7 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 15 SEPTEMBER 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 15 SEPTEMBER 2014"

Transcriptie

1 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 15 SEPTEMBER 2014 Zitting geopend om uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens, Koen Helsen, An Stokmans, Ria Janssens-Van Oncen, schepenen, Valerie Van Peel, OCMW-voorzitter, Frederic van Haaren, Marc De Smet, Lieve De Block, Harold van der Kraan, Gerda Van Langendonck, Betty Stassen, Gerd Van de Perck-Nelen, Sarah Buchmann, Sanne Loopmans, Marc Dekkers, Sonja Janssens, Frieda De Naeyer, Bob Van Noten, Matthias De Caluwe, Annick Descheemaecker, Pieter Buysse, Gerd Gheysens, Mathias Adriaenssens, Peter Vanalme, leden, Sofie Claes, secretaris. Verontschuldigd: de dames Ellen Slegers en Mieke De Schepper, leden. AGENDA A. OPENBARE ZITTING 1. Brandweer: a. Operationele pre-brandweerzone Rand overeenkomst betreffende de snelste adequate hulp. b. Openverklaring bij wijze van bevordering van een betrekking van onderluitenant-vrijwilliger bij de brandweer. 2. Mobiliteit: a. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Heidestraat-Noord verkeersplateaus en verhoogde inrichtingen. b. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Kalmthoutsesteenweg afslagverbod naar Sneppendreef. c. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Koraalstraat. d. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Klein Heiken aansluiting Koraalstraat. e. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Koning Albertlei parkeerverbod. f. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Christiaan Pallemansstraat parkeerverbod. g. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Akkerstraat parkeerverbod gedeeltelijk opheffen en parkeerplaats personen met een handicap invoeren. h. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Dorpsstraat gedeeltelijke heraanleg van de straat. i. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Kapelsestraat gedeeltelijke heraanleg van de straat. j. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Antwerpsesteenweg gedeeltelijke heraanleg van de straat.

2 k. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Antwerpsesteenweg parkeerplaats personen met een handicap. l. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Klinkaardstraat parkeerplaats personen met een handicap. m. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Biartlei parkeerplaats personen met een handicap. n. Aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Nieuwe Wijk opheffing parkeerplaats personen met een handicap. 3. Beleid en organisatie: a. Goedkeuring streekpact RESOC Antwerpen. 4. Financieel beleid: a. Kennisname budget 2015 en budgetwijziging 2014 van kerkfabriek Sint-Jozef Hoogboom. b. Kennisname budget 2015 van kerkfabriek Sint-Dionysius Putte- Ertbrand. c. Kennisname budget 2015 van kerkfabriek Sint-Jacobus de Meerdere en kapelanij Onze-Lieve-Vrouw van Fatima. d. Kennisname budget 2015 van kerkfabriek Onbevlekte Ontvangenis van Maria Zilverenhoek. e. Retributiereglement voor het gebruik van de bovenverdieping van de aankomsttoren in het park. 5. Ruimtelijke ordening: a. Nieuwe voorlopige vaststelling nieuwe straatnamen Krynlaan. 6. Vrije tijd: a. Goedkeuring van de aanvraag tot het bekomen van een tussenkomst vanwege de Vlaamse gemeenschap in de beschikbaarheidsvergoeding, betaald voor gemeentelijke sportinfrastructuur, met name een kunstgrasveld opgericht in het kader van het Vlaams sportinfrastructuurplan. b. Goedkeuring erkenning en samenstelling van de gemeentelijke sportraad. 7. Milieu: a. Uitbreiding van de beheersoverdracht van de gemeente Kapellen aan Igean Milieu en Veiligheid voor het ophalen van huisvuil, GFT+ en grof (tuin)afval. 8. Goedkeuring van de notulen van de gemeenteraad van 23 juni B. BESLOTEN ZITTING 1. Personeel: a. Aanstelling van een voltijds beroepsonderluitenant brandweer. b. Definitieve aanstelling van een voltijds statutair beleidscoördinator Technische Dienst (niveau A4a-A4b).

3 A. OPENBARE ZITTING 1.a. OPERATIONELE PRE-BRANDWEERZONE RAND - OVEREENKOMST BETREFFENDE DE SNELSTE ADEQUATE HULP De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, inzonderheid artikel 43 2, 12 en 57 3, 1 en 8, c en 248 tot en met 261; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op artikel 221 van de wet van 15 mei 2007 betreffende de civiele veiligheid; Gelet op de ministeriële omzendbrief van 9 augustus 2007 betreffende de organisatie van de hulpverlening volgens het principe van de snelste adequate hulp; Gelet op de ministeriële omzendbrief van 1 februari 2008 ter aanvulling van de omzendbrief van 9 augustus 2007 betreffende de organisatie van de hulpverlening volgens het principe van de snelste adequate hulp; Overwegende dat de omzendbrief van 9 augustus 2007 stelt dat het aangewezen is om, wanneer de snelste brandweerdienst niet diegene is die territoriaal bevoegd is, toepassing te maken van het dubbel vertrek van de territoriaal bevoegde brandweerdienst en de snelste brandweerdienst; Overwegende dat de omzendbrief van 1 februari 2008 hieraan toevoegt dat niet systematisch gebruikt dient te worden gemaakt van een dubbele uitruk en dat een uitdrukkelijke overeenkomst tussen de betrokken gemeenten voorrang heeft op de dubbele uitruk, op voorwaarde dat deze overeenkomst een efficiënte en afdoende hulpverlening waarborgt en deze in overeenstemming is met het principe van de snelste adequate hulp; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art.1,- De gemeenteraad gaat akkoord met de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten welke deel uitmaken van de brandweerzone Rand, met name Brasschaat, Kalmthout, Kapellen en Stabroek met betrekking tot het optreden van de verschillende brandweerposten welke op het terrein van de brandweerzone Rand actief zijn. Artikel 1. Voorwerp van de overeenkomst Deze overeenkomst heeft als doel de afspraken in het kader van de snelste adequate hulp tussen de gemeente met de snelste brandweerdienst en de gemeente met de territoriaal bevoegde brandweerdienst vast te leggen. Artikel 2. Definities en toepassingsgebied De snelste dienst is de brandweerdienst die voor een specifieke geografische entiteit, op basis van de software van de 100-centrale van de provincie waar de territoriaal bevoegde brandweerdienst deel van uitmaakt, aangeduid werd als brandweerdienst die het snelst op de plaats van interventie kan zijn. De territoriaal bevoegde dienst is de brandweerdienst die voor een geografische entiteit als

