Sycro SiteBuilder. AFB: een screenshot waar de SiteBuilder ook op aangeduid wordt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sycro SiteBuilder. AFB: een screenshot waar de SiteBuilder ook op aangeduid wordt."

Transcriptie

1 Sycro SiteBuilder Met de SiteBuilder kan u snel en gemakkelijk uw website opbouwen. Terwijl u dit doet, ziet u de site ook echt veranderen, What You See Is What You Get! En dit zonder beperkingen, alle elementen van de website kunnen aangepast en van plaats veranderd worden. Alles wordt getest in alle courante browsers. Met dit in het achterhoofd moet u zich enkel nog concentreren op het ontwerp, Sycro doet voor u de rest. Deze SiteBuilder vindt u standaard onderaan de pagina in de balk die verschijnt wanneer u ingelogd bent. Via het Beheer Menu kan u in het Gebruikersbeheer de positie van deze balk veranderen, alsook de taal van de SiteBuilder. AFB: een screenshot waar de SiteBuilder ook op aangeduid wordt. De volgende knoppen vindt u terug:, Regio s, Boxen, Topnavigatie, Zijnavigatie, Extra s. Het is ook zo opgebouwd dat er best van links naar rechts wordt gewerkt.

2 Het eerste tabblad is. Hier wordt de eerste, algemene instellingen van de website bepaald. Titel Titel van de website, wordt getoond in de titelbalk van de browser. AFB: deel van een screenshot waarin de titelbalk van de browser wordt getoond en er wordt aangeduid wat de titel is SEO: Een goede en correcte titel invullen is heel belangrijk om goed opgenomen te worden in zoekmachine. De titel wordt op elke pagina gebruikt, Sycro zorgt er ook nog voor dat op de betreffende pagina s ook nog de pagina-titel wordt meegenomen. Slogan Slogan van de website, wordt getoond in de titelbalk van de browser op de frontpagina van de website AFB: deel van een screenshot waarin de titelbalk van de browser wordt getoond en er wordt aangeduid wat de slogan is Favicon adres dat standaard wordt gebruikt binnen de website. s verstuurd vanaf de website gaan als afzender dit adres hebben, met de Titel als naam. Dit zijn de volgende s: - Gebruikersbeheer: welkom na registratie, wachtwoord herstel, account activering, geblokkeerde account, verwijderde account - Inschrijving/Uitschrijving Nieuwsbrief - Web Formulieren: deze velden worden hier standaard gebruikt, maar het is per Web Formulier wel nog te overschrijven. Een pictogram geässocieerd met de website, getoond in de browser juist voor de adresbalk. Ook wordt dit favicon gebruikt in de lijst met bladwijzers of favorieten. Om de compatibiliteit met alle browsers te verzekeren moet dit bestand favicon.ico heten, de afmetingen 16x16, 32x32 of 64x64 pixels hebben en 16 kleuren bevatten. Sommige browsers ondersteunen ook animated gifs.

3 Browser ICO PNG GIF anigif JPEG APNG SVG Google Chrome Ja Nee 4.0 Nee Nee Internet Explorer 4.0 Nee Nee Nee Nee Nee Nee Mozilla Firefox Ja Ja Ja Ja Ja 3.0 Nee Opera Ja Ja Ja Ja Ja Safari Ja Nee 4.0 Nee Nee AFB: deel van een screenshot waarin de navigatiebalk van de browser wordt getoond en er wordt aangeduid wat de favicon is Scrollbars tonen Breadcrumbs Om te vermijden dat de website verspringt wanneer een scrollbalk verschijnt/verdwijnt kan er gekozen worden om de horizontale, verticale of beide scrollbalken altijd te tonen. Broodkruimels geven altijd heel duidelijk aan waar de bezoeker zich op dat moment binnen de website bevindt. Ook als navigatiemiddel is het een handig hulpmiddel: mensen zien hoe de structuur van de site opgebouwd is en voelen zich vertrouwd met de site omdat ze niet snel de weg kwijt raken. Tussen de verschillende delen van de broodkruimels wordt een scheidingsteken getoond. Welk teken dit is, kan zelf gekozen worden. AFB: deel van een screenshot waarin een voorbeeld van de broodkruimels wordt getoond Metatags Metatags zijn bedoeld om niet zichtbare informatie op te nemen over de inhoud van een website. SEO: Metatags zijn zeker niet meer het belangrijkste voor SEO, maar goed en correct ingevulde metatags gaan zeker bijdragen. Bovendien wordt de metatag omschrijving getoond als omschrijving bij het zoekresultaat in de zoekmachine. Sleutelwoorden Copyright Robots Belangrijke sleutelwoorden over de website, gescheiden door komma's. Korte omschrijving van de website, wordt ook gebruikt als omschrijving in zoekmachines. Copyright informatie van de website. Mogen de spiders van zoekrobots een pagina "indexeren" (index), en mogen ze links "volgen" (follow)?

4 Positionering Hier bepalen we hoe breed de website is en hoe deze gepositioneerd wordt in de browser. AFB: een afbeelding zoals bij het hoofdstuk Regio s waarin we duidelijk maken wat we bedoelen met de breedte, positive horizontaal en de marges Breedte Positie horizontaal Marges - Dynamisch: de beschikbare breedte van de browser wordt gebruikt, hoe breder de browser wordt gemaakt hoe breder de website wordt. - Vaste waarde: De breedte, in pixels, van de website. De website kan gecentreerd, of links of rechts uitgelijnd worden. Om de website niet volledig tegen de rand van de browser te laten plakken, kan bovenaan en/of onderaan een marge voorzien worden. Layout AFB: dezelfde afbeelding als bij Positionering, waar nu de achtergrond en de rand aangeduid worden. Lettertype Sycro ondersteunt uiteraard alle standaard lettertypes die zowel op PC als Mac werken, maar ook de lettertypes aangeboden door Google Fonts API. Google Fonts API biedt kwalitatief hoge web lettertypes, en is compatibel met de volgende browsers : - Google Chrome: versie Mozilla Firefox: versie Apple Safari: versie Opera: versie Microsoft Internet Explorer: versie 6+ AFB: een screenshot met enkele voorbeelden van Google Fonts Achtergrond De globale achtergrond van de website. Dit kan een kleur of een afbeelding zijn, die zich kan herhalen. De achtergrond kan ook fixed gezet worden, waardoor deze niet mee beweegt wanneer u omhoog of omlaag scrolt binnen de website. Een rand rond de website.

5 Links De opmaak van de links binnen de website. Onderaan is er een live voorbeeld waar u dit onmiddellijk in werking ziet. Links Links mouseover Links bezocht Links actief Opmaak van een link Opmaak van een link wanneer je er met de muis over gaat Opmaak van een link die bezocht is Opmaak van een link die actief is Pagina AFB: Een afbeelding van een pagina titel waar ook een achtergrondkleur ingesteld is, om aan te tonen dat deze achtergrondkleur de volledige breedte inneemt. Pagina Titel Layout van de pagina titels : - Lettertype kan je overerven van wat eerder gekozen is bij Layout, of je kan een ander instellen - De achtergrondkleur wordt toegepast over de hele beschikbare breedte Pagina Blok AFB: Een afbeelding van een blok titel en subtitle waar ook achtergrondkleuren ingesteld zijn, om aan te tonen dat deze achtergrondkleur de volledige breedte inneemt. Blok (Sub)Titel Layout van de pagina titels : - Lettertype kan je overerven van wat gekozen is bij Layout, of je kan een ander instellen - De achtergrondkleur wordt toegepast over de hele beschikbare breedte Kolomafstand De afstand tussen de kolommen van de pagina blokken.

6 Formulieren Een formulier bestaat altijd uit een verzameling van tekstvelden en knoppen. Via deze instellingen kan de standaard layout van een formulier aangepast worden. AFB: een klein formulier met de tekstvelden en knoppen aangeduid Tekstveld Knop De achtergrondkleur, en de layout van de tekst en de rand kunnen aangepast worden. De achtergrondkleur, en de layout van de tekst en de rand kunnen aangepast worden. Intro Pagina Een intro pagina kan hier geactiveerd worden. Dit is een pagina die vóór de andere pagina s wordt geplaatst (en dus ook voor de frontpagina) en waarvan de layout apart kan ingesteld worden. De intropagina heeft ook als link terwijl de frontpagina een link heeft afhankelijk van de titel van de betreffende pagina, bijv. Deze pagina wordt meestal gebruikt als een welkompagina met bijv. de taalkeuzes zodat de bezoeker onmiddellijk kan beslissen in welke taal hij de website wilt bezoeken. De intro pagina bestaat ook weer uit blokken om hem gemakkelijk op te kunnen bouwen. Activeer Tekst Hier (de)activeert u de intro pagina. Als deze niet actief is, wordt de pagina die ingesteld staat als frontpagina als eerste getoond. Breedte, horizontale positie en achtergrondkleur of -afbeelding kunnen los van de rest van de pagina s worden ingesteld. - Introtekst: onder de blokken kan er een introtekst toegevoegd worden, die doorlinkt naar de pagina die ingesteld staat als frontpagina. Als u deze deactiveert, moet u uiteraard zelf zorgen voor een link naar de juiste pagina. - Tekst: de opmaak van de tekst die op deze intropagina wordt toegevoegd. De intropagina kan steeds bekeken en beheerd worden via de link Intro Pagina, bij Inhoud in het Admin Menu.

7 Modules Door het (de)activeren van modules kiest u welke functionaliteiten u op uw website activeert. Extra Statistieken Kalender Dit zorgt er voor dat er extra code in de website wordt toegevoegd waardoor er in de HostYou Statistieken ( ook extra informatie kan getoond worden van de bezoekers: - Scherm resolutie - Browser compatibiliteit: Flash, Java, Javascript, PDF, Macromedia, Audio plugins,... Kalender functionaliteiten: - Evenementen toevoegen - Kalender box (layout aan te passen via de SiteBuilder) - Dynamische pagina s met de kalender inhoud: bijv. /calendar/2010 voor een jaaroverzicht, /calendar/ voor een maandoverzicht en /calendar/ voor een dagoverzicht. AFB: kleine afbeelding van de kalender Print/PDF/ Een box die kan geactiveerd worden met 3 iconen (*) : - Print: een link naar een printbare versie van de pagina - PDF: een link naar een PDF versie van de pagina - een link naar een versie van de pagina AFB: kleine afbeelding van de Print/PDF/ functionaliteit Zoeken Zoek functionaliteiten: - Zoeken box (layout aan te passen en te positioneren via de SiteBuilder) - Zoek pagina AFB: kleine afbeelding van de zoekfunctie Tekst Grootte Een box die kan geactiveerd worden met aanklikbare iconen (*) om de tekstgrootte aan te passen voor slechtzienden. AFB: kleine afbeelding van de tekst grootte functie Zoeken 404 Nieuwsbrief Een pagina die niet wordt gevonden, wordt alsnog via de zoekfunctionaliteit opgezocht, om zo toch nog de bezoeker om te leiden naar de juiste pagina. Nieuwsbrief functionaliteit (*) Alle iconen kunnen steeds aangepast worden via de link Iconen in het Admin Menu.

8 Regio s Om een layout gemakkelijk in een website te kunnen plakken, hebben we de website verdeeld in verschillende regio s. In deze tab kan voor elke regio de juiste instellingen worden gedaan. Een overzicht van de regio s: Enkel de inhoud regio is een verplichte regio (aangezien de inhoud van de pagina s hierin wordt getoond), alle andere zijn optioneel. Hoogte, breedte, achtergrond, rand en nog veel meer kan per regio ingesteld worden. Hier met een aantal screenshots van voorbeelden en een korte tekst aantonen hoe men creatief gebruik kan maken van deze regio s. De regio s zorgen dus niet voor een beperking, met een klein beetje creativiteit kunnen de meest geavanceerde layouts hierin opgebouwd worden.

9 Hoofding Achtergrond Afbeelding Titel Er kan gekozen worden of de hoofding moet getoond worden en hoe hoog deze hoofding moet zijn. Op de hoofding kan een achtergrondkleur of -afbeelding geplaatst worden, die dan ook weer kan herhaald worden indien gewenst. In de hoofding kan het volgende voorzien worden: - Afbeelding/Flash: een grafisch element dat binnen de hoofding kan geplaatst worden. - Logo: een afbeelding die ook weer op de pixel nauwkeurig kan geplaatst worden en die automatisch aanklikbaar is naar de frontpagina van de website. De titel van de website (ingegeven in het tabblad ), kan hier indien gewenst getoond worden. Hoe deze titel getoond wordt, kan hier volledig worden bepaald. Deze titel is ook aanklikbaar naar de frontpagina van de website. Rond de hoofding kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden. Navigatiebalk Navigatiebalk Plaats onder balk Er kan gekozen worden of de navigatiebalk moet getoond worden en hoe breed deze moet zijn: de volledig breedte, zonder de linker zijbalk, zonder de rechter zijbalk, of zonder beide zijbalken. De hoogte van de navigatiebalk, de marges rond de navigatiebalk, en een achtergrondkleur en -achtergrond kunnen worden ingesteld. Er kan ook een plaats onder de navigatiebalk benut worden. De hoogte kan worden ingesteld en de volgende elementen kunnen er in geplaatst worden: - Flash: een Flash animatie - Achtergrond: een achtergrondkleur of -afbeelding TIP: Door de regio hoofding niet te tonen en de grafische elementen van de hoofding in deze regio onder de balk te stoppen, kan je er voor zorgen dat je een hoofding onder de navigatiebalk krijgt. Rond de navigatiebalk kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen

10 worden. Inhoud Achtergrond Tekst - Hoogte: de vaste hoogte van de inhoud regio, wanneer dit geactiveerd wordt en de inhoud is hoger dan de hoogte, wordt er automatisch een scrollbar getoond. - Minimum hoogte: om te zorgen dat een bepaalde minimum hoogte altijd wordt gebruikt, ook al is de pagina korter. - Marges: om te zorgen dat de inhoud niet tegen de andere regio s aan plakt, worden hier best marges ingesteld. Op de inhoud regio kunnen er 2 achtergrondkleuren of -afbeeldingen ingesteld worden, bijv. een vaste en een herhalende achtergrond. Hier stelt men in hoe de tekst binnen de pagina s er uit gaat zien. Rond de inhoud regio kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden. Zijbalk Links/Rechts Bij deze regios kan men meer dan enkel kiezen of de zijbalk getoond wordt of niet, er zijn namelijk de opties altijd en standaard. - Standaard wil zeggen dat de zijbalk enkel getoond wordt wanneer er minstens 1 box in zit - Bij altijd wordt de zijbalk getoond ook al zit er geen box in. Verder kan er een hoogte, een breedte en een linker- en rechter marge ingesteld worden. Er kan geen algemene marge bovenaan of onderaan geplaatst worden, maar per box die toegevoegd wordt aan de regio kan dit ingesteld worden. TIP: Een zijbalk zonder boxen in kan gebruikt worden om een bepaald grafisch element toe te voegen aan de linker- of rechterkant. Achtergrond Een achtergrondkleur of -afbeelding voor de zijbalk regio. Rond de zijbalk regios kunnen randen geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden.

11 Footer/Closure Er is gekozen om te werken met 2 footers: - Footer: zit binnen de blok van de website, zoals in de afbeelding hierboven getoond. - Closure: onder de blok van de website, er kan gekozen worden om dezelfde breedte te gebruiken of de breedte van de browser kan gebruikt worden. Achtergrond Tekst Buiten de keuze of de regio moet getoond worden, kan er een hoogte ingesteld worden en kan de positionering van de inhoud gekozen worden. Een achtergrondkleur of -afbeelding voor de footer/closure regio. De layout van de tekst getoond in deze regio s. Rond de zijbalk regio kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan gekozen worden.

12 Boxen Boxen kunnen getoond worden in een aantal regio s van de website. Extra modules kunnen extra boxen bevatten, boxen kunnen enkel op bepaalde pagina s getoond worden,... Box Titel Box Inhoud Positionering Rond de boxen kunnen randen geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden. Moeten de boxen een hoofding hebben, en hoe ziet deze er uit? Hoogte, achtergrond, tekst en rand kunnen aangepast worden. De inhoud van de box kan ook een bepaalde achtergrond hebben, er kunnen marges ingesteld worden zodat de inhoud niet tegen de rand plakt, en er kan weer een aparte rand rond gezet worden. Elke box kan in de gekozen regio geplaatst worden. Bij de hoofding en inhoud regio kan de box op de pixel gepositioneerd worden, in de zijbalken worden de boxen onder elkaar gezet en kan er gekozen worden hoeveel pixels ruimte hier tussen moet zijn. De volgende regio s zijn beschikbaar om boxen in te plaatsen: - Hoofding - Linker zijbalk - Rechter zijbalk - Inhoud bovenaan: boven de blokken van de pagina - Inhoud onderaan: onder de blokken van de pagina De volgende boxen zijn standaard beschikbaar: Aanstaande Evenementen Cataloog Gebruiker Login Kalender Nieuwsbrief Print/PDF/ Taalwissel Tekst Grootte Zoeken De webshop module levert een extra module: Winkelmandje

13 Topnavigatie/Zijnavigatie In Sycro is standaard een top- en zijnavigatie voorzien. Of ze allebei gebruikt worden en hoe ze gebruikt worden, kiest u volledig zelf. De topnavigatie wordt steeds in de navigatiebalk getoond. De zijnavigatie is een van de beschikbare boxen die u in de linker of rechter zijbalk kan plaatsen. Topnavigatie > Layout Hier wordt er ingesteld hoe de topnavigatie gebruikt gaat worden: Subitems tonen in - Uitklapbaar menu: als de items in de topnavigatie subitems hebben, zullen deze getoond worden in een uitklapbaar menu. - Aparte pagina s: elk item in de topnavigatie linkt naar een pagina waar de subitems in de linker- of rechter zijbalk getoond worden. De pagina s in de zijnavigatie worden in dit geval dus toegevoegd als subitems van de topnavigatie. Positionering Hoe wordt de topnavigatie gepositioneerd in de navigatiebalk? Positie Afstand van zijkant Afstand van top Wordt de topnavigatie links of rechts uitgelijnd? Afhankelijk van de positie, wordt hier de afstand van de linker- of rechterkant ingesteld Standaard wordt de tekst verticaal gecentreerd in de navigatiebalk. Als dit echter voor het ontwerp niet goed uitkomt, kan hier een afstand in pixels vanaf de bovenkant worden ingegeven om de tekst correct te positioneren. Ook rond de topnavigatie kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden. Zijnavigatie > Layout Hier wordt er ingesteld hoe de zijnavigatie gebruikt gaat worden: Pulldown menu - Uitklapbaar menu: als de items in de topnavigatie subitems hebben, zullen

