KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE"

Transcriptie

1 VALERIE KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE

2 Wil je deel uitmaken van een avontuurlijke en uitdagende sector? Heb je affiniteit met de Engelse taal en leidinggeven? Ben je zelfstandig en nauwkeurig en houd je van organiseren? Of wil je breed opgeleid zijn om je mogelijkheden voor vervolgstudies te vergroten? Kortom ben je ambitieus en wil je méér dan mbo alleen? Dan is het Albeda Business College echt iets voor jou!

3 Albeda Business College De vraag naar goed opgeleide medewerkers wordt steeds groter. Medewerkers die beschikken over een uitstekende kennis van de Engelse taal en geschoold zijn in bedrijfsadministratie, management, marketing of communicatie. Voor internationaal opererende bedrijven zijn deskundigheid, professionaliteit en inzicht in buitenlandse bedrijfsculturen immers onmisbaar. Wil je liever doorstuderen? Via het Albeda Business College vergroot je je kans op succes. De sprinttrajecten geven je de kans om versneld door te stromen naar het hbo en de Engelstalige opleidingen bereiden je voor op studies die geheel of gedeeltelijk Engelstalig zijn. Het Albeda Business College biedt je de mogelijkheid je ambities te realiseren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

4 DE DAG VAN VALERIE LOOP EEN DAG MEE MET VALERIE EN ONTDEK OF DE OPLEIDING OOK WAT VOOR JOU IS.

5 Valerie Wouters, 21 jaar Opleiding: Commercieel Medewerker marketing & communicatie, niveau 4 Duur: 1 jaar Heeft net haar opleiding afgerond. Waarom heb je voor de opleiding Commercieel Medewerker gekozen? Ik was op zoek naar een opleiding marketing & communicatie die niet zo lang duurt. De meeste opleidingen in dit vakgebied duren vier jaar. Dat vind ik veel te lang. Het mooie is dat het Albeda College zogenaamde sprinttrajecten aanbiedt. Met een sprinttraject ga je sneller door de stof heen en ben je na een jaar tot anderhalf jaar afgestudeerd, ideaal!

6 IK WIL HET LIEFST IETS IN THAILAND BEGINNEN. Wat vind je van de opleiding? Heel goed en leerzaam. Ik kon zo beginnen. De theorievakken worden afgewisseld met stages. De twee stageperiodes zijn meeloopperiodes. Dit houdt in dat je geen afstudeeropdracht krijgt, maar meeloopt met iedereen op jouw afdeling. Op deze manier heb ik veel praktijkervaring gekregen. Per tentamen wordt duidelijk uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Het gaat allemaal erg snel; de naam sprinttraject zegt eigenlijk al genoeg. Voor ik het wist was ik afgestudeerd. Waarom kies voor je voor dit beroep? Op advies van vrienden. Veel vrienden zeggen dat ik in de reclamewereld thuis hoor omdat ik lef heb, een grote fantasie heb en zeg wat ik vind. Ik heb gewerkt als managementassistent, receptioniste en directiesecretaresse. Ik heb de opleiding sociale dienstverlening ooit afgerond, maar dat ligt mij nu helemaal niet meer. Ik wil iets doen wat ik nu echt leuk vind en waar ik goed in ben. Dus heb ik het advies van mijn vrienden opgevolgd en ben aan deze opleiding begonnen. Ik werd er meteen helemaal blij van! Wat zijn je toekomstdromen? Eerst werken bij een reclamebureau, veel kennis verzamelen en dan een eigen bedrijf beginnen. Maar eerst wil ik verder studeren. Waarschijnlijk een opleiding hbo-duaal. Dat betekent dat ik de eerste twee jaar voltijd les krijg en de laatste twee jaar aan projecten mag werken. In het derde jaar kan ik dan alvast beginnen met een eigen bedrijf opzetten. Ik wil het liefst iets in Thailand beginnen, ik vind Azië een leuk werelddeel. Waarom heb je voor het Albeda College gekozen? Deze school biedt als enige de sprinttrajecten aan. Mijn zusje ging de sprintopleiding managementassistent doen. Door haar verhalen ben ik gaan onderzoeken wat het Albeda nog meer te bieden heeft. Gelukkig bleek ook mijn gewenste opleiding ertussen te zitten. Toen was de keuze snel gemaakt...

