Investment sheet lening

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Investment sheet lening"

Transcriptie

1 Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: RG Plastic Recycling Guy Bracke Lening Doelbedrag (minimum): ,- Streefbedrag (maximum): ,- Rente: 7% Looptijd: Rente & aflossing: Zekerheden: Borgstelling: 3 jaar Per kwartaal Verpanding Debiteuren Een persoonlijke borgstelling van beide aandeelhouders Pitch van de Ondernemer RG Plastic Recycling geeft kunststof afval een tweede leven. RG Plastic Recycling koopt kunststof afval dat al gesorteerd is bij onze leveranciers. Dit zijn veelal bedrijven die aan afvalinzameling doen (zoals van Gansewinkel). Ons verdienmodel is eenvoudig: de opgekochte partijen plastic afval verkopen wij door aan bedrijven wereldwijd, die de grondstoffen hieruit herwinnen en verwerken tot nieuwe producten. Als handelsbedrijf zorgen we er zo voor dat afvalstromen steeds opnieuw (her)gebruikt kunnen worden en plastic niet verbrand hoeft te worden. Dit jaar hebben we tot nu toe EUR aan transacties gedaan en we hebben orders liggen voor een totale jaaromzet van minimaal EUR 1,2 miljoen in Onze klanten bestaan voor 90% uit eindgebruikers. Wij leveren dus aan bedrijven die plastic daadwerkelijk recyclen. Voorbeelden zijn een bedrijf dat speciale vuilniszakken voor ziekenhuizen maakt en een bedrijf dat grote watertanks maakt voor het opvangen van regenwater. Onze beide oprichters hebben jarenlange ervaring in de recycling branche en hebben eerder samen gewerkt bij een groot recycling bedrijf voordat ze in 2015 zelf RG Plastic Recycling zijn begonnen. Doordat we gebruik kunnen maken van ons bestaande netwerk neemt de vraag snel toe.

2 Echter, door het ontbreken van voldoende financiering om al deze orders aan te kunnen nemen en grondstoffen in te kopen, kunnen wij een deel van deze vraag nu niet direct invullen. Indien we beschikken over voldoende financiering en hiermee grondstoffen kunnen inkopen, kunnen we meer orders aannemen. We zoeken hiervoor een lening van maximaal EUR Met dit bedrag kunnen wij onze lopende contracten per direct leveren en meer nieuwe orders aannemen. Beschrijf kort de financiële positie van uw onderneming Wat zijn uw belangrijkste inkomsten en uitgaven? t/m oktober 2016 Q Omzet , , Kostprijs , , Brutowinst 1.381, , Personeelskosten 521, , Verkoopkosten 95, , Overige kosten 3.446, , Winst (EBITDA) , , Rente Crowdfunding (7%) Aflossing Crowdfunding (3 jaar) Restant Wij zijn in november 2015 gestart met het zelfstandig aan en verkopen van partijen kunststof afval en hebben in 2016 onze activiteiten stevig opgepakt. We hebben ons team uitgebreid met 2 commerciële mensen uit de branche waardoor de verkoopactiviteiten zijn toegenomen. Er werkt nog een verkoper op commissie basis. Deze persoon willen wij vast aannemen in ons team. Samen met nog een extra medewerker voor onze inkoop verwachten we de juiste bezetting te hebben om de geprognotiseerde groei voor de komende 3 jaar te realiseren. We hebben tot en met oktober een omzet behaald van EUR De huidige pipeline bevat getekende contracten met een waarde van tenminste EUR De gemiddelde waarde van een order is EUR Wij kopen materialen voor onze klanten pas in als we daadwerkelijk getekende orders hebben. We weten dus altijd tegen welke marge we een transactie doen. De brutomarge waar wij mee werken is gemiddeld 22%. Op deze manier houden we dus ook geen voorraad aan en lopen we geen voorraadrisico.

3 De bovenstaande prognose is gebaseerd op een opgehaald bedrag van Wanneer we ophalen kunnen we ook een groei realiseren maar met minder grote orders en dus een lagere omzet. Wij kunnen dan echter ook onze vaste kosten naar beneden bijstellen (geen extra personeelslid o.a.) en grote orders gesplitst leveren over een langere periode (in plaats van direct). Hierdoor is er ook dan voldoende capaciteit is om de (lagere) aflossingen en rente betalingen te doen. Wat is uw financieringsbehoefte en waar gaat u het geld aan besteden? Omdat we nog geen financiering hebben voor onze activiteiten is er een limiet aan materiaal dat we kunnen aanschaffen en leveren voor hergebruik. Onze klanten betalen 30% vooraf bij iedere order. Nadat we de aanbetaling hebben ontvangen per bank, plannen wij pas de levering. Helaas moeten wij zelf 100% aanbetalen bij onze leveranciers, dat is normaal in de mark. Hierdoor kunnen we minder leveren dan de huidige vraag van onze klanten. De overige 70% van het factuur bedrag wordt door onze klanten betaald na 6-8 weken. De borg die wij hebben is veelal het originele Bill of Loading waarmee o.a. containers worden verscheept. Nog voordat de partijen aankomen, moet de klant het restant van de factuur hebben betaald. Hierdoor moeten we altijd wachten op (rest)betalingen van onze klanten. Het gevolg hiervan is dat we nog niet het gewenste volume kunnen draaien. Nadat wij de restbetaling hebben ontvangen, betalen wij nieuwe partijen aan en dekken wij de kosten. Wij hebben hierdoor in 2015 een klein verlies geleden omdat wij niet ons minimale volume hebben behaald. Ons streefbedrag is euro. Van dit bedrag kunnen wij onze lopende contracten per direct verschepen en meerdere nieuwe orders aannemen die wij dan ook sneller kunnen leveren. Met een financiering van euro, ons doelbedrag, kunnen wij ook een groei realiseren enkel met minder grote orders die wij dan zullen leveren over een langere periode. Momenteel hebben wij geen investeerders of een lening van een bank. Beschrijf hier kort uw onderneming Welk product/dienst biedt u aan en wat is je verdienmodel? RG Plastic Recycling koopt kunststof afval dat al gesorteerd en meestal gebaald is bij verschillende leveranciers. Na een zorgvuldige calculatie kopen wij het materiaal aan en versturen wij dit naar onze klanten. De materialen worden alleen aangekocht wanneer ze ook daadwerkelijk verkocht zijn. In de calculatie houden wij ook rekening met mogelijk onvoorziene kosten. Hierdoor hebben wij voldoende zekerheid dat we onze gewenste marge behalen. Wat is de duurzame of sociaal maatschappelijke impact van je onderneming? Onze onderneming is gericht op het verwerken en hergebruiken van plastic afval. Hierdoor zien wij ons bedrijf als milieubewust en zorgen wij ervoor dat de afvalstromen worden hergebruikt in plaats van verbrand. Wij leveren enkel aan eindgebruikers waardoor we zeker zijn van daadwerkelijke