14 deze getoond worden in een uitklapbaar menu. - Subitems onder items: als men klikt op het hoofditem in de zijnavigatie, wordt er een nieuwe pagina geopend en worden op deze pagina de subitems in het menu ook getoond. - Subitems onder items (uitschuifbaar): als men klikt op het hoofditem in de zijnavigatie, schuiven de subitems naar beneden uit. Achter het hoofditem zit dus geen pagina s, aangezien door er op te klikken geen nieuwe pagina wordt geopend. Ook rond de zijnavigatie kan een rand geplaatst worden. Hoe deze rand er uit ziet, hoe dik deze is, en welke zijden dat getoond worden, kan hier gekozen worden. Item / Item Hover / Item Active Er kunnen 3 niveaus geconfigureerd worden in de navigatie: items, subitems en subsubitems. Van elk niveau kan de layout van de betreffende knoppen aangepast worden. Elk niveau heeft ook 3 verschillende statussen: item, item hover en item active: Item: hoe de knop er standaard uit ziet Item Hover: hoe de knop er uit ziet wanneer men met de muis er over gaat Item Active: hoe de knop er uit ziet wanneer men op de specifieke pagina zit Gezien deze instellingen hetzelfde zijn voor top- en zijnavigatie, bespreken we deze samen. Hier een afbeelding maken waarin we tonen wat juist de breedte is, wat de marges zijn, de plaats tussen items, Item Achtergrond - Breedte item: een vaste of een variabele breedte, afhankelijk van de breedte van de tekst die in het menu item staat - Hoofdlettergebruik: hier wordt het hoofdlettergebruik gekozen van de menu titels zodat dit voor elk item hetzelfde is: Alleen Eerste Letter, ALLEEN HOOFDLETTERS of alleen kleine letters - Marges: marge van de linker- en rechterkant van de zijbalk. - Plaats tussen items: ruimte tussen de verschillende menu items De achtergrondafbeelding die de opmaak van de knop bepaalt. Bij de topnavigatie kan er voor het linkse en het rechtse menu item een aparte achtergrond gekozen worden. Ook de zichtbaarheid van deze knop kan ingesteld worden: - 100%: volledig zichtbaar

15 - 0%: volledig transparant Links Opsommingsteken Hoe de tekst in de menu items wordt weergegeven. Voor de tekst in de menu items kan een afbeelding/opsommingsteken getoond worden. rond elk item Item Hover Achtergrond Links Hetzelfde als de achtergrond van het Item, maar in de staat Hover Hoe de tekst in de items wordt weergegeven in de staat Hover rond elk item in de staat Hover Item Active Achtergrond Links Hetzelfde als de achtergrond van het Item, maar in de staat Active Hoe de tekst in de items wordt weergegeven in de staat Active rond elk item in de staat Active

16 Extra s Als laatste tab is er Extra s. Hier wordt de opmaak bepaald van de extra functionaliteiten van Sycro. Zoek : Het zoek veld is een tekstveld en een knop uit een formulier, de standaard opmaak hiervan kan je dus laten overerven van de instellingen gedaan bij > Formulieren. Maar wil je voor dit zoek veld toch iets aparts ontwerpen, dan kan je dit hier volledig aanpassen. AFB: kleine afbeelding van de zoekfunctie De Tekst en Knop velden zijn volledig hetzelfde als bij Formulieren, op de tab kan je nog wat extra dingen instellen: Titel tonen Knop tonen Tekst knop tonen Marge Breedte Tekstveld Hoogte Tekstveld Breedte Knop Hoogte Knop Wordt er een titel boven de box getoond? Wordt de knop bij het tekstveld getoond? Wordt de tekst in de knop bij het tekstveld getoond? De ruimte tussen het tekstveld en de knop De breedte van het tekstveld De hoogte van het tekstveld De breedte van de knop De hoogte van de knop Nieuwsbrief : Het nieuwsbrief veld is een tekstveld en een knop uit een formulier, de standaard opmaak hiervan kan je dus laten overerven van de instellingen gedaan bij > Formulieren. Maar wil je voor dit nieuwsbrief veld toch iets aparts ontwerpen, dan kan je dit hier volledig aanpassen. AFB: kleine afbeelding van de nieuwschrief box De Tekst en Knop velden zijn volledig hetzelfde als bij Formulieren, op de tab kan je nog wat extra dingen instellen:

