ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG - STARTBIJEENKOMST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG - STARTBIJEENKOMST"

Transcriptie

1 onderzoek analyse ontwerp advies Kalkestraat 34c 6669 CP Dodewaard Tel Mob ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG - STARTBIJEENKOMST Datum : 22 september 2016 Betreft : Verslag startbijeenkomst Rhederlaag 22 augustus 2016 Welkom De heren Van de Kamp (K3Delta) en Droogh (Leisurelands) heten de aanwezigen welkom, stellen daarnaast Hans Heinhuis (Leisurelands) en Hans Hooijer (K3Delta) voor als aanspreekpunten en Jan Bruyn en Leander van Berkel als extern adviseurs die het voorgenomen planproces zullen begeleiden. De bezwaren tegen de meest recente wijziging van een verleende vergunning voor ontzanding in het Rhederlaag (2013) is de aanleiding voor de start van een open planproces. De wens van initiatiefnemers K3Delta en Leisurelands is te komen tot een breed gedragen alternatief voor het huidige plan op basis van een open proces met de woon- en leefgemeenschap van het Rhederlaag. Toelichting (Jan Bruyn aan de hand van een powerpointpresentatie, bijlage 1 bij het verslag) Jan Bruyn geeft een toelichting op het project en het beoogde planproces; dat zich richt op een zoektocht naar een alternatief plan of om het huidige plan te ontdoen van scherpe randen. Het huidige plan wordt gedurende deze zoektocht niet in uitvoering genomen. Er volgt een toelichting op het huidig plan: de locaties voor delfstoffenwinning en de reconstructie en landschapsherstel van landdelen die verdwijnen. Daarvoor zijn door de overheden vergunningen verleend. Uit onderzoek naar aanleiding van bezwaren is gebleken dat het plan ten aanzien van veiligheid nader onderbouwd/onderzocht moet worden, wat naar alle waarschijnlijkheid zal leiden tot een aanpassing van een paar punten uit het plan. Omdat draagvlak in de omgeving ontbreekt, is door initiatiefnemers een time-out gekozen om via een weloverwogen dialoog met de omgeving te zoeken naar planverbetering of een alternatief plan, onder begeleiding/regie van externe adviseurs.

2 Doel van dit proces: zoektocht naar het opstellen van een alternatief plan met breder draagvlak, haalbaar, vergunbaar en passend binnen de doelstellingen van initiatiefnemers. Het plan moet qua veiligheid, ecologisch, planologisch en bedrijfseconomisch passend en uitvoerbaar zijn. Voor een alternatief wordt een groter gebied bekeken dan alleen de gronden in eigendom van Leisurelands, omliggende gebieden worden meegenomen in de planvorming om aansluiting te vinden met plannen zoals voor de Koppenwaard en de overnachtingshaven Giesbeek. Overlegvormen: voorgesteld wordt in werkateliers met belangengroepen, bewonersvertegenwoordiging etc. te komen tot nieuwe en alternatieve ideeën voor gebiedsontwikkeling. Initiatiefnemers, overheden, Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten vervullen een klankbordrol (stakeholders). Daarbij worden tussenresultaten besproken en (cyclisch) teruggekoppeld in het werkatelier. Ad hoc wordt kennisinbreng van vakspecialisten voorgestaan, waar dat in het planproces nodig / wenselijk blijkt (ecoloog, geohydroloog, etc.). Er wordt een voorstel gedaan voor deelnemende groepen aan het werkatelier. Suggesties voor aanvulling zijn welkom. M.n. de bewoners van Giesbeek en de ondernemers zijn niet georganiseerd; dit vraagt om onderlinge afstemming voor representatieve vertegenwoordiging. Vanuit de aanwezigen komt de opmerking dat de VVE De Giese Pan ontbreekt in de opsomming van partijen in de presentatie. Het doel is om (tussen)resultaten breed te communiceren en informatie door te geven via de (hiervoor geschikt gemaakte) pagina op de website van Leisurelands. Verder verloopt de communicatie via de bij ons reeds bekende adressen en zullen deelnemers aan de ateliers zelf hun achterban kunnen informeren. Nieuwsbrieven over de ontwikkelingen tijdens de werkateliers zullen worden gepubliceerd op de website en worden toegezonden naar de aangemelde e- mailboxen. Tenslotte wordt ruime bekendheid gegeven aan inloopgelegenheid, waar het plan breed wordt gepresenteerd en waarbij een flyer, of brochure kan worden meegenomen. De website is binnenkort bereikbaar via: Daarnaast is het contactadres: rhederlaag@leisurelands.nl Planning; het eerste werkatelier is gepland op de avond van 3 oktober (locatie PM). Het doel is oriënterend: ophalen informatie, pijnpunten, ideeën, wensen en in kaart brengen van do s and dont s. Na ca. 2 maanden is een tweede atelier voorzien waarin 1 of meerdere modellen besproken worden en keuzes worden gemaakt. Na weer twee maanden wordt een derde atelier voorzien; bespreking van een voorkeursmodel met hoofdcontouren van een alternatief plan dat daarna verder wordt uitgewerkt. Doel is om begin april 2017 een alternatief plan gereed te hebben voor terugkoppeling eerst naar de deelnemers aan de werkateliers en vervolgens naar belangstellenden en belanghebbenden.

3 Na eventuele aanpassingen ligt er half mei 2017 dan een alternatief plan voor besluitvorming. In de zomer volgen dan de formele planonderzoeken, plantoets en vergunningprocedure met inspraak (formeel). Aanwezigen worden gevraagd zich aan te melden voor deelname aan de werkateliers door zich in te schrijven als deelnemer. Ook kan men betrokken blijven als agendalid, zodat men actief op de hoogte wordt gehouden van ontwikkelingen. Daarnaast is verzocht om indiening van do s and dont s via het reactieformulier of via mail rhederlaag@leisurelands.nl Reacties uit de zaal Klimaatpark (o.a. Koppelwaard), Havikerwaard etc. in samenhang bezien. Is het een alternatief inrichtingsplan over het hele gebied of is het alleen een variant op zandwinning. Antwoord: het alternatieve plan dient afgestemd te worden met andere initiatieven in de omgeving. Binnen het plan kan zandwinning een bruikbaar middel zijn. Alternatieven (kostendragers) voor minder zandwinning zijn ook bespreekbaar. Schade die ontstaat is niet alleen tijdsfactor, ook bijvoorbeeld trillingen etc. met blijvende schade. Antwoord: dit is één van de aspecten die gedurende het proces onderzocht moet worden. Wat betekent dat het nieuwe plan niet te veel mag afwijken van het huidig plan? Antwoord: Dit betekent dat er een alternatief kan komen indien dit plan economisch voldoende basis geeft, vergelijkbaar met het huidig plan. De inkomsten zijn namelijk nodig voor de uitvoering en voor met name duurzaam terreinbeheer, waaronder de instandhouding van het aanbod aan laagdrempelige dagrecreatieterreinen, en geeft ruimte voor versterking van de recreatieve structuur, waarvoor fondsvorming noodzakelijk is. Is voor draagvlak wel een juist planproces gekozen bezien vanuit het verleden? Een nieuw plan vraagt nieuwe inspanningen, goede analyse, etc. om niet alleen kapot te maken maar vooral te bewaren wat mooi is in het gebied. Duidelijkheid is vereist over stelling plan moet evenveel opbrengen, als basis voor open dialoog. Antwoord: Initiatiefnemers willen deze poging wagen om samen met de omgeving te zoeken naar een alternatief en kiezen daarbij voor een vergelijking met het huidige plan. Dat betekent dat de hoeveelheden conform de vigerende ontgrondingsvergunning de basis vormen maar dat er ook ruimte is om dit te verminderen indien de gezamenlijke zoektocht alternatieve kostendragers oplevert. Het is op voorhand echter onmogelijk om dit verder te kwantificeren in euro s. Gezamenlijk moet in het ontwerp proces beoordeeld worden of de zoektocht zal gaan lukken.

4 Maken we een mooi plan voor Rhederlaag of een plan om de pot van Leisurelands te spekken. Antwoord: Doel is om een mooi en planeconomisch verantwoord alternatief te maken. Initiatiefnemers vragen/hopen op vertrouwen dat wij met elkaar een plan maken met opbrengst voor zowel omgeving als initiatiefnemers. Het beheren van dit soort terreinen gebeurd niet meer zoals vroeger met publieke middelen waardoor een continue zoektocht naar middelen noodzakelijk is voor het beheer. De zandwinning is één van deze middelen voor Leisurelands. Welke ruimte is er voor een planalternatief en inbreng vanuit de klankbordgroep? Trilling en verlies van het eiland zijn als belangrijke bezwaarpunten aangegeven. Antwoord: De wens van initiatiefnemers is om gezamenlijk te onderzoeken of een alternatief haalbaar is. Een alternatief kan worden onderzocht door de belangrijkste pijnpunten geheel of gedeeltelijk weg te nemen (bv het eiland te handhaven). Maar dat zal in de werksessies ongetwijfeld aan bod komen. Standpunt: wij willen geen verlenging huidige vergunning, alleen zo kan de onrust worden weggenomen en is er een basis voor een nieuw proces. Daarnaast geen gedoe over financiële compensatie voor eventueel minder zandwinning en vooral ook garanties dat de inspanningen van de ateliergroep ergens toe leiden. Verder is borging van afspraken tussen overheid en Leisurelands nodig; deze falen tot nu toe, getuige een goedgekeurd plan dat onderuit is gegaan. Voorgesteld wordt een burenberaad in te stellen waarvan Leisurelands één van de deelnemers is, beter functionerend dan het huidige stakeholdersoverleg. Antwoord: garanties kunnen niet gegeven worden, daarom is herstel van vertrouwen van belang. In het verleden zijn wellicht zaken niet overal even goed gegaan. Daarom is het vertrekpunt nu om het huidig plan voor nu te laten voor wat het is en zo open mogelijk een nieuwe gezamenlijke zoektocht in te gaan die hopelijk voor meer wederzijds begrip en mooie resultaten gaat leiden. Kan in de klankbordgroep ook een vertegenwoordiging / representatie komen vanuit het werkatelier? Antwoord: dit is lastig, maar de nu gestarte procedure moet blijk geven van meer betrokken en open proces. We zullen tijdens het werkatelier en met de betrokken overheden bespreken of dit mogelijk is. Doel werkatelier te flankeren met klankbordgroep met o.a. overheden, plantoetsers en vergunningverleners. Er zijn beleidskaders beschikbaar. Deze zullen worden gepresenteerd tijdens de start van de werkateliers. Bij procedures in het verleden werden belanghebbenden overvallen en genoopt te procederen. Er is gevraagd naar een goede borging van de gezamenlijk opgestelde plannen; m.a.w. het eindproduct mag niet beperkt blijven tot een vrijblijvend advies. Antwoord: het doel is nu juist om omgekeerd te werken, waarbij de omgeving direct betrokken wordt in de vorm van schetsateliers. Na elke sessie wordt het resultaat bekeken en wordt vanuit de klankbordgroep gereageerd met aanbevelingen hoe de volgende stap te nemen. Dit is een open proces, het eindresultaat is onbekend, maar er is wel ruimte voor creativiteit en inbreng.

5 Waarom niet met elkaar tot een plan komen? De angst is dat anders niets wordt gedaan met ideeën. Antwoord: Dit is wel het doel met een cyclisch planproces; werkatelier, klankbordgroep, terug in werkatelier, etc. Projectleiders van beide initiatiefnemers zullen deelnemen aan de werkateliers. Bovendien zal op het moment dat de ideeën meer vastomlijnd raken, de klankbordgroep in het werkatelier kunnen worden uitgenodigd voor nadere afstemming. De wens wordt geuit om ruim voorafgaand aan het eerste werkatelier de deelnemers de uitgangspunten en randvoorwaarden van initiatiefnemers toe te sturen. Antwoord: De bedoeling is dat de begeleiders van het werkatelier steeds voorafgaand aan de schetssessies een inleiding geven, om de beleidskaders te stellen, inspiratie te bieden, mogelijke oplossingen te schetsen, etc. Een groep aanwezigen wil graag eerst een eigen plan voor ruimer gebied presenteren, voordat over andere plannen wordt gesproken. Antwoord: na de bijeenkomst is aangegeven dat een dergelijk eigen plan een zeer welkome input is voor het voorgestelde proces. Een aparte sessie toevoegen in kleiner comité voor dit plan past niet binnen het doel om het proces zo transparant mogelijk te laten verlopen en de input in de werksessies te verzamelen en bespreken. Afgesproken dat deze groep zelf een modus bedenkt waarop de eigen visie gepresenteerd zou kunnen worden aan wie zij dat wil en dat het zeer welkom is als input tijdens de werkateliers. Voorwaarde voor deelname aan de werkateliers is vooraf te weten wat de status is van de inbreng. Advies? Co-creatie?. Antwoord: De status van de inbreng is advies. Het wordt een gezamenlijke zoektocht naar een mogelijk alternatief. Ook voor initiatiefnemers is onzeker waar dit uitkomt. JW vd Kamp: Wil graag benadrukken dat hier een zeer fraai woon- en werk- en recreatiegebied is ontstaan mede dankzij de zandwinning en het beheer door Leisurelands. Na de ontstane onrust over de laatste wijziging van de vergunning in 2013 hebben Leisurelands, K3Delta, provincie en gemeente besloten dat er gezocht moet worden naar een alternatief plan. Gemaakte verwijten zijn nu gemaakt, maar wij hopen in ieder geval om met z n allen opnieuw te bezien wat er beter kan; ideeën, angsten, etc. vervatten in een nieuw plan en daar opnieuw een procedure mee doorlopen. Wat nu wordt voorgesteld is een handreiking naar de omgeving om deel te nemen in dit proces. Er zijn minimaal kaders gesteld om overlegruimte te bieden. Ideeën over een andere haven, andere eilanden, andere ecologische oevers etc. zijn in deze fase bespreekbaar, primair op inhoud, en in een latere fase op exploitatie. Er worden nu geen voorstellen voor bestendige inkomsten op tafel gelegd om in de werkateliers de ruimte te geven aan varianten en ideeën.

6 Tot slot wordt gevraagd aan de zaal om verbeterpunten in het gebied aan te geven. Reacties daarop zijn: - Jachthaven Watersportvereniging Giesbeek; bij laagwater ondiepte bij invaart; graag uitdiepen. - Waterkwaliteit in het gebied is goed; graag zo houden. - Voor wonen, werken en recreëren zijn de kernwaarden rust, unieke natuurcombinatie van groot water en nabijheid Veluwe. (intensieve recreatie maar niet te druk en veel ruimte; een grote watersportvereniging, 5 campings, etc.) - Ruimte; plassen bieden een eigen beleving van ruimte, anders dan IJssel. - Open water geschikt voor zeilwedstrijden - Natura 2000; bijzonder gebied voor allerlei zoogdieren, vogels en vissen. - Groen: bosvorming is passend in het gebied. - Ondersteunende verbinding met Veluwe is te verbeteren. - Het gebied is openbaar, strand is toegankelijk, graag zo houden. Gratis toegang is van belang; noordoever voldoet niet meer; niet openbaar, niet gratis. - Er was voldoende oeverlengte en aanmeerplekken en voldoende kwaliteit. Dit vermindert snel, er verdwijnt vrije oeverlengte door zwemplaatsen, ballenlijnen etc.; de beperking van oeverlengte leidt tot het varen over ballenlijnen, etc. - Er verdwijnen spannende plekken; een beoogd nieuw eilandje komt niet van de grond. De plas was voldoende groot voor zeilwedstrijden. - Unieke ligging spiegeling Veluwe; het gebied heeft een unieke ontstaansgeschiedenis. Er komen hier extreem wisselende waterstanden voor (6 m in paar dagen). Dit leidt tot specifieke gebiedseigen natuur en landschap; uniek in NL. - Er is afbrokkeling van historie en cultuur zichtbaar; de oude loop van de IJssel zou bewaard worden; dit moet verder bestendigen. - Randvoorwaarde is beheersbaarheid, veiligheid, lange termijnvisie en lage kosten voor onderhoud en beheer gewenst. - Voor ca. 500 sportvissers zijn er steeds minder bevisbare oeverlengtes; graag herstellen en / of toevoegen. Afsluiting en resumé De inbreng getuigt van een kritische houding vanuit de omgeving en vereist dat initiatiefnemers meedoen in het open planproces. Er worden ook openingen gezien voor een verbeterd plan. Er wordt nogmaals een verzoek gedaan aan de aanwezigen om zich aan te melden voor de werkateliers. Afgesloten wordt met dank voor ieders komst. Jan Bruyn Leander van Berkel

Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog

Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog Recreatiegebied Rhederlaag zoektocht naar een alternatief open dialoog 22 augustus 2016 Opzet avond Opening (Initiatiefnemers) 19:30 Programma welkom, introductie Inleiding (Jan Bruyn) 19:40 aanleiding

Nadere informatie

Recreatiegebied Rhederlaag

Recreatiegebied Rhederlaag Recreatiegebied Rhederlaag Samen naar een nieuw plan voor versterking van recreatie en natuur Juli 2018 RHEDERLAAG Naar een nieuw plan voor het Rhederlaag Na een intensief en interessant overlegtraject

Nadere informatie

ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG

ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG NIEUWSBRIEF 1 ALTERNATIEF INRICHTINGSPLAN RHEDERLAAG Terugblik werkbijeenkomst / atelier 3 oktober 2016 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag

Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag www.leisurelands.nl Werkatelier 1 Alternatief inrichtingsplan Rhederlaag 3 oktober 2016 2 www.leisurelands.nl 3 Inhoud Leisurelands Ontwikkeling Missie Product Juridische structuur en Organisatie Positie

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr.

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Verslag Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Plaats/datum bespreking: Baarlo, 12-04-2017 Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Spaans 1. Inleiding Marita Cals, omgevingsmanager Waterschap Limburg,

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

Leidraad communicatie en participatie particuliere (bouw)initiatieven

Leidraad communicatie en participatie particuliere (bouw)initiatieven Leidraad communicatie en participatie particuliere (bouw)initiatieven Versie 1.0 Augustus 2018 Omwonenden en belanghebbenden eerder betrekken De gemeente Dalfsen wil dat inwoners in een vroeg stadium betrokken

Nadere informatie

VERSLAG 20 januari 2016

VERSLAG 20 januari 2016 VERSLAG 20 januari 2016 Vergadering Omgevingsbijeenkomst Uitdammerdijk (module 15) en (module 16) Aanwezig Genodigden en Uitdammerdijk Afwezig Van Klaas Oudman, Alliantie Markermeerdijken Datum vergadering

Nadere informatie

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo

Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Terugblik gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo Hoe leggen we samen de puzzel? Op 1 februari was de gebiedsbijeenkomst Berkel Almen-Borculo bij Camping De Heksenlaak in Barchem. Ruim 140 belangstellenden

Nadere informatie

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016

BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 BEWONERSAVOND HERINRICHTING JOHAN WAGENAARKADE 27 JUNI 2016 Inleiding Projectleider Ronald Roos opent de avond. Hij stelt de collega s van deze avond voor: Zanne Schors (adviseur stedelijke ontwikkeling),

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

Bewonersavond Windenergie Korendijk. John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys)

Bewonersavond Windenergie Korendijk. John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys) Bewonersavond Windenergie Korendijk John Ebbelaar (Tauw) Bob Schulte (Ecofys) 2 Programma Opening Gesprek met de wethouder Inleiding Toelichting op de avond en het onderzoek Eerste verkenning quickscan

Nadere informatie

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om:

Het college van Gedeputeerde Staten verzoekt de leden van Provinciale Staten om: STATENBRIEF Onderwerp: Gebiedsopgave Veluwe: VeluweAgenda 1.0 en Uitvoeringsprogramma Veluwe 2017 Portefeuillehouder: Bea Schouten Kerntaak/plandoel: duurzame ruimtelijke ontwikkeling & waterbeheer Doel

Nadere informatie

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016

Samenspraak Jongerenwoningen. 13 januari 2016 Samenspraak Jongerenwoningen 13 januari 2016 Opzet avond Welkomstwoord wethouder Taco Kuiper Inleiding en doel Terugkoppeling 1 e avond Uitwerking en advies Uitleg besluit en vervolg Doel avond Terugkoppelen

Nadere informatie

18 oktober 2017: na de verkenning de start van het ontwikkeltraject

18 oktober 2017: na de verkenning de start van het ontwikkeltraject Duurzame inrichting van de Redichemsche Waard 18 oktober 2017: na de verkenning de start van het ontwikkeltraject De afgelopen zomermaanden is het traject verkend om te komen tot een gezamenlijk plan voor

Nadere informatie

Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid "Het moet leefbaar en beleefbaar blijven"

Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid Het moet leefbaar en beleefbaar blijven Lees deze nieuwsbrief online In deze nieuwsbrief: Tijd voor onderzoek Basisschets/alternatieven Na de zomer Informatie-avond Dwarsdiep Noord en Zuid "Het moet leefbaar en beleefbaar blijven" Op maandagavond

Nadere informatie

Gebiedsbijeenkomst Langeraarse Plassen. Samen op weg naar het uitvoeringsprogramma 2015: Herstel van de waterkwaliteit, natuur- en recreatiewaarden

Gebiedsbijeenkomst Langeraarse Plassen. Samen op weg naar het uitvoeringsprogramma 2015: Herstel van de waterkwaliteit, natuur- en recreatiewaarden Gebiedsbijeenkomst Langeraarse Plassen Samen op weg naar het uitvoeringsprogramma 2015: Herstel van de waterkwaliteit, natuur- en recreatiewaarden Programma vanavond 1. Introductie 2. KRW1 lessons learned

Nadere informatie

Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november

Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november Startbijeenkomst Klankbordgroep 21 november 2018 1 21 november 2018 2 Onderwerpen 1. Welkom en introductie klankbordgroep 2. Voorstelrondje en verwachtingen 3. Status van project/proces 4. Toelichting