7

8 KIES JOUW OPLEIDING Het albeda business college valt onder de sector handel & commercie en kent twee soorten opleidingen: Internationale Engelstalige opleidingen en (versnelde) Nederlandstalige opleidingen. Voor alle opleidingen geldt dat je, naast een mbo-diploma, één of meer andere diploma s kunt behalen. Engelstalige opleidingen: - International Business Studies: International Business - International Business Studies: International Business Emerging Markets - International Business Studies: Marketing - International Management Assistant Studies - International Event Management Studies Nederlandstalige opleidingen: - Sprinttraject Financiële Beroepen - Sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie - Sprinttraject Secretariële Beroepen Bovenstaande opleidingen worden gegeven op niveau 4. Dat past bij de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en brede inzetbaarheid die in de verschillende beroepen van je verwacht wordt. Alle opleidingen worden gegeven in de beroepsopleidende leerweg (bol). Wanneer je de beroepsopleidende leerweg volgt, leer en werk je minimaal 20% van de studieduur in de praktijk. Je hebt recht op studiefinanciering en een studenten OV-chipkaart wanneer je 18 jaar wordt. Naast de opleidingen van het Albeda Business College biedt de sector Handel & Commercie diverse handels- en commerciële opleidingen aan. Kijk hiervoor in de brochures Brian kiest Handel en Tamara kiest commercieel.

9 International Business Studies: International Business (Manager Handel) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma in de theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding Marketing en International Business Emerging Markets aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. In de opleiding worden klassikale theorielessen, rollenspellen en zelfstandige opdrachten afgewisseld. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen en personeelsbeleid. Je wordt tijdens de opleiding gestimuleerd contacten te leggen met bedrijven uit de handel en industrie en er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je voert de algemene bedrijfsvoering van een internationaal opererend bedrijf. Je begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging en je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet. Je kan ook aan de slag op een exportafdeling of marketingafdeling van een internationaal opererend bedrijf. WAAR KUN JE WERKEN? Je kan gaan werken bij een internationaal opererend klein- midden of grootbedrijf. Je kan ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. VERVOLGOPLEIDING(EN) Met een mbo-opleiding niveau 4 kun je verder studeren op het hbo. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren.

10 International Business studies: International Business Emerging Markets (Manager Handel) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma in de theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede moderne vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding Marketing en International Business aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. In de opleiding worden klassikale theorielessen, rollenspellen en zelfstandige opdrachten afgewisseld. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen en personeelsbeleid. Het onderwijsprogramma wordt grotendeels bepaald door de groeimarkt van je keuze: China, Rusland of Brazilië. Je doet onderzoek naar de historie en ontwikkeling van de markten, verdiept je in de economische structuren en wetgeving en maakt kennis met cultuur en cultuurverschillen. Verder leer je een tweede vreemde taal: Chinees, Russisch of Portugees. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je voert de algemene bedrijfsvoering van een internationaal opererend bedrijf. Je begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging en je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet. Je kan ook aan de slag op een exportafdeling of marketingafdeling van een internationaal opererend bedrijf. WAAR KUN JE WERKEN? Je kan gaan werken bij een internationaal opererend klein- midden of grootbedrijf of als zelfstandig ondernemer aan de slag. Je kunt ook in het buitenland gaan werken. De focus in de opleiding ligt op China, Rusland en Brazilië. VERVOLGOPLEIDING(EN) Met een mbo-opleiding niveau 4 kun je verder studeren op het hbo. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren. 10

11 11

12 International Business Studies: Marketing (Medewerker Marketing & Communicatie) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding International Business en International Business Emerging Markets aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. Praktijkopdrachten waarbij je werkt in groepjes met andere deelnemers staan centraal in de opleiding, daarnaast krijg je ook klassikaal les. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen, marketing en personeelsbeleid. Je wordt tijdens de opleiding gestimuleerd contacten te leggen met bedrijven uit de handel en industrie en er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als medewerker marketing & communicatie werk je mee aan het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en/of marketingplannen en het organiseren van evenementen. Je coördineert bijvoorbeeld de uitgave van nieuwsbrieven, jaaroverzichten, voorlichtingsmateriaal en -campagnes. Je overlegt met externe partijen, vormgevers en fotografen, bewaakt de huisstijl, controleert drukproeven, actualiseert websites, en werkt mee aan beurzen of andere evenementen. Je doet marktonderzoek. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt gaan werken bij een afdeling marketing en/of communicatie of een afdeling pr en voorlichting van een internationaal opererend bedrijf of non-profit organisatie. Je kunt ook aan de slag bij een evenementen organisatiebureau of een reclamebureau, een adviesbureau voor marketing en communicatie en/of PR of een marktonderzoekbureau. VERVOLGOPLEIDING(EN) Je kan met het diploma doorstromen naar bijvoorbeeld de hbo-opleiding Commerciële Economie, Communicatie, Bedrijfseconomie, Media en Management, Journalistiek en MER. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren. 12