4 recycling. De meeste klanten zijn door ons persoonlijk bezocht dus we weten waar onze handel terecht komt. Uiteraard leveren wij al onze goederen conform de Europese milieuwetgeving en beschikken wij over de juiste vergunningen. Hoe ziet jullie markt en concurrentie eruit? RG Plastic recycling is actief in een zeer grote markt waarin veel partijen actief zijn. Dit kan ook omdat het aanbod van afvalstromen (helaas) nog altijd erg groot is. De meeste concurrenten zijn echter grote bedrijven. Door goed gebruik te maken van ons eigen opgebouwde netwerk kunnen wij daar als relatief kleine partij naast bestaan. Wij bieden klanten een meer persoonlijke benadering en nemen ook genoegen met een iets lagere marge. Bij onze werkwijze is volume belangrijker dan de meest haalbare marge. Hierdoor blijven onze klanten bij ons terug komen. Wij hebben momenteel ruim 30 internationale klanten die herhaaldelijk orders plaatsen. Wij hebben hierbij bewust gezocht naar eindverwerkers en sluiten wij tussenhandelaren uit. Ook hierdoor kunnen wij onze materialen goedkoper aanbieden aan de eindverwerker. In tegenstelling tot onze concurrenten bieden wij dus lagere prijzen maar draaien we meer volume. Nieuwe concurrenten kunnen toetreden maar deze markt is vooral een persoonlijke markt. Daarnaast zijn er in onze markt veel kwaliteitsverschillen als het gaat om het kunststof materiaal dat veel op elkaar lijkt. Iemand die geen verstand heeft van onze producten zal hier geheid de fout mee ingaan. Dit vraagt jarenlange kennis en ervaring. Hoe zien het team en de organisatiestructuur eruit? Hoe ziet uw organisatiestructuur er uit? Guy Bracke en Rabie Abdessalami zijn beide via hun eigen persoonlijke holding de twee aandeelhouders van RG Plastic Recycling (statutaire naam World Wide Metals Trade B.V.). De crowdfundinglening zal worden verstrekt aan deze werkmaatschappij. Guy Bracke Rabie Abdessalami Jezz Management BV (33%) Royal Samra BV (67%) RG Plastic Recycling (Werkmaatschappij)

5 Wie zijn de sleutelpersonen in het team? Ons team bestaat uit 4 personen met de volgende functies; Rabie Abdessalami Directeur (CEO) Guy Bracke Directeur (Commercieel) Rogier van Staveren Sales Manager Joop Norbert Inkoop en kwaliteits manager Rabie Abdessalami is eerder werkzaam geweest als financial controller bij een groot recycling bedrijf en is bij RG Plastic Recycling de financiële man. Naast accounting heeft Rabie ook ervaring met transport planningen, kwaliteitsinspecties en sales binnen de branche. Rabie heeft in totaal ruim 6 jaar relevante ervaring in de recycling branche. Guy Bracke is sinds 2008 werkzaam in de recycling branche. Guy heeft gewerkt bij een groot recycling bedrijf als hoofd inkoop en verkoop van de Benelux. Guy heeft veel ervaring op gebied van kwaliteit, inkoop en verkoop en heeft een groot netwerk. Rogier van Staveren heeft vanaf 2009 gewerkt bij een groot PVC recyclingbedrijf waar hij het vak heeft geleerd. Rogier is gespecialiseerd in pvc materialen en ook Rogier heeft een behoorlijk klantennetwerk opgebouwd. Joop Norbert werkte vanaf 2006 bij hetzelfde bedrijf als Rabie en Guy. Joop heeft een intensieve training gehad in de verschillende kwaliteiten kunststof en door zijn brede kennis is Joop (mede) verantwoordelijk voor inkoop en kwaliteits controle. Analyse van Oneplanetcrowd Bevindingen Verdienmodel is eenvoudig en goed op te schalen: plasticafval partijen opkopen (bij bijv. afvalbedrijf) en doorverkopen naar verwerker (bijvoorbeeld fabrikant van vuilniszakken) Dit jaar reeds 800k omzet t/m Q3 gerealiseerd, zonder externe financiering. Momenteel gebruikt RG Plastic recycling (RG) aanbetalingen van klanten om aankoopbedrag van afvalstromen te financieren. Met nieuwe financiering van crowdfunders zal zij in staat zijn om dit volume op te voeren. Management heeft veel ervaring in plastic recycling/handel sector en komt sterk en complementair over. Ze hebben in de afgelopen jaren een goed netwerk opgebouwd: iets wat erg belangrijk is om de juiste en voldoende leveranciers en afnemers te vinden en een groot volume te kunnen draaien. De aangenomen groei wordt onderbouwd met een groot aantal opportune projecten. Daarnaast is de markt voor plastic recycling zeer groot, waardoor het aannemelijk is dat RG in staat is haar beoogde groei en marktaandeel te realiseren. Onderhandelingspositie t.o.v. van suppliers en buyers is in beperkt aan de orde. Prijzen worden in een grote markt als deze bepaald door vraag en aanbod. Doordat RG pas gaat inkopen als zij de prijs van verkoop weet, heeft zij altijd in de hand tegen wat voor marges ze de transactie al dan niet aangaan.