4 verantwoordelijke brandweerdienst aangeduid werd overeenkomstig de wet van 31 december Voor wat betreft deze overeenkomst, wordt de geografische entiteit waarop zij betrekking heeft, bepaald door het berekeningsmodel van het HC100 en aldus toepasbaar gemaakt op het terrein. Artikel 3. Deze overeenkomst is van toepassing op alle interventies waarop het principe van de snelste adequate hulp dient toegepast te worden, met uitzondering van de interventies in het kader van de dringende medische hulpverlening, en waarbij de snelste brandweerdienst niet dezelfde is als diegene die de territoriaal bevoegde brandweerdienst is. Artikel 4. De interventies waarop het principe van de snelste adequate hulp van toepassing is worden vastgelegd in bijlage 1 van deze overeenkomst en zijn conform aan de nationale alarmeringscriteria van de hulpcentra. Artikel 5. Informatie-uitwisseling De partijen verbinden zich ertoe de informatie-uitwisseling tussen de snelste brandweerdienst en de territoriaal bevoegde brandweerdienst, zoals bepaald in de omzendbrief van 1 februari 2008, te bewerkstelligen en op regelmatige basis te actualiseren. Artikel 6 De partijen verbinden er zich eveneens toe een kopie van deze overeenkomst over te maken aan de betrokken 100-centrale. Artikel 7. De snelste brandweerdienst neemt bij het vertrekken naar een interventie meteen contact op met de territoriaal bevoegde brandweerdienst om zijn daadwerkelijk optreden te bevestigen. Dit contact verloopt via de radiogroep aangeduid door de territoriaal bevoegde brandweerdienst. De snelste brandweerdienst geeft radiofonisch de meest essentiële informatie door aan de territoriaal bevoegde brandweerdienst (onder andere aankomst ter plaatse en situatierapport). Artikel 8. Complementaire uitruk De partijen verbinden zich ertoe voor de interventies waarop deze overeenkomst van toepassing is, toe te werken naar een complementaire uitruk vanuit de respectievelijke brandweerkorpsen. Het stappenplan om te komen tot deze uitrukmethode is vastgelegd in de nota interventies/sah, goedgekeurd door de Prezoneraad in de vergadering van 27 juni 2014 Artikel 9. De partijen verbinden zich ertoe een adequate hulpverlening te bieden conform de afspraken zoals vastgelegd in de nota interventies/sah, goedgekeurd door de Prezoneraad in de vergadering van 27 juni Artikel 10. Inwerkingtreding, duur en opzegmogelijkheden van de overeenkomst Deze overeenkomst treedt in werking op de dag van ondertekening door beide partijen en wordt afgesloten tot de inwerkingtreding van artikel 220 van de wet van 15 mei Elke partij kan deze overeenkomst opzeggen via aangetekende brief met ontvangstmelding gericht aan de andere partij en mits het respecteren van een opzegtermijn van 3 maanden. De opzegtermijn vangt aan de eerste dag van de maand volgend op de datum van ontvangst van de aangetekende brief.

