende (CDA) minister-president

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 31 januari 2019 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 32 293 Aardbeving in Haïti Nr. 14 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 15 februari 2012 De commissie voor de Rijksuitgaven 1 en de vaste

Nadere informatie

en Justitie - de motie-segers/van Toorenburg over het hervatten van de gesprekken met de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers te weten:

en Justitie - de motie-segers/van Toorenburg over het hervatten van de gesprekken met de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers te weten: 19 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2017,

Nadere informatie

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie)

Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie. Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie. De heer Voordewind (ChristenUnie) Tweede Kamer, 30e vergadering, donderdag 27 november 2014 Stemmingen o o o Stemmingen moties Veiligheid en Justitie Stemmingen moties begroting Veiligheid en Justitie Stemmingen Begroting Veiligheid en

Nadere informatie

Voor wie er nog mocht aan twijfelen

Voor wie er nog mocht aan twijfelen Voor wie er nog mocht aan twijfelen Ze zijn hier en wij moeten er mee leren leven. Joepie! Intussen zetten de idioten van de EU de nationale regeringen onder druk om de visumplicht voor Turken af te schaffen!

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 365 Bepalingen verband houdende met de instelling van het Speciaal Tribunaal voor Libanon, mede ter uitvoering van Resolutie 1757 van de Veiligheidsraad

Nadere informatie

1 van 6 17-11-2008 19:23

1 van 6 17-11-2008 19:23 1 van 6 17-11-2008 19:23 Beantwoording vragen leden Van der Staaij, Voordewind, Van Baalen en Van Gennip over de situatie in Papoea 05-04-2007 Kamerstuk Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken Graag

Nadere informatie

OPNIEUW GEKRUISIGD. door RAYMOND IBRAHIM www.raymondibrahim.com

OPNIEUW GEKRUISIGD. door RAYMOND IBRAHIM www.raymondibrahim.com OPNIEUW GEKRUISIGD door RAYMOND IBRAHIM www.raymondibrahim.com Dit boek behandelt de vervolging van christenen in de islamitische wereld. Wij zullen recente incidenten onderzoeken uit een brede geografische

Nadere informatie

Stemmingen lijst controversiële onderwerpen

Stemmingen lijst controversiële onderwerpen 13 Aan de orde zijn de stemmingen in verband met wijzigingsvoorstellen op de lijst van controversiële (33285). Dit is een gewijzigde stemmingslijst. De sterretjes geven de wijzigingen aan. Er zijn ook

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Contactpersoon DAO T +31 70 348 60 08 F

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag. Den Haag, 26 juni 2008

Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag. Den Haag, 26 juni 2008 Tweede Kamer der Staten-Generaal De heer J. Voordewind Binnenhof 4 Den Haag Den Haag, 26 juni 2008 Dank voor het verslag van uw bezoek begin april aan Noord-Irak dat u mij 10 juni jl. aanbood. Uw reis

Nadere informatie

17 september Onderzoek: Prinsjesdag 2014: vertrouwen in kabinet en ministers

17 september Onderzoek: Prinsjesdag 2014: vertrouwen in kabinet en ministers 17 september 2014 Onderzoek: Prinsjesdag 2014: vertrouwen in kabinet en ministers Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 35.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten

Nadere informatie

CONTROLERENDE TAAK TWEEDE KAMER

CONTROLERENDE TAAK TWEEDE KAMER CONTROLERENDE TAAK TWEEDE KAMER MEI 2018 - POLITIEK IN PRAKTIJK #1 WAT HEB JE NODIG? Voor elke leerling het werkblad met de partijen. Voor elke leerling het werkblad met de nieuwsartikelen. DE WERKVORM

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 19 juni 2019 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

Aangenomen en overgenomen amendementen

Aangenomen en overgenomen amendementen Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissies voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking Europese Zaken datum

Nadere informatie

en Justitie te weten:

en Justitie te weten: 16 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016,

Nadere informatie

VVD. De VVD wil dat de overheid zich weinig bemoeit met de economie. Mensen en bedrijven weten zelf wel wat goed voor ze is.

