Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/ /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/ /"

Transcriptie

1 Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/ / De tijd gaat erg snel. Het wordt stilaan kouder en de eerste dikke mutsen en sjaals komen boven. De Sint doet zijn ronde door het land en in de winkels zien we overal Kerstversiering. Dit betekent dan ook dat we naar het einde van 2013 gaan en dit de laatste nieuwsbrief van dit jaar is. Deze nieuwsbrief kan u ook digitaal lezen op de website Kalender Vrijdag, 20 december: Rapport 2 + oudercontact Zaterdag, 21 december t.e.m. zondag, 5 januari 2014: vakantie De brieven met meer informatie volgen. Verzoekjes - Het 4 de leerjaar had graag oude röntgenfoto s gekregen. - Juf Lindsay van de zonneklas heeft veel leuke foto s en filmpjes staan op haar blog: Nemen jullie ook een kijkje? Boodschap van de vredesduif Op maandag 11 november werden de leerlingen van de 3 de graad uitgenodigd op het kerkhof en in het stadhuis van Roeselare. Ze waren daar om de 1 ste wereldoorlog te herdenken en voor de bekendmaking van de winnaars in de kunstwedstrijd. En ja,. we hebben weer gewonnen. We kregen de prijs voor het meest originele werk. Maria, Mohamed en Febe wonnen ook een boekenbon voor hun mooie gedichten. Ze glommen, terecht, van trots. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij. Het krantenartikeltje kan u lezen via de volgende link:

2 Comenius In het kader van het Comenius project hadden de klassen de opdracht gekregen om een voorstelling te maken van onze partnerlanden. Ze probeerden dit op zo n origineel mogelijke manier te doen. De jongste leerlingen uit het 1 ste en 2 de leerjaar verrasten ons met een prachtige film van Kaatje en Kamiel, die op ontdekkingstocht gingen in België en Spanje. Het 3 de leerjaar vertelde en speelde toneel. Zij leerden ons veel bij over Frankrijk. Het 4 de leerjaar gebruikte veel muziek en filmpjes. Ze stelden Duitsland en Cyprus voor. Raico had heel hard gestudeerd aan zijn Grieks-Cypriotische woordjes en zinnetjes. De oudsten maakten powerpoints over het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Italië. De kleuters zetten hun beste beentje voor op het grootouderfeest en op.. De maand november stond bij de kleuters vooral in het teken van oma en opa! De kinderen mochten foto s van oma en opa meebrengen naar de klas en kregen de kans om te vertellen wie oma en opa zijn en wat ze zoal samen doen met oma en opa. We leerden allen een mooi versje om oma en opa te verrassen tijdens het grootoudersfeest op 20 november! Want naar die dag keken we allen uit De familie op bezoek in de klas, dat was spannend! Oma, opa, papa, mama, broer en zus kwamen een voormiddag kijken naar onze school. In de grote zaal werd een podium geplaatst, zodat de kleuters een prachtig optreden konden geven. Via een magische koffer reisden we van de ene verrassing naar de andere We maakten kennis met Marylin de dikke spin, zagen kabouters dansen in de regen, de leeuw sliep in de jungle, we trokken naar Brazilië om te voetballen en als kers op de taart bliezen we kaarsjes uit voor de jarigen

3 Het werd een fantastische show! Daar kregen we dorst van! We konden genieten van lekkere chocomelk met koekjes, terwijl de familie een tasje koffie dronk in de grote eetzaal. Na de speeltijd gingen we allen de klas in en kregen we de kans om eens samen met oma en opa in de poppenhoek te spelen, om met papa een puzzel te maken en om natuurlijk een cadeautje te geven aan de grootouders. Want in de klas hadden we al veel geknutseld om een origineel en creatief cadeautje te maken voor onze liefste oma en opa! We vonden het allen een superfijn feest Enkele dagen later werden de kleuters verrast met een bezoek van de enige echte Sinterklaas en Zwarte Piet! Dat was nogal een verrassing! Daar werd op de deur geklopt De kleuters hebben samen gezongen en gedanst voor Sinterklaas en het belangrijkste nieuws was : ER ZIJN GEEN STOUTE KINDEREN BIJ. Elke klas kreeg een mooi klasgeschenk en elke kleuter kreeg een zak lekkers mee voor thuis. Dank u wel Sint en Piet!

