Omzet ,00% Inkopen ,84% Bruto-marge A ,16%

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Omzet ,00% Inkopen ,84% Bruto-marge A ,16%"

Transcriptie

1 Analyse Horeca Oude Raadhuis te Rhenen Het kenniscentrum Horeca heeft op haar website een module opgenomen waarbij eenvoudig een bedrijfsvergelijking kan worden samengesteld. Deze module laat een overzicht zien van kengetallen in een horecaonderneming. Het is een bedrijfsvergelijking waarbij de input komt van andere bestaande horeca ondernemingen. Gezien de discussie met de bewoners van de benedenstad over het vestigen van horeca in het Oude Raadhuis heb ik vrijblijvend een analyse gemaakt van de financiële mogelijkheden voor horeca in het Oude Raadhuis. Daar aan gekoppeld wat dit voor consequenties heeft voor de bewoners van de benedenstad. Uitgangspunten: 1) Als uitgangspunt is genomen, de genoemde huuropbrengsten voor de Gemeente Rhenen van het Oude Raadhuis. Er is gesproken over opbrengsten per jaar. Ook is gesproken over het aanbod in het Oude Raadhuis. Dit zou een compleet aanbod moeten zijn waarbij het Oude Raadhuis als trouwlocatie dient maar dat er ook gegeten kan worden en dat er een receptie c.q. trouwfeest gehouden kan worden. Als omschrijving in de bedrijfsvergelijking van het Kenniscentrum Horeca is daarom voor (Restaurant-) Partycentrum gekozen. 2) De aanvullende investeringen voor het "horeca klaar maken" van het Oude Raadhuis schat ik in op minimaal Onder investeringen vallen o.a.: - bar + tapinstallatie - keuken - Geluidsinsolatie - aanschaf interieur enz. enz. Deze lasten worden in 5 jaar afgeschreven. De afschrijving bedraagt daardoor per jaar. 3) Ik ga uit van een minimaal ondernemersinkomen van op jaarbasis. Ook ga ik ervan uit dat er sprake is van 1 meewerkend eigenaar. 4) De bedrijfsvergelijking van het Kenniscentrum Horeca heeft als kengetallen: Bruto-marge 72,80% tot 77,70% Uitgangspunt: 75% Personeelkosten 30,00% tot 33,50% Uitgangspunt: 32% Een indicatie van de omzetten en kosten van horeca "Het Oude Raadhuis" kunnen als volgt worden weergegeven: Omzet ,00% Inkopen ,84% Bruto-marge A ,16% Personeelskosten ,90% Huisvestingsk Huur ,46% Overige huisvestingsk ,15% Afschrijvingen ,54% Verkoopkosten* ,22% Algemene kosten* ,54% Overige kosten totaal ,90% Totaal bedrijfskosten B ,80% Bedrijfsresultaat A-B ,37% Interest 5,6% v ,83% Netto-resultaat ,54% * volgens bedrijfsvergelijking Kenniscentrum Horeca Wellicht kan er een ondernemer worden gevonden die het aandurft van start te gaan met deze onderneming.

2 Maar wat betekenen deze cijfers voor de bewoners van de benedenstad? omzet per jaar voor een horeca gelegenheid is aanzienlijk. Gemiddeld zal deze omzet in ongeveer 3 dagen per week moeten worden verdiend. Dat geeft een maximum aantal omzetdagen van 3 x 52 weken = 156 dagen per jaar. Gemiddeld zal er dus /156 = verdiend moeten worden per omzetdag. Gemiddeld kost een bruiloftsfeest per persoon. We moeten daardoor rekenen op 4.903/ 30 = 160 bezoekers per omzetdag om winst te kunnen draaien. Ik ben uitgegaan van 52 weken omzet per jaar. Er is nog niet eens rekening gehouden met een kerst c.q. vakantieperiode. Of de benodigde omzet behaald kan worden is maar zeer de vraag De benedenstad krijgt dus 3 dagen per week 160 bezoekers te verwerken. Dat betekent dat er gemiddeld 100 auto's per omzetdag geparkeerd moeten worden, in of om de benedenstad. Dan praat ik nog niet over de geluidsoverlast die 160 bezoekers totaal produceren en of het Oude Raadhuis wel beschikt over een capaciteit van 160 personen. De bezoekers zullen niet slechts in het Oude Raadhuis verblijven maar zullen zeker ook met mooi weer de buitenlucht opzoeken. Dat geeft extra geluidsoverlast voor de benedenstad. Hoe vaak zullen ook toeleveranciers met hun vrachtwagens wel niet de benedenstad in en uit rijden? Wat betekent dit voor de waarde ontwikkelingen van de woningen in de benedenstad? Gaat de gemeente ook nog investeringen doen om het Raadhuis "horeca-klaar" te maken? Wat gebeurd er met deze investeringen als blijkt dat er geen geschikte horeca-exploitant gevonden kan worden? Wat kost het totale onderzoek naar de haalbaarheid van het Museumkwartier de Gemeente wel niet? Is het bij zo veel weerstand wel nodig om verder door te gaan met het onderzoek en wat zijn de extra kosten daarvan? Als het naast een financieel motief de bedoeling is om de benedenstad levendiger te maken dan kan ik alleen concluderen dat de gemeente daarin doorschiet. Met dergelijke cijfers is er geen sprake meer van levendigheid. Er zal structureel sprake zijn van overlast voor de benedenstad. Is dit echt wat de Raad voor ons wil? Ieder jaar stem ik met overtuiging op een politieke partij van Rhenen. In de overtuiging dat deze voor mijn belangen als inwoner van Rhenen opkomt. Maar wat blijkt? Slechts een financieel motief is van belang. Dat de leefbaarheid van een complete woonwijk verloren gaat wordt naar mijn mening niet meegenomen in een besluit om het gat in de begroting van de gemeente Rhenen te dichten. Wees creatief en ga op zoek naar andere mogelijkheden om het gat in de begroting te dichten.

