Online applicatie voor participatie en re-integratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online applicatie voor participatie en re-integratie"

Transcriptie

1 EazyUitstroom

2 EazyUitstroom Online applicatie voor participatie en re-integratie Pit Strategie biedt innovatieve oplossingen voor sociale diensten van gemeenten om maximaal resultaat op uitstroom te realiseren. Ter ondersteuning van het proces van werkgeversdienstverlening, matching, arbeids bemiddeling en nazorg hebben we de online applicatie EazyUitstroom ontwikkeld. Vanaf het moment dat een uitkering wordt aangevraagd, kan EazyUitstroom het profiel van de werkzoekende in beeld brengen. En vervolgens de kansen en mogelijk heden van de werkzoekende matchen met de kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Doordat EazyUitstroom de focus legt op kansen in plaats van op beperkingen, lukt het vaak nog vóórdat de werk zoekende een uitkering krijgt toegekend te bemiddelen naar werk. EazyUitstroom biedt hierbij inzicht in de status van het bemiddelingsproces en de contactmomenten met alle be trokken partijen. De managementinformatie die u nodig heeft om accuraat te kunnen sturen op het proces, is op elk moment inzichtelijk en actueel. Uiteraard is het moge lijk om EazyUitstroom te vullen en actueel te houden met gegevens vanuit klantvolgsystemen, zoals GWS4all. Via een beveiligde verbinding zijn de gegevens op elk moment en vanaf iedere locatie inzichtelijk voor alle collega s. Met de flexibele software van EazyUitstroom heeft u als gemeente de beschikking over de gegevens van uw klanten en werkgevers. U kunt zelf tabellen, selecties, weergaven en sjablonen inrichten. Via maatwerk kunt u de applicatie geheel afstemmen op de situatie, wensen en behoeften van u en uw gemeente.

3 Klant in Beeld met EazyUitstroom Een goede match maken tussen een werkzoekende en een vacature lukt alleen als u de juiste informatie beschikbaar hebt. Deze informatie moet ook in hoog tempo te vinden zijn, omdat een werkgever altijd haast heeft met het vervullen van zijn vraag en de concurrentie ook snel reageert. Het is daarom van belang dat alle informatie over een werkzoekende helder is geregistreerd en eenvoudig op te roepen is. En dat de gegevens inzicht geven in de kansen en mogelijkheden van de klant en beschikbaar zijn voor alle collega s die betrokken zijn bij het re-integratieproces. Voor klanten die nog niet direct geschikt zijn voor de arbeidsmarkt is het van belang dat de belemmeringen die betaald werk in de weg staan inzichtelijk zijn. Aan de hand van deze informatie kunnen groeitrajecten van klanten worden bepaald, gericht op uitstroom naar betaald werk. De focus ligt daarbij op de kansen en mogelijkheden, zonder eventuele belemmeringen uit het oog te verliezen. Bij het maken van een match sluit EazyUitstroom niemand uit. EazyUitstroom brengt de werkzoekende met de meeste potentie direct in kaart. Hiermee krijgen plaatsingen een duurzamer karakter en wordt de kans op langdurige uitstroom vergroot. Hoe werkt het?? In EazyUitstroom maakt u een zeer uitgebreid profiel aan van uw klanten. Naast opleidingen en werkervaring legt u bijvoorbeeld kwaliteiten, hobby s, beschikbaarheid en competenties vast maar ook bijvoorbeeld de vervoersmogelijkheden en rijvaardigheidsbewijzen waarover een klant beschikt. De gegevens die nodig zijn om tot een compleet profiel te komen, kunt u op verschillende wijze in EazyUitstroom invoeren: EazyUitstroom helpt om bij het intakegesprek van een nieuwe aanvraag of een herbeoordeling de gegevens te verzamelen die van belang zijn om uiteindelijk een goede match te maken met het aanbod van de arbeidsmarkt of een werkervaringsplaats. Aan de hand van het intake gesprek en de beschikbare gegevens wordt de informatie over de werkzoekende compleet gemaakt. De basisgegevens kan EazyUitstroom inlezen vanuit een bestand uit GWS4all of een ander klantsysteem. Aanvullende persoonlijke gegevens kan de werkzoekende zelf invoeren via een persoonlijke login. Uit bestaande cv s documenten kunnen gegevens worden ingelezen en worden opgeslagen in EazyUitstroom.