6 Risico s en mitiganten - Risico: De onderneming draait nog net niet cashflow positief. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de lage marges in deze sector. Mitigant: De marges in de markt zijn laag, maar het beschikbare volume in de markt is groot. Hierdoor en vanwege het feit dat RG pas inkoopt als zij een afnemer en prijs hebben gevonden, weet RG altijd haar marge. Hierdoor weten ze ook dat de onderneming bij een bepaald volume cashflow positief zal zijn en loopt het bedrijf ook geen voorraadrisico. Door het grote aantal aanvragen/projecten dat RG heeft is het aannemelijk dat ze het beoogde volume zullen behalen. - Risico: De aanvragen/orders die RG op dit moment heeft en waar zij haar prognoses op baseert, zijn niet allemaal ondertekend. Dit komt doordat RG het geld nu niet heeft om ze direct aan te nemen. Mitigant: de markt is groot en RG heeft een groot aantal aanvragen liggen. Dit aantal is hoger dan het aantal waarmee zij haar begroting heeft opgesteld. Als RG de benodigde financiering ophaalt kan zij direct een aantal grote orders aangaan, waarmee de prognoses voor eind 2016 en begin 2017 direct gerealiseerd worden. - Risico: RG koopt haar plasticstromen vaak in in Euro s en verkoopt ze door in dollars. Dit brengt een valutarisico met zich mee. Mitigant: Oneplanetcrowd heeft de voorwaarde gesteld dat ondernemers dit risico afdekken middels afspraken met de treasury afdeling van hun bank. - Risico: Het netwerk van de ondernemers is essentieel. Dit kan een risico vormen als één van hen wegvalt. Mitigant: De ondernemers geven aan dit risico ook te zien. Zij geven aan dat andere werknemers (naast Guy) inmiddels ook over een goed netwerk beschikken. Daarnaast kan Guy zijn netwerk overdragen en anderen introduceren mocht dit nodig zijn. - De verscheepte lading wordt niet verzekerd. Als deze verloren gaat, komen deze kosten voor RG plastic recycling. Mitigant: Dit is tot op heden niet voorgekomen en de ondernemers geven aan het risico dusdanig laag te vinden dat dit niet opweegt tegen de extra kosten die verzekering met zich meebrengt. Mocht een lading toch onverhoopt verloren gaan, dan kan dit opgevangen worden met andere orders (gezien de goed gevulde pipeline van aanvragen/orders). - RG plastic recycling kan zowel met een opgehaald bedrag van als haar volumes verhogen, beide met een verschillende vaste kostenbasis. Als de begrotingen die aan de hand van deze opgehaalde bedragen zijn vastgesteld niet worden gehaald is RG mogelijk niet in staat aan haar verplichtingen te voldoen. Mitigant: De prognoses zijn gebaseerd op een groot aantal aanvragen/orders die RG Plastic Recycling op dit moment heeft gekregen, maar waaraan zij vanwege het ontbreken van voldoende middelen ter voorfinanciering van deze orders, niet direct kunnen voldoen. Vanwege deze pipeline is het daarom aannemelijk dat RG haar prognoses zal halen. Mocht dit toch niet lukken, dan kan zij haar vaste kosten basis naar beneden brengen (personeelskosten). Er is een persoonlijke borgstelling van beide ondernemers en een verpanding van de debiteuren. Lees hier meer over hoe Oneplanetcrowd ondernemers beoordeelt.

7 Financieringsvorm & voorwaarden Lening Het betreft hier een lening met een looptijd van 3 jaar. De ondernemer biedt een rentepercentage van 7% per jaar. De lening wordt per kwartaal lineair afgelost. Het maximaal te lenen bedrag is op gesteld. Achterstelling De crowd is achtergesteld aan toekomstige bankfinanciering. Op dit moment is er geen bankfinanciering verstrekt. Zekerheden en borgstelling Ondernemer verstrekt een eerste pandrecht aan de crowdfunders, tot zekerheid van de nakoming van verplichtingen. Het eerste pandrecht wordt gevestigd op de volgende zaken: alle debiteuren alle roerende zaken Tevens is er sprake van een persoonlijke borgstelling van beide aandeelhouders. Disclaimer Oneplanetcrowd geeft in geen enkele vorm door middel van dit investment sheet beleggings- of investeringsadvies. De aangeboden profielen op de website zijn uitdrukkelijk geen aanbevelingen van de zijde van Oneplanetcrowd om geld te verstrekken. De investeerder dan wel crowdfunder maakt zelf zijn of haar eigen beoordeling en investeringsbeslissing, al dan niet met behulp van een eigen adviseur. Diversificatie is hierbij een essentieel onderdeel van risicoreductie. Het is raadzaam de verstrekte informatie bij de projecten en bedrijven goed te lezen. Tevens is Oneplanetcrowd van mening dat het raadzaam is niet meer dan 10% van uw vrij belegbare vermogen te investeren in crowdfunding-projecten en uw risico s te spreiden door uw totale investering over meerdere projecten te verdelen. Investeren met geleend geld wordt zeer afgeraden. In de tijd tussen verstrekken van de lening en de uiteindelijke aflossing kan het gebeuren dat een onderneming minder resultaat boekt dan geprognotiseerd of zelfs failliet gaat. De te verstrekken lening valt niet onder het depositogarantiestelsel. Het verstrekken van een lening is daarom risicovol. De berekeningen van gegevens die in deze investment sheet staan zijn theoretische berekeningen. In de praktijk behaalde en te behalen resultaten kunnen hiervan afwijken.