4 Strapnieuws uit de klas van juf Melisa BEDANKT VOOR JULLIE STEM. We vielen in de prijzen en kregen een dikke pluim voor de originaliteit! Tussen 20/09/2013 en 20/10/2013 zijn in totaal stemmen uitgebracht. Heel wat inzendingen getuigen van een grote creativiteit en originaliteit. De organisatie van STRAPDAG heeft de originaliteit en vindingrijkheid als extra categorie toegevoegd. Kleine scholen maken hierdoor ook kans op een leuke prijs. Onze inzending werd uitgekozen door de jury voor de originaliteit en hiermee wonnen we een mooi boekenpakket voor de klas. We vinden dit natuurlijk SUPER! In de 1ste graad trokken ze hun sportieve schoenen aan Het eerste en het tweede leerjaar gingen op sportklassen. Wij oefenden heel wat verschillende sporten: hockey, handbal, sportstapelen, dans, basketbal, Het was een super leuke, maar ook een zeer vermoeiende week!

5 Bij juf Melisa en Meester Miek was het ingewikkeld HET IS INGEWIKKELD Dit was de titel van het theaterstuk dat het 3de en 4de leerjaar bezocht op dinsdag 19 november in De Spil te Roeselare. De acteurs waren Koen Janssen en Wannes Cappelle. Wannes Capelle is ook bekend met zijn muziekgroep het Zesde metaal. We beluisterden ook even deze muziek in de klas. Wannes Cappelle speelde De Kantoorganger. Hij kan de laatste tijd niet meer rustig, verveeld in zijn zetel zitten. Want sinds kort woont er achter het behang in zijn woonkamer een kleine koning. Hij heet December en is zo klein als een wijsvinger. Koning December sleurt de Kantoorganger mee in een wereld waar je groot wordt geboren en alles weet van computeren tot werkhervatten. Als je ouder wordt, krimp je, vergeet je meer en mag je weer fantaseren over de wolken. Verbeelding staat centraal tijdens deze voorstelling: we leren fantaseren en dromen. En dat ingewikkeld eigenlijk helemaal niet moeilijk is. Enkele reacties: Het was grappig toen hij de tandenborstel op zijn rug deed in de douche. Cindy-Medina We zagen ook griezelige ogen. Ibragim-Kiana Hij botste steeds met zijn hoofd. Shayana-Abdulla-Jakub Ze konden ook mooi en luid zingen. Hadijat Yacine Toen hij de telefoon wou opnemen en zich verbrandde aan de kachel, vond ik heel grappig. Rincy Ik vond het mooi verhaal omdat het soms heel grappig was. Jean-Baptiste Ik vond het raar dat hij zo groot was als een lolly. Ramzan Sinterklaaswandeltocht Op woensdag 27 oktober gingen we met de kleuters en de leerlingen van de eerste graad op Sinterklaaswandeltocht. Juf Lindsay, juf Aicha, juf Saar en Dirk wandelden met ons mee. Ook de zon was van de partij! Plots kwamen we ook Sinterklaas en zijn hulppieten tegen. In ruil voor een Sinterklaasliedje kregen we een drankje en wat snoep. Leuk!

6 Juf Bieke en juf Carole leren met de 3 de graad Amerikaans spelen Op vrijdag 8 november namen de sportieve jongens en meisjes van het 5 de en 6 de leerjaar deel aan de American Games in sportcentrum Schiervelde. Deze activiteit werd georganiseerd door SVS ( Stichting Vlaamse Schoolsport ). Op het programma stonden verschillende typisch Amerikaanse sporten, zoals baseball, hockey, frisbee en kinnball. Alle leerlingen waren dolenthousiast en zorgden ervoor dat het een superleuke middag werd! KUNSTelen in het 4 de leerjaar met papa, mama, opa en oma Op 20 november hadden veel kinderen uit het 4 de leerjaar kriebels in de buik. Het was open klas dag en de leerlingen waren benieuwd wie er allemaal op bezoek zou komen. Meester Miek had een activiteit voorbereid, maar hij had het wel wat geheim gehouden. De kinderen wisten wel dat de bezoekers moesten meehelpen. Hun nieuwsgierigheid werd vlug beloond, want ze mochten kijken naar een powerpoint over de Italiaanse portretschilder Mondigliani. Ze zagen dat die kunstenaar, mensen schilderde op een herkenbare, maar toch wat rare manier: Kromme neuzen, lange gezichten en pruillippen. Na de korte uitleg mochten ze aan de slag met enkele van hun helpers. De kinderen mochten een zelfportret maken in de stijl van de artiest. Enkele van de resultaten kan je hiernaast en hieronder bekijken.

7 Juf Zahra is in blijde verwachting Sinds deze week moeten wij juf Zahra van Islamitische godsdienst missen. Ze is op zwangerschapsverlof en kan elk moment bevallen. We wensen haar nu al een dikke proficiat en we hopen op een gezonde zoon of dochter. We verwachten haar terug na de Paasvakantie. Misschien brengt ze dan wel (vul zelf een naam in) eens mee naar school. Het spijtige nieuws is wel dat we in die tussentijd, samen met de inspecteur Islamitische godsdienst, op zoek moeten naar een vervanger of vervangster. We zijn druk op zoek. Als er iemand kan helpen, dan kan u juf Conny daarvan op de hoogte brengen. Familienieuws Xanya uit de zonneklas en Quinten uit de kabouterklas zijn erg blij dat ze een broertje er bij hebben gekregen. Zijn naam is Thyniaz. Ze zijn heel trots op hun nieuwe familielid. Proficiat van ons allemaal! Wij waren jarig in november: - Jules zelf, Ansar en Jayden uit de klas van Jules. - Ines, Kylian, Roberta en Ines uit het eerste leerjaar. - Sabrina uit het vijfde leerjaar - Eris uit het 6 de leerjaar - Juf Lindsay en Juf Bieke Hartelijk gefeliciteerd met een dikke kus van de juffen en de meesters. We hoorden ook minder goed nieuws bij de familie Ben Slimane (Yacine, Maryam en Aïcha) en bij de familie van Denzel (L2) en Christelle (L6). Ze deelden mee dat hun opa s deze week gestorven waren. We wensen hun heel veel sterkte in deze moeilijke periode. In het 1 ste kleuter zijn er 2 nieuwe, blije gezichtjes. Juf Joséanne is erg blij met Said Hamsat en met Makka.Ook bij meester Miek mochten ze een nieuw vriendje verwelkomen. Het 4 de leerjaar kan nu ook spelen met Adelina. Hij kwam, hij kwam ook in de lagere klassen. De Sint kwam natuurlijk ook naar de kinderen van de lagere klassen. Hij zag dat we alleen maar brave kindjes hadden, die soms wel eens ondeugend konden zijn en daarom had hij ook voor hun enkele hele leuke cadeautjes mee: gezelschapspelletjes, boeken, veel lekkers,... Kijk maar hoe blij ze er mee zijn.

8 En wat eten we in december? Ma 02/12 Di 03/12 Do 05/12 Vr 06/12 Ma 09/10 Di 10/12 Do 12/12 Vr 13/12 Ma 16/12 Di 17/12 Do 19/12 Vr 20/12 groentensoep, erwten, vogelnestjes met tomtensaus en champignons Voor de vegetariërs: idem maar met vegetarische balletjes Tomatenroomsoep, appelmoes, konijn en aardappelen Aspergesoep, varkensgyros met rijst Voor de vegetariërs: idem maar met vegetarische gyros Menu zonder varkensvlees: idem maar met kippengyros Courgettesoep, boontjes, kotelet en gebakken aardapplen Menu zonder varkensvlees: idem maar met kipfilet Tomatensoep, kip tikka masala met rijst Voor de vegetariërs: idem maar met vegetarische tikka masala Menu zonder varkensvlees: idem maar met kipfilet Preisoep, tongrolletjes, wortelpuree en en fijne kruidensaus Voor de vegetariërs: vegetarische burger maar met kalkoenhesp Kervelsoep, vol au vent met frietjes Voor de vegetariërs: idem maar met vegetarische vol au vent Kippenroomsoep, erwten, varkensgebraad, aardappelen en champignonsaus Menu zonder varkensvlees: idem maar met kalkoenrollade Waterkerssoep, kalfsblanquette en rijst Voor de vegetariërs: idem maar vegetarische blanquette Tomatenroomspoep, hamrolletjes met witloof, puree en kaassaus Voor de vegetariërs: idem maar vegetarische ham Menu zonder varkensvlees: idem maar met kalkoenham Wortelsoep, romanesca, varkenslapje, gratin en béarnaise Menu zonder varkensvlees: idem maar met kipfilets Champignonsoep, spekboontjes, kalkoenlapje, kroketjes en pepersaus fruit fruit kerstdessert

Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare. Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02

Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare. Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Op maandag 6 oktober 2014 is er GEEN SCHOOL wegens pedagagische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare

Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare Nieuwsbrief september Basisschool Ring Roeselare Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Huiswerk voor de ouders! Vandaag werd een mapje meegegeven met brieven. Gelieve die goed te

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 22.12.2017 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2017. Binnen ruim een week stappen we al 2018 binnen. De school sluit voor een tweetal weken de deuren en start terug

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27.11.2015

Nieuwsbrief 27.11.2015 Nieuwsbrief 27.11.2015 Beste ouders, De laatste weken werden we geconfronteerd met de aanslagen in Parijs en de terreurdreiging in ons land. Dit heeft ook zijn impact op ons veiligheidsgevoel, hoewel de

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 08.05.2015 Beste ouders, Met nog enkele vrije dagen rond Hemelvaart en Pinksteren slinken de schooldagen van het huidige schooljaar bijzonder snel. Het is een drukke periode met op familiaal

Nadere informatie

Schooljaar Januari 2019 Editie 2

Schooljaar Januari 2019 Editie 2 Schooljaar 2018-2019 Januari 2019 Editie 2 Inleiding Een nieuw jaar, een nieuwe gazetje! Langs deze weg wil de voltallige redactie van t Wereldgazetje graag de beste wensen overmaken. We wensen dat al

Nadere informatie

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Dit is onze allereerste maandelijkse nieuwsbrief. Je mag rustig zeggen nieuwskrant. In tegenstelling tot vorig jaar zal je hier veel meer artikeltjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 26.02.2016 Beste ouders, Op 20 maart 2016 is het alweer zover, dan staat ons jaarlijkse theater spektakel op het programma. De aankondiging hangt al aan de ingang van onze school en binnenkort

Nadere informatie

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien.

INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Basisschool BELLEVUE Bellevuestraat 28 8870 Izegem Tel. 051 306650 Fax 051 316335 www.basisschool-bellevue.be bs.izegem@g-o.be INFO 3: graag handtekening ouders, voor gezien. Beste ouders, De eerste weken

Nadere informatie

Maart 2019 Schooljaar Editie 3

Maart 2019 Schooljaar Editie 3 Maart 2019 Schooljaar 2018-2019 Editie 3 Introductie Weet u dat Karrewiet komende maandag naar onze school komt? En weet u dat u een weekend naar Disneyland Parijs kan winnen? Door de wielerwedstrijd Dwars

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25.09.2015

Nieuwsbrief 25.09.2015 Nieuwsbrief 25.09. Beste ouders, De maand september, die er weeral bijna op zit, werd vooral benut om de leerstof van het vorige schooljaar te herhalen. In de lagere klassen zijn ook reeds de toetsen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 12-12-2014 Beste ouders, We schrijven half december 2014. De laatste info van dit jaar met reeds het schoolmenu voor de eerste week van januari 2015. Eerst nog de vele andere menu s en recepties

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu December 2018 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29.04.2016

Nieuwsbrief 29.04.2016 Nieuwsbrief 29.04.2016 Beste ouders, Volgende week start alweer de op één na laatste maand van het huidige schooljaar. Stilaan starten de herhalingen in aanloop naar de toetsenweek van midden juni. Natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13.03.2015

Nieuwsbrief 13.03.2015 Nieuwsbrief 13.03.2015 Beste ouders, Theater spektakel komt nu wel erg dichtbij. De eerste algemene repetitie is heel vlot verlopen, waardoor wij een goed resultaat verwachten op de eigenlijke voorstellingen

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 25.11.2016 Beste ouders, We stevenen in sneltreinvaart af op de laatste maand van het jaar, december. Een periode van rust en vooral gezelligheid, waarin de meesten onder ons ook de familiebanden

Nadere informatie

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Aan de bomen zien we dat het bijna herfstvakantie is. We hebben al een heel drukke periode achter de rug, waarin we al heel veel beleefden. In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Februari 2019 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het

Nadere informatie

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag

Activiteitenkalender. Schoolreis De Putten Fietsdag Weetjes Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Juni 2015 Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.01.2015 Beste ouders, Momenteel wordt Ter Gavers geteisterd door een ware griepepidemie, met als symptomen stramheid, hoge koorts en misselijkheid. Bij momenten waren sommige klassen gehalveerd,

Nadere informatie

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/ /

Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/ / Groenestraat 174, 8800 Roeselare 051/27.27.72 0479/64.00.02 Dit is de 7 de nieuwsbrief van dit schooljaar. In de vorige edities kon u lezen wat er gebeurde in onze school. Dit zal natuurlijk niet veranderen.

Nadere informatie

WIJ WENSEN JULLIE EEN FIJNE HERFSTVAKANTIE TOE!

WIJ WENSEN JULLIE EEN FIJNE HERFSTVAKANTIE TOE! Di. 01.09.15 Tomatensoep videe, appelmoes, puree Do. 03.09.15 Bouillonsoep spaghetti bolognaise (kalfs) Vr. 04.09.15 Tomatensoep vissticks, spinaziepuree Ma. 07.09.15 Kervelsoep kipchipolata, wortelpuree

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 01.05.2019 Beste ouders, Momenteel is het bijzonder druk in Ter Gavers. In alle klassen wordt geëxperimenteerd met coöperatieve werkvormen en met de nieuwe procesmatige aanpak van muzische

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool.

Nieuwsbrief. Juf Greta en Juf Marian. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1. www.mmibasisschool.be. info@mmibasisschool. Schooljaar 2015-2016 * Nieuwsbrief november-december* 1 Nieuwsbrief MMI-basisschool Handzamestraat 14 www.mmibasisschool.be info@mmibasisschool.be Beste ouders, beste leerlingen, Zie hier onze tweede nieuwsbrief

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje ZATERDAG 17 OKTOBER: MENU Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen ZONDAG 18 OKTOBER: Ossenstaartsoep Rundsgebraad Bordelaise, witloof, aardappelnootjes MAANDAG 19 OKTOBER: Pompoensoep Kalkoenlapje

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje

MENU. Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen Dessert: Koekje ZATERDAG 12 DECEMBER: MENU Seldersoep Kaasburger, erwtjes met spek en aardappelen ZONDAG 13 DECEMBER Ossenstaartsoep Rundsgebraad Bordelaise, witloof, aardappelnootjes MAANDAG 14 DECEMBER Pompoensoep Kalkoenlapje

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten Nieuwsbrief 04.01.2019 Beste ouders, Het nieuwe jaar is ondertussen alweer bijna een week oud. Via deze weg wens ik u allen een gezond en voorspoedig 2019 toe. De batterijen van zowel leerlingen als leerkrachten

Nadere informatie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie

26 nov nr. BELANGRIJKE DATA in November en December. Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om u uit Kerstvakantie 26 nov. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA in November en December Wo. 5 dec. Do. 21 dec. Vr. 22 dec. Ma 24 dec t/m vr. 4 jan. Sinterklaasviering Kerst avondactiviteit Groep 1 t/m 8 om 11.45 u uit Kerstvakantie

Nadere informatie

WEEKMENU. Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011

WEEKMENU. Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011 Donderdag 01/09/2011 Vrijdag 02/09/2011 Donderdag 1/9 Vrijdag 2/9 Tomatensoep met balletjes Stoofvlees op z n Vlaams Gemengde sla Mayonaisesaus Wortelsoep Lasagne bolognaise Brood en kaas Maandag 05/09/2011

Nadere informatie

INFO 7: graag handtekening ouders, voor gezien.

INFO 7: graag handtekening ouders, voor gezien. Basisschool BELLEVUE Bellevuestraat 8 88 Izegem Tel. 5 5 Fax 5 5 www.basisschool bellevue.be bs.izegem@gemeenschapsonderwijs.be INFO : graag handtekening ouders, voor gezien. Zeer belangrijk! Inschrijven

Nadere informatie

Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9)

Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9) Week van 4 september 2017 tot 8 september 2017 Soep Tomatensoep Chinese currysoep Broccolisoep Paprikasoep (1, 9) (1, 2, 4, 5, 9, 11) (1, 9) (1, 9) Eiwit 1 Cordon bleu Zwitserse schijf Kipfilet Vispannetje

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Bezoek ook onze website en blog Nieuwsbrief November 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Medisch schooltoezicht P 1 Herdenking Wapenstilstand

Nadere informatie

Maandmenu maart 2016. Notities. Wij leveren elke week op maandag & donderdag. Wij raden vaste klanten dit eetschema aan: Uw Schriftje

Maandmenu maart 2016. Notities. Wij leveren elke week op maandag & donderdag. Wij raden vaste klanten dit eetschema aan: Uw Schriftje Maandmenu maart 2016 Wij leveren elke week op maandag & donderdag Diabeet U kan zelf bepalen wanneer u welke maaltijd eet en hoeveel menu s u bestelt. (Let wel: er is wel een minimum afname van 3 menu

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 28.10.2016 Deze info moest eigenlijk voor de vakantie klaar geweest zijn. Door omstandigheden is dit echter niet gelukt, waarvoor mijn excuses. Beste ouders, Overal is momenteel duidelijk dat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Kleuterkrant november december 2018

Kleuterkrant november december 2018 Kleuterkrant november december 2018 In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis doet ons

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. december 2015. aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. december 2015. aardnoten datum soort component Soep koud KERVELSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Gemalen peuter KIP - BLOEMKOOL -AARDAPPELEN 1 - - - - - - - + - - - - - - -

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Augustus 2019 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18

21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 Agenda 21 mei 2016 schooljaar 2015/2016 nr. 18 mei ma 23-5-16 studiemiddag KIJK groep 1 en 2 vrij wo 25-5-16 Schoolfotograaf do 26-5-16 juffen- en meestersfeest (om 13.00 uit) juni do 2-6-16 kunstroute

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.06.2015

Nieuwsbrief 12.06.2015 Nieuwsbrief 12.06.2015 Beste ouders, Deze nieuwsbrief is de op één na laatste van dit schooljaar. Op vrijdag 26 juni volgt nog een afsluitwoordje en dan is het aftellen naar de vakantie. We zijn druk in

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23.12.2016 Beste ouders, Dit is alweer de laatste info van het kalenderjaar 2016. Binnen ruim een week stappen we al 2017 binnen. Een gezellige periode met de nodige feestmenu s, familiebijeenkomsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. aardnoten. melk Soep koud BROCCOLISOEP - - + + - - + + - + - - - - + Gemalen peuter KALKOEN- BROCCOLIMIX -AARDAPPELEN - - - - - - - + - - - - - - - CORDON BLUE - - + - - - + + + - - - - - + DEMI GLACE SAUS - - - - - -

Nadere informatie

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet.

ALLERGENEN BULK. schaalvruchten. schaaldieren gluten soja. aardnoten. weekdier lupine. mosterd selder. lactose. eieren vis. sesam. sulfiet. 14/02/18 1/6 Soep koud WITLOOFSOEP - - + + - - + + - + - - - - + Soep warm CHAMPIGNONSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter COURGETTE -AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen peuter

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VEERTIENDE JAARJANG NUMMER 5 JANUARI 2015 Kloosterstraat 24 055 / 38 85 55 De Pacht 12 055 / 389 489 directiedestart@kluisbergen.be www.gbsdestart.be

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Oktober 2018 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het

Nadere informatie

VAN 29 JUNI TOT EN MET 5 JULI

VAN 29 JUNI TOT EN MET 5 JULI % VAN 29 JUNI TOT EN MET 5 JULI DONDERDAG 2 JULI 2015: BBQ MET OPTREDEN VAN STEF NELSON Graag nodigen wij u uit op onze jaarlijkse barbecue! In de namiddag zorgen wij voor een leuk optreden van Stef Nelson,

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018

MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018 MENU SCHOLEN april 2018 maandag 2 april 2018 dinsdag 3 april 2018 donderdag 5 april 2018 vrijdag 6 april 2018 paasvakantie paasvakantie paasvakantie paasvakantie maandag 9 april 2018 dinsdag 10 april 2018

Nadere informatie

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN

SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Kleuterkrant januari februari 2019 SOLIDARITEIT MET HET ZUIDEN Elk jaar plaatst Broederlijk Delen een land in de kijker. Dit jaar gaat onze aandacht naar het Zuid-Amerikaanse land Guatemala. Ook onze school

Nadere informatie

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van:

Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Menu Maart 2019 Deze menu is geldig voor de dienst Maaltijden aan huis en de maaltijdpunten in De Leest en Dorpshuis Emelgem met uitzondering van: Enkel de maaltijden aan huis hebben bedeling in het weekend

Nadere informatie

INFO 4: graag handtekening ouders, voor gezien.

INFO 4: graag handtekening ouders, voor gezien. Basisschool BELLEVUE Bellevuestraat 28 8870 Izegem Tel. 051 306650 Fax 051 316335 www.basisschool-bellevue.be bs.izegem@gemeenschapsonderwijs.be INFO 4: graag handtekening ouders, voor gezien. Geen school

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6: Joris beste speler van de week! De Carrousel rent

Nieuws uit groep 6:  Joris beste speler van de week! De Carrousel rent Nieuws uit groep 6: We hebben weer een leuke en drukke periode achter de rug, waarin veel is gedaan. Hieronder kunt u mee lezen en genieten van al onze belevenissen! Joris beste speler van de week! Net

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF: NOVEMBER DECEMBER 2016 WOORDJE VAN DE DIRECTEUR Tel de sterren de uren

Nadere informatie

SELDERSOEP VIS met hollandaisesaus RAUWKOST (warme tomaat) FRIETJES YOGHURT KERVELSOEP SPIERING BROCCOLI (knolselder) AARDAPPELEN BANAAN

SELDERSOEP VIS met hollandaisesaus RAUWKOST (warme tomaat) FRIETJES YOGHURT KERVELSOEP SPIERING BROCCOLI (knolselder) AARDAPPELEN BANAAN Menu: WEEK VAN zondag 17/12/2017-23/12/2017 17/12 18/12 19/12 20/12 21/12 22/12 23/12 GEROOKTE ZALM KALKOENROLLADE DRUIFJES SEIZOENFRUIT GROENTESOEP KARBONADEN op Vlaamse wijze SLA (pruimen) GEKOOKTE BOUILLONSOEP

Nadere informatie

Beste ouders, Beste vrienden, Carine Favoreel Directeur

Beste ouders, Beste vrienden, Carine Favoreel Directeur Volkslaan 27 8930 Menen - 056/513578 10 februari 2012 Kalender Krokusvakantie van zaterdag, 18 februari 2012 tot en met zondag, 26 februari 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 27 februari 2012 Schoolfeest

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13

NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Vrijdag 23.10.2015 NIEUWS UIT DE SCHOOL 13 Jarigen maand juli, augustus en september op onze school. Heel wat jarigen te vieren in de maand september. De feestvarkens van de grote vakantie werden samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2010

Nieuwsbrief December 2010 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief December 2010 KERSTVAKANTIE Vanaf vrijdagmiddag 24 december 12u00 tot en met zondag

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t Potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ACHTTIENDE JAARGANG NUMMER 7 Maart 2019 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 WWW.GBSDESTART.BE DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015

NIEUWSBRIEF. NOVEMber 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMber 2015 Beste ouders, Gure wind, regen, lage temperaturen, kale bomen geen twijfel mogelijk: nu is de herfst echt in t land! Hopelijk kunnen we met onze maandelijkse nieuwsbrief wat kleur

Nadere informatie

MENU WEEK 7 PEUTER / KLEUTER / BASIS- / SECUNDAIR ONDERWIJS standaardmenu

MENU WEEK 7 PEUTER / KLEUTER / BASIS- / SECUNDAIR ONDERWIJS standaardmenu maandag 13/02/2017 MENU WEEK 7 standaardmenu vegetarisch menu groentesoep met knolselder, brood groentesoep met knolselder, brood alternatief menu gevogelte witte pens ratatouille Vegetarische gyros reepjes

Nadere informatie

BESTELLIJST DAGSCHOTELS l Apétit 01/08/2019 tot 31/08/2019 E e t w i n k e l

BESTELLIJST DAGSCHOTELS l Apétit 01/08/2019 tot 31/08/2019 E e t w i n k e l BESTELLIJST DAGSCHOTELS l Apétit 01/08/2019 tot 31/08/2019 E e t w i n k e l Duid per levering het type gerecht(en) aan dat u wilt bestellen. Indien meerdere aantallen van 1 bepaald gerecht, schrijft u

Nadere informatie

t Infootje Vasten Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Jaargang 8 nr 8 In dit nummer:

t Infootje Vasten Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/ Jaargang 8 nr 8 In dit nummer: Ardooisestraat 1A 8851 Koolskamp Tel: 051/74.69.50 t Infootje Vasten Jaargang 8 nr 8 In dit nummer: De vasten is een uitgelezen tijd om halt te houden en het dwingend ritme van leven of geleefd worden

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Week 02 van 07 tem 11 JAN 2019

Week 02 van 07 tem 11 JAN 2019 Week 02 van 07 tem 11 JAN 2019 WORTELSOEP TOMATENSOEP KIPPESOEP ERWTENSOEP KALKOENROLLADE BRAADWORST VOL-AU-VENT VARKENSLAPJE VLEESJUS BRAADJUS GEMENGDE SLA MOSTERDSAUS PRINCESSEBOONTJES NATUUR RODE KOOL