4 Werkgevers in Beeld met EazyUitstroom EazyUitstroom kan ook informatie vastleggen over de arbeidsmarkt in uw regio. Informatie over bedrijven, werkgevers en vacatures die beschikbaar zijn voor de doel groep. Medewerkers die zich richten op de werkgevers dienstverlening worden door EazyUitstroom ondersteund om hun activiteiten rondom acquisitie en bemiddeling eenvoudig vast te leggen en daarover te kunnen rapporte ren. De logische opbouw van de schermen ondersteunt bij de volledige vastlegging van de gegevens die nodig zijn om het bemiddelingsproces te kunnen opstarten. Doordat EazyUitstroom een online applicatie is, zijn de gegevens, via een beveiligde verbinding, op elk moment inzichtelijk. De accountmanager kan desgewenst samen met de werkgever de informatie over een vacature vast leggen of een match draaien om een eerste indruk te krijgen van de potentieel beschikbare werkzoekenden. De profielen van deze geschikte werkzoekenden kunnen ter plekke eenvoudig aan de werkgever worden toege stuurd. Om de invoer van een vacature tijdbesparend te laten verlopen beschikt het systeem over een vacatu re-tekstherkenning, waarmee de belangrijkste criteria automatisch worden gekoppeld aan een vacature. De klantmanagers ziet een nieuwe vacature direct op zijn persoonlijke dashboard. En accountmanagers maken hun acquisitieverslagen al tijdens het gesprek met een werk gever middels aantekeningen in EazyUitstroom. Wanneer de accountmanager voor de deur van een bedrijf staat, kan hij eenvoudig opzoeken wat er tijdens het vorige bezoek is besproken of welke werkzoekende er werkzaam zijn bij de werkgever. Het enige wat nodig is, is een netwerkverbinding.

5 Matching met EazyUitstroom In het bemiddelingsproces is het belangrijk snel te kunnen handelen en de juiste match te maken. Iedereen is erbij gebaat dat de juiste persoon op de juiste plek komt. EazyUitstroom heeft veel verschillende zoekmogelijkheden om de juiste match te kunnen maken. De matchings software van EazyUitstroom heeft vele zoekmogelijkheden waarmee je via allerlei denkbare invalshoeken in het systeem kunt zoeken naar de beste match en vraag en aanbod met elkaar kunt verbinden. Hoe zoeken? Vrij zoeken: aan de hand van een trefwoord zoekt EazyUitstroom bij wie de gevraagde term voorkomt. Het systeem zoekt zowel in de gegevens als de documenten die bij de kandidaat zijn opgeslagen. Dit is te vergelijken met zoeken via Google. Klanten zoeken op een uniek kenmerk zoals dossiernummer, cliëntnummer of BSN. Klanten zoeken op profiel, focusberoep, werkpotentie, opleiding, hobby s, beschikbaarheid, werkervaring, vervoersmogelijkheden enz. Werkgevers zoeken op: locatie, contactpersoon, openstaande vacatures, branche, specialisme, geplaatste werkzoekenden. Vacatures zoeken: lokaal, regionaal, per werkgever, per vakgebied, ervaring, branche enz.; Contact & correspondentie: doorzoek op trefwoord het vastgelegde mailverkeer, de telefoongesprekken, acquisitieverslagen en agenda-items.

6 Cv generator Als u de beste match heeft gevonden kan EazyUitstroom voor een aantrekkelijke presentatie richting werkgevers met één druk op de knop een cv samenstellen en in de gewenste stijl opmaken. Daarnaast is het eenvoudig om kandidaat-profielen via de mail bij werkgevers aan te bieden. Hierdoor is het mogelijk om zowel vraagals aanbodgericht kandidaat profielen aan werkgevers beschikbaar te stellen. Bemiddelingsproces Het sollicitatieproces blijft inzichtelijk via een actuali teitsstatus. Het is daardoor makkelijk om voorgestelde kandidaten te volgen en op de hoogte te houden en over de status te communiceren met de werkgevers.

7 Managementinformatie in Beeld met EazyUitstroom EazyUitstroom biedt verschillende functionaliteiten om het uitstroomproces te monitoren, managementinformatie te genereren en daarop te sturen. Daarnaast biedt EazyUitstroom inzicht in het bestand van uitkeringsgerechtigden op het gebied van geografische indeling, leeftijdscategorie, focusberoep en opleidingsniveau. Deze informatie geeft de werkgeversdienstverleners informatie waarop zij kunnen anticiperen in de werkgeversbenadering en de marktbewerking om de kans op uitstroom te bevorderen. Dashboard De statistieken van EazyUitstroom geven realtime de resultaten van de uitstroom-inspanningen helder weer. Met deze informatie kunt u sturen op zowel het werkproces als op medewerkerniveau. Het geeft inzage in eigen prestaties en resultaten ten opzichte van de resultaatverplichting. U heeft de mogelijkheid om de informatie te verkrijgen aan de hand van verschillende selectiecriteria. Bijvoorbeeld het aantal klantbezoeken (per week en per medewerker), het aantal contactmomenten met werkgevers, het aantal (nieuwe) vacatures (per week), de status van bemiddelingen en het type en aantal plaatsingen wat is gerealiseerd. Daarnaast is er sturingsinformatie beschikbaar over uw klantenbestand op bijvoorbeeld woonplaats, leeftijd, opleidingsniveau en focusberoep. Deze informatie onder steunt u bij het bepalen van de focus in werkgeversdienstverlening. Verder bestaat het dashboard uit sturingsinformatie. U krijgt realtime inzicht in het aantal lopende bemiddelingen, openstaande vacatures, het aantal plaatsingen en openstaande activiteiten. Agendafunctie EazyUitstroom heeft een agendafunctie, waarmee afspraken die u maakt met werkgevers of werkzoekenden automatisch worden vertaald naar een afspraak in de agenda. Dit ondersteunt de procesgang van werkgeversdienstverlening, intake, arbeidsbemiddeling en nazorg.

8 Meer weten over EazyUitstroom en onze overige dienstverlening? Pit Strategie De Hoopkade DX Maarssen De innovatieve aanpak van Pit Strategie maximaliseert de uitstroom van sociale diensten. Samen met u bereiken we concrete resultaten en structurele oplossingen die werken. Linksom of rechtsom. Altijd en overal.

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB Binnen ondernemingen gaat het onderdeel communicatie een steeds grotere rol spelen naarmate het aantal personeelsleden toeneemt en/of de structuur van het bedrijf

Nadere informatie

Gespreksverslagen Werkwijzer Diagnose-instrumenten

Gespreksverslagen Werkwijzer Diagnose-instrumenten Gespreksverslagen Werkwijzer Diagnose-instrumenten Datum: Oktober 2013 Auteur: Annejet Kerckhaert 1_ ABC-methode > Verslag interview Dick van der Slot (L&D Support) > Datum: 5-8-2013 Achtergrond De ABC-methode

Nadere informatie

Anton Honing 14-10-2014 Handout Vacaturetraining

Anton Honing 14-10-2014 Handout Vacaturetraining Werk vinden met LinkedIn (focus op vacatures) 1. Besteed jij wel voldoende tijd en energie aan LinkedIn? Tijdens mijn trainingen en in gesprekken met anderen merk ik dat er weinig mensen zijn die voldoende

Nadere informatie

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19

LOOPBAANBEGELEIDING 7 MAATSCHAPPELIJK WERK 9 ZIEKTEVERZUIM 11 OUTPLACEMENT 13 RE-INTEGRATIE 15 RE-INTEGRATIE 1E SPOOR 17 RE-INTEGRATIE 2E SPOOR 19 2 Mensen terugbrengen naar de arbeidsmarkt of ze begeleiden naar een ander beroep. Dat is de missie van WerkCompleet. We beschikken over alle competenties en kwaliteiten die voor dit inspirerende werk

Nadere informatie

OUTPLACEMENT, STEUN BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN

OUTPLACEMENT, STEUN BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN OUTPLACEMENT, STEUN BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN OUTPLACEMENT, STEUN BIJ HET VINDEN VAN EEN NIEUWE BAAN HLS Personeelsdiensten Meent 93 A 3011 JG Rotterdam tel 010 414 02 82 fax 010 414 21 80 info@hls-groep.nl

Nadere informatie

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N

W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N W AT I S M O G E L I J K M E T O T Y S E E N C O M P L E E T O V E R Z I C H T V A N M O D U L E S E N F U N C T I O N A L I T E I T E N OTYS Recruiting Technology helpt u met kandidaat tracking, communicatie

Nadere informatie

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT

EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT EXTERNE HERPLAATSING/OUTPLACEMENTTRAJECT Algemeen De loopbaanadviseurs van Middelhoff Personele Diensten zijn professionele duizendpoten: vakkundig en creatief in de aanpak. Vanuit hun mensenkennis kiezen

Nadere informatie

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen

Logicworks CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang voor uw bedrijf.

Nadere informatie

Werken naar Vermogen Pilot werkgeversbenadering

Werken naar Vermogen Pilot werkgeversbenadering Werken naar Vermogen Pilot werkgeversbenadering Voorstel tot aanpassing van het proces rondom arbeidsontwikkeling Ergon in het kader van Werken naar Vermogen Inhoud Inleiding... 3 1. De pilot in de nieuwe

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor

!#$%&#%'(#)* Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor Informatie re-integratie 1 e, 2 e en 3 e spoor Weer aan het werk na verzuim Verzuim en ook langdurig verzuim komt voor in elk bedrijf. Bij elke vorm van verzuim is het voor werkgever en werknemer van belang

Nadere informatie

Nederland heeft iedereen nodig, ook de vluchteling. Plan van Aanpak Verankering Banenoffensief

Nederland heeft iedereen nodig, ook de vluchteling. Plan van Aanpak Verankering Banenoffensief Nederland heeft iedereen nodig, ook de vluchteling Plan van Aanpak Verankering Banenoffensief Alliantie Banenoffensief Vluchtelingen: VluchtelingenWerk Nederland Stichting Emplooi Stichting voor vluchtelingen-studenten

Nadere informatie

BIS BenW adviezen - 5611

BIS BenW adviezen - 5611 BIS BenW adviezen - 5611. BIS BenW adviezen - 5611. BIS BenW adviezen - 5611. Plan van aanpak Integrale aanpak van gecoördineerde werkgeversdienstverlening, detachering en reintegratie Gemeente Nederweert,

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Naar een effectievere matching door sociale werkbedrijven

Naar een effectievere matching door sociale werkbedrijven Naar een effectievere matching door sociale werkbedrijven Praktische verkenning naar de wijze waarop sociale werkbedrijven matchen en factoren die het matchingsproces beïnvloeden Den Haag, januari 2015

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering

Imtech Document Center. Imtech ICT. Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech ICT Van sales opportunity tot projectuitvoering Imtech Document Center Imtech ICT Integrated Solutions Hogeweg 41 NL-5301 LJ Zaltbommel T +31 418 57 07 50, www.imtech.nl/is info.is@imtech.nl Inhoud

Nadere informatie

Centix4 Modules Workflow Management

Centix4 Modules Workflow Management 1 Gestructureerd beheer van uw werkprocessen Efficiënter inzetten van operationele medewerkers Voert uw organisatie activiteiten uit waarvoor u mensen moet inplannen, zoals het afhandelen van klachten

Nadere informatie

SUITE4SOCIALE REGIE. Productinformatie release 4

SUITE4SOCIALE REGIE. Productinformatie release 4 SUITE4SOCIALE REGIE Productinformatie release 4 Productinformatie Suite4Sociale Regie Release 4 (Documentversie 4.0 28 augustus 2014) 1 Inleiding en leeswijzer... 5 2 Over de Suite4Sociale Regie... 6 3

Nadere informatie

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB

5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB 5 GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB VIJF GOUDEN TIPS VOOR HELDER ONLINE PROJECTMANAGEMENT IN HET MKB Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Veranderingen in de markt 3 De vijf

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

Het bijeenbrengen van vraag en aanbod op de werkpleinen. Nota van bevindingen

Het bijeenbrengen van vraag en aanbod op de werkpleinen. Nota van bevindingen Het bijeenbrengen van vraag en aanbod op de werkpleinen Nota van bevindingen Het bijeenbrengen van vraag en aanbod op de werkpleinen Nota van bevindingen Colofon Programma Participatie Nummer Nvb-Part

Nadere informatie

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen

Wat is LinkedIn. Vormen van profielen PROFIEL HANDLEIDING Inhoudsopgave Wat is LinkedIn?.. 3 Vormen van profielen op LinkedIn.. 3 Waarom LinkedIn?.. 4 Aan de slag (Enkele handvatten).. 4 Aanmelden en inloggen.. 5 Instellingen.. 6 Taal.. 6

Nadere informatie

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur

Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Professional services organisaties Altijd en overal grip op uw projecten, van verkoop tot factuur Kritische opdrachtgever verwacht meer De opdrachtgever van vandaag is kritisch, verlangt toegevoegde waarde

Nadere informatie

WERKGEVERSBENADERINGEN VAN UWV

WERKGEVERSBENADERINGEN VAN UWV WERKGEVERSBENADERINGEN VAN UWV GERICHT OP HET AANNEMEN VAN OUDEREN Kees Zandvliet Arie Gelderblom José Gravesteijn Opdrachtgever: UWV, Directie Strategie, Beleid, Kenniscentrum (SBK) Onderzoek begeleid

Nadere informatie

Procesanalyse re-integratie

Procesanalyse re-integratie K. Zandvliet, J. Gravesteijn, O. Tanis, M. Collewet, m.m.v. Niek de Jong Procesanalyse re-integratie Reconstructie van re-integratiedienstverlening Onderzoek uitgevoerd door SEOR, Erasmus Universiteit

Nadere informatie

Re-integratie in Leiden met het oog op de Participatiewet

Re-integratie in Leiden met het oog op de Participatiewet Re-integratie in Leiden met het oog op de Participatiewet Voorwoord Twee maanden na het verschijnen van het rapport Grip op nieuwe taken van Leiden, waarin de decentralisaties van de AWBZ en Jeugdzorg

Nadere informatie

Informatieset. Informatieset. Act! CRM

Informatieset. Informatieset. Act! CRM Informatieset Act! CRM Een relatiedatabase toegespitst op uw bedrijfsomgeving, die overzichtelijk en eenvoudig in gebruik is en altijd en overal benaderbaar, waar u ook bent. Dat is de wens van velen.

Nadere informatie

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen.

LOGICWORKS CRM. Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. LOGICWORKS CRM Een complete CRM oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen. Logicworks CRM Customer Relationship Management Het creëren én behouden van goede klantrelaties is van essentieel belang

Nadere informatie

Lessen uit de procesanalyse re-integratie. Een uitnodiging tot een kritische analyse van het uitvoeringsproces

Lessen uit de procesanalyse re-integratie. Een uitnodiging tot een kritische analyse van het uitvoeringsproces Lessen uit de procesanalyse re-integratie Een uitnodiging tot een kritische analyse van het uitvoeringsproces Oktober 2011 1. Introductie In het onderzoek naar de effectiviteit van re-integratie ligt de

Nadere informatie