17 Titel tonen Knop tonen Tekst knop tonen Marge Breedte Tekstveld Hoogte Tekstveld Breedte Knop Hoogte Knop Beschrijving tonen Tekst Kleur Tekst Grootte Wordt er een titel boven de box getoond? Wordt de knop bij het tekstveld getoond? Wordt de tekst in de knop bij het tekstveld getoond? De ruimte tussen het tekstveld en de knop De breedte van het tekstveld De hoogte van het tekstveld De breedte van de knop De hoogte van de knop De beschrijvende tekst die bij in het blok staat Kleur van beschrijvende tekst Grootte van beschrijvende tekst Kalender: De kalender box toont de kalender van de huidige maand. Met welke kleuren en randen er hier gewerkt wordt, kan volledig zelf gekozen worden. AFB: kleine afbeelding van de kalender Hoofding Jaar/Maand Hoofding Week Dag zonder event Dag met event Vandaag Popup Wordt er een titel boven de box getoond? Achtergrondkleur, testkleur en rand voor de hoofding van het jaar/maand Achtergrondkleur, testkleur en rand voor de hoofding van de week Achtergrondkleur, testkleur en rand voor de dagen zonder evenementen Achtergrondkleur, testkleur en rand voor de dagen met evenementen Achtergrondkleur, testkleur en rand voor de huidige dag rond de kalender Achtergrondkleur, testkleur, tekstgrootte en rand voor de popup

18 Taalwissel: AFB: kleine afbeelding van de taalwissel iconen Titel tonen Layout Wordt er een titel boven deze box getoond? Afbeelding alleen: alleen de vlag Afbeelding voor tekst: vlag + tekst Afbeelding achter tekst: tekst + vlag Tekst alleen: alleen tekst Tekst Grootte: AFB: kleine afbeelding van de tekst grootte iconen Titel tonen Toon Reset Knop Wordt er een titel boven deze box getoond? Dit is de knop om de tekstgrootte terug naar de standaardwaarde te resetten Print: AFB: kleine afbeelding van de print iconen Toon Print-Tekst Toon Print- Toon Print-Pdf Layout Knop Printvriendelijke versie Knop Verstuur naar een vriend Knop PDF versie Tekst alleen: alleen tekst Afbeelding alleen: alleen afbeelding Afbeelding en tekst: afbeelding + tekst CSS: Om zeker geen beperking in mogelijkheden te hebben, is er ook voorzien dat een gebruiker zelf nog CSS code kan toevoegen in deze tab. Deze CSS code wordt als laatste toegevoegd en zal dus alle standaard CSS van de website overschrijven.

19 Voorbeelden Hier worden enkele voorbeelden toegelicht om aan te tonen wat de beste manier is om dit met Sycro te doen.

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP

HANDLEIDING WEBSHOP HANDLEIDING WEBSHOP www.kingbelgium.be Intro Beste bezoeker, Welkom op de handleiding van de webshop van King Belgium. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe u, als nieuwe of als bestaande

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen

Toelichting inloggen beheermodule IZM. Wachtwoord vergeten. Ik kan niet inloggen Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Handleiding indesteeg.nl

Handleiding indesteeg.nl Handleiding indesteeg.nl Deze korte handleiding beschrijft hoe u artikelen of kalender items toe kan voegen aan de website. 1) Registreren Het is noodzakelijk om allereerst te registreren om een gebruikersaccount

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING Website Opmaak Laatste update: 14 augustus 2013 Welkom Welkom bij de handleiding voor het opmaken van uw clubomgeving/website. Toegang tot de sites Voordat

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding bij WSM MailformGenerator

Handleiding bij WSM MailformGenerator 1. Voorwoord Welkom bij de handleiding voor de WSM MailformGenerator. Deze handleiding hebben we gemaakt om je snel en gemakkelijk uit te leggen hoe de WSM MailformGenerator werkt. Deze handleiding is

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt.

Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. Toelichting inloggen Persoonlijke pagina Kunt u niet inloggen? Neem in dat geval altijd contact op met het betreffende zwembad of zwemschool waar uw kind zwemt. U kunt ook onderstaande informatie lezen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Homepagina - Logo en favicon plaatsen

Homepagina - Logo en favicon plaatsen Homepagina - Logo en favicon plaatsen Wat leer je in dit hoofdstuk: - Hoe je een logo kunt plaatsen - Hoe je een favicon kunt plaatsen - Hoe je tekst kunt aanpassen in de tabbladen van je browser Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding - Styling van OFB Web 4.0

Handleiding - Styling van OFB Web 4.0 Handleiding - Styling van OFB Web 4.0 Versie: 1.0 Inleiding OFB Web is opgebouwd uit controls. De plaatsing en positionering van de controls wordt vastgelegd in de page.aspx. Dit bestand kan gezien worden

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e Handleiding Content Management Systeem Tel. + 370 (5) 2395022 Pylimo g. 11-7 LT-01118 Vilnius Lithuania Email: info@indis.lt www.indis.lt e - s o l u t i o n s

Nadere informatie

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be

Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES. wendy.dekeyzer@okra.be Juni 2013 OKRA HANDLEIDING TREFPUNTSITES wendy.dekeyzer@okra.be Opbouw trefpuntsite... 3 Startpagina... 3 Over OKRA... 7 Activiteiten... 8 Lid worden... 9 Contact... 10 Foto s... 11 Hoe starten?... 12

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites HANDLEIDING WEBSITES Versie 1.0, 31 Maart 2015 Pagina 1 / 59 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gebruik 2.1 Modulaire opzet 2.2 Uw resultaat zien aan de voorkant 2.3 Cache legen 3. Inloggen 4. Dashboard 5.