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.09.2014

Nieuwsbrief 12.09.2014 Nieuwsbrief 12.09. Beste ouders, De leerlingen en leerkrachten hebben de aanpassing van de vakantie naar het nieuwe schooljaar goed verteerd. De kinderen beginnen al goed vertrouwd te raken met de werkwijze

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis

Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis Welkom in groep 1/2 in het Ontmoetingshuis De Bron De eerste week zit erop! Een beetje spannend was het wel: een nieuw gebouw, vier trappen op, een nieuw lokaal en voor sommige kleuters ook nieuwe kinderen

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

Activiteitenplanning Maart 2018

Activiteitenplanning Maart 2018 Activiteitenplanning Maart 2018 Do 1 Jeugdboekenmaand (thema: Eureka, wetenschap en techniek ) Complimentendag Genk- Zuid, Bijlkestraat 18) Vrij 2 Besteldag soep Za 3 Zo 4 Ma 5 Voorleesweek VM: Bibliotruck

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN T POTLOODJE SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN ZESTIENDE JAARGANG NUMMER 7 - MAART 2017 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 38 85 55 DE PACHT 12 055 / 38 94 89 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE

Nadere informatie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie

Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Van 8 tot en met 12 november 2010. Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Ons weekje vakantie zit erop. Hopelijk hebben jullie er een beetje van genoten. We starten

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 29.09.2018 Beste ouders, De weken vliegen voorbij, volgende week starten we alweer de tweede maand van het nieuwe schooljaar. Tijd dus voor de tweede info voor ouders, weliswaar eentje met

Nadere informatie

ALLERGENEN SCHOLEN. september aardnoten

ALLERGENEN SCHOLEN. september aardnoten datum soort component Soep koud PARIJSE UIENSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Soep warm AJUINSOEP - - + - - - + + - + - - - - + Gemalen starter WORTEL AARDAPPELEN - - - - - - - - - - - - - - - Gemalen

Nadere informatie

KERSTMIS Duizenden sterren schitteren in de hemel, Eén ervan riep me toe en zei: Dit jaar krijg je hulp van glinsterende sterretjes!

KERSTMIS Duizenden sterren schitteren in de hemel, Eén ervan riep me toe en zei: Dit jaar krijg je hulp van glinsterende sterretjes! KERSTMIS 2016 Duizenden sterren schitteren in de hemel, Eén ervan riep me toe en zei: Dit jaar krijg je hulp van glinsterende sterretjes! Het sterretje Tijd, zodat je kan genieten van de kleine dingen.

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 16 november tot vrijdag 20 november Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Deze week staat alles in het teken van de grootouders. : De foto's van de oma

Nadere informatie

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN

SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN t potloodje SCHOOLKRANT VAN GBS DE START KLUISBERGEN VIJFTIENDE JAARGANG NUMMER 10 - JUNI 2016 KLOOSTERSTRAAT 24 055 / 388555 DE PACHT 12 055 / 389489 DIRECTIEDESTART@KLUISBERGEN.BE WWW.GBSDESTART.BE MENU

Nadere informatie

INFO VOOR OUDERS april - mei 2018 Licht...

INFO VOOR OUDERS april - mei 2018 Licht... www.sintvic.be Licht... Sportnieuws! Pittige Pasen Fietslessen lagere school De laatste week van maart hebben alle kinderen van de lagere school tijdens de fietslessen opnieuw kunnen oefenen op hun fietsvaardigheden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/

Nieuwsbrief. Sinterklaas is in het land! Geen school. Bedankt aan alle voorlezers! 7/ 7/2018-2019 Nieuwsbrief Sinterklaas is in het land! Joepie! Sint en Piet zijn weer in het land! Wij hebben van de Sint reeds een bericht gekregen dat hij samen met zijn Pieten zal langs komen op dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2012

Nieuwsbrief December 2012 Nieuwsbrief December 2012 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Kerstvakantie P 1 Naar de BIB P 1 Dag van Soep op de stoep

Nadere informatie

aflevering 8 maandag 17 december 2018

aflevering 8 maandag 17 december 2018 aflevering 8 maandag 17 december 2018 Smartschool voor ouders Leerkrachten werken al jaren dagdagelijks met Smartschool, binnenkort is dit ook beschikbaar voor de ouders. Via Smartschool blijf je als ouder

Nadere informatie