5 Art. 2.- De gemeentelijke brandweerdienst wordt belast met de uitvoering van dit besluit. 1.b. OPENVERKLARING BIJ WIJZE VAN BEVORDERING VAN EEN BETREKKING VAN ONDERLUITENANT VRIJWILLIGER BIJ DE BRANDWEER De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op artikel 42 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 26 maart 1987, aangepast in de gemeenteraden van 24 juni 1987, 27 februari 1989, 20 juni 1994, 22 februari 2002, 9 september 2002, 19 december 2005, 24 juni 2013 en 28 april 2014, tot vaststelling van het organiek reglement van het gemeentelijk vrijwillig brandweerkorps; Gelet op artikel 6 van dit organiek reglement betreffende de vaststelling van de personeelsformatie voor het brandweerpersoneel; Gelet op artikel 17 van dit organiek reglement betreffende de bekendmaking van een openverklaring bij wijze van bevordering van een betrekking bij de vrijwillige brandweer; Gelet op het koninklijk besluit van 19 april 1999 tot vaststelling van de geschiktheids- en bekwaamheidscriteria alsmede van de benoembaarheidsen bevorderingsvoorwaarden voor de officieren van de openbare brandweerdiensten; Gelet op artikel 38 van dit koninklijk besluit waarin de bekendmakingsvereisten opgesomd zijn; Gelet op artikel 39 van dit koninklijk besluit waarin de bevorderingsvereisten opgesomd zijn; Gelet op de nota van brandweercommandant Ivo Van Assche van 26 augustus 2014 waarin hij vraagt om één plaats van onderluitenantvrijwilliger bij bevordering vacant te stellen; Overwegende dat het reeds in dienst zijnde brandweerpersoneel het beste op de hoogte is van de werking van de dienst; Overwegende dat het raadzaam is deze betrekking te bezetten door middel van bevordering; Overwegende dat het raadzaam is een proef af te nemen van de kandidaten en dat het college van burgemeester en schepenen deze proeven zal organiseren; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- De betrekking van onderluitenant-vrijwilliger wordt openverklaard door middel van bevordering. Art. 2.- Alle brandweerlieden van het vrijwillig brandweerkorps die in aanmerking komen voor bevordering zullen door middel van een dienstorder in kennis worden gesteld van deze vacature, conform de bepalingen vermeld in het organiek reglement en het koninklijk besluit van 19 april Elke kandidatuur moet per brief, uiterlijk op 15 oktober 2014, aan de heer burgemeester gericht worden.

6 Art. 3.- Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met het organiseren van een geschiktheidsproef. 2.a. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER HEIDESTRAAT-NOORD VERKEERSPLATEAUS EN VERHOOGDE INRICHTINGEN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de te reglementeren openbare weg tot het beheer van de gemeente behoort; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Heidestraat-Noord op de drie kruispunten met de Marie Goodlei, de Golflei en de Franselei wordt op elk kruispunt een verkeersplateau ingericht. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van verkeersborden A14 met onderbord "50 m", geplaatst aan beide zijden van de verhoogde inrichting. Art. 2.- In de Heidestraat-Noord, ter hoogte van het nummer 4 en ter hoogte van het nummer 25, wordt een verhoogde inrichting aangebracht.

7 Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van verkeersborden F87, geplaatst aan beide zijden van de verhoogde inrichting en tevens in beide richtingen aangekondigd door middel van verkeersborden A14 met op een onderbord de bij benadering aangeduide afstand waarop de inrichting zich bevindt. Art. 3.- Dit reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.b. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER KALMTHOUTSESTEENWEG AFSLAGVERBOD NAAR SNEPPENDREEF De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975, betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op het uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat het aanvullend reglement geheel of gedeeltelijk van toepassing is op gewestwegen en/of wegen bedoeld in artikel 6 van het decreet betreffende de aanvullende reglementen; Overwegende dat het aanvullend reglement maatregelen bevat over de gewestweg N 122 (Kalmthoutsesteenweg); Overwegende dat de genomen maatregel de verkeersveiligheid ten goede komt; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Op de Kalmthoutsesteenweg aan het kruispunt met de Sneppendreef wordt aan de bestuurders komende uit de richting van Kalmthout het verbod opgelegd om links af te slaan in de Sneppendreef.

8 Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het verkeersbord C31a. Art. 2.- Dit reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.c. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER KORAALSTRAAT De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting. Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het koninklijk besluit van 4 december 2012 betreffende het signaleren van de fietsstraat; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief MOB/2009/1 van 3 april 2009; Overwegende dat het aanvullend reglement enkel gemeentewegen betreft; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende dat de Koraalstraat wegens haar belang voor het doorgaand fietsverkeer (bovenlokaal fietsnetwerk) als fietsstraat wordt ingericht; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; Gelet op de volgende tussenkomsten: Harold van der Kraan (sp.a Groen), raadslid, vraagt of het verkeer op het Klein Heiken wel degelijk voorrang heeft. Dit wordt door Koen Helsen bevestigd. Daarnaast stelt het raadslid dat de fietsstraat een hele verbetering is op het vlak van veiligheid. Bovendien werd het werk snel uitgevoerd. Er ontbreekt volgens hem nog een duidelijke wegmarkering om de fietsoversteek aan te duiden. Hij vraagt om deze aan te brengen zodat de situatie voor de automobilisten duidelijker is. Voor de rest betreft het hier een goed dossier. Koen Helsen (Open VLD), schepen, stelt dat de opmerking van de wegmarkering terecht is en dat ze reeds werd doorgegeven aan de provincie.