VVD. De VVD wil dat de overheid zich weinig bemoeit met de economie. Mensen en bedrijven weten zelf wel wat goed voor ze is. VVD De VVD wil dat de overheid zich weinig bemoeit met de economie. Mensen en bedrijven weten zelf wel wat goed voor ze is. De overheid moet wel zorgen voor veiligheid. Daarom moet de overheid overlast

Nadere informatie

Open brief Geert Wilders over Koran

Open brief Geert Wilders over Koran Open brief Geert Wilders over Koran Geert Wilders heeft een open brief in De Volkskrant geschreven naar aanleiding van de mishandeling van de exmoslim Jami. Daarin stelt hij dat de Koran in Nederland verboden

Nadere informatie

Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over het bezoek van premier Erdogan van Turkije (33400-V, nr. 121).

Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over het bezoek van premier Erdogan van Turkije (33400-V, nr. 121). Aan de orde is de behandeling van: - het verslag van een schriftelijk overleg over het bezoek van premier Erdogan van Turkije (33400-V, nr. 121). De beraadslaging wordt geopend. De heer Omtzigt (CDA):

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 215 EU-voorstel: Europese Migratieagenda COM(2015)240 1 P VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 2 maart 2016 De vaste commissie voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 32 735 Mensenrechten in het buitenlands beleid Nr. 79 VERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG Vastgesteld 26 juni 2013 De vaste commissie voor Buitenlandse

Nadere informatie

33129 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen)

33129 Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (huurverhoging op grond van inkomen) Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor BZK/AZ Datum 13 april 2012 Betreffende wetsvoorstel: 33129 Wijziging van Boek 7

Nadere informatie

Minister Rosenthal veroordeelt onderdrukking oppositie Wit-Rusland

Minister Rosenthal veroordeelt onderdrukking oppositie Wit-Rusland Page 1 of 7 Novini.nl Over (inter)nationale politieke gebeurtenissen in Europa Nieuws Opinie Achtergrond Boek en Film Cultuur en Reizen Dossiers Over Novini Contact Minister Rosenthal veroordeelt onderdrukking

Nadere informatie

Oprichting Stichting Nederlandse Veteranendag. Staten-Generaal. Vastgesteld 18 november De voorzitter van de commissie, Van Baalen

Oprichting Stichting Nederlandse Veteranendag. Staten-Generaal. Vastgesteld 18 november De voorzitter van de commissie, Van Baalen Staten-Generaal 1/2 Vergaderjaar 2008 2009 F 31 744 Oprichting Stichting Nederlandse Veteranendag Nr. 2 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Datum 2 november 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat drie moskeeën zijn aangevallen

Datum 2 november 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht dat drie moskeeën zijn aangevallen 1 > Retouradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Onderwerp

Nadere informatie

Situatie van christenen in de context van vrijheid van godsdienst

Situatie van christenen in de context van vrijheid van godsdienst P7_TA(2011)0021 Situatie van christenen in de context van vrijheid van godsdienst Resolutie van het Europees Parlement van 20 januari 2011 over de situatie van christenen in de context van vrijheid van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 1123 1 Samenstelling: Leden: Van de Camp (CDA), Rouvoet (ChristenUnie), De Wit (SP), Van Beek (VVD), Albayrak (PvdA),

Nadere informatie

26 oktober Onderzoek: Kabinet Rutte III op het bordes

26 oktober Onderzoek: Kabinet Rutte III op het bordes 26 oktober 2017 Onderzoek: Kabinet Rutte III op het bordes Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Betreffende wetsvoorstel:

Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer. Eindstemming wetsvoorstel. Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Betreffende wetsvoorstel: Overzicht van stemmingen in de Tweede Kamer afdeling Inhoudelijke Ondersteuning aan De leden van de vaste commissie voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Betreffende wetsvoorstel: 31571 Voorstel

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 700 I Vaststelling van de begrotingsstaat van het Huis der Koningin (I) voor het jaar 2009 Nr. 6 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 200 X Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2008 Nr. 143 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 30 800 V Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2007 Nr. 99 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 771 Verslag van de commissie voor de Inlichtingenen Veiligheidsdiensten over haar werkzaamheden in 2010 Nr. 1 VERSLAG Vastgesteld 16 mei 2011

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2012 2013 32 317 JBZ-Raad CF VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 1 november 2012 De vaste commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-raad 1 heeft

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 29 854 De moord op de heer Th. van Gogh Nr. 4 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 10 november 2004 De vaste commissies voor Justitie 1 en

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 18 juli 2018 Betreft Beantwoording vragen

Nadere informatie

Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016

Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016 Informatie top 5 van de Ranglijst Christenvervolging 2016 1. Noord-Korea 2. Irak 3. Eritrea 4. Afghanistan 5. Syrië 1: Noord-Korea Hoofdstad: Pyongyang Taal: Koreaans en Chinees Weetje: In Noord-Korea

Nadere informatie

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019 Collecte zondag 5 mei 2019; Bevrijdingsdag 1 e collecte is bestemd voor Kerk in Actie (Noodhulp) Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder

Nadere informatie

Overzicht onbeantwoorde schriftelijke vragen ouder dan 3 weken, dan wel 6 weken na uitstelbericht, op 26 maart 2018

Overzicht onbeantwoorde schriftelijke vragen ouder dan 3 weken, dan wel 6 weken na uitstelbericht, op 26 maart 2018 Overzicht onbeantwoorde schriftelijke vragen ouder dan 3 weken, dan wel 6 weken na uitstelbericht, op 26 maart 2018 Vraagnumm er Naam indiener Onderwerp Datum ingezonden Termijn (in dagen) Bewindspersoon

Nadere informatie

Bijlage

Bijlage Bijlage Tabel i Immigratie naar Nederland van niet in Nederland geboren vreemdelingen, naar land van herkomst ^995-2002) Totaal Westerse landen 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 74.703 86.183 87.145

Nadere informatie

Nacht van Gebed 1 op 2 juni 2012

Nacht van Gebed 1 op 2 juni 2012 Nacht van Gebed 1 op 2 juni 2012 Bijbellezing Lees: (2 Tim. 3:12; NBV) Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven, zullen worden vervolgd. Lees: (Psalm 146: 9; NBV) De HEER beschermt

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 088 Dienstplicht in Turkije voor bipatride Turken in Nederland Nr. 6 1 Samenstelling: Leden: Van Bommel (SP), Van der Staaij (SGP), Wilders

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 14 maart 2019 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Volgcommissie(s): BuHa-OS i.v.m. agendapunt 11, 12, 14 DEF i.v.m. agendapunt 11, 12 EU i.v.m. agendapunt 17, 18, 19 FIN

Nadere informatie

Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie

Stemmingen Begroting Veiligheid en Justitie 15 Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling van de begrotingsstaten van het ministerie van Veiligheid en (VI) voor het jaar 2013 (33400-VI)

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 24 april 2018 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken BuHa-OS i.v.m. agendapunt 6, 11, 16, 20 DEF i.v.m. agendapunt 13 EU i.v.m. agendapunt 16, 19, 24, 25 KR i.v.m. agendapunt

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 307 (R 1842) Goedkeuring van: de op 25 juni 2003 te Washington D.C. totstandgekomen Overeenkomst betreffende uitlevering tussen de Europese

Nadere informatie

6 Kopten. Zij krijgt nr. 33 (32735).

6 Kopten. Zij krijgt nr. 33 (32735). 6 Kopten Aan de orde is het debat naar aanleiding van een algemeen overleg op 12 oktober 2011 over de situatie van de kopten in Egypte. Voorzitter. Gisteren gaf de minister aan dat hij in Caïro zijn zorg

Nadere informatie

Ronde Vluchtelingen en mensenrechten. De antwoorden

Ronde Vluchtelingen en mensenrechten. De antwoorden Ronde Vluchtelingen en mensenrechten De antwoorden VLUCHTELINGEN EN MENSENRECHTEN Vraag 1) Hoeveel mensen zijn er wereldwijd op de vlucht? a. 25 miljoen b. 70 miljoen c. 100 miljoen In 2018 waren er 70

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 20 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Volgcommissie(s): BuHa-OS i.v.m. agendapunt 9, 15 DEF i.v.m. agendapunt 7, 8, 9, 16, 18, 20, 21 EU i.v.m. agendapunt 9, 22 OCW i.v.m.

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 32 317 JBZ-Raad DS VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld 28 mei 2014 De vaste commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-raad 1 heeft op

Nadere informatie

Datum 8 januari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de antisemitische terreuractie tegen een Joods restaurant in Amsterdam

Datum 8 januari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de antisemitische terreuractie tegen een Joods restaurant in Amsterdam 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Werkvel opdracht 16 (Wat hebben politieke partijen met Europa en het klimaat?)

Werkvel opdracht 16 (Wat hebben politieke partijen met Europa en het klimaat?) Werkvel opdracht 16 (Wat hebben politieke partijen met Europa en het klimaat?) Toelichting op de opdracht In deze opdracht gaan jullie onderzoeken hoe de Nederlandse politieke partijen over de Europese

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Koninkrijksrelaties Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011

Nadere informatie

Onderzoek: Politicus van het Jaar

Onderzoek: Politicus van het Jaar Onderzoek: Politicus van het Jaar Publicatiedatum: 16 december 2016 Over dit onderzoek JijVandaag, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 5.000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar. Aan dit online onderzoek,

Nadere informatie

1 januari 2015. Onderzoek:

1 januari 2015. Onderzoek: 1 januari 2015 Onderzoek: Verwachtingen 2015 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 32 735 Mensenrechten in het buitenlands beleid Nr. 125 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 28 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Volgcommissie(s): ELI i.v.m. agendapunt 13 EU i.v.m. agendapunt 11, 15, 16, 20 FIN i.v.m. agendapunt 9 I&M i.v.m. agendapunt 14 V&J

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Vergaderjaar 010 011 4 0 Jaarverslag Europese Rekenkamer Nr. 6 LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN Vastgesteld 13 januari 011 De vaste commissies voor de Rijksuitgaven 1, voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 31 832 Wijziging van de Algemene wet gelijke behandeling, het Burgerlijk Wetboek, de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Uw Referentie 2015Z10166 en 2015Z10168

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2011 2012 33 000 V Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2012 AF VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK

Nadere informatie

Deze partijen doen mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Naam van de partij. Vrijheid en Democratie VVD. Arbeid P.v.d.A.

Deze partijen doen mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in Naam van de partij. Vrijheid en Democratie VVD. Arbeid P.v.d.A. Deze partijen doen mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2017 Nummer op stembiljet Logo van de partij Naam van de partij 1 Volkspartij voor Vrijheid en Democratie VVD 2 Partij van de Arbeid P.v.d.A.

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT 15 MAART 2017 TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN STEM OOK!

VERKIEZINGSKRANT 15 MAART 2017 TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN STEM OOK! VERKIEZINGSKRANT 15 MAART 2017 TWEEDE KAMERVERKIEZINGEN STEM OOK! Wil jij weten welke politieke partij bij jou past? Doe de test op www.stemwijzer.nl. Op woensdag 15 maart zijn er Tweede Kamerverkiezingen.

Nadere informatie

TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS

TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS TRANSATLANTIC TRENDS - NETHERLANDS VRAAG 10 Denkt u dat het voor de toekomst van Nederland het beste is als wij actief deelnemen in de wereldpolitiek of moeten wij ons niet in de werelpolitiek mengen?

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 2006 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 5 december 206 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

GELOVEN IN VRIJHEID. Een pleidooi voor godsdienstvrijheid wereldwijd

GELOVEN IN VRIJHEID. Een pleidooi voor godsdienstvrijheid wereldwijd GELOVEN IN VRIJHEID Een pleidooi voor godsdienstvrijheid wereldwijd Inhoudsopgave 1. Geloven in vrijheid 2 2. Aanbevelingen 4 2.1 Geloofsvrijheid als speerpunt in beleid 4 2.2 Arabische regio 4 2.3 Ranglijst

Nadere informatie

ACHTERGRONDINFO WAT JE MOET WETEN OVER MIGRATIE, VLUCHTELINGEN EN ASIEL VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN - EDUCATIEF TRAJECT ROAD OF CHANGE

ACHTERGRONDINFO WAT JE MOET WETEN OVER MIGRATIE, VLUCHTELINGEN EN ASIEL VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN - EDUCATIEF TRAJECT ROAD OF CHANGE ACHTERGRONDINFO WAT JE MOET WETEN OVER MIGRATIE, VLUCHTELINGEN EN ASIEL VLUCHTELINGENWERK VLAANDEREN - EDUCATIEF TRAJECT 2 ACHTERGRONDINFO WAT JE MOET WETEN OVER MIGRATIE, VLUCHTELINGEN EN ASIEL VLUCHTELINGENWERK

Nadere informatie

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken

vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Den Haag, 17 mei 2018 Voortouwcommissie: vaste commissie voor Buitenlandse Zaken Volgcommissie(s): BuHa-OS i.v.m. agendapunt 9 DEF i.v.m. agendapunt 6, 15 EU i.v.m. agendapunt 6, 11, 12 SZW i.v.m. agendapunt

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Datum 11 augustus 2017 Betreft Beantwoording

Nadere informatie

25 maart Onderzoek: Aanslagen in Brussel

25 maart Onderzoek: Aanslagen in Brussel 25 maart 2016 Onderzoek: Aanslagen in Brussel Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 Den Haag Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20061 Nederland www.rijksoverheid.nl Uw Referentie 2015Z23625 Datum 11 januari

Nadere informatie

Datum 24 oktober 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de uitlevering van verdachten aan Rwanda

Datum 24 oktober 2016 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over de uitlevering van verdachten aan Rwanda 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Prinsjesdag Theorie en woordenlijst

Prinsjesdag Theorie en woordenlijst Maatschappijleer: Prinsjesdag Theorie en woordenlijst Don van Baar Murmelliusgymnasium Leerjaar 2011-2012 Murmellius2014 www.compudo.nl/murmellius2014 Maatschappijleer Prinsjesdag Theorie Prinsjesdag verloopt

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Ministerie van Veiligheid en Justitie. Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van en Justitie 1 > Retouradres Postbus 16950 2500 BZ Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus

Nadere informatie

Datum 1 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht COC wil dat Nederland Amerikaanse haatprediker weert

Datum 1 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht COC wil dat Nederland Amerikaanse haatprediker weert Z08483. 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directie beleid Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301

Nadere informatie

8 Regeling van werkzaamheden

8 Regeling van werkzaamheden 8 Op verzoek van het lid Van Gerven stel ik voor, de moties op de stukken nrs. 103 en 104 (31532) opnieuw aan te houden. Dit betekent dat de in artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde genoemde

Nadere informatie

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1

Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 Handels- en investeringscijfers Verenigde Arabische Emiraten- Nederland 1 1. Goederenexport van de Verenigde Arabische Emiraten naar andere landen Tabel 1: Voornaamste exportpartners van de Verenigde Arabische

Nadere informatie

Gepensioneerden over de coalitie. Een peiling van ANBO

Gepensioneerden over de coalitie. Een peiling van ANBO 6-9-2016 Gepensioneerden over de coalitie. Een peiling van ANBO Deze peiling over de huidige opinie van gepensioneerden over de coalitie is uitgevoerd door seniorenorganisatie ANBO. Het betreft een online

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 19 637 Vreemdelingenbeleid Nr. 1047 VERSLAG VAN EEN ALGEMEEN OVERLEG Vastgesteld 10 mei 2006 De vaste commissie voor Justitie 1 heeft op 12 april

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2013 2014 33 750 V Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2014 J VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

Nadere informatie

9 december 2014. Onderzoek: Erkenning Palestijnse staat

9 december 2014. Onderzoek: Erkenning Palestijnse staat 9 december 2014 Onderzoek: Erkenning Palestijnse staat Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Gemeente Gouda Verkiezing Tweede Kamer Inhoudsopgave. Deelnemende partijen 3. Stembureaus 4

Gemeente Gouda Verkiezing Tweede Kamer Inhoudsopgave. Deelnemende partijen 3. Stembureaus 4 Inhoudsopgave Blz. Deelnemende partijen 3 Stembureaus 4 Aantal stemmen per partij absoluut 2012 met historische vergelijking 2010 5 Aantal stemmen per partij percentage 2012 met historische vergelijking

Nadere informatie