DSR-X20. Gebruikers Handleiding

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "DSR-X20. Gebruikers Handleiding"

Transcriptie

1 DSR-X20 DSR-X20 Gebruikers Handleiding DISCO Discosmash Vroegeinde 14, 2243 Pulle, België Tel.: +32 (0) Fax: +32 (0)

2 Gelieve deze handleiding aandachtig te lezen en bij te houden om later te kunnen raadplegen. Deze handleiding werd gedrukt op 11/10/2006. Voor nieuwe software kan een nieuwe handleiding nodig zijn. U kan de laatste versie steeds vinden op onze website: of U kan ons vragen om een exemplaar op te sturen. In geval van technische problemen of andere vragen, kan U steeds Discosmash contacteren via: telefoon: +32 (0) website: Adres: Discosmash b.v.b.a. Vroegeinde Pulle België Discosmash is niet verantwoordelijk voor het verlies van data, of voor de kopieerrechten die de geluiden kunnen beschermen die U zal opnemen of kopiëren met dit toestel.

3 INHOUD 1. Inleiding 2. Aansluitingen 3. Dagelijks gebruik 3.1 Afspelen van geluiden 3.2 Aanpassen volume 3.3 Menu gebruiken 4. Geluiden toevoegen 4.1 Opnemen 4.2 Kopiëren 5. Geluiden aanpassen 5.1 Knippen 5.2 Verwijderen 5.3 Kopiëren 5.4 Toon offset 5.5 Volume offset 5.6 Onderbreekbaarheid 5.7 Koppelen aan sneltoets 6. Timers 6.1 Timer toevoegen 6.2 Timer verwijderen 6.3 Timer starten 6.4 Timer stoppen 7. Opties 7.1 Afstandsbediening instellen 7.2 Taal kiezen 7.3 Hoofdtoonregeling 8. Remote 8.1 Afstandsbediening schakelaar 8.2 Volledige afstandsbediening

4 1. INLEIDING Om de volledige werking en bediening te begrijpen is het zeer belangrijk dat U volgende aanwijzigen even doorleest. De DSR-X20 kan een onbeperkt aantal geluiden (bvb. gesproken teksten, geluidseffecten, muziek, etc.) bewaren op het interne geheugen. 20 van deze geluiden kunnen gekoppeld worden aan de 20 sneltoetsen om deze snel te kunnen afspelen. De overige geluiden kunnen gebruikt worden in timers, voor de afstandsbediening of kunnen later geluiden op de sneltoetsen vervangen. Geluiden op het externe geheugen kunnen niet rechtstreeks gebruikt worden. Om deze te gebruiken moeten ze eerst naar het interne geheugen worden gekopieerd (dit wordt nog verder uitgelegd in hoofdstuk 4.2). In deze handleiding staat vaak achter een menu-item een getal tussen haakjes. Dit getal is het nummer van de (snel)toets die gebruikt kan worden om dit item snel te selecteren. Als ergens de term navigatieknoppen wordt gebruikt, dan worden hiermee de 4 pijlvormige knoppen bedoeld die rond de E knop staan.

5 2. AANSLUITINGEN 220V Hier moet de stroomvoorziening aangesloten worden. Technische specificaties Spanningsbereik: AC: 90 --> 264V DC: 127V --> 370V Frequentiebereik: 47 --> 440 HZ Max AC Stroom: 230V AC 115V AC Inschakelstroom: 40A 230V AC (koude start) 20A 115V AC SD CARD Hierin kan een externe Secure Digital geheugenkaart zitten. De maximum grootte van deze geheugenkaart is 1GB. Deze kan gebruikt worden om geluiden te kopiëren van of naar de DSRX20, of om de interne software te updaten. REMOTE Op de linkse stekker kan U extra bedieningspanelen aansluiten. Op de rechtse stekker kan U een drukknop, relaiscontact, microswitch, etc. aansluiten om 1 geluid te activeren. AMP-DS Hiermee kan U een Discosmash regelpaneel (PA) aansluiten. OUT/IN Deze audio in- en uitgangen moeten gebruikt worden indien het toestel niet met een Discosmash regelpaneel wordt gebruikt.

6 3. DAGELIJKS GEBRUIK 3.1 Geluiden afspelen Als alles goed is ingesteld (hoe dit moet wordt verder in deze handleiding uitgelegd) hoeft U enkel op 1 van de 20 sneltoetsen te drukken om een geluid af te spelen. Tijdens het afspelen zal de bijhorende sneltoets knipperen en zal een balk aangeven hoeveel er reeds is afgespeeld. Ondertussen zal ook de STOP knop verlicht zijn, waarmee aangegeven wordt dat U hiermee het geluid kan stoppen. Afhankelijk van de onderbreekbaarheid instelling (zie hoofdstuk 5.6) kan U het geluid onderbreken door een ander geluid af te spelen, of moet U wachten tot het afspelen gestopt is alvorens een ander geluid af te spelen. De STOP knop kan steeds alle geluiden onderbreken (ingesteld als onderbreekbaar of niet). 3.2 Volume aanpassen Vanuit elk menu zullen de volumeknoppen (+ en -) steeds beschikbaar zijn om het volume aan te passen. Het huidige volume wordt rechts in het display aangegeven door een verticale balk. Opgelet Het volume wordt pas bewaard, wanneer de toonregeling bewaard wordt. (zie hoofdstuk 7.3). 3.4 Menu gebruiken Om het hoofdmenu te openen: druk op de E (enter) knop. In elk menu zullen de knoppen die op dat moment gebruikt kunnen worden verlicht zijn, andere niet. Om door menu s te gaan kan u de navigatie knoppen gebruiken (op en neer) en om iets te openen op E drukken. In sommige menu s kan U ook gewoon op de knop drukken met de nummer die ook naast het item staat dat U wenst te openen in de plaats van met de navigatie knoppen. Om terug te gaan wordt steeds knop nummer 0 gebruikt (= STOP knop).

7 4. GELUIDEN TOEVOEGEN Indien U nieuwe geluiden wil, kan U kiezen om deze zelf op te nemen (met uw microfoon, cd-speler, etc.) of om ze te kopiëren van een externe geheugenkaart. (Hierop kan U geluiden zetten met uw PC, kopiëren van een ander toestel, geheugenkaarten kopen van Discosmash met bvb. gesproken teksten, geluidseffecten, etc.). 4.1 Opnemen Om uw geluiden zelf op te nemen gaat U als volgt te werk: Open het hoofdmenu (druk op E ). Ga naar geluiden (1). Open Nieuw geluid (1). Kies voor Nieuw geluid opnemen (2). Nu moet U kiezen of U wil opnemen van de lijn ingang (de aansluitingen aangeduid met IN ) van een Discosmash regelpaneel (PA). Nadat U dit gekozen heeft, kan U een naam kiezen voor uw nieuwe geluid. Gebruik hiervoor de navigatie knoppen: op en neer voor een andere letter, links en rechts voor de vorige of volgende letter van de naam. Als de naam volledig is, druk op E. Om de opname te starten, druk op nogmaals op E. Een teller zal aangaven hoeveel tijd er reeds is opgenomen. U kan de opname stoppen met de STOP toets. Het nieuwe geluidsbestand zal nu opgeslagen worden. Druk op E om verder te gaan. U zal opnieuw in het Nieuw geluid menu komen. Om uw nieuwe geluid te gebruiken moet dit toegewezen worden aan 1 van de sneltoetsen. Kijk hiervoor in hoofdstuk 5.5 TIPS U kan later het begin- en eindpunt van uw opname aanpassen. Start uw opname dus zeker vroeg genoeg en stop niet te snel met opnemen. Later kan U nog knippen om het perfect te maken. Het opnemen vanaf het Discosmash regelpaneel zal steeds in mono zijn. Het voordeel is wel dat U van een microfoon kan opnemen. Indien U stereo wil kan U beter gebruik maken van de Line-IN.

8 4.2 Kopiëren Om een geluid te kopiëren van het externe geheugen: Open het hoofdmenu (druk op E ). Ga naar geluiden (1). Kies Nieuw geluid (1). Kies Kopiëren van SD-kaart (1). U zal nu een lijst te zien krijgen van alle geluiden die op het externe geheugen staan. Selecteer het geluid dat U wil Kopiëren. Gebruik hiervoor de navigatieknoppen. Druk dan op E. U kan nu eventueel de naam aanpassen indien U wil dat deze anders is op het interne geheugen. Als de naam is aangepast, druk op E. Het geluidsbestand zal nu gekopiëerd worden. Druk op E om verder te gaan en zal U opnieuw in het Nieuw geluid menu komen. Technische uitleg Alle geluiden op de externe kaart moeten in de root directory staan. (dit wil zeggen: niet in een map). Ze moeten in het wave formaat zijn (met.wav extensie) en zijn best 44KHz 16 bit mono of stereo (PCM, niet gecompresseerd). Het afspelen van 8bit files is ook mogelijk, maar is, gezien de veel lagere geluidskwaliteit, niet aan te raden. Het afspelen van MP3 bestanden is momenteel niet ondersteund. De externe geheugenkaart mag max. 1GB groot zijn.

9 5. GELUIDEN AANPASSEN Voor alle aanpassingen moet U eerst het menu Geluiden aanpassen openen: Open eerst het hoofdmenu (druk op E ). Ga naar Geluiden (1). Kies voor Geluiden aanpassen (2). Selecteer met de navigatieknoppen het geluid dat U wil aanpassen uit de lijst. Druk op E. U krijgt nu een lijst met alle functies om een geluid aan te passen. Deze zullen nu verder uitgelegd worden. 5.1 Knippen Zoals hierboven reeds vermeld, kunnen geluidsbestanden geknipt worden (aanpassen van begin- en eindpunt). Kies Knippen (1) van het Geluiden aanpassen menu. Automatisch wordt de begin balk geselecteerd, en zal het begin van het geluid afgespeeld worden. Door het links en rechts verplaatsen van de balk (met de navigatie knoppen) kan het beginpunt verplaatst worden. Een teller zal aangeven hoeveel seconden er geknipt wordt. Wanneer U klaar bent met het beginpunt, selecteer de einde balk (met de navigatie knoppen). Pas dit ook aan. Als U klaar bent, bewaar uw instellingen door op E te drukken. Indien U terug wil gaan zonder te bewaren kan u de STOP knop gebruiken. Technische uitleg Knippen past enkel het punt aan waar het geluid begint en stopt met afspelen. Het geknipte gedeelte zal niet verwijderd worden van het geheugen, zodat dit later opnieuw aangepast kan worden. Als U het bestand exact wil knippen zoals U wil en hetgeen over blijft volledig wil verwijderen, raden wij aan om een geluidsbewerking programma op uw PC te gebruiken, en daarna het bestand terug te kopiëren naar de DSR-X20.

10 5.2 Verwijderen Indien U een geluidsbestand volledig wil verwijderen van het interne geheugen, kies voor Verwijderen (2). U zal gevraagd worden om dit te bevestigen. Ga naar Ja of Neen (met de navigatie knoppen) en druk op E. Als het verwijderen klaar is kan U op E drukken om verder te gaan, en komt U terug in het Geluiden menu. 5.3 Kopiëren naar ext. SD kaart Als U een geluid wil kopiëren naar het externe geheugen (om aan te passen op PC, kopiëren naar een ander toestel, een reserve copy te maken,...), kies voor Kopiëren naar ext. SD (3). U kan de naam veranderen dat het geluid zal krijgen op de externe kaart. Als U deze hebt juist gezet, druk op E en het kopiëren zal beginnen. Als het kopiëren voltooid is kan U op E drukken en komt U automatisch terug in het Geluiden aanpassen menu. 5.4 Toon offset Met de toon offset functie kan U de toonregeling voor een geluid aanpassen. Op deze manier kan U al uw geluiden hetzelfde doen klinken. Open de Toon offset (4) functie. Hier zal U 3 balken zien (bas, mid en hoog). Indien deze nooit aangepast zijn zullen ze allemaal in het midden staan. Met de navigatie knoppen kan U deze aanpassen. Door een balk naar links te bewegen zal er minder bas mid of hoog zijn, naar rechts meer (elke stap is ongeveer 1db). Om uw instellingen te bewaren, druk op E, om terug te gaan zonder te bewaren druk op STOP. Technische uitleg Deze instellingen worden bewaard in een apart bestand op het interne geheugen en zullen niet gekopieerd worden bij het kopiëren naar het externe geheugen. Dit bestand zal aangemaakt worden de eerste keer dat de toon offset, volume offset of onderbreekbaarheid aangepast wordt. 10

11 5.5 Volume offset Met de volume offset functie kan het volume van een bepaald geluid aangepast worden. Op deze manier kan U al uw geluiden even luid maken. Open de Volume offset (5) functie. Hier zal U een volume balk zien. Als deze nog nooit is aangepast zal deze in het midden staan. Door naar links te bewegen zal het minder luid worden, naar rechts luider. Om uw instellingen te bewaren drukt U op E. Om terug te gaan zonder te bewaren, druk op STOP. Technische uitleg zie Toon offset, hoofdstuk Onderbreekbaarheid Er zijn verschillende prioriteiten voor het afspelen van alle geluiden: - hoogste prioriteit: afstandsbediening - lagere prioriteit: geluiden van sneltoetsen - laagste prioriteit: geluiden van timers. Dit wil zeggen dat Timers niets anders kunnen onderbreken. Geluiden gestart met sneltoetsen kunnen enkel timer geluiden onderbreken. De afstandsbediening kan alles onderbreken. Indien een geluid gestart wordt terwijl een ander geluid aan het spelen is met dezelfde prioriteit, dan zal de onderbreekbaarheid instelling beslissen of het geluid zal blijven spelen of onderbroken worden. Om deze instelling aan te passen, open de onderbreekbaar (6) instelling. Kies Aan of Uit (aan = onderbreekbaar, uit = niet onderbreekbaar). Druk daarna op E. Technische uitleg zie Toon offset, hoofdstuk

12 Koppel aan sneltoets Om het gekozen geluid te koppelen aan 1 van de 20 sneltoetsen, kies de Koppel aan sneltoets (7) optie. Hierna kan U op de sneltoest drukken die U graag zou verbinden met dit geluid. Indien U wil terug gaan zonder iets te veranderen kan U op STOP drukken. Na het kiezen van de goede sneltoets zal er nog een bevestiging komen. U kan op E drukken op verder te gaan.

13 6. TIMERS Een timer is een opeenvolging van geluiden die automatisch afgespeeld worden. Na het automatisch afspelen van een geluid zal er een bepaalde, ingesteld, tijd gewacht worden voor het afspelen van het volgende geluid. Dit wordt vaak gebruikt voor reclameboodschappen, veiligheidsboodschappen,... Alle timer instellingen beginnen vanuit het Timer menu. Om hier te geraken opent U het hoofdmenu (druk op E ) en kies voor Timers (2). 6.1 Timer aanmaken Om een nieuwe timer te maken, kies Nieuw timer (1). Nu kan U een naam kiezen voor uw nieuwe timer door de navigatie knoppen te gebruiken (op en neer voor een andere letter, links en rechts voor de vorige of volgende letter uit de naam). Wanneer de naam klaar is, druk op E. U krijgt nu een lijst van alle geluidsbestanden op het interne geheugen. Kies het eerste geluid dat U in de timer wil hebben en druk op E. Nu kan U de tijd kiezen die gewacht moet worden na het afspelen van dit geluid. Druk op 3 knoppen van 0 tot 9 om de tijd te kiezen in seconden (bvb. voor 12 seconden, druk op 0, dan 1 en dan 2). U kan ook met de navigatie knoppen (op en neer) de tijd aanpassen. Na het kiezen van de juiste tijd, druk op E. Nu krijgt U de keuze of U nog een geluid wil toevoegen aan uw timer. Als U Ja kiest, kan U weer een geluid en een wachttijd kiezen (U kan dit zo vaak herhalen als U wil). Als U neen kiest wordt de timer opgeslagen en komt U terug in het Timers menu. 6.2 Timer verwijderen Om een timer te verwijderen, kies Verwijder Timer (2). Kies dan een timer uit de lijst, en druk op E. Bevestig met Ja of ga terug met Neen. 13

14 6.3 Timer starten Om een timer te starten, kies Start timer (3). Hierna zal U een lijst te zien krijgen van alle beschikbare timers. Kies de gewenste timer en druk op E. Er zal een bevestiging te zien zijn dat deze timer gestart is. Druk op E om verder te gaan. Opgelet Indien er al een timer gestart is, en U start een andere dan zal de eerste gestopt worden. 6.4 Timer stoppen Om een timer te stoppen, kies voor Stop timer (4). U zal een bevestiging te zien krijgen dat de timer gestopt is en kan op E drukken om verder te gaan. 14

15 7. OPTIES Het opties menu bevat alle algemene opties. Om hier te geraken, open het hoofdmenu (druk op E ). en ga daarna naar Opties (3). 7.1 Afstandsbediening instellen Indien U de afstandsbediening wil gebruiken om 1 geluid te starten, moet U eerst instellen welk geluid dit zal zijn. Kies hiervoor Afstandsbediening instellen (1). Hierna krijgt U een lijst te zien van alle geluiden op het interne geheugen. Kies het gewenste geluid en druk op E. U komt automatisch terug in het Opties menu. Voor meer informatie over de afstandsbediening, kijk in hoofdstuk Taal kiezen Indien U het menu graag in een andere taal hebt kan u kiezen voor Taal instellen (2). Kies de gewenst taal (Engels, Frans, Duits of Nederlands) en druk op E. het menu zal nu in een andere taal zijn. U kan ook terug gaan zonder iets te veranderen met STOP 7.3 Hoofdtoonregeling Hier kan U de toonregeling aanpassen. Open het Hoofdtoonregeling menu. Verplaats de bas, mid en hoog balken naar de gewenste positie. U kan nu de instellingen bewaren door op E te drukken, of terug gaan zonder iets te bewaren met de STOP knop. Ook de hoofd volumeregeling zal opgeslagen worden door op E te drukken. Hierdoor zal de DSR-X20 volgende keer starten met het volume op hetzelfde niveau als toen U deze instellingen hebt opgeslagen. 15

16 8. AFSTANDSBEDIENING 8.1 Afstandsbediening 1 geluid 1 geluid kan geactiveerd worden m.b.v. een drukknop, microswitch, relais contact, etc. Om deze functie te gebruiken, sluit de contacten van een NO (normaal open) schakelaar aan op de contacten van de rechtse Remote stekker. (contacteer Discosmash i.v.m. het bekomen van de juist stekker). Wanneer de 2 contacten gesloten worden, zal het gekozen geluid starten. Voor de maximum veiligheid is deze stekker volledig gescheiden van de rest van de elektronica van het toestel. Dit wil echter niet zeggen dat er niets stuk kan gaan. Wees voorzichtig bij het aansluiten, en zorg ervoor dat er nooit spanning op deze contacten komt. Gebruik enkel vrije schakelcontacten. 8.2 Volledige afstandsbediening Extra bedieningspanelen (maximum 14 in totaal) kunnen aangesloten worden aan de linkse Remote stekker. Op deze manier kan U de DSR-X20 van op verschillende plaatsen volledig bedienen (vanuit meerdere kassa s e.d.). Bedieningspanelen kunnen 100-en meters van elkaar verwijderd zijn. Later zullen ook verschillende bedieningen beschikbaar zijn (compact zonder display om enkel af te spelen, draadloos, etc.). Met deze aansluiting zijn heel veel dingen mogelijk (bvb. uw attractie automatisch bepaald geluiden laten afspelen,...). Contacteer Discosmash indien U speciale wensen heeft, dan kan dit steeds besproken worden. 16

17 Bedankt voor uw vertrouwen in ons! Indien U nog enige vragen of problemen heeft kan U ons steeds contacteren! Discosmash Vroegeinde Pulle België Tel: +32 (0) Website:

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding

HET MODELNUMMER FIESTA2. Mp3 speler met luidspreker. Instructiehandleiding Mp3 speler met luidspreker HET MODELNUMMER FIESTA2 Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2

Nadere informatie

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen.

Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding. Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. Mp3 speler met luidspreker Instructiehandleiding Lees deze instructies svp goed door alvorens dit apparaat in gebruik te nemen. NL Gebruiksaanwijzing TOETS AANDUIDINGEN 9 1 3 2 5 6 4 8 7 1 Vermogen AAN/UIT

Nadere informatie

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding

Vr.Model-nr MPFOL15. Gebruikershandleiding Vr.Model-nr MPFOL15 Gebruikershandleiding NL 1. Toetsen 1. M : Menu 2. : Afspelen/Pauzeren 3. < : Vorige track / Terugspoelen 4. > : Volgende track/ Vooruitspoelen 5. - : Volume verlagen 6. + : Volume

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Handleiding MP Soundblaster

Handleiding MP Soundblaster Handleiding MP Soundblaster MP3-speler met krachtige luidspreker Leer de bedieningselementen op uw speler kennen Item Omschrijving Item Omschrijving 1 Luidspreker 7 (Afspelen / Pauzeren / AAN/UIT) 2 LED

Nadere informatie

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL

Innovative Growing Solutions. Datalogger DL-1. software-versie: 1.xx. Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL Innovative Growing Solutions Datalogger DL-1 software-versie: 1.xx Uitgifte datum: 01-09-2015 HANDLEIDING WWW.TECHGROW.NL DL-1 Datalogger gebruikershandleiding Bedankt voor het aanschaffen van de TechGrow

Nadere informatie

Aan de slag met L2S. versie 8

Aan de slag met L2S. versie 8 Aan de slag met L2S versie 8 1 Aan de slag met L2S Deze handleiding geeft u de basisinformatie over L2S. Een uitgebreide handleiding vindt u in de werkbalk van het programma onder Help. Hieronder staat

Nadere informatie

Handleiding. Marantz solid state recorder

Handleiding. Marantz solid state recorder Handleiding Marantz solid state recorder OPSTARTEN EN BASISOPSTELLING ONDERDELEN - het toestel - een adapter - een USB-kabel - een tafelmicrofoon - de flash card AANSLUITEN Opm: de gegeven beschrijvingen

Nadere informatie

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface)

Als je echt interesse hebt kun je ook een compleet setje met mixer en al kopen voor redelijk weinig geld (mixer heeft ook usb interface) Opdracht voor les 2 (is elders te lezen) Kort levensverhaal vertellen aan de hand van foto s Op de achtergrond moet je ondersteunen met muziek Daarvoor heb je een audioprogramma nodig omdat je met meerdere

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Pocket online speler 1 Installatie van de PLEXTALK Pocket 1. Draai de PLEXTALK Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen. Druk op de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender

Gebruikershandleiding. 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender Gebruikershandleiding 2GB Auto MP3 Speler Met FM zender De gesprekskosten bedragen 0,18 /minuut 2 INHOUDSOPGAVE 1. VOORWOORD... 4 2. OPMERKINGEN... 4 3. FUNCTIES... 4 4. KNOPPEN EN SCHERM... 4 4.1 Functies

Nadere informatie

BeoSound 4. Aanvulling

BeoSound 4. Aanvulling BeoSound 4 Aanvulling Menusysteem Deze aanvulling bevat correcties voor uw BeoSound 4-handleiding. Dankzij nieuwe software is uw muzieksysteem nu uitgerust met nieuwe functies. Het menusysteem is gewijzigd

Nadere informatie

HANDLEIDING POWERCUBE 100. Draagbare BT speaker met draadloze microfoon

HANDLEIDING POWERCUBE 100. Draagbare BT speaker met draadloze microfoon HANDLEIDING POWERCUBE 100 Draagbare BT speaker met draadloze microfoon PROBLEMEN OPLOSSEN Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing Geen geluid 1. Geen ingang geluidsbron 1. Gebruik een beter muzieksignaal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Stereomicrofoon STM10 Inhoudsopgave Basisprincipes...3 Functieoverzicht...3 Overzicht hardware...3 Montage...4 De microfoon gebruiken...5 Geluid opnemen...5 Geluid voor video opnemen...8

Nadere informatie

MP3/CD/USB/SD speler UD Gebruiksaanwijzing. Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1

MP3/CD/USB/SD speler UD Gebruiksaanwijzing. Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1 MP3/CD/USB/SD speler UD 1001 Gebruiksaanwijzing Falco TT bvba, Scharestraat 48, 8020 Ruddervoorde Pagina 1 Installatie en de set-up instructies Voor een betrouwbare werking van de eenheid, dient u deze

Nadere informatie

ipod tower 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

ipod tower 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu ipod tower 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu VOORWOORD DANK Beste klant, Wij willen van de gelegenheid gebruik maken om u te bedanken voor de aankoop van deze speler.

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf.

Geluidsbewerking met AUDACITY. Deze elektrische puls wordt op ons computerscherm voorgesteld als een geluidsgolf. Geluidsbewerking met AUDACITY 1. Wat is geluid Van gierende banden tot trillende snaren. Alles wat geluid maakt, beweegt en verplaatst daardoor kleine beetjes lucht. Geluidsgolven kan je niet zien, maar

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Draadloze Installatie Handleiding

Draadloze Installatie Handleiding Draadloze Installatie Handleiding VOOR INSTALLATEURS Alles wat u moet weten INHOUDSOPGAVE Page A Directe modus... 44 B "Draadloze bus" modus... 46 C Groepsopdracht gebruiken met de "Draadloze bus... 48

Nadere informatie

Handleiding Geluidsopname maken

Handleiding Geluidsopname maken Handleiding Geluidsopname maken Document: Handleiding Geluidsopname maken Datum: 6 juli 2015 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 2 Benodigdheden... 3 3 Audacity software

Nadere informatie

Handleiding Biljart scorebord

Handleiding Biljart scorebord Handleiding Biljart scorebord Inhoudsopgave 1. Inhoud pakket 2 2. Scorebord aansluiten 2 3. Voor de 1 e keer opstarten.2 4. Afstandsbediening. 3 5. Scorebord. 4 5.1. Bediening.. 4 6. Hoofdmenu. 5 6.1.

Nadere informatie

TOWER SYSTEM. ENERGY TS3 2.0 Bluetooth

TOWER SYSTEM. ENERGY TS3 2.0 Bluetooth TOWER SYSTEM ENERGY TS3 2.0 Bluetooth Inleiding Energy Sistem bedankt u voor het aankopen van de Tower sistem TS3 2.0 Bleutooth. We wensen u veel luisterplezier! Wij raden u aan de handleiding aandachtig

Nadere informatie

Geluidsbewerking met AUDACITY

Geluidsbewerking met AUDACITY Geluidsbewerking met AUDACITY Dit is de eenvoudige handleiding voor het project Be-Mobile. Niet alles wordt uitgelegd want het is een uitgebreid (en soms ingewikkeld) programma. AUDACITY is een gratis

Nadere informatie

Handleiding Managed Telefonie

Handleiding Managed Telefonie Handleiding Managed Telefonie Inhoudsopgave Standaard gebruikersopties... 3 CALL PICKUP... 3 DOORVERBINDEN ZONDER RUGGESPRAAK... 3 DOORVERBINDEN MET RUGGESPRAAK... 3 GESPREK PARKEREN... 3 ANONIEM BELLEN...

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler

Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Beknopte handleiding voor de PLEXTALK Linio Pocket online speler Het plaatsen van de batterij in de Linio Pocket 1. Draai de Linio Pocket om. Vergewis u ervan dat de 2 gemarkeerde punten naar boven wijzen.

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig een

Nadere informatie

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER

BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER BLUETOOTH SOUNDBAR MET SUBWOOFER Snel installatiegids DA-10295 Welkom Dank u voor het kopen van Digitus Bluetooth Soundbar met subwoofer! Ongeacht hoe u dit product gebruikt of het nu voor het afspelen

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning,

Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, Xemio-760 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) M (Menu oproepen/ Submenu) (3) (Vorige / Terugspoelen,

Nadere informatie

Installatie app. voor Android en IOS

Installatie app. voor Android en IOS Installatie app voor Android en IOS Installatie van de gdmss Lite / idmss Lite app Android: Ga naar Google Play Zoek naar gdmss. Kies dan voor gdmss Lite, deze is gratis en biedt genoeg functies voor de

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB

MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB MP001/MP002/MP003/MP004 Sweex Black Sea MP3 Player 128 MB/256 MB/512 MB/1GB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex MP3-speler. Met deze compacte MP3-speler kun je overal genieten

Nadere informatie

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding

Copyright 2011 - Xsarius. Handleiding Handleiding Op onze website kunt u uw product registreren. Door uw product te registreren kunnen wij u direct de best mogelijke ondersteuning bieden. Verleng hiermee tevens de fabrieksgarantie van 1 naar

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Geheugenkaart voor de Zumo 660

Geheugenkaart voor de Zumo 660 Geheugenkaart voor de Zumo 660 Omdat ik een geheugenkaart wilde plaatsen in mijn Zumo 660, heb ik de handleiding doorgenomen en zag ik dat er alleen werd aangegeven hoe de geheugenkaart geplaatst moet

Nadere informatie

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu

XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding. Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu XEMIO-654/664 Gebruikershandleiding Voor informatie en ondersteuning, www.lenco.eu Wat zit er in de doos: Het apparaat Gebruikershandleiding USB Kabel Hoofdtelefoon Installatie CD 2 Locatie en gebruik

Nadere informatie

IDPF-700 HANDLEIDING

IDPF-700 HANDLEIDING IDPF-700 HANDLEIDING Kenmerken product: Resolutie: 480x234 pixels Ondersteunde media: SD/ MMC en USB-sticks Fotoformaat: JPEG Foto-effecten: kleur, mono, en sepia Zoomen en draaien van afbeeldingen Meerdere

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies.

Menu. Open een document. Zoomen. Het Claro Boeklezer's menubalk bevat een aantal nuttige functies. Welkom Claro Boeklezer is een boek lezer die gebruikers in staat stelt om PDF bestanden te lezen of laten voorlezen met de ingebouwde schermlezer. Met deze boeklezer is het mogelijk om digitale boeken

Nadere informatie

Handleiding Powerpoint presentatie

Handleiding Powerpoint presentatie Handleiding Powerpoint presentatie U opent Microsoft Powerpoint. U kiest voor bestand, nieuw en klikt op lege presentatie. U ziet dan bovenstaand scherm. Om breedbeeld in te stellen klikt u op beeld, normaal,

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS car cam

Gebruiksaanwijzing GPS car cam Gebruiksaanwijzing GPS car cam productomschrijving Dit product is ontwikkeld met de nieuwste wetenschap en technologie om een high- definition camcorder te ontwerpen. Het wordt niet alleen gebruikt als

Nadere informatie

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning:

Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: Xemio-767 BT Snelgids Voor informatie en ondersteuning: www.lenco.com 1. Bedieningselementen en aansluitingen (1) TFT LCD-display (2 inch; R,G,B) (2) (AAN / UIT, Afspelen/ Pauzeren, Select / Enter) (3)

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Onboard auto camera Caméra embarquée

Onboard auto camera Caméra embarquée Onboard auto camera Caméra embarquée ONBOARD CAR CAMERA ONBOARD-KFZ-KAMERA up to 32GB Video format Movie 2.0 LCD Screen Low illumination for night operation High speed recording quick response for light

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2

Inhoudsopgave. Whisper380-computerhulp 2 Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 23-11-2010 Inhoudsopgave Wat gaan we doen?...3 Wat hebben we nodig?...3 Downloaden van het programma:...3 Het programma registreren

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

De Konftel 250 Korte handleiding

De Konftel 250 Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 250 Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 250 is een conferentietelefoon die kan worden aangesloten op analoge telefoonaansluitingen. Zie

Nadere informatie

DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING

DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING DIGITAL DOOR VIEWER 2.0 GEBRUIKERSHANDLEIDING Let op: 1. Lees voor gebruik eerst deze handleiding. 2. Demonteer de camera of de hoofdunit niet. 3. Ga zorgvuldig te werk. 4. Wij raden u aan om regelmatig

Nadere informatie

TTS is er trots op deel uit te maken van

TTS is er trots op deel uit te maken van Garantie & ondersteuning Dit product heeft een eenjarige garantie voor problemen die zich voordoen tijdens normaal gebruik. Het verkeerd gebruik van Sound Shuffle of het openen van de eenheid zullen de

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10

7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 205 7. Muziek-cd s branden met Windows Media Player 10 De laatste jaren wordt de computer steeds vaker gebruikt voor het verzamelen van geluidsbestanden. Ook het downloaden van muziekbestanden vanaf internet

Nadere informatie

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135. Lowrance CHIRP X-series. Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module

9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135. Lowrance CHIRP X-series. Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module Sint Ignatiusstraat 134 info@sonarcom.be 9120 Kallo www.sonarcom.be +32 474 727 135 Lowrance CHIRP X-series Handleiding draadloze dieptemeter Dualscan module Toetsen Een geluid weerklinkt als je op een

Nadere informatie

KOBA VISION. 5 HD beeldschermloep. Handleiding

KOBA VISION. 5 HD beeldschermloep. Handleiding NL KOBA VISION 5 HD beeldschermloep Handleiding 1. Inhoud van de verpakking Draagbare beeldschermloep 5 HD SD kaart Adapter Draagzakje Handleiding Polsbandje TV-out kabel Microvezel doekje voor het reinigen

Nadere informatie

Digitale Video. Gebruikershandleiding

Digitale Video. Gebruikershandleiding Digitale Video Gebruikershandleiding Nl 2 Inhoud Aan de slag Kennismaken met uw digitale video... 3 Het paneel gebruiken... 4 Aan-/uitzetten... 5 Modi... 6 Modusschakelaar... 7 Modus Movie Films opnemen...

Nadere informatie

Car Black Box HD DVR

Car Black Box HD DVR Car Black Box HD DVR Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld om u stap voor stap vertrouwd te maken met de functies en onderdelen van de Car Black Box HD DVR PRODUCT INFORMATIE 1 Mini USB aansluiting 2 DC Adapter

Nadere informatie

XEMIO-200 HANDLEIDING

XEMIO-200 HANDLEIDING Speciale kenmerken Elegant uiterlijk en eenvoudig in gebruik. Multi-code speler Ondersteunt MP1, MP2, MP3, WMA, formaat. U-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw bestanden rechtstreeks beheren zonder gebruik

Nadere informatie

Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4

Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4 Gebruikershandleiding voor mp3-speler VM8095. (Versie 1.0) Inhoudstafel: OVERZICHT VAN DE AANSLUITINGEN... 3 LUIDSPREKER AANSLUITINGSMOGELIJKHEDEN... 4 OMSCHRIJVING VAN DE LEDS... 4 OVERZICHT VAN DE BEDIENINGSMOGELIJKHEDEN...

