I AM BECAUSE YOU ARE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I AM BECAUSE YOU ARE"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2014 Ubuntu Talent Organisation investeert in talentontwikkeling en sociaal ondernemerschap van kwetsbare jongeren, zodat zij een verschil kunnen maken I AM BECAUSE YOU ARE

2 Terugblik Na een roerig 2013 door het overlijden van voorzitter Lars Spaan en het vertrek van co founder Marieke de Lange, was er de noodzaak voor verandering. De Ubuntu Academy in Kaapstad had inmiddels een jaar haar deuren geopend en founder Renske wilde een stapje terug doen en niet meer de volledige verantwoordelijkheid dragen over het reilen en zeilen van de stichting. Jarenlang heeft ze intensief met Marieke de Lange samengewerkt om Ubuntu groter te maken, projecten van de grond te krijgen, funding te werven, events te organiseren en met vrijwilligers te werken. Vanaf januari 2014 kwam Hester Terpstra als zakelijk leider binnen het team en nam grotendeels de taken van Renske Hofman over. Er waren een aantal vrijwilligers betrokken bij de organisatie, sommige waren al langer bij Ubuntu, anderen waren nieuw. Het was een uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen en de organisatiestructuur goed op de rit te krijgen. Na een jaar kunnen we zeggen dat we met een relatief klein team (3 part time functies) een goede takenverdeling hebben, maar er ook een groep zeer gemotiveerde en betrokken vrijwilligers/studenten bij de organisatie actief zijn die Ubuntu ondersteunen.

3 Projecten Ubuntu Academy Sinds 2006 heeft Ubuntu relatief kleine theaterprojecten geïnitieerd wereldwijd voor straatkinderen, om hen zelfvertrouwen te geven, te laten spelen en stralen en hen een gezicht te geven in hun gemeenschap. Er werd samengewerkt met partnerorganisatie, die het programma zelfstandig door uitvoeren. Met de realisatie van de eerste Ubuntu Academy, die is opgericht is vanaf 2012, een tweejarig programma, verschuift de doelgroep van straatkinderen naar kansarme jongeren van jaar. Het programma is naast creativiteit (theater, muziek, design, film en dans) ook gericht op leiderschap en ondernemerschap. De studenten leren hun unieke talent te ontwikkelen en ontplooien en krijgen de mogelijkheid om iets in de wereld te zetten als social changemakers. Ze worden begeleid in hun ambities naar het vinden van een baan, een vervolgopleiding of het oprichten van een eigen onderneming. De jongeren hebben de motivatie om niet alleen het verschil te maken voor zichzelf, maar ook voor een ander. Een aantal van hen zullen worden opgeleid als Ubuntu coaches, zodat zij hun talenten weer kunnen doorgeven. Tijdens de pilot merken we al dat dit gebeurt, zo is student Spoek tijdens het programma een dansschool begonnen voor 60 kinderen uit zijn township. Met de Ubuntu Academy kunnen we tijdens een intensief en lang programma de impact meten. Vanuit Ubuntu Talent Organisation als moederorganisatie zijn we actief betrokken bij de strategie, missie en visie van de Academy. Met een vast en lokaal team, die het programma uitvoeren, geloven wij dat deze richting duurzaam is en dat de Academy voldoende ingrediënten bevat om zelfredzaam te worden. De volgende koers is dan ook om de pilot succesvol af te ronden en een blauwdruk te schrijven voor toekomstige Ubuntu Academies.

4 Stub De Ubuntu Academy heeft veel verschillende succesvolle projecten gedaan. De meeste projecten zijn lokaal geïnitieerd. Stub is een succesvol internationaal project geweest op de Academy, geïnitieerd door Lisa Ottevanger, kunstenaar Sit en onze partner Kuyichi. Sit heeft een workshop gegeven aan de studenten op de Ubuntu Academy: Finding your creative identity from within. De jongeren onderzochten hun creatieve identiteit en maakten een zelfportret. De portretten werden geëxposeerd in Muti Gallery in Kaapstad. Hier kwamen bezoekers en studenten bij elkaar en deelden ze hun verhalen. Kuyichi gebruikte de portretten in voor een tshirt label. De winst van de tshirt collectie vloeit weer terug naar de Academy.

5 Stars of Alex Het project Stars of Alexandra is gericht op kwetsbare kinderen in Johannesburg, Zuid Afrika. In Alexandra township, een sloppenwijk in Johannesburg, waar de armoede groot is. Het geschatte percentage werklozen in deze wijk ligt rond de 60 procent. Steeds meer mensen bevinden zich in een cirkel van armoede en kinderen komen vast te zitten in dit achterblijvende gebied waar honger, verveling en uitzichtloosheid de standaard zijn. Ze belanden op straat en blijven ook op straat, waar woede, pijn en trauma s hun dagen vullen. Er is geen hoop en geen motivatie om hard te werken. Investeren in ambitie is onbereikbaar omdat er geen eerlijke kans op ontwikkeling wordt gegeven. Voor de derde keer bezocht Ubuntu het project in Alexandra, dat van start gegaan is gegaan is in september In de periode juni t/m augustus vertrokken projectleiders en theatermakers Christiaan Bloem en Annemiek Funneman naar Johannesburg. Met 15 kinderen van 14 jaar en ouder zijn ze teruggegaan om een nieuwe voorstelling met ze te maken voor het Hillbrow Inner City High School Festival. Een samenwerking hervat met Realogile High School en de studenten van deze public school. Middels deze voorstelling willen we kinderen laten stralen en vaardigheden ontwikkelen. Door middel van theater worden ze bewust gemaakt van hun eigen mogelijkheden, bouwen ze zelfvertrouwen op en zien ze hun eigen kracht en potentie en leren positief te denken. Kinderen leren vaardigheden als: teamwork, time management, zelfvertrouwen, presentatievaardigheden en leiderschap. Een nieuwe lokale mentor/coach uit Alexandra zal dit project organiseren, dragen en regiseren. In het nieuwe theater in Pan Africa Alexandra werden de repetities gehouden, een enorme upgrade voor het project. Hilbrow theatre investeert mee in het project door de mentor financieel te ondersteunen en coaching.

6

7 Funding We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat traditionele funding steeds minder mogelijkheden biedt om onze projecten te kunnen blijven financieren. Een structurele inkomstenbron blijft een grote uitdaging voor Ubuntu, maar is wel noodzakelijk om bestaansrecht te houden. In 2014 zijn er nieuwe mogelijkheden onderzocht om op andere wijze funding te creëren. Vriendencampagne (donateurs) Er zijn in het afgelopen jaar meerdere poging geweest om nieuwe vrienden te werven. Tijdens de Wishing Wall op Koningsdag, via social media. Echter, bleek het nog niet zo gemakkelijk te zijn. Wat we gemerkt hebben is dat het soms lastig is om tussen andere (grote) stichtingen, die een korte termijn noodoplossing bieden, een noodzaak te geven met onze projecten en dat het soms lastig is om onze boodschap goed uit te dragen: wat doen we nu precies en waarom moeten mensen in Ubuntu investeren? Wat we vooral hebben geleerd is dat we bij de kern moeten blijven houden: talentontwikkeling, verbinding, sociaal ondernemerschap. Daarbij hebben we ons Brand Heart onderzocht, aangeboden door onze ambassadeur Laurens Hoekstra, van communicatiebureau Nykamp Nyboer. Als onderdeel van de vriendencampagne is Studio Ubuntu in 2014 in het leven geroepen. In Studio Ubuntu geven we inspirerende workshops voor ons warme netwerk, bestaande en nieuwe donateurs, ambassadeurs en vrijwilligers. Op deze manier geven we iets terug en laten we de mensen ook zelf ervaren hoe talentontwikkeling bijdraagt.

8 Ubuntu Experience De eerste Ubuntu Experience is georganiseerd: een volledig georganiseerde reis naar Kaapstad, met een bezoek aan de Academy en haar studenten. Tijdens deze week gaven de jongeren de bezoekers een voorstelling op het gebied van dans, muziek en theater. Er werd een bezoek gebracht aan de townships en er werden diverse excursies georganiseerd. Tot slot kregen de bezoekers diverse workshops aangeboden, zoals meditatie en coachingsessie.

9 Charity Event Het Charity Event was ook dit jaar een groot succes. dit jaar konden we door een samenwerking met Orange Babies gebruik maken van een unieke setting, een goede techniekpartner en een geweldige locatie: Kromhouthal Amsterdam. De kosten konden we vanwege deze samenwerking laag houden, terwijl we een ongelofelijke professionaliseringsslag hebben weten te maken. Het was een enorme uitdaging om met een klein team van 3 mensen zo n grote productie voor elkaar te krijgen.

10 Campagne We hebben zeefdrukken van het artwork Stub boy van kunstenaar Sit laten afdrukken en tijdens een kleine campagne verkocht. Alhoewel het niet heeft opgeleverd wat we hadden gehoopt, zijn we blij met het resultaat.

11 Relatiebeheer en communicatie We hebben gemerkt dat het belangrijk is om ons warme netwerk, zoals vrienden, vrijwilligers, ambassadeurs en partners warm te houden. Ubuntu bestaat vanuit de filosofie I am because you are. Het is daarom belangrijk dat we dit overal doorvoeren. Voor teamleden, vrijwilligers en ambassadeurs gaan we daarom inspelen op v erbinding, zingeving, delen van kennis, talentontwikkeling. Vrijwilligers Door het vertrek van een aantal vrijwilligers hebben we dit jaar geïnvesteerd in een duurzame relatie met een nieuwe groep vrijwilligers en de aantal vrijwilligers die al langer betrokken zijn bij Ubuntu. We geloven dat we hen iets kunnen aanbieden, waarvoor zij zich ook inzetten: talentontwikkeling. De meeste vrijwilligers zijn betrokken geweest bij het Charity Event. Vanuit deze nieuwe groep, zijn er een aantal van hen geweest die zo enthousiast waren, dat we hebben gekeken naar kansen om met hen verder te kunnen blijven samenwerken. Nieuwe website In 2014 hebben we gekozen voor een nieuwe website. Tevens hebben we een stabiele hostingpartij gevonden die ondersteuning geeft op het gebied van beveiliging en back up support.

12 Toekomstplannen In 2015 gaat Ubuntu zich richten op de Ubuntu Academy in Nederland. In dit jaar zal de pilot van de Ubuntu Academy in Kaapstad afronden. Met deze resultaten kunnen we een blauwdruk schrijven. Daarnaast gaan we het onderzoek starten naar de doelgroep en organisaties. Per jaar investeren we een groot bedrag in de Academy, het doel is dat zij zelfredzaam worden en lokaal funding kunnen realiseren. De Academy is inmiddels lokaal geregistreerd en zal halverwege 2015 de strategie en koers bepalen voor de toekomst. Gelijktijdig onderzoeken we in Nederland de kansen om Ubuntu Academy Nederland te realiseren. De ambitie is om in 2016 te starten.

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien.

Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien. Jaarverslag Talentcoach 2018 Met Lef doorgroeien www.talentcoach.nl V a n t a l e n t n a a r s u c c e s Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust bent

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS 2016 Leonie Jansen 2016 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN

Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht BELEIDSPLAN Stichting Kalinga Abstederdijk 28N 3582 BM Utrecht 06 16356365 info@kalinga.nl BELEIDSPLAN 2019-2021 Inhoud Inleiding... 3 1. Missie/visie... 4 1.2 Doelstelling... 4 1.3 Strategie... 4 2. Huidige situatie...

Nadere informatie

Maak het verschil. Jaarverslag Talentcoach 2015 kort & bondig.

Maak het verschil. Jaarverslag Talentcoach 2015 kort & bondig. Maak het verschil Jaarverslag Talentcoach 2015 kort & bondig www.talentcoach.nl Het succes van Talentcoach Talentcoach gelooft dat iedereen in onze samenleving succesvol kan zijn. Pas als je je bewust

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba -1- Hoofdstuk 1 Inleiding In april 2004 vertrok Hetty Bloem naar Kriel (Zuid Afrika) en werkte in het kindertehuis van de Shelter Ministries. Gedurende

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie

Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in Actie 1 Stichting Samen in Actie Deimanstraat 43 2522 BC Den Haag Tel. 0649902721 KvK: 27314656 Postbank: 4129710 E: stichtingsa@ziggo.nl W: www.stichtingsa.nl Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2009 Stichting Samen in

Nadere informatie

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS

JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS JAARPLAN STICHTING LMSTANDARD SUPPORTS 2015 Leonie Jansen 2015 Inhoudsopgave 1. Gegevens stichting... 3 2. Raad van Toezicht, Bestuur en Vrijwilligers... 3 3. Visie en missie Stichting LMStandard Supports...

Nadere informatie

Talentcoach doorbreekt patronen

Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach Talentcoach doorbreekt patronen Talentcoach is een social profit organisatie. Wij gaan niet voor financiële winst, maar voor sociale winst. Mensen willen mee doen, maar zijn niet (meer) in

Nadere informatie

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3 Beleidsplan Stichting Little Superheroes 2017-2018 1 Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 VISIE 3 MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 SAMENWERKING MET LOKALE PARTNER(S) 3 PROJECTEN KORTE TERMIJN 4 PROJECTEN LANGE

Nadere informatie

PROJECT I AM JAARVERSLAG 2015/2016

PROJECT I AM JAARVERSLAG 2015/2016 PROJECT I AM JAARVERSLAG 2015/2016 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 INLEIDING 4 MISSIE 5 DOELSTELLINGEN 5 STRATEGIE 5 ORGANISATIESTRUCTUUR 10 BESTUUR 10 LOKALE PARTNER 10 VRIJWILLIGERS 10 DOEL VAN DE STICHTING

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind

Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind Projectplan creatief talent verbinden Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl Voorstelling Kompas, slotapplaus, Junushof Wageningen, 2009 Onbekend maakt onbemind De werelden

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt!

FOLLOW YOUR SUN LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / Missie: ieder kind straalt! LESSENREEKS GROEP 7 & 8 SCHOOLJAAR 2018 / 2019 Follow your Sun biedt 10 wekelijkse lessen van 1.5 uur waarin kinderen hun talenten en die van hun klasgenoten ontdekken en leren te gebruiken. Tijdens de

Nadere informatie

Wie we zijn en waar we vandaan komen

Wie we zijn en waar we vandaan komen Wie we zijn en waar we vandaan komen Het Utrechtse Catching Cultures Orchestra is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen blazersensemble De Tegenwind en de Band Zonder Verblijfsvergunning geleid

Nadere informatie

SUPPORTING THE LOCALS WE LOVE. INNOVATING THE SECURITY INDUSTRY.

SUPPORTING THE LOCALS WE LOVE. INNOVATING THE SECURITY INDUSTRY. INNOVATING THE SECURITY INDUSTRY. Our innovative approach to operating a security company will see investment into your community. SUPPORTING THE LOCALS WE LOVE. We are proud to say that our profits are

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG Stichting Sport Develops You Foundation. Eerlijkheid door Sport. Jaarverslag 2016 JAARVERSLAG 2016 Stichting Sport Develops You Foundation Eerlijkheid door Sport 1 Inhoudsopgave: Voorkant: 1 Inhoudsopgave: 2 Voorwoord: 3 Missie, Visie & Werkwijze: 4 Programma s 5 Resultaten 6 Evaluatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent

BELEIDSPLAN De Stichting Urban Talent BELEIDSPLAN 2019-2023 Naam: KvK: 859869143 Referentie Beleidsplan-2019-2023 Datum 06-06-2019 Status Auteur(s) Definitief A.R. Nonnekes M. Mellema 1. Inleiding In 2019 werd opgericht. Dit beleidsplan heeft

Nadere informatie

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba

Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba Beleidsplan stichting Vrienden van Indlu Yethemba -1- Hoofdstuk 1 Inleiding In april 2004 vertrok Hetty Bloem naar Kriel (Zuid Afrika) en werkte in het kindertehuis van de Shelter Ministries. Gedurende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Oprichting De Nederlandse Stichting Docenten voor Afrika is statutair gevestigd te Velsen, opgericht op 12 maart 2009. Registratie De stichting is ingeschreven

Nadere informatie

NGO Mama Cash winnaar Engage the Future

NGO Mama Cash winnaar Engage the Future EndemolShine Beyond deelt expertise en produceert winnende campagne My Body Is Mine NGO Mama Cash winnaar Engage the Future De Nederlandse NGO Mama Cash, die vrouwen, meiden en transgenders ondersteunt

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

Project: Gooseberry Community Eindrapportage

Project: Gooseberry Community Eindrapportage Project: Gooseberry Community Eindrapportage Dit is het eindrapport voor het deelproject "Gooseberry Community", behorende bij de aanvraag Ecultuur van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, 8 Februari

Nadere informatie

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016

Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Stichting Jumpstart Jr. Muziekinstrumentenfonds 2012 2016 Inhoudsopgave Doel en focus Instrumenten strategie aanschaf barokke setup onderhoud en taxatie aankoopplan Musici gewenst resultaat talenten 2011

Nadere informatie

Jaarverslag St. Samen Redzaam

Jaarverslag St. Samen Redzaam Jaarverslag St. Samen Redzaam 2016 Barrie (links) met jobmaatje Julia Samen Redzaam 2016 Inhoud Inleiding: Lokale samenleving versterken 3 Meerwaarde ReconnAct 4 Financiering 4 Resultaten 5 Training en

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma

Ondernemerschap Programma Speciaal voor Limburgse Fruittelers Telers Ondernemerschap Programma Met een positief perspectief en het juiste financieel inzicht op weg naar een toekomstbestendig fruitteeltbedrijf in Limburg Haal meer

Nadere informatie

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017

Inhoudelijk jaarverslag Stichting Follow your Sun 2017 FOLLOW YOUR SUN ONTDEK JOUW ZON GELOOF IN JEZELF EN STRAAL Ruim honderd kinderen ontdekten hun talenten en ontwikkelden meer zelfvertrouwen tijdens de 10-delige Follow your Sun lessenreeksen Inhoudelijk

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2017

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2017 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2017 Versie 1.1 Inleiding In 2016 stond de fondsenwerving op een wat lager pitje. Desondanks hebben we weer een paar mooie projecten gerealiseerd waarmee we

Nadere informatie

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan.

Wij bieden, op maat, een uitgebreid en intensief begeleidingstraject op de werkplek aan. Profielschets directeur OBS Het Toverkruid ELK KIND IS UNIEK! Algemeen In de gemeente Asten zijn twee basisscholen van PlatOO gesitueerd; OBS Het Toverkruid en OBS de Horizon. PlatOO zoekt voor OBS Het

Nadere informatie

Team Academy 1 PERÚ KICKSTART JE TOEKOMST IN PERU...

Team Academy 1 PERÚ KICKSTART JE TOEKOMST IN PERU... Team Academy 1 PERÚ KICKSTART JE TOEKOMST IN PERU... 2 Team Academy Team Academy 3 1WAT DACHT JE VAN... samen met een kleine groep jonge mensen naar de andere kant van de wereld reizen en een andere cultuur

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

Ontdek je managementsupport.nl/event

Ontdek je managementsupport.nl/event e-pocket Ontdek je managementsupport.nl/event Beste talentvolle professional, Bedankt dat je de e-pocket Ontdek je talent hebt gedownload! Met deze e-pocket kun je een eerste stap zetten om je persoonlijke

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland Jaarplan 2014 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2014 Kameroen / Nederland Inleiding LiveBuild is een organisatie met veel ambitie, enthousiasme en passie. Wij geloven in de positieve kracht van eenieder

Nadere informatie

VOORUITBLIK

VOORUITBLIK VOORUITBLIK 2016-2019 VISIE ELANCE ACADEMY ELANCE Academy is sinds 2010 expert in het bevorderen van het emancipatieproces van meiden en jonge vrouwen in Amsterdam. ELANCE Academy gelooft in een wereld

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Beleidsplan Liberi Foundation

Beleidsplan Liberi Foundation Beleidsplan 2016 2021 Liberi Foundation Inhoudsopgave 1. Over Liberi Foundation 2. Beleid 3. Ideologische grondslag 4. Communicatie 5. Inkomsten / uitgaven en vermogensbeheer 6. Bestuur Met dit beleidsplan

Nadere informatie

CONNECT, Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind

CONNECT, Projectplan. creatief talent verbinden. Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl. Onbekend maakt onbemind Projectplan CONNECT, creatief talent verbinden Een project van Theaterwerkplaats Kazou www.theaterwerkplaatskazou.nl Voorstelling Kompas, slotapplaus, Junushof Wageningen, 2009 Onbekend maakt onbemind

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 t/m 2016

Beleidsplan 2012 t/m 2016 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Mei 2012 Beleidsplan 2012 t/m 2016 Inleiding Dit beleidsplan is het resultaat van een voortgaand proces, waar we sinds twee jaar aan werken. In die periode is het volgende gebeurd.

Nadere informatie

Welk talent heb jij voor de zorg? If you know what drives you, you know where to go!

Welk talent heb jij voor de zorg? If you know what drives you, you know where to go! O Talent Zorg Welk talent heb jij voor de zorg? O Talent Zorg laat jongeren van 10 tot 16 jaar zelf ontdekken welke talenten en passies zij hebben voor een opleiding en werk in de zorg. If you know what

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6.

INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2. Inleiding 3. Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5. Communicatie 6. INHOUDSOPGAVE: Vooraf 2 Inleiding 3 Doelstellingen, strategie en belangrijkste activiteiten 4-5 Communicatie 6 Fondsenwerving 7 Personeel & Organisatie 8 Financiele onderbouwing 9 Kernwaarden 10 1 Vooraf

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst

Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Introductie over ons Presentatie werkwijze en business model Aan de slag met oefening naar keuze Presentatie groeimodel toekomst Stel je vragen gerust tussendoor! Opzet workshop Onze missie Starters4Communities

Nadere informatie

Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Het werk van Raket: hard nodig Platform voor mensen met een arbeidsbeperking

Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Het werk van Raket: hard nodig Platform voor mensen met een arbeidsbeperking Achtergrond Raket Award: voor organisaties die het wel goed doen Op 1 november 2018 wordt door Stichting Raket de allereerste Raket Award uitgereikt. Een onderscheiding voor het bedrijf dat volgens de

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

De Weekend Academie- jaarverslag 2016

De Weekend Academie- jaarverslag 2016 De Weekend Academie is expert op het gebied van talentontwikkeling, mentorschap en gezinscoaching. Wij ondersteunen gemotiveerde jongeren en hun ouders bij hun ontwikkeling en het vergroten van hun zelfredzaamheid

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens

Bedrijfsprofiel. Constant Jurgens Bedrijfsprofiel Het succes van een bedrijf wordt gecreëerd door de mensen die er werken. Hun ideeën, motivatie en vaardigheden, hun normen en waarden, maar ook hun persoonlijkheden zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015

Stichting International Development Student Society Nederland. Beleidsplan 2014-2015 Stichting International Development Student Society Nederland Beleidsplan 2014-2015 Delft, juni 2014 Oosteinde 242a 2611 SV Delft +31 (0) 647434808 Kvk-nummer: 58297618 Fiscaal nummer: 852972076 Dossiernummer:

Nadere informatie

Begeleiding en coaching van begaafde (potentiële) drop-outs. Slim Begeleiden maart 2018

Begeleiding en coaching van begaafde (potentiële) drop-outs. Slim Begeleiden maart 2018 Begeleiding en coaching van begaafde (potentiële) drop-outs T A L E N T Slim Begeleiden Albert Kaput Regionaal Support Netwerk voor Creativiteit en talentontwikkeling Arnhem - Nijmegen In ontwikkeling...

Nadere informatie

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014

Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Stichting Kansvol Jaarverslag 2014 Inhoud 1. De organisatie p.2 Oprichting Stichting Kansvol Doelstellingen Werkwijze Opstartfase Onderweg naar 2015 2. Activiteiten p.3 Kunstproject met Toevlucht Activiteitenmiddag

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 02 Inhoud Inhoud Inleiding Visie en Missie Projecten Aanpak Toekomst p. 3 p 3 p. 4 p. 4 p. 7 03 Inleiding Visie en Missie Inleiding EducAIDed streeft naar goed onderwijs voor iedereen.

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation!

Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Vmbo-leerlingen aan de slag voor de Johan Cruyff Foundation! Geven jouw leerlingen kinderen meer ruimte om te sporten en te bewegen? Vmbo ers ontdekken en ontwikkelen hun vakmanschap met Vakkanjers. Dit

Nadere informatie

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka

Even voorstellen. Het project Bakery School Sri Lanka Bakery School Sri Lanka Project plan 2015 2016 Even voorstellen PURE! zet zich in om een blijvende bijdrage te leveren aan de zelfredzaamheid van en de kansen voor kinderen, jongeren en moeders in Azië.

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

DRAAIBOEK. Leon Muilwijk

DRAAIBOEK. Leon Muilwijk DRAAIBOEK CIRCULAIR HERONTWERP Leon Muilwijk 06-10986515 IDEEJA draaiboek fase 1 PRE-PRODUCTIE Nederland verandert in een circulaire samenleving. Behalve beleidsmakers en vooruitstrevende bedrijven, weten

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

O Talent Werk Explorum

O Talent Werk Explorum O Talent Werk Explorum Welk talent heb jij voor welk werk? O Talent Werk laat iedereen zelf ontdekken en zelf verwoorden welke talenten en passies zij hebben en welk werk daarbij past. If you know what

Nadere informatie

Stichting The Next Stage

Stichting The Next Stage 16 maart 2017 Stichting The Next Stage Beleidsplan Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doel van de stichting... 3 2.1. Doel... 3 2.2 Visie... 3 2.3 Missie... 3 2.4 Doelstelling... 3 2.3 Resultaten... 4 3. Activiteiten...

Nadere informatie

Een korte handleiding

Een korte handleiding Een korte handleiding Inleiding Je gaat deelnemen of bent in elk geval geïnteresseerd in deelname aan een kennisuitwisseling gefaciliteerd door E-motive. Zo n uitwisseling kan bestaan uit het bijwonen

Nadere informatie

Wat is Breinvoorkeuren NBI?

Wat is Breinvoorkeuren NBI? Nederlands agentschap Neethling Brain Instruments www.breinvoorkeuren.nl Wat is Breinvoorkeuren NBI? En hoe is Breinvoorkeuren NBI te gebruiken? Groenewege 144 Noordwijkerhout, 2211EP KvK: 28105672, BTW:

Nadere informatie

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf

Ondernemerschap Programma. Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Telers Ondernemerschap Programma Van idee naar actie: nu én in de toekomst een succesvol fruitteeltbedrijf Haal meer uit uzelf en vergroot uw kansen in de markt Niets doen is geen optie Nederlandse fruittelers

Nadere informatie

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 Voorstel Gevraagde bijdrage Eenmalige sponsoring voor Stichting Zanzibits Het gesponsorde bedrag zal worden verdubbeld door Stichting de Wilde Ganzen Stichting Zanzibits

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Versie mei Beleidsplan

Versie mei Beleidsplan Versie mei 2014 Beleidsplan Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Care4Foundation voor de periode mei 2014 t/m 31 december 2017. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten

Nadere informatie

IT S MORE FUN TO BE A PIRATE THAN TO JOIN THE NAVY - STEVE JOBS OPLEIDING ONDERNEMERSCHAP, MBO-4 MARKETING & COMMUNICATIE

IT S MORE FUN TO BE A PIRATE THAN TO JOIN THE NAVY - STEVE JOBS OPLEIDING ONDERNEMERSCHAP, MBO-4 MARKETING & COMMUNICATIE IT S MORE FUN TO BE A PIRATE THAN TO JOIN THE NAVY - STEVE JOBS OPLEIDING ONDERNEMERSCHAP, MBO-4 MARKETING & COMMUNICATIE 2 De wereld wordt steeds complexer. De economie, technologie, communicatie en bedrijven

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ. Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ. Mike Janssen Branddoctors Mixe

Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ. Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ. Mike Janssen Branddoctors Mixe Hoezo Buitengewoon? Wideke Nijdam Zorgmanager ETZ Marieke van Bommel Hoofd Communicatie ETZ Mike Janssen Branddoctors Mixe mike@branddoctors.com ICURO - NIAZ High level trefdag, 16 december 2016 Branddoctors

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2015 PURE! Foundation Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2015. Terugkijkend op het afgelopen jaar hebben we met het bestuur een belangrijke basis gelegd voor de toekomst

Nadere informatie

INHOUDELIJKE EINDRAPPORTAGE 2015

INHOUDELIJKE EINDRAPPORTAGE 2015 INHOUDELIJKE EINDRAPPORTAGE 2015 INLEIDING CRE8 social venture is een winkel én werkplaats in het centrum van Amsterdam waar alles draait om digitaal fabriceren, zoals 3d printen en lasersnijden. CRE8

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Eerste Hulp bij Crowdfunding

Eerste Hulp bij Crowdfunding Eerste Hulp bij Crowdfunding www.eerstehulpbijcrowdfunding.nl info@eerstehulpbijcrowdfunding.nl 0 2 Crowdfunding biedt ruimte voor vernieuwing, duurzaamheid en maatschappelijk relevante ideeën die door

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Op weg naar duurzame ontwikkeling van stedelijk toerisme. Ko Koens Academy for Hotel and Facility Management Vakantiebeurs Utrecht - 14-01-2015

Op weg naar duurzame ontwikkeling van stedelijk toerisme. Ko Koens Academy for Hotel and Facility Management Vakantiebeurs Utrecht - 14-01-2015 Op weg naar duurzame ontwikkeling van stedelijk toerisme Ko Koens Academy for Hotel and Facility Management Vakantiebeurs Utrecht - 14-01-2015 Irritante toeristen Stedelijk toerisme Stedelijk toerisme

Nadere informatie

Optimist Club Nederland

Optimist Club Nederland Optimist Club Nederland Algemene Ledenvergadering 2013 Plezier, Trainen, Winnen Focus OCN Doelstellingen lange termijn vanuit WAAROM OCN Doelstelling korte termijn Activiteiten tbv realiseren van vastgestelde

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world

Inspiration, Business & Innovation. Each of us can change your world Inspiration, Business & Innovation Each of us can change your world Optimism Welkom, leuk dat je de tijd neemt om dit even te lezen. Wij zijn Gotogrow en succesvol in commerciële dienstverlening. Wat wij

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken?

Wat was voor jou de belangrijkste reden om aan dit project mee te werken? Carpe Diem! Afgelopen december vertrokken vijf Nederlandse dames naar het prachtige Zuid-Afrika om hier mee te werken aan een summerschool in een township in Hermanus. Dit is een project van People4Change,

Nadere informatie

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland

Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland Jaarplan 2015 Kameroen/Nederland LiveBuild Jaarplan 2015 Kameroen / Nederland Inleiding Komend jaar vieren we het lustrum van zowel de 24uurLiveBuild als de Afsluitrace. Onze jonge organisatie bestaat

Nadere informatie

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin.

Het (verder) versterken van de leefbaarheid in multiculturele buurten, wijken en regio s, een en ander in de ruimste zin. Stichting De Wijk is van ons Allemaal is opgericht op 24 februari 1997. De roepnaam van de stichting is WijkAlliantie. De statuten omschrijven het doel van de stichting als volgt: Het (verder) versterken

Nadere informatie

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC

Algemene informatie stichting ElizaYo. adres : Donk 38 postcode : 8266 JC stichtingsplan Algemene informatie stichting ElizaYo adres : Donk 38 postcode : 8266 JC plaats : Kampen telefoonnummer : 038-3318026 emailadres : post@elizayo.nl website : www.elizayo.nl oprichtingsdatum:

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Maastricht

Jaarverslag 2015 Maastricht VOORWOORD Een bijzonder jaar voor Dress for Success Maastricht, dat kunnen we rustig stellen. Allereerst, de intensieve voorbereidingen en inspanningen om te komen tot formele erkenning van de 10 e winkel

Nadere informatie

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian

Stichting Leaders of Today. Beleidsplan. Samensteller: Andre Damian Stichting Leaders of Today Beleidsplan 2016 Samensteller: Andre Damian 15-4-2016 Inhoud Inleiding... 3 Onze missie... 4 Ambitie... 4 Actueel beleid 2015-2016... 5 Bestuur... 5 Projectbegroting... Fout!

Nadere informatie

Bestuur search 2017. Solliciteren kan tot 25 juni

Bestuur search 2017. Solliciteren kan tot 25 juni Bestuur search 2017 Solliciteren kan tot 25 juni Wat is de SHC? Historie De Sustainable Healthcare Challenge (SHC) is een jonge stichting opgericht door jonge mensen. In 2012 kregen toenmalige studenten

Nadere informatie

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN

Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN Leiderschap in je community GETALENTEERDE MAAR KANSARME JONGEREN LEREN EEN SOCIAAL PROJECT OPZETTEN 2012 2014 Wie? Che Amigo is een dynamische stichting die zich sinds 2007 inzet voor beter onderwijs en

Nadere informatie

PORTA CREATIO. Handleiding

PORTA CREATIO. Handleiding 1 PORTA CREATIO Handleiding 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelstelling.. 4 Wie komt in aanmerking. 5 Procedure. 6 Privacy disclaimer 7 Contactinformatie 8 3 Inleiding In Porta Creatio worden creatieve projecten

Nadere informatie

ONLINE MARKETING STAGE Change people s lives, and your own

ONLINE MARKETING STAGE Change people s lives, and your own ONLINE MARKETING STAGE Change people s lives, and your own Wie zijn wij: Het Inner Beauty Retreat is een vijfdaags retreat wat en we overdrijven niet levens verandert. Met yoga, meditatie, breathwork en

Nadere informatie

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid.

Jaarrapportage 2011. Deze presentatie is een rapportage van de. en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Jaarrapportage 2011 Deze presentatie is een rapportage van de activiteiten van Stichting Present Gouda in 2011 en is bedoeld als verantwoording voor de activiteiten die zijn ontplooid. Samenvatting 2011

Nadere informatie

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland

Stichtingsplan. Stichting San Lucas Nederland Stichtingsplan Stichting San Lucas Nederland Bestuur Stichting San Lucas Nederland Oktober 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Visie, Missie, Doel & Resultaten...4 3. Activiteiten...5 4. Organisatie...6

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

wat doen we aandacht ambitie leren dialoog

wat doen we aandacht ambitie leren dialoog wat doen we Schooldialoog helpt scholen in het voortgezet onderwijs met hun visie en identiteit, verbetering schoolcultuur, schoolplannen die uitkomen, inspirerende teamdagen, een school als lerende organisatie

Nadere informatie

Profielschets. schooldirecteur cbs De Schatkaart

Profielschets. schooldirecteur cbs De Schatkaart Profielschets schooldirecteur cbs De Schatkaart Octant zoekt : Een inspirerend en visionair leider, die het nieuwe schoolconcept met enthousiasme en daadkracht gaat uitrollen om cbs De Schatkaart een bloeiende

Nadere informatie

VAN AANBOD NAAR AANDACHT SCHOOLPLAN

VAN AANBOD NAAR AANDACHT SCHOOLPLAN VAN AANBOD NAAR AANDACHT SCHOOLPLAN 2015-2020 Leerling participatie 1.0 leerlingen betrokken bij de organisatie 2.0 leerlingen ondersteunen het leerproces van anderen (Peer Support) 3.0 leerlingen als

Nadere informatie