Jaargang 14/ 15 Nr januari 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaargang 14/ 15 Nr. 10 30 januari 2015"

Transcriptie

1 Belangrijke data 6 februari Rapport mee gr. 3 t/m 8 9 februari Cultuureducatie gr.5 & 6 13 februari Schaatsen gr.3 t/m 8 Volgende nieuwsbrief 17 t/m 19 februari Oudergesprekken gr. 3 t/m 8 Groep 8: alleen voor ouders die hier gebruik van willen maken 20 februari Groep 5 t/m 8 continurooster tot uur 23 t/m 27 februari Voorjaarsvakantie Geboren Juf Lisette stuurde ons vanmorgen dit heugelijke mailtje: Gister was een grote dag voor ons gezin! We mochten ons derde wonder verwelkomen. Jort Geert van der Sluis (roepnaam Jort) is gister geboren om 20:53 uur in het ziekenhuis. Alles is goed en voorspoedig gegaan en nu... lekker genieten! :-) Langs deze weg willen wij juf Lisette en haar gezin van harte feliciteren met de geboorte van Jort! Druppelen Vanaf de kerstvakantie druppelen de kinderen s ochtends en na de lunchpauze naar binnen. Het valt op dat er door deze nieuwe manier van binnenkomen veel rust is in en rond de school (vooral in de ochtend). Toch zijn er wel wat verbeterpuntjes. Om uur gaat de deur open, de kinderen die dan op het schoolplein zijn, komen allemaal naar binnen en gaan naar de eigen klas om daar iets rustigs te doen: veelal is dat lezen. Om uur starten de leerkrachten met de les. Er komen, vooral van de kinderen van de groepen 3 en 4, ook ouders mee naar binnen. Uiteraard kan dan aan de leerkracht e.e.a. worden verteld, maar graag willen we wel de kinderen rustig laten opstarten. Oftewel: de kinderen pakken bijvoorbeeld een boek en gaan lezen, zodat er rust ontstaat. Helpt u ons mee om deze rust ook daadwerkelijk te verkrijgen? Na de lunchpauze is het wat onrustiger. Misschien is het goed om nog even goed duidelijk te maken wat nu de bedoeling is. Er is een leerkracht op het plein vanaf uur. De deur gaat open om uur. De mensen van Brood en Spelen (de overblijf) zijn er tot uur. Dan komen de kinderen naar binnen. Dus voor alle kinderen die om uur op het schoolplein zijn, geldt: de deur gaat open om uur, dan komen we binnen. De kinderen gaan weer naar de klas, pakken een rustige activiteit (boek o.i.d.) en om uur start de leerkracht met de les. Buiten blijven spelen terwijl de deur open is (08.20 uur en uur) is dus niet de bedoeling!

2 Zieken Er zijn veel zieken. Nogal wat kinderen zijn ziek, ook leerkrachten ontkomen niet aan de griep. Laten we hopen dat het voorjaar snel komt en we allemaal weer meer bestand worden tegen allerlei virussen. In principe lukt het bijna altijd om een vervanger te vinden wanneer een leerkracht ziek is. We hopen dat u begrip heeft wanneer dit niet altijd even ideaal wordt opgelost. We doen ons best om de kinderen zo goed mogelijk op te vangen! Ouderavonden Naast de individuele ouder(gespreks)avonden staan er ook een tweetal ouderavonden gepland met uiterst interessante thema s. Donderdag 19 maart a.s. komt schrijfster Rian Visser naar de Gaspard om met ons het thema lezen aan de orde te stellen. Niet alleen het lezen in een boek, maar ook het digitale lezen zal aan de orde komen. Donderdagavond 9 april komen twee dames van het Samenwerkingsverband de Eem (waarbij de Gaspard is aangesloten) een uitleg geven over wat Passend Onderwijs is. Ella van Ginneken en Mary Anema zullen een presentatie houden en gaan vooral in op de vragen die er bij u zijn. Ook dit belooft een zeer inhoudelijke avond te worden! Zie: Springtouwen! Hebt u de kinderen (en leerkrachten) van de week al zien springen met de vrolijke, gekleurde springtouwen? Het ziet er echt fantastisch uit! In de pauzes wordt er volop gesprongen. De Gaspard is in beweging. Fit gaaf! We merken dat ook heel erg aan de groente en fruit, die mee worden genomen als tussendoortje (het weekgemiddelde van de hele school is al 60%!). We hopen dit in de komende weken vol te houden en waar mogelijk verder uit te breiden... op weg naar de Fitste school van de hele wereld! Dat is toch gaaf! FIT GAAF! De springtouwen, die wij op school gebruiken, heten 'ropes'. Deze week en vorige week hebben alle kinderen zelfs springtouwles gekregen! Er zijn zoveel 'moves' met een springtouw te maken...ongelooflijk! Regelmatig krijgen wij de vraag of deze kwalitatief goede springtouwen ook te koop zijn. Wij horen deze vraag natuurlijk graag en merken dat het bewegen/springtouwen leeft. Dat vinden we echt super. Op de foto staat Veerle uit groep 3, zij heeft thuis zelfs met magneet mozaïek een springend meisje gemaakt. Wij hebben de springtouwen gesponsord gekregen van de gemeente, dus geven wij graag de site waar ze besteld kunnen worden. Dit is: Heel veel springplezier! Bureau Halt in groep 7 Afgelopen maandag is Bureau Halt in groep 7 op bezoek geweest. Aan de hand van leerzame activiteiten en een film hebben de kinderen antwoord gekregen op de vragen: Wat is Bureau Halt?, Wat voor werk doen ze?, Wanneer kom je bij Bureau Halt? en Wat kunnen de gevolgen en straffen van jouw daden zijn (op korte en lange termijn)? De kinderen van groep 7 zijn er een hoop over te weten gekomen. Het was een hele leerzame ochtend. Aanstaande maandag is de vervolgles en die gaat over 'Hoe ga je om met groepsdruk?'. We hopen dan ook weer op een heel leerzaam moment met elkaar!

3 Wetenschap & Techniekcursus Binnenkort start Mad Science een wetenschap & techniekcursus. Vanmorgen kregen we alvast een voorproefje te zien wat de kinderen tijdens deze cursus gaan doen. De cursus wordt na schooltijd gegeven in ons schoolgebouw. Vandaag krijgen de kinderen een folder mee waarop u informatie over het inschrijven kunt vinden. De cursus is geschikt voor kinderen uit groep 3 t/m 8. Parkeerkaarten Graag willen wij de verkeerssituatie rondom onze school zo veilig mogelijk maken... Om hier met elkaar bewust mee bezig te zijn, hebben de kinderen deze week 'een parkeerkaart' meegekregen. Op deze kaart is in het groen aangegeven waar er rondom de school geparkeerd mag worden. U kunt deze parkeerkaart bijvoorbeeld in uw auto leggen. Door de parkeermogelijkheden te zien, er aandacht voor te vragen bij de ouders, er met elkaar rekening mee te houden, creëren we samen een hele overzichtelijke, veilige situatie! Gisteren zijn er bekeuringen uitgedeeld omdat auto s verkeerd geparkeerd stonden. Wees hier dus attent op. Wij parkeren voor de veiligheid op de juiste plaats rondom onze school

4 Bezoek aan het Groenhorst Vorige week vrijdag werd groep 8 opgehaald door een bus om naar de middelbare school het Groenhorst te gaan. Het duurde 20 minuten om er te komen. Toen we aangekomen waren, werden we in drie groepjes verdeeld. Ieder groepje kreeg een begeleider die zelf op de school zit. Je ging om de 10 minuten naar een andere klas waar je dingen ging doen. Bij het dierenlokaal kon je dieren bekijken en vasthouden. Je kon er ook koeien melken maar dat was nog best lastig. Er was ook een klas waar je proefjes kon doen. Je kon bijvoorbeeld met zeep en water, vuur in je handen houden. We gingen ook nog naar de aula, daar kregen we limonade en een koekje. Daarna gingen we naar de stal, daar waren schapen, kippen en een geit. Toen het tijd was, gingen we weer met de bus terug en gingen we weer leren op onze eigen school. Niek Groep 8 ging met de bus naar het Groenhorst. Toen we daar eenmaal waren, leek het op een kinderboerderij. Ze hebben daar stallen, dieren en kassen. In de aula leek het net een jungle. Daarna gingen we naar de lessen Engels, muziek & bloemen. Het was erg leuk. Nova & Quinevere Koningsspelen In het kader van Fit in 90 dagen zullen we op vrijdag 24 april gaan deelnemen aan de jaarlijkse Koningsspelen! Met een heerlijk gezond ontbijt, bewegen op muziek en leuke, intensieve sportactiviteiten wordt het een feestelijke, fitte dag! Op 24 januari volgen de kinderen van groep 5 t/m 8 een continurooster. De kinderen zijn deze dag daarom om uur uit en nemen hun eigen lunch mee. Wat precies de invulling van deze dag verder zal zijn, hoort u te zijner tijd, maar dat het een fitte dag wordt absoluut!!! Nieuws over de studenten Vlak voor kerst hebben wij afscheid genomen van meester Pieter. Hij heeft veel voor de school gedaan, bedankt hiervoor en veel succes met het afronden van je studie! Juf Lianne staat op maandag en dinsdag voor groep 1/2b en blijft dit ook doen. Juf Gabriella gaat van groep 7 naar groep 4, zij is er op maandag. Juf Monique gaat van groep 3 naar groep 1/2b, meester Tjebbe gaat van groep 7 naar groep 3 en juf Valerie gaat van groep 5 naar groep 7. Zij lopen stage op donderdag. Nieuwe leerling Sofie Rots in groep 1/2A Van harte welkom!

5 Verjaardagen Tije Stratenus gr Nicky Kooijker gr Latifa Elmaz gr Sander Roos gr Berfin Özdemir gr Britt Westeneng gr Jaelyn Mangoensentono gr.1/2a Namens het team, Eelco Dam.

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015

Jaargang 14/ 15 Nr. 14 10 april 2015 Belangrijke data 16 april Theoretisch verkeersexamen gr.7 21 t/m 23 april Cito toets gr.8 24 april Koningsspelen, continurooster tot 14.00 uur Volgende nieuwsbrief 27 april Vrij i.v.m. Koningsdag 28 april

Nadere informatie

Voor het eerst naar de basisschool!

Voor het eerst naar de basisschool! Voor het eerst naar de basisschool! Wat moet ik weten? OBS De Wilgenhoek Steurstraat 3 4273EN Hank 0162-402 947 wilghoek@xs4all.nl 1 Inleiding Oei, wat spannend, de eerste schooldag! Hoewel uw kleuter

Nadere informatie

Hilversum, april 2015

Hilversum, april 2015 Hilversum, april 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Fijn dat u er was bij de Paasviering en dank aan dominee Tacken (de vader van Jonathan) voor het op inspirerende en passende wijze leiden van deze viering.

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 3; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 3; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Personeel Aan het begin van het schooljaar was nog niet duidelijk hoe het verder zou gaan met onze zieke collega, Hans van der Wurff. Inmiddels weten we dat Hans definitief niet

Nadere informatie

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers,

VOORWOORD. Beste ouders en verzorgers, Wetenswaardigheid 11 26 februari 2015 Beste ouders en verzorgers, VOORWOORD Deze week heeft u allemaal het tweede rapportgesprek. We hopen dat het prettige gesprekken zijn en dat u helder en duidelijk

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school

In dit nummer. Personeel en onderwijs. Welkom op school. Belangrijke data... Personeel en onderwijs. Welkom op school In dit nummer Personeel en onderwijs Welkom op school Thema s trefwoord TSO-nieuws Schoolfruit Kunstmenu Muziekworkshop Gigakids Typecursus Kerstbomenactie Schoonmaakavond Sinterklaas Kerstviering Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42.

Eén ding is nodig. Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. Eén ding is nodig Deze geschiedenis kun je lezen in Lukas 10 : 38 42. We hebben met elkaar nagedacht over de wonderen die de Heere Jezus heeft gedaan toen Hij op de aarde was. Grote wonderen! Weet je t

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!!

Agenda. Juffenfeest groep 3 t/m 8 Het kon er nog net tussen geplakt: het juffenfeest in groep 1/2 was een oorverdovend succes! Bedankt moeders!! Agenda Ma 13/4 Praktisch verkeersexamen groep 7 Di 14/4 Bezoek kinderboerderij groepen 1&2 Wo 15/4 Bibliotheekbezoek groepen 1&2 Do 16/4 Schriftelijk verkeersexamen groep 7 Di 21/4 Cito-eindtoets Wo 22/4

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s),

Waterlandjournaal. Nieuws van de directie. 28 november 2014. Jaargang 2, nr. 3. Beste ouder(s) en verzorger(s), Waterlandjournaal Jaargang 2, nr. 3 Beste ouder(s) en verzorger(s), 28 november 2014 Nieuws van de directie I N D I T N U M M E R : Nieuws van de directie OR voorzitter Oproep directie Nieuws van LOS Daltonnieuws

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster

Nieuwsbrief 10. Saskia. Gosse. Terugblik april. Vakantierooster Saskia Nieuwsbrief 10 Sinds enige tijd is Saskia afwezig. Dit i.v.m. het overlijden van haar moeder. Gelukkig hebben we de vervanging van de groep goed weten te regelen. Diana is de vaste schakel gebleven

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015

Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015 Nieuwsbrief nr. 11 6 februari 2015 Agenda 10 februari Leerlingenpanel 16 februari MR-vergadering 17 februari 20.00 uur vergadering Oudercommissie 19 februari 9.00 12.00 uur Open huis voor nieuwe leerlingen

Nadere informatie

Aeresteijn mededelingen

Aeresteijn mededelingen Aeresteijn mededelingen 2014-2015 nr. 14 2 april 2015 Ouders. Tijdens de pizzasessie op 19 maart jongstleden heb ik onze gasten kort wat mogen vertellen over onze mooie school. Zoals verwacht waren veel

Nadere informatie

Zie je jezelf al zitten?

Zie je jezelf al zitten? 28 stad & esch & diever & meppel 29 Bij ons ben je in een omgeving waar leren en ontdekken als vanzelf gaat. Een omgeving die je de ruimte biedt die je nodig hebt. En wat je nodig hebt, is niet elk moment

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015

Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Westervalge 5 9989 EB Warffum Telefoon: 42 2330 email: obsjanseniusdevries@lauwerseneems.nl http://www.janseniusdevries.nl Nieuwsbrief 14 5 maart 2015 Agenda. 9 maart Oudergesprekken groep 1 t/m 7 11 maart

Nadere informatie

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7

6-3-2015. Weerbaarheidstraining in groep 7 6-3-2015 Weerbaarheidstraining in groep 7 In groep 7 hebben wij sinds januari weerbaarheidstraining. Daarbij leer je hoe je voor jezelf moet opkomen en jezelf moet beschermen. We hebben ook een boekje

Nadere informatie

Amstelveen, 27 maart 2015 31 e jaargang: nr. 14

Amstelveen, 27 maart 2015 31 e jaargang: nr. 14 Amstelveen, 27 maart 2015 31 e jaargang: nr. 14 Welkom op school Aanpassing wet en regelgeving Mats van Trigt klas L Bernice van Wegberg klas M Vincent van Wegberg klas M Ingmar Levie klas K Nikay Mezas

Nadere informatie

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden.

Iedereen mag meedoen als er gespeeld wordt. U kunt deze ook op de posters bij de ingangen en in de klassen terug vinden. PCBS Willem-Alexander Kapelweidtje 2 1861 JH Bergen www.tabijn-willemalexander.nl 072-5813142 Nr. 10, 15-1-2015 072-5818270 Maandregel van de Willem-Alexanderschool wa-school@tabijn.nl Deze maand staat

Nadere informatie

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal

t M1tje Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal 18-05-2015 11e jaargang nr. 15 t M1tje In Nieuwe shirts/ Giro 555 Nepal Met de fusie hebben we een prachtig mooi logo gekregen en dus werd het tijd voor een mooi nieuw Meent shirt. Een delegatie van de

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015

Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Nieuwsbrief 11 2 februari 2015 Inhoud Nieuws uit groep 3 Toneelstuk Nieuwe gevelborden NL doet! Volg ons op Facebook Verplaatsen fietsenstalling Aanmelden broertjes en zusjes De juiste telefoonnummers

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie