Zelfevaluatie Midden 2016 Inhoud

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zelfevaluatie Midden 2016 Inhoud"

Transcriptie

1 Zelfevaluatie Midden 2016 Inhoud Het risicoprofiel (Movare Monitor)... 2 Toelichting bij het risicoprofiel... 3 De Iep Eindtoets LOVS toetsen: dwarsdoorsnede... 5 LOVS groepsanalyses Kengetallen Veiligheid... 22

2 Het risicoprofiel (Movare Monitor)

3 Toelichting bij het risicoprofiel Toezichtarrangement Op grond van de resultaten volstaat de inspectie met een toezichtarrangement op het niveau BASIS. Dat betekent dat de inspectie de school en het bestuur ruimte geeft om hun eigen kwaliteitszorg vorm te geven. Eindresultaten Na een jaar onvoldoende eindopbrengsten, zitten we nu weer op voldoende. De ongewogen score op de IEP (81.5) is vergelijkbaar met een Cito score De regels voor het uitvinken zijn niet geheel duidelijk. De twee kinderen die naar SO zijn tellen zeker niet mee. Drie kinderen hebben op de NIO toets een indicatie voor PrO. Als wij deze ook niet meetellen, komen we zelfs op niveau goed. Tussenresultaten Midden en Eindafname: In de tussenresultaten op basis van de CITO LOVS toetsen is het aantal tussenresultaten met een risico (rood) fors toegenomen. Lezen op woordniveau in groep 3, begrijpend lezen in groep 5 en 7 en rekenen in groep 7 zijn onder de ondergrens gezakt. Op de E-afname is echter alles weer herstel. Van begrijpend lezen is er geen E afname in de bovenbouw. Nieuw is een rood voor rekenen eind groep 5. Dit heeft onze aandacht. De inspectie beoordeelt geen tussenopbrengsten meer. Er zijn geen indicatoren voor alle toetsen. Kernindicatoren De kernindicatoren zijn in 2014 beoordeeld door de inspectie. Op alle onderdelen voldoende (zie inspectierapport op de website). In- uit- doorstroom De in- en doorstroomgegevens zijn laag. We laten steeds meer kinderen doorstromen, waardoor de basisschool binnen acht jaar wordt doorlopen. De grafiek met leerlingaantal ontwikkeling laat een dalende tendens zien. Het aantal gewichtenleerlingen loopt mee terug (nu 6%), terwijl we in de praktijk zien dat we veel meer leerlingzorg binnenkrijgen dan we gewend waren. Deze zorg zit vaak in omgevingsfactoren en in al vroegtijdig bij instromers (d.w.z. 4 jarigen) gesignaleerde achterstanden. Ook kinderen die instromen vanuit een andere basisschool brengen vaker wel, dan niet zorgsignalen met zich mee. We concluderen dat er in het geval van onze school weinig relatie is tussen het aantal kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte en het aantal kinderen waarvan beide opvoeders een lager opleidingsniveau hebben bereikt dan gewichtencategorie nul. Volgend schooljaar daalt het aantal leerlingaantal naar verwachting van 353 naar 342. Het bestuur verdeelt de beschikbare formatie over de onder haar ressorterende scholen. Met de beschikbare leerkrachtformatie kunnen we net als vorig jaar tot 14 groepen te komen (8 homogeen, 6 combi).

4 De Iep Eindtoets 2016 De gemiddelde standaardscore op de eindtoets 2015 was met 531,4 schrikbarend laag. Naar aanleiding hiervan zijn we een verbeterplan gestart in groep 7 en 8. Dit heeft een mooie eindscore opgeleverd. Schoolscore 82 (IEP rondt af op een heel getal; 81.5)

5 LOVS toetsen: dwarsdoorsnede Hoeveel leerlingen scoren boven landelijk gemiddeld (A of B)? We streven naar 50% in alle leerjaren. In de groepsbespreking hebben de IB-ers en de groepsleerkrachten deze resultaten besproken, inclusief groepsanalyse (voortgang van de groep) en vaardigheidsgroei (wie is gegroeid, wie niet). Medio : In deze dwarsdoorsnede zien we dat de school grotendeels bovengemiddeld presteert. Er zijn dus meer AB leerlingen, dan CDE. In de volgende groepen halen teveel leerlingen een onder gemiddelde score: In groep 8 RW; in groep 7 RW en BL, in groep 6 WS, in groep 5 RW, BL en WS, in groep 4 RW en WS, in groep 3 RW, BL en DMT. Eind: In groep 6 en 7 zijn nu alle toetsen op een bovengemiddeld niveau. In groep 5 is vooral rekenen een aandachtspunt. Dat woordenschattoetsen lager scoren in de middenbouw zijn wij inmiddels wel gewend. In groep 3 is de nieuwe toets Begrijpend Lezen lager dan landelijk gemiddeld gemaakt. Op de volgende pagina s volgen de dwarsdoorsnedes van de verschillende toetsen per leerjaar.

6 Dwarsdoorsnede Taal en Rekenen voor kleuters Groep 1 en 2 zijn alle toetsen zowel midden als eind boven landelijk gemiddeld. Uitgesloten zijn de kinderen van groep 1d, die zo recent zijn ingestroomd dat de testuitslag nog niet valide is.

7 Dwarsdoorsnede Rekenen M: Nog maar in twee van de zes leerjaren hebben meer dan de helft van de kinderen een boven landelijkgemiddelde score. In groep 8 is flinke inhaalgroei geweest. De huidige didaktiek blijkt echter ondanks alle harde werk en inspanning te weinig rendement te hebben. E: In groep 3 en 7 ligt het aantal AB scores nu boven landelijk gemiddeld. In groep 4 en 5 niet, maar er is wel groei zichtbaar.

8 Technisch lezen is de basis voor veel andere vaardigheden. Daarom kiest De Meridiaan in samenwerking met Onderwijsstichting Movare voor een leesverbetertraject. Meer uitgebreide analyses van het lezen vinden daar plaats. Conclusies op groepsniveau en specifieke doelstellingen worden opgenomen in het leesverbeterplan. M: In groep 3 heeft meer dan de helft van de kinderen een score onder landelijk gemiddeld. In de bovenbouw is er een opvallend groot aantal A en B scores. Leerjaar 5 laat een flinke ontwikkeling zien en haalt net niet de 50% norm. E: In alle leerjaren scoort nu meer dan de helft van de kinderen boven het landelijk gemiddelde. Het aantal zeer zwakke scores (E) neemt af.

9 Al jaren zakt op de toets Woordenschat het niveau van E3 naar M4, om vervolgens zonder extra inspanningen in groep 5 of 6 omhoog te schieten naar een gemiddeld niveau of hoger. De inspectie heeft aangegeven hier dan ook niet teveel aandacht aan te besteden. Sinds is er meer structurele aandacht voor woordenschat in de nieuwe taalmethode Taal op Maat. M: In groep 4, 5 en 6 scoort meer dan de helft van de leerlingen onder landelijk gemiddeld. In groep 7 en 8 zien we groei. E: In groep 4, 5 scoort meer dan de helft van de leerlingen onder landelijk gemiddeld. In de overige groepen zien we groei.

10 Dwarsdoorsnede Begrijpend lezen en Begrijpend luisteren M: In groep 5 en 7 scoort minder dan de helft van de leerlingen AB op het onderdeel Begrijpend lezen. In groep 4 en 5 is zichtbaar dat het begrip (zonder lezen) er wel is. E: Er is alleen een eindafname in leerjaar 3 en 4 (alleen BL).

11 Dwarsdoorsnede Spelling en Spelling Werkwoorden M: In groep 5, 7 en 8 scoort minder dan de helft van de leerlingen AB op het onderdeel spelling. E: Alleen in leerjaar 5 scoort net minder dan de helft van de kinderen AB. In de andere groepen ruim meer dan de helft.

12 LOVS groepsanalyses De dwarsdoorsnede geeft een beeld van het aantal kinderen met een AB of CDE score. Daarmee weten we nog niet wat de gemiddelde groepsscore is. Daarom bekijken we ook hoe de gemiddelde vaardigheid van de kinderen als groep is toegenomen op de verschillende toetsen. Stijging bij woordenschat en rekenen, ingecalculeerde daling bij spelling. Alle gemiddelde scores zijn nu boven landelijk gemiddelde. Hier is effectief gewerkt! Het grootste rendement is behaald in 8A.

13 De gemiddelde score op rekenen en spelling daalt fors. DMT, WS en BL stijgen. Er diende na de M afname wel iets te gebeuren aan RW en SP. De aanpak van het verbeterplan blijkt succesvol.

14 In jaargroep 6 zijn alle gemiddelde scores nu boven landelijkgemiddeld. BL zakt, WS stijgt

15 De gemiddelde score in leerjaar 5 op elk onderdeel is ondergemiddeld. RISICO! Verbeterplan 1617! In groep 5a zitten de meeste leerlingen en weliswaar de minst gevorderde leerlingen, maar leerwinst is er in geen enkel vak. Nadere analyse en aanpak is nodig, leidend tot een verbeterplan!

16 In 5b zakt vooral het rekenen in. In 5c zakt ook het rekenen in, naast WS en SP. Ook hier is werk aan de winkel.

17 Behalve WS alle toetsonderdelen in leerjaar 4 boven landelijk gemiddeld.

18

19 Wederom blijken de toetsen TvK weinig relatie met DMT te laten zien. DMT en (logisch gevolg) BL onder landelijk gemiddelde. Op spelling na, mooie vooruitgang in groep 3a.

20

21 Kengetallen Ouderpopulatie Slechts 6 % van onze kinderen heeft een leerlinggewicht. Dat betekent dat het opleidingsniveau van beide ouders niet verder reikt dan LBO/VBO, praktijkonderwijs, VMBO Basis/Kadergerichte leerweg of maximaal twee jaar op een hogere opleiding. vanwege de leerplicht tot 16 jaar voor voltijdopleidingen komt het dus zelden voor dat een kind een weging krijgt. Voor ons is het dan ook moeilijk voor te stellen dat er scholen zijn met meer dan de helft aan gewichtenleerlingen! Dit lage schoolgewicht werkt tegen ons bij heel wat berekeningen. Volgens de statistieken zouden hier geen problemen zijn, die er in werkelijkheid wel zijn. Dat merken we in de beurs, in de grenzen voor de eindtoets, en op vele andere vlakken. Door deze gewichtenregeling uit 2009 is het onderwijs al vele miljoenen misgelopen ten opzichte van de vorige gewichtenregeling. Ook dit is een stille bezuiniging, die onze school hard raakt. Overige kengetallen We hebben de NSCCT (niet schoolse cognitieve competentie toets) afgenomen in de groep 4, 6 en 8. Deze toets pretendeert geen psychologische test te zijn, vergelijkbaar met een IQ test. Enige voorzichtigheid is daarom op zijn plaats. Terugkoppeling naar ouders wordt dan ook niet in een IQ cijfer gegeven. Er wordt slechts gekeken of er kinderen zijn die vallen buiten de gemiddelde bandbreedte tussen en of er kinderen zijn die lager presteren dan hun aanleg volgens de testscore. Bij deze onderpresteerders proberen we te begrijpen welke factoren binnen of buiten het kind hogere prestaties belemmeren. De individuele score wordt nooit gebruikt om bovengrenzen te stellen aan capaciteiten van het kind. De groepsgemiddelden van alle klassen waarin is getest, schommelt tussen 98 en 102. We kunnen dus stellen dat onze kinderen niet meer of minder aanleg voor leren bezitten dan gemiddeld. Als er toch bovengemiddelde scores op Cito toetsen volgen, is dat klaarblijkelijk het gevolg van goed onderwijs in combinatie met kansrijke thuissituaties. Nogmaals, gemiddeld!

22 Veiligheid Kinderen leren alleen als ze zich veilig voelen. Daarnaast komen er natuurlijk zaken bij. Je moet kunnen samenwerken, kunnen helpen, beleefd zijn, opletten, huiswerk maken, regels en afspraken nakomen, straf accepteren als je deze regels overtreedt, boosheid beheersen, enzovoorts. Hoe veilig is het dan op onze school? Sociaal-emotionele veiligheid kinderen We hebben geen methodische aanpak om pesten te voorkomen. We leren de kinderen op een positieve manier met elkaar om te gaan. Daar besteden we veel tijd en aandacht aan. Als we erachter komen dat er gepest wordt, dan pakken we dat signaal wel op. Afhankelijk van de ernst (plagen is geen pesten!) hanteren we in overleg met de IBer de vijfsporenaanpak. Vaak vindt het pesten niet plaats onder de ogen van de leerkracht maar buiten school. Als ouders ons hierop attenderen, proberen wij daar iets aan te doen. We staan open voor een evidence based aanpak van pesten, zoals dat landelijk steeds meer wordt gevraagd. Het moet in onze ogen echter geen schoolvak worden. Het blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van leerkrachten, kinderen en ouders. Bij afname van de SCOL (Sociale COmpetentie Lijst) bleek dat wij in alle groepen voldoen aan de inspectienorm voor sociale competenties die geldt voor groep 8. We hebben de onderwijsinspectie erop geattendeerd dat er ook een leerlingscol is. Deze geeft een beter beeld vanuit het kind zelf. Inspectienorm: 50% of meer in ABC in groep 8 is voldoende Normgroep leerjaar 8 Normgroep Aantal scores Procentueel A 30 63,83% B 14 29,79% Voldoende C 3 6,38% 100,00% D 0 0,00% E 0 0,00% Onbekend 0 0,00% Totaal % Tevredenheidspeiling via schoolvensters In de tevredenheidspeiling via schoolvensters krijgt de school op leerlingtevredenheid een gemiddelde 8,4 (schaal tot tien) waarvan ervaren veiligheid met 8,5 wordt beoordeeld. Van (30% van) de ouders krijgt de school een waardering van 6,9 waarvan ervaren veiligheid een 7,9 gemiddeld. Fysieke veiligheid leerlingen We registreren iedere keer dat een kind naar de dokter of het ziekenhuis moet. Een schrammetje of een bult hoort bij het samen spelen. Een pleistertje plakken en koelen kunnen we in het algemeen zelf. Als er een wond gehecht of gelijmd moet worden of als we een hersenschudding of botbreuk vermoeden, gaan we meteen naar een arts en bellen dan de ouders. Een kind hebben wij dit schooljaar doorgestuurd voor verder onderzoek of behandeling. Ervaren veiligheid teamleden Een veilige school begint bij de leerkrachten zelf. In de laatste tevredenheidspeiling die Movare laat invullen door haar werknemers wordt de ervaren veiligheid niet meer met een punt beoordeeld. Voor onze school kwam deze peiling net op het verkeerde moment. De scores waren laag over de gehele lijn van de peiling. Dat heeft ons wel de kans gegeven zaken opnieuw te bespreken en kansen te zoeken en vinden. Helaas

23 moeten we nog een paar jaar wachten voordat we dezelfde peiling weer kunnen invullen. Ondanks de negatieve scores dwars door de peiling kwam op de volgende vraag de volgende score: Tijdens mijn werk heb ik te maken met ongewenst gedrag (bv. pesten, discriminatie, seksuele intimidatie, agressie) (% Nooit) 94,7 Incidentregistratie De school kent geen registratie van bedreigende situaties met ouders. Fysiek geweld kennen wij gelukkig (nog) niet. In boosheid gesproken woorden zijn er wel eens, maar niet dermate dat er beleid op moet worden gezet. We laten wel naar aanleiding van een verzoek van de politie en gemeente de tussendeur beneden permanent op het magneetslot, omdat er een tijdje een dreigende situatie was op het huisadres van een van onze leerlingen.

Zelfevaluatie Eind 2015 Inhoud

Zelfevaluatie Eind 2015 Inhoud Zelfevaluatie Eind 2015 Inhoud Het risicoprofiel (Movare Monitor)... 2 De Eindtoets... 4 LOVS toetsen: dwarsdoorsnede... 5 LOVS M-toetsen groepsanalyses... 13 Kwaliteit van het Schooladvies... 21 Kengetallen...

Nadere informatie

H 8 Cito Eindtoets 2014

H 8 Cito Eindtoets 2014 H 8 Cito Eindtoets 2014 De gemiddelde score van de Cito-eindtoets was voor onze school 534,0 Het landelijke gemiddelde was 534,4. (zie bijlage 1) De verwachte score op basis van de entreetoets in groep

Nadere informatie

Rapportage resultatenanalyse

Rapportage resultatenanalyse Rapportage resultatenanalyse Naam basisschool: Mariaschool Datum analyse: Juli 2016 Opgesteld door: Yvonne de Ruijter Inleiding Voor u ligt het verslag van de resultatenanalyse van de Mariaschool. In deze

Nadere informatie

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin

Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Document Opbrengsten Gereformeerde Basisschool Benjamin Gereformeerde Basisschool Benjamin Koolweg 9, 6446 TM Brunssum 045-5216561, www.gbbenjamin.nl Maart 2015 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2. Inleiding

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2014

Rapportage Eindresultaten 2014 Rapportage Eindresultaten 2014 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 7 mei 2014 auteur Jan Vermeulen status Definitief Rapportage eindresultaten 2014 pagina 2 van 8 status concept Inhoudsopgave

Nadere informatie

Analyse LOVS BS De Basis Rapportage februari Afnamemoment medio

Analyse LOVS BS De Basis Rapportage februari Afnamemoment medio Algemene conclusie 1 Analyse LOVS BS De Basis Rapportage februari 2017 - Afnamemoment 2016-2017 medio Bijlage Schooloverzicht LVS Expert in toetsing en onderwijsevaluatie Algemene conclusie Quick Scan

Nadere informatie

/ aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % ,3 5 3,3 8 5, , ,7 153

/ aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % aant. % ,3 5 3,3 8 5, , ,7 153 Inhoudsopgave 1 Leerlingpopulatie... 3 1.1 Gewogen gewichten... 3 1.2 Land van herkomst... 4 2 Schoolresultaten... 5 2.1 Instroom in de kleuterbouw... 5 2.1.1 Uitstroom naar het Speciaal basisonderwijs

Nadere informatie

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen Naam basisschool: RK Josefschool Datum analyse: Juli 2014 Opgesteld door: Ryan van der Veer / Marieke Lindenborn Inleiding Voor u ligt het verslag van de diepte-analyse

Nadere informatie

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs?

Inleiding. Wat is kwalitatief goed onderwijs? Extra editie Torenpraat kwaliteitszorg. RKBS De Toren Schooljaar 17-18 Inleiding. Door deze extra editie van de Torenpraat houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen op onze school als het om kwaliteit

Nadere informatie

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 Rapportage Resultaten eindtoetsen 2018 t.b.v. openbare overleggen en gesprekken met externe partijen (o.a. GMR en bestuur) versie 1800905 1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de resultaten van onze

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen?

Rapportage Eindresultaten Wat zijn de prestaties van onze scholen? Rapportage Eindresultaten 2015 Wat zijn de prestaties van onze scholen? pagina 2 van 9 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert de inspectie? pagina 4 3 Werkwijze pagina 6 4 Resultaten pagina

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2018 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2018 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2018 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende Cito-toetsen van het leerlingvolgsysteem

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2011

Rapportage Eindresultaten 2011 Rapportage Eindresultaten 2011 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 21 oktober 2011 auteur Jan Vermeulen status Definitief pagina 2 van 12 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina 3 2 Hoe normeert

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende Cito-toetsen van het leerlingvolgsysteem

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Rapportage Eindresultaten 2013

Rapportage Eindresultaten 2013 Rapportage Eindresultaten 2013 Wat zijn de prestaties van onze scholen? Colofon datum 23 mei 2013 auteur Jan Vermeulen status Definitief datum 23-05-2013 pagina 2 van 8 Inhoudsopgave 1 Inleiding pagina

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2016 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2016 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) 2016 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2016 Groepsniveau (ten bate van de groepsanalyse) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende Cito-toetsen van het leerlingvolgsysteem

Nadere informatie

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6

Toets DMT E3 DMT E4 Rekenen / Wiskunde E4 Begrijpend Lezen M6 Rekenen / Wiskunde E6 Analyse resultaten juni 2018 De voor onderwijs kijkt bij het beoordelen van de kwaliteit naar de resultaten van de Eindtoets basisonderwijs, die in april wordt afgenomen. IKC Stella Nova heeft als Eindtoets

Nadere informatie

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen. RK Basisschool De Palster

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen. RK Basisschool De Palster Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen RK Basisschool De Palster Naam basisschool: R.K. Basisschool De Palster Datum analyse: 14 juli 2014 Versie : 3.1 Opgesteld door: Astrid Hoevenaars, Anneke Beuckens

Nadere informatie

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017

Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017 Rapportage Resultaten eindtoetsen 2017 t.b.v. openbare overleggen en gesprekken met externe partijen versie 171122 1. Inleiding Deze notitie rapporteert over de resultaten van onze scholen op basis van

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Midden- Kerncijfers uit de periode 2009-2014 Drentse Onderwijsmonitor 2014 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 9 de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken 1. Early Warning

Opbrengstgericht werken 1. Early Warning Opbrengstgericht werken 1 Early Warning 1 Vooraf: deze notitie vervangt de notitie Opbrengstgericht werken van december 2010 1. Strategisch beleidsplan Al enkele jaren werken we met een Early Warning System

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: Januari 2015 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: Januari 2015 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) 2015 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: Januari 2015 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen

Nadere informatie

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar.

Elk hoofdstuk bevat een conclusie met eventuele actiepunten voor het nieuwe schooljaar. Evaluatie schooljaarverslag 2014 2015 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Midden- Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_Midden--DEF.indd 1 18-05-16 11:16 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10

Nadere informatie

Schoolzelfevaluatie met het LOVS. Conferentie SLO 3 november 2011

Schoolzelfevaluatie met het LOVS. Conferentie SLO 3 november 2011 Schoolzelfevaluatie met het LOVS Conferentie SLO 3 november 2011 Wat is kwaliteit? De 5 vragen van Kwaliteitszorg: Doen we de goede dingen? (Definitie) Doen we die dingen ook goed? (Bepaling) Hoe weten

Nadere informatie

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School

Conceptversie 1 25 januari Eind en tussenopbrengsten januari (& juli) Koningin Wilhelmina School Conceptversie 1 25 januari 2016 Eind en tussenopbrengsten 2015-2016 januari (& juli) Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets groep 8 Cito Eindtoets 2015 De normering ongecorrigeerde

Nadere informatie

HANDREIKING. Overzichten van toetsresultaten: LOVS Cito. Dwarsdoorsnede. Opbrengstgericht werken

HANDREIKING. Overzichten van toetsresultaten: LOVS Cito. Dwarsdoorsnede. Opbrengstgericht werken HANDREIKING Opbrengstgericht werken Overzichten van toetsresultaten: LOVS Cito PO Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze Kwaliteitskaart Opbrengstgericht Werken zijn te vinden

Nadere informatie

Rapportage diepteanalyse CITO-LOVS toetsen

Rapportage diepteanalyse CITO-LOVS toetsen Rapportage diepteanalyse CITO-LOVS toetsen Midden opbrengsten 2017 Inhoudsopgave INLEIDING LEERLINGPOPULATIE EN SCHOOLNORMEN MATRIX Streefdoelen obs De Weide DIEPTE-ANALYSE Dwarsdoorsnede Zorgsignalen

Nadere informatie

Opbrengsten. Basisschool Pius X

Opbrengsten. Basisschool Pius X Opbrengsten 014 Basisschool Pius X Opbrengsten Met dit verslag willen wij u een overzicht geven van de belangrijkste gegevens/aantallen betreffende de opbrengsten van Basisschool Pius X. Naast de evaluaties

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2016 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2016 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) 2016 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2016 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen

Nadere informatie

Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus

Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus Nieuwsbrief kwaliteit KBS Franciscus Onze school werkt intensief aan de kwaliteit van ons onderwijs. Dit doen we door het volgen van nascholing door leerkrachten en begeleiding en coaching van leerkrachten.

Nadere informatie

Taalresultaten Giessenlanden. Toetsresultaten basisscholen en

Taalresultaten Giessenlanden. Toetsresultaten basisscholen en Taalresultaten Giessenlanden Toetsresultaten basisscholen 2014-2015 en 2015-2016 1 Taalresultaten Giessenlanden Toetsresultaten basisscholen 2014-2015 en 2015-2016 Rotterdam, juni 2016 CED-Groep: Ellen

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:13 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg 17-18

Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg 17-18 Nieuws uit. extra editie kwaliteitszorg 17-18 Wat is kwalitatief goed onderwijs? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool

Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool Schooljaar 2013-2014 Willemijn Visser 25-8-2014 Opbrengsten rapportage Entree- en Eindtoets Columbusschool 2014 1 Opbrengstrapportage Entree-

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Assen Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool:

Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool: Resultaten eindcito 2012 R.K.Josefschool: Alle leerlingen van groep 8 hebben deelgenomen aan de cito- eindtoets 2012. Hiervan hebben er 32 leerlingen de Cito-eindtoets gedaan en 1 leerling de Cito-niveautoets.

Nadere informatie

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen

Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen Rapportage diepte-analyse LVS-toetsen Naam basisschool: Augustinusschool Datum analyse: Maart 2014 Opgesteld door: Cristel Kuipers, Riet Jaski Inleiding Voor u ligt het verslag van de diepte-analyse van

Nadere informatie

Ind. 1.4: Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften ontwikkelen zich naar hun mogelijkheden

Ind. 1.4: Leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften ontwikkelen zich naar hun mogelijkheden TOEKOMSTPERSPECTIEF EN ONTWIKKELINGSPERSPECTIEF leerwinst en toegevoegde waarde. alternatief voor CITO eindtoets toekomstperspectief: leerprestaties, CITO-lovs ontwikkelingsperspectief: capaciteiten en

Nadere informatie

Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015

Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015 Monitoring en analyse van de opbrengsten SKOR-breed november 2015 Doel: Inzicht in de opbrengsten op schoolniveau. De PDCA-cyclus wordt gevolgd door: Bespreking van de opbrengsten op teamniveau en het

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Emmen Kerncijfers uit de periode 2008-2013 Drentse Onderwijsmonitor 2013 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 8ste editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN

ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN ANALYSE EN WAARDERINGEN VAN OPBRENGSTEN PRIMAIR ONDERWIJS Utrecht, augustus 2014 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 1 1 ED4386458/2 ANALYSE EN WAARDERINGEN OPBRENGSTEN PO 2 2 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: augustus 2015

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: augustus 2015 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: augustus 2015 Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen van het leerlingvolgsysteem weergegeven welke vaardigheidsscores bij welk

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:16 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_Aa_Hunze-DEF.indd 1 18-05-16 11:1 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie

Nadere informatie

Resultaten Augustinusschool eindcito 2012

Resultaten Augustinusschool eindcito 2012 Resultaten Augustinusschool eindcito 2012 De gemiddelde score van de Cito-eindtoets zonder correctie was voor onze school 534,4. Het landelijke gemiddelde was 535,1. (zie bijlage 1) De huidige groepen

Nadere informatie

Vragen bij hoofdstuk 1 t/m 5. Toetsen op School Primair onderwijs. www.toetsenopschool.nl. Toetsen op School Primair onderwijs

Vragen bij hoofdstuk 1 t/m 5. Toetsen op School Primair onderwijs. www.toetsenopschool.nl. Toetsen op School Primair onderwijs Vragen bij hoofdstuk 1 t/m 5 Toetsen op School Primair onderwijs www.toetsenopschool.nl Hoofdstuk 1 Het doel van toetsen Vraag 1 De Drempeltest van Boom test uitgevers is een klassikaal af te nemen aanlegtest

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:14 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Emmen Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_Emmen-DEF.indd 1 18-05-16 11:15 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de

Nadere informatie

Schooljaarverslag (SJV) 2014-2015

Schooljaarverslag (SJV) 2014-2015 Schooljaarverslag (SJV) 1-15 Naam school RKBS De Hoeksteen Brinnummer YD Adres Hoofdkanaal OZ 8 E-mail hoeksteen@skodnl Postcode 881CN Website wwwhoeksteen-skodnl Plaats Emmer-Compascuum Directeur A van

Nadere informatie

O.b.s. t Jonkertje. Trendanalyses 2014/2015

O.b.s. t Jonkertje. Trendanalyses 2014/2015 O.b.s. t Jonkertje Trendanalyses 2014/2015 Inhoud: 1. Inleiding 2. Eindopbrengsten Eindtoets 3. Tussenopbrengsten Groep 1 en 2 Technisch lezen Begrijpend lezen Rekenen en wiskunde Spelling Woordenschat

Nadere informatie

Protocol. Overstap po-vo

Protocol. Overstap po-vo Protocol Overstap po-vo Totstandkoming van het basisschooladvies Stap 1. Afname Entreetoets Wanneer Groep 7 April/Mei Toelichting De Entreetoets wordt afgenomen. Deze toets geeft ons naast de reguliere

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Assen Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_Assen-DEF.indd 1 18-05-16 11:13 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:15 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Coevorden Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

De leerling heeft in groep 6 t/m 8 op de toetsen die deel uitmaken van het leerlingvolgsysteem over

De leerling heeft in groep 6 t/m 8 op de toetsen die deel uitmaken van het leerlingvolgsysteem over ADVIESWIJZER VOOR PLAATSING IN HET VOORTGEZET ONDERWIJS Inleiding Het Primair en Voortgezet Onderwijs in Noord-Kennemerland hebben samen besloten om de advisering door de basisschool naar het vervolgonderwijs

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Borger-Odoorn Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011

Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011 Wijzigingen opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs Februari 2011 De Inspectie van het Onderwijs voert vier wijzigingen door ten aanzien van de opbrengstbeoordeling in het primair onderwijs. De wijzigingen

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:16 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Aa en Hunze Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: februari 2014

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: februari 2014 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: februari 2014 Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen van het leerlingvolgsysteem weergegeven welke vaardigheidsscores bij welk

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente De Wolden Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Kern cijfers uit de periode 2010-2015 OM_-DEF.indd 1 18-05-16 11:16 Drentse Onderwijsmonitor 2015 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 10 de editie van

Nadere informatie

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School

Eind en tussenopbrengsten januari Koningin Wilhelmina School Eind en tussenopbrengsten 2017-2018 januari Koningin Wilhelmina School 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Centrale Eindtoets groep 8 Cito Centrale Eindtoets 2017 De normering ongecorrigeerde schoolscore zijn

Nadere informatie

Leerlingniveau. Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS

Leerlingniveau. Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS Leerlingniveau Tabellen tussenopbrengsten Inhoud 1. Inleiding 4 1.1. Interpretatie toetscores. 5 2. Technisch lezen 6 2.1. DMT (versie 2009) 6 2.1.1. A t/m E 6 2.1.2. I t/m V 7 2.2. Technisch lezen vanaf

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2015

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2015 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2015 Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen van het leerlingvolgsysteem weergegeven welke vaardigheidsscores bij welk

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Westerveld Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken (OGW)

Opbrengstgericht werken (OGW) Opbrengstgericht werken () Heldere overzichten van toetsresultaten als basis voor gesprek Inleiding In deze zal algemene informatie gegeven worden over de meest relevante overzichten van toetsresultaten

Nadere informatie

Computerprogramma LOVS

Computerprogramma LOVS Primair onderwijs Cito Volgsysteem Computerprogramma LOVS Groep 1 t/m 8 Snelle verwerking toetsen Cito Volgsysteem primair en speciaal onderwijs (LOVS) Geavanceerde analyses op leerling-, groeps- en schoolniveau

Nadere informatie

Enkele weken voor de eindtoets, maken de leerlingen de eindtoets van het voorgaande jaar in dezelfde setting als bij de officiële eindtoets.

Enkele weken voor de eindtoets, maken de leerlingen de eindtoets van het voorgaande jaar in dezelfde setting als bij de officiële eindtoets. TOETSEN OP DE PWA; het hoe en waarom Alle basisscholen in Nederland moeten beschikken over een leerlingvolgsysteem: een serie toetsen of observaties waarmee de ontwikkeling van de kinderen gevolgd kan

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Emmen Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015)

Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Protocol doubleren en versnellen (def. versie 5/1/2015) Op Daltonschool Neptunus willen we elk kind het onderwijs bieden dat het nodig heeft. Wij vormen ons onderwijs voor elk kind zo optimaal mogelijk,

Nadere informatie

HANDBOEK CITO OPBRENGSTEN

HANDBOEK CITO OPBRENGSTEN - HANDBOEK CITO OPBRENGSTEN CBS De Regenboog Zandbos 48 2134 DE Hoofddorp 023 5634514 info@deregenbooghoofddorp.nl HANDBOEK CITO OPBRENGSTEN 05-2017 Inhoudsopgave Visie - De Regenboog 3 Inleiding 4 Doel

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Hoogeveen Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Sociale veiligheid (ouders)

Sociale veiligheid (ouders) Sociale veiligheid (ouders) Uitslagen Vragenlijst Basisschool De Bakelgeert Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 3 Gegevens... 3 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015 2016 Naam school OBS It Iepen Stee Adres Buurtlaan 3 Postcode / Plaats 9258 CK Jistrum Telefoon 0512 47 17 83 e-mail info@iepenstee.nl Website www.iepenstee.nl Directeur Hiljo Stefes

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012.

Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 25 april 2012. RAPPORT VAN BEVINDINGEN Tussentijds kwaliteitsonderzoek bij De Akkers Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 18TM Onderzoeksnummer : 125048 Datum schoolbezoek : 27 maart 2012 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015

EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015 Bijlage 3: Opbrengsten en analyses Gerardus Majellaschool 2014-2015 EVALUATIE CITO MIDDEN 2014-2015 Het doel van school is dat minimaal 45% van de leerlingen een I of II score hebben, daarnaast meer dan

Nadere informatie

Opbrengsten Schooljaar eindtoetsen

Opbrengsten Schooljaar eindtoetsen Opbrengsten Schooljaar 2016-2017 eindtoetsen NBS Boeimeer Jan Nieuwenhuijzenstraat 2 4818 RJ Breda Inhoud 1. PDCA - Check... 3 2. Analyse tussenopbrengsten... 5 2.1 Behaalde gemiddelde vaardigheidsscores

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Gemeente Kerncijfers uit de periode 2009-2014 Drentse Onderwijsmonitor 2014 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 9 de editie van de Drentse Onderwijsmonitor. Dit

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: december 2017

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: december 2017 1 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: december 2017 Inleiding Dit document wordt al enkele jaren gemaakt en bijgehouden door Schoolbegeleiding Zaanstreek Waterland (SBZW). De tabellen worden in

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9019 9 mei 2012 Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 25 april 2012, nr. WJZ/390987 (10201),

Nadere informatie

Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS toetsen schooljaar

Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS toetsen schooljaar Schoolanalyse beoordeling opbrengsten Cito LOVS en schooljaar 015-016 KONINGIN JULIANASCHOOL School Koningin Julianaschool Ingevuld door Martine Spreeuw en Jan van Ommen Analysekaart Schoolanalyse Parnassys

Nadere informatie

Opbrengstrapportage SKO Flevoland en Veluwe

Opbrengstrapportage SKO Flevoland en Veluwe Opbrengstrapportage SKO Flevoland en Veluwe School: De Lispeltuut Schooljaar: 206-207 (Midden) Datum: 08 03 207 Voorafgaand aan deze rapportage: Op De Lispeltuut werken we als team aan zo goed mogelijk

Nadere informatie

Drentse Onderwijs monitor

Drentse Onderwijs monitor Drentse Onderwijs monitor Feitenbladen Gemeente Midden- Kern cijfers uit de periode 2012-2017 Drentse Onderwijsmonitor 2017 Primair onderwijs Onlangs verscheen de 12de editie van de Drentse Onderwijsmonitor.

Nadere informatie

Groepsrapportage Leerwinst Over Y College

Groepsrapportage Leerwinst Over Y College Groepsrapportage Leerwinst Over Y College 2014-2015 Indicatieloket Inhoudsopgave Inleiding 2 Totaalscore en de leerwinst per onderdeel 3 Spelling 6 Woordenschat 8 Begrijpend lezen 10 Rekenen 12 Conclusies

Nadere informatie

Schooljaarverslag

Schooljaarverslag Schooljaarverslag 2015-2016 1.1. Zakelijke gegevens Brinnummer 08DD Schoolnaam Obs Drieborg Telefoonnummer 0597521477 Gemeente OLDAMBT Provincie Groningen Vestiging adres G Topelenstraat 9, 9688RN DRIEBORG

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2018 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2018 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2018 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen van

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017 1 Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie: januari 2017 Inleiding Dit document wordt al enkele jaren gemaakt en bijgehouden door Schoolbegeleiding Zaanstreek Waterland (SBZW). De tabellen worden in

Nadere informatie

Toelichting rapportages Entreetoets 2014

Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Toelichting rapportages Entreetoets 2014 Cito verwerkt de antwoordbladen en berekent de scores van de leerlingen. In tweevoud ontvangt u automatisch de papieren leerlingprofielen op school; één voor de

Nadere informatie

Resultaten entreetoets ,6 254,5 Conclusies entreetoets Verklaring behaalde resultaten

Resultaten entreetoets ,6 254,5 Conclusies entreetoets Verklaring behaalde resultaten Resultaten entreetoets 2013 De gemiddelde score van de entreetoets was voor onze school 272. Het landelijke gemiddelde was 292,3 (zie bijlage 1) Binnen de groep is één leerling die op een eigen leerlijn

Nadere informatie

Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing

Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing Opbrengsten 2013-2014 na januari toetsing Maart 2014 1 Toets uitslagen 1.1 Cito Eindtoets Jaar Ondergrens Landelijk gemiddelde Bovengrens Schoolscore 2006-2007 533,6 534,8 536,0 536,9 2007-2008 533,7 534,9

Nadere informatie

Drentse Onderwijsmonitor

Drentse Onderwijsmonitor Drentse Onderwijsmonitor Feitenbladen Midden- Kerncijfers uit de periode - Feitenblad Midden- Leerlingen op de basisscholen in de gemeente Midden- De gemeente Midden heeft basisscholen. In waren er nog

Nadere informatie

Sociale Veiligheid Ouders april 2016

Sociale Veiligheid Ouders april 2016 Sociale Veiligheid Ouders april 2016 Uitslagen Vragenlijst OBS 't Partoer Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 De vragenlijst... 2 Gegevens... 4 Schoolgegevens... 4 Periode van afname... 4 Aantal

Nadere informatie

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2017 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen)

Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2017 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Tabellen tussenopbrengsten CITO LOVS versie januari 2017 Leerlingniveau (ten bate van de individuele analyse van de leerlingen) Inleiding In dit document staan voor de meest voorkomende CITO-toetsen van

Nadere informatie

Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek

Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek Een scherpere blik op Beter Presteren - Highlights uit het breedteonderzoek Oberon, september 2013 1 Vooraf In opdracht van het programmabureau Beter Presteren onderzoekt Oberon welke ontwikkeling de se

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Onder de Wieken

RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK. basisschool Onder de Wieken RAPPORT VAN BEVINDINGEN VIERJAARLIJKS BEZOEK basisschool Onder de Wieken Plaats : Burgh-Haamstede BRIN nummer : 07YS C1 Onderzoeksnummer : 154931 Datum onderzoek : 16 mei 2013 Datum vaststelling : 21 augustus

Nadere informatie

TERUGKIJKEN EN VOORUITKIJKEN.

TERUGKIJKEN EN VOORUITKIJKEN. TERUGKIJKEN EN VOORUITKIJKEN. Schooljaar 2014-2015. De opbrengsten van onze school. De opbrengsten van een school zijn op meerdere manieren te meten. De belangrijkste graadmeter is te vinden bij de kinderen.

Nadere informatie