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Minpex B.V. www.minpex.nl Roy Erdmann (roy@minpex.nl) lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Streefbedrag (maximum):

Nadere informatie

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon

Investment sheet. Help Greentom om de wereld groener achter te laten voor onze kinderen! Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Contactpersoon Greentom Holding BV Maarten Wellens KvK nummer 57725179 Doelbedrag campagne 375.000 Streefbedrag campagne 750.000 Financieringsvorm Looptijd lening Lening 4

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: PCService.nl B.V. www.pcservice.nl Jamie Lesser (jamie@pcservice.nl) lening Doelbedrag (minimum): 50.000 Maximumbedrag:

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Circular Recycling Services (SNEW) Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Circular Recycling Services B.V. (handelsnaam: SNEW) nl.snew.eu Martijn van

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Coolmix B.V. www.coolmix.nl (webshop) Ajmal Gholzad Lening Doelbedrag (minimum): 200.000 Maximale leenbedrag:

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Duurzaam Utrechtse Heuvelrug Bier www.utrechtseheuvelrugbier.nl Linda van der Lans (lindaleersum@live.nl) Lening

Nadere informatie

Oneplanetcrowd. 60 maanden

Oneplanetcrowd.  60 maanden Investment sheet Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd http://www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne 250.000 Streefbedrag campagne 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 6% Investment sheet Bedrijfsnaam DutchSpirit Contactpersoon Erik Toenake KvK nummer 56611757 Doelbedrag campagne 50.000 Streefbedrag campagne 75.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening 4 jaar Rente 6%

Nadere informatie

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon

Investment sheet. Bedrijfsnaam. Kartent BV Contactpersoon Investment sheet Bedrijfsnaam Kartent BV Contactpersoon Jan Portheine KvK nummer 63196573 Oprichtingsdatum 22-04-2015 Adresgegevens Smitstraat 30-3 1092 XS, Amsterdam Website www.kartent.nl E-mail info@kartent.nl

Nadere informatie

Investment sheet WebChair. WebChair maanden

Investment sheet WebChair. WebChair maanden Investment sheet WebChair Bedrijfsnaam Website WebChair www.webchair.com Doelbedrag campagne 100.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 4% Looptijd

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar.

Investment sheet. Lineair per kwartaal. Aflossingsvrij in het eerste jaar. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: M&M International Fashion BV www.moniquecollignon.com Filip Otten Lening Doelbedrag: 80.000 Maximale leenbedrag: 100.000

Nadere informatie

Investment sheet Haerst. Haerst. 60 maanden

Investment sheet Haerst. Haerst.  60 maanden Investment sheet Haerst Bedrijfsnaam Website Haerst www.haerst.eu Doelbedrag campagne 150.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare lening Rente 6% Looptijd 60 maanden

Nadere informatie

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7%

Investment sheet. KvK nummer Doelbedrag campagne Streefbedrag campagne Financieringsvorm Looptijd lening Rente 7% Investment sheet Bedrijfsnaam For Your Taste Only Contactpersoon Marcel van Bruggen KvK nummer 62929542 Doelbedrag campagne 75.000 Streefbedrag campagne 100.000 Financieringsvorm Lening Looptijd lening

Nadere informatie

Investment sheet energieproject

Investment sheet energieproject Investment sheet energieproject Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Van Eijck Groengas B.V. www.vaneijck.nl Ton van Eijck [groengas@vaneijck.nl] Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: Wasbundles Assets B.V. ( Assets BV ) www.bundles.nl Marcel Peters (marcel.peters@bundles.nl) Lening Doelbedrag

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

MEMO Crowdfunding Algemeen

MEMO Crowdfunding Algemeen MEMO Crowdfunding Algemeen Introductie Door middel van deze memo willen wij u graag nader informeren over (de mogelijkheden van) crowdfunding. Crowdfunding heeft zich de afgelopen jaren in Nederland ontwikkeld

Nadere informatie

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen

Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen Zakelijk krediet 1 Zakelijk krediet. Een financiering die past bij uw plannen In deze algemene brochure leest u wat de twee belangrijkste zakelijke kredieten van ABN AMRO zijn, en wat de kenmerken en risico

Nadere informatie

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening

Investment sheet. SpeedComfort BV. www.speedcomfort.com. info@speedcomfort.com. Converteerbare lening Investment sheet Bedrijfsnaam Website Email SpeedComfort BV www.speedcomfort.com info@speedcomfort.com Doelbedrag campagne 200.000 Streefbedrag campagne 500.000 Financieringsvorm Converteerbare lening

Nadere informatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie

Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting Economie hoofdstuk 3 management en organisatie Samenvatting door J. 1369 woorden 10 februari 2014 5,5 2 keer beoordeeld Vak Economie 3.1 a -werken als werknemer: in dienst van bedrijf, solliciteren

Nadere informatie

Investment sheet lening

Investment sheet lening Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: ECONNETIC B.V. www.econnetic.nl Hage de Vries Lening Doelbedrag (minimum): 150.000 Maximale leenbedrag: 250.000

Nadere informatie

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1 FAQ Algemene vragen over Crowdlease Wat is crowdfunding? Bij crowdfunding financiert de menigte het beoogde doel. Een onafhankelijk alternatief dat al geruime tijd bestaat

Nadere informatie

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012

VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 VOA STARTERSBORREL 10 MEI 2012 Begrotingen en bedrijfsprognoses Begroting Wat is een begroting? Een overzicht van de te verwachten inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Zeker als starter maakt

Nadere informatie

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie.

Investment sheet. Wocozon voldoet haar financiële verplichtingen vervolgens uit de huurinkomsten die ze ontvangt van de woningcorporatie. Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Wocozon Noord-Hollland BV www.wocozon.nl Doelbedrag (minimum): 250.000 Streefbedrag (maximum): 750.000 Financieringsvorm: Lening (overbruggingsfinanciering)

Nadere informatie

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam

Ondernemersplan. Bedrijfsnaam Ondernemersplan Bedrijfsnaam 1. De ondernemer 1.1 Persoonlijke gegevens Naam : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Geboortedatum : Geboorteplaats : Nationaliteit : Burgerservicenummer

Nadere informatie

Najaarsseminar VAB Geld als Water

Najaarsseminar VAB Geld als Water Najaarsseminar VAB Geld als Water 7 november 2013 Lodewijk Kolfschoten Stelling 1 Mijn klanten willen alleen maar bankfinanciering Page 2 Crowdfunding Page 3 Wat is crowdfunding? Een alternatieve wijze

Nadere informatie

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup

Investment sheet lening. 6% in geld, plus 2% in natura, uitgekeerd in ketchup Investment sheet lening Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Contactpersoon: Financieringsvorm: The Ketchup Project B.V. www.theketchupproject.nl Anne Janssens anne@theketchupproject.nl Lening Doelbedrag (minimum):

Nadere informatie

Vormen van lang vreemd vermogen: Kenmerken onderhandse lening: Obligatie = op lange termijn: Gezond financieren / Broers regels

Vormen van lang vreemd vermogen: Kenmerken onderhandse lening: Obligatie = op lange termijn: Gezond financieren / Broers regels Samenvatting door een scholier 1435 woorden 6 juli 2008 7 74 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans M&O H12, H13, H14 en H15 Vormen van lang vreemd vermogen: 1. Onderhandse lening 2. Obligatielening

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20

Inhoudsopgave. Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20Mijnondernemingsplan.rtf Pagina 2 van 20 Ondernemingsplan Inhoudsopgave 1. Ondernemer... 4 1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.1. Persoonlijke gegevens... 4 1.1.2. Opleiding... 4 1.1.3. Arbeidssituatie... 4 1.2. Medeondernemer... 4 1.2.1. Medeondernemer(s)...

Nadere informatie

Financiële analyse. Les 2 Vermogensbehoefte en financiering. Auteur: Witek ten Hove, MBA

Financiële analyse. Les 2 Vermogensbehoefte en financiering. Auteur: Witek ten Hove, MBA Financiële analyse Les 2 Vermogensbehoefte en financiering Auteur: Witek ten Hove, MBA In deze les gaan we kijken naar onderdelen uit de balans. Er wordt aangenomen dat de student weet hoe een balans is

Nadere informatie

financieel management les 2 interactive marketing communications

financieel management les 2 interactive marketing communications financieel management les 2 leerdoelen 1. inzicht krijgen in de totale financiele huishouding van een bureau 2. wat is een balans, een winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht 3. begrippen:

Nadere informatie

Een product begint als grondstof en daarna word het verwerkt tot een eindproduct.

Een product begint als grondstof en daarna word het verwerkt tot een eindproduct. Samenvatting door G. 1151 woorden 21 januari 2015 7,2 5 keer beoordeeld Vak Methode Economie Economie voor jou Paragraaf 3: 3.1: Produceren: is het maken van goederen of het leveren van diensten. Een product

Nadere informatie

Financieel Management

Financieel Management Financieel Management Beoordeling financieel Financiële kengetallen Activiteitskengetallen Rentabiliteitskengetallen Liquiditeitskengetallen Solvabiliteitskengetallen Productiviteitskengetallen Beleggingskengetallen

Nadere informatie

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt

Beantwoording vragen BOB Autowas. Markt Beantwoording vragen BOB Autowas Markt Wie zijn de concurrenten van BOB Autowas en hoe positioneert BOB Autowas zich ten opzichte van deze concurrenten (onderscheidende karakter van BOB t.o.v. concurrentie

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorgesteld raadsbesluit. Datum commissievergadering 2 juli 2018

Raadsvoorstel. Voorgesteld raadsbesluit. Datum commissievergadering 2 juli 2018 Raadsvoorstel Voorgesteld raadsbesluit De raad besluit: - Akkoord te gaan met het op voorhand afgeven van een collegegarantiebesluit door ons College aan de BNG Bank waarin zij akkoord gaat voor 100% onvoorwaardelijke

Nadere informatie

FACTSHEET 23 juli 2013

FACTSHEET 23 juli 2013 FACTSHEET 23 juli 2013 Bedrijf : Trotter International Holding B.V. ( Trotter ) Opgericht : 26-4-2012 Gevestigd in : Nederland Branche : Dienstverlening Werknemers : 0 50 Jaarrekening : Unaudited concept

Nadere informatie

8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING

8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING 8% ACHTERGESTELDE OBLIGATIELENING 27 Januari 2015 DG press HoldinG B.V. Hallseweg 21 6964 AJ Hall 0313-671911 Inleiding U kunt geld uitlenen aan ons, DG press HoldinG B.V. (in deze brochure DG press genoemd).

