KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE"

Transcriptie

1 VALERIE KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE

2 Wil je deel uitmaken van een avontuurlijke en uitdagende sector? Heb je affiniteit met de Engelse taal en leidinggeven? Ben je zelfstandig en nauwkeurig en houd je van organiseren? Of wil je breed opgeleid zijn om je mogelijkheden voor vervolgstudies te vergroten? Kortom ben je ambitieus en wil je méér dan mbo alleen? Dan is het Albeda Business College echt iets voor jou!

3 Albeda Business College De vraag naar goed opgeleide medewerkers wordt steeds groter. Medewerkers die beschikken over een uitstekende kennis van de Engelse taal en geschoold zijn in bedrijfsadministratie, management, marketing of communicatie. Voor internationaal opererende bedrijven zijn deskundigheid, professionaliteit en inzicht in buitenlandse bedrijfsculturen immers onmisbaar. Wil je liever doorstuderen? Via het Albeda Business College vergroot je je kans op succes. De sprinttrajecten geven je de kans om versneld door te stromen naar het hbo en de Engelstalige opleidingen bereiden je voor op studies die geheel of gedeeltelijk Engelstalig zijn. Het Albeda Business College biedt je de mogelijkheid je ambities te realiseren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

4 DE DAG VAN VALERIE LOOP EEN DAG MEE MET VALERIE EN ONTDEK OF DE OPLEIDING OOK WAT VOOR JOU IS.

5 Valerie Wouters, 21 jaar Opleiding: Commercieel Medewerker marketing & communicatie, niveau 4 Duur: 1 jaar Heeft net haar opleiding afgerond. Waarom heb je voor de opleiding Commercieel Medewerker gekozen? Ik was op zoek naar een opleiding marketing & communicatie die niet zo lang duurt. De meeste opleidingen in dit vakgebied duren vier jaar. Dat vind ik veel te lang. Het mooie is dat het Albeda College zogenaamde sprinttrajecten aanbiedt. Met een sprinttraject ga je sneller door de stof heen en ben je na een jaar tot anderhalf jaar afgestudeerd, ideaal!

6 IK WIL HET LIEFST IETS IN THAILAND BEGINNEN. Wat vind je van de opleiding? Heel goed en leerzaam. Ik kon zo beginnen. De theorievakken worden afgewisseld met stages. De twee stageperiodes zijn meeloopperiodes. Dit houdt in dat je geen afstudeeropdracht krijgt, maar meeloopt met iedereen op jouw afdeling. Op deze manier heb ik veel praktijkervaring gekregen. Per tentamen wordt duidelijk uitgelegd wat er van je verwacht wordt. Het gaat allemaal erg snel; de naam sprinttraject zegt eigenlijk al genoeg. Voor ik het wist was ik afgestudeerd. Waarom kies voor je voor dit beroep? Op advies van vrienden. Veel vrienden zeggen dat ik in de reclamewereld thuis hoor omdat ik lef heb, een grote fantasie heb en zeg wat ik vind. Ik heb gewerkt als managementassistent, receptioniste en directiesecretaresse. Ik heb de opleiding sociale dienstverlening ooit afgerond, maar dat ligt mij nu helemaal niet meer. Ik wil iets doen wat ik nu echt leuk vind en waar ik goed in ben. Dus heb ik het advies van mijn vrienden opgevolgd en ben aan deze opleiding begonnen. Ik werd er meteen helemaal blij van! Wat zijn je toekomstdromen? Eerst werken bij een reclamebureau, veel kennis verzamelen en dan een eigen bedrijf beginnen. Maar eerst wil ik verder studeren. Waarschijnlijk een opleiding hbo-duaal. Dat betekent dat ik de eerste twee jaar voltijd les krijg en de laatste twee jaar aan projecten mag werken. In het derde jaar kan ik dan alvast beginnen met een eigen bedrijf opzetten. Ik wil het liefst iets in Thailand beginnen, ik vind Azië een leuk werelddeel. Waarom heb je voor het Albeda College gekozen? Deze school biedt als enige de sprinttrajecten aan. Mijn zusje ging de sprintopleiding managementassistent doen. Door haar verhalen ben ik gaan onderzoeken wat het Albeda nog meer te bieden heeft. Gelukkig bleek ook mijn gewenste opleiding ertussen te zitten. Toen was de keuze snel gemaakt...