Nadere informatie

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint

Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Plan van Aanpak Verkeersveiligheid op Het Lint Afdeling Leefomgeving Fysiek Versie 4 november 2016 Inhoudsopgave 1. Aanleiding en doelstelling... 3 2. Organisatie... 3 3. Wie zijn betrokken en wat is hun

Nadere informatie

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark

Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 De Gemeenteraad Verzenddatum: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Zaaknummer: 1395048 Agendanummer: Datum raadsvergadering: 11-05-2015 Aan: De Gemeenteraad Verzenddatum: Betreft: Voorbereidingskrediet Jeugdspeelpark Inleiding In het kader van het coalitieprogramma van

Nadere informatie

Westerbaan en Cantineweg. Informatieavond 22 april 2015

Westerbaan en Cantineweg. Informatieavond 22 april 2015 Westerbaan en Cantineweg Informatieavond 22 april 2015 Programma 19:30 uur Welkom en aftrap Wethouder Klaas Jan van der Bent 19:40 uur Presentatie: Ton Massaro Korte terugblik Waar staan we nu Vervolgstappen

Nadere informatie

Verslag Werkteam Swifterbant groeit

Verslag Werkteam Swifterbant groeit Verslag Werkteam Swifterbant groeit Bijeenkomst 11 Datum : woensdag 1 november 2017 Tijd : 16.30 uur 18.00 uur Plaats : De Hoeksteen te Swifterbant Aanwezig De heer A. Withaar (voorzitter), de heer G.J.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie Bijlage 4b Communicatie en participatie INHOUD 1 Op weg naar een Definitief Ontwerp voor Kerckebosch... 3 2 Informeren en betrekken... 3 3 Participatie... 4 Communicatie en participatie 2 Op weg naar een

Nadere informatie

J.A.E. Landwehr 27 september 2018

J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering J.A.E. Landwehr 27 september 2018 Datum voorstel 29 mei 2018 Agendapunt Onderwerp Toekomstperspectief Noorderpark-Ruigenhoek De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven

Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Betrekken omgeving bij ruimtelijke initiatieven Aanleiding Op 2 september heeft het college het volgende verzocht: Maak een voorstel betreffende de wijze waarop omwonenden worden geïnformeerd of betrokken

Nadere informatie

A. INTERACTIEF PLANPROCES

A. INTERACTIEF PLANPROCES Communicatie Structuurvisie De Wolden A. INTERACTIEF PLANPROCES De gemeente De Wolden is gestart met het opstellen van een Structuurvisie voor het hele grondgebied van de gemeente. Het college en de raad

Nadere informatie

Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam

Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam Conceptverslag klankbordgroep herziening VRM 21 november 2016, Spaceswork, Hofplein 20, 3032 AC Rotterdam 1. Opening en mededelingen Rescoop, de Natuur & Milieufederatie en de Windvogel streven naar de

Nadere informatie

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013

FRYSLÂN FOAR DE WYN. Plan van aanpak. Finale versie, 14 november 2013 FRYSLÂN FOAR DE WYN Plan van aanpak Finale versie, 14 november 2013 Albert Koers, Comité Hou Friesland Mooi Hans van der Werf, Friese Milieu Federatie Johannes Houtsma, Platform Duurzaam Friesland FRYSLÂN

Nadere informatie

BESCHIKKING D.D. 9 FEBRUARI 2009 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESCHIKKING D.D. 9 FEBRUARI 2009 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESCHIKKING D.D. 9 FEBRUARI 2009 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Zaaknr. 2005-004602 Ontgrondingsaanvraag in de gemeente Zevenaar Beslissing van GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND op het op 2 augustus

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Datum 6 maart 2018 Plaats Baarlo Voorzitter: Jaap Spaans. zaaknr Z4700 doc.nr.

Verslag. Onderwerp Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Datum 6 maart 2018 Plaats Baarlo Voorzitter: Jaap Spaans. zaaknr Z4700 doc.nr. Verslag Onderwerp Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Datum 6 maart 2018 Plaats Baarlo Voorzitter: Jaap Spaans Welkom Jaap Spaans, omgevingsmanager namens het Waterschap, heet iedereen van harte welkom

Nadere informatie

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 560498 Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart.

RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1. Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. RAADSVOORSTEL Agendanummer 9.1 Raadsvergadering van 17 april 2008 Onderwerp: keuze tussen twee locaties voor een brandstofverkooppunt te Fijnaart. Verantwoordelijke portefeuillehouder: L.M. Koevoets SAMENVATTING

Nadere informatie

Bestuursopdracht. Centrumvisie

Bestuursopdracht. Centrumvisie Bestuursopdracht Centrumvisie Bestuursopdracht Centrumvisie Opdrachtgever: Auteur: gemeente Scherpenzeel afdeling Ruimte en Groen W. Hilbink/W.Algra Datum: 2 december 2014 Centrumvisie Scherpenzeel -1-

Nadere informatie

De Utrechtse Participatiestandaard

De Utrechtse Participatiestandaard De Utrechtse Participatiestandaard Participatie leidt tot betere projecten, betere afwegingen en besluitvorming en tot meer draagvlak. Bij ieder project is de vraag aan de orde wanneer en in welke mate

Nadere informatie

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015

Welkom! Bewonersavond Haalbaarheid woningbouw Haanwijk. Maandag 18 mei 2015 Welkom! Bewonersavond aalbaarheid woningbouw aanwijk Maandag 18 mei 2015 Agenda 1. Opening 2. Formaliteiten 3. Interview wethouder M. Schreurs 4. Toetsing aalbaarheid 5. Burgerinitiatief 6. Klankbordgroep

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch Onderwerp Procesvoorstel Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij

Nadere informatie

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad

Delfts Doen! Delftenaren maken de stad Inhoud A Delfts Doen! Delftenaren maken de stad 1 Delfts Doen! Delftenaren maken de stad P lannen maken in de stad doe je niet alleen. Een goed initiatief vraagt samenwerking en afstemming met bewoners,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie

Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Nieuwsbrief Resultaten evaluatie Toen het project 2030 werd gestart, is aan de gemeenteraad toegezegd dat na vier afgeronde en het project geëvalueerd zou worden. In april heeft het projectteam 2030 een

Nadere informatie

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019

Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Centrumontwikkeling Zuidlaren 15 januari 2019 Programma Introductie Participatieconcept Stand van zaken Inzichten en uitgangspunten Doelgroepen Co-creatieconcept Ruimtelijk plan in co-creatie Fasering

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Datum 20 november 2009 Betreft Voortgang dossier zandwinputtenvoortgang dossier zandwinputten. Geachte Voorzitter,

Datum 20 november 2009 Betreft Voortgang dossier zandwinputtenvoortgang dossier zandwinputten. Geachte Voorzitter, > Retouradres Postbus 30945 2500 GX Den HaagPostbus 30945 2500 GX Den Haag De Voorzitter van de Tweede KamerDe Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaalder Staten-Generaal Postbus 20018Postbus

Nadere informatie

Voorstel college. Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar

Voorstel college. Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar Voorstel college Portefeuillehouder T.J.M. Groot Van Simone Hendriks Fatale datum Nee Team Trainees Datum B&W-vergadering 29 januari 2019 Communicatie Ja Volgnummer 16 B&W-agenda Openbaar Onderwerp Uitwerking

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.

RAADSVOORSTEL. raadsvergadering: 21 september 2011 Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve. datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr. RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 21 september 2011 onderwerp: Aanbesteding Masterplan Anna's Hoeve bijlage: ontwerp-besluit datum: 12 september 2011 gemeenteblad I nr.: 68 agenda nr.: 9 Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Hoe zou het moeten (de overheid over Samenspraak bij het ontwikkelen van een N2000 Beheerplan). Het Natura 2000 Beheerplan Schoorlse Duinen is

Nadere informatie

Plan van aanpak. Werkgroep jaarthema 2016: jongeren. Gemeenteraad van de gemeente Tiel

Plan van aanpak. Werkgroep jaarthema 2016: jongeren. Gemeenteraad van de gemeente Tiel Plan van aanpak Werkgroep jaarthema 2016: jongeren Gemeenteraad van de gemeente Tiel Inleiding De gemeenteraad van Tiel heeft tijdens de vergadering van 28 oktober 2015 unaniem een motie aangenomen over

Nadere informatie

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving:

Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten. Hierbij een overzicht van de bijeenkomsten met een korte omschrijving: Eindverslag Omwonende participatie, Arsenaal Terrein te Voorschoten Arsenaal Terrein: Het huidige arsenaal terrein in eigendom van 3 eigenaren te weten Provincie Zuid-Holland, de gemeente Voorschoten en

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1470607 Datum: Portefeuillehouder: 19 maart 2019 Hegger en van Meekeren Domein / Team: RUID / ONTW Behandeld door: M.C. Maartens Onderwerp: ontwikkeling

Nadere informatie

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo

Memo. aan. Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk. van. Wendy Ruwhof. memo Memo aan onderwerp van Leden van de gemeenteraad Gouda Voorkeursalternatief IJsseldijk Wendy Ruwhof datum 2 maart 2011 memo Het project verbetering IJsseldijk Gouda doorloopt momenteel de MER-fase. De

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

Kansenkaart energie uit waterkracht

Kansenkaart energie uit waterkracht Kansenkaart energie uit waterkracht Bedoeling van de kansenkaart In de zoektocht naar duurzame energie gaat de belangstelling ook uit naar energie uit water. Als waterschap hebben we, net als onze regio,

Nadere informatie

Kennisnemen van de noodzaak tot herziening PlanMER en Passende Beoordeling bestemmingsplan buitengebied

Kennisnemen van de noodzaak tot herziening PlanMER en Passende Beoordeling bestemmingsplan buitengebied INFORMATIENOTA GEMEENTE GROESBEEK Onderwerp: Noodzaak herziening planmer en Passende beoordeling bestemmingsplan Buitengebied. Vergadering B&W: 6 maart 2012 Raadsvergadering: 5 april 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Gezamenlijk doel participatie:

Gezamenlijk doel participatie: Programma 19:30 19:45 Welkom en voorstelronde 19:45 20:10 Participatietraject: planning + tussenstand 20:10 20:25 Pauze 20:25 21:00 Presentatie en reactie ontwikkelaar 21:00 21:45 Discussie 21:45 22:00

Nadere informatie

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018

ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 ACHTER DE SLEUTEL 2 E PARTICIPATIEAVOND 19 FEBRUARI 2018 2 PROGRAMMA 2 E PARTICIPATIEAVOND ACHTER DE SLEUTEL 19 FEB. 2018 1. Opening / welkom 2. Introductie betrokken partijen - Wethouder Mathijs Kuijken

Nadere informatie

BABVI/U201200460 Lbr. 12/034

BABVI/U201200460 Lbr. 12/034 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Verlenging reactietermijn ledenraadpleging aanbesteding Burgerzakenmodules uw kenmerk ons kenmerk BABVI/U201200460

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019

Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2. Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe - fase 2 Juli 2019 Hoofdlijnen aanpak Beter Bereikbaar Gouwe fase 2 Inleiding Beter Bereikbaar Gouwe (BBG) is een grote gebiedsontwikkeling waarin de gemeenten

Nadere informatie

Verslag. van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr.

Verslag. van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr. Verslag van Sjoerd Haitsma onderwerp Omgevingswerkgroep Arcen 2018-Z4700 datum 5 maart 2018 plaats zaaknr. documentnr. aanwezig Leden van de Omgevingswerkgroep Vanuit waterschap: Sjoerd Haitsma, Bibi Bregman,

Nadere informatie

Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer

Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer Ontwerp-MER Waterkwaliteit Volkerak-Zoommeer Portefeuillehouder: A. van den Berg Vergaderdatum: 2 maart 2010 Agendapunt: Beleidsveld: 150 Kenmerk D&H: 840252 Aard voorstel: Besluitvormend Kenmerk VV: Steller:

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel klankbordgroepen

Initiatiefvoorstel klankbordgroepen Initiatiefvoorstel klankbordgroepen Inleiding In Langedijk lopen momenteel een aantal grote, ingrijpende projecten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van door de gemeente ingestelde klankbordgroepen. Daarnaast

Nadere informatie

Communicatie verenigingen KNVB 2014

Communicatie verenigingen KNVB 2014 1 Communicatie verenigingen KNVB 2014 1. Achtergrond van de notitie: veranderde rollen De kern van de bestuurlijke vernieuwing is het realiseren van een efficiëntere besluitvorming in het amateurvoetbal.

Nadere informatie

Regioteam Rivierengebied Watersportverbond. Nieuwsbrief 2. November 2016

Regioteam Rivierengebied Watersportverbond. Nieuwsbrief 2. November 2016 Nieuwsbrief 2 November 2016 ----------------------------------------------------------------------------------- In deze Nieuwsbrief: v Attentie langsdammen in Waal ter hoogte van Tiel. v Sterke Gelderse

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul

Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van vragen van de fracties D66 en Groen Links over de voortgang van een watersportcentrum langs de Nevengeul Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen

Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen Startnotitie Omgevingsvisie Nijmegen Inleiding In juni van dit jaar is met de gemeenteraad gesproken over de Nijmeegse Omgevingsvisie aan de hand van de Menukaart Omgevingsvisie (zie bijlage). Afgesproken

Nadere informatie

Achter de Berke uitbreiding Bakelse Plassen Dorpsoverleg Milheeze, 12 december 2018

Achter de Berke uitbreiding Bakelse Plassen Dorpsoverleg Milheeze, 12 december 2018 Achter de Berke uitbreiding Bakelse Plassen Dorpsoverleg Milheeze, 12 december 2018 Informatieavond Achter de Berke Gemerts Nieuwsblad 27-11-2018 Vanavond presenteert De Peelhorst Zand en Grint haar uitbreidingsplannen

Nadere informatie

Project Mainportontwikkeling Rotterdam Procedurewijzer

Project Mainportontwikkeling Rotterdam Procedurewijzer Project Mainportontwikkeling Rotterdam Procedurewijzer meer ruimte voor haven verbetering kwaliteit leefomgeving 2 Projecten voor haven en leefomgeving procedures voor de uitvoering Het Project Mainportontwikkeling

Nadere informatie

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen

Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen Afdeling grondgebied 26-0-205 INLEIDING Voor u ligt het projectplan Detailhandelsvisie gemeente Drimmelen, alle kernen. 2 AANLEIDING PROJECT

Nadere informatie

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp)

1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op 1 e Wijziging Legmeerpolder, Omzetting bedrijfswoningen naar burgerwoningen (Voorontwerp) Amstelveen, februari 2016 Nota van beantwoording

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk

Nummer raadsnota: Bl Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk 9emeente Oosterhout *» ť ^ ) NOTA VOOR DE RAAD Datum: 1 november 2016 Nummer raadsnota: Bl.0160544 Onderwerp: Beschikbaarstelling van krediet voor planontwikkeling winkelcentrum Arkendonk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Nieuwsbrief Jaargang 1 Nummer 1 Maart 2010 Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Beste bewoner, Alstublieft. We bieden u de eerste nieuwsbrief aan over rivierverruiming in de uiterwaarden van de Neder-Rijn.

Nadere informatie

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 4 Datum: 13 maart 2012. Deelsessie: 19.55 20.45 uur in de Calamiteitenzaal Doel: Beeldvorming. Onderwerp: Standpunt ontwikkeling windpark Markermeer. Toelichting: Door

Nadere informatie

Nederweert, 8 september Betreft: initiatieven voor windenergie in de gemeente Nederweert. Geachte gemeenteraad,

Nederweert, 8 september Betreft: initiatieven voor windenergie in de gemeente Nederweert. Geachte gemeenteraad, Nederweert, 8 september 2017 Betreft: initiatieven voor windenergie in de gemeente Nederweert Geachte gemeenteraad, Op 26 september 2017 neemt u een besluit over de initiatieven voor windenergie in de

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

Case Noorder IJplas. Workshop Zon op Water 23 mei 2019

Case Noorder IJplas. Workshop Zon op Water 23 mei 2019 Case Noorder IJplas Workshop Zon op Water 23 mei 2019 Case Noorder IJplas Noorder IJplas - initiatief van bedrijfsleven - Noorder IJplas moet een ecopark worden - kansen - maatschappelijk belang - Vergunningverlening:

Nadere informatie

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding

Omgevingsvisie Giessenlanden. Plan van aanpak V1.3. Inleiding Omgevingsvisie Giessenlanden Plan van aanpak V1.3 Inleiding De omgevingsvisie van de gemeente Giessenlanden moet inspireren, ruimte bieden en uitnodigen. Een uitnodiging aan burgers, bedrijven en instellingen

Nadere informatie

Wegcategorising HHSK

Wegcategorising HHSK Wegcategorising HHSK NOTA VAN BEANTWOORDING (d.d. 30 mei ) Zienswijzen die naar voren zijn gebracht bij de ter inzage legging van het ontwerprapport Wegcategorisering HHSK (versie 2.1, d.d. 18 januari

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve

Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Gebiedsontwikkeling De Logt / Landgoed Rozephoeve Raadsvergadering Oirschot 24 januari 2012 Arend Dijkstra, rentmeester Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Landgoed Rozephoeve Oppervlakte Landgoed

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid

Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid Beeldvormende raadsavond Duurzaamheid 11 april 2017 Doel van de avond - Raad meenemen in het proces tot nu toe; - Input genereren van raad én werkgroepen om visie aan te scherpen en voor verdere uitwerking;

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

Uitwerking aanbevelingen adviescommissies & overlegtafels tussenevaluatie. Presentatie t.b.v. adviescommissies

Uitwerking aanbevelingen adviescommissies & overlegtafels tussenevaluatie. Presentatie t.b.v. adviescommissies Uitwerking aanbevelingen adviescommissies & overlegtafels tussenevaluatie Presentatie t.b.v. adviescommissies Aanleiding 14 aanbevelingen uit Tussenevaluatie Gemeenschappelijke Regeling (sept 2017) worden

Nadere informatie

Notitie raadpleging inwoners

Notitie raadpleging inwoners Notitie raadpleging inwoners Swifterbant Groeit Januari 2018 definitieve versie Gegevens document Documentnaam Document eigenaar Document beheerder Datum laatste versie Status document Notitie communicatie

Nadere informatie

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt

Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Besluit tot coördinatie procedures Ressen/Bouwmarkt Programma Stedelijke ontwikkeling Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De initiatiefnemer van de realisatie

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

: Z/19/029310/ Datum B&W : 26 februari 2019 Portefeuillehouder : Wethouder Mol Datum Commissie : Datum Raad : ibabs nr : Datum paraaf

: Z/19/029310/ Datum B&W : 26 februari 2019 Portefeuillehouder : Wethouder Mol Datum Commissie : Datum Raad : ibabs nr : Datum paraaf Zaaknummer : Z/19/029310/ Datum B&W : 26 februari 2019 121472 Portefeuillehouder : Wethouder Mol Datum Commissie : Datum Raad : Afdeling : RO Adviseur : Wouter Minkhorst Vertrouwelijk : Nee Aantal bijlages

Nadere informatie

Dialoog en participatie. Wat kun je bereiken?

Dialoog en participatie. Wat kun je bereiken? Dialoog en participatie Wat kun je bereiken? Hoe kom je tot een dialoog en wat is participatie bij gebiedsontwikkeling Gebaseerd op ervaring met een breed scala aan complexe controversiële projecten: -

Nadere informatie

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015

Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Katwijkerlaantracé Samenspraakbijeenkomst 25 november 2015 Welkom! Wijkpost Rokkeveen Opzet van de avond Inleiding Stand van zaken, Variantenstudie - Deelgebied A: Agaat - Deelgebied B: Zenobiagang - Deelgebied

Nadere informatie

DOEL. Maatschappelijk Eigendom. Gemeentelijk Eigendom

DOEL. Maatschappelijk Eigendom. Gemeentelijk Eigendom Dordt aan Zet DOEL De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom Maatschappelijk Eigendom LEVENSLOOP 7Jaar +/+

Nadere informatie

Beknopt verslag 5 e cocreatie-sessie GONS terrein Dalweg-Minckelerslaan 7 maart 2017

Beknopt verslag 5 e cocreatie-sessie GONS terrein Dalweg-Minckelerslaan 7 maart 2017 Beknopt verslag 5 e cocreatie-sessie GONS terrein Dalweg-Minckelerslaan 7 maart 2017 Aanwezigen namens de overleggroep: Andreas, Barbara, Judy, Gijs, Hanneke, Roel, Aafje, Martin Lankheet, Martin Paasman,

Nadere informatie

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop

Uitkomsten van de schetsessie Matsloot en Pasop Lees deze nieuwsbrief online In deze nieuwsbrief: Uitnodiging terugkoppeling Bombay, de Jouwer en 't Faan op 10 oktober Terugkoppeling schetssessie Matsloot en Pasop 'Paradijs' van petgaten Kritische blik

Nadere informatie

Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente. Korte versie

Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente. Korte versie Leidraad voor omgaan met initiatieven van inwoners of van de gemeente Korte versie Inleiding Oldebroek voor Mekaar is samenwerken aan een sterke en leefbare samenleving. Inwoners, ondernemers, maatschappelijke

Nadere informatie

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk

Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Versterking Markermeerdijken Informatieblad Durgerdam en Uitdammerdijk Bewonersbijeenkomst 05-07-2016 Sterke dijken, veilige toekomst In 2006 is in totaal circa 33 kilometer van de Markermeerdijken van

Nadere informatie

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden,

1 o MEI 2016. provinsje fryslân provincie fryslân b CM. Provinciale Staten van Fryslân. Leeuwarden, 10 mei 2016 Verzonden, provincie fryslân b CM postbus 20120 8900 hm leeuwarden tweebaksmarkt 52 telefoon: (058) 292 59 25 telefax: (058) 292 51 25 te 1 1 Provinciale Staten van Fryslân WWW.frYslan.frl provincie@fryslan.fn www.twitter.com/provfryslan

Nadere informatie

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler

Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Bestemmingsplan Uden-Noord Bewonersbijeenkomst 27 juni 2018 Tanja Casimir Dave van den Meijdenberg Jan Oosterkamp Rosalie van Ruler Welkom Franko van Lankvelt, wethouder Programma vanavond Terugblik bijeenkomsten

Nadere informatie