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 HOOFDSTUK 5 OPGAVE 3 Opgave 3 De liquiditeitsbegroting De betaling van de verkopen Verkopen Ontvangsten Maand ex btw btw incl btw 1 maand later Januari 780.000 163.800 943.800 Februari 720.000 151.200

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9 12.000 18.000 26.000 25.000 UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9 Opgave 1 a. Wat zijn de grote verschillen tussen financial- en operational leasing? Financial leasing Langlopende overeenkomst Leasetermijn

Nadere informatie

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44 9 Financieel In deze financiële paragraaf is gestart met het uitgangspunt dat de totale voorraad voor 90% wordt verkocht tegen vastgestelde prijzen. Overige kosten zoals vervoerskosten worden hierin buiten

Nadere informatie

Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018

Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018 *ZEB029F61C2* Zaak en documentnummer : Z/18/075684/DV.18-49 Commissievoorstel Datum collegevergadering: 31 juli 2018 Datum raadsvergadering: 3 oktober 2018 Portefeuillehouder : Burgemeester L. Klaassen

Nadere informatie

Datum: 20 mei 2016 Nummer: 1

Datum: 20 mei 2016 Nummer: 1 Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73a Fw.) Datum: 20 mei 2016 Nummer: 1 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Peter Hendriks Beheer B.V., statutair

Nadere informatie

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl

Verschillende vormen van financiering. dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl Verschillende vormen van financiering dr. Lex van Teeffelen lector Financiële en Economische Advisering lex.vanteeffelen@hu.nl Vooraf De beste financiering is geen financiering! Kijk eerst eens goed naar

Nadere informatie

TOETS 1 - Basiskennis Calculatie (BKC)

TOETS 1 - Basiskennis Calculatie (BKC) TOETS 1 - Basiskennis Calculatie (BKC) Het maximaal aantal te behalen punten voor deze toets is 90. Bij elke vraag of opdracht staat aangegeven hoeveel punten u daarvoor kunt halen. De beschikbare examentijd

Nadere informatie

Financierbaarheid Overname

Financierbaarheid Overname Financierbaarheid Overname Bas Gommers Financieringsspecialist Commercial Clients Regio Zuid Panheel, 15 september 2016 Onderwerpen Wat maakt een bedrijfsovername zo bijzonder Waarde / Prijs / Financierbaarheid

Nadere informatie

Voucherregeling BIHTS Aanvraagformulier

Voucherregeling BIHTS Aanvraagformulier Building Integrated High Tech Systems Parkstad Limburg Voucherregeling BIHTS Aanvraagformulier Versie V2NL Titel project Aanvrager Status aanvraag Concept Definitief Versie Datum Aanvraag voucher BASIS

Nadere informatie

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002

Halfjaarcijfers Amsterdam 18 juli, 2002 Halfjaarcijfers 2002 Amsterdam 18 juli, 2002 René Takens Hielke Sybesma Agenda Samenvatting resultaten halfjaar Markt Accell Group in 1 e helft 2002 Aandeel Accell Group Financieel Samenvatting halfjaarresultaten

Nadere informatie

MKBI DUURZAAM B.V. TWEEDE KWARTAAL 2014 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD

MKBI DUURZAAM B.V. TWEEDE KWARTAAL 2014 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD MKBI DUURZAAM B.V. KWARTAAL RAPPORTAGE TWEEDE KWARTAAL 2014 NIET GECONTROLEERD 6 OKTOBER 2014 MKBI DUURZAAM B.V. De Kuiper 5 5353 RJ Nieuwkuijk The Netherlands Directie MKBi Beheer B.V. A van Egberink

Nadere informatie

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Slimme financiering voor slimme energie Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Introductie voor Investeerders Januari 2017 Samenvatting Obligatielening Vast rendement uit gediversifieerde

Nadere informatie

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl

VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN. Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS VOORBELD ONDERNEMINGSPLAN Metdit voorbeeld ondernemingsplan kunjegelijkaan deslag! www.voorbeeld-ondernemingsplan.nl VOORSTARTENDEONDERNEMERS Hetpakketvoordestartendeondernemer

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.)

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon (ex art. 73A Fw.) Insolventienummer: Toezichtzaaknummer: Datum uitspraak: Curator: R-C: F.05/16/102 NL:TZ:0000012212:F001 09-02-2016 Mr. C.A.M. Nijhuis mr. Schippers Algemeen Gegevens onderneming de besloten vennootschap

Nadere informatie

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV

Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Belangrijkste Informatie over de belegging Certificaat van aandelen in ISG Groeifonds BV Van ISG Groeiffonds BV Dit document helpt u de risico s, de kosten, en het rendement van de belegging beter te bedrijpen.

Nadere informatie

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag.

Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. PITCH & GO aanmeldformulier Rabobank IJsseldelta Dit Pitch & Go aanmeldformulier is er in drie varianten, geef hieronder aan welke u invuld. Starter Bestaande klant (pag. 6) Nieuwe klant (pag. 10) Aanmeldformulier

Nadere informatie

Aurington. Administratie en Advies

Aurington. Administratie en Advies Aurington Administratie en Advies Let op de houdbaarheidsdatum! Mei 5 Pincode 6 7 8 Boetes Dit jaar Deze maand De balans Tandorine B.V. Debet Activa Bezittingen Wat heb ik? Credit Passiva Vermogen Hoe

Nadere informatie

UW BEDRIJF FINANCIEREN

UW BEDRIJF FINANCIEREN UW BEDRIJF FINANCIEREN BEDRIJFSFINANCIERING Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop

Nadere informatie

Checklist. Financieringsaanvraag

Checklist. Financieringsaanvraag Checklist Financieringsaanvraag Checklist als voorbereiding op een financieringsaanvraag Heb je financiering nodig voor jouw bedrijf? Dan zul je de potentiële geldverstrekker moeten overtuigen van jouw

Nadere informatie

Investment sheet. Overzicht. Doelbedrag (minimum): Maximum bedrag: Financieringsvorm: Rente: 5%

Investment sheet. Overzicht. Doelbedrag (minimum): Maximum bedrag: Financieringsvorm: Rente: 5% Investment sheet Overzicht Bedrijfsnaam: Website: Moyee Bonen B.V. moyeecoffee.com Doelbedrag (minimum): 150.000 Maximum bedrag: 250.000 Financieringsvorm: Lening Rente: 5% Looptijd: Aflossing: Zekerheden:

Nadere informatie

Leningen en kasstromen

Leningen en kasstromen 2015 Leningen en kasstromen Onderzoek ikv artikel 213a van de gemeentewet Otto Mekel JS Consultancy 9/21/2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding van het onderzoek... 2 1.2 Onderzoeksvragen...

Nadere informatie

De resultatenrekening

De resultatenrekening De resultatenrekening format resultatenrekening kosten/uitgaven en opbrengsten/ontvangsten afschrijvingen rente eindbalans Joop Lengkeek Kamer H0.012 Email: Lengkeek.J@NHTV.nl www.jooplengkeek.nl 1 De

Nadere informatie

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan

Hoofdstuk 31. Ondernemingsplan. Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan www.jooplengkeek.nl Ondernemingsplan Persoonlijk plan Marketingplan Financieel plan Organisatieplan Persoonlijk plan Persoonsgegevens Motivatie om ondernemer te worden Sterke punten & zwakke punten 1 Ondernemingsplan

Nadere informatie

Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen

Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen Vertrouwelijk en eigendom van Zelfstroom B.V. Zelfstroom SPV 6 Investeringsmogelijkheid I 175 operationele zonnestroomsystemen Samenvatting voor de investeerder - 28 juni 2016 Inhoudsopgave I 28 juni 2016

Nadere informatie

6. INLEIDING EN VOORWOORD

6. INLEIDING EN VOORWOORD 6. INLEIDING EN VOORWOORD Dit Informatie Memorandum wordt u aangeboden door Old Liquors Invest B.V. (Uitgevende instelling). In dit Informatie Memorandum wordt de naam Old Liquors Invest B.V. ook gebruikt

Nadere informatie

Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank?

Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank? Hoe haal ik het maximum uit mijn relatie met de bank? 1 Veel ondernemingen zijn in meer of mindere mate afhankelijk van banken voor de uitoefening van hun bedrijf. Deze afhankelijkheid kan tot uitdrukking

Nadere informatie

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE

De ondernemer. De onderneming PROJECT INFORMATIE Projectnummer PF0019 Totale financiering 168.000,00 Omschrijving MTU Maritiem Transport Urk Zekerheid, o.a. 2 e hypotheek Financiering Annuïtaire lening Looptijd 7 jaar Object Aankoop Mvs Douwe Hendrik

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

Het eerste geïntegreerde faillissementsverslag.

Het eerste geïntegreerde faillissementsverslag. Het eerste geïntegreerde faillissementsverslag. Inzake : B&V Holding B.V. statutair gevestigd te Ulft, gemeente Oude IJsselstreek, KvK-nr: 09116845, en B&V Vastgoed B.V. statutair gevestigd te Ulft, gemeente

Nadere informatie

VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 28 december 2016

VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: /CAMN Datum: 28 december 2016 VIERDE FAILLISSEMENTSVERSLAG Nummer: 222020/CAMN Datum: 28 december 2016 Gegevens onderneming : de besloten vennootschap SGM Europe B.V., statutair gevestigd te Bemmel, kantoorhoudende en zaakdoende aan

Nadere informatie

Deutsche Bank. Valutamanagement bij. Deutsche Bank

Deutsche Bank.  Valutamanagement bij. Deutsche Bank Deutsche Bank www.deutschebank.nl Valutamanagement bij Deutsche Bank Valutamanagement bij Deutsche Bank 1. Waarom is deze brochure belangrijk? In deze brochure geven wij u algemene informatie over valutaproducten.

Nadere informatie

FINANCIERING VOOR ZONNE-ENERGIE

FINANCIERING VOOR ZONNE-ENERGIE FINANCIERING VOOR ZONNE-ENERGIE WIJ ONDERSTEUNEN ZONNE-ENERGIEPROJECTEN MET Contracten & Financiering: Crowdfunding & (bank) Inzicht & Monitoring Rentebetaling & Administratie HOE WERKT CROWDFUNDING? 1.

Nadere informatie

Samenvatting Management & Organisatie H13+H14

Samenvatting Management & Organisatie H13+H14 Samenvatting Management & Organisatie H13+H14 Samenvatting door een scholier 2187 woorden 22 maart 2009 7,1 44 keer beoordeeld Vak M&O Hoofdstuk 13 13.1 Leverancierskrediet Leverancierskrediet: krediet

Nadere informatie

INFORMATIE PROSPECTUS

INFORMATIE PROSPECTUS INFORMATIE PROSPECTUS 1 INHOUDSOPGAVE 3 Achtergrond 4 De Lening 5 Risico s aan uw belegging Informatievoorziening Overdraagbaarheid Inschrijvingsproces 7 Samenvatting van de aanbieding 2 ACHTERGROND GK

Nadere informatie

Ondernemerschap. Hoe kan je een bedrijf starten?