9 B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Het verkeer, rijdende in de Koraalstraat, moet ter hoogte van het kruispunt met het Klein Heiken voorrang verlenen aan alle verkeer rijdende in het Klein Heiken. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het bord B1 en een dwarsstreep gevormd door witte driehoeken, overeenkomstig artikel van het koninklijk besluit van 1 december Art. 2.- De Koraalstraat wordt ingericht als een fietsstraat conform artikel 22novies en artikel 2.61 van het koninklijk besluit van 1 december Dit wordt aangeduid door het verkeersbord F111 en F113 aan het begin en het einde van de straat. De straat krijgt tevens een rode ondergrond. Art. 3.- In de Koraalstraat wordt het parkeren toegelaten ter hoogte van de panden 9 en 11. middel van borden E9a met onderborden GXa en GXb. Art. 4.- In de Koraalstraat wordt het parkeren ter hoogte van de strook voor de inrij van pand 6 uitsluitend toegelaten voor motorfietsen, personenauto's, auto's voor dubbel gebruik en minibussen. middel van borden E9b met onderborden GXa en GXb. Art. 5.- In de Koraalstraat is het verboden te parkeren ter hoogte van het pand 7. middel van borden E1 met onderbord uitgezonderd laden en lossen en onderborden GXa en GXb. Art. 6.- Het doodlopend karakter van de straat uitgezonderd voor voetgangers en fietsers wordt aan de weggebruikers kenbaar gemaakt door het verkeersbord F45b, geplaatst aan de toegang van de straat via het Klein Heiken. Art. 7.- Dit aanvullend reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid. 2.d. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER KLEIN HEIKEN AANSLUITING KORAALSTRAAT De gemeenteraad vergaderd in openbare zitting. Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd bij koninklijk besluit van 16 maart 1968;

10 Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975, houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op het uitvoeringsbesluit van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief MOB/2009/1 van 3 april 2009; Overwegende dat het aanvullend reglement enkel gemeentewegen betreft; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende de aanleg van een nieuwe straat, de Koraalstraat, die een kruispunt vormt met het Klein Heiken; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Het verkeer rijdende in het Klein Heiken heeft, ter hoogte van het kruispunt met de Koraalstraat, voorrang op alle verkeer komende vanuit de Koraalstraat. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van verkeersborden B15. Art. 2.- Dit aanvullend reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid. 2.e. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER KONING ALBERTLEI - PARKEERVERBOD De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

11 Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de te reglementeren openbare weg tot het beheer van de gemeente behoort; Overwegende dat uit de praktijk blijkt dat het kruisen in de Koning Albertlei wordt bemoeilijkt door de bestaande verkeerssituatie; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Koning Albertlei wordt het parkeren op de rijbaan verboden ter hoogte van de panden 7 tot en met 11, 17 tot en met 19 en 23 tot en met 27. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het aanbrengen van gele onderbroken strepen op de trottoirband, overeenkomstig artikel van het koninklijk besluit van 1 december Art. 2.- Dit reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.f. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER CHRISTIAAN PALLEMANSSTRAAT - PARKEERVERBOD De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976 waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens;

12 Gelet op het uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de te reglementeren openbare weg tot het beheer van de gemeente behoort; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Christiaan Pallemansstraat, ter hoogte van de glascontainers, wordt een parkeerverbod ingericht over een afstand van 6 meter, beginnende juist voorbij de toegangspoort van het KTA, in de richting van de Pastoor Vandenhoudtstraat. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het bord E1, aangevuld met een onderbord GXc met de vermelding "6 m". Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een witte rechthoek met een gearceerd oppervlak. Art. 2.- Dit reglement wordt ter goedkeuring overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.g. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER AKKERSTRAAT PARKEERVERBOD GEDEELTELIJK OPHEFFEN EN PARKEERPLAATS PERSONEN MET EEN HANDICAP INVOEREN De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd door het koninklijk besluit van 16 maart 1968; Gelet op het Koninklijk Besluit van 1 december 1975, houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens;

13 Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Overwegende dat de te reglementeren openbare weg tot het beheer van de gemeente behoort; Overwegende dat de bewoner van de Akkerstraat 2 een aanvraag heeft ingediend voor het instellen van een parkeerplaats voor personen met een handicap en de aanvrager aan de voorwaarden voldoet; Overwegende dat uit de praktijk blijkt dat de parkeerdruk groot is in de Akkerstraat; Overwegende dat de genomen maatregelen de verkeersveiligheid en de verkeersleefbaarheid ten goede komen; Overwegende de besprekingen in de werkgroep Infrastructuur, Patrimonium en Mobiliteit te Kapellen; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- In de Akkerstraat wordt het parkeren op de rijbaan langs de kant van de onpare nummers vanaf de Essenhoutstraat tot en met nummer 9 niet langer meer verboden. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het verwijderen van alle signalisatie ter zake. Art. 2.- In de Akkerstraat, ter hoogte van het pand nummer 1, wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van een bord E9a met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord met een opwaartse pijl (GXc (6m)). Art. 3.- Dit reglement wordt ter kennisgeving overgemaakt aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.h. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER - DORPSSTRAAT HERAANLEG VAN DE STRAAT De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer;

14 Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 9 september 2013 betreffende het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Dorpsstraat gedeeltelijke heraanleg straat; Gelet op de beslissing van de secretaris-generaal van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van 17 januari 2014 waarin het aanvullend reglement van 9 september 2013 wordt afgekeurd; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gewestweg betreft; Overwegende de heraanleg van de Dorpsstraat (N11) in het kader van een Module 3 project Doortocht Kapellen ; Overwegende dat deze heraanleg de doorstroming en de veiligheid in het centrum van Kapellen verhoogt; Overwegende het volledig veranderde wegbeeld waardoor een volledig nieuw aanvullend reglement nodig is en alle vorige reglementen dienen opgeheven te worden; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Alle vorige aanvullende verkeersreglementen worden opgeheven. Het betreft de reglementen goedgekeurd op de gemeenteraden van: - 06 november maart april april september september december middel van het weghalen van de bestaande signalisatie terzake. Art. 2.- (voorrangsregeling) Op de Dorpsstaat (N11) hebben alle bestuurders voorrang op de bestuurders komende uit de volgende straten: - Christiaan Pallemansstraat - Engelselei - Kerkstraat - Oude Kerkstraat - Julien Breugelmansstraat - Koerspleindreef.