13 International Management Assistant Studies (Directiesecretaresse) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg - een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 of van vwo 4 NAAR vwo 5 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? De lessen zijn deels in het Engels en deels in het Nederlands. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges/workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn Nederlands, Engels, secretariële vaardigheden en Spaans. Verder is er in de opleiding aandacht voor bijkomende taken van een secretaresse zoals HRM (human resource management), pr en communicatie, en computervaardigheden. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast het Nederlandse diploma directiesecretaresse kun je het internationale diploma EURO AST behalen. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als directiesecretaresse vervul je een spilfunctie in de organisatie. Je plant en organiseert je taken zorgvuldig. Je verzorgt bijeenkomsten en je ontvangt (buitenlandse) bezoekers. Daarvoor stel je draaiboeken en checklisten op. Verder verzorg je de post, het archief en de correspondentie. Je legt en onderhoudt je contacten, zowel intern als extern. Je geef soms leiding aan secretaresses op een afdeling. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt werken op de administratieve afdeling van een organisatie. Wanneer je werkzaam bent bij een kleine organisatie vervul je meestal een spilfunctie. Ga je aan de slag bij een grote organisatie dan zul je je specialiseren in je vakgebied. Je kunt ook doorgroeien naar een leidinggevende functie, waarin je werkt voor de directie of een manager en daarnaast leiding geeft aan verschillende secretaresses. De opleiding is internationaal georiënteerd dus je kan aan de slag bij een internationaal bedrijf of in het buitenland. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleidingen International Office Management, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek en Personeel & Arbeid. 13

14 International Event Management Studies (Medewerker evenementenorganisatie) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg - een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 of vwo 4 naar VWO 5 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? De lessen zijn deels in het Engels en deels in het Nederlands. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges/workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn marketing, Nederlands, Engels en Spaans. Daarnaast leer je alle dingen die bij het organiseren van een evenement komen kijken. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast het Nederlandse diploma Medewerker Evenementenorganisatie kun je het internationaal erkende BTEC National Diploma in Event Management behalen. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als medewerker evenementenorganisatie werk je mee aan de organisatie van evenementen, zoals congressen, festivals en sportevenementen. Je denkt mee over het programma, je reserveert ruimtes en verzorgt de uitnodigingen en pr. Je regelt dat gasten worden ontvangen en ondergebracht. Je coördineert zaken als catering, schoonmaak en inrichting. Door je Engelstalige opleiding komen je capaciteiten vooral tot hun recht bij evenementen gericht op een internationaal gezelschap. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt gaan werken bij congrescentra, hotels, evenementenbureaus of festivalorganisaties maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. De opleiding is internationaal georiënteerd dus je kan aan de slag bij een internationaal bedrijf of in het buitenland. VERVOLGOPLEIDING(EN) Je kan doorstromen naar een hbo-opleiding zoals het hoger hotelonderwijs en de opleidingen International Hotel & Hospitality Management en Communicatie. Tevens is het mogelijk in het buitenland op dit niveau verder te studeren. Sprinttrajecten: versnelde mbo-opleidingen Je bent (bijna) in het bezit van een havo-diploma, mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6, en je oriënteert je op je toekomst. Je bent op zoek naar een korte opleiding en je weet ongeveer in welke richting. Deze korte opleiding moet uitzicht bieden op een functie die bij je past of je voorbereiden op een vervolgstudie. Wanneer je jezelf hierin herkent en bereid bent om veel energie in een opleiding te steken, dan is een Albeda sprinttraject de juiste keuze. 14

15 15

16 Sprinttraject Financiële Beroepen (Bedrijfsadministrateur) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma. Bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek. - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - diploma beroepsopleiding mbo niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Financiële Beroepen leidt op tot het diploma Bedrijfsadministrateur. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, Nederlands, Engels en computerboekhouden. Met deelnemers van de sprintopleidingen marketing & communicatie en secretariële beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als bedrijfsadministrateur verricht je de boekhoudkundige verwerking van het betalingsverkeer en je assisteert bij periodieke verslaglegging. Je verwerkt onder begeleiding boekhoudkundige mutaties en verzorgt de debiteuren- en crediteurenadministratie. WAAR KUN JE WERKEN? Als bedrijfsadministrateur kun je aan de slag op de afdeling administratie van allerlei soorten bedrijven of instellingen in de profit of non-profit sector. Je kunt ook gaan werken bij een administratiekantoor dat de administratie voert voor verschillende bedrijven. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Bedrijfseconomie en Accountancy, maar ook naar particuliere opleidingen zoals MBA en SPD. 16

17 Sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 tot 1,5 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma (bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek) - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - diploma beroepsopleiding mbo niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie leidt op tot het behalen van het diploma marketing & communicatie en kent de uitstroomdifferentiaties Marketingmedewerker, Assistent Communicatiemedewerker en Medewerker Evenementenorganisatie. Je kunt de opleiding met één, twee of drie uitstroomdifferentiaties afronden. Afhankelijk van hoeveel uitstroomdifferentiaties je wilt afronden duurt de opleiding één tot anderhalf jaar. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken in deze opleiding zijn marketing, communicatie, Nederlands, Engels en Spaans. Met deelnemers van de sprintopleidingen Financiële Beroepen en Secretariële Beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je assisteert de marketingmanager bij het opstellen en uitvoeren van marketing- en verkoopplannen. Ook ben je verantwoordelijk voor het beheer van je eigen administratie en de projectadministratie. Je assisteert de communicatiemanager bij het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen. Je zorgt voor interne en externe communicatie en organiseert allerlei evenementen; voorstellingen, concerten, festivals, tournees en concoursen. WAAR KUN JE WERKEN? Als medewerker marketing & communicatie werk je op een marketing- en/of communicatieafdeling van een commercieel bedrijf of een non-profitorganisatie. Je kunt ook werken bij een marketingen/of communicatieadviesbureau. Als medewerker evenementenorganisatie werk je bij een evenementenorganisatiebureau, maar je kunt ook aan de slag bij een tv-productiebedrijf, theater of museum. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals Commerciële Economie en Communicatie. 17

18 Sprinttraject Secretariële Beroepen (Management Assistent) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma (bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek) - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - mbo-diploma op niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Secretariële beroepen leidt op tot het diploma Managementassistent. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn de secretariële vaardigheden als agendabeheer en notuleren, daarnaast krijg je o.a. Nederlands, Engels en ICT. Met deelnemers van de sprintopleidingen Marketing & Communicatie en Financiële Beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als managementassistent ondersteun je de directie of het management bij de planning en organisatie van activiteiten. Je functioneert als intermediair in contacten met andere afdelingen of in de relatie met externe partijen. Je verricht werkzaamheden op het gebied van schriftelijke en mondelinge communicatie in het Nederlands en één of twee vreemde talen. Je draagt zorg voor een actueel (electronisch) archief en verzorgt de post. WAAR KUN JE WERKEN? Als managementassistent kun je werken op het terrein van PR, marketing of personeel & organisatie. Je kunt ook werken als persoonlijk secretaresse van directieleden of managers. Of je gaat aan de slag op de secretariaatsafdeling van een organisatie of bedrijf waar je functioneel leiding geeft aan de dagelijkse werkzaamheden. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleidingen International Office Management, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek en Personeel & Arbeid. 18

19 19

20 MEER WETEN? WEBSITE Kijk op onze website als je meer wilt weten over de opleiding, de toelatingseisen en de kosten. OPEN DAGEN Het Albeda College organiseert open dagen op verschillende momenten in het jaar. Tijdens deze open dagen kun je de leslocaties bezoeken en je goed laten informeren over de opleidingen. Kijk voor het laatste nieuws over open dagen en andere voorlichtingsmomenten op onze website TRAJECTBUREAU Als je met iemand wilt praten over je studiekeuze kun je bellen naar het Trajectbureau of naar een decaan van een specifieke leslocatie. Het Trajectbureau kun je bellen: T of mailen: LESLOCATIE Bij de opleidingen uit deze brochure hoort de volgende locatie: ZR. HENNEKEPLEIN 80, 3033 BW ROTTERDAM T CONTACTPERSOON SPRINTTRAJECTEN, International Event Management Studies en International Management Assistant Studies: MEVROUW H. DE VRIES, CONTACTPERSOON International Business Studies: DE HEER J. POMPE, AANMELDEN EN INSCHRIJVEN Op onze website kun je je aanmelden voor een opleiding. Je kunt ook een aanmeldingsformulier opvragen bij het Trajectbureau en dit ingevuld terugsturen naar: Trajectbureau, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam. Als we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je een uitnodiging voor een gesprek op school waarin we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn. Na het gesprek kun je je, als je wilt, definitief inschrijven voor een opleiding. 20

21 21

22 WELKOM BIJ HET ALBEDA COLLEGE! Weet je nog niet precies wat voor werk je later wilt gaan doen? Geeft niks. Maar wat je ook wilt worden, je hebt altijd een goede opleiding nodig. Bij het Albeda College kun je kiezen uit 350 mbo-opleidingen en 60 locaties. In Rotterdam en daarbuiten. Keus genoeg dus. Samen met jou bekijken we welke opleiding het beste bij je past. Ontdek waar je kansen liggen en ga ervoor! VOOR IEDEREEN Het Albeda College is een open school. Met respect, aandacht en tijd voor iedereen. Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt en wat je achtergrond is. Het Albeda College geeft je een kans. Altijd. JOUW LOOPBAAN STAAT CENTRAAL We bereiden je goed voor op een toekomst in de maatschappij. Hoe? Door leuk en goed onderwijs aan te bieden. Daarbij houden we rekening met wat je al weet en wat je al kunt. Samen met je docenten ontwikkel je jouw talenten. LEREN IN DE PRAKTIJK Je zit bij het Albeda College niet alleen maar in de klas: je loopt juist ook veel stage in de praktijk. Bij echte bedrijven, organisaties en instellingen. Leuk én leerzaam, want alleen uit boeken leren is natuurlijk niet genoeg. ZELFSTANDIGHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID Door het Albeda College word je zelfstandiger. Je leert te plannen en samen te werken. Ook leer je zelf keuzes te maken. En om verantwoordelijkheid te nemen voor de weg die je kiest. Op school, maar ook daarbuiten. Daarbij hou je natuurlijk rekening met de mensen om je heen. Want leven, leren en werken doe je samen. 22

23 ONDERNEMEND ZIJN EN ONDERNEMERSCHAP We dagen je uit om actief en creatief te zijn op school. Niet afwachten, maar aanpakken. Dat helpt jou later bij het zoeken naar leuk werk. Want actieve, ondernemende mensen maken meer kans op een goede baan. Wil je na je opleiding liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Wij helpen je waar mogelijk op weg. BEGELEIDING EN ZORG Bij het Albeda College kan je rekenen op begeleiding van je docenten. Als het goed gaat, maar ook als het iets minder goed gaat. Bijvoorbeeld als je op school of thuis problemen hebt. Of als je ziek bent. Wij regelen dan extra begeleiding en zorg voor jou. Het Albeda College werkt hiervoor goed samen met bijvoorbeeld de GGD, het Bureau Jeugdzorg en het Jongerenloket. Zo lukt het je misschien toch nog om je opleiding af te maken en je diploma te halen. Met je mbo-diploma op zak kun je een vervolgopleiding gaan doen. Op het mbo of op het hbo. Maar je kunt natuurlijk ook gelijk op zoek gaan naar een leuke baan. Misschien kies je ervoor om een eigen bedrijf te beginnen. Wat je ook doet: je Albeda-diploma is een goede basis om je weg te vinden in de maatschappij. HET ALBEDA COLLEGE: ECHT IETS VOOR JOU! 23

24 CORINA RENSKE SVETLANA MATTHEW ANUSCHKA Mehmet ROSE-MARY LARS MARION YILDIRIM KEVIN VINCENT SVEN FEMKE AGE CLAUDIA BETI TAMARA TYRONE IRMA BRIAN VALERIE TOM Luvienne AUGUSTUS 2010

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH Luvienne KIEST JURIDISCH Vind je het leuk om bezig te zijn met allerlei wetten en regels? Werk je nauwkeurig en zelfstandig? Ben je dienstverlenend, communicatief en stressbestendig? DAN IS een TOEKOMST

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

ANUSCHKA T

ANUSCHKA T JUSTINE KIEST DANS Heb jij talent voor dans en zie jij een toekomst voor jezelf als professioneel danser? Wil je met dans je brood verdienen? Dan is het Albeda Dans College op zoek naar jou! JOEY ANUSCHKA

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

MATTHEW KIEST MAINTENANCE

MATTHEW KIEST MAINTENANCE MATTHEW KIEST MAINTENANCE (rdm campus) Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar? Dan is een baan in de maintenancesector precies

Nadere informatie

ECONOMIE & ONDERNEMEN

ECONOMIE & ONDERNEMEN ECONOMIE & ONDERNEMEN ECONOMIE & ONDERNEMEN Contact met klanten, commerciële doelstellingen halen en kansen in de markt pakken: welkom in de dynamische wereld van Economie & Ondernemen! Wij bieden economische

Nadere informatie

STEPHANIE KIEST MODE

STEPHANIE KIEST MODE STEPHANIE KIEST MODE Ben je modebewust én technisch aangelegd? Ben je creatief en heb je gevoel voor kwaliteit? Lijkt het je een uitdaging om met stoffen en machines mooie dingen te maken? DAN IS een toekomst

Nadere informatie

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging MAXIME KIEST Uiterlijke verzorging Ben je geïnteresseerd in haarverzorging, schoonheidsverzorging en pedicure? Stel je de wensen van een klant centraal en ga je graag met mensen om? Ben je praktisch en

Nadere informatie

BRIAN KIEST SCHILDEREN

BRIAN KIEST SCHILDEREN BRIAN KIEST SCHILDEREN Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Ben jij een kleurrijk type dat voor mooi werk gaat? Lijkt het je wat om de boel een nieuw aanzien te geven?

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

KIEST SPORT & BEWEGEN

KIEST SPORT & BEWEGEN CINDY KIEST SPORT & BEWEGEN ZIT je NIET GRaaG STIl EN BEN je OOK NOG SPORTIEf? VIND je het leuk met mensen Om TE GaaN EN DuRf je VERaNTWOORDElIjKhEID TE DRaGEN? DaN IS EEN TOEKOmST IN DE BRaNChE SPORT

Nadere informatie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie

ROC nieuws. Welkom bij de afdeling Economie Welkom bij de afdeling Economie De afdeling Economie van het ROC Kop van Noord-Holland verzorgt opleidingen die een goede basis bieden voor een toekomst in deze branche én daarbuiten. Wij, de makers van

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2015/2016 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2015/2016 Mijn droom is onderdrukte mensen in Irak te helpen. Daar gaan veel mensen onterecht de gevangenis in, omdat ze geen geld

Nadere informatie

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Manager Retail BOL. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als manager retail geef je leiding aan een

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL. MBOvt. versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject. florijn.nl MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject florijn.nl THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 MBOvt versneld je MBO-diploma halen in het verkorte traject Het Florijn College biedt Middelbaar Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Meer waard met Schoevers

Meer waard met Schoevers Meer waard met Schoevers Met Schoevers word je meer waard. Want bij ons combineer je leren en werken. Je leert dus echt een vak als managementassistent, officemanager of communicatieprofessional en gaat

Nadere informatie

Medewerker evenementenorganisatie

Medewerker evenementenorganisatie Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker evenementenorganisatie Studierichting Marketing, communicatie en evenementen Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray -

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14

Opleidingen. Graafschap College. Secretarieel management SECRETARIEEL MANAGEMENT ED 2-14 SECRETARIEEL MANAGEMENT Opleidingen ED 2-14 Secretarieel management Graafschap College 2015-2016 Organisatorische duizendpoten gezocht! Hou je van plannen, regelen en organiseren? Geeft het je voldoening

Nadere informatie

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College!

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College! BRIAN KIEST Handel & Commercie Ben je dienstverlenend ingesteld en ben je commercieel? Heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken? DAN IS EEN TOEKOMST IN DE HANDEL & COMMERCIE ECHT IETS VOOR

Nadere informatie

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD ondernemend zijn en: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25166 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem; Papendallaan, Arnhem creatief het leuk vinden om

Nadere informatie

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017

Administratie. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel. Zakelijk 2016/2017 novacollege.nl/zakelijk Administratie Juridisch Secretarieel Zakelijk 2016/2017 De opleiding Directiesecretaresse sprak me aan. Ik houd namelijk van organiseren, ik zie graag snel resultaat en vind het

Nadere informatie

Commerciële Dienstverlening

Commerciële Dienstverlening School voor Commerciële Dienstverlening Commerciële Dienstverlening Junior Accountmanager Intercedent Medewerker Marketing en Communicatie Commercieel Medewerker School voor Commerciële Dienstverlening

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

KIEST MUZIKANT/PRODUCER

KIEST MUZIKANT/PRODUCER BRIAN KIEST MUZIKANT/PRODUCER Heb je talent voor muziek en wil je er je beroep van maken? Dat kan natuurlijk! Maar dan heb je wel méér nodig dan alleen talent. Veel meer: Creativiteit, Concentratie, Discipline,

Nadere informatie

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014

MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening 2013/2014 SGB MBO SECTOR ADMINISTRATIE KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM create create your your future future @ MBO Bonaire Zakelijke dienstverlening MBO Bonaire 2013/2014 Sector zakelijke

Nadere informatie

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018 novacollege.nl/zakelijk Administratief Juridisch Secretarieel ZAKELIJK 2017/2018 Op de middelbare school liep ik een week stage bij een directiesecretaresse. Ik vond het zo leuk dat ik dacht: hier ga ik

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2016-2017 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Inhoud 3 ALGEMEEN

Nadere informatie

Administratie. Secretariële beroepen Bedrijfsadministratieve beroepen Commerciële beroepen

Administratie. Secretariële beroepen Bedrijfsadministratieve beroepen Commerciële beroepen Administratie Secretariële beroepen Bedrijfsadministratieve beroepen Commerciële beroepen Ben je behulpzaam? Vind je het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan? Hou je ervan om teksten te verwerken?

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Business Online. TOELATING Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25162 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem overgangsbewijs vwo 3 naar vwo 4 een ander bij ministeriële regeling aangewezen

Nadere informatie

Handel en Commercie 2016/2017

Handel en Commercie 2016/2017 novacollege.nl/handelcommercie Detailhandel Groothandel Interieuradvies Internationale handel Mode handel Handel en Commercie 2016/2017 Alle programma s zijn bekend aan het begin van het schooljaar, die

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019

Administratief. novacollege.nl/zakelijk. Juridisch. Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019 novacollege.nl/zakelijk Administratief Juridisch Secretarieel ZAKELIJK 2018/2019 Op het Nova College leer ik over de verschillende rechtsgebieden. De opleiding is heel breed. In mijn klas zitten mensen

Nadere informatie

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS Werk je graag met mensen? Vind je het leuk om (jonge) mensen te begeleiden bij hun ontwikkeling en het inrichten van hun dagelijks leven? Werk je graag zelfstandig en

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Roosendaal 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse

Secretaresse. Mbo-kwalificaties in de sector Secretarieel. Secretaresse Secretaresse Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen leggen

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO

Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO Postzegel niet nodig Johan Cruyff College Enschede ROC van Twente Antwoordnummer 1701 7550 WB HENGELO TOELATINGSEISEN Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg) Overgangsbewijs

Nadere informatie

mbo styling & design Geef je carrière vorm

mbo styling & design Geef je carrière vorm mbo styling & design 2016 2017 Geef je carrière vorm mbo styling & design Ben jij in vorm? Jij bent één van die bijzondere mensen die overal een kans zien om het leven letterlijk mooier te maken. Voor

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

ED 1-14. Graafschap. College ADMINISTRATIE. Opleidingen. Administratie

ED 1-14. Graafschap. College ADMINISTRATIE. Opleidingen. Administratie ADMINISTRATIE Graafschap ED 1-14 College Opleidingen Administratie 2014-2015 Ga aan het werk in het hart van de organisatie Wil jij aan het werk in het hart van de organisatie? Ben je nauwkeurig? Zorg

Nadere informatie

Facilitaire dienstverlening en Horeca

Facilitaire dienstverlening en Horeca #9 en Horeca,, Hardenberg ca! Jij? In de hore nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-35 85 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Op school leer je om te gaan met verschillende contacten en hoe je doelgroepen het best bereikt met jouw teksten.

Op school leer je om te gaan met verschillende contacten en hoe je doelgroepen het best bereikt met jouw teksten. Marketing, communicatie en evenementen: Medewerker marketing en communicatie Als medewerker marketing en communicatie kun je bij veel bedrijven gaan werken. Ieder bedrijf is op zoek naar de juiste manier

Nadere informatie

Opleidingen voor havisten

Opleidingen voor havisten Beroepsopleidingen MBO College Hilversum Opleidingen voor havisten Snel een Mbodiploma halen en/of doorstromen naar het hbo 1 Wil je snel een diploma halen en/of doorstromen naar het hbo? Speciaal voor

Nadere informatie

Marketing en communicatie

Marketing en communicatie Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Medewerker marketing en communicatie Studierichting Marketing en communicatie Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Bonaire Vocational Acadamy /MBO

Bonaire Vocational Acadamy /MBO SGB MBO SECTOR ZAKELIJKE DIENSTVERLENING KAYA KORONA 4 KRALENDIJK TEL. +599 717 8142 WWW.SGBONAIRE. COM Bonaire Vocational Acadamy /MBO Administratie Secretarieel & Veiligheid Opleidingen Algemene Kwalificatie

Nadere informatie

Een ondernemende school!

Een ondernemende school! Calvijn Business School Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business: Medewerker Marketing & Communicatie Medewerker Evenementenorganisatie Nijmegen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff

Nadere informatie

International Business & Marketing

International Business & Marketing Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25148 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als medewerker marketing & communicatie werk

Nadere informatie

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14

Opleidingen. Graafschap College. Administratie ADMINISTRATIE ED 1-14 ADMINISTRATIE Opleidingen ED 1-14 Administratie Graafschap College 2015-2016 Ga aan het werk in het hart van de organisatie Wil jij aan het werk in het hart van de organisatie? Ben je nauwkeurig? Zorg

Nadere informatie

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE ECONOMIE & DIENSTVERLENING Bedrijfs- of financieel administratief medewerker Assistent-accountant Salaris- of bedrijfsadministrateur Juridisch medewerker sociale zekerheid

Nadere informatie

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen

ENscHEDE. 15-21 uur. rocvantwente.nl/opendagen welkom op DE open DaG locatie GrolscH veste ENscHEDE maandag 26 januari 2015 15-21 uur Bij het ROC van Twente ben je aan het juiste adres voor een beroepsopleiding. We helpen je graag bij het maken van

Nadere informatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Medewerker Marketing en Communicatie

Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure. Medewerker Marketing en Communicatie Informatie opleidingsstandaard voor de EVC procedure Medewerker Marketing en Communicatie kwalificatie: Marketing medewerker Niveau: 4 Crebonummer: 90532 Geldig vanaf: 1 augustus 2012 1 Deel A: Beeld van

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

Keuze voorlichting. mavo-3. decaanles 1

Keuze voorlichting. mavo-3. decaanles 1 Keuze voorlichting mavo-3 2017 decaanles 1 Welke vragen proberen we vandaag te beantwoorden? Hoe lees ik mijn interessentest? Wat ga je na de mavo doen? Hoe zit het MBO in elkaar, wat zijn de toelatingseisen,

Nadere informatie

KIEST GEZONDHEIDSZORG

KIEST GEZONDHEIDSZORG LINOU KIEST GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen

Nadere informatie

Marketing en Media 2015/2016

Marketing en Media 2015/2016 novacollege.nl/marketingmedia Communicatie Evenementenorganisatie Marketing Junior accountmanagement Media Marketing en Media 2015/2016 Ik heb hiervoor al twee andere opleidingen gedaan: ik ben al lasser

Nadere informatie

MBO-Productonderzoeker

MBO-Productonderzoeker Groningen 23 2014-2015 Human Technology MBO-Productonderzoeker www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Surf ook naar www.rvec.nl

Surf ook naar www.rvec.nl Een succesvolle leerloopbaan voor ieder kind Welkom bij Roelof! Het Roelof van Echten College in Hoogeveen is een school voor ieder kind. Wij bieden alle vormen van onderwijs aan: praktijkonderwijs, leerwegondersteunend

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

HANDEL EN COMMERCIE 2018/2019

HANDEL EN COMMERCIE 2018/2019 novacollege.nl/handelcommercie Commercieel medewerker Detailhandel Intercedent Interieuradvies Internationale handel Junior accountmanager Mode handel HANDEL EN COMMERCIE 2018/2019 Op de basisschool wist

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Mbo sprintopleidingen. havisten

Mbo sprintopleidingen. havisten Mbo sprintopleidingen voor havisten : Snel met een diploma naar het hbo óf aan het werk! Mbo kan voor jou als gediplomeerde of ongediplomeerde havist een slimme keuze zijn. Met een sprintopleiding behaal

Nadere informatie

Managementassistent/directiesecretaresse

Managementassistent/directiesecretaresse Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent/directiesecretaresse Studierichting Secretarieel Locatie Venlo - Hagerhofweg Weert - Drakesteyn Niveau 4

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

HANDEL EN COMMERCIE 2017/2018

HANDEL EN COMMERCIE 2017/2018 novacollege.nl/handelcommercie Detailhandel Groothandel Intercedent Interieuradvies Internationale handel Mode handel HANDEL EN COMMERCIE 2017/2018 Door mijn bijbaantjes wist ik dat ik goed ben in verkopen.

Nadere informatie

Administratieve en Juridische Dienstverlening

Administratieve en Juridische Dienstverlening School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening Bedrijfsadministrateur/Junior Assistent-accountant Financieel Administratief Medewerker Medewerker (Financiële) Administratie Medewerker Human

Nadere informatie

Medewerker human resource management (HRM)

Medewerker human resource management (HRM) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25146 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Utrechtsestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE Als medewerker HRM houd je je bezig met personeelsaangelegenheden.

Nadere informatie

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Groningen 2016-17 JOHAN CRUYFF COLLEGE UNIVERSITY INSTITUTE Johan Cruijff Oprichter In mijn ervaring bezitten sporters een

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4

Managementassistant/ office assistant Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat Weert - Drakesteyn Niveau 4 Gilde Opleidingen Telefoon: (088) 468 2000 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Managementassistent Studierichting Managementassistant/ office assistant Locatie Venlo - Hagerhofweg Venray - Henri Dunantstraat

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening 06 Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 2012-2013 en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4!

secretaresse! niveau 3 en! management assistent niveau 4! secretaresse niveau 3 en management assistent niveau 4 De mbo-opleiding secretaresse niveau 3 / management assistent niveau 4 is bedoeld voor secretaresses van KLM die geen mbo-diploma hebben. VAKMANSCHAP

Nadere informatie

Keuze voorlichting. mavo januari 2016

Keuze voorlichting. mavo januari 2016 Keuze voorlichting mavo-3 12 januari 2016 Welke vragen proberen we vanavond te beantwoorden? Wat ga je na de mavo doen? Hoe zit het MBO in elkaar, wat zijn de toelatingseisen, enzovoort? Wat voor pakketten

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

mbo toegepaste biologie

mbo toegepaste biologie mbo toegepaste biologie 2016 2017 Groei terwijl je leert over alles wat leeft mbo toegepaste biologie Je eerste keuze voor je tweede natuur Ben jij nieuwsgierig naar alles wat leeft en groeit? Ben je gebiologeerd

Nadere informatie

Secretariële, financiële en juridische opleidingen

Secretariële, financiële en juridische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 08 2012-2013 Secretariële, financiële en juridische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN

MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN MBO-OPLEIDINGEN VOOR TOPSPORTERS EN TALENTEN Sport & Business Sport & Coaching Enschede 2017-2018 JOHAN CRUYFF COLLEGE ENSCHEDE Johan Cruijff Oprichter Johan Cruijff wist als geen ander dat sporters een

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 3 2 Quiz Nodig: de kaartjes op uw stoel! Hoeveel verschillende

Nadere informatie

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTERTAINMENT MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTERTAINMENT ENTERTAINMENT In de wereld van Entertainment draait het om amusement, passie en plezier. Mensen vinden het ontspannend om naar een mooie theater-, dansvoorstelling of concert te gaan. Iedere

Nadere informatie

Commercieel Medewerker Binnendienst

Commercieel Medewerker Binnendienst Commercieel Medewerker Binnendienst Niveau 3 Een samenwerking tussen Summa Business en Summa Zakelijke dienstverlening 1 Inhoud 1. Commercieel Medewerker Binnendienst 2. Doelgroep 3. Toelaatbaarheid 4.

Nadere informatie