Nadere informatie

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR

Snelstart Gids. Menustructuur. Opstarten en Afsluiten. Formatteren van Disk. 72xxHVI-ST Series DVR Menustructuur De menustructuur van de DS-72xxHVI-ST Serie DVR is als volgt: Opstarten en Afsluiten Het juist opstarten en afsluiten is cruciaal voor de levensduur van uw DVR. Opstarten van uw DVR: 1. Plaats

Nadere informatie

POWER CINEMA GEBRUIKEN

POWER CINEMA GEBRUIKEN A P P E N D I X C POWER CINEMA GEBRUIKEN C-1 OPMERKING Lees zorgvuldig de volgende informatie, alvorens Power Cinema Software te installeren. 1. Om Power Cinema Software op een NIEUWE VASTE SCHIJF te installeren,

Nadere informatie

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me

BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me BehervanhetnavigatiesystemviaBlue&Me INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 INLEIDING...3 BEDIENINGEN OP HET STUURWIEL...4 BLUE&ME VERBINDING...6 NAVIGATIEMENU...7 AANKOMSTINFORMATIE...7 SIMULATIE...8 ONDERBREKEN

Nadere informatie

00024v1_klm. 24 Siemens Logo. afb. Logo_01* Stuurrelais. Programmeerinstructies. afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1

00024v1_klm. 24 Siemens Logo. afb. Logo_01* Stuurrelais. Programmeerinstructies. afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1 24 Siemens Logo afb. Logo_01* Stuurrelais Programmeerinstructies afb. Logo_02* De elektromonteur aan het werk 1 24.1 Directe bediening. Lay-out en functie(s) van de bedieningsknoppen. Het stuurrelais ziet

Nadere informatie

TechGrow Asymmetrische Timer HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum:

TechGrow Asymmetrische Timer HANDLEIDING. software versie: Uitgifte datum: WWW.TECHGROW.NL TechGrow Asymmetrische Timer software versie: 1.00 Uitgifte datum: 01-11-2014 HANDLEIDING TechGrow Asymmetrisch timer gebruikershandleiding GEFELICITEERD! U heeft de TechGrow AT-1 Asymmetrische

Nadere informatie

Film in de pc laden.

Film in de pc laden. Film in de pc laden. Wat is er nodig: De hardeschijf moet voldoende ruimte hebben om het ruwe beeldmateriaal te kunnen bewerken en te bewaren. 1 uur digitale video= 3600 sec. X 3,6 MB/sec.= 12.960 MB =

Nadere informatie

Downloaded from www.vandenborre.be

Downloaded from www.vandenborre.be WATCH ME Handleiding DIGITALE MEDIASPELER Overzicht functies Watch me is een Bluetooth-horloge en MP3-speler met capacitief touchscreen, u kunt uw vinger gebruiken om een icoontje aan te raken en een submenu

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283

Uw gebruiksaanwijzing. LENCO MES-221 http://nl.yourpdfguides.com/dref/2321283 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor LENCO MES-221. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de LENCO MES-221 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Handleiding Gold- en Superstation

Handleiding Gold- en Superstation 1 Configuratie... 3 On Site... 4 Live bekijken... 4 Uitleg scherm... 4 1. Omschrijving beeld... 5 2. Selecteren Beeldscherm... 5 3. Selecteren Camera en weergave type Opname... 5 4. Datum en Uur van de

Nadere informatie

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t

Windows Movie maker. Inhoud. 1. Installeren van Windows Movie Maker. FILM http://goo.gl/hto21t Windows Movie maker. Inhoud 1. Installeren van Windows Movie Maker... 1 2. Vooraf rekening mee houden... 3 3. Aan de slag... 3 3.1 De werkruimte... 3 3.2 Een nieuw project starten... 4 3.3 Aanpassen van

Nadere informatie

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar

Dag. Maand. Selecteer het jaar met de pijltoetsen. Jaar 1. Agenda Met de Agenda van de Milestone 312 kunt u afspraken, verjaardagen, taken, enz. vastleggen en bijhouden. U regelt uw dagelijkse zaken goed en overzichtelijk met deze krachtige toepassing van de

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding. Opnemen Pakket

Handleiding. Opnemen Pakket Handleiding Opnemen Pakket INHOUDSOPGAVE Introductie Opnemen Pakket... 3 Het inplannen van een Opname... 4 Het Recorder overzicht... 4 Markering van geplande opnames... 5 Het Afspelen en verwijderen van

Nadere informatie

XEMIO-243/253 HANDLEIDING

XEMIO-243/253 HANDLEIDING Speciale eigenschappen Elegant ontwerp en eenvoudig in gebruik. Speler ondersteunt meerdere formaten Ondersteunt het MP3- en WMA-formaat. USB-Disk zonder stuurprogramma U kunt uw (muziek)bestanden rechtstreeks

Nadere informatie

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding

Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding Verkorte Nederlandse Gebruikershandleiding 1. Bediening van de DVR 1.1 Bediening met de muis De muis moet aan de ACHTERKANT van de recorder worden aangesloten op de USB ingang. Als de muis actief is dan

Nadere informatie

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan.

Cijfers 1 t/m 4,8,16 hiermee kunt u van kanaal wisselen. Gebruik deze iconen om naar een split screen terug te gaan. Inhoudsopgave 1. Belangrijke veiligheidsinstructies... 2 2. Mee geleverde producten voor de DVR... 2 3. Uitleg bedieningspaneel... 2 4. Uitleg afstandsbediening... 3 5. Aan de slag met de DVR... 3 5.1

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

RGBW RF wandbediening

RGBW RF wandbediening RGBW RF wandbediening Elegante wandbediening voor de bediening van RGBW led strips Hiermee stuurt u de GGS-RGBWCONT120 RGBW led controller(s) aan Touch-panel, afgewerkt met glazen plaat. Geen bedrading

Nadere informatie

Basis bediening van het scherm

Basis bediening van het scherm Basis bediening van het scherm Het apparaat kan worden bedient met de meegeleverde muis aangesloten in de USB poort voor op het apparaat. Door te klikken op de knoppen en het gebruik van de scrol wheel

Nadere informatie

Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3)

Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3) Handleiding OPMAATVULLER (sluit aan bij OpMaatVuller versie 2.3) Inhoud van deze handleiding: Introductie: de OpMaatVuller: Stap 1: De oude bestanden laden Stap 2: De nieuwe bestanden laden Stap 3: Oude

Nadere informatie

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger

Gebruikers handleiding. JupiterPro. P2000 alarmontvanger Gebruikers handleiding JupiterPro P2000 alarmontvanger Inhoudsopgave: Functie toetsen. 3 Opties en functies. 4 Het scherm... 5 Ontvangen en lezen van de meldingen.. 6 Prioriteit per capcode selecteren

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

FTC Wenters Edge 705 info 10 mei 2011

FTC Wenters Edge 705 info 10 mei 2011 Inhoud 1. Bediening EDGE 705 2. Eigenschappen van de Edge 705 3. Tracks weg schrijven naar de Edge 705 3.1 Tracks weg schrijven via MapSource in.gpx formaat 3.2 Tracks weg schrijven via de verkenner in.gpx

Nadere informatie

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB

MP300011/MP Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB MP300011/MP300021 Sweex MP3 Player 128 MB/256 MB Voordelen FM Radio FM opname Flash Geheugen Spraakopname - Luister naar uw favoriete radiostation. - Neem tijdens het luisteren uw favoriete song op in

Nadere informatie

De Konftel 300W Korte handleiding

De Konftel 300W Korte handleiding Conference phones for every situation De Konftel 300W Korte handleiding NEDERLANDS Beschrijving De Konftel 300W is een draadloze conferentietelefoon op batterijen, die kan worden aangesloten op DECT-systemen,

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA

Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA Gebruiksaanwijzing NL Unox Line Miss Elena & Rosella ELENA ROSELLA AAN EN UITSCHAKELEN Het bedieningspaneel van de oven kan in twee standen werken, de handmatige stand, en de geprogrammeerde stand. In

Nadere informatie

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development

DocFlow. handleiding. DocFlow voor Act! Handleiding. Versie 2.0 10-02-2015. Onderdeel van Tendenz ICT Product van Afdeling (Web)Development DocFlow voor Act! Handleiding Versie 2.0 10-02-2015 Inleiding Met DocFlow kunt u aan een contact, bedrijf, groep of verkoopkans een Windowsmap koppelen, die bijvoorbeeld op het netwerk staat. U krijgt

Nadere informatie

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.

Een USB-apparaat aansluiten MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7. DVD-22675 Een USB-apparaat aansluiten 10. 1.MACHT-KNOP 2.USB 3.DVD-LADER 4.AFSTANDSBEDIENINGSSENSOR 5.OPEN/SLUITEN-KNOP 6.AFSPELEN/PAUZE-KNOP 7.STOP-KNOP 1. OPEN/CLOSE: openen en sluiten van de disklade.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

1 1: Algemene informatie

1 1: Algemene informatie 0 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene informatie 2. Leerlingen-programma 3. Docenten-programma Algemene setup toetsen Overzicht uitleningen Producten Toets en Resultaten Barcodes 0-1 1 1: Algemene informatie Met

Nadere informatie

op mijn Hofstaete Internet Platform

op mijn Hofstaete Internet Platform Handleiding Doelgroep op mijn Hofstaete Internet Platform Gefeliciteerd! U gaat aan de slag met doelgroepen binnen het Hofstaete Internet Platform. In deze handleiding: Doelgroep wat is dat? In het kort

Nadere informatie

DF Digitale fotolijst

DF Digitale fotolijst DF-1031 10 Digitale fotolijst Hoofdstuk 1: Productiestandaard 1.1 Functielijst...2 1.2 Parameterlijst...3 1.3 Problemen oplossen...3 1.4 Aansluitingen...4 1.5 Accessoires...4 1.6 Temperatuur en vochtigheid.4

Nadere informatie

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch

Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Bestnr. 95 37 31 AIPTEK Digitale fotolijst 7 inch Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar

Nadere informatie

HANDLEIDING. Voor het afspelen en opnemen van luisteroefeningen!

HANDLEIDING. Voor het afspelen en opnemen van luisteroefeningen! HANDLEIDING Voor het afspelen en opnemen van luisteroefeningen! 1. Instructies 1., Vorige (kort indrukken), volume harder (lang indrukken). 2., Volgende (kort indrukken), volume zachter (lang indrukken).

Nadere informatie

Pocket guide voor de PLEXTALK PTN2 spelers (PTN2 Cross en PTN2 Standaard) [Nederlands]

Pocket guide voor de PLEXTALK PTN2 spelers (PTN2 Cross en PTN2 Standaard) [Nederlands] PLEXTALK PTN2 Cross PLEXTALK PTN2 Pocket guide voor de PLEXTALK PTN2 spelers (PTN2 Cross en PTN2 Standaard) [Nederlands] [Nederlands] Pocket guide voor de PLEXTALK PTN2 spelers (PTN2 Cross en PTN2 Standaard)

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken:

Voordat u begint, controleert u alstublieft de volgende zaken: Lees dit goed door! Middels dit stappenplan zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe een flashcard geïnstalleerd dient te worden. Wij kiezen ervoor op een universele handleiding aan te bieden, maar elke

Nadere informatie