3 Bedrijfsvergelijking Light - Kenniscentrum Horeca pagina 1 van 2 Indicatie omzetten en kosten: (Restaurant-) Partycentrum Omzetten per jaar % omzet Maaltijden/spijzen Dranken Overige horeca-activiteiten 62 8 Omzet totaal Arbeidskrachten (in mensjaren) Niet betaalde krachten 1,0 Betaalde krachten 9,6 Totaal aantal krachten 10,6 Kengetallen (op jaarbasis) Omzet maaltijden & dranken/m² Omzet per kracht (mensjaar) Bruto loon per betaald mensjaar Kosten per jaar % omzet min max min max Maaltijden/spijzen * 32* Dranken * 23* Overige activiteiten * 10* Inkopen totaal * 27* Loon en sociale lasten Betaling aan derden Overige pers.kosten Personeelskosten totaal Huisvestingskosten** Verkoopkosten Algemene kosten Overige kosten totaal Huur gebouwen Afschrijvingen Interest Kapitaalslasten bij huur Afschrijvingen Interest Kapitaalslasten bij eigendom * in % van desbetreffende omzet ** niet zijnde huur, afschrijvingen en interest Bedrijfsvergelijking LIGHT In de bovenstaande tabel vindt u interessante kengetallen in uw onderneming. Deze cijfers zijn indicatief en komen uit de Bedrijfsvergelijking: een handige online tool waarmee veel van uw collega s gratis meer inzicht krijgen in hun cijfers en zo nieuwe kansen ontdekken om hun resultaten te verbeteren.

4 Bedrijfsvergelijking Light - Kenniscentrum Horeca pagina 2 van 2 Meld u nu aan voor de uitgebreide mogelijkheden van de Bedrijfsvergelijking!

5 Bedrijfsvergelijking Light pagina 3 van 5 Indicatie omzetten en kosten: (Cafe-) Zalencentrum Omzetten per jaar % omzet Maaltijden/spijzen Dranken Overige horeca-activiteiten Omzet totaal Arbeidskrachten (in mensjaren) Niet betaalde krachten 1,0 Betaalde krachten 9,4 Totaal aantal krachten 10,4 Kengetallen (op jaarbasis) Omzet maaltijden & dranken/m² Omzet per kracht (mensjaar) Bruto loon per betaald mensjaar Kosten per jaar % omzet min max min max Maaltijden/spijzen * 39* Dranken * 27* Overige activiteiten * 30* Inkopen totaal * 32* Loon en sociale lasten Betaling aan derden Overige pers.kosten Personeelskosten totaal Huisvestingskosten** Verkoopkosten Algemene kosten Overige kosten totaal Huur gebouwen Afschrijvingen Interest Kapitaalslasten bij huur Afschrijvingen Interest Kapitaalslasten bij eigendom * in % van desbetreffende omzet ** niet zijnde huur, afschrijvingen en interest Bedrijfsvergelijking LIGHT In de bovenstaande tabel vindt u interessante kengetallen in uw onderneming. Deze cijfers zijn indicatief en komen uit de Bedrijfsvergelijking: een handige online tool waarmee veel van uw collega s gratis meer inzicht krijgen in hun cijfers en zo nieuwe kansen ontdekken om hun resultaten te verbeteren.

-> Bereken de brutowinst en de nettowinst van Jeroen.

-> Bereken de brutowinst en de nettowinst van Jeroen. BEHEERS JIJ DIT AL? Beheers jij dit al? Bewijs dit dan door op de knop hieronder te klikken en direct de lastigste opgaven te maken. Kun jij dit foutloos? Dan mag je dit onderdeel overslaan! UITLEG Het

Nadere informatie

Bovenstaande begrippen worden veelal weergegeven in onderstaand schema of overzicht. We noemen dit overzicht het exploitatieoverzicht.

Bovenstaande begrippen worden veelal weergegeven in onderstaand schema of overzicht. We noemen dit overzicht het exploitatieoverzicht. MODULE: OMZET KOSTEN - WINST Elk bedrijf of onderneming wil met haar bedrijfsactiviteiten (produceren van goederen, diensten en/of handelen in goederen) winst behalen. Als we de winst willen berekenen

Nadere informatie

Hoofstuk 1 Bedrijfseconomie Bec deel 2 H1.

Hoofstuk 1 Bedrijfseconomie Bec deel 2 H1. pagina 1 van 5 Hoofstuk 1 Bedrijfseconomie Bec deel 2 H1. Kerngetallen Bedrijfsanalyse Het beoordelen van de resultaten van een bedrijf over een bepaalde periode aan de hand van kengetallen. Kengetal (ratio)

Nadere informatie

Bij een resultatenbegroting (ook wel exploitatiebegroting genoemd) wordt een overzicht gemaakt van de opbrengsten en van de kosten.

Bij een resultatenbegroting (ook wel exploitatiebegroting genoemd) wordt een overzicht gemaakt van de opbrengsten en van de kosten. De liquiditeits - en resultatenbegroting Een bedrijf wil graag weten of hij aan zijn betaalverplichtingen kan voldoen. Daarom wordt een planning gemaakt in de ontvangsten en de uitgaven (vaak binnen een

Nadere informatie

Financiën voor Starters

Financiën voor Starters Financiën voor Starters 22 mei 2013 René Overtoom, Teamleider YourBusiness Banking Marcel de Ruiter, Specialist YourBusiness Banking starters 2 Ondernemingsplan De Ondernemer (ervaring, branchekennis,

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2017 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2017 A. Balans per 31 december 2017 5

Nadere informatie

Stichting United Bikers Against Abuse Europe Grindweg EG Wolvega

Stichting United Bikers Against Abuse Europe Grindweg EG Wolvega Stichting United Bikers Against Abuse Europe Grindweg 7 8471 EG Wolvega 2015 Inhoud Opdracht 3 Balans per 31 december 2015 5 Winst- en verliesrekening over 2015 7 Toelichting op de balans 8 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Seinpost Slinge Maatschappelijk Het bestuur Middelharnisstraat GJ ROTTERDAM. Jaarrekening 2017

Stichting Seinpost Slinge Maatschappelijk Het bestuur Middelharnisstraat GJ ROTTERDAM. Jaarrekening 2017 Stichting Seinpost Slinge Maatschappelijk Het bestuur Middelharnisstraat 153 3086 GJ ROTTERDAM Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaatvergelijking

Nadere informatie

Stichting Voor je kiezen te Assendelft

Stichting Voor je kiezen te Assendelft Kerkstraat 4 1521 JN Wormerveer K.v.K. te Zaandam 3502380 BTW: NL.1134.28.297B01 Tel: (075) 6222576 E-mail: info@admwesterwatering.nl Website: www.admwesterwatering.nl te Rapport inzake Jaarcijfers 2016

Nadere informatie

winst- en verliesrekening 1e kwartaal

winst- en verliesrekening 1e kwartaal winst- en verliesrekening 1e kwartaal 1e kwartaal 1e kwartaal verschil 2016 2015 Omzet 754.158 100,0% 651.962 100,0% 102.195 Kostprijs van de omzet 115.875 15,4% -47.668-7,3% 163.543 Brutomarge 870.033

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 405.393 280.653 Vlottende activa Vorderingen 77.575 80.469 Liquide middelen

Nadere informatie

Stichting Become the best version of yourself gevestigd te Blaricum. Rapport inzake de jaarrekening 2016

Stichting Become the best version of yourself gevestigd te Blaricum. Rapport inzake de jaarrekening 2016 Stichting Become the best version of yourself gevestigd te Blaricum Rapport inzake de jaarrekening 2016 Inhoud Accountantsrapport Pagina 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaten 3 Jaarrekening Balans

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2014 A. Balans per 31 december 2014 5

Nadere informatie

Tussentijds rapport 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010. Voorbeeldrapport VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN VOORBEELD

Tussentijds rapport 1 januari 2010 t/m 30 juni 2010. Voorbeeldrapport VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN VOORBEELD Tussentijds rapport 1 januari t/m 30 juni Voorbeeldrapport VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN INHOUDSOPGAVE Voorbeeldrapport VOF T.a.v. de firmanten Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN Pagina 1. Accountantsrapport

Nadere informatie

Stichting 070Watt Pletterijkade SG Den Haag. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015

Stichting 070Watt Pletterijkade SG Den Haag. KvK-nummer: RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Stichting 070Watt Pletterijkade 15 2515 SG Den Haag KvK-nummer: 60690461 RAPPORT INZAKE DE JAARSTUKKEN 2015 Inhoud ACCOUNTANTSVERSLAG Samenstellingsverklaring Resultaat-analyse Financiële positie JAARSTUKKEN

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Stichting Staartje RSIN t.a.v. Bestuur Binnenpoort CH Culemborg. Jaarrekening 2018

VERTROUWELIJK. Stichting Staartje RSIN t.a.v. Bestuur Binnenpoort CH Culemborg. Jaarrekening 2018 VERTROUWELIJK Stichting Staartje RSIN 8572.96.176 t.a.v. Bestuur Binnenpoort 10 4101 CH Culemborg Jaarrekening 2018 JAARREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2018 ACTIVA VASTE ACTIVA Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2016 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2016 A. Balans per 31 december 2016 5

Nadere informatie

Herziene begroting 2017

Herziene begroting 2017 Herziene begroting 2017 Bij het publiceren van de eerste versie van de begroting in maart 2016 was nog veel onbekend over de liquidatie van Permar per 1 januari 2018. De originele begroting is opgesteld

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 10.623 13.669 Financiële vaste activa 155.276 - Vlottende activa 165.899

Nadere informatie

Administratiekantoor Westerwatering Kerkstraat J N Wormerveer. Tel: (075) Adm.

Administratiekantoor Westerwatering Kerkstraat J N Wormerveer. Tel: (075) Adm. Administratiekantoor Westerwatering Kerkstraat 4 1521 J N Wormerveer Tel: (075) 6222576 Adm. Westerwatering info@admwesterwatering.nl Stichting voor je kiezen Rapport inzake jaarcijfers 2015 25 januari

Nadere informatie

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44

9.1 Verwacht resultaat Exploitatie-begroting 2016 2017 2018 Omzet showroom en overig 132.962,86 199.444,29 299.166,44 9 Financieel In deze financiële paragraaf is gestart met het uitgangspunt dat de totale voorraad voor 90% wordt verkocht tegen vastgestelde prijzen. Overige kosten zoals vervoerskosten worden hierin buiten

Nadere informatie

Flynthvision. Doelgericht ondernemen op basis van actuele cijfers. I Ondernemen inspireert I. Debiteuren en crediteuren. Bedrijfsspecifieke gegevens

Flynthvision. Doelgericht ondernemen op basis van actuele cijfers. I Ondernemen inspireert I. Debiteuren en crediteuren. Bedrijfsspecifieke gegevens Flynthvision Doelgericht ondernemen op basis van actuele cijfers cashflow benchmark Debiteuren en crediteuren Bedrijfsspecifieke gegevens Omzet - inkoop - kosten begroting Investeringen en financieringen

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2015 A. Balans per 31 december 2015 5

Nadere informatie

financieel management les 2 interactive marketing communications

financieel management les 2 interactive marketing communications financieel management les 2 leerdoelen 1. inzicht krijgen in de totale financiele huishouding van een bureau 2. wat is een balans, een winst- en verliesrekening en een kasstroomoverzicht 3. begrippen:

Nadere informatie

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018

Stichting Aquarelles Emmeloord. maart 2018 maart 2018 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

Vaste activa Immateriële vaste activa Materiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Immateriële vaste activa Materiële vaste activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste activa - 1.375 Materiële vaste activa 121.931 176.592 Vlottende activa 121.931

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van het rekenmodel. Inhoud

Handleiding voor het gebruik van het rekenmodel. Inhoud Handleiding voor het gebruik van het rekenmodel In deze handleiding wordt beschreven hoe het rekenmodel gebruikt dient te worden. Het rekenmodel dient als hulpmiddel om te komen tot de financiële stukken

Nadere informatie

Prognose 2009-2010. Prognose VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN VOORBEELD

Prognose 2009-2010. Prognose VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN VOORBEELD Prognose 2009-2010 Prognose VOF Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN INHOUDSOPGAVE Prognose VOF t.a.v. de firmanten Mensinge 2 9471 HX ZUIDLAREN Prognose 2009-2010 Pagina 1. Prognose 2009-2010 1.1 Onderzoeksrapport

Nadere informatie

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden

Stichtingsvermogen (1) Vrije reserve Langlopende schulden (2) Kortlopende schulden BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 367.046 405.393 Vlottende activa Vorderingen 116.538 77.575 Liquide middelen

Nadere informatie

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd.

In 2015 en 2016 zijn bijdragen van fondsen ontvangen voor een tuinkamer en voor zonwering aan de zuidzijde. In 2016 is dit gerealiseerd. maart 2017 De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2016 Amos Powered by Yuki Pagina 1 van 10 Afgedrukt:

JAARVERSLAG 2016 Amos Powered by Yuki Pagina 1 van 10 Afgedrukt: JAARVERSLAG Pagina 1 van 10 BEZITTINGEN EN SCHULDEN PER 31 DECEMBER ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Inventaris en inrichting Financiële vaste activa Vorderingen op deelnemingen Langlopende effecten

Nadere informatie

Jaarverslag Weert, 18 januari 2019.

Jaarverslag Weert, 18 januari 2019. Jaarverslag 2018 Weert, 18 januari 2019. 1 Wereldwinkel Weert H.o.d.n. Fair Trade Shop t.a.v. het bestuur Beekstraat 2A 6001 GJ WEERT Accountantsrapport 2018 Inhoudsopgave blz. A. Accountantsverslag 1.

Nadere informatie

Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2015 D.D. 22 SEPTEMBER 2016

Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2015 D.D. 22 SEPTEMBER 2016 Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2015 D.D. 22 SEPTEMBER 2016 1 Inhoudsopgave FINANCIEEL VERSLAG Jaarverslag Resultaten 3 Kengetallen 4 Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Verkoopbrochure Vastgoed & exploitatie

Verkoopbrochure Vastgoed & exploitatie Verkoopbrochure Vastgoed & exploitatie Japans restaurant Mikaku Paddeweg 25a, 29, 31 en 33 Barendrecht TiHM Horecamakelaardij Wijnbrugstraat 204 3011XW Rotterdam Website: www.tihm.nl Horecamakelaar: Tim

Nadere informatie

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners.

Twee van de acht appartementen waren in 2013 nog in gebruik voor logeeropvang, begin 2014 zijn alle appartementen in gebruik door vaste bewoners. De activiteiten van de stichting bestaan uit het aanbieden van een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking of een stoornis in het autistisch spectrum. In deze woonvorm wordt een 24- uurs

Nadere informatie

Stichting Noppes West-Friesland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

Stichting Noppes West-Friesland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (voor resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 164.001 121.931 Vlottende activa Vorderingen 190.648 67.466 Liquide middelen

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (voor winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 375.365 504.356 Vlottende activa Voorraden 50.210 20.111 Vorderingen 105.994

Nadere informatie

De directie van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Jaarrekening Datum vastgesteld:

De directie van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Jaarrekening Datum vastgesteld: De directie van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan Jaarrekening 2018 Relatiebeheerder: Frank Kanen Datum vastgesteld: 26-02-2019 Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan Breda, 26 februari 2019 Geachte directie,

Nadere informatie

123WatEenSite C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam

123WatEenSite C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam C. van de PC Teststraat 1 3351 ZZ Alblasserdam INHOUDSOPGAVE Pagina Accountantsrapportage 3 Voorwoord 4 Resultaten 5 Financiële positie 7 Ondertekening van de accountantsrapportage 9 Jaarstukken 2008 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Buitenhuis Teteringen Binnenhof 72 F 3069 KV Rotterdam. Jaarrekening 2016

Stichting Buitenhuis Teteringen Binnenhof 72 F 3069 KV Rotterdam. Jaarrekening 2016 Stichting Buitenhuis Teteringen Binnenhof 72 F 3069 KV Rotterdam Jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 4 4 Kengetallen

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2014 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2014 A. Balans per 31 december 2014 5

Nadere informatie

Financiële aspecten van de planning

Financiële aspecten van de planning 14 hoofdstuk Financiële aspecten van de planning 14.1 B 14.2 A 14.3 D 14.4 D 14.5 D 14.6 C 14.7 C 14.8 C 14.9 A 14.10 D 14.11 B 14.12 D 14.13 C 1 12 18.000 = 1.500 14.14 A 14.15 C Ontvangen wordt november,

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Alert Fond voor Jongerenactiviteiten Nicolaas Maesstraat RB Amsterdam

Jaarrekening Stichting Alert Fond voor Jongerenactiviteiten Nicolaas Maesstraat RB Amsterdam Jaarrekening 2015 Stichting Alert Fond voor Jongerenactiviteiten Nicolaas Maesstraat 46 1071RB Voorblad 0 0 Inhoud 1 Jaarrekening 2 Balans 3 Resultatenrekening 5 Toelichting balans 6 Toelichting resultatenrekening

Nadere informatie

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN

20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN 20 JULI 2018 JAARREKENING 2017 STICHTING OMGAAN MET PESTEN Stichting Omgaan met pesten Klipper 125 2991 KN Barendrecht Rotterdam, 3 juli 2018 Betreft: Jaarverslag 2017 Aan het bestuur Stichting Omgaan

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2014 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Exploitatierekening over 2014 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Stichting Noppes Midden-Holland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA

Stichting Noppes Midden-Holland te Beverwijk. BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december december 2017 ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 140.539 141.403 Vlottende activa Vorderingen 220.726 56.120 Liquide middelen

Nadere informatie

t ^ nveq.íĩ? ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^- ^

t  ^ nveq.íĩ? ^ ^ ^ ^ ^ ^ ^- ^ R16.00060 B E Z O E K A D R E S î Raadhuisstraat 1 9301 AA Roden E M E E N T E P O S T A D R E S t Postbus 109 9300 AC Roden î N O O R D E N V E L D W E B S I T E / E - M A I L t www.gi ^ nl T E L E F

Nadere informatie

Wereldwinkel Weert H.o.d.n. Fair Trade Shop t.a.v. het bestuur Beekstraat 2A 6001 GJ WEERT. Accountantsrapport Inhoudsopgave. blz.

Wereldwinkel Weert H.o.d.n. Fair Trade Shop t.a.v. het bestuur Beekstraat 2A 6001 GJ WEERT. Accountantsrapport Inhoudsopgave. blz. 2017 Wereldwinkel Weert H.o.d.n. Fair Trade Shop t.a.v. het bestuur Beekstraat 2A 6001 GJ WEERT Accountantsrapport 2017 Inhoudsopgave blz. A. Accountantsverslaci 1, Aanbiedingsbrief 2 2. Algemeen 3 3.

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam

Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan BK Volendam Jaarrekening 2015 Stichting Oók FC Volendam Sportlaan 10 1131 BK Volendam INHOUDSOPGAVE Financieel verslag 1. Opdracht 3 2. Algemeen 3 3. Resultaten 4 Jaarrekening 2015 A. Balans per 31 december 2015 5

Nadere informatie

De directie van Stichting de Ster. Jaarrekening Datum: 28 februari 2017

De directie van Stichting de Ster. Jaarrekening Datum: 28 februari 2017 De directie van Stichting de Ster Jaarrekening 2016 Relatiebeheerder: Frank Kanen Datum: 28 februari 2017 Inhoudsopgave Pagina 1 Algemeen 2 1.1 Kengetallen 2 1.2 Grafieken 4 2 Jaarrekening 6 2.1 Balans

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 414.726 545.445 Vlottende activa Vorderingen 234.366 201.482 Liquide middelen

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2013 1. Balans per 31 december 2013 2 2. Exploitatierekening over 2013 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2015 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2015 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2015 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5

Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting M&O Eenmanszaak deel 1 H3 t/m 5 Samenvatting door een scholier 1437 woorden 10 juni 2017 7 6 keer beoordeeld Vak M&O Samenvatting M&O Hoofdstuk 3 De firma Vennootschap onder firma: een overeenkomst

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2014 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2014 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2014 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa Financiële vaste activa BALANS PER 31 DECEMBER 2017 (na resultaatbestemming) 31 december 2017 31 december 2016 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 7.577 10.623 Financiële vaste activa 119.000 210.276 Vlottende activa 126.577

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 141.403 83.813 Vlottende activa Vorderingen 56.120 115.269 Liquide middelen

Nadere informatie

RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Grafisch Museum te GRONINGEN. Blad 1

RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van Stichting Grafisch Museum te GRONINGEN. Blad 1 RAPPORT inzake de jaarrekening 2014 van te GRONINGEN Blad 1 Stadskanaal, 16 februari 2015 Ref. 071714 JAARVERSLAG 2014 INHOUD Bladnummer Accountantsverslag 1. Samenstellingsverklaring 4 2. Algemeen 5 3.

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2017 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2017 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2017 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2016 in

Burg. Brouwerstraat BJ Roermond. Jaarrekening 2016 in Stichting Islamitische Centrum Tahwied Roermond Burg. Brouwerstraat 3 6043BJ Roermond Jaarrekening 2016 in Geachte dame / heer Naar aanleiding van uw opdracht hebben wij voor U samengesteld de jaarrekening

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2017 BALANS - V&W - TOELICHTING

JAARSTUKKEN 2017 BALANS - V&W - TOELICHTING JAARSTUKKEN 2017 Pagina 1/6 JAARSTUKKEN 2017 BALANS - V&W - TOELICHTING Vereniging Dierenasiel Almere ACTIVA Vaste activa Balans per 31-12-2017 na resultaatbestemming PASSIVA 31-12-17 31-12-16 31-12-17

Nadere informatie

MFC 'T PARADIES TE ROERMOND. Jaarrapport 2017

MFC 'T PARADIES TE ROERMOND. Jaarrapport 2017 MFC 'T PARADIES TE ROERMOND Jaarrapport 2017 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARREKENING Balans per 31 december 2017 3 Exploitatierekening over 2017 5 Algemene toelichting 6 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

BRANCHERAPPORTAGE. REDERIJEN AMSTERDAM 2009 2010 2011 jaarbasis jaarbasis jaarbasis EXPLOITATIECIJFERS

BRANCHERAPPORTAGE. REDERIJEN AMSTERDAM 2009 2010 2011 jaarbasis jaarbasis jaarbasis EXPLOITATIECIJFERS ontwikkeling aantal passagiers 3.300.000 3.200.000 3.100.000 3.000.000 2.900.000 2.800.000 2.700.000 2.600.000 2007 2008 2009 2010 2011 ontwikkeling werkgelegenheid 2011 1.013 396 2010 941 372 2009 882

Nadere informatie

Kubus Heerenveen gevestigd te Heerenveen Jaarrekening 2017

Kubus Heerenveen gevestigd te Heerenveen Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Nummer KvK: 63209128 Datum: 3 februari 2017 De heer J. Kruithof Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarstukken Jaarrekening Winst- en 2017 3 4 Winst- en 2017 Winst- en 2017 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012

Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012 Stichting Dierentehuis Waalwijk en Omstreken Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE A. Jaarrekening 2012 1. Balans per 31 december 2012 2 2. Exploitatierekening over 2012 3 3. Algemene toelichting 4 4. Toelichting

Nadere informatie

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen

Inventaris Nog te ontvangen bedragen Vooruitbetaalde bedragen II Jaarrekening Balans per 31 december 2012 VASTE ACTIVA Inventaris 15.045 16.436 VLOTTENDE ACTIVA Nog te ontvangen bedragen 3.176 3.262 Vooruitbetaalde bedragen 1.319 1.498 4.495 4.760 LIQUIDE MIDDELEN

Nadere informatie

Opgaven 4.4a en 4.4b horen bij paragraaf 4.2, Liquiditeitsbegroting en resultatenbegroting.

Opgaven 4.4a en 4.4b horen bij paragraaf 4.2, Liquiditeitsbegroting en resultatenbegroting. Hoofdstuk 4 Beoordeling van de liquiditeit Extra opgaven Opgaven 4.4a en 4.4b horen bij paragraaf 4.2, Liquiditeitsbegroting en resultatenbegroting. Opgave 4.4a De handelsonderneming Hartema vof heeft

Nadere informatie

MFC 'T PARADIES TE ROERMOND. Jaarrapport 2018

MFC 'T PARADIES TE ROERMOND. Jaarrapport 2018 MFC 'T PARADIES TE ROERMOND Jaarrapport 2018 1 INHOUDSOPGAVE PAGINA JAARREKENING Balans per 31 december 2018 3 Exploitatierekening over 2018 5 Algemene toelichting 6 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 1. Samenstellingsverklaring 1 2. Algemeen 1 3. Financiering 2 4. Resultaat 3 5.

Nadere informatie

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V.

BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. BUSINESS VALUATION UITWERKING TOPAAS B.V. VERONDERSTELLINGEN Vraagprijs 2.500.000 (pand en inventaris). Inkomsten: In totaal 40 kamers; Bezetting kamers: T1 45%, T2 52%, T3 63%, vanaf T4 en verder 68%;

Nadere informatie

Benchmark Buurtcentra

Benchmark Buurtcentra Benchmark Buurtcentra Cijfers per buurthuis augustus 2013 zelfstandige welsaen Algemene gegevens accommodatie m2 BVO openingsuren p/jr bezet. uren A3 800 2.740 2.820 Exter 610 3.260 8.200 Kolk 660 3.500

Nadere informatie

Jaarrekening Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging Algemeen Resultaatvergelijking 3

Jaarrekening Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging Algemeen Resultaatvergelijking 3 Stichting Seinpost Slinge Maatschappelijk Het bestuur Middelharnisstraat 153 3086 GJ ROTTERDAM Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Rapport 1.1 Opdrachtbevestiging 2 1.2 Algemeen 3 1.3 Resultaatvergelijking

Nadere informatie

Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 D.D. 3 MAART 2015

Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 D.D. 3 MAART 2015 Stichting Roffa Mon Amour Rotterdam RAPPORT INZAKE DE JAARREKENING 2014 D.D. 3 MAART 2015 1 Inhoudsopgave FINANCIEEL VERSLAG Jaarverslag Resultaten 3 Kengetallen 4 Jaarrekening Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Wasven Boerderij Eindhoven

Financieel verslag Stichting Wasven Boerderij Eindhoven Financieel verslag 2016 Stichting Wasven Boerderij Eindhoven 2.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 A C T I V A Vaste activa Materiële vaste activa 272

Nadere informatie

Jaarrapport 2018 van Stichting Museum Oud-Overschie Rotterdam Concept

Jaarrapport 2018 van Stichting Museum Oud-Overschie Rotterdam Concept Jaarrapport 2018 van Stichting Museum Oud-Overschie Rotterdam INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG Balans per 31 december 2018 3 Staat van baten en lasten 2018 5 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Ter Stal Tweewielers B.V.

Jaarrekening 2016 Ter Stal Tweewielers B.V. Verslagperiode 1 januari 2016-31 december 2016 Gegenereerd op 23 okt 2017 INHOUDSOPGAVE FINANCIEEL VERSLAG 3 Voorwoord 4 Resultaatanalyse 5 Winst-en-verliesrekening (EUR) 5 Winst-en-verliesrekening meerjarenoverzicht

Nadere informatie

STICHTING NOBILIS TE OOSTERWOLDE FR. Rapport inzake jaarstukken mei 2013

STICHTING NOBILIS TE OOSTERWOLDE FR. Rapport inzake jaarstukken mei 2013 STICHTING NOBILIS TE OOSTERWOLDE FR Rapport inzake jaarstukken 2012 6 mei 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Deskundigenonderzoek 2 3 Financiële positie 3 JAARREKENING 1 Balans

Nadere informatie

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen

Rapport inzake jaarrekening. 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013. Vineyard Gemeente Wageningen. te Wageningen Rapport inzake jaarrekening 1 september 2012 t/m 31 augustus 2013 Vineyard Gemeente Wageningen te Wageningen INHOUD JAARVERSLAG 1 Samenstellingsverklaring 2 Algemeen 3 Bestemming van het resultaat 2012-2013

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Naar School in Haïti

Jaarrekening. Stichting Naar School in Haïti Jaarrekening 2007 Stichting Naar School in Haïti Inhoudsopgave 1. Balans 2. Verlies- en winstrekening 3. Toelichting balans 4. Toelichting verlies- en winstrekening 5. Resultaatbestemming 6. Afschrijvingen

Nadere informatie

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991KN BARENDRECHT Jaarrekening 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel rapport 1.1

Nadere informatie

STICHTING MAITREYA INSTITUUT VOOR WIJSHEIDSCULTUUR, LOENEN FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994

STICHTING MAITREYA INSTITUUT VOOR WIJSHEIDSCULTUUR, LOENEN FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994 Pagina 1 van 7 FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG 2012 HANDELSREGISTER OOST NEDERLAND NUMMER 41200578 RSIN 006832994 Pagina 2 van 7 FINANCIEEL PUBLIKATIEVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE Pagina A - Balans per 31 december

Nadere informatie

Jaarrapport Stichting Alert Fonds voor Jongeren Pelikaanstraat SB Utrecht. Samengesteld door:

Jaarrapport Stichting Alert Fonds voor Jongeren Pelikaanstraat SB Utrecht. Samengesteld door: Jaarrapport 2016 Stichting Alert Fonds voor Jongeren Pelikaanstraat 18 3582 SB Samengesteld door: Voorblad 0 0 Inhoud Rapportage 2 Samenstelverslag 3 Resultaatvergelijking 4 Jaarrekening 6 Balans 7 Resultatenrekening

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Groendomein Wasven Eindhoven

Financieel verslag Stichting Groendomein Wasven Eindhoven Financieel verslag 2016 Stichting Groendomein Wasven Eindhoven 2.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 A C T I V A Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!!

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! Werkstuk door een scholier 2095 woorden 18 december 2002 7,3 109 keer beoordeeld Vak Economie HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! 1. Inleiding. Het onderwerp makelaardij

Nadere informatie

STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2017

STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM. Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING SPEELGOEDBANK HAARLEM TE HAARLEM Rapport inzake jaarstukken 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Ontbreken van de verklaring 2 2 Financiële positie 3 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2009. Concept. Geen accountantscontrole toegepast

Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de jaarrekening 2009. Concept. Geen accountantscontrole toegepast Vereniging Genootschap Kunstliefde gevestigd te Utrecht Rapport inzake de jaarrekening 2009 512560 CONCEPT Afdeling: Accountants Culemborg, 8 april 2010 Inhoud Accountantsrapport Pagina 1 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Jaarrekening Test BV 2015

Jaarrekening Test BV 2015 Jaarrekening Test BV 2015 Aan: t.a.v. Test BV De heer Test Teststraat 20 1234 TT Testdorp Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inhoudsopgave/Voorwoord Pagina 2 Bedrijfsinformatie Pagina 4 Balans: Activa Pagina

Nadere informatie

Stichting Meeromroep gevestigd te Hoofddorp. Rapport inzake de Jaarrekening 2014

Stichting Meeromroep gevestigd te Hoofddorp. Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Stichting Meeromroep gevestigd te Hoofddorp Rapport inzake de Jaarrekening 2014 Inhoudsopgave Pagina 1. Accountantsverslag 1.1 Samenstellingsverklaring 1 1.2 Resultaten 2 2. Jaarrekening 2.1 Balans per

Nadere informatie

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2013

Stichting omgaan met pesten. Klipper KN BARENDRECHT. Jaarrekening 2013 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991 KN BARENDRECHT Jaarrekening 2013 Stichting omgaan met pesten Klipper 125 2991 KN BARENDRECHT Jaarrekening 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Financieel rapport 1.1

Nadere informatie

HALFJAAR CIJFERS 2018

HALFJAAR CIJFERS 2018 HALFJAAR CIJFERS 2018 2 HALFJAAR CIJFERS CTOUCH 2018 Over het eerste halfjaar 2018 wordt er een groepsbedrijfsresultaat voor belastingen gerapporteerd van 186.290 ten opzichten van 591.800- over het eerste

Nadere informatie

Stichting Huis van Levenskunst de heer G.A. Siebes p/a Jagersweg DR APELDOORN. Jaarrekening 2017

Stichting Huis van Levenskunst de heer G.A. Siebes p/a Jagersweg DR APELDOORN. Jaarrekening 2017 Stichting Huis van Levenskunst de heer G.A. Siebes p/a Jagersweg 23 7311 DR APELDOORN Jaarrekening 2017 Stichting Huis van Levenskunst de heer G.A. Siebes p/a Jagersweg 23 7311 DR APELDOORN Jaarrekening

Nadere informatie

Module 4 Inzicht in cijfers

Module 4 Inzicht in cijfers Geleerd in vorige presentaties Module 4 Inzicht in cijfers 1. Balans in detail 2. Kengetallen Les 4. Vergelijk je resultaten op 4 manieren + maak goede investeringsbeslissingen Les 4 Vergelijk je resultaten

Nadere informatie

Stichting Grafisch Werkcentrum Amsterdam te Amsterdam JAARREKENING 2018

Stichting Grafisch Werkcentrum Amsterdam te Amsterdam JAARREKENING 2018 Stichting Grafisch Werkcentrum Amsterdam te Amsterdam JAARREKENING 2018 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2018 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 1. Samenstellingsverklaring 1 2. Algemeen 1 3. Financiering

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 2011 EV HAARLEM. Haarlem, 7 april 2015 - 1 - STICHTING DE WERELD KINDERTHEATER Gasthuisvest 47

JAARVERSLAG 2014 2011 EV HAARLEM. Haarlem, 7 april 2015 - 1 - STICHTING DE WERELD KINDERTHEATER Gasthuisvest 47 JAARVERSLAG 2014 STICHTING DE WERELD KINDERTHEATER Gasthuisvest 47 2011 EV HAARLEM Haarlem, 7 april 2015-1 - INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Resultaat 4 3 Financiële positie 5 4 Kengetallen

Nadere informatie

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2012

Stichting Jan van der Togt. te Amstelveen. Publicatierapport inzake de jaarrekening 2012 Stichting Jan van der Togt te Amstelveen Publicatierapport inzake de jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten-en-lasten over 2012 4 Grondslagen

Nadere informatie

rhenen schets-museumkwartier deel 1

rhenen schets-museumkwartier deel 1 rhenen schets-museumkwartier deel 1 Opdrachtgever: Gemeente Rhenen Stedenbouwkundig ontwerp: Aad Trompert, Amersfoort Architectuur: Van Leeuwen Architecten, Veenendaal 2 mei 2011 rhenen museumkwartier

Nadere informatie

Jaarrekening. Stichting Naar School in Haiti

Jaarrekening. Stichting Naar School in Haiti Jaarrekening 2008 Inhoudsopgave 1. Balans 2. Verlies- en winstrekening 3. Toelichting balans 4. Toelichting verlies- en winstrekening 5. Resultaatbestemming 6. Afschrijvingen 7. Recapitulatie omzetbelasting

Nadere informatie

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018

Holding Golf- & Countryclub Liemeer. Financiële positie Prognose 2018 Holding Golf- & Countryclub Liemeer Financiële positie + Prognose 2018 9 November Financiele positie stabiliseert in Netto-resultaat 55K positief ( 56K in 2016) Totale investeringen bedragen ca. 26K (2016:

Nadere informatie

Aurington. Administratie en Advies

Aurington. Administratie en Advies Aurington Administratie en Advies Let op de houdbaarheidsdatum! Mei 5 Pincode 6 7 8 Boetes Dit jaar Deze maand De balans Tandorine B.V. Debet Activa Bezittingen Wat heb ik? Credit Passiva Vermogen Hoe

Nadere informatie

TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4

TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4 TRL 3A Werkproces P3/P4 K2 W4 P3/P4 K2 W4 Bewaakt financiën Omschrijving: De Leidinggevende bewaakt de financiën en de beschikbaar gestelde budgetten en vermijdt financiële problemen en/of budgetoverschrijdingen.

Nadere informatie