15 middel van borden B9, herhaald na elk kruispunt. In de volgende straten dienen de weggebruikers voorrang te verlenen ingevolge een verkeersbord B1: - Julien Breugelmansstraat - Koerspleindreef. In de volgende straten dienen de weggebruikers voorrang te verlenen ingevolge een verkeersbord B5: - Christiaan Pallemansstraat - Engelselei - Kerkstraat - Oude Kerkstraat. Art. 3.- (afslagverbod) Op de Dorpsstraat wordt het verbod opgelegd af te slaan aan het kruispunt met de Engelselei, voor het verkeer komende uit beide richtingen. Deze regeling wordt duidelijk gemaakt door het verkeersbord C31a en C31b. Op de Dorpsstraat wordt het verbod opgelegd af te slaan aan het kruispunt met de Oude Kerkstraat, voor het verkeer komende uit beide richtingen. Hierop geldt een uitzondering voor de fietsers komende uit de richting Putte. Deze regeling wordt duidelijk gemaakt door het verkeersbord C31a en C31b, dit laatste bord aangevuld met een onderbord M2 (uitgezonderd fietsers). Art. 4.- (verplichte rijrichting) Op de Dorpsstraat wordt de verplichting opgelegd rechts af te slaan in de Hoevensebaan aan het kruispunt met de Christiaan Pallemansstraat/ Antwerpsesteenweg/Hoevensebaan. Deze regeling wordt duidelijk gemaakt door het verkeersbord D1f en door middel van een witte pijl, overeenkomstig artikel 77.1 van het koninklijk besluit van 1 december Art. 5.- (fietspad/voetpad) Op de Dorpsstraat (N11) wordt aan beide zijden een fietspad aangelegd op eigen bedding, gescheiden van de rijbaan. Hierop is het verkeer van fietsers en bromfietsen klasse A toegestaan. middel van borden D9a herhaald na elk kruispunt. Art. 6.- (driekleurige verkeerslichten) Op de Dorpsstraat (N11) ter hoogte van het kruispunt Christiaan Pallemansstraat/Antwerpsesteenweg/Hoevensebaan, worden driekleurige verkeerslichten en voetgangerslichten geplaatst overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Dorpsstraat (N11) aan de Engelselei ter hoogte van huisnummer 44 aan de oversteekplaats voor voetgangers en fietsers worden driekleurige verkeerslichten en voetgangerslichten geplaatst overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Dorpsstraat (N11) aan de Kerkstraat ter hoogte van huisnummer 56 aan de oversteekplaats voor fietsers worden driekleurige verkeerslichten geplaatst overeenkomstig artikel 61 van het koninklijk besluit van 1 december 1975.

16 Art. 7.- (stopstreep) Op de Dorpsstraat (N11) worden stopstrepen aangebracht ter hoogte van de verkeerslichten aan het kruispunt Christiaan Pallemansstraat/ Antwerpsesteenweg/Hoevensebaan en ter hoogte van de oversteekplaatsen aan de Engelselei en aan de Kerkstraat. middel van wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 76.1 van het koninklijk besluit van 1 december Art. 8.- (voetgangersoversteekplaatsen) In de Dorpsstraat zijn er op volgende plaatsen voetgangersoversteken aan de noordzijde van kruispunt met Christiaan Pallemansstraat/ Antwerpsesteenweg/Hoevensebaan aan de zuidzijde van het kruispunt met Engelselei aan de zuidzijde van het kruispunt met Julien Breugelmansstraat aan de zuidzijde van het kruispunt met Koerspleindreef. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het aanbrengen van witte banden, evenwijdig met de as van de rijbaan, overeenkomstig artikel 76.3 van het koninklijk besluit van 1 december Art. 9.- (rijstroken) Op de Dorpsstraat (N 11) wordt de rijbaan verdeeld in rijstroken. middel van een onderbroken streep, overeenkomstig artikel 72.3 van het koninklijk besluit van 1 december Art (parkeren voor personen met een handicap) In de Dorpsstraat, ter hoogte van het pand 72 wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. middel van een bord E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een wit kader. Art (parkeerverbod) In de Dorpsstraat (N11) is het verboden te parkeren over een afstand van 15 meter te beginnen vanaf het pand nummer 26. middel van een bord E1 met onderbord uitgezonderd laden en lossen en onderbord GXc met de vermelding "15 m". Art (parkeren) In de Dorpsstraat (N11) is het stilstaan en parkeren enkel toegestaan voor motorfietsen, personenauto s, auto s dubbel gebruik en minibussen, uitgezonderd de beperkingen voorzien in hoger vermelde artikels 10 en 11. middel van borden E9b met onderborden GXa en GXb. Art (parkeren met beperkte parkeertijd) In de Dorpsstraat (N11) is het parkeren voor motorfietsen, personenauto s, auto s dubbel gebruik en minibussen overal beperkt in tijd.