7

8 KIES JOUW OPLEIDING Het albeda business college valt onder de sector handel & commercie en kent twee soorten opleidingen: Internationale Engelstalige opleidingen en (versnelde) Nederlandstalige opleidingen. Voor alle opleidingen geldt dat je, naast een mbo-diploma, één of meer andere diploma s kunt behalen. Engelstalige opleidingen: - International Business Studies: International Business - International Business Studies: International Business Emerging Markets - International Business Studies: Marketing - International Management Assistant Studies - International Event Management Studies Nederlandstalige opleidingen: - Sprinttraject Financiële Beroepen - Sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie - Sprinttraject Secretariële Beroepen Bovenstaande opleidingen worden gegeven op niveau 4. Dat past bij de zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en brede inzetbaarheid die in de verschillende beroepen van je verwacht wordt. Alle opleidingen worden gegeven in de beroepsopleidende leerweg (bol). Wanneer je de beroepsopleidende leerweg volgt, leer en werk je minimaal 20% van de studieduur in de praktijk. Je hebt recht op studiefinanciering en een studenten OV-chipkaart wanneer je 18 jaar wordt. Naast de opleidingen van het Albeda Business College biedt de sector Handel & Commercie diverse handels- en commerciële opleidingen aan. Kijk hiervoor in de brochures Brian kiest Handel en Tamara kiest commercieel.

9 International Business Studies: International Business (Manager Handel) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma in de theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding Marketing en International Business Emerging Markets aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. In de opleiding worden klassikale theorielessen, rollenspellen en zelfstandige opdrachten afgewisseld. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen en personeelsbeleid. Je wordt tijdens de opleiding gestimuleerd contacten te leggen met bedrijven uit de handel en industrie en er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je voert de algemene bedrijfsvoering van een internationaal opererend bedrijf. Je begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging en je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet. Je kan ook aan de slag op een exportafdeling of marketingafdeling van een internationaal opererend bedrijf. WAAR KUN JE WERKEN? Je kan gaan werken bij een internationaal opererend klein- midden of grootbedrijf. Je kan ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. VERVOLGOPLEIDING(EN) Met een mbo-opleiding niveau 4 kun je verder studeren op het hbo. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren.

10 International Business studies: International Business Emerging Markets (Manager Handel) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma in de theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede moderne vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding Marketing en International Business aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. In de opleiding worden klassikale theorielessen, rollenspellen en zelfstandige opdrachten afgewisseld. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen en personeelsbeleid. Het onderwijsprogramma wordt grotendeels bepaald door de groeimarkt van je keuze: China, Rusland of Brazilië. Je doet onderzoek naar de historie en ontwikkeling van de markten, verdiept je in de economische structuren en wetgeving en maakt kennis met cultuur en cultuurverschillen. Verder leer je een tweede vreemde taal: Chinees, Russisch of Portugees. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je voert de algemene bedrijfsvoering van een internationaal opererend bedrijf. Je begeleidt en coördineert alle werkzaamheden binnen een vestiging en je bent verantwoordelijk voor het behalen van de omzet. Je kan ook aan de slag op een exportafdeling of marketingafdeling van een internationaal opererend bedrijf. WAAR KUN JE WERKEN? Je kan gaan werken bij een internationaal opererend klein- midden of grootbedrijf of als zelfstandig ondernemer aan de slag. Je kunt ook in het buitenland gaan werken. De focus in de opleiding ligt op China, Rusland en Brazilië. VERVOLGOPLEIDING(EN) Met een mbo-opleiding niveau 4 kun je verder studeren op het hbo. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren. 10

11 11

12 International Business Studies: Marketing (Medewerker Marketing & Communicatie) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische leerweg - een overgangsbewijs van klas 4 naar 5 havo/vwo met een VOLDOENDE voor Engels en een tweede vreemde taal - vergelijkbaar buitenlands diploma Hoe ziet je opleiding eruit? Het eerste jaar van de opleiding wordt in combinatie met de opleiding International Business en International Business Emerging Markets aangeboden. Na het tweede jaar maak je een keuze voor de opleiding Exportmedewerker, Vestigingsmanager Groothandel of Marketingmedewerker. Praktijkopdrachten waarbij je werkt in groepjes met andere deelnemers staan centraal in de opleiding, daarnaast krijg je ook klassikaal les. Belangrijke vakken zijn marketing, management, human resource management, business enterprise en managing an event. Deze lessen zijn in het Engels. Daarnaast wordt in de opleiding aandacht besteed aan financiële vaardigheden, zakelijk handelen, marketing en personeelsbeleid. Je wordt tijdens de opleiding gestimuleerd contacten te leggen met bedrijven uit de handel en industrie en er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast een Nederlands diploma ontvang je een internationaal erkend diploma (BTEC National Diploma in Business). WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als medewerker marketing & communicatie werk je mee aan het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en/of marketingplannen en het organiseren van evenementen. Je coördineert bijvoorbeeld de uitgave van nieuwsbrieven, jaaroverzichten, voorlichtingsmateriaal en -campagnes. Je overlegt met externe partijen, vormgevers en fotografen, bewaakt de huisstijl, controleert drukproeven, actualiseert websites, en werkt mee aan beurzen of andere evenementen. Je doet marktonderzoek. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt gaan werken bij een afdeling marketing en/of communicatie of een afdeling pr en voorlichting van een internationaal opererend bedrijf of non-profit organisatie. Je kunt ook aan de slag bij een evenementen organisatiebureau of een reclamebureau, een adviesbureau voor marketing en communicatie en/of PR of een marktonderzoekbureau. VERVOLGOPLEIDING(EN) Je kan met het diploma doorstromen naar bijvoorbeeld de hbo-opleiding Commerciële Economie, Communicatie, Bedrijfseconomie, Media en Management, Journalistiek en MER. Je hebt ook de mogelijkheid om op dit niveau in Groot-Brittannië of andere Engelstalige landen te studeren. 12

13 International Management Assistant Studies (Directiesecretaresse) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg - een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 of van vwo 4 NAAR vwo 5 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? De lessen zijn deels in het Engels en deels in het Nederlands. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges/workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn Nederlands, Engels, secretariële vaardigheden en Spaans. Verder is er in de opleiding aandacht voor bijkomende taken van een secretaresse zoals HRM (human resource management), pr en communicatie, en computervaardigheden. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast het Nederlandse diploma directiesecretaresse kun je het internationale diploma EURO AST behalen. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als directiesecretaresse vervul je een spilfunctie in de organisatie. Je plant en organiseert je taken zorgvuldig. Je verzorgt bijeenkomsten en je ontvangt (buitenlandse) bezoekers. Daarvoor stel je draaiboeken en checklisten op. Verder verzorg je de post, het archief en de correspondentie. Je legt en onderhoudt je contacten, zowel intern als extern. Je geef soms leiding aan secretaresses op een afdeling. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt werken op de administratieve afdeling van een organisatie. Wanneer je werkzaam bent bij een kleine organisatie vervul je meestal een spilfunctie. Ga je aan de slag bij een grote organisatie dan zul je je specialiseren in je vakgebied. Je kunt ook doorgroeien naar een leidinggevende functie, waarin je werkt voor de directie of een manager en daarnaast leiding geeft aan verschillende secretaresses. De opleiding is internationaal georiënteerd dus je kan aan de slag bij een internationaal bedrijf of in het buitenland. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleidingen International Office Management, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek en Personeel & Arbeid. 13

14 International Event Management Studies (Medewerker evenementenorganisatie) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 3 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische of gemengde leerweg - een overgangsbewijs van havo 4 naar havo 5 of vwo 4 naar VWO 5 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? De lessen zijn deels in het Engels en deels in het Nederlands. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges/workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn marketing, Nederlands, Engels en Spaans. Daarnaast leer je alle dingen die bij het organiseren van een evenement komen kijken. Er zijn mogelijkheden om deel te nemen aan buitenlandse studiereizen en internationale uitwisselingen. Naast het Nederlandse diploma Medewerker Evenementenorganisatie kun je het internationaal erkende BTEC National Diploma in Event Management behalen. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als medewerker evenementenorganisatie werk je mee aan de organisatie van evenementen, zoals congressen, festivals en sportevenementen. Je denkt mee over het programma, je reserveert ruimtes en verzorgt de uitnodigingen en pr. Je regelt dat gasten worden ontvangen en ondergebracht. Je coördineert zaken als catering, schoonmaak en inrichting. Door je Engelstalige opleiding komen je capaciteiten vooral tot hun recht bij evenementen gericht op een internationaal gezelschap. WAAR KUN JE WERKEN? Je kunt gaan werken bij congrescentra, hotels, evenementenbureaus of festivalorganisaties maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. De opleiding is internationaal georiënteerd dus je kan aan de slag bij een internationaal bedrijf of in het buitenland. VERVOLGOPLEIDING(EN) Je kan doorstromen naar een hbo-opleiding zoals het hoger hotelonderwijs en de opleidingen International Hotel & Hospitality Management en Communicatie. Tevens is het mogelijk in het buitenland op dit niveau verder te studeren. Sprinttrajecten: versnelde mbo-opleidingen Je bent (bijna) in het bezit van een havo-diploma, mbo-diploma op niveau 3 of een overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6, en je oriënteert je op je toekomst. Je bent op zoek naar een korte opleiding en je weet ongeveer in welke richting. Deze korte opleiding moet uitzicht bieden op een functie die bij je past of je voorbereiden op een vervolgstudie. Wanneer je jezelf hierin herkent en bereid bent om veel energie in een opleiding te steken, dan is een Albeda sprinttraject de juiste keuze. 14

15 15

16 Sprinttraject Financiële Beroepen (Bedrijfsadministrateur) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma. Bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek. - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - diploma beroepsopleiding mbo niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Financiële Beroepen leidt op tot het diploma Bedrijfsadministrateur. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, Nederlands, Engels en computerboekhouden. Met deelnemers van de sprintopleidingen marketing & communicatie en secretariële beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als bedrijfsadministrateur verricht je de boekhoudkundige verwerking van het betalingsverkeer en je assisteert bij periodieke verslaglegging. Je verwerkt onder begeleiding boekhoudkundige mutaties en verzorgt de debiteuren- en crediteurenadministratie. WAAR KUN JE WERKEN? Als bedrijfsadministrateur kun je aan de slag op de afdeling administratie van allerlei soorten bedrijven of instellingen in de profit of non-profit sector. Je kunt ook gaan werken bij een administratiekantoor dat de administratie voert voor verschillende bedrijven. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals Bedrijfseconomie en Accountancy, maar ook naar particuliere opleidingen zoals MBA en SPD. 16

17 Sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 tot 1,5 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma (bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek) - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - diploma beroepsopleiding mbo niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Medewerker Marketing & Communicatie leidt op tot het behalen van het diploma marketing & communicatie en kent de uitstroomdifferentiaties Marketingmedewerker, Assistent Communicatiemedewerker en Medewerker Evenementenorganisatie. Je kunt de opleiding met één, twee of drie uitstroomdifferentiaties afronden. Afhankelijk van hoeveel uitstroomdifferentiaties je wilt afronden duurt de opleiding één tot anderhalf jaar. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken in deze opleiding zijn marketing, communicatie, Nederlands, Engels en Spaans. Met deelnemers van de sprintopleidingen Financiële Beroepen en Secretariële Beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Je assisteert de marketingmanager bij het opstellen en uitvoeren van marketing- en verkoopplannen. Ook ben je verantwoordelijk voor het beheer van je eigen administratie en de projectadministratie. Je assisteert de communicatiemanager bij het opstellen en uitvoeren van communicatieplannen. Je zorgt voor interne en externe communicatie en organiseert allerlei evenementen; voorstellingen, concerten, festivals, tournees en concoursen. WAAR KUN JE WERKEN? Als medewerker marketing & communicatie werk je op een marketing- en/of communicatieafdeling van een commercieel bedrijf of een non-profitorganisatie. Je kunt ook werken bij een marketingen/of communicatieadviesbureau. Als medewerker evenementenorganisatie werk je bij een evenementenorganisatiebureau, maar je kunt ook aan de slag bij een tv-productiebedrijf, theater of museum. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding zoals Commerciële Economie en Communicatie. 17

18 Sprinttraject Secretariële Beroepen (Management Assistent) Niveau: 4 Leerweg: BOL Duur: 1 jaar Toelatingseisen: - havo-diploma (bij een onvolledig havo-diploma wordt toelating be BEpaald door een intakegesprek) - overgangsbewijs van vwo 5 naar vwo 6 - mbo-diploma op niveau 3 - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Het sprinttraject Secretariële beroepen leidt op tot het diploma Managementassistent. Naast kennisoverdracht in de vorm van hoorcolleges of workshops werk je aan praktijkgerichte opdrachten die je individueel of in teamverband uitvoert. Daarbij kun je rekenen op begeleiding van vakdocenten. Belangrijke vakken zijn de secretariële vaardigheden als agendabeheer en notuleren, daarnaast krijg je o.a. Nederlands, Engels en ICT. Met deelnemers van de sprintopleidingen Marketing & Communicatie en Financiële Beroepen zet je een studentenonderneming op en werk je samen aan projecten. WAT VOOR WERK GA JE DOEN? Als managementassistent ondersteun je de directie of het management bij de planning en organisatie van activiteiten. Je functioneert als intermediair in contacten met andere afdelingen of in de relatie met externe partijen. Je verricht werkzaamheden op het gebied van schriftelijke en mondelinge communicatie in het Nederlands en één of twee vreemde talen. Je draagt zorg voor een actueel (electronisch) archief en verzorgt de post. WAAR KUN JE WERKEN? Als managementassistent kun je werken op het terrein van PR, marketing of personeel & organisatie. Je kunt ook werken als persoonlijk secretaresse van directieleden of managers. Of je gaat aan de slag op de secretariaatsafdeling van een organisatie of bedrijf waar je functioneel leiding geeft aan de dagelijkse werkzaamheden. VERVOLGOPLEIDING(EN) Na de opleiding kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleidingen International Office Management, Facilitair Management, International Business Language, Communicatie, Journalistiek en Personeel & Arbeid. 18

19 19

20 MEER WETEN? WEBSITE Kijk op onze website als je meer wilt weten over de opleiding, de toelatingseisen en de kosten. OPEN DAGEN Het Albeda College organiseert open dagen op verschillende momenten in het jaar. Tijdens deze open dagen kun je de leslocaties bezoeken en je goed laten informeren over de opleidingen. Kijk voor het laatste nieuws over open dagen en andere voorlichtingsmomenten op onze website TRAJECTBUREAU Als je met iemand wilt praten over je studiekeuze kun je bellen naar het Trajectbureau of naar een decaan van een specifieke leslocatie. Het Trajectbureau kun je bellen: T of mailen: LESLOCATIE Bij de opleidingen uit deze brochure hoort de volgende locatie: ZR. HENNEKEPLEIN 80, 3033 BW ROTTERDAM T CONTACTPERSOON SPRINTTRAJECTEN, International Event Management Studies en International Management Assistant Studies: MEVROUW H. DE VRIES, CONTACTPERSOON International Business Studies: DE HEER J. POMPE, AANMELDEN EN INSCHRIJVEN Op onze website kun je je aanmelden voor een opleiding. Je kunt ook een aanmeldingsformulier opvragen bij het Trajectbureau en dit ingevuld terugsturen naar: Trajectbureau, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam. Als we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je een uitnodiging voor een gesprek op school waarin we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn. Na het gesprek kun je je, als je wilt, definitief inschrijven voor een opleiding. 20

21 21

22 WELKOM BIJ HET ALBEDA COLLEGE! Weet je nog niet precies wat voor werk je later wilt gaan doen? Geeft niks. Maar wat je ook wilt worden, je hebt altijd een goede opleiding nodig. Bij het Albeda College kun je kiezen uit 350 mbo-opleidingen en 60 locaties. In Rotterdam en daarbuiten. Keus genoeg dus. Samen met jou bekijken we welke opleiding het beste bij je past. Ontdek waar je kansen liggen en ga ervoor! VOOR IEDEREEN Het Albeda College is een open school. Met respect, aandacht en tijd voor iedereen. Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt en wat je achtergrond is. Het Albeda College geeft je een kans. Altijd. JOUW LOOPBAAN STAAT CENTRAAL We bereiden je goed voor op een toekomst in de maatschappij. Hoe? Door leuk en goed onderwijs aan te bieden. Daarbij houden we rekening met wat je al weet en wat je al kunt. Samen met je docenten ontwikkel je jouw talenten. LEREN IN DE PRAKTIJK Je zit bij het Albeda College niet alleen maar in de klas: je loopt juist ook veel stage in de praktijk. Bij echte bedrijven, organisaties en instellingen. Leuk én leerzaam, want alleen uit boeken leren is natuurlijk niet genoeg. ZELFSTANDIGHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID Door het Albeda College word je zelfstandiger. Je leert te plannen en samen te werken. Ook leer je zelf keuzes te maken. En om verantwoordelijkheid te nemen voor de weg die je kiest. Op school, maar ook daarbuiten. Daarbij hou je natuurlijk rekening met de mensen om je heen. Want leven, leren en werken doe je samen. 22

23 ONDERNEMEND ZIJN EN ONDERNEMERSCHAP We dagen je uit om actief en creatief te zijn op school. Niet afwachten, maar aanpakken. Dat helpt jou later bij het zoeken naar leuk werk. Want actieve, ondernemende mensen maken meer kans op een goede baan. Wil je na je opleiding liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Wij helpen je waar mogelijk op weg. BEGELEIDING EN ZORG Bij het Albeda College kan je rekenen op begeleiding van je docenten. Als het goed gaat, maar ook als het iets minder goed gaat. Bijvoorbeeld als je op school of thuis problemen hebt. Of als je ziek bent. Wij regelen dan extra begeleiding en zorg voor jou. Het Albeda College werkt hiervoor goed samen met bijvoorbeeld de GGD, het Bureau Jeugdzorg en het Jongerenloket. Zo lukt het je misschien toch nog om je opleiding af te maken en je diploma te halen. Met je mbo-diploma op zak kun je een vervolgopleiding gaan doen. Op het mbo of op het hbo. Maar je kunt natuurlijk ook gelijk op zoek gaan naar een leuke baan. Misschien kies je ervoor om een eigen bedrijf te beginnen. Wat je ook doet: je Albeda-diploma is een goede basis om je weg te vinden in de maatschappij. HET ALBEDA COLLEGE: ECHT IETS VOOR JOU! 23

24 CORINA RENSKE SVETLANA MATTHEW ANUSCHKA Mehmet ROSE-MARY LARS MARION YILDIRIM KEVIN VINCENT SVEN FEMKE AGE CLAUDIA BETI TAMARA TYRONE IRMA BRIAN VALERIE TOM Luvienne AUGUSTUS 2010

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College!

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College! BRIAN KIEST Handel & Commercie Ben je dienstverlenend ingesteld en ben je commercieel? Heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken? DAN IS EEN TOEKOMST IN DE HANDEL & COMMERCIE ECHT IETS VOOR

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE

KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE KANTOOR, ORGANISEREN & ADMINISTRATIE ECONOMIE & DIENSTVERLENING Bedrijfs- of financieel administratief medewerker Assistent-accountant Salaris- of bedrijfsadministrateur Juridisch medewerker sociale zekerheid

Nadere informatie

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren

Economie. > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016. Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren > gereformeerd mbo Zwolle 2015-2016 Ben jij ondernemend, commercieel of dienstverlenend? kom dan bij ons studeren Economie > FINANCIËLE & SECRETARIELE BEROEPEN > HANDEL & COMMERCIE Economie Ons motto is

Nadere informatie

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere

Economie. en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere 2015-2016 2012-2013 en voor veel klanten het eerste aanspreekpunt. Een commerciële instelling is een vere Economie Brede kantooropleiding Secretarieel Financiële beroepen Juridisch Marketing en communicatie

Nadere informatie

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Economie & Administratie. >Check: www.roctop.nl

2015/2016. Hallo toekomst. Ik kom eraan. Economie & Administratie. >Check: www.roctop.nl 2015/2016 Hallo toekomst Ik kom eraan Economie & Administratie >Check: www.roctop.nl 3 8 12 inhoudsopgave Economie en administratie administratief medewerker Bedrijfsadministratief medewerker - niveau

Nadere informatie

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN

ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ONDERNEMEN, VERKOPEN & KLANTEN ECONOMIE & DIENSTVERLENING Verkoper en verkoopspecialist Ondernemer detailhandel Filiaalmanager detailhandel Logistiek medewerker Commercieel medewerker binnendienst Vestigingsmanager

Nadere informatie

Managementassistent/ Directiesecretaresse

Managementassistent/ Directiesecretaresse Secretariële Beroepen niveau 4 Managementassistent/ Directiesecretaresse LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk en Zwolle** * In Harderwijk alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde 33 / Zwolle: Dokterspad

Nadere informatie

2012-2013 www.rocrivor.nl. Economie & Dienstverlening. MBO-Opleidingen: Administratief Secretarieel

2012-2013 www.rocrivor.nl. Economie & Dienstverlening. MBO-Opleidingen: Administratief Secretarieel 2012-2013 www.rocrivor.nl Economie & Dienstverlening MBO-Opleidingen: Administratief Secretarieel Commercieel Detailhandel Groothandel Beveiliging ICT Mediavormgeving Evenementenorganisatie & Recreatie

Nadere informatie

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL

14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL 14-15 THINK GLOBAL ACT LOCAL De wereld binnen onze school......biedt jou grenzeloze mogelijkheden daarbuiten Twitter, foursquare, SMS, e-mail, Internet, digitale nieuwsbrieven, gaming, bluetooth, social

Nadere informatie

Economie. ROC Horizon College 2014-2015. Digitaal aanmelden?

Economie. ROC Horizon College 2014-2015. Digitaal aanmelden? Beroepsopleidingen 2014-2015 Economie Administratief Medewerker Uniformberoepen Secretariaat Financiële Beroepen Commerciële Dienstverlening Informatie & Communicatie Technologie Juridische Dienstverlening

Nadere informatie

Mbo sprintopleidingen. havisten

Mbo sprintopleidingen. havisten Mbo sprintopleidingen voor havisten : Snel met een diploma naar het hbo óf aan het werk! Mbo kan voor jou als gediplomeerde of ongediplomeerde havist een slimme keuze zijn. Met een sprintopleiding behaal

Nadere informatie

economie & dienstverlening

economie & dienstverlening economie & dienstverlening 2013-2014 www.rocrivor.nl economie en administratie handel en ondernemerschap transport, scheepvaart en logistiek veiligheid en sport toerisme en recreatie media en vormgeving

Nadere informatie

Commerciële opleidingen

Commerciële opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 10 2012-2013 Commerciële opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor

Nadere informatie

Marketing, Economie & Administratie

Marketing, Economie & Administratie Marketing, Economie & Administratie opleidingen 2015 2016 Administratie & Financiële Beroepen Bank- & Verzekeringswezen Juridische Dienstverlening Management Support Marketing, Sales & Communicatie www.rocva.nl

Nadere informatie

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest?

Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing kiest? Wat kun je in het vervolg doen met het uitstroomprofiel marketing? Auteur: Nikki Bleijerveld 1 Wat is het waard als je in het 2 e jaar marketing

Nadere informatie

Economische beroepsopleidingen

Economische beroepsopleidingen Economische beroepsopleidingen Verpleging, Verzorging, Administratie Gehandicaptenzorg, / Commercie / Secretariaat Kinderopvang brengt kennis in praktijk Sociaal pedagogisch werker, Internationale handel

Nadere informatie

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant

Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant Financiële Beroepen niveau 4 Bedrijfsadministrateur/ Assistent-Accountant LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL* 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle** * In Harderwijk en Raalte alleen BOL ** Harderwijk: Westeinde

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

Marketing Medewerker

Marketing Medewerker Commerciële Dienstverlening niveau 4 Marketing Medewerker LEERWEG DUUR PLAATS BOL 3 jaar Harderwijk, Raalte en Zwolle* * Harderwijk: Westeinde 33 / Raalte: Zwolsestraat 63a / Zwolle: Dokterspad 2 Bedrijven,

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND

2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND 2014/2015 OPLEIDINGENGIDS ROC KOP VAN NOORD-HOLLAND MBO-Opleidingen Defensie (Veiligheid en Vakmanschap)...6 Detailhandel...10 Economisch-administratief...14 Horeca...22 ICT...26 Kappen...30 Nautisch College...34

Nadere informatie

Medewerker Marketing & Communicatie

Medewerker Marketing & Communicatie Commerciële Dienstverlening Medewerker Marketing & Communicatie LEERWEG: BOL NIVEAU: 4 DUUR: 3 jaar LESLOCATIE(S): Harderwijk: Westeinde 33 Raalte: Zwolsestraat 63a Zwolle: Dokterspad 2 Bedrijven, organisaties

Nadere informatie

VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING

VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING VRIJE TIJD, LEEFSTIJL & SPORT ECONOMIE & DIENSTVERLENING Leisure & hospitality host en executive Informatiemedewerker en manager Verkoper reizen en manager Receptionist toerisme Frontofficemanager Luchtvaartdienstverlener

Nadere informatie

Handel & Ondernemen. opleidingen 2015 2016. Detailhandel & Groothandel Management & Ondernemerschap. www.rocva.nl

Handel & Ondernemen. opleidingen 2015 2016. Detailhandel & Groothandel Management & Ondernemerschap. www.rocva.nl Handel & Ondernemen opleidingen 2015 2016 Detailhandel & Groothandel Management & Ondernemerschap www.rocva.nl Welkom in een wereld die nooit stil staat Handel & Ondernemen Ben je een commercieel talent

Nadere informatie

GLANDEN REGIO HAA 2013

GLANDEN REGIO HAA 2013 REGIO HAAGLANDEN 2013 OPEN HIER! Kijk ook op www.bekijkjetoekomstnu.nl 3 Oktober 2 0 12 MA 1 ROC ID College 16.00-17.00 DO 4 Wellantcollege 16.00-19.00 DI 16 ROC Mondriaan 16.00-20.00 ZO 28 LIS 12.00-17.00

Nadere informatie