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Template instellingen

Template instellingen Template instellingen Bij Vormgeving/Template instellingen vind je alle mogelijkheden om jouw huisstijl door te voeren in je shop. De template instellingen zijn onderverdeeld in diverse tabbladen. In dit

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ

Leerlingdossier & handelingsplannen. Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? FAQ FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Bewerk uw eigen Digibordbij boek

Bewerk uw eigen Digibordbij boek Bewerk uw eigen Digibordbij boek Naast de presentatie van schoolboeken in het Digibordbij systeem is het voor leraren ook mogelijk aanpassingen te maken in de digitale boeken. De leraar kan via een aparte

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Leerlingdossier & handelingsplannen

Leerlingdossier & handelingsplannen FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

Luna 3.0 Basishandleiding

Luna 3.0 Basishandleiding Basishandleiding Basishandleiding U logt in met de gegevens die u van ons heeft ontvangen. In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld de website www.bijbaantjegroningen.nl. U komt dan in het volgende

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Enoza. Handleiding Versie

Enoza. Handleiding Versie Enoza Handleiding Versie 1.3 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellingen aanpassen 5 2.1 Tabblad: Start 5 2.2 Tabblad: Achtergrond

Nadere informatie

Handleiding VKKOnline

Handleiding VKKOnline Handleiding VKKOnline Welkom bij de Online cursus van de Vrij-Katholieke Kerk. Deze handleiding neemt je bij de hand om de cursus te kunnen starten. 1 Donatie Het volgen van de cursus is kosteloos. Wel

Nadere informatie

Introductiehandleiding Website Dussense Boys

Introductiehandleiding Website Dussense Boys Introductiehandleiding Website Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 3 Uitloggen

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Toelichting inloggen beheermodule IZM

Toelichting inloggen beheermodule IZM Toelichting inloggen beheermodule IZM Wanneer u problemen heeft met inloggen in de beheermodule van Zwemscore, kan dat meerdere oorzaken hebben. Twee vaak voorkomende oorzaken zijn Wachtwoord vergeten

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V.

Handleiding. Look & Feel. RIE Manager. Versie 1 maart IT&Care B.V. Handleiding Look & Feel RIE Manager Versie 1 maart 2016 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 4 2. LOOK & FEEL... 5 3. AANPASSEN VAN DE (VASTE) TEKSTEN IN DE RIE MANAGER... 8 4.

Nadere informatie

FrontPage. Kies Bestand, nieuw en kies vervolgens Website met één pagina: Kies bij voorkeur een locatie:

FrontPage. Kies Bestand, nieuw en kies vervolgens Website met één pagina: Kies bij voorkeur een locatie: 1 FrontPage Kies Bestand, nieuw en kies vervolgens Website met één pagina: Kies bij voorkeur een locatie: Merk op dat de ene pagina die al aangemaakt is 'index.htm' heet. Dit is belangrijk De startpagina

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder

Sitemap. Interne Zoekmachine. In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder In deze handleiding een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen. Inloggen op de sitebuilder De sitebuilder bereik je vanaf nu via je eigen domeinnaam. Dus: www.jouwdomein.nl/beheer (jouwdomein.nl

Nadere informatie

HANDLEIDING E-NEWSLETTER

HANDLEIDING E-NEWSLETTER HANDLEIDING E-NEWSLETTER Werking van de vernieuwde E-newsletter document inhoud: Dit document beschrijft de veranderingen en werking van het vernieuwde E-newsletter systeem versie 1.0.1 DENK INTERNET SOLUTIONS

Nadere informatie

R E S P O N S I V E Documentatie 1

R E S P O N S I V E Documentatie 1 R E S P O N S I V E Documentatie 1 Inleiding Theme Delta Responsive: speciaal ontwikkeld voor uw lifestyle webshop! Het Delta Responsive Theme is speciaal ontwikkeld voor lifestyle webshops. Een strakke

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

SSO handleiding. Inhoudsopgave

SSO handleiding. Inhoudsopgave SSO handleiding Inhoudsopgave Inloggen... 2 Wachtwoord vergeten... 2 Eenmaal ingelogd... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Uitloggen... 3 E-learning... 3 RIEsicotoer... 4 Leerlingen... 4 Overzicht leerlingen...

Nadere informatie

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/

Handleiding theocms2 K.U.Leuven - Faculteit Godgeleerdheid Stijn Van Baekel 1/19. - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ Stijn Van Baekel 1/19 - HANDLEIDING CMS2 - http://theo.kuleuven.be/ laatste aanpassing: 08/10/2008 Stijn Van Baekel 2/19 Index Index... 2 Inleiding... 3 1. Tonen van pagina s... 4 2. Beheer van pagina

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren.

U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. HELP BIJ HET RAADPLEGEN VAN HET PORTAAL HDP Hoe internet-cookies aanvaarden? U krijgt de melding dat uw browser geen cookies aanvaardt? Volg dan onderstaande weg om ze wel te accepteren. Internet Explorer

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010

PunchCMS Handleiding. Versie 2.0 Oktober 2010 PunchCMS Handleiding Versie 2.0 Oktober 2010 Inhoud Inhoud...2 1 Inloggen...3 2 De gebruikersinterface...4 2.1 Overzicht...4 2.2 Workflow...5 3 Elementen...6 3.1 Aanmaken...6 3.2 Element vullen of aanpassen...7

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website

JCI Tielt. Website JCI-Tielt. Handleiding website JCI Tielt Website JCI-Tielt Handleiding website tomputor 1-5-2015 Inhoud Intro... 3 Browsers... 3 Algemeen... 4 1. Wijzigen pagina... 4 Aanmelden... 4 Beveiligingsniveaus... 4 Website als bezoeker... 5

Nadere informatie

VIVA2.0. Systeembeheer. VIVA2.0 Systeembeheer

VIVA2.0. Systeembeheer. VIVA2.0 Systeembeheer Systeembeheer VIVA2.0 VIVA2.0 Systeembeheer CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

CMS Handleiding. Opgesteld door

CMS Handleiding. Opgesteld door CMS Handleiding Opgesteld door Alleen beschikbaar voor klanten v1.2 24-01-2008 Index 1. Inloggen... 3 2. De CMS Omgeving... 5 NAVIGATIE... 5 MENU... 6 CONTENT... 6 3. Content Wijzigen... 7 DE WERKBALK...

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net?

Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? Hoe uw browser configureren voor Belfius Direct Net? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.2 MOZILLA FIREFOX... 7 1.3 GOOGLE CHROME... 9 2 MACINTOSH PC... 12 2.1 SAFARI... 12 2.2 MOZILLA FIREFOX...

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Handleiding Leveranciersportaal

Handleiding Leveranciersportaal ArcelorMittal Belgium Handleiding Leveranciersportaal 1. INHOUDSTAFEL 1. Inhoudstafel... 1 2. Benodigde instellingen voor gebruik portaal... 1 2.1. JavaScript... 1 2.2. Silverlight... 2 2.3. Browser...

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden.

Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar Theme Store in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in 4 kleurvarianten vinden. Inhoud: 1. Installatie 2. FAQ 3. Thema instellingen 4. Meer hulp nodig? 1.Installatie: Om het Elektronica thema te installeren gaat u naar "Theme Store" in Design. Hier kunt u het Elektronica thema in

Nadere informatie

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0

Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Ontwerprapport Save Energy Leiden Dennis Wagenaar 19-04-10 v 1.0 Inhoudsopgave Inleiding...4 1 Grafisch Ontwerp...5 1.1 De website...5 1.2 Header...6 1.3 Menu...6 1.4 Content...7 1.5 Grafieken...7 1.5

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius?

Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? Hoe uw browser configureren voor MyPlansByBelfius? 1 WINDOWS PC... 2 1.1 INTERNET EXPLORER... 2 1.1.1 Hoe nakijken welke versie van Internet Explorer u hebt?... 2 1.1.2 Hoe MyPlansByBelfius configureren

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april 1. Surf naar https://www.outlook.com/student.kdg.be 2. Login met je KdG e-mailadres (@student.kdg.be) als gebruikersnaam en je wachtwoord voor Blackboard en e-studentservice

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR HET CORRECT OPLADEN VAN JE FAMILIEBERICHT

HANDLEIDING VOOR HET CORRECT OPLADEN VAN JE FAMILIEBERICHT HANDLEIDING VOOR HET CORRECT OPLADEN VAN JE FAMILIEBERICHT NIEUWE ADVERTENTIE Na het invullen van je e-mailadres en wachtwoord kom je op volgend scherm STAP 1: ACTIECODE Vul een actiecode in indien je

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers

Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Gebruikershandleiding Self Service Voor Medewerkers Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 6 3. De module HR Self Service... 7 4. De taakbalk aan de linkerzijde... 8 5. Het afhandelen van openstaande taken...

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron.

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Zeer beknopte handleiding Joomla Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Waarschuwingen vooraf Pas op: u kunt als eigenaar

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club

Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Handleiding gebruik ledengedeelte website Amsterdamse Golf Club Januari 2016 1 Inhoudsopgave Inloggen op het beveiligde ledengedeelte van de website... 3 Onthouden inloggegevens op computer... 5 Wachtwoord

Nadere informatie

Inhoud. Installatie. Functies

Inhoud. Installatie. Functies Inhoud Installatie Functies Instellingen Achtergrond Blokken, knoppen Korting Footer Header, left column Main navigation Modules Price categories, Producten Text Contact 3 4 5 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Nadere informatie