17 middel van borden E9b met pictogram parkeerschijf met onderborden GXa en GXb. In de Dorpsstraat (N11) beginnend vanaf het pand 104 en over een afstand van 15 meter is het parkeren voor motorfietsen, personenauto s, auto s dubbel gebruik en minibussen beperkt tot een maximum van 15 minuten. middel van borden E9b met onderbord GVIIb, onderbord 15 min en onderbord GXc met de vermelding "15 m". De beperkte parkeertijd geldt niet ter hoogte van het park (beginnend langs de onpare zijde vanaf Koerspleindreef tot ingang park). De beperkte parkeertijd geldt eveneens niet voor de hoger vermelde artikels 10 en 11. Art De kosten verbonden aan het weghalen, plaatsen, onderhouden en vernieuwen van de verkeerstekens worden gedragen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Art Dit aanvullend reglement zal worden overgemaakt ter goedkeuring aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.i. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER - KAPELSESTRAAT GEDEELTELIJKE HERAANLEG VAN DE STRAAT De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975 betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 9 september 2013 betreffende het aanvullend reglement met betrekking tot de politie van het wegverkeer Kapelsestraat gedeeltelijke heraanleg straat;

18 Gelet op de beslissing van de secretaris-generaal van het departement Mobiliteit en Openbare Werken van 17 januari 2014 waarin het aanvullend reglement van 9 september 2013 wordt afgekeurd; Overwegende dat de hierna voorziene maatregelen een gewestweg betreft; Overwegende de gedeeltelijke heraanleg van de Kapelsestraat (N11), namelijk tussen de Koerspleindreef en de Bloemenlei, in het kader van een Module 3 project Doortocht Kapellen ; Overwegende dat deze heraanleg de doorstroming en de veiligheid in het centrum van Kapellen verhoogt; Overwegende het volledig veranderde wegbeeld waardoor een volledig nieuw aanvullend reglement nodig is en alle vorige reglementen dienen opgeheven te worden; B E S L U I T met unanimiteit van de stemmen: Art. 1.- Alle vorige aanvullende verkeersreglementen worden opgeheven. Het betreft onder andere de reglementen goedgekeurd op de gemeenteraden van: - 4 september juni september oktober maart december juni november Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het weghalen van alle signalisatie terzake. Art. 2.- (voorrangsregeling) Op de Kapelsestraat (N11) hebben alle bestuurders voorrang op de bestuurders komende uit de volgende straten: - Philippe Spethstraat - Streepstraat - Bloemenlei - Kasteeldreef - Raymond Geelhanddreef - Dennenburgdreef - Bonapartelaan - Kalmthoutsesteenweg - Starrenhoflaan - Bessemstraat - Mertensstraat - Pelgrimsstraat - Waterstraat - Galgenveld. middel van borden B9, herhaald na elk kruispunt. In de volgende straten dienen de weggebruikers voorrang te verlenen ingevolge een verkeersbord B1: - Bloemenlei - Kasteeldreef

19 Raymond Geelhanddreef - Dennenburgdreef - Bonapartelaan - Bessemstraat - Mertensstraat - Pelgrimsstraat - Waterstraat - Galgenveld. In de volgende straten dienen de weggebruikers voorrang te verlenen ingevolge een verkeersbord B5: - Philippe Spethstraat - Streepstraat - Kalmthoutsesteenweg - Starrenhoflaan. Art. 3.- (afslagverbod) Op de Kapelsestraat wordt aan het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat het verbod opgelegd af te slaan in de Philippe Spethstraat voor het verkeer komende uit beide richtingen. Hierop geldt een uitzondering voor de fietsers komende uit de richting van Kapellen centrum. Deze regeling wordt duidelijk gemaakt door het verkeersbord C31a en C31b, dit laatste bord aangevuld met een onderbord M2 (Uitgezonderd fietsers). Op de Kapelsestraat aan het kruispunt met de Bonapartelaan en de Dennenburgdreef is het voor alle bestuurders van voertuigen en slepen met een Maximale Toegelaten Massa van meer dan 5 ton verboden af te slaan in de Bonapartelaan. Deze regeling wordt duidelijk gemaakt door de verkeersborden C31a en C31b met onderborden GVIIa (+5t). Art. 4.- (inhaalverbod) Op de Kapelsestraat, buiten de bebouwde kom, wordt een inhaalverbod ingesteld in beide richtingen. middel van borden C35 herhaald na elk kruispunt. Art. 5.- (fietspad/voetpad) Op de Kapelsestraat (N11) wordt aan beide zijden een fietspad aangelegd op eigen bedding, gescheiden van de rijbaan. Hierop is het verkeer van fietsers en bromfietsen klasse A toegestaan. Vanaf de Koerspleindreef tot aan de Bloemenlei wordt deze maatregel ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden D9a herhaald na elk kruispunt. Vanaf de Bloemenlei tot aan de Ertbrandstraat wordt deze maatregel ter kennis gebracht aan de weggebruikers door middel van borden D7 herhaald na elk kruispunt, met uitzondering van de onpare zijde vanaf de Starrenhoflaan tot aan de Bonapartelaan waar borden D10 worden geplaatst. Art. 6.- (schoolomgeving) Op de Kapelsestraat (N11) ter hoogte van de schooltoegangen wordt tijdens de aankomst- en vertrektijden van de scholieren een dynamische zone 30 schoolomgeving ingevoerd. Dit tussen kilometerpunten 6K700 en kilometerpunt 6K837 in beide rijrichtingen.

20 middel van een variabele signalisatie F4a (begin van de zone) aangevuld met het permanent verkeersbord A23 met een onderbord 75m en het permanent verkeersbord F4b (einde van de zone). De dynamische snelheidsbeperking van 30 km per uur geldt slechts bij het zichtbaar zijn van de overeenkomstige aanduidingen op betrokken dynamische signalisatie. Art. 7.- (verkeerslichten) Op de Kapelsestraat (N11) ter hoogte van het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat worden driekleurige verkeerslichten en voetgangerslichten geplaatst overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Kapelsestraat (N11) ter hoogte van het kruispunt met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg worden driekleurige verkeerslichten en voetgangerslichten geplaatst overeenkomstig artikels 61 en 63.1 van het koninklijk besluit van 1 december Art. 8.- (stopstreep) Op de Kapelsestraat (N11) worden stopstrepen aangebracht ter hoogte van de verkeerslichten aan het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat en ter hoogte van de verkeerslichten aan het kruispunt met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg. middel van wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 76.1 van het koninklijk besluit van 1 december Art. 9.- (voorsorteringspijlen) Op de Kapelsestraat (N11) wordt ter hoogte van het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat een voorsorteringsstrook ingericht voor het verkeer dat linksaf moet in de Streepstraat. middel van het bord F13 en wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 77.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Kapelsestraat (N11) wordt ter hoogte van het kruispunt met de Kasteeldreef een voorsorteringsstrook ingericht voor het verkeer dat linksaf moet naar de parking van de school. middel van het bord F13 en wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 77.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Kapelsestraat (N11) worden ter hoogte van het kruispunt met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg voorsorteringsstroken ingericht. - voor het verkeer dat linksaf gaat in de Starrenhoflaan - voor het verkeer dat rechtsaf gaat in de Kalmthoutsesteenweg - voor het verkeer dat linksaf gaat in de Kalmthoutsesteenweg. middel van het bord F13 en wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 77.1 van het koninklijk besluit van 1 december Op de Kapelsestraat (N11) wordt ter hoogte van het pand nummer 221 een voorsorteringsstrook ingericht voor het verkeer dat linksaf gaat naar het containerpark/eskapade.

21 middel van het bord F13 en wegmarkeringen, overeenkomstig artikel 77.1 van het koninklijk besluit van 1 december Art (voetgangersoversteekplaatsen) Op de Kapelsestraat (N11) wordt een oversteekplaats voor voetgangers afgebakend op volgende plaatsen: - aan de noordzijde van het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat - aan de zuidzijde van het kruispunt met de Streepstraat en de Philippe Spethstraat - aan de noordzijde van het kruispunt met de Kasteeldreef - aan de zuidzijde van het kruispunt met de Bonapartelaan - aan de noordzijde van het kruispunt met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg - aan de zuidzijde van het kruispunt met de Starrenhoflaan en de Kalmthoutsesteenweg - ter hoogte van pand nummer ter hoogte van pand nummer ter hoogte van pand nummer 235 (containerpark/eskapade) - aan de noordzijde van het kruispunt met de Waterstraat. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht van de weggebruikers door middel van het aanbrengen van witte banden, evenwijdig met de as van de rijbaan, overeenkomstig artikel 76.3 van het koninklijk besluit van 1 december Art (rijstroken) Op de Kapelsestraat (N 11) wordt de rijbaan verdeeld in rijstroken. middel van een onderbroken streep, overeenkomstig artikel 72.3 van het koninklijk besluit van 1 december Art (parkeren voor personen met een handicap) In de Kapelsestraat, ter hoogte van het pand nummer 18 wordt het parkeren uitsluitend toegestaan voor voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap. middel van een bord E9b met onderbord pictogram personen met een handicap (GVIId), aangevuld met een onderbord opwaartse pijl (GXc (6m)). Tevens wordt een grondmarkering aangebracht bestaande uit een wit kader. Art (parkeerverbod) In de Kapelsestraat (N11) is het verboden te parkeren over een afstand van 15 meter te beginnen vanaf het pand 20. middel van een bord E1 met onderbord uitgezonderd laden en lossen en onderbord GXc met de vermelding "15m". Art (parkeren Maximum Toegelaten Massa 7,5 ton) In de Kapelsestraat (N11) is het stilstaan en parkeren voor voertuigen met een maximale toegelaten massa van 7,5 ton alleen toegelaten op volgende plaatsen: - aan de oneven zijde vanaf de Bloemenlei tot aan pand nummer 35 - vanaf pand nummer 278 (voorbij de bushalte) tot aan pand nummer 282.