Ondernemerschap. Hoe kan je een bedrijf starten? Ondernemerschap Hoe kan je een bedrijf starten? Onderdelen 1. Ondernemingsvormen 2. Financieringsvormen 3. Samenwerkingsvormen 4. Verzekeringen 5. Wetten & Regels Voorafgaand maak je een plan van aanpak

Nadere informatie

MKBfinancieringsbarometer

MKBfinancieringsbarometer MKBfinancieringsbarometer Q3 24 2 MKB-Financieringsbarometer Inhoud Omzetgroei- en verwachtingen 4 Medewerkersgroei- en verwachtingen 6 Financieringsbehoefte- en verwachtingen 7 Kennis over financieringsvormen

Nadere informatie

Een ondernemingsplan voor een duurzaam product of dienst

Een ondernemingsplan voor een duurzaam product of dienst DUURZAAMHEIDSPROJECT KLAS 11 Inleverdatum: VRIJDAG 17 februari 2017 Een ondernemingsplan voor een duurzaam product of dienst Jullie zijn een productteam die de opdracht krijgt een nieuw duurzaam product

Nadere informatie

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon

Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon Openbaar faillissementsverslag rechtspersoon Nummer: 4 Datum: 6 april 2012 Datum uitspraak: 14 juni 2011 Curator: Mr. M.A.L.M. Willems R-C: Mr. C.P. Bleeker Activiteiten onderneming: MBD: Het uitvoeren

Nadere informatie

DE TOP 10 ALTERNATIEVE FINANCIERINGSTIPS ALS DE BANK NIET MEEWERKT, WAT DAN?

DE TOP 10 ALTERNATIEVE FINANCIERINGSTIPS ALS DE BANK NIET MEEWERKT, WAT DAN? D TOP 10 LTRTV FCRGSTPS LS D BK T MWRKT, WT D? Bij heel veel ondernemers is dit inmiddels een bekend begrip geworden, de bank financiert niet (helemaal) meer mee. Wat dan te doen? Welke alternatieven zijn

Nadere informatie

Schaalvergroting; financieren en managen van groei

Schaalvergroting; financieren en managen van groei Schaalvergroting; financieren en managen van groei Dennis Koomen, Enodex Consultancy BV Even voorstellen 42 jaar jong, getrouwd en 2 kinderen 16 jaar Rabobank als Accountmanager GZ Agri Februari 2016 ontslag

Nadere informatie

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB

Slimme financiering voor slimme energie. Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Slimme financiering voor slimme energie Kleinschalige financiering van schone energie in het MKB Introductie voor Investeerders September 2016 Samenvatting Obligatielening Vast rendement uit gediversifieerde

Nadere informatie

Bijzondere ledenvergadering. Update verbouwing en financiële positie

Bijzondere ledenvergadering. Update verbouwing en financiële positie Bijzondere ledenvergadering Update verbouwing en financiële positie Agenda Doelstelling van deze avond Juridische structuur Projectfinanciering & ontstaan tekort Exploitatiebegroting Stichting Exploitatiebegroting

Nadere informatie

De week van het financieren Bancaire Financiering

De week van het financieren Bancaire Financiering De week van het financieren Bancaire Financiering Rob van Blokland, 16 februari 2017 Doelstelling Na afloop van deze presentatie: Heb je inzicht: - In hoe een bank naar een financieringsaanvraag kijkt

Nadere informatie

Euler Hermes Debiteurenscan. Voorbeeldbedrijf

Euler Hermes Debiteurenscan. Voorbeeldbedrijf Euler Hermes Debiteurenscan Voorbeeldbedrijf Den Bosch, 01-01-2015 Debiteurenscan- Deel 1 Risicoverdeling en Aantal bedrijven Uitstaand bedrag Bedrijfsnaam Voorbeeldbedrijf In de analyse 124 1.480.000

Nadere informatie

Kamer van Koophandel (KvK): hier kom je meer te weten over vergunningen, wetgeving en btw.

Kamer van Koophandel (KvK): hier kom je meer te weten over vergunningen, wetgeving en btw. Samenvatting door Sem 1018 woorden 25 januari 2018 7,3 5 keer beoordeeld Vak Methode Economie Praktische economie Samenvatting economie hoofdstuk 3 + 4 + 5 Paragraaf 3.1 Kamer van Koophandel (KvK): hier

Nadere informatie

Grip op Financiën. 13 januari 2015 Sector Control

Grip op Financiën. 13 januari 2015 Sector Control Grip op Financiën 13 januari 2015 Sector Control Opbouw presentatie Inzicht in ontwikkeling leningenportefeuille en rente Normenkader van de gemeente Eindhoven Beheersmaatregelen Huidige leningenportefeuille

Nadere informatie

MKBI DUURZAAM B.V. VIERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD

MKBI DUURZAAM B.V. VIERDE KWARTAAL 2013 KWARTAAL RAPPORTAGE NIET GECONTROLEERD MKBI DUURZAAM B.V. KWARTAAL RAPPORTAGE VIERDE KWARTAAL 2013 NIET GECONTROLEERD 31 DECEMBER 2013 MKBI DUURZAAM B.V. De Kuiper 5 5353 RJ Nieuwkuijk The Netherlands Directie MKBi Beheer B.V. A van Egberink

Nadere informatie

Boozt24. Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat wij kunnen financieren. Voorwaarts financieren noemen wij dat.

Boozt24. Hoe waardevoller die debiteurenportefeuille, des te hoger het bedrag dat wij kunnen financieren. Voorwaarts financieren noemen wij dat. Boozt24 Als ondernemers geloven wij dat het financieringspotentieel van een bedrijf bepaald moet worden door haar gezondheid van vandaag en haar potentieel van morgen. Daarom verstrekt Boozt24 een faciliteit

Nadere informatie

Om de sector zo goed mogelijk te vertegenwoordigen, hebben we alle ondernemingen geïdentificeerd die hun jaarrekening op de website van de NBB

Om de sector zo goed mogelijk te vertegenwoordigen, hebben we alle ondernemingen geïdentificeerd die hun jaarrekening op de website van de NBB 1 Om de sector zo goed mogelijk te vertegenwoordigen, hebben we alle ondernemingen geïdentificeerd die hun jaarrekening op de website van de NBB (Nationale Bank van België) hebben gepubliceerd. Ondernemingen

Nadere informatie