voorjaar 2017 workshops bijscholingen cursussen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "voorjaar 2017 workshops bijscholingen cursussen"

Transcriptie

1 voorjaar 2017 workshops bijscholingen cursussen

2 inhoud Workshops als kennismaking 3 Workshops als bijscholing 4 Filosofie op zondag 7 Cursussen 8 Herhalingsdagen 10 Open dagen 11 Anneke Verweijen en Diana Plenckers doen de Zonnegroet vóór de Sūryatempel in Konarak, India

3 WORKSHOPS ALS KENNISMAKING Voor iedereen die kennis wil maken met onze opleiding en met onze stijl van lesgeven Yoga en de kracht van Hara Workshop Yoga en adem Docent: Noor Palazzi Datum: zo. 12 februari 2017, u Kosten: 85,- (eigen lunch meenemen) Hara is het dragende midden van de mens, de vitale kracht van je menselijk bestaan. In deze workshop leer je Hara te ervaren als het zwaartepunt van je lichaam. Ook ontdek je Hara als het krachtcentrum in je buik, als drager van je persoonlijkheid. Ervaar dynamische stabiliteit in houding en beweging. 3 Mediteren en mindful leven Workshop Yoga en meditatie Docent: Lot Heijke Datum: zo. 2 april 2017, u Kosten: 85,- (eigen lunch meenemen) Mindfulness gaat over de oefening op je yogamat en meditatiekussen, en in het dagelijkse leven. Op deze inspiratiedag oefenen we met meditatie en yoga. Ook leer je hoe je mindfulness door de dag heen in kunt zetten, thuis of op je werk. Open voor mensen met alle niveaus van ervaring. Zonnegroet Workshop Sūryanamaskāra Docent: Diana Plenckers Datum: zo. 7 mei 2017, u Kosten: 85,- (eigen lunch meenemen) In deze workshop leer je de klassieke uitvoering van de Sūryanamaskāra, maar ook de achtergronden en de effecten ervan op lichaam en bewustzijn. Deze dynamische serie yogahoudingen wordt volgens de yogatraditie s ochtends rond zonsopgang beoefend, voorafgaand aan āsana, prānāyāma en meditatie. Ook leer je de twaalf Sanskriet namen van de zon die als mantra s de oefening begeleiden en versterken.

4 WORKSHOPS ALS BIJSCHOLING Voor yogadocenten en voor studenten van de opleiding (vanaf het tweede basisjaar) Een therapeutische kijk op yoga-āsana s (3 dg) Workshop bewegingsleer en yoga Docent: Stanley Treskes MSc (orthomanueel therapeut), yoga door Diana Plenckers Data: do. 9, 16 en 30 maart 2017, u Kosten: 295,- In deze driedaagse workshop gaan we de bewegingsleer praktisch toepassen op yoga. Daarbij wordt steeds uitgegaan van de gezonde mogelijkheden van het bewegingsapparaat, van daaruit kijken we naar de pathologie en hoe yogahoudingen daarop aan te passen (of juist niet). Aan bod komt onder meer: Wat zijn de consequenties van reumatisch weefsel of van een kunstheup voor de yogabeoefening? Welke houdingen zijn geschikt of ongeschikt bij een hernia? Wat zijn contra-indicaties voor artrose? Door meer inzicht in de werking van bindweefsel, zenuwstelsel en het lichaam als geheel kun je als yogadocent de juiste keuzes maken. In de theorieles gaat Stanley eerst in op wat bewegen feitelijk is, welke structuren in het lichaam daarbij betrokken zijn en hoe. Behandeld wordt: bekken en de lage extremiteiten (les 1), nek en hoge extremiteiten (les 2), integratie van beide en het geheel (les 3). Elke lesdag begint met een korte yogales. De yoga-āsana s worden in de middag verder uitgewerkt. Van de deelnemers wordt enige basiskennis van het bewegings apparaat verwacht. 4

5 Yogadocent als ondernemer (3 dg) Workshop zakelijke praktijkbegeleiding en marketing Docenten: Henri Schuurmans (dag 1), Annemarie Jansen (dag 2 en 3) Data: do. 20 april, 11 mei, 8 juni 2017, u Kosten: 245,- (dag 1: 85,- ; dag 2 en 3: 170,- ) Wil je starten met lesgeven of heb je een eigen praktijk die je wilt uitbreiden? Als yogadocent werk je (veelal) als zelfstandige, je bent ondernemer. In deze driedaagse workshop worden de zakelijke en commerciële kant van het yogadocent zijn behandeld. Je leert wat nodig is om van je praktijk een succes te maken. Je kunt je ook apart voor dag 1 of voor dag 2 en 3 inschrijven. Dag 1: zakelijk Tijdens de eerste workshopdag leer je over de zakelijke en financiële basis van je praktijk. Moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel? Wat zet je in een ondernemingsplan? Hoe bepaal je de hoogte van lesgeld en hoe zit het met administratie, verzekeringen en belastingen? 5 Dag 2 en 3: marketing De tweede en derde workshopdag gaan over marketing. Hoe positioneer je jezelf in een markt met steeds meer yogadocenten? Hoe trek je studenten aan op een manier die bij jou past? Dag 2. We gaan in op de strategie van je marketing. Of je nu start of wilt uitbreiden, marketing begint bij het bepalen van een heldere koers. Wat maakt jou uniek? Wat is jouw visie voor je praktijk, wat past bij jou? En welke studenten horen daarbij? Je werkt je eigen ideeën uit aan de hand van schrijfoefeningen en huiswerk. Dag 3. Als vervolg op de strategiebepaling van dag 2, gaan we nu aan de slag met de praktische uitwerking ervan. Wat moet er op je website staan? Welke (sociale) media zijn zinvol om in te zetten? Hoe schrijf je teksten waardoor jouw toekomstige studenten zich aangesproken voelen? Een dag vol tips en handreikingen. Via een besloten Facebook-groep kun je ook na de workshop vragen stellen en feedback vragen.

6

7 FILOSOFIE OP ZONDAG Voor iedereen die geïnteresseerd is in de wijsgerige achtergronden van yoga en de verbinding met het westers denken Thema 2016/2017: Filosofie en religie Thema van dit seizoen is: Filosofie en religie. We verkennen historische en filosofische bronnen van yoga en gaan op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen inzichten en ervaringen uit het Oosten (India, hindoeïsme) en het Westen (bijbel, christendom). De sprekers beschouwen het onderwerp vanuit wetenschappelijk, filosofisch en/of persoonlijk perspectief. Elke lesdag begint met yoga en meditatie door onze eigen docenten. In de les wordt bewust de relatie gelegd met het onderwerp van de lezing van de middag. Informatie per lezing vind je op 7 Meister Eckhart op het kruispunt van Oost en West Workshop Yoga en Wijsbegeerte Lezing: dr. Bruno Nagel Yoga: Noor Palazzi Datum: zo. 22 januari 2017, Kosten: 75,- Religie en spiritualiteit: de hedendaagse Toren van Babel Workshop Yoga en Wijsbegeerte Lezing: drs. Rinus van Warven Yoga: Caroline Brand Datum: zo. 19 februari 2017, Kosten: 75,- Kundalini-ontwaken en de Bijbel Workshop Yoga en Wijsbegeerte Lezing: Anne-Marie Wegh Yoga: Jeanet Heilbron Datum: zo. 19 maart 2017, Kosten: 75,- Lezingen van vorige seizoenen beluisteren? Deze zijn te downloaden. Kijk op

8 CURSUSSEN Voor geïnteresseerden, voor studenten van de opleiding of voor yogadocenten als bij scholing (kijk per cursus) Ayurvedische massage (8 dg) Docenten: Diana Plenckers, Ineke Visser Startdatum: di. 24 januari of zat. 4 februari 2017, u Kosten: 615,- Je leert het hele lichaam masseren volgens de Ayurvedische principes. Deze cursus kun je naast een opleidingsjaar volgen, ook in het eerste basisjaar. Ook voor geïnteresseerden van buiten de opleiding. Ayurvedische beginselen (8 dg) Docent: Mariëlle Glorie Startdatum: vrij. 20 januari 2017, u Kosten: 675,- Ayurveda en yoga zijn twee zijden van dezelfde munt. Kennis van Ayurveda geeft je meer inzicht in je eigen functioneren. Elke les start met een Ayurvedische maaltijd die vooraf door docent en studenten wordt bereid. 8 Adem en prānāyāma (8 dg) Docent: Noor Palazzi Startdatum: vrij. 27 januari 2017, u Kosten: 615,- Een cursus voor yogadocenten die hun eigen āsana- en prānāyāmabeoefening willen verdiepen. Ook als module te volgen door studenten van de opleiding die de cursus Adem en Ademtherapie of het derde basisjaar hebben afgerond. Mantra/Yantra (8 dg) Docent: Irma Jaspers Startdatum: vrij. 27 januari 2017, u Kosten: 615,- In deze cursus leer je mantra s chanten en hoe ermee te werken en je leert yantra s te construeren, hoe ze in te kleuren en erop te mediteren. Te volgen als module, als bijscholing of als cursus voor geïnteresseerden met enige kennis van de chakrafilosofie.

9 Anatomie/Fysiologie (8 dg) Docent: Elisa Fischer (arts en yogadocent) Startdatum: vrij. 20 januari 2017, u Kosten: 615,- Hoe werkt het menselijk lichaam en wat is het effect van yoga op het fysieke functioneren? Dat leer je in deze cursus die is toegespitst op wat je als yogadocent moet weten. Voor yogadocenten en voor studenten van de opleiding. Yoga voor kinderen (3 dg) Docent: Leen Demeulenaere Data: vrij. 20 januari, 10 en 24 februari 2017, u Kosten: 365,- 9 Yoga voor jongeren (3 dg) Docent: Caroline Brand Data: vrij. 17 en 31 maart, 14 april 2017, u Kosten: 365,- Yoga voor mensen met een verstandelijke beperking (3 dg) Docent: Astrid Baumann Data: vrij. 5 en 19 mei, 2 juni 2017, u Kosten: 365,- In deze drie onderdelen van het specialisatiejaar Yoga voor Doelgroepen leer je hoe je yoga toegankelijk kunt maken voor respectievelijk kinderen, jongeren of verstandelijk beperkten. Voor studenten van de opleiding die het derde basisjaar hebben afgerond of yogadocenten met vergelijkbare vooropleiding. Het bijwonen van de bij de cursus behorende examendag en de nabespreking maakt deel uit van de cursus. Data: 16 en 23 juni 2017 (tijd en indeling n.t.b.)

10 HERHALINGSDAGEN Je ervaart de les op een dieper niveau, ook de theorie, het is net alsof ik de eerste keer dat ik deze les volgde de taal heb geleerd en nu nog beter begrijp wat er gezegd wordt, ik doe zoveel inspiratie op voor mijn eigen lessen. (Reacties van studenten) Een herhalingsdag is het opnieuw volgen van een lesdag van elk studiejaar of een cursus die je al eerder hebt gedaan. Herhalingsdagen gelden als bijscholing. In het maandoverzicht op de website vind je elke maand alle onderwerpen per lesdag. Kosten: 75,- 10 Erkenning en bijscholingspunten Al onze workshops, bijscholingen en cursussen zijn erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland. De VYN kent een bijscholingsverplichting van 60 punten per 5 jaar. 1 contactuur = 1 punt. Na afronding van de workshop of cursus ontvang je een bewijs van deelname met vermelding van het aantal bijscholingspunten. Cadeaubon Je kunt ook een workshop cadeau geven met onze cadeaubon ter waarde van 85,-. Leuk om aan een yogavriend(in) te geven, bijv. met een groepje. Of om op je eigen verlanglijstje te zetten. Te verkrijgen bij het secretariaat. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de website. Je vindt ons ook op Facebook.

11 OPEN DAGEN Yogales en informatie over de opleiding zo. 9 april, zo. 25 juni, zo. 27 augustus 2017, u Toegang gratis Je bent van harte welkom op onze open dagen. Of je nu een complete erkende vierjarige yogaopleiding wil volgen of als je informatie wil over losse cursussen of bijscholingen. Als je al eerder een opleiding hebt gevolgd bijvoorbeeld, maar ook als je je wil verdiepen in yoga. Voor jezelf. Je kunt een yogales volgen, praten met docenten en studenten van de opleiding en het lesmateriaal inzien. s Middags krijg je informatie over de opleiding. Koffie en thee staan klaar. Informatie en aanmelden Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte Prof. Bronkhorstlaan 10, gebouw MB Bilthoven secretariaat@yoga-saswitha.nl

12 voorjaar 2017

voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen

voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen voorjaar 2016 workshops bijscholingen cursussen inhoud WORKSHOPS ALS KENNISMAKING Voor iedereen die (nader) kennis wil maken met onze opleiding en met onze stijl van lesgeven Adem: spiegel van het bewustzijn

Nadere informatie

workshops bijscholingen cursussen

workshops bijscholingen cursussen workshops bijscholingen cursussen voorjaar 2019 INHOUD Workshops 5 Bijscholingen 10 Cursussen 12 Herhalingsdagen 14 Open dagen 15 WIL JIJ JE VERDIEPEN IN YOGA? Vanaf januari 2019 zijn er weer allerlei

Nadere informatie

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING

OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING 28 juni - 1 juli 2018 Prana veld 7 Saswitha Yoga OP YOGA FESTIVAL TERSCHELLING PROGRAMMA THEMA: VERWONDERING yogalessen geïnspireerd op de Mahābhārata Vyāsa, de verteller van de Mahābhārata, zelf overigens

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Studiegids 2014 / 2015 Inhoud Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Basisopleiding 15 Jaar 1: de basis leggen 16 Jaar 2:

Nadere informatie

UITNODIGING

UITNODIGING UITNODIGING Beste student, oud-student, collega, vriend of vriendin van de Saswitha Opleiding, Graag nodigen we je uit om op zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018 samen met ons het 70-jarig jubileum te vieren

Nadere informatie

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING 3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING Start januari 2016 Voldoet aan standaarden IYF en Yoga Alliance De docentenopleiding is een unieke reis waarin je op zoek gaat naar de essentie van je eigen wezen. Een zoektocht

Nadere informatie

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent

2 jarige yoga opleiding. Hot- en hatha yogadocent Y 2 jarige yoga opleiding Hot- en hatha yogadocent Het hoofddoel van deze opleiding is om je voldoende technische kennis, didactische vaardigheden en zelfvertrouwen te geven om een sterke en effectieve

Nadere informatie

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013

OPLEIDING. Marma-Yoga. Basis opleiding Marma-Yoga. studiegids 2012/2013 OPLEIDING Marma-Yoga Basis opleiding Marma-Yoga studiegids 2012/2013 1. Inleiding De basis opleiding Ayurvedisch marmatherapie is een unieke opleiding, die nergens anders wordt gegeven. De samensteller

Nadere informatie

Studiegids 2017 / 2018

Studiegids 2017 / 2018 Studiegids 2017 / 2018 Inhoud Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Basisopleiding 15 Jaar 1: de basis leggen 16 Jaar 2:

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Studiegids 2016 / 2017 Inhoud Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Basisopleiding 15 Jaar 1: de basis leggen 16 Jaar 2:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn

Nieuwsbrief. Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief Follow your it knows the way Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 1 28 januari 2016 Lieve mensen, In het Centrum voor BewustZijn hebben wij (Angela en Marjolein) onze krachten gebundeld.

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9

Inhoud. Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Studiegids 2015 / 2016 Inhoud Inleiding 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Basisopleiding 15 Jaar 1: de basis leggen 16 Jaar 2:

Nadere informatie

voor Yoga en Wijsbegeerte

voor Yoga en Wijsbegeerte voor Yoga en Wijsbegeerte Studiegids 2018 / 2019 Inhoud Yoga: een persoonlijke weg 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Geschiedenis van de opleiding 6 Opleiding tot yogadocent 9 Basisopleiding

Nadere informatie

ASHTANGA YOGA OPLEIDING

ASHTANGA YOGA OPLEIDING ASHTANGA YOGA OPLEIDING JAARGANG 2019 D E Y O G A S T U D I O P R E S E N T S A SHTA N GA YOGA OPLEIDIN G Deze opleiding is uniek in Nederland: we combineren de practice van Ashtanga Yoga met levenswijsheden

Nadere informatie

2019 / voor Yoga en Wijsbegeerte OPLEIDING CURSUSSEN WORKSHOPS BIJSCHOLINGEN

2019 / voor Yoga en Wijsbegeerte OPLEIDING CURSUSSEN WORKSHOPS BIJSCHOLINGEN 2019 / 2020 voor Yoga en Wijsbegeerte OPLEIDING CURSUSSEN WORKSHOPS BIJSCHOLINGEN Inhoud Een yogaopleiding doe je voor jezelf 3 Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte 5 Opleiding tot yogadocent 9

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM. Opleiding Medische Marma Yoga Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Medische Marma Yoga 1 Opleiding Medische Marma-Yoga De opleiding Ayurvedische marma-yoga is een

Nadere informatie

Diana Plenckers. De Beiaard: Wat is uw visie en inbreng bij de Saswitha Stichting voor yoga en wijsbegeerte?

Diana Plenckers. De Beiaard: Wat is uw visie en inbreng bij de Saswitha Stichting voor yoga en wijsbegeerte? Nederlandse yogadeskundige Diana Plenckers gast in Yogastudio Aghora in Erwetegem Wellicht doen er meer vrouwen aan Yoga omdat ze geduldiger zijn dan mannen (Weekblad De Beiaard 20/01/2006) Yogastudio

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga

Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga Yoga voor kinderen; een benadering van kidsyoga Yoga is in opkomst, en het heeft de zweverige associatie achter zich gelaten. En met yoga komt kinderyoga meer en meer in de belangstelling. Dit is een goede

Nadere informatie

BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND

BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT VAN DE VERENIGING YOGADOCENTEN NEDERLAND november 2012 BIJSCHOLINGS / SPECIALISATIE REGLEMENT Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) Voorwaarden registratie leden

Nadere informatie

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2015/2016 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2015/2016 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding tot yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2016/2017 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2016/2017 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u

Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u NIEUWSBRIEF nr.9 5 oktober 2018 AGENDA OKTOBER 2018 Zondag 7 oktober Verbindingsmiddag voor jongeren (Roby Schaap) 14.00u 15.30u Donderdag 11 oktober Informatie avond cursus Ayurveda & Yoga 19.30u 21.00

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Ayurvedisch shirodhara-therapeut (geaccrediteerde bijscholing) Studiegids 2015/2016 Wat is Ayurveda?

Nadere informatie

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u

Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u NIEUWSBRIEF nr.1 21 januari 2019 AGENDA JANUARI 2019 Zondag 27 januari YOGA NIDRA Sessie 19.30u 20.45u (SUZANNE) FEBRUARI Vrijdag 1 februari DIVINE LIGHT Cursus 19.30u 21.15u Vervolg 8-2, 15-2, 01-03,

Nadere informatie

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb

Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb Sanny van Helden Beoefend al 15 jaar Yoga Is lezing over Yoga wel interessant? Deze lezing is een ontdekkingsreis Lezing én oefeningen Interactie Heb je een vraag? Stel deze dan direct! Weet één van jullie

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf -

2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - 2-JARIGE YOGADOCENTEN VERVOLGOPLEIDING - Studie van het Zelf - Start januari 2017 De tweejarige yogadocenten vervolgopleiding is een bijzondere mogelijkheid om je verder te ontwikkelen op het pad van yoga.

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2017/2018 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2017/2018 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!!

* Meivakantie dinsdag 1 mei t/m zondag 13 mei 2018 * De maanden maart en april DIVINE LIGHT HEALING voor 35,00!! NIEUWSBRIEF nr.3 maart 2018 Overzicht maand MAART Examenyoga jongeren Zwangerschapsyoga Partnerles The Essence of Life meditatie Divine Light cursus NIEUW! Volle maan meditatie maandag 26 maart dinsdag

Nadere informatie

STUDIEJAAR

STUDIEJAAR YOGA DOCENTENOPLEIDING STUDIEJAAR 2014-2015 INHOUD Inleiding 3 Samsara Yogastijl 3 Oosterse ervaring en Westerse kennis 4 Onze achtergrond 4 Opleiding 5 Kwaliteiten als yogadocent 7 Beroepsperspectief

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk: wetenschap

Nadere informatie

Praktijkopleiding peuteryoga

Praktijkopleiding peuteryoga Praktijkopleiding peuteryoga De opleiding is voor de doelgroep peuters èn kleuters. De cursist wordt opgeleid tot peuter- en kleuteryogadocent, volgens de lesmethode van Yvonne Dingjan, peuterdans- yogadocente

Nadere informatie

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING

Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten BEGELEIDING VAN ROUWVERWERKING Naam Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten Adres Van Lennepstraat 14 Postcode plaats 6416 EG Heerlen Kvk 14095853 Telefoon 0458505115

Nadere informatie

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016-

MahaYoga zomerweek. -24 t/m 29 juli 2016- MahaYoga zomerweek -24 t/m 29 juli 2016- Yoga, meditatie, vakantie, chakra-filosofie, leren, klankmeditatie, mantrazang, ontspannen, wandelen, groeien 1 Het pad van de yogi is het volgen van de Kundalini

Nadere informatie

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016

2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 2-JARIGE MEDITATIE OPLEIDING Start januari 2016 De wereld heeft stralende lichten nodig die niet alleen de kennis en ervaring van yoga delen met de wereld maar ook de openende en verlichtende ervaring

Nadere informatie

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken

Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken Bijlestaal 64 1721 PW Broek op Langedijk T 0226-342699 E info@tredus.nl www.tredus.nl Basisopleiding Pilates instructeur(trice) - 7 weken De Basisopleiding Pilates docent is er op gericht om je de diverse

Nadere informatie

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut

Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut Opleiding Ayurvedisch Massage-therapeut TOEGEPASTE AYURVEDA VOOR DE WESTERSE PRAKTIJK studiejaar 2014 / 2015 1 Inleiding Ayurveda, al duizenden jaren toegepast in Azië, staat momenteel in het westen erg

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding Ayurvedische massage Studiegids 2017 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk Wetenschap van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019

NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 NIEUWSBRIEF YOGA-TOUCH MAART 2019 Het heeft even geduurd, maar eindelijk. Onze nieuwsbrief is weer uit. Boordevol nieuws (let op; belangrijk nieuws over de lessen) en weetjes (bijv.workshops etc.). Mocht

Nadere informatie

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017

Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Workshop Mindful Werken in de Kraamzorg Kraamzorgcafé 18 mei 2017 Ida Tuinhof Mindfulness- en Compassietrainer Bedrijfsfysiotherapeut Ida Tuinhof Bedrijfsfysiotherapeut Mindfulness- en Compassie trainer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9. Agenda. 14 januari Studiedag, alle leerlingen vrij. 23 januari Open dag. 25 januari Nieuwsbrief 10.

Nieuwsbrief 9. Agenda. 14 januari Studiedag, alle leerlingen vrij. 23 januari Open dag. 25 januari Nieuwsbrief 10. Nieuwsbrief 9 Agenda 14 januari 2019 Studiedag, alle leerlingen vrij 23 januari 2019 Open dag 25 januari 2019 Nieuwsbrief 10 8 februari 2019 Nieuwsbrief 11 15 februari 2019 Versieren Carnaval 8 februari

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2015 / 2016 Wat is Ayurveda? Ayurveda betekent letterlijk:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn!

Algemene Voorwaarden. Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Algemene Voorwaarden Welkom bij The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn! Hierbij vind je informatie over The Essence of Life, Centrum voor BewustZijn en de algemene regels die bij The Essence of Life,

Nadere informatie

Opleiding Matrix-kleurentherapie

Opleiding Matrix-kleurentherapie www.instituutblokdijk.nl Opleiding Matrix-kleurentherapie Instituut Blokdijk Dr. Berlagelaan 5 5622 HA Eindhoven OPLEIDING MATRIX- KLEURENTHERAPIE Het is een 3-jarige opleiding + Medische basiskennis Deze

Nadere informatie

Transpersoonlijke Trainingen

Transpersoonlijke Trainingen Transpersoonlijke Trainingen Atma Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching Langestraat 121 3811 AE Amersfoort Tel: 033-4653277 Fax: 033-4652873 E-mail: info@atma.nl Site: www.atma.nl Afdrukdatum :

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn

Jade-Opleidingen - Doorn Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Cursus: Meridiaan Qigong (medicinale Qigong) Studiegids 2015/2016 Meridiaan Qigong Qigong (uitgesproken als:

Nadere informatie

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A

A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Kabbala folder 2007-2 10-07-2007 21:41 Pagina 1 A a n b o d n a j a a r 2 0 0 7 K A B B A L A Zoals elke spirituele weg heeft ook de Kabbala, deel van de westerse mystiek, bewustwording tot doel. De kabbalistische

Nadere informatie

Silence is a great source for leadership

Silence is a great source for leadership >> 4 Silence is a great source for Introductiecursus meditatie & mindfulness Silence is a great source for Leertraject In deze introductiecursus van vier sessies van 2 uur ontdek je hoe meditatie en mindfulness

Nadere informatie

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie:

Zie hiervoor ook de gedeponeerde voorwaarden uit de studiegids, waarvan hier kopie: Algemene voorwaarden: Droomstudio Algemeen: Betaling -betaling geschiedt bij start van de workshop/trainingreeks: -door betaling via www.droomshop.nl waar je de voor jouw betreffende droomkaart kan kopen.

Nadere informatie

Welkom bij. Kennismaking

Welkom bij. Kennismaking Welkom bij Kennismaking Maak kennis met Con Amore Welkom, wat leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding of je misschien zelfs al hebt ingeschreven! In dit document willen we je kennis laten maken

Nadere informatie

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER

BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER BROCHURE CURSUS PRAKTIJKMANAGER INLEIDING CURSUS PRAKTIJKMANAGEMENT Deze cursus is voor iedereen die binnen de praktijk (voor een deel) verantwoordelijk is voor het dagelijks aansturen van de organisatie,

Nadere informatie

Informatie Detoxen met yoga a en sappen

Informatie Detoxen met yoga a en sappen Informatie Detoxen met yoga en sappen Inhoudsopgave: Bijscholingsprogramma eendaagse bijscholing... 3 Bijscholingsprogramma meerdaagse bijscholing... 4 Handouts en Syllabus... 5 VYN gerelateerde informatie...

Nadere informatie

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM

Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Jade-Opleidingen - Doorn Opleidingscentrum voor opleidingen en bijscholingen in Ayurveda en TCM Opleiding tot Ayurvedisch voedings-coach Studiegids 2016 Dorpsstraat 26, 3941 JM Doorn, www.jade-health.nl,

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L

W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L M I N I - C U R S U S S t a r t e n m e t Y o g a - Y O G A I S F O R E V E R Y - B O D Y - W W W. A S T R I D V A N R E N S. N L Astrid van Rens - 2016 Het gaat niet om hoeveel je doet, maar om de aandacht

Nadere informatie

-Een van de uitgangspunten van NamoNamah is dat de Oosterse Yogafilosofie in het heden ten daagse Westen toegepast wordt.

-Een van de uitgangspunten van NamoNamah is dat de Oosterse Yogafilosofie in het heden ten daagse Westen toegepast wordt. 1 Opbouw lesstof NamoNamah Uitgangspunten van Namonamah, opleiding tot Yogadocent zijn: -Yoga is een ervaringswetenschap, er is veel theorie te vinden over de Yoga, deze dient als basis en kan alleen verinnerlijkt

Nadere informatie

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je!

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je! CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015 Hierbij willen we je van harte uitnodigen voor het jaarlijkse VSD congres. Ook dit jaar hebben we weer erg ons best gedaan om een aantal inspirerende sprekers te vinden en

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Energetische (systeem) Therapie

Studiegids/studieplan. Energetische (systeem) Therapie Studiegids/studieplan Energetische (systeem) Therapie Cursuscentrum De Smederij Studiegids/Studieplan Energetisch (systeem) Therapie Duur opleiding: 2 jaar. Aantal bijeenkomsten: 1 e jaar 26, 2 e jaar

Nadere informatie

Mindful Management eenjarige opleiding

Mindful Management eenjarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Is dit herkenbaar? Huidige organisaties hebben met permanente verandering te maken. Dat levert bij medewerkers en het management veel stress en gevoelens van onveiligheid

Nadere informatie

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen

Informatie en Prijzen. Nagelstyling Opleidingen Informatie en Prijzen Nagelstyling Opleidingen Wij geven basis- allround opleidingen tot nagelstylist. Wij staan bekend om onze individuele aandacht voor elke cursist. Op deze manier wordt de kwaliteit

Nadere informatie

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn

UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN. Yoga en Adem. Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn UNIDE GECERTIFICEERDE BIJSCHOLINGEN Yoga en Adem Zondag 22 februari 2009 Waarnemen gewaar-worden gewaar-zijn Zondag 22 maart 2009 De kunst van leven en sterven Unide Vereniging ter bevordering van Universeel

Nadere informatie

programma. Voor leden en niet-leden

programma. Voor leden en niet-leden programma. Voor leden en niet-leden programma. Zondag 2 juli / 09:00-17:00 / SportCity A dam Wibautstraat Body & Mind zaal 09:30-11:00 Intro to Ashtanga Daria Mnych 11:15-12:15 Meditatie, het is niet wat

Nadere informatie

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit?

De 10 dagen reset van lichaam en geest. Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? 1 De 10 dagen reset van lichaam en geest Hoe ziet de 10- daagse reset eruit? De week voor de workshopdag is de voorbereiding op de 10 dagen reset. Dag 1 is een workshopdag bij Erve Hulsbeek. De dagen 2-10

Nadere informatie

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs

Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Workshops, lezingen & nascholing voor masseurs Op dit moment: *opleiding deskundig voedingsadviseur voor honden *lesdag voeding door Lotte Botter *therapeutisch handelen (nascholing voor kynologisch masseurs

Nadere informatie

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd

een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd een training én kans op werk MMAXX.nl trainingen Niveau I verkoopstyling basis Niveau II verkoopstyling gevorderd MMAXX.nl: landelijk de grootste leverancier voor diensten om woningen optimaal te presenteren

Nadere informatie

Mindful Management eenjarige opleiding

Mindful Management eenjarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2017 Is dit herkenbaar? Huidige organisaties hebben met permanente verandering te maken. Dat levert bij medewerkers en het management veel stress en gevoelens

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Yoga is geen fastfood. Blog 6 8 januari 2014

Yoga is geen fastfood. Blog 6 8 januari 2014 Yoga is geen fastfood Blog 6 8 januari 2014 Waarom doen mensen yoga? Volgens yogadocent Anne Roffel lijkt het wel alsof je door aan yoga te doen een recept voor snel geluk koopt. En dat is volgens haar

Nadere informatie

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door!

MSP Opleidingen staat voor perspectief bieden aan haar cursisten en partners en we gaan daar graag het komend jaar samen met elkaar mee door! Beste allemaal, Hierbij mail ik je, zo vlak voor de zomer, de 3 e nieuwsbrief van 2013. De nieuwsbrief is samen met onze website, de berichtjes of facebook (ben je al "vriend" op facebook) en twitter (volg

Nadere informatie

all about me yoga In de houding

all about me yoga In de houding In de houding Niet zo heel lang geleden was yoga iets voor geitenwollensokkentypes die in lotushouding zaten te mediteren en kruidenthee dronken. Tijden veranderen. Yoga is nu voor iedereen. Wat maakt

Nadere informatie

Nationaal symposium Belgische CP- Centra 18/09/19 Rose Claeys. Voordelen van Yoga for the Special Child voor kinderen en volwassenen met CP

Nationaal symposium Belgische CP- Centra 18/09/19 Rose Claeys. Voordelen van Yoga for the Special Child voor kinderen en volwassenen met CP Nationaal symposium Belgische CP- Centra 18/09/19 Rose Claeys Voordelen van Yoga for the Special Child voor kinderen en volwassenen met CP Sonia Sumar Braziliaanse klassieke Hatha Yoga teacher 1972 geboorte

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

P U R A. De tijden en data van deze training zijn nog even onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen, word je direct op de hoogte gebracht.

P U R A. De tijden en data van deze training zijn nog even onder voorbehoud. Mocht er iets veranderen, word je direct op de hoogte gebracht. De P U R A Yogalates Teacher Training bestaat uit - 6 opleidingsdagen: dit zijn intensieve lesdagen met praktijk en theorie - Huiswerk & verplichte opdrachten (praktijk & theorie) - 1 dagdeel examen (praktijk)

Nadere informatie

OPEN Taekwon-Do lerarenopleiding ITF Royal Dutch

OPEN Taekwon-Do lerarenopleiding ITF Royal Dutch OPEN Taekwon-Do lerarenopleiding ITF Royal Dutch Het is zover!! Een enthousiast en ervaren team van Rijkserkende, academisch en universitair geschoolde docenten en gastdocenten met speciale deskundigheid

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief nr. 6 23 augustus 2015 De lessen gaan weer beginnen! De zomervakantie is voorbij, wat gaat de tijd toch snel.

Nadere informatie

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven

Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Het Grote Interactiespel voor Kinderdagverblijven Ben je een betrokken leidinggevende, docent, trainer of coach die (aankomend) pedagogisch medewerkers wil stimuleren om de belangrijkste pedagogische vaardigheden

Nadere informatie

De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar. 3HO Nederland

De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar. 3HO Nederland 3HO Nederland De opleiding tot erkend Kundalini yogaleraar Krijg les van ervaren Nederlandstalige docenten en word een inspirerende Kundalini yogaleraar De opleiding tot Kundalini yogaleraar De lerarenopleiding

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Duur opleiding: 2 jaar Aantal bijeenkomsten: 26 per jaar 1e jaar en 20 2e jaar. De Smederij Dorpsstraat 26 6027 PG Soerendonk 06-46118917 pierre@desmederij.nl

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Persoonlijke APK in 1 dag 11 oktober Personal branding 27 oktober Slim netwerken,

Nadere informatie

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event!

Maak werk van jouw loopbaan. Ontwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Maak werk van jouw loopbaan. ntwikkel jezelf en schrijf je in voor een workshop of event! Workshops Agenda 27 september Slim netwerken, voor nu en de rest van je loopbaan 27 september Persoonlijke APK

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel

Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel Nieuwsbrief ZonneZieltjes & Zon voor de Ziel Voorjaar 2018 Spring Flowers in the Light of Sun Hallo volgers, vrienden en cliënten. Er staat weer een nieuwsbrief op jouw scherm vol nieuwe activiteiten,

Nadere informatie

Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015

Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015 Programma jaaropleiding Energiewerk en Healing 2014-2015 Module I: Kennis. Basisbegrippen en de mystieke kant van de Inka-traditie - Kennis van energie en energiewerk - Principes van healing - Achtergronden

Nadere informatie

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID

STUDIEGIDS SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE FAALVAARDIGHEID Frequent falen inzetten als tool voor innovatie, verandering en verbetering Novilo is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze

Nadere informatie