22 middel van borden E9a met onderbord "max 7,5t aangevuld met borden GXa en GXb. Art (parkeren) In de Kapelsestraat (N11) is het stilstaan en parkeren enkel toegestaan voor motorfietsen, personenauto s, auto s dubbel gebruik en minibussen, uitgezonderd de beperkingen voorzien in hoger vermelde artikels 12 tot en met 14. middel van borden E9b met onderborden GXa en GXb. Art (parkeren met beperkte parkeertijd) In de Kapelsestraat (N11) is het parkeren voor motorfietsen, personenauto s, auto s dubbel gebruik en minibussen beperkt in tijd langs de pare zijde van de Koerspleindreef tot en met pand nummer 16. middel van borden E9b met pictogram parkeerschijf met onderborden GXa en GXb. Art De kosten verbonden aan het weghalen, plaatsen, onderhouden en vernieuwen van de verkeerstekens worden gedragen door het Agentschap Wegen en Verkeer. Art Dit aanvullend reglement zal worden overgemaakt ter goedkeuring aan de afdeling Beleid, Mobiliteit en Verkeersveiligheid van het Vlaamse gewest. 2.j. AANVULLEND REGLEMENT MET BETREKKING TOT DE POLITIE VAN HET WEGVERKEER - ANTWERPSESTEENWEG GEDEELTELIJKE HERAANLEG VAN DE STRAAT De gemeenteraad, vergaderd in openbare zitting, Gelet op het koninklijk besluit van 24 juni 1988 betreffende de nieuwe gemeentewet; Gelet op artikel 42 3 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het koninklijk besluit van 16 maart 1968 betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het koninklijk besluit van 1 december 1975, betreffende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit van 11 oktober 1976, code van de wegbeheerder, waarbij de minimumafmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het decreet van 16 mei 2008 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op uitvoeringsbesluit van de Vlaamse regering van 23 januari 2009 betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing en de bekostiging van de verkeerstekens; Gelet op de omzendbrief van 3 april 2009 betreffende de politie over het wegverkeer;

8st e zitting van de GEMEENTERAAD OP 9 SEPTEMBER 2013

8st e zitting van de GEMEENTERAAD OP 9 SEPTEMBER 2013 20130909-1- 8st e zitting van de GEMEENTERAAD OP 9 SEPTEMBER 2013 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Janssens,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00896 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08184 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00571 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02965 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_14478 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08110 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07298 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Land

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07666 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 4 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05710 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07323 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_12610 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2019_CVB_04165 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Land Van Rodelaan - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_04165 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Land Van Rodelaan - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 4 april 2019 2019_CVB_04165 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Land Van Rodelaan - nieuwe fietsmaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10938 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09108 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 november 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06121 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03104 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 maart 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 maart 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 maart 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_03004 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Koopvaardijlaan - nieuwe parkeermaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen College van burgemeester en schepenen zitting van 6 oktober 2017 PZ LEUVEN Verkeer Besluit Goedgekeurd Aanvullend reglement houdende verkeersmaatregelen op een gemeenteweg - Parkstraat - Goedkeuring (2017_CBS_06300)

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14759 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09304 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_01278 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_12949 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09091 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 20 juni 2019

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 20 juni 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 20 juni 2019 2019_CVB_08175 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Gasmeterlaan - nieuwe parkeerplaats

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02623 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03665 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09107 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09099 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 27 juni 2019 2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06437 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Wiedauwkaai

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 18 juli 2019 2019_CVB_09270 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Grondwetlaan - nieuwe verkeers-

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00564 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11890 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02738 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09894 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10201 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 18 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_12607 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. ZITTING van 20 mei 2019 UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING van 20 mei 2019 Aanwezig: Jan Stoens, Voorzitter gemeenteraad wn. Karolien Damman, Burgemeester Stefaan Vercooren, Rik Waeyaert, Toon Vancoillie,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 november 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14112 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014

5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 20140519-1- 5 de zitting van de GEMEENTERAAD OP 19 MEI 2014 Zitting geopend om 20.00 uur Aanwezig : de dames en heren Dirk Van Mechelen, burgemeester-voorzitter, Sabine Van Dooren, Luc Devriese, Luc Janssens,

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05371 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11898 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07414 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04070 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01102 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06514 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07460 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09576 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09310 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 2 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01254 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05367 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07653 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019

Beslissing: Goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in vergadering van 14 maart 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 14 maart 2019 2019_CVB_02979 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Rozemarijnstraat - nieuwe anti-parkeermaatregelen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06671 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg - Charles

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14416 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03664 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015

Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17 DECEMBER 2015 Aanwezig : Aelvoet Carlos, Voorzitter ; Vander Meeren Luc, Burgemeester ; Nachtegaele Veerle Van den Dorpe Isabelle, Dhondt Willy

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_02801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02448 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016

districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Merksem Zitting van 18 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD district Merksem Samenstelling de heer Luc Bungeneers, voorzitter districtscollege de

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03094 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER. Zitting van 5 februari 2018 UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN DE STAD IEPER Zitting van 5 februari 2018 Aanwezig:Jan Durnez, Burgemeester-Voorzitter Joseph Verschoore,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 februari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01796 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15031 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07674 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08111 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2019_CVB_09276 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Hogeweg - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_09276 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Hogeweg - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 18 juli 2019 2019_CVB_09276 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Hogeweg - nieuwe fietsmaatregel

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 april 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04801 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13291 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 mei 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_06668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11528 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_08799 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11098 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07489 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen uittreksel zitting van 14 mei 2018 GOEDGEKEURD RUIMTE Leefomgeving 20 2018_CBS_00461 aanvullend reglement politie wegverkeer - Grotenhof - goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

2019_CVB_07040 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Griendeplein - nieuwe fietsmaatregelen - Goedkeuring

2019_CVB_07040 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Griendeplein - nieuwe fietsmaatregelen - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 29 mei 2019 2019_CVB_07040 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Griendeplein - nieuwe fietsmaatregelen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07131 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00942 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09306 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie